Monoliittinen kellari. Seinämän paksuus ja vahvistus

Kysymys: 33dollaria

Tervetuloa! Pyydä teräsbetonialustalle, jonka korkeus on 3 metriä (syvyys 2,6). Riittävä paksuus ja vahvistus? Jos se ei riitä, suosittelemme vaihtoehtoa.

1. RC: n pohjassa levy, jonka paksuus on 20 cm b25 ja kaksi A12-kerrosta 200 x 200 solun kanssa.

2. Ulkoseinät 25 cm b25 ilman vahvistusta.

3. Sisäinen laakeri 12 cm b25 ilman vahvistusta.

Top tiilitalo monoliittisilla kattoilla. Tiiliseinien paksuus on 25 cm. Ensimmäisen kerroksen korkeus on 3 metriä. Korkeus seinien ullakolle 1,5 metriä. Kattotiili (savi tai CHR) 180 m².

Maaperä - ruskea muovi hiekkasauma, pohjavesi geologiassa - 3,2 metriä (kausivaihtelut +/- 0,8 metriä), rakennusalue - Kiev.

Kommentit

Myös kellarin betoniseinät on vahvistettava. Tarvitaan.

Vahvistusohjelmaa koskevia tietoja vastataan maanantai-tiistaina 29.-30.10.

Kiitos! Odotetaan vastausta. Pakollisen vahvistuksen yhteydessä. Mielestäni se riippuu paksuudesta. Haluan ymmärtää, mikä on vähimmäispaksuus vahvistamalla ja mitä ei ole.

Tarvitaan vahvistaa paksuutta riippumatta. Tämä johtuu siitä, että betoni toimii vain puristamalla, mutta vain vahvistus toimii jännitteenä. Siksi kaikkia elementtejä, jotka hyödynnetään puristamisen lisäksi myös vetolujuuksilla, olisi vahvistettava. Kellarin seinät havaitsevat käytön aikana puristusjännityksen (talon, asukkaiden, huonekalujen, lumi jne.) Painosta sekä ulkoneman seinämän pinnasta aiheutuvan painetta aiheuttavan vetolujuuden. Siksi ei-vahvistettua betonia tällaisissa olosuhteissa ei voida käyttää. Lisäksi sinulla on, koska koko talo seisoo näiden seinien kellarissa.

Aloitan alhaalta. Pohjalevy. Paksuus on nostettava 30 cm: iin, vahvistus on hyvä. Ristikot on ristisilloitettava jokaisen kahden solun kanssa shakkilaajennuksessa, jossa on sama halkaisija.

Ulkoiset ja sisäiset seinät. Kirjaudun kahteen vaihtoehtoon. Ensimmäinen on siinä tapauksessa, että muutat mieltäsi ja sisempi laakerin seinä on yksi, ei kaksi. Sinulla on vain monoliittinen päällekkäisyys, ei levy, ja jos layout sallii, niin yksi sisempi laakeriseinä riittää. Toinen vaihtoehto on, jos on kaksi sisäseinää, kuten suunnitelma ensimmäisessä sanomassasi. So.

Yksi sisäinen laakerin seinä. Sen paksuutta tulisi nostaa 12 cm: n etäisyydeltä ulkoisen kantavan seinämän paksuuteen, ts. jopa 25 cm. Vahvistus, tässä tapauksessa kaikki kantavat seinät ovat samat: 2 ristikkoa, joiden läpimitta on 12 mm ja kennon 300 x 300 mm. Kytkeytyvät poikittain jokainen kahdesta solusta shakkilautajärjestyksessä saman halkaisijan vahvistuksella.

Kaksi sisäistä laakeri-seinää. Sisäisen laakeri-seinämän paksuutta tulisi nostaa 12 cm: sta 20 cm: iin. Sisäisen vahvistaminen: 1 mesh vahvistus, jonka halkaisija on 10 mm 300 x 300 mm: n kennolla. Vahvistaminen ulkoiselle: 2 mesh vahvistus, jonka halkaisija on 10 mm 300 x 300 mm: n kennolla. Kytkeytyvät poikittain jokainen kahdesta solusta shakkilautajärjestyksessä saman halkaisijan vahvistuksella.

Kellarilevyllä ja kellarissa olevien kantavien seinien kohdalla raudoituksen lovi betonin reunasta on 5-7 cm.

Älkää unohtako kelleristeen vedenpitävää levyä ja kaikkia ulkoseiniä. Kuten GWL: n kausiluonteisen korotuksen yhteydessä, pohjalevyt ja seinät pysyvät 20 cm: n veteen.

Tietoja siitä, onko pystyttämättä vahvistaa kellarin betoniseiniä. He eivät tee sitä, olen jo kuvannut edellä esitetyt syyt. Mutta voit käyttää valmiita pohjalevyjä, joiden paksuus on 40 cm kellarin seinämille. Sitten sinun ei tarvitse käsitellä vahvistamista kellarissa.

Vedeneristyssuunnitelma sisäisesti, tunkeutuu. Onko tämä riitä?

Monoliittisten kellari seinien vahvistaminen

Lähettäjä Admin 1000 päivää sitten
Luokka: Seinät

Monoliittisten kellari seinien vahvistaminen

Jos tarvitset vahvistusta kellariviin, sinun ei tarvitse välittömästi kutsua rakentajien ryhmää, koska voit selviytyä tämän tehtävän omasta. Tätä varten sinun tarvitsee vain tutustua vahvistustekniikan ominaisuuksiin, joihin kuuluu metalliraudoituksen lisääminen rakenteeseen, mikä lisää sen lujuutta, kestävyyttä ja parantaa suorituskykyä.

Vahvistuksen lisääminen betoniliuokseen luo vankan ja luotettavan betonirakenteen. Yleensä sitä käytetään kantavien seinien rakentamiseen korkeilla teknisillä ominaisuuksilla. Puhdasbetonin seinän rakentaminen on kallista ja tehotonta, ja vahvistamisen käyttö vähentää merkittävästi prosessin kustannuksia. Lisäksi vahvistusta käytetään rakenteiden luomiseen, jotka kestävät suurta mekaanista rasitusta.

Kellariseinien vahvistaminen

Kun järjestetään kellari yksityiseen taloon, on ehdottomasti turvauduttava seinän vahvistamiseen, koska rakennuksen rakenne ja maa aiheuttavat valtavaa painetta heille. Seinät pienessä kellarissa voidaan vahvistaa itsenäisesti, ilman pätevien rakentajien osallistumista.

Kellariseinä luodaan vahvistusverkkoa, joka on yksi tärkeä laatu - elastisuus. Asiantuntijat suosittelevat käytettävän viskoosia, eikä hitsausta, koska rakennuksen perustuksen ollessa siirtymässä sademäärän tai muiden olosuhteiden vuoksi neulottu vahvistus säilyttää sen eheyden, kun taas hitsatut liittimet eivät kestä kovaa sadetta.

Haluatko ostaa irtotavarana suuria määriä? Katso sivu spk.ru

Rebarin asettaminen: ominaisuudet ja säännöt

Kortin monoliittisten betoniseinien vahvistaminen omilla kädillä ilman tarvittavaa tietoa ja kokemusta on erittäin vaikeaa. Kellarissa on valtava kuorma, joten sinun on huolehdittava siitä, että verkko kestää paineita eivätkä romahda käytön aikana.

Asiantuntijat tunnistavat seuraavat säännöt lujittavan verkon asennukselle:

 1. Vahvistus on tarpeen asettaa siten, että se ei pääse kosketuksiin muottipesän kanssa ja se sijaitsee tietyllä etäisyydellä siitä. Jos et noudata tätä sääntöä muottien poistamisen aikana, voit vahingossa kiinnittää lujituksen ulkonevan pääosan ja häiritä siten koko rakennetta. Vaikka muotti poistettaisiin huolellisesti tai sitä ei purettaisi lainkaan, ulkonevat päät vaikuttavat erilaisiin saostuksiin, joiden seurauksena korroosio kattaa vahvistuksen.
 2. Lujiteverkon jokaisella solulla on oltava tietty koko. Kellariseinät on optimaalisesti pystytetty soluista, joiden leveys on 25 - 35 cm.
 3. Monoliittisen seinämän vahvistamisen jälkeen saadun koko rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden lisäämiseksi on suositeltavaa tehdä pienikokoiset solut, jotka tarjoavat paineen, joka on päällekkäin, edellyttäen, että se on myös konkreettinen. Samaan aikaan solun ei tulisi olla pienempi kuin 5 cm leveä, muutoin betonisoitumisen jälkeen muodostuu aukkoja, jotka voivat edelleen johtaa seinämien tuhoutumiseen käytön aikana.
 4. Vahvistusverkko on suojattava korroosion vaikutuksilta. Täällä voit käyttää erityisiä lisäaineita, kun luot konkreettista ratkaisua. Lisäksi sinun on varmistettava, että seinän ja vahvikkeen pinta on erotettu toisistaan ​​20 millimetrin betonikerroksella. Tällöin riippumatta siitä, kuka harjoittaa vahvistamista, sinä tai työntekijöitä, jokaista prosessia on valvottava.
 5. Noudata vahvistuspalkkien asennus - ne on pidettävä suorina eikä poiketa sivulta. Jos maaperän paineesta aiheutuu vakavia poikkeamia, voi syntyä kielteisiä seurauksia.

Monoliittisten kellari seinien vahvistaminen

Jos tarvitset vahvistamaan kellarikerroksen seinämiä, voit selviytyä työstä ja itsenäisesti, turvautumatta kalliisiin palveluihin. Tärkeintä on tietää monoliittien seinien vahvistamisen teknologia ja piirteet.

Vahvistus on rakentamisprosessi, jossa metallin vahvistamista käytetään yhtenä eränä aineksista sen lujuuden lisäämiseksi. Vahvistus lisää rakenteen käyttöikää sekä parantaa käyttö- ja suorituskykyominaisuuksia.

Lisäämällä raudoitusta yksinkertainen betoni muuttuu vahvemmaksi ja kestävämmäksi vahvistetuksi betoniksi. Kun rakennetaan tukirakenteita (kuten rakennuksen seinät), sovelletaan toista vaihtoehtoa. Jotta rakennettaisiin seinän, jossa tarvittavat tekniset ominaisuudet tavallisen betonin, se vie paljon. Ja suurien paksujen seinien rakentaminen ei ole järkevää ja kallista. Vahvistuksen avulla voit vahvistaa betonikerrosta tekemättä sitä liian paksuiseksi.

Vahvistusta käytetään myös tapauksissa, joissa betonirakenteeseen kohdistuu suuri mekaaninen kuormitus.

Lisäksi on huomattava, että vahvistaminen auttaa hyvin lisäämään ilmastettujen betonilohkojen (ja niiden analogien) tiiliseinän tai seinien lujuutta ja stabiilisuutta. Ankkuri tällaisissa tapauksissa ei kulje pystysuoraan koko seinän läpi, vaan se sijoitetaan hihnoihin muutaman rivin välein. Betonibetonilevyjä valmistettaessa käytetään yleensä lankaa. On erittäin tärkeää vahvistaa betonipintoja niissä paikoissa, joissa maksimaalinen kuorma asetetaan siihen (esimerkiksi sisäänkäynnillä).

Vahvistus kellari seinään

Kellarin seinät tarvitsevat korkealaatuista lujitusta, koska talon rakenteiden paino painaa niitä alas ja sivut - maata, joka ympäröi rakennusta.

Pienen yksityisen kellarikerroksen seinämille voidaan tehdä teräsköydet käsin ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Oikea vastaava tangot.

Kellariseinien osalta on välttämätöntä tehdä sellainen vahvistusverkko, jolla on yksi tärkeä laatu - kestävyys. On parempi käyttää neuloa, ei hitsausta. Jos rakennuksen perustus siirtyy maaperän sadon tai talteenoton vuoksi, mitään ei tapahdu neulottua vahvistusverkkoa varten, ja hitsattu voi romahtaa, jos sedimentti on liian suuri.

Monoliittisten kellari seinien laite voi kuitenkin tuottaa sekä hitsausta että neulottua versiota vahvistusverkosta. Minkä valintamenetelmän tulisi selventää rakenteen suunnittelusta vastaavia asiantuntijoita.

Vahvikotelo ei saa joutua kosketuksiin muottien seinämien kanssa.

Kellariseinien vahvistaminen tapahtuu tangon leikkauspisteessä. Tätä varten on tarpeen hankkia lisää lankaa, jota käytetään kiinnittämään sauvat. Useimmissa tapauksissa tämän langan halkaisija on muutama millimetri.

Sidoksen sitomiseen vaaditaan pihdeitä tai erityislaitteita, jotka helpottavat ja nopeuttavat työtä. Tällainen laite löytyy vain ammattilaisilta, joten voit vuokrata sen lähimmälle rakennusyritykselle. Riippumatta siitä, mikä vahvistusmenetelmä valitaan, kellarinseinämän lujuus kasvaa joka tapauksessa. Betonin kaatamisen yhteydessä on erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota rakennusosastoihin.

Heti, kun sitoudutaan tai hitsataan vahvistusverkko, on välttämätöntä puhdistaa esiohjelmoitu muotti lian ja pölyn kohdalta ja merkitä sitten siihen tuleva ruudukko. Vain kun kaikki laskelmat voidaan sijoittaa rakenteen sisäpuolelle.

Monoliittisen seinämän vahvistaminen ja muottien asettaminen olisi tehtävä ilman maaperän paineen vaikutusta. Toisin sanoen on välttämätöntä vapauttaa tilaa normaalille työskentelylle molemmin puolin muottiin.

Täyttö täytetään vasta, kun vahvistusverkko on asennettu muottiin ja täytetty sementtilaastilla. Kaivetun maaperän käyttö ei ole aina perusteltua. Täyttöä varten käytä myös erityisesti valmistettua hiekkaa tai savea. Kaikki riippuu maaperän tyypistä ja rakennuksen ominaisuuksista.

Rebar-sijoittelun ominaisuudet

Monoliittibetoniseinien vahvistaminen on vastuullinen prosessi, joka edellyttää tiettyjä taitoja. Kellarin seinät kokevat suuren kuormituksen, joten on erittäin tärkeää, että vahvistin asetetaan oikein ja minimoi verkkohäiriöiden vaara käytön aikana.

Mitkä ovat perussäännöt vahvistuksen asentamiseksi?

 1. On varmistettava, että vahvistus - lanka ja sen muut elementit - eivät edes lähelle muottirakennetta ja sijaitsevat jossain määrin. Jos tämä kosketus on sallittua, silloin kun puhdistat muottiin, voit helposti vahingoittaa vahvistusverkkoa, vaikka sen todennäköisyys on suhteellisen alhainen. Jos muotti ei ole irrotettavissa, niin ei-toivottu kosteus tunkeutuu tämän kosketuksen läpi terästangolle.
 2. Vahvistusverkon solujen on oltava tietyn kokoisia. Kellariseinien leveys 25-35 cm on optimaalinen.
 3. Monoliittien seinämien vahvistamisen jälkeen saadun rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi on suositeltavaa pienentää solujen kokoa, mikä takaa lattiasta tulevan kuorman (jos lattia on myös betoni). Samanaikaisesti ei ole syytä tehdä solukokoa alle 5 cm: n, koska sementtilaasti tässä tapauksessa menettää läpäisevän ominaisuutensa, ja pinnoittamisprosessissa syntyy ei-toivottuja aukkoja.
 4. Lisäksi venttiilien suojaus korroosiolta on toimitettava. Tätä tarkoitusta varten kaadetaan betoniin erityisiä lisäaineita. Lisäksi raudoitus on erotettava seinämän pinnasta vähintään 15-20 mm paksulla betonikerroksella. Ei ole merkitystä, luotaako monoliittiset kellari seinät itse tai työntekijöiden avulla - kaikkea on valvottava tarkasti ja tarkistettava.
 5. Lisäksi olisi varmistettava, että lujitustangot asetettiin muottiin mahdollisimman suoraiseksi ilman poikkeamia (muutoin maaperän paine voi johtaa kielteisiin seurauksiin). Tietenkin pienet poikkeamat (jopa useita millimetrejä) sallitaan, mutta on parasta tehdä ilman niitä. Lujittavan verkon asennuksen tasaisuuden varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää laseria tai perinteistä rakennustasoa.

Esimerkki betonirakenteen ja monoliittibetoniseinien vahvistamisesta.

Vahvistuksen asennuksen päätyttyä on tarpeen tarkistaa uudelleen koko rakennuksen asennuksen ja asennuksen oikeellisuus. Tärkeintä on, että kaikki vastaa projektia (jos sellainen on). Vain silloin voit aloittaa liuoksen kaatamisen.

Vahvistuksen hienot yksityiskohdat ja tyypilliset virheet

Tietenkin, kun asunnonomistaja vahvistaa itsenäisesti kellarikerroksen seiniä, hän ei voi ennakoida joitakin pisteitä ja tehdä virheitä. Joten, että kellarissa ei ole ongelmia, kannattaa harkita etukäteen joitain tekijöitä:

 • Et saa käyttää luotaessa teräsvaijereita, joita aiemmin käytettiin muissa paikoissa. Tällainen raudoitus ei kestä uutta kuormitusta (maaperän ja lattian paine), joten se on luovuttava.
 • Jos olet löytänyt jälkiä ruostetta uusista sauvoista ennen niiden asentamista, sinun pitäisi tietää, ettei niitä saa poistaa ja maalata. Näiden toimintojen suorittaminen vain heikentää sauvojen tarttumista sementtilaastiin vahvistaen monoliittisia seiniä.
 • Kun yhdistät tangot verkkoon, ne on leikattava tai taivutettava. Perinteinen bulgari soveltuu leikkaamiseen. Mutta terästaivutuksessa sydän on joskus esikuumennettu kohdealueelle. Tämä lähestymistapa ei ole oikea, koska materiaalin muuttuessa kuumennettaessa sen rakenne muuttuu, minkä seurauksena sen tuhoaminen voi tapahtua. Tämä johtuu osittain siitä, miksi monet rakentajat eivät suosittele hitsauksen käyttöä. Tietenkään ei ole mitään kauheaa, että sauva murtuu, jos seinään käytetään pienen irrallisen kellarin, mutta jos tämä tapahtuu raskaasti korostetulla pohjalla?
 • Missään tapauksessa ei voida asettaa vahvistusverkkoa muottipesään, joka on jo kaadettu betoniin. Jos jostain syystä se ei ole onnistunut tarkkailemaan oikeaa toimintosarjaa, niin kaikki työ on aloitettava uudelleen. Toisin sanoen on välttämätöntä poistaa kaatunut laasti, purkaa muottipesä, puhdistaa se ja laittaa se uudelleen asettamalla valmiin kehyksen siihen.
 • Jos haluat lisätä korkeuden tai pituuden aikaansaamaa vahvistusverkkoa, on erittäin suositeltavaa tehdä tämä, koska suurilla kuormilla paikoissa saattaa tapahtua tauko. Kun olet varma, että kellarin seinät eivät koe suurta kuormitusta, voit yrittää maksimoida kehyksen, jos sitä tarvitaan.

Kellarin seinien vahvistamisessa on otettava huomioon se hetki, jonka aikana maaperän paine on todennäköisesti merkittävä. Siksi on tärkeää valita korkealaatuiset vakiokokoiset liittimet ja sitoa ne erikoisjohdolla. Liimaustangojen hitsausta voidaan käyttää vain, jos maaperän paine ei ole niin korkea, että se vaikuttaa huomattavasti seinään.

Tapauksissa, joissa talo saostuu, maaperän paine on myös otettava huomioon.

Erityinen ase sitoville sauvoille.

Se on erittäin tärkeä vaiheessa, jossa luodaan kellarikerroksessa oleva monoliittinen betoniseinä, joka tarjoaa ulkopuoleltaan lämpöä eristävän ja vedenpitävän kerroksen läsnäolon.

Lisäksi on jo mainittu, että on suositeltavaa suojata lujitustangot korroosiolta erityisten betonin lisäaineiden avulla.

Riippumaton työn suorittaminen

Edellä olevasta voimme päätellä, että monoliittisen seinän vahvistaminen omalla kädelläsi ja ilman asiantuntijoiden osallistumista. Kuitenkin sinun on ehdottomasti pyydettävä apua ammattilaisilta, jos et voi laskea maaperän paineita, laskea vaadittua paksuutta tangoista, valita lanka-tyyppi vanteille ja myös selventää tärkeitä vivahteita.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Onko kellarinseinien vahvistaminen tarpeen?

Seinän vahvistamisen perussäännöt.

On erittäin hyvä, ettet ole vielä ymmärtänyt alkuperäistä ajatusta. Monet ihmiset ajattelevat, että talon alla, autotallissa tai muussa rakennuksessa oleva kellari voidaan tehdä ilman, että ajatellaan rakenteensa kuormitusta, sillä ponnistelut vaikuttavat vain perustaan. Parhaimmillaan amatöörirakentajat uskovat, että vain pystysuuntaiset kuormat vaikuttavat seiniin. Tämä lausunto on kuitenkin syvällinen virhe.

Kellarin sivupintojen on kestettävä maaperän paine. Sen vaikutus seinämiin riippuu maaperän koostumuksesta, pohjaveden pitoisuudesta, vuodenajasta ja lopulta itse kellarin alueesta. Esimerkiksi saman paksuuden vuoksi pidempi seinä on aina vähemmän kestävä kuin lyhyt. Jos kellari on suuri, on parasta jakaa se 2 huoneeseen poikittaisella osalla, joka ottaa osaa sivuttaiskuormista. Tämä seinä voidaan asettaa tiilistä.

Ympyrän ympärillä olevat seinät ovat parhaiten monoliittisia, ja kellari seinien vahvistaminen on avain sen pitkäaikaiseen palveluun. Älä unohda, että varusteet on asetettava ennen kellarin pohjan kaatamista. On syytä lisätä, että vahvistaminen on tehtävä välttämättä riippumatta tulevien seinien paksuudesta.

Vahvike soveltuu parhaiten 12 mm: n tankoihin, joiden ensimmäinen rivi on asennettava 5-7 cm maanpinnasta. Seinämän suurin vahvuus antaa kaksinkertaisen vahvistusverkon. Kunkin solun koko ei saisi ylittää 40 x 40 cm: n. Molemmat vahvistavat silmät on kytketty toisiinsa 80 cm: n välein hitsaamalla tai neulomalla lankaa samojen 12 millimetrin tankoilla.

Toivon, että olette tyytyväisiä vankkeihin, jotka vahvistavat kellariseinät. Nyt voit olla varma maanalaisen huoneen vahvuudesta, mutta älä unohda, että sen kestävyyteen vaikuttavat myös seinien luotettavat vedeneristys. Älä yritä tehdä sitä vain sisäpuolella, sillä seinät ovat edelleen alttiina kosteudelle maasta. Varmista, että seinien ja lattian vedeneristys suoritettiin ennen betonin täyttämistä. Paras eriste on edelleen valssattuja materiaaleja, kuten kattotuhkaa, yhdessä bitumimastisten kanssa.

Kellariseinien vahvistaminen tekniikan avulla

Rakenteellinen rakenne vahvistettu runko

Kellariseinien vahvistaminen on melko monimutkainen rakennusprosessi. Samanaikaisesti koko rakennus tai sen yksittäiset rakenteet saavat enemmän voimaa paineesta, vääntöstä ja taivutusmomentista.

Tällöin rakenteen käyttöikä kasvaa ja sen toimintaominaisuudet kasvavat. Kellarin monoliittisten seinien vahvistaminen suoritetaan käyttämällä tehosarjaa, se valitaan ottaen huomioon rakenteen seinien paksuus ja sen odotettu kuorma.

Mitkä ovat ominaisuudet, kun vahvistetaan kellari seinät?

On olemassa erilaisia ​​kellarinviljelyjärjestelmiä. Monoliittisella tavalla valmistetuilla seinillä käytetään useimmin laatikon tyyppistä mallia. Tässä tapauksessa vahvistuksen kokoonpano suoritetaan järjestämällä kaksi tehorivejä ja yhdistämällä ne vaakasuoraan ohuista vahvistuselementeistä.

Vihje: Kun rakennat minkä tahansa materiaalin seinät, ainakin yksinkertaisin vahvistus tulisi tehdä.

Yleensä prosessin aikana:

 • Asennetut horisontaaliset liitoselementit. Tämä on erityisen tärkeää kulmille, täällä voit ottaa osia ristin muotoisilla elementeillä, jotka eivät salli niiden erottelua.
 • Usein verkkoa käytetään vahvistamaan kellariseinämiä, mikä auttaa vähentämään ylemmän kerroksen tuhoutumista lämpötilahäviöiden ja erilaisten värähtelyjen haitallisilta vaikutuksilta.
 • Tiiliseinien rakentamisen aikana tarvitaan erikoisvarusteita.
 • Kiinnitysseinämät olisi vahvistettava jopa 50 millimetrin paksuisilla metallielementeillä.
 • Laakerin seinämien rakentamisessa suoritetaan tarkat laskutoimitukset poikkileikkauksen paineen neliösenttimetrillä.

Ennen vahvistamista kellari seinät tarvitset:

 • Määritä taso, jolla pohjavesi voi nousta tässä paikassa (katso Miten pohjaveden pinnan taso löytyy tassasta).
 • Kehitä yksityiskohtiin kellarin huoneen projekti.
 • Tarvittaessa suorita kuivatusalue.
 • Teokset on suoritettava käyttäen vain korkealaatuisia materiaaleja ja todistettu tekniikka.
 • Rakennetaan eristys- ja vedeneristys kellareihin.
 • Tee sokea alue.

Vinkki: Erityistä huomiota on kiinnitettävä vahvistamisen laatuun paikoissa, joissa on suurin kuorma.

Kuinka kellariseinät vahvistetaan

Kellariseinien erityispiirteet ovat kuormitusvaikutus koko rakennuksen painosta ja ulkopuolelta ympäröivän maaperän paine. Kellariseinien vahvistusverkko on riittävän joustava, ja on parasta käyttää elementtien kiinnittämistä langalla, kuten kuvassa on esitetty, ilman hitsausta.

Neulomalla tukipilarit kellariin

Tämä vahvistusmenetelmä suoritetaan perustusrakenteen, joka johtuu sadosta tai maaperän pudotuksen läsnäolosta. Tässä tapauksessa neulottua vahvistusverkkoa ei vahingoiteta, mutta hitsaukset voivat yksinkertaisesti romahtaa.

Vihje: Monoliittisten kellari-seinien rakentamisessa käytettävän raudoitustuotannon valinta, projekti olisi sovitettava yhteen rakenteiden suunnittelusta vastaavien asiantuntijoiden kanssa.

Kellarin seinämät on kiinnitetty siihen kuuluvien viereisten sauvojen risteykseen.

Vahvistusopetus tarjoaa:

 • Vahvikkeen lisäksi on välttämätöntä valmistaa ylimääräinen lanka halkaisijaltaan noin kolmen millimetrin liitosaksille.
 • Osta leikkauspihdit tai muu laite, joka helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä.

Vihje: Betonin kaatamisen yhteydessä on kiinnitettävä enemmän huomiota lujittavien rakenteiden yksiköihin.

 • Kun niput on täytetty tai liittimet on hitsattu, aiemmin asennettu muotti puhdistetaan lian ja pölyn avulla.
 • Tarvittavat laskelmat suoritetaan.
 • Vahvistettu muottirakenteen vahvistukseen.
 • Monoliittisen seinän kohdalla rakennuksen rakenteen ja vahvistamisen asennus olisi suoritettava ilman voimakasta paineita maaperälle. Tällöin tilaa vapautuu muotin molemmilta puolilta, jotka on rakennettu niin, että se olisi kätevää suorittaa työ.
 • Kun vahvistin on kiinnitetty muottiin ja varovasti kaatamalla, seinien lähellä oleva tila on täynnä maata.

Vihje: Kun käytetään täyttöä, aiemmin valmistettua hiekkaa on käytettävä, on mahdollista savi maaperän tyypin mukaan, jossa kellarista muodostuu ja sen ominaisuudet.

Kuinka vahvistaa vahvistusta

Vahvistusta tulee tehdä monoliittisissa betoniseinissä tarkasti noudattamalla oikeaa teknologiaa. Tämä minimoi mahdollisuuden tuhoutua vahvistusverkossa käytön aikana.

 • Ankkuri ja sen osat eivät saa olla kosketuksissa muottipesän kanssa, vaan ne on sijoitettava lyhyen matkan päähän siitä.

Osien kosketuksesta voi:

 1. vahingoita lujitemuoto rakennustyön purkamisen yhteydessä;
 2. jos muotti pysyy paikoillaan, odottamaton kosketus metallinen tanko aiheuttaa kosteuden pääsyn huoneeseen, mikä ei ole toivottavaa.
 • Vahvistusverkko valmistetaan tietyn koon omaavilla soluilla. Kellariseinien vahvistamisessa niiden leveys on noin 25-35 senttimetriä.
 • Rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden lisäämiseksi on mahdollista vahvistaa seiniä ruudukolla, jolla on pienempi solukoko, mutta samaan aikaan lattialle vaikuttavat kuormat on otettava huomioon. Soluja ei kuitenkaan voida tehdä alle viisi senttimetriä. Tällöin sementtilaastin läpäisevä kyky saattaa pienentyä ja pintakuorituksen jälkeen ilmenee aukkoja, jotka voivat suuresti heikentää seinän lujuutta ja luotettavuutta.
 • Lisäksi venttiili on suojattava korroosiolta. Samanaikaisesti betoniin lisätään erityisiä ratkaisuja. Lisäksi seinävahvista tulisi erottaa betonipaksu, jonka paksuus on vähintään 20 millimetriä.

Vihje: Työtä tehtäessä on ehdottomasti seurattava ja tarkistettava koko prosessi.

 • Vahvistuspalkkien asentamisen yhteydessä on välttämätöntä antaa niille selkeä pystysuora asento muottipesässä, muutaman millimetrin poikkeamat ovat mahdollisia. Muussa tapauksessa maaperän aiheuttama paine voi vaikuttaa negatiivisesti rakenteeseen. Vahvistusverkon asennus on paremmin hallittavissa laser tasolla, voit käyttää tavanomaista rakennustasoa.
 • Kun raudoituksen asennus on suoritettu loppuun, koko rakenteen asennuksen oikeellisuus sen suunnittelun vaatimusten täyttämiseksi toteutuu.
 • Liuos kaadetaan.

Mitä virheitä esiintyy vahvistuksen aikana?

Jotta vältetään virheiden ilmaantuminen työtön aikana kellarin vahvistusta, autetaan tiettyjen sääntöjen noudattamista.

Näitä ovat:

 • Ei ole suositeltavaa käyttää muualla aiemmin käytettyjä teräsnauvoja lujarakenteiden rakentamiseen. Tämä saa elementit kestämään maaperän paineen ja olemassa olevan päällekkäisyyden, mikä johtaa rakenteen vaurioitumiseen.
 • Uusien sauvojen ruostesien läsnäolo niiden asennuksen aikana ei häiritse rakenteen rakennetta. Älä maalaa tai poista niitä. Tämä voi johtaa lujitustangojen adheesion heikkenemiseen sementtilaastiin, kun se heitetään kellariin.
 • Tangot kytketään verkkoon, leikkaamalla tai taivuttamalla raudoitus haluttuun kokoon. Leikkaaminen voidaan tehdä perinteisellä hiomakoneella. Teräksen taivuttamisessa ei ole suositeltavaa esilämmittää sauvaa. Tässä tapauksessa materiaali muuttaa rakenteensa, mikä voi vähentää elementtien lujuutta ja johtaa niiden tuhoamiseen.
 • Älä käytä hitsausta asennettaessa lujittavaa rakennetta, varsinkin kun pohjaan kohdistuu suuri kuorma.
 • On kiellettyä asettaa betoniteräsverkko, joka on aikaisemmin täytetty betonilla. Tässä tapauksessa vaaditaan:
 1. poista olemassa oleva ratkaisu;
 2. purkaa muotti;
 3. puhdista perusteellisesti betonista;
 4. aseta muotti uudelleen;
 5. laittaa hänen koottu vahvistettu runko.
 • Erittäin huolellisesti on tarpeen käsitellä olemassa olevan vahvistusverkon kerääntymistä sekä korkeudelta että pituudelta. Tämä lisää kuormaa laajennuspaikoissa ja voi johtaa rakenteen murtumiseen. Vain täysi luottamus siihen, että kellarin seinät eivät ole raskaasti kuormitettuja, voit yrittää parantaa kuvan laatua.
 • Seinien kellarikerroksessa vahvistetaan maaperän paine seinän ulkopuolelta (katso Kellarin seinämän maaperäpaine: miten ratkaista ongelma), joka on melko suuri. Työn aikana tulisi olla:
 1. ostaa laadukkaita materiaaleja vakiokokoisina;
 2. sitoa elementit erityisellä langalla;
 3. hitsausta kiertokankeille saa käyttää vain seinän korkealla maaperän paineella;
 4. otetaan huomioon maaperän paine, joka johtuu sademäärästä kotona.

Vinkki: kellariin asennettava monoliittinen betoniseinä olisi rakennettava ottaen huomioon lämmön ja vedenpitävät kerrokset rakennuksen ulkopuolelle.

Rakentaminen vesistö- ja lämpöeristyksen kellarissa

Monoliittiset kellari seinät voidaan vahvistaa itsenäisesti, vetämättä ammattilaisia. Kuitenkin niiden apu on tarpeen paine-laskelmien suorittamiseksi maahan, laskea haluttu raudoitustangon paksuus, valitse vanteiden tyyppi ja halkaisija.

Ainoa oikea työskentely kaikkiin töihin vahvistamiseen kellarissa seinät takaavat sen pitkäaikaisen käytön ilman mitään ongelmia.

Miten rakentaa seiniä ja kellarikerroksessa

Kellari- ja alakerrokset

Kellarien yleisin tarkoitus on ruoan tai asioiden varastointi. Siksi sinun on varmistettava, että kellari ei vuoda, se on lämmin eikä kosteutta ja hometta ole. Samanaikaisesti talon kellarikerroksella on oltava tärkein tehtävä - luotettava tuki talolle. Rakenna sen pitäisi olla vahva ja luotettava. Kellarimallin on kestettävä vaakasuuntainen maa- ja pohjavesipaine. Alla on joitain ohjeita perustusten rakentamiselle kellareilla.

Rakennetyyppejä

Kellari kellarissa on kaksi päätyyppiä - monoliittinen tai nauha. Monoliittinen vaihtoehto on kalliimpi, koska se vaatii paljon teräsbetonia.

Monoliittinen kellari ja kellari

Määrittää maaperän suunnittelun edellytyksen. Suositukset tulisi antaa kokeneilta geologeilta suunnittelijoilta maaperätutkimuksen tulosten mukaan rakennuspaikalla. Hankkeen tutkimusta ja tuottamista varten on suositeltavaa ottaa yhteyttä erikoistuneisiin suunnitteluorganisaatioihin. Asiantuntijat antavat lausunnon yhdestä tai toisesta kotisivustotyypistä, jota sovelletaan sivustoosi.

Esivalmistettu kellarimalli kellarilla

Perustukset eroavat myös materiaalista, josta talon perustus on rakennettu. Annamme nyt yleisimmät rakenteet.

Monoliittinen teräsbetoni

Säätiön seinät on valmistettu betonirakenteesta, joka on vahvistettu metallirakenteilla. Monoliittinen tyyppi on erittäin luotettava, sopii useimpiin maaperätyyppeihin, mutta merkittävällä syvyydellä vaaditaan hyvää vedenpitävyyttä.

Monoliittinen kellarityyppi kellarilla

Nauhaosasto on rakennettu betonista. Se on kaadettava muottipesään, joka on valmistettava rakenteen seinien koko korkeudelle. Niiden leveyden tulisi ylittää seinämän paksuus 0,2-0,3 m.

Rakenteessa on vahvistuksen muotti, joka sitten kaadetaan laastilla. Sementtilaatua M500 suositellaan. Kaikki tämä voidaan tehdä omalla kädelläsi, jos noudatat hanketta ja rakennusmääräyksiä huolellisesti.

Vinkkejä monoliittisen betonin kellarin rakentamiseen

Betonilohkoista

Tällaista rakennetta ei ole helppo rakentaa itse, koska betonilohkareita on hyvin vaikea purkaa yhdessä. Vaaditaan tekniikan käyttöä, ainakin nostimia tai vinssit. Rakennusnopeus on kuitenkin paljon suurempi. Lohkot pinotaan hankkeen mukaisesti ja suljetaan liuoksella.

Luotettavuutta varten ne on sidottava johtimella. Haittoihin kuuluu tarve lisätä vedeneristyslaitteita, varsinkin jos kellari on tarpeeksi syvä ja pohjavesi on korkea.

Miten rakentaa PBS-lohkojen perusta

Tiili ja lohko

Perusrakenteiden rakentamiseen käytetään erityistä tiiliä, joka ei kulje kosteutta. Kun rakennat seinämiä 0,4 metrin välein, on tarpeen tehdä betonihihnan vyö, jossa on vahvistusta, mikä vahvistaa rakenteen. Tämän pohjan yläosa on myös valmistettu betonista.

Red Brick Foundation

Vaahtobetoni-lohkojen perustukset on rakennettu samalla tavalla, mutta nopeammin, ja toisin kuin betonilohkojen käyttö, ei tarvitse käyttää tekniikkaa. Näistä malleista, taloudellisin. Se on varsin sopiva tee-se-itse-rakentamismenetelmään.

Vaahto kellari

Kellarijärjestely

Mukavissa olosuhteissa kellarissa riippuu täysin talon pohjan rakentamisesta. Säätiön ja seinien turvallisuustekijä on kestettävä koko rakennuksen paino ja sen sisältö. Seinien ja lattioiden tulee luotettavasti kestää maaperän paineita. Lisäksi tarvitaan hyvä vedenpitävyys, erityisesti pinnan alle sijoitetuissa kellareissa.

Yksityisten talojen rakentamisessa peruskäytävät ovat pääsääntöisesti osa säätiötä, mutta seinän alapuolella on oltava vahvistettu betonipohja.

Betonipohja tiilimuodon alla

Lisäksi, kun laite kellari talon pohjaan on joitain lisävaatimuksia. Seuraavaksi pidämme heistä ja annamme asiantuntija-apua:

 1. Sellaisiin kellariin ja kellariin, joita ei ole upotettu, edellä mainittu nauha-ala on tärkeä. Vahvistettu betoni nauha estää horisontaalisen seinämän siirtymisen.
 2. Kellareihin, jotka on haudattu kokonaan pinnan alapuolelle, on suositeltavaa käyttää monoliittista nauhaa. Seinien paksuutta ohjataan rakennuskoodeilla ja riippuu talon pohjan syvyydestä ja sen koosta.
 3. Rakennettaessa tiilityyppistä rakennetta on tarpeen lisätä seinien laskettua paksuutta, koska tiili menettää lujuutensa betonirakenteisiin.
 4. Jos kellarissa oleva kellari on rakennettu valmiista betonituotteista (laatat, lohkot), riittää vain vahvistuspohjien vahvistaminen. Valmisliittimet upotettu valmiiseen tuotteeseen, se kestää kaikki puristus- ja leikkauskuormat.
 5. Valmisvalmisteisten perustusten valmistaminen antaa valmiiksi asennuksen, koska ei ole tarvetta odottaa konkreettista ratkaisua kuivumaan ja hankkimaan tarvittavaa voimaa. Ja jos maan luonteen ansiosta et voi tehdä vankkaa perustetta, mutta ajoittain, voit myös säästää materiaalia.
 6. Tärkeä huomautus monoliittirakenteista. Valmistettu liuos, joka menee lattiaan ja kellariin, on vaivannut, kuten raskaalle betonille M-200. Se valmistetaan sekoittamalla seuraavia mittasuhteita: jokaisen kiloisen sementin M-300 osalta tarvitset 2,80 kiloa hiekkaa, 4,7 kg soraa ja 0,56 litraa vettä.

Basement Vedeneristys

Kellari on paras eristetty kosteudesta kokonaan, mutta on olemassa pisteitä ja paikkoja, joissa vuodon ja kosteuden tunkeutuminen ovat todennäköisimmin. Heidän on kiinnitettävä erityistä huomiota kellarissa tarkastaessaan ja korjaustöiden suorittamisen aikana:

 • Butt-liitokset lattian, katon, seinien ja lattian välisen liitoksen välillä.
 • Sauma, joka on jäljellä muotin poistamisen ja muiden vastaavien työskentelyvälien poistamisen jälkeen.
 • Viestintäverkkojen sisääntulopisteet.
 • Murtumat seinien, lattian ja katon pintaan sekä tukikohdan kutistumisen aiheuttamat aukot.

Vedenpitävä sisäpohjan sauma

Voit suojata kellarista eri tavoin, on tärkeää ymmärtää, mikä pohjaveden taso on, mitä kosteutta pääsee huoneeseen ja mistä. Kellari voi altistua maaperän veteen tai sademäärään ja useimmiten kaikkiin nesteisiin samanaikaisesti. Riippuen siitä, mitä kosteutta tunkeutuu kellariin, on olemassa 3 erilaista vedenpitävyyttä:

 • anti-kapillaari;
 • vapaan virtauksen;
 • vastapainetta

Seinien ulkoseinien vedenpitävyys

Rakentajille suositellaan yksityiskohtaisempaa tutkimusta tämän ongelman tarkistamisesta.

Kellari seinät

Monoliittisten perustusten valmistuksessa seinien rakentamisen aloittamisen pitäisi tapahtua vasta sen jälkeen, kun betoni kovettuu kokonaan ja saavuttaa tarvittavan lujuuden.

Seinien korkeus riippuu kellarin suunnittelusta ja tarkoituksesta. Apumoottoreihin ja varastotiloihin riittää kahden metrin korkeus ja asuinkerrostaloille vähintään 2,5 metriä.

Basement Walls

Kellarin seinien paksuuden pätevyys lasketaan huomioon kaikki perustukseen vaikuttavat tekijät:

 • maaperän vesitaso;
 • maaperän tyyppi;
 • talon korkeus;
 • pohjaseinämateriaalia.

Optimaalinen rakenne katsotaan monoliittisen raudoitetun betonin seinäksi. Tämän tyyppisellä on etulyöntiasema kuin lohko- tai tiiliseinät, koska sillä on suurempi lujuus, kestävyys ja luotettavuus.

Monoliittisen kellarin rakentaminen

Jos seinien pystyttämisen aikana käytetään betonilohkoja, sen jälkeen kun ne on asetettu, on tehtävä lisäraudoitusta ja yläreunassa on oltava vahvistettu betonivyö.

Se on tärkeää!

Lohkoja voidaan käyttää vain betonilaadusta, joka on vähintään M-150.

Kun tiiliseinät ovat vuorattu rakennuksen kanssa, sen saa pidentää kellarin osaan. Kellariseinän yläpinnan paksuus voidaan pienentää 0,09 m: iin. Kellariseiniin asennetaan tiiliseinä metalliset siteet, joiden pystysuora etäisyys on enintään 0,2 m ja enintään 0,9 m. Kellariseinien ja verhousn välinen tila on täytetty sementtilaastilla.

Betonisointi kellari seinät

Pienin sallitut kellari seinämän paksuus

Rakennuskoodeissa säädetään perustusten seinämien paksuuden vähimmäiskokoiset mitat riippuen käytetyistä materiaaleista.

Seinämänpaksuuden laskeminen voidaan suorittaa taulukon mukaan kellarisyklin perusteella:

Kuinka vahvistaa kellarin seinät?

Kellariseinien vahvistaminen on melko vaikea maanalainen varastointivaihe. Rakenteen vahvistamisen ansiosta saadaan erityistä lujuutta ja kuormitusta, vääntöä ja taivutusmomentteja.

Tämä ei ainoastaan ​​paranna toiminnan ominaisuuksia vaan myös merkittävästi koko rakennuksen käyttöikää. Kellarin seinien vahvistaminen on erityinen tehosarja, joka valitaan rakenteen paksuudesta ja suunnitelluista kuormista.

Kellariseinien vahvistamisen ominaisuudet

Kellarojen tyypillisiä vahvistusjärjestelmiä on useita. Monoliittisesta, pääsääntöisesti valmistetuista seinistä vahvistetaan laatikkomainen malli. Tällöin venttiilien kokoaminen tapahtuu kahdessa virtajohdossa, jotka on liitetty vaakasuoraan ohuilla vahvistuselementeillä.

Asiantuntijat suosittelevat kellariseinien asentamista lujilla, ainakin merkityksettömällä, huolimatta materiaalista, josta pinnat on tehty.

Periaatteessa vahvistettaessa on joukko pakollisia töitä:

 • Liitosten asennus toteutetaan vaakasuunnassa, mikä on erityisen tärkeää kulma-elementeille, joissa ristin muotoiset osat otetaan rakenteen eheyden säilyttämiseksi;
 • Käytä joissakin tapauksissa erityistä vahvistusverkkoa, joka voi vähentää pintakerrosten tuhoutumista, joka ilmenee lämpötilavaiheista ja erilaisista värähtelyistä;
 • Jos kellarikerroksen seinät on suunniteltu tiiliä, sinun on käytettävä erittäin vahvaa vahvistamista;
 • Tukitoimintoja toteuttavat seinät on vahvistettu metalliosilla, joiden paksuus on 50 mm;
 • Kun tukirakenteet on pystytetty, laskelmien on oltava erityisen tarkkoja, ja on tarpeen ottaa huomioon paine yhden senttimetrin etäisyydellä lujituksen poikkileikkauksesta.

Ennen kellarin seinien vahvistamista on suoritettava joitain pakollisia toimenpiteitä:

 • Tutki pohjaveden kulkua syvyyteen maanalaiseen varastointiin tarkoitettuun alueeseen;
 • Suorita yksityiskohtainen piirros rakenteesta, tarkista laskutoimitusten tarkkuus ja seinien kuormat;
 • Suorita juoksutuksen juoksuttaminen, jos maa kastuu tai rakentaminen tapahtuu kosteikoilla;
 • Kaikki työ tehdään yksinomaan laadukkailla materiaaleilla ja tarkistetulla tekniikalla;
 • Kellaripintojen lämpö- ja vedeneristys tehdään sisäpuolelta, ja joissakin tapauksissa tarvitaan ulkoista työtä;
 • Sokean alueen ympärillä.

Asiantuntijat suosittelevat erityistä huomiota seinien vahvistamiseen paikoissa, joissa kuorman on suunniteltu olevan mahdollisimman suuri.

Kellarin seinien vahvistamisen järjestys

Kellarin seinillä on joitain erikoispiirteitä, koska ne ovat paineita koko rakenteen painosta. Maaperän paineita ei myöskään voida sivuuttaa ulkopuolelta maanalaiseen varastoon.

Seinien kellaripinnoille tulee joustava vahvistusverkko, neulominen, joka on valmistettava lanka. Liitosten hitsaustapaa on vältettävä, koska tässä tapauksessa korroosiovaurion todennäköisyys kasvaa.

Arkiston perusteet voivat liikkua, vaikkakin hieman. Tämä johtuu maaperän tai sulaveden kasaamisesta, runsas sademäärä. Sitten neulottu vahvistus ei menetä eheyttä, ja ne, jotka on yhdistetty hitsaamalla, muovautuvat ja johtavat seinien tuhoutumiseen.

Kaikissa hankkeissa, joissa monoliittisten kellari seinien verkkoa käytetään, olisi sovitettava yhteen asiantuntijoiden kanssa, jotka laskevat oikeat kuormat ja kestävät leikkaukset ja jännitykset. Pukeutuminen tehdään paikoissa, joissa vierekkäiset sauvat ovat kytkettynä.

Vahvistustoimien sarja on:

 • Johdinten valmistus lanka-akseleille, joiden läpimitta on noin 3 mm;
 • Pihdit ja muut työkalut ostetaan helpottamaan työtä ja nopeuttamaan työtä. Tällaisten laitteiden avulla on mahdollista kiinteästi ja luotettavasti kiinnittää rakenteen komponentit erityisesti betonin kaatamisen aikana;
 • Heti kun hitsaus on suoritettu, on välttämätöntä puhdistaa muottirakenne pölyltä ja lialta;
 • Tee laskelmat, jonka jälkeen lujitussilmukka asetetaan sisään;
 • Seinien monoliittinen toteutus, muotti ja liittimet tehdään ilman erityistä painetta maan pinnalle. Tässä tapauksessa tyhjennä tilaa nykyisen muottirakenteen molemmilla puolilla;
 • Vahvistinverkon asentamisen ja betoniliuoksen kaatamisen jälkeen seinämien lähellä oleva tila on täynnä maata.
 • Kun teet täyttöä, sinun on käytettävä hiekkaseosta, johon voit lisätä saviä. Epäpuhtaudet riippuvat maaperän laadusta ja sen alueen ominaisuuksista, joissa rakentaminen on käynnissä.

Asennuksen asennus

Betoniin seinät, jotka on valmistettu monoliitti- sistä, vahvistetaan tiukasti työjakson mukaisesti. Tämä vähentää potentiaalisia vaurioita huoneen käytön aikana. Tätä varten kaikki vahvikkeet ja sen osat, elementit, on eristetty muotista, säilyttäen tietyn etäisyyden siitä.

Yhteystietoihin voi liittyä seuraavia kielteisiä vaikutuksia:

 • Kun muotti on purettu, koko rakenne voi vaurioitua;
 • Jos muotti ei ole irrotettavissa, kaikki kosketukset metallisen sauvan kanssa voivat aiheuttaa kosteuden pääsyn varastoon, mikä on erittäin epätoivottavaa;
 • Verkko tehdään soluilla, joiden koko vaihtelee 25 - 35 senttimetrin välillä;
 • Rakenteen lujuutta ja luotettavuutta voidaan parantaa, jos muodostat verkon pienemmillä soluilla, mutta ottaen huomioon lattian kuormituksen. Kunkin liikkeen koko ei saa olla alle 5 senttimetriä, koska tässä tapauksessa sementtilaasti ei tunkeudu tällaisen aukon kautta, mikä johtaa seinän sisäpuolisten aukkojen ilmenemiseen;
 • Lisäksi ne tekevät raudoituksen suojauksen korroosiolta lisäämällä erityisiä epäpuhtauksia ja ratkaisuja konkreettiseen massaan. Lisäksi seinätangoista tai verkosta tulisi olla 20 millimetrin etäisyydellä. Etäisyyden tarkistus suoritetaan huolella jokaisessa vaiheessa, säätämällä indikaattorit millimetrin tarkkuudella;
 • Kun liittimet on kiinnitetty, on varmistettava, että muotissa on selkeä pystyasento. Poikkeamat sallitaan vain muutamia millimetrejä. Jos annat suurempia aukkoja tai poikkeamia, niin maaperän paine voi olla rakenteen muodonmuutos. Vahvistinverkko asennuksessa tarkkailee tasaisuutta rakentamalla tai lasertasolla;
 • Asentamisen jälkeen tarkista rakennuksen asennuksen oikeellisuus rakennesuunnitelmien mukaisesti;
 • Betoni kaadetaan.

Yleisiä virheitä seinien vahvistamiseksi

Jos tiedät vahvistuksen tärkeimmät säännöt, voit välttää paljon ärsyttäviä virheitä.

Näitä ovat:

 • kun asennat lujittavaa rakennetta, älä käytä aiemmin käytettyjä teräsputkia - niiden mahdollinen tuhoutuminen tai muodonmuutos ei kestä kestämään maaperän ja lattian paineita, mikä aiheuttaa koko rakenteen vakauden.
 • jos uusilla sauvoilla on ruostetta jälkiä jäykistettäessä, niitä ei tule poistaa tai maalata, mikä estää asianmukaisen tarttumisen sementtilaastian kaatettaessa seosta seiniin;
 • sauvat on yhdistetty ristikkoon, leikkaamalla tai taivuttamalla tankoja ennen kuin ne saavat halutut muodot ja koot. Kaikki työ voidaan suorittaa tavallisella hiomakoneella. Jos taivutusta käytetään, tankoa ei tarvitse kuumentaa, koska tämä johtaa tankoihin ja niiden vahvuuden heikkenemiseen.
 • Hitsausta asennuksen aikana ei voida soveltaa, kaikki liitokset on kiinnitettävä lanka- tai erityisellä sidontatyökalulla;
 • vahvistavaa silmäkokoa ei voida käyttää aiemmin eikä myös muottirakenteita. On välttämätöntä poistaa kaikki olemassa oleva laasti, purkaa lompakko, puhdistaa se betonista, asentaa muottirakenne uudelleen, asentaa siihen raudoituskehys ja kaataa se sitten uudella seoksella;
 • Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä ristikon rakentamiseen korkeuden ja pituuden mukaan - muutokset ulottuvuudessa voivat aiheuttaa aukkoja rakenteessa ja vain paineen ominaisuuksien oikea laskeminen ja niiden korrelaatio verkon kanssa voivat muuttaa soluparametrit;
 • kun vahvistetaan, on otettava huomioon maaperän paine seinän ulkopuolelta, usein tämä arvo on melko suuri. Tehtäessäsi sinun tarvitsee ostaa vain korkealaatuisia materiaaleja, joiden mitat ovat tyypilliset, jotta ne voidaan kiinnittää vahvalla langalla, jotta rakennuksen kutistumisen paine voidaan ottaa huomioon.
 • Asiantuntijat suosittelevat, että ei unohda lämpöeristeen ja vedenpitävyyden kerrosten paineita, jotka suoritetaan myymälän ulkopuolelta.

johtopäätös

Seinät, jotka on tehty monoliittisesti, voidaan tehdä panssaroituneiksi ilman ammattilaisten osallistumista. Mutta niiden pitäisi silti olla mukana maaperän paineen laskennassa, vanteiden halkaisijan, vanteiden tyypin ja muuttujien mukaan.

Vain oikea työteho voi tehdä arkiston luotettavaksi ja vakaana pitkään ilman korjaustöitä.

Kellarin monoliittiset seinät: paksuuden, raudoituksen, vedenpitävyyden, eristämisen laskeminen

Jokaisen kodin rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista. Suurten monikerroksisten rakennusten perustukset lasketaan ammattimaisten suunnittelijoiden rakennusstandardien mukaan jokaiselle yksittäiselle alueelle.

Tilanne on erilainen, jos rakennetaan vähäinen yksityinen talo. Usein rakentaminen toteutetaan itsenäisesti, ja on tarpeen rakentaa paitsi perustus, mutta myös rakentaa syvä, toimiva kellari, johon on mahdollista varustaa ylimääräisiä tiloja.

Tässä tapauksessa, jotta kellari olisi hyvä ja ei tarvitsisi lisähuoltoa, sinun pitäisi:

 • Selvitä, kuinka korkealle pohjavesi nousee;
 • Aseta kellari varovasti;
 • Suorittamaan (tarvittaessa) alueen viemäröinti;
 • Käytä laadukkaita materiaaleja ja rakennustekniikkaa;
 • Tee vedenpitävyys ja eristys seinien ja kellarikerros;
 • Asenna kellari ilmanpoistolla;
 • Tee sokea alue.

Monoliittisten seinien edut

Jos aiot asentaa kodinhoitohuoneita kellarikerrokseen, maanalaisen seinämän monoliittisen rakenteen rakentaminen on suositeltavaa tehdä niistä lohkoilta tai tiililtä. Monoliittisen perustan pääetu on suuri lujuus ja suhteellisen pieni kosteuden läpäisevyys.

Koska kellariasennuksen monoliittinen menetelmä olettaa, että se sijaitsee koko rakennuksen aluetta, koko rakennuksen paine on merkittävästi pienentynyt, mikä säilyttää rakennuksen jopa voimakkaiden maaperän muodonmuutosten vuoksi.

Paksuuslaskenta

Pohjan ja laattojen seinien paksuus sekä niiden vahvistaminen riippuvat pohjaveden pinnasta. Jos pohjavesi ei nouse kellarin tasolle, se yksinkertaistaa rakentamista ja tekee siitä halvemman. Näin ollen alempi betonilaatta ei välttämättä ole vahva ja ulottuu noin 5-10 senttimetrin seinämien yli ja kiinteän betonin kelleripinnan paksuus 1-2,5 metrin syvyydessä poikittaisten seinien läsnäollessa voi vaihdella 20 - 40 cm.

Jos kellari on pohjaveden alapuolella, lattialevyn paksuus on vähintään 20 cm, seinien pinnan tulee olla 30-40 cm ja oikein vahvistettu.

Teräsbetonilaatat asetetaan kellarin seinille kolmen tai neljän viikon kuluttua, mutta tällä kaudella estetään seinät kallistuvan rakennuksen sisäpuolelle paineen alaisena.

vahvistaminen

Seinien ja kellarilevyjen vahvistaminen on välttämätöntä niiden paksuudesta riippumatta. Rakennuskoodit antavat "tyypillisen monoliittisten seinien kulmien ja tukien lujittamisen". Koska talon, vuokralaisten, huonekalujen, lumen (puristuskuormat) paino toimivat käytön aikana kellarinseinistä kellarista ja maaperän paineesta (vetokuormituksista) sivuilta, betonin vahvistamista ei voida vahvistaa.

Riittävä rakenteellinen lujuus saadaan lujittamalla monoliittista seinää kahdella lujituksella, joiden läpimitta on 12 mm ja pystysuorassa ja vaakasuorassa lujitussyvyydessä korkeintaan 40 cm, jotka ovat poikittain liitetty porrastetusti joka 2. solu, joilla on saman halkaisijan vahvistaminen.

Betoniraudan betonisulkeuma kellarissa on kaikissa 5-7 cm: n kantavissa seinissä ja kellarialustalla.

Viime aikoina lasikuituvahviste, joka ei syövytä, on halvempi, vahvempi ja lisäksi helpompi työskennellä.

Vedenpitävät seinät

Kellarin vedeneristys suoritetaan sekä vaakasuorassa että pystysuorassa. Lisäksi vaakasuora eristys tehdään päälevyn alla joko katemateriaalilla tai muovikalvolla, joka on ohuempi kuin 200 mikronia. Eristys tulee työntyä pohjaseinän yli vähintään 15 cm.

Vertikaalinen eristys riippuu pohjaveden pinnasta. Jos kellari ei altistu tulvien vaaroille, riittää, että levitetään kaksi kerrosta kuumaa bitumimastia, koska monoliittinen seinä ei anna kosteutta kovin paljon.

Jos kyseessä on säännöllinen tulva, säädä rullan vedeneristys, suojataan muulla tiilimuodolla tai muulla suojamateriaalilla ja vie se 15-20 cm maanpinnan yläpuolelle.

Basement wall insulation

Jos kellarisi lämmitetty, sen eristys on pakollinen. Tätä varten seitsemän tunnin kuluttua seinien pystysuorasta vedeneristämisestä voit kiinnittää eristyslevyt suoraan ylhäältä. Liimaa levyt alkavat pohjasta ja hyvin tiukasti pehmustettu. Ennen maaperän täyttämistä eristys on suojattu sileillä asbestisementtilevyillä. Yläeristyslevyt työntyvät 40-50 cm maanpinnan yläpuolelle.