Mikä geotekstiili on parempi perustaksi

Geotekstiileja nykypäivän säätiölle käytetään niin aktiivisesti, että se näyttää siltä, ​​että niitä tarvitaan kaikkialla ja aina, ja käytäntö, ilman tällaisen vedeneristyskerroksen kerrosta, on vanhentunut. Tienrakennuksen osalta sen käyttökelpoisuus on epäilemättä. Asuinrakentamisessa geotekstiilien käyttöä arvostellaan usein kohtuuttomana rahan tuhlauksena.

Maaperän puutteet

Geotekstiilit eivät todellakaan tarvitse asettaa vain kallioille. Muuntyyppisten maaperägeotekstiilien negatiiviset ominaisuudet, kun niitä käytetään oikein, menestyvät onnistuneesti:

 1. Sandy - matala hehku, korkea kantavuus, miinus - suuri läpäisevyys pohjaveteen.
 2. Savi - on vahvistettava, liian liikkuva.
 3. Turpeella ei tarvita pelkästään vahvistamista vaan vakaan tuen täydellistä jälleenrakentamista, koska tällainen maa ei ole itsessään hyödyllinen rakentamiseen.

Geotekstiilien ominaisuudet ja sen tarve perustusten rakentamisessa

Se voi olla kudottu (geofabrinen) ja kuitukangas (neula rei'itetty, vedenkestävä, termisesti sidottu). Se voi olla dimensiotonta lankaa (monofilamenttia) tai palasia (niitti, mutta tätä tyyppiä ei käytetä rakentamisessa). Langat on valmistettu polyesteristä, polypropeenista, polyesteriä. Kaikilla niillä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Älä kaada, ei aiheuta sieniä, hometta.
 2. Kestävä, eri valmistajien käyttöikä on 25-50 vuotta.
 3. Älä muuta niiden ominaisuuksia monilla lämpötiloilla: -60 - + 100ºі
 4. Pass, mutta älä imevät vettä.
 5. Kestävä kemiallinen aggressio.
 6. Älä jyrsijöitä vaurioidu, älä anna kasvien juuret itävän.
 7. Ekologisesti turvallinen.

Geotekstiilillä on samat fyysiset ominaisuudet kaikissa suunnissa. Polypropeenin monofilamenttia käytetään useammin, vähän vähemmän - loputon lanka polyesteriä.

Mikä tämä materiaali on? On olemassa kolme vaihtoehtoa: alustan pohja, suojakerros perustukselle ja viemäröintijärjestelmä.

Miksi me tarvitsemme geotekstiilia perustuksen alla

Jotta ymmärtäisit selvästi tämän materiaalin edut, on suositeltavaa ottaa huomioon suoritettujen toimintojen suunta. Geotekstiili perustuksen alla (substraattina) suorittaa useita tehtäviä.

vedeneristys

Se estää kosteuden pääsyn rakenteen pohjaan tai suodattaa vettä, estää mäntyä, estää pienien hiukkasten pääsyn viemärijärjestelmän kokonaisuuteen ja edistää sen tehokasta toimintaa ja kestävyyttä. Tällöin tyhjennysputki ja täyteaine kääritään geotekstiilillä.

Vahvistus "maaperä

Oikein valituilla tiheyksillä materiaali parantaa sen lujuutta, mikä lisää maaperän kantavuuden lisääntymistä. Esimerkiksi, jos maaperän turvotus on vaarassa matalan pohjan alla, 40-80 cm. Maaperä poistetaan ja korvataan romuilla tai hiekalla. Geotekstiilit on sijoitettu epämetallisen materiaalin kerrokseen - tämä on helpoin ja helpoin tapa vahvistaa maaperää ja välttää sekoittumista, aukkojen ja kuopojen muodostumista. Talvella geotekstiilit suojaavat maaperän pakkaselta.

Geotekstiilin asettaminen savi maaperään runko yksikerroksinen talo 8 * 10 (30 tonnia)

Vahvistetaan betoniperustusten suoja ja lujuus

Geotekstiilit suojaavat betonipintoja jäätymiseltä ja kosteuden vaurioilta. Käytetään ohutta materiaalia, jonka tiheys on 100-150 g / m2.

Jos lisäät geomembraanin

Miksi tarvitsemme geomembraania? Geomembraani, toisin kuin geotekstiilit, muodostaa täysin hermeettisen rainan. Se havaitsee myös sovelluksen säätiöiden järjestelyissä, varsinkin jos se sijaitsee heikossa, liiallisessa liikkuvassa maaperässä. Lisäksi se on taloudellinen menetelmä vedenpitävälle pohjalle (verrattuna telapinnoitusmenetelmään).

Valssattujen eristysmateriaalien työtasot voivat näyttää tältä:

 1. Tiheät geotekstiilit (600 / m 2) sopivat pohjaan vuorauksena. Sen pääasiallinen tehtävä tässä tapauksessa on geomembraanin suojaus ja betonipinnan epätasaisuuksien tasoittaminen.
 2. Vedenpitävä geomembraani - 2 mm.
 3. Jälleen kerros geotekstiilejä, joilla on sama tiheys suojaamiseksi.
 4. Top betonikerros yli 6 cm paksu.
Maaperän stabilointi geogridien avulla

Jotta saadaan säätiön hyvät lujuusominaisuudet, käytetään geogridejä tai geogrideja - kolmiulotteisia kennomaisia ​​kennokoosteita, polymeeriverkkoja. Niitä käytetään vahvistamaan maata rinteessä. Täyttämällä "hunajakenno" täyteaineella voidaan jopa monimutkaista savea maata vahvistaa.

Geotekstiilin asettaminen

Geotekstiilien asianmukainen asennus säätiölle suoritetaan useissa yksinkertaisissa vaiheissa:

 1. Maaperä valmistetaan: kaikki roskat poistetaan, pinta tasoitetaan ja tiivistetään.
 2. Geotekstiilitelat jaetaan, vetävät siten, että ei ole taitoksia. Nauhoja ei ole asetettu päittäisliitoksella, mutta päällekkäisyydellä - vähintään 15 cm ja liikkuvilla mailla - 30 cm. Jos liitokset ovat termisesti yhteydessä, niin 10 cm päällekkäisyys riittää.
 3. Liitokset on hitsattu tai kiinnitetty kannattimiin (metalli tai muovi). Liitäntä laiteohjelmistolla antaa suurta lujuutta, mutta vaatii myös suuren geotekstilimateriaalin kulutuksen, koska päällekkäisyyden leveys voi nousta 50 cm: iin.
 4. Kun kangas on asetettu, se on täynnä raunioita, hiekkaa ja maata. Distributed crawler tractor.
 5. Tiiviisti kokonaan. Tiivistämismenetelmä riippuu täyttömateriaalista, esimerkiksi pneumaattisten renkaiden rullilla murskattua kiveä. Vaikka pintaa ei tiivistetä, on kuljetuksen aikana kiellettyä ylittää se.
Geotekstiilien käyttö USHP: n mukaan (eristetty ruotsalainen levy)

Maaperän lujittamiseksi geotekstilien pinta-alan on ylitettävä tulevan rakenteen alue vähintään 1 m etäisyydellä jokaisesta seinämästä.

Geotekstiilien valinta

Mitä geotekstiilejä tarvitset? Materiaalin tyyppi valitaan niiden tehtävien perusteella, jotka sen on ratkaistava. Tärkein tekninen parametri on tiheys. Mikä on geotekstilien tiheys tiettyjen tehtävien suorittamiseksi?

 1. Lämpökäsitelty, tiheys 200 g / m2 - pohjasuojaus, vedenpoistosuodatin.
 2. Lämpökäsitelty tai kudottu, tiheys 350-600 g / m2 - maaperän vahvistamiseksi. Tarkempia tiheyskuvioita voidaan sanoa vain tietäen maaperän rakenteen ja parametrien ominaisuudet.

Mikä geotekstiili on universaali? Asuinrakennuksen perustan suojelemiseksi on riittävästi termisesti sidottu geotekstiili, jonka tiheys on 200 g / m2. On mahdotonta sanoa yksiselitteisesti, että tällainen kangas on paremman neulan lävistyksiä, mutta sillä on suuri turvamarginaali, joten samankaltaisen neulan lävistysparametrit ovat korkeammat - valitse materiaali, jonka tiheys on 350-600 g / m 2.

Ulkomaisen tuotannon geotekstiilit: Terram (Englanti), Typar (USA), Polyfelt (Itävalta), Fibertex (Tsekki).

Näiden valmistajien tuotteet, joilla on samat tekniset parametrit, maksaa 1,5-2 kertaa kalliimpaa.

Geotekstiilien kotimarkkinat

Erityiset kotimarkkinat:

 1. Lavsan Geo - eri tiheysmateriaaleja (100 - 600 g / m) polyesterikuiduista.
 2. Avandeks - erilaisten kuitukangastarvikkeiden rivi. Eduista kannattavuus ilmoitetaan (rullien leveys tehdään välittömästi päällekkäisillä marginaaleilla)
 3. Geospan - lämpökäsitelty, kudottu propeeni, joka on valmistettu ensisijaisista raaka-aineista. Vaadittu ja tunnettu, se kuuluu suunnilleen samaan luokkaan kuin Kanvalan.
 4. Stabitex - polyamidi 100%, kestävä venytys, jota käytetään vahvistamaan maaperää taipumalla ei-intrusiiviseen muodonmuutokseen. Halvemmat analogit.
 5. Kanvalan on melko suosittu valmistaja Sibur. Kangas on kuitukangasta, valmistettu polypropeenista, termisesti sidottu (joka jo lisää lujuusominaisuuksia). Hän on vakiinnuttanut asemansa putkistojen, rautateiden ja moottoriteiden rakentajien keskuudessa suurien asuin- ja ei-asuinrakennusten rakentamisessa.
Räjähtävät geotekstiilit

Dornit on yleinen nimi materiaalille, josta on tullut kotitalouden nimi, sana "kopiokone". Se tuli toimielimen nimestä, joka kehitti uuden materiaalin - DorNII. Dornit-tavaramerkki on kuitenkin rekisteröity Plastex-yhtiöön, ja sen tuottamat materiaalit ovat polyesteristä valmistettu neula-lävistysliina (monofilamentti). Tämän materiaalin tiheys on 300 g / m 2, se on vähän käyttökelpoinen perustusten rakentamisessa, mutta sitä käytetään aktiivisesti nurmikon rakentamisessa, teiden, altaiden, kattojen ja putkistojen rakentamisessa suodattimien valmistuksessa. Samaan aikaan kotitalouksissa löytyy geotekstiilejä, nimeltään dornitom, joilla on erilaiset ominaisuudet ja tiheys, jotka on tehty esimerkiksi päättymättömistä polypropyleenikuiduista.

Seuraavassa sarakkeessa luodaan monoliittinen säätiö käyttäen geotekstiloita:

geotekstiilien levittäminen perustusten ja maametallien vahvistamiseksi

Tiemaksujen vahvistaminen.

Jalankulkijoiden, rautateiden, moottoriteiden ja pysäköintialueiden rakentamiseen käytetään usein raunioita. Tästä huolimatta, ajan myötä, löysät tieperustukset, kuten savipinta, hiekka, maanjäristys, turve, reitit tulevat näkyviin tai romu yleensä epäonnistuu.

Monien vuosien ajan geotekstiilien rakennusmateriaali pystyy säilyttämään tienrakennuksen alkuperäisen ulkonäön, estäen mittayksikön muodostumisen ja vähentämään säätiön tuhoutumista. Tämä materiaali lisää rakenteen tukikapasiteettia, mutta estää myös murskattua kiveä puristamasta pehmeään maaperään.

Geotekstiilien käytön erottavan kerroksen tulos on: vähentää rakentamisen aikaa ja kustannuksia eli vähentää tiemaksujen vahvistamisen kustannuksia. Lisäksi tulevaisuudessa rakenteen toiminnan aikana on välttämätöntä käyttää vähemmän aikaa korjauksiin.

Geotekstiilejä käytetään usein tyynyjen ja päällystystien rakentamisessa. Se antaa pystytetyn rakenteen voimakkuuden ja vähentää istutuksen todennäköisyyttä. Laattojen asettaminen ilman betonilastetta huomattavasti edullisemmaksi, kustannusten ero voi nousta 70 prosenttiin.

Käyttämällä tätä materiaalia erottavana kerroksena voit saada erinomaisen tuloksen ja samalla vähentää aikaa ja työvoimaa.

Pilarien ja maaperän vahvistaminen

Maaperän ja maapäällysteiden lujittamismekanismi on lisätä erityisiä teräsbetoni-, metalli- tai polymeerirakenteita tiepohjaiseen rakenteeseen, joka jakaa tasaisen kuorman.

Geosynteettisiä materiaaleja käytetään tehokkaammin vahvistusteoksiin, joilla on useita etuja, jotka erottavat ne edullisesti vaihtoehtoisista vahvistusmateriaaleista. Geosynteettiset materiaalit kestävät lämpötilavaihteluita, eivät ole alttiita mätäksi, kestävät aggressiivisia ympäristöjä.

Tehokas materiaali, joka soveltuu maaperän vahvistamiseen ja vahvistamiseen, on geotekstiilit. Se ei mahdollista maaperän pestä, vaikka se on täysin läpäisevä veteen. Siksi geotekstiilit sopivat hydraulisten rakenteiden, lentokenttien, tunneleiden rakentamiseen.

Käytetään vahvistamaan hienojakoista, yhtenäistä maaperää.

 • Vaurioittaa rinteiden romahdusta.
 • Vähentää maaperän lisääntynyttä huokospaineita.

Voit ostaa geotekstiilejä Moskovassa, Saratovissa, Rostov-on-Donissa, Krasnodarissa, Sochissa, Voronezhissa, Volgogradissa, Belgorodissa, Pietarissa, Permissä, Jekaterinburgissa, Novosibirskissa, Omskissa edullisin hinnoin. hintoja "Geocomplex" -yrityksen työntekijöiden avulla.

Tutustu geotekstiilien hintoihin hintaluettelossa ja voit tehdä tilauksen täyttämällä lomakkeen "Tee pyyntö" -sivulla tai soittamalla numeroon 8-800-700-70-51 (maksuton Venäjä)

Yhteisöt> Rakentaminen (ja kaikki siihen liittyvät)> Blogi> Geotekstiilit.

Istuttelin puun, nyt on aika rakentaa sitä, koska on aika nostaa poikani ja vaimoni sanoo, että talon rakentamiseen asti ei ole mitään odottamaan tällaista onnea... kaikki luonteeltaan on yhteenliitetty, mitä voit tehdä =)

Koska en ole rakentaja ja en ole tutkinut tätä tiedettä laitoksessa, minun on tehtävä se nyt. Minulla on luonnollisesti uusia termejä, jotka ovat minulle käsittämättömiä, aloin opiskella niitä vähitellen ja samaan aikaan haluan jakaa tietoja ihmisten kanssa, jotka eivät ole oppineet))). Samalla keskustelkaa näistä asioista koulutettujen ja pätevien rakentajien kanssa, ehkä joitain vaihtoehtoisia materiaaleja, teknologioita rakentaminen, jne. Tämän jälkeen olemme täällä ja kokoontuneet etsimään jotain uutta itsellemme, jakamaan kokemuksia ja kommunikoimaan rakentamisen ja siihen liittyvän kaiken kanssa.

Tänään tutustuin termiin "geotekstiilit", ja näin löysin tästä aiheesta.

Geotekstiilimateriaali (geotekstiilit) on tasainen, läpäisevä synteettinen tai luonnollinen tekstiilimateriaali (ei-kudotut, kudotut tai neulotut), joita käytetään kosketukseen maan kanssa ja (tai) muissa materiaaleissa kuljetuksessa, putkilinjan rakentamisessa ja hydraulirakenteissa.

Termi "geotekstiilit" yhdistää useat geosynteettiryhmät - materiaali, jossa ainakin yksi komponentti on valmistettu synteettisestä polymeeristä rainan, nauhan tai kolmiulotteisen rakenteen muodossa, jota käytetään kosketuksessa maan kanssa (maaperä) ja (tai) muiden rakennusmateriaalien kanssa lisäkerrosten luomiseksi (välikerrokset) erilaisiin tarkoituksiin (lujittaminen, suojaaminen, suodatus, tyhjennys, vedeneristys, eristykset) kuljetuksessa, putkistojen rakentamisessa ja hydraulirakenteissa.

Kudotut geotekstiilit - yksinkertaisella kudoksella saadut materiaalit, yleensä kaksi filamenttisysteemiä (tavallisesti suorassa kulmassa), filamentit ja (tai) muut elementit (loimi ja kude).

Nonwoven geotextile on materiaali, joka koostuu orientoituneista ja (tai) ei-suuntautuneista (satunnaisesti järjestetyistä) kuiduista, langoista, filamentteista ja muista elementeistä, jotka on kiinnitetty mekaanisilla, lämpö-, fysikaalis-kemiallisilla menetelmillä ja niiden yhdistelmällä erilaisissa yhdistelmissä.

Neulotut kudotut geotekstiilit - materiaali, joka on saatu kierrättämällä yksi tai useampi lanka-, filamentti- ja (tai) muut elementit.

Kudottujen geotekstiilien valmistukseen käytettävät raaka-aineet:

• polypropeeni (PP);
• Polyesteri (PES).

Geogrid - volumetrinen taitettava solumuoto, joka koostuu polymeeriliuskoista, jotka on liitetty toisiinsa, yleensä ruudullisessa kuviointikuviona puristamalla, puristamalla, hitsaamalla, ruiskuvalulla tai muilla menetelmillä;

Geogrid - litteä polymeerinen materiaali, jossa on jäykkä rakenne tai lasikuituverkko, joka koostuu moninaisilla liitosmenetelmällä tai toisiinsa liitetyistä, pitkittäisistä ja poikittaisista nauhoista eri kulmissa.

Huom. Avoimet solut ovat paljon suurempia kuin elementit.

Geomat on synteettisten ja luonnonkuitujen, monofilamenttien ja (tai) muiden mekaanisten, termisten, kemiallisten ja muiden menetelmien avulla kiinnitettyjen elementtien kolmiulotteisen rakenteen materiaali.

Geocell on kolmiulotteinen läpäisevä synteettinen tai luonnollinen polymeerinen solu- tai solukerrakenteinen rakenne, joka on luotu geosynteettisten tai geomembraanien yhteenliitetyistä kaistoista tai yhdessä geotekstilimateriaalin kanssa.

Geopos on polymeerimateriaalia, jonka muoto on enintään 200 mm leveä nauha, jota käytetään kosketuksissa maaperään ja (tai) muihin materiaaleihin.

Geomembraani on läpäisemätön polymeerinen materiaali, joka on suunniteltu vähentämään tai estämään veden virtausta ja (tai) nestettä sen rakenteen kautta.

Savi-geosynteettinen geomembraani - geosynteettiset aineet, joilla on savi kerros rainan muodossa, jota käytetään esteinä (kalvo).

Geomembrane-bitumi-geosynteettinen - geosynteettinen aine bitumikerroksella rainan muodossa, jota käytetään suojana (kalvo).

Glinomat (bentoniitti) on monikerroksinen vedenpitävä materiaali, jossa kaksi kerrosta, yleensä neula-lävistysliinaa, luonnonkivi on kiinnitetty, neulotaan neulomalla, neulomalla tai muulla tavalla.

Geokomposiitti on monikerroksinen materiaali, joka koostuu eri kerroksista, jotka on kiinnitetty tasossa (vähintään kaksi), jotka eroavat rakenteensa toisistaan.

Huom. Riippuen suoritettavasta päätoimesta, on erotettava vahvistavat geokomposiitit (armogeoplikaatit) ja tyhjennettävä geokomposiitit (geodrenit).

Geotekstiilien tekniset ominaisuudet. Tiheys.

Geofabrialla on suuri lujuus, alhainen muodonmuutos ja vedenläpäisevyys. Näiden geotekstiilien vetolujuus voi saavuttaa satoja kilonewtonia leveä metriä kohti, kun taas murtovenymä on enintään 12-18%. Siksi näitä geotekstiilejä käytetään vahvistavina elementteinä maaperän rakenteiden ja perustusten lujuuden ja kantokyvyn lisäämiseksi. Geofabria käytetään myös kaatopaikkojen suojaverkkojen rakentamisessa jätteen hävittämiseksi, perusteiden lujittamiseksi, taitettuihin tekomaan maaperään.

Geotekstiilien tärkeä tekninen ominaisuus on myös sen tiheys. Indikaattorien mukaan on mahdollista epäsuorasti määrittää kuormitustaso, joka kestää materiaalia eli vahinkokynnystä. Geotekstiilien tiheys, joka on löytänyt sen sovelluksen rakennusteollisuudessa, vaihtelee 80: stä 1200: een, ja se mitataan grammoina neliömetriä kohden (g / m2). On kuitenkin syytä huomata, että geotekstilien lujuusominaisuudet eivät riipu ainoastaan ​​sen tiheydestä. Valmistusmenetelmällä on myös tärkeä osa lujuuden määrittämisessä.

Maaperän vahvistaminen geotekstiili

18.2.1. Geotekstiilien maaperän vahvistamista käytetään maaperän tukirakenteissa, pystysuorissa rinteissä ja penkereissä, joissa vuoraus pitää irtotavarana vahvistuskerrosten välillä ja suojaa ulkoisilta vaikutuksilta, mukaan lukien yksi vahvistuskerros rakenteen pohjalla heikon ja / tai maaperän vyöhykkeiden yläpuolella. Tässä luvussa ei ole huomioitu raudoituksen käyttöä ajoradan laitteessa.

18.2.2. Lujitetun maarakenteen perustaminen olisi laadittava hankkeen mukaisesti ottaen huomioon ympäröivien rakennusten lisäksi koneiden ja mekanismien pääsyteitä. Sivusto on esipuhdistettava ja suunniteltu.

18.2.3. Kun asennat pystysuuntaisia ​​viemäreitä vahvistetun maarakenteen alapuolelle, on varmistettava, että paksuus on riittävä, jotta jätevesien eheys säilyy koneiden ja laitteiden kuormituksen vuoksi.

18.2.4. Kun lujitemateriaali on asetettu paalujen päiden päälle, on tarpeen katkaista päiden terävät kulmat ja reunat tai peittää päiden päitä pään peitteillä, jotta vahinko ei vahingoittuisi.

18.2.5. Ennen vahvistuvan maarakenteen asennusta on tarpeen poistaa ylimääräiset materiaalit sen pohjalta, erityisesti esineet, jotka voivat vahingoittaa vahvistusmateriaaleja. Ylimääräisten materiaalien ja esineiden poistamisen jälkeen on tarpeen pakata pohja.

18.2.6. Vahvisteisten maarakenteiden asentamista varten jäykkien elementtien päällysteellä on välttämätöntä luoda tilapäinen alusta, joka on lähellä vartaloa tai tiheää soraa. Tätä alustaa käytetään verhousmallien asentamiseen suunnitteluasentoon. Tällaisia ​​alustoja ei yleensä tarvitse käyttää pehmeitä materiaaleja käytettäessä.

18.2.7. Ennen vahvistamisen asettamista teräspinnan tiheät pisteet on tasoitettava täyttämällä tai tiivistämällä valmistekerros. Valmistuskerros tai geosynteettisen materiaalin erottelukerros ei saisi häiritä veden suodattamista pohjavedestä.

18.2.8. Jos lujitetun maarakenteen pohjalla ei ole luonnollista kuivatusta, on sen jälkeen järjestettävä viemäröinti.

18.2.9. Jos maaperän lujitetun rakenteen tai geokomposiitin vedenpoisto-oikoista on mahdolli- suus upottaa seinää pitkin, on tarpeen asentaa viemärit väliajoin.

02.18.10. Jos kyseessä on merkittävä veden virtaus, on tarpeellista järjestää riittävän paksuinen tai geokomposiittinen tyhjennyskerros panssaroituneen maaperän seinämän alapuolelle ja purkaminen sen kantapään ulkopuolelle.

02.18.11. Lujitetun maadoituskanavan viemäröinti suoritetaan samalla tavalla kuin tukevilla vahvistetuilla vahvistetuilla maarakenteilla. Lisäksi on varmistettava, että saostuminen ei aiheuta irtotavaran huuhtoutumista rinteestä.

02.18.12. Kartio-maaperärakenteita rakennetaan kerroksittain kuoripintojen asentamisella kussakin vaiheessa, ja vahvistus asennetaan irtotavaran asentamisen, tasaamisen ja tiivistämisen jälkeen.

02.18.13. Kaikki verhousjärjestelmät edellyttävät väliaikaisia ​​kiinnitysjärjestelmiä tai muottirakenteita. Rakennuksen jokaisessa vaiheessa on välttämätöntä varmistaa pinnoitteen stabiilisuus takana tai tiivistämällä materiaalia sen takana tai sen yläpuolella, ennen kuin vahvistuselementit toimivat.

02.18.14. Kaikki väliaikaiset kiinnitysjärjestelmät ja / tai muottipesät on purettava käytön jälkeen.

02.18.15. Jokaisessa rakennusvaiheessa on pidettävä mielessä, että projektin vastaavan rakenteen lopullinen muoto on hankittava ottaen huomioon tietty toleranssit. Tätä varten voit asentaa pinnoituselementit siten, että seuraavissa rakennusvaiheissa kompensoidaan lujitetun maarakenteen muodonmuutosta, mutta ei sen perustana.

02.18.16. Vaakasuuntainen sijoittaminen ottaen huomioon päällekkäisyydet, kohdistus pystysuorassa ja vaakasuorassa, kotelon kallistus elementtien tai muottien asennuksen jokaisessa vaiheessa on tarkistettava ja tarvittaessa korjattava kussakin rakennusvaiheessa.

02.18.17. Vahvistus tulee asettaa tasaiselle alustalle ja liittää vuoriin projektissa määritellyn tekniikan mukaisesti.

02.18.18. On välttämätöntä poistaa epämuodostumattomien lujitusten löysyys vääntymisen voimistumisen aikana muodostuvien muodonmuutosten vähentämiseksi. Tämä saavutetaan venyttämällä lujitusta ja pitämällä se tässä asennossa massamateriaalin asettamisen yhteydessä.

02.18.19. Asennuksen tulee sijaita kohtisuorasti vuoraukseen tai kaltevaan pintaan, ellei projektissa toisin mainita.

18.02.20. Jos putkissa, sarakkeissa, paaluissa, kahvissa jne. On esteitä, voit tarvittaessa siirtää raudoituksen pystysuoraan ja / tai vaakasuoraan tai leikkaamalla rakoja vahvikkeessa, mikäli rakenne sallii.

18.02.21. Polymeeristen materiaalien vahvistaminen voi heikentää ominaisuuksiaan altistettuna valolle, joten se on suojattava irtotavarana. Jos muninta-aikaa ei ole määritelty, suojaus on toimitettava 24 tunnin kuluessa.

18.02.22. Irtotavaran asettaminen ja tiivistäminen on tehtävä huolella. Jotta täyttötyypin suunnitteluparametrit voidaan saavuttaa, sinun on valittava sopiva laite.

18.02.23. Jätemateriaalin rakeinen koostumus ja kosteuspitoisuus on tarkistettava määräajoin hankkeen vaatimusten täyttämiseksi erityisesti, jos irtomateriaalin ulkonäkö ja käyttäytyminen ovat havaittavissa.

18.02.24. Irto-aineen asettaminen ja tasoittaminen tulisi suorittaa rinnakkain verhous- tai kaltevuuden kanssa.

18.02.25. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, että lujittavat elementit ja vuoraus eivät vaurioidu irtoaineen asettamisen, tasaamisen ja tiivistämisen aikana. Älä anna mekanismien ja ajoneuvojen kulkua vahvistuselementteihin.

18.02.26. Kaikkien ajoneuvojen ja kaikkien yli 1500 kg: n painoisten rakennusmateriaalien on oltava vähintään 1 m etäisyydeltä epäsymmetrisen rinteen verhousta tai pintaa.

18.02.27. Jätemateriaalin kerrosten paksuuden tulisi olla projektissa määriteltyjen raja-arvojen sisällä ja mahdollistavat tiivisteen halutulle tasolle. Tämän paksuuden tulee olla yhtä suuri kuin vahvikkeen pystysuuntainen nousu.

18.02.28. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä irtotavaran tiivistämiseen lähelle pinnoitetta, jotta vältetään sen elementtien ja nivelen vaurioituminen ja deformaation vähentäminen. Erityistä huomiota on kiinnitettävä myös rakennuksen kulmiin.

18.02.29. 1 metrin päähän vuorauksesta irrotettava materiaali tiivistetään kevyellä laitteella ja vähennetään kerrosten paksuutta täyttääkseen tiivisteen laatuvaatimukset.

18.02.30. Työpäivän päättyessä on irrotettava materiaali tiivistettävä siten, että sen pinnasta on 2-4%: n nousu verhous- tai kaltevuuspinnasta ja peitettävä se tyhjennysputken tiivistyskerrokseen viemäriin.

18.02.31. Rakennettaessa pysyvää "vihreää" vuorausta projektissa on esitettävä teosten tuotantoa koskevat vaatimukset.

18.02.32. Kun työskentelet kylmäkaudella, on suositeltavaa käyttää pakkasenkestävää irtotavaraa, josta on tarpeen poistaa jäätä ja lunta.

18.02.33. Työn aikana tallennetaan seuraavat tiedot:

työn edistyminen;

tiedot paikan valmistelusta maadoitettujen rakenteiden rakentamiseen;

tiheydeltään kerätyn irtomateriaalin tiedot;

tiedot vahvistusmateriaalin vaatimustenmukaisuudesta suunnittelua koskevien vaatimusten kanssa hyväksynnän, varastoinnin, asennuksen ja vahinkojen osalta lujitetun maanrakennuksen rakentamisen aikana;

testidatan vahvistusmateriaali;

tiedot vahvistusmateriaalin kuivatusominaisuuksien vaatimustenmukaisuudesta suunnittelua koskevien vaatimusten kanssa käytettäessä tällaista materiaalia;

tiedot rakennetun maadoitetun rakenteen geometristen mittojen ja mittojen yhdenmukaisuudesta hankkeen kanssa;

tiedot tiivistetyn irtomateriaalin ominaisuuksista;

lujitetun maaperän ja irtomateriaalien seurannan ja testauksen tiedot ja niiden noudattaminen suunnitteluparametreille;

tiedot verhouskerrosten asentamisesta lujitetun maarakenteen pystyttämisprosessiin;

tiedot laitteen tyhjennysjärjestelmistä.

18.02.34. Vahvennettujen maarakenteiden asennuksessa olisi otettava huomioon mahdolliset vaikutukset ympäristöön, mukaan lukien viereiset rakennukset ja tekniset verkot.

Pylväiden ja rannikkokaistaleiden poikittaisprofiilit: Kaupunkialueilla pankkien suojelu on suunniteltu vastaamaan teknisiä ja taloudellisia vaatimuksia, mutta esteettiset ovat erityisen tärkeitä.

Yhden sarakkeen puinen tuenta ja keinot vahvistaa kulmakannattimia: Yläosat ovat rakenteita, jotka on suunniteltu tukemaan johtoja vaaditulla korkeudella maan yläpuolella vedellä.

Maa-aineksen mekaaninen tilanpito: Kallistuvan maanalaisen massan mekaaninen tilavuus tuottaa erilaisten mallien vastavoimarakenteita.

Maaperän vahvistaminen, jossa on voimakkaita geosynteettisiä materiaaleja

Erilaisten rakenteiden, tiekarttojen, päällysteiden vahvistamisen, korkeiden rinteiden rakentamisen ja lujitetuista maanpidätysseinien rakentamisen lujittaminen - kaikki nämä tehtävät voidaan helposti ratkaista nykyaikaisilla vahvistusmateriaaleilla [4, 19].

Maaperän vahvistamisen kannalta lupaavimpia ovat korkean lujuuden omaavat geosynteettiset materiaalit, jotka johtuvat niiden ainutlaatuisista ominaisuuksista: vahva lujuus, alhaisissa lämpötiloissa ja aggressiivisissa ympäristöissä, korroosionkestävyys ja hajoamattomuus, alhainen viruminen (vanheneminen).

Erittäin lujat geosynteettiset materiaalit (geosynteettiset aineet) - maaperään kosketuksiin joutuvat materiaalit, joissa ainakin yksi komponentti on valmistettu mistä tahansa polymeeristä ja joka on tarkoitettu eri tarkoituksiin (maaperän vahvistaminen, vedenpitävyys tai vedenpoisto maaperään, rinteiden eroosionesto). Maanraudoituksen geosynteettiset aineet on esitetty irtotavaran solumuovirakenteiden, litteiden geogridien ja geofabrien muodossa.

Teollisessa ja siviilikäytössä voidaan erottaa geosynteettisistä sovelluksista useampia suuntauksia, ja jokaisessa on mahdollista käyttää monia niiden tyyppejä. Voit esimerkiksi käyttää geogridia, geogridia ja geotekstiilejä vahvistamaan heikkoja tukikohtia. Näin ollen monet geosynteettiset materiaalit ovat keskenään vaihdettavissa, mikä on tärkeä näkökohta niiden käytön eduista perinteisiin tekniikoihin nähden.

Geotekstiilit ovat ympäristöystävällisiä, ei-kudottuja materiaaleja, jotka on tehty äärettömistä polypropeenikuiduista neula-lävistysmenetelmällä, mikä takaa sen korkean kemikaalinkestävyyden, vastustuskyvyn lämpöä hapettavan ikääntymisen sekä korkeat fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Geotekstiilejä käytetään tienrakentamisessa, tunneleiden rakentamisessa, hydraulirakenteissa, rautateissä, putkistoissa, hydraulisissa tyhjennysjärjestelmissä, kaatopaikoissa, rinteiden lujittamiseen.

Geogrid - geotekstiilikuvan runko-osa, joka on joustava rakenne "hunajakenno" -tyyppisestä. Suojattujen kohteiden ominaisuuksista riippuen hilasolut voidaan täyttää kasvien maaperällä siemenillä, rauniolla tai betonilla. Geogridia käytetään rinteiden eroosionestoon, ylipäiden kartioiden suojaamiseen, kiinnitysseinien rakentamiseen, heikkojen emästen vahvistamiseen.

Geogrid on ommeltu materiaali, joka koostuu synteettisistä, lujatuista synteettisistä kuiduista, jotka on sidottu toisiinsa ja bitumimulsion kanssa kyllästettyinä. Impregnoidut lasikuitulangat - SSNP, joka on suunniteltu vahvistamaan asfalttibetonipäällysteitä kiitoteitä, valtateitä, painolasten pääputkistoja varten, rakennusten rakenteiden kovettamista tienvarsien tiellä ja muissa vastaavissa tarkoituksissa.

Polymer geomembrane (PG) on valmistettu korkealaatuisesta korkeapainepolyeteenistä, johon on lisätty hiilen stabilointiainetta. Suunniteltu hydraulisten rakenteiden, kaatopaikkojen, kaatopaikkojen jne. Rakentamiseen.

Kuv. 6.1 esitetään esimerkkejä geotekstiilien ja geomembraanien käytöstä:

Kuva 6.1. Esimerkkejä geotekstiilien ja geomembraanien käytöstä:

a -laitteisto erilaisiin vedenpoistolaitteisiin;
b - maiseman luominen heikoille ja ihmisen aiheuttamille maaperälle;
hydraulisten rakenteiden ja tunnelien rakentaminen;
g - putkistojen sijoittaminen; e-rakentaminen ja korjaus valtatiet ja lentokenttä; e-rautateiden rakentaminen;
W - maaperän, pengertien, korkeiden rakennusten rakentaminen;

s - maaperän eroosion ehkäiseminen, kaatopaikkojen rakentaminen;
ja -säiliöt ja vesikanavat

Kuv. Kuviossa 6.2 esitetään tieosastojen vahvistusjärjestelmät geosynteettisten materiaalien kanssa.

Kuva 6.2. Mahdolliset vahvistusjärjestelmät

tieperuste geosynteettinen

Kuv. 6.3. Esimerkki hankkeesta, jolla lujitetaan moottoritien pohjaa ja sen sivupintoja geosynteettisten materiaalien seinämien avulla.

Tuotantokokemus osoittaa, että rinteiden, rinteiden, tiepenkereiden ja muiden rakenteiden lujittamiseen ja vahvistamiseen käytetään erittäin usein voimakkaita geosynteettisiä materiaaleja yhdessä gabionlohkojen kanssa (kuva 6.4).

Gabion-lohkot on valmistettu erityisesti tietyistä kokonai- sista metallikoreista, jotka on täytetty kestävällä materiaalilla (esimerkiksi graniitilla) erikoisalueilla tai suoraan rakennustyömaalla.

Nämä rakenteet lisäksi antavat vakauden rinteille, edistävät vapaata veden tunkeutumista niiden läpi ja sen vetäytymistä.

Kuva 6.3. Esimerkki hankkeesta, jolla lujitetaan maata ja sen sivupintoja geosynteettisten seinien avulla

1 - toimintapaikka; 2 - kiinnitysseinä 2 (vasen)
Vihreä Terramesh; 3 - signaalipylväs;

4 - pidätysseinä 2 (oikea) järjestelmä "Vihreä Terramesh";

5 - ParaGrid 200/15 geogrid

Viime vuosina geeliyttiset materiaalit on yhdistetty suljetun alueen maaperän lujittamisen kanssa geosynteettisten materiaalien kanssa, ja niitä on alettu käyttää laajalti gravitaatiotilanteissa.

Kuva 6.4. Esimerkki tien laitteesta hankalassa maastossa, jossa käytetään gabion-lohkoja

ja geosynteettiset materiaalit:

1 - rinteen luonnollinen pinta; 2 - gabionblokit;

3 - tiivistetty maaperä; 4 - geosynteettiset ristikot tai ristikot

Kuv. 6.5 ja 6.6 ovat esimerkkejä hankkeista, joilla lujitetaan maanvyörymien kaltevuuskulma painovoiman kiinnitysseinällä käyttämällä gabionlohkoja ja geosynteettisiä materiaaleja.

Kuva 6.5. Esimerkki maanvyörymän vahvistamiseen tähtäävästä hankkeesta

painovoiman kiinnitysseinä käyttäen
gabion-lohkot ja geosynteettiset materiaalit

Kuva 6.6. Rinteiden vahvistusprojekti
gabionlohkoista ja geosynteettisistä materiaaleista

Erityisen mielenkiintoista on korkeatehokkaiden geosynteettisten materiaalien käyttö perustusten vahvistamiseksi. Yleensä perusteet voivat olla sekä luonnollisia että keinotekoisia, mutta ensimmäisessä tapauksessa maaperän on oltava riittävän kantokykyinen, sen on oltava tasainen ja matala puristettavuus, koska perustan sedimentti ei riipu pelkästään kuorman massasta ja sen alueen jakautumisesta vaan myös ominaisuuksista itse maahan. Geogridit ja geogridit ovat ihanteellisia keinotekoisen pohjan luomiseksi siinä tapauksessa, että perusmaaperän luonnolliset ominaisuudet eivät voi taata suurta lujuutta.

Yksi suosituimmista materiaaleista rakennusten ja rakenteiden perustusten vahvistamiseksi, rinteille, pengerteille ja tienrakennukselle ovat geogridit. Heidän avullaan on mahdollista paitsi lisätä merkittävästi rakenteiden kantavuutta myös estää roskia puristumasta pehmeään pohjaan ja torjua ilmaston vyöhykkeen kannalta erityisen tärkeä routahäiriö.

Korkea vahvistusteho saavutetaan optimaalisen tarttuvuuden ansiosta suurilla mekaanisilla maaperäfraktioilla, suurella resistanssilla sivuluvilla ja matalalla puhaltamalla. Luodut mallit hankkivat pitkän aikavälin vakautta.

Käytännössä käytetään seuraavia geogridien merkkejä.

Geografi T-GR1D on taipuisa polyesteriristikko, joka on liimattu ohuimpaan ei-kudottuun polypropyleenimateriaaliin.

T-TRACK geogrid on tasainen polyesteriristikko, joka on suunniteltu maarakenteiden vahvistamiseksi.

T-TECH geogrid on kaksiaksiaalinen säleikkö, joka on valmistettu erittäin kestävästä polypropeenista.

T-ARM geogrid on korkean moduulin polyesteriristikko, joka voidaan yhdistää kuitukankaiden kanssa. Käytetään rakentamisessa alhaisella kantavuudella.

Volumetrinen geogrid. Muoviset nauhat tai geotekstiilit (kudotut tai ei-kudotut), joka on joustava muoto "kennojen" tyyppi.

Tällä hetkellä Venäjällä ei tuoteta korkeajännitteisten filamenttien ja kuitujen geogrideja. Samalla näiden tuotteiden kulutus kotimarkkinoilla on varsin merkittävä ja kasvaa vuosi vuodelta. Suuren lujuuden omaavien filamenttien päätyypit ovat kudotut ja loimoitetut (langat ommellut) geogridit.

Kudotut georridit ovat ristikkorakenne, joka muodostuu filamenttien suoraa lomittamista.

Tämäntyyppisen geogridin tuotannon tärkeimmät materiaalit ovat polyesteri ja lasikuitu.

Tyypilliset kudotut georridit on esitetty kuv. 6.7 ja 6.8.

Kuva 6.7. Säännöllinen kudottu geogrid

Kuva 6.8. Kaksoislankainen geogrid

Tämä on kankaiden pääsuunnittelu. Ylempi ja alempi loimilanka ovat yhtä etäisyydellä toisistaan. Lanka kulkee lankaa kierteen läpi, kierteen läpi kudelangan läpi tietyn etäisyyden läpi, tämä yhdistelmä jatkuu koko leveydeltä. Niinpä risteyksessä on kaksi lankaa.

Kudotut geografit valmistetaan kudontavarusteilla. Suunnittelun tärkein haitta on solujen koon rajoittaminen - suuret solukoot, rakenne muuttuu liikkuvaksi.

Lisäksi, koska kierteet ovat yhteydessä toisiinsa taivutuksessa, niiden mekaaniset jännitykset ovat mahdollisia niiden risteyksissä, mikä voi johtaa rakennuksen ennenaikaiseen tuhoutumiseen. Seuraavassa käsitellään geogridien laajuutta ja ominaisuuksia.

Ominaisuudet ja tekniset ominaisuudet.

Geogrid on valssattu synteettinen materiaali, joka on saatu kutomalla suorakulmaisia ​​filamentteja ja kuituja korkean lujuuden omaavista materiaaleista. Toisin kuin kudotut geotekstiilit, geogridit ovat merkittävästi suurempia solukokoja.

Suuren lujuuden omaavien lankojen ja muiden synteettisten materiaalien geogridit eroavat toisistaan:

• käytetty materiaali - tämä määrää suurimman osan geonetin fysikaalis-mekaanisista ja kemiallisista ominaisuuksista;

• geogridin muodostamismenetelmä - tämä vaikuttaa rakenteen stabiiliuteen ja geogridin fysikaalis-mekaanisiin ominaisuuksiin, kuten: murtovenymä,% pituussuunnassa / poikittain; liukumaton materiaali.

Geogridien tärkeimmät vaatimukset käytetystä materiaalista riippuen ovat:

• happamien ja emäksisten ympäristöjen toiminnan kestävyys, joka on käyttöolosuhteissa mahdollista;

• kuitujen mekaaniset ominaisuudet.

Välilehdessä. Kuvassa 6.2 esitetään rakennuskäytössä käytettävien synteettisten kuitujen ja säikeiden tärkeimmät ominaisuudet [4].

Suurten kestomuovisten polyesterilankojen (PEF) geogridit ovat korkealla kemiallisella ja biologisella kestävyydellä, ja polyvinyylikloridipäällyste suojaa niitä ultraviolettisäteilystä ja mekaanisista vaurioista.

Synteettisten kuitujen pääominaisuudet

PEF-kierteiden geogridin on tarjottava:

1) suuri vastustuskyky rasituksen kestävyyden tai ristikon rakenteen vakauden vähentämiseksi mekaaniselle rasitukselle muninnan aikana;

2) suuri vastustuskyky muodonmuutokselle, kun käytetään geogridia sen tarkoitukseen;

3) suuri vastustuskyky rasituksen kestävyyden tai ristikon rakenteen kestävyyden vähentämiseksi ultraviolettisäteilyyn, biologisiin ja kemiallisiin vaikutuksiin, jotka yleensä liittyvät maanrakennukseen.

Geogridien vertailukelpoiset fysikaaliset mekaaniset indikaattorit

polyesteriä ja lasikuitua

Korkean moduulin PET-kierteillä varustetuilla geogrideilla on korkeat mekaaniset ominaisuudet ja niitä käytetään lujittavien kerrosten luomiseen.

Tällaiset geogridit vahvistavat karkean rakeisen materiaalin päällystepohjaa, pengertien rinteitä. Päällysteiden yläkerrosten vahvistamisen lisäksi PEF-filamenttien geogrideja käytetään laajasti lasin tai basaltikuitujen geogrideihin. Lasi- tai basalttikuitugeorgeilla on samanlaiset ja erinomaiset polypropyleenilangan (PET) mekaaniset ominaisuudet, mutta niiden ominaisuudet ovat vähemmän stabiileja verrattuna polymeeriperheisiin suhteessa mahdollisiin aggressiivisiin vaikutuksiin käytön aikana.

PET-ketjuista koostuvilla geogrideilla on tavallisesti soluja, joiden lineaariset mitat ovat 5-50 mm. Solujen läsnäolo ja koko, elementtien paksuus määrittävät materiaalien mekaaniset ominaisuudet ja niiden yhteyden aste kosketuskerrosten materiaalien kanssa.

Synteettisten materiaalien, myös PEF-filamenttien, geogridien pääominaisuudet ovat: massa, g / m 2; solun koko, mm; lopullinen vetolujuus, pituussuuntainen / poikittainen, kN / m; pituus, pituussuuntainen / poikittainen.

Välilehdessä. Kuviossa 6.3 on esitetty vertailukelpoiset fysikaaliset mekaaniset indikaattorit yksi Venäjän suosituimmista markkinoista, jotka vahvistavat HUESKER Synthetic GmbH: n tuottamaa PE-filamenttia Nesh-tuotemerkistä ja LLC Steklo-Progress -tuotemerkistä "Armdor" tuottamasta lasikuidusta.

Teknologisesti PET-filamenttiverkot ja lasikuitu-geogridit ovat vertailukelpoisia leveydelle rainamateriaalista. Kuitenkin Venäjän markkinoilla lasikuituverkot, joiden leveys on yli 3 m, eivät ole käytännössä edustettuina, kun taas PEF-filamenteista valmistettujen geofiecen leveys on 4-5 metriä.

Epäyhtenäiset plus lasikuituiset georroskit - alhaiset kustannukset
(2-4 kertaa halvempi kuin PET-kierteistä valmistetut geogridit). Niiden merkittävä haittana on pieni elastisuus (vain 2-4%). Polyesteri on kestävä, ei murskata, on joustava (jopa 20-25%), erittäin tekninen.

PEF-filamenteista valmistetut geogridit voivat olla yhtä lujia (pohjalla ja kudeilla) ja erilaisilla vetolujuuksilla. Yhtä suuret geogridit ovat yleisimpiä maailmassa ja Venäjällä. Geogrideja käytetään vähemmän yleisesti, joissa pohjan vetolujuus ylittää ankasta. Geogridin lujuusominaisuuksia ja solujen kokoa koskevat vaatimukset määräytyvät sen soveltamisalueen mukaan.

PE-filamenttien sopivan tyyppisen geogridin valinta perustuu solun koon ja suurimman aggregaattipartikkelihalkaisijan väliseen suhteeseen. Yleensä soluleveyden tulisi olla suurempi kuin suurimmat aggregaattihiukkaset 2,0-2,5 kertaa.

PEF-filamentti-georgeilla on pieni murtovenymä, joka soveltuu käytettäväksi siviili-, teollisuusrakentamisessa ja tienpäällysteessä. Lasikuitulenkillä on suhteellisen parempi puristuma. Tämän lasikuidun geogridien ominaisuuden yhteydessä on käytetty laajalti PEF-filamenttien geofeelien poikittaissuunnassa (lasista valmistettuja lasikuitufilamentteja).

Myös lasikuituverkossa esitetyssä taulukossa on merkkejä, joilla on korkea lopullinen vetolujuus, jolla ei ole analogeja PEF-filamenttien tuottamien geofeyien tuotemerkeistä. Kuitenkin PE-filamenttien valmistamien georruussien valmistajat pystyvät tarjoamaan lujatuotteisiin verrattavissa olevia tuotteita kaikkiin lasikuitujen geogridien merkkeihin.

Samanaikaisesti lasikuidulla olevat geogridit ovat vähäisessä ympäristössä, minkä seurauksena niiden elinkaari päällystysperustassa ja maaperässä on useita vuosia verrattuna geofeettoihin, jotka on valmistettu PEF-filamenteista, jotka ovat toimineet vuosikymmenien ajan. Tästä syystä HUESKER Synthetic GmbH: n tuottama Fotrac-tuotemerkin PET-lankoja sisältävä geogridin käyttöikä Co, kun sitä käytetään maaperässä, on noin 120 vuotta. Myös PEF: n geofiezien alhainen taso on 3-5%.

PE-filamenttien geogridien käyttökohteet määräytyvät niiden fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksien ja ympäristövastuksen perusteella.

Joten ne koskevat:

• maaperän vahvistamiseen. Suurten kimmokerrointen polymeerikuitujen geogridit peitetään PVC: llä. Niitä käytetään erilaisissa epätyypillisissä malleissa, vetolujuus on 20-400 kN / m ja solujen koko 10-50 mm. Tällaisia ​​tarpeita varten käytetään neliöllisiä ja suorakulmaisia ​​soluja sisältäviä verkkoja, joilla on sama ja erilainen vahvuus, materiaalin pitkin ja sen yli. Geoteknisten rakenteiden rakentamisessa käytetään geogridien avulla maaperän fysikaalis-mekaanisia ominaisuuksia vahvistamalla;

• luodaan säiliörakenteita ja varmistetaan pengertien rinteiden yleinen vakaus. Rinteiden vahvistamisen yhteydessä geogrid on sijoitettu kerrosten väliin, ts. Ylemmän kerroksen mahdollisen liukupinnan yli. Yläkerroksen tiivistyminen tekee rakenteesta kestävämpää lisäämällä kitkakerrointa. Tässä tapauksessa geogrid havaitsee ylemmän kerroksen massan liikkuvan voiman, mikä takaa kaltevuuden paikallisen stabiilisuuden;

• Rakenteiden, teiden jne. Heikon perustan kantavuuden lisääminen. Tämän tyyppisen lujituksen pääperiaate on paikallisten jännitysten uudelleenjako maanviljelyssä, koko maaperä ja itse georgridi. Kun teiden rakentamista heikoille alustoille rakennetaan, PE-kierteistä valmistettua geogridia voidaan käyttää alustan kantavuuden lisäämiseen. Tätä varten se asetetaan maahan ja sen päälle polkumyynnillä tapahtuva pengertointi suoritetaan;

• Paalutallenteiden teiden rakentamisessa (laakerituki) pehmeitä maaperän kerroksia ei saa altistaa kuormille. Tällöin geogridin avulla voit luoda maapallon ja geogridin pino-grillaus;

• rakentamiseen tarkoitettujen kehittymättömien alueiden käyttöön tarvitaan maaperän valmistelu - vedenpoistolaite ja uuden rakenteen kantokyvyn lisääminen. Tässä tapauksessa PE-filamenttien geogrid suorittaa kantoaallon toiminnon, joka, jos se on oikein sijoitettu, voi jakaa kuorman ja luo liukastumisen estävän kerroksen vaikutuksen vedenpitävyyteen.

Yleensä korkean lujuuden omaavien geosynteettisten materiaalien käyttö maaperän vahvistamiseen tarjoaa lukuisia korvaamattomia etuja.

Erityisesti keventää rakennusmateriaalien ja teknisten kustannusten vähentämistä, koska rakennusmateriaalien tarve vähenee ja työtä nopeutetaan. Kunnossapidon kokonaiskustannukset ovat pienemmät johtuen rakenteen pidentyneestä käyttöiästä.

On huomattava, että huolimatta siitä, että voimakas geosynteettisten materiaalien käyttö rakennuskäytännöissä kasvaa vuosi vuodelta, on hyvin pieni määrä tutkimusta, jolla pyritään kehittämään tehokkaita laitteiden teknologioita ja niiden ominaisuuksia erilaisissa maaperän olosuhteissa.

Erityisesti tiivistettyjen maaperän tyynyjen suunnittelussa käytettäessä suuritehoisia geosynteettisiä materiaaleja ei ole olemassa menetelmää tyynyn (korkeuden ja leveyden) päämitojen määrittämiseksi, vahvistuselementtien lukumäärä ja asennusalueet tyynyn korkeudelle ja leveydelle, perustusten sedimenttien laskentamenetelmät jne.

Lisäyspäivä: 2015-10-09; Luettu: 3813; TILAUSKIRJA

Miksi tarvitset geotekstiilejä

Geotekstiilit - materiaali, jota käytetään melkein jokaisen tien rakentamisessa Euroopassa, ja se on myös laaja sovellus monilla muilla teollisuudenaloilla. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, rakentamisessa, kevyessä teollisuudessa, erilaisissa maa- ja maanalaisissa rakenteissa. Geotekstiilin kaltainen materiaali voidaan havaita myös kengän pohjallisen alapuolella tai takin vaippojen sisäpuolella.

Tuotantoteknologian mukaan geotekstiilikudoksella on kaksi päätyyppiä ja ei-kudotut. Yleisimpiä ei-kudottuja geotekstiilejä, jotka on tuotettu neulanpuristusmenetelmällä, on siksi kutsuttu myös neula-punchiksi. On olemassa myös muita geotekstiilien tyyppejä, jotka on valmistettu lämpö- ja liimausmenetelmällä, mutta suosituin neula-lävistystekniikka.

Ensinnäkin raaka-aineiden valmistelu. Polyesterikuitu, josta geotekstilejä tuotetaan, tulee kompressoituun muotoon. Ennen kuin kuitukangasta valmistetaan tästä kuidusta, sitä on karsittava. Tämä prosessi tapahtuu kuljetinhihnalla, jossa nopeasti liikkuva hihna repeää pieniä paloja kuitua suuresta paalusta. Sitten nämä jätteet jaetaan ilmavirralla erillisiin säikeisiin (1 gramma tällaisesta langasta on pituudeltaan noin 3 km).

Vuorikuidusta suuri kone muodostaa rainan, jossa kaikki kierteet on järjestetty satunnaisesti siihen. Tämän jälkeen vielä kompressoimaton verkko tulee neula-lävistyskoneeseen, jossa tuhannet erikoisneulat koukulla, lävistetään sen läpi, tarttuvat langat ja vetävät ne tiheään rakenteeseen.

Poistuessa muodostuu materiaalia, joka kulkee hyvin ilman ja veden läpi, mutta ei heikkene eikä hajota useiden vuosikymmenien ajan.

Yrityksestämme määritellyistä suunnitteluominaisuuksista riippuen voit ostaa:

Geotekstiilit 100

alkaen 10,00 rub / m²

Geotekstiilit 150

alkaen 14,00 rub / m²

Geotekstiilit 200

alkaen 17,90 hieroa / m²

Geotekstiilit 250

alkaen 21,50 rub / m²

Geotekstiilit 300

25,75 hieroa / m²

Geotekstiili 350

alkaen 30,00 rub / m²

Geotekstiilit 400

alkaen 34,40 rub / m²

450 geotekstiiliä

38,70 ruplaa / m²

Geotekstiilit 500

43,00 ruplasta / m²

600 geotekstiiliä

alkaen 52,00 rub / m²

* Geotekstilien vähimmäiskustannukset ilmoitetaan 3000 metrin tilavuudesta tehtaalla toimitettavan toimituksen ehdoilla.

** Toimitus sekä muiden tilavuuksien geotekstilien tilaamiskustannukset voidaan laskea ilmaiseksi soittamalla numeroon +7 (499) 271-96-00 tai täyttämällä hakemus

sovellukset geotekstiilit

Geotekstiilejä käytetään tienrakennuksessa, maisemasuunnittelussa, maatalousalalla, vaatetusteollisuudessa ja jopa lääketieteessä ja ydinenergiassa. Geotekstiilit ovat vahvistettuja ja vahvistamattomia. Vahvistetut geotekstiilit ovat kestävämpiä ja niitä käytetään erityisen vaativissa paikoissa, joissa on merkittäviä rasituksia. Laboratorioissa testattaessa ohuen nauhan lujitetusta geotestiilistä kestää rauhallisesti 250 kg: n vetolujuutta. Virallisten tietojen mukaan tämä materiaali on vakaata, kun kuormitus on 24 t / m², minkä ansiosta sitä voidaan käyttää monenlaisiin maanrakennustöihin - tien rakentamiseen ja korjaamiseen, rinteiden vahvistamiseen, putkien asentamiseen, kuivatusvesien järjestämiseen ja maisemasuunnitteluun.

Vahvistetuilla geotekstiloilla, toisin kuin vahvistamattomilla, on siihen kiinnitetty vahva lanka. Saksassa vahvistetaan geotekstiilejä välttämättä tienrakennuksessa, koska se lisää asfalttipäällysteen käyttöikää 10 kertaa. Myös Puolan valtion standardit edellyttävät geotekstiilien pakollista käyttöä tienrakentamisessa. Ja tämä on oikein, koska tie on erittäin kallis rakentaminen ja kun vain synteettinen alusta voi merkittävästi pidentää käyttöikää, olisi järjetöntä käyttää sitä.

Geotekstiilit tekevät kestävän erottelukerroksen toiminnon eri teknisille kerroksille. Vahvistetuilla geotekstiloilla on kyky jakaa pistekuorma suurelle alueelle. Tästä johtuen tienpinta ei kuulu raskasajoneuvojen pyöriin, kuten tapahtuu vanhojen tekniikoiden mukaan rakennetuilla teillä. Tällaisilla teillä pyörä puristaa asfaltilla, joka on muovia, siirtää tiivistetyn kuorman murskattua kiveä, joka ei ole sidottu itsensä väliin, turvallisesti puristettu hiekkaan ja sitten maahan. Tästä seuraa, että vaikka tiellä on vähäinen liikkuminen, raskaiden ajoneuvojen pyöriin kohdistuu päällysteen kuormitusta ja sen seurauksena sen nopea tuhoutuminen.

Geotekstiilien kerrosta käytettäessä murskattu kivi ei uppoudu maahan, koska ei ole suurta keskittynyttä kuormitusta. Maaseututeillä, joissa kuormitus on pienempi, geotekstilien käyttö vähentää asfalttipäällysteen paksuutta ilman laadun heikkenemistä.

Mutta ei vain asfalttipäällyste tehostettu geotekstiilillä. Tätä materiaalia käytetään laajalti kivenlohkareiden ja neliöiden päällystämisessä. Monet meistä huomaavat, miten äskettäin asettaneet laatat eivät pääse kuormitukseen. Ja täällä ei ole kyse rakennusalan virheistä, jotka ovat suorittaneet substraatin huonosti, mutta siltä osin, että päällystystekniikan rakentaminen ei sisältänyt geotekstilien kerrosta.

Tekniikan tasoitusteknisten tasojen vakiokoko on olemassa. Kun maa on otettu pois raiteen tai alustan paikalle, kaatopaikan tai pohjan tasoituskerros kaadetaan muodostetun kaivon pohjalle. Tasoituskerroksen paksuus on 15-20 cm. Sen päälle kaadetaan sora-hiekkajousen muodossa oleva tukikerros: sora 12-15 cm; 3-5 cm: n hiekkaa, jonka jälkeen levitetään geotekstiiliviira, johon tehdään 3-5 cm: n paksu hiekosementtiseos, joka levitetään suoraan tähän kerrokseen. Esitetty istutusjärjestelmä estää kantajakerroksen pestämisen ja pinnoitteen vetämisen. Erityisesti päällystystilojen ollessa heikossa maaperässä, etenkin jos kyseessä on pääsy taloon, on suositeltavaa käyttää kaksoispintaista geotekstiilia, jossa materiaali leviää maahan tasoituskerroksen alapuolelle ja kulkee myös kaivojen läpi ylhäältä estäen maaperän sekoittumista radan pohjan kerroksiin. Kudoksen kallistaminen 50 cm marginaalilla sivuilla, niin että sen reunat täyttyvät pystysuoran asennon jälkeen.

Ei ole vaikeata ymmärtää, että päällystyslautojen käyttöikä ja sen päällystys riippuvat pohjan laadusta. Ja vaikka geotekstiilit maassamme eivät ole vielä yhtä suosittuja kuin Euroopassa, ennemmin tai myöhemmin, jatkuvasti heitetään rahaa korjauksiin pakottaa sen käyttämään kotimaisia ​​rakentajia.

Geotekstiilit yksityisessä rakentamisessa ja maisemasuunnittelussa

Yksityisten kehittäjien kannalta on suositeltavaa käyttää geotekstiloita pääasiassa kulkuväylille, mutta ei ole tarpeetonta asettaa sitä puutarhavarusteisiin. Näin varmistetaan niiden eheys vuosien varrella.

Geotekstiilejä voidaan käyttää vahvistamaan maaperän kantavuutta. Sitä käytetään rakennusten perustusten alapuolella, minkä seurauksena maa reagoi paljon kuormituksen vakauteen. Geotekstiilit toimivat kerroserottimina kehittäessään runkorakenteiden rakentamiseen käytettävää pohjalevyä sekä solubetonista valmistettuja taloja korkeintaan 2,5 kerrokseen. Tällöin geotekstiili levitetään kaivon pohjalle kaatopaikan alapuolelle estäen sen mätämisen ja sekoittamisen maan kanssa. Geotekstiilin kangas on myös sijoitettu törmäystyynylle, joka suojaa seuraavasta vedeneristyskerrosta kivien terävien reunojen aiheuttamilta vaurioilta ja estää myös sen puristamisen eristeen sisään.

Geotekstiilit ovat välttämättömiä lateraalisen viemäröintijärjestelmän aikaansaamiseksi. Viemäriputket asetetaan tavallisesti kaatopaikalle, mutta vedenpoiston tehokkuus vähenee vähitellen siitä syystä, että nesteytetty maaperä täyttää kivien väliset aukot. Jos kierrät tämän kaiken geotekstileissä, se suodattaa maaperän ja vedenpoisto pysyy vapaana veden kulkiessa.

Myös geotekstiili voi suojata pohjaan perustuvan pystysuoran liimauksen vedenpitävyydestä ulkoisilta mekaanisilta vaurioilta, koska jopa sen tarkka vahinko on täynnä sen toiminnan täydellistä rikkomista.

Maisemasuunnittelussa yksi geotekstilien käyttötavoista on keinotekoisten säiliöiden luomiseen käytettävän kalvoveteveden suojelu. Geotekstiilit pystyvät suojaamaan eri rakenteita puiden juurien itämiseltä. Sitä käytetään myös luomaan monimutkainen maisema vahvistuskerroksena; Se on välttämätöntä, kun luodaan terassi lattia.

Geotekstiilit vahvistavat rinteitä ja rantoja putoamasta ja muodostavat myös maiseman terasseja, jolloin mäkisellä alueella on erityinen ilme. Lyhyesti sanottuna geotekstiilejä voidaan käyttää missä tahansa, missä on tarve kasvattaa maaperän kantavuutta, erottaa irtotavarana olevat tekniset kerrokset, suojata materiaalia vahingosta, joka johtuu maaperän tai kivien aiheuttamasta vahingosta, sekä suojaamaan rakenteita juurilta.

Liittyvät materiaalit:

GEOTEKSTIILIT. Millaista materiaalia ja miksi sitä tarvitaan? Geofabric (kudotut geotekstiilit) - geotekstiilimateriaali, joka on valmistettu suorakulmaisen...

Geotekstiilit - materiaali, jota käytetään melkein jokaisen tien rakentamisessa Euroopassa, ja se on myös laaja sovellus monissa muissa...

Uudemmat artikkelit:

Monet tietävät, että geotekstiilien tuottamiseen on kaksi päätavoitetta: lämpöliimaus ja neulan lävistys. Terminen sidottu geotekstiili

"> Termofastensoituja geotekstiilejä. Mikä on erikoisuus? - 14.3.2017

 • Päivämäärät: 10/10/2016 - 10/13/2016 Paikka: Crocus Expo IEC (Moskova, Venäjä) Teema: Liikenne, logistiikka,...

  Geotekstiilin tekniset ominaisuudet määrittävät sen soveltamisalaa 150 g / m2. Tämän tiheyden geotekstiilikudoksella on optimaalinen yhdistelmä...

  Geotekstiilikangas, joka on kuitukangas neulalla, jonka tiheys on 500 grammaa neliömetriä kohden. Geotekstiilillä 500 g / m2 on rikkoutuva kuormitus vähintään...

  Tiheyden 100 geotekstiilit voidaan valmistaa erilaisista polymeerimateriaaleista: polyesteri, polyeteeni, polypropeeni. Geotekstiili 100 Tiheys...

  Vanhemmat artikkelit:

  Uuden Moskovan liikenneverkon kehittäminen alkaa neljän valtatien rakentamisella. Tämä sai tietää sen jälkeen, kun Moskovan arkkitehtikomitea ilmoitti...

  Geotekstiili (Geotextile) on uuden sukupolven nykyaikaisen geosynteettisen materiaalin tyyppi. Ensimmäinen maininta kaupungin...

  Keväällä 2013 Rosavtodor voi ensimmäistä kertaa kieltäytyä rajoittamasta liikennettä tiellä...

  "> Rosavtodor voi ensimmäistä kertaa kieltäytyä rajoittamasta kuorma-autojen liikkeitä keväällä. - 21.3.2013

 • Urheilutilat muodostavat perustan materiaalille ja tekniselle pohjalle urheilun ja fyysisen kulttuurin kehittämiselle. On olemassa erilaisia ​​?? urheilu...

  Kutsumme sinut käymään Techtextil Russia Symposium 2011 -toiminnosta 19. huhtikuuta 20. huhtikuuta...