Vahvistettu betonilattialevyt

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on suositeltavaa kahdenlaisia ​​lattialevyjä, jotka eroavat paitsi muovausmenetelmällä myös myös vahvistamalla. Katsotaanpa, kuinka kunkin tällaisen tyyppisen paneelin vahvistaminen toteutetaan, ja ilmoitamme molempien menetelmien eduista ja haitoista.

PC-levyjen vahvistaminen

PC-päällekkäiset levyt valmistetaan sarjalla 1.141-1. Ne ovat jopa 4,2 metrin pituisia, ja ne on vahvistettu tavanomaisilla ristikoilla, joiden pituus on pitempi ja esijännitettä käytetään. Tämä johtuu tämän menetelmän tarjoamista taloudellisista hyödyistä.

Tavalliseen vahvikkeeseen kuuluu 2 ristikkoa: BP-I-halkaisijan 3 - 4 mm: n halkaisija ja alemman, lujitettu A III -lujituksen halkaisija 8 - 12 mm. Lisäksi paneeliin on asennettu pienet pystysuorat ristikot, jotka on suunniteltu vahvistamaan päitä, lävistää yläpuoliset seinät. Etuihin tulisi kuulua erinomainen vastustuskyky paitsi taipuman kuormituksen lisäksi myös odottamattomien sivuttaiskuormien pysyvyys.

Esijännitetyssä vahvikkeessa on mukana sekä tavallinen ylempi silmäkoko että yksittäiset A-luokkaan asennetut V-liittimet, joiden läpimitta on 10-14 mm. Se on niiden venytyselektroterminen menetelmä ja vapautettu saatuaan lujuutta betonilla. Vastusta sivuttaiskuormituksille, mitä teoriassa lautasella ei tule testata lainkaan, levyn reunoihin ja keskelle käytetään 3 erillistä silmää. No, kaikki saman pienen pystysuoran silmukan vastustuskyvyn rikkoutumiseen.

PB-ontelolaattojen vahvistaminen

Nämä paneelit on valmistettu käyttäen muotoilematonta tekniikkaa, joka perustuu lukuisiin sarja- ja työpiirustuksiin, joten vahvistus on itse asiassa jokaiselle valmistajalle yksilöllinen, mutta useita yhteisiä piirteitä voidaan tunnistaa:

 1. Stand PB lattialevyt on valmistettu betonista, jonka lujuusluokka on M-400 ja sitä korkeampi. Toisaalta tämä johtaa materiaalien kustannusten nousuun, ja toisaalta se välttää lisäverkkojen ja vuorausten käyttämistä suunnittelemattomien kuormitusten estämiseksi.
 2. Esijännitettä käytetään paneelin pituudesta riippumatta.

Vahvistukseen käytetään pääsääntöisesti 2 metallityyppiä: lanka BP-II, jonka läpimitta on 5 mm tai köydet 12k7, 9k7. Ylempi työstämätön pinta nousee hieman - 2-6 bar riippuen vahvistusmerkistä ja vaaditusta lujuudesta. Laattojen alempi työreuna on vahvistettu joko 1-5-kielisten lanka- tai erillisten köysien avulla. Lankojen ja palkkien määrä määrittää paneelin lujuusmerkin.

Tällä menetelmällä on merkittävä haitta. Leikatut paneelit ovat erittäin herkkiä yrittää leikata niitä tai leikata reikä. Tällaiset vaikutukset voivat rikkoa jännitettä, mikä heikentää merkittävästi laattaa. Tämä ilmiö tunnetaan "kaarien kamariksi". Sinun tulisi olla erittäin varovainen, kun teet mitään manipulointeja pöydänlevyjen kanssa.

Jos haluat lisätietoja PC: n ja PB-paneelien välisistä eroista sekä kuormituksista ja taipuista, suosittelemme, että tarkastelet artikkelimme Hollow Slabs.

Pohjalevyn vahvistaminen, piirustukset

Lattialaatta on vaakasuora suojaava tukirakenne, joka sijaitsee rakennuksen sisällä ja erottaa kaikki vierekkäiset huoneet korkeudelta. Yksityisten talojen rakentamisessa käytetään ullakko-, kellari- ja välilevyjä, jotka on valmistettu monoliittirakenteisen betoniteräsrakenteen mukaan.

Levyn vahvistaminen, piirustus

Rakentamisen suhteellisen alhaisista kustannuksista ja asennuksen helpottamisesta johtuen kotimestari voi toteuttaa kaiken työn omilla käsillään. Ennen rakentamista sinun on tehtävä piirros ja noudatettava sitä tiukasti rakentamisprosessissa.

Työn aikana otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 • levyn paksuus - lasketaan suhteessa 1:30. Esimerkiksi levy, jonka pituus ja leveys on 4x6 m, paksuus on 20 cm;
 • koko (suunnitelman kaikkien osien mitat);
 • vahvistuskorin ominaisuudet (yksikerroksinen, kaksikerroksinen);
 • vahvistusväli;
 • vahvistusten olemassaolo ja paikannuspaikka.

Pohjalevyn osat:

 • betoni - vähimmäispaksuus on 6,0 cm, paksumpi laatta, sitä suurempi lujuus ja äänieristysominaisuudet, kuitenkin todelliset parametrit riippuvat kohteen erityisistä olosuhteista;
 • tukirakenteiset tukilohkot halkeilevat lähiseinän vyöhykkeellä;
 • kruunu - kulkee esineen kaikkien kantavien seinien läpi. Kruunuun, lyijypalkkiin.

