Tierilevyjen vahvistaminen

Viime vuosina tiettyjen raudoitettujen betonituotteiden tyyppihyväksynnän käytäntö on vahvistunut betoniterästuotteiden markkinoilla, säästämällä materiaaleja ja myynnin alhaisemmilla hinnoilla. GOST-nimisen vastuullisen valmistajan on usein mahdotonta kilpailla tällaisissa olosuhteissa. Ensinnäkin se vaikutti tienlevyihin, joiden tuotannossa ne säästävät sekä betonibrändiä että käytettyjä varusteita. Kaikki tämä johtaa käyttöominaisuuksien vähenemiseen ja usein levyjen rikkoutumiseen. Valmistajan aikomusta ei ole helppo todistaa, koska asennuksen aikana on lähes aina mahdollista korostaa rikkomuksia.

Tierilevyjen vahvistaminen suoritetaan GOST 21924.3-84 "KIINNITYS- JA ASENNUSYKSIKÖN TUOTTEET" mukaisesti. Kun kyseessä on 2P30-18-30-levy, pääkuorma on 2 C11-ristikko, joka on vahvistimesta A III, jonka halkaisija on 10 mm pituussuunnassa ja halkaisija 8 mm poikittaissuunnassa. Runkorakenteet K4 (2 kpl) tarvitaan ylemmän ja alemman verkon liittämiseen toisiinsa. Valmistettu lanka-brändistä BP-I, jonka halkaisija on 5 mm. Kiinnityspaneelit P4 (4 kpl) on valmistettu lujitemuovasta A I, jonka halkaisija on 10 ja 12 mm. Paneelin reunan ja erityisesti kiinnityspaneeleiden vahvistamiseksi käytetään myös erillisiä nro 25 sauvoja (4 kpl) lujitetta A III, jonka halkaisija on 10 mm.

Teräksen kokonaiskulutus:

 • Ja III dia. 8mm = 15,02 kg.
 • Ja III dia. 10mm = 25,74 kg.
 • AI dia. 10 mm = 0,6 kg.
 • AI dia. 12mm = 3,76 kg.
 • BP-I dia. 5 mm = 1,36 kg.
 • YHTEENSÄ = 46,48 kg

2P30-18-10 -tyylilevy = 37,24, vaikka se on valmistettu samasta lujuusluokasta (V22.5) olevasta betonista, mutta sen teräksen kulutus on hieman pienempi, joten alempi kantavuus. C12: n tärkeimmät työverkot on jo valmistettu A III- ja A I -venttiileistä, joiden läpimitta on 8 mm. Vavat ovat vakiotasoisia, mutta paino on pienempi johtuen teräksen pienemmästä paksuudesta. Kehyksiä käytetään samaa K4: ta varten lankabrändistä BP-I, jonka läpimitta on 5 mm. Kiinnityssaranat ovat myös samanlaisia ​​kuin P4 A-I-vahvikkeesta, jonka läpimitta on 10 ja 12 mm. Yksittäiset sauvat ovat kuitenkin heikommat kuin nro 27 (4 kpl) A III -varusteista, joiden halkaisija on 8 mm. Teräksen kokonaiskulutus verrattuna 2H30-18-30: een on vähemmän kuin 20%, mikä johtaa kustannusten pienenemiseen alhaisemman kantavuuden kustannuksella.

Teräksen kokonaiskulutus:

 • A III 8mm = 16,5 kg.
 • Ja olen 8mm = 15,02 kg.
 • AI 10 mm = 0,6 kg.
 • AI 12 mm = 3,76 kg.
 • BP-I 5 mm = 1,36 kg.
 • YHTEENSÄ = 37,24 kg

1P30-18-30-tie-aihio on tarkoitettu pysyville teille, sillä sen lujuus on huomattava, mikä ilmaistaan ​​korkeammassa betonityyppisessä betonissa (B30) sekä vahvemmassa vahvistamisessa. C10: n tärkeimmät työverkot on valmistettu vain jaksollisesta vahvikkeesta A III, jonka halkaisija on 12 mm pituussuunnassa ja halkaisija 10 mm poikittaissuunnassa. Kehyksiä käytetään K3 langan tuotemerkillä BP-I halkaisijaltaan 5 mm, jonka kulutus on hieman pienempi johtuen kehyksen pienentyneestä korkeudesta. Kiinnityssaranat ovat täsmälleen samat P4-merkin A I halkaisijaltaan 10 ja 12 mm. Yksittäiset sauvat numero 22 ja 24 on myös tehty jaksollisesta vahvikkeesta A III, jonka halkaisija on 12 mm pituussuunnassa ja 10 mm poikittaisessa.

Teräksen kokonaiskulutus:

 • A III 12mm = 37,06 kg.
 • A III 10mm = 23,5 kg.
 • AI 10 mm = 0,6 kg.
 • AI 12 mm = 3,76 kg.
 • BP-I 5mm = 1,34 kg.
 • YHTEENSÄ = 66,26 kg

Mitä ankkuri putkilevyt

Tieastiat: mitat, GOST

Tie-levyt, joiden ulottuvuudet voivat olla erilaisia, ovat nykyään melko yleisiä kuljetusalan haarojen rakentamisessa. Niitä käytetään aktiivisesti teiden, moottoriteiden ja valtateiden luomisessa. Ne kykenevät säilyttämään laatuominaisuudet melko laajalla lämpötila-alueella, älä menetä vahvuutta jopa -40 ° C: ssa. Niiden käyttö takaa tienpinnan luotettavuuden ja pitkäikäisyyden.

Tierilevyjen koot

Levyn tuotemerkistä riippuen voi olla eri koot ja luonnollisesti hinnat. Näin ollen uunissa PD 60x12 on mitat 6000x1200x220 mm, sen paino on 3.39 tonnia. PD-levyn merkki 3-23 on kooltaan 3000x1500x220 mm, sen paino on 2,42 tonnia. On olemassa levyjä, joissa on aukkoja, esimerkiksi PD 6 (s), joiden mitat ovat 2500x1750x220 mm ja paino on 2,3 tonnia. Yleensä levyt, joilla on aukkoja, voivat olla erikokoisia, joista 2800x2000x220 mm voidaan erottaa toisistaan ​​ja paino on 2,5 tonnia.

Valtion laatustandardit

Mekaanisilla vaikutuksilla tienlevyt eivät saa menettää ominaisuuksiaan. Mitat, GOST otettu huomioon laskettaessa tiet, joilla on tietty kuorma. Joten, jos liesi valmistettiin ottamatta standardien huomioon, niin sen käyttäminen on ainakin tehottomana ja suurimmaksi osaksi vaarallista.

Tiejyrsimien on oltava tasalaatuisia, ne perustuvat betoniin, jotka on vahvistettu teräselementeillä. Käytä niitä tarvittaessa, jotta se voidaan varustaa väliaikaisesti tai pysyvästi. Nämä tuotteet valmistetaan GOST 21924.0-84 mukaan, johon kuuluu levyjen valmistus, jota käytetään kaupunkiteiden rakentamisessa. Tässä tapauksessa raudoitus on esijännitetty. On olemassa toinen GOST 21924.2-84, jota käytetään levyjen valmistukseen, joissa ei ole rasitusta. Nämä tuotteet muodostavat pysyviä tai väliaikaisia ​​pinnoitteita.

