Armopoyas kellariin - tarkoituksenmukaisuus, tarkoituksenmukaisuus, laite

Rakenteisen rakennuksen kestävyyden takuu, kuten tiedetään, on hyvin perusteltu perusta. Se vastaanottaa ja jakaa kuorman koko rakennelmasta, mutta jos oikeita rakennustekniikoita ei noudateta, se voi virheellisesti "toimia". Erityisesti esivalmistettujen lohkojen perustukset useimmissa tapauksissa edellyttävät panssaroidun vyön asennusta, joka ei salli yksittäisten osien sakkautumista. Ne vähentävät merkittävästi riskejä, jotka johtuvat epätasaisesta kuormituksesta, pienentävät halkeamien todennäköisyyttä ja lisäävät merkittävästi koko rakenteen käyttöikää. On huomattava, että monoliittiset betoniteräkset eivät tarvitse vahvikenauhaa, koska niiden muotoilu on jo yhtenä kokonaisuutena.

Lisävahvistuksen tarkoitus ja toteutettavuus

 • pystysuuntaisten kuormien tasainen jakautuminen, jonka rakenteen maanalaisessa osassa katsotaan kantava seinämät;
 • estää seinien halkeilun aiheuttaman äkillisen kutistumisen;
 • pisteiden kuormituksen kompensointi, joka johtuu rakennuksen seinien vääristymisestä käytön aikana, rakennuksen virheiden aikana tai suunnittelun virheellisissä laskelmissa.

Panssaroidulla hihnalla on siis purkaustoiminto, jonka seurauksena resistanssin erilaisiin muodonmuutoksiin kasvaa. Rakenteiden toteutettavuus kasvaa seuraavissa tapauksissa:

 • rakennustyömaan sijainti joiden, kaivojen tai mäkisen maaston lähellä;
 • suurta todennäköisyyttä seismisestä toiminnasta;
 • matala pohjan rakentaminen.

Rakennuksen suojaamiseksi negatiivisilta vaikutuksilta myöhemmin, edellä mainittuja tekijöitä on tarkasteltava alkuvaiheessa.

Vahvistettu perusyksikkö

FBS-säätiön rakentaminen tarjoaa kaksi tapaa asentaa lohkoja - hiekkalaatikkoon tai betonipohjalle. Monoliittinen pohja, joka on valmistettu betonista ja joka on raudan runkoon kiinnitetty, mahdollistaa jäykän perustan, jonka avulla voit selviytyä pakkasenkestävien voimien vaikutuksista ja estää lohkojen liikkumista vaakasuorassa suunnassa.

Betonipohjan vahvistamiseksi perustuksen alapuolella valmistetaan teräsraudoitusluokasta A-3 oleva neliön tai suorakaiteen muotoinen luuranko, joka mahdollistaa sauvan taivuttamisen kylmässä tilassa 90 asteen kulmassa. Pitkittäisten sauvojen halkaisija on valittu vähintään 12-14 mm, ja poikittainen, joka sijaitsee säännöllisin väliajoin 40-50 cm, välillä 8-10 mm. Kehitettävän kehyksen elementit on liitetty toisiinsa teräslangan leikkauspisteessä.

Liitettäessä tangot hitsausta ei sallita, koska se heikentää vahvikkeen lujuusominaisuuksia.

Kokoonpannu rakenne sijoitetaan valmistettuun muottiin ja kaadetaan betoniseosta. Pohjan lujuuden varmistamiseksi kaataminen tulisi tehdä yhdessä vaiheessa. Tämä varmistaa ratkaisun yhdenmukaisen asettamisen ja lisää valmiin rakenteen lujuutta. Lohkoperustan alla olevan betonityypin korkeus on yleensä 30-40 cm, leveys on halkaisijaltaan 70-120 cm.

Muotti poistetaan aikaisintaan viikossa, mutta sen on sallittava jatkaa rakennuksen maanalaisen osan rakentamista vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan voimaa. On syytä huomata, että asiantuntijoiden melko usein vahvistettua betonipohjaa, joka on järjestetty esivalmisteen alapuolelle, pidetään alempana panssaroituna vyönä.

Ylävahvistettu perusvyö

Seuraava askel maanalaisen rakenteen kovettumisessa on ns. Kellarin panssaroidun hihnan laite, joka on asetettu pohjalle. On huomattava, että ilman betonipohjaa lohkoperustan alla, panssaroitujen vyön tulos on vähäinen, mikä vaikuttaa varmasti rakenteen kestävyyteen.

Armopoyas toimii vain lujitetuilla betonipinnoilla, jotka on asetettu lohkojen alle!

Teosten tekniikka ei käytännössä eroa betonin alapuolella olevasta laitteesta. Ensin rakennettu lohkojen yläreunaa ympäröivä muotti, jonka jälkeen valmistetaan valmiiksi vahvistettu häkki. Seuraavaksi kellariin panssaroitu hihna kaadetaan betoniseoksella 200-400 mm: n korkeuteen (hankkeen mukaisesti). On tärkeää ymmärtää, että säätiön yläraudoitusvyö ei kuormittele paitsi seinistä vaan myös lattiapinnoista, jotka toimivat maanalaisessa rakenteessa epäsymmetrisesti.

Laaja mielipide on, että jos säätiön säätiö on oikea, emäksisen panssaroidun vyön ei tarvita. Kuitenkin sen läsnäolo ei ole koskaan tarpeeton johtuen siitä, että rakenne olettaa tasaisen kuormituksen, jonka säätiö ottaa ulkoisista seinistä. Katsotaan myös, että lujitushihna on tarpeen vain tulevan rakennekotelon kehän ympärillä. Kuitenkin, jos betonilevyjä käytetään lattialevyinä, on tarpeen tehdä betoniteräputkistoa kaikkiin taloyhtiön seinämiin.

Armopoyaa ei tarvita seuraavissa tapauksissa:

 • puurakennusten rakentamiseen;
 • kehysrakennusten rakentamisen aikana;
 • kun kaadetaan monoliittista nauhaa tai laattoja vahvistettua betonipohjaa.

Pilarin tai pylväspohjan rakentamisessa, jossa on vannenauha monoliittisen grillauksen muodossa, jälkimmäistä voidaan pitää eräänlaisena panssaroituna hihana. Siitä huolimatta, että se on erillinen rakenne, sen tehtäviin kuuluu myös kuormien ottaminen rakennuksen maanalaisesta osasta ja jakaa ne tasaisesti paaluille tai pylväille.

Valmiin säätiön vahvistaminen

Rakennuksen pitkän ja pitkän aikavälin toiminnan aikana säätiön sakkautuminen tapahtuu usein. Heikkoilla mailla pieni jalanjälki johtaa epätasaiseen rakenteiden alentamiseen perustan alapuolelle, mikä aiheuttaa rakennuksen vääristymiä. On mahdotonta havaita virheitä ajoissa ja tehdä rakenteen myöhemmästä tuhoamisesta mahdotonta luomalla vahvistettu hihna kellarikerroksen ympärille, mikä vähentää maaperän painevoimaa lisäämällä vertailualuetta.

Rakennustekniikka ei ole kovin erilainen kuin raudoitettujen betoniliuskojen kaatoaminen ja se koostuu useista päävaiheista:

 • kaivamalla rengas kaivon ympärille kehyksen;
 • muottien asennus;
 • vahvistuskehyksen kokoaminen ja asennus;
 • betoniliuoksen kaataminen.

Tekniikan ero on kokoonpannun metallikehyksen jäykkä sitominen pohjaseinän pohjaan. Tätä varten on tarpeen tehdä reikiä ja työntää niihin lujittavia sauvoja ja tarttua kehykseen, joka on kiinnitetty muottiin sähköhitsauksen avulla. Tällainen aikaavievä mutta tehokas tekniikka mahdollistaa muiden ominaisuuksien antamisen vahvistetulle perustukselle, mikä vahvistaa sen kantavuutta, jotta sen myöhempi kutistuminen olisi mahdotonta.

Armopoyas perusta

Rakennuksen perustukset ja seinät tarvitsevat lisävahvistusta. Tämä välttämättömyys johtuu tietyistä betonin ominaisuuksista. Ei paha kohdata puristusjännitystä, se heikentää kireyttä venymästä. Tässä tapauksessa, ja se olisi varustettava perustusvyöhykkeelle. Veto-voimien vastakkain, kehys suojaa rakennuksen perustan tuhoamiselta.

Kun on järjestettävä armopoyat säätiölle

Tilanne, jossa armpoyas-laite sopii parhaiten perustukseen:

 • Tulevaisuuden rakentamisen perusta on syvällinen luonne;
 • Siinä tapauksessa, että rakennustyö sijaitsee rinteellä;
 • Rakentamispaikan lähellä on joet ja suihkut;
 • Seismisen toiminnan todennäköisyys on suuri;
 • Sakkauksen saatavuus rakennustyömaalla.

Jokainen näistä tilanteista on otettava huomioon, koska vahvistamisen puuttuminen voi aiheuttaa epämiellyttäviä seurauksia, kuten rakennuksen perustusten hävittämistä ja sen jälkeen sen seinämiä.

Armopoyat tukikohdalle omilla käsillään

Armpoyas on suljettu yksiosainen ääriviiva, joka kulkee koko kellarissa, pystyy antamaan jonkin verran jäykkyyttä pohjaan ja suojaamaan sitä ulkoisilta vaikutuksilta. Panssarin asennusmenetelmien mukaan se eroaa hieman panssaroidusta vyöstä lattialevyn alla.

Materiaalilaitteelle käytämme 20 mm: n levyä. Armoup-paksuuden tulisi vastata seinien paksuutta, joissakin tapauksissa hieman pienempi. Tämän jälkeen muodostetut aukot on täytettävä eristämällä.

Muottien ulkoseinät on kiinnitettävä, koska siihen kaadettu betoni pystyy käyttämään voimakkaita paineita niihin. Lisäkiinnikkeinä käytetään ulkopuolelta kiinnitettyjä tukia, joihin liitososat ovat vastakkaisten seinien välissä. Asenna ne parhaiten päävahvistetun kehyksen asennuksen jälkeen.

Rungon, joka koostuu neljästä tai useammasta pitkittäistangosta, valmistetaan vahvistus, jonka halkaisija ei saa olla alle 12 mm. Leikkauksessa tällaisen kehyksen tulisi olla suorakulmio tai neliö. 40-50 cm: n välein pituussuuntaiset sauvat ovat yhdessä pystysuorat tai vaakasuorat sillat, jotka ovat 6-8 mm: n halkaisijapalkkeja. Liittää neuleviiran runkoelementit.

Vahvistuksen korroosion välttämiseksi on välttämätöntä sijoittaa runko siten, että se on etäisyydellä siitä ulko- reunasta ja pohjasta noin 3-5 cm.

Valmiit vahvikehammas on asennettu muottiin, nyt vain täyttää se konkreettisella sekoituksella. On suositeltavaa täyttää yksi kerrallaan. Tämä mahdollistaa betonin tarttumisen ja kovuuden tasaisemman, mikä puolestaan ​​antaa sille suuremman lujuuden, mikä tarkoittaa, että koko aseidenvartija on vahvempi.

Kun kaataminen tapahtuu betonissa, muodostuu tyhjiöitä, ne voidaan poistaa saman vahvistuksen avulla, "tarttua" betoniin. Vaikka tässä tapauksessa voimakkaampi vaikutus tuottaa värähtelijän.

Betonin ajoittainen kostutus lisää sen voimaa, joten on parasta kastella se päivittäin. 4-5 vuorokauden kuluttua on mahdollista poistaa muotti, mutta armpoyas on täysin valmis vasta muutamassa viikossa.

Armopoyas: Mikä on armopoyas, missä tapauksissa sitä tarvitaan ja miten

Armopoyas voimalevyn alla, pohjaan, seiniin, välilevyjen päällekkäisyyksien alla

Irrota teräsrenkaat puupellistä ja se hajoaa. Puhdista talon vahvistettu vyö ja rakennus ei kestä kauan. Tämä on yksinkertaistettu mutta hyvin visuaalinen selitys tarpeesta vahvistaa seiniä. Jokainen, joka aikoo rakentaa vahvan talon, on hyödyllistä tietoa tarkoituksesta, tyypeistä ja laitteiden armopoyasta.

Mikä on armopoyat

Mikä tämä muotoilu ja mitä toimintoja se suorittaa? Armopoyas - monoliittista teräsbetonia sisältävä teippi, joka on sijoitettu rakenteilla olevan talon eri tasoille.

Vahvistettu hihna täytetään pohjalla, lattialevyjen alla ja sähkölevyjen alla (kannattimien palkit).

Tällä vahvistusmenetelmällä on neljä tärkeää tehtävää:

 1. Lisätään rakennuksen paikkatiheyttä.
 2. Se suojaa pohjaa ja seiniä maaperän epätasaisen vedenpoiston ja rypistyksen aiheuttamilta halkeilulta.
 3. Se ei salli raskaiden laattojen työntää herkän kaasun ja vaahtobetonin läpi.
 4. Luotettavasti yhdistää katon ristikkojärjestelmän kevyiden lohkojen seiniin.

Päämateriaali seinien jäykkyyden lisäämiseksi oli ja pysyy betonina. Pienemmille sivuraiteille voit käyttää vähemmän tehokkaan tiilen panssaroitua vyötä. Se on 4-5 riviä tiilimuurausta, jonka leveys on yhtä suuri kuin kantavien seinien leveys. 30-40 mm: n verkko, jonka halkaisija on 4-5 mm, sijoitetaan jokaisen rivin saumaan.

Missä tapauksissa vaaditaan armopoyoja?

Armopoyas seinille

Seinien vahvistaminen vahvistetulla vyöllä ei ole aina tarpeen. Siksi ei ole tarpeen tuhlata rahaa siihen seuraavissa tapauksissa:

 • säätiön pohjassa on voimakas maa (kivinen, karkea tai karkea hiekka ei ole kyllästynyt vedellä) seinät on rakennettu tiilestä;
 • rakennetaan yksikerroksinen talo, joka on peitetty puupalkilla, ei vahvistetulla betonipaneelilla.

Jos paikan päällä on heikkoja maaperää (jauhettua hiekkaa, siirappia, savea, turvemaa), vastaus kysymykseen vaatii vahvistusvyön, on ilmeinen. Ei saa tehdä ilman sitä siinä tapauksessa, että seinät on rakennettu laajennetusta savesta tai betonista huokoisista lohkoista (vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni).

Nämä ovat hauraita materiaaleja. Ne eivät kestota maaliikkeitä ja pisteitä kuormituksista lattialevyistä. Armopoyas poistaa seinien muodonmuutoksen riskin ja jakaa tasaisesti kuorman lohkojen levyiltä.

Arbolitovyh-lohkojen osalta (seinämän paksuus on vähintään 30 cm ja lujuusluokka ei ole pienempi kuin B2.5) armopolioita ei tarvita.

Armopoyat voimalevyn alla

Puupalkkia, johon kattotuolit ovat, kutsutaan mauerlatiksi. Hän ei voi työntää vaahtomuovilohkoa, joten se voi tuntua jollekulle, jota hänen armopoyassansa ei tarvita. Oikea vastaus tähän kysymykseen riippuu kuitenkin materiaalista, josta talo on rakennettu. Asennuslevy ilman panssaroidun hihnan sallittua tiiliseinille. Ne pitävät kiinni ankkurissa, joka pitää ruohonleikkuja heille.

Armopoyat voimalevyn alla

Jos kyseessä on kevyt lohko, niin armopoyat täytyy kaataa. Höyrytetyllä betonilla vaahtobetoni ja laajennettu savi estää kiinnityksen, joka on mahdoton vahvistaa. Siksi erittäin voimakas tuuli voi repätä leikkurin seinältä yhdessä katon kanssa.

Armopoyas perusta

Tässä lähestymistapa voitto-ongelmaan ei muutu. Jos säätö on asennettu FBS-lohkoista, tarvitaan armopoyat. Lisäksi se olisi tehtävä kahdella tasolla: perustan pohjalla ja yläreunassa. Tällainen ratkaisu suojaa rakennetta maaperän nostoa ja laskeutumista aiheuttavilta voimakkailta kuormituksilta.

Betonin nauhalevyille tarvitaan myös vahvikelihihnoja, ainakin pohjan tasolla. Betoni on taloudellista, mutta materiaali ei kestä maapallon liikkumista, joten sen vahvistaminen on välttämätöntä. Mutta panssaroidun vyön ei tarvita monoliittiselle "nauhalle", koska sen pohja on teräksen volyymikehys.

Ei ole tarvetta tämän suunnitelman mukaiselle laitteelle ja vankalle pohjalevylle, joka kaadetaan rakennuksen alle heikkoon maaperään.

Armopoyat tyyppisten välilevyjen päällekkäisyyksien mukaan

Paneelissa, joka perustuu laajennettuihin savibetonilohkoihin, kaasu- tai vaahtobetoniin, vahvistettu hihna on tehtävä epäonnistumatta.

Sitä ei voida kaataa monoliittiseen raudoitettuun betoniin, koska se siirtää kuorman tasaisesti seiniin ja sitoo ne tiukasti yhteen tilarakenteeseen.

Panssaroitua vyötä, joka perustuu kevyisiin lohkoihin (hiilihapotettu, laajennettu savi, vaahtobetoni), ei ole tarpeen. Tällöin on riittävää kaataa 4-6 cm: n paksuisista betonista valmistetut tukialustat palkkien alla estämään lohkojen pakottamisen vaara.

Miten tehdä armopoyas

Vahvavyön jäykkyyden tekniikka ei eroa monoliittisen perustuksen kaatumismenetelmästä.

Miten tehdä armopoyas

Yleensä se koostuu kolmesta operaatiosta:

 • Valmistusvahvistushäkki;
 • Muottien asennus;
 • Betonivaihto.

Työn tietyt hienovaraisuudet ja vivahteet ilmestyvät riippuen panssaroidun vyöhykkeen sijainnista.

Vahvistettu vyö pohjan alla

Sanotaan, että sen leveyden tulisi olla 30-40 cm leveämpi kuin pääbetonin "nauhan" tukevan osan leveys. Tämä vähentää merkittävästi rakennuksen paineita maassa. Riippuen talon korkeudesta, tällaisen hihnan paksuus voi olla 40-50 cm.

Ensimmäisen tason vahvistettu hihna on tehty rakennuksen kaikkien kantavien seinien alla, eikä vain ulkoisiin. Sen kehys on tehty sidontalaitteiden sitomismenetelmällä. Hitsausta käytetään vain esivalmisteluun (kiinnittäminen) päävahvistukseen yhteiseksi tilarakenteeksi.

On suositeltavaa tehdä tällaisen hihnan kaataminen betonilla kerrallaan jättämällä liitokset, jotka vähentävät lujuutta. Päävahvistimen halkaisija voi olla 16 - 20 mm. Poikittaisten kiinnittimien halkaisija on 8-10 mm ja niiden korkeus on enintään 20 cm.

Armoyas toinen taso (pohjalla)

Tämä muotoilu on olennaisesti liuskajohdon (betoni, lohko) jatkaminen. Vahvistusta varten on tarpeeksi käyttää 4 sauvaa, joiden läpimitta on 14-18 mm, sitomalla ne halkaisijaltaan 6-8 mm.

Jos tärkein säätiö on butobetonny, ei ole ongelmia asennettaessa muottirakennetta panssaroidun vyön alla. Voit tehdä tämän jättää tilaa (20-30 cm) asentamaan lujitusholkkia ottaen huomioon betonin suojakerroksen (3-4 cm).

Lohkojen kanssa PBS-tilanne on monimutkaisempi, koska muotti ei ole asetettu. Käytä tässä tapauksessa puupalkkeja, joita kannatetaan muottipaneelien pohjalla. Ennen asennusta levyt ovat täynnä leikkuulaudat, jotka ulottuvat muottien mittojen ulkopuolelle 20-30 cm: n etäisyydellä ja eivät salli rakenteiden siirtymistä oikealle tai vasemmalle. Liitettävien levyjen yläosaan kiinnitettävät muottipaneelit lyhyet ristikkopalkit on naulattu.

Mahdollisuus kiinnittää muottipanssarihihna pohjaseinässä

Kiinnitysjärjestelmää voidaan yksinkertaistaa kierteitetyillä sauvoilla. Ne asetetaan pariksi muottipellolevyihin 50-60 cm: n etäisyydeltä. Kun kiristimet on kiristetty muttereilla, meillä ilman puuportaat ja ristikkorakenteet saavat riittävän vahvan ja vakaan rakenteen betonin kaatamiseksi.

Tämä järjestelmä sopii myös muottiin, joka vaatii panssaroitua vyötä lattialevyille.

Betonilla täytettävät nastat on käärittävä lasineeseen tai laitettava niihin vähän öljyä. Tämä helpottaa niiden poistamista betonista, kun se on kovettunut.

Ihanteellisesti sen leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinämän leveys. Tämä voidaan tehdä siinä tapauksessa, että julkisivu on täysin viilutettu levyn eristyksellä. Jos kuitenkin päätetään käyttää vain kipsilasia koristeluun, panssarihihnan leveyttä on vähennettävä 4-5 senttimetrin kohdalla, jotta vältettäisiin tilaa vaahtomuoville tai mineraalivillalle. Muussa tapauksessa jäykistysvyön asennusvyöhykkeeseen ilmestyy erittäin kiinteä mittasuhde.

Tee armopoyat hiilihapollisella betonilla, voit käyttää toista ratkaisua. Se koostuu kahden ohuen lohkojen asennuksesta muurien reunoihin. Näiden välissä on teräsrunko ja betoni kaadetaan. Lohkot toimivat muottipesässä ja eristävät hihnan.

Jos höyrystetyn betoniseinän paksuus on 40 cm, tämän jälkeen voidaan käyttää 10 cm: n paksuisia väliseinämiä.

Pienemmällä seinämänpaksuudella voit tehdä sen itse standardin mukaisessa muurilohkossa katkaisemaan panssaroidun hihnan kourun tai ostamaan valmiin ilmastetun U-lohkon.

Vahvikotelon leveyden ja korkeuden on oltava sellainen, että monoliittisen rakenteen jälkeen metallin ja hihnan ulkopinnan välissä on vähintään 3-4 cm suojakerroksesta betonia.

Kuinka tehdä säätiön vahvistaminen?

Perusta, kuten seinät, tarvitsee lämpenemistä, sitten huone on aina lämmin.

Pohja on tehty betonista, ja tämä materiaali on sellainen, että se tarvitsee lisää lämpenemistä.

Vahvistinnauhat.

Betonin laatu on sellainen, että se puristaa puristuskuormituksia täydellisesti, mutta jännityksen aiheuttama jännitys siirtyy paljon huonommin (betonimerkki ei ole kovinkaan tärkeä). Tässä suhteessa on panssaroitua vyöhykettä varattava perustukselle, kehys suojaa rakennuksen pohjaa tuhoamiselta ja vetoavien voimien torjumiseksi.

Ensimmäistä vahvistettua hihnaa kutsutaan grillageeksi, kun se on tehty kaistaleeksi 40 cm: n pituiseksi nauha-pohjalle ja kaatetaan betonia. Grillilevyn leveyden tulisi olla 0,7 - 1,2 m. Tärkein ero muiden hihnojen välistä grillausta on se, että se tehdään paitsi ulkoisten seinien, myös sisäisen pääoman alle. Ensimmäinen vyö on koko rakennuksen vahvuus takaa, joten sen valmistus on erityisen tärkeää.

Yhteinen perustuksen vahvistusjärjestelmä.

Toinen vahvistettu hihna on sijoitettava rakennuksen kehälle yläpohjapintojen päälle, jonka korkeus on 20 - 40 cm. Näin koko rakennuksen kuormitus jaetaan. Jos ensimmäinen hihna on valmistettu korkealaatuisemmalla, ei sitä ole tarpeen lämmittää toista.

Panssarisäätiöiden tekemiseksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • vedenpinnan taso;
 • lapio;
 • Bulgaria (voit käyttää metallivahvetta metallia);
 • poraa suuttimet tai ruuvimeisseli;
 • rulettirengas

Milloin sinun täytyy tehdä vahvistettu hihna perustukselle?

Betonista valmistettu vyö on tehtävä, jos tilanne kehittyy seuraavasti:

 • tulevaisuuden rakentamisen perusta on matalaa syvyyttä;
 • jos rakennuskohde sijaitsee rinteellä;
 • jos rakennustyömaalla on jokia ja suistoja;
 • suurella todennäköisyydellä seismistä toimintaa;
 • jos rakennustyömaalla on istutusmaata.

Kaikki nämä tilanteet on otettava huomioon, koska et välttämättä tee vahvistettua vyöhykettä, se voi aiheuttaa kaikkein kielteisimpiä seurauksia, jolloin rakennuksen perusteet voidaan tuhota, mikä myöhemmin johtaa rakennusten seinämien tuhoamiseen.

Miten tehdä armopoyas itse?

Säätiön asennuskaavio.

Vahvistettu vyö on suljettu yksiosainen ääriviiva, joka kulkee pitkin koko säätiötä. Se on suunniteltu varmistamaan, että pohja hankkii tarvittavan jäykkyyden, mikä säästää itsensä ulkopuolisilta negatiivisilta vaikutuksilta. Mitä tulee vahvistetun hihnan asennustöihin, tällaiset toimet eivät ole kovin erilaisia ​​kuin panssaroidun hihnan rakentaminen lattialevyille.

Ensimmäinen asia mitä tarvitset varustaa muotti, sillä sitä käytetään aluksella, jonka paksuus olisi 20 mm. Vahvistetun hihnan paksuuden suhteen sen tulisi olla samanlainen kuin seinien paksuus, joskus se voi olla jonkin verran pienempi. Tämän prosessin päätyttyä muodostuu tietyntyyppinen niche, joka on täytettävä eristävällä materiaalilla.

Silloin muottien ulkoseinät ovat kiinteät, koska betoni kaadetaan siihen, mikä aiheuttaa erittäin voimakkaita paineita seinille. Lisäkiinnikkeitä tarvitaan, joten ulkopuolelta kiinnitettyjä tukia käytetään, lisäyksenä tarvitaan poikittaisia ​​sidoksia, jotka liittävät muottien vastakkaiset seinät. Ne asennetaan sen jälkeen, kun päävahvistettu runko on koottu.

Kuinka tehdä kehyksen?

Kulma vahvistusjärjestelmä.

Nyt sinun täytyy tehdä kehys, se on valmistettu neljästä pitkittäisestä sauvasta (voi olla enemmän). Tee näin venttiili, jonka läpimitta on vähintään 12 mm. Tällaisen kehyksen leikkauksen tulisi olla joko neliö tai suorakulmio. 40-50 cm: n etäisyydellä pitkittäisvaijereita on kiinnitettävä vaaka- tai pystysuorilla hyppyillä, koska niitä käytetään vahvistamiseen, jonka läpimitta on 6-8 mm. Jotta kaikki kehyksen elementit yhdistettäisiin, sinun on käytettävä neulontankaa.

On välttämätöntä ottaa huomioon se, että lujitetta käytetään korroosiota vasten. Tämän välttämiseksi kehys on sijoitettu niin, että se ei ole suurempi kuin 5 cm, mutta se on vähintään 3 cm.

Kun luuranko on valmis, se on asennettava muottiin, minkä jälkeen se on kaadettava betonilla. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää, että kaataminen tapahtuu kerrallaan, betoni tarttuu paljon paremmin, kiinteytys tapahtuu tasaisesti, mikä tekee siitä paljon kestävämpää. Tämä puolestaan ​​johtaa siihen, että aromabelt on myös tarpeeksi vahva.

Betonin kaatamisen yhteydessä voi muodostua aukkoja, jotta ne voidaan poistaa, voit käyttää samaa raudoitusta, betonia yksinkertaisesti "lävistetään". Voit käyttää näihin tarkoituksiin värähtelijää, joka antaa paljon suuremman vaikutuksen. Jos betonia kostutetaan aika ajoin, se antaa myös lisää vahvuutta, joten on suositeltavaa kostuttaa se joka päivä, ei ole mitään vaikeaa tässä menettelyssä.

Muotti poistetaan 4-5 päivässä, mutta betonipohjan vahvistuva hihna on vihdoin valmis vain muutamassa viikossa. Ja sitten vain säätiö on vahva, mutta myös perusta.

Panssari kellari-laite, jossa on vahvike ja muotti

Armopoyasin muotoilu ja tekniikka

Jos teet laadukasta säätiötä, talo palvelee pitkään, kun taas ei ole ongelmia. Perusperustan vahvistamiseksi ja teknisten ominaisuuksiensa merkittäväksi parantamiseksi kannattaa tehdä armopoyoja. Samalla on tärkeää noudattaa asiantuntijoiden suosituksia niin, että malli on luja ja luotettava.

Armopoyojen käyttöominaisuudet

Joissakin tapauksissa on käytettävä panssaroidun vyön säätöä varten. Lisävahvistusta on pakko käyttää, jos pohja on FBS: stä tai kiveä. Samalla ei ole väliä, millaista materiaalia seinät rakennetaan tulevaisuudessa. Vahvistettu vyö on monoliittinen rakenne, jolla on suljettu silmukka perusalustan ympärillä. On myös suositeltavaa käyttää vahvistettua vyötä vääriä ja epävakaita maaperä. Tämä rakenneosa on tarkoitettu:

 • jakaa tasaisesti kaikki kuormat seinistä koko kehän ympäri ja siirtää ne pohjan maanalaiseen osaan;
 • estää kutistumisen ja sen seurauksena pohjan krakkaus, joka voi johtaa seinien tuhoutumiseen;
 • vahvistaa taloa, jos talo on rakennettu hiekkapohjaiselle maaperälle tai pohjaveden korkealle.

Vahvistetun hihnan ominaisuudet

Vahvistettua vyötä tulisi myös käyttää, jos maasto on alttiina seismiselle toiminnalle. Tämä estää tuhoamasta paitsi perustaa myös koko rakennuksen. On huomattava, että vahvistettu hihna voi olla monenlaisia:

Armopoyojen tekeminen omilla käsillä

Armopoyat tekevät sen itse

Tämä vahvistus perustukseksi, haluttaessa, voidaan tehdä käsin. Tämä edellyttää tarvittavien välineiden ja materiaalien valmistelua, jotka mahdollistavat työt laadullisesti ja normien ja standardien mukaisesti.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Aluksi kannattaa valmistaa työkalu, jonka avulla tehdään pohjapanssarihihna tai muu vahvistusrakenne. Mitä tulee luetteloon, luettelo on melko pieni, kun suoritustöissä tarvitset:

 • betonisekoitin;
 • kauhat ja lapiot;
 • hitsauskone (jos teräsverkko hitsataan);
 • Bulgaria.

Työkalut armopoyojen valmistukseen

Mitä tulee materiaaleihin, on välttämätöntä valmistaa haluttu halkaisija ja betoniliuos. On huomattava, että ratkaisu voidaan tilata erikoistuneelta yritykseltä oikeaan määrään tai valmistaa itse. Tämä edellyttää sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä. Kaikki osat sekoitetaan huolellisesti tiettyyn määrään. On välttämätöntä kontrolloida ratkaisun johdonmukaisuutta. Näissä tapauksissa, jos panssaroidun vyön kaatamista ei tehdä sopivimmissa sääolosuhteissa, liuokseen voidaan lisätä erityisiä pehmittimiä ja lisäaineita laastin valmistuksen aikana, mikä auttaa parantamaan valmiin betonin teknisiä ominaisuuksia.

Rebar-valmistus

Ennen kuin teet armopoyas kannattaa tehdä ristikko palkit vahvistaminen. Aloittaminen on valita oikea venttiili. Tätä varten voit käyttää tuotteita, joiden halkaisija on jopa 10-16 mm, tämä on paras vaihtoehto. Tällaiset liittimet sopivat täydellisesti tehtävään.

Kun olet valinnut vahvistuksen, voit aloittaa erikoiskokoiset leikkaustangot, jotka suoritetaan hiomalla. Voit yhdistää sauvat yhteen hitsaamalla, mutta on suositeltavaa käyttää erityistä neulontankoa. Toinen liitäntävaihtoehto mahdollistaa venttiilin liikkumisen vapaasti betonin muodonmuutoksen aikana. Näin voit säilyttää kaikkien rakenteiden eheyden.

Runkoohjaimet voidaan tehdä paksummasta vahvikkeesta, kuten hyppyjä varten, voidaan käyttää pienempää halkaisijaa. On huomattava, että molempien tyyppien on oltava uritetut, sillä tällaisella vahvistuksella betoni kiinnittyy paljon paremmin. Poikittaiset sauvat on sijoitettava enintään 50 cm etäisyydelle toisistaan, mutta tässä tapauksessa saat laadukkaan ja luotettavan kehyksen.

Muottiyksikkö

Materiaalilaitteelle voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Useimmin puuta käytetään tähän tarkoitukseen. Se voi olla:

Riippumatta valinnasta, on tärkeää, että liuoksen vieressä oleva puoli on sileä ja vailla vikoja. Tästä riippuu kaikkien pintojen muodon ja tasaisuuden tiiviys. Lisäksi tällä materiaalilla on tarvittava voima ja sillä on riittävän suuri kuormitus sementtilaastista.

Kaikkien puisen muottien elementtien liitokset voidaan tehdä käyttämällä sopivia pituuksia tai kynsiä itsekierteittäviä ruuveja. On tärkeää, että toisiinsa liitetyt levyt kiinnitetään tiukasti valmiiseen betonipohjasta. Myös lisävahvistuksena kannattaa käyttää yhdensuuntaisia ​​ristikkorakenteita suojusten välillä. Tämä sallii levyt hajoamasta paineen alaisena ja säilyttää muodonsa.

Betonin kaataminen

Kun muotti on asennettu, voit jatkaa panssaroidun vyön suoraa järjestelyä. Tätä varten sinun on sijoitettava vahvike häkki ja kaada se betonielementillä. Voit itse valmistaa ratkaisun tai ostaa sen jo valmiiksi ja toimittaa sen rakennustyömaalle. Kun liuos kuivuu, muotti voidaan purkaa. Jos se asennettiin asianmukaisesti, sen purkamisen jälkeen sitä voidaan käyttää tällaisen työn suorittamiseen.

Vahvistinhihnan laite

Laite kytkeytyy

Lattialevyjen asentamisen jälkeen on välttämätöntä tehdä käsivarren hihna. Tällainen rakenneosa voidaan tehdä riippumatta siitä, mistä materiaalista seinät on valmistettu. Tämä lisäraudoitus jakaa tasaisesti kuorman betonilaattoista kaikkiin seiniin. Armopoyat voidaan tehdä vain ulkoseinillä ja tukirakenteilla. On huomattava, että lujitusholkki voidaan tehdä vain kahdella sydämellä: tällainen rakenne riittää vahvistamaan seiniä. Armopoyaa voidaan käyttää myös ikkunoiden ja ovien hyppääjinä.

Armopoyas jo rakennetun talon perustamiseen

Säätiön rakentamista viime vuosina ei ole aina toteutettu kaikkien tekniikoiden mukaisesti. Vuosien käytön jälkeen säätiö voi jossain määrin menettää tekniset ominaisuudet. Jotta voisit vahvistaa sitä ja pidentää rakennuksen käyttöikää, voit käyttää armopoyoja.

Aluksi on syytä määrittää säätiön tuhoutumisaste. Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa säätiö ympäri kehä ja puhdistaa pohja roskia. On suositeltavaa tarkastaa pinnan virheet, jos on olemassa paikkoja, joissa betoni ei kestä hyvin, se on poistettava.

Vahvistaminen vanhan talon perusta

Älä unohda tyynyn suorituskykyä. Se voidaan tehdä hiekasta, seulomisesta tai pienestä sorasta. Sen rooli on erittäin tärkeä, koska se suojaa pohjaa liikkuvan maaperän vaikutuksilta. Lisäksi lisävarmistuksena vanhan perustuksen pinta voidaan käsitellä erityisellä mastiksella, joka suojaa sitä kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta. Ennakoivan parin päivän päästä pinnan kuivaksi. Mastia voidaan levittää vain kuivalla pinnalla.

Talon pohjan sulkemiseksi lisää panssaroidulla hihnalla ensin on tarpeen ajaa erityisiä vahvistusmerkkejä. Tämän ansiosta voit yhdistää entistä turvallisemmin pohjan ja armopoyat. Liitäntäelementteinä voidaan käyttää sopivan pituisia ristikkotankoja tai metallilevyjä.

Seuraava askel on laitteen vahvistuskori. Työtapa ei poikkea tavanomaisen kehyksen laitteesta, jota käytetään säätiön kaatamisen yhteydessä. Kun se on asetettu valmiiseen kaivantoon, voit aloittaa betoniliuoksen kaatamisen.

Joitakin suosituksia laitteelle armopoyasa

Tällaisen lujittavan rakenteen rakentamisessa on välttämätöntä käyttää joitain suosituksia epäonnistumatta, mikä mahdollistaa luotettavan ja kestävän rakenteen.

 1. Armopoyojen paksuus riippuu suoraan pohjan ominaisuuksista ja tavoitteista, joilla se on järjestetty. Keskimäärin riittää kaataa 200-400 mm liuosta, jotta saadaan luotettava vyö, joka kestää melko suuria kuormia.
 2. Itsenäisen betonivalun valmistuksessa on käytettävä 400-merkkisiä sementtejä ja puhdasta hiekkaa ilman savi- ja muita roskia. Muuten betoni ei saa tarpeellista voimaa.
 3. Armopoyaa voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin asetettu.
 4. Jos hihna on teholevyn alla, saattaa olla tarpeen tehdä metallisia kielekkeitä, joita käytetään lisäkiinnitykseen.

Kaiken työn suorittaminen on hyvin tärkeää, jotta se voi valvoa jokaista vaihetta, vaikka se on tarpeen noudattaa tekniikkaa. Vain tässä tapauksessa lopputulos kestää hyvin pitkään ja samalla säilyttää täysin tekniset ominaisuudet.

Miten tehdä armopoyas

Armopoyas kutsutaan betonirakenteeksi, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä. Seinät on suojattava ulkoisista / sisäisistä tekijöistä aiheutuvilta kuormilta. Ulkoisiin vaikutuksiin kuuluvat tuuli, kaltevuus / mäkinen, kelluva maa ja maanjäristyksen seisminen toiminta. Sisäisten tekijöiden luettelo sisältää kaikki kodin talonrakennustarvikkeet. Jos on väärin tehdä armopoyas, niin näiden ilmiöiden vuoksi seinät yksinkertaisesti halki, ja mitä pahempaa, ne hajoavat. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää olla tietoinen siitä, miten tehdä armopoyat. Tässä artikkelissa käsitellään käsivarretyypin tyyppejä, tarkoitusta ja asennustapaa.

On olemassa 4 tyyppiä armopoyas:

Työkalut ja materiaalit

Ennen työn aloittamista valmistele työkalut / materiaalit:

Jotta saat kaiken työn, jonka olet tehnyt korkealaatuisella tavalla, suosittelemme tutustumaan armo-verkon / kehyksen ja muottien tekemiseen.

Vahvistustekniikka / kehyksen valmistus

Jotta armopoyat ovat korkealaatuisia, ja näin ollen talo on luotettava, sinun on tiedettävä, miten ankkuri / kehys saadaan oikein. Vahvistustangojen liittäminen niiden väliin tehdään neulomalla johto, ei hitsausaumalla. Tämä johtuu siitä, että hitsattaessa paikan lähellä valmistettua hitsausta ylikuumenee, mikä johtaa vahvistusvoiman heikkenemiseen. Mutta ilman hitsausta saumojen valmistuksessa verkkoon ei riitä. Kehyksen keskiosa ja päät on hitsattu, loput liitäntäsolmut on kytketty.

Asennettu runko armopoyas

Tangot pidetään toisiinsa kiinnittäen vahvistuksen haluttuun asemaan betonin kaatamiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään ohutta lankaa, silmän / kehyksen lujuus ei ole riippuvainen siitä.

Panssaroidun vyön valmistukseen käytetään vain ristikkäitä sauvoja. Betoni tarttuu reunoihin, mikä lisää rakenteen tukikapasiteetin kasvua. Tällainen vyö voi toimia jännitteenä.

Rungon muodostamiseksi vie 2 ytimen 12 mm paksua ja 6 m pitkää, kun taas poikittaisvahvistukseen tarvitaan 10 mm paksuja tankoja. Poikittaisen vahvikkeen keskiosassa ja reunoissa on hitsattava. Muut sauvat sopivat vain. Tee kaksi ristikkoa, ripusta ne niin, että aukko muodostuu. Keitä ne reunoilta ja keskeltä. Näin saat kehyksen. Vyöt, kehykset, ei tarvitse hitsata. Ne ovat päällekkäin 0,2-0,3 m.

muotti

Muottien asennus ja kiinnitys suoritetaan useilla menetelmillä. Puisten suojusten asentamiseksi on välttämätöntä siirtää ankkuri niiden läpi kiinnittimien kiinnittämiseksi sähköhitsauksella. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on kiinnittää muotit siten, että betonin painoa ei puristeta.

Materiaalin kiinnittämistä varten, kun kaadetaan panssaroitua hihnaa, käytetään usein yksinkertaisempaa menetelmää. Kiinnitä suojuksen pohjaan 6 mm: n ja 10 cm: n pituinen ruuvi, jonka välinen etäisyys on 0,7 metriä. Aseta puinen suojus seinälle, poraa reikä, työnnä sieni sisään ja vie ruuvi.

Suojuksen reiän halkaisija on hieman yli 6 mm. Tämä on välttämätöntä sienten helppoon asentamiseksi.

Muottien yläosa kiinnitetään myös nopealla asennuksella. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen ruuvata ruuvi, mutta ei ruuvi. Joten, tee reikä tiili-muuraus. Sitten vasara ankkuri siihen. Jos tiili on karkea, niin tilanne on yksinkertaisempi - aja vain naula / lujitetta pystysuoraan liitokseen. Itsekierteittävät ruuvit ja neulotut langat. Kiinnittimien välinen etäisyys on 1-1,2 m. Tällainen kiinnitys pystyy kestämään kuormia eteenpäin.

Kun panssaroidun vyön on kovettunut, muotti voidaan irrottaa sorkkaraudalla / kynsiviivalla. Lämpimänä kautena betoni asetetaan päivässä. Tällöin muottien purkaminen voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Kylmäkaudella tämä prosessi suoritetaan muutaman päivän kuluttua.

grillage

Aluksi on määritettävä säätiön syvyys. Tämä parametri riippuu maaperätyypistä, sen jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden syvyydestä. Sitten sinun pitäisi kaivaa kaivantoa tulevaan kotiin. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, joka on pitkä ja tylsi, tai kaivinkoneen avulla, joka on nopeaa ja tehokasta mutta aiheuttaa lisäkustannuksia.

Erikoislaitteiden jälkeen kaivannon pohja ja seinät on tasoitettava kiinteään maahan. Pinnan tulee olla niin kiinteä ja sileä kuin mahdollista.

Nyt sinun täytyy muodostaa hiekkipyyhe, jonka korkeus on 50-100 mm. Tarvittaessa täyttöä hiekkaa yli 100 mm, se on sekoitettava raunioihin. Tämä tapahtuma voi olla tarpeen kaivannon pohjan tasoittamiseksi. Toinen tapa tasata pohja - kaatamalla betonia.

Tehdä puitteet grillata

Jälkeen täyttö hiekka tyynyt, se on tamped. Voit selviytyä tehtävästä nopeammin, hiekkavesi.

Sitten vahvistaminen asetetaan. Rakennustöiden aikana normaaleissa olosuhteissa on käytettävä lujitusta 4-5 ytimestä, kunkin sauvan halkaisijan tulee olla 10-12 mm. On tärkeää, että kun kaadetaan grillausta pohjalle, raudoitus ei kosketa pohjaa. Se pitäisi upottaa betoniin. Näin metallia suojataan korroosiolta. Tämän saavuttamiseksi lujiteverkko on nostettava hiekkavyöhykkeen yläpuolelle ja puolet tiilistä sen alle.

Rostverk-nauha-säätiö

Jos rakennat taloa kovaa maaperää tai korkean pohjaveden pinnalla, grillaus tulee tehdä kestävämmäksi. Tätä varten verkkojen vahvistamisen sijaan tulisi käyttää vahvistuskoria. Hän kuvittelee 2 ristikkoa, jotka koostuvat neljästä säikeestä, joiden halkaisija on 12 mm. Ne on sijoitettava panssaroidun vyön alle ja päälle. Hiekan tyynyn sijasta käytetään granuloitua kuonaa. Sen etu yli hiekka on, että ajan kuluessa rakeistettu kuona muuttuu betoniksi.

Käytetään silmäkokoon tarkoitettujen neulontanojen valmistusta hitsauksen sijasta.

Grillausta varten käytä betonia M200. Jos haluat täyttää täyttökorkeuden määritettyyn arvoon, asenna majakka kaivannossa - metallinen koukku, joka on yhtä suuri kuin grillattavan korkeuden pituus. Hän toimii oppaanasi.

Jalusta Armopoyas

Ennen seinien rakentamista säätiöön pitäisi kaataa kellarissa olevat armopoyat. Se on kaadettava rakennuksen ulkoreunaa pitkin ulkoseiniä pitkin, mutta sitä ei voida tehdä sisäisten laakereiden ympärillä. Kellarissa olevat armopolut toimivat rakenteen lisävahvistuksena. Jos laadukas rouhe, silloin pohjahihna voidaan tehdä vähemmän kestäväksi. Armopoyas korkeus - 20-40 cm, betonia M200 ja sitä korkeampi. Kaksoisydänvahvistustangojen paksuus on 10-12 mm. Vahvistaminen tehdään kerroksittain.

Jos haluat vahvistaa perusvyötä, käytä suurempaa paksuutta tai asenna lisää johtoja. Toinen vaihtoehto on asentaa kaapeli 2 kerrosta.

Harjaton kellariin panssaroitu

Kellarin ja ulkoseinien paksuus on sama. Se vaihtelee välillä 510-610 mm. Sovellettaessa kaatamalla kellarissa panssaroitua vyötä, voit tehdä ilman muotti, korvaamalla se tiili. Tällöin on tehtävä seinän molemmilta puolilta puolet tiilestä. Sinulla on mahdollisuus täyttää saadut tyhjät paikat konkreettisesti, sillä ne ovat aiemmin asettaneet vahvistuksen siihen.

Grillin puuttuessa on hyödytöntä tehdä kellarihenkinen vyö. Jotkut käsityöläiset, jotka päättävät säästää grillata, vahvistavat vyön, käyttävät suuren halkaisijan vahvistamista, mikä väistämättä parantaa talon kantokykyä. Itse asiassa tällainen päätös on viisas.

Rostverk on talon perusta, ja perushihna on panssaroidun vyön kantokyvyn lisääminen tai vahvistaminen perustukselle. Grilli- ja kellarihihnan yhteistoiminta takaa luotettavan perustan myös nieluilla ja korkealla pohjavedellä.

interstorey

Seinän ja lattialaattojen välillä on myös tehtävä armopoyat. Se kaadetaan ulkoseinien korkeuteen 0,2 - 0,4 m. Interstorey-panssaroidun vyön ansiosta voit säästää ovien / ikkunoiden päällysteitä. Ne voidaan tehdä pieniksi ja vähintään lujittamalla. Näin rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti.

Jos armoyoja asennetaan huonosti imevän kuormituksen seinämiin, lattialevyjen kuormitus jakautuu tasaisesti seinien koko pituudelta, mikä vaikuttaa edullisesti niiden lujuusominaisuuksiin.

Koteloidut panssarit

Kiinnitysvyön vahvistaminen suoritetaan verkolla, jossa on 10-12 mm: n paksuja, uritetuista lujitustangoista 2 ytimellä. Jos seinämän paksuus vaihtelee välillä 510-610 mm, molemmille puolille rakennettua muurausta voidaan käyttää myös muottipohjana sekä perusnauhana. Mutta samaan aikaan sisäinen muuraus olisi sovellettava zabutovochny tiili, ja ulompi kasvot. Tällöin panssaroidulla hihnalla on leveys 260 mm. Seinämien pienemmällä paksulla täyttötilaa on syytä laittaa reunaan, tai sen sijaan tulisi käyttää puinen muotti, ja etuleikkuri on sijoitettava ulkopuolelle kuten edellisessä tapauksessa.

Under mauerlat

On mahdollista täyttää maapähkinän alla olevat ankkuroot vain liiman / liuoksen kovettumisen jälkeen seinien asentamiseksi. Tekniikka, johon panssaroitu hihna ilmastettu betoni on asetettu, on erilainen muottipesuilla, mutta puhumme tästä hieman myöhemmin. Puupalkkituotanto valmistetaan asiakkaan jo tuttuun järjestelmään. Betonia valmistetaan seuraavan kaavan mukaisesti: 2,8 osaa hiekkaa 1 osaa sementistä ja 4,8 osaa hiekkaa. Näin saat betoni M400.

Kaatamisen jälkeen eliminoidaan jäännösilmakuplat massassa. Tee nämä tehtävät käyttämällä rakennuksen värähtelijää tai tarttele nestemassaa sauvan avulla.

Kiinnitä kiinnike

Yhdistelmäholkin monoliittisen laitteen tapauksessa tulee noudattaa sähkölevyjen kiinnittämistä koskevia sääntöjä. Rungon asennuksen aikana raudasta on tarpeen vetää pystysuorat segmentit pois projektissa määritellystä korkeudesta. Vahvikkeen tangot tulisi nostaa panssaroidun hihnan yläpuolelta + 4 cm: n paksuudelta. Palkissa on välttämätöntä tehdä lävistysreiät, jotka ovat yhtä suuret kuin raudoituksen halkaisija, ja kierrä kierteet sen päissä. Joten saat luotettavan kiinnityksen, joka antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa laadukas asennus katon tahansa kokoonpano.

Armopoyat hiilihapotetulle betonille

Ilmastettu betoni on vaihtoehto tiilille, joilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet sekä edulliset. Höyrytetyt betonilohkot huonontavat tiilen lujuutta. Jos ei ole tarpeen kaataa betonia tiiliseinien päälle asennettaessa panssaroitua vyötä, kun vahvistus asetetaan työntövaiheessa, niin asiat ovat erilaiset ilmastetun betonin kanssa. Kuinka panssaroidun vyön tekeminen puiseen muottiin on jo käsitelty, joten tässä osiossa tarkastellaan, kuinka tehdään vahvistettu hihna U-muotoisista hiilihapotetuista betonilohkareista D500. Vaikka on heti huomattava, että tämä tekniikka on kalliimpaa.

Tässä tapauksessa kaikki on erittäin yksinkertaista. Asenna lohkot seinään tavalliseen tapaan. Sitten vahvista niiden keskiosa ja kaada sitten betonia. Näin kotisi seinät ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Jos sinulla on edelleen aiheeseen liittyviä kysymyksiä, pyydä heitä asiantuntijalta, joka työskentelee sivustossa. Tarvittaessa voit kuulla panssaroidun vyön kaatamista asiantuntijoidemme kanssa. Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta? Jaa se meille ja lukijoillemme, kirjoita kommentteja artikkeliin.

video

Voit selvittää, miten videokuvan höyrytetyn betonin taloon voidaan yhdistää armopoyat:

Kuinka tehdä vahvistettu vyö

Vahvistettu vyö on suljettu, vahvistettu betonirakenne, joka kulkee pitkin koko rakennuksen kehää.

Käsihihnaa tarvitaan rakennuksen resistenttien muodonmuutosten ja erilaisten kuormitusten, kuten tuulen altistumisen, lämpötilavaihtelujen, rakenteiden epätasaisen kutistumisen ja sen alapuolisen maan kasvattamiseksi. Jos rakennusta rakennetaan kaasusilikaatista, on armopoyojen olemassaolo yksinkertaisesti välttämätöntä. Tämä johtuu siitä, että kaasusilikaattilohkot eivät kestä muodonmuutosta ja pistekuormat eivät siedä hyvin. Jos päätät rakentaa talon, jossa on enemmän kuin yksi kerros, niin on oltava useampi kuin yksi panssaroitu vyö. Lujitetun perustan läsnäolo - rakentamisen tärkein edellytys. Nyt ymmärrämme, miten tehdään vahvistettu vyö ja mitä tarvitaan tähän.

Vyöhyke- tai purkuhihna on rakennettu paitsi vahvistamaan seiniä myös jakamaan kuorma tasaisesti laattoista koko rakenteeseen.

Panssaroidun vyön neljä päätyyppiä ovat:

 • grillage;
 • maapähkinät;
 • hihna;
 • purkavyö.

Betonin sekoittamiseen voit käyttää kaupallista sekoitinta, ja voit tehdä sen itse.

Ennen vahvistusvyön aloittamista valmistelemme tarvittavat työkalut ja materiaalit:

 • aluksella;
 • hiekka;
 • sementti;
 • sora;
 • varusteet;
 • lanka neuloa köysi;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • betonisekoitin;
 • hitsaus kone;
 • lapio;
 • tiili;
 • sorkkarauta tai sorkkarauta.

Vahvistettujen hihnojen tyypit

Alemmat armopoyat

Lujitushihnan piirtäminen pohjan alla.

Rostverk on alhaisempi, useimmissa tapauksissa maanalainen vyö. Tämä on säätiön hihna. Aloita kaivamaan kaivantoa säätiölle. Kaivannon pohjalla sinun täytyy kaataa kerros hiekkaa 50-100 mm paksuisella hiekalla, eli tehdä hiekkakuviota ja sitten rakentaa muotti. Rakennetta varten käytetään useimmin levyt, jotka kiinnitetään seinään alhaalta käyttämällä itsepuristuvia ruuveja. Muottien vastakkaiset seinät kiinnitetään poikittaisilla siteillä levyiltä. On suositeltavaa jättää 3 cm: n väliin muotin ja seinän väliin ja sen jälkeen, kun se on kaatunut betoniin, se on täytetty eristävällä materiaalilla. Säätöruuvin korkeuden on oltava 30-40 cm ja leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinän leveys.

Scheme eristys armopoyasa.

Seuraavaksi vahvistushäkki on tehty armopoyasille. Tätä varten tarvitaan vahvistusvaijerit, joista "tikapuut" tehdään liittämällä ne hyppyjä käyttäen. Sillan välinen etäisyys on noin 50 cm ja ne kiinnitetään vahvikkeeseen neulelangalla ja seinien liitoksissa ja risteyksissä - hitsaamalla, jota käytetään vain näissä paikoissa, koska se heikentää vahvikkeen lujuutta. On suositeltavaa käyttää halkaisijaltaan 12-14 mm: n liittimiä ja hyppyjä - 8 mm. On parempi tehdä kehys jo muottipesässä, koska kokoonpano on erittäin raskas ja ongelmanratkaisu on oikein. Aseta palaset tiilien tai lohkojen alla rungon alle niin, että se ei kosketa pohjaa, muuten se rikkoo. Betonin tulee peittää vahvikkeet kaikilla sivuilla 5 cm: n välein. Jos käytetään raskasta betonilattiaa, riittää, että runko vie 2 tankoa, jos lattia on raskas ja sitten 4 vahviketta.

Nyt siirrymme vahvistamaan vyön betoniin. Teemme sen sekoittamalla 1 osaa sementtiä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa rauniota lisäämällä vettä. Kun seos kaadetaan muottiin, älä unohda päästä eroon aukkojen sisällä. Käytä lujitusta tai erikoistyökalua betonin tiivistämiseen liittämällä. On tärkeää muistaa, että täyttö on tehtävä heti, yhdessä vaiheessa. Jos sää on hyvä, 5 päivän kuluttua muotti voidaan poistaa. On välttämätöntä poistaa muotti laudalla tai sorkkaraudalla. Armopoyas säätiölle on valmis.

Socle, interfloor ja purkuhihnat

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Pohjakerrokset on rakennettu perustuksen hihnan jälkeen ja ne on tehty rakenteen kellarikerroksen yläosaan. Jos olet tehnyt grillataa oikein, tätä vyötä ei voida myöskään vahvistaa, eli voit tehdä ilman runkoa. Tällaisen hihnan korkeuden tulisi olla 210-400 mm, mutta jos teet 400 mm, malli on luotettavampi ja vahvempi. Jos tulevaisuudessa eristät ulkoseinät, panssaroidun vyön leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys, ja jos ei, silloin hihnan leveys tulisi tehdä ottaen huomioon eristyskerros. Betoniseoksen kaatoprosessi on sama kuin grillatahassa.

Kiinnitysvyö on tehty jakamaan tasaisesti betonista laatat talon koko laatikkoon ja vahvistamaan seiniä. Tämä vyö asetetaan vain ulkoseinien ulkoreunaan. Koska se vie kaiken kuorman itseensä, ikkunoiden aukkojen ylittävät hyppykytkimet voidaan tehdä vähäisellä lujituksella ja pienellä paksuudella. Kolmannen vyön muotti on parhaimmillaan tehty tiilestä: ulkosivua käytetään etupuolella, sisäpuolella - täytön avulla.

Purkaminen tai kattovyö vie kuorman katon ja ristikkojärjestelmän avulla ja mahdollistaa myös sähkölevyn kiinnittämisen. Tämä vyö tulee tehdä samoin kuin edelliset.

Vahvistettu vyö on välttämätön osa tukirakennetta ja sen tuotannon kustannukset ovat täysin perusteltuja. Voit säästää tapeteille, maaleille ja muille materiaaleille, mutta ei sellaisen tärkeän elementin kuin armopoyat.