Armopoyasan tekeminen tehdään itse

Jokainen lohkomateriaaleista tehty rakenne poikkeuksetta altistuvat jatkuvasti luonnollisille ilmiöille - maaperän turvotus, rakennuksen sedimentti, muu maaliike. Lisäksi tuulet ja sateet voivat vaikuttaa myös koko rakennuksen koskemattomuuteen. On suljettava pois rakennuksen erilaiset liikkeet seinien päälle ja konkreettiset armopoyat suoritetaan. Ja miten tehdä armopoyat omalla kädelläsi ja puhua tässä artikkelissa.

Armopoyas-laite

Lujittava hihna tai, kuten joskus kutsutaan myös seismiseksi hihnakseksi, mahdollistaa koko talon lujuuden parantamisen ja auttaa myös estämään seinien halkeilua johtuen maaperän liikkumisesta säätiöön ja ilmakehän ilmiöiden vaikutuksesta. Lisäksi, jos se on asianmukaisesti tehty panssaroituna, sen avulla voit jakaa kuorman tasaisesti katon yläpuolelta tai betonilattiat.

Armopoyas-nimityksen myötä kaikki on selvää. Nyt on muutama sana hänen suunnittelustaan. Tavallisilla nauhoilla on kaksi vakioelementtiä - jäykkä kolmiulotteinen raudoituskehys sekä betoni, jossa se sijaitsee. Yleensä kaikki on melko yksinkertaista, mutta on todennäköisesti vaikeaa tehdä käsihihna omalla kädelläsi tutkimatta ominaisuuksiasi.

Miten tehdä armopoyas - sekvenssi

Työn monimutkaisuuden määrittämiseksi sekä yksityiskohtaisemman analyysin siitä, miten vahvistettu hihna valmistetaan, hajotamme valmistusmenetelmän useaan vaiheeseen. Voimme sanoa, että annamme erityiset ohjeet armopoyojen valmistuksesta.

Metallikehys varusteista

Rungon kokoaminen on välttämätöntä aloittaa seinän seinätasojen yläosaan asennettavaksi. Jotta voit tehdä tämän, sinun on joko ajettava segmentteihin, jos materiaalin tiheys sallii sen, tai porata reikiä ja lisätä kappaleita niihin. Vahvistus asennetaan seinien leikkauspisteeseen ja rakenteen ympärille noin 1-1,5 metalla. Segmenteillä on nelikulmainen neliö, ne asettavat koko kehyksen mitat. Tämän jälkeen sinun täytyy kiinnittää alempi pituussuuntainen vahvistusrivi 3-4 cm: n korkeudella seinämän yläreunasta. Tätä neulontankoa varten pitkittäisvaijerit on kiinnitetty pystysuoraan asennettuihin tappeihin. Siten kaksi rinnakkaista tankoa kiinnitetään.

Sen jälkeen, kun pituussuuntainen vahvistin on asennettu, se on liitettävä lyhyisiin hyppyihin 2,5-3 cm: n päähän.

Samalla tavalla ja pystysuorat segmentit asetetaan. Ne asennetaan myöhemmin ylemmän pituussuuntaisen vahvistusriviin. Ylempi rivi asennetaan samalla tavalla ja samalla äänenvoimakkuudella kuin vaakasuoralla. Segmenttien pituus riippuu panssaroidun vyön kokonaispaksuudesta. Suositeltu panssaroidun vyön paksuus on 200 - 250 mm. Näistä mitoista ja tarve määrittää pystysuorat segmentit. Vahvikkeen pitkittäisvaipat kiinnitetään pystysuuntaisiin segmentteihin, jotka kiinnitetään sitten poikittaisilla segmenteillä. Yleensä kaikki on täsmälleen sama kuin pituussuuntaisten sauvojen alemman tason kanssa.

muotti

Tässä vaiheessa voit tehdä kahdella tavalla: joko kiinteän muottien asentamiseen tai taulujen taittamiseen. Paras vaihtoehto olisi kokoontaitettava muotoilu. Se on koottu melkein mistä tahansa laudasta tai levymateriaalista. Muottien pystyttämisessä on tarpeen valvoa sen yläreunaa - ero ei saa olla yli 1 cm.

Ihanteellinen vaihtoehto olisi yhdistetty järjestelmä, jossa toisaalta se on kiinteä ja toinen - täytetyn liuoksen jähmettäminen poistetaan. Jos julkisivut päättyvät mistä tahansa materiaalista tai eristetyistä, niin etupuolella voit laittaa pysyvän polystyreenimuottikappaleen, joka myöhemmin tulee erään lämmöneristyskerroksen elementeistä. Sisäpuolella voit asettaa tavallisen levyn tai OSB: n, joka voidaan kiinnittää työkaluilla ja kiinnikkeillä. Mitä ei voida sanoa työskentelystä vaahtobetonin kanssa, jolla on omat versiot kiinnityksistä vaahtolohkoon.

Täsmällisin hetki on panssaroidun vyön muottien kahden osan yhdistelmä. Tässä on tarpeen lähestyä kaikkia vastuuta ja miettiä, miten kaksi vastakkaista osaa yhdistetään niin, että kaatunut betoni ei murskata niitä sivuilla. Tehdäksesi tämän muotin yläreunaan, sinun täytyy kiinnittää 30 - 40 cm: n askelin puupylväät, ja voit myös vetää sen pois langasta. Kiinnitä lanka, poraa reikiä levyt ja kulkea lanka, joka vetää kaksi osaa rakennetta. Kun liuos kovettuu, purekaa lanka sivusuojilla ja se pysyy panssaroidun vyön sisällä. Levyn jälkeen voit jatkaa lujittavan hihnan rakentamisen seuraavaan vaiheeseen.

Betonivaihto

Kaikki täällä ei ole tarpeeksi vaikea, paitsi se, että se nousee betonin sisäpuolelle muottiin. Mutta tällä kysymyksellä voit helposti ymmärtää, kun tilaat. Betonitoimituspalveluja tarjoavilla yrityksillä on mahdollisuus tilata betonipumppu, jota käytetään siirtämään liuos kaatuneen panssaroidun vyöhykkeen mihin tahansa kohtaan.

Sanomme myös muutamia sanoja betonimassan laadusta ja sen valmistelumenetelmästä, jos itse valmistat sen. Tilauksen yhteydessä palkkaluokan on oltava vähintään B15. Mutta jos sinä itse kokkaat, koostumus on seuraava: yksi sementtiä ja kaksi kaivoa hiekkaa ja hiekkaa. Betonin sekoitus on parasta keittää paksumpi, koska hän ei murskkaa muottiin paljon. Tällä ratkaisulla on kuitenkin oma vivahde - seos muottiin on painettava huolellisesti ja tiivistettävä. Ihanteellisessa tapauksessa käytetään syvää vibraattoria, mutta sitä ei useinkaan tapahdu kotitalouksien rakentamisessa. Tiivistykseen voit käyttää joko raudoitusta tai puukappalepalaa, jonka avulla koko liuos on varovasti paikoillaan.

valmistuminen

Viimeinen vaihe panssaroidun vyön valmistuksessa omilla kädillä on hallita betonin kovettumista. Välittömästi betonin sekoittamisen jälkeen on suositeltavaa peittää se muovikalvolla. Tämä on tarpeen vähentää kosteuden menetystä ja halkeamien ilmenemistä panssaroidussa vyössä. Muutaman päivän kuluttua, kun alkuvoima saadaan, muotti voidaan poistaa (irrotettava). Muuten, suosittelemme lukemaan artikkelin "Halkeamat tiilitalon seinissä: syyt ja poistaminen".

Tämä on yleensä kaikkea. Määritämme vain yhden yksityiskohtia, jotka liittyvät Armopoyasin vedenpitävyyteen. Yleensä varsi on asetettu mauerlattiin asennuksen jatkamiseksi. Tätä varten betonipinta on asetettava kateaineelle tai muulle modernille bitumimateriaalille vedenpitävyyden toteuttamiseksi. Tällä tavoin voit suojata katon pohjan sisään tulevalta kosteudelta seinistä.

Miten tehdä armopoyas

Armopoyas kutsutaan betonirakenteeksi, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä. Seinät on suojattava ulkoisista / sisäisistä tekijöistä aiheutuvilta kuormilta. Ulkoisiin vaikutuksiin kuuluvat tuuli, kaltevuus / mäkinen, kelluva maa ja maanjäristyksen seisminen toiminta. Sisäisten tekijöiden luettelo sisältää kaikki kodin talonrakennustarvikkeet. Jos on väärin tehdä armopoyas, niin näiden ilmiöiden vuoksi seinät yksinkertaisesti halki, ja mitä pahempaa, ne hajoavat. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää olla tietoinen siitä, miten tehdä armopoyat. Tässä artikkelissa käsitellään käsivarretyypin tyyppejä, tarkoitusta ja asennustapaa.

On olemassa 4 tyyppiä armopoyas:

Työkalut ja materiaalit

Ennen työn aloittamista valmistele työkalut / materiaalit:

Jotta saat kaiken työn, jonka olet tehnyt korkealaatuisella tavalla, suosittelemme tutustumaan armo-verkon / kehyksen ja muottien tekemiseen.

Vahvistustekniikka / kehyksen valmistus

Jotta armopoyat ovat korkealaatuisia, ja näin ollen talo on luotettava, sinun on tiedettävä, miten ankkuri / kehys saadaan oikein. Vahvistustangojen liittäminen niiden väliin tehdään neulomalla johto, ei hitsausaumalla. Tämä johtuu siitä, että hitsattaessa paikan lähellä valmistettua hitsausta ylikuumenee, mikä johtaa vahvistusvoiman heikkenemiseen. Mutta ilman hitsausta saumojen valmistuksessa verkkoon ei riitä. Kehyksen keskiosa ja päät on hitsattu, loput liitäntäsolmut on kytketty.

Asennettu runko armopoyas

Tangot pidetään toisiinsa kiinnittäen vahvistuksen haluttuun asemaan betonin kaatamiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään ohutta lankaa, silmän / kehyksen lujuus ei ole riippuvainen siitä.

Panssaroidun vyön valmistukseen käytetään vain ristikkäitä sauvoja. Betoni tarttuu reunoihin, mikä lisää rakenteen tukikapasiteetin kasvua. Tällainen vyö voi toimia jännitteenä.

Rungon muodostamiseksi vie 2 ytimen 12 mm paksua ja 6 m pitkää, kun taas poikittaisvahvistukseen tarvitaan 10 mm paksuja tankoja. Poikittaisen vahvikkeen keskiosassa ja reunoissa on hitsattava. Muut sauvat sopivat vain. Tee kaksi ristikkoa, ripusta ne niin, että aukko muodostuu. Keitä ne reunoilta ja keskeltä. Näin saat kehyksen. Vyöt, kehykset, ei tarvitse hitsata. Ne ovat päällekkäin 0,2-0,3 m.

muotti

Muottien asennus ja kiinnitys suoritetaan useilla menetelmillä. Puisten suojusten asentamiseksi on välttämätöntä siirtää ankkuri niiden läpi kiinnittimien kiinnittämiseksi sähköhitsauksella. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on kiinnittää muotit siten, että betonin painoa ei puristeta.

Materiaalin kiinnittämistä varten, kun kaadetaan panssaroitua hihnaa, käytetään usein yksinkertaisempaa menetelmää. Kiinnitä suojuksen pohjaan 6 mm: n ja 10 cm: n pituinen ruuvi, jonka välinen etäisyys on 0,7 metriä. Aseta puinen suojus seinälle, poraa reikä, työnnä sieni sisään ja vie ruuvi.

Suojuksen reiän halkaisija on hieman yli 6 mm. Tämä on välttämätöntä sienten helppoon asentamiseksi.

Muottien yläosa kiinnitetään myös nopealla asennuksella. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen ruuvata ruuvi, mutta ei ruuvi. Joten, tee reikä tiili-muuraus. Sitten vasara ankkuri siihen. Jos tiili on karkea, niin tilanne on yksinkertaisempi - aja vain naula / lujitetta pystysuoraan liitokseen. Itsekierteittävät ruuvit ja neulotut langat. Kiinnittimien välinen etäisyys on 1-1,2 m. Tällainen kiinnitys pystyy kestämään kuormia eteenpäin.

Kun panssaroidun vyön on kovettunut, muotti voidaan irrottaa sorkkaraudalla / kynsiviivalla. Lämpimänä kautena betoni asetetaan päivässä. Tällöin muottien purkaminen voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Kylmäkaudella tämä prosessi suoritetaan muutaman päivän kuluttua.

grillage

Aluksi on määritettävä säätiön syvyys. Tämä parametri riippuu maaperätyypistä, sen jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden syvyydestä. Sitten sinun pitäisi kaivaa kaivantoa tulevaan kotiin. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, joka on pitkä ja tylsi, tai kaivinkoneen avulla, joka on nopeaa ja tehokasta mutta aiheuttaa lisäkustannuksia.

Erikoislaitteiden jälkeen kaivannon pohja ja seinät on tasoitettava kiinteään maahan. Pinnan tulee olla niin kiinteä ja sileä kuin mahdollista.

Nyt sinun täytyy muodostaa hiekkipyyhe, jonka korkeus on 50-100 mm. Tarvittaessa täyttöä hiekkaa yli 100 mm, se on sekoitettava raunioihin. Tämä tapahtuma voi olla tarpeen kaivannon pohjan tasoittamiseksi. Toinen tapa tasata pohja - kaatamalla betonia.

Tehdä puitteet grillata

Jälkeen täyttö hiekka tyynyt, se on tamped. Voit selviytyä tehtävästä nopeammin, hiekkavesi.

Sitten vahvistaminen asetetaan. Rakennustöiden aikana normaaleissa olosuhteissa on käytettävä lujitusta 4-5 ytimestä, kunkin sauvan halkaisijan tulee olla 10-12 mm. On tärkeää, että kun kaadetaan grillausta pohjalle, raudoitus ei kosketa pohjaa. Se pitäisi upottaa betoniin. Näin metallia suojataan korroosiolta. Tämän saavuttamiseksi lujiteverkko on nostettava hiekkavyöhykkeen yläpuolelle ja puolet tiilistä sen alle.

Rostverk-nauha-säätiö

Jos rakennat taloa kovaa maaperää tai korkean pohjaveden pinnalla, grillaus tulee tehdä kestävämmäksi. Tätä varten verkkojen vahvistamisen sijaan tulisi käyttää vahvistuskoria. Hän kuvittelee 2 ristikkoa, jotka koostuvat neljästä säikeestä, joiden halkaisija on 12 mm. Ne on sijoitettava panssaroidun vyön alle ja päälle. Hiekan tyynyn sijasta käytetään granuloitua kuonaa. Sen etu yli hiekka on, että ajan kuluessa rakeistettu kuona muuttuu betoniksi.

Käytetään silmäkokoon tarkoitettujen neulontanojen valmistusta hitsauksen sijasta.

Grillausta varten käytä betonia M200. Jos haluat täyttää täyttökorkeuden määritettyyn arvoon, asenna majakka kaivannossa - metallinen koukku, joka on yhtä suuri kuin grillattavan korkeuden pituus. Hän toimii oppaanasi.

Jalusta Armopoyas

Ennen seinien rakentamista säätiöön pitäisi kaataa kellarissa olevat armopoyat. Se on kaadettava rakennuksen ulkoreunaa pitkin ulkoseiniä pitkin, mutta sitä ei voida tehdä sisäisten laakereiden ympärillä. Kellarissa olevat armopolut toimivat rakenteen lisävahvistuksena. Jos laadukas rouhe, silloin pohjahihna voidaan tehdä vähemmän kestäväksi. Armopoyas korkeus - 20-40 cm, betonia M200 ja sitä korkeampi. Kaksoisydänvahvistustangojen paksuus on 10-12 mm. Vahvistaminen tehdään kerroksittain.

Jos haluat vahvistaa perusvyötä, käytä suurempaa paksuutta tai asenna lisää johtoja. Toinen vaihtoehto on asentaa kaapeli 2 kerrosta.

Harjaton kellariin panssaroitu

Kellarin ja ulkoseinien paksuus on sama. Se vaihtelee välillä 510-610 mm. Sovellettaessa kaatamalla kellarissa panssaroitua vyötä, voit tehdä ilman muotti, korvaamalla se tiili. Tällöin on tehtävä seinän molemmilta puolilta puolet tiilestä. Sinulla on mahdollisuus täyttää saadut tyhjät paikat konkreettisesti, sillä ne ovat aiemmin asettaneet vahvistuksen siihen.

Grillin puuttuessa on hyödytöntä tehdä kellarihenkinen vyö. Jotkut käsityöläiset, jotka päättävät säästää grillata, vahvistavat vyön, käyttävät suuren halkaisijan vahvistamista, mikä väistämättä parantaa talon kantokykyä. Itse asiassa tällainen päätös on viisas.

Rostverk on talon perusta, ja perushihna on panssaroidun vyön kantokyvyn lisääminen tai vahvistaminen perustukselle. Grilli- ja kellarihihnan yhteistoiminta takaa luotettavan perustan myös nieluilla ja korkealla pohjavedellä.

interstorey

Seinän ja lattialaattojen välillä on myös tehtävä armopoyat. Se kaadetaan ulkoseinien korkeuteen 0,2 - 0,4 m. Interstorey-panssaroidun vyön ansiosta voit säästää ovien / ikkunoiden päällysteitä. Ne voidaan tehdä pieniksi ja vähintään lujittamalla. Näin rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti.

Jos armoyoja asennetaan huonosti imevän kuormituksen seinämiin, lattialevyjen kuormitus jakautuu tasaisesti seinien koko pituudelta, mikä vaikuttaa edullisesti niiden lujuusominaisuuksiin.

Koteloidut panssarit

Kiinnitysvyön vahvistaminen suoritetaan verkolla, jossa on 10-12 mm: n paksuja, uritetuista lujitustangoista 2 ytimellä. Jos seinämän paksuus vaihtelee välillä 510-610 mm, molemmille puolille rakennettua muurausta voidaan käyttää myös muottipohjana sekä perusnauhana. Mutta samaan aikaan sisäinen muuraus olisi sovellettava zabutovochny tiili, ja ulompi kasvot. Tällöin panssaroidulla hihnalla on leveys 260 mm. Seinämien pienemmällä paksulla täyttötilaa on syytä laittaa reunaan, tai sen sijaan tulisi käyttää puinen muotti, ja etuleikkuri on sijoitettava ulkopuolelle kuten edellisessä tapauksessa.

Under mauerlat

On mahdollista täyttää maapähkinän alla olevat ankkuroot vain liiman / liuoksen kovettumisen jälkeen seinien asentamiseksi. Tekniikka, johon panssaroitu hihna ilmastettu betoni on asetettu, on erilainen muottipesuilla, mutta puhumme tästä hieman myöhemmin. Puupalkkituotanto valmistetaan asiakkaan jo tuttuun järjestelmään. Betonia valmistetaan seuraavan kaavan mukaisesti: 2,8 osaa hiekkaa 1 osaa sementistä ja 4,8 osaa hiekkaa. Näin saat betoni M400.

Kaatamisen jälkeen eliminoidaan jäännösilmakuplat massassa. Tee nämä tehtävät käyttämällä rakennuksen värähtelijää tai tarttele nestemassaa sauvan avulla.

Kiinnitä kiinnike

Yhdistelmäholkin monoliittisen laitteen tapauksessa tulee noudattaa sähkölevyjen kiinnittämistä koskevia sääntöjä. Rungon asennuksen aikana raudasta on tarpeen vetää pystysuorat segmentit pois projektissa määritellystä korkeudesta. Vahvikkeen tangot tulisi nostaa panssaroidun hihnan yläpuolelta + 4 cm: n paksuudelta. Palkissa on välttämätöntä tehdä lävistysreiät, jotka ovat yhtä suuret kuin raudoituksen halkaisija, ja kierrä kierteet sen päissä. Joten saat luotettavan kiinnityksen, joka antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa laadukas asennus katon tahansa kokoonpano.

Armopoyat hiilihapotetulle betonille

Ilmastettu betoni on vaihtoehto tiilille, joilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet sekä edulliset. Höyrytetyt betonilohkot huonontavat tiilen lujuutta. Jos ei ole tarpeen kaataa betonia tiiliseinien päälle asennettaessa panssaroitua vyötä, kun vahvistus asetetaan työntövaiheessa, niin asiat ovat erilaiset ilmastetun betonin kanssa. Kuinka panssaroidun vyön tekeminen puiseen muottiin on jo käsitelty, joten tässä osiossa tarkastellaan, kuinka tehdään vahvistettu hihna U-muotoisista hiilihapotetuista betonilohkareista D500. Vaikka on heti huomattava, että tämä tekniikka on kalliimpaa.

Tässä tapauksessa kaikki on erittäin yksinkertaista. Asenna lohkot seinään tavalliseen tapaan. Sitten vahvista niiden keskiosa ja kaada sitten betonia. Näin kotisi seinät ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Jos sinulla on edelleen aiheeseen liittyviä kysymyksiä, pyydä heitä asiantuntijalta, joka työskentelee sivustossa. Tarvittaessa voit kuulla panssaroidun vyön kaatamista asiantuntijoidemme kanssa. Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta? Jaa se meille ja lukijoillemme, kirjoita kommentteja artikkeliin.

video

Voit selvittää, miten videokuvan höyrytetyn betonin taloon voidaan yhdistää armopoyat:

MirTesen

mökki ja kaikki siitä

Miten tehdä armopoyat tehdä se itse

Yksi tärkeimmistä vaiheista rakennuksen rakentaminen lohkon tai tiili jonkinlaista on betonisten armopoyas luominen talon yläosassa tai sen lattioiden välissä. Rakennuksen tämän yksityiskohdan avulla pystytään vahvistamaan seiniä, eivätkä ne salli hajaantumista, mikä voi aiheuttaa halkeamia. Lattiapinnoitteiden alla oleva käsihihna on erityisen välttämätöntä monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, koska se auttaa tasaisesti jakamaan kuormitusta seinille. Myös tämä monoliittirakenteinen betonirakenne, joka syntyy seinien ympäröimänä, vähentää kuormitusta ikkunoiden yläpuolella oleviin kattoreihin.

Vahvistuksen runko

"Armopoyas" -konsepti merkitsee betonituotteen sisältämää lujittavaa häkkiä. Tämän rakenteellisen elementin muodostamisen kanssa sinun on aloitettava tämän rakennustyön suorittaminen. Rungon sitomiseksi sinun täytyy varustaa vahvikkeella, jossa on 8-12 mm: n osa, jolla on pituussuuntaisen ytimen rooli. Riippuen sauvojen paksuudesta, rakennushankkeen tyypistä ja sen alueen seismisen toiminnan asteesta, jossa rakennusta rakennetaan, 4 tai useampia tällaisia ​​hylsyjä voidaan sisällyttää panssaroituun vyöhön, jotka sijaitsevat yhdensuuntaisina tietyn etäisyyden päässä toisistaan.

Venttiilin kiinnittäminen haluttuun asentoon on sidottu koko pituudeltaan suorakulmaisiin renkaisiin, jotka on valmistettu teräslangasta, jonka poikkileikkaus on 5-6 mm.

Vavat ovat paremmin sisällä renkaiden sisällä. Renkaiden välisen etäisyyden on oltava noin 30 cm, jos ne ovat kiinteän seinän yläpuolella ja ikkunoiden yläpuolella on oltava 15 cm. Rungon mitat on tärkeää laskea oikein siten, että se sopii vapaasti muottiin ja sen osat eivät työntyvät betonista. Ratkaiseva tekijä tämän edellytyksen täyttämisessä on renkaiden sopiva koko.

Vahvikotelon asennus seinälle

Valmis kehys on levitettävä ympäri koko rakennuksen reunaa viimeisen rivi lohkojen tai tiilet, jotka muodostavat seinään.

Runkokokoonpanon paino on melko kunnollinen, joten nostaminen seinään yksin voi olla ongelma. Ja yleensä on erittäin vaikeaa tehdä armopoy omalla kädelläsi ilman apua.

Jos talo on tarpeeksi suuri, jokainen seinä voi tarvita useamman kuin yhden kehyksen. Kaikkien tuotteen asennetut osat suoraan seinään on yhdistettävä toisiinsa, jolloin päällekkäisyys on vähintään 25 cm, mikä on otettava huomioon kehyksen valmistuttua. Ja paikat, joissa sen kohtisuorassa sijaitsevat osat lähestyvät, olisi yhdistettävä viiran kanssa sidottujen teräsrakenteiden kanssa.

Jotta armopoyas olisi paremmin yhdistetty seinään, voit vasara tai betonisoida lujittavat koukut siihen ylhäältä joka metriin.

Tilapäisten muottien rakentaminen

Seuraava askel on asentaa muotti, johon voit käyttää joko tehtaan kilpiä tai itsenäisesti tehty lankkuja. Sen varmistamiseksi, että muottipaneelit ovat tuettuja, reikien läpi rei'itetään tietty taso seinään, jonka läpi tangot työnnetään.

Muottielementit asennetaan seinien ulkopuolelta ja sisäpuolelta niiden ulostyöntyvän vahvikkeen päihin ja puristetaan erikoismuttereilla (1).

Kuten kuvassa näkyy, myös väänteisiä muttereita voidaan käyttää myös kiristimien (2) yläosien kiristämiseen, mutta on suositeltavaa käyttää kiinnittimiä (3). Jos tällaisia ​​laitteita ei ole, voit tehdä niittejä metallinen tanko, jossa on 24 mm: n osa ja aseta ne muottipaketin päälle.

Ja sitten puisten kiilojen avulla sinun on painettava kilvet seinää vasten.

Samalla on varmistettava, että ne ovat tasoisesti kaikkien spatiaalisten koordinaattien suhteen.

Työn järjestys betonin betonipäällystyksen aikana

Jotta pystyt täyttämään panssaroidun vyön jatkuvasti ja tuloksena oleva betoniteräsrakenne oli todella monoliittinen, on rakennuksen asentaminen valmiiksi talon ympärillä. Lisäksi on välttämätöntä valmistautua etukäteen tuotantovälineisiin ja tarkasteltava kunkin osanottajan toimintaa järjestyksessä. Kaatamista varten voit käyttää joko betoniä tai itse tehdystä betonista sementtiä, hiekkaa ja roskaa käyttäviä sementtisekoittimia, jotka sekoitetaan suhteessa 1: 2: 4. Toinen vaihtoehto merkitsee betonisekoittimen ja suuremman määrän työntekijöitä, kun taas ensimmäinen valmistelee juuri paikkaa betonipassin purkamiseksi.

Jonkun on pantava seos säiliöön ja siirrettävä telineeseen. Yläosassa olevat ihmiset ottavat betonin kauhat ja nostavat ne köydellä.

Ne kaada työskentelyseoksen muottipaneelien muodostamaan tilaan.

Toinen työntekijä kompaaa betonia syvällä värähtelijällä, tasoittaa muottipesän yläosaa, murskaa ja tasoittaa sen.

Mutta kuinka tehdä armopoyat katon alla rottareilla, jos rakennusprojektin mukaan lattiapinnoitetta ei käytetä talossa? Jos kattorakenteiden rakentaminen rakennetaan katolle, tietyissä paikoissa sopivalla etäisyydellä toisistaan, kiinnityslaitteiden kiinnittämiseen tarkoitetut kiinnitykset on sijoitettava panssaroidun hihnan sisään (kun taas betoni on vielä tuoretta).

Kun betoni muuttuu kiinteäksi, voit aloittaa rakennuksen purkamisen.

Tämän liiketoiminnan lopussa on vain mielenrauhaa ihailla näkemystä valmiista tuotteesta.

On mahdollista, että tässä artikkelissa käsitelty rakennustehtävä on työläs prosessi, mutta se on kuitenkin erittäin tärkeä, koska panssaroidun vyöhykkeen täyttäminen edellyttää parempaa rakenteellista vastustuskykyä tuhoisat tekijät ja tämä palvelee rakennuksen kestävyyttä ja pidentää sen käyttöikää.

Armopoyas: Mikä on armopoyas, missä tapauksissa sitä tarvitaan ja miten

Armopoyas voimalevyn alla, pohjaan, seiniin, välilevyjen päällekkäisyyksien alla

Irrota teräsrenkaat puupellistä ja se hajoaa. Puhdista talon vahvistettu vyö ja rakennus ei kestä kauan. Tämä on yksinkertaistettu mutta hyvin visuaalinen selitys tarpeesta vahvistaa seiniä. Jokainen, joka aikoo rakentaa vahvan talon, on hyödyllistä tietoa tarkoituksesta, tyypeistä ja laitteiden armopoyasta.

Mikä on armopoyat

Mikä tämä muotoilu ja mitä toimintoja se suorittaa? Armopoyas - monoliittista teräsbetonia sisältävä teippi, joka on sijoitettu rakenteilla olevan talon eri tasoille.

Vahvistettu hihna täytetään pohjalla, lattialevyjen alla ja sähkölevyjen alla (kannattimien palkit).

Tällä vahvistusmenetelmällä on neljä tärkeää tehtävää:

 1. Lisätään rakennuksen paikkatiheyttä.
 2. Se suojaa pohjaa ja seiniä maaperän epätasaisen vedenpoiston ja rypistyksen aiheuttamilta halkeilulta.
 3. Se ei salli raskaiden laattojen työntää herkän kaasun ja vaahtobetonin läpi.
 4. Luotettavasti yhdistää katon ristikkojärjestelmän kevyiden lohkojen seiniin.

Päämateriaali seinien jäykkyyden lisäämiseksi oli ja pysyy betonina. Pienemmille sivuraiteille voit käyttää vähemmän tehokkaan tiilen panssaroitua vyötä. Se on 4-5 riviä tiilimuurausta, jonka leveys on yhtä suuri kuin kantavien seinien leveys. 30-40 mm: n verkko, jonka halkaisija on 4-5 mm, sijoitetaan jokaisen rivin saumaan.

Missä tapauksissa vaaditaan armopoyoja?

Armopoyas seinille

Seinien vahvistaminen vahvistetulla vyöllä ei ole aina tarpeen. Siksi ei ole tarpeen tuhlata rahaa siihen seuraavissa tapauksissa:

 • säätiön pohjassa on voimakas maa (kivinen, karkea tai karkea hiekka ei ole kyllästynyt vedellä) seinät on rakennettu tiilestä;
 • rakennetaan yksikerroksinen talo, joka on peitetty puupalkilla, ei vahvistetulla betonipaneelilla.

Jos paikan päällä on heikkoja maaperää (jauhettua hiekkaa, siirappia, savea, turvemaa), vastaus kysymykseen vaatii vahvistusvyön, on ilmeinen. Ei saa tehdä ilman sitä siinä tapauksessa, että seinät on rakennettu laajennetusta savesta tai betonista huokoisista lohkoista (vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni).

Nämä ovat hauraita materiaaleja. Ne eivät kestota maaliikkeitä ja pisteitä kuormituksista lattialevyistä. Armopoyas poistaa seinien muodonmuutoksen riskin ja jakaa tasaisesti kuorman lohkojen levyiltä.

Arbolitovyh-lohkojen osalta (seinämän paksuus on vähintään 30 cm ja lujuusluokka ei ole pienempi kuin B2.5) armopolioita ei tarvita.

Armopoyat voimalevyn alla

Puupalkkia, johon kattotuolit ovat, kutsutaan mauerlatiksi. Hän ei voi työntää vaahtomuovilohkoa, joten se voi tuntua jollekulle, jota hänen armopoyassansa ei tarvita. Oikea vastaus tähän kysymykseen riippuu kuitenkin materiaalista, josta talo on rakennettu. Asennuslevy ilman panssaroidun hihnan sallittua tiiliseinille. Ne pitävät kiinni ankkurissa, joka pitää ruohonleikkuja heille.

Armopoyat voimalevyn alla

Jos kyseessä on kevyt lohko, niin armopoyat täytyy kaataa. Höyrytetyllä betonilla vaahtobetoni ja laajennettu savi estää kiinnityksen, joka on mahdoton vahvistaa. Siksi erittäin voimakas tuuli voi repätä leikkurin seinältä yhdessä katon kanssa.

Armopoyas perusta

Tässä lähestymistapa voitto-ongelmaan ei muutu. Jos säätö on asennettu FBS-lohkoista, tarvitaan armopoyat. Lisäksi se olisi tehtävä kahdella tasolla: perustan pohjalla ja yläreunassa. Tällainen ratkaisu suojaa rakennetta maaperän nostoa ja laskeutumista aiheuttavilta voimakkailta kuormituksilta.

Betonin nauhalevyille tarvitaan myös vahvikelihihnoja, ainakin pohjan tasolla. Betoni on taloudellista, mutta materiaali ei kestä maapallon liikkumista, joten sen vahvistaminen on välttämätöntä. Mutta panssaroidun vyön ei tarvita monoliittiselle "nauhalle", koska sen pohja on teräksen volyymikehys.

Ei ole tarvetta tämän suunnitelman mukaiselle laitteelle ja vankalle pohjalevylle, joka kaadetaan rakennuksen alle heikkoon maaperään.

Armopoyat tyyppisten välilevyjen päällekkäisyyksien mukaan

Paneelissa, joka perustuu laajennettuihin savibetonilohkoihin, kaasu- tai vaahtobetoniin, vahvistettu hihna on tehtävä epäonnistumatta.

Sitä ei voida kaataa monoliittiseen raudoitettuun betoniin, koska se siirtää kuorman tasaisesti seiniin ja sitoo ne tiukasti yhteen tilarakenteeseen.

Panssaroitua vyötä, joka perustuu kevyisiin lohkoihin (hiilihapotettu, laajennettu savi, vaahtobetoni), ei ole tarpeen. Tällöin on riittävää kaataa 4-6 cm: n paksuisista betonista valmistetut tukialustat palkkien alla estämään lohkojen pakottamisen vaara.

Miten tehdä armopoyas

Vahvavyön jäykkyyden tekniikka ei eroa monoliittisen perustuksen kaatumismenetelmästä.

Miten tehdä armopoyas

Yleensä se koostuu kolmesta operaatiosta:

 • Valmistusvahvistushäkki;
 • Muottien asennus;
 • Betonivaihto.

Työn tietyt hienovaraisuudet ja vivahteet ilmestyvät riippuen panssaroidun vyöhykkeen sijainnista.

Vahvistettu vyö pohjan alla

Sanotaan, että sen leveyden tulisi olla 30-40 cm leveämpi kuin pääbetonin "nauhan" tukevan osan leveys. Tämä vähentää merkittävästi rakennuksen paineita maassa. Riippuen talon korkeudesta, tällaisen hihnan paksuus voi olla 40-50 cm.

Ensimmäisen tason vahvistettu hihna on tehty rakennuksen kaikkien kantavien seinien alla, eikä vain ulkoisiin. Sen kehys on tehty sidontalaitteiden sitomismenetelmällä. Hitsausta käytetään vain esivalmisteluun (kiinnittäminen) päävahvistukseen yhteiseksi tilarakenteeksi.

On suositeltavaa tehdä tällaisen hihnan kaataminen betonilla kerrallaan jättämällä liitokset, jotka vähentävät lujuutta. Päävahvistimen halkaisija voi olla 16 - 20 mm. Poikittaisten kiinnittimien halkaisija on 8-10 mm ja niiden korkeus on enintään 20 cm.

Armoyas toinen taso (pohjalla)

Tämä muotoilu on olennaisesti liuskajohdon (betoni, lohko) jatkaminen. Vahvistusta varten on tarpeeksi käyttää 4 sauvaa, joiden läpimitta on 14-18 mm, sitomalla ne halkaisijaltaan 6-8 mm.

Jos tärkein säätiö on butobetonny, ei ole ongelmia asennettaessa muottirakennetta panssaroidun vyön alla. Voit tehdä tämän jättää tilaa (20-30 cm) asentamaan lujitusholkkia ottaen huomioon betonin suojakerroksen (3-4 cm).

Lohkojen kanssa PBS-tilanne on monimutkaisempi, koska muotti ei ole asetettu. Käytä tässä tapauksessa puupalkkeja, joita kannatetaan muottipaneelien pohjalla. Ennen asennusta levyt ovat täynnä leikkuulaudat, jotka ulottuvat muottien mittojen ulkopuolelle 20-30 cm: n etäisyydellä ja eivät salli rakenteiden siirtymistä oikealle tai vasemmalle. Liitettävien levyjen yläosaan kiinnitettävät muottipaneelit lyhyet ristikkopalkit on naulattu.

Mahdollisuus kiinnittää muottipanssarihihna pohjaseinässä

Kiinnitysjärjestelmää voidaan yksinkertaistaa kierteitetyillä sauvoilla. Ne asetetaan pariksi muottipellolevyihin 50-60 cm: n etäisyydeltä. Kun kiristimet on kiristetty muttereilla, meillä ilman puuportaat ja ristikkorakenteet saavat riittävän vahvan ja vakaan rakenteen betonin kaatamiseksi.

Tämä järjestelmä sopii myös muottiin, joka vaatii panssaroitua vyötä lattialevyille.

Betonilla täytettävät nastat on käärittävä lasineeseen tai laitettava niihin vähän öljyä. Tämä helpottaa niiden poistamista betonista, kun se on kovettunut.

Ihanteellisesti sen leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinämän leveys. Tämä voidaan tehdä siinä tapauksessa, että julkisivu on täysin viilutettu levyn eristyksellä. Jos kuitenkin päätetään käyttää vain kipsilasia koristeluun, panssarihihnan leveyttä on vähennettävä 4-5 senttimetrin kohdalla, jotta vältettäisiin tilaa vaahtomuoville tai mineraalivillalle. Muussa tapauksessa jäykistysvyön asennusvyöhykkeeseen ilmestyy erittäin kiinteä mittasuhde.

Tee armopoyat hiilihapollisella betonilla, voit käyttää toista ratkaisua. Se koostuu kahden ohuen lohkojen asennuksesta muurien reunoihin. Näiden välissä on teräsrunko ja betoni kaadetaan. Lohkot toimivat muottipesässä ja eristävät hihnan.

Jos höyrystetyn betoniseinän paksuus on 40 cm, tämän jälkeen voidaan käyttää 10 cm: n paksuisia väliseinämiä.

Pienemmällä seinämänpaksuudella voit tehdä sen itse standardin mukaisessa muurilohkossa katkaisemaan panssaroidun hihnan kourun tai ostamaan valmiin ilmastetun U-lohkon.

Vahvikotelon leveyden ja korkeuden on oltava sellainen, että monoliittisen rakenteen jälkeen metallin ja hihnan ulkopinnan välissä on vähintään 3-4 cm suojakerroksesta betonia.

Kuinka tehdä muuntimet panssaroidulla omalla kädellä?

Armopoyas tai vahvistettu teräsbetonivyö on monoliittirakenteinen teräsbetonirakenne, joka on rakennettu talon seinämien ympärille. Armopoyaksen pohja on kehys, joka on valmistettu palkista tai langasta. Tämä runko kaadetaan nestemäisellä betoniliuoksella, jonka jähmettymisen jälkeen muodostuu monoliittinen teräsbetonivyö, joka on välttämätön kuorman jakamiseksi ja rakennuksen lujuuden lisäämiseksi. Katsotaanpa, miten muottirakenne on rakennettu, jos työ tehdään käsin.

Armopoyas-mallin suunnittelussa asetetaan tiettyjä vaatimuksia. Ensinnäkin se on suljettava, ei missään tapauksessa, keskeytyksettä pituudeltaan. Toiseksi sen on oltava riittävän korkea, jotta rakennuksen kestävyys kuormitettaisiin vääriksi.

Kun suunnittelet käsivarren rakentamista omiin käsiisi, on välttämätöntä ymmärtää etukäteen, miten muottirakenne voidaan tehdä tämän talon osan osalta. Koska panssaroidun vyön lujuus ja luotettavuus riippuvat paljolti muotin laadusta.

Milloin rakentaa armopoyat tarpeelliseksi?

Ensin sinun täytyy käsitellä, milloin sinun täytyy tehdä armopoyas, ja kun voit tehdä ilman tätä muotoilua. Kellarin haarukan vyö tai grillata on suositeltavaa tehdä seuraavissa tapauksissa:

 • Rakentaessa matala kellari;
 • Rakentaessasi talon tontille, jolla on merkittävä harha;
 • Jos rakennuksen vieressä on jalankulkija tai joki,
 • Jos maaperä rakennustyömaalla katoaa,
 • Kun rakennat taloa seismisesti aktiivisille alueille.

Lisäksi on suositeltavaa muodostaa niveljalka seinämien ympärillä liitosvälin päällekkäisyyden rakenteen tasolla.

Vihje! Kantahihnojen rakentaminen katon tasolle on pakollinen, jos talon seinät on rakennettu sellaisista suosituista materiaaleista kuin vaahtomuovi tai kaasuliesi tänään. Kun käytetään hiekkalaatan seinien rakentamiseen, ei ole tarpeen tehdä panssaroitua vyötä, mutta se on toivottavaa.

Kuinka monta kädensijaa tarvitaan talon rakentamiseen?

Jos aiot rakentaa talon omiin käsiisi, sinun on selvitettävä etukäteen kuinka paljon armopoyoja on tehtävä rakentamisen aikana:

 • Ensimmäinen armopoyas on grillage. Hän täytti kaivannon säätiön rakennuksen kehä ja sijainti laakerin sisäseiniä. Pituus 30-40 cm, leveys - 0,7-1,2 metriä. Rostverk tulisi tehdä useimmissa tapauksissa.
 • Toisessa alemassa alakoriin sijoitettuna, jota käytetään rakennuksen aiheuttaman kuormituksen jakamiseen.
 • Seuraavat armopoyat asetetaan katon tasolle ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä. Tämä muotoilu on tarpeen talon seinien tiukentamiseksi ja voit jakaa tehokkaasti levyjen aiheuttaman kuormituksen.

Vihje! Lisäksi panssaroidun hihnan läsnäolo päällekkäisyydellä mahdollistaa kuorman jakamisen ikkunan aukkojen yli. Jos et tee hihnaa, tarvitset tehokkaan hyppylaitteen jokaisen ikkunan aukon yli.

 • Lähes kaikissa tapauksissa on tarpeen perustaa ylempi panssaroitu vyö, jota käytetään jakamaan talon katon kuormitus.

Panssaroidun hihnan rakentamiseen tarkoitetut kotelot

Minkälaista muottipesää voidaan käyttää panssaroidun vyön rakentamiseen ja onko se mahdollista koota omalla kädelläsi? Ensinnäkin sinun on päätettävä, millaista muottirakennetta käytetään - irrotettavia tai kertakäyttöisiä.

Ei-irrotettava muotti

Käyttö muotin pysyviä - on helpoin vaihtoehto rakennuksen käsillään Muurausverkko. Käyttämällä valmiita lohkoja pysyvien muotti, voit nopeasti koota lomakkeen konkreettisia kaatamalla. Lisäksi se, että polystyreenilohkojen avulla poistamaan läsnä kylmäsiltojen jotka väistämättä muodostettu suojaamaton betonirakenteeseen.

Muottipesät ovat saatavana eri leveydeltä ja korkeudelta, joten niiden avulla voit helposti tehdä haluamasi kokoisia panssaroidut vyöt. Mitä kaadetun levyn paksuuteen verrattuna, se on helposti säädettävissä yleisillä muovipuskureilla.

Vihje! Valmiiden vaahtopolystyreenilohkojen muotti on melko helppo tehdä omalla kädelläsi. Lohkoissa on valmiita liitoksia "groove-thorn" -tyyppiä, jotka napsahtavat paikalleen hieman muotoilemalla paineella. Kulma ja päätykappaleet voidaan sisällyttää muottipesään, mikä yksinkertaistaa asennusprosessia entisestään.

Muottien irrotettavat lankut

Jos valmiita muottilohkoja ei hankita rakennusbudjetissa, voit tehdä tilapäisiä muottiosastoja omiin käsiin:

 • Normaaliversiossa panssaroidun vyön korkeus on 30 cm, ja rakenteen leveys on yhtä suuri kuin pohjan seinän tai laattojen paksuus.
 • Muottien tekemiseksi sinun on varastoitava riittävä määrä höylättyä alustaa, jonka paksuus on 20 mm.
 • Alempi muottielementti (aluslevy) ruuvataan talon ulkoseinän sisäpuolelle ja sisäpuolelle seinään. Kiinnitys suoritetaan pääsääntöisesti itsepuristusruuveilla.
 • Seuraavat muottipinnat asetetaan ensimmäisen yläpuolelle ja koputetaan kilpeihin käyttäen puutavaraa tai tasaisia ​​lankkuja. Ennen kuin kiinnität levyt, sinun on varmistettava, että ne ovat sijoitettu tiukasti pystysuoraan.
 • Tehtyjen töiden tuloksena tulisi muodostaa suorakulmainen muoto seinien kehäksi, eikä niissä ole aukkoja, joiden sivuseikka on 30 cm.
 • Jotta lomake saataisiin hankkimaan tarvittava jäykkyys, on tarpeen täyttää pystysuorat levyt ulkosivulla 70 cm: n välein.
 • Lisäksi on välttämätöntä tehdä lankaverkkoja rinnakkaisten suojien välillä, jotta estetään muurausseinien purkautuminen betonilaastin paineen vaikutuksesta. Kytkimiä on suositeltavaa asentaa 0,8-1,0 metrin välein.
 • Muottirakenteen loppuvaihe on kokoonpanon laadunvalvonta. Sinun on varmistettava, että rakenne on riittävän vahva kestämään betonin paineita. Lisäksi sinun tulisi tarkistaa, ovatko muodot seinät tiukasti pystysuorassa asennossa, muuten panssarointivyö kääntyy käyriksi. Muista tutkia lomaketta poistaaksesi aukot, joiden kautta konkreettinen ratkaisu voi virrata. Pieniä aukkoja tulisi houkutella, jos aukkoja, jotka ovat yli 1 cm leveitä, on lyödä vyötäröllä.

Lisälaitteiden armopoyat

Panssaroidun hihnan lisäkokoonpano on lujittavan hahlon sijoittaminen ja kaatamisen muodot betonilla. Lujitushäkistä suositellaan 8-10 mm: n poikkileikkaukseltaan metallisia sauvoja, jotka on kiinnitetty yhteen lankaosan kanssa ja vaakasuoraan muotoiltu. Jokainen puoli metriä, kehys on sinetöity neulomalla langalla.

On tärkeää, että laastin kaatamisen jälkeen lujitushäkki upotetaan täysin betoniin. Siksi on varmistettava, että metallitangot eivät ole kosketuksissa muottien seiniin. Rungon alapuolella on tiilien tai muun sopivan materiaalin palasia.

Rakennuksen viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin ja tiivistetään. Tällöin, jos irrotettavaa muottiä käytettiin, 3-4 päivää sen jälkeen, kun muotti purettiin.

Joten, armopoyas on tärkeä osa rakennusta, joka takaa sen vakauden ja kestävyyden. Jos haluat rakentaa rakenteen tämän rakenteen rakentamiseen, voit asentaa kehyksen lujasta ja asentaa betonin ilman ammattilaisten osallistumista.

Panssaroidun vyönohjauksen riippumaton valmistus

Armopoyas on metallirakenne, joka on valmistettu käsin vahvistamisesta. Sen tarkoituksena on lisätä kantavien seinien lujuutta ja säilyttää eheys luonnonolosuhteiden ja maaperän liikkeen aikana. Talon rakentamisessa on useita tällaisia ​​vöitä. Rakenteet, jotka on rakennettu päällekkäin, jotta voidaan luoda kantavia seiniä tai lattioita. Se kaadetaan betonilla parannettavaksi.

Irrotettavan muotoilun tekeminen omiin käsiisi

 1. Jos haluat tehdä perustuksen omalla kädellä, sinun on valmisteltava 20 mm: n levyinen levy. Elementit kootaan korkeudelle välittömästi panssaroidun vyön asettamisen paikan päällä. Tätä varten levyt asennetaan seinien sisälle ja ulkopuolelle 3-5 cm: n alapuolella seinän yläreunan alapuolelle.
 2. Järjestelmän jäykkyyden lisääminen on kytketty ulkopuolelle puun palasilla. Tämä parantaa viimeistellyn muottien laatua, joten se on kestävä ulkoisiin vaikutuksiin. Yläosan laatikon leveyttä ohjataan.
 3. Armeija asetetaan muottiin ja täytetään betonilla, kerros tiivistetään ja tasoitetaan.

Tämän muotin etu on asennuksen helppous, tarvittavien materiaalien ja työkalujen vähimmäismäärä, alhaiset rahoituskustannukset ja purkamisen helppous. Tarvittaessa irrotat kiinnikkeet ja irrotat levyt betonin asettamisen jälkeen. Tulevaisuudessa ne voidaan koota yhteen ja tehdä muottirakennuksia toiselle rakennukselle.

Panssaroidun vyön rakenteen luomisen periaate ei poiketa perustuksen tai ikkuna-aukkojen muottirakenteesta.

Ilmastetun betonin talonrakennus

Edellä kuvatun järjestelmän mukaan on mahdollista tehdä omalla kädellänne mökki minkä tahansa tyyppiseen taloon. Laite sopii tiiliin, hiilihapotettuun betoniin, betoniin. Armopoyas edesauttaa katon laadukasta liittämistä rakennustelineeseen. Hiilihapotetun betonin talossa se kiinnitetään lisälohkojen tai muottien avulla. Ensimmäinen vaihtoehto on kevyempi, mutta kallis. On halvempaa tehdä omin käsin puurakenne. Ohje auttaa rakentamaan sitä oikein:

Panssaroidun osan kaava kaasulohkon muotissa

 1. Lamellit, joiden korkeus on 30 cm ilmastetun betonin seinälle.
 2. Joka 50-70 cm kiinnittääksesi kerrosta rakenteen lujuuden lisäämiseksi ja estämään muodonmuutos raskaan betonin vaikutuksesta.
 3. Aseta sisäpuolelle halkaisijaltaan 8 - 12 mm. Valinta riippuu talon sijainnista. Jos seinät altistuvat negatiivisille ympäristövaikutuksille, suurin halkaisijan tangot sopivat. Alueilla, joilla on rauhallinen seisminen ympäristö, voit säästää varusteisiin valitsemalla edullisia malleja, joiden halkaisija on pienin.
 4. Armeija, joka asetetaan erityiselle tähdelle, joka luo aktiivisen alemman kerroksen hiutaloituun betoniin.
 5. Twigs sitoo lanka.
 6. Kaada betonia, nosta ja tasoita kerros.

Jos muotti on asennettu katon kiinnittämiseksi, sen jälkeen ennen betonin kaataamista, kiinnittimet asennetaan kattojen kiinnittämiseen. Ne voivat olla millä tahansa pituudella, mutta on helpompi työskennellä alle 1 metrin pituisissa tapauksissa.

Tee oikein pehmustetun vyöhykkeen muotit ilmastetun betonin taloon auttaa asiantuntijoita vaikeuksien sattuessa. Ennen töitä on suositeltavaa tehdä laskelmia virheiden ehkäisemiseksi ja hankkimaan tarvittava määrä rakennusmateriaaleja.

Nuannaa, kun työskentelet puurakenteiden kanssa

Puulevyjen muottirakenteen laite edellyttää pätevää lähestymistapaa. Rakenteen väärässä asennuksessa on olemassa riski, että levyt rikkoutuvat ja rikkoutuvat betoniliuoksen vaikutuksen alaisena. Jos haluat tehdä oikean työn omilla käsillänne, sinun on harkittava muutamia vivahteita:

 • muottiyksikkö koostuu lankkuista, jotka on kiinnitettävä pystysuoran ja horisontaalisen rakenteen varovasti;
 • betonin kanssa kosketuksissa olevien levyjen pinta puhdistetaan ja tasoitetaan;
 • elementtien uudelleenkäyttöä, rakenteen helppoa purkamista ja betonivuodon estämistä; paneelit on verhoiltu sisäpuolella kalvolla;
 • jos lautaset ovat kyllästyneet jäteöljyllä tai hydrofobisella rasvalla, on helpompaa tehdä purkaminen omalla kädelläsi;
 • korttien uudelleenkäyttö ei ole sallittua. Jos ne altistuvat saostukselle, ne todennäköisesti tuhoutuvat uudelleenkäytön aikana;
 • Kiinteä rakenne on harvoin tehty, useammin se on koottu polystyreeni-vaahtolohkoista, joissa on jo sisäänrakennettu vahvike. Tämä sopii ankkuroimalla elementtejä tangoilla;
 • Ennen töitä on välttämätöntä valita panssaroidun hihnan ja muottien alkuperäisen valmistuksen välillä. Joissakin tapauksissa on helpompi sijoittaa lujittaminen ilmastetun betonin lohkoille ja jatka sitten puurakenteiden kokoamista.

Vahvikkeen kehyksen muotti on tehty itsenäisesti ilman kalliita materiaaleja ja erikoislaitteita. Mutta vain asiantuntevasti järjestetty ja toteutettu työ takaa luotettavan ja kestävän rakentamisen. Jos asennusvaiheessa ilmenee vaikeuksia, on suositeltavaa saada ammatillista neuvontaa, jotta estetään vakavat virheet, jotka voivat johtaa rakenteen tuhoutumiseen.

Armopoyat tekevät sen itse

Kun rakennat taloa tiettyyn vaiheeseen, syntyy seuraavat kysymykset: onko vahvistettava vyö, kuinka monta tällaista vyötä on rakenteella, miten se oikein ja mitä materiaaleja käytetään paremmin? Tätä ja paitsi sitä käsitellään edelleen.

Miksi tarvitsemme armopoyoja ja missä se on?

Ensin sinun täytyy selvittää, mikä on vahvistettu vyö ja mihin se on. Vahvistettu hihna on nimeltään teräsbetonikerros, joka on sijoitettu rakennuksen ulkoseinämille pitkin koko kehä. Hänen tehtävänsä on lisätä laakereiden ulkoseinien lujuutta ja säilyttää niiden eheys, kun maa lakkaa. Rakentamisprosessin aikana käytetään useita tällaisia ​​vöitä.

Ensimmäistä vahvistettua hihnaa kutsutaan myös grillaukseksi. Valmistuksessa betoni kaadetaan kaistaleeseen, joka on kaivettu nauhalevyn alle 0,3-0,4 m korkeuteen. Grillityyppien leveys on 0,7-1,2 m. Toisin kuin muut hihnat, grillaus tehdään paitsi ulkoisten seinien, mutta myös pääoman sisäpuolella. Ensimmäinen vyö on tärkein takuu tulevan kodin vahvuudelle, joten sen valmistus on pakollista.

Toinen vahvistettu hihna asetetaan rakennuksen kehäksi laidalle, jonka korkeus on 0,2-0,4 m. Se jakaa pohjan kuorman koko talosta. Edellyttäen, että ensimmäinen hihna on tehty oikein, toista ei voida erityisesti vahvistaa. Vahvistukselle on riittävän suuri verkko, jonka halkaisija on 10-12 mm. On toivottavaa käyttää toista hihnaa missä tahansa rakenteessa, mutta on tapauksia, joissa sitä ei voi tehdä ilman sitä.

Kolmas vahvistettu hihna on asetettu tiiliseinän päälle lattialevyn alle lattioiden välissä. Tällä hihnalla on useita toimintoja. Ensinnäkin se tiukentaa seiniä, eivätkä ne salli hajaantumista ja suojaavat halkeamien muodostumista. Toiseksi se jakaa kuorman lattialaattoista seiniin. Kolmanneksi se tuntee ja jakelee kuorman ikkunan ja oven aukkojen ansiosta, jolloin on mahdollista käyttää yksinkertaisia ​​suojuksia eikä vahvistettuja palkkeja.

Neljäs vahvistettu hihna tehdään toisen kerroksen lattialaattojen alla. Se suorittaa samoja toimintoja kuin kolmas, eikä se eroa parametreista.

Kuinka tehdä armopoyat omalla kädelläsi?

Nyt kannattaa harkita jokaisen hihnan valmistusmenetelmää erikseen. Aloitetaan grillata. Ensin sinun on päätettävä säätiön syvyydestä. Se riippuu rakennustyön maaperän tyypistä, talven jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden syvyydestä. Valitulle syvyydelle kaivetaan kaivantoa pitkin talon kehää. Tähän käytetään yleensä kaivinkonetta, se on melko vaikeaa ja pitkä kaivaa käsin. Mutta käytettäessä erikoislaitteita täytyy työskennellä kovasti, tasoittamalla kaivannon pohja ja seinät kiinteän maaperän tasolle. Samanaikaisesti pohjassa ei saa olla jälkiä kaivinkoneen hampaista - pinnan tulee olla mahdollisimman sileä ja luja.

Louhittuun kaivantoon kaadetaan hiekkaa, joka muodostaa hiekkaisen tyynyn. Hiekkakerroksen korkeuden tulisi olla noin 50 - 100 mm, paksumman kerroksen tekeminen ei ole toivottavaa. Jos hiekka on täytettävä 100 mm: n yläpuolella, se on sekoitettava rikki. Yleensä tällainen tarve syntyy, jos kaivosta on epätasainen pohja. On mahdollista tasoittaa se paitsi hiekan kustannuksella myös kaatamalla betonia. Tämä menetelmä, vaikkakin kalliimpi, on turvallisempi, mutta talon perusteella tehtävät säästöt eivät kuitenkaan ole perusteltuja.

Täyttämällä hiekkaa se huolellisesti tasoitetaan ja tiivistetään. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi hiekka voidaan kaataa vedellä, mikä lisää tampingia.

Seuraavaksi sinun täytyy asettaa venttiili. Rakennuksen aikana normaaleissa olosuhteissa käytetään runkopalkkia, jonka halkaisija on 10-12 mm ja joka koostuu 4-5 ytimestä. Betonin kaatamisen yhteydessä raudoituksen ei tulisi koskettaa pohjaa - se on asennettava betoniin, joka suojaa metallia korroosiolta. Tätä varten verkkoa on tuettava puolipyöreillä tiilistä, kun ne valetaan, nousevat hiekkavyöhykkeen pinnan yläpuolelle.

Jos rakentaminen suoritetaan talviaikaan tai pohjavesi on riittävän korkea, grillatahon tulee olla kestävämpi. Sen vahvistamiseksi, verkon vahvistamisen sijaan käytetään vahvikekaalia. Itse asiassa nämä kaksi verkkoa on neljä ydintä, joiden halkaisija on 12 mm, jotka sijaitsevat vahvistetun hihnan alapuolella ja yläpuolella. Grillauslaitteen jalustan valmistukseen on parempi käyttää hiutaleen sijasta granuloitua kuonaa, joka jonkin ajan kuluttua muuttuu betonipohjaksi.

Ristikon valmistukseen ja tangojen kiinnittämiseen on välttämätöntä käyttää neulontankaa, mutta ei missään tapauksessa saa kytkeä tangot hitsaamalla. Seuraavassa kuvataan tarkemmin vahvistusverkon valmistustekniikkaa.

Betonituotetta 200 käytetään grillata- mien täyttämiseen. Valukappaleen sovittamiseksi tiettyyn arvoon voidaan kaivukseen asentaa erikoinen majakka - pystysuoraan asennettu metallinen koukku, joka on yhtä pitkä kuin grillin korkeus. Se on helppo navigoida kaatamalla betonia.

Armopoyas kädet seinien alla

Toinen vahvistettu hihna kaadetaan säätiön betonilohkoihin ennen seinien rakentamista. Niitä käytetään lähes aina ja sopivat rakennuksen ulkoreunaan ulkoseiniä pitkin, niitä ei ole asennettu sisäpuolisten seinien alle. Koska tämä hihna vahvistaa lisäksi rakennetta, oikean ruiskuvalun avulla se voidaan tehdä vähemmän kestäväksi. Sen korkeus on 0,2-0,4 m, betonia, jota käytetään luokka 200 tai korkeampi. Toisena vyölle vahvistuksena käytetään halkaisijaltaan 10-12 mm: n rei'itetyn vahvikkeen kaksoisydintangoja, jotka on sijoitettu yhteen kerrokseen. Tarvittaessa vahvista hihna, voit käyttää suurempaa halkaisijoitusta, käyttää enemmän johtoja tai asettaa ristikon kahdelle kerrokselle, muodostaen luuranon.

Tyypillisesti kellarinseinän ja talon ulkoseinän paksuus on sama paksuudeltaan 510-610 mm. Tällöin ei ole tarpeen kiinnittää hihnan täyttämistä varten puista valmistettua muottia - se voidaan korvata tiilimuodostuksella. Tätä varten puolikerroksinen muuraus on tehty seinän kahdesta reunasta. Näiden kytkimien väliin muodostuu tyhjiö, johon liittimet asetetaan ja betoniliuos kaadetaan.

Harkitse, että jos ei ole ensimmäistä vyötä - grilli - on hyödytöntä tehdä toinen. Jotkut rakentajat maksavat maksamatta suurta toista vyötä, ilman suurempaa halkaisijaltaan suurempaa lujuutta, jolla on suurempi kantavuus. Näin on silloin, kun rahat käytetään rakenteen vahvistamiseen, tuulen heittämiseen. Se on ensimmäinen vyö, joka on tärkein, ja toinen on vain ylimääräinen, vaikkakin pakollinen. Heidän yhteistoimintansa säätiön suojelemiseksi ylhäältä ja alhaalta on tae luotettavasta perustasta, jopa ongelmallisissa maissa.

Armopoyat laattojen alla

Kolmas vahvistuva vyö, joka on sijoitettu seinien ja lattialevyjen väliin, on myös pakollinen. Se on tehty ulkoseinillä ja sen korkeus on 0,2-0,4 m. Kolmannen vyön käyttämistä varten on mahdollista säästää ovia ja ikkunoita varten, jotka tässä tapauksessa voivat olla pienin kooltaan ja minimiraudoitukseltaan - kaikki kuormat ovat hihnan käsityksissä ja tasaisesti jakautuneina.

On olemassa tapauksia, joissa laatikoita ei voida tuoda rakennusmateriaalille, josta seinät on pystytetty. Näihin materiaaleihin kuuluvat esimerkiksi kuori rock, joka ei kuormita hyvin. Jos teet vahvistetun hihnan, levyt lepäävät sen päälle ilman ongelmia, ja hihna itse jakaa kuorman tasaisesti seinien koko pituudelta.

Kolmannen hihnan vahvistaminen toteutetaan ristikolla, joka on valmistettu kahdesta johtimesta, joiden halkaisija on 10-12 mm. Jos edelliset hihnat eivät ole tarpeeksi vahvoja tai puuttuvat, et voi vahvistaa verkkoa, mutta kehystä, jolloin kaksi kerrosta vahvistus ylhäältä ja alhaalta.

Jos kaikki oli enemmän tai vähemmän selviä kahdella aikaisemmalla hihnalla, tässä saattaa tulla kysymyksiä. Seinämän paksuuden ollessa 510-610 mm, muuraus voidaan käyttää muottiin molemmilla puolilla seinää, kuten toisen hihnan valmistuksessa. Ulkopuolisia muurauksia varten käytetään kasvojen tiiliseoksia, sisäseinässä - zabutovochny. Vahvistetun hihnan leveys on 260 mm. Jos seinien paksuus ja siksi hihnan leveys ovat pienemmät, täyttötali asetetaan reunalle tai käytetään puinen muotti.

Kuinka tehdä vahvistusverkko ja vahvistushäkki omiin käsiisi?

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin vahvistusverkon ja vahvistuskorin tekemistä.

Kuten edellä on mainittu, raudoitustangot kiinnitetään toisiinsa hitsaamalla, mutta sitovalla langalla. Miksi? Hitsaustapahtuma lähellä saavutettua hitsia ylikuumenee ja sen vahvuus heikkenee, eikä sitä voida hyväksyä. Ja silti on mahdotonta tehdä ilman hitsausta ollenkaan, vaikka se on vähennetty minimiin. Yleensä rungon päät ja keskiosa on hitsattu yhteen, ja loput liitokset neulotaan.

Tangot on kiinnitettävä, jotta ne lukitaan haluttuun asentoon, kun ne asetetaan muottipesään ja kun kaatetaan betonilaastia, jotta voit käyttää neulomalla minimaalinen lanka. Johdon tai kehyksen vahvuus ei riipu langan paksuudesta, joten käyttämällä kestävämpää lankaa, heität vain ylimääräiset rahat ja sitten kärsit myös neulomisesta.

Et voi käyttää lujittavan sileät sauvat - vain uurteita. Betonilaasti kiinnittyy kylkiluutiin, mikä samalla kasvattaa kantokykyään ja voi toimia jännitteinä.

Kehyksen valmistukseen käytetään kahta johdinta, joiden läpimitta on 12 mm ja pituus 6 m, poikittaisen vahvikkeen tapauksessa käytetään halkaisijaltaan 10 mm sauvoja. Poikittainen vahvike hitsataan ristikon reunoihin ja keskelle, ja muut poikittaiset sauvat on neulottu lanka.

Kun kaksi ristikkoa on valmiina, ne on ripustettu niin, että niissä on aukko, ja ne hitsataan reunoilta ja keskeltä. Tuloksena on kehys. Kun ne asettavat kehyksiä hihnan valmistuksessa niiden välillä, niitä ei tarvitse hitsata. Yleensä riittää tekemään päällekkäisyys noin 0,2-0,3 m vierekkäisten kehysten välillä.

Kuinka tehdä muottiin armopoyasan?

Muotoon voi asentaa ja korjata useita tapoja. Ensimmäinen - sähköhitsauksen avulla. Tätä varten sinun on siirrettävä ankkuri muottipuun seinien läpi ja kiinnitettävä pistokkeet hitsaamalla. On tarpeen kiinnittää muotti siten, että se ei puristeta betonin painon alle.

Yksinkertainen ja nopeampi tapa kiinnittää muottiin turvautumatta hitsaukseen. Samanaikaisesti alustan alaosa kiinnitetään nopean asennuksen avulla, jonka halkaisija on 6 mm ja pituus 100 mm. Asennusreikien välinen etäisyys on noin 700 mm. Asennusjärjestys on seuraava. Talon seinään kiinnitetään puinen kilpi, jonka läpi porataan reikä seinään, johon sieni asetetaan ja ruuvi lyö.

Huomaa, että puupaneelin asennusreikä on hieman suurempi kuin 6 mm. Jos poraa se 6 mm: n porakruunulla, puukuidut jäävät reikään, mikä häiritsee muovimuotin asennusta. Poraamalla tiilet tämä ei tapahdu. Jotta poranterää ei muutettaisi, valitaan halkaisijaltaan 6 mm: n porata, porataan reikä seinän suojassa, ja kun se poistetaan, sinun on liikutettava sitä hieman eri suuntiin laajentaen reikää. Tämän pitäisi riittää sienen kulkeutumaan vapaasti.

Toinen huomautus asennuksen yhteydessä - se on huonosti huokoisessa ja ontossa rakennusmateriaalissa. Jos talosi on rakennettu hiekkakivestä, on parempi asettaa muutaman yläviivan tiilihihnan alle, mikä on erinomainen perusta kiinnittimiä varten.

Puisen kilven yläosa kiinnitetään myös seinään nopeasti asentamalla. Samanaikaisesti ruuvi ruuvataan suojaryhmän yläosaan. Reikää tehdään etuseinän tiilestä, reuna tai kynsi ajetaan siihen. Jos tiiliseinä ei ole rei'itetty, voit ajaa kynsien pystysuoraa saumaa. Itsekierteittävät ruuvit ja kynnet (ankkuri) on sidottu neulomalla. Tällainen kiinnitys on riittävän luotettava kestämään muottiin kaadettua betoniliuosta aiheutuvia kuormia. Kiinnittimien etäisyys on 1-1,2 m.

Kolmannen hihnan betoni valitaan merkiksi 200. Sen on oltava kestävämpi verrattuna edellisiin, koska se vie kuorman lattialaatoilta.

Kun betoni on kuivunut, muotti poistetaan vaivattomasti kynsiviivalla tai pienellä sorkopalkilla. Lämpimällä säällä betoni kuivuu päivällä niin, että muotti voidaan poistaa seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen. Kylmäkaudella kannattaa odottaa muutaman päivän.

Koska kolmas vahvistettu hihna on osa talon seinää, se ei saisi rikkoa sääennusteitaan. Periaatteessa hihna ei vaikuta etuseinään, joka perustuu täysin taustaan, ja eristyskerros on vain näiden muurausten välissä, joten hihna ei saisi rikkoa eristyksen eheyttä. Muuten, kun hihnaa ei ole eristetty, huoneessa voi olla huomattava lämpöhäviö.

Yhteenvetona voimme tehdä seuraavat päätelmät:

 • kun käytetään kaistaleen perustusta, kaikki kolme (neljä, jos talo on kaksikerroksinen) olisi vahvistettava talonrakentamisessa;
 • kun käytät pohjalevyä, voit tehdä ilman kahta ensimmäistä vyötä;
 • vahvistetut vyöt - talon seinien lujuus ja eheys.