Ajoneuvot, mitat, GOST ja jonka tarkoitus on merkitty tuotteeseen, voivat olla erilaiset. Joten jos tuote on tarkoitettu pysyvän tien rakentamiseen, sen merkinnässä näet merkinnän 1P. Levyt, jotka on suunniteltu muodostamaan väliaikaisia ​​teitä, merkitään 2P: ksi. Valmistaja jakaa tuotteen ja suorituskyvyn. Esimerkiksi levyllä, joka on leimattu 2P 30-18.30, voidaan luoda tilapäinen kansi, jonka kuormitus ei ylitä 30 tonnia, mutta käyttölämpötila ei saa laskea alle -40 astetta. Jos levyä on tarpeen käyttää pysyvän tai väliaikainen tie, voit käyttää sitä, jolla on merkintä PDP 3x1.5. Kuorman on vastattava tietynlaista sementin tuotetta, jota käytetään levyn muodostamisessa. Pysyvän pinnoitteen luominen, jonka kuorma ei ole yli 300 tonnia ja lämpötila-alue toiminnon aikana ei laske alle -40 ° C, voit käyttää tuotetta, joka on merkitty 1P30-18.30. Jos rantaviivaa tarvitaan, PR-3-levyä tulee käyttää, se on kestävä korkeissa lämpötiloissa.

Tuotteet, joita käytetään vaikeissa olosuhteissa

Tie-levyjä, joiden mitat on kuvattu edellä, voidaan käyttää myös silloin, kun teillä on teitä, joihin kohdistuu erityisen aggressiivisia ulkoisia vaikutuksia, esimerkiksi lämpötila -55 ° C. Nämä ominaisuudet vastaavat PDN-tuotemerkin kovaa, jolla on riittävän vahva kehys.

Valtion standardit betonille

Tie-levyt, joiden mitat on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelissa, on valmistettava materiaalista, jonka ominaisuudet sanelee GOST. Näin ollen tuotteen perustana on oltava raskas betoni. Sen valuminen suoritetaan muottipesässä, joka on esiasennettu metalliliittimiin, se (tietyissä levyissä) joutuu etukäteen.

Tie- levyt, joiden mitat mainittiin edellä, tehdään betonilla B25 M-350 ja B30 M400. Työn tekniikka ei ole monimutkainen eikä siihen liity kalliita laitteita. Siinä säädetään sellaisen muodon valmistamisesta, joka aiemmin kulki puhdistus- ja käsittelyvaiheen seinien alueella erityisellä yhdisteellä yksinkertaistamaan strippausmenetelmää. Muodossa on pari vahvistusverkkoa, jotka on kiinnitetty syrjäyttämisen ja etäisyyden ylläpitämiseksi. Isäntän jälkeen he alkavat kaataa betonia, joka ennen kiinteyttämistä tapahtuu tiivistysprosessilla mekaanisilla täryttimillä.

Betonin lämpökäsittely GOSTin mukaan

Jotta putkilevyt, joiden mitat vastaavat selvästi kaadon aikana otettua muotoa, ovat vahvoja, ne joutuvat lämmittämään seuraavassa vaiheessa, joka tapahtuu lämpökammiossa. Valmistusprosessin loppuun on liitetty tuotteen irrottaminen muotista, laadun analysointi ja myöhemmät merkinnät. Ensimmäinen asia, jonka päälliköt kiinnittävät huomiota, on pinnan sileys.

Asetteluominaisuudet GOSTin mukaan

Tieastian laadun on oltava GOSTin säännön mukainen. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi voidaan todeta, että tuotteita on helppo levittää. Tärkein etu on, että tie ei tarkoita vaikeaa valmistelua. Tässä vaiheessa annetaan vain merkintä ja kohdistaminen. Lisäksi on tarpeen asettaa pehmustettu hiekka, jonka paksuus tulee olla välillä 15-20 cm. Kun laatta on asennettu, voimme olettaa, että tie on valmis.

Teräsbetoniset tiililevyt, joiden mittasuhteet voivat olla erilaisia ​​ja jotka on mainittu edellä, ovat toinen etu perinteisen asfaltin suhteen. Se koostuu siitä, että w / w-tuote on tarpeeksi helppo purkaa tarvittaessa. Samanaikaisesti levy ei menetä suorituskykyominaisuuksiaan, ja tulevaisuudessa tuotetta voidaan käyttää jopa silloin, kun uusi tie on sijoitettu toiseen paikkaan. Tämä pätee erityisesti silloin, kun on tarve varustaa väliaikainen tie sotilasleirien tai rakennustyömaiden alueella.

Levyjen hinta riippuu niiden koosta

Tie- levyt (PD), joiden koot voivat olla erilaiset ja erilaiset. Esimerkiksi 2P 30-18-30 -levy, jonka koko on 3000x1750x170 mm, on 5900 ruplan hinta. Mutta tuotemerkki 2P 30-18-10 on mitat 3000h1200h170 mm ja maksaa 5881 ruplaa. PD 6 -merkin tuote on mitat 2500x1750x220 mm ja sen hinta on vaikuttavampi ja on 11,129 ruplaa.

Lopuksi

Tiebetonilaatat, joiden mitat ovat universaaleja, koska ne voivat olla erilaisia ​​ja laskettu eri kuormituksilla ja erilaisilla ulkoisilla olosuhteilla, on riittävän suuri turvallisuustaso. Niitä käytetään teollisessa rakentamisessa, ja yksityinen kuluttaja tuskin käyttää niitä, vaikka niiden hinta on hyväksyttävä. Betonilaatat, riippumatta siitä, käytetäänkö niitä tilapäisesti vai pysyvästi, joutuvat raskaita kuormituksia paitsi koneiden lisäksi myös ulkoisiin kuormituksiin saostumisen, jäätymisen ja sulamisen muodossa erityisesti keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötilavaihtelut voivat olla vaikuttavaa yhden päivän ajan. Hämäräksi putoava vesi tunkeutuu yöllä ja tekee halkeamasta entistä suuremman. Siksi käytetään betonin valmistuksessa, joka on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Vahvistetun lujituksen korvaaminen tienlevyssä PDN

Hei rakkaat asiantuntijat! Kysymys on seuraava. Tätä raudoitusta korvattiin tierilevyjen valmistuksessa, joissa oli esijännitetty vahvistus. Sarjassa laatta vahvistetaan kymmenellä tangolla # 216; 10AV (5 edellä ja 5 alla). Teknologiamme laskivat raudoituksen johtoon # 216; Todettiin, että niillä on 16 sauvaa (8 yläpuolella ja 8 alhaalla). Levyt murtuvat jopa omalla painollaan, jotka ovat tiivisteissä. Aluksi he sanoivat, että jännite on pieni. Saavuimme OTK: n, mitattiin jännite, kaikki on kunnossa. Mielestäni asia on vahvistumassa. Lujituksen kokonaispinta-ala alittui yli kolme kertaa! Kyllä, tiedän, että laskettu vastus VII on lähes kaksi kertaa suurempi kuin AV: n. Mutta se näyttää todella tuskalta 6 metrin levyksi, jossa on lanka vahvistamisen sijaan. En pyydä tekemään laskentaa. Kerro minulle laskentamenetelmä elastisella pohjalla esijännityksen avulla. Yritän selvittää itseni. Ja onko tällainen korvaaja yleisesti hyväksyttävä? Kiitos jo etukäteen!

Ja vielä: Sarjan mukaan AV-liittimien vertailujännitteen arvo on 680 MPa (6950 kg / cm # 178;), ts. vahvistus on kireällä suunnitteluvastuksen arvoon. Wire BII kantaa myös tähän arvoon. Onko se oikein?

__________________
Tee tulevaisuutesi tänään

Viimeksi muokannut 4v, 22.04. klo 12:24


Asiakirjan hallinta ja hallinta

Sarjaan AV-liittimien vertailujännitteen arvo on 680 MPa (6950 kg / cm # 178;), ts. vahvistus on kireällä suunnitteluvastuksen arvoon. Wire BII kantaa myös tähän arvoon. Onko se oikein?

