Monoliittisten teräsbetonilaatujen pätevä vahvistaminen

Monoliittisen levyn vahvistaminen on monimutkainen ja vaativa tehtävä. Rakenteellinen elementti havaitsee vakavia taivutuskuormia, joita betoni ei pysty selviämään. Tästä syystä, kun kaatavat, asennetaan vahvistushäkkejä, jotka vahvistavat laatan ja eivät salli sen romahtamisen kuormituksen aikana.

Kuinka vahvistaa rakennetta? Kun teet tehtävää, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä. Kun rakennat yksityistä taloa, he eivät yleensä kehitä yksityiskohtaista työluonnosta eikä tee monimutkaisia ​​laskelmia. Pienien kuormitusten vuoksi mielestäni riittää, että noudatetaan vähimmäisvaatimuksia, jotka esitetään sääntelyasiakirjoissa. Myös kokeneet rakennuttajat voivat asettaa aseita jo tehtyjen esineiden jälkeen.

Rakennuksen levy voi olla kahta tyyppiä:

Yleensä lattialevyn ja pohjalevyn vahvistamisella ei ole kriittisiä eroja. Mutta on tärkeää tietää, että ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan suurempia halkaisijoja. Tämä johtuu siitä, että säätöelementin alapuolella on elastinen säätö - maa, joka ottaa osaa kuormista. Vahvistuslevyjen rakenne ei kuitenkaan tarkoita lisävahvistusta.

Pohjalevyn vahvistaminen

Vahvistus säätiössä on tässä tapauksessa epätasainen. Rakennetta on vahvistettava suurimman purskeen paikoissa. Jos elementin paksuus ei ole yli 150 mm, monoliittisen kellarialustan raudoitus suoritetaan yhdellä silmällä. Tämä tapahtuu pienten rakenteiden rakentamisen aikana. Lisäksi kuistilla käytetään ohuita levyjä.

Asuinrakennuksen perustan paksuus on yleensä 200-300 mm. Tarkka arvo riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen massasta. Tässä tapauksessa vahvistusverkko on pinottu kahdessa kerroksessa toistensa yläpuolelle. Kehysten asennuksessa on tarpeen tarkkailla betonin suojakerrosta. Se auttaa estämään metallin korroosiota. Rakennettaessa perustuksia suojaavan kerroksen arvon oletetaan olevan 40 mm.

Vahvistimen läpimitta

Ennen kuin neulotaan perustuksen raudoitusta, sinun on valittava sen poikkipinta. Levyn työtangot on järjestetty kohtisuoraan molempiin suuntiin. Ylä- ja alarivien liittäminen pystysuorilla kiinnittimillä. Kaikkien sauvojen yhdensuuntaisen poikkileikkauksen tulisi olla vähintään 0,3% levyn poikkipinta-alasta samaan suuntaan.

Jos säätöpuoli ei ole yli 3 m, työstankojen vähimmäiskoon halkaisija on 10 mm. Kaikissa muissa tapauksissa se on 12 mm. Suurin sallittu poikkileikkaus - 40 mm. Käytännössä useimmin käytetään varret 12-16 mm.

Ennen materiaalien hankintaa on suositeltavaa laskea vaadittavan raudoituksen paino kullekin halkaisijalle. Noin 5% lisätään kirjaamattomiin kuluihin.

Metallin asettaminen perusleveydelle

Kellarin monoliittisen laatan vahvistusmenetelmät pääleveyden yli viittaavat vakioihin. Tangojen askel oletetaan olevan sama riippumatta levyn sijainnista ja suunnasta. Yleensä se on välillä 200-400 mm. Mitä raskaammat rakennukset, sitä useammin ne vahvistavat monoliittista laattaa. Tiilitalle on suositeltavaa asettaa 200 mm: n etäisyydelle puusta tai rungosta, joten voit ottaa suuremman äänen. On tärkeää muistaa, että ristipistoolien välinen etäisyys ei voi ylittää säätiön paksuutta yli puolitoista kertaa.

Yleensä samoja elementtejä käytetään sekä ylemmälle että alemmalle vahvistukselle. Mutta jos on tarpeen sijoittaa eri halkaisijoille sauvat, ne, joilla on suurempi poikkileikkaus, asetetaan alhaalta. Tämä lujittavan pohjalevyn avulla voit vahvistaa rakenteen pohjaa. Siellä syntyy suurimmat taivutusvoimat.

Päävahvistuselementit

Pohjaan liitettävän vahvikkeen päistä kuuluu U-muotoisten sauvojen asentaminen. Ne ovat välttämättömiä, jotta raudoituksen ylä- ja alaosat voidaan sitoa yhteen järjestelmään. Ne estävät myös rakenteiden tuhoutumisen vääntömomenttien vuoksi.

Räjähtävät alueet

Liimattu kehys tulee ottaa huomioon paikoissa, joissa taivutetaan eniten. Asuntorakennuksessa lävistysvyöhykkeet ovat alueita, joissa seinät tuetaan. Metallin sijoittaminen tällä alueella toteutetaan pienemmällä vaiheella. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan enemmän tangot.

Jos esimerkiksi perusalustaleveydelle käytetään 200 mm: n nousua, on suositeltavaa pienentää tätä arvoa 100 mm lävistysalueille.
Tarvittaessa laatta runko voidaan yhdistää monoliittisen kellari seinämän kehykseen. Tätä varten säätiön rakentamisen vaiheessa on metallivarret.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Lattialevyjen vahvistamista yksityisessä rakentamisessa harvoin suoritetaan. Tämä on melko monimutkainen menettely, jota kaikki insinöörit eivät voi suorittaa. Laatan vahvistamiseksi sinun on otettava huomioon sen rakenne. Se on seuraavia tyyppejä:

Jälkimmäistä vaihtoehtoa suositellaan, kun työskentelet itsenäisesti. Tässä tapauksessa ei tarvita asennusta. Lisäksi metallilevyn avulla lisätään rakenteen kantavuutta. Virheiden pienin todennäköisyys saavutetaan ammattilehtiarkkien päällekkäisyyden valmistuksessa. On syytä huomata, että se on yksi värjäyslevyn muunnelmista.

Kylkiluiden päällekkäisyys voi olla ongelmallista ei-ammattilaisille. Mutta tämä vaihtoehto voi merkittävästi vähentää betonin kulutusta. Suunnittelu tässä tapauksessa merkitsee vahvistettujen reunojen ja niiden välisten alueiden olemassaoloa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jatkuvaa laattaa. Tällöin vahvistaminen ja tekniikka ovat samankaltaisia ​​kuin laattojen perustuksen valmistusprosessi. Tärkein ero on käytetyn betonin luokka. Monoliittiselle päällekkäisyydelle se ei voi olla pienempi kuin B25.

On syytä harkita useita vahvistusvaihtoehtoja.

Ammattilevyjen päällekkäisyys

Tällöin on suositeltavaa ottaa H-60 ​​tai H-75 -tuotemerkin profiililevy. Niillä on hyvä kantavuus. Materiaali on asennettu niin, että valettuina reunat ovat alaspäin. Seuraavaksi suunnitellaan monoliittinen lattialaatta, jonka vahvistaminen koostuu kahdesta osasta:

 • työtangot kylkiluut;
 • yläreunassa.
Lattialaattojen vahvistaminen ammattikäyttöön

Tavallisin vaihtoehto on asentaa yksi tanko, jonka halkaisija on 12 tai 14 mm. Sauvojen asennukseen sopivat muoviset varastoliittimet. Jos on tarpeen estää suuri mittakaava, kahden tangon rungon voi asentaa rintaan, jotka ovat toisiinsa pystysuorassa kauluksessa.

Laatan yläosassa kutistuva verkko on tavallisesti asetettu. Sen valmistukseen käyttäen elementtejä, joiden läpimitta on 5 mm. Solun mitat otetaan 100x100 mm.

Kiinteä levy

Päällekkäisyyden paksuuden oletetaan usein olevan 200 mm. Tässä vahvistuksessa on kaksi ristikkoa, jotka sijaitsevat toisensa yläpuolella. Tällaiset ruudut on yhdistettävä halkaisijaltaan 10 mm: n tangoista. Keskipitkän keskellä on alareunaan lisävahvistustangot. Tällaisen elementin pituus on vähintään 400 mm. Lisätankojen nousu on sama kuin päälaajojen nousu.

Tuen alalla on myös lisättävä vahvistusta. Mutta pitäkää sen yläosassa. Levyn päissä on myös U-muotoiset puristimet, samoin kuin pohjalevyssä.

Esimerkki vahvistuslevyistä

Lattialevyn raudoituksen laskeminen kunkin halkaisijan painon mukaan on tehtävä ennen materiaalin ostamista. Näin vältetään kustannusten ylitykset. Tuloksena olevaan lukuon lisätään marginaali kirjaamattomille menoille, noin 5%.

Neulomalla vahvistus monoliittiselle levylle

Liitettäessä kehyksen elementtejä toisiinsa kahdella tavalla: hitsaamalla ja sitomalla. On parempi neulottaa monoliittisen levyn raudoitusta, koska hitsaaminen rakennuspaikan olosuhteissa voi heikentää rakennetta.

Työkäyttöön käytetään halkaisijalkaa, jonka läpimitta on 1 - 1,4 mm. Aihioiden pituus on tavallisesti 20 cm. Työkaluissa on kahdentyyppisiä työkaluja:

Toinen vaihtoehto nopeuttaa merkittävästi prosessia, vähentää monimutkaisuutta. Mutta talon rakentamiseksi omilla käsillä, koukku sai paljon suosiota. Tehtävän suorittamiseksi on suositeltavaa valmistaa erityinen malli etukäteen työpöydän tyypin mukaan. Aihioina käytetään puulevyä, jonka leveys on 30-50 mm ja pituus jopa 3 m. Tähän on tehty reikiä ja uria, jotka vastaavat lujittavien sauvien tarpeellista sijaintia.

Monoliittisten levyjen vahvistaminen

Monoliittirakenteiden valmistus ei ole täydellistä ilman raudoituksen käyttöä, joka toimii sitovana materiaalina mihinkään raudoitettuun betonirakenteeseen.

Vahvistettu laattaveto

Monoliittisen laattarakenteen armat ovat tangot, joiden poikkileikkaus on 8-14 millimetriä, pohjalevyn paksuus tässä tapauksessa on 150 millimetriä. Näin ollen tangon halkaisijan ja levyn paksuuden välinen suhde on 5%.

Vahvistuslevyjen avulla voit päättää yleisen konseptin rakentaa todella lämmin taloja. Poikittaiset ja pitkittäiset teräsbetonilattiat voivat luotettavasti suojata ullakon huoneet ja toimivat kattohuoneet kylmästä.

Kaikki vahvistetut pohjalevyt käytetään pääasiassa julkisten ja asuinrakennusten kattoon, joiden seinät ovat solu- tai suurikokoisia töitä sekä tiiliä. Tällaisia ​​lattialevyjä käytetään rakennuksissa, joissa ilman kosteus on 60-75%, ja niillä on sisäinen höyrysulku seinien pinnalla. Levyjen syvyys tukiseinissä on vähintään 80 millimetriä.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen laatta.

Vahvistetut pohjalevyt ovat välttämättömiä rakennuksen korkealaatuisen eristyksen ja rakennusprosessin nopeuttamisen lisäksi myös äänieristyksen parantamiseksi. Vahvistetuilla teräsbetonilaaduilla on pieni paino, joten ne vähentävät seinien kuormitusta ja rakennuksen perustan, mikä antaa mahdollisuuden saada taloudellisen lisätehtävän talon rakentamisen aikana. On erittäin tärkeää, että ontelolaattojen vahvistamismenetelmälle ei ole tarvetta käyttää suuria rakennustarvikkeita, myös nosturia.

Suunnittelu on kestävää, se pystyy kestämään suuria kuormia ilman ongelmia sekä korkeiden lämpötilojen vaikutuksia pitkällä aikavälillä. Vertailun vuoksi huomaamme, että puulattiat kestävät tulipaloa vain 25 minuuttia, ja tällaiset levyt kestävät tunnin, eli ylijäämän prosenttiosuus on 200 yksikköä.

Moderni rakenne, jossa käytetään pohjustuslevyn vahvistamista, mahdollistaa monimutkaisten ja minkä kokoisten rakennusten rakentamisen. Monoliittisten seinien käyttäminen on mahdollista päällekkäin niiden huoneiden kanssa, joissa on epäsäännölliset geometriset muurien muodot. Joten voit luoda mukautettuja päällekkäisiä ulottuvuuksia.

Tekniikka: kuinka levyjä vahvistetaan oikein

Jos puhumme tämän tekniikan pääkomponenteista, niin pohjalevyjen vahvistuksen perinteinen malli näyttää tältä: työtangot levyn pohjalta, työtangot ylhäältä; kuormansiirto-ankkuri; Lankaverkot langasta. Ennen raudoituksen aloittamista on tärkeää laskea oikein tuleva kuorma ja tarvittava betonin paksuus - tämä edellyttää oikeaa teknologiaa. Laattojen paksuus on laskettava suhteesta 1:30. Tämä tarkoittaa, että tarvittava betonin paksuus voidaan löytää jakamalla välin pituus 30: llä, - tämä on optimaalinen paksuus, virheen prosenttiosuus on +/- 1%.

Levyn raudoituskaarien rakenne.

Jos pohjalevyn paksuus ylittää 150 millimetriä, on tällöin lujitettava kahdessa kerroksessa, jotka on yhdistetty metallilangalla. Solujen koko ei saa ylittää 200 x 200 millimetriä, mutta samaan aikaan ei saa olla pienempi kuin 150 x 150 millimetriä.

Jos erityisesti laske betonin paksuutta, valssatun metallin kulutus kasvaa merkittävästi, jos paksuus kasvaa, tämä johtaa käytetyn betonin määrän kasvuun. Tuotteen lujuutta varten käytetään pääsääntöisesti saman halkaisijan kiinnikkeitä. Muita vahvistuslevyjä voidaan suorittaa käyttämällä tankoja, joiden pituus on 400-1500 millimetriä.

Pääosa kuormasta on alempien kerrosten kohdalla, puristuspuristimet yläosassa. Betoni voi helposti selviytyä tästä vaivasta. Perusmonoliittisen laatan vahvistaminen on suoritettava koko tuotteen pituudelle, joten on hyvä käyttää muottirakennetta, mikä on tärkeä askel koko levyn asennuksessa. Rakenteen luomiseksi voit käyttää tavallisia puisia levyjä, joiden koko on 50 x 150 millimetriä tai tavallinen vaneri.

On erittäin tärkeää, että muottipesät on kiinnitetty turvallisesti ja tukevasti. Tämä johtuu siitä, että tässä operaatiossa käytetyn betonin paino voi saavuttaa 300 kg / m2 M päällekkäin. Ainoa elementti, jota ilman on vaikea hallita, on teleskooppiteline. Tämä on erittäin luotettava ja kätevä työkalu. Tämä teline pystyy kestämään kaksi tonnia painoa, koska aluksella voi olla solmuja tai mikrokreikkoja.

Pohjalevyjen vahvistamisen ominaisuudet

Voittojen ulkoasu.

Monoliittista laattaa, jonka poikkileikkaus voi olla erilainen, on vahvistettava kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen ruudukko sijaitsee laudan pohjalla, toinen - pitäisi mennä ylhäältä. Ristikot on sijoitettava tiukasti betonin keskelle. Suojakerros, joka on luotu muottien avulla, on oltava 15-20 millimetriä. Ankkuri ja verkko on sidottu yhteen erityisen neulontankaan avulla.

Ristikudoksessa raudoituksen on oltava täysin kiinteä, ei ole aukkoja, muuten tuhoutuneiden vahvistettujen pohjalevyjen prosenttiosuus kasvaa jatkuvasti. Jos raudoituksen pituus ei riitä, lisävarret tulisi kiinnittää päällekkäisyydellä, jonka tulee olla sama kuin 40 vahviketta itse. Jos esimerkiksi vahvistetaan 10 mm halkaisijaltaan levyjä, tarvitaan 400 mm: n päällekkäisyys. Kaikki nivelet on sijoitettava tiukasti porrastetusti ajon aikana. Ylä- ja alemman raudoituksen reunat voidaan yhdistää toisiinsa U-muotoisella vahvistuksella.

Koska teräsbetonilaatan kuormituksen prosenttiosuus on siirretty ylhäältä alas, voidaan tehdä seuraava päätelmä: päätyövahvistus on vain pohja, joka kokee vetolujuuksia. Ylempi yleisesti vastaanottaa puristuskuormia.

Vahvistusprosessin aikana alempi ristikko sijoitetaan lisäksi laakereiden tukien väliin tiukasti keskelle. Yläverkkojen niputtamisen yhteydessä on välttämätöntä asettaa lujitus laakerikannattimien yläpuolelle. Lisävahvistusta vaaditaan alueilla, joilla on suuria halkaisijoi- den reikien kertymiä. Alempi ristikko on vahvistettu kantavien seinien välissä aukossa.

Ylempi verkko on pääsääntöisesti vahvistettu kantavien seinien päälle. Monoliittisten levyjen vahvistaminen niissä paikoissa, joissa niitä tuetaan sarakkeissa, edellyttää volumetristen ponnistelujen luomista. Laatta kaadetaan betonipumpulla. Tässä tapauksessa betoni pakotetaan tiivistettynä, tätä tarkoitusta varten käytetään syvää vibraattoria. Betonin kovettumisprosessin mukana seuraa kutistuminen, jonka prosenttiosuus kasvaa betonin kuivumisen myötä, mikä johtaa siihen, että pinnoilla ilmenee mikrohiukkasia. Siksi kahden tai kolmen päivän kuluttua betonin kaatamisesta on toivottavaa poistaa tämä rakenne tavallisella vedellä. Betoni on parhaiten kostutettu ruiskuttamalla sen sijaan suorasta vesivirrasta.

Vahvistuksen laskentakaava

Liesi on kooltaan 6x10 metriä. Käytetyt halkaisijaltaan 10 mm: n halkaisijat, silmäkoko 20 senttimetriä. Laskemme laskettavan raudoituksen määrän: (6 / 0,2 + 1) + (10 / 0,2 + 1) = 31 (sauvat 6 metriä kukin) + 51 (tanko 10 metriä) = 82 tankoa. On tarpeen käyttää kahta lujitushihnaa, joten raudoituksen määrä kaksinkertaistuu. Tuloksena on 82 * 2 = 164 sauvaa, joista 62 sauvaa on 6 metriä ja 102 sauvaa kustakin 10 metriä. Yhteensä 62 * 6 + 102 * 10 = 1392 metriä vahvistusta laattavahvistukseen.

Monoliittisen pohjalevyn vahvistaminen: prosessin kuvaus, materiaalit

On olemassa useita erilaisia ​​säätiöitä. Kestävin ja luotettava niistä - monoliittinen levy. Sitä voidaan käyttää tavallisiin rakennuksiin, mutta vain se on välttämätöntä kallistamiselle, hiekalle ja epävakaalle maaperälle. Vahvuus ja vastustuskyky halkeille kiinnitetään vyölle vahvikkeesta.

Lujituksen rooli

Yksi luotettavimmista perustuksista - monoliitti betonilaatan muodossa - kaadetaan aiemmin kaivettuun kuoppaan. Sitä kutsutaan myös "kelluvaksi", koska se kykenee toistamaan maaperän liikkumista aiheuttamatta vahinkoa rakennukselle. Tällaisessa säätiössä tyyny on hiekasta, graniitista, peitetty sen vedeneristys. Seuraava vaihe on pakollinen elementti ilman, että levy yksinkertaisesti halkeaa vahvistus kahdella hihnalla (kehyksillä) teräsvaijereiden muodossa ylä- ja alaosassaan.

Monoliittisen kiinteän betonilaatan kuormitus kohdistuu ylhäältä alaspäin, ja se jakautuu tasaisesti betonin täytön aikana. Ilman kunnollista lujitetta, betonilaatta räjähtää, ei pysty kestämään maaliikkeitä ja rakennuksen painoa.

Pääkuormitusvoima putoaa vahvistuskerroksiin. Se antaa laatan korkeille vetolujuuksille ja puristuksille. Oikein vahvistetulla levyllä on jonkin verran kimmoisuutta eikä se halkeile maaperän liikkeistä eikä siinä olevasta rakenteesta.

Monoliittisen betonilaatan muodossa olevaa perustusta suositellaan kaksi vahvistettua hihnaa. Ankkuri toimii linkkinä mihinkään raudoitettuun betonirakenteeseen. Se vahvistaa betonirakennetta ja säästää myös ratkaisua, jota tarvitaan vähemmän levyn lujitushihnoilla.

Edellytykset, materiaalit ja laitteet vahvistamiseen

Vahvistus vaatii tällaisia ​​materiaaleja ja laitteita:

 • vahvistuspalkit. Niillä on oltava uritetut pinnat. Tällainen pinta kiinnittyy tiukasti betoniin. Luotettavia terästä, polymeeriä käytetään myös, mutta niitä ei suositella kelluville perustuksille. Koko terän vahvistamiseksi valitaan teräspalkit, joiden halkaisija on vähintään 10 mm.
 • On tärkeää tarkastella maaperän kuormitusta: monoliittisella pohjalla on jonkinasteinen joustavuus. Heikkoa, irtonaista maata, jossa liikkuvuus oli korkea, käytti vahvistusnastoja 12 mm. Vakaan maaperän pohjalle sopivat varret, joiden poikkileikkaus on 10 mm;
 • pehmeä lanka sidontaan;
 • seistä. Ne nostavat vahvistettua hihnaa vaaditulle korkeudelle betonin kaatamiseksi. Laudassa on tavallisesti asetettu kaksi vahvikenauhakappaletta, mutta vaikeissa olosuhteissa ja paksuilla pohjalla käytetään betoniteräksen yläpuolella olevaa toista verkkoa sisältävää vahvistettua raudoitusta.

Vaipat tangoista: niiden on oltava kiinteitä, rei'itettyjä, puhtaita, ehjiä ruostetta, ei voiteltava rasvalla ja muilla aineilla. Muussa tapauksessa liuos jää jäljessä, murtumia muodostuu.

Vahvistussäännöt

Vyöt syntyvät tasaisella etäisyydellä täytön sisäpuolella ja yläpuolella. Käytetään varret, joiden läpimitta on 8-14 mm ja pohjapaksuus 150 mm. Tangon poikkileikkauksen koon suhde pohjan paksuuteen on 5%. Jos pohjassa on vakava rasitus, ota halkaisijaltaan 12-16 mm sauvat.

Jos levyn paksuus on vähintään 150 mm, tarvitaan kaksi vahvistettua kehystä. Solujen parametrit eivät saisi ylittää 200x200 mm, eikä niiden tulisi olla pienempiä kuin 150x150 mm normaalille alustalle, jonka paksuus on 150-200 m.

Levitä saman kappaleen vahvistustappeja. Vyön lujittamiseen käytetään joskus 400-15 000 mm pitkät tangot.

Vahviverkko asetetaan tarkasti ilman vinoutumista betonilaatan keskelle. Laastin suojaava kerros muotista tangon pinnalle tulisi olla 1,5-2 cm, jotkut rakentajat suosittelevat 5 cm.

Ristikudoksessa sauvojen on muodostettava täydellinen rakenne ilman taukoja. Jos tangot eivät ole riittävän pitkät, ne sitovat ylimääräisiä tankoja ja sitovat ne sidelangalla. Lisäksi pariutumista tehdään useammassa paikassa tai jatkuvasti koko yhteyden pituudelta. Suositeltava pituus päällekkäisyydelle on vähintään 40 halkaisijaltaan itse tangoista. Esimerkiksi 10 mm: n poikkileikkauksella varustetuilla tankoilla, päällekkäisyys tehdään pituudeltaan 400 mm.

Liitokset asetetaan telttakuuteen ajon aikana. Ylä- ja alahaavojen rajat on yhdistetty U-muotoisilla lujitustangoilla, tämä on valinnainen, mutta suositeltavaa, koska se antaa rakenteelle eheyden ja lujuuden.

Kelluva pohja pitää koko kuormituksen puristusta, kiertymistä jne. Alaraja on alttiimpi venyttelyyn, yläosa puristuu, joten alempi vahvistusverkko on tärkeämpi.

Rebar-laskenta

Yksinkertainen tapa laskea tarvittava määrä vahvistussauvoja. Harkitse sitä levyn 8x8 esimerkissä. Yleisimmin käytetyt tangot, joiden poikkileikkaus on 10 mm. Tavallisesti vahvistusverkko asetetaan 200 mm: n välein. Kun määrität parametrit, laske vaadittu raudoitusmäärä.

Tulevan betonityön leveys jaetaan askelleveydellä metreinä. Tuloksena olevaan kuvaan lisätään 1 sauva: 8 / 0,2 + 1 = 41. Jyrsin muodostamiseksi pino on myös kohtisuorassa, joten tuloksena oleva luku kerrotaan kahdella: 41x2 = 82.

Kelluvassa perustuksessa tulisi olla vähintään kaksi vahvistettua hihnaa, joten tuloksena olevaa kuviota kerrotaan kahdella ja 164 sauvasta. Vakiovahvistustanko on pituudeltaan 6 m. Jos käännetään sauvojen määrä mittareihin, saat: 164x6 = 984 m.

Samalla tavoin lasketaan vahvistuskerrosten väliset yhdystangot. Tällaiset liitoskappaleet on järjestetty pystysuoraan vahvikkeen vaakasuorien tankojen leikkauspisteisiin. Näiden pisteiden lukumäärää voidaan helposti määrittää, onko nastojen lukumäärää kerrottu samalla indikaattorilla: 41x41 = 1681.

Pohjahihna asetetaan 5 cm: n päähän alustasta. Monoliittisen betonipinnan paksuus on 200 mm. Näiden lukujen tunteminen on helppo määrittää liitäntäkotelon pituudella: se on 0,1 m. Näiden lukujen perusteella määritämme materiaalin määrän metreinä kaikissa liitännöissä: 0,1 x 1681 = 168,1 m.

Kaikkien laattojen lujittamiseen tarvittavat rakennustyöt ovat tarpeen: 984 + 168.1 = 1152,1 m lujitustangot.

Laskettaessa kuormia, joskus sinun on tiedettävä raudoituksen paino säätiössä. Yleensä ostettaessa sauvat ilmoitti painonsa. Yksi tanko on keskimäärin 0, 66 kg. Esimerkiksi raudoituspalkkien paino on 0,66 x 1152,1 = 760 kg.

Vahvistusprosessi

Monoliittisen levyn vahvistaminen tehdään, kun perusta kuoppa on jo päättynyt, tyyny on tehty, vedeneristys on tehty ja muotti on rakennettu.

 1. Ensiksi lasketaan palkinverkon parametrit, sen solujen koko määritetään. Lisäksi se kootaan vetoilta, jotka ovat jo paikallaan valmistetun kuopan sisällä. Mitä suurempi massiivinen rakennus, sitä pienempi solukoko. Useimmin käytetyt solut, joiden etäisyys tangoista on välillä 200-400 mm mutta vähintään 150 mm.

Ristikon kerääminen on yksinkertaista: tangot pinotaan toistensa päälle lasinalusilla muodostaen kehyksen tasaisiksi soluiksi.

 1. Seuraavaksi vavat ovat sidottuja. Neulominen vaatii pihdeitä, virkkuukoukkuja, virkattu lanka.

Neulomisprosessin sauvat ovat päällekkäin. Liitos on sidottu kolmessa paikassa. Lankojen vahvistamiseen on useita tapoja. Seuraavaksi suosituin. 30 cm: n pituinen pehmeä lanka taittaa puoliksi, joten toinen pää muodostaa silmukan. Lanka on päällekkäin reunojen leikkauspisteessä vinosti. Löysät päät vedetään silmukkaan ja kierretään virkkuukoukulla. Solmun on oltava riittävän tiukka, jotta tangot eivät mene. Lanka kääritään kolmeen puoleen: pystysuuntaisen tapin pohjaan, sitten vaakasuuntaisen sauvan reunojen (oikea ja vasen) väliin.

Jotta solmu pidettäisiin paremmin, käytä pihdit ja koukut paritukseen. On huomattava, että solmua liian tiukka ei myöskään ole suositeltavaa: lanka saattaa puhjeta. Myös sitovaa laitteistoa on saatavana, mutta monet valmistajat valitsevat manuaalisen menetelmän.

Erikoisnauha on erikoislanka, mutta myös tavallista teräslangaa, jonka läpimitta on 0,5-1,2 mm.

 1. Ensimmäisen vyön asentamisen jälkeen lujitustangoista valmistetut pystysuorat liittimet ruuvataan neulomalla. Ne on valmistettu etukäteen, ja niiden on oltava korkealla. Niille käytetään samoja, esimerkiksi halkaisijaltaan pienempiä vahvikelaita tai tankoja, joiden poikkileikkaus on 8 mm.
 1. Toinen tanko on kierretty liittimiin langalla. Tämä on helpompaa, koska solujen kokoa ei tarvitse määrittää: toinen verkko toistaa automaattisesti ensimmäisen parametrin parametrit.

Vahvistettu verkko ei saa koskettaa maata tai olla vedenpitävänä. Se on asetettava erityiseen telineeseen. Tällöin sekä kotitekoinen että valmis tehdas soveltuvat. Yksi niiden tyypeistä on erityisiä levyjen muotoisia kiinnittimiä.

Lujitusverkon pohjalle muodostuu vähintään 50 mm: n laasti, joissakin tapauksissa 15-20 cm - tämä riippuu levyn paksuudesta. Kerää kehykset valmiiden ja asennettujen muottien sisäpuolelle siten, että seinien sivuille on samanpaksuinen rako sauvoihin. Baarit on peitettävä kokonaan betonilla.

 1. Viimeinen vaihe - kaatamalla betonia. Ennen sitä sinun täytyy tarkistaa kehyksen vakaus: sauvat eivät saa mennä ja siirtyä sivulle betonin kaatamisen aikana.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen

Melko usein rakentaa rakenteita päällekkäisyyksien välillä lattiat monoliitti alustoilla. Ne perustuvat kestävään raudoituskehykseen, joka mahdollistaa päällekkäisyyden vakauden, vakauden ja luotettavuuden. Vahvistettuja laattoja käytetään rakenteisiin eri tarkoituksiin, voivat olla asuinrakennuksia, teollisuusrakennuksia tai liikerakennuksia.

Monoliittisten levyjen käyttö on hyvin yleistä, nämä tuotteet - yksi suosituimmista betoniterästeistä. Näiden tuotteiden päätavoite on järjestää katon sisäkattoja ja luoda rakennuksen katto. Nämä alustat mahdollistavat todella vahvan ja lämpimän rakennuksen, varsinkin niissä osissa, joissa ullakko tai ullakko sijaitsee.

Lattiatyypit

Vaakasuorat laatat edellyttävät pääasiallisesti rakenteen lattian erottelun varmistamista. Tällöin tällaisen alustan toinen puoli toimii kerroksena toiselle kerrokselle ja toiselle katolle. Päällekkäisyydet luokitellaan tarkoitukseen:

 • Sokkeli. Tällaiset levyt erottavat rakennuksen pohjakerroksen kellarista.
 • Backboard. Nämä päällekkäiset alustat jakavat rakennuksen kerrokset eri tasoille.
 • Ullakolle. Tällöin lattialevyt erottavat tilan, joka sijaitsee rakennuksen katon alla ja muualla rakennuksen asuinalueella.

Lisäksi lattialaatoilla on eroja myös valmistustekniikan mukaan:

 • Monoliitti. Tällaisia ​​alustoja heitetään suoraan niiden sijaintiin ja asennukseen. Niiden ominaisuus on teräsvahvojen vahvistaminen.
 • Maajoukkueet. Tällaiset rakenteet valmistetaan tehtaalla, niiden asennus tehdään yksittäisten elementtien avulla.
 • Esivalmistettu monoliitti. Suunnittelun piirre on rakenne, joka koostuu tyhjästä lohkosta ja kevyestä metallisäteilevästä versiosta.

Monoliittisten laattojen vahvistaminen olisi toteutettava taloja, jotka on rakennettu tiilistä tai betonista soluista.

Monoliittisen vahvistuksen edut

Monoliittisten laattojen vahvistamista käytetään melko usein rakentamisessa. Tämä ei ole yllättävää, koska tällä tekniikalla on koko lista etuja:

 1. Vahvistettu betoni on kaksi kertaa kestävämpi kuin puulattiat.
 2. Monoliittinen päällekkäinen vahvistaminen voi olla erinomainen tilaisuus rakentaa rakenne, kun on olemassa ei-standardi talon projekti. Tällöin rakennuksen tuki- osan muodossa voidaan käyttää paitsi kantavia seiniä myös sarakkeita, joilla on myös koristeellinen tehtävä.
 3. Poikittaisvahvistus sekä pitkittäinen vahvistus tekevät laatat pystyvät kestämään alhaiset lämpötilat. Tämän seurauksena tällaiset mallit suojaavat hyvin ullakolta ja ullakolta kylmältä.
 4. Jos laatta kaadetaan suoraan sen lisäpaikalle, tämä mahdollistaa lattian varustamisen millään tavalla ja kaikenkokoiseksi.
 5. Lattialaattojen korkea lujuus takaa koko rakennuksen stabiilisuuden mekaanisten kuormitusten, voimansiirtojen ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksen vuoksi.
 6. Monoliittiset rakenteet tarjoavat hyvää eristystä melusta.
 7. Levyillä on pieni paino, joten vaikutus säätöön on optimaalinen.
 8. Monoliittisten levyjen käyttö mahdollistaa yhden rakenteen, joka ilmoittaa tasaisesti kuorman aiheuttaman paineen seinämiin.
 9. Vahvistettujen monoliittien käyttö mahdollistaa useita teoksia ilman mitoitettujen rakennuslaitteiden käyttöä.
 10. Levyjen käyttö nopeuttaa suuresti rakennusprosessia.
 11. Jos rakennusta, jossa on pieni määrä kerroksia, rakennetaan monoliittisia laatikoita jopa ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Huolimatta lujitetuista laattoista saatujen etujen suuresta määrästä, näillä malleilla on edelleen tiettyjä haittoja:

 1. Monoliittisen levyn täyttäminen ja vahvistaminen on melko työläs prosessi, joka vaatii huomattavaa aikaa.
 2. Betoniliuoksen kaatoa varten ei ole tarpeen houkutella asiantuntijoita, jotka tarvitsevat vielä ihmisiä, ja vähintään kolme ihmistä.
 3. Siihen saakka, kunnes monoliittinen levy on täysin kiinteä, sitä on valvottava sekä jähmettymisprosessin hallinta.
 4. Monoliittisen laatan työstäminen vahvistamisen muodossa edellyttää erilaisia ​​mekaanisia laitteita ja erikoislaitteita.
 5. Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen on paljon kalliimpaa kuin puurakenteiden asennus.

Miten lattialaattojen järjestely on?

Lattialaattojen vahvistamisen työstö on yksinkertainen. Tätä varten käytä metallirunkoa, joka on ristikko teräsvaijereista, joiden poikkileikkaus on 8-14 millimetriä. Ennen lattiapintojen vahvistamista laaditaan yksityiskohtainen piirustus, jonka pohjalta tehdään tarkat laskelmat. Oikein suoritetut kaikki tarvittavat laskelmat lopussa antavat sinulle lisäetuja levyjen asentamisen ja niiden jatkokäytön aikana:

 • Tuloksena olevasta päällekkäisyydestä on suuri kantavuus.
 • Laskelmien jälkeen on paljon helpompaa valita betonin raudoitus, monoliitti, lajike ja valmistaja sekä laasti.
 • Laskennan ansiosta voimme arvioida työn määrää sekä niiden kokonaiskustannuksia.
 • Jos monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen tehdään tiukasti suunnitelman mukaisesti, tällaisen rakenteen käyttöikään ei käytännössä ole rajoituksia.

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamisen ja asentamisen kustannusten laskeminen voi merkittävästi säästää rakentamisen taloudellisia ja aikakustannuksia. Laskutoimitukset on suoritettava ammattilaisilta, vain asiantuntijat voivat ottaa huomioon arvioitaessa kaikki rakennustöiden aikana syntyvät vivahteet. Lisäksi laskujen ammattilaiset käyttävät vain tarkkoja tietoja.

On olemassa joitain sääntöjä monoliittisten levyjen vahvistamiseksi. Monoliitin pitäisi esimerkiksi olla yhtä suuri kuin yhden kolmasosan leveyden paksuus, joka kattaa sen. Jos tämä etäisyys on enintään kuusi metriä, levy on täytetty kerroksella 15-20 senttimetrin betoniliuosta. Muussa tapauksessa monoliitti tehostuu lisätukielementtien - pulttien avulla. Lisäksi kaadetun betonin paksuus kasvaa ja yhden lujiteverkon sijasta kaksi asennetaan.

Monoliittisen laatan vahvistamisen suunnitelmassa on otettava huomioon tällainen parametri kuin pitoon nähden. Tämä nimi on alustan reunus, joka perustuu seiniin. Tiilikuvioissa pidon koko on enintään 20 senttimetriä. Jos rakennus koostuu kaasusilikaatti- tai vaahtobetoni-lohkosta, kaappausarvo on noin 30 senttimetriä. Vahvistinverkon sauvat on leikattava siten, että ne ovat täynnä betoniliuosta, vähintään 25 senttimetriä.

Kuinka levylaatta vahvistetaan?

Jotta vahvistusverkko sijoitettaisiin oikein monoliittiseen laattaan, on välttämätöntä ottaa huomioon kuormitus, joka vaikuttaa alustaan. Monoliittinen paine menee ylhäältä alas ja levitetään tasaisesti levyn koko pinnalle. Monoliitin yläosa on puristuskuormituksen vaikutuksen alaisena. Ja pohja - venyttely. Tangot, joita käytetään ruudukon muodostamisessa, ovat välttämättömiä toisiinsa liitettynä tai hitsaamalla. Monoliitin yläosassa on ruudukko ohuista sauvoista ja paksummien alaosa.

Jos levyssä on paksuus 18-20 cm, verkkojen välinen etäisyys on noin 10-12 senttimetriä. Jotta tämä etäisyys säilyisi betoniliuoksen kaatamisen aikana, on välttämätöntä sijoittaa erityiset kiinnittimet niiden väliin. Ne on valmistettu kirjaimella L tangoista ja sijoitettu yhden metrin etäisyydelle. Alemman lujittavan rakenteen alla kaada laastinpaksuus noin 2-3 cm. Näihin tarkoituksiin käytä laitteistoissa myytäviä erityisiä muovialuksia.

Monoliittiset vahvistusohjeet

Kattaa lattiat välilevyt on tarpeen monoliittisten alustojen avulla. Jotta ne olisivat mahdollisimman vahvoja, niitä on vahvistettava. Näiden teosten tekniikka sisältää tietyn toimenpidekokonaisuuden:

 1. Muottien asennus. Ensinnäkin se tekee laatikon, johon voidaan käyttää levyjä, sekä vanerilevyjä. Jalustan säilyttämiseksi seisomaan jalustat. On ymmärrettävä, että betoni on erittäin raskas materiaali, ja sen vuoksi on tärkeää antaa sille hyvää tukea. Jotta estettäisiin betonin tarttuminen vaneriin tai levyihin, ja laatikko voitaisiin poistaa, sinun on valittava materiaaleja, joissa on laminoitu tai öljytty pinta.
 2. Kehyksen asennus. Tätä varten terästangot sijoitetaan laatikkoon ja yhdistetään toisiinsa. Solujen pituuden ja leveyden on oltava noin 15-20 senttimetriä. Jos yhtäkään tangon pituudesta ei yhtäkään riitä, sinun on asetettava toinen, mutta suuri päällekkäisyys.
 3. Täyttölaatikko. Tässä vaiheessa on suositeltavaa käyttää konkreettista tehdastuotannon ratkaisua. Ensinnäkin se noudattaa selvästi kaikkia vaadittavia laatustandardeja ja tarvittavien osien osuuksia. Usein materiaali sisältää myös lisäkomponentteja, jotka parantavat betonin lujuusominaisuuksia. Kun betoniliuos toimitetaan rakennustyömaalle, muotti kaadetaan betonipumpulla. Erikoisrakenteinen värähtelijä tiivistää ratkaisua alustan koko alueelle ja jakaa sen tasaisesti eliminoimalla kuplat liuoksesta. Näiden töiden päätyttyä pinta tasoitetaan jälleen käsin ja sitten ripotella kuivalla sementillä päälle.

Olisi otettava huomioon, että alustan laskemisen yhteydessä ilman lämpötilan on oltava vähintään 5 astetta. Alhaiset lämpötilat saattavat vaikuttaa haitallisesti alustan laatuun. Esimerkkinä on kosteuden jäädyttämisen aiheuttamien halkeamien ilmaantuminen betoniliuoksessa. Kaikki halkeamat ja betonirakenteiden vaurioituminen vähentävät levyn käyttöikää sekä lujuusominaisuuksien heikentymistä. Suotuisten olosuhteiden vallitessa betonialusta kuivuu kokonaan kuukauden kuluessa.

Näin ollen ilman lisävahvistusta lattianrakennuksessa vain ei voi tehdä. Lujituksen verkko antaa rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden, tällaisen verkon asentaminen ei vie paljon aikaa.

Monoliittisen lattialevyn vahvistaminen ja laskentaperuste

Luotettavan päällekkäisyyden aikaansaamiseksi on välttämätöntä tehdä vahvistus oikein, mikä antaa lujuuden taivutuskuormien kohdalla ja jakaa tasaisesti painetta pohjalle. Monoliittiset lattialevyt ovat halvempia, koska ne eivät edellytä nostolaitteiden läsnäoloa paikan päällä. Voit tehdä alustavia laskelmia pienille tasoille käyttämällä sääntelyasiakirjojen kaavoja.

Kattorakenteesta riippuen puuta ja teräsbetonia asennetaan. Jälkimmäiset puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • erilaisten mallien vakiorakenteiset betonilaatat;
 • monoliittinen päällekkäisyys.

Valmiiden lujitettujen laattojen etuna on ammatillinen tuotanto SNiP: n vaatimusten mukaisesti: pienempi paino valun aikana muodostuneiden ontelojen vuoksi. Kiuasosan sisäisen rakenteen numero ja muoto ovat seuraavat:

 • monisäikeinen - pyöreät pitkittäisreiät;
 • nauha - monimutkainen pintaprofiili;
 • onttoja - kapeita, muotoiltuja paneeleja käytetään insertteinä.

Valmisbetonilaatat oikeuttavat niiden käytön laajamittaiseen rakentamiseen esimerkiksi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mutta niillä on niiden haitat:

 • nivelten olemassaolo;
 • nostolaitteiden käyttö;
 • sopii vain vakiotiloihin;
 • mahdottomuus luoda kuvitteellisia päällekkäisyyksiä, aukkoja otteisiin jne.

Laattojen asentaminen on kallista. On tarpeen maksaa kuljetuksen erikoisautolla, kuormaamalla ja asentamalla nosturi. Jotta ei aiheuta erityisiä laitteita kahdesti, on toivottavaa asentaa levyt seinälle koneesta. Jos katsomme pienen mökin ja talojen yksilöllistä rakentamista, asiantuntijat suosittelevat itsenäistä lattiatuotantoa. Betoni kaadetaan suoraan paikan päällä. Esivalmistettu muottirakenne ja vahvistettu verkko.

Betonipäällysteet tehdään samalla tavoin kuin 2 materiaalin valmistetut levyt:

 • raudatangot;
 • sementtilaasti.

Betonilla on suuri kovuus, mutta se on hauras ja ei kestää muodonmuutoksia, romahtaa vaikutuksista. Metallin pehmeämpi, sietää taipuisuutta ja vääntöä. Yhdistämällä nämä kaksi materiaalia saadaan kestäviä rakenteita, jotka kuljettavat kuormia.

 • saumojen ja nivelten puute;
 • tasainen kiinteä pinta;
 • kyky tehdä päällekkäisyydet mihin tahansa tilan muotoon ja kokoon;
 • venttiilien asennus ja kokoaminen suoritetaan paikan päällä;
 • vahvistettu betoni monoliitti vahvistaa rakennetta, sitoo seinät yhteen;
 • asennuksen jälkeen ei ole tarpeen tiivistää nivelet ja kohdistaa siirtymät;
 • paikallinen suuri kuorma lattialle jaetaan tasaisesti pohjaan;
 • on helppo tehdä useita aukkoja portaiden ja viestintäkaivojen väliin.

Vahvistuksen haitat sisältävät suuret työvoimakustannukset vahvistavan verkon kokoonpanosta ja pitkä betonin kuivatuksen ja kovettumisen prosessi.

Ylitysparametrien laskeminen olisi tehtävä SNiP: n vaatimusten perusteella. Lujuuden laskettu koko lisätään 30 prosenttiin, tai pikemminkin luvut kerrotaan turvallisuuskertoimella 1,3. Laskelmassa otetaan huomioon ainoastaan ​​seinät ja pylväät, jotka seisovat pohjaan. Väliseinät eivät voi toimia tukena.

Likimääräinen laskenta päällekkäisyyden paksuudesta suhteessa seinämien väliseen etäisyyteen on suhde 1:30 (vastaavasti laatan paksuus ja span pituus). Klassinen esimerkki viitekirjoista on 6 metrin leveys, eli 6000 mm. Sitten päällekkäisyyden tulisi olla 200 mm paksuinen.

Jos seinien välinen etäisyys on 4 metriä, laskelmien mukaan voit asentaa 120 mm: n levy. Käytännössä monoliittisen levyn tällainen vahvistaminen sopii vain ei-asuinalueelle, joka ei ole suuria huonekaluja. Jäljelle jäävät lattiat (katot) on toivottavaa valmistaa 150 mm kahdella rivillä vahvistettua verkkoa. Voit säästää toisella rivillä asettamalla tanko 8 mm: n askelin 2 kertaa enemmän.

Kun aukko on yli 6 m, taipumat ja muut kuormat lisääntyvät merkittävästi. Kaikki päällekkäiset mitat ja piirustukset tulee tehdä asiantuntijoilta. Laskelmat eivät voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita.

Asuinrakennusten SNiP-suosituksen mukaan päällekkäisyydellä on oltava 2 riviä vahvistusverkkoa. Lasketun paksuuden mukaan ylärivillä voi olla pienempi raudoituspoikkileikkaus ja suurempi silmäkoko. Taulukoissa esitetään asiantuntijoiden suosittelemat koot, jotka koskevat 6 metrin ja 4 metrin välisiä lentokoneita.

Välikoko, laipan paksuus, ruudukkotaso

Sivupalkin halkaisija mm

Yläpalkin halkaisija mm

Solun koko

6 m, 20 cm, pienempi

6 m, 20 cm, yläosa

Jopa 6 m, 20 cm, yläosa

4 m, 15 cm, alempi

4 m, 15 cm, yläosa

Laskenta suoritetaan seinien välisen maksimimatkaan. Yhden kerroksen tiloissa on samanlainen päällekkäisyyden paksuus, lasketaan huoneen enimmäiskoko. Arvioidut arvot pyöristetään ylöspäin.

Verkko on valmistettu sauvasta - kuumavalssatusta, rullatusta pyöreästä osasta, hiiliteräksestä 3A. Tämä tarkoittaa sitä, että metallilla on korkea plastisuus, on hyvä pitää betonin päällekkäisyys suurissa kiinteissä kuormissa ja maanjäristyksissä, raskas koneiden työ, heikko maaperä.

Sauvan pituus ei välttämättä riitä luomaan kiinteää päällekkäisyyttä. Tätä varten telakkaliitos on tehty. Auto sijoitetaan rinnakkain 10 halkaisijaltaan ja sidotaan lanka. 8 mm: n paksuiselle saumalle kaksoisliitos on 80 mm (8 cm). Vastaavasti valssatulle F12 - 48 cm: n nivelelle. Tangojen telakointi siirtyy, sen ei pitäisi olla yhdellä rivillä.

Liittämistä varten voit käyttää hitsaamalla saumaa pitkin. Tämä menettää suunnittelun joustavuuden.

Verkkojen sauvat ovat yhteydessä toisiinsa 1,5-2 mm: n johtimilla. Jokainen risteys on tiukasti kierretty. Ristikot ovat noin 8 cm: n etäisyydellä, ja niissä on 8 mm: n sauva. Sidoksen tulee olla alemmalla ruudukon risteyksellä.

Alareunan alapuolelle on välttämätöntä jättää rako betonikerroksen kaatamiseksi 2 cm: n päästä. Asenna muoviset kartiomaiset kiinnittimet muottiin 1 m: n välein.

Kattoon liittäminen seinämien kanssa kehällä muodostuu kanava - sivutuotteet. Se asennetaan pystysuoraan, toimii betonin leviämisen raja-alueena. Sen läpi kulkee kehävaippa, joka vahvistaa kulmat. Levyn kovettamisen jälkeen tämä laatikko poistetaan, tasainen pää on jäljellä.

Muotti on asennettu 2 cm: n etäisyydelle päistä ja pitkittäisvaijereista vahvistusverkon kokoonpanon jälkeen ja varmistaa metallin sijoituksen betonin sisäpuolelle. Sen etäisyys seinän tasosta on 15 cm tiilen ja hiekkakiven osalta. Hiilihapotettu betoni on vähemmän kestävä, päällekkäisyyksien päällekkäisyys on 20 cm. Tämä seinän ja kaatumisen välinen etäisyys peitetään erikoisella yhdisteellä, joka absorboi tärinää. Tämä kerros lisää merkittävästi rakennuksen voimaa.

Samankaltainen muotti on sijoitettu paikkoihin, joissa reiät pysyvät. Nämä ovat pääasiassa portaita, putkien poistoaukkoja, ilmanvaihtojärjestelmiä ja viestintäjohdotusta. Ne suljetaan verkolla, eikä niitä saa kaataa.

Kattoon asennetaan oikea kokoonpano. Sen päälle voit laskea kaikkien materiaalien kulutuksen, langasta vanteen ja sementtimäärän mukaan.

 1. 1. Ennen piirustuksen laatimista on tarpeen tehdä mittaukset kaikista huoneista ja talon ulkokehästä, mikäli projektia ei ole. Ne on valmistettu seinän akselista.
 2. 2. Merkitse kaikki aukot, joita ei saa kaataa.
 3. 3. Kaikkien kantavien seinämien ja väliseinien osien reunat on levitetty. Yksityiskohtainen vanteiden, verkon, kovettumisen malli, jossa on merkintä sauvan paksuudesta, liitos- ja kohdistuspisteet on tehty.
 4. 4. Piirros osoittaa solujen koon ja äärimmäisen pitkittäisen sauvan sijainnin täytön reunasta.
 5. 5. Laske profiston mitat levyn alapinnan alla.

Ristikkomallin luomisessa useimmissa tapauksissa solujen määrä ei ole kokonaisluku. Vahvistusta tulisi siirtää ja saada solujen saman pienennetty koko lähellä seiniä.

Materiaalin laskemiseen jää vielä. Palkin pituus kerrottuna niiden lukumäärällä. Lisätään tulokseksi saatu luku nivelien kustannuksella ja lisätään tulokseksi 2%. Kierrä ylös, kun ostat suurella tavalla.

Ylimaalausalue laskee muovipidikkeiden lukumäärän ja kuinka paljon valssautuu ristikoiden väliin.

Sementtikoostumuksen laskenta perustuu lattian ja sen alueen paksuuteen.

Ylä- ja alareunan varren tulee olla päällystetty liuoksella, jonka paksuus on vähintään 20 mm. Kun ilma pääsee metallin pinnalle, syntyy korroosiota ja tuhoaminen alkaa. Kun 15 cm paksumpi päällekkäisyksikkö luodaan, vahvistus 2 kerrosta, enemmän liuosta jaetaan ylhäältä.

Piirtämiseen käytetään myös laskemalla muotojen, tukipylväiden ja puupalkkien lukumäärää alemman tukitason - alustan täyttämiseksi lattialle.

Aseta varret kiinnikkeisiin ja sitota kaikki risteykset langalla mihin tahansa kehittäjään. Turvallisuuden takaamiseksi, päällekkäisyyksien laskeminen ja kotimaisen projektin luominen ovat parhaiten ammattilaisille.

Kun kaikki laskelmat on suoritettu ja piirustus on valmistettu, jatka laattojen asentamista koko lautan pituudelle. Sitä varten käytetään useimmin levyjä, joiden mitat ovat 50x150 mm, baarit ja vaneri. Rakenteiden oikeellisuutta seurataan käyttäen tasoa tai tasoa. Seuraava vaihe on venttiilien alarivi sijoittaminen projektin mukaan. Kaikki metallirunkoyhteydet suoritetaan porrastetusti.

Tämän seurauksena sen tulisi kääntyä niin, että koko väliseinän ja muottirakenteen välinen tila täytettiin betonilla. Tätä varten verkko asetetaan telineisiin ja neulotaan neulomalla.

Hitsausta ei missään tapauksessa voida käyttää elementtien sitomiseen.

Ensimmäisessä kerroksessa asenna toinen rivi venttiileistä. Kaikki kohteet on sijoitettu erityiseen telineeseen.

Seuraava askel on kaataa muotti, ensin nesteellä ja sitten paksummalla betonikerroksella (useimmiten M200). Ensimmäisen kerroksen tulisi olla samankaltainen savukermaa, ja ilmakuplat poistetaan huolellisesti lapasta. Betonin halkeilun estämiseksi se kostutetaan vedellä ensimmäisten 2-3 päivän ajan. Kun koko rakenne kovettuu (se kestää vähintään 30 päivää), muotti poistetaan.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.