Kylpy ilman perustetta

Kylpy on ei-asuinalue, mutta se vaatii erikoistaitoja rakentamiseen ja tietenkin varoihin. Ja vaikka sitä todennäköisesti käytetään harvemmin (esimerkiksi kerran viikossa), sen pitäisi täyttää perusvaatimukset.

Entä jos kylvyn rakentaminen ei ole erityisen halukas asettamaan omaisuutta, mutta se ei vaikuta rakentamisen laatuun? On olemassa tie ulos, koska huomattava määrä rahaa voidaan todella säästää asettamatta syvää konkreettista perustetta (katso "kuinka kaataa säätiö kylpyyn").

Ja vaikka rakenne todella joutuu kuormille, ne eivät ole niin suuria, että ne aiheuttavat konkreettista työtä. Jätteen tyyny voidaan hallita.

Säätiö ilman konkreettisia

Murskattu tyyny voi olla tulevaisuus kylpy luotettava säätiö. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tällainen pohja sopii vain tasaiselle vaakasuoralle pinnalle. Jos rakennustyömaalla on kaltevuus, on tarpeen laittaa pieniä sarakkeita.

Mitkä ovat sora-tyynyn edut?

 • Pintaveden poisto;
 • Veden siirto ensimmäisestä kruunupalkasta;
 • Vähentynyt maaperän kallistuminen;
 • Rakennuksen pohjan siirtymisen estäminen;
 • Ei tarvita konkreettista työtä;
 • Kustannussäästöt.

Mitä tiili taistelu, sen käyttö on edelleen toivottavaa. Se ei ole yhtä kestävä kuin rauniot. Tiilipituudet voivat kerääntyä ajan myötä. Pakkasen ja veden vaikutuksesta tiilitaistelu murenee. Siksi on parempi käyttää roskaa, se on luotettavampi. Se voidaan turvallisesti käyttää vuodevaatteiden valmistukseen. Tällainen tyyny on hyvä korvike konkreettiselle säätiölle.

Käyttämällä betonittomia vuoteita on tärkeää muistaa, että ensimmäinen kruunupalkka altistuu korkealle kosteudelle. Siksi se on jaettava ja suojattava sen vuoksi mätää.

Tällaisella "säätiöllä" on hyvä kantavuus. Hän kykenee kestämään kuorman.

Perusta kylvyssä maahan kaltevalla rintamalla

Jos kylvyn rakentamispaikalla on kaltevuus, sitten sora-tyynyllä on tarpeen asentaa tasoituspylväät. Rakennuksen pohja on kiinnitetty niihin.

Ennen tällaisen säätiön rakentamista on tärkeää määrittää maaperä, sen lujuus ja ottaa huomioon mahdollinen sakkaus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun pohjavettä on lähellä pintaa. Jos maa on hiljainen, se koostuu hienosta hiekasta tai turpeesta, on mahdotonta rakentaa kylpyamme siihen.

Pilarin ja nauhan perustukset

Jos aiot rakentaa runko- tai tiilikylpyä, on huomattava, että nauhan perustus sopii paremmin sille. Kylvyssä pylväspohja on rakennettu palkista tai lokerosta.

Pilarin pohja on tehty betonista tai tiilipylväistä. Ne asennetaan kylvyn kulmiin sekä paikkoihin, joissa seinät leikkaavat. Pilarien on oltava ehdottomasti pystysuoria. Kivi- ja tiilipylväiden koko on 51x51 cm. Pilarien välissä on tiiliseinät.

Nauhatalusta on jatkuva kaistale, joka kaadetaan betoni- tai vaahtosekoituksella. Ensin kaivaa kaivo, joka on peitetty hiekalla, kostutetulla ja kyllästyneellä. Sitten tulee kerros ryöstöä, täynnä laasti, ja sitten hiekkaa uudelleen. Ja niin monta kertaa. Tämä pohja on 1 metrin syvyydessä tai enemmän. Lopussa on asennettu laasti, joka on täytetty laastilla varustetulla muotti- ja lujitushihnalla.

Höyrysulku putosi ruberoid. Tällaisen säätiön suojaamiseksi sateelta tai lumelta, kalteva sokea alue on valmistettu savi-, hiekka- ja raunioiden seoksesta. Hyvä kuivatus ja viemärijärjestelmä on myös erittäin tärkeä tässä.

Kuten voit nähdä, käyttämällä tällaisia ​​taloudellisia menetelmiä, voit vähentää huomattavasti kustannuksia rakentaa kylpy, mutta ei menetä mitään rakennetta.

Miksi tarvitsemme kylpyamme ilman perustetta

Vaikka on tunnettua, että jokainen rakenne edellyttää säätiön rakentamista, silloin on tapauksia, joissa esineitä ei rakenneta ilman sitä. Ensinnäkin tämä pätee kevyisiin rakenteisiin, kuten kylpyyn, pienellä massalla ja rajoitetulla alueella, ei enempää kuin 30 m².

Ennen kuin päätät rakentaa kylpyamme ilman säätiötä, kannattaa viitata esi-isien kokemukseen ja kertyneeseen tietoon. Eläviä esimerkkejä tällaisesta rakenteesta löytyy useimmilta maapallon eläimiltä.

Erittäin pieni kylpyamme.

Milloin rakentaa ilman perusta

Erittäin taloudellinen kylpyamme.

On useita syitä siihen, että joskus järkevää toteuttaa rakentaminen ilman säätiön käyttöä:

 • halvempi hanke tai rakennuskustannusten alentaminen;
 • maaperän ominaispiirteet, jotka mahdollistavat rakentaa pieniä rakennuksia ilman säätiötä, koska niiden laitteisto vaatii suuria materiaalikustannuksia ja on erittäin aikaa vievää, eloisa esimerkki on kivirakentaminen.

Kiinnitä huomiota! Tärkein syy siihen, että monet puutarhurit kääntävät huomionsa rakentamiskeinoihin, joilla ei ole säätiöitä heidän sivuillaan, on ongelmana niiden rekisteröinnissä ja lupien saannissa eri tarkastuksissa.

Yksi tavallinen tapa on rakentaa rakennus, joka kuuluu väliaikaisen luokkaan tai on pieni arkkitehtoninen muoto (MAF). Vaihtoehtoisesti voit laatia asiakirjoja, jotka on tarkoitettu ostoon ja toimitukseen tontille MAFA - matkapuhelin tai mobiili kylpyamme.

Tällöin kohde on virallisesti sivustolla tilapäisesti, eli milloin tahansa hypoteettisesti, se voidaan siirtää uudelleen, mutta samanaikaisesti sen "pysäköinnin" aika ei ole rajoitettu.

Minkälainen tapa järjestää kylpylä hänen kesämökkiään tai maatilaansa valita, jokainen omistaja päättää itsenäisesti, jota ohjaavat ensisijaisesti seuraavat edellytykset:

 • alueen tai sen osan koko, joka voidaan ottaa kylpykompleksin laitteen alle;
 • rakennuksen taloudellinen puoli;
 • perheen tarpeet tai suunniteltu ihmisten lukumäärä, jotka voivat osallistua kylpyyn samanaikaisesti, sekä monia muita aiheita, jotka liittyvät jokaiseen yksittäistapaukseen.

Kolme tapaa ilman kylvyn laitetta

Ilman säätiötä voit rakentaa erilaisia ​​kylpytyyppejä.

MAFamin mukaan rakennukset:

 1. Pienellä painolla, joka sallii niiden asentamisen tavalliselle pinnalle:
 • suoraan maahan;
 • betonilaatalla, asfaltilla tai betonilla;
 1. Lisäksi MAF voidaan osoittaa vain sellaisille rakennuksille, jotka ovat:
 • mobiili, ilman suljettuja huoneita, jotka on tarkoitettu ihmisten tilapäiseen oleskeluun;
 • pysähtyneenä, suljetussa huoneessa, joka mahdollistaa tilapäisen oleskelun ihmisissä:
 • korkeintaan yksi kerros;
 • ulkokehällä mitattu pinta-ala ei ylitä 30 m²;
 • tällaisten rakenteiden on oltava kokoontaitettavissa.

Kiinnitä huomiota! On olemassa joitain lainsäädännöllisiä porsaanreikiä, joiden avulla voit suorittaa matalan pinnan.

Käytännön toteutus

Miten rakentaa seinää ilman säätiötä.

Teoriassa tällaisia ​​rakennuksia voidaan kutsua eri tavoin, esimerkiksi kioski, varikko jne. - se on itse asiassa merkityksetön. Tällaisia ​​rakenteita on jopa mahdollista asentaa perävaunun tai muun ajoneuvon akseliväliin tai käyttää puutavaraa kuljetettaessa vetureita (myös selvittää, onko mahdollista rakentaa talon, jossa on kylpyamme yhden katon alla).

Jos käytetään matalaa pohjaa, on mahdollista järjestää viemäröinti haudasta, sorauksesta tai muusta kalliosta kylpyammeen ympäröimässä kaivannossa. Lisäksi ylhäältä voidaan järjestää hiekan tyyny, ja kerrosten välille suositellaan geotekstiilin kerrosta. Ja tällä perusteella antaa tulevaisuuden rakenteen kruunu, tai vaihtoehtoisesti valmis tai valmiiksi rakennettu rakennushaute-MAF.

Tällöin havaitaan tärkein edellytys: tosiasiallinen rakenne on kentällä eikä ole perustekijää. Tästä syystä on mahdotonta määritellä tällainen kylpy päärakennelmiksi, joten sen rakentamista varten ei tarvita lupaa.

Tällöin rakenteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. on matala perustus tai ei lainkaan;
 • on helppo purkaa;
 • ja tietenkin tällainen rakenne olisi kutsuttava rakennusosaston, varaston jne. asiakirjoihin, mutta ei kylpyon;
 1. tilapäiset rakennukset, vaikka ne vaativat laillistamista, mutta vaatimukset ovat hyvin uskollisia ja jos kylpy täyttää edellä mainitut vaatimukset, ei ole ongelmia.

Dachaan hankitut ja asennettu mobiili- tai mobiilihauteet eivät aiheuta ongelmia rekisteröintiin (tämä ei edellytä, sopimus, jonka perusteella osto / myynti ja jakelu suoritetaan) tai valvontalaitosten vaateet riitä.

Kuinka järjestää kylpyamme paikan päällä ilman säätiötä

Matkustamon kylpyhuonetarvikkeet.

Matkustamoihin, jotka asennetaan usein alustalle, joka muuttuu myös liikkuvaksi rakenteeksi, on tullut erityisen suosittuja ja yleisiä kesän asukkaiden keskuudessa.

Tällaisia ​​rakenteita monissa kokoonpanoissa ja laajalla valikoimalla tarjoavat monet yritykset, jotka eivät ainoastaan ​​rakenna kylpyamme nykyisten projektiensa mukaisesti, vaan myös huomioivat asiakkaan kaikki toiveet. Myös tällaiset rakenteet ovat kykeneviä tekemään omilla käsillänne ja monilla kesän asukkailla.

Vaikka tällaisten kylpyammeiden koko on hyvin rajoitettu, mutta laitteessa on odotushuone ja höyrysauna, voidaan myös järjestää suihkuhuone, joka kuitenkin säästöjen ansiosta yhdistyy usein odotustilaan.

Lisäksi voit hoitaa lepoaikoja. Jos aiot käyttää tällaista kylpyta kesällä, sinun pitäisi tehdä kevyt saranoitu rakenne tai laittaa joukko pöytiä ja penkkejä lähellä kylpyamme. Itse asiassa, varsinkin kylpyyn itämainen tyyli, siellä on erittäin mukava amme täynnä kylmää vettä kontrastin kylpyjä.

Liikkuvaa kylpyhuonetta voidaan valmistaa eri tyypeillä ja muodoilla, mutta tavallisimpia materiaaleja ovat erilaiset puutavarat, mukaan lukien pyöristetyn lokin simulointi, lohkotalo jne.

Mikä sisältyy perusvarusteiden liikkuviin kylpyihin

Ulkonäkö ja sisustus liikkuvassa kylpyssä.

Valmistusyhtiön toimittama kylpy-paikka toimitetaan koekäytössä, yleensä valmistajayritys, mutta lisäkorvaus on joissakin tapauksissa erittäin kätevä käyttää nosturin manipulaattorin palveluita. Asennus tehdään pohjalla tai tavanomaisilla lohkoilla, joskus jopa puisia elementtejä käytetään, jotka usein sisältyvät peruspakkaukseen.

Luonnollisesti kaikki ikkunat ja ovet ovat käytettävissä, panoraamakuulutus näyttää erittäin vaikuttavalta, mutta sitä voidaan kuitenkin peittää. Kaikki seinät ja katto on peitetty takalevyllä, puhtaalla lattialla on tarvittavat laitteet ja kalusteet.

Mukana on myös uuni, joka asennetaan usein kylpyyn ulkopuolella. Katolla on suuri erilainen toteutus, joten ympäröivään maisemaan ei ole vaikea sopia orgaanisesti.

Kaikki tyhjennysaukot ja tuuletusaukot ovat saatavilla ja ovat saatavilla tässä kylvyssä. Sähköjohdotuspaikka tai se voidaan jo asentaa kaikkien valaisimien, pistorasioiden, suojajärjestelmien jne. Kanssa.

Laitteen kylvyn vetovoima ilman perustusta

Matkaviestimen laitteen edut maan tai maatilan paikkakunnalla ovat ilmeisiä. Sen lisäksi, että hinta, joka mahdollistaa täydellisen rakenteen, on erittäin edullinen ja hyvin perinteisen kylpytynnyrin alapuolella, sen laite ei vaadi kauan aikaa.

Tilatessasi kylpyta unelmiesi tekemiseen sivustossasi voi kestää päivästä toiseen tai viikkoon.

Niiden hankinta on mahdollista puulämmitteillä tai sähköllä toimivilla uuneilla, ne lämpenevät paljon nopeammin, mikä tekee niistä erittäin taloudellisen. Useimmissa malleissa on useita vaihtoehtoja liittämiseen sivustoihin, lähinnä vesijohtoverkkoon ja sähköön.

Matkapuheluita erotetaan erittäin luotettavasti, niiden käyttö on täysin turvallista, mutta tietenkin, jos käyttöohjeita noudatetaan tiukasti.

Mobile bath ja sen tärkeimmät erot mobiiliversiosta

Kuva-amme tynnyrin muodossa.

Matkustamoalueilla on ehdollinen liikkuvuus. Siksi silloin, kun on tarvetta kylvystä, joka voidaan helposti ja yksinkertaisesti kuljettaa, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden pysyvän laitteen vaihtoihin autoon tai muuhun itsekäyttöiseen alustaan ​​tai perävaunuun.

Sisällön ja muotoilun suhteen ne voivat vaihdella merkittävästi keskenään, niiden koko on rajoitettu, mutta joka tapauksessa se on täysipainoinen sauna, joka on erittäin käytännöllinen retkille, leirintäalueille ja muille matkailutiloille.

Voit jopa harkita matkapuhelinkeskuksia kaupallisena kohteena, mutta koska asiaankuuluvien palveluiden tarjoamista ei säännellä laissa ja tällaisen liiketoiminnan aloittaminen on hyvin monimutkaista eikä laajalle levinnyt, harvinaiset tarjoukset, joita voidaan löytää, eivät todennäköisesti ole täysin laillisia..

Voit rakentaa tai tilata melkein minkä tahansa muotoisen mobiilihyllyn, mutta sen koossa on vielä tiettyjä rajoituksia. Tällaiset tynnyrissä valmistetut kylpylät ovat erittäin suosittuja, ja ne voidaan laittaa pohjaan ja sivulle.

Esikaupunkialueella tämä lomake on hyvin orgaaninen eikä vie paljon tilaa, mutta sisätiloissa on vain vähän tilaa, mutta perheelle tai pienelle yritykselle on tarpeeksi tilaa kaikille.

Varoitus! Säännöllistä kuljetusta varten ne eivät ole varsin sopivia vaihtoehtoja, ja niitä käytetään pääasiassa pysyvästi, ja niiden asennusta varten voit laatia erityinen alusta tai laittaa se maahan, puuhun tai lokiin haudattuihin puupaloihin.

johtopäätös

Huolimatta siitä, että tällaisiin kylpyihin kiinnitettyjen matkapuhelinten nimi ei eroa suuresti liikkuvuudessa, ja ne on tarkoitettu useimmiten kiinteään käyttöön. Usein heidän laitteistonsa riippuu mallista, ja valmistaja myös määrittelee (selvitä täältä, mikä on kylvyn perustan syvyys).

Mutta hyvin usein on olemassa mahdollisuus täydentää tai parannettua konfiguraatiota asiakkaan toiveiden mukaan. Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja aiheesta.

Kuinka rakentaa kylpy ilman pohjaa

Rakennuksen rakentaminen alkaa säätiön asennuksella. Tästä huolimatta on monia tapauksia, joissa rakentamisen tekniikka poistaa tarpeen rakentaa tällainen rakenne. Tämä koskee rakenteita, joilla on pieni paino.

Näkyvä esimerkki tästä on ilman perustetta, jonka koko on pienikokoinen.

Jos haluat rakentaa ilman omia käsiä ilman säätiötä, sinulla on oltava tietyt rakennus- ja asennustyön taidot ja tietävät tämän prosessin yhteydessä useita hienouksia.

Miksi ihmiset rakentavat rakennuksia ilman säätiötä

On monia syitä siihen, miksi ilman pohjaa perustana oleva kylpy on ihanteellinen ratkaisu. Yleisimpiä näistä ovat seuraavat neljä:

 • Säätiön asettaminen - se on melko kallis tapahtuma. Asennusprosessi vie paljon aikaa ja rahaa. Keskimäärin 25 prosenttia rakennuksesta käytetyn kokonaismäärän budjetista käytetään säätiön perustamiseen.
 • Oikeudellisesta näkökulmasta rakennukset, joilla ei ole säätiötä, katsotaan tavalliseksi varastoksi tai varastoksi. Tämän vuoksi rakentamisen koordinointia sääntelyviranomaisten kanssa ei ole tarpeen.
 • Säätiön rakentamisella ei useinkaan ole tarpeeksi aikaa, mikä on välttämätöntä paitsi asennustyön suorittamiseksi myös luonnoksen tekemiseksi.
 • Yleisin syy rakenteen rakentamiseen ilman säätiötä on ostaa valmiin rakenteen. Samanlaisia ​​muutostaloja voi saada missä tahansa kaupungissa.

Tietenkin tällainen kylpy on huomattavasti huonompi kuin rakenteet, joiden käyttöikä ja muut ominaisuudet ovat perustana. Mutta tämä ei ole ongelma. Voit laittaa kylpyamme säätiölle myöhemmin, kun on rahaa ja vapaa-aikaa.

Perusvaatimukset perustettaville rakenteille

Ehkä tämän artikkelin tärkein kysymys on "Kuinka rakentaa kylpy ilman säätiötä?". On ymmärrettävä, että tällaiset rakenteet eivät merkitse täydellistä perustan puutetta. Heillä on säätiö, mutta muutettu. Mikä tahansa rakenne, jossa ei ole perustusta, upotetaan epätasaisesti maahan.

On tärkeää ymmärtää, että rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä ei ole sallittu kaikissa paikoissa. Siksi aluksi kannattaa varmistaa, että sivustossa on kiinteää maaperää. Ihanteellinen ratkaisu voi olla vuoristoisen maaston luontainen kivinen maaperä. Jos maa on hiekkainen, rakennuksen on oltava pohjaan.

Tärkeä asia on vaatimus rakenteille, joilla ei ole säätiötä. Valtion sääntelyviranomaisten kysymysten välttämiseksi sinun on noudatettava useita sääntöjä rakentamisen aikana:

 • Rakenteen paino ei saa ylittää 4000 kiloa.
 • Kokonaispinta-ala on enintään 30 neliömetriä. Mittaus olisi tehtävä ulomman kehälaitteen kohdalla.
 • Kylpy tulee olla 1 kerros. Toisen kerroksen asentaminen ei vain houkuttele sääntelyviranomaisten huomiota vaan myös lisää merkittävästi kuormitusta pohjassa.
 • Rakennuksen on oltava kokoontaitettava, ainakin ehdollisesti. Tietenkään kukaan ei yritä purkaa kylpyläsi, mutta sinun on muistettava, että lain mukaan tällainen mahdollisuus on oltava läsnä.

Jos et pysty noudattamaan kaikkia edellä mainittuja vaatimuksia, rakenne on rekisteröitävä vastaavasti. Tässä tilanteessa paras vaihtoehto olisi laittaa kylpyamme pohjaan.

Menetelmä saven rungon asentamiseksi

Säätiön järjestelyä koskevat valmistelutyöt on aloitettava merkinnällä. Kun mittaukset on tehty ja kehyksen rajat on ilmoitettu, sen on edettävä järjestelyyn. Samanlaisia ​​toimintoja suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensimmäinen vaihe on kaivata kaivoa. Sen syvyys vaihtelee 20 - 40 senttimetriä. Kaivon pohjan tulee olla tasainen, joten kun työskentelet, sinun on käytettävä mittauslaitteita.
 • Seuraavaksi sinun on tehtävä muotti. Näitä tarkoituksia varten voit käyttää levyt, joiden paksuus on 25-50 millimetriä (sitä voidaan käyttää, mutta hyvässä kunnossa).
 • Perusasennuksen seuraava vaihe on täyttää kuoppa savealla. Hänen tulee varastoida tulevaa käyttöä varten, koska tarvitaan vähintään 30 senttimetrin kerros. Haudan täyttäminen savella tulee tehdä vaiheittain - noin 10 senttiä päivässä. Se on painettava huolellisesti. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erityistä laitetta tai tavallista hakatut loki.
 • Välittömästi ennen rakennuksen yläpuolisen osan asennusta on tehtävä vesitiiviit toimenpiteet. Parasta kaikesta, katemateriaali ja laajennettu savi sopivat näihin tarkoituksiin. Voit käyttää erityisiä vedenpitäviä materiaaleja, mutta niiden kustannukset ovat paljon korkeammat.

Kylvyn rakentaminen ilman säätiötä on edullista (taloudellisesta näkökulmasta) paikoissa, joissa savi on vapaasti käytettävissä. Muutoin asennus ilman säätiötä voi olla paljon kalliimpaa. Tällaisessa tilanteessa on parempi aluksi rakentaa rakennusta säätiöön.

Raudan ja hiekan pohjan asennus

Pohjan kiinnitysmenetelmää voidaan hieman muuttaa. Usein hiekkaa ja murskattua kiveä käytetään tällaisiin tarkoituksiin. Vastaava vaihtoehto sopii täydellisesti chernozem-alueille. Hiekka ja rauniot ovat rakennuksen kestävämpi ja vakaa perusta. Jotta hiekkaan ja raunioihin perustuisi, sinun on toimittava seuraavien suositusten mukaisesti:

 • Kaivaa kaivo, jonka syvyys on vähintään 80-100 senttimetriä. On ymmärrettävä, että tämä on työläs prosessi, se voi kestää paljon aikaa ja vaivaa.
 • Viemärijärjestelmät. Niiden tehokas työ on syvempi kuin pohjan asennukseen tarkoitetun kaivon syvyys.
 • Pohja peitetään hiekalla, ja sitten asetetaan kerros ryöstöä. Näihin tarkoituksiin ihanteellisia rakennusmateriaaleja keskimmäisen jakeen.
 • Täytä kaivannon salaojitus. On mahdollista varustaa ojia kuivauskaivojen tyypin mukaan vuorotellen kerrosttamalla kerrostumia ja hiekkaa.
 • Perusasennuksen viimeinen vaihe koostuu vedeneristyskohteiden toteuttamisesta. Näihin tarkoituksiin voit käyttää mitä tahansa sopivaa vedenpitävää materiaalia.

Samalla pohjalla varustettu kylpy kestää kauemmin. Tämä johtuu siitä, että raunioiden pohja kestää suurta kuormitusta.

Kylpyammeen asennus

Jos haluat nopeasti saada kylvyn sivustolla, tilaa se myymälästä, joka on erikoistunut vaihto-talojen myyntiin. Näin ollen perusasennuksen alkamisajankohdasta hikoilun ensimmäiseen vierailuun asti maksimiviikko kuluu. Toimittajat itse panivat sen valmiiksi valmistettuun maahan. Sinun on vain sytytettävä liesi.

Jos haluat uida omalla kädelläsi, laita sitten varovasti levy, jonka poikkipinta on vähintään 5 senttimetriä, lämpöä eristävä ja vedenpitävä materiaali. Sinun ei pitäisi yrittää rakentaa kylpyjä kilpeä. Se on huonosti eristetty ja kaikki lämpö menee ulos.

Sitä ei saa käyttää kovien materiaalien rakentamiseen, koska sallittu paino ylittyy ja rakennettu esine on purettava.

Liikkuva kylpyamme

Huomattavia suosittuja ovat pyörillä liikkuvat kylpyammeet. Niitä voidaan siirtää mihin tahansa paikkaan, johon on sisäänkäynti.

Usein kylvyt ovat vanhoja linja-autoja ja kuorma-autoja. Haarojen haitta pyörillä on pieni alue. Heillä on kuitenkin höyryhuone ja odotushuone.

Jos päätät maksaa kuorma-auton tai väylän uudestaan ​​kylvyssä, sinun on ensin huolehdittava hyvästä vedeneristyksestä ja eristyksestä. Tämä on tärkeintä.

Tällaisen kylvyn pääasiallinen etu on sen liikkuvuus. Halutessasi voit ottaa sen mukanasi, lähteä luontoon ja sijoittaa säiliön rannalle.

Tietenkin pyörillä varustettu kylpylä voi tilata tuotannostaan ​​erikoistuneilta yrityksiltä. Tällaisia ​​järjestöjä on melko vähän. Kylpyammeiden valmistuksessa yritysasiantuntijat ottavat huomioon kaikki asiakkaiden toiveet.

Ei ole vaikeaa rakentaa kylpyamme ilman säätiötä, mutta käyttöikä on merkittävästi huonompi kuin perinteinen rakenne. Siksi sinun on pidettävä ajan mittaan säätiön asennusta.

Se voidaan varustaa suoraan kylvyn alla, nostamalla rakennetta liittimiin, asettamalla paalut tai siirtämällä se toiseen, jo valmiiksi varattuun paikkaan. Toinen menetelmä edellyttää osittaista analyysiä kylvystä tai nostolaitteiden vetovoimasta. Jos aiot tulevaisuudessa järjestää kylpyamme pohjaan, sen asentamisen vaiheessa sinun on otettava huomioon suluiden asennus. Tämä helpottaa rakenteen siirtämistä uuteen paikkaan.

Kylpy ilman perustetta: miten rakentaa ja mitä sinun tarvitsee tietää

On täysin selvää, että minkä tahansa esineen rakentamiseen liittyy perustavanlaatuinen perusta. On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa rakennustöitä ei ole. Yleensä tämä koskee kevyitä rakenteita, esimerkiksi kylpyjä, joille on usein ominaista pieni paino ja kompakti koko.

Jos sinulla on vaikeuksia kylpyammeen rakentamisessa ilman säätiötä, tässä tapauksessa tarjoamamme tiedot ovat sinulle mahdollisimman hyödyllisiä.

Kylpy ilman perustetta - miksi?

Huomaa kolme tärkeintä syytä, miksi on tarpeen rakentaa kylpy ilman säätiötä. Joten nämä sisältävät:

 1. Jokainen on jo pitkään tiennyt, että saunanhuoneen rakentaminen säätiöön on varsin kallis yritys ongelman taloudellisella puolella. Jos perusrakennetta ei kuitenkaan pystytä rakentamaan, rakennuskustannukset pienenevät merkittävästi.
 2. Oikeudelliselta kannalta kylpyamme, jossa ei ole säätiötä, katsotaan tavalliseksi varastoksi tai varastoksi. Näin ollen ei ole tarpeen koordinoida tällaisen rakenteen rakentamista valtion tarkastuksissa. Kuitenkin "navetta" on myös annettava, mutta tätä menettelyä yksinkertaistetaan huomattavasti;
 3. Joissakin tapauksissa ei yksinkertaisesti ole riittävästi aikaa perustaa kylpyamme. Näin ollen se on tilapäinen ratkaisu. Jos haluat, voit aina siirtää kylpyhuonetta säätiölle.

Kun kylpy on rakennettu ilman perustusta?

Huomaa, että kylvyn rakentaminen ilman säätiötä ei merkitse sen perustamisen täydellistä puuttumista. Kylpyhuoneessa on kuitenkin kiinteä osa muokatussa ja kevyessä muodossa. Muista! Mikä tahansa rakenne, jossa ei ole pohjaa tai sen vihje, voi aiheuttaa maanpinnan epätasaisen veden upottamisen. Joten sedimenttiä voi esiintyä, kun tiettyjen osien koko muuttuu. Tällöin täydellinen säätiön puute edellyttää välttämättä tarvittavia töitä, joiden tarkoituksena on luoda säätiön tila.

Tärkein tekijä, joka määrittää mahdollisuuden rakentaa kylpy ilman pohjaa on läsnä tiheä maaperä alueella. Lisäksi usein tämä perusta voidaan tehdä yksinkertaistetulla menetelmällä vuoristoisella alueella. Siinä on sopivimmat olosuhteet tällaisen työn suorittamiselle, koska pohjavesi on riittävän syvä ja maan pinnalla on tarvittava määrä kivet ja kiviä tulevan rakenteen lujuuden varmistamiseksi.

Se on tärkeää! Tämäntyyppisiä töitä on ehdottomasti kielletty hiekkaisella maaperällä.

Suurin osa kylvyn rakentamisesta ilman säätiötä on vähentää varojen kustannuksia. Perusperustan rakentaminen edellyttää pääsääntöisesti noin 25% kokonaiskustannuksista. Lisäksi tilannetta yksinkertaistetaan huomattavasti teknisesti. Mitä tulee suunnittelun luotettavuuteen, kylvyn merkityksetön massa antaa hyvin pienen kutistumisen.

Rakennuksen tekniset vaatimukset ilman perustusta

Valtion tarkastajien suhteiden vaikeuden välttämiseksi on ensiksi varmistettava, että kylpy-huoneesi täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Rakenteen paino ei saa ylittää 4 tonnia;
 • Kokonaispinta-ala enintään 30 m 2 (pinta-ala lasketaan huoneen ulkokehälle);
 • On tarpeen rakentaa vain yksi tarina kylpyamme. Toisen kerroksen rakentaminen on ehdottomasti kiellettyä;
 • Suunnittelun on oltava kokoontaitettava tai ehdollisesti kokoontaitettava. Tietenkin, että kukaan ei purkaa kylpyammeesi, jotta voidaan varmistaa tämän kriteerin noudattaminen.

Kylvyn rakenteen ominaisuudet ilman pohjaa kiinteällä pohjalla

Huomaa, että suora rakentaminen alkaa merkinnällä. Kun se on valmis, jatka säätiön rakentamista ilman säätiötä:

 1. Kaivaa ympärysmitta, jonka syvyyden on oltava 25-35 cm. Huomioi toinen tärkeä asia: on tarpeen tasata pohjan pohja kokonaan;
 2. Lautojen erikoismuoto on tarpeen sulkea kaivo kokonaan ympärillä. Yleensä on mahdollista käyttää käytettyjä materiaaleja, mutta hyvässä kunnossa. Lisäksi savi asettuu pohjaan noin 30 cm: n paksuiseksi. Huomaa, että pohja on tärkein piirre ilman perusta. On välttämätöntä varastoida savea myöhempää käyttöä varten, koska sen lisäosto ja toimittaminen kohteeseen voi tehdä tällaisesta huoneesta taloudellisesti kannattamatonta;
 3. Savi puretaan asteittain. On välttämätöntä suorittaa tämä tapahtuma kerroksittain - 10 cm kumpaankin, huolella huolellisesti. Tätä varten käytetään manuaalista rullaa. Myös sopiva ja tavallinen loki, jolla pinta tiivistetään. Tietenkin tällainen prosessi on melko työläs, mutta voit tehdä kaiken työn yhdellä päivällä.
 4. Muutamassa päivässä savi tulee tiivistää ja muodostaa tiheän kuoren. Vain tämän jälkeen sinulla ei ole ongelmia laakerikapasiteetin puutteessa. Tällainen savi kerros ottaa koko rakenteen painon ilman deformoitumista;
 5. Ennen seinien suoraa asennusta tarvitaan vedenpitävyys- ja eristystyöt. Tätä varten parhaaksi vaihtoehdoksi käytettiin katemateriaalin käyttöä laajentuneen saven lisäämiseksi.

Tällaisen asennuksen suorittaminen varmistaa kuorman tasaisen jakauman enimmäispinta-alan yli. Huomaa, että se on savi, joka tarjoaa paitsi rakenteen ilman perustusta, mutta ei salli myös saven jäädyttämistä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää levyn lämpöeristintä.

Uimaveden pohja kuopassa

Kylpykoneen rakentaminen voidaan suorittaa käyttämällä useita muunnettuja tekniikoita. Tässä tapauksessa perustavanlaatuinen ero edellisestä versiosta on se, että saven sijaan käytetään hiekan ja soran seosta. Sen etu on nostokapasiteetin lisäys. Ennen kuin ostat tämän materiaalin, sinun on suoritettava tarvittava summa oikein.

Joten, kylvyn rakentaminen ilman säätiötä merkitsee seuraavien teosten noudattamista:

 1. Laita oja noin 1 metrin syvyyteen. Huomaa, että tämä on aika vievä prosessi ja ilman sopivaa tekniikkaa voi kestää useita päiviä;
 2. Poista viemärikaivuri. Veden tyhjentämisen varmistamiseksi kaivannot on syvennettävä hieman. Tällaisten laitteiden päätehtävänä on vähentää maaperän kosteutta ja vähentää muodonmuutoksen todennäköisyyttä;
 3. Tehtävän suorittamisen jälkeen on tarpeen sijoittaa kuopan kerros (on suositeltavaa käyttää jakeiden keskikokoa);
 4. On huomattava, että lisäys ei ole vähemmän tehokasta kuin perusperustan rakentaminen. Se on yleensä eräänlainen kiinteä betonilaatta. Älä unohda tyhjennyshuoneita - he pystyvät täyttämään toiminnalliset tehtävät jopa perustamisen jälkeen. Tislattavilla kaivannoumilla on oltava tyhjennys;
 5. Työn loppuun saattaminen - suojaus altistumiselta ulkoiselle ympäristölle. Tämä tehdään luomalla vedenpitävä kerros pohjan päälle. Lisäksi voit heittää betonin päälle. Hän puolestaan ​​pystyy täyttämään aukon hyvin ja luomaan kiinteän monoliittisen alustan.

Tämän tyyppisen pohjan tärkein etu on se, että se kestää suuremman kuormituksen kuin savesta muodostetun pohjan.

Laitteen kannettavien kylpyammeiden ominaisuudet

Nykyään mobiili kylpy on huomattava suosio, jonka asennus tapahtuu usein rungossa, jolloin se muuttuu liikkuvaksi muotoiluksi.

Tällaisia ​​rakenteita täysin erilaisessa kokoonpanossa tarjoavat monet yritykset, jotka eivät voi rakentaa kylpyä vain tiettyyn hankkeeseen vaan myös ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset toiveet. Tietenkin näiden kylpy-huoneiden koko on hyvin rajallinen, mutta niiden järjestelyissä on aina kahden hengen huone ja odotushuone. Lisäksi voidaan järjestää suihku, joka on yleensä yhdistetty odotustilaan.

Matkustamohuoneet voidaan tehdä eri suunnitteluratkaisuissa. Samanaikaisesti niiden rakentamisen yleisimpiä materiaaleja ovat puu, johon kuuluu myös pyöristetty hirsi.

Joten jos et pelkää vaikeuksia ja jolla on myös nerokkuutta, on helppoa rakentaa kylpyamme ilman säätiötä sinulle. Kuten näette, ehdotettujen rakennustyötilojen avulla on mahdollista vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia, mutta ei menetä laatua.

Luomme edullisen perustan kylpyyn omalla kädellä. Kylpy ilman perustetta

Kylpy ilman perustetta - miten tämä on mahdollista

Kylpy on ei-asuinalue, mutta se vaatii erikoistaitoja rakentamiseen ja tietenkin varoihin. Ja vaikka sitä todennäköisesti käytetään harvemmin (esimerkiksi kerran viikossa), sen pitäisi täyttää perusvaatimukset.

Entä jos kylvyn rakentaminen ei ole erityisen halukas asettamaan omaisuutta, mutta se ei vaikuta rakentamisen laatuun? On olemassa tie ulos, koska huomattava määrä rahaa voidaan todella säästää asettamatta syvää konkreettista perustetta (katso "kuinka kaataa säätiö kylpyyn").

Ja vaikka rakenne todella joutuu kuormille, ne eivät ole niin suuria, että ne aiheuttavat konkreettista työtä. Jätteen tyyny voidaan hallita.

Säätiö ilman konkreettisia

Murskattu tyyny voi olla tulevaisuus kylpy luotettava säätiö. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tällainen pohja sopii vain tasaiselle vaakasuoralle pinnalle. Jos rakennustyömaalla on kaltevuus, on tarpeen laittaa pieniä sarakkeita.

Mitkä ovat sora-tyynyn edut?

 • Pintaveden poisto;
 • Veden siirto ensimmäisestä kruunupalkasta;
 • Vähentynyt maaperän kallistuminen;
 • Rakennuksen pohjan siirtymisen estäminen;
 • Ei tarvita konkreettista työtä;
 • Kustannussäästöt.

Mitä tiili taistelu, sen käyttö on edelleen toivottavaa. Se ei ole yhtä kestävä kuin rauniot. Tiilipituudet voivat kerääntyä ajan myötä. Pakkasen ja veden vaikutuksesta tiilitaistelu murenee. Siksi on parempi käyttää roskaa, se on luotettavampi. Se voidaan turvallisesti käyttää vuodevaatteiden valmistukseen. Tällainen tyyny on hyvä korvike konkreettiselle säätiölle.

Käyttämällä betonittomia vuoteita on tärkeää muistaa, että ensimmäinen kruunupalkka altistuu korkealle kosteudelle. Siksi se on jaettava ja suojattava sen vuoksi mätää.

Tällaisella "säätiöllä" on hyvä kantavuus. Hän kykenee kestämään kuorman.

Perusta kylvyssä maahan kaltevalla rintamalla

Jos kylvyn rakentamispaikalla on kaltevuus, sitten sora-tyynyllä on tarpeen asentaa tasoituspylväät. Rakennuksen pohja on kiinnitetty niihin.

Ennen tällaisen säätiön rakentamista on tärkeää määrittää maaperä, sen lujuus ja ottaa huomioon mahdollinen sakkaus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun pohjavettä on lähellä pintaa. Jos maa on hiljainen, se koostuu hienosta hiekasta tai turpeesta, on mahdotonta rakentaa kylpyamme siihen.

Pilarin ja nauhan perustukset

Jos aiot rakentaa runko- tai tiilikylpyä, on huomattava, että nauhan perustus sopii paremmin sille. Kylvyssä pylväspohja on rakennettu palkista tai lokerosta.

Pilarin pohja on tehty betonista tai tiilipylväistä. Ne asennetaan kylvyn kulmiin sekä paikkoihin, joissa seinät leikkaavat. Pilarien on oltava ehdottomasti pystysuoria. Kivi- ja tiilipylväiden koko on 51x51 cm. Pilarien välissä on tiiliseinät.

Nauhatalusta on jatkuva kaistale, joka kaadetaan betoni- tai vaahtosekoituksella. Ensin kaivaa kaivo, joka on peitetty hiekalla, kostutetulla ja kyllästyneellä. Sitten tulee kerros ryöstöä, täynnä laasti, ja sitten hiekkaa uudelleen. Ja niin monta kertaa. Tämä pohja on 1 metrin syvyydessä tai enemmän. Lopussa on asennettu laasti, joka on täytetty laastilla varustetulla muotti- ja lujitushihnalla.

Höyrysulku putosi ruberoid. Tällaisen säätiön suojaamiseksi sateelta tai lumelta, kalteva sokea alue on valmistettu savi-, hiekka- ja raunioiden seoksesta. Hyvä kuivatus ja viemärijärjestelmä on myös erittäin tärkeä tässä.

Kuten voit nähdä, käyttämällä tällaisia ​​taloudellisia menetelmiä, voit vähentää huomattavasti kustannuksia rakentaa kylpy, mutta ei menetä mitään rakennetta.

Kylpy ilman perustetta

Kylpy on minkä tahansa maan sivuston ornamentti ja sitä pidetään välttämättömänä rakentamisena. Kuten käy ilmi, tällaisen rakenteen rakentaminen voidaan tehdä käsin. Sinun tarvitsee vain kokea jotain ja noudattaa tarkasti ohjeita. Kaikenlaiset kylpyammeet merkitsevät joitain keskeisiä piirteitä. Jokaisessa rakennuksessa täytyy olla asianmukainen tuki, muuten on vaikeaa puhua luotettavuudesta. Säätiö on tarkoitettu jakamaan kohteen massan maahan. Lisäksi se ei salli sileyttä maata, mikä johtaa halkeamien ja muiden ongelmien ilmaantumiseen.

Tällaisessa tilanteessa on syytä tarkastella lähemmin kylpyammeen rakentamisen ominaisuuksia. Klassisilla malleilla on pienet mittasuhteet ja niiden kokonaismäärä on enintään muutamia tonnia. Näin ollen maan kuormitus on huomattavasti alempi kuin normaaleissa tilanteissa. Tässä tapauksessa on olemassa oletus mahdollisuudesta suorittaa kylvyn rakentaminen, mutta prosessissa ei tehdä työtä perustuksen luomiseksi. On välttämätöntä tarkistaa tätä vaihtoehtoa tarkemmin ja puhua useista syistä, jotka soveltuvat näihin pyyntöihin.

Kun on mahdollista rakentaa kylpy ilman pohjaa

On mainittava, että täydellisten säätiöiden puuttuminen ei ole oletettu. Kylpy on samanlainen osa, mutta hieman muunnettu ja erittäin kevyt muoto. Rakenne ilman perustuksia ja mahdolliset vihjeet on tuomittu epätasaiseen maahan upottamiseen. Sellainen sedimentti, jossa yksittäisten osien lineaariset mitat muuttuvat. Siten säätiön puute vaatii vielä tiettyjä töitä, joiden tarkoituksena on luoda kylpyamme.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka mahdollistavat tämän mahdollisuuden puhumisen, on riittävän tiheän maaperän läsnäolo. Erityisesti pohja suoritetaan yksinkertaistetuissa järjestelmissä alueilla, joissa on kiviä. Ne ehdottavat sopivimpien olosuhteiden esiintymistä, kun pohjavesi sijaitsee syvällä, ja maapallolla on huomattava määrä kivet ja kivet. Missään tapauksessa tämäntyyppisiä töitä ei saa suorittaa hiekkapohjaisessa maaperässä. Hänelle on useita moneen tonniin jo riitä.

Edut kylvyn luomiseen ilman säätiötä ovat alhaisemmat kustannukset. Perusrakenteen rakentaminen vaatii noin 20-30% kokonaiskustannuksista. Tällöin tilanne yksinkertaistuu huomattavasti teknisesti. Jos puhumme luotettavuudesta, kylvyn merkityksettömän massan takia luonnos on pieni.

Pohja kiinteälle maalle kylpyyn

Tällaisen maaperän kantavuus on noin 12 - 15 kg / cm2. Tällainen indikaattori merkitsee, että on tarpeen tasata alue, jonka jälkeen se pystyy pitämään pienikokoisen rakenteen ikuisesti pitkään. Työn suorittaminen alkaa aina merkinnällä. Kun se toteutetaan, käytetään seuraavaa menettelyä perustuksen luomiseksi ilman säätiötä:

 1. Kehällä kaivetaan kaivoa. Sen syvyyden tulisi olla noin 25-35 senttimetriä. Tällaisten teosten tärkeä piirre on tarve tasoittaa pohja. Sen tulee olla maanpinnan kanssa samansuuntaisella tasolla, sitten kylpy tulee nousemaan oikein.
 2. Kaivon ympärysalle on suljettu erityinen laudalautojen muotti. Voit käyttää käytettyjä tuotteita, mutta niiden ei pitäisi erota vanhuudesta. Sen jälkeen pohjaan puretaan kerrosta saviä, jonka paksuus on enintään 30 senttimetriä. Täällä on piilossa tärkeä piirre tällaisen pohjan soveltamisesta ilman säätiötä. Paikan päällä on oltava savea, koska sen osto ja toimitus voi tehdä rakennuksesta kannattamattoman taloudellisen näkökulman.
 3. Saviä ei saa purkaa kerralla. On välttämätöntä suorittaa samanlainen prosessi kerroksittain 10 senttimetriä ja täyttämään kukin niistä. Tätä varten sinulla on oltava manuaalinen rulla, mutta voit käyttää lokia, joka koputtaa pinnalle. Tämä on hyvin aikaa vievä prosessi, mutta päivässä voit selviytyä.
 4. Saviä annetaan useita päiviä, jotta se voidaan puristaa ja muodostaa tiheä kuori. Tämän jälkeen ei ole ongelmia, jotka liittyvät riittämättömään kantavuuteen. Savi kerros pystyy ottamaan vastaan ​​kylpyrakenteen massan eikä muovaamaan.
 5. Ennen kuin asennat seinät, on tarpeen suorittaa vedeneristys ja eristys. Tämän ongelman ratkaisemiseksi suojaa ruperoidilla ja sen jälkeen levittämisellä laajennetulla savella sopii hyvin.

Sen on toimitettava tällainen asennus niin, että kuorma jakautuu mahdollisimman suurelle alueelle.

Mitä suurempi tila, jossa paine on, sitä vähemmän riippuvuutta.

Laajennettu savi vuodevaatteet mahdollistavat rakenteen ilman perustusta, mutta myös estääkseen savesta jäätymisen. Vaihtoehtona levylämmöneristys on varsin sopiva. Tällaisten elementtien huokosten ja halkeamien läsnäolo mahdollistaa ilmankierron alaryhmässä.

Säätiö kuopassa

Kylpy voidaan rakentaa hieman muutetun tekniikan avulla. Hän olettaa, että ei ole perustetta, kuten edellisessä tapauksessa. Tärkein ero on se, että saven sijasta käytetään hiekan ja soran seosta. Sen etua voidaan kutsua lisääntyneeksi kantavuudeksi. Sen on laskettava tarvittava määrä tällaista materiaalia ennen ostoa.

Koska kerros 90-100 senttimetriä on luotu, alueella on keskeinen rooli laskennassa. Yleensä 3-4 metrinen 2-3 metriä kestävä klassinen rakenne vie 6 - 12 kuutiometriä soraa ja hieman pienempiä hiekkaa. Kun otetaan huomioon niiden arvo rakennusmarkkinoilla. Joka tapauksessa voit saavuttaa huomattavia säästöjä verrattuna pylväs- tai nauhaosastoon.

Kylpy, ilman että tarvitsee rakentaa säätiötä, liittyy seuraaviin teoksiin:

 1. Kaivaus kaivataan noin 1 metrin syvyydellä. Tämä merkitsee melko suurta määrää maanrakennustöitä, ja niiden suorittaminen kestää useita päiviä ilman laitteita.
 2. Kuivauskaivueita tuotetaan. Niiden pitäisi olla haudattuja, jotta vettä voi tyhjentyä. Kaivantoaukot tehdään alaspäin suuntautuvan rinteen alapuolella kuoppaan nähden. Tällaisten välineiden tehtävänä on vähentää maaperän kosteutta. Tämä voi merkittävästi vähentää sen muodonmuutoksen mahdollisuutta.
 3. Kun tehtävä on suoritettu, sen on asetettava kuoppaan mittarikerros murskattua kiveä. On suositeltavaa käyttää materiaalia, jolla on keskimääräinen murto-osa. Murskattua kiveä ehdotetaan ongelman ratkaisemiseksi sen vähimmäiskustannusten takia. Jos alhaisemmalla hinnalla on mahdollisuus käyttää muuta samanlaisten ominaisuuksien omaavaa materiaalia, voit tehdä sen.
 4. Vuodevaatteet eivät ole yhtä tehokkaita kuin todellinen perusta, koska juani asennetaan turvallisesti. Se on eräänlainen suuri betonilaatta. Älä unohda viemärikaivoa. He suorittavat tehtäviään säätiön luomisen jälkeen. Viemärikaivojen on täytettävä erityisellä kuivatusmaalla.
 5. Viimeinen vaihe on suoja ulkoisista vaikutteista. Se johtuu siitä, että perustan päälle muodostuu vedenpitävyys. Lisäksi on suositeltavaa täyttää vähärasvaisen betonin päällä. Hän täyttää täydellisesti kaikki halkeamat ja luo monoliittisen alustan.

Tämän tyyppisen pohjan etua voidaan kutsua sillä, että se kykenee kestämään huomattavasti suuremman kuormituksen kuin savella syntyvä.

Ominaisuudet luoda kylpy ilman pohjaa

Sen on tarkasteltava tarkemmin ominaisuuksia, jotka muodostavat vähärasvaisen betonin. Materiaalia kutsutaan tällä tavoin sementtipitoisuuden vuoksi. Se on kallein komponentti ja vaatii samanlaisen materiaalin käyttämistä noin 5% kokonaismäärästä.

Kylpy on alaosakehykset, jotka on asennettava tähän levyyn. Sen on suoritettava työtä vasta sen jälkeen, kun monoliitti vapautuu 100% sen voimaa. Kuten käy ilmi, tämä tapahtuu 4 viikkoa. Periaatteessa työ voi alkaa 21 päivän kuluttua, kun vahvuus on 70%, mutta on parempi odottaa hieman kovettumisen ratkaisua.

Vedenpitäväksi kattorakennetulle kerrokselle. Lisäksi viemäröintijärjestelmä tekee hyvää työtä, jonka tehtävänä on poistaa kosteus. Lämmöneristys käsittää täytetyn saven tai materiaalin täyttämisen, jolla on samankaltaiset ominaisuudet kellarikattoisen kylpyammeen viivästysten välillä. Rakenne ilman pohjaa olettaa, että mittarikerros tasoittaa ja kompensoi muodonmuutoksia.

Lohkareiden pohja kylpyyn

On aina suositeltavaa käyttää paikallisia materiaaleja rakentamisen aikana, koska tällainen lähestymistapa mahdollistaa huomattavat säästöt käteisenä. Kuten käytännössä ilmenee, vuoristoalueilla ja muilla alueilla ei ole pula kiviä tai kiviä. Ne voivat olla pohjan kylpylle. Samanlaisen rakenteen tekeminen ilman säätiötä tulisi noudattaa yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 1. Kylvyn ääriviivat luodaan ja sivusto on merkitty työhön.
 2. Valitaan riittävä määrä lohkareita niin, että perusnauha voidaan tehdä. Kivet on lajiteltava koon mukaan. Varastointi tapahtuu suoraan rakennustyömaalla.
 3. Ensimmäisenä kerroksena käytetään suurimpia lohkareita. Ne ovat tärkein taakka ja vastaavanlaiset elementit on kestettävä. Kylvyn rakentamisessa ei ole tarvetta luoda paksua muurausta, koska sen paine on alhainen. Seinä on sidottu sementillä tai betonilla.
 4. Muuraus olettaa, että kussakin paikassa tulee olemaan kiven valinta sen muodon yksilöllisten pyyntöjen mukaan. Tämä on tärkein vaikeus rakentaa tällainen rakenne. Se vie paljon aikaa ja vaivaa. Älä käytä liiallista sementointiliuosta. Tämä liittyy paitsi sen kustannuksiin myös sen vuoksi, että kiinteytymisen jälkeen koostumuksella on vähemmän lujuutta kuin kivi.

Kun otetaan huomioon se, että ei ole tarvetta luoda massiivista ja suurta perusseinää, sen korkeus voi olla jopa puoli metriä. Kylpyammeet eivät aiheuta voimakasta kuormitusta maahan. Tämän perusteen yläpuolella on grillata. Sitä on se, että rakennetta rakennetaan edelleen. Vesitiiviyden lisäämistä ei tarvita. Kivet ovat kiviä, ja sen kyky säilyttää vettä on erittäin korkea.

Kylpy ilman perustetta: miten rakentaa omat kädet, ohjeet, valokuvat

Miksi tarvitsemme kylpyamme ilman perustetta

Vaikka on tunnettua, että jokainen rakenne edellyttää säätiön rakentamista, silloin on tapauksia, joissa esineitä ei rakenneta ilman sitä. Ensinnäkin tämä pätee kevyisiin rakenteisiin, kuten kylpyyn, pienellä massalla ja rajoitetulla alueella, ei enempää kuin 30 m².

Ennen kuin päätät rakentaa kylpyamme ilman säätiötä, kannattaa viitata esi-isien kokemukseen ja kertyneeseen tietoon. Eläviä esimerkkejä tällaisesta rakenteesta löytyy useimmilta maapallon eläimiltä.

Erittäin pieni kylpyamme.

Milloin rakentaa ilman perusta

Erittäin taloudellinen kylpyamme.

On useita syitä siihen, että joskus järkevää toteuttaa rakentaminen ilman säätiön käyttöä:

 • halvempi hanke tai rakennuskustannusten alentaminen;
 • maaperän ominaispiirteet, jotka mahdollistavat rakentaa pieniä rakennuksia ilman säätiötä, koska niiden laitteisto vaatii suuria materiaalikustannuksia ja on erittäin aikaa vievää, eloisa esimerkki on kivirakentaminen.

Kiinnitä huomiota! Tärkein syy siihen, että monet puutarhurit kääntävät huomionsa rakentamiskeinoihin, joilla ei ole säätiöitä heidän sivuillaan, on ongelmana niiden rekisteröinnissä ja lupien saannissa eri tarkastuksissa.

Yksi tavallinen tapa on rakentaa rakennus, joka kuuluu väliaikaisen luokkaan tai on pieni arkkitehtoninen muoto (MAF). Vaihtoehtoisesti voit laatia asiakirjoja, jotka on tarkoitettu ostoon ja toimitukseen tontille MAFA - matkapuhelin tai mobiili kylpyamme.

Tällöin kohde on virallisesti sivustolla tilapäisesti, eli milloin tahansa hypoteettisesti, se voidaan siirtää uudelleen, mutta samanaikaisesti sen "pysäköinnin" aika ei ole rajoitettu.

Minkälainen tapa järjestää kylpylä hänen kesämökkiään tai maatilaansa valita, jokainen omistaja päättää itsenäisesti, jota ohjaavat ensisijaisesti seuraavat edellytykset:

 • alueen tai sen osan koko, joka voidaan ottaa kylpykompleksin laitteen alle;
 • rakennuksen taloudellinen puoli;
 • perheen tarpeet tai suunniteltu ihmisten lukumäärä, jotka voivat osallistua kylpyyn samanaikaisesti, sekä monia muita aiheita, jotka liittyvät jokaiseen yksittäistapaukseen.

Kolme tapaa ilman kylvyn laitetta

Ilman säätiötä voit rakentaa erilaisia ​​kylpytyyppejä.

MAFamin mukaan rakennukset:

 1. Pienellä painolla, joka sallii niiden asentamisen tavalliselle pinnalle:
 • suoraan maahan;
 • betonilaatalla, asfaltilla tai betonilla;
 1. Lisäksi MAF voidaan osoittaa vain sellaisille rakennuksille, jotka ovat:
 • mobiili, ilman suljettuja huoneita, jotka on tarkoitettu ihmisten tilapäiseen oleskeluun;
 • pysähtyneenä, suljetussa huoneessa, joka mahdollistaa tilapäisen oleskelun ihmisissä:
 • korkeintaan yksi kerros;
 • ulkokehällä mitattu pinta-ala ei ylitä 30 m²;
 • tällaisten rakenteiden on oltava kokoontaitettavissa.

Kiinnitä huomiota! On olemassa joitain lainsäädännöllisiä porsaanreikiä, joiden avulla voit suorittaa matalan pinnan.

Käytännön toteutus

Miten rakentaa seinää ilman säätiötä.

Teoriassa tällaisia ​​rakennuksia voidaan kutsua eri tavoin, esimerkiksi kioski, varikko jne. - se on itse asiassa merkityksetön. Tällaisia ​​rakenteita on jopa mahdollista asentaa perävaunun tai muun ajoneuvon akseliväliin tai käyttää puutavaraa vetojen kuljettamiseen (myös selvittää, voitko rakentaa talon, jossa on kylpyamme yhden katon alla).

Jos käytetään matalaa pohjaa, on mahdollista järjestää viemäröinti haudasta, sorauksesta tai muusta kalliosta kylpyammeen ympäröimässä kaivannossa. Lisäksi ylhäältä voidaan järjestää hiekan tyyny, ja kerrosten välille suositellaan geotekstiilin kerrosta. Ja tällä perusteella antaa tulevaisuuden rakenteen kruunu, tai vaihtoehtoisesti valmis tai valmiiksi rakennettu rakennushaute-MAF.

Tällöin havaitaan tärkein edellytys: tosiasiallinen rakenne on kentällä eikä ole perustekijää. Tästä syystä on mahdotonta määritellä tällainen kylpy päärakennelmiksi, joten sen rakentamista varten ei tarvita lupaa.

Tällöin rakenteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. on matala perustus tai ei lainkaan;
 • on helppo purkaa;
 • ja tietenkin tällainen rakenne olisi kutsuttava rakennusosaston, varaston jne. asiakirjoihin. mutta ei kylpy;
 1. tilapäiset rakennukset, vaikka ne vaativat laillistamista, mutta vaatimukset ovat hyvin uskollisia ja jos kylpy täyttää edellä mainitut vaatimukset, ei ole ongelmia.

Dachaan hankitut ja asennettu mobiili- tai mobiilihauteet eivät aiheuta ongelmia rekisteröintiin (tämä ei edellytä, sopimus, jonka perusteella osto / myynti ja jakelu suoritetaan) tai valvontalaitosten vaateet riitä.

Kuinka järjestää kylpyamme paikan päällä ilman säätiötä

Matkustamon kylpyhuonetarvikkeet.

Matkustamoihin, jotka asennetaan usein alustalle, joka muuttuu myös liikkuvaksi rakenteeksi, on tullut erityisen suosittuja ja yleisiä kesän asukkaiden keskuudessa.

Tällaisia ​​rakenteita monissa kokoonpanoissa ja laajalla valikoimalla tarjoavat monet yritykset, jotka eivät ainoastaan ​​rakenna kylpyamme nykyisten projektiensa mukaisesti, vaan myös huomioivat asiakkaan kaikki toiveet. Myös tällaiset rakenteet ovat kykeneviä tekemään omilla käsillänne ja monilla kesän asukkailla.

Vaikka tällaisten kylpyammeiden koko on hyvin rajoitettu, mutta laitteessa on odotushuone ja höyrysauna, voidaan myös järjestää suihkuhuone, joka kuitenkin säästöjen ansiosta yhdistyy usein odotustilaan.

Lisäksi voit hoitaa lepoaikoja. Jos aiot käyttää tällaista kylpyta kesällä, sinun pitäisi tehdä kevyt saranoitu rakenne tai laittaa joukko pöytiä ja penkkejä lähellä kylpyamme. Itse asiassa, varsinkin kylpyyn itämainen tyyli, siellä on erittäin mukava amme täynnä kylmää vettä kontrastin kylpyjä.

Liikkuvaa kylpyhuonetta voidaan valmistaa eri tyypeillä ja muodoilla, mutta tavallisimpia materiaaleja ovat erilaiset puutavarat, mukaan lukien pyöristetyn lokin simulointi, lohkotalo jne.

Mikä sisältyy perusvarusteiden liikkuviin kylpyihin

Ulkonäkö ja sisustus liikkuvassa kylpyssä.

Valmistusyhtiön toimittama kylpy-paikka toimitetaan koekäytössä, yleensä valmistajayritys, mutta lisäkorvaus on joissakin tapauksissa erittäin kätevä käyttää nosturin manipulaattorin palveluita. Asennus tehdään pohjalla tai tavanomaisilla lohkoilla, joskus jopa puisia elementtejä käytetään, jotka usein sisältyvät peruspakkaukseen.

Luonnollisesti kaikki ikkunat ja ovet ovat käytettävissä, panoraamakuulutus näyttää erittäin vaikuttavalta, mutta sitä voidaan kuitenkin peittää. Kaikki seinät ja katto on peitetty takalevyllä, puhtaalla lattialla on tarvittavat laitteet ja kalusteet.

Mukana on myös uuni, joka asennetaan usein kylpyyn ulkopuolella. Katolla on suuri erilainen toteutus, joten ympäröivään maisemaan ei ole vaikea sopia orgaanisesti.

Kaikki tyhjennysaukot ja tuuletusaukot ovat saatavilla ja ovat saatavilla tässä kylvyssä. Sähköjohdotuspaikka tai se voidaan jo asentaa kaikkien valaisimien, pistorasioiden, suojajärjestelmien jne. Kanssa.

Laitteen kylvyn vetovoima ilman perustusta

Matkaviestimen laitteen edut maan tai maatilan paikkakunnalla ovat ilmeisiä. Sen lisäksi, että hinta, joka mahdollistaa täydellisen rakenteen, on erittäin edullinen ja hyvin perinteisen kylpytynnyrin alapuolella, sen laite ei vaadi kauan aikaa.

Tilatessasi kylpyta unelmiesi tekemiseen sivustossasi voi kestää päivästä toiseen tai viikkoon.

Niiden hankinta on mahdollista puulämmitteillä tai sähköllä toimivilla uuneilla, ne lämpenevät paljon nopeammin, mikä tekee niistä erittäin taloudellisen. Useimmissa malleissa on useita vaihtoehtoja liittämiseen sivustoihin, lähinnä vesijohtoverkkoon ja sähköön.

Matkapuheluita erotetaan erittäin luotettavasti, niiden käyttö on täysin turvallista, mutta tietenkin, jos käyttöohjeita noudatetaan tiukasti.

Mobile bath ja sen tärkeimmät erot mobiiliversiosta

Kuva-amme tynnyrin muodossa.

Matkustamoalueilla on ehdollinen liikkuvuus. Siksi silloin, kun on tarvetta kylvystä, joka voidaan helposti ja yksinkertaisesti kuljettaa, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden pysyvän laitteen vaihtoihin autoon tai muuhun itsekäyttöiseen alustaan ​​tai perävaunuun.

Sisällön ja muotoilun suhteen ne voivat vaihdella merkittävästi keskenään, niiden koko on rajoitettu, mutta joka tapauksessa se on täysipainoinen sauna, joka on erittäin käytännöllinen retkille, leirintäalueille ja muille matkailutiloille.

Voit jopa harkita matkapuhelinkeskuksia kaupallisena kohteena, mutta koska asiaankuuluvien palveluiden tarjoamista ei säännellä laissa ja tällaisen liiketoiminnan aloittaminen on hyvin monimutkaista eikä laajalle levinnyt, harvinaiset tarjoukset, joita voidaan löytää, eivät todennäköisesti ole täysin laillisia..

Voit rakentaa tai tilata melkein minkä tahansa muotoisen mobiilihyllyn, mutta sen koossa on vielä tiettyjä rajoituksia. Tällaiset tynnyrissä valmistetut kylpylät ovat erittäin suosittuja, ja ne voidaan laittaa pohjaan ja sivulle.

Esikaupunkialueella tämä lomake on hyvin orgaaninen eikä vie paljon tilaa, mutta sisätiloissa on vain vähän tilaa, mutta perheelle tai pienelle yritykselle on tarpeeksi tilaa kaikille.

Varoitus! Säännöllistä kuljetusta varten ne eivät ole varsin sopivia vaihtoehtoja, ja niitä käytetään pääasiassa pysyvästi, ja niiden asennusta varten voit laatia erityinen alusta tai laittaa se maahan, puuhun tai lokiin haudattuihin puupaloihin.

johtopäätös

Huolimatta siitä, että tällaisiin kylpyihin kiinnitettyjen matkapuhelinten nimi ei eroa suuresti liikkuvuudessa, ja ne on tarkoitettu useimmiten kiinteään käyttöön. Usein heidän laitteistonsa riippuu mallista, ja valmistaja myös määrittelee (selvitä täältä, mikä on kylvyn perustan syvyys).

Mutta hyvin usein on olemassa mahdollisuus täydentää tai parannettua konfiguraatiota asiakkaan toiveiden mukaan. Tästä artikkelista saat lisätietoja aiheesta.

Parhaat hinnat laitteille ja työkaluille

20 + vaiheet, joissa perustetaan kylpyamme omilla käsillä [+8 KUVAT]

Kaikille, jotka pitävät itseään slaavien jälkeläisenä, kylvyssä on erityinen asema. Tämä ei ole vain paikka, jossa voit pestä ja lämmittää niiden luut, makaa mukava hajuisia puinen hyllyt, vaan myös paikka, jossa viettää aikaa ystävien kanssa miellyttävä keskustella ja päätöslauselman maailmanlaajuisiin ongelmiin.

Jokaisella on omat tonttinsa varmasti vähintään kerran, mutta ajattelin rakentaa omaa kylpylääsi siihen. Mutta koska tällaisella rakentamisella on omat ominaispiirteensä, monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta yrityksestä huolimatta häiritsemättä ymmärtämään, että tämä on täysin heidän voimansa.

Miten rakentaa halpa kylpyamme.

Joissakin tapauksissa voit rakentaa Venäjän kylpylän tai saunan talousarvion version mahdollisuuksien mukaan yksinkertaistamaan joitain elementtejä, kuten säätiötä. Kyllä, todellakin on tällainen vaihtoehto, ja opit rakentamaan halvan perustan kylpyyn omilla kädillä lukemalla tämän artikkelin.

Rakentaminen matala kellari

Esimerkki matala perustus.

Huolimatta tämän ajatuksen näennäisestä järjettömyydestä pienten rakenteiden rakentaminen ilman syvää pohjaa oli mahdollista ja niitä käytti esi-isämme muinaisina aikoina. Jotta tällainen rakenne pysyisi niin pitkään kuin mahdollista, tietyt ehdot on täytettävä.

Ensimmäinen ja tärkein edellytys on se, että maata ei saa tyydyttää pohjaveden kanssa, eikä sitä myöskään saa tuuleta. Tämä minimoi säätiön interseasonal liikkeen mahdollisuuden ja estää rakennusten puisten elementtien nopean mätänemisen.

Toinen edellytys on tulevan rakennustyömaan pakollinen valmistelu. Siitä huolimatta, ettei perustusta aseteta, seinien alla olevan maan on oltava riittävän voimakas ja mahdollisimman mahdoton sulkea pois muodonmuutoksensa.

Ja lopuksi, kolmas - on toivottavaa rakentaa seinät kiinteän materiaalin. Hyvä vaihtoehto olisi tukkeja tai puiset palkit, sillä se estää ulkonäkö halkeamia seinissä, myös siinä tapauksessa, jossa kotipesä alkaa vääntyä johtuen etenemisestä pohjavesivarastoina.

Kun otetaan huomioon kaikki nämä olosuhteet, voit rakentaa kylpyamme ilman syvää pohjaa ja se palvelee sinua yli kymmenen vuotta.

mainos

Keittoalue

Kun valitset paikan tulevalle kylvylle, yritä valita kivilohkon muoto sen rakentamiseksi. Tämä vähentää pohjavesien todennäköisyyden lisäämistä ja luo lisäksi ylimääräisen ja riittävän suuren turvamarginaalin tulevan rakentamisen perustalle.

Ihanteellisin vaihtoehto olisi seinien rakentaminen kallioperään tai valtava lohko, jonka pinta-ala ylittää koko kylpyammealueen. Mutta koska tällaisen vaihtoehdon mahdollisuus on vähäpätöinen, meidän on valmisteltava riittävän vahva perusta omilla käsillämme.

Toimintojen järjestys voidaan määritellä seuraavalla teosten luettelolla:

 • etsivät paikkaa;
 • tyhjennämme sen roskat;
 • poista maan yläosa;
 • vahvistamme yksin;
 • tee säätiö.

Paikka kylpyyn

Parasta kylpyta varten on paikka sivustossasi, jolla on kestävin ja kivinen maa. Jos maaperän koostumus koko alueella on suunnilleen samanlainen, on parempi varustaa rakennuspaikka siinä osassa, jota käytät vähiten.

Määritä tuleva kylpyamme ja lisää molemmille puolille 0,5 metriä - tämä on rakennustyömaasi paikka. Poista kaikki roskat siellä, tasoita maaperä ja voit alkaa vahvistaa maata.

Teemme kylvyn ainoan kylvyn

Kuva - kylpyläpaikan valmistelu.

Tietenkin on selvää, ettei ole järkevää rakentaa kylpyamme ilman mitään syytä. 5-7 vuoden kuluttua muotin muodot kylpyammeen seinillä ja sieni eivät ainoastaan ​​tartuta seiniä vaan myös tunkeutuvat huoneeseen ja tämä on suora uhka ihmisten terveydelle.

Kyllä, ja maan sisäiset liikkeet tekevät tuhoisaa työtä ja johtavat kantavien seinien ja väliseinien tuhoamiseen.

Siksi ennen rakentamista on välttämätöntä valmistaa pohja kylpyyn omilla käsillään:

 1. Maaperä on tiivistettävä ja poistettava kosteuden seinistä, joka väistämättä kertyy seinämiin maanpäällisissä liitoksissa. Seuraavissa ohjeissa kerrotaan yksityiskohtaisesti kaikista toiminnoista, jotka ovat välttämättömiä paitsi kylpyyn, myös kaikkiin ei-raskasrakenteisiin, kuten navetta tai huvimajaan.
 2. Ensimmäinen asia, joudut poistamaan maaperän kerroksen. Takavarikoidun maan määrä riippuu suoraan sen tiheydestä ja koostumuksesta. Jos se on löysä chernozem, saatat joutua syvemmälle 30 cm-50 cm tai jopa enemmän, jos maaperä on pilkottu, niin 20 cm on enemmän kuin tarpeeksi.
 3. Ensin sinun täytyy merkitä kaavion kulku ja seinien leikkauspiste, jonka jälkeen tavallinen bajonettipata alkaa valmistautua sivustoon. Maaperä valitaan paitsi seinien alla, myös koko tulevan kerroksen alueella.
 4. Sen poistamisen jälkeen siirrymme valmistetun pohjan tampingiin. Tätä varten voit käyttää joko värähtelevää tamping-laitetta tai kirjaa, jonka pituus on 1 m - 1,5 m ja halkaisija 15 cm - 30 cm, ja siihen kiinnitetyn poikkipalkin kahva.
 5. Seuraava askel on asettaa vähintään 20 cm paksua soraa. On parempi käyttää marmoria, graniittia tai diabaseja, koska nämä tyypit ovat mahdollisimman vahvoja ja kosteutta kestäviä. On tarpeen täyttää pienet osat, huolellisesti tamping se. Kun tyyny on valmistettu, voit siirtyä perustaan ​​viimeiseen vaiheeseen.

Neuvoston. Älä missään tapauksessa käytä kalkkikiven kiviä, sillä se takaa alhaisen kulutuksenkestävyyden suuren määrän kosteutta ja törmää nopeasti kuormien alle.

Tyypit säätiöt

Vaihtoehtoja on kolme vaihtoehtoa. Voit joko tehdä grillage (strip foundation), joka kulkee kaikkien altaan seinien alla tai tehdä pylväspohjasta tai teräsbetonilaatan, jolla nostat grillata. Yhden vaihtoehdon valinta voidaan tehdä joko taloudellisen aseman perusteella tai rakennushaudon lujuusominaisuuksien perusteella.

Rostverk (nauhan säätiö)

Rostverk on kaadettu suoraan sora- pinnalle, mutta tämä vaatii säätiön muottiin omilla kädillä kylpyyn. Vahvistuskehys on asetettava koko pituudeltaan. Käytä erikoismateriaalina vanerilevyjä, joiden korkeus on 20 cm - 40 cm, tai 20 mm - 25 mm lankkuja.

Rakennetun grillataulun kokoonpanon on toistettava kokonaan seinien ja väliseinien kulkuväylän kokoonpano, koska siitä tulee niiden tukipohja.

Tällainen säätiö pitää seinät yhdessä asennossa estäen heitä muuttamaan jopa merkittäviä maan kausittaisia ​​liikkeitä. Tällaisen ratkaisun hinta on vähäinen, mutta saavutettu vaikutus riittää ei-raskasrakennuksiin.

Neuvoston. Betonin kaatamisen jälkeen irrota muottiin aikaisintaan viikossa, jolloin betonilla on tarvittava voima ja auttaa välttämään halkeamia ja muodonmuutoksia monoliitissä.

Pilarin perusta

Pilarin kellarissa on haittapuoli: tuuli kulkee vapaasti rakennuksen alla, mikä pakottaa erityisen kiinnittämään huomiota lattiaeristykseen. Voit vähentää lämmönsiirtoa lattian läpi voit ommella pilareiden väliset raot levyt tai muu materiaali. Mutta tällainen säätiö on halvin.

 1. Merkitse tilaa kulmien navojen alla, kaikkien seinien leikkauspisteessä. Jos kulmien välinen etäisyys on yli 2 m, selostetaan välivaiheet.
 2. Laitoimme soran tai hiekan tyynyn jokaisen sarakkeen alla.
 3. Asennetaan putket, puu, betoni, tiilet, rauniot jne. Pylväät. Puupylväät tarvitsevat lisää suojaa kosteudelta. Kohdista pylväät vaakasuoraan tasolla.
 4. Ylhäältä pohjasta tehdään vesitiiviys bitumista tai kateaineista.
 5. Asenna grillata tai pino ensimmäinen kruunu.

liesi

Tämäntyyppisellä pohjalla ei ole pelkästään laatan kiinnitysseinä, vaan se toimii myös viivästyksen asettamiseksi, johon aluslattia asetetaan. Laattojen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, mutta sen vahvuus on enemmän kuin riittävä kylpykylän rakentamiseen. Tämä pohja on rakennettu heikkoon maaperään, se voidaan tehdä jopa suolla.

Valmistelu pienenee lautakuntien asentamiseen tulevan säätiön koko kehän ympärille, mikä tulee olemaan muotojen rooli. Niiden korkeus ei saa olla pienempi kuin levyn paksuus, ja yläreunojen tulee olla täsmälleen samat vaakatasossa.

Muotoilun asennuksen jälkeen metalliverkko asetetaan suoraan sora- pinnalle, mikä on vahvistusmateriaalin rooli. On täytettävä laatta kerralla, koska kaikki nivelet vaikuttavat haitallisesti koko pohjan lujuuteen. Viikkoa kaatamisen jälkeen voit jatkaa kylpyammeen seinien rakentamista.

Laitoimme kylpyamme

Kun kylvyn perustus on rakennettu omalla kädellä, voit jatkaa seinien rakentamista. Rakennusmateriaalin paras valinta tässä tapauksessa on joko hirsi tai puupalkki. Tämä vähentää kevytpohjan kuormitusta, ja puun suosiminen on aina ollut suositeltavaa kylvyn rakentamiseksi.

Seinien, väliseinien ja kattorakenteiden rakentamisen työjärjestys ei ole erilainen kuin kylvyn rakentaminen perustetuille sääolosuhteille. Ensinnäkin sidonta tehdään ja alkaa sitten nostaa seinää.

Katteen rakentaminen voi alkaa välittömästi heti, kun laatikkorakenne asennetaan.

Ei ole järkevää peittää seinämää kylvyssä takapaneelilla, koska se vain lisää rakentamisen kustannuksia, mutta ei ole paljon järkeä.

johtopäätös

Tämän artikkelin video antaa lisää tietoa aiheesta, ja oman rakenteen omaava kylpylärakennus toivottaa sinut lämpimällä höyryllä, paitsi sinä myös lapsillesi ja lastenlapsiisi.

25 + suositusta kylpylän perustamisesta [+ PÄÄJÄRJESTELMIEN TARKASTELU]

Kysymys siitä, miten perustaa kylpyamme on yhä suosittu. Loppujen lopuksi yhä useammat maanmiehet ymmärtävät etuja omien höyryhuoneensa rakentamisen lähellä maalaistalon tai kesämökin lähellä.

Saunan rakentaminen omilla kädillä riippuu suurelta osin säätiön laadusta, koska tämä rakenne tarjoaa lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden.

Bathhouse paalusäätiössä

mainos

Säätiön tyypit ja tapoja merkitä ne kirjanmerkkeihin

Kuvanrakennuksessa sarakepohjaan

Etkö osaa tehdä perustusta kylpyyn omalla kädelläsi? Sillä ei ole merkitystä, matalien rakennusten perusteiden rakentaminen on vuosisataisen historian kaltainen toiminta-alue, joten useampia tai vähemmän tehokkaita menetelmiä on kehitetty tarpeeksi (selvitä myös miksi tarvitset kylpyamme ilman säätiötä).

Joten yritetään selvittää, mitä säätiötä tehdään kylvyn alla ja miten rakennustyö selviää itsenäisesti ja lyhyessä ajassa.

Tällä hetkellä alhaisten rakennusaineiden rakentamisessa voidaan käyttää seuraavia säätiöitä:

Maa, johon me rakennamme

Rakennustöiden tilastot osoittavat, että säätiön tyyppi ei ole niin tärkeä verrattuna oikein valittuun rakennustyömaahan. Ennen kuin teet kunnon kylpyamme, sinun on analysoitava maaperän koostumus, määriteltävä jäätymisaste ja pohjavesien syvyys, ja vasta sen jälkeen päätäkää tietyn menetelmän toteutettavuudesta.

Yksinkertaisin tapa päättää, mitä tehdä kylpylän perustalle on tarkastella lähimmäisten naapureiden rakennuksia ja tehdä samoin. Yleensä maaperän koostumus usean kilometrin säteellä on homogeeninen, joten voit käyttää toista esimerkkiä.

Liukasella voit kuulla katastrofi-huoltoinsinööriä tai geologisia tutkimuksia erikoistuneita erikoisyrityksiä.

Kolonnin säätiön rakentaminen

Betonitehtaan muotojen asennus

Etkö osaa tehdä pohjaa kylpylle? Tällaisessa tapauksessa valitse saraketyyppi, joka ei ole erityisen monimutkainen.

Ainoa asia, johon sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota, on maaperätyyppi. Maaperä, jolla on hienojakoinen sora, karkea hiekka tai savi, on ihanteellinen ratkaisu.

Pohjapilarin perusta

Rakennustekniikka on seuraava:

 1. Puristettua materiaalia pilarien rakentamiseen. Se voi olla betonia, betonia tai tiiliä.
 2. Pylväiden alla kaivamme kaivoa vähintään 60 cm: n syvyydellä. Palloputkien leveyden on oltava vähintään 51 cm, ja betonipintojen on oltava 60 cm.

Tärkeää: Alapinnan muodonmuutoksen välttämiseksi pilarien syvyyden 30 cm: n pinnan tulee olla suurempi kuin maaperän jäädyttäminen.

 1. Kaivosten pohja on perusteellisesti repeytynyt, jonka jälkeen nukahdumme hiekkasyyny, jonka paksuus on 10 cm.
 2. Pylväät sijaitsevat 2 metrin etäisyydellä toisistaan ​​kylvyn tukiseinien kehän ympärillä. Ihanteellisesti tällaiset kannattimet olisi sijoitettava siten, että rakennuksen kuorma jaetaan tasaisesti.
 3. Haudatun pilarin välissä on seinämä - tiilestä tehty "tiili" (on suositeltavaa käyttää kiinteää tiiliä ilman leikkauksia eikä silikaattia).
 4. Vedeneristys suoritetaan seinään käyttämällä kateaineita ja kuumaa bitumia.

Pylväsperustan etuna ei ole vain lyhyt rakentamisaika, vaan myös edullinen rakentamisen hinta. Jos vaahtolohkojen rakentamista varten on suunniteltu vaalea kylpy, niin tammipuun ratapölkyt voidaan käyttää pylväinä, jotka luonnollisesti tarrenaan päivittäisen käytön aikana.

Liuskajohtojen rakentaminen

Esimerkki laitteen nauha-nauhasta

Jos on kysymys, miten perustetaan kylvyt lohkoiksi yhdistyneiksi monoliittirakenteeksi, teippityypin pohja on mitä tarvitset. Tällainen säätiö on optimaalinen ratkaisu puutarhojen, metsien ja jopa nesteytettyjen suola-alueiden kylpyammeiden rakentamiseen.

Toisin kuin pylväskappale, tämä malli on monoliittinen betoni nauha.

Järjestelmä, jossa pohja peitetään kylvyssä

Rakennustekniikka on seuraava:

 1. Paikan päällä oleva maaperä tasoitetaan yhteen tasoon.
 2. Tulevan rakenteen kehäseinämien varrella on 1 metrin syvyyttä ja leveys 50 cm.

Tärkeää: Kirjanmerkin syvyyttä ehdotetaan keskikaistan alueille, sillä pohjoisen siirrettäessä kaivannon syvyyttä on lisättävä.

 1. Kaivannon pohja kostutetaan ja tiivistetään.

Kaivanto nauhan pohjan alla

 1. Jälkeen hiekkalaatan pohjalla, jonka paksuus on 15 cm, kostutettu ja tiivistetty.
 2. Kerroksella murskattua kiveä 10-20 cm paksu on asetettu hiekkaa ja räikeä.
 3. Betonikerros kaadetaan raunioon, johon on asetettu rivi keskikokoisesta raunioista.
 4. Betoni kaadetaan taas kiven päälle, jonka jälkeen päälle asetetaan raakakivi ja niin edelleen, kunnes pohjan taso saavuttaa maanpinnan taso.

Betonilaatat

 1. Lisäksi muotti on järjestetty 20-30 cm: n korkeudelle maanpinnan yläpuolella.
 2. Muotti on täytetty betonilla raunioilla ja tasoitettu.

On tärkeää, että pohjan yläosaa ei ole peitetty halkeilla, se on peitettävä sellofaanilla, kunnes se on täysin kuiva.

 1. Täydellisen kuivauksen jälkeen betonirakenteen yläosa peitetään vedeneristyskerroksella - kateaineella ja bitumimateriaalilla.

Pallojen säätiön rakentaminen

Jos maaperä rakennustyömaalla ei ole riittävän tiheä, on syytä tehdä liian paljon. Jos käytämme monoliittisia säätiöitä, niiden rakentamiseen käytetään runsaasti rakennusmateriaalia, mikä lisää lopulta rakentamisen kustannuksia merkittävästi. Siksi löysällä ja epävakaalla maaperällä on suositeltavaa käyttää paalamaisia ​​perustuksia.

Pyllyjen säätiö

Teräs- tai teräsbetonipaloja käytetään tällaisten rakenteiden asettamiseen, joiden korkeus voi olla jopa 5 metriä. Tällainen läpäisy mahdollistaa epästabiilien maakerrosten välttämisen ja kuorman siirtymisen rakenteesta tiheämpään maaperään.

Pilejä käytetään erikoislaitteiden avulla esivalmistettuihin kuoppiin siten, että niiden yläosa saavuttaa samalla tasolla. Yläosassa kasa yhdistetään yhdeksi rakenteeksi palkkien avulla.

Huolimatta siitä, että kylvyn ruuvipallojen pohjan rakentaminen suoritetaan erikoislaitteilla, on tunnettuja tapauksia tehdä tällainen työ omalla kädelläsi. Tämä on aikaa vievä monimutkainen teos, jonka aikana kaivoja kaivetaan ja paaluihin asennetaan.

Kun paalut on sijoitettu tiukasti kohtisuoraan ja yhtenäisellä tasolla toisiinsa nähden, kaksi kolmasosaa kaivoista täytetään betonilla. Sen jälkeen, kun betoni on kuivunut, perusta kuoppa on peitetty maalla, joka myöhemmin syttyy.

Kaavamainen kuva teräsbetonipilarien asentamisesta

Tärkeimpien paalujen lisäksi asennetaan lisää virkoja. Lisäpilarit voidaan rakentaa kiinteän tiilen avulla. Tällaisia ​​sarakkeita ei tarvitse asentaa syvemmälle kuin tärkeimmät paalut sijaitsevat.

Jos putkia ei ole mahdollista hankkia, paalut voidaan rakentaa tiilestä tai roskarikosta.

 1. Näitä tarkoituksia varten kaivaukset kaivataan haluttuun syvyyteen, jossa kerätään 51 x 51 cm: n poikkileikkaukseltaan olevia pylväitä.
 2. Vahvistustangot sijoitetaan muottiin, jotta koko rakenne on riittävän voimakas ja mahdollistaa paalujen sidoksen yläpalkkiin.
 3. Seuraavaksi muotti on täytetty betonilla, jossa on kiven täyttö ja joka näkyy yhdellä tasolla.
 4. Sen jälkeen, kun betoni on kuivunut, muotti on purettu, kun taas säätökaivo on täytetty maaperällä puoleen.
 5. Täytteen täyttö on runsaasti kostutettu ja rakeutunut muodostamaan tiheä kuori. Sen jälkeen jäljelle jäänyt maa täyttyy ja multaaja toistetaan.
 6. Jotta kylvyt lämpenisivät, paalujen väliin rakennetaan puolikerroksinen seinä.

Tärkeää: säätiön täydellisen toiminnan varmistamiseksi seinissä tehdään erityisiä tuuletusaukkoja.

Porakruunun rakentaminen

Kiillotetut pohjat ovat optimaalinen ratkaisu ongelmien maaperän ja rinteiden rakentamiseen. Tällainen säätiö on vain muunnelma tämän päivän suosituista sarakepohjista.

Mutta tässä tapauksessa käytetään pyöreää osaa. Pyöreän osan valitseminen paaluille selittää se, että ne ovat kestävämpiä ongelmittaisen maaperän jäätymisprosessissa esiintyvien leikkaus- ja repeytymisvaikutusten vuoksi.

Ylistetty kellari osassa

Porrastetun perustuksen asettamista koskevat ohjeet ovat monessa suhteessa samankaltaisia ​​kuin paalusuojan valmistuksessa. Mutta sen sijaan, että kaivetaan kaivoja käsin, käytetään erikoislaitteita - moottoriporauksia, kuoppia porataan.

Tärkeää: Kaikki kaivot tutkitaan ottaen huomioon horisonttiraja. Jos poraat yhteen syvyyteen maaperän pinnan mukaan, osa kannustimista "roikkuu", kun taas pääkuorma laskee jäljellä oleville tuille. Tämän seurauksena rakennus lopulta romahtaa yhdelle puolelle.

Tyytymättömät perusrakenteet teollisessa rakentamisessa

Puupalkkeihin kiinnitetty muotti on sijoitettu kaivoon. Muotti on kaadettu betonilla, johon lujitustangot upotetaan. Kun kaivoissa oleva betoni on kovettunut, kaadetaan massiivinen betonilaatta, joka yhdistää kaikki tukikohdat.

johtopäätös

Joten, nyt tiedät, mitä perustuksia käytetään yleisesti kylpylärakentamisessa. Jos rakentaminen alusta loppuun tehdään käsin ja aikaa ei ole rajoitettu, voit käyttää kylvyn rakentamisen nauhalementtien tekniikkaa.

Jos sinulla on varoja erikoislaitteiden vuokraukseen, voit valita jonkin kolmesta muusta menetelmästä. Lisää hyödyllisiä tietoja löytyy katsomalla videota tässä artikkelissa.

Miten itsenäisesti nostaa kylpy, valmistelu ja kuvaus prosessista, video

Kuinka nostaa kylpyamme? Tällainen kysymys syntyy säätiön korjaamisen aikana tai tapauksissa, joissa tulvatilanne muuttuu. On tärkeää ymmärtää toiminnan tekniikka. Voit nostaa kylpyamme omilla kädillä, jos se on valmistettu puurungon muodossa. Tehtävä ei ole helppoa vaan varsin toteutettavissa.

Ongelman ydin

Teoriassa käytännöllisesti katsoen mitä tahansa rakennetta voidaan nostaa pois säältä ilman tuhoutumista tai purkamista, mikä ilmenee myös monikerroksisten rakennusten siirtämisestä. Usein ongelmia:

 1. Kuinka korottaa vanha kylpyamme säätiössä? Usein pienen kylvyn rakentaminen toteutetaan ilman pohjaa, ja sen pohja on sijoitettu yksinkertaisesti tiivistettyyn maaperään ja hiekka-sora-tyynyyn. Ajan myötä tällainen rakenne alkaa vähentyä (usein epätasaisesti), mikä aiheuttaa perustan valmistamisen. Ongelmana on, miten kylvyn korottaminen säätiöön sen jälkeen, kun sen toiminta on ollut useita vuosia.
 2. Kuinka korjata säätiö? Usein käy ilmi, että hirsimökki voi kestää vielä useita vuosia, mutta säätiö on jostain syystä vakavasti vaurioitunut. Tämä voi johtua tekniikan rikkomisesta rakentamisen aikana tai luonnollisissa olosuhteissa. Tällöin mahdollisuus säätää tai vaihtaa säätiö liittyy itse rakenteen nousuun.
 3. Kuinka eliminoida rakenteen vääristymät epätasaisen uppoamisen seurauksena? Kylpy voi saada vaarallisen muodonmuutoksen nurkkaan tai seinään, mikä aiheuttaa rakennuksen rullan ja tuhoamisriskin.
 4. Kuinka nostaa katto kylvyssä? Nosta rakennetta voi olla sen korkeuden nostaminen. Usein rakennusvaiheessa vähimmäiskorkeuden korkeus on asetettu, mutta ajan myötä on halu lisätä mukavuutta. Tällöin nosto auttaa ratkaisemaan ongelman.

Säännökset nostolaitteista

Mitä tehdä, kun on aika korjata kylpyamme vääntyneillä ja särkyneillä kulmilla? Tällöin kylpyrakenne nousee pinnan yläpuolelle kokonaan tai osittain. Kun nostamme kylpyamme, video näyttää selkeästi ja perusteellisesti.

Paras vaihtoehto tällaisen tapahtuman toteuttamiselle on käyttää suurikapasiteettisia liittimiä. Nousu mahdollistaa pääsyn tukirakenteen säätöön ja alareunaan. Nostotoiminto on varsin monimutkainen ja vaatii erityistä hoitoa, koska väärät toimenpiteet voivat johtaa ligamenttien ja materiaalin tuhoamiseen.

Vihje! Ennen kuin nostat altaan kylpyä, on arvioitava mekanismien kuormitus, jonka avulla voit valita laitteen tehon.

Liittimet asennetaan pääsääntöisesti rakenteen kulmiin, ja 1/4 koko rakenteen massaa käytetään 1 laitteen kohdalla. Yleisimmin käytetyt mekanismit, joiden kapasiteetti on vähintään 4,5-5 tonnia.

Ennen työn aloittamista on nostettava nostotoiminto, joka määräytyy toiminnan tarkoituksen ja rakenteen tyypin mukaan. Työssä käytetään yleensä vähintään 2 kappaletta. Poikkeuksia ovat tapaukset, joissa vain yksi kylvyn kulma on uponnut. Epämuodostumien poistamiseksi vain kaatunut kulma nostetaan haluttuun korkeuteen. Kaikissa muissa töissä parit käytetään pareissa, jotka nostavat koko seinän, mikä säilyttää tukkien kulmaliitoksen eheyden.

Toimenpide olisi toteutettava tasaisesti ja vähitellen. Varotoimia on noudatettava. Rakennustöiden täydellinen nousu suoritetaan sykleissä:

 • lievä nousu toisella puolella;
 • kohdistaminen vastakkaiselle puolelle tukien asentamisen kohotetun seinän alle;
 • toista sykli.

Vihje! Nostokorkeus ei saa olla yli 5-7 cm, jotta rakenteellinen vika ja halkeamat muodostuvat.

Pystysuoran liikkeen kokonaiskorkeus voi olla 35-50 cm. Vahingon poissulkeminen saadaan aikaan hirsitalon korotettujen osien luotettavalla kiinnittämällä.

Nostotoiminta on suoritettava ottaen huomioon jatkotyöt. Toisin sanoen säätiön peruskorjaus mahdollistaa edellisen rakenteen purkamisen, muottien asentamisen, uuden järjestelmän täytön, ts. teosten monimutkaisuus ylittävän kylpyläosan alla. Tämä edellytys edellyttää kaikkien turvallisuusvaatimusten noudattamista, eliminoimalla kylpykehyksen sedimentoitumisen vaara.

Vaaditut työkalut

Kun työskentelet omalla kädellä, sinun on valmistauduttava etukäteen tällaiseen työkaluun:

 • pyörösaha;
 • Bulgaria;
 • jyrsijä kone;
 • vannesahan;
 • sähköpora;
 • kirves;
 • taltta;
 • sledge hammer;
 • romu;
 • vasara;
 • työkalu betonin asettamiseen ja tasoittamiseen;
 • höylä;
 • lapio;
 • mittanauha;
 • rakennustaso;
 • romahtamaan.

Miten koulutusta tehdään?

Koko kylpyammeen nostaminen koostuu useista eri vaiheista. Ensinnäkin valmistelevia tapahtumia pidetään. Työ alkaa rakennuksen kellariosaston ulomman vuorauksen purkamisella. Ulkopäällysteen poistamisen jälkeen on mahdollista tarkistaa tarkasti alareunojen tukkien tilat. Kysymystä korvaamis- tai korjaustarvetta koskevasta kysymyksestä on käsitelty, ja myös liittimien asennuspisteet on kuvattu. Erityisesti korostetut aktiivisen hajoamisen alueet, maaperän liikkumisen aiheuttamat halkeamat.

Seuraava tarvittava askel on kaivata kaivantoa säätiön ympärillä. Kokonainen tilan tarkastus lopulta muodostaa uudistussuunnitelman. Jos säätiö on tuhoutunut huomattavasti, sen jälkeen se on poistettava kokonaan ja uuteen betonivaluun on tehtävä. Järjestelmän kuormituksen vähentämiseksi kaikki laitteet, huonekalut ja hyllyt poistetaan kylvystä. Ovilasi ja ikkunoiden ikkuna poistetaan tilapäisesti. On suositeltavaa purkaa lattia (vieläkin parempi ja aluslattia), mutta tämä tapahtuma pidetään sopimuspuolen harkinnan mukaan.

Liittimien valinta ja niiden asennuksen valmistelutyö

Työlle on tärkeää valita oikeat liittimet kylpyammeen nostamiseksi. Mekanismien arvioidut parametrit ovat kuormituskapasiteetti ja enimmäisliikkeen kulku. Käytännön toiminnoissa voidaan käyttää kahta päätyyppiä - ruuvi- ja hydrauliliittimet. Parhaiten tunnetut hydraulijärjestelmät, joilla on suurempi teho ja luotettavuus käytössä. Pienemmissä puulajeissa voidaan käyttää halvempia ruuveja.

Vihje! Nosto-rakenteet ovat mahdollisia vain luotettavalla nostotukilla. Jos se sukeltaa maahan raskaalla kuormituksella, toiminta on mahdotonta.

Siksi laitteiston asennuspaikassa on vankka perusta.

Asennuspaikka valmistellaan seuraavasti:

 1. Suunnitelmassa on yhteensä 8 pistettä (2 kummallakin puolella), 45-50 cm rakennuksen kulmasta.
 2. Näissä paikoissa, kaivaa kuoppia, kuten mitat: pituus (pitkin säteen) - 90-100 cm, leveys - 70-75 cm, syvyys - 50-60 cm kuilun kuopassa, ja puristetaan varovasti kaadetaan sepeli kerros, joka on asennettu tukevalle alustalle puutavaran. palkit tai levy.
 3. Lokin valmistelu, jos tarpeen korvata mätäreunat. Uusien lokien halkaisijan on täsmälleen vastattava elementtien kokoa, jotka vaativat poistamista. Niiden on ensin kyllästettävä sienilääkkeellä ja valmis asennettavaksi.

Nosto-tekniikka

Kuinka korottaa kylpyamme pohjaan, video näkyy selkeästi ja vaiheittain. Voit käyttää 2 vaihtoehtoa: vaihtoehtoinen seinien nosto kahdella mekanismilla tai samanaikainen koko rakennuksen nostaminen. Toista menetelmää käytetään pienissä puisissa kylpylöissä, kun on tarpeeksi käyttää 4 vastakkaisten puolien asentamista. Ensimmäinen vaihtoehto on suosittu, mikä mahdollistaa minkä tahansa rakenteen, eikä vain puuta.

Nostotoimenpiteen toimenpide on seuraava:

 1. Liittimien asennus. Mekanismit kiinnitetään valmistettuihin ja väkevöityihin kaivoihin ja tukevat hirsitalon alempaa kruunua. Jos alemman kruunun muuttaminen on tarpeen, painotus sijoitetaan seuraavaan, ehjä kruunuun.
 2. Hidas, tasainen nousu 4-5 cm tai kunnes yksi kruunu lähtee pesästä alhaalla.
 3. Johtavat korotetun tukikehyksen alla konkreettisia tai puupalkkeja, muita voimakkaita tilapäisiä tukia.
 4. Siirrä liittimet muihin pisteisiin. Nostettaessa pieni talon mekanismeja asennetaan vastakkaiseen seinään. Jos kylvyssä on merkittävät mitat, ne kiinnitetään viereiseen seinään. Samoin kuin edellisellä toimenpiteellä nostetaan ja kiinnitetään kohotettu hirsirakennus. Joten koko rakenne nostetaan puolestaan.
 5. Korttien paluu alkuperäisiin pisteisiin ja hirsitalon nousu vielä 4-6 cm. Tällaisia ​​toimenpiteitä suoritetaan, kunnes kokonaiskorkeus on 40-50 cm, minkä jälkeen varmistetaan luotettava tuki nostetun rakenteen avulla ottaen huomioon kaikki turvallisuusvaatimukset.

Työtä jatketaan tehtävästä riippuen:

 1. Säätö säätöön. Jos kylvyssä ei aiemmin ollut perustetta, kaivaa kaivanto sen valmistukseen. Joskus on päättänyt korvata pylväs kannatin nauhalevyllä, mikä merkitsee aiempien tukien poistamista ja koko syklin käyttäytymistä uuden tyyppisen alustan valmistamiseksi. Seuraavaksi asennetaan muotti, asennetaan varusteet ja kaadetaan betonia. Hirsitalon alemman kruunun kiinnittämiseen on kiinnitetty pystysuoria tangot, jotka kohoavat betonipinnan yläpuolella. Vedeneristys on käytössä.
 2. Peruskorjaus. Kun tietty betonipohjan paikka tuhoutuu, vain tämä osa alustasta korjataan. Samanaikaisesti vaurioitunut betonipaino poistetaan, muotti on asennettu ja uusi betoniliuos kaadetaan. Vedeneristyskerroksen tila tarkistetaan tarkasti ja sen vaihto varmistetaan. Betonikaistaleen koko pinta tasoitetaan huolellisesti rakennustasolla.
 3. Vahingoittuneen kruunun vaihtaminen. Jos säätiö ei vaadi korjausta, ja on tarpeen korvata vain kellariin mätätyt lokit, ne poistetaan hirsitalosta ja uudet korjataan. Riippumatta vedenpitävyyden kunnosta, on suositeltavaa korvata se ja laittaa uusi.

Kylvyn laskeminen paikalleen suoritetaan päinvastaisessa järjestyksessä ennaltaehkäisevien toimenpiteiden noudattamisen ja vinouden estämiseksi. Liittimet asennetaan vuorotellen niiden kaivoihin ja tilapäiset tukit poistetaan. Toimenpide, kuten nosto, suoritetaan vaiheittain, so. 1 sekunnin ajan 4-6 cm: n kulmassa on tärkeää, että alempi kruunu sijoitetaan tiukasti vaakasuoraan ja seinät pystysuoraan.

Joskus kylpyhuonekaluston peruskorjaus on välttämätöntä, että seinien perustukset tai kellariosat toimivat. Tällöin on välttämätöntä varmistaa kylvyn nousu, mikä on täysin mahdollinen liittimien käytöllä. Tämä tapahtuma on melko monimutkainen ja aikaa vievää, mutta kaikki säännöt ja suositukset ovat mahdollisia yksinään.

5 kriteeri kylpyammeen perustan valitsemiseksi [+9 KUVAT]

Tuskin on mahdollista tavata sellaista maanomistajaa, joka ei haaveile itseään kylvystä. Tämän unelman toteutus alkaa luotaessa perusta tulevalle rakentamiselle. Ilman sitä - luotettava ja pitkäaikainen rakenne ei toimi. Siksi kysymys siitä, tarvitaanko säätiö kylpyyn, ei edes tule syntymään.

Pohja kylpyyn

mainos

Perustutkimuksen valinta

Aloitamme työn määrittelemällä minkä tyyppinen tukikohta sopii meille. Se on valittava jomman kumman kahden kriteerin mukaan: maaperän tyyppi ja kylvyn rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien tyyppi.

Maaperän tyyppi voidaan määrittää seuraavasti. Rakennuksen suunnittelupaikassa sinun on kaivaa vähintään puolen metrin syvyys reikää.

Sitten sinun on tutkittava tarkasti maaperän rakenne ja tehtävä asianmukaiset johtopäätökset:

 • jos maaperä on puutarha, metsät tai nesteytetty maa, silloin on suositeltavaa käyttää nauhatulostusta. Se sijaitsee hiekkaisella tyynyllä;
 • sanokaamme löytänyt karkeaa hiekkaa, pieni soraa tai savea - tässä tapauksessa optimaalinen perusta kylpy - nauhalle tai columnar pohja;
 • mikä parhaiten, jos hieno hiekka, kvartsi tai kallioinen kivet työntyvät kuoren leikkaukseen, tämä tarkoittaa, että voit käyttää minkäänlaista säätiötä.

Ei ole yhtä tärkeää se materiaali, josta aiotte rakentaa kylpyamme:

 • jos se on suunniteltu rakentamaan kylpyamme lohkoelementeistä, kuten tiilistä tai vaahtolohkoista, on parasta käyttää nauhaalustaa niille;
 • jos käytetään klassisia materiaaleja, nimittäin hirsiä tai palkkia, pylväspohja voidaan tehdä - se on kevyempi ja vaatii vähemmän rakennusmateriaaleja. Sen vuoksi sen hinta on alhaisempi kuin teippipohjan hinta.

Perusta luodaan

Harkitse prosessin, jossa luodaan pohja kylpyyn esimerkiksi nauharakenteen esimerkissä. Tämä ei ole helpoin pohja kylpylle, mutta joissakin tapauksissa vain se sopii. Aloitetaan siis järjestyksessä.

Säätiömerkintä

Ensimmäinen askel, josta työmme alkaa, on sen paikan paikka, jossa tämä tuote sijaitsee. Ammattilaiset tekevät tämän erityisellä laitteella - teodoliitilla.

Mutta teemme sen ilman sitä ja otamme toisen, yksinkertaisemman tavan. Se liittyy johteen ja tapin käyttöön.

Vihje! Ennen kuin aloitat tämän työn, valmistakaa varovaisesti tuleva rakennuskohde. Poista kaikki roskat, leikkaa pensaat ja leikkaa ruoho. Tarvittaessa tasoita pinta. Nämä vaiheet auttavat sinua helpottamaan ja nopeuttamaan koko työn jatkumista.

Merkintä tehdään seuraavasti:

 1. me kuvaamme linjaa, joka on yksi säätiön sivuista. Reunojen ohella asennamme panoksia tai raudoituksen vahvistamista. Venyttämme johto niiden välissä;
 2. tämän segmentin reunoista mitataan kaksi yhtä suurta linjaa, jotka kulkevat 90 ° kulmassa. Nämä ovat rakennuksen poikittaisia ​​puolia. Niiden välissä me myös venyttää merkkijono;
 3. sitten löysätään ja kiinnitetään napit uudelleen ja kiristetään johto. Tässä luetelmakohdassa määritellään pohjan sisäinen koko. Jos tulevaisuudessa aiomme asentaa puutalon, kylvyn perustan paksuuden tulisi olla 40 senttimetriä. Vaahtolohkojen tai tiilien seinämiin tarvitaan poikkileikkaukseltaan 50 cm: n kanta;
 4. Merkitse rakennuksen sisäisten väliseinien sijainti: ne tarvitsevat myös säätiön.

Vihje! Kun sivut on merkitty, pidä mielessä, että sisäinen sisennys on 20 senttimetriä laajempi kuin tuleva alusta. Tämä johtuu siitä, että valmistetuissa syvennyksissä pitäisi olla riittävästi tilaa muottien asettamiselle.

Tämän prosessin päätyttyä sinun on tarkistettava merkintä. Voit tehdä tämän mittaamalla tuloksena olevien suorakulmioiden lävistäjän.

Yksittäisen kuvan sisällä diagonaalin on oltava yhtä suuri. Muussa tapauksessa sinun on tarkistettava kaikki laskelmat ja järjestettävä panokset uudelleen oikeaan paikkaan, jotta kylvyn perustana saadaan lopulta oikea muoto.

Kaivannon valmistelu

Merkitse sivusto, jatka kaivamaan kaivantoa. On huomattava, että kaikilla mailla on korkeuseroja.

Siksi ensin määrittelemme rakennustyön alimman pisteen vesitasolla. Tällöin nauharakenteen syvyys lasketaan.

Tämän parametrin arvo riippuu maaperätyypistä:

 • jos maa ei ole kallistumassa, niin riittää, että kaivannon syvyys on 40 senttimetriä. Näin saamme matala-teipin pohjan;
 • muuten on kyse talvimaasta: se vaatii upotetun pohjan. Tällainen muotoilu, jonka syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen. Jokaisella alueella se on erilainen. Kun olet oppinut tämän parametrin arvon paikallemme, lisäämme vielä 20 senttimetriä tähän numeroon - tämä on vaadittu syvyys.

Kun olet tehnyt syvennyksiä, sinun on luotava hiekkajousut niihin. Tätä varten kaadetaan vastaanotettuun ojaan 15 senttimetrin paksuinen hiekkakerros. Se on asianmukaisesti tasoitettava, kaada vettä ja tamp.

muotti

Yksinkertaisen kylvyn yksinkertaisen perustuksen luominen vaatii muottiinpanon. Se voidaan tehdä levyt tai paksu vaneri.

Voit rakentaa tämän rakenteen suoraan rakennustyömaalle. Aluksi tehdään yksittäiset suojat. Sitten ne asetetaan kaivoihin ja yhdistetään toisiinsa.

Tätä varten välikkeet on naulattu sisäpuolella, ja tukit on kiinnitetty ulkopuolelle. Nämä elementit auttavat muottiin säilyttää haluttu muoto betonin kaatamisen jälkeen.

Vihje! Jotta betonilevy ei pääse tunkeutumaan muottipesän urien läpi, käytä polyetyleeniä estämään levyjen muodonmuutos. Se on kiinnitettävä puupaneelien sisäpuolella olevan rakennustelineen avulla.

Huomaa myös seuraava kohta. Jos kylvyn perustuksen valmistelu edellyttää valmiiden betonilohkojen käyttämistä, tietenkään niitä ei tarvita muottiin.

vahvistaminen

Kuvanvahvistuksessa

Seuraava askel on vahvistaa tulevaa rakennetta. On parasta käyttää tangot, joiden koko on 1,2 senttimetriä.

Ohjeet tämän prosessin suorittamiseen ovat seuraavat:

 1. ajaamme maahan 90 asteen kulmassa 2 riviä sauvoja;
 2. sijoitamme vahvistusleikkaukset kaivannon pohjaan ja sitomme ne telineisiin lanka;
 3. asennamme vahvistuksen ylärajan vaakarivit - me myös teemme tämän langalla;
 4. kiinnitämme poikittaiset hyppykytkimet - samalla kun saadun ristikon solukoko on 30-35 senttimetriä. Mitä tulee etäisyydestä vahvikkeesta säätiön reunuksiin, sen tulisi olla vähintään 5 senttimetriä.

vedeneristys

Nauha-pohja, kuten myös monet muut altaan pohjat, edellyttävät vedenpitävyyden olemassaoloa. Se voidaan tehdä kahdella tavalla: liimaamalla tai käyttämällä erityisiä lisäaineita betoniin.

Ensimmäinen vaihtoehto on rakentaa kerrosmateriaalin kerros rakennuksen pohjalle ja sen jälkeinen kipsisointi tuloksena olevan perustuksen seinämien kanssa. Toisessa menetelmässä lisätään erityinen aine betoniliuokseen, joka tekee koko rakenteen vedenpitäväksi. Suosittelemme tämän vaihtoehdon käyttämistä, koska se on vähemmän työvoimavaltainen.

Betonin kaataminen

Muottiin lisättiin konkreettinen liuos

Nauhapohjan tapauksessa kylvyn perustan betoniluokan tulisi olla vähintään m400. Alemman merkin käyttö ei ole sallittua, koska kyseessä on tukirakenne.

Seoksen koostumuksen tulee olla seuraavanlainen:

 • 1 osa sementtiä;
 • 2 hiekkaa;
 • 3 kappaletta.

Komponentit sekoitetaan ja niihin lisätään vettä, jonka jälkeen liuos tuodaan haluttuun konsistenssiin. Kaada seos kerroksittain 20 senttimetriä.

Vihje! Ilmanpuhdistusaineiden poistamiseksi betonista sen kaatamisen jälkeen sinun on pudottava se paikallaan eri paikoissa. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi on parempi käyttää rakennuksen värähtelijää.

Kaatamisen jälkeen tällaisten kylpyläperusteiden on kuivuttava vähintään kolme viikkoa. Tämä aika on välttämätön, jotta tuote saa tarvittavan lujuuden.

Kuumalla säällä betonipinta tulee ajoittain kostuttaa vedellä. Tällä toimenpiteellä vältetään halkeamien ilmaantumista betonin pinnalle.

johtopäätös

Kun olet päättänyt tehdä pohjan kylpylälle, sinun on ensin päätettävä, millainen tuleva rakentaminen on. Kylpyammeen yleisimpiä perustyyppejä ovat nauha ja pylväs (selvitä täältä, mikä on paras vaihtoehto kylpylän valinnalle).

Tietyn lajikkeen valinta riippuu maaperän ja rakennusmateriaalin tyypistä, jota käytetään kylpyläosaston luomiseen. Tee säätiö aivan käsillä omilla käsillä. Tämä auttaa edellä mainittuja suosituksia.

Niiden lisäksi on erittäin hyödyllistä tutustua tälle sivulle lähetettyyn videotiedostoon. Tämän artikkelin video tarjoaa lisätietoja, jotka auttavat luomaan oikean pohjan kylpylle.