Monoliittisen laatan vahvistusjärjestelmä

Levyn vahvistusmenetelmä antaa sinulle selkeän kuvan kaikkien rakenteellisten elementtien sijainnista. Piirustuksessa on esitetty parametrit järjestelmän ylemmän ja alemman vyöhykkeen sijoittamiselle sekä niiden välille muodostuva etäisyys, betonikerroksen rakennepaksuus, vahvistusvaihe ja muut arvot. Paikkatietojärjestelmät näyttävät lisäksi teleskooppisten tukien, muottien ja pulttien sijainnin.

Lujitemuunnittelumalli riippuu laatan tyypistä ja profiilista: palkki, tasainen, ontto, uurteinen jne.:

 • Palkin tyyppisille levyille (tuki on toteutettu kolmella seinämillä, kuormitus tapahtuu pääasiassa yhdestä suunnasta ylhäältä alaspäin esim. Lattian kannessa), yksivaiheinen vahvike ja kiinteä valuprofiili ovat enintään 6,0 hm.
 • Pylväät tukemien laattojen kanssa, joissa on suuret pylväät, sopii monivaiheinen vahvistus (yleensä kaksikerroksinen). Ennen työtä, kuorman laskeminen.

Jos lattialaatan (SNiP) luotettava vahvistaminen on tarpeen, kuorma lasketaan seuraavasti:

 • hyödyllisiä (kotivälineet jne.) - 200 kg / m²;
 • väliseiniltä - 150 kg / m²;
 • lattiasta - 100 kg / m².

Näin asuinrakennuksen keskimääräinen kuorma on 450 kg / m², eli lattialevyn on vastattava juuri tätä kuormaa, mieluiten hieman yli 500 kg / m².

Monimutkaisten järjestelmien kehittäminen on suositeltavaa luottaa ammattialan suunnittelijoihin, jotka tarjoavat monoliittisen lattialevyn piirtämisen ja leikkauspiirustuksen vahvistamisen.

Monoliittinen levyvahvistus

Työn ominaisuudet ovat seuraavat:

 • kaikki toimenpiteet suoritetaan muottipesän asennuksen jälkeen;
 • alemman ja ylemmän vahvistusverkon väliseinän välissä on ristikkäin sijoitettuja elementtejä. Yksityisessä rakentamisessa termi "aseta varusteet tuolille". Ne auttavat pitämään tasaisen etäisyyden koko pinnalle. Tätä varten voidaan käyttää silmukoita, taivutettuja koukkuja tai ostettuja metalliosia;
 • reunoja ja tukipisteitä pitkin päällekkäisyyttä vahvistetaan L- ja U-muotoisilla elementeillä. Jos laatta on tuettu koko kehän ympäri, vahvistusta tehdään koko ääriviivan ympäri;
 • suurin vetolujuus siirretään alempaan raudoituskerrokseen, ts. sen on oltava paksumpi kuin ylempi;
 • sitä suurempi on tukien (span) välinen etäisyys, sitä vahvemman tulisi olla levy. optimaalinen etäisyys välilevyjen välillä on jopa 6,0 m;
 • jos etäisyyttä ei ylläpidetä, vahvikkeen ylävyö on vahvistettava suoraan kannattimen yläpuolelle, tuke- mien keskellä - alempi hihna;
 • hyvin, jos vavat ovat erottamattomia. Käytettäessä yksittäisiä elementtejä päällekkäisyyden määrä lasketaan seuraavasti: 40 * d (palkin halkaisija). Esimerkiksi halkaisijaltaan 10,0 mm: n liittimiä varten päällekkäisyys on 400 mm;
 • Vavat ovat halkaisijaltaan 8-14 mm.

Kaikki esitetyt suositukset huomioon ottaen voit ymmärtää seuraavia. Jotta 6 metrin etäisyydellä asuintilaa voidaan järjestää ääriviivaa tukevalla alustalla, on mahdollista suositella levyn paksuutta 20 cm, vahvistusvälillä 20 x 20 cm, d-sauvojen ollessa 12,0 mm alemmalle vyölle ja 8,0 mm ylemmälle vyölle. Monoliittisen laatan vahvistaminen (piirustus dwg) voidaan toteuttaa käsin.

Toimien järjestys

Teosten toteutuksen aikana havaitaan monoliittisen rakenteen yleinen sekvenssi.

Muottirakenne

Rakentamiseen on suositeltavaa hankkia erityinen muottipakkaus. Se on halvempaa kuin vuokraaminen ja turvallisempi kuin tehdä se itse. Tämän jälkeen pakkaus voidaan myydä lähes samalle hinnalle.

Asennusjärjestys:

 • Teleskooppiset telineet, joiden askel on 50-60 cm, asennetaan koko huoneen alueelle. Etäisyys äärimmäisestä telineestä seinään on 20,0 cm;
 • telineet on kiinnitetty jalustat turvallisuutta. Yläosassa on kiinteä "haarukka" - joka asetetaan pultteihin. Pistokkeen pyörimisestä riippuen voidaan sijoittaa 1 tai 2 poikkirataa;
 • telineissä on pultin pääohjaimet;
 • Ne tuetaan kiinnityspultteilla, joihin asetetaan vaneri (kilvet), eli vaipan vaipan muodostaminen toteutetaan;
 • suojusta varten on suositeltavaa käyttää vaneria 18,0-20,0 mm;
 • sitten asennus lankku pystysuora aidat;
 • järjestelmässä ei saa olla aukkoja ja aukkoja. Rakenteen sijainti tarkistetaan tasolta. Jos vaipan ja vaakasuoran muottien välissä on aukkoja, ne voidaan sulkea vaahdolla. Pienet aukot, kun ne valetaan, tukkivat rauniot, jotta ne voidaan jättää huomiotta.

Rebar-välilehti:

 • käytetään luokan A3 varusteita;
 • levyn paksuuden mukaan yksi tai kaksi vahvistusvyötä asetetaan;
 • ristikkoa säädetään muovipidikkeillä, eli alhaalla oleva vaakasuora kerros asetetaan niihin. Tuolit itse sijoitetaan suoraan muottiin, 50 cm: n välein;
 • etäisyys vaakasuorasta muotista ja betonin yläkerroksen tulisi vastata laattojen paksuutta, tavallisesti 20-25 mm;
 • sitova - on suositeltavaa sijoittaa alempi verkko, jonka kennon koko on 15 x 15 cm ja jonka poikkipinta on 12 mm. Ylähihna voidaan liittää soluun 30x30 cm, jonka poikkileikkaus on 8 mm;
 • pitkittäiset ja poikittaiset sauvat on kytketty kaapelilla, jonka läpimitta on 1,2-1,5 mm ruutupiirikuviossa;
 • Vahvikotelon päiden tulee ulottua laakerin seiniin 15 cm: iin (vanteet). Jos seinät on valmistettu ilmastetusta betonista, tulo on nostettava 25,0 cm: iin.

Betonin kaataminen:

 • On suositeltavaa käyttää betonia, joka ei ole pienempi kuin M200. Materiaali on taas kannattavampi tilauksesta tehtaalta ylläpitämään alkuperäistä voimaa;
 • kaataminen suoritetaan yhdessä vaiheessa, jolle ratkaisu on tasaisesti jakautunut tulevan laatikon koko alueelle käyttäen betonipumppua;
 • käytön aikana liuos on toimitettava ilman purskeita, muuten täytepaksuuteen muodostuu ilmakuplia;
 • ratkaisu on tiivistetty - puristustarvikkeet voidaan vuokrata;
 • kaatopaikka peitetään polyeteenikalvolla, materiaalin ei tule muodostaa ryppyjä, koska se vaikuttaa negatiivisesti pinnan geometriaan;
 • ensimmäisten 24-48 tunnin aikana pinta kostutetaan, mikä on hyödyllinen vaikutus rakenteen lujuuteen ja estää halkeamien muodostumisen;
 • Kun kaatat, voit jättää reikiä uutteisiin, viemäriin, viemäriin, savupiippuihin ja muihin teknisiin reikiin, jotka on vahvistettu tiilillä tai metallikanavilla.

Ontolevyn vahvistaminen

Onneksi laattoja on lähes mahdotonta valmistaa, yleensä ne on tilattu betonituotteista. Ontolevyn vahvistaminen (piirustus mahdollistaa selkeän kuvan) on valmistettu teräslajista A3, A4. Runko on hitsattu langasta, sauvavahvistuksesta, joskus paksujen köysien mukana, vaikka tämä harvoin koskee yksityistä rakentamista. Tuotannossa käytetään raskasbetonia. Sarjakuoreen kuuluvat työtasot kuuluvat sarjaan 1.141.1-39-1.

Jos kaikki työ on tehty oikein, muottien poistamisen jälkeen saadaan sileä, kaunis pinta. Mahdollisia vähäisiä epäsäännöllisyyksiä, jotka jäävät vaakasuorien vanerilevyjen liitoksilta, voidaan hiomakoneella helposti hioa, jolloin saranaovirakenteiden järjestelyä tämä vaihe voidaan jättää huomiotta.

Videossa on kuvattu joitain merkittäviä näkökohtia lujituksen työstä eri lattialevyjen syvyydessä:

Kirjat aiheesta:

Armatura työntekijä - Galina Kupriyanov - 621 hieroa - linkki kirjojen tarkasteluun

Modernin suunnittelijan oppaan - Dmitry Mailyan - 194 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen

Ohjeet teräsbetonirakenteiden suunnittelulle - B. Vasiliev - 830 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Komposiitit, jotka perustuvat hajonneeseen teräsbetoniin. Teoria- ja muotoilukysymykset, tekniikka, muotoilu - Felix Rabinovich - 1 988 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Monoliittisen betonin ja teräsbetonin tekniikka - Nikolay Evdokimov - 1 246 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

EONORM - Vladlen Almazov - 750 rub: n mukaisten betoniteräsrakenteiden suunnittelu - linkki kirjojen tarkasteluun

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Yleiskatsaus lattialaatoista

Betonipäällysteet ovat nyt kiinteä osa rakennusten ja rakenteiden rakentamista. Suunnittelun yksinkertaisuus ja suhteellisen alhaiset kustannukset tekivät nämä levyt suosituimpiin kohteisiin.

Ontolevyn rakenne.

PB-sarjan silmukkavahvitetuilla betonilevyillä on monia etuja verrattuna muihin materiaaleihin. Jos verrataan niitä runkoihin tuotteisiin, on selvää, että ontto rakenne, jolla on lähes samat lujuusominaisuudet, on alhaisempi lämmönjohtavuus, ja tämä on tärkeä näkökohta käytettäessä betoniterästuotteita keskimmäisellä ilmastovyöhykkeellä. Insinööritekniikan näkökulmasta ontot rakenteet ovat paljon helpommin korpulentteja, mikä sallii seinien kantavuuden helpottamiseksi radikaalisti. Tämä on erittäin tärkeä hetki yksityisten kotitalouksien rakentamisessa. Onnettomuuksien hinta on luonnollisesti pienempi kuin täyteläinen.

Kuvassa ontto betonilevy osassa. On hyvin havaittavissa, että levyn profiilin kuusi reikää helpottavat muotoilua ja säilyttävät sen lujuuden.