Nro Jos aluetta pienennettiin ja esijännitysarvo pysyi samana, he saivat sen, mitä he saivat - puristusvoima laski.
Kannattaa myös melkein laskettu vastus ja sinä olet onnellinen.

Mutta se näyttää todella tuskalta 6 metrin levyksi, jossa on lanka vahvistamisen sijaan.

Ei ole kuollut - voi olla paljon viivästyksiä. Lähes kaikki muodoltaan vapaat muovauslevyt on tehty. Ylipäästämme 14 metrin etäisyyttä tällaisilla levyillä - se näyttää erittäin mukavalta.

Kiitos osallistumisesta!

Levyt ilman muottityöstöä - pettää / kuoret, kuten ymmärrän? Niinpä niiden paksuus on 60mm, jos muistini palvelee minua oikein! Ja viivyttelyvaihe on paljon useammin. Ja meillä on tienlevy - 140mm, oma paino 4.2tn ja vain 16 tankoa 2 riviä!

31 min -----
Tietenkään en ole suunnittelija, mutta yritin tehdä laskelman puhtaasti loogisesti:

Sarjan vahvistaminen - 10 tankoa # 216; 12AV.
Yhden sauvan poikkipinta-ala 216; 12 AV - 1.131cm # 178;.
Lujitteen kokonaispinta-ala on 10 x 1131 = 11,31 cm # 178;
AV-vahvistuksen laskettu vastus vetolujuuteen on 680 MPa (6950 kg / cm # 178;).
Levyn lujuuden kokonaissuojaus:
11,31 x 6950 = 78 604,5 kg / cm # 178;
___________________________________________________________________

Uudelleenlaskeminen vahvistamiselle langalla # 216;
Vahvistetun lujituksen kestävyys VrII-venytys -
1170 MPa (11 900 kg / cm # 178;).
Määritä tarvittava vahvistusalue:
78 604,5 / 11 900 = 6,6 cm # 178;
Yhden sauvan poikkipinta-ala 216; 5BrII - 0,196 cm # 178;
Määritä tangot:
6,6 / 0,196 = 33,7
hyväksyä 34 sauvaa

Kerro minulle - ole oikea ajattelutapa?

__________________
Tee tulevaisuutesi tänään

Viimeksi muokannut 4v, 23.04. klo 11:11.

Lasikuitulangan levitys levylle

Yksi tiekartan ominaisuuksista on sen riippuvuus ilmastollisista ja mekaanisista vaikutuksista. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi jalkakäytävien, tunneleiden, siltojen ja patojen tuhoutuminen tapahtuu, on juuri ilmastovaikutus. Erityisesti tämä koskee niitä ilmastovyöhykkeitä, joilla havaitaan merkittäviä lämpötilanvaihteluja ja suuria määriä saostumista.

Myös tutkimukset osoittavat, että suurin osa tapauksista, joissa kriittinen vaurio raudoitetuille betonirakenteille tapahtuu käytön aikana, tapahtuu kloridikorroosion kielteisen vaikutuksen alaisena. Rakenteet ovat erilaisen aggressiivisen median vaikutuksesta. Tämä on antioksidanttien, meriveden ja kaliumkloridin vaikutusta, joka sisältyy mineraalilannoitteiden ja muiden teknisten tuotteiden, kuten kloridien, koostumukseen. Rakenteiden (sillat, jalkakäytävät, maanalaiset rakenteet, teollisuuslaitokset) säännölliset kosketukset edellä mainittujen aineiden kanssa heikentävät niitä asteittain.

Tavoitteena on lisätä tienpinnan vastustuskykyä muodonmuutoksiin ja pidentää jalkakäytävän käyttöikää saavuttamalla lujitemuovaus lasikuituvahvisteella. Tällöin korotat korjausvälin ja pienennät infrastruktuurin ylläpitokustannuksia.

Edellä mainitut edut polymeerivahvistuksen käyttämisestä teiden rakentamiselle ankaraa ilmastoalueilla eivät ole ainoat. Joten, kiitos lasikuituvahvistuksen käyttämisestä moottoriteiden korjauksessa tai rakentamisessa, tie vähenee vähemmän. Toinen etu on se, että komposiittivahvennus estää rullauksen syntymisen, mikä johtuu säännöllisestä altistumisesta lisääntyneille kuormille.

Vahvistetaan paitsi itse tie, mutta sen alla olevat tyynyt. Tämän tekniikan ansiosta kangasta voi kestää huomattavasti, mikä vaikuttaa myönteisesti talouteen.

Ulkomaiset kokemukset yhdistelmäraudoituksen käytöstä liikenneinfrastruktuureissa ovat melko viitteellisiä. Yhdysvaltojen tieliikenneteollisuuden tilastojen mukaan siltojen lujitettujen betonielementtien ennenaikaisesta vahingoittumisesta eniten vaikuttavat tekijät ovat jäätymistä estävät aineet ja pakkanen. Yhdysvalloissa noin 100 miljardia dollaria kohdennetaan siltojen korjaamiseen, jollei jäänestoaineet ole vaikuttanut. Johtava maa FRP-lujitemuovin käytössä on Kanada, jonka pääasiallinen käyttötarkoitus on sillan kannet. Kanadan insinöörit olivat ensimmäisiä, jotka alkoivat kehittää määräyksiä tämän materiaalin käyttämisestä tiesiltojen rakentamiseen ja useita demonstraatiohankkeita. 1970-luvulla valtiot joutuivat ongelmien heikentymiseen yleisten olosuhteiden ja siltojen laadun suhteen. Korroosion vaikutuksesta, joka muodostui kloridi-ionien vaikutuksesta, sillat olivat liian nopeasti kuluneet ja ikääntyneet. Lasikuituvahviste, ominaisuuksiensa vuoksi, oli yksi tärkeimmistä ratkaisuista rakenteiden korroosion ongelmiin. Ensimmäinen Euroopan maa, joka käytti FRP-raudoitusta siltoja varten, oli Saksa. Vuonna 1986 tämä menetelmä rakennettiin tien silta. Tämä antoi sysäyksen useille tutkimuksille tällaisen vahvistamisen mahdollisesta soveltamisesta. Täten materiaali testattiin eurooppalaisen BRITE / EURAM Project -projektin johdolla, ja myöhemmin EUROCRETE tuli eurooppalaisen ohjelma materiaalin analysointiin FRP: stä. Ulkomaisten yritysten käytännön perusteella voidaan päätellä, että ei-metallisten liitososien laajamittainen käyttö liikenneinfrastruktuurissa. Menetelmän tehokkuus taataan materiaalin kestävyydellä mekaanisiin kuormituksiin ja vaurioihin.

Mitä tulee komposiittivahvistimen tunkeutumiseen maamme liikennealalle, tietenkin kokemuksemme ovat paljon pienemmät. Voimme kuitenkin sanoa, että tämäntyyppiset venttiilit saavat yhä enemmän suosiota. Vilkkaalla ilmastonmuutoksella, merkittävillä lämpötilavaihteluilla ja suurilla saostusmäärillä komposiittivahvistuksen käyttö on enemmän kuin merkityksellistä. Tarve käyttää lasikuituvahvisteita teiden rakentamisessa vahvistaa teiden kunto. Ei ole mikään salaisuus, että suurin osa päällysteistä rakennettiin noin puoli vuosisataa sitten, kun liikkeen intensiteetti ja kuormitus olivat paljon pienemmät.

Edellä esitetyn perusteella voimme päätellä, että tällä hetkellä komposiittimateriaaleja tarvitaan kiireellisesti teiden, siltojen, tunneleiden, patojen, pysäköintialueiden, neliöiden sekä betonirakenteiden valmistuksessa - tukipylväitä, reunuslevyjä, kaapelikanavia, portaita jne. Rakenteiden kuormitus vuosittain kasvaa vain, mikä vaikuttaa haitallisesti betoni- ja asfalttirakenteiden laatuun tieinfrastruktuuriin. Halkeamien ja leikkureiden ulkonäön tuntemisen ongelman estäminen, betonien muodonmuutos ja rikkoontuminen sekä tienpinnan korkeimman käyttöiän varmistaminen on lasikuituvahvistuksen ensisijainen tarkoitus.

Ensimmäinen puun sillan rakennettu vuonna 1975. Hanke kehitettiin Khabarovskin ammattikorkeakoulun osaston "Sillat ja tunnelit" johdolla. Yhdeksän metrin pituisella sillalla oli palkit, joiden poikkileikkaus oli kooltaan 20x60 senttimetriä. Ne on valmistettu puusta, joka on vahvistettu 4 kuitulungosta, joiden läpimitta oli neljä millimetriä.

Muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1981, toinen silta ilmestyi Skotovka-joen yli, jonka rakentamisessa lasikuituvahvistusta käytettiin. Rakenteen span-rakenne koostuu kuudesta teräspalkista nro 45, jotka on aiemmin kiristetty sisäänrakennetuilla 12-joustimilla, joiden poikkileikkaus on 6 mm. Vahvistettu betoni monoliittisella levyllä on yhdistävä tehtävä. Kenttärakenteen pituus on kaksitoista metriä.

Kahdeksan vuotta kului ennen kuin toinen silta ilmestyi Khabarovskin alueelle vuonna 1989 käyttäen lasikuituvahvisteita. 15-metrinen span oli varustettu viidellä ristikkopalkilla, korroosiosuojauksella, joka yhdistettiin: alkuperäisten jännitysten tuote toteutettiin neljän palkin avulla, joista jokaisella oli 24 ruoskaisen lasikuituvahviste, jonka leikkaus oli 6 mm. Yksi nippu valmistettiin teräslangoista. Muutokset eivät vaikuttaneet palkkien vahvistamiseen, joissa ei ole esijännitysvahvisteita, jotka kuuluvat luokkiin А-I ja А-II.

Uuden vaiheen lasikuituvahvistustekniikan kehittämisessä entisen Neuvostoliiton alueen tienrakenteille syntyi 2000-luvun alussa. Nykyään yhä enemmän taloudellisia edellytyksiä komposiittimateriaalien valmistukseen.

Tierilevyjen valmistus (valmistus) GOST: n mukaan. vahvistaminen

Tierilevyjen valmistus (valmistus) GOST: n mukaan. vahvistaminen

Tierilevyjen tuotanto tapahtuu raskaiden betonien avulla. Levyjen lujuusominaisuuksien parantamiseksi käytetään paitsi tavanomaista vahvistamista myös esijännitettä. Riippuen valitusta lähdemateriaalista. saada eri merkintäkilvet.

Teknologisesti tienlevyjen tuotanto ei aiheuta monimutkaisuutta. Kuten useimmilla muilla betoniteräksillä, on muottirakenne asennettuna tiettyjen runkokokojen mukaisesti ja tiukasti kiinnitetty. Sitten vahvistuskammio asetetaan suojakerroksen pidättämiseksi ja betoni kaadetaan.

Tiejuilutuotteet ja käytetyt materiaalit

On erittäin tarkoituksenmukaista käyttää puhdasta hiekkakiveä tietyn tyyppisen pakkasvasteen aikaansaamiseksi, mutta se voi käyttää hiekkasaumaa ja ryöstöä täytteenä.

Tie- levyt, GOST, jotka selvästi rajoittavat käytetyn betonin tuotemerkkiä. joissakin tapauksissa ne voidaan suorittaa käyttäen pehmittimiä, jotka on suunniteltu vähentämään sementin kulutusta ja lisäämällä seoksen jäykkyyttä.

Liitokset on hitsattu ja kuumavalssattu. Jos tienlevyt valmistetaan lujituksen esijännityksestä, käytetään erityisiä muottisuojuksia, joissa on reikiä lähtöakseliin, jotka on kiinnitetty muotin yhdelle puolelle ja syötetty kiristyslaitteen erityisiin uria.

Lisäksi vahvistusta ja sen venyttämistä vähitellen kuumennetaan. sen jälkeen betoniseos kaadetaan muottiin ja pysyy tässä tilassa, kunnes rakenteelle asetettu rakenteellinen lujuus saavutetaan. Kun laajennettavissa oleva vahvike irtoaa pitkittäisestä kuormituksesta, betonilaatta puristetaan, mikä mahdollistaa betonin vetovoimien kompensoimisen työkuorman alla.

Tiejuilutuotanto tehtaalla

Tehdaslaatikoiden tuotannossa tarvittavan in-line-menetelmän tulisi olla hyvin järjestetty. Voit tehdä tämän asettamalla levyjen muottipesät sopivimpaan paikkaan betoniputkesta. Laatan muoto on puhdistettava vanhasta betonista ja voiteltava erityisellä nesteellä, joka vähentää betonin kiinnittymistä muottipinnoitteeseen.

Kun tienlevyt vahvistetaan ja betoni kaadetaan, elementti lähetetään erityiseen kammioon betoniseoksen säätöprosessin lämpökäsittelyä ja kiihdyttämistä varten. Kun betoni on kovettunut, muotti on purettu. Lisäksi valikoitumismenetelmänä käytetään tiemerkkejä, GOST ja tuotemerkki, jotka on vahvistettu erityisessä laboratoriossa.

Valmistetun erän kaikkien ominaisuuksien määrittämisen jälkeen kukin levy on merkitty laboratorion tunnistettujen tietojen mukaisesti ja malli on toimitettu varastoon.

Ajolevyt GOST ja standardit

GOST 21924.0-84 - pääasiakirja, jonka mukaan kaikki koot tienlevyjen valmistuksessa. Asiakirjan sääntely määrittelee useimmat yleisimmin käytetyt tienlevyt:

Tieastian brändi itsessään sisältää tietoja materiaaleista, joita käytetään valmistukseen ja betonituotteen yleisiin ominaisuuksiin, jotka sinun on tiedettävä tehdessään valintasi.

Niinpä putkilevy 1P 30.18-30 voi kestää jopa 30 tonnin kuormitusta, M400-betonia käytetään valmistukseen ja itse rakenne on lisännyt kulutuskestävyyttä, mutta 2P 30.18-30 -laatta on M300-betonista ja on vähemmän kulutusta kestävä, vaikka siinä on myös vetolujuus jatkuvalla 30 tonnin kuormituksella.

Joka tapauksessa tien laatan valitseminen on tärkeää keskittyä rakentamisen laatuun, joka takaa luotettavuuden ja hyvän ajokyvyn tulevassa tiellä.

GOST 21924.2-84 Vahvistettu betonilevyjä, joissa ei-stressaava vahvistus kaupunkiteillä. Suunnittelu ja mitat

BETONIOSTOT
EI KÄYTETTÄVISSÄ VALVONTAA
URBAN-ROADSILLE

IPK: N JULKAISUPUSTE STANDARDIT

ASETA UUSI STANDARDI

KONKRETTIALAT, JOISSA VAHVUUS
URBAN-ROADSEN KÄYTTÖÖNOTTO

Rakenteet ja mitat

Vahvistetut betonielementit, jotka eivät ole painottuneita putkenosien päällysteitä varten.
Rakenne ja mitat

Esittelypäivämäärä 01.1.85

1. Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin perustuvaa, jännitteettömällä vahvistuksella varustettuja teräsbetonilaatuja, jotka on tarkoitettu pysyvien ja väliaikaisten teiden pinnoitteiden asentamiseen auton kuorman H-3 0 ja H-1 0 alle ja määrittävät näiden levyjen suunnittelun.

