Seinien ja lattian täyttäminen betonilla kellarissa

Kellari tai kellari - kiinteä osa yksityistä taloa. Tätä tilaa voidaan käyttää kotitaloussovelluksiin: autotalli, työpaja, varasto, jossa on työkalu tai sato.

Miksi tarvitset lattiaa ja seiniä betonoitavaksi?

Kellari sijaitsee syvälle maan alla, joten lattian ja seinien sementoitumista ja vedenpitävyyttä on tehtävä. Betonipinnoitteen rakentaminen on suositeltavaa, jos:

 • kellari lämmitys;
 • käytä olohuoneena;
 • työpajan, kuntosalin, autotalli, sauna;
 • majoituskattilatila tai vastaavat tekniset tilat;
 • majoituskellari ruokavarastoon;
 • korkea maaperän kosteus.

Kun märkä höyry altistuu kosteasta maasta, putket, kalusteet, laitteet ja seinä- ja kattopäällystys huononevat. Talo voi tulla hätätilanteessa.

Työkalut ja materiaalit

Prosessin suorittaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • ämpäri;
 • lapio;
 • raastin ja lastalla;
 • pohjamalli;
 • kapasiteetti konkreettiselle ratkaisulle;
 • hiomakone;
 • tasolla;
 • vedenpitäväksi;
 • rakentaminen nauha;
 • vahvistaminen tai teräsverkko;
 • majakat;
 • sääntö betonin tasoittamiseksi;
 • Bulgariina, jossa on kiekkoja kiveen;
 • silitysvälineet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • sementti M400;
 • standardi murskattu kivi;
 • uran hiekka;
 • vesijohtovettä;
 • kemialliset lisäaineet, jotka lisäävät hydrofobisuutta, betonin lujuutta (tarvittaessa).

Veitsen sijaan betonisekoitin soveltuu betonin sekoittamiseen. Sen avulla laadukkaiden seosten valmistusprosessi nopeutuu.

Teknologinen prosessi

Betonikerros kellarissa tehdään kuudessa vaiheessa:

 1. Kaivetaan kaivannon leveys ottaen huomioon seinien ja muottien koko.
 2. Hiekkalaukun luominen raunioilla.
 3. Muottien asennus.
 4. Vedenpitävyyskerroksen asettaminen.
 5. Vahvistusvahvistus.
 6. Betonivaihto.
Takaisin sisällysluetteloon

Lattian valmistelu sementoitukseen

Ihanteellinen lasin laskemiseen kellarissa on betonitointi maanpinnalla. Valmistelutyöt on minimoitu: päästä eroon roskista, kasvillisuudesta, purista maata ja voit jatkaa tasoitusta. Kun uudet lattiat asennetaan vanhoihin, sinun on suoritettava:

 • Vanhan pinnoitteen irrotus ja virheiden havaitseminen;
 • halkeamien ja sirujen poistaminen niiden laajentamisella ja käsittelyllä hiekosementti- tai polymeerikoostumuksella;
 • korjaamattomien alueiden purkaminen;
 • jyrsinkoneen pohjan korkeuserojen säätö;
 • pinnan puhdistaminen pölyltä, muutoin betonin kiinnittyminen vanhaan kerrokseen heikkenee.

Jos se ei aio luoda täysin tasaista pohjaa vanha pinnoite, on suositeltavaa sijoittaa betonikerros.

Täyttävät tyynyt ja tamping

Asettaessasi lattiaa suoraan maahan, se puristetaan välittömästi, sitten rungon tai pienen kiven tyyny asetetaan. Kerros antaa pohjan kovuus, estää halkeamia. Seuraavaksi hiekkasäkki asetetaan kerrokseksi 0,5 - 1 m, joka voi menettää jopa 25% lisäpurkamisen aikana rullalla tai värähtelijällä. Tämä tosiasia on otettava huomioon täytettäessä. Tiivistymisen jälkeen hiekka kaada vettä.

vedeneristys

Kun tyynyn rakenne ja sen tamping-vesieristys suoritetaan. Tämän työn laatu riippuu tulevan kerroksen kosteudesta. Tämän parametrin korkeus suojaa tilaa sieltä ja muotista, omaisuuden vahingoittumisesta. Käytetään bitumien, polymeerimateriaalin tai tiheän polyeteenikalvon rullia.

Valittu materiaali on päällekkäin koko lattian kanssa ja sinetöity nauhalla. Ei pitäisi olla aukkoja ja halkeamia. Ylijäämät on katkaistu. Seinän päällepitävä vedenpitävyys on 25 cm, mikä suojaa liitoksia kosteudelta. Voit eristää kosteuden ja betonin ensimmäisen betonikerroksen. Tätä tarkoitusta varten käytetään päällystyseristemateriaaleja.

Metalliverkko

Suuri kellarialue on suositeltavaa rakentaa lujituskerros lattialle rakenteen vahvistamiseksi. Aluksi pinta on jaettava neliöihin. Sitten pitäisi merkitä levyt 2-2,5 cm paksuiksi.

Vahvistus valitaan huoneen tarkoituksen ja odotetun kuormituksen mukaan. Voit käyttää paksuja metallitankoja tai vahvistusverkkoa (neulotut, hitsatut). Käytössä on yleensä 0,5 cm: n tangon halkaisija.

Raskaiden kuormien kohdalla on suositeltavaa käyttää myös teräsnauhaa, jonka poikkileikkaus on 1-1,6 cm. Vaihtoehtoisesti betonisekoittimeen sekoitettu vahvikuituinen teräskuitu on sopiva.

Majakat ja tasoitus

Ennen lattian kaatamista on tärkeää asettaa majakat oikein. Työstä riippuu siitä, kuinka pehmeä pinta tulee ulos. Majakoiden muodostuminen suoritetaan vaiheessa, jossa ensimmäinen osa asetetaan puoleen tilan tilavuudesta. 1 metrin etäisyydellä toisistaan ​​luodaan korkeuksia, ja yläreunaan sijoitetaan riski. Tasoituksen avulla saavutetun tason avulla majakat sijoitetaan kiskon pohjaan.

Lattiapinnoitetta varten käytetään laastin laatua, joka ei ole alempi kuin M400. Paikanvaraajana sekoitetaan hieno marmori tai graniitti. Muuraukseen ensimmäiseen kerrokseen lisätään kovettajaa tai pehmitintä. Riippuen työalueesta tasoittamiseen käytetään vibrolaattia tai syvää vibraattoria.

kuivaus

Jokaisen betonin kerroksen jälkeen on odotettava jonkin aikaa, jonka aikana tasoittaa voimaa ja kuivuu. Tämä prosessi voi tapahtua ilman toimenpiteitä vähintään 24 tuntia. Betonimateriaalin kiinteyttämisen nopeuttamiseksi voimakkaammin, on suositeltavaa käyttää alipaineen toimintaa. Tätä varten suodatinmateriaali asetetaan tasaiselle betonille, joka on peitetty ilmatiiviillä matolla. Maton keskelle on kiinnitetty tyhjöpumpun suuttimeen, mikä viivästää ylimääräistä kosteutta vahingoittamatta laatan laatua. Kuivaaminen tällä menetelmällä kestää vain 7 tuntia.

Betonin kuivaus on täydellinen, jos sen pinnalle jää jäljelle 4 mm.

Kun betoni on tarpeeksi vahva, voit poistaa majakat ja lävistää urat hiekkasementillä. Tuoreen betonin pinnalla käveleminen on parempi vanerin levyn kanssa. Tämän jälkeen lattia peitetään muovikelmulla. Betonin täydellinen kypsyminen - 28 päivää.

Hionta ja hionta

Grout alkaa seinistä ja ovista keskellä. Tätä varten on suositeltavaa käyttää ylimaalausta tai betonivahviketta. Prosessia pidetään täydellisenä, kun pinta imeytyy täysin injektointiaineeseen. Prosessi toistetaan kolme kertaa. Viimeinen vaihe on se, kun betonissa on jäljellä enintään 1 mm. Pienestä kuormitustasosta tarvitset 5 kg keskimäärin - 8 kg värillisille lattioille - 8 kg laastia / 1 m2.

Miten betoniseinät kaadetaan?

Kellarineille on suositeltavaa rakentaa monoliittiset seinät käyttäen jatkuvaa kaistalejalostustekniikkaa. Voit täyttää rakenteen useassa vaiheessa:

 • kaivannon valmistelu;
 • makaa tyynyt hiekasta;
 • muottien asennus;
 • vedenpitävä kerros;
 • vahvistaminen;
 • betonin kaataminen.

Seinille on tarpeen asentaa muuraus, kun betonilattia on täysin kuiva, muuten tuoretta muurausta myydään ja viiste kulkee.

Valitse seinäkoko

Kun rakennetaan monoliittisia seiniä, niiden paksuus valitaan riippuen talon odotetusta korkeudesta ja maaperätyypistä. Paksuus voi olla 20 - 40 cm.

Kaivannon valmistelu

Kun käytetään monoliittista valutekniikkaa, on tarpeen kaivaa kaivannot tulevan kellarikerroksen alle. Koska yksi niiden osista on nauhan perusta. Kaivantojen syvyyden tulisi olla 150-200 m, leveys - 0,4-0,6 m.

Hiekkapyyhkeen asentaminen

Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 20-40 cm. Tämä arvo riippuu seinien arvioidusta koosta ja kokonaiskuormasta. Hiekkasänky on täynnä. Sinetin täyttämiseksi sinun on odotettava kolme päivää.

Muottien asennus

Irrotettavien muottien asentamiseen on tehty puu- tai alumiinipaneeleja ei-irrotettaville polystyreenilevyille. Jälkimmäinen vaihtoehto toimii edelleen lämmöneristyskerroksena.

vedeneristys

Seinät tarvitsevat vedenpitävyyttä. Prosessi keskipitkällä kovetuksella. Tällöin seinien ja lattian väliset liitokset saumat leikataan jauhimella 3 x 3 cm: n uriin. Nämä urat täytetään läpäisevällä vedeneristysmateriaalilla.

Yhtä tärkeä on seinien lopullinen vedeneristys. Pinnalle levitetään harjalla tai ruiskutusaineella esipuhdistettua rasva- ja sementtihyytelöä. Sen jälkeen nivelet, seinämäiset saumat peitetään muovikalvolla ja jaksottaisesti kostutetaan kahdesta kolmeen päivään.

Vahvikkeet ja betoniseinät

Huolimatta korkeiden betonityyppien lujuudesta, on vaarana, että rakenne hajoaa osittain maaperän tärinältä. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa vahvistaa monoliittisia seiniä metallikehyksellä terässauvojen kokoonpanosta pystypylväiden, poikittaisten palkkien ja vahvistusverkon muodossa.

Vahvistus tehdään 2 tai 3 kerroksella riippuen seinän koosta. Joskus vahvistus asetetaan keskelle ja verkko ja paksu lanka sitovat 15%: n reunoilta kummallakin puolella. Täytä seinät vedenkestävällä betonilla W10 ja uudemmalla. Sopiva merkki M300, lujuus B22.5 ja työstettävyys P1 tai P2. Seinää rakennettaessa on tärkeää yhdistää uusi betoniosuus vielä epäselvässä kerroksessa, joka on aikaisemmin asetettu muottiin.

johtopäätös

Monoliittiset lattiat ja kellari seinät ovat ominaista parantuneet suorituskykyominaisuudet. Suositusten huolellinen toteutus takaa kestävyyden ja kestävyyden koko rakenteen eri vaikutuksille. Tätä tilaa voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen.

Laite luotettava kerros yksityisen talon kellarissa

Useimmissa tapauksissa yksityisissä taloissa kellarissa on melko pieni pinta-ala, joten omistajat yrittävät koukulla tai kouralla varmistaa, että on mahdollisimman paljon vapaata tilaa. Esimerkiksi huoneen mitat (erityisesti sen korkeus) ovat varsin akuutteja, jos kellarissa käytetään autotallina. Mutta tavallisessa kasvisviljelyssä haluat pystyä suoristamaan koko sen korkeuden. Siksi monet maan omistajat miettivät, miten tehdä lattia mahdollisimman alhaiseksi. Jotkut ihmiset ratkuttavat ongelman radikaalisti - he jättävät lattian talon kellarikerroksessa juuri sen jälkeen, kun he olivat hakkeroineet säätiön kuoppaan eli pohjakerrokseen.

Jos rakennus sijaitsee suhteellisen korkealla alueella, jossa on hyvä kuivatus, ei kellarissa ole erityisiä ongelmia. Toisaalta, jos talon alla oleva maa on riittävän märkä ja pohjavesi sulkeutuu, järjestelyn työ on paljon kalliimpaa.

Kun talo on vielä rakenteilla, niin silloin on parempi valita nauhan säätiö. Tämä lähestymistapa antaa tiettyjä etuja kellarikerroksen järjestelyssä: vahvat seinät, alkuvarastoinnin tila olohuoneen mukaan jne.

Tapoja rakentaa lattia

Lattian rakentamista kellarissa voidaan käyttää seuraavia materiaaleja: betonia, maata, tukkeja, kiinteitä laattoja.

Kun käytät monoliittista laattaa, voit puhua maksimaalisesta lattian luotettavuudesta. Tietenkin tällainen lattia voidaan tehdä vain talon rakentamisen alkuvaiheessa eli säätiön asettamisen aikana. Lisäksi kellarikerroksessa on mukava ja lämmin, jos teet niin kutsutun "ruotsalaisen lautan". Tämä tekniikka edellyttää asentamista eristeen alle. Jos rakennuksessa on kellari, tämä vaihtoehto on myös edullinen. Betonia voidaan kaataa suoraan maahan, mutta on suositeltavaa hiertää hiekkaa ja soraa tekemällä eräänlainen "kakku" (tyyny) näistä materiaaleista. Tällainen kakku lisää suunnittelun luotettavuutta, varsinkin jos siellä on paikkoja ja savia.

Betonikerros kellarissa - yleisin vaihtoehto.

Pohjakerroksessa käytetään viiveitä niissä talouksissa, joissa pohjaveden tulvan todennäköisyys on vähäinen (tai laadukas vedenpoistojärjestelmä). Lisäksi tällainen peitto voidaan tehdä autotallissa, jossa on syvä kellari.

Likaiset kerrokset voivat myös olla merkityksellisiä, mutta vain silloin, kun on välttämätöntä säästää huoneen korkeutta tai rahaa.

Jos istutukset ovat sileitä, on suositeltavaa betonilla lattiaa vahvistamalla. Paksuuden tulisi olla sellainen, että lattia ei voi muuttaa muotoaan maaperän liikkuessa.

