Lämmin pohja kylpylle

Kaikkien rakenteiden perustuksen on oltava luotettava ja lämmin. Mikään poikkeus ei ole kylpyamme. Kuitenkin monet kylpyammeiden omistajat ovat antaneet käsityksen, että kylpyammeen pohjan lämpeneminen on ylimääräinen jätettä, jota voidaan helposti välttää. Tärkein syy tähän virheelliseen mielipiteeseen on, että kylvyt lämmitetään melko harvoin (sanotaan kerran viikossa) ja voit lahjoittaa polttopuuta, aikaa lämmittää haluttuun lämpötilaan. Itse asiassa kylpyammeen pohjan lämpenemisen ydin on säilyttää sen eheys pitkään. On aivan helppoa lämmitellä kylpyammeet omalla kädellä, joten jokaisen omistajan tulisi miettiä tätä menettelyä.

Miksi on tarpeen lämmetä kylpyammeet

Kellarisolun pääasialliset syyt ovat seuraavat:

 • jos kylpy on lämmitetty talvella, paljon kondensaatiota muodostuu pohjan ulkopinnalle. Tämä johtuu korkeasta lämpötilaeroista rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella. Lauhteen muodostuminen johtaa hajoamismenetelmien ja muotin muodostumiseen, mikä puolestaan ​​vähentää käyttöikää.
 • vuorostaan ​​kesällä kylvyn alla oleva maa on viileä ja rakennuksen sisällä se on erittäin kuuma. Näin syntyy vakava lämpötilan lasku ja kosteus alkaa kerätä rakennuksen sisäpuolelta, joka jää siellä lämpimän kauden aikana.
 • kylpyammeet, joilla ei ole eristyspohjaa, edellyttävät usein polttopuun asettamista, kun lämpö katoaa nopeasti.
 • maaperän jäädyttäminen talvella johtaa maaperän turvotukseen, mikä puolestaan ​​johtaa säätiön muodonmuutokseen. Lämmitetty pohja on vähemmän alttiina näille vaurioille.
 • myös eristyskerros vähentää mekaanista vahinkoa rakenteen pohjalle.

Niinpä kosteuden ja maaperän jatkuva vaikutus johtaa hitaaseen mutta varmaan rakenteen tärkeimpään osaan - perustaan.

Kellarin lämmitys toteutetaan kaikilla puolilla riittävä määrä varoja ja säätiön sivujen saatavuus. Kuitenkin, yleisimmin käytetty variantti ulkoisen eristys säätiön. Käyttämällä vain sisäistä lämmitystä ei anneta haluttua vaikutusta, koska säätö jäätyy ulkopuolelta ja vähitellen romahtaa. Ainoastaan ​​sisäinen lämpeneminen käytetään tapauksissa, joissa pohjan ulkoreuna ei ole jostain syystä käytettävissä.

Kellarieristyksen materiaalit

Kylvyn kellarin lämpöeristys suoritetaan oikein, jos seuraavat kysymykset otetaan asianmukaisesti huomioon:

 • suoritettiin eristemateriaalin valinta;
 • valittu eristysmenetelmä;
 • harkitsivat tämäntyyppisen maaperän kannalta edullisia töitä.

Nykyään eristeiden valinta on hyvin laajaa, mutta tiettyjä materiaaleja käytetään useimmiten:

 • irtotavarasekoitukset. Tähän luokkaan kuuluva pääeriste on laajennettu savi. Tällä hetkellä se on erittäin suosittu ympäristöystävällisyyden, korkeiden lämmöneristysominaisuuksiensa ja laadunsa ansiosta. Yleensä laajennetun saven käyttöä koskevat rajoitukset liittyvät sen korkeisiin kustannuksiin.
 • kellarin eristysvaahto. Tämä on yleisin eristysmateriaali. Materiaalin valtava suosio korkeiden lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta. Polyfoam vähentää merkittävästi lämpöhäviötä, jonka avulla voit säästää polttoainetta. Se on yksinkertaisesti asennettu säätiöön, ja mikä tärkeintä, se voidaan asentaa omiin käsiisi.
 • lämmöneristysmateriaali - polyuretaanivaahto. Soveltuu erikoislaitteiden kanssa, mikä rajoittaa merkittävästi sen käyttöä. Koska erikoisvarusteita on käytettävä perustukseen, polyuretaanivaahto on kallista ja sitä on melko vaikea soveltaa itse.
 • puristettua polystyreenivaahtoa. Tämä materiaali on paljon helpompaa kuin polyfoam ja ylittää sen lämmöneristysominaisuuksissa. Lisäksi polystyreeni on kestävämpi kuin vaahto.

Täten paras materiaali kylpyyn perustuksen lämmittämiseen on laajennettu polystyreeni: se asennetaan yksinkertaisesti, se on vahva, sillä on korkeat lämmöneristysominaisuudet ja kestävä. Toinen materiaali polystyreenivaahdon jälkeen on vaahtoa.

Kuinka laskea eristekerroksen paksuus

Eristysmateriaalin optimaalisen paksuuden määrittämiseksi on tarpeen tietää lämmönsiirtovastuksen kerroin, joka vaaditaan tässä mallissa. Rakennusten lämmönkestävyyteen liittyvät perusvaatimukset määräytyvät SNiP II-3-79 (kehitetty 1979 ja täydennetty vuonna 1995).

Eristeen paksuuden laskentakaava:
TU = (T-ShF / KTF) * KTU,
jossa TU - Lämmitinpaksuus, T - Lämmönkestävyys, SHF - Pohjan leveys, TFC - Peruslämmönjohtavuuskerroin, KTU - Lämmittimen lämmönjohtavuuskerroin

Esimerkki 1: Rakennamme pohjan kuumentamalla laajennettua savea 6 x 8 m: n taloon, jäädytyssyvyys on 1,4 m. Säätiö on betoniraina, jonka leveys on 0,4 m. teräsbetoni lämmönjohtavuus - 1,69 W / ms, laajennettu savimaata - 0,18 W / ms. Moskovan alueen lämmönkestävyys on 3,2 m2 / paino.

Tarkastelemme: TU = (3,2 - 0,4 / 1,69) * 0,18 = 0,53 m. Pyöritä sitä ja ota eristyspaksuus 0,6 metriä.
Slaydite-alue = (6 * 0,6 + 8 * 0,6 + 1,2 * 0,6) × 2 = 18,24 m2. Kaiken kaikkiaan, ottaen huomioon huurteen tunkeutumisen syvyys, tarvitaan 18,24 x 1,4 = 25,5 m3 saviä.

Esimerkki 2: Rakennamme pohjaa eristämällä polystyreenivaahto (tai penoplex) 6 x 8 m: n taloon, jonka syvyys on 1,4 m. Pohja on betonilevy, jonka leveys on 0,4 m. teräsbetoni lämmönjohtavuus - 1,69 W / mS, polystyreenivaahto (määritelty materiaalin teknisessä dokumentaatiossa) - 0,032 W / mS. Omskin alueen lämmönkestävyys on 3,8 m2 / ¬.

Laskemme: TU = (3,8 - 0,4 / 1,69) * 0,032 = 0,114 m. Pyöritä se ja ota eristyspaksuus 120 mm. eli Voit käyttää 60 mm: n levyjä kahdessa kerroksessa päällekkäin.

Kellarieriste maalla tai laajennetulla savella

Lämmin pohja kylvylle voidaan tehdä tavallisen maan ja laajennetun saven avulla. Pääsääntöisesti tarvitaan noin 0,5 metrin kaivanto eristetyn kellarin eristämiseksi. Siten on mahdollista laskea tarvittava eristysmäärä: koko säätiön pituus kerrottuna leveydellä 0,5 metriä ja kerrottuna perustuksen syvyydellä. Yhden kuutiometrin laajennetun saven hinta on 1,5 tuhatta ruplaa.

Lämmöneristetyn savi-kerroksen eristäminen kylvyn pohjalla toimi odotetulla tavalla, joten on tehtävä tyhjennyskerros.

Viemäröintiä ei tarvita, jos kylpy sijaitsee kukkulalla ja pohjavesi ei nouse yli 1 metrin korkeudelta maan pinnalta.

Jätevedenkerros tehdään näin:

 • me kaivaamme kaivannon syvemmälle kuin säätiö metrin päässä. Kaivannon reuna ulottuu jonkinlaiseksi ojaan tai ojaan;
 • geotekstiilissä. Asettaminen päällekkäin kaivannon reunojen kanssa;
 • roska kaadetaan kankaaseen;
 • laitamme rei'itetyn putken ylös raunioihin. Lasketaan sen reuna onttoksi tai ojaiseksi;
 • ylöspäin kaadetaan murskattua kiveä;
 • kaataa maa ja kutista se alas.

Ennen suoraa täyttöä sardeldi, vedeneristys on tehtävä:

 • kaivanto hiekalle louhitaan lähellä kellarissa;
 • säätiö on puhdistettu maaperästä;
 • betonipohjamaalaus;
 • Alukkeen kuivauksen jälkeen käsittelemme betonia bitumimastilla.

Tämän jälkeen voit jatkaa laajennettua savi lämmitystä, ja se tehdään näin:

 • hiekka kaadetaan pohjakerroksen (15 cm) lähellä kaivettuun kaivantoon;
 • kaksi kaivon seinää (pohja ja maa) on vuorattu muovikelmulla;
 • nyt kaikki tyhjää tilaa kaivo on täynnä eristys (laajennettu savi);
 • slaydite fit ruberoid;
 • teemme vahvistetun sokean alueen päälle;

Kellari on myös eristetty laajennetulla savella. Puoli-tiiliseinä on pystytetty pohjaan nähden. Luodussa tilassa eristin täyttyy. Eristävän kerroksen yläosa ja pohja on vedeneristys.

Näin kylpyläosaston lämpeneminen laajennetun saven avulla suoritetaan omilla kädillä. Voidaan havaita, että lämpenemismenetelmät ovat yksinkertaisia, mutta maanrakennustöitä on enemmän kuin tarpeeksi.

Pohjojen lämmittäminen polyfoamilla

Kuten yllä mainittiin, vaahto on erinomainen materiaali rakennusten ja erityisesti kylpyammeiden lämmöneristykseen. Tämä johtuu siitä, että hän ei ehdottomasti pelkää kosteutta. Se ei kuitenkaan sinänsä ole kestävä, ja siksi sen suojaamiseksi mekaanisilta muodonmuutoksilta ja vaurioilta tehdään suojaava suojus. Se voi olla puusta tai tiilestä.

Jos kylpy on rakennettu savimaahan, niin vaahto on erinomainen vaihtoehto lämmittää sen pohja. Tämä johtuu siitä, että tulvien aikana vaahto estää veden pääsemästä pohjaan. Kuitenkin jos pohjavesi nousee hyvin korkeaksi, vaahto tuskin toimii, koska vesi tunkeutuu itse lämmöneristyskerroksen alle.

Pääsääntöisesti useimmissa maanosissa käytetään vaahtomuovia, jonka paksuus on 5 cm. Kylvyn kulmien lämmittämiseen käytetään 10 cm paksua materiaalia.

Ennen kuin asennat vaahdon pohjaan, sinun täytyy kaivaa maaperää pohjaan maaperän jäädyttämisen syvyydessä. Sen jälkeen pohja puhdistetaan ja pohjustetaan. Alukkeena sopiva bitumi laimennettuna dieselpolttoaineella. Tämä seos kuivuu noin tunnissa. Jos mahdollista, vedeneristysmateriaalin kerros levitetään pohjustettuun pintaan. Sen jälkeen voit aloittaa vaahdon asennuksen itse.

Ensimmäiset eristyksen levyt (alemmat) on asennettava kiinteään alustaan. Säätiö voi toimia konkreettisena tukena tai sorapeitteenä. Voit liimata vaahtolevyjä mastilla tai liimalla. Levyn alueella levitetään useita liimapisteitä. Yksittäisten eristyslevyjen väliset saumat ovat liimattu kokonaan. On syytä huomata, että on parasta ostaa lukkolevyllä varustettuja vaahtolevyjä. Tällaisten levyjen käyttö ja varovainen liimaus luovat suljetun lämmöneristyskerroksen. Jotta lämmitys rakennuksessa olisi vielä parempi, levyt asennetaan kahteen kerrokseen. Tällöin toinen kerros päällekkäin ensimmäisen kerroksen saumojen kanssa.

Asenna lämpöeristysmateriaali asentamalla kerros bitumiin tai kumiin. Sulje koko kerros eristys voi olla muuraus puoli-tiili tai laudat. Sitä voidaan käyttää myös vaahtojen ja geotekstiilien suojaamiseen. Seuraava on sokea alue.

Täten suoritetaan kylvyn kellarin lämpeneminen vaahtolevyjen kanssa. Tapaus on melko hankala, mutta varsin toteutettavissa omilla käsillään. Kuitenkin kaikki ponnistelut ovat enemmän kuin hylätyt, samalla kun yllä lämpöä kylvyssä.

Lämmitä pohja polystyreenivaahdolla

Useimmin käytetään pohjustettua polystyreeniä pohjaeristeenä. Tämä johtuu korkeista lämmöneristysominaisuuksista ja lujuusominaisuuksista.

Työskentely lämpöä eristävän kerroksen muodostamiseksi polystyreeni-vaahdon kylpyyn pohjaan suoritetaan samalla tavoin kuin vaahtomuovista. Styrofoamilevyillä on samanlainen paksuus ja se voi myös olla lukko. Ne kiinnitetään liima-aineeseen, ja saumat pinnoitetaan koko pituudelta.

Kylvyn kellarin lämmitys sisäpuolelta

Kuinka eristää kylvyn pohjan sisäpuolelta? Tällainen kysymys voidaan kuulla jopa useammin kuin eristämisen ulkopuolella. Vaahtopolystyreeni, mineraalivilla tai ruoko-laatat soveltuvat kylvyn sisäseinien lämmöneristyskerrokseen. Esimerkiksi 10 cm: n reed-eristys tuottaa eristyksen, joka on 50 cm tiiliä.

Lämmöneristysmateriaalin kerroksen jälkeen asennetaan puulevyt tai lastulevy.

Jos kylpy on maan lämpimimmillä alueilla, niin lämpöeristysmateriaalina voit käyttää kipsiä ja sahanpurua. Nämä aineosat sekoitetaan (10: 1) ja kaadetaan kylvyn sisäseinien nahkojen väliin. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 20 cm.

Jos eristys on valmistettu polystyreenivaahdosta, mineraalivillasta tai ruokohelpistä, sen pinnoille tulee sijoittaa folioeriste. Ja sen jälkeen suoritetaan levyt tai puulevyt.

Tällä tavalla kylvyn perustuksen lämpeneminen tehdään. Lämpöeristys on paljon helpompaa kuin ulkona, mutta siinä on myös omat vivahteensa. Kuitenkin ilman ulkoista peruseristystä huoneen sisällä ei ole mahdollista saavuttaa hyvä lämmönkestävyys. Lisäksi ulkoiset eristeet lisäävät säätiön elämää. Kaiken eristyksen työ ei yleensä edellytä erityistä tietämystä, ja se on mahdollista omalla kädelläsi.

Betonikerros kylpyssä

Jos esikaupunkialueella voit rakentaa kylpy - ei ole mitään epäilystä. On ehkä jopa lykättävä muita suunnitelmia, mutta löytää voimat ja voimavarat tämän rakenteen rakentamiseksi. Jotta se kestää kauan ja on mahdollisimman mukava, tarvitset luotettavia lämpimiä seiniä, hyvin harkittua vesihuoltoa ja viemärijärjestelmää sekä sopivaa lämmityslaitteistoa (liesi tai kattila) ja kylpyammeen betonilattia.

Betonikerros kylpyssä

Maan talon omistajalle on hänen käytettävissään myös oma kylpyamme ei ole ollenkaan tarpeeton himo, vaan täysin järkevä lähestymistapa. Kylpy on aina pidetty paitsi ja jopa ei niin paljon paikka hygieenisten vesien käsittelyyn. Hänen vierailunsa on aina tulevina päivinä energian tarjonta, joka on tärkeä elinkeino, päästä eroon kertyneestä negatiivisesta, sekä fysiologisesti että psykologisesti. Ja kuinka monta miellyttävää hetkiä antaa "kokoontumisia" ystävien tai tyttöystävien kanssa lämpimässä pukuhuoneessa keskustelemaan uusimmista uutisista tai huhuista tai katsomassa jalkapallopeliä! Mutta jotta kylpy todella muuttuisi eräänlaiseksi "eturyhmäksi" tai "hoito-ja profylaktiseksi keskukseksi", paljon työtä on tehtävä. Laitteen luotettavat ja mukavat lattiat - yksi tärkeimmistä menestystekijöistä.

Miksi betonilattia on parempi?

Jos tarkastelemme yksityiskohtaisesti kysymystä siitä, mitkä kerrokset ovat yleensä kylvyssä, niin kaikki vaihtoehdot voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään:

 • Pise - vanhasta. Tiheä, tiivistetty kerros kerrosta oli erinomainen vesi-portti, jossa kuivatus kylvyn ulkopuolella oli järjestetty. Jotta lama liikkuu vapaasti, käytettiin puulattiaa, joka jokaisen käytön jälkeen suoritettiin kadulla ilmasta ja kuivumisesta. (samankaltainen puulattia käytetään nykyään aktiivisesti, lähes kaikentyyppisellä kylpyammeella).

Nykyään, kun on mahdollista käyttää kehittyneempiä materiaaleja lattiaan, saviä ei käytännössä käytetä missään.

 • Puulattiat. Näyttää siltä, ​​että kaikki ovat hyviä kylvyssä, varsinkin jos käytät sellaisten lajien puuta, jotka eivät pelkää pitkäaikaista kosketusta veden kanssa (esimerkiksi lehtikuusi). Tällaiset lattiat ovat melko helppo asentaa, tarpeeksi lämmintä, ne on helppo järjestää veden poistamiseksi. Mutta puu ja vesi ovat joka tapauksessa "antagonisteja".

Mikä tahansa puu on aina jalostuspaikka monille mikro-organismeille, jyrsijöille hyönteisille. Tällöin puunkyllästys erikoisyhdisteillä vaikeuttaa, mutta tässä tapauksessa materiaalin ekologinen puhtaus vähenee. Puun kanssa ei koskaan voida täysin päästä eroon veden imeytymisestä, ja kosteus on ensimmäinen askel kohti aineen hajoamiseen johtavien putrefaktiivisten prosessien esiintymistä. Vaikka tietyntyyppinen puu olisi melko vastustuskykyinen, on liian aikaista välttää epämiellyttäviä hajuja, jotka muuttuvat erittäin pysyviksi ja epämiellyttävät ajan myötä.

 • Betoni lattiat - ehkä tämä on paras vaihtoehto. Ei ole tarvetta puhua voimasta verrattuna muihin. Jalustan ja korkealaatuisen valun asianmukaisen valmistelun vuoksi ne kestävät hyvin pitkään - aika on verrattavissa kylpyrakenteen kaikkien muiden elementtien toimintaan ja voi jopa ylittää sen.

Voi olla vastalauseita - he sanovat, että betonilattia on liian kylmä. Ja mikä estää tässä tapauksessa antaa hänelle luotettavan lämmöneristeen - laitteeseen on paljon vaihtoehtoja. Lisäksi betonilattian paksuuteen voit asentaa tarpeen mukaan lämmitysjärjestelmän.

Betonikerroksessa on myös monipuolinen käyttömahdollisuus - sen päälle, jos et halua päästää paljaalta pinnalta, voit asettaa minkä tahansalaisen peitteen sopivaksi kylpy- tai posliiniolosuhteiden, kiinteän tai helposti irrotettavan puulattian, jotka on helppo toteuttaa aika ajoin ennaltaehkäisevän kuivauksen aikana.

Joten, kaikki puhuu betonilattian puolesta. Voit jatkaa harkitsemaan sen järjestelyvaihtoehtoja. Se voidaan sijoittaa suoraan maahan tai se voidaan nostaa maanpinnan yläpuolelle ja tuuletettu ala.

Aluksi - ajattele vedenpoistojärjestelmää.

Tärkein ominaisuus betonilattian kylvyssä - tarve tyhjentää suuri määrä vettä. Tämä edellyttää ensinnäkin vaaditun kaltevuuden antamista ja toisaalta hyvin harkittua viemäröintijärjestelmää.

 • Yksinkertaisin ratkaisu, joka soveltuu kuitenkin vain kevyisiin hiekkakasveihin, joilla on suuri imukykyä absorboiva kaivo. Se voidaan kaivata suoraan kylpyläpesualtaan - siellä kerätään vesi yhteen putkeen ja tyhjennetään. Kaivo itse irtoaa noin 500 ÷ 1000 mm: n syvyydellä ja suunnilleen samoilla sivuilla. Tuloksena oleva tilavuus on täynnä suuria soraa, rikkoutuneiden tiilien, hiekan jne. Palasia. - niin että täyteaine ei estä nesteen vapaata kulkua. Jotta kuoppa ei aiheuta epämiellyttäviä pysähtyneitä hajuja, on ehdottoman välttämätöntä järjestää ilmanvaihto, jolloin ilmakanavat (tuuletusaukot) jäävät kellarikerrokseen ilman ilmavirran ansiosta.

Jäte jäteveden poistamiseksi kylvystä

 • Kohtuullinen vaihtoehto näyttää olevan samankaltaisen kuopan poistaminen kellarista, ja tiheiden tai savimaiden tapauksessa tämä on ainoa mahdollinen ratkaisu. Tässä tapauksessa vain kuoppa on varustettu märän alla, josta vesi tyhjennetään putkistojärjestelmän läpi absorboivaan kuoppaan tai kaivoon. Jos laitos on varustettu jätevesijärjestelmällä, jossa on vettä puhdistettu septisellä säiliöllä, on parasta leikata kylpyveden tyhjennys. Ainoa asia, joka on tehtävä, on järjestää vesitiiviste, jotta tuoksut eivät pääse tunkeutua kylpyammeeseen.

Jäteastiassa kaivetaan myös pieni reikä niin, että sen seinien ja pohjan kiinnittämisen jälkeen sen mitat kaikilla kolmella sivulla ovat noin 300-500 mm. Yhdessä seinistä putki valuu vettä tyhjentämiseksi painovoimalla viemärijärjestelmään. Kaivo voidaan peittää metallilevyllä. Älä unohda tuuletuksen mahdollisuutta - tuotteiden hylkääminen kellarissa on välttämätöntä.

 • Nämä menetelmät ovat voimassa, kun lattia on koholla maanpinnan yläpuolella. Jos kylvyn betonilattia kaadetaan suoraan maahan, sinun on harkittava etukäteen viemärijärjestelmää siten, että oikeaan paikkaan asennetut putket asennetaan välittömästi tasoitukseen. Tällöin ei tarvita kaivoa - suoraan pesualtaasta tuleva vesi tyhjennetään suoraan viemärijärjestelmään. Tämä menetelmä on yleismaailmallinen, on melko mahdollista soveltaa sitä paaluhylsyn rakenteella.

Betonilattian laite kylvyssä kentällä

Tätä menetelmää käytetään silloin, kun koko kylpykkeen rakenne on tarkoitus sijoittaa jatkuvaan nauhamaiseen pohjaan. Työ tehdään useassa vaiheessa.

Kun nauhalevy on muodostettu, voit jatkaa työskentelyä betonin betonikerroksessa

 • Aluksi, lopullisen pohjan välissä, maapohjan pintakerros poistetaan noin 400 ÷ 500 mm: n syvyyteen.
 • Ennen täyttöä tehdään 150 mm: n paksuisella soralla, jota painetaan äärimmäisen varovasti. Jo tässä vaiheessa on toivottavaa alkaa suunnitella pinnan kaltevuus tulevan kerroksen valuma-aukon suuntaan, minkä jälkeen tehtäväsi merkittävästi yksinkertaistetaan.

Lisätoimet riippuvat siitä, kuinka monta betonikerrosta on tarkoitus rakentaa. Joten voit kaataa yhden kerroksen tai tehdä "kerros kakun", jossa kaksi kerrosta betonipinta erotetaan eristyskerroksella.

Arvioitu järjestelmä betonilattian järjestämiseksi kylvyssä maan päälle yhtenä kerroksena

 • Ensimmäisessä tapauksessa hiekkakerros, jonka paksuus on 300-500 mm, asetetaan sora- pinnalle, mikä edellyttää myös perusteellista tampingia.
 • Seuraavana vaiheena on vedenpitävän kerroksen asennus hiekkalaatan päälle. Tätä varten sovita rullattava materiaali - kateaine, joka asetetaan yhdeksi tai kahdeksi kerrokseksi, kummankin arkin pakollisella päällekkäisyydellä 100 mm: llä ja lisäpinnoitteella liitoksia ja lähestymisiä pohjan seiniin bitumimastilla. Jos kateaine on asetettu kahteen kerrokseen, toisen on oltava kohtisuorassa ensimmäiseen.

Täysin tehty vedenpitävä kerros - hieman "uloke" seinillä

 • Baarissa olevaan kerrokseen ei ollut kylmä, seuraava askel on eristysmateriaalin asettaminen. Tässä kapasiteetissa voidaan käyttää tavallista kuonaa kattilatalosta - joskus se on halvin vaihtoehto. Erinomainen suorituskyky laajennetulle savelle - se on paljon kevyempi ja lämpöeristeen tehokkuus on vielä suurempi. Tarjolla oleva kyllästetty rakennushuopa on mahdollista - tämä on pitkäaikainen lämmitysmenetelmä. Kestää täydellisesti samanlaisen tehtävän ja levyn mineraalivillasta, jolla on suuri tiheys. Käytetään laajennettua polystyreeniä - tietyn kysymyksen alla, mutta usein sitä käytetään.
 • Lämpöeristeen kerros riippuu alueen ilmastollisista olosuhteista - sen pitäisi estää kylmän tunkeutumista maaperästä osaksi kylpyhuonetta talvikaudella. Se on tavallisesti 300-500 mm. Rivinen eristys on mentävä hieman seinämien yläpuolelle - jotta ei luota "kylmäsiltaa" lattian ja seinien risteyksestä.
 • Jos mineraalivillaa käytetään lämmittimessä, tarvitaan toinen vedenpitävä kerros, jonka päälle voidaan peittää paksu polyeteenikalvo päällä - yksi koko arkki tai 200 ÷ 250 mm: n päällekkäisyyksiä pakollisella tiivistyksellä laaja teippi.
 • Lisäksi lujitussilmukka on asetettu, johon on käytettävä Ø 5 mm: n tankoa.
 • Liitäntälaitteiden täyttölaitteiden ja ohjainten järjestelmä asetetaan vaaditulla kaltevuudella vedenpoiston suuntaan. On paljon helpompaa sijoittaa tyhjennysaukko huoneen kulmiin. Jos teet sen keskellä, rinteiden kokoonpano on varsin monimutkainen toteutuksessa.
 • Valmiiden betonipinnoitteiden vähimmäispaksuuden tulee olla vähintään 30 mm. Ratkaisuna voit käyttää tavallista sementti-hiekkaseosta suhteessa 1: 3 (sementti M400). Laaja valikoima moderneja rakennusmyymälöitä voit kuitenkin valita valmiita kuivaseoksia, jotka sopivat täydellisesti huoneisiin, joissa on korkea kosteus. Niiden etuja ovat paljon lyhyemmät lopputuotteet, erinomainen muovattavuus, helpottamalla pölkkyjen tyhjennys- ja poistoprosesseja, mikrokuitukerroksella lasikuitua, joka antaa lattialle erityisen vahvuuden.
 • Jos pystyt täyttämään tasoitteet laadullisesti, hyvin tasoitetulla pinnalla, sen jälkeen kun se on täysi vahvuus, se voi jo olla pohjana keraamisten laattojen asettamiselle. Monet kuitenkin mieluummin, kun sopivat menetelmät betonin pinnan kovettamiseksi, jättävät lattian sellaisenaan ja käytä irrotettavaa puulattiaa, jonka kautta pesuhuoneessa oleva vesi kulkee vapaasti viemärijärjestelmään. Puiset ristikot itse ovat helppo kuivua raitisessa ilmassa.

Jos aiot täyttää betonilattia kahdessa kerroksessa, teosten sarja muuttuu jonkin verran:

 • Primäärivalua suoritetaan suoraan hiekka-sora- pinnalle, ja sillan betoniliuoksessa on melko suuri osuus noin 30 mm. Vetokoukku vedetään ulos majakkaista ja sen jälkeen annetaan täysi aika.
 • Jäykistetyn kerroksen päälle on järjestetty vedenpitävyys, kuten edellä on kuvattu.
 • Seuraavaksi asetetaan eristyskerros. Jälleen vaihtoehtoja voi olla erilainen, mutta yksi menestyksekkäimmistä ja kestävämpi on sisällyttäminen kerrokseksi hilseilevä (perliitti) hiekka "kakku".

Se näyttää perliittihiekalta

Tällä materiaalilla on korkeimmat lämmöneristysominaisuudet, ja jopa 30 ÷ 40 mm kerros tulee luotettava kylmäneste. Hiekan positiivisista ominaisuuksista - sen huokoisuudesta ja keveydestä - on yksi suuri haitta - se on erittäin pölyinen, on mahdotonta työskennellä sen kanssa heikoimmassa tuulessa - vain sisätiloissa tai tarvittavien toimenpiteiden toteuttamisen jälkeen luotettavan peitteen luomiseksi. Jotta ne muodostaisivat lämmöneristyskerroksen, se on kevyesti sidottu sementtiä, ja lisäksi lisätään liuokseen ja lasikuituvahvikkeisiin - enemmän voimaa. Tällöin kuitenkin lämpöeristys suljetaan viimeistelylevyllä, ja voit tehdä ilman mikrovahvistusta.

Tärkeää on oikea osuus ja sekoittaa tekniikka. Yksinkertaisin vaihtoehto:

- 20 litraa perliittiä betonimyllyssä sekoitetaan 10 litraan vettä;

- lisätään 5 litraa sementtiä (M400), jatka panosta;

- Täydellisen homogeenisuuden saavuttamisen jälkeen lisätään vielä 10 litraa perliittiä ja 1-2 litraa vettä. Sekoittaminen jatkuu, kunnes seos on vapaasti virtaava.

- on tekninen tauko 10 minuutin ajan. Tällä hetkellä ei ole mahdollista lisätä lisäaineita.

- Sitten vaivaamista jatketaan, kunnes liuos muuttuu muoviksi poistamalla ylimääräinen vesi sen koostumuksesta.

Jopa pieni kerros perliittiä, joka on hieman sidottu sementtiin, antaa erinomaisen lämmöneristyksen.

 • Liuos asetetaan ensimmäiselle tasolle (vedenpitävällä kerroksella) tasoitettuna ja anna sille vähintään yhden viikon pakastusaika.
 • Lisäksi kaikki on sama kuin ensimmäisessä versiossa - lattian vahvistaminen metalliristikkoon, majakkajärjestelmän asentaminen ja vähintään 30 mm: n paksuisen betonipinnan täyttäminen tarkkailemalla vaadittavaa kaltevuutta valuma-alalle.
 • Lämmitetyn betonilattian yläkerroksen täydellisen kovettumisen jälkeen se on valmis työskentelemään ulkokoristeluun.

Lukijalle tarjottavassa videoleikkeessä esitellään suoraan betonilattian pohjaan pohjautuvat perusperiaatteet.

Video: Vinkkejä betonilattian asettamiseen maahan

Betonilattia, jossa on tuuletettu lattia

Kylpyammeen lattia voidaan nostaa maanpinnan yläpuolelle täyttämällä se voimakkailla viiveillä. Tällöin saadaan aikaan lattiatilan tehokas tuuletus (josta erityiset ikkunat jäävät kellariin. Tätä periaatetta käytetään usein myös silloin, kun maaperän ominaispiirteet mahdollistavat kylvyn rakentamisen ainoastaan ​​paalun pohjalle.

Paalun pohja kylpyyn okladnyn kruunulla

 • Tölkissä käytetään korkealaatuista puutavaraa, jonka koko on 100 × 200 mm. Ne on asennettu noin 550 mm: n korkeudella, jotta eristysmatot sopivat tiukasti niiden väliin.
 • Jos kylpyamme on liian laaja, on mahdollista asentaa tukipylväät tiilistä pitkällä viiveellä.
 • Jokaisen viiveen pohjalta on puuta 150 × 50 mm, niin että molemmilla puolilla on eräänlainen hylly.

Betonilattian laite, jossa on tuulettuva lattia

 • Näihin "hyllyihin" on asennettu 30 mm paksu levy. Kaikki puun rakenneosat on esikäsiteltävä antiseptisellä aineella.
 • Asennettaessa aluslattia, asenna putket veden tyhjentämiseksi pesuhuoneesta.

Lattiakilven asennuksen yhteydessä emme saa unohtaa pesuveden tyhjennysjärjestelmää

 • Seuraava askel on asettaa vesitiivistystaso (katemateriaali tai paksu kalvo, kuten "Yutafol". Liitokset on suljettava.

Karkea lattia on valmis eristämään

 • Vedenpuhdistuksen yläpuolella viivästyseristeen - mineraalivilla tai polystyreenivaahtopaneelit. Voit käyttää ja kuivata laajennetun saven täyttöä. Yläpuolella oleva eristävä kerros on suljettu vedeneristyskalvolla.
 • Vahvistinverkko on asetettu, majakat asennetaan ottaen huomioon vaadittu lattiauskohta.
 • Seuraavaksi - täytä tasoitus muoviliuoksella, jonka paksuus on vähintään 30 mm, samalla tavalla kuin edellä on kuvattu.

Tärkeä huomautus, joka liittyy kylpyammeen laitteen lattiaan. Seinien kosteuden aiheuttamien ongelmien välttämiseksi lattiataso lasketaan etukäteen sellaisella tilalla, että ottaen huomioon kaikki eristyskerrokset ja suunniteltu koristepäällyste, se ei olisi korkeampi kuin socle (viimeistelyreuna) yläreuna.

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Kirjoittanut 11/15/2014

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Paul kylpy: järjestelyjärjestely omilla käsillään

Kylpyammeen lattia (sen järjestelyjärjestely) eroaa olennaisesti asuintiloissa olevien kerrosten asettumisesta. Täällä on välttämätöntä rakentaa viemäriverkko, niin että korkean kosteuden vuoksi se ei kaadu lyhyessä ajassa. Oikein varustettu vedenpoistojärjestelmä varmistaa huoneen kuivumisen, mikä tarkoittaa, että sienestä, muotista, epämiellyttävistä tuoksuista ei tule enää mitään hauskaa käydä kylvyssä.

Lämmitetty kylpyamme lattia

Lämmitysjärjestelmä on epäilemättä hyödyllinen lisärakennus kylpylärakennuksen rakentamisessa tai sen parantamisessa. Lämmitetty lattia kylvyssä, joka on suunniteltu tiukasti suunnitelman mukaan, luo ihanteellisen mikroilmaston ja pidentää tämän hyvin rakastetun huoneen käyttöikää.

Lämmitystekniikka ei ole halpa, mutta jos haluat nauttia vesihoidoista mukavasti milloin tahansa vuosia, et voi tehdä ilman lämpimän kylpyammeen lattiaa. Ja tehdä tai ei, päättää omistajan. Pidämme vain eräiden lämpimän kylpyammeiden lattian järjestämisen erityispiirteitä.

Lämmitetty lattia uunissa uunista

Jos talosi tai talon talossa on usein sähkökatkoksia eikä päävesivarastoa ole olemassa, mutta siellä on uuni, on siksi tarkoituksenmukaisempaa tehdä lattialämmitys lämmitettävällä kylpyammeella seuraavasta:

1. Emäksen valmistus. Tällöin maaperä poistetaan pesuhuoneen alapuolelta ja pinta on hyvin puristettu. Seuraavaksi sinun on sijoitettava viemäriputki kellariviin, jossa on hieman kallistus viemäriin. Sitten tehdään 15 senttimetrin hiekkakivestä valmistettu kivikerros, tiivistetään ja täytetään laajennetulla savella (eristetty kerros on vähintään 15-20 cm).

2. Putkilinjan asennus:

 • kahdentyyppisten kohtisuorassa olevien kateaine- kerrosten vesieristysjärjestely, liimautuneet liitoksille mastilla tai erityisellä liimanauhalla;
 • mikä tahansa lämpöeristin on asetettu vedenpitävälle kerrokselle;
 • Lämmöneristysmateriaalin suojaamiseksi yläosaan on järjestetty vahvistusverkko, johon on sijoitettu päällystetty materiaali (heijastava kerros) ja putket (on suositeltavaa sijoittaa etana tai käärme tasaiselle lämmölle).

3. Putkien liittäminen, järjestelmän täyttäminen vedellä ja sen huollettavuuden tarkistaminen.

4. Täytä kerros. Voit tehdä tämän käyttämällä hiekkasementtilaastaria tai valmiin sekoituksen lisäämällä pehmittimen (voit käyttää nestemäistä saippuaa).

5. Lattiapäällysteen asentaminen (valmistettu vain lasin täydellisen kovettumisen jälkeen).

6. Keräilijöiden asennus ja termostaattien liittäminen.

Vihje! Lämmityksen järjestämisessä uunista on sallittua käyttää metalli- muoviputkia tai kuparia.

Kiukaan lämmityksen edut ja haitat

Lattian kylvyssä oleva lattia, joka on valmistettu uunin lämmitysjärjestelmästä, on sen etuja ja haittoja. Edut ovat seuraavat:

 • säästöt asennuksen aikana ja myöhemmin (toisin kuin sähkö) - energiaresursseista;
 • ympäristön puhtaus ja terveyden turvallisuus - sähkömagneettista säteilyä ei ole, kuten sähkölämmitteisen lattian järjestelyssä;
 • mahdollisuus lämmittää suuri alue;
 • vakio mukava mikroilmasto kylvyssä.

Haittoihin kuuluvat:

 • talvella sinun on joko jatkuvasti lämmitettävä liesi tai tyhjennettävä vettä niin, että jäädytetty neste ei riko putkia;
 • useiden kylpyhuonekalujen samanaikaisen kuumentamisen vuoksi vaaditaan suurempaa lämmönkuljetusta, mikä nostaa lattialämmityksen aikaa;
 • monimutkaisuus lämpötilan säätelyssä;
 • kyllästämättömien lattioiden asentaminen - märkäeristys ja koko järjestelmän toiminta on tehotonta.

Yleensä kylvyn lattialämmityksen järjestely uunista ansaitsee huomiota.

Se on helppo tehdä itse, jos noudatat asennusmenetelmää ja otat huomioon joitain ominaisuuksia.

 1. Koska kattilan sijasta käytetään uunia, on tarpeen tehdä lämmönvaihtimen uunin yläpuolelle, josta lämmitysjärjestelmä on jo asennettu tarvittaviin tiloihin. Lämmönvaihdin on melko sopiva metallisäiliö.
 1. Veden liikkumisen estämiseksi lämmitysjärjestelmässä tarvitaan kiertopumppu. Voit tehdä sen ilman sitä vain, jos uuni sijaitsee lattian alapuolella ja suuret läpimitat putket (Ø 24 mm). Mutta tässäkin tilanteessa lämmitysjärjestelmä ei ole kovin tehokas.
 1. Pumpun lisäksi on asennettava sekoitusyksikkö, sillä muutoin on suuri vaara saada kuumia kerroksia, ei lämmin, koska liesi voi lämmittää vettä kiehumispisteeseen eikä lämpötilansäätöä ole. Asenna se itse uuniin mahdottomaksi.
 1. Suurta lämmönvaihdinta ei ole mahdollista asentaa mihinkään uuniin, joten akun säiliö asennetaan uunin lähelle ja liitetään lämmönvaihtimeen.

Se on tärkeää! Kun asennat kuumennettua lattiaa kylvyssä, älä unohda kaltevuutta tyhjennysaukon suuntaan, jonka läpi vesi virtaa viemärijärjestelmään tai viemärijärjestelmään, on myös suositeltavaa käyttää hiekkasementtiä ja kattolaattaa kylpyammeen.

Vesi lämmin kerros kylpyssä

Tärkein ero kylpyammeiden lattialämmityksen järjestämisessä on käytetty erilaisia ​​lämmityselementtejä. Lämminvesilattiat kylvyssä (niitä kutsutaan myös hydrauliseksi) ovat yleisimpiä, ja ne on valmistettu käsikytkentäkaavioiden avulla, vaikkakin monimutkaiset asennuksessa, antavat hyvää tulosta.

Tämä vaihtoehto edellyttää kuitenkin erillisen lämmityskattilan, uunin tai keskitetty lämmitysjärjestelmän olemassaoloa. Siksi useimmiten vesilämmitteiset kerrokset järjestetään yksityisissä maalaistaloissa koko vuoden ajan asuvien tai kesämökkien keskuudessa.

Veden lämmityksen asentaminen kattilan (kaasun, kiinteän polttoaineen) pesulaitteella ei ole erilainen kuin uunin lämmitys. Sen vuoksi ei ole järkevää toistaa kaikkia työn vaiheita. Parempaa on puhua ominaisuuksista polkumyynnin ja väärän askeleen, että yksityiset asunnon tekevät, kun heittää lämmin kylpy kerros omaa.

Usein asennettavat virheet

Käyttöönottovirheiden joukossa on yleisimpiä:

 • Lämpöeristyksen puute. Jotkut omistajat yrittävät vähentää eristyskerroksen järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia. Tämän seurauksena on suuria lämpöhäviöitä, pitkä lämmitys lattialle ja sen jäädyttäminen vaikeissa pakkasissa.
 • Huuhtelujen pistorasian on sijaittava vesisäiliön asennuksessa, joten ennen lasin kaatamista sinun on tehtävä vuoraus mahdollisimman lähelle tätä paikkaa.
 • Kuumennuslämpötilan säätelyn puute johtaa siihen, että voimakasta lämmitystä varten jäähdytysneste saavuttaa helposti 80-90 ° C. Luonnollisesti tällaisten kerrosten kävely on yksinkertaisesti mahdotonta. Tällaisen ongelman poistamiseksi, sinun on asennettava sekoitusyksikkö (keräilijä), joka automaattisesti sekoittaa kuumaa ja kylmää vettä säätää lämpötilaa. Lisäksi voit kytkeä pois kesäkuukauden kuumennuksen käytöstä. Sekoitusyksikön laiminlyönti jopa pelastamiseksi ei ole perusteltua - kuumalla säällä kylvyn sijasta saat epätarkoituksenmukaiset kylpyammeet tänä vuodenaikana, ja talvella ei vaaranneta astua höyryhuoneeseen, vaikka kylpytakki sulaa.

Vihje! Jotta vältyttäisiin mahdollisilta virheiltä mahdollisimman paljon, kokeneet rakentajat suosittelevat aloittelijoille esilämmityssuunnittelua koko saunahuoneelle ennen kuin aloitetaan vesilämmitteisen lattian asennus.

Ainakin yksinkertaisin, kirjoittanut arkki häkissä. Tämän ansiosta asennustyöt tehdään laadullisesti, nopeasti ja ilman paljon työtä.

Monet ihmiset kysyvät: onko se kannattaa tehdä kylvyssä lämminvesilattiat, eikö ole helpompi rakentaa sähkölämmitys? Ei vain sen arvoista vaan myös tarpeellista, koska ne ovat täysin vaarattomia muille, mitä ei valitettavasti voida sanoa infrapunalämmitteisistä lattioista tai sähköisistä.

Kyllä, sähköinen lämmitys on nopeampaa ja helpompaa, mutta asennus olisi tehtävä niin huolellisesti, varsinkin puurakenteissa, jotta vältetään mahdollinen tulipalo piirin tapauksessa.

Veden lattiat ovat tässä suhteessa paljon turvallisempia ja työn monimutkaisuudesta huolimatta kaikki kustannukset nopeasti maksavat itse hydraulijärjestelmän tehokkuudesta ja sen korkeasta lämmönsiirrosta.

Joka tapauksessa lämmityslattian järjestäminen kylvyssä on aina omistajalle. Mutta näet, se on paljon miellyttävämpää, varsinkin kylmällä säällä, käymään kylvyssä, jossa on lattialämmitys, eikä höyryssä ja lämmitettäessä höyrysaunan jälkeen, astumaan kylmään kerrokseen.

Lämmin lattia kylvyssä omilla käsillään

Monet ihmiset haluavat viettää höyrysaunan venäläisessä kylvyssä, ryöstää tammen tai koivun kanssa ja jopa juoda venäläistä leipää kvassia. Ja kun käydään kuumassa kylvyssä, voit uida reikää ja kävellä paljain jaloin lumessa. Luonnollisesti kun kylvyn rakentaminen alueellaan, omistajien on päätettävä, mitä lattia tulee huoneeseen, ja myös valita lattiaeristyksen menetelmä. Kerran rakennustyypiksi käytettiin lämmittimenä ja sen käyttöiän parantamiseksi aine kyllästettiin bitumilla. Nykyään nämä toiminnot suorittavat lämmitettyjä lattioita kylpyyn.

Sisällysluettelo:

Lämmin kerroksen syntyminen

Muinaisista ajoista lähtien päätettiin rakentaa puisia kylpylöitä Venäjällä. Ne rakennettiin erittäin nopeasti ja edullisesti. Tuodaan lokit, heitetään ne suoraan maahan ja hirsitalo voidaan rakentaa. Sitten päätettiin laittaa puiset venäläiset kylvyt ilman säätiötä. Sitä alkoi käyttää rakentamisessa myöhemmin 18-19-luvuilla.

Säätiön kylpylä maksaa paljon kauemmin, koska maahan sijoitetut lokit eivät röyhtä. Lattia voidaan myös lämmittää, ei kylmää. Muinaisina aikoina, kun venäläistä kylpyammea rakennettiin, lokit halkeilivat puoleensa, heitettiin maahan, tämä oli lattia, joka palveli uskollisesti. Kuitenkin jatkuvasta kosteudesta ja kosteudesta puulattiat kylpylä alkaa mätänemään, ja niitä jatkuvasti oli korjattava.

Erinomainen vaihtoehto puulattialle oli konkreettinen. Etukäteen sinun on annettava betonilattian tarvittava kaltevuus, jotta vettä siirretään tiettyyn paikkaan, sen keräämiseen ja tyhjentämiseen viemäriverkkoon ja lähetetään sitten jätevesiin. Erittäin harvoin betonilattiat venäläisessä kylvyssä peittyivät laudat tai matot, mikä loi mukavat olosuhteet. Tästä huolimatta paras ratkaisu sinulle on lämmin kerros, joka on tehty omalla kädelläsi kylvyssä.

Tällainen järjestelmä suorittaa menestyksekkäästi tehtävät, ei pelkää orpokotiä, on tasainen, mutta sillä on myös suuri haitta - tällaiset lattiat ovat kylmiä. Kun olet tullut paljaaksi tällaisella lattialla, tunnet välittömästi kylmän: se ei ole kovin miellyttävä tunne, varsinkin jos lapset käyttävät kylpyä. Jotta päästäisiin tästä epämiellyttävästä tilanteesta, on erittäin pätevä päätös.

Nyt markkinoilla on useita lajikkeita lämmitettyjä lattioita kylpyyn. Voit tehdä ne sähkölämmityksellä, tangolla, kaapelilla, kalvolla tai veden lämmityksellä. Lattialle asetettuihin putkiin syötetään kuumaa vettä, joten lattia on aina lämmin. Kuitenkin ennen lattialämmityksen asentamista kannattaa tutustua sellaisten järjestelmien tärkeimpiin tyyppeihin, jotka ovat kaupallisesti saatavissa, katso valikoima valokuvia ja videoita.

Lattian lämmittäminen kylvyssä

Meidän aikamme, lattian lämpenemiseen kylvyssä, käytä sarddite, huopa, basaltti ja muut aineet. Asettamme tämän materiaalin betonikerrosten välille. Jos lattiat on tehty lokeista, niiden väliin. Eristyskerroksen paksuus ei saa ylittää 15 senttimetriä. Haluttaessa voit tehdä sen paksummaksi. Lattialämmityskasvun käyttö höyryhuoneessa mahdollistaa ilmanvaihdon lisäämisen. Ole kuitenkin tietoinen lisää vedeneristys.

 • Tällaisissa tapauksissa venäläisen höyrysaunan lattian lämpeneminen ei anna toivottua tulosta. Sitten sinun on järjestettävä lämpimät kerrokset kylpyyn. On olemassa kahdenlaisia ​​lämpimiä kerroksia:
 • Lämmin vesilattia, joka toimii samalla tavoin kuin lämpöpatterit;
 • Lämmitetty sähkölattia, joka eroaa lämmityksen periaatteen mukaan: infrapuna ja konvektio, sen muotoilun mukaan: sauva, kaapeli ja kalvo.

Vesi lämmin kerros kylpyssä

Kylpyammeen lämpimän vesikerroksen tekemiseen voit käyttää muovisia, teräs- tai metalliputkia. Tämä malli koostuu pohjasta ja päällysteestä olevien putkien kaaviollisesta rakenteesta. Veden lisäksi voit käyttää seuraavia nesteitä: pakkasnestettä, erikoisratkaisuja, etyleeniglykolia.

Jotta lämmön väheneminen olisi vähäisintä, putket asetetaan erityiseen eristemateriaaliin. Lämmönsiirron laadun parantamiseksi putket asetetaan alumiinifolioon. Putkien asettamiseen on kaksi päätapaa - "etana" ja "käärme". Ensimmäinen menetelmä on helpoin asentaa. Toinen mahdollistaa lämmön jakautumisen tasaisesti järjestelmään.

Kylpyammeen vesilämmityksen järjestämiseen on useita vaihtoehtoja: lattian asennus puupohjaan, putkien asentaminen kaatamalla betoniseosta, polystyreenilevyjen käyttöä urilla ja putkien asentaminen.

Tällaiset edut ovat luontaisesti lämpöä lämpöeristetyssä kerroksessa kylvyssä:

 • lämmitysjärjestelmä on lattian sisäpuolella;
 • mahdollisuus luoda lämpöä suurella alueella alhaisin kustannuksin;
 • yhtenäinen lämmön jakautuminen koko huoneen alueelle;
 • suuret energiansäästöt verrattuna sähköön.

Mutta myös höyrysaunassa olevien vesilattiamenetelmien haittana on:

 • asennusvaikeudet;
 • tarvetta käyttää vesipumppua;
 • monimutkaisuus lämpötilaolosuhteissa;
 • lähdettäessä on hyvin vaikea löytää lähde.

Sähkölattialämmitys

Kun asennat sähköisen lattialämmityksen kylvyssä, valmistaudu lisäämään sähkönkulutusta. Tästä huolimatta tällaisilla kerroksilla on monia merkittäviä etuja. Tutustumme jokaiseen lattialämmitystyyppiin. Kaikilla niillä on edut, haitat, kun asennetaan höyryhuoneeseen ja jopa haitat. On tarkoituksenmukaisempaa laittaa osa höyryhuoneeseen itseensä, mutta pesuhuoneeseen, lepohuoneeseen tai pukuhuoneeseen.

Konvektiokaapelin lattia

Konvektiokaapelin lattia koostuu lämmityskaapelista, joka on asetettu verkkopohjaan. Tämä kerros myydään rullina. Sen asentaminen kylvyssä on erittäin monimutkainen prosessi, joka parhaiten säilyy päälliköille. Konvektiokaapelin lattian edut ovat seuraavat: kyky säätää lämpötilaa automaattisesti ja mahdollisuutta levittää minkä tahansa päällysteen alle. Tällainen järjestelmä on kuitenkin täysin riippuvainen energian tarjonnasta ja aiheuttaa suuria kustannuksia sähkölle.

Filmin infrapunalattia

Sen alueella infrapunasäteily on samanlainen kuin aurinko. Kuitenkin sillä ei ole ultraviolettisäteilyn haitallisia vaikutuksia, mikä vaikuttaa myönteisesti kylpyyn vieraisiin. Kalvon sähköpinta on valmistettu ohuista, 0,3 millimetrin hiilimateriaalilevyistä, jotka on kiinnitetty tiukasti polymeerikalvoon.

Kalvon lämpimän kerroksen asentaminen kylpyyn, lämpöä heijastava materiaali sijoitetaan pohjaan, esimerkiksi eristöön. Järjestelmän komponentit on asetettu päälle ja polyeteenikalvo asetetaan päälle. On tarpeen luoda vedenpitävät lämmityselementit. Ja asennettu maaliin lattialle.

Kalvon lämpimän kerroksen edut ovat seuraavat:

 • järjestelmän asianmukaisen asennuksen kanssa, vika on käytännössä suljettu pois;
 • elementit yhdistyvät rinnakkain, joten yhden segmentin epäonnistuminen toisten työstä ei vaikuta;
 • infrapunasäteilyä käytetään tällaisissa elementeissä, se on erittäin hyödyllinen ihmisille;
 • mikään muu sähkömagneettinen säteily;
 • voidaan asettaa raskaille lattiapinnoille, kuten posliinista ja keraamisista laatoista.

Kuitenkin infrapunalämpöisellä lattialla on yksi suuri haittapuoli - huono kosteudenkestävyys, joten tämä kerros kylpyyn ei ole sopiva pesuun.

Rod infrapunalattia

Rod-infrapuna-elementtejä kutsutaan myös mattoiksi. Niissä lämmityselementit ovat tangot, jotka on liitetty syöttöjohtoihin. Tällaiset liitännät tehdään rinnakkain, yhden elementin epäonnistuminen ei johda kaikkien muiden epäonnistumiseen. Ulkonäkössä infrapuna-matot näyttävät köysiportailta. Asenna tällaiset lattiat sementtilaastiin tai laattaliima-aineeseen.

Edut saunan lämmitetyn lattian käytöstä kylvyssä: se ei synny sähkömagneettista säteilyä eikä pelkää ylikuumenemista, se ei pelkää "lukituksen" huonekaluja. Mutta tähän liittyy myös haittoja: riippuvuus sähköstä ja korkeat kustannukset eivät ole perusteltuja.

Aseta kaapelilattia kylpyyn

Kaapelin sähkölattian asentaminen kylpyyn edellyttää seuraavia:

 • spec. laitteisiin, joissa on kaksi- ja yksiydinkaapelit sekä erityiset metallista valmistetut ristikot, jotka osoittavat ja asettavat asennuksen suunnan;
 • lämmöneristysmateriaalia, käytä tavallisesti vaahdotettua polyeteeniä tai korkkilaatuja (polypropeeni);
 • jos eristeenä korkkilevyjä varten on luotettava paloturvallisuus, on käytettävä kalvoa.

Jotta se voidaan asentaa lattialle, sen on oltava täysin puhdas ja tasainen. Tällaisessa lattiassa kiinnitetään erityinen eriste. Erityinen valvonta edellyttää tällaisen lattian asennusta kylvyn puun pinnalle. Tässä tapauksessa lanka asetetaan tiukasti erityisen metalliverkon päälle: on välttämätöntä eristää pinnoitteesta.

Tämän jälkeen oppaat asennetaan. Ennen lämmityskaapelin asennusta sen vastus mitataan etukäteen, jotta se olisi hyvässä kunnossa. Viiran kestokyvyn on oltava tämän kiinnityskappaleen mukana toimitettavien ohjeiden mukaiset.

Lämmityskaapeli on asetettu erikoiskiskoihin, hieman vetämällä sitä. Missään tapauksessa hän ei saa kierretä tai kierrättää. Visuaalisesti lämmityskaapeli on tavallista sähkökaapelia tavallista, mutta sen tarkoituksena on muuntaa sähkövirta lämpöenergiaksi.

Yksivaiheiset ja kaksikaistaiset kaapelit poikkeavat yleensä sähkömagneettisen säteilyn tasosta. Kahden ytimen kaapelissa säteily on alle viisi kertaa, eikä se ylitä tämän indikaattorin vakiintuneita normeja. Kahden ytimen kaapelin asentaminen ei tarvitse syöttää toista päätä takaisin termostaatille, joten se on paljon helpompaa.

Aseta kaapeli paikalleen ja asenna termostaatti siihen. Sitä käytetään ohjaamaan lattialämmitystasoa. On suositeltavaa asentaa se lähelle johdotusta. Lämpötila-anturi eristetään tavallisesti aallotetulla putkella ja se sijaitsee pääsääntöisesti samalla tasolla kuin betonipinta. Kaikki tämä tehdään niin, että sen vaihto epäonnistumisen vuoksi ei ole vaikeaa kylpyammeen omistajalle.

Lattialämmityksen pinnoitus kylpyyn

Jälkeen järjestää lämmin lattia kylpyamme, älä unohda suuri merkitys asianmukaisen järjestelyn yläpinnan. Tällöin riippuu paitsi kylpyyn ulkonäkö, myös huoneen saniteettitila. Lattiamateriaalina kylpyammeissa voit käyttää:

 • perinteiset keraamiset laatat, joilla on erinomainen lämmönjohtavuus, eivät lainkaan pelkää äkillisiä lämpötilan muutoksia, ne voidaan helposti pestä ja ne ovat melko pitkän käyttöiän;
 • pukuhuoneen parketti, jos sitä käsitellään suojaavilla aineilla;
 • laminaatti kevyille lattioille;
 • Linoleumi liukastumisen estävä pinnoite on kaikkein budjetti vaihtoehto.

Asennettaessa kaapeli ja kytkemällä termostaatti siihen, lattia on betonoitu. Seuraavaksi se asettaa lattiapäällyste (linoleumi, laatta jne.). Jos huone on epäsäännöllisesti lämmitetty, on suositeltavaa käyttää lasilevyä tai posliinia. Linoleumilla on paljon vähemmän lämpöhäviöitä, eikä se ole niin energiaa kuluttava kuin laatta.

Lisäksi sinun on tiedettävä, että joitain linoleum-tyyppejä kuumennettaessa on erittäin myrkyllistä. Puupäällyste on yksi pahimmasta lämmönjohtimesta, ja usein ja pitkällä kostutuksella ja kuivauksella puu on vakavasti epämuodostunut ja halkeamia. Tällaista pinnoitetta ei saa käyttää lattialämmitykseen.

Jos kylpyamme kuumenee jatkuvasti, lattian paras pinnoite on keraaminen tai laatta. Näillä viimeistelymateriaaleilla on korkein lämmönjohtokyky, mikä säästää huomattavasti sähkön käteiskustannuksia. On tarpeen käynnistää lattia vasta sen jälkeen, kun se on kokonaan kovettunut. Betonin osalta termin on oltava vähintään 10 päivää.

Näin ollen kylpylässä olevat lämpimät kerrokset ovat sen etuja ja haittoja. Tietäen kaiken tämän, teet tietoisen valinnan. Lämmin betonilattioiden laite, jossa jäähdytysneste on vettä, mahdollistaa säästämisen sähkölaskuihin. Sähköinen lattialämmitys on erittäin helppo asentaa ja käyttää, mutta se on hyvin riippuvainen energian tarjonnasta ja lisää myös sähkön kustannuksia.