Lohkojen tyypit säätiöille ja niiden levitystekniikalle

Säätiön rakentamiseen käytettiin usein vahvoista ja kylmänkestävistä ainesosista koostuvia lohkopäällysteaineita. Tämä tekniikka on yleismaailmallista, joten säätiön alapuoliset lohkot asetetaan asuntojen rakentamiseen ja pienten rakennusten rakentamiseen. Heistä kerätään nauha- ja pylväsrakenteita. Pääasiassa on valita oikeat lohkot, jotka on tehty eri materiaaleista, joten niillä on eri nimet.

betoni

Tämän aineiston perusta on konkreettinen. Riippuen tuotemerkistä, vahvistamisen koosta ja sen asennustiheydestä riippuu lohkomateriaalin lujuusominaisuudet. Betonielementtien perustana ovat kolme erilaista lohkomateriaalia:

 1. FGF -pustotelye.
 2. FBS - kiinteä.
 3. FBV - kiinteä, jossa leikkaukset tehdään viestintäverkkojen ja täyttöpuskurien asettamiseksi.

Ensimmäinen tyyppi on yleisin. Tee se tai raskasta betonia tai silikaattia. Jälkimmäiset tehdään myös raskasta betonia tai sardeldi-betonia. Laajennettujen savilohkojen pohja on jo lämmitetty. Mutta se on miinus - verrattuna raskasbetonin malleihin, niillä on alhaisemmat lujuusominaisuudet, joten on suositeltavaa käyttää niitä ei-raskasrakennuksiin: saunaan, autotalliin, varikkoon.

Ne ovat kevyempiä kuin muut, halvempia, vaikkakin on tarpeen huomata, että veden kestävyys on hyvä. Toinen plus on leikkaukset hyppääjien täyttämiseksi. Jälkimmäinen lisää taivutus- ja siirtymispaineita.

Kolmas tyyppi on itse asiassa kiinteä muotti. Tämän tyyppisten pohjaseinäkappaleiden asentamiseen liittyy lisäksi betonin lisääminen kaivoihin alustavaan asentamiseen lujittavan kehyksen sisällä. Kehys on pystysuoraan asennettu nastat, jotka on sidottu vaakasuoraan vahvistetulla vahvikkeella. Jälkimmäinen kulkee läpi kaikkien pohjaseinämän onttojen lohkojen.

Betonikivet ovat erikokoisia ja täytetään erilaisilla betoniratkaisuilla. Riippuen koostaan, niitä käytetään joko raskaiden rakenteiden tai kevyiden rakenteiden mukaan. Alla olevassa kuvassa esitetään betonilohkojen koon suhde perustusten alla niiden massan ja tilavuuden mukaan.

Pöydältä näkyy selvästi, että tuotemerkki on jo mitoitettu. Tämä ei ole koko luokitus, koska taulukossa ei ole merkkejä pienikokoisista materiaaleista. Esimerkiksi FBS 2-2-4, jonka paino on 30 kg, joka mahdollistaa asennuksen suorittamisen ilman raskaita koneita.

Varoitus!

Betonielementtejä käytetään silloin, kun tarvitset nopeasti kiinteän ja vankan perustan.

Vaahdolohkot

Vaahtolohkojen perustusta käytetään harvoin. Tämä lohkomateriaali valmistetaan käyttämällä sementtiä, hiekkaa ja vaahdotusaineita.

Jälkimmäinen luo rakenteeltaan huokoset, jotka tekevät kiven valosta ja lämpöeristetään. Valitettavasti tällainen lohkon muotoilu ei kestämään raskaita kuormia, joten se asetetaan kevyisiin rakennuksiin, yhden kerroksen huviloihin. On mahdollista kerätä niistä nauhapohja tai sarake.

Lisäksi vaahtolohkot - hygroskooppinen materiaali. Se imee kosteuden hyvin, joten tärkein rakennusvaatimus on hyvin toteutettu vedeneristys. Tämä koskee lohkojen kaikkia puolia sekä kaasulohkoja.

Varoitus!

Vaahtolohkojen perustusta ei voida rakentaa alueilla, joilla on tulvia, ja korkeat pohjavedet merivesialueilla.

Kuonan lohkot

Aivan nimestä käy selvästi ilmi, että täyteaine on tässä kuona, eli erilaisten teollisuudenalojen kiinteä jäte.

Itse kuonakivet on jaettu kiinteiksi ja ontoksi. Säiliöiden tilavuus voi vaihdella välillä 28-40%.

Mitä pienempiä aukkoja, sitä vahvempi tuote. Kuitenkin karkeiden lohkojen perustukset on rakennettava jatkuvasta muutoksesta, jolloin ontuneet eivät kestä rakennuksen suurta painoa. On tarpeen osoittaa, että tällaisen säätiön vahvuuksiin liittyy tiettyjä normeja. Sen asettaminen yli 100 tonnin painoiseen taloon on kielletty.

Rakennustekniikka

Ennen kuin teet lohkojen perustan, on tehtävä useita valmistelutöitä.

 1. Säätiön layout.
 2. Kaivaa kaivannot.
 3. Kaivannon pohjan ja seinien tasoitus.
 4. Kaivannon perusvalmistelu.

Voit merkitä vaahtolohkojen tai muiden lohkomateriaalien pohjan käyttäen lankaa ja kiinnittimenä.

Kaikki rakennuksen mitat otetaan talonrakennuksesta. Tässä on tärkeää tarkka tarkka kaikki mitat parametrit: pituus, leveys kaivannot, niiden syvyys.

Erityistä huomiota kiinnitetään seinien tasaisuuteen, jos perustus kerätään syvyyteen.

Suuret kaarteet eivät ole hyväksyttäviä, tämä voi vaikeuttaa lohkomateriaalin laskemista kaivannossa. Esimerkiksi suuret perusrakenteet edellyttävät nostomekanismeja.

Kaivannon valmistelu on pohjan täyttö kerros karkeaa hiekkaa tai murskattua kiveä, 10-20 cm paksu, tamping ja kastelu. Seuraava kerros on vedeneristys: bitumi, kateaine, lasineristys, vedeneristyskalvot. Monet vaihtoehdot, joista yksi - betonikerroksen paksuus 7 cm.

Jos talon perustana käytetään betonilohkareita, ja tämä on ainoa päärakenteen alapuolella, asennuksen jälkeen niitä käsitellään bitumimastilla tai tavallisella kuumalla bitumilla. Tämän jälkeen vahvistusverkko asetetaan valmistettuun pohjaan ja koko pinta täytetään betonilla.

Varoitus!

Ennen lohkojen asettamista pohjaan, on odotettava, että pohja on betonilevyllä kuivunut hyvin. Nyt voit asentaa betonikiviä.

 1. Ensimmäinen rivi asennetaan ensin rakenteen kulmiin ja sitten väliosat täytetään.
 2. Saumat täytetään laastilla: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa.
 3. Toinen rivi ensimmäisestä soviin muuttuu puoleen elementistä. Toisin sanoen pitäisi saada muuraus porrastettu. Kaikki muuraus ja ensimmäinen ja toinen rivi sekä myöhemmin asetettu vaakatasossa.
 4. Kun kaikki raudoitetut betonilohkot on asennettu, niiden päälle kaadetaan lujittava hihna. Siitä, mikä on välttämätöntä esivalmistaa muottipesä ja panna se metalliraudoitukseen.

