Armopoyas FBS: llä

Kysymys: Sargulov

Ihmettelen, tarvitsette armopoyat yli FBS: n

Säätiöni asetetaan 90 cm: n ja 100 cm: n syvyyteen. Tyynyn leveys on 1 metri, korkeus 40 cm, seisomaan erikokoiset FBS-levyt, leveys 40 ja korkeus 60 cm

Aion kaataa armopoyat ja mietin kuinka pitkä kaataa se. Muistan jonnekin, että suosittelet sitä 30cm, mutta et löytänyt sitä mihinkään viestinnän historiaan, tai et suositteli sitä :))

Verkko myös sanoo, että on välttämätöntä olla vähintään 22 cm, muuten se ei toimi, toiset taas eivät ole tarpeellisia. Kerro minulle. Alueen, jota minulla on, ei ole seisminen, hiekan pohja on mereen karkea osa

Kommentit

Vastaan ​​huomenna 1.04.2015.

Ehkä me neuvotelimme.

Katso, kuten ymmärrän, teidän FBS-korttelinne ovat yhdessä rivissä. Tällöin tarvitaan niveliä ja sen korkeus on todella 22 cm - 30 cm (kullan keskiarvo 25 cm), koska kukin yksikkö toimii itsessään.

Jos PBS: llä on useita rivejä ja ne tulevat pukeutumaan, tarvitaan vain yli 10-15 senttimetrin kokoiset punkit.

Tästä syystä ensimmäinen vaihtoehto, kun panssaroidun vyön 400x250 mm: 4 pituussuuntaista tankoa, joiden läpimitta on 12-14 mm, sidottuna poikittaisella lujituksella, jonka halkaisija on 6-8 mm ja askel 30 cm.

Tai armoshva 10-15 cm: vahvistettu pituussuuntaisella vahvikkeella, jonka läpimitta on 12-14 mm, poikittain halkaisijaltaan 8-10 mm ja askel 30 cm.

Hei, päätin rakentaa FBS: n perusta. Työnnä 30 cm: n hiekka- ja sora-alusta, aseta kalvo, laita 12 mm: n vahvistus 3 tangoksi ja kaada 5 cm liuosta, laita FBS uudelle liuokselle ja pudota uudelleen. Toinen rivi lohkojen, jälleen ratkaisu ja laittaa 3 riviä tiiliä. Kerro minulle, tämä säätiö sovi maaperään? Talon tehty hiekkalaatikoiden ja sora sekoitetaan.

Emme suosittele muiden lukijoiden hauissa kysyttyjä kysymyksiä. Jos kysymys on aiheellinen, pyydä sitä sitten erillisellä säikeellä Kysy kysymys -painiketta (oranssi, oikealla).

Jos teet kysymyksen, ilmoita välittömästi alueesi asuinpaikka ja pohjavesien määrä.

Kiitos ymmärryksestä!

Hei. Auta kiitos. Päätin laittaa 40-jalkaisen kontin FBS-kiin. FBS-ki perustettiin aiemmin valmistettuun raunioon, joka on tasoa alempana. Nyt ihmettelen, onko se tarpeellista kaataa seismiset hihnat (armopoyat) FBS-okin yläosaan asennuksen jälkeen. FBS-ki asennettiin ilman aukkoja koko kehän kesken. Kiitos jo etukäteen.

Emme suosittele muiden lukijoiden hauissa kysyttyjä kysymyksiä. Jos kysymys on aiheellinen, pyydä sitä sitten erillisellä säikeellä Kysy kysymys -painiketta (oranssi, oikealla).

Jos kysyt kysymyksen, ilmoita välittömästi alueesi asuinpaikka, maaperä ja pohjavesi.

Armopoyas kellariin - tarkoituksenmukaisuus, tarkoituksenmukaisuus, laite

Rakenteisen rakennuksen kestävyyden takuu, kuten tiedetään, on hyvin perusteltu perusta. Se vastaanottaa ja jakaa kuorman koko rakennelmasta, mutta jos oikeita rakennustekniikoita ei noudateta, se voi virheellisesti "toimia". Erityisesti esivalmistettujen lohkojen perustukset useimmissa tapauksissa edellyttävät panssaroidun vyön asennusta, joka ei salli yksittäisten osien sakkautumista. Ne vähentävät merkittävästi riskejä, jotka johtuvat epätasaisesta kuormituksesta, pienentävät halkeamien todennäköisyyttä ja lisäävät merkittävästi koko rakenteen käyttöikää. On huomattava, että monoliittiset betoniteräkset eivät tarvitse vahvikenauhaa, koska niiden muotoilu on jo yhtenä kokonaisuutena.

Lisävahvistuksen tarkoitus ja toteutettavuus

 • pystysuuntaisten kuormien tasainen jakautuminen, jonka rakenteen maanalaisessa osassa katsotaan kantava seinämät;
 • estää seinien halkeilun aiheuttaman äkillisen kutistumisen;
 • pisteiden kuormituksen kompensointi, joka johtuu rakennuksen seinien vääristymisestä käytön aikana, rakennuksen virheiden aikana tai suunnittelun virheellisissä laskelmissa.

Panssaroidulla hihnalla on siis purkaustoiminto, jonka seurauksena resistanssin erilaisiin muodonmuutoksiin kasvaa. Rakenteiden toteutettavuus kasvaa seuraavissa tapauksissa:

 • rakennustyömaan sijainti joiden, kaivojen tai mäkisen maaston lähellä;
 • suurta todennäköisyyttä seismisestä toiminnasta;
 • matala pohjan rakentaminen.

Rakennuksen suojaamiseksi negatiivisilta vaikutuksilta myöhemmin, edellä mainittuja tekijöitä on tarkasteltava alkuvaiheessa.

Vahvistettu perusyksikkö

FBS-säätiön rakentaminen tarjoaa kaksi tapaa asentaa lohkoja - hiekkalaatikkoon tai betonipohjalle. Monoliittinen pohja, joka on valmistettu betonista ja joka on raudan runkoon kiinnitetty, mahdollistaa jäykän perustan, jonka avulla voit selviytyä pakkasenkestävien voimien vaikutuksista ja estää lohkojen liikkumista vaakasuorassa suunnassa.

Betonipohjan vahvistamiseksi perustuksen alapuolella valmistetaan teräsraudoitusluokasta A-3 oleva neliön tai suorakaiteen muotoinen luuranko, joka mahdollistaa sauvan taivuttamisen kylmässä tilassa 90 asteen kulmassa. Pitkittäisten sauvojen halkaisija on valittu vähintään 12-14 mm, ja poikittainen, joka sijaitsee säännöllisin väliajoin 40-50 cm, välillä 8-10 mm. Kehitettävän kehyksen elementit on liitetty toisiinsa teräslangan leikkauspisteessä.

Liitettäessä tangot hitsausta ei sallita, koska se heikentää vahvikkeen lujuusominaisuuksia.

Kokoonpannu rakenne sijoitetaan valmistettuun muottiin ja kaadetaan betoniseosta. Pohjan lujuuden varmistamiseksi kaataminen tulisi tehdä yhdessä vaiheessa. Tämä varmistaa ratkaisun yhdenmukaisen asettamisen ja lisää valmiin rakenteen lujuutta. Lohkoperustan alla olevan betonityypin korkeus on yleensä 30-40 cm, leveys on halkaisijaltaan 70-120 cm.

Muotti poistetaan aikaisintaan viikossa, mutta sen on sallittava jatkaa rakennuksen maanalaisen osan rakentamista vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan voimaa. On syytä huomata, että asiantuntijoiden melko usein vahvistettua betonipohjaa, joka on järjestetty esivalmisteen alapuolelle, pidetään alempana panssaroituna vyönä.

Ylävahvistettu perusvyö

Seuraava askel maanalaisen rakenteen kovettumisessa on ns. Kellarin panssaroidun hihnan laite, joka on asetettu pohjalle. On huomattava, että ilman betonipohjaa lohkoperustan alla, panssaroitujen vyön tulos on vähäinen, mikä vaikuttaa varmasti rakenteen kestävyyteen.

Armopoyas toimii vain lujitetuilla betonipinnoilla, jotka on asetettu lohkojen alle!

Teosten tekniikka ei käytännössä eroa betonin alapuolella olevasta laitteesta. Ensin rakennettu lohkojen yläreunaa ympäröivä muotti, jonka jälkeen valmistetaan valmiiksi vahvistettu häkki. Seuraavaksi kellariin panssaroitu hihna kaadetaan betoniseoksella 200-400 mm: n korkeuteen (hankkeen mukaisesti). On tärkeää ymmärtää, että säätiön yläraudoitusvyö ei kuormittele paitsi seinistä vaan myös lattiapinnoista, jotka toimivat maanalaisessa rakenteessa epäsymmetrisesti.

Laaja mielipide on, että jos säätiön säätiö on oikea, emäksisen panssaroidun vyön ei tarvita. Kuitenkin sen läsnäolo ei ole koskaan tarpeeton johtuen siitä, että rakenne olettaa tasaisen kuormituksen, jonka säätiö ottaa ulkoisista seinistä. Katsotaan myös, että lujitushihna on tarpeen vain tulevan rakennekotelon kehän ympärillä. Kuitenkin, jos betonilevyjä käytetään lattialevyinä, on tarpeen tehdä betoniteräputkistoa kaikkiin taloyhtiön seinämiin.

Armopoyaa ei tarvita seuraavissa tapauksissa:

 • puurakennusten rakentamiseen;
 • kehysrakennusten rakentamisen aikana;
 • kun kaadetaan monoliittista nauhaa tai laattoja vahvistettua betonipohjaa.

Pilarin tai pylväspohjan rakentamisessa, jossa on vannenauha monoliittisen grillauksen muodossa, jälkimmäistä voidaan pitää eräänlaisena panssaroituna hihana. Siitä huolimatta, että se on erillinen rakenne, sen tehtäviin kuuluu myös kuormien ottaminen rakennuksen maanalaisesta osasta ja jakaa ne tasaisesti paaluille tai pylväille.

Valmiin säätiön vahvistaminen

Rakennuksen pitkän ja pitkän aikavälin toiminnan aikana säätiön sakkautuminen tapahtuu usein. Heikkoilla mailla pieni jalanjälki johtaa epätasaiseen rakenteiden alentamiseen perustan alapuolelle, mikä aiheuttaa rakennuksen vääristymiä. On mahdotonta havaita virheitä ajoissa ja tehdä rakenteen myöhemmästä tuhoamisesta mahdotonta luomalla vahvistettu hihna kellarikerroksen ympärille, mikä vähentää maaperän painevoimaa lisäämällä vertailualuetta.

Rakennustekniikka ei ole kovin erilainen kuin raudoitettujen betoniliuskojen kaatoaminen ja se koostuu useista päävaiheista:

 • kaivamalla rengas kaivon ympärille kehyksen;
 • muottien asennus;
 • vahvistuskehyksen kokoaminen ja asennus;
 • betoniliuoksen kaataminen.

Tekniikan ero on kokoonpannun metallikehyksen jäykkä sitominen pohjaseinän pohjaan. Tätä varten on tarpeen tehdä reikiä ja työntää niihin lujittavia sauvoja ja tarttua kehykseen, joka on kiinnitetty muottiin sähköhitsauksen avulla. Tällainen aikaavievä mutta tehokas tekniikka mahdollistaa muiden ominaisuuksien antamisen vahvistetulle perustukselle, mikä vahvistaa sen kantavuutta, jotta sen myöhempi kutistuminen olisi mahdotonta.

Kuinka kiinnittää kilpikonnat armopoyasille fbs-lohkoille?

Hei, tällainen kysymys: Miten voin korjata suojapussin suojukset FBS-korttelilla?

Hihnan korkeus 30 cm. Suojukset molemmin puolin. Kiinnittäkää vain kiinnittimiä fbs-lohkossa (napa, ankkuri) - tai miten?

säästää hiusneuloja napojen sijasta, hän koputti yläosan yhdessä tankoihin ja alas hän asetti lujituksen 10 ja taivutettiin päät

Ajattelin sitä. Mutta ratkaisu ei ponnahtaa, seinät eivät nouse, ellei.

30cm ei nouse, ei enää.

ei nouse. Itse ja 60 cm lil. Voit silti vanhanaikaisesti - lanka.

ei nouse. Itse ja 60 cm lil. Voit silti vanhanaikaisesti - lanka.

Minun Kirghizin lanka tehtiin neulomalla useissa kierreissä. Yläpalkit.

Kuka nousee aikaisin, Jumala antaa

ei nouse. Itse ja 60 cm lil. Voit silti vanhanaikaisesti - lanka.

En saanut sitä. Kyllä, ja hän ei saa, vain puristaa ulkopuolelta ja tehdä strippaus.

ei nouse. Itse ja 60 cm lil. Voit silti vanhanaikaisesti - lanka.

En saanut sitä. Kyllä, ja hän ei saa, vain puristaa ulkopuolelta ja tehdä strippaus.

ei nouse. Itse ja 60 cm lil. Voit silti vanhanaikaisesti - lanka.

En saanut sitä. Kyllä, ja hän ei saa, vain puristaa ulkopuolelta ja tehdä strippaus.

Yhdessä paikassa hän myös kierreli lankaa (halkaisijaltaan 1 mm), hihnan korkeus ei murskaa hieman.

Ja toisessa hän teki jäljellä olevan puupalkin kanssa (kuten kuvassa, alempi tappi) leikataan seinämän paksuuden (tai hieman vähemmän, niin että se on vedetty ylöspäin), ja sitten ruuveilla muurausseinän läpi.

Tässä on hehkuva kynsi, yläpuolella palkit voidaan naulata.

30 * 40 armopoiaa, jotka on kierretty lanka ja tangon päällä, ei murskattu.

Olisi naitava uskoa, että rakentaminen loppuu.

Mikä voi auttaa?

Epävakaa kellari osoittautui. Riittävät korkeudet lämpimään lattiaan!

Voit silti vanhanaikaisesti - lanka.

Isoisä voi ja levyt

Pidän siitä. koko 21 * 21

ylhäältä kiristämällä tangon läpi mustalla ruuvilla 90 sekunnin välein 0,7-1 metriä

pohjakulmat joka metriin. seinään 2 ruuvia 8 * 65, levylle 2-3 mustia ruuvia 45

Viimeisimmässä armeijan taistelussa 1 ruuvi lankesi ylähengityksessä, mutta siellä oli "miekka", joka jopa ilman betonia antoi kuorman.

tälle täytölle ilman tapahtumaa

pohjakulmat joka metriin. seinään 2 ruuvia 8 * 65, levylle 2-3 mustia ruuvia 45

kirjoittaja fbs alla.. poraus ei ole niin kätevä

Kiitos, kuten ymmärrän - luovuuden mahdollisuudet, jotka pitävät)))

Kaksi viikkoa sitten kaatoi armopoyas 56 metriä 30kh40sm. Otin 20 tiedostoa 10 metrin välein. Sawed puolessa, jätti 3 metriä ylimääräistä.

Decking räpytti heidät, 40-ka aluksella. Ylhäältä 50-70 cm: n päähän 25. kaikki muotit, jotka on koottu itsekierteittäviin ruuveihin. Betonipumppu täytettiin 23 m: n nuolella liitosbetonista. Lily kulman takana. Kaikki, mitä tuli ulos, ei ollut sellainen, jossa ei tunnustettu, ei muuttunut.

Kyllä, nastat ovat enimmäkseen suorassa alemassa Daski ruuveilla.

Osa konkreettisen vaimon jäännöksistä kaadettiin muotoihin laatoille.

Lohkojen perusteet fbs: kuinka sijoittaa lohkoja

Esivalmistettu säätö mahdollistaa kohteen nopeuden nopeuttamisen. Paras vaihtoehto on FBS-lohkot, jotka ovat korkealaatuisia. On tarpeen asettaa ne TTC: n teknisten standardien suositusten mukaisesti geologisista olosuhteista ja topografiasta riippuen.

