Vahvistettu vaahtomuoviosa

Rakennuksen aikana pystytään parantamaan laakerinseinien lujuutta kehän ympärillä, jolloin saadaan aikaan keskeytymättömiä betoniteräskerroksia - vahvistettua hihnaa. Se suojaa taloa muodonmuutoksesta epätasaisen kutistumisen tai maanjäristyksen aikana.

Tyypit ja käyttötavat

Jos rakennusmateriaali on heikosti vastustuskykyistä vaahtobetonin taipumiselle - armopoyat ovat yksinkertaisesti välttämättömiä. Lietemäisen maaperän lisäksi on suositeltavaa täyttää se matalalla pohjalla rakentamisen aikana rinteellä, lähellä jokia tai kourua. Laattojen alla oleva käsihihna pitää kaiken rakennuksen geometrian, tasoittaa rakenteen vaakasuoraan ja korjaa mahdolliset virheet muninnan aikana. Tästä johtuen kuorma jaetaan tasaisesti tukiseinien koko pinnalle.

On olemassa useita tyyppejä armopoyas. Suurin osa niistä viittaa polystyreeni-kerroksen (kaasutäytteiseen materiaaliin, joka perustuu polystyreeniin), joka on sijoitettu tietynlaiseen muotoon. Yleisin ja kätevä vaihtoehto on panssaroitu U-korttelilla. Tämä on valmis muotti betonin kaatamiseksi. Tällaisten lohkojen kustannukset ovat melko korkeat, mutta hihnan luominen vaahtoblokotteille käyttämällä niitä on paljon helpompaa kuin millään muulla tavalla.

Armopoyas rakennettaessa taloa on neljä tapausta:

 • nauhateollisuuden rakentamisessa;
 • säätiön ja ensimmäisen kerroksen välillä;
 • lattialevyt (lattioiden välissä);
 • mauerlat.

Kuinka vahvistettu vyö on tehty?

Hihnan koostumus on yksinkertainen: betoni ja varusteet. Vahvistetut vaahtolohkot, joiden halkaisija on 10-12 mm. Vyön koko on vakio: korkeus on 30 cm, leveys vastaa seinämän paksuutta. Muottien rakentamiseen otetaan 20 mm: n paksuiset levyt. Rungon vahvistetut palkit on kääritettävä, niille betonipaino kiinnittyy paljon voimakkaammin. Vaahtolohkot asetetaan muottipesän sisälle, niiden päälle - pituussuuntaiset vahvikekaaret kahdessa langassa. Ylhäältä aseta 8-10 mm halkaisijaltaan poikittaiset sauvat, jotka muodostavat tikkaat, joiden askel on 70 cm.

Runko on sidottu lanka tai hitsattu. Rakennuksen kulmissa panssaroidut vyöt on lisäksi vahvistettu sauvoilla hitsatuilla kulmilla. Väliseinien ja seinien risteyksissä palkit kaadetaan betonilla, niin ne ovat kiinni niin, että pienempi ilma jää jäljelle ruukkujen sisäpuolelle ja ne tasataan lastalla yläreunaa pitkin. Noin viikon kuluttua muotti voidaan poistaa.

Rungon elementtejä syvennetään betoniin 5 cm: n päähän. Asennusta ei voida kiinnittää tiukasti betoniin, se kiinnitetään muovisilla "tähdillä" tai tiilien palasia sijoitetaan alempaan vaahtolohkoon. Tällainen kiinnitys tukee sauvoja ja auttaa betonia jakamaan tasaisesti.

Jos vaahtobetoniin kohdistuu erittäin suuri kuorma, lujitemuovaus on hieman monimutkaisempi: tikkaiden sijasta on muodostettu kolmiulotteinen rakenne, joka koostuu neljästä pitkittäisestä lujitustangosta, jotka on yhdistetty poikittaisilla sauvoilla, jotka ovat 25 cm: n päässä toisistaan. Keskellä ja päissä ne on hitsattu, muut kosketuspisteet on sidottu lanka.

Jotta panssaroidun vyön suurin sallittu lujuus olisi täytettävä jatkuvasti. Jos sinun täytyy tehdä vahvistettu vyö omilla kädillä, otetaan huomioon suuri määrä täyttöä. Siksi on parasta käyttää valmiin betonin syöttö suoraan betonipumpulla betoniin. Muutoin työ ei voi olla jatkuvaa.

Armopoyat voimalevyn alla

Armopoyasilla on valtava mekaaninen lujuus, jonka avulla voit kiinnittää siihen kaikki tärkeät rakenteet. Yksi näistä on mauerlat, "välimies" katon ja rakennuksen välillä. Mauerlat on kattoelementti, joka tukee kattoraketteja katolla. Yleensä se on samaa materiaalia kuin rafter-järjestelmä (puu, kanava).

Katto siirtää rakennukseen kaksi kuormitusta: pysty ja vaakasuora. Ylhäältä alas, katon itse paino ja siihen kohdistuvat ulkoiset vaikutukset: lumi, tuuli, jne., Murskataan vaahtolohkoilla. Pystysuuntainen aiheuttaa vaakasuuntaisen välikappaleen. Teholevyn välittäjänä toimiva hinta on erittäin korkea: se jakaa tasaisesti kannen paikalleen keskittyvän kuorman ja siirtää sen seinämiin. Mauerlat kiinnitetään panssaroidulla hihnalla metallikehykseen kiinnitetyillä kierteillä.

Kattorakenteessa kannattimien lisäksi voi olla muita rakennuselementtejä. Esimerkiksi harjapallot tai lezhi. He eivät luota ulkopuolisiin pääomaseiniin, joten armopoyat on rakennettava näihin tukiin.

Tarvitsemmeko armopolioita rakennusten muista rakennusaineista?

Vahvikkeen hihnan läsnäolo vaaditaan, jos päämateriaali on vaahtoa tai ilmastettua betonia. Tiilen seinät ovat riittävän korkeat mekaanisella lujuudella, ne voidaan kiinnittää kattoon ilman hihnaa ankkureilla tai upotetuilla elementeillä. Kuitenkin maanjäristysvyöhykkeissä on suositeltavaa asentaa vahvistettu hihna myös tiilirakennuksiin. Ei ihme, että hänen toisen nimensä on seisminen vyö.

On suositeltavaa luoda tiilimuotoinen käsivartta niin, että sisäpuolinen muotti on rakennettu taulukoista ja ulkoinen muoto on puoliksi tiilen muotoinen. Vahvistus- ja betonirakennustyöt ovat samanlaiset kuin vaahtoblokkien vahvistaminen.

Materiaalien ja palvelujen kustannukset

Yhden U-yksikön hinta vaihtelee 300: stä 400 ruplaan, 12 mm paksuinen vahvikekaappi maksaa noin 20 ruplaa metriä kohti brändistä riippuen. Vahvistustöiden määrä on riittävän suuri, tätä prosessia ei tuskin voida kutsua yksinkertaiseksi, joten on parempi antaa tämä yritys ammattilaisille. Asiantuntijoiden palvelut hihnan sijoittamiseksi vaahtobetoniin arvioidaan 500 ruplasta metriä kohden.

Armopoyas, jonka kaikki säännöt ovat luoneet - on avain minkä tahansa rakentamisen kestävyyteen. Asiantuntijoiden kokoonpanon kustannukset eivät ole mitenkään verrattaessa rakennuksen purkamiskustannusten suuruutta. Tämä on varsin mahdollista, jos hihna vaahtolohkoissa asetettiin epäammattimaiseksi.

Armopoyas hiilihapotetulla betonilla: tyypit, vinkit, miten seinät rakennettaessa

Armoropoyas-laite kaasuseinän seinään. Tyypit, vinkit, miten se voidaan tehdä ottaen huomioon seoksen seinämateriaalin tyyppi ja alue. Tämän rakenteen elementin vuorovaikutuksen tarkoitus ja luonne kaasulaatan seinämän kanssa.

Yksi ilmastetun betonin seinälohkojen eduista on elementin suuri koko, mikä johtaa muurauksen haavoittuvuuteen säätiön epätasaiseen saostukseen. Tällöin pystysuuntaisen sauman avautuminen voi tapahtua, mutta myös edellä olevien lohkojen tuhoutuminen, koska ilmastettu betoni on hyvin heikosti vasten taivutusta ja vetolujuuksia.

Mikä on panssaroitu vyö?

Tämä seinämassan vahvistamisen elementti vie rakennuksen perustuksen epätasaisen ratkaisun aiheuttaman kuorman. Jos muuraus on tehty ohuiden liimasaumojen toisiinsa liitetyistä lohkoyksiköistä, vahvistettu hihna on valmistettu kiinteästä betonista, joka on vahvistettu pitkittäisellä ja poikittaisella vahvikkeella.

Asennetun vaakarakenteen kehä ontelon seinään.

Betonilla on erittäin suuri puristuslujuus ja liittimet toimivat täydellisesti jännitteinä. Vahvistettu betoni pystyy kestämään valtavia taivutuskuormia ilman muodonmuutoksia, jotka ylittävät normatiiviset. Panssarihihnan yläpuolella olevassa seinällä on kuormia, jotka vastaavat pienempiä vyön muodonmuutoksia, jotka eivät johda halkeiluihin ja vaurioihin.

Miten se tehdään kevyissä betonilohkoissa

Seinämien lujitushihnoilla vahvistettu laite, jossa kivi on liitetty paksuun laastikerrokseen, on varsin ilmeinen. Mutta höyrytetty betoniseinä asetetaan ohuelle liimakerrokselle, jossa on mahdotonta hukuttaa paksua raudoitusta. Siksi vahvistettu hihna on tehty erillisrakenteeksi, joka muodostaa lohkojen seinämän monoliittiosan.
On olemassa ongelma, jossa on huomattava ero betonin ja kaasulohkon lämmönsiirton gradientissa niin, että monoliittinen hihna ei ole vain sillan vaan kylmä portti.

Merkittävä osa ilmastetun betonin panssaroidusta hihnasta on lämmöneristysputki ulkopuolelta, mikä johtaa elementin leveyden vähenemiseen. Kaasuletkujen valmistajat tarjoavat tähän tarkoitukseen suunniteltuja laatikkomai- sia elementtejä, vaikka voitte käyttää perinteisiä lämpöeristysmateriaaleja esimerkiksi:

 • laajennettu polystyreenilevy;
 • polyuretaanivaahto;
 • kova basaltti tai kivivilla.

Kaasulohko, jossa ontelo vahvistamiseksi.

Eristyksen minimipaksuus on kymmenen senttimetriä ja sen lämpöjohtavuus on alin. Täten hihnan leveys on yhtä suuri kuin seinämän paksuus miinus eriste.

Missä on ilmastetun betonin seinien jatkuva vahvistaminen

Seinän kriittisimmät osat lattian mitat ovat lohkojen ensimmäinen rivi ja viimeinen, johon lattian tai katon elementit on asetettu. Hiilihapotetun seinämän on oltava vähintään kaksi vahvistettua hihnaa, jos on tehty päätös rakentaa ne, sekä seinien kevyempi rakentava vahvistus. Hihnanosan korkeus riippuu sen rakenteesta ja maaperän olosuhteista.

Panssarihihnan muottirakenne.

Vakiolaatikon muotoisten elementtien käyttäminen hihnan korkeus on yhtä suuri kuin niiden syvyys, muissa tapauksissa on otettava huomioon, että mitä suurempi elementin leikkauskorkeus, sitä suuremmat taivutuskuormat tuntevat ilman muodonmuutosta. Esimerkiksi hiilihapollisen betonin alempi panssaroitu hihna voidaan tehdä pitemmäksi nauhatulostimella, joka on kaksikymmentä-kolmekymmentäkaksi senttimetriä, ja yläraja, joka pääasiallisesti jakaa kuorman katosta tai kattoelementeistä, voi olla vähintään paksuus riittävän yhden kerroksen vahvistamiseksi.

Jos käytetään monoliittista teräsbetonilaattaa, matala perustus, jossa on ylä- ja alaraja, vahvistettu betonipääte tai monoliittinen nauha, jossa on vahvikeharja yläosassa, pohjaan hiilihapotettuun betonilaatikkoon, silloin ei ole tarvetta järjestää alempaa hihnaa seinien vahvistamiseksi. Riittää, että yläraja vahvistetaan lattian katon alla.

Höyrytettyjen betonirakenteiden runkorakenteet.

Monoliittisen betonipalkin laite, joka ei ole kiinteä muoto, esimerkiksi ikkuna- ja oviaukkojen repäisyn seinän keskiosassa, ei myöskään ole järkevää. Näissä paikoissa on tarpeen tehdä raken- teellista vahvistamista muuraustyön avulla ruudukon avulla, erikoisrakenteet ohuelle laastikerrokselle asettamiselle tai raudoituksen lisääminen kaasuyksiköiden leikkaukseen. Tällainen raudoitus ei synny jatkuvaa vyötä, mutta se lisää merkittävästi muurauksen vastustusta paikallisiin kuormituksiin ja paikallisiin muodonmuutoksiin.

Höyrystysvyö ilmastetulla betonilla

Rakenne on valmistettu betonilevystä M-200 ja sen yläpuolella sekä jaksollisen profiilin vahvistuspalkkeja, joiden läpimitta on 12 mm. Näistä muodostuu luuranko, joka on yhdistetty poikittaisella vahvikkeella, jonka läpimitta on 4-6 millimetriä. Kehys koostuu tangon ylemmistä ja alemmista riveistä, joiden korkeus on 10-15 senttimetriä. Ne asetetaan samaan tasoon, jossa on askeleen poikittaissuunnassa noin kymmenen senttimetriä. Tangot yhdistyvät pitkin päällekkäisyyttä pitkin neulomalla lankaa, jonka päällekkäisyys on noin viisitoista senttimetriä, ja se on myös kiinnitetty poikittaisen vahvikkeen elementteillä.

Hihna voidaan valmistaa yhdestä ainoasta raudoitustasosta ilman, että se kokoaa runkorakenteita, vaan vain yhdistämällä pitkittäisen vahvikkeen tangot poikittaisiin. Seinän ääriviivojen kääntämisessä ja rikkomisessa vavat ovat päällekkäin ja kytkettyinä risteyskohdissa.

Hihnan malli voimalevyn alla.

Kehys pysyy laatikon muotoisen lohkon puutavaran tai ontelon sisällä. On välttämätöntä varmistaa raudoituselimen ulkopinnan ja ontelon tai muottien sisäpinnan välinen rako. Sen on oltava vähintään 3-5 senttimetriä, jotta saadaan aikaan suojaava kerros betonista, joka estää raudan korroosion. Helpottamalla tätä tehtävää auttavat erityisiä muovielementtejä tukipöytien ja tähtien muodossa, jolloin voit säätää tangot vaaditulla etäisyydellä matoista. Ne voidaan ostaa kaikista toimittajista, jotka myyvät materiaaleja betonointiin.

Asentamalla lujitusholkki muottiin ja tarvittaessa lämmöneristetty julkisivu kerros täytä se betoniin, huolellisesti täyttämällä se. Täryttimen käyttö on rajoitettu höyrystetyn betonin panssaroidun hihnan pieneen syvyyteen. Tarvittavat sulautetut osat voidaan asentaa siihen esimerkiksi sähkölevyn tai katon kiinnittämiseen. Levitetyn materiaalin pinta tasoitetaan käyttäen sääntöä ja lastalla.

Kun aloitusbetonin lujuus on kaksi tai kolme päivää, voit jatkaa aloitettua työvaihetta. Noin viikon kuluttua muotti voidaan poistaa. Lämmössä betoni vuotaa vettä useita kertoja ja se on suojattu polyetyleenillä, kun se jäätyy jäätymisen aikana.

Mauerlat asennetaan panssaroidulla vyöllä.

Samalla tavalla monoliittiset kattopalkit valmistetaan ikkunoiden ja oviaukkojen yläpuolelle, sillä ainoana erona on se, että muurausteknisen kerroksen sijasta käytetään muottirakenteen pohjaa, joka on kiinnitetty suunnitteluasentoon.

Panssaroidun hihnan korkeus ja paksuus ilmastetulle betonille

Armopoyas (vahvistettu teräsbetonihihna) on seisminen vyö - erittäin vahva monoliittinen nauha rakennuksen kehän ympärillä ja ilmastetun betonin kantavien seinien ympärillä.

Panssaroidun vyön tehtävät ovat huomattavaa lujuutta kantavien seinien avulla niiden kantavuuden lisäämiseksi halkeamien ja muiden muodonmuutosten välttämiseksi rakennuksen, katon, tuulen ja muiden kuormien epätasaisesta kutistumisesta johtuen.

Armopoyas kiinnittää lujasti ilmastetut betonilohkot, jakaa tasaisesti kuorman ja luo jäykkyyttä.

Armopoyas korkeus ja leveys

Ihanteellisesti panssaroidun vyön betonin geometria, vahvistus ja koostumus määritetään laskelmilla.

Panssaroidun vyön leveys (paksuus) on yleensä seinämän leveys 200-400 mm ja suositeltu korkeus on 200-300 mm.

