Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Kuinka vahvistaa lattiapäällysteitä?

Sementti-hiekka- ja betoniterästen vahvuudesta huolimatta on tilanteita, joissa ne tarvitsevat lisävahvistusta. Tällaisia ​​tapauksia ovat lattian lisääntyneet kuormitukset, rakenteen kutistuminen, betonin muodonmuutos kuivumisprosessin aikana, kelluvia kerroksia asennettaessa. Kaikissa näissä tilanteissa betonikerroksen kovettamiseksi käytetään lattialaastaria.

Mitä kerroksia on vahvistettava?

Sementtilaastia ei ole aina tarpeen vahvistaa. Kuitenkin niiden teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien kannalta lattiat, joissa on vahvistettu lattiapäällyste, ovat paljon paremmat kuin lattiat tavanomaisella betonipohjalla. Vahvistus on välttämätöntä betonin suojaamiseksi halkeilulta, joka voi ilmetä sekä kuivumisprosessin aikana että kutistumisen jälkeen. Lisäksi vahvistetut raudoituselementtikytkimet ovat vähemmän alttiita tärinän ja mekaanisen paineen vahingollisille vaikutuksille. Se on kestävä ja kestävä.

Tällaisissa tapauksissa vaaditaan betonilankojen vahvistaminen:

 • Kun rakennetaan kelluva kerros, on tarpeen vahvistaa sitä. Tällöin sementti-hiekkalaasti asetetaan epästabiiliin pohjaan tai erotetaan siitä eristämällä tuotteita, lämpöä eristäviä laattoja tai irtotavaria.
 • Kun lattiaa asetetaan maahan, myös lattiaa on vahvistettava entisestään. Ensinnäkin on välttämätöntä, että tällaisissa kerroksissa lämpöä eristävänä kerroksena käytetään laajennettua savea ja murskattua kiveä ja myös siksi, että lattiat ovat alttiimpia ulkoisten tekijöiden tuhoisalle vaikutukselle, esimerkiksi maaperän turvotukselle jne.
 • Myös SNiP: n mukaan lämpimät lattiatestit ovat väistämättä vahvistettuja. Tilanne on se, että lämmön menetyksen estämiseksi lattian lämmityselementeiltä tällaiset rakenteet asetetaan polystyreeni-vaahtolevyille. Lisäksi pintakestävyys on alttiimpi lämpötilavaihteluista johtuvaa muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Varmista, että betoni on vahvistettu raskaissa laitteissa ja paikoissa, joissa liikenne liikkuu.
 • Aluslattian vahvistaminen on välttämätöntä myös yli 5 cm: n korkeudelle asetetulla tasoituslaitteella.

Vahvistusmateriaalit

Voit lisätä tasoitteen vahvuutta käyttämällä SNiP: n sallimia materiaaleja, nimittäin:

 • metallisten elementtien verkko (vahvistaminen, lanka);
 • polymeerinen aine;
 • lasikuituverkko;
 • kuituvahviste.

Vahvin vahvistus tehdään metalliverkolla. Ne voidaan tehdä raudasta tai lanka. Tällä tavoin vahvistetut tasoituskerrokset järjestetään maahan, teollisissa työpajoissa, varastoissa ja autotallissa. Metallirakennuksen hinta on korkein. Tämä johtuu materiaalin kustannuksista.

Polymeeri- ja lasikuitutuotteet sopivat lattialämmitykseen yksityisessä talossa. Niitä ei voi käyttää lattiatilassa. He työskentelevät pahempaa repimällä ja niitä käytetään pienissä kuormissa.

Lasikuitulujitteella voit saavuttaa monoliittisen kestävän kerroksen, joka suojaa hyvin lattiaa mikrokruunuista ja kutistuvista muodonmuutoksista. Tämä materiaali ei kuitenkaan sovellu maanpohjamaalaukseen, eikä se suojaa veto- ja taivutusjännityksiä.

Kuinka vahvistaa metalliverkkoa?

Vahvistettu lattiapäällyste metallituotteilla on tehokkain. Jos lujitusta käytetään levyn vahvistamiseen, palkin halkaisija valitaan riippuen lattian kuormituksesta ja huoneen ominaisuuksista. Verkkoelementit voidaan hitsata tai kierrä lanka. Käytä yleensä liittimiä, joiden halkaisija on 8-12 mm ja solujen koko 50x50-150x150 mm. Tällaisen vahvikkeen hinta riippuu vahvikkeen halkaisijasta, sen kulutuksesta ja ristikon mitasta. Vahvistettu silmäkoko sopii erinomaisesti lattiapinnoille maahan. Joissakin tapauksissa SNiP: n suositusten mukaan voidaan rakentaa kaksi kerrosta vahviketta.

Langalliset silmukat soveltuvat alikattoon, jossa on kohtalaisia ​​kuormia. Ne on valmistettu BP-1-johtoisesta halkaisijasta, jonka läpimitta on 2-6 mm, johon liittyy pistehitsaus. Solujen mitat voivat olla 50x50 - 200x200 mm. Ristikot ovat saatavilla rullina ja arkkeina.

SNiP: n mukaan ruudukko asetetaan levyn paksuuteen metallisten elementtien suojaamiseksi korroosiolta betonikerroksen avulla. Levyn vahvistaminen metalliverkolla suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. Pohjan pinta on puhdistettava pölystä, roskista ja delaminoitujen betonipalojen.
 2. Kun halkeamia havaitaan, niitä on laajennettava, pölyn puhdistettava, pohjustettava ja sinetöitävä laastilla.
 3. Nyt betonipohjan pinta on pohjustettava.
 4. Tarvittaessa vedeneristysmateriaali asetetaan pohjaan. Myös tässä vaiheessa voit tehdä lämpöeristystä.
 5. Huoneen seinillä on tulevaisuuden kerroksen merkintä. Hydro-tasoa käytetään tähän.
 6. Verkko asetetaan tangolle tai laastinpaloille niin, että lasin valmistuttua se on betonin paksuudelta.

Tärkeää: ristikkolevyt on sijoitettava vähintään yhden solun päällekkäisyydellä.

 1. Nyt voit asentaa majakkaa ruutuun. Maajohtoreina käytetään kipsilevyjen, levyjen tai lamellien oppaita. Ne on asennettu ruuvien kasaan tai ruuveilla. Beacon-välimatka on yhtä suuri kuin säännön pituus. Kaikki kohteet on asetettava valmiin lattian tasolle.
 2. Oppaiden välillä on ratkaisu ja tasoitettava sääntö majakkain.
 3. Kerrostuksen jälkeen majakat on poistettu ja reiät on tiivistetty laastilla.
 4. Jotta haihtuisi kosteutta tasaisesti ja suojaa betonia kuivumiselta, ensimmäiset 5-7 päivää kostutetaan ja peitetään muovikalvolla.

Lujitemuovi muovimateriaaleilla

Joissakin tapauksissa metalliverkkojen sijaan voit käyttää muovisia materiaaleja vahvistamiseen. Tämä ei kuitenkaan koske maanpinnalla olevia lattioita, joissa vain vahvistusverkko selviytyy tehtävästä. Materiaali sopii kuormittamattomien tasoitusten jopa 8 cm: n korkeuden vahvistamiseen, esimerkiksi lämmitetyssä lattiajärjestelmässä tai itsepintaisten lattioiden asennuksessa.

Muovisen verkon paino ja parempi joustavuus verrattuna metallituotteisiin antavat sille joitain etuja. Se ulottuu paremmin, mikä mahdollistaa levyn eheyden säilyttämisen, kun rakennus kutistuu. Yleistä muovista valmistettua verkkoa myydään rullina. Materiaalin hinnat ovat melko hyväksyttäviä (0,5-1,9 dollaria), ne riippuvat sen mitoista (pituus ja leveys) sekä solujen koon.

Tämän materiaalin tärkeimmät edut ovat se, että verkko on helppo kuljettaa, pinota ja leikata. Se on korroosiota kestävä, kestävä aggressiivinen materiaali. Lisääntyneen kimmoisuuden ja hyvän vetolujuuden ansiosta uusissa rakennuksissa käytetään menestyksekkäästi vahvojen muovituotteita.

Lujitustekniikka polypropyleeniverkolla on sama kuin metallituotteiden asennuksessa.

Käytetään lasikuituverkkoa vahvistamiseen

Betonin vahvistamiseksi on tarpeen käyttää ainoastaan ​​lasikuitutuotteita kyllästämällä. Tästä johtuen niitä ei tuhota emäksisessä väliaineessa, joka muodostuu betonin sisäpuolelle. Tällaiset verkot on kudottu alumiiniboraosilikaattilasia sisältävistä langoista.

Niillä on samat edut kuin polypropeenituotteet vahvistamiseksi. Niiden tarkoitus, käyttöalue on sama kuin muoviverkkojen käyttö. Materiaali on erittäin kevyt, joustava ja kätevä kuljetuksessa ja pinossa. Ainoa kielteinen se on, että sitä ei voida käyttää paikoissa, joissa on lisääntynyt tulipalovaara ja joka ei kestä lämpötilan nousua yli 200 astetta.

Kuituvahviste

Kuitulevyn vahvistaminen on hieman erilainen kuin silmäkoko. Vahvistusmateriaali on erikoiskuitujen (basaltti, lasikuitu, teräs, polypropeeni) seos, joka lisätään lasitusratkaisuun. Kun ne kovetetaan, ne muodostavat yhden kiinteän monoliittisen päällysteen. Kuitu suojaa mikrokreiltä, ​​mutta ei suojaa merkittävien vikoja vastaan.

Kuitustyypin valinta riippuu lattian ominaisuuksista ja sen tarkoituksesta. Esimerkiksi, jotta saadaan kevyt solmio, käytä lasia tai polypropeenikuitua. Metallikuidut soveltuvat erittäin läpäiseviin lattiisiin. Jos levitys tehdään ulkoilmassa tai vaikeissa aggressiivisissa olosuhteissa, valitse sitten basaltikuitu.

Kuitua käytettäessä se kaadetaan kuivaan yhdisteeseen betonisekoittimessa. Sementin kanssa sekoittamisen jälkeen voidaan lisätä vettä. Valmistettu seos sijoitetaan pohjaan ja se tasataan majakoilla. Kuitua voidaan käyttää yhdessä minkä tahansa lujittavan silmän kanssa lujuuden lisäämiseksi.

Lattia levitetään maahan

Jotkut saattavat sanoa, että betonipinta ei ole erityisen luotettava ja pysyy aina kylmässä. Ja sen eduille voidaan mainita, ehkä tehokkuus, ympäristön puhtaus ja palonkestävyys. Joten se oli ennen, mutta nykyaikaisten materiaalien ja edistyksellisen tekniikan ansiosta levyn käyttöikä ja luotettavuus ovat paljon korkeammat, ja lämpöeristimet tarjoavat mukavan pintalämpötilan.

Lattia levitetään maahan

Ei ole aina järkevää ratkaisua, jos betonipinnoite on järjestetty maahan. On olemassa tiettyjä rajoituksia, jotka on otettava huomioon:

 • ei kellarissa tai kellarissa;
 • pohjaveden sijoittaminen vähintään 4-5 metrin syvyyteen;
 • lämmön läsnäolo talossa, koska maaperän jäädyttäminen voi johtaa levyn epämuodostumiseen johtuen korkeammasta kuormituksesta säätöön.

Kun olet päättänyt luoda betonilattian likaantuessa, on varmistettava, ettei tulva uhkaa taloa. Levitys on mahdollista aloittaa vasta seinien ja rakennuksen katon jälkeen.

Betonikerros maanpinnalla, kerrokset

Pohjaveden koostumus maahan

Betonipäällyste maapallon pohjalla koostuu useista kerroksista, joista jokaisella on tärkeä tehtävä. Kerroksia luodaan eri materiaaleista, yleensä "piirakka" sisältää seuraavat osat:

 • hiekkakerros;
 • murskattu kivi tai sora;
 • vedenpitävä materiaali;
 • karkea betonilattia;
 • höyry- ja lämmöneristyskerros;
 • reilua betonilattiaa.

Viimeistelylattian rooli voi olla mikä tahansa kaupallisesti saatavissa oleva materiaali, joka vastaa sisustuksen tyylistä suuntausta ja sopii parhaiten asuntosuunnitteluun.

Pohjakerroksen muotoilu

Pohjakerroksen muotoilu

Missään tapauksessa sinun ei pitäisi aloittaa betonin kaatamista suoraan maahan, koska "kakun" kaksi ensimmäistä kerrosta estävät kosteuden tunkeutumisen maaperästä lattiapäällykseen, mikä voi tapahtua kapillaarisella tavalla. Betonipinnoitteen luominen - prosessi ei ole helpoin ja nopein. Suurin vaikeus on siinä, että työ tapahtuu useassa vaiheessa. Haltur ei ole sen arvoinen, koska sen pitäisi muodostaa korkealaatuinen pinnoite, joka ei ole altis pölyn muodostumiselle, hermeettiselle ja kuormitukselle.

Rakenteen kerrostuminen on avain laastin pitkäkestoiseen käyttöikään ja sen kulumiskestävyyteen. Nykyaikainen tekniikka betoniteräksen muodostamiseksi voidaan jakaa kahteen päävaiheeseen: valmistelevaan työhön ja konkreettisen päällysteen varsinaiseen järjestelyyn. Kukin näistä vaiheista koostuu useista osista.

Video - Lattia levitetään maahan

Valmistelu betonipinnoitteen järjestelylle kentällä

Teemme lattiat itse

Valmistelutyöt ovat pakollinen vaihe, jossa luodaan betonilattia, ne, jotka miehittävät leijonanosan ajankohdasta laskeutumisen järjestämisessä. Mutta on mahdotonta tehdä ilman niitä, ellei tietenkään haluat saada heikkolaatuista tulosta.

Suodatinkerros

Ensimmäinen vaihe on maaperän ja suodatinkerroksen valmistus.

Ensinnäkin on välttämätöntä sitoa maata pohjalla, mikä auttaa estämään sen sakkautumisen ja näin ollen mahdollisen halkeilun levittämisen. Betonialustat pitkin maata järjestetään usein yhdessä nauhalevyn kanssa, jonka syvyys on vähintään 1-1,5 metriä, sisältä täynnä hiekkaa.

Mutta tätä lähestymistapaa ei voida hyväksyä, jos talo on savi-juoniin. Loppujen lopuksi savi säilyttää kosteuden, ja sen vuoksi, että hiekka on pohjassa, pysyvät vesimuodot ja todellinen "lampi" ilmestyy rakennuksen alle. Siksi kuivatusjärjestely on välttämätöntä savialueilla.

Kuvassa näkyy kaivauksen prosessi kaistaleen pohjassa

Optimaalisin tapaus tässä tapauksessa on seuraava menettely:

 • louhittu savi valmistetaan sen alaosasta;
 • talon sisäinen eristys ja säätiön ulkoeriste suoritetaan. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on tasoittaa maaperän kallistumista myös ilman lämmitystä rakennuksessa;
 • sora kaadetaan valmistettuun maahan ja tiivistetään sitten perusteellisesti. Tampingin laatu tässä tapauksessa on erittäin tärkeä, koska kyseessä on aukkojen muodostumisen estäminen. Se suoritetaan käyttämällä erityisiä paineistusmekanismeja;
 • hiekkaa kaadetaan soraa varten, joka myös huolellisesti särkyy ja tasoittaa.

Suodatinkerroksen paksuus riippuu maaperän ominaisuuksista, yleensä hiekasta ja sora-alustasta, joiden paksuus on enintään 15-20 cm.

Sand-vuodevaatteet

Sand täyttömomentti

Vedeneristyskerros ja luonnonkivet

Jälkeen täyttö perustaa, voit edetä järjestely vedeneristys tulevaisuuden tasoittaa. Suosituimpia materiaaleja tähän tarkoitukseen ovat polyvinyylikloridi ja bitumipolymeerikalvot. Jos talon kosteustaso on normaalilla alueella, niin voit tehdä tavanomaisella 250 mikronin paksuisella polyeteenikalvolla, joka sopii kahteen kerrokseen.

Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee olla hieman korkeammat kuin betonipinnoitteiden viimeistelyn odotettu taso. Erityistä huomiota on kiinnitettävä vedeneristysasennuksiin kulmissa, koska kosteus tunkeutuu useimmin. Jos materiaali ei täysin peitä huoneen kehää, sen elementit ovat päällekkäin ja kiinnitetyt nauhalla.

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Kaadetaan kerros vähärasvaista betonia

Parasta materiaalia rouhintavaa'olle on "vähärasvaista" betonia, johon lisätään murskattua kiveä. Tuloksena oleva pinta ei saa olla täysin tasainen, eikä sille ole suuria vaatimuksia. Se on melko tarpeeksi, jos sillä ei ole korkeuseroja korkeintaan 4 mm. Lisäksi sen paksuuden tulisi olla noin 4 cm.

Lämmöneristyskerros

Betonimateriaalin lämmitys on tärkeä vaihe, joten lämmöneristysmateriaalin valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Hänellä on oltava sellaiset ominaisuudet kuin:

 • korkea lujuus;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • tulenkestävyyden;
 • helppokäyttöisyys.

Useimmiten suositellaan vaahtoa, polystyreenivaahtoa tai mineraalivillakerrosta. Materiaalin tarvittava paksuus määräytyy talon sijainnin mukaan. Esimerkiksi Keski-Venäjällä levyt voidaan käyttää lämpöeristykseen, jonka paksuus on 10 cm, vähemmän lämpöillä alueilla - jopa 20 cm.

Asennetun eristemateriaalin on peitettävä yläpää polyeteenikalvolla, joka palvelee kahta tarkoitusta kerralla: estää betoniliuoksen tunkeutumisen eristeen elementtien väliseen tilaan ja antaa höyryeristeen.

Betonipinnoitteiden asennuspaikat kentällä

Valmistustyö päättyy eristyskerroksen muodostamisen jälkeen. On kuitenkin mahdotonta aloittaa välittömästi betonin kaatamista - on välttämätöntä huolehtia tulevan rakenteen lujuudesta ja luotettavuudesta.

Vahvistustaso

Vahvistustangon prosessi

Seuraavassa vaiheessa on vahvistuksen asennus, joka antaa betonipinnoitteelle lisävoimaa ja kestävyyttä. Perinteisesti käytetään tieverkkoa, jonka halkaisija on 5-6 mm. Solujen mitat ovat 100 * 100 mm tai 150 * 150 mm. Tällainen vahvistus estää säröjen syntymisen rasvakudoksessa kutistumisen aikana.

On parasta sijoittaa vahvikekerros muutama senttimetri eristysmateriaalin yläpuolelle, koska se on betonirakenteen sisällä. Jos lattian käyttökuormitus on erittäin korkea, vahvistuskoteloa käytetään vahvistamaan niitä.

Kuva on selvästi näkyvä vedeneristysverkko

Muottien luominen

Ennen viimeistellyn betonilaastarin rakentamista asennetaan ohjaimet ja muotti. Tämän tekniikan ansiosta voit tasoittaa tiettyä tasoa tarkemmin. Käytettävissä oleva alue on jaettu ekvivalentteihin segmentteihin, joiden leveys on enintään 2 m. Tämän jälkeen ohjaimet asennetaan, niiden korkeuden on vastattava lasin haluttua tasoa. Oppaat kiinnitetään sementtilaastilla, jossa savi ja hiekka otetaan käyttöön.

Sitten muotti asetetaan ohjaimien väliseen tilaan ja jakamalla pohja suorakaiteen muotoisiksi osiksi, jotka tällöin täytetään sementtilaastilla. Oppaat ja muotit näytetään halutulla tasolla ja ne ovat linjassa horisontin kanssa, mikä takaa tulevan kattavuuden tasaisuuden. Kaatumisen jälkeen ne poistetaan betonista, mikä on melko vaikeaa tehdä ja näin yksinkertaistaa tätä prosessia, ne päällystetään erikoisöljyllä.

Tasoitus täyteaine

Monoliittisen pinnan saamiseksi lasin valu suoritetaan useissa läpikulkureissa:

 • Työ alkaa oven vastakkaisella puolella sijaitsevasta kulmasta. Täyttämällä useita suorakulmioita, liuos levitetään terällä terän avulla;
 • sitten tulee linjausluonnoksen ajankohta, jota säännös toteuttaa itselleen, kun ylimääräinen betoni poistetaan;
 • muotti ja ohjaimet poistetaan käsitellyillä alueilla ja syntyvät tyhjät tilat täytetään sementtiseoksella.

Tasoitusprosessi tuore betoni

Tätä menettelyä ylläpidetään, kunnes koko lattia-alue täyttyy. Betonipinnan tiivistämiseksi voit käyttää erityistä tärytintä, joka nopeuttaa prosessia ja poistaa kaikki aukot. Kun tasoitus on täysin valmis ja tasoitettu, se pidetään kalvon alla 3-4 viikon ajan ja kostutetaan säännöllisesti. Valmis monoliittipinta voidaan kaataa tasoittava betoni M-100 ja edellä.

Betonikerroksen kaataminen ja tasoittaminen

Joitakin vinkkejä ammattilaisista

Luodaan lattiamatto maanpinnalla - tehtävä, joka on jopa kodin käsityöläisten tehtävä. Prosessin moderni teknologia on mahdollisimman helppoa, tärkeintä on tarkkailla työn vaiheita, tehdä kaikkea laadullisesti ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja:

 • tie taso asetetaan nykyisten tai suunniteltujen oviaukkojen perusteella. Tasomerkit on piirrettävä perän koko kehän ympäri. Joustavat johdot helpottavat suuntaamista;
 • jos valmistelustyöhön liittyy savikerros, sen pitäisi kostuttaa ja puristaa sitten - tällainen este tulee käytännössä mahdotonta pohjavedelle;
 • maaperän pohjaan perustuva betonipinta on monikerroksinen "kakku", joista jokainen kerros on tarkastettava huolellisesti vaakasuorassa;
 • betonilattian lämpöeristysominaisuuksia voidaan parantaa laajennetun savi-, korkki- tai vanerikerroksen avulla;
 • pinnan paksuuden tulisi olla noin 8 cm ja lämpöä eristävän kerroksen tulisi olla vähintään 10 cm;
 • kun luodaan betonilattian lujitusholkki, joka kestää vakavia kuormituksia, on suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 8 mm tankoja;
 • betonipinta on altis halkeilulle, jotta vältetään tämä vaiva lattialle luodaan laajennusliitokset. Leikkaamisen jälkeen ne ovat välttämättä sinetöityjä;
 • Pölyn läsnäolon estämiseksi käytetään erityisiä impregnointeja, joita sovelletaan viimeistään 7 tunnin kuluttua betonikerroksen tiivistämisestä.

Konstruktin valmistuksessa on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja, erityisesti "täyttö" eli eristys ja vedenpitävyys. Jos ne epäonnistuvat, koko rakenne menettää vahvuutensa ja ei kestää kauan. Sinun ei pitäisi säästää materiaaleja tasoitukseen, muuten se joutuu käyttämään paljon enemmän rahaa korjauksiin.

Korkealaatuisten materiaalien pätevän työn toteuttamisen tuloksena syntyy luotettava ja kestävä betonilattia. Se ei ainoastaan ​​kestä suuria käyttökuormia, vaan myös ihanteellinen perusta minkä tahansa viimeistelypinnoitteen käyttämiseksi markkinoilla tänään.

Lattiat, joissa on asianmukaisesti asennettu betonipinta, kestävät yli vuoden tai jopa vuosikymmenien ajan. Teknisen sekvenssin huomioiminen ja sen kaikkien vaiheiden huomioon ottaminen, amatööri, jolla on hyvin vaatimaton osaaminen ja jolla on vähäinen osaaminen korjausprosessista, selviytyy lasin luomisesta.

Betonilattian vahvistaminen maahan

Paavali paikan päällä. Betonilaatan laite maassa

Tässä artikkelissa analysoidaan yksityiskohtaisesti monoliittisen betonilattian suunnittelua ja rakentamista pitkin maata. Alan "lattialla kentällä", lisäämme artikkelissa ymmärrämme betonilattia, joka on tehty säätiön ääriviivojen sisällä suoraan maahan. Harkitse tämän kerroksen usein esiintyvät ongelmat ja suunnittelu itse maasta.

Millaiset perustukset voivat tehdä lattiaa kentällä

Gourt-pohjaista betonilattiaa voidaan käyttää nauhalevyn kanssa ja sarakepohjalla (tai perustuksella, jossa käytetään TISE-tekniikkaa). Laattojen säätiö itsessään (sen muotoilulla) on välittömästi ja lattia pitkin maahan. Nauhalevyllä lattiarakenne liittyy pääsääntöisesti pohjaseinään.

Kuva 1. Liittämällä lattia maahan pohjaan

Kuva 2. Lattian liitoskohta maahan pylväspohjaiselle alustalle, jossa on pieni grillata

Kun pylväsperustainen tai perustusteknologia TISE-lattian muotoilu kentällä voi olla grillataavan vieressä (jos grilli on vähäinen) tai grillattavan alta (jos grilli on korkea).

Jos kyseessä on suuri grillata, lattiarakenteen ja grillata- misen välinen rako sulkeutuu, kun lattia täyttyy esim. Laudoilla (se voi olla viemättömiä). Nämä levyt pysyvät suunnittelussa, niitä ei voida poistaa, Kuva 3.

Kuva 3. Liitä lattia maahan pylväspohjaan, jos kyseessä on suuri grillata

Laitteen lattian korkeus maahan suhteessa nauhan pohjaan

Kuva 4. Lattia maatasolla laajennusnauhalla

Kuva 5. Lattia maahan nauhan alapinnan seinämän vieressä

Kuva 6. Maapallon lattia on pohjalevyn yläpuolella.

Kuva 7. Lattia on nauhan yläosan vieressä olevassa maassa.

Ei ole rakentavia pakollisia suosituksia laitteen lattian merkinnästä (korkeudesta) maassa. Se voidaan järjestää missä tahansa korkeudessa, joka on esitetty edellä kuvioissa 4-7. Ainoa asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota valittaessa tätä vaihtoehtoa on, jos sisäänkäyntiovesta tulee korkeus. On toivottavaa liittää oven oven pohjaan merkintä siten, että oven ja lattian pohja ei ole erilainen, kuten kuviossa 8, tai että ei ole tarpeen leikata aukkoa nauhan oven alla.

Kuva 8. Korkeusero maanpinnan ja oven välissä.

Kuva 9. Alakerta lattialla ovella

Huomaa: Avaus sisäänkäynnin oven alla on parempi (oikeammin) tarjoten vaiheen, jossa nauha kaadetaan. Älä vain täytä tätä paikkaa, laita levyjä tai vaahtoa niin, että nauha on aukko. Jos unohdat jättää aukon, sinun on joko tehtävä koko lattia korkeammalle (ja tämä on nouseva kustannukset vuodevaatteista) tai leikkaa aukko valmiina nauhana, leikkaa raudoitus, löysää se jne.

Joten jos sisäänkäyntioven alla oleva aukko on oikein (nauhan täyttämisen vaiheessa), järjestämme lattia pitkin maata niin, että lattian yläosa on uunissa aukon alla (ottaen huomioon viimeistelypäällysteen). Lattiarakenteen paksuuden laskemiseksi oikein ja määrittämään, mistä merkistä rakenteen pitäisi olla käynnissä, sinun on ymmärrettävä, mitkä sen kaikki kerrokset ovat paksuudeltaan riippuvaisia. Tietoja siitä edelleen.

Kotelot, kun lattiaa maahan ei suositella

Ei tällaisia ​​tapauksia. Vaikka pohjaveden korkea taso, maanpinnan monoliittinen lattia on sopivampi järjestää kuin lattia esimerkiksi hirreillä. Maaperän tyyppi, seisminen, jäätymisaste - kaikki tämä ei myöskään vaikuta tällaisen lattian mahdollisuuteen.

Huomaa: Emme ota huomioon tilanteita, joissa taloa nostetaan pihdeillä maanpinnan yläpuolella, on selvää, että tällaista lattiaa ei ole järjestetty.

Lattiapäällysteiden vaihtoehdot maahan

Kuva 10. Lattian muotoilu maassa, kun GWL on yli 2 m (vedeneristys)

Kuva 11. Lattianrakennus maahan matalalla GWL: llä, alle 2 metriä, jossa vuodevaatteet

Kuva 12. Lattian rakenne maanpinnalla matalalla GWL: llä, alle 2 metriä, ilman vuorausta, kaatamalla rouhitusastian sijasta

Kuva 13. Lattianrakennus maahan matalalla GWL: llä, alle 2 metriä, ilman vuorausta, rouhituskevyllä

Kuva 14. Pohjan lattian muotoilu yhdessä lämmin lattian kanssa.

Huomaa: Kuva 14 esittää lattialämmitysputkia ja niiden yläpuolella olevaa vahvistusverkkoa. Lattian putkien ja vahvistusverkon välissä ei ole aukkoa, vaan yksinkertaisesti vedetään selkeyden vuoksi.

Kuvaus lattian pääkerroksista kentällä

Analysoimme lattian pääkerrokset (kakku) maan päällä. Harkitse alhaalta ylöspäin rakentamista. Selitämme kaikki kerrokset, joita voi olla ilman viittausta tiettyyn kuvioon.

 • Tiivistetty maaperä - lattian laitteen pohja on tiivistettävä oikein;
 • Vuodevaatteet (hiekka 7-10 cm ja murskattu kivi 7-10 cm). Vuodemateriaalikerrokset voidaan suorittaa suojatakseen kapillaarista veden talteenottoa ja voidaan suorittaa tasoituskerroksena. Vuorikerroksen murskattu kivi tulee olla murto-osa 30-50 mm (suuri). Hiekka vuoteessa kerroksessa voi olla jokin, joki ja ura (rotko). Se riippuu tarkoituksesta, johon vuoraus on tehty, onko mahdol- lista korvata murskattu kivi laajennetulla savella, tästä löytyy kappaleesta. Voidaanko se korvata murskattua kiveä, jossa on laajennettu savi samassa artikkelissa alla. On tärkeää, että vuodevaatteiden kerrokset ovat hyvin tiivistettyjä. On olemassa ehtoja, kun laitetta tarvitaan ja kun sitä ei tarvita. Tämä voidaan lukea kohdasta Mitä määrittää lattian muotoilu maassa, samassa artikkelissa alla;
 • Luonnostaatti pohjakerroksen pohjalla. Tämä on kerros päällekkäisyyteen tai tiivistettyyn maaperään. Se tehdään polyeteenikalvolla (se asetetaan maahan tai pinnalle), rouhituslevyn paksuus on 5-7 cm, eikä sitä voi vahvistaa. Joskus tasoitussuutin korvataan vuotamalla. Tietoja kaatamisesta - seuraavassa kappaleessa, kun on mahdollista korvata karkea liitin kaatamalla - osaa Voit korvata karkean liittimen kaatamalla, samassa artikkelissa alla. Kiillotetun kiven murto-osan tulee olla murto-osa 5-10 mm (hieno). Hiekka levyn luonnoksessa on välttämättä joki, ei ura (rotko);
 • Puhdista (täytä) lattia maahan. Järjestetään vuotamalla kuivakerrosta liuoksella. Vuodon paksuus saadaan yhtä kuin paksuuskerroksen paksuus. Se on järjestetty ilman muovikalvoa;
 • Vedeneristys. Järjestetty kattohuopa, 1-2 kerrosta. Ruberoidi voi tavallisimmin käyttää ilman suihkutusta. On olemassa olosuhteita, kun tarvitaan vedenpitävyys. Tämä voidaan lukea kappaleessa, joka määrittää lattian rakenteen alla olevassa maassa;
 • Lattianeristys maata vasten. Suosittelemme EPPS: n käyttämistä tiheyden ollessa 28-35 kg / m3 tai vaahtoa, jonka tiheys on 30 kg / m3 ja korkeampi lattian lämmittimenä maahan. Eristeen paksuus määritetään laskemalla (riippuen ilmastovyöhykkeestä);
 • Viimeistelyruisku. Viimeistelylastan paksuus 7 - 10 cm. Viimeistelevän kaavion suunnittelussa murskattu kivi tulee olla murto-osa 5-10 mm (hieno). Viimeistelevän sementtityön muotoisen hiekan on välttämättä oltava joki, ei ura (rotko). Viimeistelylaatta (toisin kuin vedos) vahvistetaan välttämättä. Vahvistus suoritetaan verkolla, jonka halkaisija on 3-4 mm. Kuinka valita, 3 mm tai 4 mm, on kirjoitettu kappaleessa. Mikä määrittää lattian rakenteen alla olevassa maassa?
 • Lopeta kattavuus. Maata voi olla viimeistely lattiapäällyste. Niinpä niiden laitteiden yksityiskohdat kullekin peittoalueelle.

Lattian kerrosten läsnäolo ja järjestys maassa

Mikä määrittää lattian muotoilun kentällä:

 1. Pohjaveden tasosta;
 2. Onko nämä lattiat jäähdytysnesteillä (lämmin) vai ei;
 3. Lattian käyttökuormista.

Kuinka tarkasti lattian muotoilu kentällä riippuu näistä tekijöistä, analysoimme alla.

1. Vedenpitävyys läsnäollessa. Suosituksemme: järjestää kateaineen vedenpitävyys (1-2 kerrosta), jos pohjaveden pinta ulottuu lähemmäksi kuin 2 m lattian pohjasta maahan. Lisäksi, jos pohjavesi on lähemmäksi kuin 2 m, suosittelemme aina tekemään hiekka- ja soramakuovia, kuva 10. Jos taso on alle 2 m, voit tehdä lattiaa ilman vedenpitävyyttä. Alle 2 m alhaisemmalla tasolla hiekkaa ja soraa ei tarvita, kuva 11, 12 ja 13.

Huomautus: On keskityttävä pohjavesien korkeimpaan tasoon, joka voi olla tietyllä rakennustyömaalla. Eli katsokaa, kuinka suuri vesi nousee keväällä, tulvien aikana jne., Ja tämä on taso, joka on otettava huomioon.

2. Jäähdytysaineiden läsnä ollessa lattian rakentamisessa maahan on tehtävä seinien ja lattian välinen rako, 2 cm. Tämä vaatimus on sama vesi- ja sähkölattialämmityksen kannalta. Ero asetetaan viimeistelylaatan tasolle (jäähdytysnesteellä). Kaikki viimeistelylattian alapuoliset kerrokset sijoitetaan seinämille ilman aukkoa, kuva 14. Lisätietoja vesilämmitteisen lattian asennuksesta on artikkelissa Water-Resistant Floor. Ominaisuudet ja laitteen lämmin lattiavesi.

3. Jos suunnitellaan, että jotain raskaita (200 kg / m2 raskaampia) sijoitetaan lattialle maahan, voimme vahvistaa viimeistelylastia 4 mm: n metalliverkolla. Jos kuormat ovat enintään 200 kg / m2, se voidaan vahvistaa 3 mm: n metalliverkolla.

Tärkeitä kohtia, kun lattia asetetaan maahan

Haluan analysoida näitä tärkeitä kohtia sellaisten kysymysten perusteella, jotka pääsääntöisesti nousevat portaalin lukijoille, kun järjestetään lattiaa kentällä.

Onko mahdollista sijoittaa sisäseinät tähän kerrokseen?

Kyllä, voit laittaa sisäisiä seiniä tiiliä (tiiliksi), väliseinän (100 mm) ja puolen korttelin paksun seinän 4 mm: n vahvikkeella levittämällä langalla. "Lohko" tarkoittaa mitä tahansa lohkoa (sardeldiitti, kuoren kivi, hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni jne.)

Onko mahdol- lista korvata murskattua kiveä kerroksessa, jossa on laajennettu savi?

Täyttäminen suoritetaan pääsääntöisesti veden kapillaarin nousun keskeyttämiseksi. Laajennettu savi turpoaa vedestä ja, koska se ei ole sopiva. Toisin sanoen, jos vuodevaatteita suunnitellaan lisävarmuksi vettä vastaan, tällaista korvaamista ei voida tehdä. Jos vuodevaatetta ei suunniteltu suojana vaan yksinkertaisesti tasaavana kerroksena, ja vesi on kaukana (yli 2 m pohjasta), ja maa on jatkuvasti kuivaa, voit korvata murskatun kiven saviin, jotta lattialle asetetaan maata.

Onko mahdol- lista korvata murskattua kiveä kerroksessa, jossa on rikkoutunut tiili, rakennusmateriaalien tuhlaus?

Se on mahdotonta. Jos vuodevaatteet suunniteltiin ylimääräiseksi suojaksi vettä vastaan, niin rikkoutunut tiili ja muu jätteet eivät täytä tehtäväänsä vuoteissa. Jos vuodevaatetta ei suunniteltu suojaamaan, vaan yksinkertaisesti tasoituskerroksena, niin emme myös suosittele sellaista korvaamista, koska nämä materiaalit, joilla on erilaiset jakeet, on vaikea kiinnittää niitä oikein, mikä on tärkeää normaalin lattiarakenteen kannalta.

Onko mahdol- lista korvata murskattua kiveä kerroksessa vuodevaatteita laajennetulla saveella, kaataa sitä enemmän, ja sitten älä aseta eristystä?

50-100 mm EPPS: n korvaamista (tämä on juuri se, mitä tarvitaan keskimäärin lattiaeristykseen maanpinnalla) tarvitaan 700-1000 mm laajennettua savea. Tällaista kerrosta ei voida peittää, joten emme suosittele sitä.

Onko mahdollista vahvistaa betonipinnoitetta?

Et voi vahvistaa rakeistusastioita. Viimeistelylaatta vahvistetaan välttämättä.

Onko mahdollista vahvistaa liitintä ei ole mesh? Voidaanko metallivanteita sijoittaa solmuun ilman, että se sitoo niitä yhteen tai muita metallisia osia?

Ei, jotta vahvistaminen toimisi, se olisi tehtävä verkkoon.

Voidaanko vedenpitävyys sijoittaa suoraan kuitukerroksille?

Ei, vedenpitävyys on asetettava tasaiselle ja tukevalle pohjalle (meidän tapauksessa se on karhennuslevy), muutoin se tulee nopeasti käyttökelvottomaksi epätasaisten kuormien vuoksi.

Onko mahdollista tehdä rouhintakestävyyttä ja asettaa vedenpitävyys tai eristys (jos ei ole vesitiivistystä) suoraan kerrosten päälle?

Edellä olevassa kappaleessa purettu vedeneristys. Eristys on myös asetettava tasaiselle ja vahvalle pohjalle. Tämä perusta on karhennuslasi. Muussa tapauksessa eristys voi synnyttää ja myös seuraavat kerrokset, ja tämä voi johtaa lattian halkeamien ilmaantumiseen.

Onko mahdollista vuotaa karkean solmun sijaan?

Katsotaanpa, mitä tarkoitamme "karkealla solmulla" ja "kaatamalla". Karkeuslevy on kerros päällekkäisyyteen tai tiivistettyyn maaperään. Se tehdään polyeteenikalvolla (se liukuu maahan tai vuodevaatteeseen), rouhituslevyn paksuus on 5-7 cm. Kaatuminen on järjestetty vuotamalla kuitukerrosta liuoksella. Vuodon paksuus saadaan yhtä kuin paksuuskerroksen paksuus. Se on järjestetty ilman muovikalvoa. Nyt on mahdollista korvata liittimen vedon vuotamisella. Jos vesi on lähemmäksi kuin 2 m, ja vuodevaatteet (hiekka ja murskattu kivi) suoritettiin kerroksena, joka estää kapillaarien kohottamisen, eikä kaatamista tehdä. Koska vuotava rauni ei katkaise veden kapillaarista nousua. Jos vuodevaatteet on tehty tasoitustarkoituksiin, ja vesi on syvempi kuin 2 m, voit tehdä ripsin karkean tasoitteen sijaan. Jos lattialle ei ole lainkaan vuodatetta, ja tasoitus suoritetaan suoraan puristetulle maaperälle, on mahdollista tehdä karkeita kerroksia ja vuotoja. Ainoastaan ​​käy ilmi, ettei kaatopaikoilla ole mitään syytä, koska se joutuisi vielä hiekkaan noin 3 cm: n ja noin 10 cm: n raunioiden hiekkaan, ja tässä tapauksessa hiekka on joki ja murskattu kivi on noin 10 mm. Tavallisesti tavanomaista karhennuslastetta on yleensä helpompi suorittaa.

Onko polyeteeni esisuodattimen alapuolella korvaamaan vedenpitävyys?

Tämän kerroksen tehtävänä on estää betonimeltiä pääsemästä aluskerrosten kerroksiin tai maahan. Tämä kerros on puhtaasti tekninen, se ei korvaa päävesieristettä (katelevy huuhteluveden yläpuolella). Jos vesi on syvempi kuin 2 m, vedenpitävyyttä (kattohuopaa) ei tarvita, mutta tämä ei tarkoita, että "vaihdettaisiin" se polyeteenillä. Yksinkertaisesti näillä kerroksilla on erilainen toiminto, eivätkä ne korvaa toisiaan. Kun laite on karkea solmio ja vesi on syvempi kuin 2 m, polyeteenin kerrosta tarvitaan vielä.

Missä oikein sijoitetaan vahvistusverkko viimeistelykytkimeen?

Onko sillä merkitystä, missä vahvistusverkko sijaitsee viimeistelylaatikerroksessa (alhaalla, ylhäällä tai keskellä)? Jos lattialla ei ole lämmönsiirtoa, verkon tulee sijaita 3 cm: n etäisyydellä päällysteen yläosasta (eli suunnilleen keskellä). Jos tasoitetaan jäähdytysnesteillä, verkon on oltava putkien päällä, plus 2-3 cm suojakerros.

Kuva 15. Viimeistelyruisku ilman lämmönkannattimia, vahvistus

Kuva 16. Vahvistustekniikka jäähdytysnesteillä

Betonilaatan laite maassa

sisältö:

Yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista on konkreettisia. 1900-luvulla ilmestyi metallirauta, ja betonista tuli laajimmin käytetty rakennusmateriaali. Sen tärkeimmät ominaisuudet ovat kestävyys, korroosionkestävyys, ultraviolettisäteily ja kosteus, erilaiset kemialliset toimet ja jopa useimmat mikro-organismit. Betoni kestää painetta jopa 1000 kgf / cm. m². Ja toinen etu on edullinen. Näin ollen betonilattia on edullinen ja melko yksinkertainen sen rakenteessa.

Yksityisen talon betonilattian laite on optimaalisin ja edullisin tapa asentaa lattia. Ensinnäkin harkitse, mitä konkreettinen sekoitus. Betoni, on sideaineiden seos, pääasiassa sementtiä, erilaisia ​​pieniä ja suuria kasaumia, vettä ja joissakin tapauksissa erityisiä lisäaineita. Sementtiä sekoitetaan veden kanssa kunnes muodostuu sideainemassa, sitten lisätään hienoja aggregaatteja, muodostetaan sementtilaasti. Saadaksesi betoniseoksia tähän liuokseen lisätään suuria komponentteja. Hiekkaa, kuonaa, tuhkaa ja muita aineita käytetään hienoina täyteaineina. Suurina täyteaineina käytetään laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä ja muita.

Jotta betonisekoitetaan tarvittavat ominaisuudet työn suorittamiseksi, lisätään erityisiä lisäaineita, kuten lisäaineita, jotka vettä hylkivät, hidastavat, vaurioittavat kovettumista, parantavat pakkasenkestävyyttä, lisäävät sitkeyttä, parantavat sitkeyttä, antavat ilmavirtausominaisuuksia ja muita rakennuksen kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia. Tärkeimpiä ominaisuuksia voidaan pitää seuraavina. Yksi betonin tärkeimmistä ominaisuuksista on lopullinen puristuslujuus. Tämä indikaattori on korkein verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin. Samanaikaisesti betoniseoksen lujuus tauolla on vain kymmenen prosenttia puristuslujuudesta. Tämä on syy halkeamien muodostumiseen kuivausjakson aikana.

Materiaalin toinen ominaisuus on pieni taivutuslujuuden indikaattori. Tämä johtaa halkeamien ilmenemiseen ja joissakin tapauksissa siitä tehtyjen rakenteiden tuhoamiseen. Tämän välttämiseksi betonia on vahvistettava ja suojattava vahvistamalla. Tosiasia on, että vahvistaminen on enemmän muovia kuin betonia. Siksi, kun se altistuu teräsrakenteelle, se on lujitus, joka ottaa kaikki vetolujuudet, mikä mahdollistaa betonirakenteen pysymisen ehjänä. Tällä hetkellä levyn vahvistaminen ja irtotavarausmenetelmä, käyttäen erityisiä kuituja, jotka lisätään betoniin, ovat yleistyneet. Kuidut ovat polymeerisiä filamentteja, joiden pituus on 1,9 - 3,8 cm ja joiden halkaisija on useita mikronia. Joissakin tapauksissa käytä rautaoksuja. Viikon aikana tavallinen betonilaasti noutaa voimaa 80%. Kestää parikymmentä kahdeksaa päivää aikaa. Ensimmäisten seitsemän päivän aikana tarvitaan erityinen kosteusjärjestelmä hydrausprosessin ylläpitämiseksi.

Ensimmäinen näyteliuos

Betonilattian asentamisen onnistumiseksi on useita tapoja:

 • Veden kiillotus;
 • Shelterin vuode kostutetulla vedellä;
 • Shelter erityisellä kalvolla, joka pystyy pitämään vettä ja hoitamaan nestemäisiä membraanikoostumuksia;

Katsokaa siis konkreettisen työn tärkeimpiä vaiheita. Betonilattiat voidaan sijoittaa sekä maahan että tukevien betonilaattojen tukemiseen. Jos teurastusta tehdään kentällä, on ensiksikin välttämätöntä valmistaa sora-hiekkalaatikoita. Valmistetun pohjan laatu vaikuttaa merkittävästi pinnoitteen tasaisuuteen ja suorituskykyominaisuuksiin. Rakennusmääräykset ja -määräykset sallivat murskattujen hiekkakivien tasaisuuden poikkeaman enintään kahden senttimetrin etäisyydellä kahden metrin etäisyydeltä, paksuuden tulisi olla kahden senttimetrin ja yhden metrin välillä. Korkeuserot, jotka ovat yli kymmenen prosenttia laatan paksuudesta, eivät ole sallittuja, kun lattiaa kaadetaan betonipohjalle.

Kun asennat betonilattia maahan, on tarpeen asettaa vedeneristyskerros vuodevaatteiden jälkeen. Tätä polyetyleeniä käytetään yleensä. Monoliittisen betonipäällysteen sijoittaminen suoritetaan "kortteilla", toisin sanoen suorakaiteen muotoisina osina tietyn kokoisia osia. Tontin koko riippuu täytön suorituskyvystä. Karttojen kehärajat, eli majakat. Rakenteen osat, jotka hyväksyvät erilaiset luokat ja koot, olisi erotettava sedimenttisillä saumoilla halkeamien muodostumisen välttämiseksi.

Tällöin paikoissa, joissa kaadetun laatan pinta liittyy seiniin tai muihin rakenteisiin (esim. Pylväät), levytyynyjen välinen kerros levitetään. Tämä on erittäin tärkeä betonilattian rakentamisessa kylvyssä, koska puuta on vähän yhteensopiva betonirastin kanssa.

Ensinnäkin on laskettava laakerikuormat. Yleisimmin käytetty tieverkko, jonka halkaisija on 0,5 cm ja solun koko 15 * 15 tai 10 * 10 cm, valmistettu liitososista BP luokka 1. Jos tuleva pinnoite on tarkoitettu alttiiksi raskaille kuormituksille, esimerkiksi autotallissa, on parasta käyttää vahvistettua häkkiä ristikon sijasta tai tieverkoston kanssa. Vahvikotelo neulotaan työpisteessä tangoista, joiden halkaisija on 0,8 - 1,6 cm. Viime aikoina on tullut esiin parannettu vahvistusmenetelmä - käyttäen polymeeriä tai metallikuitua.

Tämä menetelmä perustuu betonin vahvistamiseen koko vastaavan kuitujen tilavuudelle. Vahvistustyöt ovat työvoimavaltaisia ​​betoniteräsrakenteiden rakentamisessa, mutta kuituvahvisteisen betonin käyttö sulkee pois merkittävän osan lattiarakenteista, joissakin tapauksissa voit luopua kokonaan palkin vahvistuksesta. Tämän tekniikan tehokkuus on seuraava:

 • Ensinnäkin työvoimakustannusten alentaminen jopa 25 prosenttiin;
 • Toiseksi, rakenteiden paksuuden huomattava väheneminen ja siten materiaalien ja rahat säästetään;
 • Kolmanneksi tekniikan yhdistelmä samanaikaisesti sekoittaa seoksen ja sen vahvistuksen sekoittimessa vähentäen prosessin kestoa;
 • Neljänneksi rakenteiden elämä lisääntyy;

Mitä sinun tarvitsee tietää seoksen sekoittamisen aikana? Lattian tärkeimmän asennusvaihe on betonimassan kaataminen. On tarpeen kiinnittää huomiota ratkaisun laatuun, sen liikkuvuuteen, lujuuteen, ilmanottoon, veden ja sementin suhteeseen, vieraiden aineiden esiintymiseen ja erityisten kemiallisten lisäaineiden käyttöön. Liuoksen liikkuvuus, joka on välttämätön laitekerrokselle, pitäisi olla noin hieman keskiarvon yläpuolella. Liikkuvuus on melko yksinkertainen. Tätä varten tarvitset referenssikartio. Yleensä tällaisen kartion ostaminen ei ole ongelma.

Se on yksinkertaisesti upotettu ratkaisuun ja tarkastele kuinka syvä se menee alas. Normaalia ratkaisua pidetään, kun kartio kastetaan 6-10 senttimetrillä. Jos kartio imeytyy suurempaan syvyyteen, tällaista ratkaisua pidetään erittäin liikkuvana, jos pienemmässä tapauksessa sitä pidetään vähäisenä liikkuvana. Betonin seoksen tasoittamiseen ja tiivistämiseen käytetään useita menetelmiä erikoislaitteiden avulla. Tämä käyttö syvän ja pinnan täryttimet, vibrolaths ja säännöt ns "neste" majakat.

Betonilattiakakku

Samanaikaiseen muottiin ja majakoihin käytettäessä värähtelevää sauvaa voidaan käyttää oppaita. On parempi yhdistää muottien muoto laajentumisliitoksilla, pohjimmiltaan tämä on paikka, johon liittyy juuri asetettu ja jo asetettu laasti. On välttämätöntä aloittaa kaatamalla lattiat, kun majakat ja muottialueet ovat alttiina, liittimet on asennettu. Pohjimmiltaan päällysteinä käytetään "raskasta" betonia, jonka tiheys on 1800/2500 kg / kuutiometri, kuten edellä mainittiin, 10 cm: n kartiokutistusta vastaava P-2-liikkuvuus. Se on yleistä rakennusta. Joissakin tapauksissa seoksia käytetään muiden indikaattoreiden kanssa asennustavan, lattioiden tarkoituksen, tiivistymisen vahvistamisen mukaan.

Jos ostat laastin ja kuorma-auton betonisekoittimen voi ajaa suoraan työmaalle, se voidaan purkaa välittömästi valmistetulle alustalle. Älä unohda, että liuos säilyy laadultaan kaksi tai puoli tuntia, joten jos lattiaa ei ole järjestetty ensimmäisessä kerroksessa, on parempi vuokrata betonipumppu rakennusmateriaalin pitkäaikaisen purkamisen välttämiseksi. Tärytystangon käytön yhteydessä on ensin asetettava ohjaimet nollamerkkiin ja asetettava ne huolellisesti vaakasuoraan. Seuraava on tärinän kiskon asennus. Tehtävän aikana, katsokaa oppaita, on tärkeää, että he eivät harhaudu tasolta. Betoniyhdistelmät asetetaan valmiiseen pohjaan, minkä jälkeen seos tasoitetaan. Sen yläosan pitäisi olla hieman laitteen yläreunan yläpuolella. Värähtelyjoki vetää ohjaimia pitkin.

Betonilaastin halkeilee haluttuun tasoon ja tasoitetaan tärinän vaikutuksen alla. Samanaikaisesti on välttämätöntä varmistaa, että laite liukuu säännöllisesti liuenneen liuoksen pinnalle. Jos muodostuu alueita, joissa betonisekoitus säröytyy värähtelevän työkalun tason alapuolelle, liuos lisätään tarvittavalla määrällä lapio. Vibrolaatin käyttäminen on välttämätöntä valvoa liuoksen tilaa ja estää sen erottumista. Käsittely tapahtuu pienellä nopeudella, kahdella lähestymistavalla eikä enää. Joissakin tapauksissa käytetään superplasticointiainetta. Betonin tai suihkun betonilevyjen laitteessa on esiseristys on välttämätöntä. Siksi teknologian tulisi sisältää tällainen työ.

Lopuksi on otettava huomioon lämpötilaeristeiden injektointiin ja leikkaamiseen liittyvät seikat. Kaatoprosessin päätyttyä tarvitaan tauko, jotta liuos voi täysin kytkeä ja vahvistaa voimaa. Se riippuu ilman kosteudesta ja lämpötilasta. Yleensä tämä prosessi kestää kaksi ja puoli tuntia kahdeksaan. Tänä aikana konkreettinen ratkaisu tarttuu niin pitkälle, että tavallinen ihminen, jonka keskikokoinen rakentaa, läpäisee sen läpi, jättää jälkiä noin kolmesta millimetrin syvyydestä. Tämän jälkeen jatka betonilattian injektointia. Suurten koon alueilla käytetään erityistä levyn rikkouttavaa betonivahvikoneistoa, jota kutsutaan rakentajien "helikopteriksi".

Pienissä tiloissa tai yksityisessä rakentamisessa käytetään yksimoottorilaitteita, niiden terojen halkaisija on kuusikymmentä senttimetriä. Yksityisessä rakentamisessa käytetään manuaalista laastia, joka on valmistettu sileistä ja sileistä levyistä. Ensinnäkin on tarpeen käsitellä pintoja, jotka sijaitsevat eri rakenteiden osien, kuten sarakkeiden, aukkojen ja seinien, vieressä. Tämä johtuu siitä, että ratkaisu näissä paikoissa tarttuu nopeammin kuin muilla pinnoilla.

Betonin vahvistaminen

Asenna betonilattia autotallissa, kylpytiloissa tai muilla alustoilla, joissa on pieni määrä lattiapintoja, on parempi käsitellä manuaalisesti edellä mainittuja puusta tai vaahdosta. Rakenteellisista ja teknisistä syistä on tarpeen katkaista lattian pinta konkreettiseksi kartoitukseksi. Ensinnäkin on tarpeen ottaa huomioon keskeytysten väistämättömyys betonirakennustöiden aikana ja toisaalta on välttämätöntä varmistaa karttojen muodonmuutoksen suuntaus pinnoitteen pinnalla vaadittujen turvallisten vektoreiden pitkin. Betonilattian kuivauksen jälkeen käytetään lämpötilasuljettavien liitosten tekniikkaa, jonka avulla levyt kutistuvat jäähdytyksen aikana ja laajenevat kasvavalla lämpötilalla halkeilua ja muodonmuutosta vastaan. Lämpötilahäviöiden tai kosteuden muutosten aikana betonin kovettumisen aikana syntyy jännitteitä lattioissa, jotka levittävät, tiivistävät ja taivuttavat levyjä ja aiheuttavat halkeilua. Useimmiten betonilattiat altistuvat maahan.

Betonin kyky muuttaa volyymiaan listattujen prosessien aikana saadaan näistä hyvin saumoista ja, kuten edellä mainittiin, vahvistamalla. Lämpötilaliitosten väliset värit riippuvat vahvistamismenetelmästä, kaatamisen lämpötilamoodista, liuoksen ominaisuuksista, substraatin tilasta ja tyypistä sekä lisätoimenpiteistä. Lämpökutistuvien saumojen leikkaamiseen käyttämällä erikoisleikkureita. On välttämätöntä tarkastaa, että leikkaussyvyys, saumojen sijainti ja leveys vastaavat projektissa määriteltyjä vaatimuksia. Saumojen reunojen tuhoutumisen estämiseksi, jotta likaa ja kosteutta ei pääse sisään, saumoja on käsiteltävä tiivistysaineella. Ilmeisesti betonilattian levittämisen tekniikka on melko yksinkertainen, joten voit työskennellä itsenäisesti ilman erikoistunutta koulutusta.

Kosteuseristys voidaan sijoittaa sekä betoni- kerrokseen, kuviossa 1. Ja hiekkakerroksella, kuv. Seinälle tulee kosteudeneristyskerros. Kosteudeneristeenä käytetään muovikalvoa, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm. tai muu valssattu vedeneristysmateriaali.

Kosteuden eristäviä materiaaleja on tehty päällekkäin, jonka päällekkäisyydet ovat 200-300 mm. Lattian betonipohjan pohjan ja seinien väliset liitokset sekä kaikki putken ja muiden rakenteellisten elementtien läpikulkupaikoissa olevat laatat on suljettava kovettamattomilla tiivisteaineilla.

Huolellinen tiivistys on välttämätöntä kosteuden estämiseksi, mutta myös suojaamaan taloa radioaktiivisesta maakaasun radonista.

Älä unohda, ennen kuin kaadat betonia pohjalevyyn, niin että maata levitetään muovikalvo.

Et saa myös unohtaa, että lattian rakenteilla ei pitäisi olla jäykkä liitäntä seiniin. Tiiviste, pos. 10 kuviossa 2, palvelee tätä tarkoitusta tarkasti.

Lattian liitoskohdan rakenne ulkoseinään on esitetty kuv. 2.

Kuviossa 2 esitetyt paikat ovat seuraavat: 1-2. Lakan parkettilattia, parketti tai laminaatti tai linoleumi. 3-4. Liima ja pohjamaali parkettille tai vakiosubstraatille. 5. Yhdistetty kerros esivalmistetuista elementeistä tai kipsikuituteksteistä, vaneri, lastulevy, OSB. 6. Veteen hajoava liima levittimelle. 7. Kosteuseristys - muovikalvo. 8. Kvartsihiekka. 9. Betonialusta - betoniteräluokka B22,5. 10. Vedeneristysmateriaalin tiivisteen erottelu. 11. Polystyreeni PSB 35: n tai ekstrudoituneen polystyreeni-vaahdon lämpöeristys, laskelman paksuus. 12. Perusta. 13. Jalusta. 14. Ruuvaa.

15. Seinä ulkona.

Betonipohjan paksuus on 6-8 cm. Kytkin on vahvistettava paikoissa, joissa muurausmateriaalien väliseinät asennetaan betoniin. Kuinka tehdä tämä - lue edellä mainittu artikkeli.

10 mm: n välys. seinän ja levyn väliin, kuv. 2, kompensoi lasin, parketin tai laminaatin lineaaristen mittojen muutoksen kosteusvaihteluilla.

Lämpöeristys, pos.11 kuviossa 2, poistaa kylmäsilta kadulta pohjan läpi, maata täyttämällä lattiaa, betonin pohjalevyllä, tasoittamalla - katso kuva 3.

Rakennussääntöjen SP 29.13330.2011 mukaan betonialustan alapuolella ulkoseiniä pitkin sekä kuumien lämmittämättömien tilojen erottamat seinät on sijoitettava maahan kerrokselle 0,8 m leveä kosteutta kestävä eristyspaksuus, joka on määritetty ehdosta lämmönkestävyyden varmistamiseksi Eristyskerros ei ole pienempi kuin ulkoseinän lämmönkestävyys.

Toisin sanoen tämän sillan (katu, kellari, maa, eristys, betonilaatta, lattiapinnoitus) vastustuskyky lämmönsiirrolla ei saa olla pienempi kuin rakennuksen ulkoseinä.

Vastaavasti lattian eristyksen laskeminen maassa. Seinän kerroksia on vain tarpeen korjata lattian kerroksilla - kellari, pohjamaali, eristys, betonilaatta, tasoitus.

Lämpöeristys kylmäsillan poistamiseksi voidaan sijoittaa paitsi vaakasuoraan - lattian ympärille ulkoseinien ympärille, kuten kuvassa 2 on esitetty. Horisontaalisen lämpenemisvyön sijaan pystyt pystysuoraan asettamalla lämmöneristyskerroksen pohjan sisä- tai ulkoseinään - pohjaan.

Voit lämmittää pohjan paremmin ulkona. Jos kellarissa on vaakasuora tai sisäinen sääennuste, talon sisäseinissä jäävät kylmät sillat kellarikerroksen läpi.

Jalkakäytävä pystysuora eristys on haudattu maahan siten, että eristekerroksen kokonaiskorkeus lattiatasosta on vähintään 1 m.

Järjestä jatkuva eristyskerros koko lattian alueelle tässä mallissa ei tarvita. Lattian pohjalla oleva lattia antaa lattian eristyksen, joka on välttämätön energiansäästöä säätelevien olosuhteiden kannalta.

On helpompaa tehdä töitä maaperän täyttämisessä ja tiivistämisessä lattian pohjalla sekä kaatamalla betonipohjaa heti perustamisen jälkeen ennen seinien pystytystä.

Lattian päällä on monikerroksinen rakenne, jossa kukin seuraavassa kerroksessa piilottaa pohjakerroksen laadun. Muista tarkastaa, valvoa ja hyväksyä toimeksisaaja noudattaa hanketta ja työn laatua joka kerroksessa. On oikeampaa antaa hyväksyntä luotetulle asiantuntijalle - insinööri teknisestä valvonnasta.

Lue lisää - oppia lisää!

Laite ja lattian rakenne pohjassa

 • Päivämäärä: 28-03-2015
 • Näkymät: 344
 • Arvostelu: 22
 • Kerros-kerroksinen lattia
  • Rammed maaperä
  • Sand-vuodevaatteet
  • Betonialusta (rouhituslevy)
 • Lattiatason kerrokset maahan: ominaisuudet
 • Kuinka lattiarakenteiden asennus tehdään oikein?
 • Laite vahvistettu viimeistelylaatta
 • Sementti-hiekkaseos

Lattian hylkäämisestä kentällä on vain vähän syytä: pohjaveden korkea taso, keväisin tulva alue ja suuri rakennuspaikan rinteessä. Tällaisten syiden puuttuessa lattian rakentaminen kentällä on halvempaa kuin mikään muu vaihtoehto.

Kuva 1. Lattian laitteen kaavio kentällä.

Lattian haitta maan päällä on konejärjestelmien korjaustyön merkittävä monimutkaisuus. Siksi asennusvesi- ja viemäriputket tai kaapelit suunnittelijärjestelmiä, on tarpeen suorittaa nämä teokset alusta alkaen.

Lattian rakentamisen suunnittelu maan päällä, voit varata osan talosta pienen kellarikerroksen alle. Vain tätä varten sinun on ensin kaivaa kaivo ja asetettava tiiliseinät.

Kerros-kerroksinen lattia

Tällaiset lattiat asetetaan yleensä yksityisen talon liuskakannan sisäpuolelle. Kuv. Kuva 1 esittää erästä lattian maadoitusta. Muutama sana jokaisesta tämän "kakun" osasta alkaen alimmasta kerroksesta.

Takaisin sisällysluetteloon

Kuva 2. Lattiavahvistusjärjestelmä.

Ensinnäkin irrallinen maaperän kerros on poistettava, minkä jälkeen määritetään tulevan kakun kokonaispaksuus, eli on laskettava, kuinka koko lattian paksuus tulee maan päällä. Poistunut hedelmällinen kerros olisi korvattava tiheämmällä maaperällä, joka esimerkiksi vedetään kaivannon kaivaamiseksi kaistaleen alla.

Talon, jonka pinta-ala on 120 neliömetriä, 1,5 metrin syvyydestä ja 0,5 metrin leveästä kaivosta riittää 30 senttimetrin kokoinen vuodevaatetta koko alueelle. Tarvitaan erittäin hyvin. Vuodemateriaalin tiheyttä voidaan lisätä lisäämällä 20-60 mm: n murskattua kiveä.

On olemassa monia mekanismeja, joilla voidaan käsitellä maaperän tiivistymistä manuaalisesti, esimerkiksi tamping. Tätä operaatiota ei tulisi tallentaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Pinnan paksuuden on oltava vähintään 30 cm. Suurten jokien hiekkaa tarvitaan, joka kaatuu vettä kaatamalla.

Takaisin sisällysluetteloon

Kuva 3. Polystyreeni-vaahteristeen kaava.

Kuv. Kuvio 2 esittää vahvistavaa verkkoa ja pohjaa karkealla betonisidoksella. Luonnosta varten ei ole erityisiä vaatimuksia. Se voidaan tehdä betonimerkin M50, M75 täyttömenetelmällä.

Paikanvaraajana tällaiselle betonilattialle voidaan lisätä murskattua murto-osaa, jonka murto-osa on enintään 20 mm. Kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 120 mm. Lujitetun verkon tulee olla 150 × 150 mm soluja ja 5 mm: n lankoja. Tämän laattojen vaakasuoralle pinnalle ei ole erityisiä vaatimuksia.

Jos suunnitellun talon pinta-ala on 120 m2, niin ilmoitetulla tasoitteen paksuudella tarvitaan noin 15 m3 betonia. Todennäköisesti on suositeltavaa ostaa tällainen määrä konkreettisessa tehtaassa. Betonipumpun sekoittimella nopeutetaan huomattavasti betonilevyjen muodostumista.

Lattian lisäämistä maahan on suositeltavaa suorittaa seinien rakentamisen jälkeen ja suojata talon katto.

Takaisin sisällysluetteloon

Lämpöeristysjärjestelmä penofolin kanssa.

 1. Höyrysulku. Sitä varten käytetään tavanomaista höyrysulkukalvoa, esimerkiksi isospan D. Tämä materiaali luotettavasti suojaa eristystä kosteudelta ja vesihöyryltä. Niitä suojataan tavallisesti mineraalivillaa huoneen ullakolle tulevista savuista. Tässä elokuvassa käytetään yleismaailmallisena materiaalina vesieristys eristämisestä kosteudesta, joka tunkeutuu betonin läpi maasta.
 2. Lämmöneristys. Koska lattian lämpöeristystä maassa käytetään yleensä vaahtopolystyreeniä PSB-C25 tai PSB-C35. Lujuudeltaan luotettavampi on kuitenkin ekstrudoitu polystyreenivaahto. Se ei absorboi ollenkaan kosteutta, eikä se siten turpoa, ei pelkää kemiallista altistumista eikä kutistu. Huolimatta siitä, että sen eristysominaisuudet ovat jonkin verran alhaisemmat kuin tavanomaisen laajennetun polystyreeni, sitä tulisi käyttää sen suuremman kantavuuden vuoksi. Kaikki nämä ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä lattialle.
 3. Polyeteenikalvo. Tämä luotettava suoja korvasi ruberoidin ja lasin. Se ei täysin kulje kosteutta ja sitä pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina.
 4. Vahvistettu lattia (viimeistely). Tämä on tasoitus, joka on ehdottomasti horisontaalinen. Sen on oltava kestävä suojaamaan sen alapuolella olevaa eristystä tuhoamiselta ja varmistamaan koko kerrostetun kakun turvallisuus. Lisävoimakestävyys luo ja vahvistaa sitä metalliverkolla. Levitys- ja viimeistelylattiat varmistavat eristyksen kuorman tasaisen siirron.

Jos näin ei tehdä, eristys ei itse kestä kenenkään istuessa istuvaa henkilöä. Itse asiassa polystyreenivaahdon PSB-C35 puristuskuormitus on 20 tonnia / m2 tai 2 kg / cm2. Paksuuden muutos ei ylitä 10%.

Tavallisen tuolin tuen pinta-ala voi olla alle 20 cm2, ts. Tuolin ja lattian välinen paino voi merkittävästi ylittää eristyksen sallitun kuormituksen. Itse asiassa 20 cm2 vaahdon alasta kestää enintään 40 kg: n kuormitusta, joten aikuisen perheenjäsen, joka istuu tuolilla, työntää eristämisen läpi.

Takaisin sisällysluetteloon

Kun seinät on pystytetty ja talo on katettu katolla, voit jatkaa lattianrakentamisen loppuun kaikilla talon alueilla.

Betonipinnoitteen asennus maahan.

 1. Höyrysulku. Betonipäällysteinen päällekkäinen isospan D -kalvo on asetettu päällekkäin vähintään 15 cm: n päällekkäisyydellä. Kalvon liikkuessa betoniin, liitokset voidaan kiinnittää vain ISOSpan SL: n liimanauhalla tai liimanauhalla. Lattialle ei ole väliä, mikä sivu betonista ulos elokuvalle.
 2. Lämmöneristys. Ekstrudoitu polystyreeni tuottaa standardikokoja 120 × 60 cm, paksuus 20-80 mm. Yhdestä pakkauksesta riippuen voi olla 4 - 17 kpl pakkauksesta riippuen. Pakkausmateriaali voidaan säilyttää ulkoilmassa, ilman pakkausta, on välttämätöntä sulkea auringonpaistetta. Kuv. Kuvio 3 esittää eristyksen muunnelmaa, jossa on erityinen reunus, joka on puolet paksuudesta, mikä on erittäin kätevä levyt liitettävissä luotettavasti.
 3. Polyeteenikalvo. Sillä on huomattavasti pidempi käyttöikä kuin kattotyöt. Kalvo asetetaan päällekkäisen eristyksen päälle 10-15 cm: n päällekkäin, ja saumat suljetaan nauhalla. Takuu on mahdollista asettaa 2 suojakerrosta. Kalvo asetetaan siten, että se työntyy seinien viereen 10-15 cm korkeudella.

Koska elokuva tulee olemaan viimeistely levy, on ensin välttämätöntä liittää sen turvallisesti lämmitin, esimerkiksi päällystys- kalvo maan yli, ja sitten, ennen luomista siteet varmistaa luotettavan tartuntaan elokuva.

Takaisin sisällysluetteloon

Yleensä tasoituslevy asetetaan eristyskerrokseen, joten sen paksuuden on oltava vähintään 4 cm. Tämän esikiven pinnan on oltava vaakasuora ja virheetön, muuten sen epätasaisuudet eivät salli puhdasta lattiapäällystä. Kun eristys on päällystetty muovikelmulla, tällaiset lattiat eivät vaadi ylimääräistä työtä valmiiden viimeistelylasten valmistukseen. Sinun tarvitsee vain peittää kalvo materiaalista, joka vaikuttaa sen liimaominaisuuksiin.

Itse tasoittavat betonilattiat myydään valmiina sekoituksena, joka on vain laimennettava vedellä.

Viimeistelyruisku ilman lämmönkannattimia, vahvistus.

liuos valmistusmenetelmä yleensä määritelty pakkauksen ohjeita, ja kun nämä olosuhteet ovat itsetasaavaa betonilattian, leviää pinnan yli ja varmistaa, että gorizontalnost.Tam sama ovat mahdollisia ja suurin lattian paksuus, ja materiaali kulutus per 1 m2 lattian paksuus on 1 mm, ja liuoksen kovettumisaika. Täytön tuloksena muodostuu valmiin lattiarakenne. Tällainen lattiarakenne on paljon helpompi valmistaa kuin sementti-hiekkalaasti laatoitus.

Tavallisesti 1 pussin paino seoksesta on 25 kg ja noin 1,7-1,8 kg seosta kuluu 1 m2 lattiaa kohti kerroksen paksuuden ollessa 1 mm. Näiden tietojen mukaan levyn paksuuden tuntemisella on helppo laskea lattialle tarvittava määrä seoksen pusseja. Tietenkin se on kallista.

Takaisin sisällysluetteloon

Sementti-hiekkalaatan kerros.

Höyrysementtilaastia valmistettaessa on halvempaa tehdä tasoitus. Saadun betonilajin on oltava vähintään B12.5. Tavallisimmin betoni on tavallisempi tehdä merkinnällä, mutta kun tilaat tehtaalla, on parempi ilmoittaa luokka.

Betoniluokan vieressä oleva numero ilmaisee puristuslujuuden keskiarvon. Esimerkiksi M100-lujuudeltaan keskimääräinen puristuslujuus on 100 kg / cm2. Luokkien vaatimukset ovat kuitenkin vähemmän tiukkoja, eikä ole tosiasia, että puristuslujuus, joka on valmistettu tehtaalla, on yhtä suuri kuin määritetty arvo.

Betoniluokan määrittelyssä valmistaja on velvollinen takaamaan 95% konkreettisista vaatimuksista. Esimerkiksi luokan B12.5 on oltava hyväksyttävä puristuslujuus 12,5 MPa, joka vastaa 125 kg / cm2.

Koska tällainen lattiarakenne tehdään jokaisessa huoneessa erikseen, pienen alueen betonin määrä voidaan valmistaa manuaalisesti. Jotta saisit tuotemerkin tie M100, tarvitset 3 osaa hiekkaa 1 osa sementti M400. Vesi on lisättävä osissa niin, että saadaan ei ole kovin nestemäistä massaa, jonka ei pitäisi nopeasti levitä omaan painoonsa.

Vaakasuoran pinnan saavuttamiseksi on asennettava majakoita huoneeseen ja kohdistettava ne vaakatasoon. Käytä yleensä ostettuja metalliprofiileja PP27 * 28. Jotta voit poistaa profiileja, ne asetetaan "sarvet" alas. Jätä ne liuokseen ei pitäisi olla, sillä laskeutumisen jäädyttäminen saattaa antaa pienen kutistumisen ja profiili toimii sen yli.

Sama kuva esittää kapasiteetin seoksen sekoittamiseen. Se vaatii myös lapion, säännön, lastan ja 2 metrin tason. Säännön koko määrittää profiilien välisen etäisyyden. Yleensä kokematon rakentaja on 1,5-1,8 m.

Liuos, jossa on lapio, on sijoitettu majakoiden väliin niin, että se hieman nousee niiden yläpuolelle, sitten sääntö tasoitetaan se majakkojen tasolle.

Keramiikan lattiat ovat halvempia kuin betonilaattojen lattiat, mutta niiden rakentaminen on hoidettava täysipainoisesti. Loppujen lopuksi virheiden poistaminen voi maksaa vähintään itse rakentamisen.

Kuinka tehdä karkea lattia maahan - järjestelmä, laite, täytä

Liuskajohdot ja matalat grillat, rakennusbudjetilla voidaan säästää karkeaa lattiapinnoitetta maan päälle, eikä päällekkäisyydet palkkeihin tai PC-levyihin. Se on valmistettu vuoden 2002 yhteisyrityksen 31-105 rakennusstandardien mukaisesti (runkoenergiaa säästävät talot, kohta 5.6).

Pohjakerroksen muotoilu

Yhteisyrityksessä 31-105 määritellään vähimmäisrakenteinen lattia maahan:

 • 10 cm alustalevy (hiekka tai murskattu kivi on pakattava värähtelevällä levyllä kerroksittain);
 • polyeteenikalvo 15 mikronia;
 • 5 cm betonipinnoitus.

Lattian rakenne pohjassa SP 31-105: n mukaisesti.

Käytännössä kakun suunnittelua täydentävät seuraavat osat:

 • pohjalla - tasoitetaan alapuolella olevaan kerrokseen, jolloin vedenpitävyys voidaan suojata pinholeista rauniolla ja kiinnittää liitokset luotettavasti;

Pehmuste lattialle kentällä

 • eristys - suurtiheyksiset suulakepuristetut polystyreeni-vaahtomerkit EPS tai XPS;
 • vahvistava silmäkoko - estää betonin tuhoutumisen vetolujuuskuormituksista pohjan pohjassa maan päällä;
 • vaimennuskerros - tavallisesti vaahtopolystyreeni-nauhat, jotka on asennettu reunaan pitkin socle-, grillage- tai foundation-reunaa;

 • lämmin kerros - vähentää lämpöhäviötä rakennuksen sisällä, lisää rakennuksen käyttömukavuutta.

  Lämmitetty lattia maahan lattialla.

