Liesivihjeitä

Yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto uunien tai tulisijojen viimeistelylle on levittää kipsiä niiden pinnalle. Voit valmistaa ratkaisun itse tai ostaa käyttövalmis kuiva sekoitus - sinun on vain suljettava se vedellä ja käytettävä sitä liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti.

Uunin kipin viimeistelyn päävaiheet

 • optimaalisten työolosuhteiden noudattaminen. Uunin viimeistely aloitetaan vasta, kun sen rakenne on tasaantunut eikä sitä altistu kutistumiselle. Paras vaihtoehto on, kun hän on jo kokenut yhden kauden, mikä minimoi epämiellyttävien yllätysten riskin. Työ tehdään ilman lämpötiloissa ja uuneissa 5-30 ° C: n alueella.
 • pintakäsittely. Uunin ulkoseinät puhdistetaan likaa, joka voi vähentää viimeistelyliuoksen adheesiota. Erityistä huomiota kiinnitetään muurausliitosten laatuun. Valmistelevina toimenpiteinä on syytä harkita teräsvahvinverkkojen kiinnittämistä vähintään 5 x 5 mm: n soluun.
 • liuoksen valmistaminen ja kipsin käyttö. On toivottavaa, että kipsiliuoksen minimilämpötila oli 10 ° C. Tämä aikaansaa liuoksen tarvittavan viskositeetin ja lisää adheesiota pohjaan. Valmis koostumus levitetään ohut kerros tasoittaen pinta halutun vaikutuksen saavuttamiseksi.

Kotitekoisten ratkaisujen valmistus

Verkossa on paljon erilaisia ​​reseptejä kipsinvalmistukseen uunien viimeistelyyn, mutta tosiasia on, että niiden tehokkuus on edelleen epävarma. Vaikuttaa siltä, ​​että sinulle ilmoitetaan tiettyinä mittasuhteina: 1 säiliö, 2 kauhoa hiekkaa, 1 kalkki kalkkia - sekoita kaikkea kermanvalkoiseen tilaan ja saat hyvän ratkaisun. Itse asiassa paljon riippuu saven laadusta, sen tyypistä, sementin tuotemerkeistä, veden lämpötilasta jne. jne. Lisäksi monet reseptit viittaavat asbestipihkien lisäämiseen, mikä on tarpeen seoksen paranta- miseksi - sen vahvistamiseksi. Nämä ovat kaikki vanhat formulaatiot, joissa ei otettu huomioon asbestimikrokuitujen karsinogeenisia ominaisuuksia.

Lyhyt video siitä, miten valmistetaan savi kipsi uunille. Juuri niin, että tiedät, mitä pitäisi tehdä sen jälkeen.

Neuvo on käyttää valmiita kuivaseoksia, joiden komponenttien arvioitu suhde on. Tietyissä olosuhteissa tämä lähestymistapa on edullisempaa kuin noituus oman erän ratkaisuun.

Valmis lämpöä kestävä seos

Tällaisia ​​erityismateriaaleja tuottaa rajoitettu määrä yrityksiä. Alla olevassa taulukossa on luettelo sekoituksista, pakkausinformaatiosta ja ohjeellisista hinnoista. Kuten näet, kustannukset vaihtelevat melko laajalla alueella.

Tämä voi olla hyödyllinen:
- liuokseen lisätyn hiekan määrä riippuu saven sakeudesta. Mitä enemmän se on, sitä enemmän hiekkaa tarvitaan halutun viskositeetin saavuttamiseksi. Tyypillisesti näiden komponenttien suhde on 1G - 2P - 1G - 3P.
- kipsiliuoksen ominaisuuksien ylläpitäminen on sekoitettava säännöllisesti. Valmiiden seosten käyttöä ei voida jättää valmistajan suositusten ulkopuolelle ja sulkea se suurella mää- rällä vettä kuin mitä ohjeissa ilmoitetaan.
- on parasta peittää uunin ulkokehän ympäröivä seinä erityisellä laattoilla eikä kipata sitä. Tämä johtuu siitä, että ovi on erittäin kuuma, mikä voi vaikuttaa uunin pintaan - pinnoite putoaa ennemmin tai myöhemmin.
- Toisin kuin seinien kohdistaminen, uunin viimeistelyn aikana kipsin kerroksen tulisi olla mahdollisimman pieni - sitä pienempi on, sitä alhaisempi on kerroksen halkeilun todennäköisyys. Yleensä yläraja on 10 mm. Joidenkin kalliiden koostumusten käyttö lisää tämän arvon arvoon 50 mm.

Kasvavan tartunnan tarttuminen

Siitä, kuinka kovasti kipsi kerros kiinnitetään pohjan perusteella viimeistelyn kestävyys riippuu. Se on normaaliolosuhteissa, mutta ratkaisu on erittäin huonosti pehmeää tiilimuurausta. On tarpeen turvautua lisätoimiin:

 • poistamalla saumojen kerros 10 mm: n syvyyteen. Tämä lisää seinän pinta-alaa, joka joutuu kosketuksiin kipsin kanssa. Muun muassa pienet ulkonemat mahdollistavat tasaisen jakamisen kuormasta viimeistelypäällysteestä koko takan tai takan pinnalle.
 • seinän päällystäminen yhdisteellä, joka parantaa adheesiota. Tämä voi olla liuos öljyisestä savesta, joka on laimennettu kefirin tilaan. Levitä myös nestemäistä sementtilaastia, jota levitetään suihkeella. Jotkut asiantuntijat suosittelevat erityisten alukkeiden käyttöä syvälle tunkeutumiselle

Viimeistelykerroksen vahvistamiseen

Ihanteellinen on vaihtoehto, jossa tulevaisuuden koristelu määritettiin uunin asettamisvaiheessa. Tässä tapauksessa 50 mm: n pituiset lanka-aukot voidaan järjestää niiden teräsverkkoon kiinnittämiseksi, on parempi, jos kyseessä on galvanoitu materiaali. Tiedot julkaistaan ​​aina 300... 500 mm: n päässä ruutupiirroksesta. Muussa tapauksessa kiinnitysruuveja tai kynsiä kiinnitetään saumoilla. Tärkein vaatimus on, että sen pitäisi tarjota verkon luotettava kiinnitys. Voit käyttää kudottua metalliverkkoa, jonka solu on 5 × 5... 20 × 20 mm, ja on välttämätöntä saavuttaa tulos, jossa myös lujituselementin ja pohjapinnan välillä on kipsiratkaisu ilman tyhjiä aukkoja.

Ei ole suositeltavaa käyttää vaihtoehtoisia materiaaleja teräslaitteiden sijasta - pussia, sideharsoa, lasikuituverkkoa. Uuni voi lämmetä epätasaisesti, joten palavat tai sulavat elementit, kun se on valmis, ovat sopimattomia.

Esimerkkejä työtavoista

Esikyllästetty pinta penetroiva akryylialuke. Kun se kuivuu itsekierteittävät ruuvit ohutlevyille (itsekierteittävät ruuvit puristinlevyllä), ne kiinnittävät metallin vahvistusverkon. Kiinnitys suoritetaan porrastetusti muurattuun saumaan 50 mm: n syvyyteen. Ristikon pitäisi olla muutaman millimetrin päässä seinästä. Valitun lämmönkestävän seoksen vaivaaminen, sitä käytetään kuorella tasaisella kerroksella varustetulla korkilla, jolloin kipsikerroksen kokonaispaksuus on enintään 10 mm. On parempi tehdä se useassa vaiheessa kerroksittain. Ennen jokaisen seuraavan kerroksen vetämistä pinta pinnoitetaan. Loppuun voidaan soveltaa koristeellisia kipsiä tai lämpöä kestäviä päällysteitä kohdistettuihin seiniin.

Viimeistelyyn on täysin mahdollista käyttää kaakelointiin käytettävää lämmönkestävää liimaa. On toivottavaa, että seos sisältää kuitumateriaaleja. Työjärjestys näyttää suunnilleen samanlaiselta kuin yllä olevassa tapauksessa.

Metalliverkko rappausuunit

Kaikki kipsiuunit ja takat: ratkaisujen ja tekniikan valmistelu

Tiili- ja kivitehtaat kipataan seinien valmistukseen lisäkoristeiden viimeistelyä varten ja muurauksen tiiviyden parantamiseksi. Kiukaan yksittäinen kipsi on kaikkien kodin käsityöläisten ulottuvilla, mutta 80% menestyksestä on oikeassa valinnassa ja kipsiseoksen sekoituksessa. Mitkä ratkaisut soveltuvat uunin laitteisiin ja miten niitä sovelletaan oikein - tämä tieto on avain menestykseen ja takuu kestävistä tuloksista.

Kuin kipsi uunin: perinteet ja innovaatiot

Standardi sementti uunien ja takkojen viimeistelyyn ei toimi. Ensinnäkin korkeat lämpötilat aiheuttavat halkeamia ja toisaalta kaikki nykyaikaisten rappausekoitusten osat eivät ole turvallisia lämmityksen jälkeen - jotkut komponentit tuottavat terveydelle haitallisia ja haitallisia aineita.

Mitkä ovat uunien ratkaisut

Perinteisesti hiekalle, oljeelle, sahanpurulle ja suolalle sekoitettua savea käytettiin lämmityslaitteiden kipsiin. Nyt uunien kipsiä varten ne käyttävät paitsi reseptejä muinaisista ajoista, mutta myös muokkaavat lisäaineita, jotka parantavat tarttumista pintaan ja kestävät teräviä lämpötilamuutoksia.

Lime-savi, lime-kipsi ja sementti-savi-mutahaarat ovat suosituimpia tulpat. Uunien ja takkojen kipsi voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa valmiita lämpöä kestäviä seoksia myymälöissä. Aloittelijoille on parempi lopettaa tehdasrakenteet ja noudattaa tiukasti valmistajan ohjeita.

Valmis sekoitus takaa oikean ratkaisun.

Suosittuja reseptejä savi laastaria

Savi on korkea lämmönjohtavuus ja on samanlainen kuin tiili, joten pohjimmiltaan se osoittautuu ihanteellinen kipsi tiiliuuniin. Ennen liuoksen sekoittamista savea liotetaan kaksi vuorokautta vakiovedessä ja sitten kulkee seulan läpi.

Liuoksen hiekan määrä on keskimäärin kaksi kertaa niin suuri kuin saven määrä, mutta se selkeytetään aina empiirisesti - mitä korkeampi saven rasvapitoisuus, sitä enemmän hiekkaa tarvitaan. Liuoksen pitäisi olla paksu mutta muovinen. Jos nippu lisää sahanpurua, murskattua lasikuitua tai asbestia.

Liuoksen tulee olla paksu ja muovinen.

Savi-mutausratkaisun lisäksi uunin ompelemiseen ompelemalla ne käyttävät koostumuksia lisäaineilla, jotka lisäävät rakenteen lujuutta ja kestävyyttä. Tässä ovat todistetut reseptit liesi:

 1. Yhdistä yksi osa savesta kahteen osaan hienoa hiekkaa sekoitettuna yhden kymmenesosan kaadetun asbestin kanssa.
 2. Ota yhtä paljon saviä ja kalkkia, yhdistä ne kahteen osaan hiekkaa ja kymmenesosaa asbestia.
 3. Sekoita samassa tilavuudessa hiekkaa ja kipsiä, lisätään kaksi kalkin osaa, yksi viidesosa asbestista ja yksi osa savesta.
 4. Sementin yhdestä osasta valmistetusta seoksesta lisätään kaksi osaa hiekkaa ja yksi kymmenesosa asbestista. Savi tarvitsee yhtä paljon kuin sementtiä.

Ennen laastin valmistusta uunien rappaamista varten kaikki komponentit puristetaan epäonnistumatta hienon seulan läpi. Ammattikäyttöön tarkoitetut uunit sekoittavat ensin kuivat aineet ja lisäävät ne sitten märälle savelle. Kipsi laimennetaan etukäteen vedellä ja lisätään massaan, kun se toimii, koska se kovettuu hyvin nopeasti.

Miten kipata uunia omin käsin: työjärjestys

Uunin kastelu on sallittu aikaisintaan kuukauden kuluttua munimisesta - tämän ajan aikana uuni kuivuu kokonaan ja rakennus kutistuu.

Uunin pinta puhdistetaan jäljelle jäävästä muurauslaastista

Valmisteleva vaihe

Ennen kipinöintiä omalla kädellä, ulkopinta on puhdistettava kaikista muurauslaastista, pölystä ja muista epäpuhtauksista. Saumoja tulee syventää 5-10 mm: lla - tämä parantaa kipsiseoksen tarttumista muuraukseen. Välittömästi ennen työn aloittamista uunin on lämmitettävä ja välittömästi kostutettava. Kostuttamiseksi voit käyttää vesisumua.

Tiili ja muuraus suositellaan peittäviksi vahvistusverkolla - tämä lisää kipsikerroksen vahvuutta useita kertoja, lisää tarttuvuutta ja estää halkeamien muodostumisen. Verkkoa käytetään epäonnistumatta, jos tulevaisuudessa suunnitellaan viiltoa laatan kanssa.

Metalliverkko lisää kipin vahvuutta

Kipsijärjestys

Punainen tiili- ja kiviuunien rappaus toteutetaan useassa vaiheessa, jolloin kussakin on yksi kerros laasti.

 1. Spray - ensimmäinen ohut kerros, se levitetään seinään heittämällä ilman myöhempää tasoitusta. Tämän kerroksen liuos laimennetaan vedellä, kunnes paksu kerma. Ruiskutuksen tehtävänä on täyttää epäsäännöllisyydet ja perustaa pääkerrosten perusta.
 2. Toista kerrosta kutsutaan pohjamaaliksi, sitä levitetään heti ruiskun asettamisen jälkeen, jolloin kuivausta ei sallita. Paksu massa levitetään pinnalle lastalla ja litistetään lian avulla. Maaperän paksuus - 3-4 mm.
 3. Lopuksi, ohut kerros ohuempia kipsiastiastoa levitetään kellukkeella, ohut sakeus auttaa piilottamaan tuskin havaittavia vikoja. Päällystyspäällyste on nimeltään nakryvka, sen paksuus on enintään 2 mm.

Rappaus työkalut

Yksinkertaisen peitteen sijaan voidaan käyttää koristeellinen kipsi uunille, joka korvaa maalauksen ja vuorauksen. Tässä suoritusmuodossa päällysteenä käytetään kivi-, kalkkihiekkaa, teratsiittisiä ja muita yhdisteitä, joissa on lämpöä kestäviä pigmenttejä.

Takka koristelu

Tyypillisiä ongelmia ja vikoja

Jos uunin kipsi omiin käsiisi suoritettiin virheellisillä virheillä, näkyvät pinnalla, joka vaatii korjausta. Kun laasti levitetään kuivaan tiiliin, kuoriutuminen on väistämätöntä, ja liiallinen kostutus johtaa arcade, joka vaatii uudelleenkäsittely kuivauksen jälkeen.

Dutiki - pienet kuoppia, johtuvat huonosti sammutetun kalkin käytöstä. Tällöin sammutus jatkuu myös kuivassa pinnoitteessa muodostaen pieniä turvotuksia, jotka ovat alttiita irtoamista varten.

Halkeamat johtuvat väärin sekoitetuista ratkaisuista. Useimmissa tapauksissa rasvainen savi, joka on laimennettu riittämättömällä hiekalla, on syyttää. Myös kipsi voi halkeilla levittämällä liian paksuja kerroksia tai johtuen edellisen kerroksen riittämättömästä tarttumisesta.

Jotta vältetään virheitä uunien ja takkojen rappauslaitteessa, aloittelijoille suositellaan työtä ammattiammattiin. Prosessin havainnointi auttaa vahvistamaan teoreettisen tiedon ja seuraavan kerran tekemään työn omasta.

Video: Takka koristelu koriste kipsi

Kuten tämä artikkeli? Jaa ystävien kanssa:

Uunin kipsi: vanhan pinnoitteen irrotus, ristikon asentaminen, majakkojen asentaminen, ratkaisujen valmistelu ja soveltaminen

Huolimatta vaihtoehtoisista lähteistä ja laitteista avaruuslämmityksestä, perinteiset kiinteät polttoainesäilöt ovat edelleen maassa. Koska kipsi uuneille tällä hetkellä on varsin tärkeä aihe. Se on täysin luotettava lämmönlähde, joka voi toimia itsenäisesti kivihiilellä ja / tai puulla ilman sähkön, kaasun tai dieselöljyn toimittamista, joka lämmittää koko asuintilaa.