Betonikerros

Betonikerroksen täyttäminen kellarissa tarvitsee seuraavat työkalut:

 • Betonisekoittimet Jos sinulla ei ole sitä, liuos voidaan sekoittaa käsin, jolloin lattia laitetaan pieniin neliöihin. Huolimatta siitä, että tällainen työ vie paljon energiaa, kellarissa se voidaan tehdä ilman ongelmia.
 • Kiillotus ja raastin. Nämä työkalut ovat hyödyllisiä, kun haluat tasoittaa sementtilaastin. Betonointi tässä tapauksessa osoittautuu erittäin laadukkaaksi. Lisäksi lattia on hiottava, jos tulevaisuudessa on tarkoitus asettaa jonkinlainen lattia. Jos tämä lattia on valmistettu puusta, ei ole tarpeen tasata betonilattiaa lisäksi.
 • Bulgarian kanssa kiekkoja kiven.

Asiantuntijat suosittelevat M400-sementin valitsemista lattialle, louhos hiekalle ja standardirakenteelle.

Kun laasti sekoitetaan betonisekoittimeen, käytä ainesosia sementtipussissa ilmoitetuissa mittasuhteissa.

Työn vaiheet ovat seuraavat:

 1. Ensinnäkin rakennustaso on otettu ja sen avulla kaivannon pohja tasoitetaan, mikä tulevaisuudessa tulee kellarikerrokseksi. Maaperä on tiivistettävä kaikilla käytettävissä olevilla työkaluilla.
 2. Hiekkaa kaadetaan kaivon pohjalle, joka on tasoitettava ja asetettava tasalaatuiseen 10-20 cm: n kerrokseen. Se on myös kunnolla paisutettu ja se kastellaan säännöllisesti vedellä.
 3. Srednefraktsionny murskattu kivi kaadetaan hiekkapohjaan. Raskas tyyny on myös tiiviisti suljettu. Se on eräänlainen "kakku" hiekasta ja raunioista, josta tulee pohja kerroksen perustamiseksi.
 4. Sitten tulee kierros luoda kerros vedenpitävä lattia. Useimmissa tapauksissa tähän käytetään perinteistä ruberoidia tai jotain modernia materiaalia rainan muodossa. Ruberoidin asentaminen olisi päällekkäin tavaroiden kanssa noin 10 cm: n päällä olevien kangaslukujen kanssa. Lisäksi niiden pitäisi mennä kellarikerroksen seinille noin 25 cm.
 5. Seuraavaksi tulee lämpöeristyksen aika. Kellarikerroksen valmistukseen käytetään yleisesti kivi- tai basaltivilla, lasikuidusta valmistettuja lämmöneristimiä. Tämän tyyppiset materiaalit absorboivat laadullisesti näkyvän kosteuden, mikä estää kellarin tulvasta. Mineraalivillaeristys tietenkin tulee nopeasti käyttökelvottomaksi, joten on suositeltavaa käyttää nykyaikaisia ​​lämmöneristimiä (esimerkiksi polyuretaanivaahtoa).
 6. Voit myös tehdä lämmöneristettä yksityisen talon kellarissa käyttäen suuritiheyksistä vaahtoa. Materiaali on asetettava mahdollisimman tiiviisti. Kaikki muodostuneet aukot on suljettava kiinnitystiivisteellä.
 7. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä aukkoihin, jotka muodostuvat eristysmateriaalin ja pystytason seinämien välillä. Näillä alueilla sinun ei pidä käyttää vaahtoa, jätä erityinen aukko. Se on välttämätöntä, koska ilman maadoitusta ilman lämpöä eristävä lämpöeristyskerros ja betonipinta voivat olla epämuodostuneita. Yleensä aukon leveys ei ylitä paria senttimetriä.

Valmistelun kaikki vaiheet suoritetaan suoraan betoniliuoksen kaatamiseksi.

betonointi

Jos kellarissa on tarkoitus asentaa tiettyjä raskaita laitteita (esim. Työstökoneiden työvälineitä), lattia on vahvistettava ja paksumpi (yli 10 cm). Siinä tapauksessa, että kellarissa lattialle ei aiheudu vakavaa kuormitusta, niin 5 cm: n betoniliuoksen paksuus riittää. Sinun ei tarvitse vahvistaa pohjaa tässä tapauksessa.

Lujitetun hihnan luominen on tehty vahvistusverkosta. Pylväiden paksuuden tulisi olla 5 mm. Ne sidotaan toisiinsa langalla.

Sementtilaasti on tehtävä valmistajan ilmoittamien mittasuhteiden mukaisesti. Kaikki tulevan ratkaisun osat on sekoitettava betonisekoittimessa. Vesi lisätään vähitellen liuokseen, kunnes se saavuttaa tarvittavan viskositeetin ja sitkeyden.

Lattiapäällysteen tulee olla vaiheittain, mutta keskeytyksettä. Liuos on tasoitettava koko pinta-alaan. Ennen betonin kaatamista on parasta asentaa majakat, jotka selvästi osoittavat betonikerroksen paksuuden. Saatu hiekka, sora ja betoni "kakku" selviävät kuormituksella.

Sen varmistamiseksi, että betonin paksuus on sama kaikkialla, käytetään erityistä beacon-profiilia.

Heti kun sementtilaasti kuivuu, on välttämätöntä hiekoittaa betonipinta. Mutta ennen tätä proseduuria laajennetaan saumoja välttämättä. Erityislevyllä varustettu hiomakone leikkaa pinnan siten, että saumojen välissä on useita metrejä. Tämä yksinkertainen menetelmä auttaa estämään betonilattian halkeilua tulevaisuudessa.

Savi lattia

Laitteessa kellarikerroksilla on yksi kiistaton etu perinteiseen betonitoimintaan verrattuna - lattiat lämpenevät. Lisäksi savi on hyvä vedenpitävä aine. Jos koko lattian järjestäminen maanpinnalle suoritetaan oikein, niin tällainen pinta pystyy toimimaan yli kymmenen vuoden ajan ilman korjausta ja erityishuoltoa.

Vaiheet lattian muodostamiseksi maahan ovat seuraavat:

 1. Valmisteluvaihe: Kuopan pohja on tasoitettu ja tiivistetty huolellisesti siten, että pohja on mahdollisimman turvallinen.
 2. Murskattu kivi sekoitetaan saven kanssa, minkä jälkeen seos kaadetaan 10 - 20 cm: n kerrokseen. Seos on tasoitettu ja tamped.
 3. Roskapohjan alla polkumyynti tehdään aina laajennetun saven tai kuonan avulla. Tällöin nämä materiaalit toimivat lämpöeristeinä.
 4. Lattian maksimaalisen lujuuden saavuttamiseksi ensimmäinen raakakerros on betonoitu lisäkerroksella sementti-hiekkalaasti.
 5. Savi- ja murskattujen kivikerrosten kuivaamisen jälkeen on tarpeen asettaa yksi samanlainen kerros, joka tekee ainutlaatuisen materiaalikakun.
 6. Yksityisen talon kellarikerroksessa lattian lattian tiheys on mahdollisimman suuri, jos kerrokset tehdään mahdollisimman ohuiksi. Tasoja on vaihdettava, kunnes vaadittu paksuus on saavutettu.
 7. Heti kun ruhon ja saven pinta on täysin kuivaa, lattia on maadoitettava nestemäisellä savi. Jos löydät halkeamia, ne on myös korjattava saviastialla.
 8. Lattiat maalla, päällyste voi olla keraamisia laattoja, laminaattia ja muita lattiapäällysteitä.

Lattian asettaminen lokeihin

Jos päätät tehdä lattian talosi kellarissa omalla talossasi puupalkkeihin, sinun on ensin valittava sopiva puu ja harkittava etukäteen vedeneristyskerroksen laitetta.

On parasta valita hyvin kuivattu puu, joka on erinomainen ratkaisu hirsiin. Kokoa suositellaan valitsemaan 15/15. Pienikokoiset leikkuulaudat (4-5 cm) tulevat pohjan pinnalle. Päinvastoin kuin lattiat maassa, sijoittaa paljon kerroksia ja tehdä "piirakka" tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä.

Työn vaiheet ovat seuraavat:

 1. Puu on ensin käsiteltävä antiseptisilla yhdisteillä. Paneille tulee kiinnittää enemmän huomiota ja hallinnan loppua.
 2. Puutavara sahataan halutun pituiseksi palaksi.
 3. Levyjä asennettaessa tulisi ottaa huomioon pieni, useita senttimetrejä oleva aukko, joka tulisi olla seinän ja ensimmäisen levyn välissä.
 4. Viiveen sijainnissa on välttämätöntä asettaa kateaine useissa kerroksissa. Viiveiden välillä ei saa olla suurta etäisyyttä (laskettu laudan pituuden mukaan).
 5. Tangojen kiinnittämiseksi käytetään pitkiä kynsiä, joita on pyöritettävä pienellä kulmalla.
 6. Jos valitset uritetut levyt, jokainen seuraavista tarvikkeista on asennettava urien järjestelmään.

Jos olet valinnut runkojen rakenteen, harkitse etukäteen maaperän pohjan syventämistä, sillä talon kellarikerroksessa on huomattava paksuus. Tämän syvennyksen on oltava vähintään 30 cm.

Jos alueesi maaperä on tarpeeksi märkä, on parempi olla valitsematta valintaa yksityisen talon kellarikerroksessa, sillä ajan mittaan vedeneristämisen korkeasta laadusta huolimatta levyt alkavat yhä vähitellen ryöstää.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kodin parannus: miten kaadetaan betonia kellarikerrokseen

Kysymys siitä, miten täytetään lattia betonialustalla, on kiinnostava lähes kaikille pääomistajille, mökkeille, autotallille ja yksityisille talon omistajille. Sementtipinta antaa liikaa vaivaa. Siimaamalla ne rikkovat jatkuvasti, jyrsijät ja hyönteiset päästävät huoneeseen. Voimakkaan sademäärän aikana on mahdollista, että kellarikerroksessa oleva pohjakerros muuttuu koskemattomaksi kaatumaksi. Lattian täyttäminen sementtiastialla eristyksen avulla mahdollistaa asuinrakennuksen kellarinvarustuksen kuntosalin, varaston, työpaja- ja jopa asuintilojen alle. Tehdä kestävä ja sinetöity lattia talon kellarissa kaikille. Haluttu tulos saavutetaan, jos työtä suunniteltaessa ja toteutettaessa noudatetaan kaikkia betonin käsittelyn sääntöjä ja käytetään korkealaatuisia materiaaleja. Niinpä ehdotettu materiaali siitä, miten tehdä kerroksessa kellarissa omat, turvautumatta palkattujen työntekijöiden palveluihin.

Asennus betonialustalle

Mitä välineitä ja materiaaleja tarvitaan

Yksityisen talon kellarikerroksessa oleva lattia on monin tavoin samanlainen kuin monikerroksisten rakennusten rakentamisessa käytettävät lattialevyt. Ne ovat eristettyä betonilaattaa, joka on vahvistettu teräsputkilla.

Tällaisen rakenteen asentamiseksi suoraan maahan tarvitaan työkaluja:

 • betonisekoittimet - kone betonin valmistamiseksi;
 • Bulgaria;
 • vasara;
 • puutavaran hakaset;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • sääntö;
 • hitsaus kone;
 • leveä teräsluu.

Betonilattian valmistamiseksi sinun on hankittava seuraavat materiaalit:

 • sementti M500;
 • hiekka;
 • sora;
 • pehmentimiä;
 • väriaineet;
 • nestemäinen lasi;
 • kattotiiliä;
 • tervaa tai mastista;
 • varusteet.

Jos aiot järjestää lämpimiä kerroksia, sinun on harkittava eristysongelmia.

Lattian lämmitys voidaan tehdä käyttämällä sähköisiä elementtejä, vesiputkia tai polystyreenivaahtoa.

Hyvä ratkaisu on laajennetun saven käyttö täyteaineena, joka kaatoi kerrokset kellarissa. Lattian lämmitys laajennetun saven avulla vähentää kuormitusta maassa ja estää sen uppoamisen käytön aikana.

Valmistelut ennen lattian kaatamista

Lattian tekeminen betonin kellarikerroksessa on melko realistinen 1 työviikon sisällä. Mutta ennen kuin aloitat työn, sinun on tutustuttava kellariin järjestettäviin perusvahvikkeisiin kestävällä ja luotettavalla lattialla.

Mieti seuraavia kohtia:

 • pohjaveden pinnan taso;
 • mahdollisuus tulvien taloon sulatteen tai myrskyn veteen;
 • maastojuoksu;
 • maaperän tyyppi;
 • tarve suorittaa korkealaatuista eristysmassaa maasta.

Hyvin suoritettu maaperän täyttö minimoi kutistumisen sen jälkeen, kun ura on täytetty. Kellarikerroksessa olevia betonilattiaa ei saa peittää muotilla vain silloin, kun sen järjestely käyttää riittävästi eristemateriaalia. Työ alkaa lämpimän kauden aikana, kun maa on kuiva, eikä liuoksen jäätymisen vaaraa jähmettymisen aikana.

Kun on hyvä aika aloittaa konkreettinen kellari omilla käsilläsi, sinun on suoritettava seuraavat valmistelutoimet:

 • puhdista lattiat kaikissa vieraissa esineissä ja roskissa;
 • mittaa vaakasuora pinta;
 • poista maapohjan kerros, syvemmällä kellarissa 15-20 cm;
 • maaperäpula;
 • täytä koko pinta raunioilla, kohdista huolellisesti ja kompakti se;
 • kaada hiekkaa törmäykseen, kaataa se veteen sen tasoittamiseksi ja kompaktiksi.

Jotta talon kellari pystytään varustamaan lattiat, säätiö on valmis. Seuraavassa työvaiheessa kellari on vedenpitävä sisäpuolelta pohjavedestä.

Vedenpitävyys betonille

Huolimatta siitä, että tasoituksen järjestely suoraan kentällä on teknisesti yksinkertainen ja edullinen tapahtuma, tämä malli ei kestää kauan. Betoni imee hyvin vettä ja menettää suorituskykyään. Lattian vedeneristys kellarikerroksessa mahdollistaa vuosikymmeniä unohtamatta tarvetta korjata tai vaihtaa lattialevy, jolla on monimutkainen laite, johon liittyy useiden eristävien kerrosten käyttö.

Seuraavassa on ohjeet vedenpitävyyden varustamiseen ennen vahvistamista ja valu:

 • aseta kaistale katon materiaali niin, että niiden sivu ja päätyreunat menivät seinälle 25 cm;
 • täytä nauhojen väliset liitokset tervan tai liiman kanssa mastiksi, heidän uskollisuutensa on suositeltavaa korjata ne nauhalla;
 • ylimääräinen katemateriaali seinissä leikattiin yhdelle tasolle ja kiinni pinnalle.

Tiivisteen lopettamisen jälkeen sinun tulee huolellisesti tarkastaa valmistettu päällyste vahingoittumisen varalta. Jos tällaisia ​​vikoja havaitaan, ne on sinetöitävä katto- ja mastikappaleilla. Välittömästi eristyksen, raudoituksen ja lattian asennuksen jälkeen.

Lattia vahvistaminen kellarissa

Vahvistustyypin valinta riippuu siitä, mihin tarkoitukseen haluat käyttää kellarissa. Jos se on suunniteltu pienelle kuormalle, niin yksitasoinen säleikkö 6-8 mm: n tangosta riittää. Kun betonilattian on kestettävä paljon painoa pitkään aikaan, tehdään 12 mm: n vahvistuskerroksen volyymikehyksen järjestely. Pääsääntöisesti tällainen voimakas levy on tehty autotallille tai kasvihuoneelle.

Kun asetat teräskehyksen, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 1. Kehyksen pohja ei saisi olla vedenpitävänä. Siten metallia ei suojata betonilla, mikä johtaa korroosiota. Tarvikkeita on tarpeen tehdä 5 cm korkeiksi.
 2. Ankkuri on sijoitettava niin, että tangon ja seinien päiden välinen etäisyys on vähintään 40-60 mm.
 3. Tangot voidaan kiinnittää toisiinsa alumiinilangalla, hitsaamalla tai muovisuojilla. Kaikki menetelmät ovat yhtä hyviä ja luotettavia.

Kun kehys on tehty, betoni kaadetaan valmistettuun kaivoon. Tämä on melko työläs ja pitkäkestoinen tapahtuma, jonka on valmistauduttava etukäteen.

Muottien valmistus

Jopa pieni kerros vie paljon aikaa. Jos kellari on suuri, silloin ei voi olla aikaa täyttää sitä omilla käsillä 1 arkipäivän kuluessa. Myös betonisekoittimen avulla yksi työntekijä voi tehdä 4-6 m² betonilattia laadukkaasti. Tämän perusteella kellarialue jaetaan alueille, jotka työntekijä pystyy tekemään.

Ensin sinun on kiinnitettävä kellarin vaipan seinään. Sen tehtävänä on kompensoida betoniteräksen lämpölaajeneminen. Se on liimattu siten, että se työntyy 1 cm lattian yläpuolelle sen jälkeen, kun se on kaadettu. Sen jälkeen ritilä on valmistettu 20 mm paksuisista puulevyistä. Käytännöllisyydestä ne on asennettu siten, että ne eivät jakaneet lattiaa vain osiin, vaan toimivat myös majakoina liuoksen tasaamiseksi kaatumisen aikana.

Se on tärkeää! Välittömästi ennen betoniliuoksen asettamista, muotti on perusteellisesti kostutettava siten, että kuiva puu ei ota kosteutta liuoksesta.

Miten täyttää

Tärkeää levyn lujuuden ja kestävyyden kannalta on se, että liuos on oikea valinta ainesosien suhteen ja suhteessa sen valmistukseen. Omistajan on ensin määritettävä, mitä hän käyttää täyteaineena: murskattu kivi tai laajennettu savi.

Murskattu kivi on vahva, ei ime lainkaan kosteutta, mutta on erittäin raskas. Lisäksi sillä on erinomainen lämmönjohtavuus. Laajennettu savi on pieni erityispaino ja käytännössä ei johda kylmää maasta. Se kuitenkin imeytyy voimakkaasti kosteuteen ja vähentää lujitetun betonilaatan lujuutta. Valinta riippuu ilmasto-olosuhteista ja maaperän tyypistä, johon rakentaminen tehdään.

Pehmittimet, väriaineet ja synteettiset impregnoinnit ovat myös tärkeitä. Niiden avulla levy saa elastisuutta, kestävyyttä, kulutusta ja näkyvyyttä. Joten, jos lisäät väriaine betoniin, sitä ei tarvitse viimeistellä kiinteytymisen jälkeen.

Liuos valmistetaan hiekasta, sementistä ja vedestä suhteessa 3: 1: 1. Välittömästi valmistuksen jälkeen se kaadetaan muottiin ja tasoitetaan majakoilla. Ilmakuplien betonin poistamiseksi käytä manuaalista tärinää tai tavanomaista teräsnauhaa.

Päivän aikana betonin kaatamista voidaan säätää. Tätä aikaa on käytettävä hiomaan sitä. Sen jälkeen, kun seos kovettuu, se on jätettävä yksin 15-20 päivän ajan, suojattava se kosteudelta ja lämpötilan muutoksilta.

Extra lattia

Jos kellari on suunniteltu käytettäväksi ihmisten pitkäaikaiseen oleskeluun, sitä on edelleen lämmitettävä. Voit käyttää kosteutta kestäviä vaahtolevyjä ja niukasti lämmönjohtavuutta. Styroksi on liimattu lattialle laattaliimalla. Liitokset asetetaan eristyksen päälle ja tehdään 20-30 mm paksu liitoskappale. Päällystetty pinnoitettu laatta, posliini, parketti tai massiivipuuta. Omistajan valinta.

Onko kellarinseinien vahvistaminen tarpeen?

Seinän vahvistamisen perussäännöt.

On erittäin hyvä, ettet ole vielä ymmärtänyt alkuperäistä ajatusta. Monet ihmiset ajattelevat, että talon alla, autotallissa tai muussa rakennuksessa oleva kellari voidaan tehdä ilman, että ajatellaan rakenteensa kuormitusta, sillä ponnistelut vaikuttavat vain perustaan. Parhaimmillaan amatöörirakentajat uskovat, että vain pystysuuntaiset kuormat vaikuttavat seiniin. Tämä lausunto on kuitenkin syvällinen virhe.

Kellarin sivupintojen on kestettävä maaperän paine. Sen vaikutus seinämiin riippuu maaperän koostumuksesta, pohjaveden pitoisuudesta, vuodenajasta ja lopulta itse kellarin alueesta. Esimerkiksi saman paksuuden vuoksi pidempi seinä on aina vähemmän kestävä kuin lyhyt. Jos kellari on suuri, on parasta jakaa se 2 huoneeseen poikittaisella osalla, joka ottaa osaa sivuttaiskuormista. Tämä seinä voidaan asettaa tiilistä.

Ympyrän ympärillä olevat seinät ovat parhaiten monoliittisia, ja kellari seinien vahvistaminen on avain sen pitkäaikaiseen palveluun. Älä unohda, että varusteet on asetettava ennen kellarin pohjan kaatamista. On syytä lisätä, että vahvistaminen on tehtävä välttämättä riippumatta tulevien seinien paksuudesta.

Vahvike soveltuu parhaiten 12 mm: n tankoihin, joiden ensimmäinen rivi on asennettava 5-7 cm maanpinnasta. Seinämän suurin vahvuus antaa kaksinkertaisen vahvistusverkon. Kunkin solun koko ei saisi ylittää 40 x 40 cm: n. Molemmat vahvistavat silmät on kytketty toisiinsa 80 cm: n välein hitsaamalla tai neulomalla lankaa samojen 12 millimetrin tankoilla.

Toivon, että olette tyytyväisiä vankkeihin, jotka vahvistavat kellariseinät. Nyt voit olla varma maanalaisen huoneen vahvuudesta, mutta älä unohda, että sen kestävyyteen vaikuttavat myös seinien luotettavat vedeneristys. Älä yritä tehdä sitä vain sisäpuolella, sillä seinät ovat edelleen alttiina kosteudelle maasta. Varmista, että seinien ja lattian vedeneristys suoritettiin ennen betonin täyttämistä. Paras eriste on edelleen valssattuja materiaaleja, kuten kattotuhkaa, yhdessä bitumimastisten kanssa.

Kuinka tehdä betonilattiat kentällä kellarissa, tekniikassa ja työvaiheissa

Kuinka tehdä lattia kellarissa, niin että se osoittautui ergonomiseksi ja suojattuna kosteudelta, joka tunkeutuu maasta? Tämä kysymys koskee monia ihmisiä, jotka haluavat tehdä luotettavan ja kestävän betonilattian kotinsa kellarissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme tätä yksityiskohtaisesti, tutustumme betonipäällysteiden ominaisuuksiin ja niiden asennuksen tekniikkaan.

Miksi tarvitset betonilattia kellarissa?

Miksi betonilattiat sopivat parhaiten kellareihin, on helppo selittää: jos puu vaikuttaa jatkuvasti lämpötilan muutoksiin ja korkeaan kosteuteen, kellarin puulattia ei kestää kauan. Mitä tulee muihin materiaaleihin pinnoitteen järjestelylle, niin niillä on tällaisissa olosuhteissa haittapuolet, mutta betonilattia on vain täydellinen ratkaisu, jos haluat rakentaa luotettavan kerroksen talon kellarikerroksessa. Betonin etu verrattuna muihin materiaaleihin on seuraava:

 • erinomaisesti sietää mekaanisia vaurioita;
 • tulenkestävä;
 • helppo korjata;
 • ei pelkää kosteutta;
 • ei kiinnosta jyrsijöitä;
 • on erinomainen perusta lattian asennusta varten;
 • palvelee pitkään;
 • helppo hoitaa häntä.

Ja mikä tärkeintä - voit kaataa betonilattia kellarissa itse, koska sen asennus on selkeä ja yksinkertainen.

Betoni lattia maahan - sen järjestelyn asteittainen poistaminen

Jos valinnut kannattaa betonilattiaa, joka on asetettu maahan, silloin sinun on ensin täytettävä joen hiekkaa. Se kaadetaan yhteen kerrokseen ja tiivistetään sitten. Seuraavaksi tulee kerros kerrosta tai laajennettua savea. Tämän jälkeen tee karkea sidos konkreettisella ratkaisulla. Heti kun se kuivuu, siihen asetetaan höyry- ja vesitiivis-materiaalia, jota seuraa eristys.

Asennettaessa betonipohjaa maahan, viimeisen kerroksen vieressä on kellarikerroksessa oleva betonilattia, johon lattiapäällyste voidaan asettaa. Huomaa, että kaikilla edellä olevilla kerroksilla on toiminnallisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat kaatuneen betonipohjan laatuun ja kestävyyteen.

Betonilaatan laite maassa

Mitä harkita, kun järjestää betonilattia kellarissa

Jos sinulla on kellari ja aiotte kaataa betonilattia, tässä tapauksessa on otettava huomioon useita tärkeitä vivahteita:

 • Ensinnäkin selvitä, kuinka syvälle pohjavesi virtaa talon alle.
 • Arvioi tulvien mahdollisuus.
 • Jotta betonilattian huomattava kutistuminen estettäisiin, maalaa varovasti alaosan alle.
 • Paranna voimakkuutta odota hetki, ennen kuin jatkat seuraavaan työvaiheeseen.
 • Tasoitettaessa betoniseosta irrota ilmakuplat siitä, jos sitä ei tehdä, betonipinnoille ilmestyy aukkoja.
 • Ennen kuin täytät lattiaa kellarikerroksessa, järjestä korkealaatuinen vedeneristys niin, että se ei vahingoita levitystä ja estä sienten ja kosteuden syntymistä.

Kuinka he valmistavat lattiaa kellarissa betonin päällystämiseen maassa

Jokainen ihminen päättää itse, onko syytä betonoitua lattiaa tai perustaa pohja muista lattiamateriaaleista. Kuitenkin kellariin paras ratkaisu olisi ensimmäinen vaihtoehto. On huomattava, että tämä on edullisin ja nopein tapa järjestää lattia. Kuitenkin todellisen kestävän ja luotettavan kerroksen saamiseksi on työskenneltävä alaosan alla.

Tätä varten tarvitset:

 • Tasoittaa pohja betonipäällystyksen aikana.
 • Suorita maaperän leviäminen. On parempi käyttää murskattua kiveä, se antaa erinomaisen kovuuden pinnalle, joten huonosti tiivistetyn lattian kutistumisen aikana ei muodostu halkeamia.
Maaperäkarppi
 • Varustaa hiiltyyny tyyny, jonka paksuus puoli metriä yhden metrin.

Varoitus! Hiekkalaatan paksuus putoamisen aikana on alle kaksikymmentä tai 25 prosenttia, mikä on varmasti otettava huomioon täytettäessä hiekkakerros.

 • Suorista hiekka, kaada se sitten veteen ja kaada se. Jos kellarikerroksen pinta-ala on suuri, sitä voidaan käyttää erityisen värähtelevän jäykisteen avulla. Jos ei ole, sinun täytyy työskennellä manuaalisesti.
Värinälevy hiekkapuhallusta varten

Miten betonilattian vedeneristys on kellarissa

Kun tyyny on tehty ja tamped alas, on aika järjestää hyvä vesieristys kellarissa. Tämä vaihe on kenties tärkein, joten sen on vastattava vastuullisesti. Tulevan betonipohjan vedenpitävyys riippuu vedenpitävyyden laadusta.

Tämän kerroksen järjestelyä varten käytetään suuritiheyksisiä muovikalvo- tai bitumitelkoja. Tietenkin on olemassa muita materiaaleja, mutta ne ovat edullisimpia, mutta niiden laatu ei käytännössä menetä millään tavoin kalliita vastapuolejaan ja jollain tavoin vieläkin parempaa.

Vedeneristysmateriaali asetetaan päällekkäin koko kellarialueelle, joka on valmisteltava betonitoimiseksi. Päällekkäisyydet ovat viisitoista senttimetriä, ja laitos on seinään - kaksikymmentä senttimetriä - kaksikymmentäviisi. Ylimääräinen vedeneristysmateriaali leikataan. Liittimien väliset liitokset on kiinnitetty kunnolla. Jos ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden (kerroksen) eristäminen on välttämätöntä kosteudelta, tässä voidaan käyttää päällystyseristysyhdisteitä.

Kuinka asentaa betonilevyn raudoitus ja muottiin maahan

Jos kellari on suuri ja sitä ei voi kaataa betonilla päivässä, sen on järjestettävä muotin ympäri kehä. Se tehdään näin:

 • Valmista levyt 2-2,5 cm paksuiksi
 • Levyt jakavat kellarin alueen neliöiksi. Neliöiden mitat on valittava sen päivän mukaan, kuinka paljon työtä voi tehdä päivässä.
 • Kiinnitä ruuvi tai tieverkko. Jälkimmäisessä tapauksessa tangon halkaisija on 5 mm.
 • Jos lattiaan kohdistuu voimakasta mekaanista rasitusta, käytetään metallipalkkia, jonka läpimitta on 10-16 mm.
Betonin vahvistaminen

Betonilaastin työ

Betonin lattian laadun ja monien vuosien kestävyyden varmistamiseksi sinun on valmisteltava asianmukainen ratkaisu. Käytetyn hiekan ja sementin valmistuksessa sen tuotemerkki ei saa olla M400: n alapuolella. Hiekka esikäsitellään. Seuraavaksi otetaan kolme osaa hiekkaa ja yksi osa sementtiä ja sekoita perusteellisesti keskenään. Tämän jälkeen vettä kaadetaan vähitellen kuivaan seokseen ja sekoitetaan, kunnes vaadittu viskositeetti muodostuu. Tämän jälkeen liuos asetetaan vahvistettuun vahvistusverkkoon ja tasolle. Kerroksen paksuuteen, joka osoittautuu samaksi koko lattian alueella, asenna majakat.

Heti kun betoni on kypsynyt, se joutuu hiomaan. Kuitenkin, ennen kuin tarvitset laajentamista. Tee näin leikkaamalla lattia hiomalla niin, että saumat ovat toisistaan ​​neljästä kuuteen metriin. Saumat estävät halkeamien muodostumisen betonipinnalle.

Laajennusliitokset Lian jyrsintä

Betonilaasti

 • Betonin kovamuovaus alkaa siitä paikasta, jossa se kaadettiin.
 • Työlle on suositeltavaa käyttää erityisiä betonirakenteita tai täyttöä. Tällaiset koostumukset parantavat betonipohjan lujuusominaisuuksia ja pidentävät sen käyttöaikaa.
 • Jos betonilattialla on vähäinen kuorma, ylimateriaalin kulutus on enintään 5 kg / km. m.
 • Jos lattiaan vaikuttavat keskipitkät ja suuret kuormat, tällöin karkituksen kulutus on suuri - jopa 8 kg seosta per neliömetri. m.

Jos päätät rakentaa betonilattia pohjakerroksessa, katso ennen hyödyllistä videota ennen tällaisen työn aloittamista:

Betonisointi lattialle kellarissa: miten se tehdään oikein

Laite on betonilattia kellarissa

Kuinka konkreettinen lattia kellarissa kiinnostaa yksityisiä taloja ja mökkejä. Työn oikeasta suorituksesta riippuu huoneen mukavuus, sen käytön helpottaminen.

Kaada pohja kellarikerroksessa kentällä on melko yksinkertainen, mutta siinä on useita vivahteita, jotka olisi otettava huomioon tässä tapauksessa. Artikkelissa ehdotetaan oppia konkreettisesti lattiaan kellarissa, mitä tarvitaan tähän, kuinka säästää rahaa rakentamisprosessiin.

Mitä harkitaan betonilattian perustamiseksi kellariin

Konkreettisten kerrosten rakentaminen kellarissa pitäisi olla joitain vivahteita.

Niiden pitäisi olla:

 • Pohjaveden syvyyden määrittäminen rakennuksen alla.
 • Tarve ottaa huomioon laitteen mahdollinen tulva ja sen alueen kaltevuus, jolle rakentaminen on suunniteltu.
 • Vältä voimakasta kutistumista lattiat voivat olla hyvää tamping maaperän alla.
 • Voiman lisäämiseksi sinun on odotettava tiettyä aikaa ennen seuraavan vaiheen suorittamista.
 • Tasoitusbetonia, sinun on poistettava mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman suuri määrä ilmakuplia, jotka muodostavat liuoksessa, muuten ei-toivottuja tyhjiöitä muodostuu kerroksesta.
 • Hyvä, ilman vikoja, pitäisi olla vesitiiviitä lattiat, muuten voit vahingoittaa levitystä ja aiheuttaa kosteutta ja sieniä kellarissa.

Materiaalin valitseminen pohjan täyttämiseksi

Ennen kuin kaadat lattiaa kellariin, sinun on määritettävä seoksen koostumus, josta betoni valmistetaan.

Tässä tapauksessa käytetään seuraavia komponentteja:

Ensinnäkin, miten sementoitua lattiaa kellarissa on tutustua materiaalien perusominaisuuksiin.

Taulukossa on esitetty soran ja laajennetun saven ominaisuudet:

Edellä olevasta voidaan päätellä, että kuivassa kellarissa ja sen käyttämisessä elävänä tilana, kun lattiaa betonoituu kellariin omiin käsiisi, on parempi käyttää laajennettua savea.

Vihje: Jos haluat saada lattian korkeita lämpöeristysominaisuuksia, mutta korkean kosteuden vuoksi et pysty käyttämään laajennettua savea, voit upottaa sora-pohjaisia ​​kerroksia ja lämpimän betonin päälle polystyreenivaahdolla. Huoneessa on korkea kosteus ja sitä käytetään vain kellarina, joten soraa tulisi käyttää.

Kuinka valmistella kellarikerros betonirakennukseen

Olipa tarpeen perustaa lattialle kellarissa jokainen omistajansa päättää itsestään. Paras vaihtoehto tässä on - lattia betonoitavaksi kentällä. Tämä on halvin ja helppokäyttöinen työn omistaja ilman ennakkovalmistelua.

Jos haluat luoda betonilattia, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet, tarvitset sen pohjan.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • Tasaa pohja, johon betonilattia on rakennettu.
 • Maaperän väärinkäyttö. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää murskattua kiveä tai pieniä kiviä. Tämä antaa pinnalle riittävän kovuuden, joka estää halkeamien syntymisen lattian kutistumisen aikana, jos se on huonosti tiivistetty.

Hiekkapuhallus yksinkertaisimmalla kiinnittimellä

 • Kiinnitys paisutettuun hiekka-tyynyn paksuuteen 0,5-1,0 metristä.

Vihje: Tyynynpaksuutta leikattaessa voidaan vähentää noin 25%, mikä on otettava huomioon hiekkakerroksen valinnassa.

 • Hiekka tasoitetaan, kaadetaan vedellä ja juoksutetaan telalla tai tärinänkoneiden avulla ja suuri pohja-alue.

Kun asennat uusia kerroksia vanhan betonirakenteen yläpuolelle, sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 • Hyvin, sinun on puhdistettava vanha pinnoite, jonka jälkeen sen puutteet paljastetaan.
 • Kun pinnoitteessa on halkeamia ja siruja, ne on tehtävä laajemmiksi ja sinetöitävä hiekkasementtilaastilla tai polymeerikoostumuksella.
 • Alueet, joita ei voida korjata, on purettu kokonaan.
 • On suositeltavaa korjata vanhan pohjan korkeuserot jyrsinkoneella. Jyrsinnän jälkeen muodostettu pöly tulee poistaa huolellisesti, muuten uusi betonikerros ei tartu vanhaan pinnoitteeseen.

Vihje: Jos vanhojen lattian mahdottomuus antaa täysin tasaisen tilan, ne tasoitetaan betonilokeron kerroksen avulla.

Lisäksi työjärjestys toteutetaan sen rakentamisen tekniikan mukaisesti.

Kuinka vedenkestävä betonilattiat

Ennen betonin kastelua kellarikerrokseen tai hiekkavalmisteen lopullisen valmistelun jälkeen lattian vedenpitävyys on suoritettava. Tämän työn tuloksena selvitetään, tuleeko kosteus, joka voi aiheuttaa sienen ulkonäön, päästä huoneeseen, joka on vaaraksi ihmisten terveydelle ja jolla on tuhoisa vaikutus sukupuihin.

Lattian vedenpitävyysohjeet:

 • Sen materiaaleja ovat bitumitelat tai polymeerielementit, joskus käytetään riittävän suurta paksua polyeteenikalvoa.
 • Materiaalit vedenpitäviksi päällekkäisiksi koko lattian alueelle asetetaan ja suljetaan sitten rakennusteipillä. Päällyste on jatkuva, ilman vaurioita.
  Samanaikaisesti se on kiinnitettävä noin 25 cm: n seiniin, mikä suojaa lattian ja seinän välisiä liitoksia kosteudelta. Kun viimeinen viimeistelykerros asetetaan pinnalle, vedenpitävyys ylimääräiset ulkonevat osat katkaistaan.
 • Voit tehdä vedeneristys betonikerroksella, mutta sinun on käytettävä pinnoitusta eristeaineilla.

Miten tehdä muotti- ja lattiavahvistus

Kun vedeneristyslaite, jossa on suuri huoneen alue, kun betonielementtiä ei ole mahdollista tehdä yhdessä päivässä, muotti asennetaan kehän ympärille.

 • Käytetyt levyt, joiden paksuus on 2-2,5 senttimetriä.
 • Ne jakavat lattia-alan neliöiksi, joiden koko riippuu työpäivän nopeudesta päivällä.
 • Betoniraudoitus on asennettu.

Vihje: Lattian vahvistamiseen käytetään tavallisesti asennetta, jossa niiden on tarkoitus joutua suuren kuormituksen kohteeksi. Riippuu laitteiden tyypin ja huoneen tarkoituksen valinnasta.

 • Lattian kestävyydelle käytetään pääasiassa tieverkkoa, jossa tangon halkaisija on puoli senttiä.
 • Suurten lattiakuormien suunnittelua varten samanaikaisesti vahvistusverkon kanssa käytetään metallipalkkia, jonka paksuus on 10 - 16 mm, ja se asennetaan suoraan paikalleen.
 • Tätä voidaan myös lisätä metallikuituun, joka on betoni- massaa sekoitettu metallikuitu.

Miten betoni sopii?

Kaikkien valmistelutöiden suorittamisen jälkeen kysymys on siitä, miten betonilattia tehdään kellarikerroksessa, suoraan betonoitavaksi.

 • Betonin valmistuksessa käytetään sementtiä M500 ja sitä korkeampaa laastiin, joka sekoitetaan marmori- tai graniittisekoituksiin. Tässä on parempi lisätä kovettajaa tai pehmitintä ensimmäiselle kerrokselle.
 • Seos on kohdistettu majakkain värähtelevän kiskon avulla. Suurille alueille käytetään syviä täryttimiä.

Asennusohjeet

 • Valotettu valokeila, kuten kuvassa näkyy. Tätä varten:
 1. puolet vaaditun tason määrästä täytetään betoniseoksella, johon muodostuu kukkuloita, jotka ovat majakoita, pääte tasataan niihin;
 2. majakat ylhäältä, rake asetetaan riskiin, tasoitettuna tasorivillä, joka asetetaan tasaamalla;
 3. majakoiden yläosa on sovitettava kiskon pohjaan;
 • Majakat ovat alttiina enintään kahden metrin päässä toisistaan.

Vihje: Kun käytät värähtelevää kiskota tasoittamiseen, ohjaimet on asetettava nollatasolle ennen työn aloittamista. Tämän jälkeen heidät pannaan värähtelemään. Se vedetään pitkin ohjaimia betonin päälle, joka on asetettu 2-2,5 cm korkeammalle tasolleen. Tällöin betoni tasataan ja tiivistetään.

 • Jos on tarpeen kovettua betonikotelo nopeammin, sen lujuuden menettämättä voidaan käyttää konkreettista evakuointia, tämä toimenpide suoritetaan seuraavasti:
 1. tasoitusvaiheen päätyttyä suodatusmateriaali asetetaan betoniin, jonka päälle päällystetään ilmatiiviillä matolla;
 2. maton keskipisteessä on suuttimeen kytketty tyhjöpumppu, joka poistaa ylimääräisen kosteuden vahingoittamatta betonin laatua.

Miten hieroa pintaa

Sen jälkeen. kun betoni on asetettu ja pinta on tasoitettu, sille annetaan aikaa parantaa. Vacuum-menetelmä kestää noin seitsemän tuntia.

Samanaikaisesti betonin on saatava sellainen tilanne, että kun sen pintaan kohdistuu jalka, jäljellä on jopa neljä millimetrin syvyys.

Teos suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Betonin hankaus karkealla laastilla alkaa seinien ja oviaukkojen alueella, jossa se alkaa kovettua aikaisemmin ja sitten lattian muut osat käsitellään.
 • Seinien kiinnittämistä varten on hyvä käyttää betoniraitausta tai vahvistajaa. Se murenee pinnan yli ja injektointi suoritetaan, kunnes seos on täysin liitetty betoniin.
 • Karkean injektoinnin jälkeen puolet koko keveydestä on aloitettava toinen karkea laasti.
 • Viimeinen toimenpide suoritetaan, kun radan hyökkäys betonista säilyy yhden millimetrin syvyydessä.

Groutia käytetään seuraavasti:

 • Pienellä kuormituksella lasin pinnalla tarvitaan jopa viisi kiloa kastetta neliömetriä kohden.
 • Keskikokoiset ja suuret kuormat - jopa kahdeksan kilogrammaa neliömetriä kohden.
 • Värillisten lattioiden valmistukseen tarvitaan jopa kahdeksan kilogrammaa neliömetriä kohden.

Kuinka sementoitua lattiat kellarissa oikein, hyvin näyttää videon artikkelissamme.

Kuinka hoitaa betonipinta

Konkreettisen pinnan hoitamiseksi on noudatettava kahta ehtoa:

 • Hänen huolehtimisen pitäisi alkaa siitä hetkestä, kun materiaali on asetettu.
 • Älä anna betonin kovettumisen joutua kosketuksiin veden kanssa. Tämä voi aiheuttaa halkeamia.

Vihje: Kun kovettaa betonipinta, se on peitettävä matolla, hiekalla tai oljen matolla, jotta kosteuden haihtuminen olisi asteittaista. Suurille alueille voit käyttää kalvoa, joka ei kulje kosteutta.

Näitä olosuhteita on noudatettava, kunnes betoni on täysin kovettunut. Kellarissa olevan betonin kellarin valmistelu luo vankan perustan raskaiden laitteiden asentamiseksi, betoni estää hyönteisiä, jyrsijöitä ja muita tuholaisia ​​pääsemästä huoneeseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kun alueen ilmasto- ja geologiset olosuhteet antavat sinun rakentaa.

Kun kellari on rakennettu, se on sen sisäisten järjestelyjen kääntyminen.

Vanhan kalkin poistaminen katosta kiinnostaa monet omistajat. Se voi olla yksinkertainen.

On mahdotonta kuvitella yksityistä taloa, jossa ei ole kellarissa. Tässä on viestintä.

Kommentit

Kaadoin kellarikerroksen paksu tyyny hiekkaan. Eristyksessä käytin 50 mm: n polystyreenivaahtoa, joka upotettiin konsolidoimattomaan betoniin. Tärkeintä tässä on säätää vaahtolevyjä täsmälleen toisiinsa, niin lattia ei ole jäinen.

Joukkue rakentajia, mikä kerros hiekkaa pitäisi olla? Muuten olen uusi asia tähän kysymykseen. Ja mikä yritys vaahto on parempi ostaa? Kiitos etukäteen)))

Ja on mahdollista, kuten lyhyesti, maalata kaikki täsmällisesti, miten kaadetaan kellari, esimerkiksi murskattu kivi, 20 cm, hiekka, 10 cm, betoni, myös koostumus, joka sopii kellariin. Haluan vain täyttää lattian kellarissa, niin sanoakseni tulevaisuudessa varustaa se, joten olen niin huolellisesti kiinnostunut.

Hän kaatoi betonin tiheään hiekkaa ja soraa, käytti vaahtolevyjä lämmittimenä, koska minulla on tarpeeksi niitä ja laajentunut savi.