  Kuitenkin, vaikka tämä ympärysrakenteen järjestelmä maassa ei ole lopullinen. Esimerkiksi kallis laajennettu polystyreeni korvataan usein laajennetulla savibetonilla, yhdistämällä kaksi kerrosta (emme suosittele tätä, alla selitetään miksi). Ihanteellisessa tapauksessa pohjakerroksen pohjamaali on valettava perustuksen elementtien väliin. Kuitenkin sitä tukee usein raskaat väliseinät tai sisäiset kantavat seinät. Siksi näiden lattian seinänrakenteiden paikoilla maadoitetuilla kylkiluilla:

  • rakenteen paksuuden lisääminen - eristyskerroksessa syntyy aukkoja niin, että keramiittibetoni tai betoni saavuttaa alla olevan kerroksen;
  • kahden lujittavan hihnan laite - sisäpuolella olevat vahvikekappaleet sopivat lujasti häkkiin, joka on jäykästi liitetty lanka kierteisiin pohjaverkon kanssa.

  Lattian lujittaminen maanpinnalla väliseinän alla

  Se on tärkeää! Raskaiden irrallisten rakenteiden (takka, sisäinen portaikko, liesi, pumppauslaitteisto tai kattila, jonka paino on 400 kg tai enemmän) on parasta olla vaarassa. On tarpeen rakentaa erillinen pohja ja liittää lattia pitkin maata vaimennuskerroksen läpi.

  Muutamia enemmän vivahteita kaadettaessa lattiaa sardeldi-betonimaata tai tavallista seosta murskattua kiviainetta:

  • insinöörin järjestelmän nousuputket - kääritään vaipan nauhalla koko lasin korkeudelle huoneen rakenteellisen melun vähentämiseksi;
  • osio GCR - Kipsilevy väistämättä imee kosteutta perän kuivuessaan, niin ennen kaatamalla asentaa vain kehykset sinkitystä profiilin ja leikattu kaistale GCR korkeus 10-15 cm, jäljellä olevat pinnat ommellaan kuivaamisen jälkeen pohjakerroksessa.

  Vaihtelut liitoskappaleen liittämisestä seiniin.

  Hankkeessa mökki olisi sijoitettava seinään tai rengas tyhjennys. Kuitenkin, vaikka sen läsnäolo, hiekkapohjainen kerros on teknogeeninen vyöhyke, jonka sisällä maaperän veden kapillaari imeytyy. Sen vuoksi hiekan sijasta on suositeltavaa käyttää murskattua kiveä, jossa kosteuden nousu ylöspäin kapillaari on mahdotonta.

  Paavali maahan omilla käsillään

  Vaikka sinulla onkin tietoja lattiakakun suunnittelusta kentällä, kysymys jää yksittäiselle kehittäjälle, milloin täyttää lasin. Työjärjestys voi olla erilainen:

  • maaperän lattian laite heti jalustan (grillage) kestävyyden jälkeen;
  • laatikon rakentamisen ja viimeisen kerroksen päällekkäisyyden jälkeen.

  Ensimmäinen vaihtoehto on mahdollinen, jos rakennusta ei tapahdu talvella. Koska kostutuksen ja jäädyttämisen jälkeen sardeldi betoni väistämättä repeytyy, se vähentää voimaa. Toinen menetelmä on suositeltava, koska työpaikka on suojattu saostuksesta, on seinät, joihin on kiinnitetty vaimentimen nauha tai polystyreenivaahto asennetaan pystysuoraan.

  täyttäminen

  Luonnollisen pohjakerroksen maanpinnalla on turvauduttava karkaistuun alapuoliseen kerrokseen, koska kaikki sakkaus on täynnä tuhoa. Siksi on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

  • peltokasvun poistaminen - musta maa sisältää orgaanista ainesta, jonka anaerobiset mikro-organismit hajottavat betonin alla ja vähenevät ensimmäisten 3-8 kuukauden aikana lattian hyödyntämisessä;
  • tasoilla tiiviste - sisäänpäin alhainen grillage tai MZLF on täytetty 10-15 cm-metallinen materiaali tai maaperän luonnollisen vähimmäispitoisuus savea (savi savimaata, hiekka liejunsekaista), puristettu tärylevyt tilaan, jossa se ei jätä jälkiä kenkä, minkä jälkeen toimenpide toistetaan, kunnes suunnittelun tasolla.

  Tiivisteen materiaalin täyttö lattiaan maahan

  Vihje! Jos hedelmällinen kerros sijaitsee suuremmalla syvyydellä (0,8-1,2 m) paikan päällä, maanrakennusten tilavuus ja loppusijoitusmateriaalien ostokustannukset lisääntyvät dramaattisesti. Tässä tapauksessa on suositeltavaa harkita PC: n tai palkkien päällekkäisyyksiä.

  Lattian huollettavuus kentällä on nolla, joten viestintä eroaa samassa vaiheessa. Lämmitetyn rakennuksen alla, viemäröinti ja vesihuolto eivät voi jäätyä, joten ei ole järkevää lämmittää niitä. Suunnittelujärjestelmien ylläpidettävyyden varmistamiseksi viestintä asetetaan putkille, joiden halkaisija on suurempi, jotta ne voidaan vetää ulos ja koota uusiin, kun ne tuottavat resursseja ja tukkeutuvat.

  Vuori ja vedeneristys

  Myös kuivissa maissa suositellaan vedeneristyslaitetta, koska pohjaveden taso voi muuttua ajan myötä, pohjaveden sisällä on pohjavettä. Se on valmistettu kalvosta tai valssatuista bitumimateriaaleista. Tärkeimmät ongelmat ovat:

  • hiekalla on vaikea tiivistää lattiapinnoitteen vedenpitävyyden liitoksia maan päällä;
  • jyrsin terävät reunat lävistävät materiaaleja, rikkovat kerroksen jatkuvuutta.

  Tehtävät ratkaistaan ​​kaatamalla 3-5 cm: n paksuiset jalat ilman vahvistusta. Tämä tasoitin on myös katkaistava säätöelementteistä säätöpelillä. Rakennusbudjetin säästämiseksi käytetään tavallisesti kevytbetonia B 7.5.

  Pehmuste vedenpitävyyden sulattamiseksi.

  Jos taustalla oleva kerros on valmistettu laajennetusta savesta (esimerkiksi alueella materiaalin hinta on alhainen tai omistajalla on varauksia), käytä eri tekniikkaa:

  • pohjakerros peitetään kipsiraudalla pienellä solulla, joka estää laajentuneen saven muodostumisen;
  • pinta on vuotanut sementtimaidolla, niin että pinta muistutti laajennettua savea betonia ja se tasoitettiin hitsattamaan rullan vedeneristys.

  Samankaltaista tekniikkaa voidaan käyttää roskia varten, mutta on edullisempaa tasoittaa tämä inertti materiaali kerroksella hiekkaa, jonka paksuus on kaksi kertaa murto-osa.

  Lattiaeristyksen järjestelmä maassa

  Klassisissa tekniikoissa alustan pohjaventtiilin lämmöneristys tehdään puristetulla, suuritiheyksisellä polystyreeni-vaahdolla, jota ei murskata kuormitettuna. Jos käytät sardeniittiä, jota pidetään "lämpimänä", tarvitset paljon paksumman kerroksen. On epämiellyttävää työskennellä tämän materiaalin kanssa, koska pelletit yleensä kelluvat, kosteuttavat ja kuivat pitkään sisätiloissa.

  Se on tärkeää! Paksun saven lämmönjohtavuus = 0,1 W / (m * K), laajennettu polystyreeni = 0,04 W W / (m * K), so. Savi laajeni 2,5 kertaa paremmin lämmön johtamiseen. Näyttäisi siltä, ​​että voit täyttää lasin paksumman ja hylätä eristys. Mutta laajennettua savea käytetään sementin liuoksessa (paisutettu savibetoni) ja sen lämmönjohtavuus on jo 0,5 W / (m * K), mikä on 12,5 kertaa suurempi kuin laajennetun polystyreeni. Tämä merkitsee sitä, että 5 cm: n paksuisen polystyreeni-kerroksen korvaamiseksi on välttämätöntä kaataa 62 mm: n paksuinen keramiittibetoni, joka on sanottu olevan tarpeeton. Plus, sardeldi on erittäin hygroskooppinen materiaali, joten korkeat vaatimukset vedenpitävyydelle.

  Betonin alapuolella on kaksi 5 cm: n EPS-kerrosta, joissa on tasoitusliitokset, kuten tiilimuuraus. Vaativissa väliseinissä muodostuu rako eristeenä seinämän leveydelle ja siihen on asennettu vahvistustelaketku.

  vahvistaminen

  Maaperän karhennuslattiat eivät ole perusta, eivät tunne kuormituksia voimanlähteistä. Siksi 3-5 mm: n sauvojen hitsatun metalliverkon yksikerroksinen vahvistaminen on riittävä, mutta siinä on otettava huomioon vivahteet:

  • on tarpeen asettaa ruudukko betonin venytysalueelle eli lähempänä rakenteen pohjaa;
  • Suositeltava suojakerros on 1,5 - 2 cm, joten verkko sijoitetaan polymeeri- tai betonipintoihin, jotka on asennettu polystyreeni-vaahtoon.

  Kuva 15 vahvistusjärjestelmää

  Rakenteen kehän varrella olisi oltava samanlainen suojakerros. Tavallisesti käytetään 10 x 10 - 15 x 15 cm: n kennojen karttoja, päällekkäisyys on vähintään yksi solu. Lämmin kerroksen ääriviivat asetetaan ristikkoon kiinnitettynä nailonpihdeillä.

  Vaimennuskerros ja varjostus

  Aluslattian maalaus on katkaistu seinistä, kellarista, grillatahasta tai pohjasta vaimentavasta kerroksesta. Tätä tarkoitusta varten polystyreeni-vaahtoliuskat asennetaan reunaan sulkevien rakenteiden kehällä tai seinien pintaan liimataan erityisellä teipillä kehän ympärillä. Pellin korkeuden on oltava suurempi kuin betonin paksuus, ylimää- rä katkaistaan ​​myöhemmin asennettaessa jalusta.

  Vaimennuskerroksen asennus.

  On suositeltavaa tehdä pohjustus maaperällä kerralla, jotta varmistetaan mahdollisimman pitkä käyttöikä. Kuitenkin suurissa tiloissa yli 50 m2, on tarpeen luoda lämpötila-nivelet asettamalla erityinen profiili.

  Helppokohdistusta varten käytetään usein kipsiä, joka on asennettu nopeasti kovettuviin laastareihin (esim. Kipsi tai kitti).

  Seos on sijoitettu majakkojen väliin, sääntöjen mukaisesti. Majakat joko jäävät maahan maahan lattialle tai poistetaan jonkin verran kovettumisen jälkeen ja muodostuneet tyhjät tilat täytetään betonilla ja uudelleen kohdistetaan. Pinta kostutetaan säännöllisesti kolmen ensimmäisen päivän aikana halkeilun estämiseksi.

  Täytä majakat.

  Näin lattiarakenteen karhea muotoilu kentällä voidaan tehdä yksinään ottaen huomioon annetut suositukset.