8-10 päivän kuluttua muotti poistetaan ja pohja on täysin vedenpitävä pohjaseinästä. Käytä tässä tapauksessa telaa tai päällystyseristystä. Ja viimeinen vaihe - täyttö, johon on parempi käyttää hiekkaa sekoitettuna maahan. Uudelleen täyttäminen välttämättä ram.

Suositukset FBS: n kokoamiseksi.

 1. Jos kaikkien pinottujen lohkojen pituus ei ole yhtä suuri kuin seinän pituus, sinun on ensin tehtävä lisäosia, joita kutsutaan tiivisteiksi ennen rakentamisen alkamista. Nämä ovat samoja betonituotteita vain pienempiä.
 2. Viestintäverkkojen rakentamiseen on jätettävä aukot. Säätiön kokoonpanossa putket asetetaan niihin, jotka kaadetaan ylhäältä betoniliuoksella.
 3. Paikoissa, joissa ulkoiset ja sisäiset seinät liitetään, suoritetaan lohkoelementtien kaistaleet.
 4. Kokoonpanon päätyttyä kaikki lohkot tarkistetaan tasolta ja luodilta. Jos joku kohoaa, se on korjattava sorkkaraudalla. Jos poikkeama on suuri, on parempi purkaa alue ja laittaa elementti täsmälleen paikalleen.

Laajennettu savi ja hiiliharkot

Kuten FBS: n rakenteessa, sardeldiittibetonilohkot ja sementtilohkot sijoitetaan valmistetulle alustalle, joka on välttämättä täytetty yläpuolella olevasta lujitushihnasta. 28 päivän kuluttua voit aloittaa säätiölohkojen asettelun.

Koska kivien päämitat ovat 190 x 390 x 188 mm, itse lohkomateriaali on kevyt. Toisin sanoen asennus voidaan tehdä käsin. Tekniikan asettaminen riippuu siitä, sijoitetaanko kahteen riviin kiviä vai yhteen. Jos ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään, niin sanotusti, lujitettua rakennetta, niin ensimmäinen alaraja asetetaan säätiön sijainnin yli, toisella puolella. On parempi järjestää ensimmäisen rivin lohkot siten, että ne ovat keskenään suhteessa, ja ne sijaitsevat puolen tuotteen siirtymästä.

Toinen vaihtoehto on tavallinen tiilimuuraus, jossa on puolet. Liimausmateriaaliin käytettiin sementtipohjaista sementtilaastia. Se asetetaan paksuksi 1 - 1,5 mm. Kuten tavallista, asennus tulisi aloittaa rakennuksen kulmista, jolloin rakennuksen säätiön korkeus nousee välittömästi. Sitten väliosat täytetään. Ja viimeinen vaihe on täyttää lujitushihna asetettujen sardelli-betonilohkojen päälle.

Samaa tekniikkaa käytetään kaasusilikaattilohkojen perustukseen. Todellakin, niillä on muita kokoja: 250 x 625 x 50 mm, mutta tämä ei millään tavoin vaikuta sivumateriaalien kokoonpanoon ja käyttöön. Ainoa asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota on liima, joka estää elementit kiinnitetään yhteen. Toisin sanoen ensimmäinen rivi asetetaan sementtilaastille ja seuraaville liimakoostumukselle, jota kutsutaan kaasuliesiin liimaksi. Höyrytettyjen betonilohkojen pohja ei ole vahvin, rakenne on hygroskooppinen, joten kiinnitä huomiota vahvistettuun vedenpitävyyteen.

Kaikkien edellä mainittujen materiaalien joukosta on kerätty pylväsperiaatteet. Periaatteessa toiminnan sekvenssi ei poikkea nauharakenteen rakenteesta. Juuri kaivantojen sijasta kaivetaan pylvässäätiöiden asennuspaikkoja. Tässä on tärkeää valita tarkat mittasuhteet, koska mitä suurempi tuki osassa, sitä vahvempi se on.

Lohkot itseään sijoitetaan poikittain riveihin nähden. Esimerkiksi ensimmäinen rivi on kaksi asetettua kiveä vierekkäin, toinen rivi on myös kaksi elementtiä, jotka on asetettu ensimmäiseksi. Seuraava rivi on lohkot, jotka on asetettu toisen rivin kivien yli.

Vahvuudet ja heikkoudet

Puhuminen hyvistä ja huonoista puolista on tarpeen osoittaa, että teräsbetonilohkojen perustus on kestävin ja luotettava. Heikompi muotoilu kaasusilikaatista, laajennettu savi. Mutta tässä asiassa on hyvin tärkeä vivahde. Säätiöiden pienten kokoisten omien käsien tekeminen ei ole ongelma. Voit ostaa split-lomakkeita, voit vuokrata koneen, jolle estotuotteet valetaan. Ja lisäksi, jotta voidaan todeta pieni määrä materiaalia. Tämä on hyvä budjetin säästö.

Lisäksi lohkojen perustuksen rakentaminen - prosessi ei ole kovin monimutkainen. Edellä kuvatut vaiheittaiset ohjeet osoittavat tämän. Käytäntö osoittaa, että tärkein asia ennen rakennuksen rakentamista lohkoista on valita oikea materiaali itse. Suuret betonituotteet edellyttävät tietenkin raskaan nostolaitteen läsnäoloa rakennustyömaalla. Hänen palveluidensa on maksettava. Mutta jos monikerroksista rakennusta rakennetaan, on parempi yhdistää säätiö FBS: ltä.

Laajennettujen savilohkojen talonrakenne - eristetyt, hiilihapotetut betonilohkot - helpoin kaikista niistä, ne voidaan helposti räätälöidä mihin tahansa kokoon, mikä vaatii yksinkertaisen sahan. On helpointa rakentaa heille perustus omiin käsiinsä pienen koon ja alhaisen painon vuoksi.

johtopäätös

Perustablokityypit määrittävät teknologian yleisen rakenteen rakentamiseksi ja suoritettavien rakennustoimien monimutkaisuuden asteelle. FBS eivät asenna omia käsiinsä, koska niiden asennus vaatii tiukkoja vaatimuksia. Pienikokoisten kivirakenteiden muotoilu pystyy kokoamaan jopa aloittelija.

Mutta kaikki säätiöt on rakennettava rakennusmääräysten vaatimusten täyttämiseksi. Siinä säädetään, mitkä lohkot, joihin perustuksia tulisi käyttää. Ainoa huomata on se, että voit rakentaa lohkojen perustan omiin käsiisi, riippumatta kivien koosta ja painosta. Tärkeintä on tarkkaan noudattaa rakennustekniikan vivahteita.

PBS: n perusta

Lohkojen käyttö PBS: n avulla voit rakentaa kiinteän perustan eri rakenteille. Monoliittisen rakenteen rakennusbudjetti ja FBS: n perusta ovat lähes samat, mutta jälkimmäisen rakentamisen nopeus on verrattain korkeampi. Lohkomateriaalin teollinen tuotanto takaa yksikerroksisten ja monikerroksisten tilojen kestävyyden ja luotettavuuden. Vaiheittainen ohje auttaa erikseen hallitsemaan FBS-lohkojen perustan rakennetta.

Luonteenomaiset lohkot säätiölle

Betonituotteiden tuotantoa säätelee Gosstandart, joka määrittelee materiaalin ominaisuudet, mitat, kuljetus-, varastointi- ja asennusolosuhteet. Rakennetyypistä riippuen on olemassa seuraavia lohkotyyppejä:

 • FBP: t erotetaan avoimista tiloista. Tämä vähentää säätiön rakenteellista kuormitusta maaperään.
 • FBV: llä on leikkaus tietoliikennejärjestelmiin ja asennusliittimiin.
 • Rakenteen pääosa on jatkuva seinälohko FBS, jolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus.

Aineiston tärkeimmät tekniset ominaisuudet esitetään taulukossa:

Vahvistettu betonituotteisiin on asennettu silmukka, joka antaa säätiön rakentamisen helpoksi. Se työntyy yläreunan yläpuolelle ja puristuu asennuksen jälkeen tai se upotetaan välittömästi laitteen sisään. Materiaalin päämitat on lueteltu taulukossa:

Lohkoperustan rakentamisen ominaisuudet

PBS: n perusta on melko yksinkertainen järjestelyssä. Aluksi valmistetaan vahvistettu tyyny, sitten seinät asetetaan, työ on viimeistelty vedeneristys.

Ehdotetun tekniikan soveltamisen esteenä voi olla nostolaitteiden puute. Voimansiirto on mahdollista vaihtaa vinssiin, mutta tämä käytäntö on epätodennäköinen johtuen työvoimakustannusten merkittävästä kasvusta. Loput järjestelyprosessista eivät ole ongelma edes aloittelijoille.

Lujuuden ja jäykkyyden parametrien mukaan FBS-lohkojen perusta menettää monoliittisiin analogeihin. Sen voitot ovat yksinkertaisuus ja rakentamisen nopeus, alhaisemmat kustannukset. Optimaalisesti lohko pohja soveltuu hiekka maaperä. Pehmeän ja murskaman maaperän läsnä ollessa tästä venttiilistä on parempi kieltää rakenteen samentumisen vaara. Tämä voi aiheuttaa pystysuoran rakenteen muodonmuutoksen tai tuhoutumisen.

FBS-lohkojen talon pohja siirtää maaperän turvotusta miltei ilman seurauksia. Samankaltaisilla vaikutuksilla monoliittirakenne kykenee rikkomaan, ja lohkoelementti vain kaareutuu. Joustavuuden ja liikkuvuuden syy - saumojen esiintyminen.

Toinen PBS-tuotteiden etu - kyky rakentaa pohja kaikissa sääolosuhteissa. Lumi tai sade eivät ole esteenä asennusprosessille. Tällaisessa tilanteessa on mahdotonta täyttää monoliittista rakennetta.

Valmisteleva vaihe

FBS-lohkojen perusta edellyttää alustavaa luonnosta. Suuri apulainen on tietokoneohjelma, ilman tietokonesovittua, asennus tehdään käsin paperilla. Yksityiskohtainen kuvaus auttaa ottamaan huomioon kaikki FBS: n säätiön asennuksen ja liittämisen vivahteet. Hankkeen laatimisessa otetaan huomioon maaperä, pohjaveden laatu, rakennuksen korkeus ja kokonaiskuormitus.

 • Aukon leveys ylittää 1 m: n lohkojen pohjan koon. Tämä rako vaaditaan vesitiivistyksen, seinäeristyksen ja viemäriputkien järjestämiseen.
 • PBS: n ensimmäinen tukirivi pidetään 40 cm: n sisällä.
 • Kaksi seuraavaa riviä pienennetään 30 cm: iin.

Kun vertaat säätiön mittasuhteita ja suoraan FBS-lohkoja, määritä tarvittava numero ja jatka materiaalin hankintaan. Hankkeessa on otettava huomioon teknisen viestinnän vetäytymispaikka sopivan kokoonpanon lohkojen hankkimiseksi. Tämän hetken menettämisen suunnitteluvaiheessa on porattava uusia reikiä säätiössä, mikä lisää aikaa, energiaa ja rahoitusta.

maavalli

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun täytyy katsoa rakennustyömaalla. Nosturin sijainti määritetään siten, että työstä aiheutuva häiriö minimoituu.

FBS: n perustan laite suoritetaan tavallisessa sekvenssissä:

 • Lohkojen tulevan pohjan kulmat on määritetty, tappuja ajetaan tässä paikassa.
 • Pohjamerkkien välissä on venytetty köysi.
 • Väliseinät on asennettu sisäisten väliseinien ja ulkoseinien järjestelyihin.
 • Kaivaminen kuoppa lohkojen FBS. Sen syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen 25 cm: n. FBS: n säätiön keskimääräinen arvo on 0,8-1,0 m. Suurilla indikaattoreilla tällaisten lohkojen rakentaminen on epäkäytännöllistä.

Ainoa muodostuminen

Lohkojen perusta on kaksi tapaa. On helpompi pysyä hiekkipyyhkeiden versiossa. Epävakaassa maaperässä valitaan konkreettinen tuki, mutta tämä lisää huomattavasti aikaa, rahaa ja työvoimakustannuksia. Ennen tiivistetyn hiekkalaukun muodostamista FBS: n rakenteen ohjaimella on samat kohteet. Betonipohjan perustuksen rakentamisprosessi alkaa asennus- ja asennustyöhön.

Työ vaatii hiekkaa, murskattuja 20-40 jakeita ja varusteita. Järjestelyn tärkeimmät vaiheet:

 • Kaivon pohja- ja sivupinnat ovat kohdakkain.
 • PBS: n pohjaan upotettu kuori peitetään kerroksella 10-15 cm paksua hiekkaa. Pinta on kasteltu vedellä ja tiivistetty tiiviisti.
 • Hiekkalaatan päälle 10 cm: n paksu hiekkakerros putoaa ja tiivistyy jälleen.

Tämän jälkeen he siirtyvät säätiön rakentamisen seuraavaan vaiheeseen käyttämällä FBS-lohkoja.

Muotoilun, vahvistamisen järjestäminen

Reuna-alusta on optimaalinen ratkaisu FBS-lohkojen valmistukseen perustuvalle muottirakenteelle. Keskenään levyt on kiinnitetty sopivalla tavalla, tavallisesti näihin tarkoituksiin käytetyt ruuvit. Muotti on asennettu louhinnan seinien viereen, pystysuora säilyy tasolta.

FBS-lohkojen betonirakenne sisältää vahvistushäkkeen. Asettelu on yksinkertaista:

 • Asennuksessa on oltava halkaisijaltaan 14 mm teräsvaipat.
 • Verkko on neulottu, solukoot valitaan mielivaltaisesti. Lohkojen pohjan kuormituksesta riippuen ne pysähtyvät 10x10 tai 15x15 cm: n muunnoksella.
 • Vahvistusta tehdään yleensä kahdessa kerroksessa, jolloin ylä- ja alareunat ovat erillään soraa ja tulevan betonituotteen päästä samalla etäisyydellä.
 • Ristikot on kiinnitetty vaurioituneiden pystysuorien tukipalkkien kustannuksella.

Tyyny täyttö

Valmistettu rakenne täytetään betonilla. Prosessi suoritetaan hitaasti niin, että kerros on yhtenäinen. Poista ilmakuplat auttavat liitososia, jotka läpäisevät täytön säännöllisin väliajoin. Pehmustettu pinta lohkojen alapuolella on varovasti kohdistettu.

Voimakkuuden parantamiseksi betoni on jätetty 20-30 päivän ajaksi. Kun ilman lämpötila on korkea, FBS-lohkojen alapuolinen pinta kostutetaan säännöllisesti vedellä halkeamien ilmenemisen välttämiseksi.

Asennuslohkot

FBS: n asettaminen suoritetaan nosturin avulla. Vahvitetun betonituotteen nostamisen jälkeen työntekijäryhmä lähettää lohkot säätiöhankkeeseen määrätyille paikoille ja korjaa ne. Kiinnitys keskenään toteutetaan ratkaisulla käyttämällä betonimerkkiä M100. Keskimääräinen seoksen kulutus yhden FBS-yksikön kiinnittämiseen on 10-15 litraa.

Aluksi lohkot säätiölle asetetaan kulmiin. Niiden välinen lanka auttaa parantamaan navigointia väliseinien lisäsyötön avulla. Säätiön pystysuuntaiset saumat myös kaadetaan laastilla.

Vesitiivistyksen tarve

Nestemäinen mastike sopii erinomaisesti FBS: n perustan vedeneristykseen. Tätä tarkoitusta varten eristävä koostumus käsittelee huolellisesti tukirakenteen ulko- ja sisäpuoliset sivupinnat.

Armopoyas-asennus

PBS-materiaalista rakennettu pohja voiman lisäämiseksi vaatii usein panssaroidun vyön. Tätä tarkoitusta varten valuraudan ylärajalle valetaan 20-30 cm: n vahvis- tettu teräsbetonivyö. Vahvikkeena käytetään 10 mm paksuja teräspalkkeja. Seuraavassa rakenteessa on tällä perusteella lattialevyt asennettu.

Jotkut ammattilaiset kiistävät tarvetta rakentaa vahvistin, tämä tehdään rakenteen omistajan harkinnan mukaan. Mutta rakentamisen laatu tällaisesta toimenpiteestä vain voittaa.

Lohkojen perustuksen rakentaminen on valmis. Työläinen teknologia perustelee itsensä luotettavaksi tulokseksi.

Betonielementtien perusteet: edut, haitat, lohkotyypit, rakennustyöt

On olemassa useita tapoja rakentaa säätiö käyttäen monipuolisinta materiaalia. Näiden joukossa on arvokas joukko betonilohkoja.

Laadukasta ja kestävää materiaalia on käytetty pitkään ja onnistunut saamaan luottamusta ja tunnustusta yksityisrakennusten rakentajilta ja omistajilta.

Vahvistettu betoni ei ole ominaisuuksiltaan sellainen, että se altistuu kostealle ympäristölle ja kestää kuormituksen useita kerroksia.

Katso videota betonilohkojen pohjasta.

Edut ja haitat

Betonilohkojen käyttämisen perusteet:

• kestävä materiaalinen rakenne;

• korkea kulumiskestävyys;

• nopeuttaa rakentamisprosessia;

• ei ole tarvetta muottiin;

• Erityiset mitat mahdollistavat suurta tarkkuutta.

Haittoja on myös harkittava rakentamisen aikana:

• suuri paino merkitsee erikoislaitteiden vetovoimaa;

• heikot kohdat ovat saumoja, jotka johtuvat huonosta tiukkuudesta.

Useimmat puutteet ovat sopeutettavissa. Niinpä matala lämpösuoja voidaan korjata ulkoisen eristyksen avulla. Vedeneristyspinta, joka on tehty eristysprosessissa, lisää saumojen tiukkuutta. Suuren painon ei tarvitse selviytyä tekniikasta ja käsittelijöiden prikaatiosta, jos ostat pienimuotoisia lohkoelementtejä.

Lohkojen käytön tärkeä kysymys on niiden laatu. Valittaessa uutta tuotetta kiinnitetään huomiota teknisten eritelmien suorittamiseen tuotannon aikana. Tämän voi taata suuri yritys, joka arvostaa maineensa. Pienet yhteistyökumppanit voivat muuttaa betonin ja prosessin olosuhteiden koostumusta, mikä heikentää vahvuutta ja kestävyyttä.

Käytetyt lohkot on kuitenkin ostettava asiantuntijan kanssa, joka voi visuaalisesti määrittää kulumisasteen ja vaurion. Joskus näennäisesti koko tuotteissa säilytetään epämiellyttäviä yllätyksiä, jotka tulevina vuosina voivat ilmetä itsestään, koska kukaan ei tiedä missä olosuhteissa ja millä kuormalla lohkot toimivat.

Lohkotyypit

Säätiön rakentamiseen suositellaan seuraavia betonilohkoja:

• FBP (ontolohkot sisäisillä onteloilla);

• FBV (tuotteet, joissa on urat viestintälinjoille);

• FBS (monoliittiset lohkot ilman reikiä ja onteloita).

Joskus kevyisiin rakennuksiin käytetään FL-tyynyjä. Mutta vahvimmat ovat monoliittisia tuotteita. Niitä käytetään useiden kerrosten talojen rakentamiseen.

Jokainen tehtaalla vapautettu teräsbetonituote on merkitty merkinnällä, joka sisältää tiedot kuorman mitoista ja raja-arvoista. Näiden tietojen perusteella voit valita optimaalisen lohkotyypin, joka ei ylitä ylimääräisiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Kun otetaan huomioon lohkojen suosio yksityisessä rakentamisessa, jotkut valmistajat ovat luoneet lohkoelementtien tuotannon mittoja, jotka eivät vaadi erityisten laitteiden (20x20x40 cm) osallistumista. Tämä vähentää kuljetuksen ja asennuksen lisäkustannuksia, mikä helpottaa rakentamista.

Betonituotteiden rakenne sisältää myös liittimet (8-12 mm). Erilaiset lisäaineet antavat betonille lisäresistanssin jäätymistä, hapan syövyttävää ympäristöä, tulvia. Tämä mahdollistaa betonin valitsemisen sääolosuhteille ja maaperän ominaisuuksille.

Kun asennat nauhat tai pylväspohjan, on otettava huomioon katon, seinien ja yleisen tilan kuormitus säätiöön. Ilman suunnittelutyötä ei riitä. Yleisimmin käytetty monoliittinen lohko. Onttoa tuotetta käytetään autotallien, huvilojen ja muiden kevyiden rakennusten rakentamiseen.

Rakennuksen ominaisuudet betonilohkojen pohjasta

• Ennen rakentamista tehdään tutkimus maaperän rakenteesta ja pohjaveden esiintymisestä. Useilla tulvilla ja saveen maaperällä toteutetaan lisätoimenpiteitä lohkojen suojaamiseksi tuhoamiselta.

• Kaivannon tai ojan kaivaminen tapahtuu asetetuilla kooilla. Syvyyden tulisi olla vähintään 50-70 cm maaperän jäädyttämisen tasosta.

• Viestintäkaivojen syöttö pohjaan tehdään rinnakkain viemärijärjestelmän kanssa.

• Kuopan pohjan täyttö hiekalla ja soralla tehdään säännöllisin tiivistein.

• FL- tai BF-betonilevyjen asentaminen luo tarvittavat perustelut lohkoelementteille.

• Täyttämällä yhdisteet kuljetetaan sementtilaasti (M300).

• FBS- tai FBV-lohkojen sijoittaminen, kun rivejä siirretään vastaamaan muurausmateriaalia. Elementtiliittimiin käytetään betonisekoituksia ja metallipinoja.

• Täydelliseen perustukseen riittää 3-5 riviä.

• Pohjapinnan kummallakin puolella bitumimateriaalin kummallakin puolella oleva vedeneristys antaa nivelet tiiviiksi ja suojaa liitosten muodonmuutoksia vastaan.

Pylväsperustaan ​​käytetään 20x20x40 cm lohkareita. Asennustekniikka noudattaa teippityypin periaatetta.

Ovatko FBS lohkot (perustukselle) vahvistettu sisällä tai ei?

Kirjoittaja: Vieras, 16. huhtikuuta 2006 talon rakentamisessa

Suositeltavat viestit

Viimeksi katsotut 0 käyttäjää

Yksikään rekisteröity käyttäjä ei näe tätä sivua.

Parhaat artikkelit IAB: n verkkosivuilla

 • Kaikki aktiviteetit
 • tärkein
 • Ideoita kotiisi
 • Rakenna talo
 • Ovatko FBS lohkot (perustukselle) vahvistettu sisällä tai ei?

Olet ammattilainen
arkkitehti tai
suunnittelija?

BII. Korjaus ja sisustus

Olet ammattilainen
arkkitehti tai
suunnittelija?

IVD.ru -verkkosivusto on johtava Internet-projekti, joka on tarkoitettu asuntotilojen jälleenrakentamiseen ja sisustukseen. Sivuston tärkein sisältö on "Ideas of Your House" -lehden arkisto - yksinomainen artikkeleita, korkealaatuisia kuvia, käytännön neuvoja ja oppitunteja. Asiantuntijaryhmä toimii projektissa tiiviissä yhteistyössä tunnettujen suunnittelijoiden, arkkitehtien ja johtavien julkaisijoiden kanssa.

Verkkosivustossamme on kattavat suunnitteluratkaisut; tarkastella yksityiskohtaisia ​​markkinatarkastuksia rakennus- ja viimeistelyaineista, huonekaluista, koneista ja laitteista; verrata omaa ideasi johtavien arkkitehtien suunnitteluprojekteihin; Keskustele suoraan muiden lukijoiden ja toimittajien kanssa foorumilla.

Oletko ammattimainen arkkitehti tai suunnittelija?

Kuinka valita ja asentaa säätiön FBS-kortit?

Säätiölohkojen avulla voit rakentaa vahvoja ja kestäviä perustuksia eri rakenteille. Suotuisasti erottuvat monoliittirakenteiden taustalla, käytännöllisyydellä ja järjestelyn nopeudella. Harkitse perustuslohkojen positiivisia ja negatiivisia piirteitä sekä tämän mallin itsenäistä asennusta.

Erityisominaisuudet

FBS-lohkoja käytetään kellarin perustusten ja seinien sekä tukirakenteiden (telineet, sillat, luiskat) rakentamiseen. Jotta perustablokit olisivat pitkät kestävyysindeksit ja ne palvelevat pitkään, niillä on oltava erityiset tekniset ominaisuudet.

Rakennusmateriaalien tiheyden tulee olla vähintään 1800 kg / m3. m, ja materiaalin sisällä ei saa olla ilmanpoistoa. Sisäpohjat voivat olla sekä vahvistettuja että vahvistamattomia. Viimeinen muunnelma on melko yleinen. Vahvistettu tuote valmistetaan tilauksesta.

FBS toimii kiinteänä muottilaitteena, liittimet asennetaan tyhjiin ja täytetään betoniliuoksella. Heillä on leikkeitä käytännön asennus eri viestinnän. GOSTin mukaan kaikenlaisia ​​tällaisia ​​lohkoja käytetään seinien, ala- kenttien rakentamiseen ja kiinteän rakenteen rakentamiseen säätiön rakentamiseksi.

Tuotantoprosessissa lohkot puristetaan tärinän pöytiä varten, valukappaleita varten ne käyttävät erikoistuneita muotoja, jotka mahdollistavat rakenteen geometrian tarkan tarkkailun. Materiaalit, joilla on rikki geometria, eivät kykene muodostamaan tiheää muurausta, ja liian suuret saumat myöhemmin muodostavat kosteuden tunkeutumisen rakenteen sisällä. Kiihtyvään kovettumiseen ja kovettumiseen betoni riisuu. Tämän valmistusprosessin avulla betoni kykenee saavuttamaan 70%: n vakauden 24 tunnissa.

Joustavuuden ja lujuuden kannalta perustilohkokonstruktiot ovat alhaisemmat kuin monoliittiset perusteet, mutta ne ovat halvempia ja käytännöllisempää. Pohjustuslohkot soveltuvat parhaiten maaperään, jossa hiekkapitoisuus on korkea.

Paikoissa, joissa on kuohkeaa ja pehmeää maata, on parempi luopua tällaisen pohjan rakentamisesta, koska rakennus voi heikentyä, mikä johtaa rakennuksen edelleen tuhoamiseen.

Block-mallit ovat vastustuskykyisiä maaperän kasaantumisvoimien vaikutuksille. Niissä olosuhteissa, joissa nauha-betonijärjestelmät voivat rikkoa, lohkot vain taipuvat. Tämä laadukkaan esivalmistetun perustuksen tarjoaa ei-monoliittinen muotoilu.

makeiset

FBS: n käyttöön perustuva rakentaminen on kuluttajien keskuudessa suuri kysyntä rakennusmateriaalin nykyisten etujen takia.

 • Korkea haju. Nämä rakennusmateriaalit voidaan asentaa mihin tahansa lämpötila-olosuhteisiin, koska tuote sisältää erityisiä kylmänkestäviä lisäaineita. Vahvitetun betonirakenteen rakenne matalan asteen vaikutuksen alaisena pysyy ennallaan.
 • Korkea vastustuskyky aggressiiviselle ympäristölle.
 • Kohtuulliset kustannukset tuotteista.
 • Laaja valikoima lohkon mittoja. Tämä mahdollistaa erittäin pienien tilo- jen rakentamisen sekä laajamittaisen tuotannon erikoiskohteet.

haittoja

Lohkoperustan järjestäminen edellyttää erikoistuneiden nostolaitteiden läsnäoloa, mikä tarkoittaa, että sinun on tehtävä tiettyjä kustannuksia erikoislaitteiden vuokrauksesta.

Block foundation on vahva ja kestävä, mutta sen rakenne liittyy joitakin haittoja.

 • Nostovälineiden vuokrausmateriaalikustannukset.
 • Kun yksiköt asennetaan yksitellen, rakenteisiin muodostuu arkoja, jotka edellyttävät lisää vedenpitävyyttä ja lämpöeristystä. Muussa tapauksessa kosteus tunkeutuu huoneen sisälle, samoin kuin kaikki lämpöenergiat tulevat ulos niiden läpi. Tulevaisuudessa tällaiset tekijät johtavat rakennusten tuhoamiseen.

GOST, jossa vahvistetaan FBS: n valmistusta koskevat säännöt, säädetään seuraavista mitoista:

 • pituus - 2380.1180, 880 mm (lisä);
 • leveys - 300, 400, 500, 600 mm;
 • korkeus - 280, 580 mm.

Kellarin ja maanalaisten seinien rakentamiseen perustilalohkot ovat kolmesta tyypistä.

 • FBS. Merkintä tarkoittaa jatkuvia rakennusmateriaaleja. Tämän tuotteen vahvuusindikaattorit ovat korkeammat kuin muilla lajikkeilla. Vain tätä tyyppiä voidaan käyttää rakennuksen säätiön rakentamiseen.
 • FBV. Tällaiset tuotteet eroavat edellisestä tyypistä siinä, että niillä on pituussuuntainen lovi, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän rakentamiseen.
 • FBP: t ovat betonista valmistettuja onttoja materiaaleja. Kevyillä lohkotuotteilla on neliölliset aukot auki.

Myös pienikokoisia rakenteita, kuten 600x600x600 mm ja koko 400 mm. Jokainen malli on suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, jossa päistään on urat tiiviiseen säilytykseen, joka on täytetty erityisellä seoksella perustuksen tai seinän rakentamisen aikana, ja rakentamisen hihnat, joita varten ne otetaan käyttöön siirtämiseen.

FBS-rakenteet on valmistettu silikaatista tai laajennetusta savea betonista. Betonin lujuusryhmän tulisi olla:

 • vähintään B 7, 5 betonille merkinnällä M100;
 • vähintään B 12, 5 betonille merkinnällä M150;
 • raskaalle betonille - 3, 5 (М50) - 15 (М200).

Säätölohkojen jäätymisvastuksen tulisi olla vähintään 50 jäädytys-sulatusjaksosta ja vedenpitävyys tulisi olla W2.

Lajin nimeämisessä sen mitat desimaaleina ovat merkittyjä, pyöristettyjä. Määritelmä osoittaa myös konkreettisen mallin:

 • T - raskas;
 • P - solujen täyteaineilla;
 • C - silikaatti.

Harkitse esimerkkiä FBS -24-4-6 t - tämä on betonilohko, jonka mitat ovat 2380x400x580 mm, joka koostuu raskasta betonia.

Lohkojen paino on 260 kg ja sitä korkeampi, joten perustuksen rakentamiseen tarvitaan erikoistuneita perustuksennostolaitteita. Asuinympäristöjen rakentamiseen käytetään pääasiassa lohkareita, joiden paksuus on 60 cm. Lohkojen suurin vaatimus on 1960 kg.

Parametrien suurin poikkeama saa olla enintään 13 mm, korkeus ja leveys 8 mm, parametrin leikkaus 5 mm.

laite

Perusblokkituotteista voidaan rakentaa 2 erilaista kehystä:

 • columnar.

Pylväsrakenne on ihanteellinen pienikokoisten rakenteiden rakentamiseen kallistuvilla, hiekkapohjaisilla mailla sekä pohjaveden korkeilla pohjavesialueilla. Nauhan esivalmistettu runko soveltuu eri kivirakenteisiin yhdellä rivillä.

Molempia perustyyppejä laitetaan lohkojen yleisen tekniikan mukaisesti. Estävät tuotteet asetetaan tiilien asettamiseksi (yksi kerrallaan) käyttämällä sementtilaastia. Tässä tapauksessa on huomattava, että sementtimassa sisältää kohtuullisen määrän nestettä. Liian paljon vettä tuhoaa koko rakenteen.

Lankatuotteiden horisontaalisten ja pystysuorien rivien seinämien välisen perustan lujuuden lisäämiseksi vahvistetaan. Tämän seurauksena sementtiseoksen kaatamisen ja seuraavan lohkon rivin asettamisen jälkeen säätiöllä on vankka perustuslujuus.

Jos rakennussuunnitelmaan kuuluu maanalainen autotalli, kellari tai pohjakerros, maanpinnalla on tarpeen tehdä kuoppa, jossa säätiö järjestetään. Betonilaatat asennetaan lattialle kellarille tai monoliittinen tasoitus kaadetaan.

asennus

Lohkotuotteita koskevat vaiheittaiset ohjeet itse asennukseen ovat:

 • valmistelutyö;
 • maanrakennustyöt;
 • pohjan järjestely;
 • muottien ja vahvikkeiden asennus;
 • kaataa tyyny;
 • lohkot;
 • vedenpitäväksi;
 • vahvistetun hihnan asennus.

Valmistelutyöt

On huomattava, että lohkotuotteiden kehys, toisin kuin monoliittirakenteet, on pystytetty melko lyhyessä ajassa. Asennuksen jälkeen voit jatkaa seinien kohdistamista. Tärkein ehto on säätönauhan parametrien oikea laskenta.

 • Tulevan pohjan leveyden on oltava suurempi kuin rakennuksen seinien suunnittelupaksuus.
 • Block-tuotteiden on läpäistävä vapaasti valmistettuun ojaan, mutta samanaikaisesti rakennuksen työn on oltava vapaata tilaa.
 • Pohjan kehän alapuolella olevan kaivannon syvyys lasketaan tulevan rakennuksen kokonaispainosta riippuen maaperän jäädyttämisen tasosta sekä maaperän ominaisuuksista.

Ennen asennuksen aloittamista on tarpeen kehittää kaavio tulevaisuudesta. Tätä tehtävää varten sinun tulee piirtää lohkotuotteita. Näin ollen on mahdollista ymmärtää materiaalien asennusjärjestys ja niiden kastelu.

Usein lohkoperustan alarivin leveys on 40 cm. Seuraavien kahden rivin osalta tämä kerroin pienenee 30 senttimetriin. Rakennusmateriaalin hankkimisen edellyttämät rakenteen parametrit ja peruslohkojen tunteminen, voit mennä rautakauppaan rakennusmateriaalien hankintaan.

maavalli

Ensimmäinen vaihe on tutkia rakennuspaikkaa. Suunnittele, missä erikoislaitteet sijaitsevat. Ja sinun on myös huolehdittava siitä, että rakennuspaikka voi häiritä työtä, häiriöiden poistaminen.

 • Tulevan rakenteen kulmat määritetään, johon panokset asetetaan. Niiden välissä on venytetty köysi tai köysi, jonka jälkeen sisä- ja ulkoseinien tulevan rakenteen osille on asennettu erityisiä merkintäelementtejä.
 • Kaivaus suoritetaan. Säännön mukaan kuopan syvyyden tulisi olla yhtä suuri kuin maaperän jäädyttämisen syvyys 20-25 senttimetrin lisäyksellä. Mutta tietyillä alueilla maaperän jäädyttämisen syvyys voi olla noin 2 metriä, tällaisen järjestelyn kustannukset ovat irrationaalisia. Sen vuoksi keskimääräinen syvyys oli 80-100 cm.

Tyynyjen sovittaminen

Lohkoperuslaitteessa on 2 muunnelmia: hiekkalaatan päälle tai betonipohjalle. Toinen muunnos sopii epävakaisiin maaperään, mutta betonivuoto vaatii lisäkustannuksia ja vaivaa. Ennen tyynyjen järjestelyprosessia molempien vaihtoehtojen asennus on sama. Betonipohjan perustuksen rakentamismenetelmä alkaa rakennuksen ja vahvistamisen avulla.

Sora 20-40 jakeet, hiekka, vahvikkeet valmistetaan etukäteen. Seuraavat työvaiheet suoritetaan:

 • kuoppan seinät ja pohja on kohdistettu;
 • kuopan pohja peitetään kerroksella 10-25 senttimetriä hiekkaa, kaadetaan vedellä ja tiivistetään tiiviisti;
 • Hiekkalaatikko peitetään kerroksella soraa (10 cm) ja tiivistetään.

Muottien asennus ja vahvistaminen

Terälevy soveltuu keräyspintaan, jonka paksuus on 2,5 cm. Muottipaneelit kiinnitetään sopivalla menetelmällä. Periaatteessa tätä tarkoitusta varten käytetään ruuveja. Muotti on asennettu kaivon seiniin, joten tällainen asennus on tarkastettava rakennustasolla.

Rakenteen lujittamiseksi käytetään metalleja, joiden läpimitta on 1,2-1,4 cm. Ne on liitetty ristikkoon, jonka solut ovat 10 x 10 cm joustavan langan avulla. Pohjimmiltaan raudoitus suoritetaan kahdessa kerroksessa, kun taas alemmat ja ylemmät ruudut sijoitetaan samalla etäisyydellä raunioista ja sen jälkeisestä kaatamisesta. Ristikon kiinnittämiseksi lujituksen kohtisuorat tankoja ajetaan pohjaan.

Jos aiot rakentaa suurta ja raskasta rakennusta, vahvistavien kerrosten määrää on lisättävä.

Taivutustyynyt

Täytä koko rakenne betoniseoksella. Liuos kaadetaan hitaasti tasaiselle kerrokselle. Täyttämällä useita lujittamalla alueita, on tarpeen poistaa ylimääräinen ilma. Tyynyn pinta tasoitetaan.

Kun kaikki toimenpiteet on suoritettu, rakentaminen jätetään 3-4 viikkoa, jotta se saisi riittävän vahvuuden. Kuumina päivinä betonia kostutetaan ajoittain vedellä, jotta se ei halkeile.

Muuratut lohkot

Peruslohkojen asettaminen edellyttää nosturia, joka nostaa massiivisen rakenteen. Sinä ja avustajasi täytyy korjata lohkotuotteet ja asentaa ne nimettyihin paikkoihin. Asennukseen tarvitaan betonimerkki M100. Keskimäärin 1 yksikön asennus vaatii 10-15 litraa betoniseosta.

Aluksi lohkot asennetaan kulmiin, paremman suuntauksen vuoksi, köysi on venytetty tuotteiden väliin ja FBS-tason katteet täytetään vuorotellen. Seuraavat lohko rivit pinotaan liuokseen vastakkaiseen suuntaan.

vedeneristys

Vesitiivistyksen suorittamiseksi on parasta käyttää nestemäistä mastista, joka peittää perusteellisesti säätiön sisä- ja ulkoseinät. Alueilla, joilla on rankkasateet, asiantuntijat suosittelevat lisäkerroksen asentamista kateaineisiin.

Vahvistettu hihna

Jotta koko rakenne poistettaisiin tulevaisuudessa, sitä on vahvistettava. Perusrakenteen vahvuudelle on usein valettu betonivyö, jonka paksuus on 20-30 senttimetriä. Vahvike kiinnitetään vahvikkeella (10 mm). Tulevaisuudessa laattoja asennetaan tälle hihnalle.

Kokeneet mestarit voivat kyseenalaistaa tarpeen tehdä vahvistettua vyötä, koska he uskovat, että levyt jakavat riittävästi kuormitusta, sinun tarvitsee vain kiinnittää ne oikein. Mutta asiantuntijoiden mukaan, jotka ovat jo työskennelleet tämän mallin kanssa, on parempi olla jättämättä huomiotta aseiden asentamisen.

Suunnittelu on seuraava:

 • muotti on asennettu perusseinämien muotoon;
 • vahvistettu verkko asetetaan muottiin;
 • kaatoa betoniliuosta.

Tässä vaiheessa lohkotuotteiden perustuksen asennus on valmis. Tekniikka on työläs, mutta yksinkertainen, voit rakentaa sen itse, vaikka ilman tietynlaista kokemusta. Kun olet tehnyt kaiken ohjeiden mukaisesti, luot turvallisen ja vahvan perustan, joka palvelee pitkää käyttöaikaa.

vinkkejä

Harkitse asiantuntijoiden suosituksia peruslohkojen asettamisesta.

 • Älä jätä huomiota vedenpitävyyden toteutumiseen, koska se on rakenteen suojelu saostuksesta.
 • Lämpöeristykselle on parempi käyttää polystyreenivaahtoa tai polystyreenivaahtoa, joka on asennettu huoneen ulkopuolelle ja sisälle.
 • Jos betonoitujen lohkojen koko ei vastaa pohjan kehää, lohkotuotteet muodostavat aukkoja. Niiden täyttämiseksi ne käyttävät monoliittisia lisäosia tai erikoistuneita lisälohkoja. On tärkeää, että näillä aggregaateilla on sama vahvuus kuin peruslohkamateriaaleilla.
 • Perusasennuksen yhteydessä on välttämätöntä jättää teknologinen reikä, jonka kautta viestintäelementtejä pidetään tulevaisuudessa.
 • Sementtiseoksen sijaan voit käyttää erityistä liimajärjestelmää.

Talon rakentaminen

Lohkojen pohjalla on kaikki betoniteräksen edut, mutta se on rakennettu paljon nopeammin kuin monoliittinen nauha-pohja. Rakennuksen jälkeen voit siirtyä välittömästi rakentamisen seuraavaan vaiheeseen odottamatta sen kovettumista. Levyt valmistetaan eri kokoja, erityisesti yksityistä rakentamista varten, asennuksen aikana, mikä ei edellytä laitteiden mukanaoloa.

Mitkä ovat perustablokit

Nämä ovat elementtejä, jotka muodostavat esivalmennetun rakennuksen perustan. Suosituimpia betonilohkoja ovat FBS, joka on valmistettu betonituotteiden tehtaalla, mikä takaa korkealaatuisten tuotteiden vaatimusten noudattamisen: seoksen ainesosien täsmällisen suhteen, raudoituksen, korkealaatuisen betonin kaatamisen ja lisää vibropressoinnin maksimaaliseen tiheyteen, höyryttämisen erikoiskammioihin ja betonin lopulliseen kovettumiseen.

Teoreettisesti on mahdollista tehdä ne käsin, mutta käytännössä se osoittautuu suuriksi investoinneiksi aikaa ja rahaa, minkä seurauksena lohkojen hinta on korkeampi kuin tehtaan hinta. Mutta esivalmistettujen perustusten kustannukset ja siten monoliittisen kustannukset. Nykyään niitä tuottaa suuri joukko tehtaita, koska korkean kilpailun takia säätiölohkojen hinta ei ole liioiteltu, ja suuren volyymin ostamisen myötä sitä voidaan edelleen pienentää.

Lohkojen valinnasta ei kuitenkaan pidä ohjata hintaa, vaan ensisijaisesti kuormitusta, jota he pystyvät kestämään. Jokaiselle FBS-tyypille standardit on määrätty GOST: ssä, ja tehtaissa valmistettujen lohkojen on oltava laaduntarkastuksen alaisia. Lisäksi betoniseokseen lisätään lisäaineita, jotka parantavat niiden laatua.

 • Pakkasenkestävyys saavutetaan erityisillä lisäaineilla. Tällaiset lohkot kestävät merkittäviä lämpötilaeroja. Ne olisi valittava alueille, joilla on vaikeat talvet.
 • Haponkestävyys lisääntyy lisäämällä murskattua graniittia betoniin. Kuten ominaisuuksista voidaan nähdä, ne on sovitettu käytettäväksi happamissa maissa.
 • Erilaisia ​​kokoisia tehtaalla valmistettuja tuotteita. Suurten kehittäjien rakentamiseen erikoislaitteilla valmistetaan suurikokoisia lohkoja, ja yksityisille rakentajille tarjotaan pientä kokoa.

Mutta kaikista parannuksista huolimatta säätiölohkoilla on haittoja:

 • korkeat kustannukset. Perustaminen on vähintään 30% kalliimpaa kuin monoliittinen;
 • tarve kaksinkertaiselle vedeneristyskerrokselle;
 • Saumojen, jotka muuraus on, ovat hyvin alttiita ulkoisten tekijöiden vaikutuksille, ja siksi ne on eristettävä.

Peruslohkojen lajit

Kaikki alustalohkotyypit jaetaan kolmeen päätyyppiin:

 • monoliitti (FBS) ovat kiinteitä betonilohkoja teräsvahvikkeella, ne ovat kestävimpiä kaikenlaisia;
 • monoliittinen uralla (FBV) - ne on myös valmistettu betonista, mutta niillä on erityisiä leikkauksia, jotka on suunniteltu erilaisten viestintätyyppien asettamiseen;
 • ontto (FBP) - on sisällä ontelo. Ne ovat vähiten kestäviä ja säätiön rakentamista ei käytetä koskaan. Voidaan käyttää vain kevyen kehyksen tai puutalon rakentamisessa.

Kun valitaan materiaali nauhateollisuudelle FBS-lohkoista, on tarpeen tietää niiden ominaisuudet ja pystyä määrittämään lyhenne. Esimerkiksi FBS 2-2-4 tarkoittaa, että sen pituus on 20 cm, leveys 20 cm ja korkeus 40 cm. Näin ensimmäinen numero ilmaisee lohkojen pituuden, toinen osoittaa leveyden ja kolmas osoittaa niiden korkeuden.

Käytä betonielementtien nauhan perustuksia FBS 4, 6, 8, 9, 12, 24 teräsvahvikkeilla. Heidän valintansa riippuu rakennuksen asettamasta kuormituksesta.

Pienikokoisille rakenteille lohkot, joiden koko on 20x20x40, ovat helpoimpia. Koostumuksessaan murskattujen kalkkikivien sijasta lisätään graniittia, joten ne soveltuvat kellareiden, kellareiden, sisäosien jne. Rakentamiseen. Lohkojen 20x20x40 nauhateos voidaan tehdä itsenäisesti, koska sen paino on vain 31,7 kg.

Lisätietoa FBS-lohkojen teknisistä ominaisuuksista on esitetty taulukossa.

Lohkojen teippipohjan laite tekee sen itse

Kuten minkä tahansa pohjan rakentamisessa, ennen kaikkea on tarpeen rakentaa maaperän ominaispiirteisiin. Tekniikan kunnioittamisen ansiosta esikuorittua teippausta voidaan asentaa jopa maaperään.

Ei-kalliot hiekka- tai kalliorakenteiset sora- ja sora-ainekset ja vähintään 3 metrin syvyydessä olevat maaperäpohjat katsotaan ihanteelliseksi rakentamiseen. Näillä olosuhteilla FBS-lohkojen kellarista tulee täysipainoinen kuiva huone. Mutta jos rakennustyömaalla savi ja likaiset maaperät sekä lähellä pohjavettä, sinun on toteutettava useita toimenpiteitä lohkon säätiön suojaamiseksi. Koska pohjavesi on kellarissa aina märkä jopa korkealaatuisen vedenpitävyyden ollessa läsnä.

Lisäksi sinun on tehtävä:

 • monoliittiset vyöt tehdään pohjan yläosasta ja pohjasta vahvistamaan muuraus PBS: stä;
 • sinusit peitetään keskikarkealla hiekalla rakennuksen ympäryksen ympärillä;
 • bitumi levitetään pohjan ulkopinnalle;
 • kellarieristys kosteudenkestävällä eristysaineella.

Kaikki tämä edellyttää lisäkustannuksia, jotka vaikuttavat suuresti säätiön lopullisiin kustannuksiin.

Rakennusvaiheet

Precast-nauhatalustana on teräsbetonirakenne, joka on asennettu talon ympärille ja sen kantavien seinien alle.

Ensinnäkin sivuston merkitseminen tulevalle säätiölle tehdään köyden ja köyden välissä. Tämä on yksi tärkeimmistä vaiheista, joissa kaikkien kulmien ihanteellinen taso on tarpeen. Sen jälkeen, selvästi merkitsemällä, kaivetaan kaivosta vaadittuun syvyyteen. Sen pohja on tasattava mahdollisimman pitkälle.

Vahvistetut betonilevytyynyt (FL) käytetään lohkojen nauhateollisuuden pohjakerrokseen, jotka asennetaan vedenpitävyyden yläpuolelle.

Nyt lohkojen asettaminen alkaa itse. Ensinnäkin majakkolohkot asennetaan kulmiin ja seinien risteyksissä. Niiden pinnalle lankaohjain venytetään ja muut lohkot asennetaan porrastetusti.

Ennen lopullista asennusta niiden tasaisuus tarkistetaan taso- ja yläluokilla. Pienet epätasapainot eliminoidaan romun avulla, jolla ne voidaan siirtää. Jos kyseessä on huomattava epäsäännöllisyys, laite on purettava, pohja on tasoitettava sen alapuolelle ja asenna se uudelleen uuden laastirakenteen jälkeen.

Niiden asettamista varten levitetään 2 cm paksua sementtilaastikerrosta levittämällä se kiskolla kehyksen yli. Kaikki pystysuorat liitokset ovat tiiviisti laastilla, kun muuraus on asennettu. Jos seinämän pituus ei ole lohkojen pituus monikerta, tarvitset lisäelementin, jota kutsutaan tiivisteeksi. Samanaikaisesti on muistettava, että on välttämätöntä jättää etäisyyttä lomitusviestien väliin.

Kun pohja on asetettu, ulkoseinien ja maan välinen kuilu täytetään hiekalla, vähitellen tiivistetään ja kaadetaan vedellä. Pohjan ulkopinta on vesitiivis kaikilta sivuilta.
Vain odottaa, kunnes sideaineliuos kuivuu ja voit alkaa rakentaa seiniä.

Video näyttää, kuinka valmistajat kokoavat esivalmistetun säätiön.

Yhteenvetona, käy ilmi, että modulaarinen nauhalementti lohkosta, vaikkakin se vaatii vähemmän rakennusaikaa, mutta kalliimpaa ja työvoimavaltaista. Vaikka suhteellisen pieni paino materiaalista, itse rakenta- minen on vaikeaa ja vaikeaa. Siksi yksityiset kehittäjät käyttävät periaatteessa pylväsperustan rakentamisen perustilohkoja.