Lisäksi joissakin tapauksissa tällainen lämmitin asennetaan taloon kaasun tai sähkölämmityksen ollessa läsnä varauksen varassa. Tänään opimme, miten savupiipun kipsi menee ja näe videon tässä artikkelissa.

Laastiuuni laatta # 8212; työprosessiin

Kiinteiden polttoaineiden uunien rappaus

Huom. Ensinnäkin kattiloita ammeessa tai asuintalossa talossa tarvitaan teknisinä toimenpiteinä lämmittimen lujuuden ja tiukkuuden lisäämiseksi. Toiseksi tämä kerros on välttämätöntä kasvojen koristelajittelun asennusta varten.

koulutus

Vanha rappaus

Kuten missä tahansa muussa esineessä, uuni voidaan kipata vain aiemmin valmistetulla pohjalla, mikä tarkoittaa:

 • sinun täytyy poistaa vanha kipsi. mitä se oli (ennen esimerkiksi savipinta valmistettiin uunista);
 • Tiivisteen saumat on puhdistettava 10 mm: n syvyyteen. että viimeistelykerroksella on hyvä tukikohta koukkuun;
 • lisäksi parantamaan koukkua saumoissa vasara nauloja 40-50 mm. niin että ne tarttuvat noin 10 mm pinnan yläpuolelle;
 • koko alue on puhdistettava pölyltä. joka joka tapauksessa jää jäljelle, kun vanha kerros on lyöty pois;
 • Adheesion parantamiseksi ohjeessa suositellaan lämpöä kestävän alukkeen käyttöä. esimerkiksi "Parade G 77";

Kiinnitetty verkko lasikuidun kipsiuunit

 • estääksesi halkeilun, uunin kipsi vahvistetaan vahvistuvalla rappausverkolla.

Verkko voidaan kiinnittää kahdella hyvin samanlaisella tavalla pinnan upottamisen jälkeen:

 1. Suihkutus suoritetaan ja siihen liimataan silmäkoko (puristetaan lastalla).
 2. Verkko kiinnitetään koukkuihin (nastat) ja ruiskutetaan siihen.

Liimattavan rei'itetyn metallikulman kulmissa

 • jotta kaikki kulmat ovat tasaiset ja terävät, neulotaan metallia rei'itetyt kulmat, kuten yllä olevassa kuvassa esitetään;
 • liima koostumus on sama kipsiseos, jota käytetään viimeistelyyn, ja itse profiili asetetaan käyttäen tiukasti pystysuoraan tai vaakasuoraan tasoa.

Huom. Murtumat, jotka ovat yhteisten aukkojen muotoisia ja joidenkin tiilien pudotus voi ilmetä vanhan kipsin laatoituksen aikana. Kaikki nämä virheet suljetaan samalla liuoksella, jota käytetään viimeistelyyn tai jopa saviin (tarvittaessa).

Kohdistusmerkit

Pinnan tasoittamiseksi ei toisinaan tapahdu tavallista kipsiä, koska asennus oli epätasaista alun perin tai se vain muuttui ajan myötä, ja jos esimerkiksi haluat laatoittaa uunin, tarvitset majakan viimeistelyn. Tätä varten kummallakin puolella on tarpeeksi kahta profiilia.

Ja jos karkea on liian leveä, on tarpeen rakentaa rakennussäännön pituuteen - majakan askel pitäisi olla pienempi kuin sääntö, vähintään 10-15 cm, mutta parempi, jopa pienempi.

Majakka itse on metallinen rei'itetty profiili, jonka pituus voi olla 3 metriä tai 4 metriä ja työskentelyn (harjanteen) poikkipinta 6-20 mm. Koska paksu kerros me nimeä, mikä on parasta käyttää 6-millimetrisiä majakoita asennettaessa ne samaan ratkaisuun, joka on tarkoitettu viimeistelyyn.

Nämä profiilit on asennettu viivan päälle tai tasolle, mutta jos niitä on enemmän kuin kaksi, sinun on tasoitettava ne samassa tasossa. Tee näin nailonkierre, vedä ne pystysuoraan ja vinosti, mutta aseta äärimmäiset majakat ensin päälle ja ne ovat jo keskenään.

Majakat on myös tarpeen lämmittää, puhaltaa ja uunia

Tämä voi olla kylpyammeen kipsi tai talon elintilaa, mutta joissakin tapauksissa uuni, puhallin ja uuni on asennettava tai vaihdettava uudelleen. Olemme nyt kiinnostuneempia siitä, miten lähestymään niitä kipsikerroksella.

On olemassa hyvin yksinkertainen tapa - rajoittaa näiden solmujen ovien työstöt samoihin rei'itettyihin kulmiin. Tämä on helppo tehdä, mutta ne asennetaan sen jälkeen, kun majakat on jo liimattu, jotta voit päästä yhdelle tasolle.

Kipsin vetäminen

Periaate, jossa luodaan ratkaisu majakat

Sitten kaikki on paljon yksinkertaisempaa - valmistetulla seinillä, ts. Majoneilla (tarvittaessa), rei'itetyillä kulmilla, ovien trimalla ja lasikuituvahvisteisella silmälläpidolla, käytämme kerrosta lämmönkestävää pohjamaalia. Anna sen kuivua.

Tämän jälkeen valmistamme koostumuksen uunin kipsiin ja asetamme sen (ompelemme) omiin käsiimme lastalla tai lastalla majakat niin, että nämä korkokkeet ovat tavanomaisesti merkittyjen tasojen yläpuolella.

Ja mikä on savi kipsiuunille ja mikä on sen hinta, lue myös muissa artikkeleissa verkkosivuillamme.

Uuni kipsi

Viime aikoina uunit ovat yhä useammin alkaneet palata sisätiloihin paitsi maalaistaloihin ja maalaistaloihin, myös asuintiloihin. Heidän avulla voit vähentää huomattavasti lämmityskustannuksia ja antaa sisätiloille vanhan ajan henkeä tai jaloa ylellisyyttä. Useimmiten ne on rakennettu keraamisista tiilistä, ja uunien kipsi on välttämätön elementti, joka mahdollistaa pinnoituksen.

Tärkeimmät ratkaisut ja oikea prosessointiteknologia

Kuten tiedetään, uunin rappauksen koostumuksella täytyy olla useita ominaisuuksia:
• Korkean lämpötilan kestävyys muuttamatta ratkaisun fysikaalisia ominaisuuksia. On tärkeää, että viimeistelykerros ei repeä monta vuotta.
• Lämpötilan muutokestävyys: monet yhdisteet kestävät jopa korkeita lämpötiloja, mutta jatkuvat muutokset voivat tuhota ne. Uuneissa on erityisen tärkeää, että kipsi voi sietää tuhansia lämmitys- ja jäähdytysjaksoja.
• Käytännöllisyys: koostumuksen on oltava hyvä tartunta tiiliin, se on helppo tasata ja tasaisesti kuivua, muuten sen pintaan muodostuu halkeamia.
• Ihmisten terveydelle haitallisesti vaikuttavien aineiden puuttuminen koostumuksessa on erittäin tärkeä tekijä, minkä vuoksi eräitä aikaisemmin laajasti käytettyjä yhdisteitä ei tällä hetkellä suositella käytettäviksi.
• Uuninlaastin on oltava sopiva jatkokäsittelyyn: maalaus. liimaamalla laatta tai laatta ja niin edelleen.