Valinta onttojen laattojen ja monoliittirakenteiden välillä

Suurten paneelien päällekkäisyyksien järjestelmä.

Jopa hankkeen vaiheessa syntyy kysymys siitä, millaisen lattian pitäisi olla tulevassa rakennuksessa. Yleensä on kolme päätyyppiä. Nämä ovat teräsbetonisia onttoja rakenteita, monoliittisia lattiatyyppejä ja puuta. Tietenkin jokainen tyyppi on sekä etuja että haittoja. Mutta ontot laatat hyötyvät useilla toimenpiteillä. Joten, päällekkäiset, aukot osassa, ovat erinomainen lämmöneristin, ne tukahduttavat ääniaallot melko hyvin. Tällaisen tuotteen asentaminen ei liity sääoloihin, kun taas monoliittisten kattojen työtä ei voida suorittaa alhaisissa lämpötiloissa. Tuotannonsa jälkeen PB-tyypin ontotyt sydämet ovat valmiita hyväksymään suunnittelukuormitukset, kun taas monoliittirakenteiden on tarkoitus kestää tietyn ajan ennen kuin betonin kuivaus ja karkaisu loppuvat.

PB-sarjan levyillä on sileä pinta, vaakasuora taso säilyy jopa niiden tuotannon aikana.

Puulattiat käytetään pääasiassa matalan yksityisen rakentamisen vuoksi niiden rajallisten lujuusominaisuuksien vuoksi.

Onttojen levyjen koot ja luokittelu

Levyjen asettelu.

Vahvistetut betonilaatat ovat useimmissa tapauksissa merkinnöissä pituuden ja leveyden arvot. Päällekkäisyyden korkeus on useimmiten 220 mm. Tyypillinen merkintä näille tuotteille on PB-24-12 tai PB-60-12. Jos arvot 24 ja 60 ovat tuotteiden likimääräinen pituus dm: ssä, ja 12 on leveys dm: ssä. Reikien halkaisija on 150 mm, joskus on olemassa tuotteita, joiden reiän halkaisija on 159 mm. Ilmaisu "likimääräinen pituus" tarkoittaa sitä, että esim. PB-25-12 -tuotteen pituus on 2480 mm, eli siinä otetaan huomioon ero rakenteen rakenteissa. PB-tuotteisiin, joiden leveys on 12 dm, on pääsääntöisesti 6 reikää poikkileikkauksessa. 12 dm: n pienempi leveys on yksi yleisimmin käytetyistä rakenteista johtuen sen suosion vuoksi, rakenteiden laskeminen johtaa usein juuri tämän leveyden levyjen käyttöön.

Valmiiden betonilevyjen tuotanto

Ontotyyppisiä PB-levyjä valmistetaan muotoon vapaalla muovausmenetelmällä. Onton rakenteen laskenta tarjoaa raskasta, lujatta betonia. Tuotteet ovat esijännitettyjä, vahvistettuja suuritehoisilla vahvisteilla. Vahvistus suoritetaan pituussuunnassa. Erikoistuneessa jalustassa tuleva laatta valetaan kiristetyille lujitinköysille. Saatu tuote on pituudeltaan jopa 200 m, betonin kiinteytymisen ja kuivauksen jälkeen tuote leikataan määritellylle pituudelle. Nykyaikaiset tehtaat raudoitetuista betonituotteista tuottavat levyjä, joissa on muotoiltu muovausmenetelmä 2,4 - 9,6 m pitkä. Tämä ominaisuus sallii suuren asiakkaan järjestää tietyn määrän levyjä. Raudoituksen laskeminen teräsköysien kanssa riippuu tulevan tuotteen paksuudesta.

Sen on sallittava valmistaa päällekkäisyyksiä, joissa on erikoisjärjestelyjä varten viistottu leikkaus. Vanhoja tapoja on olemassa PC-tyyppisten päällekkäisyyksien tuottamiseksi metallimuotojen avulla. Tätä tekniikkaa pidetään vanhanaikaisena eikä tarjoa PB: n kaltaisten tuotteiden etuja. Levyjen leikkaaminen on 10 cm, joten aiemmin saavuttamattomat arvot mahdollistavat rakennusrakenteen laskemisen ilman tyypillisiä ulottuvuuksia. Tällaisten rakenteiden lujuus saavutetaan betonipinnoitteella. Myös jotkut asiakkaat laativat levyjä eristetyiksi käyttäen polystyreenivaahtoa.

Onton ytimen käyttö eri rakennusalueilla

Onttolevyn rakenne osassa.

Betonilaatuisia tuotteita, joita on 12 dm, käytetään usein paneelitalojen, erilaisten laitosten korjaamojen rakentamiseen. Levyjä PB60-12 käytetään tavallisten asuinrakennusten välisten päällekkäisyyksien kanssa. Suosituin tuote on levyt, joiden leveys on 12 dm. Useimpien rakennusten suunnittelussa muodostetaan päällekkäisyydet päällekkäin tälle koolle. PB-sarjan uusi tuotantoteknologia mahdollisti tietenkin monimutkaisten projektien kehittämisen, mutta samalla monoliittisten kattojen rakentamisen. On selvää, että kaikkein monimutkaisissa satunnaisissa projekteissa ei voi tehdä ilman monoliittista tekniikkaa, mutta monet rakennukset alkoivat suunnitella ja rakentaa paljon helpommin käyttämällä levyt, jotka on valmistettu muodollisella muovaustekniikalla.

Jos verrataan esimerkiksi PK60-12: n ja PB60-12: n päällekkäisyyttä, on selvää, että PB-sarjan rakentaminen on suositeltavaa sen takia, että uuden tekniikan tuottamalla levyllä on paljon tarkemmat geometriset mittasuhteet, ihanteellinen taso. Ja tämä on tärkeä laatu rakennuksen myöhemmässä viimeistelyssä. Toinen tärkeä näkökohta on levyn lisääntynyt lujuus, joten emme voi suorittaa muita laskelmia rakenteiden vahvistamiseksi.

Betonituotteiden laskentaan sisältyy useita eriä. Tämä on laskelma muodonmuutokselle, lasku halkeaman avautumiselle. Rakenteen vahvistaminen tarkoittaa betonin alkujännitekniikkaa. Toisin sanoen esijännitetyt teräsköydet, kun betoni on asetettu ja sen asetus on vapaata rasituksesta, ja kiristettyjen köysien voima siirretään pakastetulle betonille. Tuote osoittautuu jännittyneeksi puristuksessa, minkä ansiosta se kestää huomattavasti suuremman voiman rakentamisen aikana kuin perinteinen rakenne.

Jokaisen rakennuksen projektiin sisältyy kaikkien mahdollisten kuormitusten laskeminen jo ennen rakentamisen aloittamista. Joskus on tilanteita, joissa rakennettua rakennusta laajennetaan lisäämällä lattia tai lisäämällä rakennuksia ja rakentamalla siirtymiä. Tämä tapahtuma edellyttää huolellista laskemista tukirakenteiden kuormituksesta, lähes aina on välttämätöntä vahvistaa täytettävän lattian päällekkäisyyttä.

Tehtyjen töiden määrän on vastattava kokonaisuudessaan hanketta, johon sisältyy vahvistusrakenteiden laskenta. Kaikki kattorakenteiden vahvistamiseen tähtäävät työt tulisi suorittaa vain täyteen laskeumien ja voimien laskemiseen. Jokainen keinotekoinen menetelmä, kuten tavallinen betonikiinnitys tyhjiin, on täysin mahdotonta hyväksyä.

Tällä hetkellä PB-sarjan ontelolaattojen tuotanto-tilavuus kasvaa, koska nykyaikaiset, tiukat rakennustekniset vaatimukset edellyttävät korkealaatuisempia ja kestäviä betoniterästuotteita.

Levyjen vahvistuspiirustus

Monoliittisen laatan vahvistaminen

Rakennettaessa yksittäisiä taloja käytetään monoliittista laatua lattiapäällysteinä. Se perustuu teräsrunkoon, joka tarjoaa vaakasuoran jäykkyyden. Betonirakenteiden vahvistaminen parantaa kotien lujuutta ja kestävyyttä. Helpoin tapa järjestää lattia on tilata valmiit laatat tehtaalla ja kiinnittää ne nosturiin. Jos tekniikalla on vaikeuksia, voit itsenäisesti hallita RC-rakenteiden asettamista ja kaatamista. Asennusohjeiden tutkiminen ja laatan laskeminen auttavat hallitsemaan rakentamisprosessia tietoisesti.

Vaakasuora tukirakenne toimii korkeusjakajana. Pohjan toinen puoli toimii ylemmän kerroksen lattiana. Toinen puoli on alemman huoneen katto.

Osien päällekkäisyyden luokittelu niiden tarkoituksen mukaan.

 • Attic - erottakaa kattotilaa tiloista.
 • Interfloor - rikkoa rakennuksen tasolle.
 • Alakerta - rajata alemmat kerrokset ja kellari.

Valmistuksen valmistuksen tekniikan mukaan jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • monoliittisia betonilaatuja, joissa on teräksestä valmistettu raudoitus, on valettu asennuspaikalla;
 • tehdasvalmisteiset tehdasvalmisteiset rakenteet, jotka on asennettu erillisistä elementeistä;
 • esivalmistetut monoliittiset - koostuvat ontolohkareista ja kevyistä metallipalkkeista.

Säätö- ja tasoitustasojen vahvistaminen on suositeltavaa toteuttaa betoni- tai betonielementteinä rakennettuja taloja.

Monoliittisen päällekkäisyyden lujittamisen edut:

 • Tämä on erinomainen tapa ulos tilanteesta, jossa ei-standardi talo projekti. Laattojen tukena ei ole ainoastaan ​​kannettavia seiniä vaan myös koristepylväitä.
 • Paikan päällekkäisyyden täyttö mahdollistaa minkä tahansa kokoonpanon ja koon lattian rakentamisen.
 • Monoliittisten levyjen laitekokoonpanoa käytetään siinä tapauksessa, että on mahdotonta houkutella erikoislaitteita.
 • Kiinteän pohjan ansiosta rakenteet ovat sileitä ilman näkyviä pintapoikkeamia.
 • Lattialaatan suuri lujuus takaa mekaaniset kuormitukset, tehojännitykset ja korkeat lämpötilat.
 • Pituussuuntaiset ja poikittaiset suorituskykyiset rakenteet, jotka on vahvistettu vahvikkeella, suojaavat luotettavasti ullakko- ja ullakkotilaa kylmältä.
 • Teräsbetonin palonkestävyys on kaksi kertaa korkeampi kuin puulattiat.

Laattojen vahvistamisen haitat:

 • Prosessin monimutkaisuus ja kesto.
 • Betoniin tarvitaan kolme henkilöä.
 • Siihen asti, kunnes monoliitti saavuttaa lopullisen kovuutensa, se tarvitsee jatkuvaa hoitoa ja hallintaa.
 • Työ vaatii erikoislaitteita ja mekaanisia laitteita.
 • Betonirakenteet ovat kaksi kertaa kalliimpia kuin puurakenteet.

Lieden käsikirja

Vahvistus tehdään metallikehyksellä. Suunnittelu on teräsverkko, jonka poikkileikkaus on 8-14 mm.

Levyjen vahvistamisen oikea laskenta tarjoaa monia etuja toiminnassa ja käytössä:

 • valmiilla lattialla on suuri kantavuus;
 • optimaalisten parametrien valinta raudoitukseen, monoliittipaksuus, betonin laatu ja laastin määrä helpotetaan;
 • laskelma osoittaa tarvittavan työn määrän ja sen kustannukset;
 • monoliittisen levyn käyttöikä vahvistuksen suunnitelman mukaisesti ei ole rajoja.

Loppujen lopuksi arvioidut numerot säästävät vuokranantajan aikaa ja rahaa. Asiantuntijat tekevät ammattimaisen laskennan. He käyttävät tarkkoja tietoja ja ottavat huomioon kaikki rakentamisen nuhteet. Asiakkaan on tunnettava yleiset säännöt betonin rakentamisesta ja vahvistamisesta.

Laattojen paksuuden tulisi olla 1/30 leveydeltä leveydeltä katettava. 6 metrin etäisyydellä monoliitti kaadetaan kerroksella 150-200 mm. Jos kiskon leveys ylittää 6 m, laatta vahvistetaan lisäpalkkeilla. Tässä tapauksessa raudoitus suoritetaan kahdella kerroksella verkkoon ja betonin paksuutta lisätään.

Työsuunnitelman laatimisessa on otettava huomioon otteen koko. Se on seinien pohjalla olevan lattialevyn osan nimi. Tiilirakennusten koko on 15-20 cm, kaasusilikaatti- tai vaahtobetoni-lohkojen seinät, pito koko kasvaa 25-30 cm. Lujitustangot leikataan siten, että ne ovat vähintään 25 cm täytettynä betonista päähän.

Vahvistusvahvistusohjeet

Monoliittisen levyn paine menee pystysuoraan alas ja jakautuu tasaisesti koko alueelle. Tuloksena on, että vahvikekanavan yläosa olettaa puristuskuorman ja alemman osan - vetolujuuden. Tangot asetetaan muottiin ja yhdistetään toisiinsa joustavalla langalla tai hitsattuina. Käytä pohjaverkkoa paksujen teräsnauvoja käytettäessä. Ylempi kerros koostuu halkaisijaltaan pienemmistä tankoista.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Ruutujen välissä on 180-200 mm paksuinen laatta, jonka välissä on 100-125 mm. Voit tehdä tämän käyttämällä teräpalkkeja. Pitkät sauvat on taivutettu kirjaimen "L" muotoon ja järjestetty 1 metrin askelin. Alueilla, jotka vaativat levyn lujittamista, etäisyys pienenee 40 cm: iin. Yleensä tämä on keskipiste, tukipisteiden yhteyspisteet ja maksimaalisen kuormituksen pistemat.

Pohjan ristikon alapuolella kaada betonikerros 25-35 mm: iin. Kestämään tätä kokoa, vahvistuskokoonpanojen alapuolella levitetään tasaisesti muoviset lasinaluset, joita myydään rautakaupoissa. Ne voidaan korvata puupaloilla, jotka on kiinnitetty muottipesän pohjaan itsekierteittävin ruuvein. Vahvikotelon ylempi ruudukko täytetään samalla kerroksella kuin alla.

Opas monoliittisen levyn vahvistamiseen

Rakennustekniikka koostuu useista operaatioista, jotka on suoritettava tietyssä järjestyksessä.

Irrotettava muoto on tehty levyt, vanerilevyt ja teräskanavat. Kiinnitä telineiden telineiden väliin vakaat ja kestävät jalustat. Tarvikkeiden lukumäärän on pidettävä laatikko tukevasti ja estää taipuminen liuoksen painon alle.

Kerrospaksuuden ollessa 200 mm betonin neliömetrin paino on 300-500 kg. Liukuvien telineiden sijaan voit käyttää puupalkkeja tai pyöreää puutavaraa, jonka leikkaus on 100 × 100 mm. Ne on järjestetty 1,2-1,5 m: n välein. Pituussuuntaiset palkit asetetaan telineisiin ja nostetaan ennalta määrätylle korkeudelle. Kiinnitä sitten ristikko, johon ruuvit kiinnittävät laminoitua vaneria. Suositeltava paksuus on 18-20 mm.

Laminaattipinta voidaan korvata tavallisella vanerilla, maalattu öljymaalilla. Toinen perusversio on litteitä levyjä, jotka on peitetty muovikelmulla. Betoni ei tartu liukupintaan, joten lattialevyn alaosa on täysin sileä ja tasainen.

Terästangot asetetaan ja neulotaan vahvistuksen mallisuunnitelman mukaisesti. Optimaalinen solukoko on 150 × 150 tai 200 × 200 mm. Meidän on pyrittävä varmistamaan, että verkon pitkittäisosat ovat kiinteät. Jos palkkien pituus ei riitä, ylimääräiset sauvat asetetaan päällekkäin suurella päällekkäisyydellä. Liitokset sijoitetaan ruutupiirikuviolle. Tällainen vahvike tarjoaa riittävän lujuuden ja jäykkyyden laatan.

On suositeltavaa käyttää konkreettista sekoitusta tehtaan tuotantoon. Siinä komponenttien osuuksia pidetään tarkasti, koostumukseen lisätään lisäaineita, jotka parantavat käyttöominaisuuksia. Betoni läpäisee laadunvalvonnan ja toimitetaan rakennustyömaalle määränä, joka riittää yhden kerran kaatamaan.

Betonipumpun avulla liuos asetetaan välittömästi laattojen koko alueelle. Syvärakenteinen värähtelijä tiivistää betonikivun ja jakaa sen tasaisesti. Samanaikaisesti ilmakuplat poistetaan. Kaatumisen lopussa pinta tasoitetaan erikoisella lastalla pitkällä kahvalla ja ruiskutetaan ohut kerros kuivaa sementtiä.

Optimaalinen ympäristön lämpötila lattian betonoitumisen aikana ei saa olla alle + 5 ° C. Vahvalla kylmällä liuoksen sisältämä kosteus jäätyy ja hajoaa monoliitti. Halkeamat heikentävät levyn lujuutta ja vähentävät käyttöikää. Suotuisissa lämpötiloissa lujitetun lattian täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukaudessa. Kosteuden nopean haihtumisen estämiseksi ensimmäiset 3-4 päivää betonia kostutetaan säännöllisesti vedellä. Kesällä lisäksi päällystetty folio.

Pohjalevyn vahvistaminen: piirustukset ja kaaviot

Yksilöllinen rakentaminen meidän aikanamme on yhä enemmän. Itse asiassa olosuhteissa, joissa rakennusmateriaalit, itserakennustuotteet olivat saatavilla, materiaalien toimitus ja laitteiden ja laitteiden vuokraus lisääntyivät merkittävästi, yhä useammat ihmiset päättävät rakentaa omaa taloa tai mökkiä omillaan.

Vahvistusta käytetään katon vahvistamiseen, jossa vahvistuselementti on vahvistuksen hila.

Tällaisella rakenteella syntyy melko paljon kysymyksiä, joista yksi on, kuinka vahvistaa lattialevyä.

Monoliittisten teräsbetonilaattojen käyttö lattialaattoina on erittäin kätevä. Tämän ratkaisun edut ovat seuraavat:

 • vertaileva yksinkertaisuus suunnitteluun;
 • alhaiset kustannukset;
 • korkea lujuus;
 • kyky havaita merkittäviä kuormia;
 • kuormitus yhden seinän päällekkäisyydeltä jaetaan tasaisesti.

Valmiissa teräsbetonilaatoissa, koko kuorman kantava vahvike sijaitsee alaosassa.

Ja itse tehdyillä kattoilla on myös niin tärkeä etu kuin se, että laatta voidaan valmistaa kaikenkokoisista, kun taas valmiit tuotteet tarjotaan tietyistä kokoluokista ja on vaikea valita oikeita taloja rakennettavaksi. Sementtiseosten kanssa tehdyt työt eivät aiheuta erityisiä vaikeuksia, mutta lattian vahvistaminen ei ole niin vaikeaa.

Ennen levyn tekemistä on suositeltavaa tehdä piirros, jonka mukaan teet sen. Samalla on vastattava seuraaviin kysymyksiin:

 1. Mikä olisi paksuus?
 2. Mitkä koot suunnitelmassa?
 3. Kuinka käyttää vahvistusta, miten sitoa sen rakentavasti?
 4. Mikä on vahvistusverkoston nousu?
 5. Mitä tarvitaan voittoa ja missä paikoissa?

Suunnittelun ominaisuudet

Betonituotteet yhdistävät kiinteän betonin (kiven) ja metallin ominaisuudet joustavuuteen. Betoni näkee puristuskuormitukset paremmin ja metalli - vetolujuus. Rakennusrakenteissa päällekkäiskuormitus kaikissa tapauksissa suuntautuu pystysuoraan alaspäin ja on yleensä tasaisesti jakautunut koko alueelle. Kuorma koostuu omasta painosta ja kaikista kohteista, rakenteista, ihmisistä, jotka ovat siellä.

Double reinforcement overlap: 1. alemman vyöhykkeen työtangot; 2. ylemmän vyöhykkeen tangot (niiden halkaisija on pienempi tai yhtä suuri kuin alemman vyöhykkeen tangon halkaisija); 3. kuormaa siirto-ankkuri; 4. seisoo sauva.

Päällekkäisyys toimii taivutuksessa ja sitä vahvistetaan siten, että se absorboi juuri tällaisen kuorman. Se tekee aina kaksi verkkoa vahvistamista, ylä- ja alareunasta. Ristikkorakenteiden ristikytkimet sijoitetaan kaistalle ja kauemmaksi. Reunaväli (teollisuusalueiden välinen etäisyys) on määritetty konetekniikan laskentamallien perusteella. Yksittäisissä rakenteissa, joissa on itsenäinen päällekkäisvalmistusta, piki on yleensä 150-200 mm.

Lujittavan silmän on oltava betonin paksuudella 25-30 mm etäisyydelle pinnasta. Vahvistustangot on sidottu neulomalla kaikilla risteyksillä. Voit myös käyttää viimeisteltyä vahvistettua hitsattua verkkoa. Erillistä vahvistamista monoliittiselle levylle hitsauksen avulla ei suositella, koska hitsauspisteissä muodostuu jännityskonsentraatioita, jotka myöhemmin johtavat repeämiin. Tuotantoympäristössä hitsatulla verkolla tehdään teknologinen toiminta stressinpoistolle.

Monoliittisen päällekkäisyyden osat: betoni, tukirakenteet, kruunu, katto.

Erotimet on asennettu ylemmän ja alemman lujiteverkon väliin - pystysuorat vahvistuselementit (tangot), jotka on suunniteltu varmistamaan, että ylemmän ja alemman lujiteverkon väliset etäisyydet ovat samat kaikissa suunnissa. Ristikon erotin voi olla eri tyyppisiä: taivutettu koukku, silmukka - mikä on tarpeeksi mielikuvitusta. Heidät pitäisi sijoittaa tiettyyn askelin. Tässä esitetty piirustus heijastaa raudoituksen kaavamaista jakautumista.

Katon reunat tulisi vahvistaa lisävahvisteilla - U-muotoiset ja L-muotoiset elementit (ks. Kuva). Erityisesti tarvitaan laakeroinnin paikan vahvistamista. Jos laatta lepää koko ääriviivalla, vahvistaminen tulisi tehdä koko kehällä.

Katsotaan piirrososasta. Yläosa toimii puristuksessa ja alemman jännityksen. Päävetolaite putoaa alempaan raudoitukseen, joten se on paksumpi kuin ylempi.

Piirustuskaavio monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisesta.

Mitä suurempi span, ts. Tukien välinen etäisyys, sitä suuremmat ovat sen lujuusominaisuuksien vaatimukset. Suositeltu span on korkeintaan 6 m. Tämän koon yläpuolella tarvitaan todennäköisesti lisää vahvistusvahvistusta. On mahdollista sanoa tarkemmin, tarvitaanko niitä vai ei vain lujuuden laskelmien jälkeen. Mutta on yleinen kuvio: suoraan tukikohdan yläpuolelle, vahvikekerros on vahvistettu, ja tukien keskellä alempaan vahvistuskerrokseen parannetaan. Voittojen sijainnin periaate heijastaa esitettyä piirustusta.

Vahvistimen tankoja on erotettava toisistaan. Jos ne koostuvat yksittäisistä elementeistä, päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 40 * d, missä d on vahvikkeen halkaisija. Esimerkiksi 10 mm: n halkaisijalle tarkoitettujen venttiilien päällekkäisyyden tulisi olla 400 mm. Levyille käytetään kuumavalssattua teräsvahviketta, luokka A3. Suositeltu halkaisija on 8 - 14 mm. Näiden suositusten huomioon ottamiseksi voit tarkentaa piirustuksesi.

Asennustiloissa, joiden pituus on enintään 6 m, joka on tuettu ääriviivoilla, levyn paksuus 200 mm, lujitussyvyys 200 x 200, halkaisijaltaan 12 mm halkaisijaltaan halkaisijaltaan 8 mm: n ylemmän ristikkorakenteen halkaisija voi olla millä tahansa kuvasuhteella.

Vahvistaminen ja upottaminen

Muottiyksikkö

Lattian vahvistaminen alkaa muottien asennuksella. Muotoon on sovellettava seuraavia vaatimuksia: sen on kyettävä kestämään raakaseoksen paino ilman, että se muuttuu visuaalisesti. Tämä on melko suuri kuorma, jonka betonikerros on 200 mm, ja se on 500 kg neliömetriä kohden. Suojaa varten voit käyttää vaneria, jonka paksuus on 18... 20 mm, palkkeihin, tukirakenteisiin, poikkipalkkeihin, käytä palkkia, jonka leikkaus on 100 x 100 mm.

Voit käyttää ammatillisia muottiinpanoja. Sen etuja ovat se, että se on suunniteltu suurille kuormille, sen sarjaan kuuluvat teleskooppiset telineet, jotka kestävät huomattavan painon ja mahdollistavat säädön. Tämä on melko kallista laitteistoa, mutta nyt voit löytää yrityksen, joka vuokrasi ja muottiin ja makaa vuokrattavaksi.

Materiaalikokoonpanojärjestelmä on helppo löytää kirjallisuudessa, ja jos käytät ammatillista muottirakennetta, niin ohje on liitetty siihen. Tärkeintä on tarkistaa vaaka-asento kokoonpanon jälkeen tasoituslaitteella tai muilla käytettävissä olevilla keinoilla.

Asennuksen asennus

Muovipuristimia tarvitaan luomaan suojakerros luukun pohjalla.

Vahvistus tehdään tällä tavoin: alarivi asetetaan salpoihin - erityinen muovi tukee 25-30 mm: n korkealle suojakerroksen luomiseksi. Tangot asetetaan samalla askeleella, yhdensuuntaisesti toisiinsa. Niiden päälle sijoitetaan seuraava rivi 90º kulmassa ja neulomalla lanka jokaisella risteyksellä. Sitten asennamme verkko-osastoja, taivuta, yhdistää samalla äänenvoimakkuudella. Piirustus täällä kertoo tarkalleen mikä. Reunojen reunojen päällekkäisyyksiä täydennetään vahvikkeilla. Erottimet ja U-muotoiset vahvikkeet on pinottu pitkittäisiksi, ja sitten lujituksen poikittaiset tankoja. Päällystetyn raudoituksen yläpinnan tulee olla 25-30 mm ylemmän tason alapuolella. Kokoonpannun vahvikkeen tulisi olla melko jäykkä runko, joka kestää henkilön painon ilman erityisiä muodonmuutoksia.

Kun vahvistus on valmis, voit alkaa täyttää. Tämä työ tehdään parhaiten betonipumpulla, varmista, että seos tiivistetään erityisen syvällä värähtelijällä. On suositeltavaa täyttää kerralla. Kovettumisen aikana betoni kutistuu. Mitä nopeammin kuivaus, sitä enemmän kutistumista, joka voi johtaa mikrohiukkasten esiintymiseen. Tämän välttämiseksi 2-3 vuorokauden kuluessa kostutetaan kovetuslevyn pinta vedellä. Tämä tehdään parhaiten ruiskuttamalla. Mutta sadepäivänä myös kaataminen ei ole välttämätöntä, on suositeltavaa suojata tuore seos sademäärästä. Laattojen on kuivuttava 30 päivän ajan, vasta sen jälkeen, että muotti voidaan poistaa.

Lattialevyn vahvistus: askel askeleelta ohjeita

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video