Levyjä käytetään alueilla, joilla on arvioitu ulkolämpötila (SNiP 2.01.01 -standardin mukaan rakennuksen alueen kylmimpien viiden päivän keskiarvo) luokassa 40 ° C asti.

Kun levyt käytetään ilmastollisessa suuralueella IVA, SNiP 2.03.01: n lisävaatimukset rakenteisiin, jotka on tarkoitettu käytettäväksi näissä olosuhteissa, olisi otettava huomioon.

Näitä levyjä saa käyttää teillä alueilla, joiden ulkolämpötila on alle 40 ° C, edellyttäen SNiP 2.03.01: n asettamia vaatimuksia rakenteille, jotka on tarkoitettu käytettäväksi näissä olosuhteissa.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2. Levyjen muoto ja perusparametrit - GOST 21924.0: n mukaan.

3. Levyjen tekniset indikaattorit on esitetty taulukossa. 1.

4. Laattojen on täytettävä kaikki GOST 21924.0: n ja tämän standardin vaatimukset.

5. Vahvistinlevyjen on oltava perkeleessä annettuja. 1 - 7.

Teräslevyjen vahvistaminen GOST 10884: n mukaisella termomekaanisesti vahvistetulla At - III C - luokan teräslangalla on samanlainen kuin GOST 5781 - luokan A - III luokan teräs.

Huom. Se on sallittua käyttää lujittavien silmien kiinnittämiseen muiden tyyppisten kiinnittimien K1-K10- ja F1-elementtien sijasta, jotka vahvistavat tämän standardin vaatimusten mukaiset raudoituksen lisäämättä teräskäytön laatan laatua, lukuun ottamatta metallia levyjen etupinnalla betonikerros.

6. Vahvistus- ja kokoonpanopetoselementtien erittely on esitetty taulukossa. 2, näytteenotto teräsbetonista niiden valmistukseen yhdellä levyllä olevasta taulukosta. 3.

5, 6. (Muutettu painos, tarkistus 1).

7. Vahvistus- ja kokoonpanoputkielementtien muoto ja mitat - GOST 21924.3: n mukaan.

8. Taulukossa on esitetty vertailukuorman arvot (ottamatta huomioon levyn omaa painoa) testilevyjen lujuutta ja räpäytystä ja vastustuskykyä varten. 4.

9. Halkeaman aukon säätöleveys levyjen testauksen aikana halkeamiskestävyyden osalta saa olla enintään 0,2 mm.

Tiejyrsin vahvistaminen

Betoni, jota käytetään putkilevyjen valmistukseen, on suuri puristuslujuus. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että vastustuskyky tällaisten kuormien rasvattomasta kivestä on vähäistä.

Veto- ja taivutuskuormituksella betoniteräs nopeasti halkeaa, joten sitä käytetään vain pienissä päällystyslaatoissa. Kaikenlaiset laatat (tie, lattia, seinä) ja muut rakennuselementit valmistetaan yksinomaan raudoituksen avulla. Niitä kutsutaan teräsbetoniksi.

Teräslevyn vahvistaminen

Nykyisten määräysten (GOST, SNiP) mukaan jokainen tieliima on valmistettava lujittamalla kuumavalssattujen teräselementtien kanssa, jotka on hitsattu yhteen ainoaksi lujarakenteeksi.

Monoliittisen tiililevyn vahvistaminen voidaan suorittaa käyttämällä ei-korostettua tekniikkaa tai aksiaalisten sauvien esijännitystä. Tuotteet, joilla on esijännitys, ovat vahvempia kuin ei-stressaamattomat, sillä tienlevyt merkitsevät suurempaa kuormitusta.

Esijännityksen tekniikka koostuu vahvistuspalkkien kiinnittämisestä telineen erityisiin kiinnikkeisiin, joita seuraa venyttämällä nippusiteillä tai lämmittämällä. Betoni kaadetaan vahvikkeeseen venytetyillä tankoilla ja pidetään tiettyyn kovettumisvaiheeseen asti. Sitten salvat vapautetaan ja laatta lähetetään varastoon "kypsymiselle".

Tie-levyjen vahvistaminen voidaan suorittaa vain kunkin standardikokoon GOST 21924.2-84 perustetun järjestelmän mukaisesti. Se esittää tyypillisiä piirustuksia, joissa on merkitty elementit, jotka muodostavat panssaroituneen rakenteen.

Kunkin levyn erittelyjen taulukossa on indekseillä merkittyjen elementtien lukumäärä:

 • vahvistava verkko - C;
 • vahvistuskori - K;
 • kiinnityslenkki - P;
 • kiinnike - Ck;
 • pidätin - F;
 • erillinen ydin - sanalla.

Toisessa taulukossa määritellään elementtien parametrit - halkaisija, teräslaatu ja metallin kokonaispaino.

Tie- levyjen vahvistamisen piirustukset antavat meille mahdollisuuden laskea metallin kustannukset ja työn monimutkaisuus teräsrakenteiden valmistukseen.

Kuinka tienlevyn lujuus riippuu vahvistamisesta

Monoliittisen tiililevyn nimi sisältää tietoja sallitusta kuormituksesta. Se määräytyy suurelta osin vahvistamalla. Niinpä kun verrataan kahta samanlaista levyä 2P30-18-30 ja 2P30-18-10, näet, että ne on valmistettu saman tyyppisestä betonista ja samoista elementeistä piirustuksissa - ristikot (2 kpl), kehykset (2 kpl), erilliset sauvat ja kiinnityskorvakkeet.

Vain teräslaadut ja verkon ja hylsyjen tankoja ovat erilaiset - toisessa laatassa ne ovat pienempiä. Ensimmäisen metallin paino on 46,5 kg ja toinen 37,2 kg. Mutta suurin ero sallitussa kuormassa: ensimmäistä, se on 30 tonnia, vain toiselle 10. Ero 9 kg: n raudoituspainossa ja teräslajissa muuttaa kuormitusarvoa kolme kertaa.

Samalla tavalla ei-rasitettujen ja esijännitettyjen vahvikkeiden levyjen lujuusominaisuudet eroavat toisistaan.

Kilpailukykyinen tapa vahvistaa tiekarttoja

Monoliittisen tien laatan vahvistaminen voidaan tehdä ei teräksestä vaan komposiittivahvistuksesta. Tämä sisältää elementtejä:

 1. lasikuituvahviste ASP - hartsien ja lasikuitujen seoksista;
 2. ABP-basaltti-muovivahvikkeet - basaltikuitujen ja -hartsien seoksista;
 3. lasi vahvistettu polyeteeni refluksointivahvistus ASPET;
 4. hiilikuituvahvisteinen AUP.

Komposiittiraudoituksen edut:

 1. korkea kosteudenkestävyys ja korroosion puute;
 2. vahvuus ei ole alempi kuin teräsvastaiset;
 3. edulliset kustannukset;
 4. pieni paino, alhainen lämmönjohtavuus, dielektriset ominaisuudet.

Vastuullisten teiden rakentamisessa vaaditaan GOST- ja SNiP-standardeja noudattavat laatat. Väärinkäytösten ja valitusten välttämiseksi kannattaa ostaa ne vain luotettavilta ja todistetuilta valmistajilta ja tavarantoimittajilta. Esimerkiksi meillä on laaja valikoima putkilevyjä Pietarissa.

Tyyppihyväksynnät ja putkilevyt

Teiden, tilapäisten kulkuväylien, varastoalueiden ja jalkakäytävien rakentamiseen käytetään laajalti tiekiskoja, jotka ovat tehdasvalmisteisia litteitä teräsbetonituotteita, jotka kestävät raskaita kuormituksia. Niitä voidaan käyttää tavarankuljetusajoneuvoissa ja erikoislaitteissa, jalankulkijoiden liikenteessä, materiaalien varastossa jne.

Laaja valikoima erilaisia ​​betonituotteita ja niiden muotoja, joita tarjotaan nykyään rakennusmateriaalien markkinoilla, mahdollistaa nopean ratkaisun suurissa tehtävissä, jotka liittyvät jalkakäytävän, varastointi- ja tuotantoalueiden järjestämiseen sekä puutarhatyökaluihin.

Hakemuksen edut ja haitat

Tie-levyjen käytön tärkeimmät edut ovat:

 • yksinkertainen muotoilutekniikka, joka lisää asennusnopeutta ja yksinkertaistaa rakennustyötä säilyttäen samalla korkealaatuiset pinnoitteet;
 • käytettyjen materiaalien suhteellisen alhainen hinta;
 • vähentää maaperän kehityksen ja siihen liittyvän työn kustannuksia;
 • pinnoitteen korkea luotettavuus, kestävyys ja pakkasenkestävyys;
 • mahdollisuus kierrättää materiaalia purkamisen jälkeen.

Suurin haitta on saumojen läsnäolo, jotka eivät salli täysin tasaisen pinnan saamista. Kuitenkin asfaltin käyttö päällystekerroksena tai saumojen liittäminen laastiin auttaa poistamaan tämän epäkohdan ja parantamaan pinnan laatua.

Aerodromilevy PAG.

luokitus

Ajoneuvot luokitellaan niiden tarkoituksen, geometrisen muodon ja koon mukaan GOST 21924.0-84 mukaisesti. Tarkoituksenmukaisesti ne on tehty pysyvistä ja väliaikaisista jalkakäytävistä. Erillisyyppinä tuotteina pidetään PAG-lentopelti- laattoja, joilla on lisääntynyt lujuus. Tuotelaji määräytyy merkinnällä. Jos ensimmäistä numeroa käytetään "1", tämä tarkoittaa materiaalin käyttämistä pysyvänä kansi- na, ja kuva 2 tarkoittaa tilapäistä.

Geometrisesti muotoillut tiebetonilaatat on jaettu seuraavasti:

 • suorakulmaiset merkit P;
 • yhdellä tai kahdella yhdistelmällä - PB, PBB;
 • PT - tasainen trapetsiopinta;
 • PSh, PShD, PShP, DPSh, PPSh - kuusikulmaiset mallit ja niiden lisäelementit.

Yleisimmät tuotteet ovat muodoltaan suorakaiteen muotoisia, koska ne ovat helpoimpia valmistamaan, muotoilemaan ja nauttimaan parhaasta kysynnästä. Niiden pituus voi olla välillä 1,75-6,00 metriä ja leveys 1,00 - 3,75 metriä. Tarkemmat tiedot annetaan taulukoissa.

 • HDPE 6 × 2 - esijännitetty vahvike, 6,0 m pitkä ja 2,0 m leveä;
 • HDPE 3 × 1,5 - jännitetyllä vahvistuksella, 3,0 × 1,5 metriä;
 • tienlevy 2П 30 18 30 - tilapäisillä teillä, 3,0 × 1,8 m, suunniteltu sallituksi 30 tonnin painon mukaan;
 • 2H30.18-10 - tilapäisillä teillä, 3,0 × 1,8 m, suunniteltu sallittuun painoon enintään 10 tonnia.

Muut lajit on merkitty samalla tavalla, mukaan lukien tiedot niiden tarkoituksesta, geometriasta ja koosta.

Materiaalien käyttö lentokenttien lattialle teiden rakentamisen aikana mahdollistaa erittäin kestävän ja kestävän päällysteen saamisen pehmeällä aallotetulla pinnalla, mikä takaa auton pysyvyyden tiellä. Lujitetun raudoituksen valmistamiseen käytetään tuotemerkkejä ja korkealaatuista betonia.

Teräsbetonilaattojen rakentaminen

Rakenteellisesti levyt ovat litteitä betonituotteita, joiden paksuus on 140-240 mm, jossa on esijännitetty tai ei-rasitettu vahvike. Sopivassa asennuksessa niillä voi olla metallilenkkejä, jotka ovat piilossa monoliittisen rakenteen runkoon ja eivät työntyvät tienpinnan pintaan.

Valmistuksen päärakennusmateriaali on betonia, joka kattaa lujittavan vahvistusrakenteen haitallisista ilmakehän ja mekaanisista vaikutuksista. Tieliikenteen laattojen valmistukseen käytettiin betonia, jossa on vähintään 150 sykliä ja tiheys 2,2-2,5 tonnia / m 3.

Esijännitetyn vahvikekatoksen valmistuksessa käytetään teräsraudoituksia A-5, AT-5 ja AT-4. Kuormittamattomien rakenteiden tapauksessa käytetään vahvistuslajia A-1, A-3 ja A-3C sekä halkaisijaltaan 6-8 mm: n BP-1-lanka.

Kun valmiit tuotteet varastoidaan, ne on pinottu tasaiselle kiinteälle alustalle käyttäen poikittaisia ​​puupalkkeja. Varastoon sijoitetaan edelleen tiililevyjä, joissa käytetään kaikkien puiden välisiä puupaneeleja.

Tehdasvalmistus

Vahvitetun betoniseinämän muodostamisen tekniikka alkaa muodon valmistelusta. Tässä vaiheessa kaikki muotin seinät voidellaan erityisellä voiteluaineella helpottamaan tulevan purkamisen prosessi. Tämän jälkeen:

 • asennetaan kaksi vahvistavaa silmää oikean spatiaalisen asennon kohdalle, jossa "ympyrän" tai "tähtimerkin" muoviset pidikkeet on asennettu lujitustangolle;
 • betoniseos asetetaan muotoon ja tiivistetään tärinän avulla;
 • suorita betonin lämpökäsittely kuumalla höyryllä lämmityskammiossa 8-12 tuntia;
 • valmiin tuotteen purkaminen, tuotannon laadunvalvonta ja merkinnät levyn tyypin mukaan.

Seuraavaksi tuote lähetetään Sladille, jossa sitä säilytetään, kunnes se on toimitettu ostajalle vähintään 92 tuntia (4 päivää).

Tekniikka, joka on julkisesti tärkeillä teillä

Monipuolisuutensa ansiosta raudoitettuja betoniseinämiä käytetään paitsi laajamittaisessa tienrakentamisessa, myös yksityisten rakennusten takapihoilla varustettujen moottoriajoneuvojen päällystystilojen ja ajoväylien käytölle.

Teiden ja yleisten teiden kaatamisen yhteydessä säätiön valmistelu riippuu tien päämäärästä käyttötarkoituksen keston suhteen. Pidetään riittävänä valmistella hiekkainen pakattu tyyny väliaikaisille teille, ajoreiteille ja laitureille ja sijoittaa tienlevyt itselleen ilman, että asennat reunakiviä.

Betoniteiden pysyvä käyttö tulisi asettaa monikerroksiseen perustukseen, joka koostuu seuraavista:

 • murskatut kuivatuskerrokset;
 • ei-kudotut geotekstiililattiat;
 • tiheä hiekkalaatikko.
Hiekkapyyhkeiden käyttö on tärkeää.