Uunin kipsi # 8212; miten valmistaa koostumus

Kuten tiedätte, ennen kuin valmiita ratkaisuja ei ollut, niin ihmiset tekivät korkealaatuista kipsiä itse uunista. Prosessi on melko yksinkertainen, mutta sinun on noudatettava muutamia perussuosituksia:
• Uunin kipsiä oleva savi on paras laatu, joka löytyy alueellasi. Mitä enemmän materiaalia tarvitaan, sitä enemmän hiekkaa tarvitaan, ja sitä parempi ratkaisu toimii tulevaisuudessa. Tämä on tärkeä tekijä, sillä meidän on hyvin vaikea löytää hyvä savi.
• Jokihiekka sopii laastille, mutta kaikki muut pesty rakennushiekka tekevät. Hiekassa ei voi olla likaa ja muita epäpuhtauksia. # 8212; tämä voi merkittävästi heikentää liuoksen ominaisuuksia.
• Lasikuitua käytetään useimmiten täyteaineena, tämä komponentti voi merkittävästi vahvistaa ratkaisua. Aikaisemmin käytetään usein asbestikuitua, mutta tätä ainetta on kielletty Euroopassa, koska se luokitellaan vaaralliseksi ihmisten terveydelle.
• Jos käytetään sementtiä, tulee valita M500-merkki, joka erottuu korkeilla ominaisuuksilla ja koostumuksen sisältämien lisäaineiden puuttuessa.
• Kalkki on myös valittava huippulaaduksi, sillä materiaalilla on monia erityisominaisuuksia, joten on suositeltavaa ostaa huippulaatuinen kalkin koostumus ja sammuttaa se runsaalla vedellä.
• Lasikuitua myydään rautakaupoissa, asbestia voidaan ostaa myös kaikkialla, mutta kuten edellä todettiin, tämä materiaali ei ole vaaraton ihmisten terveydelle.

On olemassa useita perustyyppisiä seoksia, joita voidaan käyttää uunin rappaamiseen. Ne kaikki eroavat koostumuksen ominaisuuksista, ja sinun on valittava tietty vaihtoehto, mutta muistaa, että saviuunilevyä käytetään vähintään 80 prosentissa tapauksista, mikä osoittaa tämän menetelmän luotettavuuden.

• yksinkertainen savi ratkaisu # 8212; Tavallisin vaihtoehto, joka on helppo valmistaa omilla käsilläsi. Tätä varten on välttämätöntä liuottaa savesta (sen pitäisi olla päivän vedessä): 2-3 osaa hiekkaa (riippuen saven rasvapitoisuudesta), 1 osaa savea ja 0,1 osaa hienonnettua lasikuitua, koostumusta sekoitetaan paremmin sekoittimella ja poralla lisäämällä siihen vettä halutun sakeuden saavuttamiseksi.
• Monimutkainen savi koostuu yhdestä osasta saviä, kaksi osaa jokimajasta, yksi osa sementistä ja yksi kymmenes osa lasikuitua, vaivaus tehdään samalla tavalla kuin ensimmäisessä versiossa.
• Lime-savi laasti koostuu yhdestä osasta savesta, yhdestä kalkin osasta, kahdesta hiekasta ja kymmenennestä osasta lasikuitua. Valmistus on samanlainen kuin yllä, mutta älä unohda tarvetta sammuttaa kalkki.
• kalkkiliuos sisältää kaksi osaa kalkkia, yksi osa kipsiä ja hiekkaa sekä kaksi kymmenesosaa lasikuitua. Muista, että on erittäin tärkeää valmistaa haluttu koostumus, erityisesti jos koostumuksessa on savi.

Vihje! Helpoin tapa tarkistaa savi-pohjaisen laastin koostumus: sinun täytyy rullata valjaat 15-20 senttimetriä pitkä ja senttimetri puoleen paksuiseksi. Pallomalla täytyy kääriä ympyrä, jonka läpimitta on noin 5 cm # 8212; pinnalla ei saa näkyä halkeamia.

Työn pääpiirteet
Muista, että paras ratkaisu ei takaa pinnoitteen kestävyyttä, jos työ suoritetaan lukuisilla teknisen prosessin rikkomuksilla. Esimerkiksi kannattaa muistaa, että kylpyammeen kipsi voidaan tehdä vain saviratkaisulla, muuten päällyste romahtaa hyvin nopeasti. Jotta kaikki työt voidaan suorittaa korkeimmalla tasolla, on syytä aloittaa saumauksiin noin 3 mm: n halkaisijaltaan lanka, kun rakennetta on rakennettu # 8212; sen jälkeen siihen kiinnitetään uunin kipsi.

Joten, miten valmistetaan base:
• Muista, että työ on aloitettava aikaisintaan kuukauden kuluttua käytön aikana, jolloin rakenteen kutistuminen ja halkeilun vaara ovat paljon pienemmät.
• Pinta on puhdistettava pölystä, joten on suositeltavaa valita puolien senttimetrin väliset saumojen väliset saumat parantamaan laastin kiinnittymistä pohjaan. Jos pinnalla on virtaus liuokseen, ne on myös poistettava.
• Seuraavaksi kiinnität metalliverkon langalla. Tämän vuoksi kudoksen kudontavaihtoehto on enintään 10 mm: n solu. Verkon on sovi tiukasti uuniin, sauma voidaan ommella lanka. Aikaisemmin purkamista käytettiin usein vahvistamiseen, joka oli aikaisemmin liimattu saviastiassa ja kiinnittynyt tiukasti pinnalle.
• Monet ihmiset ajattelevat, että jos uunin rappaus toteutetaan laattojen alla, ei ole tarpeen tasata pintaa voimakkaasti. Itse asiassa, sitä paremmin perustus, sitä helpompi on laatoittaminen, joten verkon on pysyttävä hyvin tiukasti, jotta sinun ei tarvitse käyttää paksua kerrosta.
• Uunia on lämmitettävä, jotta pinta pysyy lämpimänä työskentelyn aikana.

Ohjeet työhön ovat seuraavat:
• Työ suoritetaan ylhäältä alas, kun taas jos tarvitset kipsiä savupiipun, sisäpuolella oleva alue on tehty liesi ja ulkopuolella # 8212; jälkeen.

Vihje! Työpinta oli jatkuvasti märkä, mikä ei ole helppoa, koska uuni on lämmin, käytä suihketta: on helppo kostuttaa käsiteltävä paikka, mikä yksinkertaistaa koko prosessia.

• Teos suoritetaan kolmessa kerroksessa, kunkin paksuuden tulisi olla noin 5 mm, ensimmäinen kerros kutsutaan roiskumista ja toimii pohjana. Toista kutsutaan alukkeeksi, sitä tulisi soveltaa tarkemmin. Ja kolmas, lopullinen, pitäisi tehdä tarkkaan.
• Vaikka laasti ei ole jäykistynyt, se on hierottava vaahtokuoren kellulla.

johtopäätös
Uunin koristelu omilla käsilläsi # 8212; prosessi on varsin monimutkainen, mutta säästät paljon rahaa, koska huonekohtaisten palveluiden hinta on erittäin korkea. Tämän artikkelin video kertoo tämäntyyppisen työn ominaisuuksia.

Uunin vastapäätä. Ristikkopäällyste

Uunien, kuten terrakottan, majolikan ja klinkkerin, kattotiilet hankitaan laskemalla sauman paksuuden tarve ja tietenkin pienellä varauksella. Jotta laskettaisiin tarvittava määrä laatat, jaa kokonaispinta-ala alustan viereen alueelle, johon tulee yksi laattaelementti, jossa on kaksi vierekkäistä vierekkäistä saumaa.

Laattojen asettelu voi olla erilainen:

 1. Pystysuuntaiset saumat ovat samat. Tämä asettelu on samankokoisia laattoja varten. Jos suorakulmaiset laatat on asennettu, asettelu voi olla sekä pystysuora että vaakasuuntainen, mutta voit määrittää värien kontrastialueet ja lisätä paneelin - se näyttää lineaariselta ja siistinä
 2. Pidennä tai siirrä pystysuuntaisia ​​saumoja pitkin. Käytä vaikeissa geometrisissa kohdissa, että leikatut fragmentit eivät ole selvät
 3. Vinottain. Taiteellinen ja monimutkainen ulkoasu, jonka avulla voit tehdä harvinaisia ​​piirustuksia. Erittäin alkuperäinen, mutta laatat tarvitsevat noin 10-15% enemmän, paljon leikkausta ja jätettä
 4. Erilaisia ​​laatikoita laitetaan soluihin, mattoihin, jolloin palasia ja kontrastivyöhykkeitä vapautetaan, paneelit ja koristeelementit ovat mahdollisia.

Liima-aineiden tyypit ja ratkaisut vastavalaisimiin

Liima-aine voi olla yksiosainen - levyt saumojen ja kaksikomponenttien leikkaamiseen - vastaavasti leikkaavien saumojen avulla. Liima-aineiden ominaisuudet jaetaan lämmönkestäviksi ja lämmönkestäviksi.

