Muurausverkko. Laitetekniikka

Monoliittisen raudoitetun betonin lujitushihnalla ei käytännössä ole eroa tekniikasta liuskan perustusten betonoitumisesta. Tärkeimmät vaiheet: vahvistuskammion asentaminen ja purkaminen, muottirakenne ja betoniseoksen kaataminen tiivistymällä.

Armopoyas perusta

Pohjakerroksen pohjakerroksen, joka on liimapohjan alapuolella jauhetun betonin tai FBS-lohkojen alapuolella, tulee työntyä vähintään 150-200 mm poikkileikkauksen poikkileikkauksen ulkopuolelle, jotta se jakaa ja pienentää painetta talosta pohjakerroksiin. Ensimmäisen tason panssaroidun hihnan korkeus riippuu rakennuksen painosta (korkeus) ja voi olla 400-500 mm. Pohjaympopoolit kulkevat rakennuksen kaikkien seinien alle, myös sisäpuolella. Ankkuri on yhdistetty kehykseen yhdistämismenetelmällä, hitsausta käytetään vain kiinnittimien kiinnittämiseen. Suojakerros on 30-50 mm. Kaikki kulmat ja tukialukset on vahvistettu kaarevilla osilla, lujitushihnalla on varmistettava jäykkyyden hihnan toimivuus kiinteäksi kehykseksi, samoin kuin perustuksen monoliittiselle nauhalle.

Pitkittäisakseleiden työskentely lasketaan laskemalla halkaisijaltaan 16, 18, 20 mm. Poikittainen vahvistus tehdään taivutetuilla osilla - 8-10 mm halkaisijaltaan lujitetuista kiinnikkeistä, joiden korkeus on enintään 200 mm.

Toinen armopoyasa-taso, joka on järjestetty pohjan yläreunalle, koska rakenne jatkaa pohjaa ja yhdistää. Hihnan leveys on yhtä suuri kuin pohjan leveys, vahvistus on sama kuin alemmalle tasolle. Työvahvistustangojen halkaisijat 16-18 mm, lujitussidosten halkaisija 6-8 mm. Asennettaessa betonipohjaa asennetaan muotti, jonka pohjalla on 200-300 mm: n suuruinen varsihihna.

Jos pohja on esivalmistettu FBS-lohkoilta, hihnan muotti tehdään viimeisellä rivi- lohkolla, käyttäen palkkeja ja tukia palkista paneeleiden kiinnittämiseen. Liitä muottipaneelit naulojen poikittaisten tankojen päälle. On mahdollista asentaa muottipaneelit, joissa on kierteitetyt sauvat. Nastojen välinen etäisyys on 0,5 m, ne on asennettu kahdelle päällekkäin, pulttien kiristämisen jälkeen saadaan vakaa ja kiinteä muotti, ilman tarvetta vahvistaa tukipyörillä ja ristipäillä. Kierrepylväitä käytetään myös panssaroidun hihnan muottiin liitoksen päällekkäisyydestä. Muottien nastoja käytetään toistuvasti, joten niiden irrottamiseksi asetetusta betonista nastat kääritään kalvoon tai lasiin ja kevyesti käsitellään muottirasvalla.

Armopoyat liitännän päällekkäin

Panssaroidun vyön leveys laattojen mukaan riippuu julkisivun tyypistä. Betoni on lämmönjohdin ja panssaroidulle hihnalle tarvitaan lisäeristyskerros, jos julkisivu ei ole eristetty koko alueella eristyslevyineen ja se on liimautunut tai päällystetty. Eristeen paksuus betonihihnan ulkoreunalle on vähintään 50 mm, mineraalivillaeristeen tai polystyreenivaahdon asettamista varten. Panssaroidun vyön lämpöeristys on pakollista, muuten rakennuksen ulkotilaan johtavat kylmäsilmat aiheuttavat huomattavia lämpöhäviöitä talvella.

Ilmastetun betonin seinämiin sovelletaan eri järjestelmää, joka mahdollistaa panssaroidun hihnan samanaikaisen eristyksen ja muottien. Laatikon muotoisia kaasupalkeja käytetään, vahvistettu runkorakenne asennetaan onteloon ja betoni kaadetaan. Mutta on myös mahdollista käyttää lohkoja väliseinille, joiden paksuus on 100 mm. Kaasupalat leikataan ja käsitellään helposti, ja jos on mahdotonta ostaa laatikkomainen tai väliseinä, on mahdollista leikata U-muotoisia onteloita tavallisissa lohkoissa manuaalisesti. Toinen mahdollinen vaihtoehto on altistaa ulkopuolelta polystyreenivaahdosta, polyuretaanivaahdosta tai kovasta mineraalivillasta (kivi- tai basaltivilla) valmistetuista muovista, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Panssaroidun hihnan leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys miinus eristyksen paksuus. Panssaroidun hihnan poikkileikkauksen korkeus lasketaan laskelmalla ja riippuu rakennuksen korkeudesta, painosta ja säätömaalien kantavuudesta. Höyrytettyjen betonilohkojen seinämillä on oltava vähintään kaksi armpojaa.

Armopoyas on monoliittinen betonipalkki, jolla on vankka ääriviiva. Seinien keskiosat ikkunoiden ja oviaukkojen tasossa sekä sisäseinät, joissa on mahdotonta rakentaa vankka ääriviiva, vahvistetaan rakentavasti vahvistusverkoilla ja erikoiskehyksillä ohutlaastikerrokselle. On mahdollista upottaa lujitustangot leikkaamalla kaasulohkareita karkeana. Jatkuva ääriviiva tällaisella vahvistuksella ei toimi, mutta lohkon muurauslaitteiden vakaus alueilla, joilla paikalliset kuormat toimivat, on paljon suurempi.

Armopoyas under mauerlat (subrafter palkki)

Mauerlat armopoyaz eroaa alareunan hihnoista, koska se on luotu palkin kiinnittämiseksi, johon koko ristikkorakenne on. Kiinnitys suoritetaan tuulikuormien perusteella ankkuripulttien tai napojen avulla, jotka pyrkivät aiheuttamaan subrafter-palkin siirtymistä tai erottamista seinämästä. Mauerlat-palkki on kiinnitettävä tiukasti seinän yläosaan.

Mehiläisvaihdossa olevan armopoyaksen tekniikka ei eroa toisista käsivarsien tyypeistä. Pakolliset ehdot ovat suojakerroksen luominen vähintään 30-50 mm: n rungon lujitustangoista käyttäen neulomalla rungon pituussuuntaisia ​​tankoja ja poikittaisia ​​kiristimiä, lujittavien kulmien, risteysten ja tukien kiinnittämistä lujittamalla taivutetuilla elementeillä raudoituksen ääriviivan rikkomatta. Työstankojen pituus on liitetty vähintään 150 mm: n päällekkäisyydellä ja ne on myös liitetty sitovalla langalla. Betoniseosta kaadetaan kerralla, panssaroidun hihnan kylmät saumat on vältettävä. Betoni tiivistys tehdään bajonettilla, koska sen korkeus rajoittaa mahdollisuutta käyttää vibratoria.

Metsästyksen alla olevissa nauhoissa kiinnitysosat asennetaan puun kiinnittämiseen. Hihnan yläreuna on varovasti kohdistettu sääntöön tai haalariin. Betonin huolto suoritetaan vakiotekniikan mukaisesti, joka on suojattu mekaanisista vaikutuksista, lämmöllä, joka kaadetaan vedellä ja peitetään muovikelmulla. Panssarihihnan muotti poistetaan aikaisintaan seitsemän päivää.

Vastaavasti suoritetaan monoliittisia päällysteitä ikkuna- ja oviaukkoihin, lisäksi käyttämällä alempaa muottisuojuslevyä.

Armopoyas FBS: llä

Kysymys: Sargulov

Ihmettelen, tarvitsette armopoyat yli FBS: n

Säätiöni asetetaan 90 cm: n ja 100 cm: n syvyyteen. Tyynyn leveys on 1 metri, korkeus 40 cm, seisomaan erikokoiset FBS-levyt, leveys 40 ja korkeus 60 cm

Aion kaataa armopoyat ja mietin kuinka pitkä kaataa se. Muistan jonnekin, että suosittelet sitä 30cm, mutta et löytänyt sitä mihinkään viestinnän historiaan, tai et suositteli sitä :))

Verkko myös sanoo, että on välttämätöntä olla vähintään 22 cm, muuten se ei toimi, toiset taas eivät ole tarpeellisia. Kerro minulle. Alueen, jota minulla on, ei ole seisminen, hiekan pohja on mereen karkea osa

Kommentit

Vastaan ​​huomenna 1.04.2015.

Ehkä me neuvotelimme.

Katso, kuten ymmärrän, teidän FBS-korttelinne ovat yhdessä rivissä. Tällöin tarvitaan niveliä ja sen korkeus on todella 22 cm - 30 cm (kullan keskiarvo 25 cm), koska kukin yksikkö toimii itsessään.

Jos PBS: llä on useita rivejä ja ne tulevat pukeutumaan, tarvitaan vain yli 10-15 senttimetrin kokoiset punkit.

Tästä syystä ensimmäinen vaihtoehto, kun panssaroidun vyön 400x250 mm: 4 pituussuuntaista tankoa, joiden läpimitta on 12-14 mm, sidottuna poikittaisella lujituksella, jonka halkaisija on 6-8 mm ja askel 30 cm.

Tai armoshva 10-15 cm: vahvistettu pituussuuntaisella vahvikkeella, jonka läpimitta on 12-14 mm, poikittain halkaisijaltaan 8-10 mm ja askel 30 cm.

Hei, päätin rakentaa FBS: n perusta. Työnnä 30 cm: n hiekka- ja sora-alusta, aseta kalvo, laita 12 mm: n vahvistus 3 tangoksi ja kaada 5 cm liuosta, laita FBS uudelle liuokselle ja pudota uudelleen. Toinen rivi lohkojen, jälleen ratkaisu ja laittaa 3 riviä tiiliä. Kerro minulle, tämä säätiö sovi maaperään? Talon tehty hiekkalaatikoiden ja sora sekoitetaan.

Emme suosittele muiden lukijoiden hauissa kysyttyjä kysymyksiä. Jos kysymys on aiheellinen, pyydä sitä sitten erillisellä säikeellä Kysy kysymys -painiketta (oranssi, oikealla).

Jos teet kysymyksen, ilmoita välittömästi alueesi asuinpaikka ja pohjavesien määrä.

Kiitos ymmärryksestä!

Hei. Auta kiitos. Päätin laittaa 40-jalkaisen kontin FBS-kiin. FBS-ki perustettiin aiemmin valmistettuun raunioon, joka on tasoa alempana. Nyt ihmettelen, onko se tarpeellista kaataa seismiset hihnat (armopoyat) FBS-okin yläosaan asennuksen jälkeen. FBS-ki asennettiin ilman aukkoja koko kehän kesken. Kiitos jo etukäteen.

Emme suosittele muiden lukijoiden hauissa kysyttyjä kysymyksiä. Jos kysymys on aiheellinen, pyydä sitä sitten erillisellä säikeellä Kysy kysymys -painiketta (oranssi, oikealla).

Jos kysyt kysymyksen, ilmoita välittömästi alueesi asuinpaikka, maaperä ja pohjavesi.

Panssari kellari-laite, jossa on vahvike ja muotti

Armopoyasin muotoilu ja tekniikka

Jos teet laadukasta säätiötä, talo palvelee pitkään, kun taas ei ole ongelmia. Perusperustan vahvistamiseksi ja teknisten ominaisuuksiensa merkittäväksi parantamiseksi kannattaa tehdä armopoyoja. Samalla on tärkeää noudattaa asiantuntijoiden suosituksia niin, että malli on luja ja luotettava.

Armopoyojen käyttöominaisuudet

Joissakin tapauksissa on käytettävä panssaroidun vyön säätöä varten. Lisävahvistusta on pakko käyttää, jos pohja on FBS: stä tai kiveä. Samalla ei ole väliä, millaista materiaalia seinät rakennetaan tulevaisuudessa. Vahvistettu vyö on monoliittinen rakenne, jolla on suljettu silmukka perusalustan ympärillä. On myös suositeltavaa käyttää vahvistettua vyötä vääriä ja epävakaita maaperä. Tämä rakenneosa on tarkoitettu:

 • jakaa tasaisesti kaikki kuormat seinistä koko kehän ympäri ja siirtää ne pohjan maanalaiseen osaan;
 • estää kutistumisen ja sen seurauksena pohjan krakkaus, joka voi johtaa seinien tuhoutumiseen;
 • vahvistaa taloa, jos talo on rakennettu hiekkapohjaiselle maaperälle tai pohjaveden korkealle.

Vahvistetun hihnan ominaisuudet

Vahvistettua vyötä tulisi myös käyttää, jos maasto on alttiina seismiselle toiminnalle. Tämä estää tuhoamasta paitsi perustaa myös koko rakennuksen. On huomattava, että vahvistettu hihna voi olla monenlaisia:

Armopoyojen tekeminen omilla käsillä

Armopoyat tekevät sen itse

Tämä vahvistus perustukseksi, haluttaessa, voidaan tehdä käsin. Tämä edellyttää tarvittavien välineiden ja materiaalien valmistelua, jotka mahdollistavat työt laadullisesti ja normien ja standardien mukaisesti.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Aluksi kannattaa valmistaa työkalu, jonka avulla tehdään pohjapanssarihihna tai muu vahvistusrakenne. Mitä tulee luetteloon, luettelo on melko pieni, kun suoritustöissä tarvitset:

 • betonisekoitin;
 • kauhat ja lapiot;
 • hitsauskone (jos teräsverkko hitsataan);
 • Bulgaria.

Työkalut armopoyojen valmistukseen

Mitä tulee materiaaleihin, on välttämätöntä valmistaa haluttu halkaisija ja betoniliuos. On huomattava, että ratkaisu voidaan tilata erikoistuneelta yritykseltä oikeaan määrään tai valmistaa itse. Tämä edellyttää sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä. Kaikki osat sekoitetaan huolellisesti tiettyyn määrään. On välttämätöntä kontrolloida ratkaisun johdonmukaisuutta. Näissä tapauksissa, jos panssaroidun vyön kaatamista ei tehdä sopivimmissa sääolosuhteissa, liuokseen voidaan lisätä erityisiä pehmittimiä ja lisäaineita laastin valmistuksen aikana, mikä auttaa parantamaan valmiin betonin teknisiä ominaisuuksia.

Rebar-valmistus

Ennen kuin teet armopoyas kannattaa tehdä ristikko palkit vahvistaminen. Aloittaminen on valita oikea venttiili. Tätä varten voit käyttää tuotteita, joiden halkaisija on jopa 10-16 mm, tämä on paras vaihtoehto. Tällaiset liittimet sopivat täydellisesti tehtävään.

Kun olet valinnut vahvistuksen, voit aloittaa erikoiskokoiset leikkaustangot, jotka suoritetaan hiomalla. Voit yhdistää sauvat yhteen hitsaamalla, mutta on suositeltavaa käyttää erityistä neulontankoa. Toinen liitäntävaihtoehto mahdollistaa venttiilin liikkumisen vapaasti betonin muodonmuutoksen aikana. Näin voit säilyttää kaikkien rakenteiden eheyden.

Runkoohjaimet voidaan tehdä paksummasta vahvikkeesta, kuten hyppyjä varten, voidaan käyttää pienempää halkaisijaa. On huomattava, että molempien tyyppien on oltava uritetut, sillä tällaisella vahvistuksella betoni kiinnittyy paljon paremmin. Poikittaiset sauvat on sijoitettava enintään 50 cm etäisyydelle toisistaan, mutta tässä tapauksessa saat laadukkaan ja luotettavan kehyksen.

Muottiyksikkö

Materiaalilaitteelle voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Useimmin puuta käytetään tähän tarkoitukseen. Se voi olla:

Riippumatta valinnasta, on tärkeää, että liuoksen vieressä oleva puoli on sileä ja vailla vikoja. Tästä riippuu kaikkien pintojen muodon ja tasaisuuden tiiviys. Lisäksi tällä materiaalilla on tarvittava voima ja sillä on riittävän suuri kuormitus sementtilaastista.

Kaikkien puisen muottien elementtien liitokset voidaan tehdä käyttämällä sopivia pituuksia tai kynsiä itsekierteittäviä ruuveja. On tärkeää, että toisiinsa liitetyt levyt kiinnitetään tiukasti valmiiseen betonipohjasta. Myös lisävahvistuksena kannattaa käyttää yhdensuuntaisia ​​ristikkorakenteita suojusten välillä. Tämä sallii levyt hajoamasta paineen alaisena ja säilyttää muodonsa.

Betonin kaataminen

Kun muotti on asennettu, voit jatkaa panssaroidun vyön suoraa järjestelyä. Tätä varten sinun on sijoitettava vahvike häkki ja kaada se betonielementillä. Voit itse valmistaa ratkaisun tai ostaa sen jo valmiiksi ja toimittaa sen rakennustyömaalle. Kun liuos kuivuu, muotti voidaan purkaa. Jos se asennettiin asianmukaisesti, sen purkamisen jälkeen sitä voidaan käyttää tällaisen työn suorittamiseen.

Vahvistinhihnan laite

Laite kytkeytyy

Lattialevyjen asentamisen jälkeen on välttämätöntä tehdä käsivarren hihna. Tällainen rakenneosa voidaan tehdä riippumatta siitä, mistä materiaalista seinät on valmistettu. Tämä lisäraudoitus jakaa tasaisesti kuorman betonilaattoista kaikkiin seiniin. Armopoyat voidaan tehdä vain ulkoseinillä ja tukirakenteilla. On huomattava, että lujitusholkki voidaan tehdä vain kahdella sydämellä: tällainen rakenne riittää vahvistamaan seiniä. Armopoyaa voidaan käyttää myös ikkunoiden ja ovien hyppääjinä.

Armopoyas jo rakennetun talon perustamiseen

Säätiön rakentamista viime vuosina ei ole aina toteutettu kaikkien tekniikoiden mukaisesti. Vuosien käytön jälkeen säätiö voi jossain määrin menettää tekniset ominaisuudet. Jotta voisit vahvistaa sitä ja pidentää rakennuksen käyttöikää, voit käyttää armopoyoja.

Aluksi on syytä määrittää säätiön tuhoutumisaste. Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa säätiö ympäri kehä ja puhdistaa pohja roskia. On suositeltavaa tarkastaa pinnan virheet, jos on olemassa paikkoja, joissa betoni ei kestä hyvin, se on poistettava.

Vahvistaminen vanhan talon perusta

Älä unohda tyynyn suorituskykyä. Se voidaan tehdä hiekasta, seulomisesta tai pienestä sorasta. Sen rooli on erittäin tärkeä, koska se suojaa pohjaa liikkuvan maaperän vaikutuksilta. Lisäksi lisävarmistuksena vanhan perustuksen pinta voidaan käsitellä erityisellä mastiksella, joka suojaa sitä kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta. Ennakoivan parin päivän päästä pinnan kuivaksi. Mastia voidaan levittää vain kuivalla pinnalla.

Talon pohjan sulkemiseksi lisää panssaroidulla hihnalla ensin on tarpeen ajaa erityisiä vahvistusmerkkejä. Tämän ansiosta voit yhdistää entistä turvallisemmin pohjan ja armopoyat. Liitäntäelementteinä voidaan käyttää sopivan pituisia ristikkotankoja tai metallilevyjä.

Seuraava askel on laitteen vahvistuskori. Työtapa ei poikkea tavanomaisen kehyksen laitteesta, jota käytetään säätiön kaatamisen yhteydessä. Kun se on asetettu valmiiseen kaivantoon, voit aloittaa betoniliuoksen kaatamisen.

Joitakin suosituksia laitteelle armopoyasa

Tällaisen lujittavan rakenteen rakentamisessa on välttämätöntä käyttää joitain suosituksia epäonnistumatta, mikä mahdollistaa luotettavan ja kestävän rakenteen.

 1. Armopoyojen paksuus riippuu suoraan pohjan ominaisuuksista ja tavoitteista, joilla se on järjestetty. Keskimäärin riittää kaataa 200-400 mm liuosta, jotta saadaan luotettava vyö, joka kestää melko suuria kuormia.
 2. Itsenäisen betonivalun valmistuksessa on käytettävä 400-merkkisiä sementtejä ja puhdasta hiekkaa ilman savi- ja muita roskia. Muuten betoni ei saa tarpeellista voimaa.
 3. Armopoyaa voidaan käyttää vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin asetettu.
 4. Jos hihna on teholevyn alla, saattaa olla tarpeen tehdä metallisia kielekkeitä, joita käytetään lisäkiinnitykseen.

Kaiken työn suorittaminen on hyvin tärkeää, jotta se voi valvoa jokaista vaihetta, vaikka se on tarpeen noudattaa tekniikkaa. Vain tässä tapauksessa lopputulos kestää hyvin pitkään ja samalla säilyttää täysin tekniset ominaisuudet.

Armopoyas kellariin - tarkoituksenmukaisuus, tarkoituksenmukaisuus, laite

Rakenteisen rakennuksen kestävyyden takuu, kuten tiedetään, on hyvin perusteltu perusta. Se vastaanottaa ja jakaa kuorman koko rakennelmasta, mutta jos oikeita rakennustekniikoita ei noudateta, se voi virheellisesti "toimia". Erityisesti esivalmistettujen lohkojen perustukset useimmissa tapauksissa edellyttävät panssaroidun vyön asennusta, joka ei salli yksittäisten osien sakkautumista. Ne vähentävät merkittävästi riskejä, jotka johtuvat epätasaisesta kuormituksesta, pienentävät halkeamien todennäköisyyttä ja lisäävät merkittävästi koko rakenteen käyttöikää. On huomattava, että monoliittiset betoniteräkset eivät tarvitse vahvikenauhaa, koska niiden muotoilu on jo yhtenä kokonaisuutena.

Lisävahvistuksen tarkoitus ja toteutettavuus

 • pystysuuntaisten kuormien tasainen jakautuminen, jonka rakenteen maanalaisessa osassa katsotaan kantava seinämät;
 • estää seinien halkeilun aiheuttaman äkillisen kutistumisen;
 • pisteiden kuormituksen kompensointi, joka johtuu rakennuksen seinien vääristymisestä käytön aikana, rakennuksen virheiden aikana tai suunnittelun virheellisissä laskelmissa.

Panssaroidulla hihnalla on siis purkaustoiminto, jonka seurauksena resistanssin erilaisiin muodonmuutoksiin kasvaa. Rakenteiden toteutettavuus kasvaa seuraavissa tapauksissa:

 • rakennustyömaan sijainti joiden, kaivojen tai mäkisen maaston lähellä;
 • suurta todennäköisyyttä seismisestä toiminnasta;
 • matala pohjan rakentaminen.

Rakennuksen suojaamiseksi negatiivisilta vaikutuksilta myöhemmin, edellä mainittuja tekijöitä on tarkasteltava alkuvaiheessa.

Vahvistettu perusyksikkö

FBS-säätiön rakentaminen tarjoaa kaksi tapaa asentaa lohkoja - hiekkalaatikkoon tai betonipohjalle. Monoliittinen pohja, joka on valmistettu betonista ja joka on raudan runkoon kiinnitetty, mahdollistaa jäykän perustan, jonka avulla voit selviytyä pakkasenkestävien voimien vaikutuksista ja estää lohkojen liikkumista vaakasuorassa suunnassa.

Betonipohjan vahvistamiseksi perustuksen alapuolella valmistetaan teräsraudoitusluokasta A-3 oleva neliön tai suorakaiteen muotoinen luuranko, joka mahdollistaa sauvan taivuttamisen kylmässä tilassa 90 asteen kulmassa. Pitkittäisten sauvojen halkaisija on valittu vähintään 12-14 mm, ja poikittainen, joka sijaitsee säännöllisin väliajoin 40-50 cm, välillä 8-10 mm. Kehitettävän kehyksen elementit on liitetty toisiinsa teräslangan leikkauspisteessä.

Liitettäessä tangot hitsausta ei sallita, koska se heikentää vahvikkeen lujuusominaisuuksia.

Kokoonpannu rakenne sijoitetaan valmistettuun muottiin ja kaadetaan betoniseosta. Pohjan lujuuden varmistamiseksi kaataminen tulisi tehdä yhdessä vaiheessa. Tämä varmistaa ratkaisun yhdenmukaisen asettamisen ja lisää valmiin rakenteen lujuutta. Lohkoperustan alla olevan betonityypin korkeus on yleensä 30-40 cm, leveys on halkaisijaltaan 70-120 cm.

Muotti poistetaan aikaisintaan viikossa, mutta sen on sallittava jatkaa rakennuksen maanalaisen osan rakentamista vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan voimaa. On syytä huomata, että asiantuntijoiden melko usein vahvistettua betonipohjaa, joka on järjestetty esivalmisteen alapuolelle, pidetään alempana panssaroituna vyönä.

Ylävahvistettu perusvyö

Seuraava askel maanalaisen rakenteen kovettumisessa on ns. Kellarin panssaroidun hihnan laite, joka on asetettu pohjalle. On huomattava, että ilman betonipohjaa lohkoperustan alla, panssaroitujen vyön tulos on vähäinen, mikä vaikuttaa varmasti rakenteen kestävyyteen.

Armopoyas toimii vain lujitetuilla betonipinnoilla, jotka on asetettu lohkojen alle!

Teosten tekniikka ei käytännössä eroa betonin alapuolella olevasta laitteesta. Ensin rakennettu lohkojen yläreunaa ympäröivä muotti, jonka jälkeen valmistetaan valmiiksi vahvistettu häkki. Seuraavaksi kellariin panssaroitu hihna kaadetaan betoniseoksella 200-400 mm: n korkeuteen (hankkeen mukaisesti). On tärkeää ymmärtää, että säätiön yläraudoitusvyö ei kuormittele paitsi seinistä vaan myös lattiapinnoista, jotka toimivat maanalaisessa rakenteessa epäsymmetrisesti.

Laaja mielipide on, että jos säätiön säätiö on oikea, emäksisen panssaroidun vyön ei tarvita. Kuitenkin sen läsnäolo ei ole koskaan tarpeeton johtuen siitä, että rakenne olettaa tasaisen kuormituksen, jonka säätiö ottaa ulkoisista seinistä. Katsotaan myös, että lujitushihna on tarpeen vain tulevan rakennekotelon kehän ympärillä. Kuitenkin, jos betonilevyjä käytetään lattialevyinä, on tarpeen tehdä betoniteräputkistoa kaikkiin taloyhtiön seinämiin.

Armopoyaa ei tarvita seuraavissa tapauksissa:

 • puurakennusten rakentamiseen;
 • kehysrakennusten rakentamisen aikana;
 • kun kaadetaan monoliittista nauhaa tai laattoja vahvistettua betonipohjaa.

Pilarin tai pylväspohjan rakentamisessa, jossa on vannenauha monoliittisen grillauksen muodossa, jälkimmäistä voidaan pitää eräänlaisena panssaroituna hihana. Siitä huolimatta, että se on erillinen rakenne, sen tehtäviin kuuluu myös kuormien ottaminen rakennuksen maanalaisesta osasta ja jakaa ne tasaisesti paaluille tai pylväille.

Valmiin säätiön vahvistaminen

Rakennuksen pitkän ja pitkän aikavälin toiminnan aikana säätiön sakkautuminen tapahtuu usein. Heikkoilla mailla pieni jalanjälki johtaa epätasaiseen rakenteiden alentamiseen perustan alapuolelle, mikä aiheuttaa rakennuksen vääristymiä. On mahdotonta havaita virheitä ajoissa ja tehdä rakenteen myöhemmästä tuhoamisesta mahdotonta luomalla vahvistettu hihna kellarikerroksen ympärille, mikä vähentää maaperän painevoimaa lisäämällä vertailualuetta.

Rakennustekniikka ei ole kovin erilainen kuin raudoitettujen betoniliuskojen kaatoaminen ja se koostuu useista päävaiheista:

 • kaivamalla rengas kaivon ympärille kehyksen;
 • muottien asennus;
 • vahvistuskehyksen kokoaminen ja asennus;
 • betoniliuoksen kaataminen.

Tekniikan ero on kokoonpannun metallikehyksen jäykkä sitominen pohjaseinän pohjaan. Tätä varten on tarpeen tehdä reikiä ja työntää niihin lujittavia sauvoja ja tarttua kehykseen, joka on kiinnitetty muottiin sähköhitsauksen avulla. Tällainen aikaavievä mutta tehokas tekniikka mahdollistaa muiden ominaisuuksien antamisen vahvistetulle perustukselle, mikä vahvistaa sen kantavuutta, jotta sen myöhempi kutistuminen olisi mahdotonta.

Muurausverkko. Laitetekniikka

Monoliittisen raudoitetun betonin lujitushihnalla ei käytännössä ole eroa tekniikasta liuskan perustusten betonoitumisesta. Tärkeimmät vaiheet: vahvistuskammion asentaminen ja purkaminen, muottirakenne ja betoniseoksen kaataminen tiivistymällä.

Armopoyas perusta

Pohjakerroksen pohjakerroksen, joka on liimapohjan alapuolella jauhetun betonin tai FBS-lohkojen alapuolella, tulee työntyä vähintään 150-200 mm poikkileikkauksen poikkileikkauksen ulkopuolelle, jotta se jakaa ja pienentää painetta talosta pohjakerroksiin. Ensimmäisen tason panssaroidun hihnan korkeus riippuu rakennuksen painosta (korkeus) ja voi olla 400-500 mm. Pohjaympopoolit kulkevat rakennuksen kaikkien seinien alle, myös sisäpuolella. Ankkuri on yhdistetty kehykseen yhdistämismenetelmällä, hitsausta käytetään vain kiinnittimien kiinnittämiseen. Suojakerros on 30-50 mm. Kaikki kulmat ja tukialukset on vahvistettu kaarevilla osilla, lujitushihnalla on varmistettava jäykkyyden hihnan toimivuus kiinteäksi kehykseksi, samoin kuin perustuksen monoliittiselle nauhalle.

Pitkittäisakseleiden työskentely lasketaan laskemalla halkaisijaltaan 16, 18, 20 mm. Poikittainen vahvistus tehdään taivutetuilla osilla - 8-10 mm halkaisijaltaan lujitetuista kiinnikkeistä, joiden korkeus on enintään 200 mm.

Toinen armopoyasa-taso, joka on järjestetty pohjan yläreunalle, koska rakenne jatkaa pohjaa ja yhdistää. Hihnan leveys on yhtä suuri kuin pohjan leveys, vahvistus on sama kuin alemmalle tasolle. Työvahvistustangojen halkaisijat 16-18 mm, lujitussidosten halkaisija 6-8 mm. Asennettaessa betonipohjaa asennetaan muotti, jonka pohjalla on 200-300 mm: n suuruinen varsihihna.

Jos pohja on esivalmistettu FBS-lohkoilta, hihnan muotti tehdään viimeisellä rivi- lohkolla, käyttäen palkkeja ja tukia palkista paneeleiden kiinnittämiseen. Liitä muottipaneelit naulojen poikittaisten tankojen päälle. On mahdollista asentaa muottipaneelit, joissa on kierteitetyt sauvat. Nastojen välinen etäisyys on 0,5 m, ne on asennettu kahdelle päällekkäin, pulttien kiristämisen jälkeen saadaan vakaa ja kiinteä muotti, ilman tarvetta vahvistaa tukipyörillä ja ristipäillä. Kierrepylväitä käytetään myös panssaroidun hihnan muottiin liitoksen päällekkäisyydestä. Muottien nastoja käytetään toistuvasti, joten niiden irrottamiseksi asetetusta betonista nastat kääritään kalvoon tai lasiin ja kevyesti käsitellään muottirasvalla.

Armopoyat liitännän päällekkäin

Panssaroidun vyön leveys laattojen mukaan riippuu julkisivun tyypistä. Betoni on lämmönjohdin ja panssaroidulle hihnalle tarvitaan lisäeristyskerros, jos julkisivu ei ole eristetty koko alueella eristyslevyineen ja se on liimautunut tai päällystetty. Eristeen paksuus betonihihnan ulkoreunalle on vähintään 50 mm, mineraalivillaeristeen tai polystyreenivaahdon asettamista varten. Panssaroidun vyön lämpöeristys on pakollista, muuten rakennuksen ulkotilaan johtavat kylmäsilmat aiheuttavat huomattavia lämpöhäviöitä talvella.

Ilmastetun betonin seinämiin sovelletaan eri järjestelmää, joka mahdollistaa panssaroidun hihnan samanaikaisen eristyksen ja muottien. Laatikon muotoisia kaasupalkeja käytetään, vahvistettu runkorakenne asennetaan onteloon ja betoni kaadetaan. Mutta on myös mahdollista käyttää lohkoja väliseinille, joiden paksuus on 100 mm. Kaasupalat leikataan ja käsitellään helposti, ja jos on mahdotonta ostaa laatikkomainen tai väliseinä, on mahdollista leikata U-muotoisia onteloita tavallisissa lohkoissa manuaalisesti. Toinen mahdollinen vaihtoehto on altistaa ulkopuolelta polystyreenivaahdosta, polyuretaanivaahdosta tai kovasta mineraalivillasta (kivi- tai basaltivilla) valmistetuista muovista, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Panssaroidun hihnan leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys miinus eristyksen paksuus. Panssaroidun hihnan poikkileikkauksen korkeus lasketaan laskelmalla ja riippuu rakennuksen korkeudesta, painosta ja säätömaalien kantavuudesta. Höyrytettyjen betonilohkojen seinämillä on oltava vähintään kaksi armpojaa.

Armopoyas on monoliittinen betonipalkki, jolla on vankka ääriviiva. Seinien keskiosat ikkunoiden ja oviaukkojen tasossa sekä sisäseinät, joissa on mahdotonta rakentaa vankka ääriviiva, vahvistetaan rakentavasti vahvistusverkoilla ja erikoiskehyksillä ohutlaastikerrokselle. On mahdollista upottaa lujitustangot leikkaamalla kaasulohkareita karkeana. Jatkuva ääriviiva tällaisella vahvistuksella ei toimi, mutta lohkon muurauslaitteiden vakaus alueilla, joilla paikalliset kuormat toimivat, on paljon suurempi.

Armopoyas under mauerlat (subrafter palkki)

Mauerlat armopoyaz eroaa alareunan hihnoista, koska se on luotu palkin kiinnittämiseksi, johon koko ristikkorakenne on. Kiinnitys suoritetaan tuulikuormien perusteella ankkuripulttien tai napojen avulla, jotka pyrkivät aiheuttamaan subrafter-palkin siirtymistä tai erottamista seinämästä. Mauerlat-palkki on kiinnitettävä tiukasti seinän yläosaan.

Mehiläisvaihdossa olevan armopoyaksen tekniikka ei eroa toisista käsivarsien tyypeistä. Pakolliset ehdot ovat suojakerroksen luominen vähintään 30-50 mm: n rungon lujitustangoista käyttäen neulomalla rungon pituussuuntaisia ​​tankoja ja poikittaisia ​​kiristimiä, lujittavien kulmien, risteysten ja tukien kiinnittämistä lujittamalla taivutetuilla elementeillä raudoituksen ääriviivan rikkomatta. Työstankojen pituus on liitetty vähintään 150 mm: n päällekkäisyydellä ja ne on myös liitetty sitovalla langalla. Betoniseosta kaadetaan kerralla, panssaroidun hihnan kylmät saumat on vältettävä. Betoni tiivistys tehdään bajonettilla, koska sen korkeus rajoittaa mahdollisuutta käyttää vibratoria.

Metsästyksen alla olevissa nauhoissa kiinnitysosat asennetaan puun kiinnittämiseen. Hihnan yläreuna on varovasti kohdistettu sääntöön tai haalariin. Betonin huolto suoritetaan vakiotekniikan mukaisesti, joka on suojattu mekaanisista vaikutuksista, lämmöllä, joka kaadetaan vedellä ja peitetään muovikelmulla. Panssarihihnan muotti poistetaan aikaisintaan seitsemän päivää.

Vastaavasti suoritetaan monoliittisia päällysteitä ikkuna- ja oviaukkoihin, lisäksi käyttämällä alempaa muottisuojuslevyä.

PBS: n perusta

Lohkojen käyttö PBS: n avulla voit rakentaa kiinteän perustan eri rakenteille. Monoliittisen rakenteen rakennusbudjetti ja FBS: n perusta ovat lähes samat, mutta jälkimmäisen rakentamisen nopeus on verrattain korkeampi. Lohkomateriaalin teollinen tuotanto takaa yksikerroksisten ja monikerroksisten tilojen kestävyyden ja luotettavuuden. Vaiheittainen ohje auttaa erikseen hallitsemaan FBS-lohkojen perustan rakennetta.

Luonteenomaiset lohkot säätiölle

Betonituotteiden tuotantoa säätelee Gosstandart, joka määrittelee materiaalin ominaisuudet, mitat, kuljetus-, varastointi- ja asennusolosuhteet. Rakennetyypistä riippuen on olemassa seuraavia lohkotyyppejä:

 • FBP: t erotetaan avoimista tiloista. Tämä vähentää säätiön rakenteellista kuormitusta maaperään.
 • FBV: llä on leikkaus tietoliikennejärjestelmiin ja asennusliittimiin.
 • Rakenteen pääosa on jatkuva seinälohko FBS, jolle on tunnusomaista lisääntynyt lujuus.

Aineiston tärkeimmät tekniset ominaisuudet esitetään taulukossa:

Vahvistettu betonituotteisiin on asennettu silmukka, joka antaa säätiön rakentamisen helpoksi. Se työntyy yläreunan yläpuolelle ja puristuu asennuksen jälkeen tai se upotetaan välittömästi laitteen sisään. Materiaalin päämitat on lueteltu taulukossa:

Lohkoperustan rakentamisen ominaisuudet

PBS: n perusta on melko yksinkertainen järjestelyssä. Aluksi valmistetaan vahvistettu tyyny, sitten seinät asetetaan, työ on viimeistelty vedeneristys.

Ehdotetun tekniikan soveltamisen esteenä voi olla nostolaitteiden puute. Voimansiirto on mahdollista vaihtaa vinssiin, mutta tämä käytäntö on epätodennäköinen johtuen työvoimakustannusten merkittävästä kasvusta. Loput järjestelyprosessista eivät ole ongelma edes aloittelijoille.

Lujuuden ja jäykkyyden parametrien mukaan FBS-lohkojen perusta menettää monoliittisiin analogeihin. Sen voitot ovat yksinkertaisuus ja rakentamisen nopeus, alhaisemmat kustannukset. Optimaalisesti lohko pohja soveltuu hiekka maaperä. Pehmeän ja murskaman maaperän läsnä ollessa tästä venttiilistä on parempi kieltää rakenteen samentumisen vaara. Tämä voi aiheuttaa pystysuoran rakenteen muodonmuutoksen tai tuhoutumisen.

FBS-lohkojen talon pohja siirtää maaperän turvotusta miltei ilman seurauksia. Samankaltaisilla vaikutuksilla monoliittirakenne kykenee rikkomaan, ja lohkoelementti vain kaareutuu. Joustavuuden ja liikkuvuuden syy - saumojen esiintyminen.

Toinen PBS-tuotteiden etu - kyky rakentaa pohja kaikissa sääolosuhteissa. Lumi tai sade eivät ole esteenä asennusprosessille. Tällaisessa tilanteessa on mahdotonta täyttää monoliittista rakennetta.

Valmisteleva vaihe

FBS-lohkojen perusta edellyttää alustavaa luonnosta. Suuri apulainen on tietokoneohjelma, ilman tietokonesovittua, asennus tehdään käsin paperilla. Yksityiskohtainen kuvaus auttaa ottamaan huomioon kaikki FBS: n säätiön asennuksen ja liittämisen vivahteet. Hankkeen laatimisessa otetaan huomioon maaperä, pohjaveden laatu, rakennuksen korkeus ja kokonaiskuormitus.

 • Aukon leveys ylittää 1 m: n lohkojen pohjan koon. Tämä rako vaaditaan vesitiivistyksen, seinäeristyksen ja viemäriputkien järjestämiseen.
 • PBS: n ensimmäinen tukirivi pidetään 40 cm: n sisällä.
 • Kaksi seuraavaa riviä pienennetään 30 cm: iin.

Kun vertaat säätiön mittasuhteita ja suoraan FBS-lohkoja, määritä tarvittava numero ja jatka materiaalin hankintaan. Hankkeessa on otettava huomioon teknisen viestinnän vetäytymispaikka sopivan kokoonpanon lohkojen hankkimiseksi. Tämän hetken menettämisen suunnitteluvaiheessa on porattava uusia reikiä säätiössä, mikä lisää aikaa, energiaa ja rahoitusta.

maavalli

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun täytyy katsoa rakennustyömaalla. Nosturin sijainti määritetään siten, että työstä aiheutuva häiriö minimoituu.

FBS: n perustan laite suoritetaan tavallisessa sekvenssissä:

 • Lohkojen tulevan pohjan kulmat on määritetty, tappuja ajetaan tässä paikassa.
 • Pohjamerkkien välissä on venytetty köysi.
 • Väliseinät on asennettu sisäisten väliseinien ja ulkoseinien järjestelyihin.
 • Kaivaminen kuoppa lohkojen FBS. Sen syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen 25 cm: n. FBS: n säätiön keskimääräinen arvo on 0,8-1,0 m. Suurilla indikaattoreilla tällaisten lohkojen rakentaminen on epäkäytännöllistä.

Ainoa muodostuminen

Lohkojen perusta on kaksi tapaa. On helpompi pysyä hiekkipyyhkeiden versiossa. Epävakaassa maaperässä valitaan konkreettinen tuki, mutta tämä lisää huomattavasti aikaa, rahaa ja työvoimakustannuksia. Ennen tiivistetyn hiekkalaukun muodostamista FBS: n rakenteen ohjaimella on samat kohteet. Betonipohjan perustuksen rakentamisprosessi alkaa asennus- ja asennustyöhön.

Työ vaatii hiekkaa, murskattuja 20-40 jakeita ja varusteita. Järjestelyn tärkeimmät vaiheet:

 • Kaivon pohja- ja sivupinnat ovat kohdakkain.
 • PBS: n pohjaan upotettu kuori peitetään kerroksella 10-15 cm paksua hiekkaa. Pinta on kasteltu vedellä ja tiivistetty tiiviisti.
 • Hiekkalaatan päälle 10 cm: n paksu hiekkakerros putoaa ja tiivistyy jälleen.

Tämän jälkeen he siirtyvät säätiön rakentamisen seuraavaan vaiheeseen käyttämällä FBS-lohkoja.

Muotoilun, vahvistamisen järjestäminen

Reuna-alusta on optimaalinen ratkaisu FBS-lohkojen valmistukseen perustuvalle muottirakenteelle. Keskenään levyt on kiinnitetty sopivalla tavalla, tavallisesti näihin tarkoituksiin käytetyt ruuvit. Muotti on asennettu louhinnan seinien viereen, pystysuora säilyy tasolta.

FBS-lohkojen betonirakenne sisältää vahvistushäkkeen. Asettelu on yksinkertaista:

 • Asennuksessa on oltava halkaisijaltaan 14 mm teräsvaipat.
 • Verkko on neulottu, solukoot valitaan mielivaltaisesti. Lohkojen pohjan kuormituksesta riippuen ne pysähtyvät 10x10 tai 15x15 cm: n muunnoksella.
 • Vahvistusta tehdään yleensä kahdessa kerroksessa, jolloin ylä- ja alareunat ovat erillään soraa ja tulevan betonituotteen päästä samalla etäisyydellä.
 • Ristikot on kiinnitetty vaurioituneiden pystysuorien tukipalkkien kustannuksella.

Tyyny täyttö

Valmistettu rakenne täytetään betonilla. Prosessi suoritetaan hitaasti niin, että kerros on yhtenäinen. Poista ilmakuplat auttavat liitososia, jotka läpäisevät täytön säännöllisin väliajoin. Pehmustettu pinta lohkojen alapuolella on varovasti kohdistettu.

Voimakkuuden parantamiseksi betoni on jätetty 20-30 päivän ajaksi. Kun ilman lämpötila on korkea, FBS-lohkojen alapuolinen pinta kostutetaan säännöllisesti vedellä halkeamien ilmenemisen välttämiseksi.

Asennuslohkot

FBS: n asettaminen suoritetaan nosturin avulla. Vahvitetun betonituotteen nostamisen jälkeen työntekijäryhmä lähettää lohkot säätiöhankkeeseen määrätyille paikoille ja korjaa ne. Kiinnitys keskenään toteutetaan ratkaisulla käyttämällä betonimerkkiä M100. Keskimääräinen seoksen kulutus yhden FBS-yksikön kiinnittämiseen on 10-15 litraa.

Aluksi lohkot säätiölle asetetaan kulmiin. Niiden välinen lanka auttaa parantamaan navigointia väliseinien lisäsyötön avulla. Säätiön pystysuuntaiset saumat myös kaadetaan laastilla.

Vesitiivistyksen tarve

Nestemäinen mastike sopii erinomaisesti FBS: n perustan vedeneristykseen. Tätä tarkoitusta varten eristävä koostumus käsittelee huolellisesti tukirakenteen ulko- ja sisäpuoliset sivupinnat.

Armopoyas-asennus

PBS-materiaalista rakennettu pohja voiman lisäämiseksi vaatii usein panssaroidun vyön. Tätä tarkoitusta varten valuraudan ylärajalle valetaan 20-30 cm: n vahvis- tettu teräsbetonivyö. Vahvikkeena käytetään 10 mm paksuja teräspalkkeja. Seuraavassa rakenteessa on tällä perusteella lattialevyt asennettu.

Jotkut ammattilaiset kiistävät tarvetta rakentaa vahvistin, tämä tehdään rakenteen omistajan harkinnan mukaan. Mutta rakentamisen laatu tällaisesta toimenpiteestä vain voittaa.

Lohkojen perustuksen rakentaminen on valmis. Työläinen teknologia perustelee itsensä luotettavaksi tulokseksi.

Kuinka tehdä säätiön vahvistaminen?

Perusta, kuten seinät, tarvitsee lämpenemistä, sitten huone on aina lämmin.

Pohja on tehty betonista, ja tämä materiaali on sellainen, että se tarvitsee lisää lämpenemistä.

Vahvistinnauhat.

Betonin laatu on sellainen, että se puristaa puristuskuormituksia täydellisesti, mutta jännityksen aiheuttama jännitys siirtyy paljon huonommin (betonimerkki ei ole kovinkaan tärkeä). Tässä suhteessa on panssaroitua vyöhykettä varattava perustukselle, kehys suojaa rakennuksen pohjaa tuhoamiselta ja vetoavien voimien torjumiseksi.

Ensimmäistä vahvistettua hihnaa kutsutaan grillageeksi, kun se on tehty kaistaleeksi 40 cm: n pituiseksi nauha-pohjalle ja kaatetaan betonia. Grillilevyn leveyden tulisi olla 0,7 - 1,2 m. Tärkein ero muiden hihnojen välistä grillausta on se, että se tehdään paitsi ulkoisten seinien, myös sisäisen pääoman alle. Ensimmäinen vyö on koko rakennuksen vahvuus takaa, joten sen valmistus on erityisen tärkeää.

Yhteinen perustuksen vahvistusjärjestelmä.

Toinen vahvistettu hihna on sijoitettava rakennuksen kehälle yläpohjapintojen päälle, jonka korkeus on 20 - 40 cm. Näin koko rakennuksen kuormitus jaetaan. Jos ensimmäinen hihna on valmistettu korkealaatuisemmalla, ei sitä ole tarpeen lämmittää toista.

Panssarisäätiöiden tekemiseksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • vedenpinnan taso;
 • lapio;
 • Bulgaria (voit käyttää metallivahvetta metallia);
 • poraa suuttimet tai ruuvimeisseli;
 • rulettirengas

Milloin sinun täytyy tehdä vahvistettu hihna perustukselle?

Betonista valmistettu vyö on tehtävä, jos tilanne kehittyy seuraavasti:

 • tulevaisuuden rakentamisen perusta on matalaa syvyyttä;
 • jos rakennuskohde sijaitsee rinteellä;
 • jos rakennustyömaalla on jokia ja suistoja;
 • suurella todennäköisyydellä seismistä toimintaa;
 • jos rakennustyömaalla on istutusmaata.

Kaikki nämä tilanteet on otettava huomioon, koska et välttämättä tee vahvistettua vyöhykettä, se voi aiheuttaa kaikkein kielteisimpiä seurauksia, jolloin rakennuksen perusteet voidaan tuhota, mikä myöhemmin johtaa rakennusten seinämien tuhoamiseen.

Miten tehdä armopoyas itse?

Säätiön asennuskaavio.

Vahvistettu vyö on suljettu yksiosainen ääriviiva, joka kulkee pitkin koko säätiötä. Se on suunniteltu varmistamaan, että pohja hankkii tarvittavan jäykkyyden, mikä säästää itsensä ulkopuolisilta negatiivisilta vaikutuksilta. Mitä tulee vahvistetun hihnan asennustöihin, tällaiset toimet eivät ole kovin erilaisia ​​kuin panssaroidun hihnan rakentaminen lattialevyille.

Ensimmäinen asia mitä tarvitset varustaa muotti, sillä sitä käytetään aluksella, jonka paksuus olisi 20 mm. Vahvistetun hihnan paksuuden suhteen sen tulisi olla samanlainen kuin seinien paksuus, joskus se voi olla jonkin verran pienempi. Tämän prosessin päätyttyä muodostuu tietyntyyppinen niche, joka on täytettävä eristävällä materiaalilla.

Silloin muottien ulkoseinät ovat kiinteät, koska betoni kaadetaan siihen, mikä aiheuttaa erittäin voimakkaita paineita seinille. Lisäkiinnikkeitä tarvitaan, joten ulkopuolelta kiinnitettyjä tukia käytetään, lisäyksenä tarvitaan poikittaisia ​​sidoksia, jotka liittävät muottien vastakkaiset seinät. Ne asennetaan sen jälkeen, kun päävahvistettu runko on koottu.

Kuinka tehdä kehyksen?

Kulma vahvistusjärjestelmä.

Nyt sinun täytyy tehdä kehys, se on valmistettu neljästä pitkittäisestä sauvasta (voi olla enemmän). Tee näin venttiili, jonka läpimitta on vähintään 12 mm. Tällaisen kehyksen leikkauksen tulisi olla joko neliö tai suorakulmio. 40-50 cm: n etäisyydellä pitkittäisvaijereita on kiinnitettävä vaaka- tai pystysuorilla hyppyillä, koska niitä käytetään vahvistamiseen, jonka läpimitta on 6-8 mm. Jotta kaikki kehyksen elementit yhdistettäisiin, sinun on käytettävä neulontankaa.

On välttämätöntä ottaa huomioon se, että lujitetta käytetään korroosiota vasten. Tämän välttämiseksi kehys on sijoitettu niin, että se ei ole suurempi kuin 5 cm, mutta se on vähintään 3 cm.

Kun luuranko on valmis, se on asennettava muottiin, minkä jälkeen se on kaadettava betonilla. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää, että kaataminen tapahtuu kerrallaan, betoni tarttuu paljon paremmin, kiinteytys tapahtuu tasaisesti, mikä tekee siitä paljon kestävämpää. Tämä puolestaan ​​johtaa siihen, että aromabelt on myös tarpeeksi vahva.

Betonin kaatamisen yhteydessä voi muodostua aukkoja, jotta ne voidaan poistaa, voit käyttää samaa raudoitusta, betonia yksinkertaisesti "lävistetään". Voit käyttää näihin tarkoituksiin värähtelijää, joka antaa paljon suuremman vaikutuksen. Jos betonia kostutetaan aika ajoin, se antaa myös lisää vahvuutta, joten on suositeltavaa kostuttaa se joka päivä, ei ole mitään vaikeaa tässä menettelyssä.

Muotti poistetaan 4-5 päivässä, mutta betonipohjan vahvistuva hihna on vihdoin valmis vain muutamassa viikossa. Ja sitten vain säätiö on vahva, mutta myös perusta.

Armopoyas: Mikä on armopoyas, missä tapauksissa sitä tarvitaan ja miten

Armopoyas voimalevyn alla, pohjaan, seiniin, välilevyjen päällekkäisyyksien alla

Irrota teräsrenkaat puupellistä ja se hajoaa. Puhdista talon vahvistettu vyö ja rakennus ei kestä kauan. Tämä on yksinkertaistettu mutta hyvin visuaalinen selitys tarpeesta vahvistaa seiniä. Jokainen, joka aikoo rakentaa vahvan talon, on hyödyllistä tietoa tarkoituksesta, tyypeistä ja laitteiden armopoyasta.

Mikä on armopoyat

Mikä tämä muotoilu ja mitä toimintoja se suorittaa? Armopoyas - monoliittista teräsbetonia sisältävä teippi, joka on sijoitettu rakenteilla olevan talon eri tasoille.

Vahvistettu hihna täytetään pohjalla, lattialevyjen alla ja sähkölevyjen alla (kannattimien palkit).

Tällä vahvistusmenetelmällä on neljä tärkeää tehtävää:

 1. Lisätään rakennuksen paikkatiheyttä.
 2. Se suojaa pohjaa ja seiniä maaperän epätasaisen vedenpoiston ja rypistyksen aiheuttamilta halkeilulta.
 3. Se ei salli raskaiden laattojen työntää herkän kaasun ja vaahtobetonin läpi.
 4. Luotettavasti yhdistää katon ristikkojärjestelmän kevyiden lohkojen seiniin.

Päämateriaali seinien jäykkyyden lisäämiseksi oli ja pysyy betonina. Pienemmille sivuraiteille voit käyttää vähemmän tehokkaan tiilen panssaroitua vyötä. Se on 4-5 riviä tiilimuurausta, jonka leveys on yhtä suuri kuin kantavien seinien leveys. 30-40 mm: n verkko, jonka halkaisija on 4-5 mm, sijoitetaan jokaisen rivin saumaan.

Missä tapauksissa vaaditaan armopoyoja?

Armopoyas seinille

Seinien vahvistaminen vahvistetulla vyöllä ei ole aina tarpeen. Siksi ei ole tarpeen tuhlata rahaa siihen seuraavissa tapauksissa:

 • säätiön pohjassa on voimakas maa (kivinen, karkea tai karkea hiekka ei ole kyllästynyt vedellä) seinät on rakennettu tiilestä;
 • rakennetaan yksikerroksinen talo, joka on peitetty puupalkilla, ei vahvistetulla betonipaneelilla.

Jos paikan päällä on heikkoja maaperää (jauhettua hiekkaa, siirappia, savea, turvemaa), vastaus kysymykseen vaatii vahvistusvyön, on ilmeinen. Ei saa tehdä ilman sitä siinä tapauksessa, että seinät on rakennettu laajennetusta savesta tai betonista huokoisista lohkoista (vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni).

Nämä ovat hauraita materiaaleja. Ne eivät kestota maaliikkeitä ja pisteitä kuormituksista lattialevyistä. Armopoyas poistaa seinien muodonmuutoksen riskin ja jakaa tasaisesti kuorman lohkojen levyiltä.

Arbolitovyh-lohkojen osalta (seinämän paksuus on vähintään 30 cm ja lujuusluokka ei ole pienempi kuin B2.5) armopolioita ei tarvita.

Armopoyat voimalevyn alla

Puupalkkia, johon kattotuolit ovat, kutsutaan mauerlatiksi. Hän ei voi työntää vaahtomuovilohkoa, joten se voi tuntua jollekulle, jota hänen armopoyassansa ei tarvita. Oikea vastaus tähän kysymykseen riippuu kuitenkin materiaalista, josta talo on rakennettu. Asennuslevy ilman panssaroidun hihnan sallittua tiiliseinille. Ne pitävät kiinni ankkurissa, joka pitää ruohonleikkuja heille.

Armopoyat voimalevyn alla

Jos kyseessä on kevyt lohko, niin armopoyat täytyy kaataa. Höyrytetyllä betonilla vaahtobetoni ja laajennettu savi estää kiinnityksen, joka on mahdoton vahvistaa. Siksi erittäin voimakas tuuli voi repätä leikkurin seinältä yhdessä katon kanssa.

Armopoyas perusta

Tässä lähestymistapa voitto-ongelmaan ei muutu. Jos säätö on asennettu FBS-lohkoista, tarvitaan armopoyat. Lisäksi se olisi tehtävä kahdella tasolla: perustan pohjalla ja yläreunassa. Tällainen ratkaisu suojaa rakennetta maaperän nostoa ja laskeutumista aiheuttavilta voimakkailta kuormituksilta.

Betonin nauhalevyille tarvitaan myös vahvikelihihnoja, ainakin pohjan tasolla. Betoni on taloudellista, mutta materiaali ei kestä maapallon liikkumista, joten sen vahvistaminen on välttämätöntä. Mutta panssaroidun vyön ei tarvita monoliittiselle "nauhalle", koska sen pohja on teräksen volyymikehys.

Ei ole tarvetta tämän suunnitelman mukaiselle laitteelle ja vankalle pohjalevylle, joka kaadetaan rakennuksen alle heikkoon maaperään.

Armopoyat tyyppisten välilevyjen päällekkäisyyksien mukaan

Paneelissa, joka perustuu laajennettuihin savibetonilohkoihin, kaasu- tai vaahtobetoniin, vahvistettu hihna on tehtävä epäonnistumatta.

Sitä ei voida kaataa monoliittiseen raudoitettuun betoniin, koska se siirtää kuorman tasaisesti seiniin ja sitoo ne tiukasti yhteen tilarakenteeseen.

Panssaroitua vyötä, joka perustuu kevyisiin lohkoihin (hiilihapotettu, laajennettu savi, vaahtobetoni), ei ole tarpeen. Tällöin on riittävää kaataa 4-6 cm: n paksuisista betonista valmistetut tukialustat palkkien alla estämään lohkojen pakottamisen vaara.

Miten tehdä armopoyas

Vahvavyön jäykkyyden tekniikka ei eroa monoliittisen perustuksen kaatumismenetelmästä.

Miten tehdä armopoyas

Yleensä se koostuu kolmesta operaatiosta:

 • Valmistusvahvistushäkki;
 • Muottien asennus;
 • Betonivaihto.

Työn tietyt hienovaraisuudet ja vivahteet ilmestyvät riippuen panssaroidun vyöhykkeen sijainnista.

Vahvistettu vyö pohjan alla

Sanotaan, että sen leveyden tulisi olla 30-40 cm leveämpi kuin pääbetonin "nauhan" tukevan osan leveys. Tämä vähentää merkittävästi rakennuksen paineita maassa. Riippuen talon korkeudesta, tällaisen hihnan paksuus voi olla 40-50 cm.

Ensimmäisen tason vahvistettu hihna on tehty rakennuksen kaikkien kantavien seinien alla, eikä vain ulkoisiin. Sen kehys on tehty sidontalaitteiden sitomismenetelmällä. Hitsausta käytetään vain esivalmisteluun (kiinnittäminen) päävahvistukseen yhteiseksi tilarakenteeksi.

On suositeltavaa tehdä tällaisen hihnan kaataminen betonilla kerrallaan jättämällä liitokset, jotka vähentävät lujuutta. Päävahvistimen halkaisija voi olla 16 - 20 mm. Poikittaisten kiinnittimien halkaisija on 8-10 mm ja niiden korkeus on enintään 20 cm.

Armoyas toinen taso (pohjalla)

Tämä muotoilu on olennaisesti liuskajohdon (betoni, lohko) jatkaminen. Vahvistusta varten on tarpeeksi käyttää 4 sauvaa, joiden läpimitta on 14-18 mm, sitomalla ne halkaisijaltaan 6-8 mm.

Jos tärkein säätiö on butobetonny, ei ole ongelmia asennettaessa muottirakennetta panssaroidun vyön alla. Voit tehdä tämän jättää tilaa (20-30 cm) asentamaan lujitusholkkia ottaen huomioon betonin suojakerroksen (3-4 cm).

Lohkojen kanssa PBS-tilanne on monimutkaisempi, koska muotti ei ole asetettu. Käytä tässä tapauksessa puupalkkeja, joita kannatetaan muottipaneelien pohjalla. Ennen asennusta levyt ovat täynnä leikkuulaudat, jotka ulottuvat muottien mittojen ulkopuolelle 20-30 cm: n etäisyydellä ja eivät salli rakenteiden siirtymistä oikealle tai vasemmalle. Liitettävien levyjen yläosaan kiinnitettävät muottipaneelit lyhyet ristikkopalkit on naulattu.

Mahdollisuus kiinnittää muottipanssarihihna pohjaseinässä

Kiinnitysjärjestelmää voidaan yksinkertaistaa kierteitetyillä sauvoilla. Ne asetetaan pariksi muottipellolevyihin 50-60 cm: n etäisyydeltä. Kun kiristimet on kiristetty muttereilla, meillä ilman puuportaat ja ristikkorakenteet saavat riittävän vahvan ja vakaan rakenteen betonin kaatamiseksi.

Tämä järjestelmä sopii myös muottiin, joka vaatii panssaroitua vyötä lattialevyille.

Betonilla täytettävät nastat on käärittävä lasineeseen tai laitettava niihin vähän öljyä. Tämä helpottaa niiden poistamista betonista, kun se on kovettunut.

Ihanteellisesti sen leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinämän leveys. Tämä voidaan tehdä siinä tapauksessa, että julkisivu on täysin viilutettu levyn eristyksellä. Jos kuitenkin päätetään käyttää vain kipsilasia koristeluun, panssarihihnan leveyttä on vähennettävä 4-5 senttimetrin kohdalla, jotta vältettäisiin tilaa vaahtomuoville tai mineraalivillalle. Muussa tapauksessa jäykistysvyön asennusvyöhykkeeseen ilmestyy erittäin kiinteä mittasuhde.

Tee armopoyat hiilihapollisella betonilla, voit käyttää toista ratkaisua. Se koostuu kahden ohuen lohkojen asennuksesta muurien reunoihin. Näiden välissä on teräsrunko ja betoni kaadetaan. Lohkot toimivat muottipesässä ja eristävät hihnan.

Jos höyrystetyn betoniseinän paksuus on 40 cm, tämän jälkeen voidaan käyttää 10 cm: n paksuisia väliseinämiä.

Pienemmällä seinämänpaksuudella voit tehdä sen itse standardin mukaisessa muurilohkossa katkaisemaan panssaroidun hihnan kourun tai ostamaan valmiin ilmastetun U-lohkon.

Vahvikotelon leveyden ja korkeuden on oltava sellainen, että monoliittisen rakenteen jälkeen metallin ja hihnan ulkopinnan välissä on vähintään 3-4 cm suojakerroksesta betonia.