Mutta olisi pehmeämpää tehdä panssaroidusta vyöstä hieman ohuempi kuin seinä, niin että eristetty tila oli varastossa kylmäsiltojen vähentämiseksi. Suulakepuristettu polystyreeni (EPS) sopii parhaiten tähän liiketoimintaan, koska se eristää täydellisesti lämpöä. On myös mahdollista kaataa panssaroidun hihnan valmiisiin hiilihapotettuihin U-lohkoihin, mutta katso tästä myöhemmin tekstissä.

Mikä on armopoyat kaasubetonirakennuksessa?

 1. Talon epätasaisella kutistumisella, maanjäristyksellä maanjäristyksellä, - armopoyasilla on rakennuksen geometria.
 2. Armopoyas voi kohdistaa seinät vaakasuoraan.
 3. Antaa jäykkyyden ilmastetun betonin koko rakennukselle.
 4. Paikalliset kuormat jakautuvat tasaisesti kantaviin seiniin.
 5. Armpoyas suuren lujuuden ansiosta voit kiinnittää kaikki tärkeät rakenteet, esimerkiksi sähkölevy.

Armopoyat voimalevyn alla

Mauerlat on kiinnitettävä tukevasti napojen ja ankkureiden tukiseinään. Ristikkojärjestelmä itsessään, koko katon, lumi- ja tuulikuorman paino luovat merkittävän rikkoutumisvoiman, joka voi katkaista käsittelemättömät seinät. Voimalaitteen alla olevat Armopoyat ratkaisee tämän ongelman, ja se toteutetaan samalla tavalla kuin katon alla.

Armopoyas-kehys, lyhyt opetus

 1. Hihnan vahvikkeen kehyksen tulisi olla jatkuva.
 2. Armopoyaksen on oltava kaikilla laakerin seinillä.
 3. Pitkittäisen vahvikkeen päällekkäisyys on vähintään 800 mm.
 4. Kehys on valmistettu kahdesta varresta kahdesta sauvasta.
 5. Pitkittäisen vahvikkeen vähimmäispaksuus on 10 mm.
 6. On suositeltavaa käyttää pitkiä (6-8 metriä) vahvistuspalkkeja.
 7. Poikittaisen vahvikkeen halkaisija - 6-8 mm.
 8. Leikkausvahvistusväli - 200-400 mm.
 9. Kaikkien sivujen vahvistamisen tulee olla vähintään 5 cm betonin suojakerros.
 10. Pituussuuntaiset ja poikittaiset vahvikkeet sidotaan toisiinsa neulomalla.
 11. Kulmissa pitkittäinen vahvistus on taivutettava ja yritettävä tehdä päällekkäisyys kulmasta.
 12. Kehyksen on oltava tarkasti vaakatasossa.

Laske raudoitustangojen välinen etäisyys panssaroidun hihnan paksuuden ja korkeuden mukaan ottaen huomioon betonin suojakerrokset, vähintään 5 cm kummallakin puolella.

Armopoyas ilmastetulla betonilla tee se itse (video)

Järjestelmä, jolla vahvistetaan nurkkeja ja pylväitä

Lämpeneminen armopoyas

Armopoyas on erittäin vakava "silta" kylmästä, jonka kautta suurin osa lämmöstä pääsee eroon ja jossa lauhde muodostuu armopoyojen sisäpuolelle. Tämän välttämiseksi on panssaroidun hihnan ulkopinnan eristäminen ilmastetulla betonilla tai polystyreenivaahdolla tai vaahdolla. Styroksi on edullisempi. Joten etukäteen sinun on annettava tilaa eristys, kaatamalla armopoyas sisennyt seinän ulkoreunasta.

Lämmitetyt armopoyat hiilihapollisella betonilla

Mikä merkki betonista valaisee

Vahvistetun hihnan kaatamiseksi hiutaloituun betoniin käytetään betonimerkkiä M200-M250. Se voidaan valmistaa tehtaalla sekoittimella tai voit tehdä sen itse.

Suhteita betoniin M200: sementti M400, hiekka, murskattu kivi (1: 3: 5). Suhteita betoniin M250: sementti M400, hiekka, murskattu kivi (1: 2: 4).

Betoniin tulee olla minimaalinen määrä vettä ja käytä pehmittimen muovia.

Vesi-sementin suhteen tulisi olla välillä 0,5-0,7, eli 5-7 osaa vettä pudota 10 osaan sementtiä.

Liiallisen veden lisääminen betoniin tekee siitä vähemmän kestävä.

Ilmakuplien poistamiseksi betonista sitä tulee värähtää erityisellä rakenteella varustetulla värähtelijällä tai on tarpeen läikyttää nestemäistä betonia intensiivisesti ja pitkään leikkaamalla.

Betoni on kaadettava muottiin kerrallaan niin, että se on monoliittinen (erottamaton).

RELATED ARTICLES:

Valmistus armopoyasa hiilihapotettu betoni talo

Mikä on ero ilmastetun betonin ja vaahtobetonin välillä?

Tiilien ja hiilihapotetun betonin vertailu

Pohja vedeneristys kaasuliesiin

Mikä brändi valitsee ilmastetut?

Mitä työkaluja tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn?

Höyrystysbetonin monipuoliset kiinnittimet

Kuinka paljon se maksaa kaasusekoitushuoneen rakentamisesta?

Valitsemalla ja vertailemalla liimapistoolien liimaa

Luotettavat armopoyat vaahtobetoniin

Vaahtobetonin ominaisuudet

Vaahtobetonialustat - yksi seinistä tunnetuimmista materiaaleista, joka on kaikkien saatavilla.

Vaahtolohkojen seinien rakentamiseen on ainutlaatuinen tekniikka, johon käytetään erityistä laastia.

Ne kestävät täysin veden aiheuttamaa kuormitusta, voivat olla huomattavia painoja ja samanaikaisesti niiden asettamisnopeus on niin korkea, että se ylittää jopa monoliittisen rakenteen. Vaahtolohkojen seinien asennus on keskimäärin 30% nopeampi kuin kaatamalla vastaava valu ja 50% nopeampi kuin tiili.

Vaahtolohkojen valmistus tapahtuu yksinkertaisen kaavan mukaan: 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, vettä ja vaahtoavaa ainetta, kuinka paljon se kestää. Vaahdonmuodostajan tarkan laskennan ansiosta vaahtobetonin massa on niin alhainen - 1 m3 painaa vain 300 kg ja tiili painaa 1700. Vaahtoa sisältävä huokoisuus parantaa seinien lämpöeristystä, mutta huokosten epätasaisuus pienentää hieman lujuusominaisuuksia. Tässä on selkeä etu hiilihapotetusta betonista, joka kestää kuormat 3,5 kertaa suuremmaksi, mutta ei voi toimia ulkokerroksena rakentamisen aikana, koska sen vedenpuhdistus on lähes nolla. Vaahdolla on yksi merkittävä haitta - emme saa unohtaa armopoyaksia, sillä jos mitään ei vahvisteta katon alle, vaahtobetoni talo voi johtaa vakavasti.

Vaahtobetonilla on erilainen laatu - on tarpeen asentaa käsivartta kunkin kerroksen väliin.

Vaahtolohkojen seinien rakentamiseen on ainutlaatuinen tekniikka, johon käytetään erityistä laastia. Rakennusseos on erityinen liima vaahtobetoniin, jota käytetään 3 mm: n paksuisena. Sen hinta on paljon suurempi kuin ratkaisu, mutta eristys on paljon suurempi. Tämän liiman ainoa haittapuoli on sen kosteuden suhde, mutta sitä kompensoidaan tavallisella sementtilaastilla, joka voidaan tehdä itsenäisesti.

Vahvivöiden asennus

 1. Lisätila "kymmenen" (10 cm).
 2. Vaneri 10 mm ja paksumpi.
 3. V-muotoinen lohko.
 4. Hitsauskone elektrodeilla.
 5. Iskijän.
 6. Vahvikehys - 8-12 mm.
 7. Vavat liitoksella, jossa on päällekkäisyys - 10-14 mm.
 8. Rulettia.
 9. Muoviset tähdet.