Esivalmistettujen nauhalementtien rakentaminen

PBS-lohkojen perustus, joka on alhaisempi kuin monoliittirakenteet, paikkatietojousissa. Siksi sementti-hiekkalaasti on vahvistettu kahdella tasolla. Lohkojen alapuolelle kaadetaan jalka, joka on betonoitu viimeisen rivin yli.

Luotettavampi on malli, jossa lohkot on asennettu FL-levyille, joissa on vahvistusta. Levyjen ja lohkojen asettaminen voi olla lähellä toisiaan tai purkautuneella tavalla, mikä säästää rakennusbudjetin.

Huomio: Tekniikan tärkein haitta on juuri panssaroidun vyön tarve - erityislaitteiden kustannusten lisäksi (yksiköt asennetaan nostureilla), sinun täytyy tilata tai vaivaa betonia, rakentaa kehyksiä vahvistuspalkkeilta. Rakenne voidaan ladata vasta 4 - 28 päivän kuluttua ilmasto-olosuhteista riippuen.

Asennustekniikka

Säätiö on rakennettu käyttäen muurausteknologiaa. Vain tiilien sijaan käytetään suurikokoisia FBS-lohkoja. Ne on kiinnitettävä erityiseen kokoonpanoratkaisuun, jossa käytetään hienoa hiekkaa. Käytännössä yleisesti käytettyä karkeaa hiekkaa käytetään useammin, modifioivia lisäaineita lisätään siihen plastisuuden varmistamiseksi.

Liuskajohdot ovat perinteisesti heikko kohta rakennuksen vedenpitävyyden suhteen. Siksi on suositeltavaa käyttää läpäiseviä koostumuksia, jotka tekevät liuoksesta vedenpitävän. Matala nauhat edellyttävät täyden valikoiman toimintoja savimaiden maaperän turpoamisen poistamiseksi:

 • roskia tai hiekkaa taustalla olevassa kerroksessa ja sinusoireiden täyttö
 • rengasmainen, seinä tai säiliön tyhjennys
 • ulkopinnan MZLF ja sokean alueen eristys

Huomio: Teollisuus tuottaa useita eri kokoja eri seinämäpaksuuteen, säätiön kantavuuteen. Valinta tehdään suunnittelijoilta riippuen geologiasta, sivuston helpotuksesta.

Akselien täysimittainen poisto

PBS-lohkojen perusteet on määritelty tavanomaisella tavalla ottaen huomioon alueen rajat, kylän infrastruktuurin "punaiset linjat":

 • etäisyys kadun keskustasta 5 m, kulku 3 m
 • Naapurisuoja etäisyys 3 m

Septiset säiliöt, keskitettyjen vesihuollon viestintäkaivot, viemärijärjestelmät on pidettävä 4 metrin etäisyydeltä.

Huomio: Etupaneeli menee yleensä ulkopuolelle tai se kulkee suorassa kulmassa. Merkinnät tehdään 1,5 m: n kaivannot / kuoppaan sijoitetuilla rätteillä.

kaivanto

Perusseinä / kaivannon kehittämistä varten tehdasvalmisteiset perustukset on kiellettyä tasoittaa pohja samalla maaperällä, joka poistetaan niistä. Toisin sanoen, jos erillisellä alueella oli vahingossa tapahtuva tunkeutuminen suunnittelumerkin alle, reikä on täytettävä romuilla tai hiekalla, tiivistämällä nämä materiaalit värähtelevällä levyllä. Tai kaada betonipannu tähän paikkaan yli 10 cm: n syvyyteen.

FBS-lohkareiden pohjakaivojen leveyden tulee olla 1,2 m ulospäin, 0,6 m sisäänpäin. On tarpeen antaa työntekijöille pääsy vedenpitävyyden aikana, kiinnittää nauhan ulkopinta ekstrudoituun polystyreeni-vaahtoon, tehdä seinän kuivatus ja eristää sokea alue.

Peruskerros

Hiekka- tai murskattua kivityynyä perustuksen alla, jossa käytetään FBS-lohkoja, ei tarvita sora- ja karkeilla hiekkasilla. Kaikilla muilla mailla on savea, joka on vaarallista paisua, joten taustalla oleva kerros on edellytys. Sen rengas on vähintään kaksinkertainen nauhan koon mukaan, ja pohjaveden pinnan taso on korkea, murskattua kiveä käytetään pohjaveden alhaisella hiekalla.

Aallotetuista rei'itetyistä putkista valmistettu viemärijärjestelmä on integroitu alla olevaan kerrokseen seuraavan kaavan mukaan:

 • kaaria 50 x 50 cm ympärillä, yhdistetty suljettuun silmukkaan
 • drift ajamaan 4-7 astetta yhteen suuntaan
 • viemäröinti sivuilla ja yläosassa 180-270 asteen kulmassa
 • tarkastuskaivot kulmissa, etäisyys pohjasta 0,7 - 1,2 m
 • Geotekstiilit asetetaan viemäreihin, 10 cm murskattua kiveä täytetään
 • sitten ne täytetään samalla luonnollisella suodattimella

Huomio: Vedenpoistojärjestelmän on oltava pohjan pohjalla vesiputken tehokkaaseen poistoon, joka väistämättä kertyy alustan alapuolelle ja täyttöön.

Asettelulevyt FL

Koska FBS-lohkoilla ei ole vahvistusta, pohja on vahvistettu niiden alla FL-levyjen mukaan tekniikan mukaan:

 • Bikrostin, TechnoNIKOLin ja muiden valssautuneiden materiaalien tuotannosta
 • levyjen asentaminen kulmiin, vaakasuoran tason kohdistaminen yleisellä tasolla
 • sijoitetaan laatat rakennuksen katoksen alla lähelle toisiaan tai purkautuneella tavalla siten, että jokaisen alemmalla rivillä oleva yksikkö lepää reunansa kahdella levyllä
 • täytä aukkoja hiekalla tai soraa tärinän tiivistämällä materiaalia tai kaatamalla betonia

Huomio: Levyjen asentamisen jälkeen rullan vedeneristeen reunat on taivutettava, sulatettava FL: n pystysuorilla tai kaltevilla pinnoilla.

FBS: n asennus

Analogisesti klassisen muurauksen kanssa kulmat rakennetaan ensin, sitten FBS pinotaan vaiheissa tai reunalla. Teknologia riippuu käytetyistä koneista. Esimerkiksi jos nosturi ei pääse vastakkaiseen lävistäjään, ensin kaikki rivit pystytetään puomialueella. Sitten nostolaitteisto korvataan, vastakkainen kulma on valmis, nauhalistan seinät.

Keräysnauhan asennusta harkitessaan:

 • säätiöllä on viestintäyksiköitä, joille on jätettävä tekniset aukot
 • majakka-elementit on asennettu uloimpien, sisäisten laakeri-seinämien liitäntäpaikkoihin, jolloin suorat osat on täytetty
 • sisäseinissä oviaukot ja ilmanvaihto ovat välttämättömiä
 • perustusten kellarissa käytetään myös ilmanvaihtokanavia, jos päällekkäisyydet palkkien suuntaan on suunniteltu

Lattialle maassa ei tarvita näitä reikiä, koska ei ole maan alla.

Huomio: Raskas laitteisto, viestintä (uuni, tikkaat), käytetään erillisiä säätöjä, jotka on erotettu pääteippeestä vähintään 10 cm: n välein.

Muurausverkko

Vahvan geometrian aikaansaamiseksi esivalmistetun perustuksen ansiosta lisäämällä tilavuutta käytetään armopoyaksia. Se kaadetaan tekniikkaan:

 • muottipaneelien asennus lohkojen yläreunaan
 • vahvistuskotelon asennus kahteen pitkittäiseen palkkihihnaan
 • betonia, tiivistymistä syvällä tärytinseoksella

Huomio: Panssaroidun vyön korkeus on yleensä 30 - 40 cm, joten ilmanvaihto ei ole tuulettu, mikä heikentää rakennetta. Siksi ne on jätettävä esivalmisteen perustuksen aiemmille riville.

Vedeneristys, eristys ja sokea alue

Maanalaisten betonirakenteiden käyttö vaatii suojaa kosteudelta. Tällöin kaikki käytettävissä olevat pinnat käsitellään kipsi-, rappaus- tai liima-aineella.

 • pinnoite tehdään bitumilla, polymeerillä, harvemmin epoksimuovilla useissa kerroksissa
 • kosteutta kestäviä seoksia käytetään kipsiin
 • valssattu vedeneristys on fuusioitu bitumikerroksella, liimalla kiinnitetty tai itsekiinnittyvä kerros

Varoitus: Jotkut yhdisteet eivät ole yhteensopivia eristeen kanssa, koska öljyhartsit rikkovat ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, joka on asennettu vedenpitävyyteen.

Ulkoinen eristys mahdollistaa pohjan suojaamisen jäädytykseltä, sokean alueen lämmöneristys säilyy maaperän maalämpöä estäen betonirakenteiden vieressä olevan maaperän jäätymisen. Yhdessä aiemmin tehtyjen töiden kanssa (kuivatus + pohjamaali ei-metallista materiaalia), tämä riittää vähentämään kuormittavia voimia, jotka vetävät kuormitusta minimiin.

Sokea alue estää pinnan kosteuden tunkeutumisen vesiputken linssiin, mikä myös auttaa eliminoimaan turvotusta ja lisäämällä kuivatusjärjestelmän resursseja.

Huomio: Sokean alueen on oltava teknisen aukon alapinnan alapuolella. Jäykät liitokset voivat johtaa hallitsemattomiin muodonmuutoksiin, halkeiluun tai täydelliseen tuhoamiseen, betonipinnoitteena ja perustusnauhana.

Siten yksittäiselle kehittäjälle ei ole vaikeata koota säätiötä PBS: ltä. Rakennusbudjetin vähentämiseksi erityislaitteiden vuokraamisen yhteydessä sinun on suunniteltava oikea työ kalliiden laitteiden seisokkien välttämiseksi.

Armopoyas: Mikä on armopoyas, missä tapauksissa sitä tarvitaan ja miten

Armopoyas voimalevyn alla, pohjaan, seiniin, välilevyjen päällekkäisyyksien alla

Irrota teräsrenkaat puupellistä ja se hajoaa. Puhdista talon vahvistettu vyö ja rakennus ei kestä kauan. Tämä on yksinkertaistettu mutta hyvin visuaalinen selitys tarpeesta vahvistaa seiniä. Jokainen, joka aikoo rakentaa vahvan talon, on hyödyllistä tietoa tarkoituksesta, tyypeistä ja laitteiden armopoyasta.

Mikä on armopoyat

Mikä tämä muotoilu ja mitä toimintoja se suorittaa? Armopoyas - monoliittista teräsbetonia sisältävä teippi, joka on sijoitettu rakenteilla olevan talon eri tasoille.

Vahvistettu hihna täytetään pohjalla, lattialevyjen alla ja sähkölevyjen alla (kannattimien palkit).

Tällä vahvistusmenetelmällä on neljä tärkeää tehtävää:

 1. Lisätään rakennuksen paikkatiheyttä.
 2. Se suojaa pohjaa ja seiniä maaperän epätasaisen vedenpoiston ja rypistyksen aiheuttamilta halkeilulta.
 3. Se ei salli raskaiden laattojen työntää herkän kaasun ja vaahtobetonin läpi.
 4. Luotettavasti yhdistää katon ristikkojärjestelmän kevyiden lohkojen seiniin.

Päämateriaali seinien jäykkyyden lisäämiseksi oli ja pysyy betonina. Pienemmille sivuraiteille voit käyttää vähemmän tehokkaan tiilen panssaroitua vyötä. Se on 4-5 riviä tiilimuurausta, jonka leveys on yhtä suuri kuin kantavien seinien leveys. 30-40 mm: n verkko, jonka halkaisija on 4-5 mm, sijoitetaan jokaisen rivin saumaan.

Missä tapauksissa vaaditaan armopoyoja?

Armopoyas seinille

Seinien vahvistaminen vahvistetulla vyöllä ei ole aina tarpeen. Siksi ei ole tarpeen tuhlata rahaa siihen seuraavissa tapauksissa:

 • säätiön pohjassa on voimakas maa (kivinen, karkea tai karkea hiekka ei ole kyllästynyt vedellä) seinät on rakennettu tiilestä;
 • rakennetaan yksikerroksinen talo, joka on peitetty puupalkilla, ei vahvistetulla betonipaneelilla.

Jos paikan päällä on heikkoja maaperää (jauhettua hiekkaa, siirappia, savea, turvemaa), vastaus kysymykseen vaatii vahvistusvyön, on ilmeinen. Ei saa tehdä ilman sitä siinä tapauksessa, että seinät on rakennettu laajennetusta savesta tai betonista huokoisista lohkoista (vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni).

Nämä ovat hauraita materiaaleja. Ne eivät kestota maaliikkeitä ja pisteitä kuormituksista lattialevyistä. Armopoyas poistaa seinien muodonmuutoksen riskin ja jakaa tasaisesti kuorman lohkojen levyiltä.

Arbolitovyh-lohkojen osalta (seinämän paksuus on vähintään 30 cm ja lujuusluokka ei ole pienempi kuin B2.5) armopolioita ei tarvita.

Armopoyat voimalevyn alla

Puupalkkia, johon kattotuolit ovat, kutsutaan mauerlatiksi. Hän ei voi työntää vaahtomuovilohkoa, joten se voi tuntua jollekulle, jota hänen armopoyassansa ei tarvita. Oikea vastaus tähän kysymykseen riippuu kuitenkin materiaalista, josta talo on rakennettu. Asennuslevy ilman panssaroidun hihnan sallittua tiiliseinille. Ne pitävät kiinni ankkurissa, joka pitää ruohonleikkuja heille.

Armopoyat voimalevyn alla

Jos kyseessä on kevyt lohko, niin armopoyat täytyy kaataa. Höyrytetyllä betonilla vaahtobetoni ja laajennettu savi estää kiinnityksen, joka on mahdoton vahvistaa. Siksi erittäin voimakas tuuli voi repätä leikkurin seinältä yhdessä katon kanssa.

Armopoyas perusta

Tässä lähestymistapa voitto-ongelmaan ei muutu. Jos säätö on asennettu FBS-lohkoista, tarvitaan armopoyat. Lisäksi se olisi tehtävä kahdella tasolla: perustan pohjalla ja yläreunassa. Tällainen ratkaisu suojaa rakennetta maaperän nostoa ja laskeutumista aiheuttavilta voimakkailta kuormituksilta.

Betonin nauhalevyille tarvitaan myös vahvikelihihnoja, ainakin pohjan tasolla. Betoni on taloudellista, mutta materiaali ei kestä maapallon liikkumista, joten sen vahvistaminen on välttämätöntä. Mutta panssaroidun vyön ei tarvita monoliittiselle "nauhalle", koska sen pohja on teräksen volyymikehys.

Ei ole tarvetta tämän suunnitelman mukaiselle laitteelle ja vankalle pohjalevylle, joka kaadetaan rakennuksen alle heikkoon maaperään.

Armopoyat tyyppisten välilevyjen päällekkäisyyksien mukaan

Paneelissa, joka perustuu laajennettuihin savibetonilohkoihin, kaasu- tai vaahtobetoniin, vahvistettu hihna on tehtävä epäonnistumatta.

Sitä ei voida kaataa monoliittiseen raudoitettuun betoniin, koska se siirtää kuorman tasaisesti seiniin ja sitoo ne tiukasti yhteen tilarakenteeseen.

Panssaroitua vyötä, joka perustuu kevyisiin lohkoihin (hiilihapotettu, laajennettu savi, vaahtobetoni), ei ole tarpeen. Tällöin on riittävää kaataa 4-6 cm: n paksuisista betonista valmistetut tukialustat palkkien alla estämään lohkojen pakottamisen vaara.

Miten tehdä armopoyas

Vahvavyön jäykkyyden tekniikka ei eroa monoliittisen perustuksen kaatumismenetelmästä.

Miten tehdä armopoyas

Yleensä se koostuu kolmesta operaatiosta:

 • Valmistusvahvistushäkki;
 • Muottien asennus;
 • Betonivaihto.

Työn tietyt hienovaraisuudet ja vivahteet ilmestyvät riippuen panssaroidun vyöhykkeen sijainnista.

Vahvistettu vyö pohjan alla

Sanotaan, että sen leveyden tulisi olla 30-40 cm leveämpi kuin pääbetonin "nauhan" tukevan osan leveys. Tämä vähentää merkittävästi rakennuksen paineita maassa. Riippuen talon korkeudesta, tällaisen hihnan paksuus voi olla 40-50 cm.

Ensimmäisen tason vahvistettu hihna on tehty rakennuksen kaikkien kantavien seinien alla, eikä vain ulkoisiin. Sen kehys on tehty sidontalaitteiden sitomismenetelmällä. Hitsausta käytetään vain esivalmisteluun (kiinnittäminen) päävahvistukseen yhteiseksi tilarakenteeksi.

On suositeltavaa tehdä tällaisen hihnan kaataminen betonilla kerrallaan jättämällä liitokset, jotka vähentävät lujuutta. Päävahvistimen halkaisija voi olla 16 - 20 mm. Poikittaisten kiinnittimien halkaisija on 8-10 mm ja niiden korkeus on enintään 20 cm.

Armoyas toinen taso (pohjalla)

Tämä muotoilu on olennaisesti liuskajohdon (betoni, lohko) jatkaminen. Vahvistusta varten on tarpeeksi käyttää 4 sauvaa, joiden läpimitta on 14-18 mm, sitomalla ne halkaisijaltaan 6-8 mm.

Jos tärkein säätiö on butobetonny, ei ole ongelmia asennettaessa muottirakennetta panssaroidun vyön alla. Voit tehdä tämän jättää tilaa (20-30 cm) asentamaan lujitusholkkia ottaen huomioon betonin suojakerroksen (3-4 cm).

Lohkojen kanssa PBS-tilanne on monimutkaisempi, koska muotti ei ole asetettu. Käytä tässä tapauksessa puupalkkeja, joita kannatetaan muottipaneelien pohjalla. Ennen asennusta levyt ovat täynnä leikkuulaudat, jotka ulottuvat muottien mittojen ulkopuolelle 20-30 cm: n etäisyydellä ja eivät salli rakenteiden siirtymistä oikealle tai vasemmalle. Liitettävien levyjen yläosaan kiinnitettävät muottipaneelit lyhyet ristikkopalkit on naulattu.

Mahdollisuus kiinnittää muottipanssarihihna pohjaseinässä

Kiinnitysjärjestelmää voidaan yksinkertaistaa kierteitetyillä sauvoilla. Ne asetetaan pariksi muottipellolevyihin 50-60 cm: n etäisyydeltä. Kun kiristimet on kiristetty muttereilla, meillä ilman puuportaat ja ristikkorakenteet saavat riittävän vahvan ja vakaan rakenteen betonin kaatamiseksi.

Tämä järjestelmä sopii myös muottiin, joka vaatii panssaroitua vyötä lattialevyille.

Betonilla täytettävät nastat on käärittävä lasineeseen tai laitettava niihin vähän öljyä. Tämä helpottaa niiden poistamista betonista, kun se on kovettunut.

Ihanteellisesti sen leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinämän leveys. Tämä voidaan tehdä siinä tapauksessa, että julkisivu on täysin viilutettu levyn eristyksellä. Jos kuitenkin päätetään käyttää vain kipsilasia koristeluun, panssarihihnan leveyttä on vähennettävä 4-5 senttimetrin kohdalla, jotta vältettäisiin tilaa vaahtomuoville tai mineraalivillalle. Muussa tapauksessa jäykistysvyön asennusvyöhykkeeseen ilmestyy erittäin kiinteä mittasuhde.

Tee armopoyat hiilihapollisella betonilla, voit käyttää toista ratkaisua. Se koostuu kahden ohuen lohkojen asennuksesta muurien reunoihin. Näiden välissä on teräsrunko ja betoni kaadetaan. Lohkot toimivat muottipesässä ja eristävät hihnan.

Jos höyrystetyn betoniseinän paksuus on 40 cm, tämän jälkeen voidaan käyttää 10 cm: n paksuisia väliseinämiä.

Pienemmällä seinämänpaksuudella voit tehdä sen itse standardin mukaisessa muurilohkossa katkaisemaan panssaroidun hihnan kourun tai ostamaan valmiin ilmastetun U-lohkon.

Vahvikotelon leveyden ja korkeuden on oltava sellainen, että monoliittisen rakenteen jälkeen metallin ja hihnan ulkopinnan välissä on vähintään 3-4 cm suojakerroksesta betonia.

Muurausverkko. Laitetekniikka

Monoliittisen raudoitetun betonin lujitushihnalla ei käytännössä ole eroa tekniikasta liuskan perustusten betonoitumisesta. Tärkeimmät vaiheet: vahvistuskammion asentaminen ja purkaminen, muottirakenne ja betoniseoksen kaataminen tiivistymällä.

Armopoyas perusta

Pohjakerroksen pohjakerroksen, joka on liimapohjan alapuolella jauhetun betonin tai FBS-lohkojen alapuolella, tulee työntyä vähintään 150-200 mm poikkileikkauksen poikkileikkauksen ulkopuolelle, jotta se jakaa ja pienentää painetta talosta pohjakerroksiin. Ensimmäisen tason panssaroidun hihnan korkeus riippuu rakennuksen painosta (korkeus) ja voi olla 400-500 mm. Pohjaympopoolit kulkevat rakennuksen kaikkien seinien alle, myös sisäpuolella. Ankkuri on yhdistetty kehykseen yhdistämismenetelmällä, hitsausta käytetään vain kiinnittimien kiinnittämiseen. Suojakerros on 30-50 mm. Kaikki kulmat ja tukialukset on vahvistettu kaarevilla osilla, lujitushihnalla on varmistettava jäykkyyden hihnan toimivuus kiinteäksi kehykseksi, samoin kuin perustuksen monoliittiselle nauhalle.

Pitkittäisakseleiden työskentely lasketaan laskemalla halkaisijaltaan 16, 18, 20 mm. Poikittainen vahvistus tehdään taivutetuilla osilla - 8-10 mm halkaisijaltaan lujitetuista kiinnikkeistä, joiden korkeus on enintään 200 mm.

Toinen armopoyasa-taso, joka on järjestetty pohjan yläreunalle, koska rakenne jatkaa pohjaa ja yhdistää. Hihnan leveys on yhtä suuri kuin pohjan leveys, vahvistus on sama kuin alemmalle tasolle. Työvahvistustangojen halkaisijat 16-18 mm, lujitussidosten halkaisija 6-8 mm. Asennettaessa betonipohjaa asennetaan muotti, jonka pohjalla on 200-300 mm: n suuruinen varsihihna.

Jos pohja on esivalmistettu FBS-lohkoilta, hihnan muotti tehdään viimeisellä rivi- lohkolla, käyttäen palkkeja ja tukia palkista paneeleiden kiinnittämiseen. Liitä muottipaneelit naulojen poikittaisten tankojen päälle. On mahdollista asentaa muottipaneelit, joissa on kierteitetyt sauvat. Nastojen välinen etäisyys on 0,5 m, ne on asennettu kahdelle päällekkäin, pulttien kiristämisen jälkeen saadaan vakaa ja kiinteä muotti, ilman tarvetta vahvistaa tukipyörillä ja ristipäillä. Kierrepylväitä käytetään myös panssaroidun hihnan muottiin liitoksen päällekkäisyydestä. Muottien nastoja käytetään toistuvasti, joten niiden irrottamiseksi asetetusta betonista nastat kääritään kalvoon tai lasiin ja kevyesti käsitellään muottirasvalla.

Armopoyat liitännän päällekkäin

Panssaroidun vyön leveys laattojen mukaan riippuu julkisivun tyypistä. Betoni on lämmönjohdin ja panssaroidulle hihnalle tarvitaan lisäeristyskerros, jos julkisivu ei ole eristetty koko alueella eristyslevyineen ja se on liimautunut tai päällystetty. Eristeen paksuus betonihihnan ulkoreunalle on vähintään 50 mm, mineraalivillaeristeen tai polystyreenivaahdon asettamista varten. Panssaroidun vyön lämpöeristys on pakollista, muuten rakennuksen ulkotilaan johtavat kylmäsilmat aiheuttavat huomattavia lämpöhäviöitä talvella.

Ilmastetun betonin seinämiin sovelletaan eri järjestelmää, joka mahdollistaa panssaroidun hihnan samanaikaisen eristyksen ja muottien. Laatikon muotoisia kaasupalkeja käytetään, vahvistettu runkorakenne asennetaan onteloon ja betoni kaadetaan. Mutta on myös mahdollista käyttää lohkoja väliseinille, joiden paksuus on 100 mm. Kaasupalat leikataan ja käsitellään helposti, ja jos on mahdotonta ostaa laatikkomainen tai väliseinä, on mahdollista leikata U-muotoisia onteloita tavallisissa lohkoissa manuaalisesti. Toinen mahdollinen vaihtoehto on altistaa ulkopuolelta polystyreenivaahdosta, polyuretaanivaahdosta tai kovasta mineraalivillasta (kivi- tai basaltivilla) valmistetuista muovista, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Panssaroidun hihnan leveys on yhtä suuri kuin seinämän leveys miinus eristyksen paksuus. Panssaroidun hihnan poikkileikkauksen korkeus lasketaan laskelmalla ja riippuu rakennuksen korkeudesta, painosta ja säätömaalien kantavuudesta. Höyrytettyjen betonilohkojen seinämillä on oltava vähintään kaksi armpojaa.

Armopoyas on monoliittinen betonipalkki, jolla on vankka ääriviiva. Seinien keskiosat ikkunoiden ja oviaukkojen tasossa sekä sisäseinät, joissa on mahdotonta rakentaa vankka ääriviiva, vahvistetaan rakentavasti vahvistusverkoilla ja erikoiskehyksillä ohutlaastikerrokselle. On mahdollista upottaa lujitustangot leikkaamalla kaasulohkareita karkeana. Jatkuva ääriviiva tällaisella vahvistuksella ei toimi, mutta lohkon muurauslaitteiden vakaus alueilla, joilla paikalliset kuormat toimivat, on paljon suurempi.

Armopoyas under mauerlat (subrafter palkki)

Mauerlat armopoyaz eroaa alareunan hihnoista, koska se on luotu palkin kiinnittämiseksi, johon koko ristikkorakenne on. Kiinnitys suoritetaan tuulikuormien perusteella ankkuripulttien tai napojen avulla, jotka pyrkivät aiheuttamaan subrafter-palkin siirtymistä tai erottamista seinämästä. Mauerlat-palkki on kiinnitettävä tiukasti seinän yläosaan.

Mehiläisvaihdossa olevan armopoyaksen tekniikka ei eroa toisista käsivarsien tyypeistä. Pakolliset ehdot ovat suojakerroksen luominen vähintään 30-50 mm: n rungon lujitustangoista käyttäen neulomalla rungon pituussuuntaisia ​​tankoja ja poikittaisia ​​kiristimiä, lujittavien kulmien, risteysten ja tukien kiinnittämistä lujittamalla taivutetuilla elementeillä raudoituksen ääriviivan rikkomatta. Työstankojen pituus on liitetty vähintään 150 mm: n päällekkäisyydellä ja ne on myös liitetty sitovalla langalla. Betoniseosta kaadetaan kerralla, panssaroidun hihnan kylmät saumat on vältettävä. Betoni tiivistys tehdään bajonettilla, koska sen korkeus rajoittaa mahdollisuutta käyttää vibratoria.

Metsästyksen alla olevissa nauhoissa kiinnitysosat asennetaan puun kiinnittämiseen. Hihnan yläreuna on varovasti kohdistettu sääntöön tai haalariin. Betonin huolto suoritetaan vakiotekniikan mukaisesti, joka on suojattu mekaanisista vaikutuksista, lämmöllä, joka kaadetaan vedellä ja peitetään muovikelmulla. Panssarihihnan muotti poistetaan aikaisintaan seitsemän päivää.

Vastaavasti suoritetaan monoliittisia päällysteitä ikkuna- ja oviaukkoihin, lisäksi käyttämällä alempaa muottisuojuslevyä.

Panssaroidun hihnan kotelo (FBS-lohkolle) ja laajennetusta polystyreeniä

 • Hinta ilmoitetaan tilauksen yhteydessä.
 • Vähimmäisvaatimus lomakkeiden vuokraamisesta on 1 kuukausi.

1. Soita meille

Puhelin Moskovassa:
+7 (499) 403-10-78

2. Pyydä puhelua

3. Kirjoita meille

Oman talon rakentamisen aikana saatamme kohdata kysymyksiä:

 • Pitääkö meidän tehdä armopoyoja?
 • kuinka monta vahvistettua hihnaa tarvitaan tarvittava jäykkyys?
 • mitkä materiaalit ovat parempia käyttää muottina?

Miksi tarvitsemme vahvistetun vyön ja kuinka monta tarvetta järjestää?

Panssaroidulla vyöllä on monoliittinen teräsbetonikerros, joka vahvistaa rakennuksen ulkoseinämää. Se koostuu teräsrungosta: 4-6 raudoitustangot, joiden läpimitta on 12-32 mm, jotka on liitetty poikittaisliittimiin. Sekä betonikivi, yleisimmin käytetty betoni luokka B15-B25. Tällaisen hihnan tehtävänä on lisätä rakenteen jäykkyyttä ja säilyttää ne, kun maa lakkaa, seismiset vaikutukset ja muut vaikutukset. Se on usein jopa yhdistetty monoliittisiin ytimiin - erityisiä vahvistettuja telineitä, jotka on järjestetty tietyin väliajoin. Niiden väliin sopivat pala täyteaine. Tavallisesti järjestää useita tällaisia ​​armopoyasov.

Ensimmäinen hihna on pohjaventtiili. Hihnan muotti on asennettu louhittuun kaivantoon korkeudeltaan 30-40 cm, leveys on 70-120 cm, ensimmäinen kokoonpano on järjestetty rakennuksen kaikkien seinien alle. Se on tärkein tae tulevan rakenteen kehyksen alueellista lujuutta. Kun rakennetaan maaperään, jossa on talteenottoa ja virtausta tai kun pohjavesi on korkea, on tarpeen vahvistaa edelleen grillata. Sen vahvistamiseksi, yksinkertaisen vahvistusverkon sijaan, käytetään vahvistuspinta-alaa. Nämä ovat kaksi ristikkoa neljästä sauvasta, joiden läpimitta on 12 mm - 20 mm, jotka sijaitsevat grillatauksen alapuolella ja yläpuolella. Grillitekniikan perustana on parempi käyttää granuloitua kuonaa eikä hiekkaa, joka lopulta muuttuu kiinteäksi betonipohjaksi.

Toinen armopoyat on järjestetty vain rakennuksen kehän ympärille, jonka korkeus on 20-40 cm. Se jakaa kuorman seinistä pohjaan. Laitteissa käytetään ohuempia vahvikkeita kuin ensimmäiselle vyölle. Koska sillä on pienempi kuormitus kuin grillata.

Kolmas armopoyas asetetaan lattialaattojen alle. Tämä vyö. Ensinnäkin seinät, jotka suojaavat muodostumista ja liian suuria halkeamien paljastumista. Toiseksi se jakaa kuorman lattiasta seiniin.

Vahvistettuihin hihnastoihin

Puinen muotti

Muotti on pääasiassa puulevyjä ja lankkuja. Tämäntyyppinen muotti on helpoin ja halvin. Käytetyn puun hinta on noin 290 ruplaa neliömetriä kohden. Puiset levyt ja suojukset on suojattava erityisellä kalvolla tai kateaineella ja niitä on käytettävä useita kertoja.

Kiinnitä muottirakenne suunnitteluasentoon hitsaamalla ja erikoisvarusteilla ja pistokkeilla. Tämä on melko aikaa vievä prosessi. On olemassa vaihtoehtoinen tapa, jolla muotti on koottu ruuveilla. Tätä kutsutaan suoraksi muokkaukseksi. Asennusjärjestys on seuraava. Puinen seinäkiinnike on kiinnitetty seinää vasten, seinään porataan erityinen reikä, sieninä on sieni ja ruuvi ajetaan sisään. Kiinnitä muotti siten, ettei se taipu betonin painon alle.

Betonin kovettumisen jälkeen puulevyjä poistetaan kynsiviivalla tai erikoisjätteellä ja niitä käytetään vielä 3-5 kertaa. Muotti on yleensä kerätty 2-3 päivää betonin kaatamisen jälkeen. Tänä aikana betonikivi onnistuu melko kiinteäksi ja pystyy pitämään muodonsa itsenäisesti.

Ei-irrotettava muotolaminaattilevy

Styroksi on vaahtopolymeeri. Muottiyksikön moduuli koostuu kahdesta vaahtopolymeerilevystä, jotka on yhdistetty muovisuojuksilla. Polystyreeni-vaahtomuovia ei poisteta sen jälkeen, kun se on valutettu betonilla, mutta se pysyy suoraan rakenteessa. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti rakennusprosessia. Lisäksi polystyreeni-vaahto on erinomainen eristys, joka ei vaadi ylimääräistä vedenpitävyyttä ja yhdistää miellyttävän ulkonäön ja käsittelyn helppouden (maalaus, poraus). On välttämätöntä valita tällaisten muottien paksuus siten, että se toimii laadultaan erinomaisena. Polystyreeni ei ole radioaktiivinen, se ei altistu muotille, mikro-organismeille, bakteereille, jyrsijöille. Palamattomat lisäaineet tuodaan siihen, niin että se ei syty, vaan vain hitaasti sulaa. Tällaisen materiaalin hinta vaihtelee 490r / kuutiometri. Tätä muottirakennetta voidaan käyttää paitsi vahvistetulle vyölle myös muille seinille. Suosituimpia tällaisten muottien valmistajia ovat: "Mosstroy", "Novoplast", "Ceresi"

Analysoitamme nykyaikaisen rakennusalan tekniikkaa, päätämme johtopäätöksistä:

 • Jos käytät kaistaleperustaa mallissa, on tarpeen antaa kaikki kolme (tai neljä kaksikerroksista rakennetta) vahvistetuista hihnoista;
 • Vahvistetut vyöt - tulevaisuuden kodin kehyksen paikkatiheys.
 • Suosittelemme polystyreeni-vaahtomuottien tai FBS-lohkojen käyttöä.
 • Modernit polymeerit yksinkertaistavat huomattavasti rakentamista ja tarjoavat suuria mahdollisuuksia arkkitehtoniseen fantasiaan.

Miten tehdä armopoyas

Armopoyas kutsutaan betonirakenteeksi, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä. Seinät on suojattava ulkoisista / sisäisistä tekijöistä aiheutuvilta kuormilta. Ulkoisiin vaikutuksiin kuuluvat tuuli, kaltevuus / mäkinen, kelluva maa ja maanjäristyksen seisminen toiminta. Sisäisten tekijöiden luettelo sisältää kaikki kodin talonrakennustarvikkeet. Jos on väärin tehdä armopoyas, niin näiden ilmiöiden vuoksi seinät yksinkertaisesti halki, ja mitä pahempaa, ne hajoavat. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää olla tietoinen siitä, miten tehdä armopoyat. Tässä artikkelissa käsitellään käsivarretyypin tyyppejä, tarkoitusta ja asennustapaa.

On olemassa 4 tyyppiä armopoyas:

Työkalut ja materiaalit

Ennen työn aloittamista valmistele työkalut / materiaalit:

Jotta saat kaiken työn, jonka olet tehnyt korkealaatuisella tavalla, suosittelemme tutustumaan armo-verkon / kehyksen ja muottien tekemiseen.

Vahvistustekniikka / kehyksen valmistus

Jotta armopoyat ovat korkealaatuisia, ja näin ollen talo on luotettava, sinun on tiedettävä, miten ankkuri / kehys saadaan oikein. Vahvistustangojen liittäminen niiden väliin tehdään neulomalla johto, ei hitsausaumalla. Tämä johtuu siitä, että hitsattaessa paikan lähellä valmistettua hitsausta ylikuumenee, mikä johtaa vahvistusvoiman heikkenemiseen. Mutta ilman hitsausta saumojen valmistuksessa verkkoon ei riitä. Kehyksen keskiosa ja päät on hitsattu, loput liitäntäsolmut on kytketty.

Asennettu runko armopoyas

Tangot pidetään toisiinsa kiinnittäen vahvistuksen haluttuun asemaan betonin kaatamiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään ohutta lankaa, silmän / kehyksen lujuus ei ole riippuvainen siitä.

Panssaroidun vyön valmistukseen käytetään vain ristikkäitä sauvoja. Betoni tarttuu reunoihin, mikä lisää rakenteen tukikapasiteetin kasvua. Tällainen vyö voi toimia jännitteenä.

Rungon muodostamiseksi vie 2 ytimen 12 mm paksua ja 6 m pitkää, kun taas poikittaisvahvistukseen tarvitaan 10 mm paksuja tankoja. Poikittaisen vahvikkeen keskiosassa ja reunoissa on hitsattava. Muut sauvat sopivat vain. Tee kaksi ristikkoa, ripusta ne niin, että aukko muodostuu. Keitä ne reunoilta ja keskeltä. Näin saat kehyksen. Vyöt, kehykset, ei tarvitse hitsata. Ne ovat päällekkäin 0,2-0,3 m.

muotti

Muottien asennus ja kiinnitys suoritetaan useilla menetelmillä. Puisten suojusten asentamiseksi on välttämätöntä siirtää ankkuri niiden läpi kiinnittimien kiinnittämiseksi sähköhitsauksella. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on kiinnittää muotit siten, että betonin painoa ei puristeta.

Materiaalin kiinnittämistä varten, kun kaadetaan panssaroitua hihnaa, käytetään usein yksinkertaisempaa menetelmää. Kiinnitä suojuksen pohjaan 6 mm: n ja 10 cm: n pituinen ruuvi, jonka välinen etäisyys on 0,7 metriä. Aseta puinen suojus seinälle, poraa reikä, työnnä sieni sisään ja vie ruuvi.

Suojuksen reiän halkaisija on hieman yli 6 mm. Tämä on välttämätöntä sienten helppoon asentamiseksi.

Muottien yläosa kiinnitetään myös nopealla asennuksella. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen ruuvata ruuvi, mutta ei ruuvi. Joten, tee reikä tiili-muuraus. Sitten vasara ankkuri siihen. Jos tiili on karkea, niin tilanne on yksinkertaisempi - aja vain naula / lujitetta pystysuoraan liitokseen. Itsekierteittävät ruuvit ja neulotut langat. Kiinnittimien välinen etäisyys on 1-1,2 m. Tällainen kiinnitys pystyy kestämään kuormia eteenpäin.

Kun panssaroidun vyön on kovettunut, muotti voidaan irrottaa sorkkaraudalla / kynsiviivalla. Lämpimänä kautena betoni asetetaan päivässä. Tällöin muottien purkaminen voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Kylmäkaudella tämä prosessi suoritetaan muutaman päivän kuluttua.

grillage

Aluksi on määritettävä säätiön syvyys. Tämä parametri riippuu maaperätyypistä, sen jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden syvyydestä. Sitten sinun pitäisi kaivaa kaivantoa tulevaan kotiin. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, joka on pitkä ja tylsi, tai kaivinkoneen avulla, joka on nopeaa ja tehokasta mutta aiheuttaa lisäkustannuksia.

Erikoislaitteiden jälkeen kaivannon pohja ja seinät on tasoitettava kiinteään maahan. Pinnan tulee olla niin kiinteä ja sileä kuin mahdollista.

Nyt sinun täytyy muodostaa hiekkipyyhe, jonka korkeus on 50-100 mm. Tarvittaessa täyttöä hiekkaa yli 100 mm, se on sekoitettava raunioihin. Tämä tapahtuma voi olla tarpeen kaivannon pohjan tasoittamiseksi. Toinen tapa tasata pohja - kaatamalla betonia.

Tehdä puitteet grillata

Jälkeen täyttö hiekka tyynyt, se on tamped. Voit selviytyä tehtävästä nopeammin, hiekkavesi.

Sitten vahvistaminen asetetaan. Rakennustöiden aikana normaaleissa olosuhteissa on käytettävä lujitusta 4-5 ytimestä, kunkin sauvan halkaisijan tulee olla 10-12 mm. On tärkeää, että kun kaadetaan grillausta pohjalle, raudoitus ei kosketa pohjaa. Se pitäisi upottaa betoniin. Näin metallia suojataan korroosiolta. Tämän saavuttamiseksi lujiteverkko on nostettava hiekkavyöhykkeen yläpuolelle ja puolet tiilistä sen alle.

Rostverk-nauha-säätiö

Jos rakennat taloa kovaa maaperää tai korkean pohjaveden pinnalla, grillaus tulee tehdä kestävämmäksi. Tätä varten verkkojen vahvistamisen sijaan tulisi käyttää vahvistuskoria. Hän kuvittelee 2 ristikkoa, jotka koostuvat neljästä säikeestä, joiden halkaisija on 12 mm. Ne on sijoitettava panssaroidun vyön alle ja päälle. Hiekan tyynyn sijasta käytetään granuloitua kuonaa. Sen etu yli hiekka on, että ajan kuluessa rakeistettu kuona muuttuu betoniksi.

Käytetään silmäkokoon tarkoitettujen neulontanojen valmistusta hitsauksen sijasta.

Grillausta varten käytä betonia M200. Jos haluat täyttää täyttökorkeuden määritettyyn arvoon, asenna majakka kaivannossa - metallinen koukku, joka on yhtä suuri kuin grillattavan korkeuden pituus. Hän toimii oppaanasi.

Jalusta Armopoyas

Ennen seinien rakentamista säätiöön pitäisi kaataa kellarissa olevat armopoyat. Se on kaadettava rakennuksen ulkoreunaa pitkin ulkoseiniä pitkin, mutta sitä ei voida tehdä sisäisten laakereiden ympärillä. Kellarissa olevat armopolut toimivat rakenteen lisävahvistuksena. Jos laadukas rouhe, silloin pohjahihna voidaan tehdä vähemmän kestäväksi. Armopoyas korkeus - 20-40 cm, betonia M200 ja sitä korkeampi. Kaksoisydänvahvistustangojen paksuus on 10-12 mm. Vahvistaminen tehdään kerroksittain.

Jos haluat vahvistaa perusvyötä, käytä suurempaa paksuutta tai asenna lisää johtoja. Toinen vaihtoehto on asentaa kaapeli 2 kerrosta.

Harjaton kellariin panssaroitu

Kellarin ja ulkoseinien paksuus on sama. Se vaihtelee välillä 510-610 mm. Sovellettaessa kaatamalla kellarissa panssaroitua vyötä, voit tehdä ilman muotti, korvaamalla se tiili. Tällöin on tehtävä seinän molemmilta puolilta puolet tiilestä. Sinulla on mahdollisuus täyttää saadut tyhjät paikat konkreettisesti, sillä ne ovat aiemmin asettaneet vahvistuksen siihen.

Grillin puuttuessa on hyödytöntä tehdä kellarihenkinen vyö. Jotkut käsityöläiset, jotka päättävät säästää grillata, vahvistavat vyön, käyttävät suuren halkaisijan vahvistamista, mikä väistämättä parantaa talon kantokykyä. Itse asiassa tällainen päätös on viisas.

Rostverk on talon perusta, ja perushihna on panssaroidun vyön kantokyvyn lisääminen tai vahvistaminen perustukselle. Grilli- ja kellarihihnan yhteistoiminta takaa luotettavan perustan myös nieluilla ja korkealla pohjavedellä.

interstorey

Seinän ja lattialaattojen välillä on myös tehtävä armopoyat. Se kaadetaan ulkoseinien korkeuteen 0,2 - 0,4 m. Interstorey-panssaroidun vyön ansiosta voit säästää ovien / ikkunoiden päällysteitä. Ne voidaan tehdä pieniksi ja vähintään lujittamalla. Näin rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti.

Jos armoyoja asennetaan huonosti imevän kuormituksen seinämiin, lattialevyjen kuormitus jakautuu tasaisesti seinien koko pituudelta, mikä vaikuttaa edullisesti niiden lujuusominaisuuksiin.

Koteloidut panssarit

Kiinnitysvyön vahvistaminen suoritetaan verkolla, jossa on 10-12 mm: n paksuja, uritetuista lujitustangoista 2 ytimellä. Jos seinämän paksuus vaihtelee välillä 510-610 mm, molemmille puolille rakennettua muurausta voidaan käyttää myös muottipohjana sekä perusnauhana. Mutta samaan aikaan sisäinen muuraus olisi sovellettava zabutovochny tiili, ja ulompi kasvot. Tällöin panssaroidulla hihnalla on leveys 260 mm. Seinämien pienemmällä paksulla täyttötilaa on syytä laittaa reunaan, tai sen sijaan tulisi käyttää puinen muotti, ja etuleikkuri on sijoitettava ulkopuolelle kuten edellisessä tapauksessa.

Under mauerlat

On mahdollista täyttää maapähkinän alla olevat ankkuroot vain liiman / liuoksen kovettumisen jälkeen seinien asentamiseksi. Tekniikka, johon panssaroitu hihna ilmastettu betoni on asetettu, on erilainen muottipesuilla, mutta puhumme tästä hieman myöhemmin. Puupalkkituotanto valmistetaan asiakkaan jo tuttuun järjestelmään. Betonia valmistetaan seuraavan kaavan mukaisesti: 2,8 osaa hiekkaa 1 osaa sementistä ja 4,8 osaa hiekkaa. Näin saat betoni M400.

Kaatamisen jälkeen eliminoidaan jäännösilmakuplat massassa. Tee nämä tehtävät käyttämällä rakennuksen värähtelijää tai tarttele nestemassaa sauvan avulla.

Kiinnitä kiinnike

Yhdistelmäholkin monoliittisen laitteen tapauksessa tulee noudattaa sähkölevyjen kiinnittämistä koskevia sääntöjä. Rungon asennuksen aikana raudasta on tarpeen vetää pystysuorat segmentit pois projektissa määritellystä korkeudesta. Vahvikkeen tangot tulisi nostaa panssaroidun hihnan yläpuolelta + 4 cm: n paksuudelta. Palkissa on välttämätöntä tehdä lävistysreiät, jotka ovat yhtä suuret kuin raudoituksen halkaisija, ja kierrä kierteet sen päissä. Joten saat luotettavan kiinnityksen, joka antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa laadukas asennus katon tahansa kokoonpano.

Armopoyat hiilihapotetulle betonille

Ilmastettu betoni on vaihtoehto tiilille, joilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet sekä edulliset. Höyrytetyt betonilohkot huonontavat tiilen lujuutta. Jos ei ole tarpeen kaataa betonia tiiliseinien päälle asennettaessa panssaroitua vyötä, kun vahvistus asetetaan työntövaiheessa, niin asiat ovat erilaiset ilmastetun betonin kanssa. Kuinka panssaroidun vyön tekeminen puiseen muottiin on jo käsitelty, joten tässä osiossa tarkastellaan, kuinka tehdään vahvistettu hihna U-muotoisista hiilihapotetuista betonilohkareista D500. Vaikka on heti huomattava, että tämä tekniikka on kalliimpaa.

Tässä tapauksessa kaikki on erittäin yksinkertaista. Asenna lohkot seinään tavalliseen tapaan. Sitten vahvista niiden keskiosa ja kaada sitten betonia. Näin kotisi seinät ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Jos sinulla on edelleen aiheeseen liittyviä kysymyksiä, pyydä heitä asiantuntijalta, joka työskentelee sivustossa. Tarvittaessa voit kuulla panssaroidun vyön kaatamista asiantuntijoidemme kanssa. Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta? Jaa se meille ja lukijoillemme, kirjoita kommentteja artikkeliin.

video

Voit selvittää, miten videokuvan höyrytetyn betonin taloon voidaan yhdistää armopoyat: