Monoliittisen betonin kellarin rakentaminen

Betonirakenteiden etuja käytetään mahdollisimman paljon asuin- ja ei-asuinkiinteistöjen rakentamisessa. Betoni, joka on kiinnitetty tekniikan mukaisesti, luotettavasti kestää kosteutta. Järjestelmä, joka on valmistettu monoliittisesta betonista, tarjoaa vahvan pohjan ja tekniset alueet.

Kellarin etuja

Osittain upotettu muotoilu on vankka muoto, joka keskeytyy vain teknisten tietoliikenneyhteyksien avulla ja tarvittaessa ikkunoiden ja oviaukkojen avulla (esimerkiksi rakennettaessa jyrkälle rinteelle rakennusta). Tällaisissa maisemissa kellari (säätiö) on ainoa oikea ratkaisu, koska se on toisaalta kokonaan paikallaan ja sen vastakkainen osa asetetaan avoimesti. Käytännöllisesti ilmatiiviin asennus tarjoaa kellarin vesitiiviyden, suuren lujuuden ja kestävyyden.

Rakentamisen edellytykset rajoitetaan vain betonivahvuuden ajaksi. Kuiva, lämmin ja ilmastoitu kellari on ylimääräinen alue, jota voi käyttää kylpyamme, autotalli, kattilahuone, uima-allas, korjaamo jne. Täysi syvyys kellari monoliitti (kuivalla maaperällä) vähentää kustannuksia lämmittää rakennuksen. Monoliittisen kellarin lujuus ja tiukkuus suojaavat rakennuksia muodonmuutoksilta, jopa märillä, liikuteltavilla mailla, joille usean kerroksen rakentaminen on epäkäytännöllistä. Kellarikerroksen optimaalinen korkeus tarjoaa korkeuden rakennetta maiseman tason yläpuolelle.

Miten rakentaa?

Betonin monoliitin pohjan muodostuminen sisältää monia vaiheita. Niistä: valmistelutöitä, kaivoksen fragmentti, jossa hiekka ja sora "kakku" vahvistettu betoni lattia, vedeneristys toimintaa. Sen jälkeen pystytetään kellarikerroksen monoliittiset seinät.

Valmistelut

Määritetty pohjaveden syvyys alueella (ihanteellinen - 1,5 metriä ja syvempi). Valitaan talon monolitiikka-talon projekti, lasketaan sen levinneisyys, seinien leveys suoritetaan. Maanalaisen tilan korkeus ja maanalaisen kellarikerroksen syvyys määrittävät, kuinka monoliittiset seinät ovat paksuja ja mitä perustan pohjan leveyttä tarvitaan (tiedot esitetään taulukossa 1).

Kattokorkeus on 250 cm: n suuruinen. Korkean veden vuodevaatteet ja louhoksen läsnäolo edellyttävät tuottavan vedenpoistojärjestelmän järjestelyä ja veden poistamista tulevan louhinnan alueelta sekä myöhempi säätiön luotettava vedensuojaus.

Kaivaa kuoppaan

Paikka kuopan alla on merkitty maahan. Sen syvyyden on oltava alhaisempi kuin maaperän jäädytys (takaa lämpötilan stabiliteetin), joka määritetään tietyllä alueella ja samalla syvemmälle kuin lattian nollamerkki kellarissa 0,5-0,6 m. Maaperäfragmentti tehdään mekaanisella menetelmällä tunkeutumalla tasaisesti. Viimeiset 50 cm: n maaperän syvyys valitaan manuaalisesti maaperän luonnollisen tiheyden säilyttämiseksi, johon soran ja hiekan "tyyny" sijoitetaan. Muussa tapauksessa maapohjapintojen ansiosta pohjakerroksen lattialevyn monoliitti voi olla epämuodostunut.

Valmis oja pohjan alla.

Veden läsnäolo kuopassa olisi suljettava pois. Kuopan sileä pinta täytetään kymmenen senttimetrin kerroksella soraa (murto 50 mm) ja kerros 100-150 mm korkea hiekka. "Kakun" pinta tasoitetaan, tasoitetaan tasolle, tiivistetään ja kaadetaan runsaasti vettä 2 - 3 kertaa.

Lopullinen valmiusaika - 12 - 20 päivää (kuivalla säällä jopa 7 päivään). Sitten pohja kaadetaan kellarisen betonilattian alle (betonilaatu M50: stä M100: een), jonka korkeus on noin 50 mm. 70%: n vahvuuden jälkeen tämä rakenteellinen vedeneristys on lisäksi päällystetty valssaamalla vedeneristysmateriaaleilla, jotka on asennettu mastille tai kelluva menetelmä. Levyt on suositeltavaa sijoittaa 2-3 kerrokseen ristikkäin, jolloin muodostuu hermeettinen päällyste.

Muottien luominen

Muottien muodostaminen ulkoreunaa pitkin mahdollistaa kellarikerroksen monoliittisen lattian kaatamisen, josta tulee seinän rakenteiden pystyttämisen tukipohjaksi. Pysyvän muottien korkeus on noin 150 - 200 mm. Käytettyjen suojusten ja puun tuottaminen (paksuus 25 mm). Rakenne on koottu kulmissa, jotka on kiinnitetty itsekierteissuuntaisilla ruuvilla, käyttämällä reunoja pitkin sijoitettuja vahvistuskappaleita. Lomakkeen luotettavuuden tulisi varmistaa raskaan betonin kuorma.

Pohjarakenteet ja vedeneristys

Lisäkiinnitys pohjaan - kiinteä muotti, joka on asennettu täyttämään lattia. Geotekstiilit voidaan sijoittaa muottirakenteen sisäpintaan, vahvistaa sitä ja luoda betoniliuokselle hydrobarrieri. Ulkoinen ja sisäinen vedeneristys suoritetaan pinnoitteella, läpäiseviin materiaaleihin ja polystyreeni-vaahtolevyihin, rullamateriaaleihin. Materiaalien valinta ja yhdistäminen riippuvat maaperän vesistöstä.

Yleensä tehdään kaksikerroksinen vedeneristys. Hän peitti tiukasti pystysuorat ja horisontaaliset pinot, jotka kuuluvat kellariin, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa. Läpäiseviä yhdisteitä käytetään korkin sisällä. Kun niitä käytetään monoliittiseen kellariin, ne muuttavat kiven sisäistä rakennetta säilyttämällä "hengityksen" ominaisuuden (höyryvaihto).

Ulkopuolella lämmitys tehdään laajennetun polystyreeni-levyn avulla, joka kiinnittyy erityisellä liimalla (sateenvarjotulpat, itsepuristusruuvit). Pinnoitumis bitumikoostumuksia levitetään monoliittisiin pintoihin kuumassa tilassa. Valssattuja vedeneristysmateriaaleja liimataan bitumimastoihin tai kiinnitetään kelluvalla tavalla.

vahvistaminen

Metallivahvistin muodostaa kaksitasoisen kolmiulotteisen kehyksen, jonka ylä- ja alareunat muodostuvat pituussuuntaisista ja poikittaisista suunnista (90 asteen kulmasta) vahvistetuilla vahvistussauvoilla. Askel askelmien vahvistamiseksi molempiin suuntiin on 200 mm. Lujitushäkki sijoitetaan muottiin 2-3 cm korkeudelta pohjaan ja laskee samalla etäisyydellä tulevan laatan pinnan kaatumisesta. Käytetään tangot, joiden pinnalla on pitkittäiset ja poikittaiset lovet.

Tangon halkaisija - 100 - 160 mm (haluttu halkaisija voidaan laskea). Erikoisohjaimilla pinottu, risteyksissä olevat sauvat on sidottu neulomalla, mikä luo teräsbetonien elastisuutta. Niissä muottiosan osissa, joissa sisäisten ja ulkoisten seinien asentaminen on tehty, tehdään pystysuoran vahvikkeen ulostulot, jotka liittävät ne kelleradan laatan vahvistamiseen.

Betonin kaataminen

Brandin vahvuus kellarikerroksista saadaan kaatamalla betoniseos kerrallaan. On suositeltavaa käyttää valmisvalmista tuotemerkki M300: sta, joka on valmistettu tehtaalla, joka on laadukas sekoitus. Betoniosat pienentävät betonin suorituskykyominaisuuksia (mahdolliset halkeamat). Jos tätä ei voida välttää, lattialementtien liitokset tehdään parhaiten pitkin talon pitkää sivua.

Täytettäessä kerrokset taukot seuraavaan betonointiin ovat 3-4 päivää (edellisen kerroksen asetusaika). Työsaumojen ulkonäkö ei kuitenkaan edistä tarvittavan lujuuskiven valintaa. Täyttökorkeus on noin 200 mm. Ratkaisun tulee olla vibrobroitu. Oikealla ja asianmukaisella hoidolla 28 päivää betoni pystyy saamaan noin 70% lujuusluokasta.

Monoliittisten seinien asennus

Kellarirakenteiden seinien rakentaminen voi aloittaa 4-5 päivää lattian kaatamisen jälkeen. Se on muodostettu kiinteistä vaahtopolypropyleenisuojista (eristys), ja ne on vahvistettu väliaikaisilla rekikoilla. Se tarjoaa tarvittaessa aukkoja ikkunoille ja oville, tekniset aukot. Muotti on toteutettu kaikilla korkeuksilla lattioiden tai useiden tasojen välillä.

Täyttö on suositeltavaa kerralla, mutta se voi myös mennä hihnojen kanssa (vaiheittain), jossa on 3 - 4 päivän taukoja betonin asettamiseen. Jälkimmäinen suojaa alemman kerroksen betonia (ei lujuutta) tuhoutumisesta kaadon myöhemmän osan massan paineen alaisena. On suositeltavaa käyttää raskaita betonimerkkejä M300: sta ja uudemmista. Aitojen muotoilu kestää paremmin kiristämällä ruuveilla, joten ei-funktionaalinen muotti on helppo poistaa betonin kovettumisen jälkeen.

Monoliittisen kellarin ulkokehän suunnittelua edistävät sen vieressä olevien sisäisten väliseinien järkevä järjestely. Vahvistus tehdään vaaka- ja pystysuoraan jopa 300 mm: n välein. Seinien lujittamiseen käytetään sauvoja, jotka nousevat pystysuorasti lattiasta.

Pintaelastisuuden varmistamiseksi liittimet eivät hitsata, vaan sopivat. Upotusvyöhykkeillä (ylä- ja alaosat) asennetaan korkeintaan 2,5 m, enemmän sallitaan. Brändin lujuusseos kestää keskimäärin 28 päivää, jonka jälkeen pohja on päällystetty laattoilla. Rakenteen ulkokehän vedenpitävyys suoritetaan jatkuvalla kerroksella mastiset ja polyuretaanivaahtolevyt.

Pohjapinnalle, joka sijaitsee maanpinnalla, eristetään levyt, jotka on kiinnitetty sateenvarjo- tiloihin. Lattian maanalainen osa kaadetaan kaivettua maata. Kuitenkin sen jakeet eivät saisi vahingoittaa ulkoista lämpöä ja vedenpitävyyttä. Siksi on suositeltavaa käyttää hiekkaa.

johtopäätös

Työteknologian noudattamisen ansiosta monoliittinen betoni kellari tarjoaa rakennuksen luotettavuutta, kestävyyttä, luo vankan perustan ylemmille kerroksille ja lisähuoneille, jotka voidaan antaa eri tarkoituksiin.

Monoliittinen kellari. Seinämän paksuus ja vahvistus

Kysymys: 33dollaria

Tervetuloa! Pyydä teräsbetonialustalle, jonka korkeus on 3 metriä (syvyys 2,6). Riittävä paksuus ja vahvistus? Jos se ei riitä, suosittelemme vaihtoehtoa.

1. RC: n pohjassa levy, jonka paksuus on 20 cm b25 ja kaksi A12-kerrosta 200 x 200 solun kanssa.

2. Ulkoseinät 25 cm b25 ilman vahvistusta.

3. Sisäinen laakeri 12 cm b25 ilman vahvistusta.

Top tiilitalo monoliittisilla kattoilla. Tiiliseinien paksuus on 25 cm. Ensimmäisen kerroksen korkeus on 3 metriä. Korkeus seinien ullakolle 1,5 metriä. Kattotiili (savi tai CHR) 180 m².

Maaperä - ruskea muovi hiekkasauma, pohjavesi geologiassa - 3,2 metriä (kausivaihtelut +/- 0,8 metriä), rakennusalue - Kiev.

Kommentit

Myös kellarin betoniseinät on vahvistettava. Tarvitaan.

Vahvistusohjelmaa koskevia tietoja vastataan maanantai-tiistaina 29.-30.10.

Kiitos! Odotetaan vastausta. Pakollisen vahvistuksen yhteydessä. Mielestäni se riippuu paksuudesta. Haluan ymmärtää, mikä on vähimmäispaksuus vahvistamalla ja mitä ei ole.

Tarvitaan vahvistaa paksuutta riippumatta. Tämä johtuu siitä, että betoni toimii vain puristamalla, mutta vain vahvistus toimii jännitteenä. Siksi kaikkia elementtejä, jotka hyödynnetään puristamisen lisäksi myös vetolujuuksilla, olisi vahvistettava. Kellarin seinät havaitsevat käytön aikana puristusjännityksen (talon, asukkaiden, huonekalujen, lumi jne.) Painosta sekä ulkoneman seinämän pinnasta aiheutuvan painetta aiheuttavan vetolujuuden. Siksi ei-vahvistettua betonia tällaisissa olosuhteissa ei voida käyttää. Lisäksi sinulla on, koska koko talo seisoo näiden seinien kellarissa.

Aloitan alhaalta. Pohjalevy. Paksuus on nostettava 30 cm: iin, vahvistus on hyvä. Ristikot on ristisilloitettava jokaisen kahden solun kanssa shakkilaajennuksessa, jossa on sama halkaisija.

Ulkoiset ja sisäiset seinät. Kirjaudun kahteen vaihtoehtoon. Ensimmäinen on siinä tapauksessa, että muutat mieltäsi ja sisempi laakerin seinä on yksi, ei kaksi. Sinulla on vain monoliittinen päällekkäisyys, ei levy, ja jos layout sallii, niin yksi sisempi laakeriseinä riittää. Toinen vaihtoehto on, jos on kaksi sisäseinää, kuten suunnitelma ensimmäisessä sanomassasi. So.

Yksi sisäinen laakerin seinä. Sen paksuutta tulisi nostaa 12 cm: n etäisyydeltä ulkoisen kantavan seinämän paksuuteen, ts. jopa 25 cm. Vahvistus, tässä tapauksessa kaikki kantavat seinät ovat samat: 2 ristikkoa, joiden läpimitta on 12 mm ja kennon 300 x 300 mm. Kytkeytyvät poikittain jokainen kahdesta solusta shakkilautajärjestyksessä saman halkaisijan vahvistuksella.

Kaksi sisäistä laakeri-seinää. Sisäisen laakeri-seinämän paksuutta tulisi nostaa 12 cm: sta 20 cm: iin. Sisäisen vahvistaminen: 1 mesh vahvistus, jonka halkaisija on 10 mm 300 x 300 mm: n kennolla. Vahvistaminen ulkoiselle: 2 mesh vahvistus, jonka halkaisija on 10 mm 300 x 300 mm: n kennolla. Kytkeytyvät poikittain jokainen kahdesta solusta shakkilautajärjestyksessä saman halkaisijan vahvistuksella.

Kellarilevyllä ja kellarissa olevien kantavien seinien kohdalla raudoituksen lovi betonin reunasta on 5-7 cm.

Älkää unohtako kelleristeen vedenpitävää levyä ja kaikkia ulkoseiniä. Kuten GWL: n kausiluonteisen korotuksen yhteydessä, pohjalevyt ja seinät pysyvät 20 cm: n veteen.

Tietoja siitä, onko pystyttämättä vahvistaa kellarin betoniseiniä. He eivät tee sitä, olen jo kuvannut edellä esitetyt syyt. Mutta voit käyttää valmiita pohjalevyjä, joiden paksuus on 40 cm kellarin seinämille. Sitten sinun ei tarvitse käsitellä vahvistamista kellarissa.

Vedeneristyssuunnitelma sisäisesti, tunkeutuu. Onko tämä riitä?

Miten kunnolla vahvistaa kellarin betoniseinämiä ja miten välttää virheitä

Yleensä maanrakennuksen kellarikerroksen luominen on tullut äärimmäisen yleiseksi, koska rakennusteknologiat ovat jo aiemmin mahdollistaneet itsellesi samanlaisen tuottamisen jo kauan sitten!

Pohjakerroksen luominen on myös suuri virheiden todennäköisyys, mikä voi johtaa erittäin tuhoisiin seurauksiin, koska kellarista tulee tosiasiallisesti kodin perusta.

Missä tarkkoja virheitä tehdään

Useimmiten virheitä tehdään betoniseinien vahvistamisprosessissa, minkä vuoksi heillä ei yksinkertaisesti ole riittävää vakautta ja luotettavuutta, mikä on todellakin erittäin vakava ongelma.

Luettelo tarvittavista perusaineista

Seinien kunnon vahvistamiseksi tarvitset:

 1. Betoni - Kuten pitäisi olla, tuli selväksi, että mikään rakenne ei voinut tehdä ilman sitä, mutta on huomattava, että sen on oltava korkealaatuista! Muista, että se on kellarissa, että koko talo seisoo ja jos karkeasti puhuttaessa sen luomisesta hakata, seuraukset voivat olla hyvin erilaisia;
 2. Terästangot - käytetään vahvistamiseen - on myös äärimmäisen tärkeää, että ne ovat myös korkeita merkkejä!
 3. Muovi abakus;
 4. Lanka - Kaikki, mutta on suositeltavaa käyttää terästä!

Seinämien asteittainen vahvistaminen, mitä sinun tarvitsee tietää ja miten tehdä

Aloitukselle tietenkin itse alue on valmis (eli perustus luodaan) välittömästi, jonka jälkeen lattialevy kaadetaan, mutta ennen sitä muotti asennetaan pakolliseksi.

Muottien on oltava erittäin luotettavia ja laadukkaita, koska se pysyy pysyvästi.

Tätä varten niiden on käytettävä aaltopahvipalkkeja, jotka asennuksen jälkeen (ongelmat, joita ei vieläkään esiinny) liitetään luotettavasti tavalliseen lankaan (alumiiniin tai muuhun). Huomaa, että sinun on myös sitouduttava tiukasti ja lujasti!

Lanka ei saisi pitää vain rakennetta yhdessä, jotta et putoaisi tai erottaisi ylimääräisiä sirpaleita, vaan kiristä ne tangot keskenään tiukasti yhdeksi rakenteena! Harkitse, että sinun täytyy sitoa sauvat kaikkialla, missä ne koskettavat, sillä vain tällä tavoin voit saavuttaa työn korkeimman laadun.

Asennuksen jälkeen

Kun muotti on tehty, ja tuleva kellari on valmis jatkotoimiin, asennetaan pystysuorat raudoitustangot (paikoissa, joissa seinät valetaan), jotka on myös kiinnitettävä kunnolla.

Tämä vaihe on yksi tärkeimmistä, sillä on tarpeen vahvistaa kellarin betoniseiniä oikein näiden vaiheittaisten ohjeiden täydellisen valmistelun jälkeen.

Nämä vaiheet kohdistuivat erityisesti kellarin vahvistuksen valmisteluun, joka toteutetaan juuri asennetuilla pystypalkilla.

Välittömästi kaikkien näiden teosten loppuun saattamisen jälkeen pohja kaadetaan betoniin ja samaan aikaan muistaa, että on erittäin tärkeää tehdä tämä yhdellä lähestymistavalla. Kun tämä on tehty, on tarpeen "irtautua" jonkin ajan kuluttua perustamisesta ja vahvistamisesta kellarikerroksessa, koska betoni kaatuu VAHVA tarttumaan tiukasti (sinun täytyy odottaa vähintään kolme päivää).

Vaikka näyttää siltä, ​​että betoni on jo kovettunut tarpeeksi, on silti suositeltavaa odottaa tietyn ajan, koska on tärkeää, että se on täysin täysin valmis myöhempään toimintaan.

Kolmen päivän odotusaika

Koska betoni on jo kovettunut, voit välittömästi jatkaa itse vahvistuksen asentamista. Tällöin asennetaan ensin muottien avulla seinät.

Mutta tällä kertaa, kuten päämateriaalina muotin luomiseen, sinun on käytettävä muovisia laskuja, jotka on myös asennettava tiukasti ja jotka tulevat tulevaksi kellariksi erittäin tehokkaaksi suojaukseksi, mikä tekee siitä vahvemman, lämmittäen ja lisäämällä myös muita välttämättömiä ominaisuuksia.

Nyt, kun kaikki on valmis, se oikein vahvistaa kellarin betoniseiniä välittömästi sen jälkeen, kun betoni on kytketty. Tätä varten käytetään samoja vahvistettuja sauvoja, jotka on asennettu standardin pituussuuntaan (kuten voit arvata itseäsi).

Kuten ensimmäisen vaiheen tapauksessa. Koko rakenne on jälleen kiinnitetty tavalliseen lankaan, mutta sen vuoksi on tärkeää puristaa se, jolloin se muuttuu yhdeksi kokonaisuudeksi.

Samalla on äärimmäisen tärkeää, että kaksi vyönauhaa on toteutettava (tavallinen standardi kahden ja puolen tai kolmen metrin korkeudelle, joka on myös useimmiten standardi).

Muut teokset

Tällöin vahvistus itse päättyy, sillä heti vanteen jälkeen betoni kaadetaan (myös on tärkeää, että tämä prosessi toteutetaan myös yhdellä lähestymistavalla, koska se tekee seinistä paljon voimakkaamman kuin muutama).

Sinun tarvitsee kuitenkin vain tietää, että juuri nyt tehdään muita töitä, kuten:

 1. Oven luonti;
 2. ikkunat;
 3. Putkien asennus putkistoon;
 4. Muut viestinnät.

On äärimmäisen tärkeää muistaa, että on todella tärkeää tehdä kaiken työn laadullisesti, sillä tulevaisuuden kodin luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä.

Riippumatta siitä, mitä se oli, mutta perustamalla kellari, on parempi olla säästämättä ollenkaan, käyttää vain laadukkaita materiaaleja ja samaan aikaan kiirehtimään. On parempi, että rakennus viivästyy kuin vahingoittaa sen laatua.

Plinth vahvistaminen

Kellarihuone - rakennuksen lattia, joka on nollamerkin alapuolella upotettu, joka tuntee rakenteen massan ja jolla on oltava riittävät turvamarginaalit. Rakennuksen lujuusominaisuuksien lisäämiseksi on tarpeen vahvistaa pohjaa, joka merkittävästi lisää kohteen elämää.

Kyky tunkeutua huomattaviin kuormituksiin on hyvin merkityksellistä. Kellarissa on rakennuksen ensimmäisen kerroksen lattia, se vaatii erityistä vahvistamista. Tutustumme tarkemmin kellarintarakenteen vahvistusmenetelmien erityispiirteisiin.

Foundation reinforcement - pakollinen prosessi kaikelle rakentamiselle

Korkin ominaisuudet

Perusta on tärkeä osa rakennetta, jolle on tunnusomaista seuraavat seikat:

 • se suojaa rakennuksen sisäpuolta, seinät kosteuden tunkeutumiselta;
 • "nolla" kerroksen päällekkäisyys vie huomattavia ponnisteluja;
 • seinien pinta estää veden tunkeutumisen kehoon;
 • kellari on eräänlainen puskuri, joka tarjoaa huoneen miellyttävän lämpötilan.

Kellari sijaitsee huoneen nollapisteen alapuolella, jota käytetään seuraavasti:

 • Tilava kellari.
 • Kätevä kellari.
 • Kodinhoitohuone.
 • Kattilahuone.
 • Kotiteatteri.
 • Autotalli.
 • Kylpy tai saunat.
 • Pesutupa
 • Ruokakomero.

Metallipuiden asentaminen talon pohjaan mahdollistaa sen suojaamisen elastisuudesta, mikä estää rakennuksen epätasaisen kutistumisen

Kellarialueella voit sijoittaa kodinhoitohuoneita tai käyttää asuinkäyttöön. Korkeus on vähintään kaksi metriä, mikä mahdollistaa kätevän ja käytännöllisen tilan täydellisen käytön omistajien harkinnan mukaan. Kellari voi merkittävästi lisätä rakentamisen aluetta.

Sijainti kellarissa

Kun rakennat kellarissa omia käsiä, valitse kellarin sijainti, joka voi olla:

 • Uppouma alle nollan merkin. Suojaa rakennuksen perustan ja seinät kosteudelta ja vaikuttaa myönteisesti rakenteen eliniän pidentämiseen.
 • Kaiuttimet käytetään rakennuksiin, joiden seinät eivät ole riittävän paksuja. Jos aiot käyttää "nolla" kerrosta asuinrakennuksiin, niin tässä suoritusmuodossa on mahdollista.
 • Sijaitsee samalle tasolle perustuksen kanssa, mikä ei ole paras vaihtoehto, koska pohjan seinät vaativat parannettua vedenpitävyyttä ja eivät näytä esteettisesti miellyttävältä.

Riippumatta valituista vaihtoehdoista, kellarin vahvistaminen on välttämätöntä!

Vahvistuspohjan merkitys

Pohjakerroksen rakentaminen omilla käsillä on tärkeää varmistaa kestävyys ja käyttää lämpöä eristäviä, vedenpitäviä materiaaleja, jotka suojaavat luotettavasti rakennuksen pohjaa pohjavedestä ja lämpötilavaiheista.

Vahvistettu kellari lisää talon elämää

Jalusta vahvistaminen - pakollinen toiminta rakennustöissä. Rakennuksen kehysvahvistuksen kellarissa on seuraavat positiiviset kohdat:

 • lisää huomattavasti lujuusominaisuuksia;
 • estää rakenteen kohtuuttoman kutistumisen;
 • vaikeuttaa halkeamien muodostumista;
 • estää maaperän siirtymiseen tai sen turvotukseen liittyvät muodonmuutokset;
 • lisää merkittävästi rakenteen elämää.

Mitä pintoja vahvistetaan?

"Nolla" -kerroksen rakentamisen aikana on tarpeen varmistaa seuraavien rakenteellisten elementtien vahvistaminen:

 • kellarikerroksessa;
 • seinien sivupinnat;
 • Muurausverkko;
 • päällekkäisyys.

Pysykäämme jokaiseen työvaiheeseen.

Laitteen ja vahvistuspohjan erityispiirteet

Aikaisemmin, ennen kuin työskentelet säätiön vahvistamisen yhteydessä, suorita seuraava työ:

 • Asenna pohjaveden tyhjennys.
 • Vedä tyhjennysputki kuopan ulkopuolelle.

Kun muotti on tehty, ja tuleva kellari on valmis jatkotyöhön, asennetaan pystypalkit

 • Suunnittele pinta.
 • Tuotetaan sora-hiekkakokoonpano, joka varmistaa kerroksen paksuuden vähintään 10 cm.
 • Kompakti taulukko, liota veteen.
 • Täytä pohja kevyellä betonilla varmistaen, että vedenpitävyysmallin paksuus on noin 5 cm.
 • Aseta 2 kerrosta vedenpitävyyteen, jota voidaan käyttää ruberoidina.
 • Aseta pohjalevyn vahvistuskorielementit halkaisijaltaan yli 12 mm: n terästangoilla, jotka on järjestetty pituussuuntaisesti ja poikittain.
 • Kiinnitä lanka.
 • Täytä tilavuus betonilla, jonka paksuus on vähintään 20 cm.
 • Kompakti, suunnittele pinta.
 • Anna altistusta 4 viikon ajan.
 • Kovettamisen jälkeen jatka seinien muottirakenteen rakentamista.

Seinän vahvistaminen

Rakennuksen pohjan rakentaminen useimmissa tapauksissa suoritetaan monoliittisen betonin pohjalta. Se eroaa suuresta turvamarginaalista, valmistettavuudesta, kyvystä estää kosteuden tunkeutumista.

On äärimmäisen tärkeää muistaa, että on todella tärkeää tehdä kaiken työn laadullisesti, sillä tulevaisuuden kodin luotettavuus ja kestävyys riippuvat siitä.

Kun kaadat pohjan seiniä, suorita seuraavat toimenpiteet:

 • Asenna pystyvahvistustangot, jotka ovat lujitetun hihnan perusta.
 • Kiinnitä pitkittäisvahvistustangot pystysuoraan sijoitettuihin tankoihin, joissa on kaksi tasoa.
 • Asenna teräskanavat tai metalliputket aukkojen alueille ja kiinnitä ne, jotka säilyttävät monoliitin eheyden.
 • Kokoa muotti käyttäen muovisuojuksia, jotka mahdollistavat nollakerroksen seinämien lisäämisen.
 • Täytä tiivisteen tilavuus betonilla. Yritä täyttää kerralla.
 • Kokoa taulukko värähtelijän avulla.
 • Anna betonin kovettua.

Muurausverkko

Vahvistettu hihna sitoo ylemmän tason rakennusrakenteita kellarikerrokseen, jakaa tasaisesti rakenteen massan voimat, jotka vaikuttavat pohjaan ja maaperään. Vahvistusominaisuuksien varmistamiseksi on tarpeellista asentaa kattokerroksen yläosassa oleva 250 mm: n paksuinen vahvistettu vyö ja vahvistaa sitä runkorakenteella, joka koostuu kolmesta teräksestä, joiden halkaisija on 14 mm. Lujituksen perustana ovat pystysuuntaiset sauvat, jotka sijaitsevat monoliitti- sissä seinissä, joihin on kiinnitetty pitkittäisvahvistustangot.

Armpole on asennettu puiseen muottiin, vastaava korkeus, joka on valmistettu puusta, jonka paksuus on 30 mm. Koko muotti on täynnä laastia, tiivistetty ilmakuplien poistamiseksi.

Useimmiten kellarin rakentamiseen käytetään monoliittista betonia

Lujittavan hihnan muodostaminen, kiinnitys muotoseinien kanssa johtoineen, varmista niiden tiiviys niin, että sementtihyytelö ei pääse loppumaan. Kostuta pinta vedellä viikon ajan.

Tyypit kellarikerroksista

Kellarin vahvistaminen tehdään rakennusten perustuksille, joiden päällekkäisyydet voivat olla:

 • kiinteä, joka on monoliittinen raudoitettu betonipinta, joka täytetään rakennusprosessin aikana;
 • esivalmistetut, kootut yksilöt, teollisesti valmistetut, levyt;
 • monoliitti-esivalmistettu, yhdistämällä valmiiden rakennusten rakenteet, jotka sijaitsevat katon tukipalkkien välissä. Lisäksi se teki betonisointia ja vahvisti koko pinnan.

Monoliittinen pinta: täyttö ja vahvistaminen

Suunnittelu mahdollistaa kellarin enimmäismäärän kestävyyden ja sitä käytetään kaikissa tiloissa, jotka sijaitsevat nolla-asteella riippumatta niiden tarkoituksesta.

Rakenna ensin pohja ja kaada laatta

Kaadetaan ja vahvistetaan monoliittiset lattiarakenteet seuraavasti:

 • Asenna telineet enintään 1,5 m: n välein, jolloin tukipyörät on kiinnitetty päihin.
 • Lukitse palkit kehtoon.
 • Kokoa muotti levyjen, vanerilevyjen tai metallilevyjen avulla.
 • Kyllästytä puuta vettähylkivällä yhdisteellä, kansi muovikelmulla.
 • Varmista, että pinta on vaakasuorassa säätämällä tukien korkeutta.
 • Suorita vahvistus asettamalla lujitettu runko, jonka halkaisija on 16 millimetriä. Tangot sijoitetaan kohtisuoraan, sitovat ne neulomalla tai hitsaa ne, jolloin saadaan neliömäinen solu, jonka puoli on 15 senttimetriä. Vahvikkeen halkaisijan tulisi vastata rakennuksen perustuksissa käytettävien sauvojen valikoimaa. Vahvistaminen kahdessa kerroksessa tarjoaa lisää turvallisuutta, joka ei ole tarpeeton.
 • Kiinnitä runko muottipesään, jolloin taivutettu väli on metallirakenne betonipintaan 5 senttimetrin tasolla.
 • Täytä massiivinen betoni kerroksittain, tiivistämällä jokainen kerros tärinän avulla, mikä vaikuttaa positiivisesti massan lujuusominaisuuksiin.
 • Leikkaa haavat, jotka kompensoivat sisäisiä rasituksia.
 • Antaa mahdollisuuden kovettaa matriisin kuukausi, mikä riittää konkreettisen käyttövoiman hankkimiseen.
 • Poista muotti ja tukielementit.

Teknisten toimien asianmukainen toteutus antaa sinulle mahdollisuuden saada vankka rakenne, jonka voit olla varma.

Johtimen ei pidä pitää vain rakennetta yhdessä niin, ettei se pääse pudota pois tai tarpeettomat palaset erotetaan toisistaan, mutta kiristettävä ne tangot toisiinsa tiukasti kiinni yhdeksi rakenteeksi

Valmisrakentaminen

Rakennuksen pohjan päällekytkentä esivalmisteilla mahdollistaa teollisesti valmistettujen betonituotteiden käytön, jotka vahvistetaan tuotanto-olosuhteissa.

Tämän mallin myönteinen piirre on:

 • onttojen ja kiinteiden tyyppisten, vahvistettujen betonituotteiden takuu;
 • mahdollisuus nopeuttaa asennusta;
 • ei tarvita raudoitusta, koska raudoituskehys asennetaan valmiisiin betonituotteisiin.

On kuitenkin olemassa useita vakavia haittoja:

 • Tarve käyttää raskaita nostolaitteita.
 • Lisääntyneet rakennuskustannukset.
 • Mahdollisuus käyttää vain vakiolevyjä, jotka rajoittavat kellarin huoneen kokoa.

Monoliittinen komposiittipinta

Päällekkäinen kokoonpano-monoliittinen asennustyyppi suoritetaan asentamalla valmiit lohkot poikittaispalkkien väliin ja täyttämällä sitten koko pinta konkreettisella ratkaisulla, jonka avulla voit antaa rakenteen eheyden. Tämän tyyppinen päällekkäisyys sisältää seuraavat osat:

 • teräsbetonipalkit, jotka tuntevat koko rakenteen massaa;
 • betoniteräksestä valmistetut betoni- tai keraamiset lohkot, jotka on asennettu raudoitettujen betonipalkkien väliseen rakoon;
 • verkkoraudoitushäkki;
 • monoliittinen betoniviljelmä.
 • Ei tarvetta nostolaitteisiin.
 • Kyky suorittaa asennus itse.
 • Rajoitettu aika.

Rakennustoimet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Asenna betoniteräkset ja niiden väli on 0,6 m;
 • Aseta vakiokokoiset lohkot aukkoon;
 • vahvista pohja halutun halkaisijan terästangoilla;
 • peitä ohut kerros betonilaastin pintaa, suunnittele se.

johtopäätös

Luotettava teräksen vahvistaminen kellarissa omilla kädillä ei aiheuta paljon vaikeuksia. Noudata vain asiantuntijoiden suosituksia ja suorita teknisiä toimenpiteitä vaaditulla tavalla.

Pieni tarkkuus, kärsivällisyys, kokemusten rakentaminen - ja omilla kädillä rakennettu ja vahvistettu kellarirakennus täyttää toiminnallisen tarkoituksensa vuosikymmenien ajan. Tärkeintä on, että työn suorituksessa käytetään vain laadukkaita rakennusmateriaaleja.

Kellarin ja kellarikerroksen seinien paksuus - laskentayksiköt

Kellarinseinämän asianmukainen laskeminen edellyttää monien tekijöiden vaikutusta. Erityisesti tämä on pohjaveden pinnan taso, maaperä, tulevan rakennuksen korkeus, rakennusmateriaalit jne. Suosittelemme, että kaikki suunnittelutyöt luovutetaan asiantuntijoille. Laskentatekniikan yleinen käsitys voi kuitenkin käyttää alla olevia tietoja.

Kellarin tai kellarikerroksen läsnäollessa talon matala teippi pohjautuu automaattisesti syvennykseen. Toisin sanoen se on täysimittainen seinä maan alla eikä rakennuksen perusta.

Kellari kellarikerroksella

Jos kellari on jo tehty päärakenteen rakentamisen jälkeen, on noudatettava seuraavaa sääntöä: louhinnan jälkeen muodostuneet aukot eivät saa olla 45 asteen ulkonemassa liuskajohdon pohjan päässä toisistaan.

Säätiöllä on oltava melko laaja perusta.

Säätö tulisi tehdä mahdollisimman vahvoiksi ja luotettaviksi niin, että sen seinät pystyvät kestä- västi vaakasuuntaisiin leikkureihin ympäröivän maaperän paineen vuoksi. Perustaksi on suositeltavaa käyttää monoliittisen betonin tyynyä, joka liittyy vahvistuskammion nauhaan. Koska pohjan paino on riittävän suuri, pohjan on oltava leveä.

Maaperän paine kellari seinään.

Suunnitellessaan kellarin rakentamista, joka tulee myöhemmin olohuoneeksi, on pidettävä mielessä, että maan alle sijaitsevat korkeat seinät (200 cm: sta tai enemmän) kokevat huomattavan paineen maasta koko käyttökauden ajan. Siksi peruskorjauksen aikana betoniseinän vahvistamiselle tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Seinäkehyksen vahvistuspalkkien väli ei saisi olla liian suuri. Suosittelemme, että se on vaakatasossa ja pystysuorassa alle 40 cm. Seinän runko on välttämättä liitettävä pohjatyynyn runkoon. Lisäksi sinun on noudatettava sääntöjä, joilla vahvistetaan kulmat ja seinät.

Monoliittinen teräsbetoniseinä on paras mahdollinen voima, kestävyys ja maaperän paineen kestävyys. Tämä malli on luotettavampi kuin esimerkiksi lohko tai tiili.

Rakenteen lisärakentaminen saavutetaan rakentamalla kerroksen sisäpuoliset sisäseinät rakenteen sisäseinien alle.

Minin seinämän paksuus

Rakennuksessa käytetyistä materiaaleista ja maanalaisen tilan syvyydestä riippuen kellarinseinämän paksuuden ja perustan pohjan leveydellä on vähimmäisarvot.

Kellariseinien paksuuden laskeminen erilaisten materiaalien rakentamisessa (vähimmäisarvot).

Jos kellarikerroksen seinät on pystytetty pienikokoisista rakennuspalikoista (esim. Laajennettu savibetoni), sitten muuraus olisi vahvistettava välttämättömästi muurauksen ylärajan pitkin pituussuuntaisen vahvistuksen ja panssarin avulla. Esivalmistettujen betonilohkojen osalta on otettava huomioon se, että vain betoni M150: n ja sitä korkeammalla valmistetut ovat sopivia perustason talon perustamiseen.

Seinien leveys ja monoliittisen betonin ja lohkojen pohjan pohjan koko.

Edellä olevassa taulukossa oletetaan, että:

 • Seinissä on sivutuki, jos kattopalkin säteet sijaitsevat seinän yläosassa.
 • Jos seinässä on yli 120 cm leveä aukko (aukko) tai useita aukkoja, joiden kokonaisleveys on yli 1/4 seinän pituudesta, ja näiden aukkojen ääriviivojen puuttuminen puuttuu - aukon alla olevan seinämän osan lasketaan olevan sivutukea. Siinä tapauksessa, että seinäosien leveys on pienempi kuin aukkojen leveys, koko seinä katsotaan yhdeksi suureksi aukoksi.

Näitä kriteereitä on tarkasteltava laskettaessa kellariseinää. Suunnittelulla on oltava hyvä vakaus. On myös syytä muistaa yksi rakennusmääräyksistä - seinämän vakavuus riippuu suoraan sen pituudesta. Mitä lyhyempi se on, sitä vahvempi ja turvallisempi muotoilu.

Laajennusliitokset

Suurissa kellareissa (seinien pituus on yli 25 metriä), tulisi tehdä erityisiä laajennusliitoksia, jotka ovat 15 metriä tai vähemmän toisistaan. Lisäksi saumojen tulee olla käytettävissä paikoissa, joissa rakenteessa on eroja. Niiden muotoilussa tulisi suojata kosteutta tunkeutumaan kellariin.

Etäisyys maanpinnasta

Jos talon ulkopinta valmistetaan tiilillä, koriste-muuraus voidaan jatkaa maanpinnan yläpuolella olevan kellarihuoneen seinämän puolelta (pohjakerroksen yläosan tulee nousta vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolelle).

Tällöin kellarinseinämän yläpuolella olevan maanpinnan paksuus voidaan pienentää 9 cm: iin. Betoniseinään kiinnitettävä muuraus tehdään erikoisastioita käyttäen. Sidosten välinen etäisyys ei saa olla liian suuri: jopa 90 cm vaakasuoraan ja enintään 20 cm pystysuoraan. Seinän ja pintarakenteen välinen vapaa tila on täynnä laasti.

Jos ensimmäisen kerroksen vuori on puusta tai kipsistä eristysmateriaaliin tai kanteen, sen on oltava vähintään 25 cm: n aukko ihon alapäästä maahan.

Armature kehys

Kellarin tai kellarikerroksen seinät, kuten edellä mainittiin, tarvitsevat lisävahvistusta lujittavalla häkillä. Tällaisen kehyksen tärkeä laatu on sen joustavuus. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää lujittavien sauvien neulomista eikä jäykkää hitsauskytkentää.

Rakennuksen toiminnan aikana säätiössä on joitain muutoksia. Tämä tapahtuu maaperän voimakkaan sademäärän tai pakkasen talteenoton aikana. Maanalaisten seinien sisäpuolella oleva vahvikeharja altistuu vakavalle kuormalle. Yhdistetyillä sauvoilla tällaisissa olosuhteissa ei tapahdu mitään, kun taas hitsauskappale, jossa merkittävä paine on yksinkertainen, katkeaa. Ja korjaus tällaisissa tilanteissa on äärimmäisen vaikeaa ja kallista.

Lujitushäkkeen liimaus suoritetaan niissä paikoissa, joissa metallivarret leikkaavat. Tämän työn suorittamiseksi on käytettävä erityistä lankaa, joka on tarkoitettu neulomiseen. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa lanka, jonka halkaisija on yli 2-3 mm. Työ suoritetaan erityisellä koukulla tai aseella.

Rust on baareissa

Älä käytä käytettyjä metallitankoja, koska joissakin tapauksissa vanhoissa varusteissa on virheitä, jotka saattavat ilmetä käytön aikana. Säästöt, kun hankitaan materiaaleja tässä tapauksessa, ei ole perusteltua.

Jos uusilla metallivarrilla on merkkejä ruosteesta, silloin ei ole mitään vikaa. Älä yritä poistaa ruostetta tai maalata sitä. Tällaiset manipulaatiot vaikuttavat negatiivisesti betoniliiman tarttumiseen betoniin. Runkorakenteiden rakentamisessa metallisia sauvoja voidaan leikata jauhamalla.

Taivuttamalla palkit voit käyttää erikoislaitteita metallin lämmittämiseen paikoillaan. Kuitenkin, mikäli on mahdollista, tällainen lähestymistapa olisi luovuttava, koska metallin muutosten rakenteen lämmittämisessä tämä vaikuttaa haitallisesti sen suorituskykyyn.

Raudoitusrakennetta ei saa asentaa muottipesään, jossa betonia on jo kaadettu. Jos työvaiheet on sekoitettu, koko prosessi suoritetaan uudestaan: ratkaisu on poistettu, muotti on kokonaan purettu, puhdistettu ja asennettu uudelleen, metallirunko asetetaan siihen ja sen jälkeen kaadetaan uusi ratkaisu.

Vahvikotelon vahvistaminen

Ei ole suositeltavaa tehdä töitä raudoitusrakenteen rakentamiseksi vaakasuoraan tai pystysuoraan suuntaan. Tämä johtuu siitä, että merkittävien kuormien muodostamisessa nivelissä voi olla aukkoja.

Vahvikotelon rakentaminen on sallittua vain niissä tapauksissa, joissa kellari seinät eivät toimi käytön aikana merkittäviä kuormia (kevyet rakennusmateriaalit, alhaiset pohjavedet jne.).

Itsevahvistavat seinät eivät aina ole helppoa. Varsinkin jos et ole aiemmin harjoittanut rakennustöitä ja sinulla ei ole vaadittuja taitoja ja kykyjä. On suositeltavaa palkata ammatillisia rakentajia tähän työhön.

Kellariseinien paksuus, käytetty raudoituksen halkaisija ja rakennusaineiden määrä on määriteltävä ennalta ottaen huomioon rakenteen, pohjaveden ja muiden tekijöiden ominaisuudet.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Mikä on kellarinseinämän vahvistaminen ja miten se tehdään?

Kun rakennat yksityistä taloa tai muuta rakennusta, on usein tarpeen perustaa kellari käytettäväksi kodinhoitohuoneena. Funktionaalisuuden kannalta on erittäin kätevää, että tällainen kellari sijaitsee koko talon alueella, mikä takaa rakennuksen turvallisuuden alttiina epäsuotuisille olosuhteille.

Rakennuksen luotettavuudesta ja kestävyydestä on tarpeen varmistaa tukirakenteiden asianmukainen sijainti. Turvallisuussyistä kaikki taloustyön tekeminen on aina toteutettava rakennusstandardien mukaisesti, jotka on mukautettu alueen erityiseen ilmastoon.

Basement Wall vaatimukset

Jos aiot käyttää pohjaa lisätilaa elävänä, suunnitteluportaassa kannattaa miettiä materiaalien valintaa. Monoliittisilla maanalaisilla seinillä on korkein kestävyys ja alhainen vedenkestävyys, kun taas tiilet tai lohkot eivät pysty saamaan samanlaista vedenpitävyyttä saumojen ja nivelten vuoksi.

Betoniseinä monoliittiselle kellukkeelle tai kellarille itsessään on melko korkea lujuus, mutta standardin mukaisen lujuuden teknisten ominaisuuksien saavuttamiseksi tarvitaan erittäin paljon betonia, mikä johtaa rakentamisen kustannusten väistämiseen.

Metallisten elementtien lisääminen laastiin parantaa betonin kerrosta ilman liiallista paksuuntumista.

Monoliittisten seinien lujitustekniikan ominaisuudet

Vahvistus on prosessi, jossa betoniin lisätään metallinen vahvistus materiaalin lujuuden lisäämiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi.

Tämä voi vahvistaa ja lisätä merkittävästi minkä tahansa materiaalin, kuten tiilen tai lohkon, rakennetta. Lattiaa levitettäessä käytetään myös vahvistusverkkoa käyttäen lankaa, erityisesti niissä paikoissa, joissa kuorman oletetaan olevan maksimi.

Vahvistuksen päätehtävä on näin ollen lisätä niiden rakenteellisten elementtien lujuutta ja vahvistamista, jotka edustavat suurinta kuormitusta.

Ja jos hankkeen luonnostelemiseksi on parempi ottaa mukaan kolmannen osapuolen suunnittelija, jolla on riittävä kokemus ja tietämys tietyntyyppisen työn ominaisuuksista, niin monoliittisten kellari seinien vahvistamiseksi ei tarvita apua. Tutkittuaan metalliosien työstämisen hienovaraisuudet kaikki työ on melko edullista tehdä itsenäisesti.

Kellarin seinillä on ylimääräinen kuorma ulkoisen paineen muodossa. Tästä syystä on kiinnitettävä erityistä huomiota seinien vahvistamiseen ja käytettävien materiaalien laatuun.

Pohjaseinämä muodostetaan pääsääntöisesti vahvistusverkolla, jonka tärkein ominaisuus on joustavuus. Luomalla ne asiantuntijat suosittelevat hitsauksen sijasta neulontatapaa, koska jos säätöasentoa (syrjäytyminen, vaurioituminen) loukkaantuu, neulotut vahvistusverkot kykenevät säilyttämään eheyden, kun taas hitsattu rakenne ei kestä elementtien kiinnityspisteitä toisiinsa.

Jokainen menetelmä teräsrakenteiden vahvistamiseksi kellari seinämien on välttämättä sovitettava yhteen suunnittelijan kanssa, joka vastaa koko rakennuksen kuormituksen laskemisesta.

Tyypillinen teosrakenne monoliittisten kellari seinien vahvistamiseksi

Halkaisijaltaan 0,3 cm: n halkaisijan hankkimiseksi silmän materiaalin oikea valinta edellyttää nykyisen monimuotoisuuden suuntaamista. Seuraavassa on tärkeimmät modernit verkkotallennustyypit:

Karkaistu tai vahvistettu lanka

Vahvistinverkkoa myydään tavallisesti rullina ja se on korkein esiintyvyys. Useimmin käytetään seinän vahvistamiseen ja lattiapinnoitteisiin. Aikaa testattu, se vahvistaa luotettavasti seinämiä maaperän väistämättömän kutistumisen kielteisistä vaikutuksista.

Geogrid

Geogrid on valmistettu polymeereistä ja kankaasta. Se sisältää polypropeenia, peitetty kumilla tai kankaalla tai muulla geotekstiilimateriaalilla. Useimmiten tätä verkkoa käytetään vahvistamaan vaahtolohkojen muuraus tai pintakäsittely.

Lasikuituverkko

Lasikuituvahvisteinen verkko on halvin ja helpoin vaihtoehto sisustukseen. Se on osoittautunut tiili-, lattia-, seinä- ja kattopäällysteiden osalta, mutta ei sovellu perustuskiven tai sokean päällysteen käyttöön.

Valmistele työkalu, joka nopeuttaa työskentelyä johdolla

Vahvisteisten rakenteiden luomiseen käytetään yleensä lankoja ja lankoja. Nykyaikaiset työstömenetelmät ovat kuitenkin käytettävissä työhön ja uusiin työkaluihin. Erityisesti neulomisliittimien ase on laite, joka on yksinkertainen muotoilussaan ja tarjoaa puitteet runsaaseen valmistukseen.

Pistoolin ytimessä köysikytkimen kiinnittäminen on sähkömoottori, joka käynnistää lankahaavan. Prosessissa lanka liikkuu pitkin ohjaimia kelalta. Vaadittava osa langasta katkaistaan ​​sisäänrakennetulla veitsellä, jonka jälkeen kiertyminen laukeaa. Koko prosessi kestää jopa 2 sekuntia.

Tee tarvittavat laskelmat kellari seinien paksuuteen

Seinämän paksuuden laskeminen suoritetaan ottaen huomioon pohjaveden taso.

Jos pohjavesi on riittävän kaukana pohjasta, on suositeltavaa noudattaa seuraavia vaatimuksia: pohjaseinämä voi olla teho ja 10 cm ulkonevat rakenteen ääriviivojen yli ja 1,5-2,5 metrin syvyyteen kuuluvien kellari seinien paksuus voi olla 20 - 40 cm

Jos kellari sijaitsee pohjaveden alapuolella, pohjalevy on vahvistettava vahvikkeella, sen paksuus on 20 cm ja seinän yli 40 cm.

Puhdista muotti

Yksi yksinkertaisimmista vaiheista, jotka eivät vaadi erityisiä työvoimakustannuksia. Työn ydin on poistaa lika- ja rakennuspölyn jälkiä.

Tee verkko seinän vahvistamiseksi

Verkkojen valmistuksessa on tärkeää määrittää oikein solun koko. Kellariseinille tämä arvo voi vaihdella 25 cm: sta 35 cm: iin. Lisäksi on tärkeää tietää, että mitä pienempi on linkki (solu), sitä vahvempi ja vahvempi vahvistusvaikutus.

Kun otetaan huomioon sementtilaastin ominaisuudet, on tärkeää muistaa, että sen läpäisevä kyky kaatamisen aikana ei salli solujen alle 5 cm: n muuttamista, muutoin tyhjät ja rakenteellisen lujuuden väheneminen voi tapahtua.

Aseta vahvistusverkko nykyisen muottiin

Seinämän tarpeellinen ja riittävän lujuus saa aikaan vahvistuksen kahdella kerroksella olevasta ruudukosta ja langan halkaisijan tulisi olla vähintään 1,2 cm, vaakasuorassa ja pystysuorassa asennossa ei saa olla yli 40 cm. Verkon molemmat kerrokset yhdistetään porrastetussa järjestyksessä jokaisen solueliparin läpi käyttäen samaa halkaisijaltaan olevaa lankaa.

Se on tärkeää! Ankkuri ja sen osat eivät saa olla kosketuksissa muottipesän kanssa, vaan ne on sijoitettava lyhyen matkan päähän siitä. Muussa tapauksessa laatoituksen purkaminen voi vahingoittaa vahvistusverkkoa.

Tarkista runkopohjan seinien oikea asennus

Vankkarakenteita asennettaessa on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota niiden tiukkaan pystysuuntaiseen sijaintiin. Poikkeaminen sallitaan vain 1-2 mm.

Tämä johtuu paineesta, jota maa käyttää ulkopuolelta seinillä. Kun käytät verkkoa, voit tarkistaa sijainnin oikeellisuuden laserilla tai rakennustasolla.

Kaada liuos muottiin ja täytä maaperä kellarin seinien lähelle

Tärkeä asia kaadettaessa on aikaansaada venttiilien korroosiosuojaus. Tätä tarkoitusta varten betoniin lisätään erikoisratkaisuja, jotka on erotettu seinistä vähintään 2 cm: n kerroksella.

Teräsbetonilaatat voidaan asettaa kellari seinille aikaisintaan kolme tai neljä viikkoa, mutta älä siirrä tätä vaihetta seuraavalle rakennusaikalle, jotta rakennusten sisäseinät eivät pääse kallistumaan ulkoisen maaperän paineen vaikutuksesta.

On mahdollista vahvistaa monoliittisia kellari seiniä itsenäisesti, tuntee perusperiaatteet vahvistaminen ja työvaiheet. Ammattilaisten apu olisi kuitenkin turvauduttava paineen laskemiseen kentällä laskemalla halutun paksuuden seinien ja sauvojen vahvistamiseksi, valitsemalla langan tyyppi ja halkaisija sitomiseen tai ristikon luomiseen.

Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen takaavat kellarin kestävyyden ja helppokäyttöisyyden kodinhoitohuoneena.

Hyödyllinen video

Ja alla oleva video näyttää esimerkillisesti mitä vahvistus kellarin seinistä ja mitä töitä on tehtävä tämän tehtävän suorittamiseksi:

Säätiön tyyppi "Pohjakerros"

Maan talon hankkeen valinnassa usein tulevilla omistajilla on kysyttävää kellarista. Kellari lisää merkittävästi mökin hyödyllistä aluetta. Lisäksi sen laite on usein väistämätön rakentamisen aikana alueilla, joilla on vaikea maasto (suuri rinne). Muissa tapauksissa valinta pysyy tulevan omistajan harkinnan mukaan.

Esikaupunkirakennuksen kellarissa tarkoittaa mitä tahansa lattiaa kokonaan tai osittain, mutta vähintään puolet korkeudesta, maahan upotettuna. Tällöin huoneen kokonaiskorkeus ei saa olla alle 1,8 metriä.

1. Rakennuksen käyttökelpoisen alueen merkittävä kasvu.

1. Rakennusmateriaalien lisäkustannukset.

2. Ensimmäisen kerroksen vesi- ja lämpöeristyksen lisääminen ja talon mikroilmaston parantaminen.

2. Lisää aikaa ja työmäärää.

3. kyky luopua lisäkohteista paikan päällä rakennuksen maanalaisessa osassa olevien teknisten laitteiden sijoittamisen vuoksi (kaasukattilahuone, työpaja, kylpy, kuntosali, varasto, kylmäkaappi jne.).

3. Korkeasti pätevän johtajan tarve.

4. Kellarissa tarvitaan vain vähän lämmitystä ja ilmastointi.

Pohjakerroksessa voit sijoittaa:

 • virkistysalue (kuntosali, sauna, biljardihuone);
 • tekniset esineet (kattilahuone);
 • kotitalousyksikkö (pesula, ruokakomero);
 • joskus asuintilat.

Pohjakerroksen asettelu

Laitteen kellarin ominaisuudet

Luotettavin ja suosittu kantarakennetyyppi on yksikerroksinen teräsbetonilaatta pohjassa, josta monoliittiset betoniseinät on pystytetty. Tämän vaihtoehdon ansiosta voit luotettavimmista vedeneristyksistä ja mahdollistaa asuntojen sijoittamisen kellariin.

Kellarin arkkitehtoninen osa

Alun perin geologiset tutkimukset tehdään pohjaveden määrittämiseksi sekä maaperän fysikaalisen ja kemiallisen koostumuksen määrittämiseksi. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä luotettavaan vedenpitävyyteen ja rakenteelliseen eristämiseen. Jos vesitaso on korkea, kaivamaan kaivoa, sinun on valittava aika vähiten nousta ja / tai pumpata vettä. Tulevaisuudessa on toivottavaa tehdä salaojitus salaojitus.

Kellarin rakentamisen vaiheet

1. Merkitään alue ja linkitetään talon projekti sivustoon.

2. Louhintatyöt. Kaivo repeytyy täydestä profiilista maaperän jäädyttämisen alapuolella erikoisominaisuuksien avulla. teknologiaa. Sen kokonaissyvyys on 0,5-0,6 metriä alle suunnitellun rakennuksen syvyyden hiekka- ja murskatyynyn asennusta varten, joka estää maaperän kallistumisen. Kuurin pohjan tulee olla sileä ja tiheä. Näin ollen viimeinen puoli metriä maata poistetaan pääsääntöisesti manuaalisesti estääkseen edelleen muodonmuutoksia.

3. Jalustan valmistelu ja tasoitus. Muodostettu tiivistetty hiekka ja murskattu kivi tyyny. Hiekkapaksuus samanaikaisesti, yleensä 200-400 mm, murskattujen kiven tai soran paksuus - 150-200 mm. Sitten tehdään konkreettinen valmiste "lean" B7.5 betonista. 100 mm paksu, jotta pohja voidaan tasoittaa laattojen alla.

Hiekkalaatikko

4. Vedeneristyslaatat. Jalustan päälle sijoitetaan telan vedeneristys kahdessa kerroksessa "ristikkäin" ja "päällekkäisyys" vähintään 100 mm: n rullien välillä. Vedeneristys on suojattu vahvistamattomalla tasoituksella 20-40 mm.

Vedeneristys kellarin pohjakerroksessa

5. Pohjalevy. Sitten 300 mm: n pohjalevyn runko vahvistetaan, kun pohjakerroksen seinien alapuolella on aukot ja muotti on asetettu. "Levy" tavallisesti seisoo tulevan talon seinien ulkopuolella 400-500 mm. Vahvistetuilla maatiloilla käytetään pääsääntöisesti eri halkaisijoina olevia AIII-liittimiä riippuen projektin vaatimuksista 15-20 cm: n ristikkovälillä.

Vahvistaminen kellarin pohjakerroksessa

Vahvistuksen päätyttyä on tarpeen allekirjoittaa piilotettujen teosten teko, vasta sen jälkeen, kun se saa suorittaa töitä betonin asettamisessa. Kosteudenkestävää betonia (W6: stä W12: een) käytetään perustan rakentamiseen kellarille.

Voiman lisäämiseksi betonia kaadetaan säätiön alle kerrallaan - asteittainen valu heikentää rakenteen lujuutta.

Kellari kellarikerros pistorasialla

6. Seinä. Kellarin tulevien seinien alapinnan vahvistamisen aikana tehdään "vahvistettuja" vahvikkeita, jotka sidotaan sitten seinien runkoon. Kellarin seinät kaadetaan kerralla. Niinpä perustus ja seinät muodostavat yhden raskaaseen monoliittisen rakenteen.

Pohjakerroksen muotti

7. Pystysuora vedeneristys. Pohjakerroksen ja pohjakerroksen monoliittisten seinien ulkopinnat päällystetään nestemäisellä vedeneristyksellä (bitumimastilla) ja myös suojataan kaksikerroksisella hydroglass-eristyksellä.

Pohjakerroksen vedenpitävät w / w-seinät

8. Lämmöneristys. Kellarin seinät lämpöeristetään käyttämällä Penoplexia (tai muuta ekstrudoitua polystyreenivaahtoa), jonka kerros on 100 mm, ja sen jälkeen suojaa tasomaisia ​​liuskoja. Toinen vaihtoehto - seinä kiinteä tiili zabutovochnogo tiiliä. Pohjalevyn lämmitys voidaan suorittaa sekä ylä- että alapuolelta. Asennettaessa eristyslaatan alla on suositeltavaa käyttää kestävämpää ekstruusioista polystyreenivaahtoa, jonka tiheys on 45-50 kg / m3.

Vedeneristyksen ja seinien eristyksen jälkeen suoritetaan täyttö.

9. päällekkäisyys. Yleisimpiä päällekkäisyyksiä ovat 200 mm paksu monoliitti. Joissain tapauksissa käyttöluonnoksen mukaan käytetään PC-levyjä.

10. Tuuletus ja lämmitys. Tuuletus tarjoaa ilmankiertoa huoneeseen. Kellariosa on vähemmän kuumentuva, koska se syvenee maahan ja lämmöneristys. Lämmityksen puuttuessa kellarin huoneiden lämpötila on vakaampi ja koko vuoden taso on 5-10 astetta.

Kaikki rakentajat ovat hyvin tietoisia siitä, että säätiön virheet ovat kalliita. Kellarin tapauksessa tämä on vielä tärkeämpää.

Siksi työn aikana on erittäin tärkeää noudattaa kaikkia projektin dokumentaatioita koskevia vaatimuksia ja vaatimuksia tyhjennyksen tekemiseksi. Sitten rakenteen vahvuus ja luotettava suoja vuotoa vastaan ​​ovat epäilemättä.