Vaahtobetonilla on toinen erottuva laatu - tarve asentaa panssaroidun hihnan jokaisen kerroksen väliin. Hihna itsessään toimii suojana kaikenlaisia ​​muodonmuutoksia vastaan, olipa se sitten tuulen muodonmuutos, sateiden muutokset kotona tai päivittäiset lämpötilat. Se on rakennettu rengasjärjestelmään tiukasti pitkin kehää eikä se keskeydy mihinkään paikkaan. Jotkut ihmiset, jotka haluavat rakentaa rakennetta kestävämmäksi, tekevät vielä ylimääräisen bändin keskelle, mutta tämä, vaikka se antaa pienen vaikutuksen, ei vaikuta lopputulokseen suurelta osin. Luo pohja armopoyasille seuraavasti:

 1. Ulkoisen kehyksen luominen. Tällöin lisäulokkeet sijaitsevat ulkoisen julkisivun reunalla ja vaneri - sisäpuolella. Joissakin tapauksissa voit käyttää 2 ylimääräistä lohkoa, mutta tämä koskee tapausta, kun yläosassa on vain katto. Vaihda ne käyttävät V-muotoista yksikköä, joka on luotu nimenomaan tällaisiin tilanteisiin.
 2. Rei'ittimen avulla 50 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​pystysuorat reiät porataan koko seinän kehälaattoja pitkin. Tangot on asennettu niin, että panssaroidun vyön valmistuttua pinnalle jää jäljelle 0,1-0,2 m. Tangot on yleensä kääritty yläpuolella olevasta polyeteenistä tai vastaavasta materiaalista, mikä estää ne täysin pääsemästä betoniin. Tämä on enimmäismäärän perusta.
 3. Vahvistetaan tässä vaiheessa. Tarvitaan riittävän suuri määrä tangkoja, jotka lasketaan käyttäen kaavaa * 4 + 5%, jossa seinän keskiosa otetaan kehän ulkopuolelle, 4 on yhdensuuntaisten tangojen lukumäärä ja liitäntäelementti 5%. Joten 10 * 10 m: n talossa, jossa seinämän paksuus on 0,4 m, tarvitset (9,8 + 9,8) * 2 * 4 + 5% = 165 m (virheen katsotaan aina olevan suuressa suunnassa). Ei ole hyväksyttävää asentaa vahvistusta vaahtobetoniseiniin, joten erikoismuovia tähteitä tai muuta saatavilla oleva materiaali asetetaan sisään, mikä ei ole sääli jättää sinne ja joka ei vahingoita rakennetta. Ihanteellinen korkeus on 20 mm ylä- ja alapuolella. Kaikki vahvikkeet tapahtuvat hitsauskoneen kautta.

Armopoyas täyttö

 • Sementtilaasti (1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, vettä, kuinka paljon se kestää).
 • Shovel sovkovaya.
 • Kauhat (vesi, hiekka, sementti ja kuinka paljon liuoksen sisällä).
 • Rope (käytetään nostaa kauhat toiseen kerrokseen).
 • Polyeteenikalvo.
 • Vesi.
 • Lom.
 1. Se on täytettävä omalla kädellään, sillä kun letkusta syötetään, syntyy paine, jota ei voida pitää kiinni. Tällöin kuitenkin kestää enintään 1 päivä, koska muuten kiinteytyminen on epätasaista ja työn tulos on hauras. Kaatamisen aikana sinun tulee huolellisesti aurata liuos pienellä lapalla ja mieluiten sauvalla, niin ettei kosketa vahvikkeita.
 2. Valun päättymisen jälkeen panssaroidun hihnan annetaan levätä 25-28 vuorokaudeksi, peitettynä muovikalvosta ylhäältä ja kostutetaan aika ajoin vedellä, jotta voimaa saadaan suuremmaksi.
 3. Tarvittavan ajan kuluttua muotti poistetaan romun avulla, polyetyleeni poistetaan käsin, ja liitäntälevy voidaan asentaa ja sitten vaahtolohkojen seinien pystyttämistä voidaan jatkaa.

Tällainen vahvistettu vyö voi kestää vaahtolohkoista koottujen seinien painon toisessa 2-3 kerroksessa. Ennen armopoyojen valmistuksen aloittamista on tärkeää tietää sääennusteet, sillä jos sademäärä on luvattu, sinun on väliaikaisesti lykättävä rakentamisen ajatusta ja tehtävä jotain muuta. Kun vahvistusta tehdään, on tärkeää tarkistaa kaikki nivel- ja hitsauskohdat niin, että valmistetut armopoyat pystyvät täysin hoitamaan tehtävänsä eivätkä johda seuraavien kataklismien aikana. Vaahtolohkojen talot voivat olla sata vuotta, jos niiden alla valmistettu korkealaatuinen säätiö rakennettiin korkeatasoisen panssaroidun hihnan väliin, ja vaahtolohkojen ulkoinen suoja järjestettiin korkeimmalle tasolle.

Teemme armopoyat hiilihapollisen betonin talossa

FORUMHOUSE tarjoaa reseptiä "kakku" muottiin panssaroidun vyön valmistukseen kaasu-betonissa.

Jokainen rakennusmestari, joka on päättänyt rakentaa kaasutetun betonin talon, joutuu kohtaamaan panssaroidun hihnan (jota kutsutaan myös seismiseksi vyöksi). Armopoyas hiilihapotetulla betonilla on monoliittinen, vahvistettu betoniraina, joka kaadetaan seinien koko kehälle (ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä). Tämä elementti on välttämätön kuorman tasaiselle jakaudelle ja seinien liitokselle yhdessä. Tämä pienentää halkeamien riskiä rakennuksen epätasaisella kutistumisella. Myös armopoyat asetetaan sähkölevyn alle kattorakenteessa.

Puutavara (mauerlat) on mahdotonta kiinnittää suoraan karkaistuun betoniin. Jos tämä tapahtuu, niin silloin aikaa tuulikuorman vaikutuksesta kiinnittimet löystyvät. Rakennettaessa ullakkokerros, panssaroitu hihna höyrytetyllä betonilla, jossa on puulattiat, jakaa pistekuorman palkista koko seinään.

Ohjeellinen on esimerkki foorumin jäsenestä, jolla on lempinimi mad-max, joka vastaa tyhjentävästi kysymykseen, milloin tarvitset panssareita ilmastetun betonin talossa. Hänellä ei ollut aikaa kaataa armouple armoup, ja talo meni "talvella". Jo kylmällä säällä talon ikkunoiden kaarevat aukot säröivät täsmälleen keskelle. Aluksi halkeamat olivat pieniä - noin 1-2 mm, mutta vähitellen ne alkoivat kasvaa ja suurimmaksi osaksi avata jopa 4-5 mm. Tämän seurauksena talven jälkeen foorumiin kaatoi 40x25 cm: n hihnan, johon hän asetti ankkurin voimalevyn alle ennen betoniliuoksen kaatamista. Tämä ratkaisi ongelman halkeamien lisääntyessä.

Haluaisin lisätä tähän, että minulla on talon nauha-säätiö - se on monoliittinen, maa on kivinen, säätiön liikkuminen ei ollut ennen kuin aloitin talon rakentamisen. Oletan, että halkeamien ilmenemisen syy oli panssaroidun vyön puuttuminen voimalevyn alla.

Kaasusbetonirakennus, ja vieläkin kahta betonilattiaa kahdessa kerroksessa, vaatii armopoyaksen. Valmistuksessa tulisi muistaa tämä sääntö:

Laite armopoyasa on useita vaihtoehtoja hiilihapotettuun betonirakennukseen. Panssaroidun hihnan valmistaminen alkaa sen poikkileikkauksen laskennan ja muotonsa - irrotettavien tai irrotettavien muotojen, sekä koko rakenteen "kakun" valinnan mukaan.

Taloni on rakennettu hiilihapotetusta betonista, jonka paksuus on 37,5 cm, tiilikuorella ja tuuletetulla aukolla 3,5 cm. En halua käyttää erityisiä tehdasvalmisteisia U-lohkoja panssaroidun vyön valussa. Näen foorumissamme seuraavan rakenteen, kun rakennat taloa, kuinka eristää panssaroidun vyön - 10 cm: n paksuinen väliseinämä on asennettu seinälohkoon, sitten eristys menee (EPS), ja irrotettava muotti on asennettu talon sisällä. Lisäksi näki vaihtoehdon, kun lämmitintä painetaan tiilimuurausta vasten. Tällä järjestelmällä saadaan suuremman leveyden omaava hihna.

Jotta voimme ymmärtää, millä mahdollisuudella asua, käännykää FORUMHOUSE-asiantuntijoiden kokemukseen.

Rakensin talon 40 cm hiilihapotettua betonia. Mielestäni seinän ja 3.5 cm: n välisen tuuletuksen välinen rako ei riitä, on optimaalinen jättää 5 cm: n rako.

 • irrotettava muotti;
 • betoni 20 cm;
 • Epps 5 cm;
 • väliseinä 15 cm.

Forumchanin suosittelee muottien tekemistä arkkimateriaalista. Tämä voi olla vaneri, OSB, DSP, jne., Vaaditulla lujituksella vahvuuteen levyn tuuman tuumalla. Muotti voidaan kiinnittää ruuvaamalla se 75 mm itsekierteittävät ruuvit suoraan hiilihapotettuun betonilohkoon. Muottien päällä on lisäksi kiinnitetty lauta (lohko) tai rei'itetty nauha, joka on ruuvattu ulkoyksikköön.

Et voi sulkea tuuletettua rakoa, muuten ei ole mitään järkeä. koska vesihöyryä, joka pyrkii lämmitetystä huoneesta ulkopuolelle, ei voi haihtua ja se on "lukittu" sisäpuolella - tiilen ja hiilihapotetun betoniseinän välissä. Tästä syystä ei ole suositeltavaa rakentaa taloa pysyvään asumiseen höyrystä kestävästä betonista, jossa on höyrytiivis (tai matala-höyryä läpäisevä) vuori, ilmanvaihto ilmanvaihtoa tai seinän lähellä sijaitsevaa tiilimuurausta.

Myös, kun asetetaan armopoyas, ei pitäisi noudattaa sääntöä: sitä laajempi on, sitä paremmin. Tämä johtaa materiaalien ja rahastojen perusteettomaan tuhlaukseen. Kun tehdään armopoyas, osa olisi valittava ei silmällä, mutta ohjaa laskelma.

Kerran kerran pyytänyt henkilöä, joka on hyvin perehtynyt rakentamiseen noin armopoyas poikkileikkauksesta. Hän vastasi minulle, että monissa tapauksissa riittää kaataa vyö 10 cm leveä ja 15 cm korkea.

Foorumin jäsenten mukaan, koska Armopoyaa tarvitaan vain kaikkien seinien sitomiseen, jolloin koko seinän paksuus on epäkäytännöllinen. Siksi "kakku" -muotti (jossa lohkon paksuus on 37,5 m) voi olla seuraava:

 • Ulkopuolella laitamme lohkon 15 cm paksu;
 • Teemme lämpenemistä armopoyas katkaista kylmä silta. Sen sijaan, että puristetusta polystyreenivaahdosta, jonka paksuus on 5 cm, voit käyttää erittäin tiheän mineraalivillan, jota käytetään "märän julkisivun" tekniikassa;
 • Laitoimme vahvistuskorin;
 • Sisällä, kiinteänä muottipesänä, käytä 5 cm lohkoa, joka leikataan koko lohkosta. Jäljellä oleva tila on täynnä betonia.

Armopoyat talossa. Lämpenemistä.

Tämäntyyppisten muottien edut sisältävät sen asennuksen nopeuden, koska asenna (liimalla) lohko 50 mm paksu monta kertaa nopeammin kuin irrotettava muotti. Sisästä saamme sileän ja sileän pinnan, joka on jo valmiina viimeistelyyn.

Kokemus osoittaa, että leveyspaksuus 50 mm (liimalla asetettu) riittää kestämään kuormitusta betonin kaatamisen aikana, vaikka seosta kaadetaan betonipumpusta. Rakenteen vahvistamiseksi on mahdollista kiinnittää kytkin 25 x 50 mm: n palkista osion yläosaan, mikä yhdistää sisä- ja ulkolohkot.

Toinen vaihtoehto pysyvälle muottiin voidaan käyttää Dimastik25: n ehdottamassa menetelmässä. Jotta leikkaat vähemmän koko lohkosta, sinun on ostettava kolmiosainen lava, jossa on kolme kokoa:

Seuraavaksi laita lohkot seuraavaan järjestykseen:

 • Ulkopuolella liitä lohkon leveys 150 cm;
 • Laita lohko, sahattu enintään 17 cm;
 • Sisällä muottiin liimataan lohko 50 cm paksu;
 • Laitamme eristys 5 cm paksu;
 • Säilytämme laatikon 4 terästä, jonka läpimitta on 12 mm, sitomme sen joka 30 cm.

Minulla oli talon 11x12 metriä ja 1,5 m3 betonia tarvittiin käsivarteen täyttämiseen. Lisäksi (jotta työntekijät seuraavalta rakennustyöltä suostuivat vetämään betonia 5 000 ruplaa kohti) he kaatoivat kaikki kauhat, koska vuokrata betonipumppu maksaisi 15 000 ruplaa.

Voit myös tehdä klassisen puisen muottien.

Kaadoin armopoyat ja siksi tein puiset kilvet. Muotti (molemmilla puolilla) kiinnitettiin suoraan hiilihapotettuun betoniin 135 mm: n pituisilla itsekierteisillä ruuveilla. Ulkopuolisesta seinämästä, sisäpuolella, säädetty ekstruusio polystyreeni vaahto. Muottipaneelien yläosa kiinnitettiin palkkeihin.

Ohjeen vahvistamiseksi (nauhaosa 10x15 cm) suositellaan seuraavaa kaavaa. Ylhäältä ja alhaalta laitetaan 2 tankoa, joiden halkaisija on 12 mm. Pihdeissä otetaan halkaisijaltaan 6-8 mm. Kehyksen kiinnittämisen yhteydessä on tärkeää tuottaa betonin suojakerros. Voit tehdä tämän jättämällä seinämateriaalin ja vahvikkeen väliin sekä vähintään 2,5 cm: n vapaata tilaa.

Yhteenvetona

Kantohihnan kaatamisen yhteydessä käytetään useimmin seuraavia muottielementtejä:

"Pie" ulkopuolella - sisältä.

 • Puu (irrotettava muottisuojus), 150x25 mm, eriste 5 cm paksu, lujitusholkki, lauta (irrotettava muottipelti) - 150x25;
 • Höyrytetty betonipaksuus 10-15 cm, eristyspaksuus 5 cm; vahvistushäkki, ilmastettu betonilohko (kiinteä muotti) 50 mm paksu;
 • Ilmastettu betonilohko 10-15 cm paksu, lämpöeristys 5 cm paksu, lujittavat häkki, levy - 15x2.5 cm.

Jos armopoyas-teippi kaadetaan eristämättä, niin myöhemmin (jos et aio tehdä "märkää julkisivua" laajennetusta polystyreenistä) sinun on lämmitettävä betonia ulkopuolelta. Tämä saattaa johtua siitä, että eristys, joka ulottuu seinän pinnan yläpuolelle, vaikeuttaa viimeistelyä.

Edellä mainittujen järjestelyjen perusteella voit luoda omia "kakkuja". On muistettava, että betonilaattojen asentamisen yhteydessä vaaditaan kaksi panssaroitua vyötä:

 1. Vanteiden. Kaadetaan lattialaattojen tasolle;
 2. Viite. Laatta on tuettu suoraan.

On myös otettava huomioon yksi vivahde.

Laattojen on sijaittava ilmastetun betonilohkon (U-lohkon tai pysyvän muottien lohkolla) peltipelkin kautta. "Kaareva" tiiviste voidaan käyttää 50 m leveä hydroisolin kaistaleena ja 3-4 mm paksuna. Tavallisen PC-levyn panssarointivyöhykkeen tuen syvyys on vähintään 12 cm, suositus on 15 cm. Käytettäessä esijännitettyjä suulakepuristettuja onttoja pohjalevyjä riittää kestää 7-8 cm syvyys.

Lue FORUMHOUSE, mistä konkreettiset armopoyat kaadetaan.

Kun olet lukenut aiheen "Valitun panssaroidun hihnan rakentaminen hiutaloituun betoniin", opit kaikki tämän sivuston laitteen asetukset. Kutsumme sinut selvittämään vastauksen kysymykseen: mikä on armopoyat? Myös FORUMHOUSE-käyttäjät voivat kerätä kaikki tarvittavat tiedot kaasutason talon rakentamisesta ja perustuksen "oikean" muottien valmistuksesta. Tässä materiaalissa analysoidaan perusteellisesti rakennusmekaanisen hiilihapollisen betonin rakennusmenetelmä. Ja tämän videon avulla voit ymmärtää kuinka rakentaa talvi ilmastetun betonin.

Armopoyat vaahtolohkoihin

Jotta pystytään lisäämään kantavien seinien lujuutta ja estämään rakenteen muodonmuutosta maaliikenteen vuoksi, on tarpeen tehdä panssarointi vaahtobetonialustoilla rakennettaessa taloa. Armopoyas on suljettu ja keskeytymättömiä betonikerros, joka sopii koko talon ympärille.

Tyypit armopoyas

1. U-lohko - lohko, jonka keskellä on lovi, jossa liitososat on asetettu ja betoni kaadetaan.

2. 10 senttimetrin lohko ja toisaalta polystyreenin kerros ja toisaalta 5 senttimetrin lohko (U-lohkon jäljittely).

3. 10 cm lohko ja toisaalta polystyreeni-vaahtokerros ja toisaalta muotti.

4. Kummassakin reunassa on polystyreenivaahtomuovia.

Helpoin ja kätevin tapa on käyttää U-block panssaroidut vyöt, mutta ne ovat melko kalliita. Kaikentyyppiset vyöt ovat suunnilleen samat, niillä ei ole merkittäviä haittoja tai etuja suhteessa muihin. He tekevät yhden tehtävän - he jakavat tasaisesti kuorman seinille.

Missä armopoyat

 • nauhapohjan laitteessa;
 • ennen säätiötä ennen ensimmäisen kerroksen rakentamista;
 • lattiat - laattojen alla;
 • kattopalkkien alla (mauerlatin alla).

Luo armopoyat

Armopoyas koostuu betonista ja metallivahvisteista. Vaahtolohkojen vahvistaminen käyttäen tangoilla, joiden halkaisija on vähintään 10 mm. Tukinaineina käytetään 8 - 10 mm: n raudoitusta.

Video: me teemme armopoyat mielen mukaan

menettely:

 1. muovia asennetaan - sitä varten levyt tarvitaan mahdollisimman tasaisella pinnalla niin, että panssaroidun vyön päällä on tasainen; seinämiin kiinnitetyt muottipesät;
 2. vaahtobetonin kapeat lohkot ja laajennettu polystyreeni (tarvittaessa) asennetaan muottiin;
 3. tuloksena oleva kapea asetetaan kahteen lujitukseen; seinien ja väliseinien liitoksissa sauvat ovat taivutettuja ja kääntyneet vähintään 30 senttimetrin kulmaan, jotta ne ovat luotettavampia, tangot kiinnittyvät pitkälle sauvaan;
 4. betoni kaadetaan, liitetään siten, että se ei jää ilmakuplien sisään ja tasoitetaan lohkareilla ylemmällä tasolla;
 5. hyvät sääolosuhteet poistuvat 3-4 päivän kuluttua.

Milloin tarvitsemme armopoyaksia ja miten se tehdään oikein?

Irrota teräsrenkaat puupellistä ja se hajoaa. Irrota vahvistettu vyö talosta ja rakennus ei kestää pitkään. Tämä on yksinkertaistettu mutta hyvin visuaalinen selitys tarpeesta vahvistaa seiniä. Jokainen, joka aikoo rakentaa kiinteän talon, on hyödyllistä tietoa tarkoituksesta, tyypeistä ja laitteiden armpoksista.

Mikä tämä muotoilu ja mitä toimintoja se suorittaa? Armopoyas - monoliittista teräsbetonia sisältävä teippi, joka on sijoitettu rakennuksen eri tasoille.

Vahvistettu hihna täytetään pohjalla, lattialevyjen alla ja sähkölevyjen alla (kannattimien palkit).

Tällä vahvistusmenetelmällä on neljä tärkeää tehtävää:

 • Lisätään rakennuksen paikkatiheyttä.
 • Suojaa pohjan ja seinät murtumilta, jotka aiheutuvat maaperän epätasaisesta vedestä ja pakkasesta.
 • Se ei salli raskaiden laattojen työntää herkän kaasun ja vaahtobetonin läpi.
 • Luotettavasti yhdistää katon ristikkojärjestelmän kevyiden lohkojen seiniin.

Päämateriaali seinien jäykkyyden lisäämiseksi oli ja pysyy betonina. Pienemmille sivuraiteille voit käyttää vähemmän tehokkaan tiilen panssaroitua vyötä. Se on 4-5 riviä tiilimuurausta, jonka leveys on yhtä suuri kuin kantavien seinien leveys. Verkko, jonka solu on 30-40 mm teräksestä, jonka läpimitta on 4-5 mm, sijoitetaan kunkin rivin saumaan liuokseen.

Milloin tarvitsemme armopoyoja?

Seinien vahvistaminen vahvistetulla vyöllä ei ole aina tarpeen. Siksi ei ole välttämätöntä tuhlata rahaa laitteeseen seuraavissa tapauksissa:

 • säätiön alapuolella on kestävä maaperä (kivinen, karkea tai karkea hiekka, joka ei ole kyllästynyt vedellä);
 • seinät on rakennettu tiilestä;
 • rakennetaan yksikerroksinen talo, joka on peitetty puupalkilla, ei vahvistetulla betonipaneelilla.

Jos paikan päällä on heikkoja maaperäjä (jauhettua hiekkaa, huokosia, savea, löysä, turvemä), vastaus kysymykseen siitä, tarvitaanko vahvistusvyö on ilmeinen. Ei pidä tehdä ilman sitä siinä tapauksessa, että seinät on rakennettu laajentuneesta savesta tai betonista tai solulohkosta (vaahto tai hiilihapotettu betoni).

Nämä ovat hauraita materiaaleja. Ne eivät kestota maaliikkeitä ja pisteitä kuormituksista lattialevyistä. Armopoyas poistaa pinnoitusseinämän riskin ja jakaa tasaisesti kuorman lohkojen levyiltä.

Arbolitovyh-lohkojen osalta (seinämän paksuus on vähintään 30 cm ja lujuusluokka ei ole pienempi kuin B2.5), käsihihnaa ei tarvita.

Puupalkkia, johon peilit perustuvat, kutsutaan mauerlatiksi. Hän ei voi työntää vaahtomuovilohkoa, joten se voi tuntua jollekulle, jota hänen armopoyassansa ei tarvita. Oikea vastaus tähän kysymykseen riippuu kuitenkin materiaalista, josta talo on rakennettu. Tiiliseinien päällä on mahdollista kiinnittää sähkölevy ilman panssaroitua hihnaa. Ne pitävät kiinni ankkurissa, joka pitää ruohonleikkuja heille.

Jos kyseessä on kevyt lohko, niin armopoyat täytyy kaataa. Höyrykarkaistussa betonissa ei voida kiinnittää vaahtobetonia ja laajennettuja savielureita ankkurikiinnikkeitä. Siksi erittäin voimakas tuuli voi repätä leikkurin seinältä yhdessä katon kanssa.

Tässä lähestymistapa vahvistusongelmaan ei muutu. Jos säätö on asennettu FBS-lohkoista, tarvitaan armopoyat. Lisäksi se olisi tehtävä kahdella tasolla: pohjan pohjan (pohjan) ja yläosan leikkauksen tasolla. Tällainen ratkaisu suojaa rakennetta maaperän nostoa ja laskeutumista aiheuttavilta voimakkailta kuormituksilta.

Betonin nauhalevyille tarvitaan myös vahvikelihihnoja, ainakin pohjan tasolla. Betoni - taloudellinen, mutta ei kestä maadoittamismateriaalia, joten sen lujittaminen on välttämätöntä. Mutta panssaroidun vyön ei tarvita monoliittiselle "nauhalle", koska sen pohja on teräksen volyymikehys.

Ei ole tarvetta tämän suunnitelman mukaiselle laitteelle ja vankalle pohjalevylle, joka kaadetaan rakennuksen alle heikkoon maaperään.

Minkä tyyppisiä välilehden päällisiä tarvitset panssaroidun vyön?

Levyjen alapuolelle, jotka perustuvat laajennettuihin savibetonilohkoihin, kaasu- tai vaahtobetoniin, vahvistettu hihna on tehtävä epäonnistumatta.

Monoliittisen raudoitetun betonin alapuolella sitä ei voida kaataa, koska se siirtää kuorman tasaisesti seiniin ja sitoo ne tiukasti yhteen tilarakenteeseen.

Panssaroitua vyötä, joka perustuu kevyisiin lohkoihin (hiilihapotettu, laajennettu savi, vaahtobetoni), ei ole tarpeen. Tällöin on riittävää kaataa 4-6 cm: n paksuisista betonista valmistetut tukialustat palkkien alla estämään lohkojen pakottamisen vaara.

Miten tehdä armopoyat?

Vahvavyön jäykkyyden tekniikka ei eroa monoliittisen perustuksen kaatumismenetelmästä.

Yleensä se koostuu kolmesta operaatiosta:

 • Valmistusvahvistushäkki;
 • Muottien asennus;
 • Betonivaihto.

Työn tietyt hienovaraisuudet ja vivahteet ilmestyvät riippuen panssaroidun vyöhykkeen sijainnista.

Vahvistettu vyö pohjan alla

Sanotaan, että sen leveyden tulisi olla 30-40 cm leveämpi kuin pääbetonin "nauhan" tukevan osan leveys. Tämä vähentää merkittävästi rakennuksen paineita maassa. Riippuen talon korkeudesta, tällaisen hihnan paksuus voi olla 40-50 cm.

Ensimmäisen tason vahvistettu hihna on tehty rakennuksen kaikkien seinien alle, ei vain ulkoisten osien alle. Sen kehys on tehty sidontalaitteiden sitomismenetelmällä. Hitsausta käytetään vain esivalmisteluun (kiinnittäminen) päävahvistukseen yhteiseksi tilarakenteeksi.

On suositeltavaa tehdä tällaisen hihnan kaataminen betonilla kerrallaan jättämällä liitokset, jotka vähentävät lujuutta. Päävahvistimen halkaisija voi olla 16 - 20 mm. Poikittaisten kiinnittimien halkaisija on 8-10 mm ja niiden korkeus on enintään 20 cm.

Armoyas toinen taso (pohjalla)

Tämä muotoilu on olennaisesti liuskajohdon (betoni, lohko) jatkaminen. Vahvistusta varten on tarpeeksi käyttää 4 sauvaa, joiden läpimitta on 14-18 mm, sitomalla ne halkaisijaltaan 6-8 mm.

Jos tärkein säätiö on butobetonny, ei ole ongelmia asennettaessa muottirakennetta panssaroidun vyön alla. Voit tehdä tämän jättää tilaa (20-30 cm) asentamaan lujitusholkkia ottaen huomioon betonin suojakerroksen (3-4 cm).

Lohkojen kanssa PBS-tilanne on monimutkaisempi, koska muotti ei ole asetettu. Käytä tässä tapauksessa puupalkkeja, joita kannatetaan muottipaneelien pohjalla. Ennen asennusta levyt ovat täynnä leikkuulaudat, jotka ulottuvat muottien mittojen ulkopuolelle 20-30 cm: n etäisyydellä ja eivät salli rakenteiden siirtymistä oikealle tai vasemmalle. Liitettävien levyjen yläosaan kiinnitettävät muottipaneelit lyhyet ristikkopalkit on naulattu.

Mahdollisuus kiinnittää muottipanssarihihna pohjaseinässä

Kiinnitysjärjestelmää voidaan yksinkertaistaa kierteitetyillä sauvoilla. Ne asetetaan pareittain muottipellolevyihin 50-60 cm: n etäisyydeltä. Kun kiristimet on kiristetty pähkinöillä, meillä ilman puuportaita ja ristikkorakenteita saadaan riittävän vahva ja vakaa rakenne betonin kaatamiseksi.

Tämä järjestelmä sopii myös muottiin, jota panssaroidun hihnan edellytetään lattialevyn alla.

Betonilla täytettävät nastat on käärittävä lasineeseen tai laitettava niihin vähän öljyä. Tämä helpottaa niiden poistamista betonista, kun se on kovettunut.

Armopoyat laattojen alla

Ihanteellisesti sen leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinämän leveys. Tämä voidaan tehdä siinä tapauksessa, että julkisivu on täysin viilutettu levyn eristyksellä. Jos kuitenkin päätetään käyttää vain kipsilasia koristeluun, panssarihihnan leveyttä on vähennettävä 4-5 senttimetrin kohdalla, jotta vältettäisiin tilaa vaahtomuoville tai mineraalivillalle. Muussa tapauksessa jäykistysvyön asennusvyöhykkeeseen ilmestyy erittäin kiinteä mittasuhde.

Teräsbetonista tehtyjen armopoyojen tekeminen voi käyttää toista ratkaisua. Se koostuu kahden ohuen lohkojen asennuksesta muurien reunoihin. Teräskehys sijoitetaan niiden väliseen tilaan ja kaadetaan betonia. Lohkot toimivat muottipesässä ja eristävät hihnan.

Jos höyrystetyn betoniseinän paksuus on 40 cm, tämän jälkeen voidaan käyttää 10 cm: n paksuisia väliseinämiä.

Pienemmällä seinämänpaksuudella voit tehdä sen itse standardin mukaisessa muurauslohkossa katkaisemaan käsihihnan ontelon tai ostamaan valmiin kaasusekoitteen U-lohkon.

Vahvistettu vyötärönauha

Tärkein ominaisuus, jonka panssaroidun hihnan sähkökotelon alla eroaa muista vahvistusvaatimuksista, on siinä olevien ankkurintujen läsnäolo. Niiden avulla puuta kiinnitetään tiukasti seinään ilman, että se voi aiheuttaa eroja tai leikkausta tuulikuormien vaikutuksesta.

Vahvikotelon leveyden ja korkeuden on oltava sellainen, että monoliittisen rakenteen jälkeen metallin ja hihnan ulkopinnan välissä on vähintään 3-4 cm suojakerroksesta betonia.

Miten tehdä armopoyas

Armopoyas kutsutaan betonirakenteeksi, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä. Seinät on suojattava ulkoisista / sisäisistä tekijöistä aiheutuvilta kuormilta. Ulkoisiin vaikutuksiin kuuluvat tuuli, kaltevuus / mäkinen, kelluva maa ja maanjäristyksen seisminen toiminta. Sisäisten tekijöiden luettelo sisältää kaikki kodin talonrakennustarvikkeet. Jos on väärin tehdä armopoyas, niin näiden ilmiöiden vuoksi seinät yksinkertaisesti halki, ja mitä pahempaa, ne hajoavat. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää olla tietoinen siitä, miten tehdä armopoyat. Tässä artikkelissa käsitellään käsivarretyypin tyyppejä, tarkoitusta ja asennustapaa.

On olemassa 4 tyyppiä armopoyas:

Työkalut ja materiaalit

Ennen työn aloittamista valmistele työkalut / materiaalit:

Jotta saat kaiken työn, jonka olet tehnyt korkealaatuisella tavalla, suosittelemme tutustumaan armo-verkon / kehyksen ja muottien tekemiseen.

Vahvistustekniikka / kehyksen valmistus

Jotta armopoyat ovat korkealaatuisia, ja näin ollen talo on luotettava, sinun on tiedettävä, miten ankkuri / kehys saadaan oikein. Vahvistustangojen liittäminen niiden väliin tehdään neulomalla johto, ei hitsausaumalla. Tämä johtuu siitä, että hitsattaessa paikan lähellä valmistettua hitsausta ylikuumenee, mikä johtaa vahvistusvoiman heikkenemiseen. Mutta ilman hitsausta saumojen valmistuksessa verkkoon ei riitä. Kehyksen keskiosa ja päät on hitsattu, loput liitäntäsolmut on kytketty.

Asennettu runko armopoyas

Tangot pidetään toisiinsa kiinnittäen vahvistuksen haluttuun asemaan betonin kaatamiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään ohutta lankaa, silmän / kehyksen lujuus ei ole riippuvainen siitä.

Panssaroidun vyön valmistukseen käytetään vain ristikkäitä sauvoja. Betoni tarttuu reunoihin, mikä lisää rakenteen tukikapasiteetin kasvua. Tällainen vyö voi toimia jännitteenä.

Rungon muodostamiseksi vie 2 ytimen 12 mm paksua ja 6 m pitkää, kun taas poikittaisvahvistukseen tarvitaan 10 mm paksuja tankoja. Poikittaisen vahvikkeen keskiosassa ja reunoissa on hitsattava. Muut sauvat sopivat vain. Tee kaksi ristikkoa, ripusta ne niin, että aukko muodostuu. Keitä ne reunoilta ja keskeltä. Näin saat kehyksen. Vyöt, kehykset, ei tarvitse hitsata. Ne ovat päällekkäin 0,2-0,3 m.

muotti

Muottien asennus ja kiinnitys suoritetaan useilla menetelmillä. Puisten suojusten asentamiseksi on välttämätöntä siirtää ankkuri niiden läpi kiinnittimien kiinnittämiseksi sähköhitsauksella. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on kiinnittää muotit siten, että betonin painoa ei puristeta.

Materiaalin kiinnittämistä varten, kun kaadetaan panssaroitua hihnaa, käytetään usein yksinkertaisempaa menetelmää. Kiinnitä suojuksen pohjaan 6 mm: n ja 10 cm: n pituinen ruuvi, jonka välinen etäisyys on 0,7 metriä. Aseta puinen suojus seinälle, poraa reikä, työnnä sieni sisään ja vie ruuvi.

Suojuksen reiän halkaisija on hieman yli 6 mm. Tämä on välttämätöntä sienten helppoon asentamiseksi.

Muottien yläosa kiinnitetään myös nopealla asennuksella. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen ruuvata ruuvi, mutta ei ruuvi. Joten, tee reikä tiili-muuraus. Sitten vasara ankkuri siihen. Jos tiili on karkea, niin tilanne on yksinkertaisempi - aja vain naula / lujitetta pystysuoraan liitokseen. Itsekierteittävät ruuvit ja neulotut langat. Kiinnittimien välinen etäisyys on 1-1,2 m. Tällainen kiinnitys pystyy kestämään kuormia eteenpäin.

Kun panssaroidun vyön on kovettunut, muotti voidaan irrottaa sorkkaraudalla / kynsiviivalla. Lämpimänä kautena betoni asetetaan päivässä. Tällöin muottien purkaminen voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Kylmäkaudella tämä prosessi suoritetaan muutaman päivän kuluttua.

grillage

Aluksi on määritettävä säätiön syvyys. Tämä parametri riippuu maaperätyypistä, sen jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden syvyydestä. Sitten sinun pitäisi kaivaa kaivantoa tulevaan kotiin. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, joka on pitkä ja tylsi, tai kaivinkoneen avulla, joka on nopeaa ja tehokasta mutta aiheuttaa lisäkustannuksia.