Samanaikaisesti reunakivien asentaminen tien reunaan on pakollinen. Joka 10 metrin välein kiviä kohti on välttämätöntä jättää 5-7 cm: n raot normaalin sadeveden laskemiseksi tiestä.

Viemärikerros kaadetaan "kouruun", joka saadaan poistamalla maaperän yläkerros koko tulevan tien leveydeltä 25-30 cm syvyyteen.

Tämän jälkeen murskattu kivi kuoriutuu hyvin ja peitetään geotekstilikerroksella, johon on kaadettu 10 - 15 cm paksua hiekkalaatikkoa. Tierilevy sijoitetaan tiivistettyyn hiekkaan, jonka jälkeen seinät kiinnitetään saranoilla sementtilaastilla tai hienorakeisella betonilla. Ajoradan äärimmäisiksi elementteinä on suositeltavaa sijoittaa PB tai PBB yhdistettyihin sivuulokkeisiin, jotka ovat reunakiviin vierekkäin.

Jalkakäytävän laadun parantamiseksi pinta voidaan kääriä asfaltilla tai peittää jatkuvalla betonikerroksen kerroksella.

Teräsbetonilaattojen käyttö yksityisessä rakentamisessa

Puutarhojen alueen järjestelyissä käytettyjen tienlevyjen avulla voit nopeasti ja edullisesti tehdä sisäänkäynnit rakennukselle, puutarhatylille tai jalkakäytävälle. Samanaikaisesti autojen kulkuväylät ja -paikat käyttävät yleensä 3-6 metriä pitkiä suurikokoisia levyjä, joiden sallittu kuormitus on enintään 10 tonnia. Esimerkiksi 2P30.18-10, 2P60.1,8-10 tai tienlevy PND 6000x2000x140. Tehokkaampia tuotteita yksityisessä rakentamisessa käytetään epäkäytännöllisenä.

Tieliikenteen kestävyyden takaamiseksi raskaiden tienlevyjen asentaminen olisi tehtävä valmistetulla pohjalla, jossa on murskattua kuivatuskerrosta ja geotekstiilipäällysteinen välikerros, joka estää välilevyjen juurikasvien itämisen.

Kävelyreiteillä on kätevää ja edullista käyttää heksagonaalisia, puolisuunnikkaan muotoisia tai pienikokoisia, suorakulmaisia ​​tuotteita, joiden suhteellisen pieni lujuus, koska tällaisten pintojen kuorma on pieni.

Pohjaksi tiivistetty hiekkalaatta on melko riittävä, ja geotekstilikerros levitetään. Tämä materiaali estää rikkakasvien mahdollisen itämisen ja samanaikaisesti sallii sadeveden pääsyn maahan helposti. Jotta voidaan taata radan geometristen mittojen säilyminen, on toivottavaa saada betonijyrsin.

On tarpeen leikata tai rikkoa raudoitettuja betonilaatoja vaadittuun kokoon olemassa olevan raudoituksen tai yli, vähintään 250 mm: n etäisyydellä reunasta. Kaikki silmukan aukot on täytettävä hienorakeisella betonilla, ja neulat saatiin nestemäisellä sementtilaastilla.

Uusia tyyppejä teräsbetonilaatoille päällystämiseen

Nykyään valmistajat tarjoavat betonituotteita yksityisille kehittäjille neliön, suorakulmion, kolmiomaisen, romaanisen, monikulmion muotoisten ja muiden muotojen pinnoittamiseksi. Tällöin tiililevyjen pinta voi olla sekä väri että normaali harmaa. Betonipinta on sileä tai kohokuvioitu pienentämään liukumisen todennäköisyyttä märälle pinnalle.

Asettuneen levyn asento.

Käyttämällä niitä voit tehdä hyvin alkuperäisen rakennuksen puutarhan ympärillä. Sen saa käyttää yhdistelmää, jossa on tiheäsiemateriaaleja, joissa on värillinen sora, päällystyskivet, päällystyslaatat ja muut materiaalit. Niiden perustana tulisi olla kaksikerroksinen sora-hiekkalaatta.

Oikeat raidamerkinnän perusperiaatteet

Merkintä on ensimmäinen vaihe jalankulkijoiden päällystetyn peitteen järjestelystä. Alueen ulkonäkö, kestävyys ja käytettävyys riippuvat paljolti sen asianmukaisesta toteutuksesta.

Kävelyn leveyden tulee olla sellainen, että kokouksen aikana vapaasti hajottavat 2 henkilöä, mutta vähintään 0,8 metriä.

Kulkuneuvoon kulkeva kävelytie varmistaisi henkilön turvallisen liikkeen, kun auto liikkuu.

Kiinnitetty kova päällyste on sijoitettava vähintään 1,5 metrin etäisyydelle puutarhapuista, jotta kasvavat juuret eivät vahingoita pohjaa. On tarpeen varmistaa radan pinnan rinteiden sateen ja sulaveden poistamiseksi. On tärkeää sulkea pois todennäköisyys heidän pääsynsä asunnon ja sivurakenteiden puolelle.

Tieastian vahvistaminen

Työskentelypiirilevy 1P, venttiilin sijainti.

GOST 21924.0-84 mukaiset tienlevyt ovat saatavana seuraavissa tyypeissä:

  Tapaamisajankohta:
 • 1 - pysyviä teitä varten
 • 2 - väliaikaisille teille
  Geometrisesti:
 • P - suorakulmainen
 • PB - suorakaide ja 1 yhdistetty puoli
 • PBB - suorakulmainen ja 2 yhdistettyä sivua
 • PT - puolisuunnikkaan muotoinen
 • PSH - kuusikulmio
 • PSD - kuusioakselinen lävistäjä
 • PSHP - kuusio aksiaalinen poikittainen
 • DPSH - puoli (lävistäjä) kuusikulmasta
 • PPSH - puoli (poikittainen) kuusikulmio

Tierilevyt on valmistettu ylemmällä aallotetulla pinnalla, vähintään 1 mm. Piirtämisen pitäisi olla selkeä, eikä sen reunoja ole. Laattojen ulkopinnalla ei saisi olla kuorta ja sen virtaus on yli 15 mm. halkaisijaltaan 10 mm. syvyys, ei-työskentelevällä puolella enintään 20 mm. Ulokkeiden reunojen ei tulisi olla yli 10 mm. etupuolella ja 20 mm. takana. Maalivahtien halkeamat voivat olla vain pintakuvioita, lämpö- ja teknologia-leveys on enintään 0,1 mm. ja pituus enintään 50 mm, enintään 5 - 1,5 m2 levyn pinnalle.

Levyt on suunniteltu 10 ja 30 tonnin kuormille, dynaaminen kerroin on 1,2. Pinnan muodonmuutosmoduuli on 50 MPa (500 kg cm2) pysyvien teiden levyille, 25 MPa (250 kg cm2) väliaikaisille teille. Tuotteissa on kiinnityssilmukat holkki- tai ura-aukkoihin suoratonta asennusta varten (pysyviä teitä varten). Levyjen vahvistaminen tehdään GOST 21924.0-84, GOST 21924.1 mukaisesti esijännitetyllä, GOST 21924.2 -levyillä, joissa on ei-rasitettu vahvistus, myös edellä mainittujen standardien mukaisia ​​halkeamiskestävyyden, lujuuden ja koekuormien osalta. Tuotannossa käytetyn betonin on oltava GOST 26633: n mukainen ja keskimääräinen tiheys yli 2 200-2 500 kg / m3.

Betonin vapautumislujuus on 70% suunnittelusta, ja kylmäkauden tuotteiden toimitukset ovat jopa 90%.

Tierilevyjen esijännitysvahvistuksena käytetään At-V-, At-IV-, At-IVC-luokkaan ja kuumavalssattua AV: ta, At-IV: tä, termomekaanisesti kovettunut teräs. Jännittämättömiin vahvikkeisiin käytetään Bp-I-lankaa ja At-IIIC-, A-III- ja A-I-bar-teräsbetonia.

Tarkkuusvaatimukset koskevat tielevyjä, sallitaan seuraavat lineaaristen mittojen poikkeamat:

  Levyn pituus ja leveys jopa 2,5 metriä:
 • 6 mm. pysyvästi kallis, 10 mm. tilapäisesti
  Levyn pituus ja leveys 2,5 metristä 4:
 • 8 mm. pysyvästi kallis, 12 mm. tilapäisesti
  Levyn pituus ja leveys 4 metristä:
 • 10 mm. pysyvästi kallis, 15 mm. tilapäisesti
  Levyn paksuus:
 • 4 mm. pysyvästi kallis, 6 mm. tilapäisesti
  Kokoonpanon koko ja liitoselementit:
 • 3 mm. pysyvästi kallis, 5 mm. tilapäisesti

Levyn hyväksyminen tehdään GOST 13015.1: n mukaisesti. Testilevyt on suoritettava GOST 8829: n mukaisesti, kun levyt ovat saavuttaneet suunnitteluarvon. Levyjen varastointi ja kuljetus on suoritettava vaakasuorassa asennossa, enintään 2 metriä korkeissa paikoissa. Pinon pohjalaatta on kiinnitettävä tiukkaan, huolellisesti kohdistettuun pohjaan, jossa on pinnoitteita levyn nostokohdissa. Vuori, jonka paksuus on vähintään 100 mm, kova - vähintään 50 mm. Pinoissa varastointia ja kuljetusta varten on välttämätöntä käyttää poikittaisia ​​tiivisteitä vähintään 25 mm: n paksuisten levyjen väliin. Pystysuorat päällekkäin nostolevyjen paikoissa. Näitä töitä suoritettaessa ja asennuksessa on noudatettava SNiP III-4: tä. On kiellettyä: purkaa levyjä pudottamalla; tartu levyihin nostojen silmukoiden aikana lastaamisen, purkamisen ja asennuksen aikana.

Tieastiat Voronezhissa

Rakennettaessa maantie-, rautatie-, raitiovaunu-, lentokenttäalueiden ja korkeatasoisia tienlevyjä käytetään. Se on tämä elementti, jossa otetaan huomioon tavara-, henkilö- ja lentoliikenteen pääasiallinen kuormitus. Lisäksi ainutlaatuisten kykyjensä ansiosta materiaalia voidaan käyttää rakentamisen eri aloilta aina laitteiden raiteilta maanrakennukselle ja päättymään sotilaskoulutusalueilla.

Yrityksemme edustaa laajaa valikoimaa tuotteita. Jokainen Voronezhin tehtaalla sijaitseva tuotantolaitos, jossa "ZhBI-Ural TEC" LLC sijaitsee, tehdään asiantuntijoiden tiukalla valvonnalla. Tuotos on tuote, joka täyttää täysin GOST 21924.0-84: n asettamat standardit. On paljon helpompaa työskennellä tiepiirien kanssa:

 1. Tuotteen avulla voit nopeasti asentaa tien Tämä prosessi ei edellytä alustavaa työtä rakennusaineiden asennuksen perustan valmistelussa.
 2. Tiebetonilaatoilla on selkeä muoto, jonka ansiosta asennus on paljon helpompaa. Tuote on helppo avata maan pinnalle.
 3. Kun levyt on asetettu, tien päällä on täysin esteettinen ulkonäkö, joka ei edellytä vuorauksen pakollista peittämistä.

On vielä lisättävä, että on mahdollista ostaa LLC ZhBI-Ural TEC: n Voronezhin tuottamia jalkakäytäviä laitokselta tai tilata se virallisella verkkosivustolla. Tilauksen lisäksi antaa laattapalvelua, joka toimitetaan määräpaikkaan, jossa rakennustyöt toteutetaan, mikä helpottaa kuljetuksen tehtävää.

Tieastian vahvistaminen

Vahvistetut betonilaatat, joissa ei-rasitettu lujitus ja esijännitetyt laatat on tarkoitettu pysyvien ja tilapäisten kaupunkiseutujen kokoamismaalien pinnoittamiseen; teillä, jotka on järjestetty paikkoihin, joissa on vaikeita maaperä-hydrologisia ja ilmasto-olosuhteita, sekä yhdistettyjen lentokenttäjuomien laitteille.

Selitykset:
2P30.18-10
2 - levy väliaikaisille teille (tyyppi 2),
P - suorakulmainen,
30 - 3000 mm pitkä (dm),
18 - 1750 mm leveä (dm pyöristettynä lähimpään kokonaislukuun),
10 - auton alle 10 tonnia.

PDN AtV
PDN - kova tielevy,
AtV - luokan esijännitysvahvistus.
PAG-14V

Aerospace tynkälauta tasainen,
14 - 14 cm paksu
V - luokan esijännitysvahvistus.
PAG-14: n tuotemerkillä, jossa on esijännitetty pituussuuntainen vahvistus, jonka läpimitta on 12 mm, annetaan myös numero 1 (yhdysviitteen kautta).

Tie- levyt ovat laajasti vaativia tuotteita tilapäisen päällysteen, katu- ja tie-laitteiden rakentamiseen, koska niiden suuri lujuus ja monimutkaisten valmistelevien asennustöiden puuttuminen mahdollistavat teiden sijoittamisen lyhyessä ajassa ja samalla pienillä työvoimakustannuksilla.
Tie-levyjen tärkeimmät edut ovat:

 • • korkea kosteudenkestävyys;
 • • alhainen lämpötila;
 • • lisääntynyt lujuus;
 • • pitkä käyttöikä;
 • • kyky luoda erilaisia ​​kokoonpanoja sisältäviä levyjä;
 • • levyt kestävät kulumista;
 • • mahdollisuus purkaa levyt ja asentaa ne toiseen paikkaan.

Tie-levyjen tuotanto on yksinkertaista ja helppoa. Ensinnäkin levyjen erikoismuotoja. Se puhdistetaan perusteellisesti vanhasta ja ylimääräisestä betonista ja käsitellään erikoisella voiteluaineella. Sen jälkeen tehdään raudoitus ja betoniseos asetetaan, minkä jälkeen se tiivistetään. Betoniin täytetty muoto lähetetään "lämpökammioon", jossa se lämpökäsitellään. Lopuksi strippaus suoritetaan, tuotteen laatu tarkistetaan ja vastaavaa merkintää sovelletaan.

On huomattava, että tienlevy on kaikkien muiden tärkeiden rakennuselementtien tapaan välttämättä kaikkien GOST 1924.2-64: n ja TU5846-017-01300402-2008: n mukaisten laatuvaatimusten mukaista.

Tieastiat Voronezhissa

Voronezhin maantiekuljetusten ostamiseen edullisin ehdoin kukaan voi LLC: ssä "Almira", joka sijaitsee osoitteessa ul. Tie, 13.

Lisäksi Almira LLC on OAO Zavoda ZHBI-2: n virallinen jälleenmyyjä, jonka ansiosta yhtiö voi myydä betonituotteita hinnoilla, jotka eivät ylitä tuottajahintoja.

Jos sinulla on kysyttävää, soita meihin puhelimitse: 8 (473) 239-19-58.