Termiä "lämmönkestävä" käytetään kuvaamaan yhdisteitä, jotka kestävät lämpösykliä lämpötilaeroilla, jotka ovat vähintään 150 ° C. lämmönkestävät ovat vain koostumuksia, jotka kestävät pitkäaikaisen lämmityksen 500 ° C: ssa. Vain lämpöä kestäviä liimoja käytetään uunin vuoriin, lämmönkestävät liimat ovat hyväksyttäviä tulisijoille.

Kotitöiden tuotannosta koostuvien esikyllästettyjen tulisijojen takia - Moment-Crystal, Vetonit Weber, Plitonit Super Takka ja muut. Tunnetuista tuontimerkkeistä - Ceresit-SM. Koristeelliseen takkaan, joka lämmitetään vain ajoittain, nämä koostumukset ovat varsin sopivia, mutta lämmönkestävät koostumukset ovat välttämättömiä uuneille. Esimerkiksi K-77: n kaksikomponenttinen koostumus, jolla on sama aluke, jolla on suuri kantavuus. Koostumuksen täydellinen kovettuminen tapahtuu kolmen tai neljän viikon kuluttua, ja kiihdytyspulloa ei voida hyväksyä ennen kuin liima kovettuva aika päättyy. Kun tämä päinvastainen koostumus on lujuutta, huoneen lämpötilan on oltava välillä 18-28 ° C. Erikoiskokoonpanoja terrakotta ja majolika. Markkinoilla on paljon lämpöä kestäviä ja lämmönkestäviä koostumuksia, ja sinun tulee huolellisesti tutkia laajuutta ja noudattaa pakkauksessa mainittuja suosituksia.

On myös mahdollista laatoittaa savi ratkaisuja täyteaineet valmistettu kvartsihiekka tai sahanpuru. Saviä käytettäessä on tärkeää valita oikea osuus riippuen savien rasvapitoisuudesta, niin että liuos on riittävän muovinen, mutta ei halkeile jälkikäteen. Täyte / saven osuus rasvaiselle savi, 4: 1, tavalliselle 3: 1, lean 2,5: 1. Täyteaineiden lisäksi kamellijauheita lisätään saviliuoksiin - korkeiden lämpötilojen ja tippojen kestävyyden lisäämiseksi, tämä on erityisen perusteltua hiiliuunin tapauksessa. Jotkut mestarit tekevät suolaliuoksia liuoksessa - jopa yksi kuppi suolaa per kauha vettä. Suola säilyttää vettä laastin seoksessa ja halkeilun vaara on pienempi. Savi ja vesi tavanomainen suhde liuoksessa on 4: 1, mutta valinta suoritetaan empiirisesti ja riippuu myös käytettyjen savien rasvapitoisuudesta. Yksi perinteisistä luokituksista on sementti. Yksi osa savea, kolme osaa hiekkaa, yksi osa liitua ja yksi osa sementtiä. Veden määrä valitaan savityypin mukaan. Tämä koostumus tarjoaa paitsi hyvän liimauksen tiiliin ja laattoihin, mutta myös korkeamman lujuuden verrattuna savimaastiin.

Sarja työkalu uunin vastakkaiselle standardille:

 • Leikkaamiseen ja asennukseen - laattaleikkuri tai hiomakone
 • Laattojen suoristamiseen - vasarat, joissa on kumirenkaita
 • Poraukseen - porata
 • Ratkaisut sekoitetaan rakennussekoittajiin tai poraukseen viillolla
 • Kumi ja lovettu haava liimojen levittämiseen
 • Verhoilu- ja rakennustason pystysuuntaisuus ja horisontaalisuus. Racky-tasot, joissa kuplaampullit ovat kätevämpiä, ei vain pitkiä sivuja vaan myös päähän

Kulutustarvikkeet - tikat tai niitit, ristit laattoihin (muoviset ristit irrotetaan tarvittavista liitoksista), erityiset luuaineseokset mineraali- tai silikonipohjaisten uunien pinnoitteille, jotka on suunniteltu korkeisiin lämpötiloihin.

Uunien vuorausverkkoja käytetään vain metallia, lasikuitua ei sallita. Syy - verkko jakaa paitsi mekaaniset vaikutukset myös lämpöä. Siksi käytetään metallilangan vahvistamista 25 x 25 - 50 x 50 mm: n kennolla ja teräspoikkileikkaus 1,2-2 mm. Vakiokerros liima tai alusta 3 mm on optimaalinen. Mutta vaikka liimojen paksuus ohjeiden mukaan olisi - 4 tai 5 mm, ei suositella 2 mm: n paksumman metallilankaa, koska teräksen lineaarinen laajeneminen on merkittävää ja tämä aiheuttaa vaaraa, että uunin kuumentamisen aikana kaakeloitu vuori voi alkaa kuorta.

Laattojen asennustekniikka eroaa:

 1. Leikkaavia saumoja - liuoksen poistaminen muurausliitoksista noin senttimetrin syvyyteen
 2. Ilman leikkaavia saumoja

Pintaverkkoa leikkaavan saumamenetelmän mukaan pidetään parhaimpina metallina elementteinä, ei laitteistoja ja tappeja viedä muurattuihin tiiliin, jotka aiheuttavat tiilikrakkauksen riskin lämpölaajenemisen aikana, koska uunin seinät voivat lämmittää yli + 500⁰С. Ristikko kiinnitetään vain ohuilla kiinnikkeillä. Lisäksi saumojen kohdalla mekaaniset vaikutukset uunin rungossa minimoidaan. Mutta tämän menetelmän työvoimakustannukset - päinvastoin, enimmäismäärä.

Vaurioituminen on murenevaa, kun liuoksesta koputetaan saumoja, etenkin tapauksissa, joissa uunia kuumennettiin monta kertaa ja laastieristeitä sintrattiin kiven tilaan. Leikkaamalla saumoja tarkasti 8-10 mm: n syvyyteen on vaikea ja huolellinen työ ja vaatii huomiota ja kokemusta.

Leikkaavan sauman järjestys:

 1. Ensinnäkin laastin liitokset veden kanssa pehmentävät vähän, ilman voimakasta kyllästystä - ne laittaa uunin seiniin kostealla liinalla (rätit, hameet) ja kestävät tällaisen "voiteen" tunti tai kaksi.
 2. Voittaa laasti pois saumasta kapealla taltalla (jota kutsutaan ristipääksi), jota käytetään rätinä. Hammer iski helposti, älä käytä voimaa.
 3. Kun pehmennetyt kerrokset päättyvät, ne tekevät uusia "lotioita" ja toistavat koko prosessin, kunnes sauma vapautuu vähintään 8 mm ja edullisesti 1 cm.
 4. Poista kaikki uuttuneen liuoksen murskat ja murut ja poista pöly pinnalta
 5. Levitä maaperän ensimmäiselle kerrokselle muuraukseen. Kun sahauskärjessä oli päällystetty, käytettiin kaksikomponenttista liimakoostumusta ja ensimmäinen komponentti levitettiin alukkeeksi, jolloin saumat täyttyivät. Sovelluksen paksuus riippuu käytetystä koostumuksesta ja se suoritetaan hakemusoppaan tai ohjeiden mukaisesti.
 6. Seuraavaksi kiinnitä verkko märälle muoviselle maaperälle ja nopeudella, kunnes maata ei tartu kiinni. Tästä syystä koko liesi ei heti peitellä pohjamaalilla, mutta se toimii 1-2 m2: n nauhoilla.

Teräsverkon kiinnitysmenetelmä riippuu asennustekniikasta.

Kiinnitys silmukan leikkaussaumoissa:

 1. Heti kun alusta käytetään ensimmäiseen noutoon, jonka pinta-ala on noin 1-1,6 neliömetriä, ristikko puristetaan siihen ja väliaikaisesti kiinnitetään ennalta porattuihin reikiin käyttäen muovisia pistokkeita tähän tarkoitukseen - kolme pistoketta ylä- ja kolme alareunaa. Tyynyjä ei ajetaan saumaan vaan tiiliksi - tämä on pakollinen vaatimus. Tiilien reikien on oltava pienempiä kuin holkkien pituus, niin että niiden reunat ulottuvat rei'istä ja ne voidaan poistaa pihdeillä.
 2. Verkon kiinnittymisen jälkeen kiinnitetään pysyviä kiinnittimiä - johdinpylväät, jotka tarttuvat neulaan, joka on täytetty maaperällä 25-30 cm: n välein kahden tai kolmen rivin läpi.
 3. Kun maaperä kovettuu, tikat poistetaan ja jäljellä olevat tiilen reiät täytetään maaperällä.
 4. Tällöin sinun on odotettava, että maa kuivuu täydellisesti, myös reiät mukaan lukien - tällä kerralla kerros, jossa verkkoa painetaan, on tarvittava voima jatkotyölle.

Kun verkko on kiinnitetty seinään leikkaamatta saumoja, kiinnitys on mahdollista vain teräsputkilla. Muovi uunin ulkoseinille ei ole sovellettavissa, koska sulatettu lämpö. Lisäksi laitteisto luo murenemisen riskin siitä, että metallin lineaarinen lämpölaajeneminen eroaa merkittävästi tiiliin verrattuna.

Laattojen asennus:

 • Pintavalmistus on vakio - jos uunissa on vanha kipsi tai viimeistely, se lyödään taltalla ja puhdistetaan metallisilla harjilla ja poistetaan sitten.
 • Suorita sitten liitokset - jos laatta asennetaan verkkoon liitoksen avulla
 • Valmistele liimakoostumuksen ohjeiden mukaisesti. Kaada kuiva seos veteen, annoksittain, sekoittaen jatkuvasti. Poran tai sekoittimen nopeutta säädetään siten, että liima ei vaahtoa, ilman ei tarvita rakennetta. Liimaa säilytetään niin monta minuuttia kuin on mainittu keitto-ohjeissa - tavallisesti jopa 15 minuuttia.
 • Aloita pohjaan päin. Levitä liimaa tai pohjamaalia (jos ne toimivat liitoksen kohdalla) neljälle laatalle vaakasuoraan. Kiinnitä vahvistusverkko. Hajautuneille saumoille - niille, jotka eivät ole leikkaavia - nippusiteillä.
 • Liimaa levitetään lovettuun lastalla, jolloin ensimmäinen laatta painetaan ja hieman pyöritetään sen kiinnittämiseksi. Ristit käytetään saumojen kalibrointiin, mutta kaikki käsityöläiset eivät suosittele ristejä, ja jotkut mallit viittaavat saumojen epäyhtenäisyyden illuusioon - jäljittelemään vanhaa muurausta.
 • Varmista, että laatat ovat vaakatasossa tasolla, sitten pystysuora. Ensimmäinen rivi on kaikkein vastuullinen. Taipumat suoritetaan huolellisesti, siirtämällä laatta kevyillä puhalluksilla kumi-vasaralla. Eri tyyppisten laattojen saumat voivat olla 8-12 mm, lukuun ottamatta klinkkerilevyjä, joiden lämpölaajeneminen on niin merkityksetöntä, että se mahdollistaa vain 3 mm: n siistin sauman. Ensimmäisen tartunnan kaikki laatat kalibroidaan tasolla ja luodilla.
 • Levittämisen jälkeen kolme ensimmäistä riviä laatikoita on jätettävä, kunnes liimakoostumus asetetaan. Muovi liima ei voi pitää raskaita laattoja, ja maali pääsee liikkumaan omasta painostaan. Kiln suuria nopeuksia ei ole ehdotettu. Kädensijoiden väliset tauot ovat noin kolme tuntia riippuen käytetyn liiman tai laastarin ominaisuuksista.
 • Sovita ja leikkaa koristelevyjen tai hiomakoneiden avulla. Leikattua laattoa tavallisesti yritetään piiloutua seinän risteykseen tai muihin huomaamattomiin alueisiin.
 • Kun liima on täysin asetettu 24 tunniksi, ristit poistetaan ja saumat irrotetaan liimavirroista.

Pyyhi saumat vasta liima-aineen täydellisen kovettumisen jälkeen koostumuksen ohjeiden mukaan, sillä muutoin saatat saada mikro-halkeamia laastin uraan tai kuorintaan. Mineraalimaalaus tehdään käsin - spatulilla tai kiinnityspistoolilla, jos sauma tehdään kupera. Silikoniyhdisteet ovat erittäin tahmeita, ja ne ovat mahdollisia vain asennusaseilla.

Ensimmäinen tulipesä on mahdollinen vasta sen jälkeen, kun liima on täysin kovettunut, viikosta kuukaudelle riippuen käytetystä koostumuksesta.

Vaiheittainen ohje korkealaatuisesta uunin tiilestä ja valokuvasta ja videosta

Monet omakotitalojen omistajat suosivat yhä enemmän tällaista lämmitystä kuin kaasua tai höyryä, ja kylässä olevan keskuslämmityksen läsnä ollessa jotkut löytävät helpomman yhteyden lämmitysverkkoon. Kuitenkin monissa taloissa säilytetään liesi-lämmitysmenetelmä - sekä lämmön pääasiallisena lähteenä että apuna. Usein perinteisen uunin valinta liittyy taloudellisiin näkökohtiin - paras tiiliseos on halvempaa kuin jakelujohdon asentaminen keskuslämmitykseen.

Uuni on melko laaja rakenne, joten se huomaamaton on lähes mahdotonta. Useimmin käytetään punaista tiiliä, joka ei aina näytä sopusointuisia huoneeseen. Siksi omistajat pyrkivät varmistamaan, että uuni sopii sisätilaan ja näyttää siistinä. Usein uunin viimeistely tehdään kipsillä.

Kuitenkin monet kohtaavat tällaisen ongelman - muutaman vuoden kuluttua kipsin uunin rappaus alkaa murentua. Itse asiassa tämä voidaan välttää, tärkein asia on oikein suorittaa kipsaustyöt.

Huoneen valmistelu uunin tiilen rappauslaitteelle

Itse asiassa jopa kodin käsityöläinen, jolla ei ole kokemusta samanlaisesta työstä, voi kipsiä korkealaatuisen tiiliseinän. On tärkeää käsitellä huolellisesti prosessia ja käyttää laadukkaita materiaaleja, jolloin uuni säilyttää sen näkyvän ulkonäön pitkään.

Ennen uunin rappaamista sinun täytyy valmistaa huone. Tätä varten sinun on tehtävä tilaa työhön - kaikki tarpeettomat huoneen osat on poistettava. Huonekalut on myös poistettava huoneesta, mikäli mahdollista. Jos tämä ei onnistu - sinun on peitettävä se paksulla kankaalla. Suojaa roskista, pölyistä ja ikkunoiden, seinien ja lattioiden vaurioista - nämä pinnat on peitettävä polyeteenillä.

Tietoa materiaaleista ja työkaluista

Tutustu tiiliseinän kipsiin ja valmistele kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit etukäteen. Tarvitset useita työkaluja, kuten:

 • lian tai lastan;
 • raastin;
 • vasara;
 • taltta tai lastalla;
 • pihdit ja pihdit (ne voidaan korvata pihdeillä);
 • suihke - tarvitsee kostuttaa pintaan vedellä (ellei, maalaus tehdään);
 • sakset metallille ja sakset kankaalle;
 • karkea seula - hiekan ja / tai saven seulomiseksi;
 • kapasiteetti liuokselle ja erillinen vesi;
 • kalkki (tai sen komponentit);
 • luuta tai pölynimuria.

Uunin rappauslaitteiden luettelo sisältää varsinaisen laastin uunin rappauslaitteelle, 10 x 10 mm: n soluille (säkki voidaan irrottaa), kalkki (tai vesipohjainen maali) ja sementtilaasti (se on tarpeen kiinnittää lanka - jos puhumme vanha liesi).

Pinnan esikäsittely

Ennen kipsaustyön aloittamista on välttämätöntä valmistaa uunin pintaa. Tässä tapauksessa ratkaisun soveltaminen on helpompaa, ja lopputulos näyttää paremmalta ja kestää kauemmin.

Jos puhumme vanhasta uunista, sinun on valmisteltava pinta seuraavalla tavalla:

 1. Uunin pinnan puhdistaminen vanha kipsi. Tämä voidaan tehdä lastalla tai taltalla.
 2. Pinta hiotaan hiekkapaperilla - tämä auttaa poistamaan pienet epäsäännöllisyydet.
 3. Tyhjiö- tai kuivakangas poistaa syntyneet roskat ja pöly.

Siinä tapauksessa, että sinun on kipattava vastavalmistettu uuni, tällainen työ alkaa noin kuukauden kuluttua tiilen valmistumisesta. Tämä aika on riittävä, jotta muuraukseen käytettävät laastarit kuivuvat, kovettuvat ja vahvistuvat. Ennen kuin aloitat työn, sinun on poistettava liitokset tiiliin, jotka muodostavat uunin, noin 0,5 cm: n syvyyteen - tämä auttaa kipsilevyä parantamaan paremmin muninta.

Rappausratkaisut


Nykyään on mahdollista valita valmiin kuivaseoksen ostaminen kipinöinnistä tai liuoksen valmistamisesta itse tunnettujen "suosittujen" reseptien mukaan. Laadun tuloksen saavuttamiseksi on tarpeen tarkkailla kuivien osien suhdetta ja vettä, jonka tulee olla joko hankausta tai teknistä (ei järveä eikä jokivettä pitäisi ottaa liuokseksi).

Huoneen käyttötarkoituksesta ja sen kosteudesta, sen käyttötavoista, suunnitellusta ulkomuodontamenetelmästä ja alueen ilmastosta riippuen omistajan on päätettävä, mitä hänen uunissaan kipataan.

Kuinka valmistautua "oikeaan" ratkaisuun? Klassiseen reseptiin kuuluu savi ja hiekka. Jos uunin on suunniteltu olevan maalattu valkoiseksi, kalkkia voidaan lisätä - se on välttämättä pakattava. Ratkaisun voimakkuuden lisäämiseksi voit lisätä murskattua asbestia tai lasikuitua.

Laastin koostumus kipsiuunissa voi vaihdella. Taulukossa on tärkeimmät suosituimmat vaihtoehdot:

Liuoksen sisältämän hiekan pitoisuus voi vaihdella riippuen käytettävän saven rasvapitoisuudesta. Jos rasvapitoisuus on korkea, sen jälkeen kaksi hiekka-osaa on sallittua lisätä kolme tai neljä.

Oikean suhteen määrittämiseksi sinun on valmisteltava osa näyteliuosta ja levitettävä se pintaan - pieni alue. Jos liuos kuivuu, rappaus on peitetty halkeilla, mikä tarkoittaa sitä, että hiekkaa ei ole riittävästi ja lisättävä. Jos liuos on mureneva, tämä osoittaa, että savi ei riitä koostumuksessaan.

Ratkaisun valmisteluohjeet

Hyvien tulosten saavuttamiseksi olisi kiinnitettävä erityistä huomiota ratkaisun valmisteluun. Samaan aikaan on tärkeää noudattaa useita yksinkertaisia ​​sääntöjä paitsi kipsiseoksen sekoittamisen aikana myös komponenteissa.

 • puhdistaa roskat;
 • paikka liotukseen vedessä useita päiviä;
 • suodatetaan saatu liete karkean seulan läpi.

Kalkki (tämän aineiston valmistelu suoritetaan vain kadulla):

 • kaada kalkkia kauhaan (sen pitäisi olla vain metalli) - enintään puolet ämpärien tilavuudesta;
 • täytä vettä (enintään 0,6 ämpäri tilavuutta);
 • anna liuoksen jäähtyä 24 tuntia;
 • tyhjennä liuos;
 • ohita kahla karkean seulan läpi.

Hiekkaa tarvitaan myös seulomiseksi, asbestiksi tai lasikuituksi - jauhatuksi perusteellisesti.

Korkealaatuisen ratkaisun valmistelemiseksi sinun on toistettava seuraava toimenpidekokonaisuus:

 1. Seulottu hiekka sekoitetaan valmistetun saven kanssa.
 2. Liuoksen muut komponentit lisätään (esimerkiksi lasikuitu).
 3. Liuos sekoitetaan perusteellisesti. Tämä voidaan tehdä poraamalla, rakennussekoittajalla tai erityisellä suuttimella varustetulla rei'ittimellä.

Laadukkaan liuoksen ei pitäisi sisältää kiinteitä hiukkasia tai kokkareita, se näyttää yhtenäiseltä ja muulta.

Varastointi- ja käyttöjaksoihin liittyy useita vivahteita riippuen siitä, mihin ratkaisuun päädyttiin käyttämään:

Jos kipsiä käytettiin pohjana, tällainen ratkaisu kovettuu hyvin nopeasti. Se on valmistettava pieninä annoksina, jotka on vietävä välittömästi uuniin;

Valmistettua sementtipohjaista laastia on käytettävä tunnin kuluessa siitä, kun se on laimennettu vedellä;

Savi-pohjainen seos voidaan valmistaa etukäteen. Sitä voidaan säilyttää pitkään, mikäli säiliö on suljettu.

Askel askeleelta ohjeet uunin rappauslaitteelle

Kun olet valmistanut kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, voit aloittaa uunin rappaus omilla käsillä. Uunin tiilipinta voidaan suorittaa yksinkertaisen järjestelmän mukaan, joka koostuu viidestä päävaiheesta:

 1. Lämmittää liesi. Uunin seinät ennen työskentelyn aloittamista tulisi lämmetä hyvin. Tämä vaihe on tarpeen myös kesäkauden aikana.
 2. Pinnan esikäsittely.
 3. Piirtämällä ensimmäinen kerros. On kostutettava pinnoitettava pinta veteen (harjalla tai ruiskupistoolilla), ja pistä sitten ohut kerros nestemäistä savea (kostealla harjalla). Ennen seuraavaa vaihetta, tämän rappeutuneen kerroksen pitäisi kuivua hieman.
 4. Vahvistaminen. Tämän vaiheen ominaisuudet riippuvat valitusta materiaalista:
   • Vahvistinverkko. Kiinnitä se tiilien keskelle, on porattava reikiä, joiden syvyys on noin 5 cm, niiden välisten etäisyyksien on oltava enintään 0,5 m, ja reiät on järjestettävä porrastetusti. Jokaiseen reikään on asennettava halkaisijaltaan 3 mm: n pituinen lanka (sen pituus on 100 mm). Jokainen lankaosa on taivutettu keskelle 90 0 kulmassa ja tiilien sisällä ne kiinnitetään sementtiliuoksen avulla. Sementin kovettumisen jälkeen uunin päälle voidaan asettaa vahvistusverkko - se on kiinnitettävä langan vapaisiin päihin. Jotta voisit tehdä kaiken oikein, suosittelemme videon kiinnittämistä vahvistusverkon kiinnittämiseen uuniin:
 • Säkkikangas. Materiaali on leikattava ja liotettava nestemäisen saven liuokseen. Tämän jälkeen se on jaettava uunin päälle: munintaprosessi suoritetaan ylhäältä alas, ylitys tulee olla noin 50 mm. Jos tällaista materiaalia käytetään vahvistamiseen, uuni on suojattava ylikuumenemiselta käytön aikana.
 • Rappaus. Liuos levitetään ylhäältä alaspäin, kunkin kerroksen tulee olla sileä - sen paksuus ei saa olla yli 5 mm. Kun laastari on tarttunut, se on pyyhittävä, suorittaen pyöreä liike floatilla. Jos kipsi on onnistunut kovettua liikaa, se voidaan kostuttaa vedellä. Jotkut kodin käsityöläiset suosittelevat, että viimeistelyn jälkeen kipsi, sileä se rätti (se on kostutettu samassa ratkaisussa).
 • Kun kipsi on päättynyt, sen pitäisi antaa kuivua. Jos halkeamia ilmenee, niitä voidaan laajentaa tavallisella veitsellä, jonka jälkeen ne kastuvat vedellä ja peitetään laastilla (jos käytetään savesta tehtyä liuosta, voidaan käyttää tällaisia ​​tarkoituksia varten kipsijäämiä, jotka voidaan säilyttää ilmatiiviissä säiliössä).

  Tee työ ulkoa

  Jotta uuni näyttäisi hyvältä huoneesta, lisäkäsittely voidaan tehdä kipinöinnin jälkeen:

  • maalaus vesipohjaisella maalilla;
  • kalkki liitu;
  • kalkki maitopäällyste (sinun on lisättävä vähän suolaa 0,1 kg / 100 l liuosta);
  • koristeellinen kipsi uuneille (monenlaisia ​​koostumuksia löytyy rautakaupoista).

  Miten kipata uunia niin, että se ei repeä

  Kuinka kestää uuni niin, että se ei halkeile jokapäiväiseen käyttöön? Tämä kysymys syntyy niiltä kodin omistajilta, jotka ovat juuri hankkineet tämän lämmityslaitteen, ja niissä tapauksissa, jolloin on aika tehdä pitkäkestoisen uunin korjaus.

  Miten kipata uunia niin, että se ei repeä

  On huomattava, että halkeilua esiintyy useimmiten silloin, kun kipsiprosessin tekniikassa tai pinnan valmistamisessa esiintyy rikkoutumista viimeistelyn soveltamiseksi sekä liuoksen virheellisen valmistelun vuoksi.

  Uunin tiiliseinien hiontaan käytetään perinteisiä hiekkasaumalahkeja ja ammattimaisesti valmistettuja laastiseoksia, joita voi ostaa talon jokaisessa rakennuksessa tai erikoiskaupassa.

  Valmis sekoitettu uuniastioita

  Mutta minkä tyyppinen kipsi on valittu, sen on täytettävä tietyt vaatimukset, kuten lämmönkestävyys, korkea tarttuvuus ja riittävä vastaus seinämateriaalin laajentamiseen lämmityksen aikana.

  Miksi vaivata uunin rappaus?

  Milloin ja miksi kipsiuunit? Vastaus tähän kysymykseen ei ole yhtä tärkeä kuin alussa, sillä sen ymmärtäminen voi ymmärtää, kannattaako tämä prosessi yleensä suorittaa vai jättää uuni loppumatta tai koristella sen seinät keraamisilla tai kamelitattisilla laatikoilla.

  Tiivistetty ja kalkittu venäläinen liesi

  Syitä, jotka edellyttävät kipsiseinien viimeistelyä, ovat:

  • Jos uuni on vanha ja on aikaisemmin kipsattu, mutta jostain syystä maali on säröillä ja se alkaa pudota pois, ja sen alapuolella oli sotkuinen muninta.
  • Jos uuni on vanha, on olemassa vaara, että muurauslaastin halkeilee saumoissa ja hiilimonoksidin tunkeutuminen huoneeseen.
  • Jos on tarpeen muuttaa tätä rakennetta, antamalla sille tarkkuutta ja estetiikkaa esimerkiksi päivittäessäsi koko sisustusta ja muuttaen sen muotoilua.
  • Ajan myötä erilaiset hyönteiset voivat laskeutua tiilien rivien välisiin saumoihin erityisesti silloin, kun muninta on suoritettu torni- materiaaleilla. Ajankohtainen käsittely ja rappaus helpottavat niiden esiintymistä.
  • Jos uuni on pystytetty, mutta asennus tehdään huolimattomasti, ilman liitosta ja rakenne ei näytä esteettiseltä, kipsi auttaa korjaamaan tilanteen.

  Kipsin etu muihin viimeistelyaineisiin verrattuna:

  • On huomattava, että uunin rappaus on edullisin ja helppo tapa sulata uunin pintaa.
  • Kipsilevyjen valitseminen seinäkiinnitykselle voi säästää paljon, koska keraamisten laatat tai uunilevyjen hinta on useita tilauksia suuremmat kuin kipsi.
  • Kipsiä voidaan soveltaa mihinkään nykyiseen uunien tyyppeihin sekä vanhan uunin restaurointiin ja uudisrakennetun sisustukseen.
  • Kipsi lisää seinän paksuutta, mikä lisää rakennuksen lämpökapasiteettia ja johtaa polttoainesäästöihin, kun uuni jäähtyy pidempään.
  • Kipsi lisää paloturvallisuuden tasoa ja vähentää hiilimonoksidin tunkeutumista huoneeseen.
  • Päällystetty pinta voidaan maalata vesipohjaisella maalilla, kalkilla tai koristeella.

  Työvälineet

  Kipsin laatu ja sen ihanteellinen jakautuminen uunin seinien pinnalle vaikuttavat suoraan materiaalien tarttuvuuteen ja pitkäaikaiseen toimintaan. Jotta kovettumisprosessin tekeminen olisi helppoa ja odotetun tuloksen saavuttaminen, sinun on suoritettava se laadukkailla työkaluilla, kuten:

  Rappaus työkalut

  • Spatulas - keskipitkältä, jotta liuoksesta pääsee säiliöstä laajaan, jota käytetään sen levittämiseen seinään.
  • Kipsiraudoitin kipsi kipsiin.
  • Karhennuskoukku (luukku) liuoksen levittämiseen ja jakeluun uunin seinämissä.
  • Hammer-cam, käytetty työskennellä taltalla, troijalla ja zubchatkoy.
  • Sellaiset lasertekniikan katkaisimet. Jos seinät on peitetty verkkoketjulla, tarvitaan sakset metallia varten.
  • Ristikko ja säkki. Nämä työkalut suoritetaan tasaamalla ja tasoittamalla kipsipintoja.
  • Gladilka käytti tuoda pinnan täydelliseen sileyttä.
  • Taltta. Tämän työkalun avulla uumien seinämien pinnalle tehdään lovia, jotta materiaalit saataisiin paremmin tarttumaan.
  • Eri kokoisia harjoja maaperän koostumusten levittämiseksi ja käytettäessä joitakin tekniikoita - ja itse kipsiä ja antamaan sille kuvioitu pinta, jos se toimitetaan.
  • Harja metallisilla harjaksilla - pintojen ja saumojen puhdistukseen, kun poistat vanhan kipin.
  • Rakennustaso pystysuuntaisten ja horisontaalisten tasojen tarkistamiseksi.
  • Lieriötä käytetään seinien litteyden ja levitetyn laastarin säätöön.
  • Sääntö auttaa sovittamaan seinille asetetun kipin niiden asennettavien majakkaiden mukaan.

  Kipsiratkaisutyypit

  Kuten tiedetään, uunissa tapahtuu vakio lämpötilaero, joten kipsikerroksen on vastustettava tätä ilmiötä. Kun liuosta muodostetaan itsenäisesti ja valitaan materiaalien mittasuhteet, tämä on otettava huomioon.

  Tärkein hetki - kipsin koostumus

  Kipsiyhdistelmät ovat yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia:

  • Yksinkertaiset kutsuyhdisteet, jotka koostuvat kahdesta ainesosasta - savi ja hiekka.
  • Monimutkaisia ​​ratkaisuja ovat ne, joiden koostumus on enemmän kuin kaksi komponenttia.

  Osa materiaaleista ennen seoksen valmistusta on valmistettava puhdistamalla ne eri epäpuhtauksista:

  • Hiekka on siivilöity hienon seulan läpi.
  • Savi myös hierotaan hienon metalliverkon läpi, kääntämällä se jauheeksi ja vapauttamalla se kasvien juurista ja pienistä kivistä.

  Savi kipsiseoksen valmistamiseksi valitaan rasvaiseksi, koska tämä laatu vaikuttaa suoraan kipsin ja seinän kiinnittymiseen. Tällöin, jos liiallinen savipitoisuus on havaittavissa, liuokseen voidaan lisätä hieman hiekkaa.

  Savi ennen liuoksen vaivaamista liotetaan sekoittaen veteen. Lisäksi se jätetään useita tunteja. Jos se on absorboinut koko vettä, niin nestettä lisätään enemmän ja niin edelleen, kunnes vesi peittää savea 100 ÷ 150 mm ylhäältä. Tämän jälkeen seosta sekoitetaan - sen tulee olla paksun kerman koostumus ja hyvä plastisuus.

  Video: vinkkejä kunnolliseen liotukseen savi laastille

  Asbesti, joka lisätään liuokseen, on vahvistuskomponentin rooli. Asbestin sijaan voidaan käyttää hamppua, hienonnettua olkea tai hienonnettua lasikuitua (mikrokuitua).

  On huomattava, että kipsiseoksissa on parempi valita luonnolliset, ympäristöystävälliset materiaalit, jotka kuumentuessaan eivät aiheuta haitallisia höyryjä, jotka eivät ole turvallisia asukkaiden terveydelle.

  Jotkut mestarit lisäävät suolaa liuokseen, ja tämä selittyy sillä, että se tekee ratkaisun vahvaksi. Tämä ei kuitenkaan ole aivan sama asia. Suola ei vahvista savea, vaan lisää sen hygroskooppisuutta, mikä tekee siitä enemmän muovia estäen sen kuivumiselta, joten kipsi ei halkeile. Lisäksi erilaiset hyönteiset eivät käynnisty suolakipsiin, mikä on myös hyvin tärkeää yksityiselle talolle.

  Alla olevassa taulukossa on esitetty useita uunien kipsiformulaatioita.