Erikoislaitteiden jälkeen kaivannon pohja ja seinät on tasoitettava kiinteään maahan. Pinnan tulee olla niin kiinteä ja sileä kuin mahdollista.

Nyt sinun täytyy muodostaa hiekkipyyhe, jonka korkeus on 50-100 mm. Tarvittaessa täyttöä hiekkaa yli 100 mm, se on sekoitettava raunioihin. Tämä tapahtuma voi olla tarpeen kaivannon pohjan tasoittamiseksi. Toinen tapa tasata pohja - kaatamalla betonia.

Tehdä puitteet grillata

Jälkeen täyttö hiekka tyynyt, se on tamped. Voit selviytyä tehtävästä nopeammin, hiekkavesi.

Sitten vahvistaminen asetetaan. Rakennustöiden aikana normaaleissa olosuhteissa on käytettävä lujitusta 4-5 ytimestä, kunkin sauvan halkaisijan tulee olla 10-12 mm. On tärkeää, että kun kaadetaan grillausta pohjalle, raudoitus ei kosketa pohjaa. Se pitäisi upottaa betoniin. Näin metallia suojataan korroosiolta. Tämän saavuttamiseksi lujiteverkko on nostettava hiekkavyöhykkeen yläpuolelle ja puolet tiilistä sen alle.

Rostverk-nauha-säätiö

Jos rakennat taloa kovaa maaperää tai korkean pohjaveden pinnalla, grillaus tulee tehdä kestävämmäksi. Tätä varten verkkojen vahvistamisen sijaan tulisi käyttää vahvistuskoria. Hän kuvittelee 2 ristikkoa, jotka koostuvat neljästä säikeestä, joiden halkaisija on 12 mm. Ne on sijoitettava panssaroidun vyön alle ja päälle. Hiekan tyynyn sijasta käytetään granuloitua kuonaa. Sen etu yli hiekka on, että ajan kuluessa rakeistettu kuona muuttuu betoniksi.

Käytetään silmäkokoon tarkoitettujen neulontanojen valmistusta hitsauksen sijasta.

Grillausta varten käytä betonia M200. Jos haluat täyttää täyttökorkeuden määritettyyn arvoon, asenna majakka kaivannossa - metallinen koukku, joka on yhtä suuri kuin grillattavan korkeuden pituus. Hän toimii oppaanasi.

Jalusta Armopoyas

Ennen seinien rakentamista säätiöön pitäisi kaataa kellarissa olevat armopoyat. Se on kaadettava rakennuksen ulkoreunaa pitkin ulkoseiniä pitkin, mutta sitä ei voida tehdä sisäisten laakereiden ympärillä. Kellarissa olevat armopolut toimivat rakenteen lisävahvistuksena. Jos laadukas rouhe, silloin pohjahihna voidaan tehdä vähemmän kestäväksi. Armopoyas korkeus - 20-40 cm, betonia M200 ja sitä korkeampi. Kaksoisydänvahvistustangojen paksuus on 10-12 mm. Vahvistaminen tehdään kerroksittain.

Jos haluat vahvistaa perusvyötä, käytä suurempaa paksuutta tai asenna lisää johtoja. Toinen vaihtoehto on asentaa kaapeli 2 kerrosta.

Harjaton kellariin panssaroitu

Kellarin ja ulkoseinien paksuus on sama. Se vaihtelee välillä 510-610 mm. Sovellettaessa kaatamalla kellarissa panssaroitua vyötä, voit tehdä ilman muotti, korvaamalla se tiili. Tällöin on tehtävä seinän molemmilta puolilta puolet tiilestä. Sinulla on mahdollisuus täyttää saadut tyhjät paikat konkreettisesti, sillä ne ovat aiemmin asettaneet vahvistuksen siihen.

Grillin puuttuessa on hyödytöntä tehdä kellarihenkinen vyö. Jotkut käsityöläiset, jotka päättävät säästää grillata, vahvistavat vyön, käyttävät suuren halkaisijan vahvistamista, mikä väistämättä parantaa talon kantokykyä. Itse asiassa tällainen päätös on viisas.

Rostverk on talon perusta, ja perushihna on panssaroidun vyön kantokyvyn lisääminen tai vahvistaminen perustukselle. Grilli- ja kellarihihnan yhteistoiminta takaa luotettavan perustan myös nieluilla ja korkealla pohjavedellä.

interstorey

Seinän ja lattialaattojen välillä on myös tehtävä armopoyat. Se kaadetaan ulkoseinien korkeuteen 0,2 - 0,4 m. Interstorey-panssaroidun vyön ansiosta voit säästää ovien / ikkunoiden päällysteitä. Ne voidaan tehdä pieniksi ja vähintään lujittamalla. Näin rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti.

Jos armoyoja asennetaan huonosti imevän kuormituksen seinämiin, lattialevyjen kuormitus jakautuu tasaisesti seinien koko pituudelta, mikä vaikuttaa edullisesti niiden lujuusominaisuuksiin.

Koteloidut panssarit

Kiinnitysvyön vahvistaminen suoritetaan verkolla, jossa on 10-12 mm: n paksuja, uritetuista lujitustangoista 2 ytimellä. Jos seinämän paksuus vaihtelee välillä 510-610 mm, molemmille puolille rakennettua muurausta voidaan käyttää myös muottipohjana sekä perusnauhana. Mutta samaan aikaan sisäinen muuraus olisi sovellettava zabutovochny tiili, ja ulompi kasvot. Tällöin panssaroidulla hihnalla on leveys 260 mm. Seinämien pienemmällä paksulla täyttötilaa on syytä laittaa reunaan, tai sen sijaan tulisi käyttää puinen muotti, ja etuleikkuri on sijoitettava ulkopuolelle kuten edellisessä tapauksessa.

Under mauerlat

On mahdollista täyttää maapähkinän alla olevat ankkuroot vain liiman / liuoksen kovettumisen jälkeen seinien asentamiseksi. Tekniikka, johon panssaroitu hihna ilmastettu betoni on asetettu, on erilainen muottipesuilla, mutta puhumme tästä hieman myöhemmin. Puupalkkituotanto valmistetaan asiakkaan jo tuttuun järjestelmään. Betonia valmistetaan seuraavan kaavan mukaisesti: 2,8 osaa hiekkaa 1 osaa sementistä ja 4,8 osaa hiekkaa. Näin saat betoni M400.

Kaatamisen jälkeen eliminoidaan jäännösilmakuplat massassa. Tee nämä tehtävät käyttämällä rakennuksen värähtelijää tai tarttele nestemassaa sauvan avulla.

Kiinnitä kiinnike

Yhdistelmäholkin monoliittisen laitteen tapauksessa tulee noudattaa sähkölevyjen kiinnittämistä koskevia sääntöjä. Rungon asennuksen aikana raudasta on tarpeen vetää pystysuorat segmentit pois projektissa määritellystä korkeudesta. Vahvikkeen tangot tulisi nostaa panssaroidun hihnan yläpuolelta + 4 cm: n paksuudelta. Palkissa on välttämätöntä tehdä lävistysreiät, jotka ovat yhtä suuret kuin raudoituksen halkaisija, ja kierrä kierteet sen päissä. Joten saat luotettavan kiinnityksen, joka antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa laadukas asennus katon tahansa kokoonpano.

Armopoyat hiilihapotetulle betonille

Ilmastettu betoni on vaihtoehto tiilille, joilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet sekä edulliset. Höyrytetyt betonilohkot huonontavat tiilen lujuutta. Jos ei ole tarpeen kaataa betonia tiiliseinien päälle asennettaessa panssaroitua vyötä, kun vahvistus asetetaan työntövaiheessa, niin asiat ovat erilaiset ilmastetun betonin kanssa. Kuinka panssaroidun vyön tekeminen puiseen muottiin on jo käsitelty, joten tässä osiossa tarkastellaan, kuinka tehdään vahvistettu hihna U-muotoisista hiilihapotetuista betonilohkareista D500. Vaikka on heti huomattava, että tämä tekniikka on kalliimpaa.

Tässä tapauksessa kaikki on erittäin yksinkertaista. Asenna lohkot seinään tavalliseen tapaan. Sitten vahvista niiden keskiosa ja kaada sitten betonia. Näin kotisi seinät ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Jos sinulla on edelleen aiheeseen liittyviä kysymyksiä, pyydä heitä asiantuntijalta, joka työskentelee sivustossa. Tarvittaessa voit kuulla panssaroidun vyön kaatamista asiantuntijoidemme kanssa. Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta? Jaa se meille ja lukijoillemme, kirjoita kommentteja artikkeliin.

video

Voit selvittää, miten videokuvan höyrytetyn betonin taloon voidaan yhdistää armopoyat: