Vaahto lohkot kylpyläperusta - materiaalin ominaisuudet ja ominaisuudet

Tämä omien käsiensa rakentama venäläinen kylpylä on aina ollut yksityisen kotitalouden omistajan ylpeys. Tunkkuhyttien rakentamiseen jo yli vuosisadalla käytettyjä tukkeja on tulossa menneisyyteen ja niitä käytetään nykyään yhä vähemmän. Puu on korvattu voimakkaasti nykyaikaisemmilla materiaaleilla, joilla on vähemmän painoa, edullisempia hintoja ja kunnollisia lämmönjohtavuusominaisuuksia, mikä on tärkeää kaikille rakenteille, varsinkin kylpyyn. Kelvollinen vaihtoehto on vaahtolohkojen käyttö - suhteellisen uusi materiaali, jolla on monia positiivisia ominaisuuksia.

Jotkut vaahtolohkon ominaisuudet

Samaan aikaan vaahtolohkareiden seinämien rakentaminen tänään on yksi parhaista ratkaisuista materiaalien valitsemisessa tällaiselle rakennukselle. Määriteltävät tekijät ovat:

 • erinomainen lämmöneristys;
 • pieni paino;
 • edulliset kustannukset;
 • ympäristöystävällisyys;
 • tulenkestävyyden;
 • kestävyyttä.

Vaahtolohkon solurakenne, joka on täytetty inerttien kaasujen ja ympäröivän ilman seoksella, antaa sille pienen lämmönjohtokertoimen, joka on verrattavissa erilaisten lajien puuhun. Käytettäessä sitä ei tarvita ylimääräistä lämpenemistä. Lisäksi huokoisuus mahdollistaa materiaalin "hengittämisen", mikä takaa kosteuden hävittämisestä tilapäisesti ja erityisen mikroilmaston luomisesta.

Vaahtolohkojen suhteellinen helppokäyttöisyys tekee niistä mukavan mukavan, ja varsin vaikuttavat ulottuvuudet, toisin kuin tiilet, antavat kyvyn rakentaa nopeasti rakennuksen omilla käsillään. Mutta kun valitset keinokivestä, sinun ei pidä unohtaa materiaalin suurta veden imeytymistä, joten sinun on ostettava kylvyn enimmäistiheys vaahtolohkot. Muussa tapauksessa korkean kosteuden ja höyrystämisen rakenne ei kestää kauan.

Vaahdolohko

Monilla kehittäjillä on kysymys siitä, miksi ei ole suositeltavaa rakentaa pohjaa, joka on valmistettu samasta materiaalista vaahtobetonilohkojen avulla pystytettyjen valon seinämien alla. Toisaalta yhden kerroksen kylpyammeen kannettavien seinien pienet kuormat antavat meille mahdollisuuden päästä eroon massiivisesta maanalaisesta rakenteesta. Toisaalta jäädytetyllä maalla on peruuttamaton vaikutus herkälle vaahtolohkolle pakkasenkaltaisten voimien vaikutuksesta ja nopeasti tuhoamalla perustus.

Näyttäisi siltä, ​​että eteläisillä alueilla, joissa ilman lämpötila ei laske positiivisia pitoisuuksia, kylvyn rakentaminen vaahtomuovipohjasta on melko mahdollista. Mutta tässä pohjavesi tai rankkasateet voivat olla rooli. Tällöin on mahdollista, että edes edistyksellinen vedenpitävyys vähäisimpänä mahdollisuutena vuotaa ja huokoinen betoni imee voimakkaasti kosteutta, mikä myöhemmin johtaa tarpeeseen vahvistaa kylpyammeen maanalaista osaa.

Valtion standardissa ei ole olemassa asiakirjoja vaahtobetonin käytöstä perustusten rakentamisessa, eikä mikään valmistaja voi taata lohkojen käyttöä sen rakenteessa. Joten se on riskin arvoinen?

Siellä on kuitenkin rohkeita sieluja, jotka rakentavat kylpyammeet omien käsiensa avulla. On myös näyttöä siitä, että vastaavia tekniikoita käytetään eräissä länsimaissa. Tässä tapauksessa on noudatettava useita sääntöjä:

 • pohjaveden pinnan tulee olla huomattavasti alempi kuin kellarikerroksessa;
 • käytettäessä lujitettavia elementtejä;
 • Lohkojen valinnassa on tarpeen kiinnittää huomiota materiaaleihin, joilla on suuri tiheys;
 • On hyvä huolehtia täydellisestä vedeneristämisestä, joka vähentää materiaalin lisääntynyttä hygroskooppisuutta nollaan.

Useimmiten vaahtobetonin lohkareita perustuksen suunnittelussa käytetään apumateriaalina. Ne täyttävät tilan, joka sijaitsee rakennuksen pohjalla, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella paalujen tai pilarien välissä, jotka kantavat itseään kantavilla kuormilla. Tässä tapauksessa kytkin on varustettava luotettavasti vedeneristämällä.

Säätiö "vaahtoblock" -haudan alla

Jotta saunanrakennuksessa käytettävien vaahtolohkojen kaikki etuoikeutetut ominaisuudet olisivat täysin hyödynnettävissä omalla kädellä olevalle kylpylle, on tarpeen vedenpitävä pohja pohjan tasolla ja sen kosketuksen paikan kanssa rakennuksen maapohjan kanssa. Tämän edellytyksen täyttäminen mahdollistaa rakenteen toimintakauden pidentämisen.

Vaahtobetonin helppokäyttöisyys mahdollistaa kiinteän betonin matalan, nauhamaisen pohjan rakentamisen hiekkalaatan pakollisen asennuksen avulla. Aluksi merkintä tehdään kylvyn sijainnin ja koon mukaan suunnitelman mukaan. Vahvistimet tai -palat ohjataan kulmiin, joiden välissä köysi venytetään. Oikean suunnan ollessa kaivettaessa kaivantoa ja kiinnittämällä muottiin, on suositeltavaa sijoittaa lisää merkintäpinoja jopa 2 metrin välein.

Kaivannon kaivamisen tulee olla kylvyn kehällä syvyyteen ottaen huomioon maaperän jäädytyksen ja maaperän koostumuksen taso. Syvennyksen leveys riippuu tukiseinien ja muottipaneelien paksuudesta, joka on poistettu levyistä. Useimmissa tapauksissa leveys on 300 mm.

Kevyiden rakennusten alapuolella on 60 cm syvyys, mutta vain ilman maaperää ja pohjavesien korkeaa pitoa alueella.

Kaivannon pohjalle kaadetaan 10-20 cm: n paksuinen hiekkakerros pakollisella askel askeleella. Joissakin tapauksissa kokoa voidaan nostaa jopa 60 cm: iin. On syytä huomata, että tyyny on laajempi kuin monoliittinen säätö 10-15 cm kummallakin puolella. Matalan pohjan rakenteessa oleva hiekka suorittaa kuormien jakamista ja on eräänlainen vaimennin pakkasnopeuden voimakkaille voimille.

Runkorakenteisen muottirakenteen vieressä ja tukien ja rekvisiittien pakollisella asennuksella. Se sisältää halkaisijaltaan 12-14 mm saumojen vedeneristys- ja vahvistuskammion. Sitä käytetään erityisiin pinnoitteisiin, jotka takaavat alhaisemman betonikerroksen suorituskyvyn, jonka paksuus on 5-6 cm. Kylvyn alapinnan rakentamisessa on tärkeä asema viemäriputkien monoliittisessa paksuutena, poistamalla käytetty vesi pesuosastoon, joten sinun ei pidä unohtaa niitä.

Seuraavassa vaiheessa betoniseos valetaan edullisesti kerralla tai lyhyillä taukoilla. Liuos tasoitetaan ja tiivistetään, päästään eroon aukosta, jonka jälkeen pohja peitetään kalvolla useiden päivien ajan, kaatamalla vettä säännöllisesti. Kylpyammeen seinämien rakentaminen voidaan aloittaa monoliitin täydellisen kovettumisen edellyttämän 28 päivän tauon jälkeen.

Kierrä paalut

Joskus sopivampi vaihtoehto kylpyläosaston perustamiselle on ruuvipillojen asennus. Usein vaikeissa maaperän olosuhteissa ne tulevat ainoaksi vaihtoehdoksi matalan syvyyden täyttämiseksi.

Rakennuksen kulmissa ja tarvittaessa niiden välissä metallipallot ruuvatetaan sukulaisten tai naapureiden mukana ilman koneellisia laitteita. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä louhintatyötä ja vaivaa suurta määrää konkreettista ratkaisua omiin käsiisi. Piles on sidottu yhteen grillage, jossa vaahto lohkot on asetettu jälkeen vedeneristys.

Vaahtolohkojen seinämät


Jokin aika sitten olemme jo katsoneet, mitä vaahtoblockit ovat. Kuten tiedätte, tämä on moderni edullinen rakennusmateriaali, jota käytetään yhä enemmän yksittäisissä esikaupunkirakenteissa.


Mikä on paras pohja vaahtolohkoille - nauha tai pylväs?

Yleensä rakennusten ja rakenteiden, joiden korkeus on useita kerroksia, tarvitset massiivisen säätiön, joka perustuu perustuksen maaperään, joka sijaitsee jäätymissyvyys, joka vaatii paljon maapintaan ja materiaalien kulutusta säätiön laitteissa.


Teipin pohjan rakentaminen vaahtolohkojen alle

Säätiön rakentaminen alkaa sen asettelun kohdalla, missä rakentaminen on suunniteltu.

Lisätietoja tästä voit lukea artikkelissa, jossa kuvataan laitteen nauhalevy hiekkapyyhkeellä.

Seoksen vaaitus ja tiivistys tehdään erityisillä täryttimillä, jotka mahdollistavat ilman vapautumisen betonista ja välttävät aukkojen syntymisen.

Kun säätö on riittävän voimakas, on mahdollista jatkaa sen vedeneristys ja viimeistely.


Runkopallojen perustuksen rakentaminen

Jos kylvyn tai maatilan rakentamispaikka on suunniteltu, on havaittavissa oleva kaltevuus, niin nauhalevyn rakentaminen voi olla vähemmän tarkoituksenmukaista kuin ruuvipilareiden perustuksen rakentaminen.

Kuinka laittaa kylpyamme ruuvipinoon omilla käsilläsi

Useimmissa tapauksissa ruuveilla tapahtuva kylpy on hyvä tapa rakentaa haluamasi rakennuksen nopeasti omiin käsiisi vertailukelpoisilla budjettien säästöillä. On parasta rakentaa välittömästi odotuksia ympärivuotiseen käyttöön.

Jopa talvella "seisokkeja", kaikki sisäiset rakenteet suojataan luotettavammin ilmastollisilta vaikutuksilta. Sisäinen asettelu, seinät, katto eivät eroa muiden vastaavien rakennusten vastaavista rakennuksista.

edut

Kylvyn nostaminen ruuvien paaluilla maanpinnan yläpuolella mahdollistaa paitsi katkaista yhteyden jäädytysmaahan ja ukkospentteihin, vaan myös käyttää käytetyn veden luonnollista valumia aukkojen ja tikkaiden läpi. Tarvittavien tilojen välissä olevaan tilaan on järjestettävä konkreettinen lokero nesteen keräämiseksi ja tyhjentämiseksi tyhjennysaukkoon.

Kaistaleen rakennetta kutsutaan tippuvuudeksi. Levyn välinen kuilu säilyy 0,7 cm: n päähän, jolloin puu turpoaa, kun välys ei pääse päällekkäin. Tarvittavat tuuletukset ja maanalaisen siivouksen käyttö on rakentavasti ratkaistu kasaan perustuen, jonka korkeus on vähintään 0,5 metrin päässä nollamerkistä.

Mitä etsiä

Ruuveilla on yleensä omia käsiinsä kevyempiä kylpyrakennuksia. On mahdollista rakentaa tiiliseinät konkreettiseen grilliin, laatta, mutta tämä vaatii jäykkäästi kytkettyä pölkkikenttää. Puupohjaisten materiaalien rakenne vähentää kokonaispainoa ja lämmönjohtavuutta.

Pölkkyjä ruuvataan 2 ÷ 3 m: n välein riippuen pohjapalkkien jäykkyydestä. On toivottavaa sitoa keskuspilarit kanavalla tukemaan viivettä.

Suunniteltaessa tukipisteiden numeroa ja sijaintia on otettava huomioon kylpy-laitteen sijainti. Uunissa, vesisäiliöissä ja muissa laitteissa, jotka aiheuttavat vaihtelevia lämpö- ja painokiloja asennusalueen yli, on asennettava turvallisesti kiinteään alustaan.

Kosteuden kohottaminen napeelta estää kerrosmateriaalin kerroksen päälle työntymisen ulkonemaan muutaman senttimetrin reunoilta.

Veden on oltava kaikissa huoneissa. Jos et käytä vettä pesuun, sitä käytetään puhdistukseen ja desinfiointiin. Jos kylpyvierailu on suunniteltu kerran viikossa tai vähemmän, älä laita luumuja vesilukkoihin. Ne kuivuvat, jätevesi tuoksuu. Tässä tapauksessa on parempi asentaa kuiva suljin.

Kylpyammeen asennus ruuveilla

Kun kukin ruuvipallo saavuttaa pysäyttimen, sinun on leikattava se hiomalla haluttuun tasoon. Kehystaloissa - tämä on vaakasuora taso. Kehällä on eroa pitkittäisen ja poikittaisen kruunun lokin välillä. Se voidaan valita päällyksellä tai eri korkeudella pylväiden leikkaamiseen (150 mm).

Kehyksen luominen

Pohja on valmistettu puusta, jonka reunat ovat 150 mm. Raskaille rakenteille - 200 mm. Asennusprosessi:

 • Levitämme päähän, merkitsemme lovet "puun lattialla" tai "tassussa";
 • Pyöritä kehys leikkuupäähän, kiinnitämme 1 ruuvin jokaiseen kulmaan;
 • Saavutamme oikean kulman risteyksessä, mittaamalla diagonaalit;
 • Kiinnitä toinen ruuvi jokaiseen risteykseen.
 • Kiinnitä pohja ruuveilla yläosaan;
 • Leikkaamme puun "lattiaan" sisäpuuta.

Seinätelineet sijaitsevat 0,6 m: n etäisyydellä, joten paalujen välinen välys on laskettava tästä huolimatta. Lisäksi sinun on valittava huolellisesti puun materiaali, laitteen höyrysulku kylpyhuonekerrostukseen.

Hirsitalon asettaminen

Pienessä hirsitalossa, jossa ei ole kuormitet- tuja sisäseiniä, asennus suoritetaan usein suoraan kruunullaan grillauksen sijaan. Ensimmäisen rivi-lokin tulee olla aina paksumpi kuin seuraavassa. Sitä ei ole sijoitettu välittömästi kärkeen vaan lehtikuusen vuoriin, pyökki, joka on esikäsitelty hartsilla (lukuun ottamatta päitä). Pitkän ja poikittaisen lokin välinen ero kompensoi levyn paksuutta. Kulma on lisäksi kiinnitetty kannattimella.

Seuraavaksi kehys kootaan ordinaalisten numeroiden mukaan hampun, hihnan, huovutustyypin mukaan ohjeiden mukaan. Seinien lukumäärä ja ulkoneva kuisti osoittavat, kuinka monta tukipistettä tarvitset.

Laita kehys ja kanavan kahvinkeitin. Kruunussa reikää porataan alhaalta, jonka alapuolella pystytangot hitsataan teräsvanteeseen. Loki on "laitettu" sauvaan. Hanki kovaa kahvaa. Katso video miten kiinnittää kehys paaluun.

Valmis vaihtoehto

Jos haluat asentaa valmiin rakennuksen säätöön, niin hän lisäksi kiinnittää kulmat ja nostavat nostimien, vuorien, I-palkkien avulla paikan.

Lattialaite

Kun rakennat tämän tyyppistä kylpyta omalla kädellä, on erittäin tärkeää ennakoida lattian oikea rakentaminen, jonka rakentaminen riippuu suoraan pohjasta. Kuuma höyry kondensoituu ja pyrkii tyhjentämään, aivan kuin suihkussa oleva vesi. Siksi ei-vuotavan kylvyn lattian rakentaminen, joka sijaitsee ruuveilla, on monimutkaisempi:

Luonnos taso

Decking ilman aukkoja, käsitelty anti-sieni impregnointi. Liimattu kalvomateriaaleilla suojaamaan kosteutta alhaalta, täynnä laajennettua savea.

Yläosassa on myös kalvo. Kateaineiden ja muiden bitumipitoisten pinnoitteiden käyttö voi vaikeuttaa elämää epämiellyttävän tervan tuoksun avulla. Tyhjennysputkien korkeus, niiden alaiset kanavat kaikilla lattian tasoilla, merkitään välittömästi.

Lämmöneristys

Käytettävissä olevan materiaalin lämmitys:

 • Mineraalivilla (lävistysmatot, rulla) - 0,25 m paksu;
 • Vaahtopolymeeri, vaahtomuovi (levy) - 0,15 m.

Suojaa ylhäältä vaaditaan kosteudelta. Styroksi on resistentti tätä vaikutusta varten. Muut lämmittimet vähentävät niiden ominaisuuksia. Erinomainen todistettu suojakalvopäällysteiksi. Ne on valmistettu riittävän pitkästä pituudesta ja leveydestä (enintään 61 × 15,5 m) koko kappaleen sulkemiseksi ja seinien päällekkäisyyksien kanssa. Kehysrakennuksessa höyrysulku tehdään myös seiniä pitkin, kun lauhde vapautetaan kalvolle purkautumisen vuoksi.

Suojaa ja koristele

Kylpyammeen asentaminen ruuvipillereihin omilla kädillä valmistuu kokonaan pohjan asennuksen jälkeen. Se suojaa jätteiden kertymisestä talon alle, talvella - lumen ajautumisesta, luo ylimääräisen esteen lämmön menetykselle ja kaunistaa näkemystä. Riippuen korkeudesta maanpinnan yläpuolella, lattia rakenne, koko rakennuksen käsite, voit käyttää sivuraide, tekokivet, koriste-pinnoitteet.

Meidän ei pidä unohtaa varustaa tekniset luukut säätiön tarkastukseen. Sisäinen tila on puhdistettava hedelmällisestä kerroksesta, joka on peitetty raunioilla ja hiekalla.

Valitsemme ja rakennamme pohjan vaahtolohkareille: syvyys, tyypit. Kuinka ei tuhota rakennusta

Luotettava ja korkealaatuinen säätiö on koko rakennuksen perusta, jolle koko rakennuksen "elämä" riippuu. Sellainen tapaus, että yksi säätiö puolestaan ​​kantaa itselleen useita vanhoja vanhoja muureja, puretaan, ja toiset rakennetaan paikalleen.

Huonolaatuinen säätiö ei siedä tätä, se romahtaa itsensä ja tuhoaa seinät, jotka tukevat sitä. Siksi vain oikein rakennettu ja pystytetty säätiö voi toimia pitkään ja luotettavasti.

Tyypit säätiöt

Säätiöt on jaettu useisiin päätyyppeihin:

Jokaisella säätiöllä on omat ominaispiirteensä, omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Koska puhumme vaahtolohkareiden pohjasta, ei tarvita liian voimakasta alustaa eikä rakennusmateriaalin valinta ole vaikeaa, minkä tahansa tyyppinen tekee.

Tyyppikuvaus

 • Nauha - pohja, joka koostuu jatkuvasta betoniraidasta rakennuksen ja sisäisten seinien ympärillä. Yleisin perusta, testattu tuhansilla rakennuksilla. Se on erittäin kantokykyinen, melko suuri materiaalin voimakkuus.
 • Pylväs koostuu pylväiden tai paalujen järjestelmästä, joka sijaitsee tulevan rakennuksen solmukohdissa - kulmissa, tukiseinien ja seinien risteyksissä tai risteyksissä. Usein tällainen säätiö haudataan maahan syvyyteen, joka on 0,5 - 1 m maanpinnan alapuolella. Kun rakennat kylpyamme, voit tehdä yksinkertaisemmilla menetelmillä - käytä yksittäisten lohkojen pilareita hiekkaperinteissä syventämättä. Katso tällaisten säätiöiden vakava virhe, katso alla oleva video.
 • Kierrä paalut. Tämä säätiö on edullisin alueilla, joilla on vaikea maasto, jossa on kaltevuus tai taittuminen. Ruuvit on ruuvattu maaperään koville kerroksille, ylhäältäpäin niitä leikataan tai kasvatetaan, jolloin saadaan yksi taso, johon on kiinnitetty seinämät. Salli tehdä ilman tasoittamalla sivuston maastoa, mikä vaatii tekniikkaa ja ei aina ole mahdollista.
 • Laatta. Tämä on monoliittinen betonilaatta, joka on asetettu koko rakennukseen. Tällaista pohjaa kutsutaan myös "kelluvaksi", koska levy ei tunkeudu maahan ja liikkuu rakennuksen kanssa maaperän liikkeiden aikana, esimerkiksi kausiluonteisesti, kun lumi sulaa jne. Käytetään heikkoon maaperään, joka pystyy kuljettamaan raskaita kuormia. Materiaalien suurta kulutusta ja sen seurauksena tällaisen pohjan korkeaa hintaa kompensoi se, että säätiö itsessään on kellarin lattia.

Hyödyllinen video

Alla oleva kuva osoittaa, kuinka ruuvien paalujen perustus auttaa rakentamaan rakennetta suhteellisen pienillä (verrattuna konkreettisiin) kustannuksiin maastoon, kaltevuuteen ja jopa veden yläpuolelle:

Seuraavassa videossa on vakava virhe tehdyistä pilarivälineistä:

Miten valitaan pohja vaahtopalojen kylpyyn

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa tietyntyyppisen perustan valintaan:

 1. Maaperän tyyppi. Maaperän ominaisuuksista - löysyys, juoksevuus, herkkyys muodonmuutokselle riippuu siitä, minkä tyyppistä perustusta valitaan haitallisten vaikutusten kompensoimiseksi.
 2. Pohjaveden läsnäolo ja syvyys. Korkean veden esiintymistiheyden pitäisi olla joko kiinnitetty vesipitoisen kerroksen alle, joka voidaan suorittaa ruuvipilareilla tai järjestää pohja vedenpinnan yläpuolelle, kuten tehdään pohjalevyn tyyppisellä pohjalla. On myös otettava huomioon maaperän turvotus pohjaveden uudelleenjakoon liittyvissä intersekseerisissa jaksoissa.
 3. Maaperän jäädyttämisen syvyys. Tämä ominaisuus on otettava huomioon pohjaveden läsnäolon vuoksi, joka laajenee, kun se jäätyy ja työntää pohjan pinnalle. Useimmiten ne haudataan jäätymispisteen alapuolelle 0,5 - 1 m.
 4. Avustustyö. Sivuston monimutkainen helpotus, etenkin lähellä olevien rakennusten läsnä ollessa, rakennuslaitteiden työ voi olla vaikeaa tai mahdotonta. Relief-kohdistusta voidaan välttää käyttämällä ruuvipilareita.

Kaikki nämä tekijät yhdessä määrittävät tietyntyyppisen lopullisen valinnan. Lisäksi tärkeä tekijä voi olla tietyn tyyppisen tukikohdan hinta, kaikki muut asiat ovat samat, hän valitsee valinnan.

Nauhasäätiö on järjestetty seuraavasti:

Tontti on merkitty, helpoin tapa käyttää köysiä ja tappeja. Muista tarkistaa diagonaali oikeiden kulmien oikeellisuuden varmistamiseksi. Ensin mitataan sisempi, sitten kylvyn ulkoiset ääriviivat. Ero niiden välillä on pohjan paksuus.

Vastaavasti sisäiset väliseinät on määritelty.

Sen jälkeen kaivosta kaivetaan. Kaivannon leveyden on oltava 20 cm leveämpi kuin tulevan pohjan paksuus, jotta muotti voidaan asentaa. Valmiin kaivannon pohjalle asetetaan vuorotellen kerros hiekkaa ja kerros ryöstöä - tyynyä. Kerroksen paksuus - 10-20 cm.

Valmistettu muottilaatta, jonka sisällä on vahvistustangot.

Tämän jälkeen betoni kaadetaan muottiin. Muotti voidaan poistaa aikaisintaan 3 päivässä. Betonin täydellinen kovettuminen tapahtuu 3 viikossa.

Hyödyllinen video

Katsokaa videota, kuinka helppoa oli vaiheittain rakentaa nauha-säätiö, joka ei ole ammattilainen:

Kylvyn pylväsperusta voidaan varustaa kevyemmällä tavalla, mikä yksinkertaistaa ja helpottaa tehtävää. Tasoitusalueella tehdään hiekkalaatikko, johon pylväät asetetaan kaikille kulmille ja solmulle. Ne on valmistettu 4 lohkosta, kaksi lohkoa vierekkäin ja kaksi - ylhäältä. Tuloksena on tukirakenteet, jotka toimivat tukena rakennuksen grillatausta varten.

Ruuvipalloja käytetään alueilla, joilla on ongelmia. Ne voidaan ruuvata käsin, mikä säästää rakennuslaitteita. Tontti on merkitty paalujen asentamiseen tapilla, paalut asennetaan kulmiin ja seinien risteykseen. Ne on ruuvattu, jotta saavutetaan tiheät maaperän kerrokset, ne kohdistetaan tasoon ja sidotaan yhdessä kanavan kanssa hihnan (grillage) muodostamiseksi, joka toimii seinien perustana. Monikäyttöisiä.

Laattoalaptio. Soveltuu suuriin kylpyyn. Se tehdään jäykisteiden avulla tai ilman niitä. Jäykistimet kaadetaan ennen päällysteen kaatoamista, mikä vahvistaa huomattavasti pohjaa. Jos maaperän turvotus on, rintakehä on välttämätön. Itse säätölaite on betonilaatan kaataminen lujitetulla ruudukolla valmistetun kuivatuslevyn sisällä. Menetelmä on hyvin aineellista. Lisäksi se käsittää vedenpoiston järjestelyn veden poistamiseksi kylvyn käytön aikana, koska kostuttaminen betonialusta on ei-toivottavaa ja vaarallista.

Pohjusyvyys vaahtolohikylvyssä

Kun vaahtokylvylämmön perustan haluttu syvyys määritetään, on mahdollista ottaa edellä mainitut huomioon erilaisista rakennusperustyypeistä. Periaatteessa voit lisätä vain, että jos maaperä kallistuu, pohjan pohjapinnan on oltava maaperän jäädytyksen alapuolella. Loput pitäisi ohjata järjesti ja ottaa huomioon, miten tällaiset rakennukset on rakennettu alueellesi. Tietoja säätiön syvyydestä ja korkeudesta on yksityiskohtainen aineisto täällä.

lämpeneminen

Sitä ei sovelleta pylväs- ja pylväsruuveihin, ja se koskee vain betoniperustuksia. Sen tarkoitus on sulkea kondensaatin muodostuminen, joka imeytyy betoniin lämpimän kauden aikana ja katkaisee sen, kun kosteus jäätyy kylmässä kaudella. Lämmitystä tehdään pohjan rakentamisen aikana. Materiaaleja varten voi olla vaahto, laajennettu savi, nykyaikaisempi vaahtolasi tai polystyreenivaahto. Lämmitin on tehty ulkopuolelta päällystämällä pohja polystyreenilevyllä (paras vaihtoehto). Sitä voidaan eristää sisältä, vaikka monet ammattilaiset pitävät tätä menetelmää hyödyttömänä ja jopa haitallisena, mikä on kiistanalaista.

vedeneristys

Vedeneristys palvelee samaa päämäärää kuin lämmitys - varmistaa säätiön kuivuus ja tuhoutumattomuus. Suoritetaan maalaamalla tai liimaamalla eristemateriaaleja. On pystysuora ja vaakasuora vedenpitävyys.

Tavallisin menetelmä on vaakasuuntainen, jossa 2-3 kerrosta katemateriaalia maksimaaliseen vaikutukseen.

Pystysuuntainen menetelmä on eristemateriaalin jakautuminen koko alustan korkeudelle. Kummankin menetelmän tehokas yhdistelmä, jossa kattolamateriaalien kerrokset lämmitetyllä bitumilla. Sitä käytetään samoin kuin lämpeneminen vain betoniperustuksella, joka on haudattu maahan.

Säätiön tekeminen vaatii aikaa ja rahaa, toiminta on aika vievää ja vastuullista. Mutta valmiin rakentamisen pitkäikäisyys ja luotettavuus on melko hyvä palkka työstä ja kuluista, kustannusten korvaamisesta ja rakennuksen laadukkaan palvelun varmistamisesta.

Kylpyamme 4x5 kanssa ullakko + rakennus omalla kädellä

Viihtyisässä kylpyhuoneessa parvella ei voi vain uida ja kylpeä, mutta myös rentoutua. On kätevää majoittaa vieraille yhtäkkiä vieraita tai pitää hauskaa ystävien kanssa. On täysin mahdollista rakentaa tällainen kylpyamme itsenäisesti. Kuitenkin ennen kuin on tarpeen määrittää paikan sijainnin paikkakunnalla, mutta myös sisäinen asettelu.

Kylpyamme ullakolla

Hankkeiden valinta

Pienellä tontilla on suositeltavaa laittaa kylpyamme 4-5 metrin ullakolla. Huolimatta siitä, että sen pinta-ala on vain 20 neliömetriä. m., se mahtuu helposti höyrysaunaan, pesuhuoneeseen ja lepohuoneeseen. Ja toisessa kerroksessa saat täyden vapaan tilan. Tilojen koko pienenee kuitenkin merkittävästi tarvetta varustaa portaat.

Ennen rakentamista pitäisi valita hanke. 20 m²: n kylpyyn. niiden määrä on vähäinen.

Tämä on yksi yksinkertaisimmista hankkeista. Tilavassa pesutilassa voit helposti sijoittaa sekä kylpyamme että suihkukaappiin. Tällainen asettelu soveltuu parhaiten niille, jotka haluavat ottaa vedenkäsittelyjä. Portaikko toiseen kerrokseen on melko jyrkkä. Mutta se säästää tilaa lepohuoneessa.

Kaksi lisävaihtoehtoa kylpyammeen tilojen sijainnille näyttää.

Huoneen suunnittelun vaihtoehto kylpyammeessa

Tässä osoittautuu enemmän vapaa lepohuone, mutta pesu- ja höyrysauna ovat paljon vähemmän. Tämä vaihtoehto valittaa niille, jotka haluavat rentoutua mukavasti kylpytautien käytön jälkeen. Ensimmäisessä luonnoksessa portaikko kulkee 4 metrin seinällä. Näin voit siirtää etuovi uunista. Toisessa luonnoksessa portaikko on sijoitettu 5 metrin seinälle. Mutta sisäänkäynti on uunin vieressä. Tällainen järjestely voi tehdä tämän huoneen toiminnan epämukavaksi.

Säätiön järjestely

Kun olet valinnut projektin, voit jatkaa säätiön asettamista. Koska rakennus on kaksikerroksinen, sen perustana on oltava vahva ja luotettava. Pakollinen kohta on uunin paikan järjestely.

Kylvyssä on useita päätyyppejä.

1. Kierrä paalut

Ruuviasetuspallojen muotoiluominaisuudet

Kierrä paalut perusta

Ruuvipallot asennetaan kahteen päivään milloin tahansa vuoden aikana. Asennustaan ​​ei tarvitse tehdä pitkää louhintatapaa ja pohjan alustavaa valmistelua. Hankkeen mukaan merkintä tehdään, tiettyä seinien pituutta tarkkaillaan tarkasti ja diagonaalien tasaus tarkistetaan.

Sitten paalut ruuvataan käsin tai erikoislaitteiden avulla.

Seuraavana päivänä he kaatoivat betoniliuosta.

Ruuvaa paaluja pohjaan kylpyyn

Kytkimet ruuveille

Valmistautuminen paalujen ruuvaamiseen

Paalun asennusprosessi

Porausten ruuvaaminen

Merkitään tulevan säätiön korkeus

Kohdista kunkin paalun korkeus suhteessa muihin.

Valmistus kaatamalla sementtilaastia paalussa

Kaadetaan liuos paalun sisään

Sitoutumme säätöön metalliprofiililla

Prosessi, jolla hitsataan voimakas grillata kanavasta

Kierrä pohja kylpyyn

Ruuvien paaluilla voit helposti rakentaa kylvyn jopa sellaiselle paikalle, jolla on jyrkkä rinne.

Välittömästi säätiön asennuksen jälkeen on sallittua jatkaa seinien rakentamista. Ensinnäkin kateaineet asetetaan paaluille ja sitten alempi puu, joka on käsitelty antiseptisellä aineella.

Kuitenkin uunin alapuolella on edelleen tarpeen laatia tasainen alusta ja täyttää se betonilla.

2. Ribbon säätiö

Kylvyn nauha-pohja on yksi yleisimmistä. Järjestelyn kannalta on välttämätöntä kaivata kaivantoa tulevan kylpyammealueen ympärillä. Sen syvyys riippuu maaperän tyypistä, seinämateriaalista, pohjaveden pinnasta ja maaperän jähmettymisestä:

 • kevyissä ja hiekkapohjaisissa maissa - vähintään 70 cm;
 • kallioilla ja karkeilla mailla - 20-30 cm.
 • räjähdysmailla - syvyyteen jääneiden syvyyden alapuolella.

Nauhalevyn leveys riippuu materiaalin tyypistä, josta seinät rakennetaan. Yleensä se ei ylitä 40 cm.

Kaavion säätiön kaavion alla

Laitteen nauhateippa kylvyn alla suoritetaan seuraavasti:

 • tasoittaa sivusto, tee merkki;
 • kaivaa tarvittava syvyys ja leveys kaivosta;
 • hieno murskattu kivi ja hiekka nukahtaa sen pohjalla;
 • aseta levyjen muottiin;
 • kiinnitä rauta- tai lasikuituvahvisteinen runko;

Kuvamateriaalissa, runko - ja ilmanvaihtoputkissa

Muottiin kaadettu betoni lävistetään vibro-porilla, tasaisella ja maadoitetulla betonilla.

Samassa vaiheessa tuodaan viestintä (vesi ja sähkö) ja putki asennetaan, jonka kautta vesi virtaa pois kylvystä.

Liuskajohdot

Leikkaa alkuun hedelmällinen maaperän kerros

Kaivamme kaivannon säätiölle

Laitoimme hiekkipyyhkeen kaivannon pohjalle

Luomme puun tukkumyynnin

Asennamme tukirakenteita vahvistamaan muottirakennetta

Asennuksen vahvistusverkko rakennuksen sisällä

Muoviputkien asennus muottiin

Tee reikää säätöruuvalla tyhjennysaukolla

Betonivaihto

Valmis muotti kaataa säätiö

Perusta kylvylle, jossa on tyhjennys omilla käsillä

Nauhan pohja kylpyyn, jossa on purkaus

Vedeneristysnauha

Pesu-, hiekka- ja kaatopaikka kaadetaan, ne tasataan niin, että muodostuu lievä kaltevuus poistoaukon suuntaan, vedeneristyskalvo irtoaa. Yläpintaan levitetään kerrostettu savi, jonka jälkeen betonia kaadetaan. Samanaikaisesti on tarpeen noudattaa tiukan kaltevuuden lopputuotteen tasosta tyhjennysaukon suuntaan.

Uunin osalta alusta valmistetaan seuraavasti:

 • ne kaivaavat reiän 50-70 cm syvyyteen, joka on hieman leveämpi ja pidempi kuin uuni;
 • 30 cm kerros hiekkaa asetetaan pohjaan, joka on varovasti tamped;
 • sitten nukahda kerros kivet ja rauniot, vuotaa se vedellä ja tasoittaa sitä;
 • laittaa kerros vedeneristys (kateaine, glassine, stekloizol jne.);
 • aseta muotti, raudoituksen runko ja kaada betonia.

Tämän alueen valmistelu on välttämätöntä, koska uunissa on melko suuri paino. Epäonnistunut työ voi johtaa alustan ennenaikaiseen halkeiluun.

Säätiön päätyttyä seinien rakentaminen alkaa.

Materiaalin valinta rakentamiseen

Kylpyamme, jossa parvi 4 * 5 voidaan rakentaa:

 • puutavara;
 • puutavara;
 • lämpölaitteita tai vaahtolohkoja.

Materiaalin valinta riippuu yksinomaan henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Useimmiten maa-alueiden omistajat hankkivat valmiin log-kehyksen pyöreistä tai tavallisista lokeista. Jokainen sen osa on numeroitu, rakentamisen aikana riittää vain taittaa ne yhteen, oikean järjestyksen jälkeen.

1. Bath logista

Tukkien kylvyn vaiheet:

 • vedeneristysmateriaali ja vuorauslevyt asetetaan pohjaan;

Lokin ensimmäinen kruunu

Ensimmäiset riviä lokeista

On parempi suorittaa tukkikylän kulmat lokista "astiaan", niin että päät ulottuvat seinämien yli. Tämä antaa kylmälle kylmää suojaa.

Juutti mezhventsovy lämmitin. muuttamisesta

Mezhventsovy lämmitin - lampaanvilla

Kattorakenteiden suunnittelu

2. Kylpyamme baarista

Baarista voidaan rakentaa erillinen parvi 4 * 5. Tätä varten tarvitset noin 10 kuutiometriä. puutavara 200 * 200. Tuloksena on korkealaatuinen, lämmin ja kestävä rakenne. Puuta voidaan yhdistää monella tapaa. Yksi luotettavimmista on "lohenpyrstö". Lisäksi on juurikanava, lukitusura ja monet muut.

Menetelmän valinta on tehtävä riippuen rakennettavan rakennuksen ominaisuuksista.

Puun kylvyn rakentamisen järjestys:

 • kellari vedenpitävä;
 • pohjareunan asennukseen tarkoitettu puun antiseptinen käsittely;
 • leikkauspiikit tai lukitusjärjestelmä;
 • ensimmäisen rivin asettaminen;

Kiinnitä puu pohjaan

Kylpyamme baarissa, jossa on kattoterassi

3. Kylpy lohkoista

Kylpyammeiden rakentamiseen käytettäviä lohkoja käytetään paljon harvemmin, vaikka niiden lämmöneristysominaisuuksissa ne eivät usein ole huonolaatuisia. Lisäksi ne eivät polta, siirtävät höyryä ja eivät roiskuu. Kuitenkaan kaikki yksiköt eivät ole sopivia kylpyyn. Sen täytyy olla korkea höyryläpäisevyys eikä se saa sisältää haitallisten aineiden koostumusta.

Lohkareiden seinämien rakentaminen (päävaiheet) näkyy taulukossa.

Valmistelut seinien rakentamiseksi

Ensimmäisen rivin asettaminen

Muuraustasoitus vasaralla

Liimaus lohkoihin

Teholevyn kiinnitys metallipulttien kanssa

Kiinnitetään maueralata ankkurilla aluslevyllä ja mutterilla

Lohkareiden seinämät vaativat lisäeristystä. Sisällä on mahdollista korjata foliotettu materiaali, joka heijastaa lämpöä ja pitää sen sisätilassa pitkään, ja sen ulkopuolella on parasta asentaa tuuletettu julkisivu mineraalivillaeristykseen.

Uunin kiinnitys

Kylpyamme, jossa parvi 4x5, voit valita metalli- tai tiiliseinän.

1. Metallitehdas

Metallikattila saattaa lämmetä ja antaa huoneen nopean lämmittämisen Kuitenkin se myös jäähtyy lyhyeksi ajaksi. Metallin uunin asennus ei vie paljon aikaa ja se toteutetaan seuraavasti:

 • Valittu uuni asennetaan valmistetulle pinnalle. Sen kapasiteetin tulisi vastata niiden huoneiden tilavuutta, jotka on tarkoitus lämmittää.
 • säiliö on kytketty uuniin, sitten portti, sitten sovitin voileipää ja eristetty kerrosputki, joka menee toiseen kerrokseen;
 • väliseinän päällekkäin asetettu kattokatto, jonka läpi sandwich-putki kulkee;
 • putken katon kautta erityisen salaman päällikön kautta, joka varmistaa läpikulun läpivientiä;
 • Kaiken kaikkiaan savupiippu asennetaan vähintään 4 metriä korkealle.

Kiuas lähellä oleva seinä olisi vuorattu tiilillä tai asbestilla ja paksuilla raudansivuilla. Jos aiot asentaa tulipesän höyryhuoneen ja odotushuoneen väliin, se on vuorattu tulenkestävien tiilien kanssa. Kaikki putkien väliset liitokset on suljettava.

2. Tiiliuuni

Tiili tiili liesi

Tiiliuuni lämmittää kauemmin kuin rauta, mutta se varastoi lämpöä pitkään. Se voidaan taittaa itsenäisesti tai hakea asiantuntijoiden apua.

Itserakentaminen vaatii:

 • palo-tiilet;
 • uuniastiat;
 • silitysraudat, silitysraudat, salvat, ovet;
 • muuraus;
 • metallilevyt;
 • lastalla;
 • lanka.

Kukin rivi tiiliä on sijoitettava valitun mallin mukaan, ja ne on sijoitettava ruutupiirroksen kuvioon. Tiilien välisten pystysuorien liitosten yhteensopivuus ei ole sallittua. Ovien kiinnitys ja savukaasujen asennus on suoritettava tarkasti ohjeiden mukaan, ja lopullinen uuni toimii monien vuosien ajan ongelmitta. Älä unohda asentaa puhdistusaukkoja ja salpoja.

Vaahtoblock-kylpyläperusta

Moderni venäläinen kylpy voidaan rakentaa eri materiaaleista. Jos aikaisemmin, se oli väistämättä puuta, mutta tänään se korvattiin kunnollisilla vaihtoehdoilla. Yksi näistä suhteellisen uusista materiaaleista on vaahtobetoni. Siitä on ominaista vähäinen paino ja helppokäyttöisyys. Vaahtohartsikylvyn suhteellisen helppokäyttöisyys mahdollistaa sen yksinkertaisen rakenteen perustamisen.

Analyysi kellarihavainnoista vaahtokylpyhauteessa

Vaahdon betonille on tunnusomaista solurakenne, joka on täytetty ilmakehän ja inerttien kaasujen seoksella. Materiaalin lämmönjohtavuus on verrattavissa puun samanlaisiin ominaisuuksiin. Sen käyttö ei anna miettiä kylvyn lisää sääntelyä. Vaahtobetoni on "hengittävä" materiaali, mikä tarkoittaa, että kosteus poistuu höyrystä huoneesta ajoissa.

Näiden ominaisuuksien yhdistelmä käsittää vaahtolohkareiden asennuksen useisiin perustyyppeihin:

 • Ribbon matala;
 • columnar;
 • Kierrä ruuvia

Kun valitset tietyn vaihtoehdon, on otettava huomioon useita tekijöitä.

Pylväsperusta on edullisempi, mutta ei aina sopiva alueen maaperän olosuhteiden vuoksi. Lisäksi sen järjestely vaahtolohkoseinien alapuolella edellyttää grillauksen järjestämistä tai perustuspalkkien asentamista. Tämä lisää merkittävästi työn määrää ja tasoittaa sen kustannukset kasetin kanssa.

Kun valitset vaahtokylvylämmön perustan, sinun on muistettava, että vaahtobetonin plastisuus on paljon pienempi kuin puu. Jos puun alla oleva pohja kutistuu, se ei todennäköisesti vaikuta koko rakenteen eheyteen. Mutta vaahtomuovilohkojen alapäästöt voivat johtaa halkeamien muodostumiseen.

Kaikkien edellä mainittujen analyysien perusteella voimme päätellä, että vaahtolohikylvyn sopivin tyyppinen pohja on matala-uraauurtava nauha.

Nauha-säätiön järjestäminen

Järjestelmät teipin pohjan järjestämiseksi alkavat sivuston merkinnällä. On hyvä, jos käytettävissä on geodeettisia välineitä, mutta pääset tavallisella rakentamisella.

 • Käytä johtoa ja tappeja luomalla suorakulmion alueella, jonka mitat vastaavat kylpyammeen parametreja;
 • Mittaa sisäisten diagonaalien pituus, jonka pitäisi olla täsmälleen sama;
 • Kaivaa kaivanto luodun suorakulmion ääriviivaa vasten 30 cm leveä, 60 cm syvä;
 • Kulmissa ja ympäryksen ympärillä vasaraa raudatangot ovat 190 cm etäisyydelle toisistaan. Sijainnin tarkkuus rakennustason ja jännitetyn johdon tarkistamiseksi;
 • Lujittamalla 12 mm: n osaa, hitsataan kestävä metallikehys;
 • Kokoa muotti lankaroista, lankkuista tai muusta sopivasta materiaalista. Asenna ja kiinnitä se kaivantoon;
 • Laske runko-osan osat ja kiinnitä ne toisiinsa neulomalla lanka, jonka päällekkäisyys on 15-20 cm;
 • Asenna muoviputkien osat, joiden poikkipinta on 5-10 cm.
 • Kaada betoniseos, joskus bajonetti ja tamping. Hallitse ylätasoa raudatangoilla. Vaahtokylvylämpötilaan riittää noin 70-80 cm: n säätökorkeus;
 • Säädä ja tiivistä liuos, sulje se polyeteenillä ja odota kuivausta;
 • Betoniseoksen täydellinen kovettuminen tapahtuu vähintään 28 päivää, minkä jälkeen voit aloittaa seinien rakenteen.

Kierrä paalut

Vaahtokylvyn alla olevien ruuvien paalujen asentaminen on perusteltua vaikeissa maissa. Joskus tämä perusta on ainoa vaihtoehto nauhalle.

Rakenteiden nurkkiin asennetut paalut. Suurten kylpyammeiden alueella on suositeltavaa asentaa muita elementtejä seinien alle. Paalut ruuvattuna ilman koneistettuja laitteita. Tällainen säätiö ei vaadi maanrakennustöiden toteuttamista ja betoniliuoksen sekoittamista (hankkimista). Pahojen asentamisen jälkeen ne on sidottu grillata, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.

Vedeneristys ja eristys

Vaahtobetonin taipumus kosteuden nopeaan imeytymiseen ja sen seurauksena suorituskyvyn menetys edellyttää erityistä lähestymistapaa säätiön asentamiseen. Nauhapohja on varmasti vedenpitävä. Hänen pohjansa tarvitsee myös laadunsuojausta. Hyvä este kosteuden tunkeutumiselle on kateaine tai erityinen mastinen aine.

Lämpöhäviön vähentämiseksi säätimen läpi on suositeltavaa varustaa eristyskerros polystyreenistä, polystyreeniä ja laajennetusta savesta.

johtopäätös

Vaahtobetonilohkareunan suhteellisen pieni paino mahdollistaa sen varustamisen yksinkertaisilla perusrakenteilla (matalat nauhat, paalut, pylväät). Erityinen valinta riippuu maaperän ominaisuuksista paikan päällä ja rakennuksen alueella. Mutta mikä tahansa säätiö on valittu, sen järjestämisessä on syytä huolehtia tulevien viemäreiden vastuuvapauden järjestämisestä.

Kuinka rakentaa säätiö, jos vaahtomuovipussi estää

Perusta on rakennuksen perusta, olipa se yksikerroksinen tai muutama kerros, tai se on vaahtolohkareiden kylpy, niin kevyt ja lämmin materiaali. Mikä on tämäntyyppisten rakennusten perustuksen rakentamisen erityispiirre? Kuinka valita rakentava vaihtoehto, miten sijoittaa?

Kylpyammeiden optimaaliset perusvaihtoehdot

Kun otetaan huomioon, että vaahtoblock on yksi kevyimmistä rakennusmateriaaleista, ei ole järkevää rakentaa säätiötä, jolla on suuri turvallisuusmarginaali, joten harkitsemme perusteet, jotka ovat tehokkaita sekä rakentavasta pisteestä että taloudellisesta näkökulmasta:

 • Kolonnissa grillata,
 • Matala nauha
 • Ruuveilla.

Tietyn tyyppinen valinta riippuu maaperän, maaston ja pohjaveden ominaisuuksista. Esimerkiksi suolla alueella on parempi käyttää ruuveja tai vain paaluja, "nauha" tai pylväät ovat kannattamattomia eivätkä aina ole mahdollisia - on syytä tehdä syvä kaivanto, joka on yksinkertaisesti epärealistinen ja korkeat pohjaveden pinnat.

Pylväspohja, jossa grillata

Yksi edullisimmista vaihtoehdoista laiteperustoille kevyiden rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, kuten vaahtolohkoihin. Sopii ei-virtaaville tiheille maatyypeille. Tämän pohjan suuri etu on minimaalinen kaivutyö (kaivaminen) ja laitteen helppokäyttöisyys kokonaisuudessaan.

Pylväspohja voidaan valmistaa kivi-, tiili- ja runkorakenteista sekä tehdä monoliittisia betonipylväitä.

Minkä tahansa säätiön tehtävänä on jakaa tasaisesti rakenteesta maaperälle lähetetty kuorma. Tämä toiminto suoritetaan napeilla, niiden lukumäärä lasketaan projektista riippuen, mutta etäisyys ei saa olla alle 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Pilarien lukumäärän oikea laskeminen on tärkeää, liikaa johtaa kustannusten ylittymiseen säätiöön ja vähemmän - johtavat kontrolloimattomiin muodonmuutoksiin, mikä on erityisen vaarallista vaahtolohkon rakentamisen aikana ja johtaa välttämättä halkeamiin tai pahimpaan vaahtobetoniseinämän tuhoutumiseen.

Oikean laskennan tekemiseksi on selvitettävä, millaista maaperää meillä on, ja laske myös kylvyn kokonaispaino. On otettava huomioon kaikki mahdolliset huonekalut, uuni, pohja grillata, seinät, katto, mahdollinen lumikuorma.

Taulukossa on laskelman likimääräiset painot

Taulukko talon osuuden laskemisesta

Määritettäessä millaista maaperää on parasta geologista tutkimusta. On selvää, että tällainen liiketoiminta maksaa paljon yksityiselle kehittäjälle. Jos rakennuksen budjetti on rajallinen, on mahdollista selvittää, mikä maa kuopan avulla. Tätä varten, 0,5-0,6 metrin etäisyydellä pohjasta suunnitellusta syvyydestä, otamme maaperän ja tehdään pieni pallo pois siitä.

Seuraavaksi yritä heittää pieni pallo pois maasta:

 • jos et voi rullata palloa, meillä on hiekkakerros,
 • jos se rullaa, mutta puristettaessa se hajoaa,
 • jos pallo painetaan puristettuna, sen muoto pysyy, eikä reunoilla ole halkeilua - tämä on savi,
 • jos halkeamia ilmestyy, meillä on taipaleita ennen meitä.

Nyt tarvitsemme laskennallisen vastuksen kantavasta maaperästä:

Taulukko maaperän suunnitteluvastuksen määrittämisestä

Määritämme säätiön vähimmäispinta-ala, minkä vuoksi kerrotaan koko talon paino turvallisuustekijällä (yleensä arvolla 1,3-1,5) ja jakaa se laskemalla maaperän resistanssi.

Pilareiden lukumäärän määrittämiseksi määritetään ensin yksi pilarin alue, ja sitten perustan vähimmäispinta-ala jaetaan yhdellä pilarilla. Saamme tarvittavan määrän pilareita.

 1. Vaahtobetonialustojen kylpyammeen pohjan laite alkaa merkinnällä. Käyttämällä puupylväiden johdot merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen ympärysmitta, tarkista diagonaalit (heidän tulee olla yhtä suuria kuin toiset).
 2. Merkitsee pilarien sijainnin. Nämä ovat talon kulmat, laakerin leikkaus ja sisäseinät. Jäljelle jäänyt pylväiden lukumäärä jakautuu tasaisesti koko kehälle, symmetriaan voidaan lisätä useita pilareita
 3. Tärkeä sääntö: Voit lisätä sarakkeita tarpeen mukaan, mutta on mahdotonta lisätä vähemmän kuin laskettu arvo.
 4. Merkintäkuormituksen jälkeen kaivamme uria poralla tai muulla laitteella jäädytyksen alapuolella.
 5. Valitusta rakennusmateriaalista riippuen pilarien pystytys tai täyttö suoritetaan.
 6. Pohjan jähmettymisen jälkeen vahvistushäkki valmistetaan koko kehällä.

Matala nauhasisäätiö

Laitteen nauhan perustuksen kaava on matala

Maaperän analyysi ja pylväsperustaan ​​perustuvan pohjan laskeminen vain sarakkeiden määrän sijasta lasketaan pohjan pohjan leveys.

Matala-pohja vaahtolohkareiden rakentamiseen voidaan käyttää eri materiaaleja ja niiden yhdistelmiä

 1. Teemme kaivannon merkinnän ja kaivamisen. Geotekstiilisubstraatti.
 2. Nukkuminen useissa kerroksissa tyyny, se voi olla hiekka ja hiekka-sora. Tyynyä on tarpeen painaa hyvin. Käytä tätä tarkoitusta varten käsityökalua tai erityistä tyynyn tärytintä.
 3. Asennetaan muotti, tarkastetaan geometria, sovitetaan varusteet. Jos pohja on kellarikerroksen yläpuolelle, viestintäputket asetetaan.
 4. Betonin syöttö ja kaataminen.
 5. Jotta vältyttäisiin ilmassa olevilta sinusilta betonissa, seos tiivistetään värähtelijällä.
 6. Kun betoni on jäätynyt, irrota muotti
 7. Teemme täyttömateriaalin, me painamme kerroksittain.
 8. Välittömästi tehdään eristetty sokea alue.
 9. 28 päivän kuluttua (tämä on se, kuinka kauan kestää betonin voimakkuuden lisäämistä), voit jatkaa vaahtoblokkien kylpyjä.

Pohja ruuveille

Kiinnitä vaahtoblockin kupilliset paalut

Sitä käytetään hyvin harvoin vaahtolohkojen rakentamiseen. Vaahdolohko on hauras materiaali ja jos ei ole oikein laskea tai sallia epätarkkuutta paalujen järjestelyssä, on suuri vaiva.

Mutta tällaisen säätiön laitteen yksinkertaisuus ja kyky käyttää epästabiiliin maaperään, joskus tekee siitä melkein ainoan vaihtoehdon. Vaikeus syntyy paalujen yhdistämiseen liittyvän kahvinrakennuksen kesken.

 1. Ennen rakentamista, sinun on laskettava paalujen lukumäärä, tämä tehdään kuten sarakkeen rakentamisessa.
 2. Seuraavaksi sinun täytyy tehdä merkintä, tarkistaa geometria, huomata, missä paalut sijaitsevat.
 3. Sitten, käyttämällä avainta, paalut ruuvatetaan maahan syvyyteen 0,5 metriä alle jäätymisen.
 4. Vedenpinnan avulla paalut leikataan samalle tasolle.
 5. Tuottanut laite sitova grillaus.

Oikean valinnan valitsemiseksi vaahtolohkareiden rakentamisen perustalle sinun on aloitettava sivustosi maaperä, määritettävä sen laskettu määritelmä ja laskettava yhden tai muun tyyppisen säätiön kustannukset. Näiden tietojen analysointi on, mikä rakentaminen on optimaalinen alueellasi.

Paalun pohja vaahtomuovilohkolle

Valitse talon paras vaihtoehto

Maa-talojen rakentaminen palamateriaalien avulla on yleistymässä. Tähän on useita syitä: rakenteiden esteettinen ulkonäkö, materiaalien ominaisuudet (esimerkiksi lämmöneristyskertoimet ja melun väheneminen), rakentamisen kustannukset.

Useimmat alkuvaiheessa olevat kehittäjät kohtaavat ratkaisevan kysymyksen siitä, mikä säätiö soveltuu parhaiten vaahtolohkojen talon rakentamiseen. Vastaus "monoliitti", "kasa" tai "nauha" on ainutlaatuinen. Tässä artikkelissa käsitellään kolmentyyppisiä alustoja vaahtoblock-taloja varten. Valinta riippuu rakentamisen erityisistä olosuhteista.

Päätös valintaa varten talon tyypistä vaahtolohkoista tehdään ottaen huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • maaperän kerroksen ominaisuudet (koostumus, jäätymisaste, pohjavesien esiintyminen);
 • uudelleen rakennetun rakenteen paine (talon massa, yhdessä pohjan ja yläpuolisen osan kanssa, talon sisäisen täytön kuorma: huonekalut, vuokralaiset jne., tuulen ja sademäärän altistuminen);
 • koko esineen ja rakennusaikaisen rakentamisen kustannukset, mukaan lukien tietyntyyppisen rakentamisen toteutettavuus.

Ongelma

Geologinen tutkimus maaperän kerroksesta on kallista, jos tilaat asiantuntijoiden palvelun. Tästä syystä monet yksityiset kehittäjät eivät suorita tällaisia ​​tutkimuksia. Meidän täytyy itse tutkia maaperän geologiaa.

Voit myös hakea neuvoja lähellä asuvien kodeiden omistajilta. Ei kuitenkaan ole tarpeen täysin luottaa naapureiden suosituksiin alueella, koska maaperällä voi olla merkittäviä eroja sekä koostumuksessa että kalenterivuoden muutoksissa.

Jos loppujen lopuksi ilmenee, että maaperä kestää kausittaisia ​​muutoksia (ei talvella), jäätymisaste ei ole yli 100 cm ja pohjaveden korkeus on yli 200 cm, looginen ratkaisu on rakentaa matala nauha.

Tämän jälkeen tällainen säätiö vaatii viemäröintijärjestelmän rakentamisen. Monoliittiset, ei-syvennetyt teräsbetoniperustatyypit sopivat tällaiseen maaperään.

Usein on tilanne, jossa maa on hyvin epävakaa. Vakaat ja luotettavat kerrokset sijaitsevat syvemmällä kuin 200 cm. Pilarin perustukset soveltuvat hyvin ongelmajätteisiin. Niitä käytetään laajalti kevyisiin rakenteisiin, kuten puutaloihin.

Jos tarkastelemme teräspultteja, niiden vakausraja on 4-8 tonnia. Jos kyseessä on vaahdon talon rakentaminen, paalujen välinen vähimmäisetäisyys saa olla enintään 1 metri. Kaikki paalut on kiinnitettävä monoliittisella, vahvistetulla teipillä.

Putoavassa maaperässä käytetään myös pylväspohjaista betonipohjaa, mutta ensin on laskettava jokaisen tuen paine ja korjattu saatu arvo pylväiden kantavuuteen.

kuormat

Jos otetaan huomioon, että vaahtobetonilohkot koostuvat huokoisesta materiaalista, niin vaahtolohkojen rakennukset ovat kevyempiä kuin rakennukset, jotka on rakennettu käyttäen tiiliä.

Sama määrä valkoista tiiliä on vieläkin painava - noin 2 tonnia.

Neliömetriin sijoitetuilla vaahtolohkoilla on noin 900 kg: n massa.

Näin ollen vaahtolohkamallit ovat 2 kertaa kevyempiä kuin tiilimuodostumat. Kuumat vaahtobetonialustat ovat kuitenkin puisia rakenteita raskaampia myös noin kaksi kertaa.

Tämäntyyppiselle rakennusmateriaalille on olemassa kolme perusta:

Käytännössä käytetään usein nauhalla upotettuja tai monoliittisia. Paalutusperustatyypit soveltuvat yhden kerroksen vaahtolohkotaloihin.

Kussakin tapauksessa on tarpeen tehdä laskelmat ja ottaa huomioon erilaiset vähäiset tekijät. Tästä syystä ei olisi tarkoituksenmukaista antaa yleisiä suosituksia, koska rakentamisen valmisteluvaihe on työläs tehtävä, joka edellyttää huolellisia laskelmia.

Pile-pohjatyyppi

Tämäntyyppinen säätiö käyttää kasa yksittäisenä kantoaallona. Rakennuksen vakaan tuen ansiosta paalut sijoitetaan suurimpaan paineeseen - nämä ovat kantavia seiniä rakennuksen kehän ympärillä ja sen sisäpuolella.

Säätiön yläosassa voi olla suuri grilli, joka ei kosketa maapintaan tai tehdään ilman grillausta. Rakentamismenetelmä tarjoaa jonkin verran vapaata tilaa maan ja talon välillä, jotta maaperän ja pohjavesien kausivaihtelujen rakentaminen estettäisiin.

Pallojen korkeus määräytyy sen etäisyyden mukaan, jossa tiheät kerrokset maaperästä ovat, mikä kestää rakenteen paineen. Kaikkien asennettujen paalujen yhdistelmä on nimeltään pohjan pohja.

Pallorakenteita on kahta tyyppiä:

 • Ripustettavat paalut. Tällaisia ​​paaluihin perustuvaa perustusta käytetään harvoin yksittäisissä asuntorakenteissa laskelmien monimutkaisuuden vuoksi ja tällaisen pohjan muutosten ennustamisen vaikeudesta.
  Tällaisten perustusten rakentamismenetelmä käsittää suuren määrän paaluja, joita pidetään kitkan voiman vuoksi. Tukit eivät täysin perustu kiinteisiin kerrostumiin, minkä vuoksi niitä kutsuttiin roikkuviksi paaluiksi.
 • Tarttuvat paalut. Nämä tuet saavuttavat kiinteät maakerrokset. Luotettavuuden ansiosta säilytyspaalut voivat kuljettaa valtavia kuormia eikä muuttaa niiden suorituskykyä ajan mittaan.
  Tällaista tekniikkaa käyttävät usein yksityiset kehittäjät talojen ja autotallien rakentamiseen.
  Se on sallittu maaperän tutkimisen ja huolellisten laskelmien jälkeen.

Muottien mukaan paalut ovat pyöristettyjä, suorakulmaisia ​​ja teräviä. Valmistusmenetelmän mukaan voi olla teräs, teräsbetoni tai puu, vasara tai ruuvi.

Vaahtobetonialustalle perustetun teknologian rakentaminen on jaettu pölkkyjä ja paaliruuveja varten.

Vaahtobeton talon pino-grilli

Useimmat yksityiset kehittäjät käyttävät sitä. Tukijalat ovat paalut ja lujitettu betoniterä yhdistää rakenteen yhteen.

Päätös riippuu useista tekijöistä:

 • Halu säästää. Säästöt voivat tässä tapauksessa olla jopa 30 prosenttia säätiön rakentamiseen varatuista resursseista. Jos laskelmien tuloksena käy ilmi, että on asennettava yli kymmeniä paaluja, on helpompi valita monoliittinen tai nauhatuki.
 • Rakennusaika. Jos maa on ongelmallinen (talteenotto, pohjaveden pinnan taso), niin paalun perustan rakennusaika voi viivästyä pitkään. Tällöin paalujen tai teipin ruuvin säätö on optimaalinen.
 • Pieni kuorma kotiin merkitsee merkittävää väittelyä paalutyypin hyväksi. Vaikka tämä ei sulje pois suunnittelutyötä.

Palo ja ruuvi pohjaan talon alla vaahtobetonilohkoista

Matala pohja ongelmallisella maaperällä on vaarallinen, koska keväällä voi olla vaikeuksia ovien ja ikkunoiden kanssa. Sama perusta voi antaa halkeaman. Paaliruuvi säätiö poistaa tällaiset vaikeudet, koska paalut ruuvatetaan tarpeeksi syvälle.

Säätiön edut ruuveilla ovat seuraavat ominaisuudet:

 • rakentaminen vie vähän aikaa;
 • itsenäinen työn suoritus;
 • korkeat kantokykyominaisuudet;
 • kustannussäästöt;
 • säätiön rakentaminen ei rajoitu kausiluonteisuuteen;
 • ei jätettä ja roskia;
 • käytetään epätasaisessa maastossa.

Nauhapohja

Kaistaleetille, jolle on ominaista vakaus, monipuolisuus ja yksinkertainen muotoilu. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään suosituimpina kehittäjien keskuudessa. Sitä käytetään talot, aidat, autotallit ja kylpyammeet.

Nauhatalustana on rakennuksen ääriviivaa esittävä raudoitettu betonirakenne. Rakennuskohteen kuormitus on tasaisesti jakautunut koko pohjalle lähes ilman sisäisiä jännityksiä.

Rakennusprosessi on kuitenkin melko työvoimavaltainen, aikaa vievää ja tiukkaa noudattamista erektiotekniikkaan ja äänen laskentaan.

Tällaisia ​​tyyppejä on kolme:

 1. Matala pohja. Sitä käytetään menestyksekkäästi hyvässä maaperässä, jossa kiinteät kerrokset pystyvät kantamaan kuormaa. Pohjaveden pinnan tulee olla alhainen. Massiiviset tiilitalot on pystytetty sillä ehdolla, että maaperä ei pääse kylmä kausi, muuten tällainen säätiö halkeilee.
 2. Kaistaleperän perustus on kahden tyyppinen yhdistelmä. Viittaa vankempiin säätiöihin. Käytetään monimutkaisiin maaperään ja melko raskaisiin rakenteisiin.
 3. Tape-column type. Tällainen säätely tarkoittaa välimuotoa haudattujen ja matala-haudattujen välillä. Se sopii yksityiseen rakentamiseen. On suositeltavaa soveltaa rinteillä sijaitsevilla paikoilla. Kun pohjavesi on tarpeeksi lähellä maata, on suositeltavaa kasaata.

monoliitti

Monoliittinen säätö on kiinteä betoniteräsrakenne. Useimmiten käytetään erikoisteräksiä teräsbetonista, jotka ovat eri muotoisia ja kokoja. Tämäntyyppistä säätiötä käytetään paitsi yksityisessä rakentamisessa, myös suurien esineiden rakentamisessa. Se vaatii erikoislaitteita laadukkaaseen työhön.

Lujitetun betonin rakenteellinen eheys antaa korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Monoliittisten laattojen asennuksen syvyydestä riippuen ne aiheuttavat pinnallisen, hieman syvän ja syvän perustan (pohja on jäätymisen alapuolella).

johtopäätös

Vaahtobetonialojen paaluseoksen edut:

 1. Maa-alueiden ja rakennusmateriaalien vähentämiseen liittyvä kannattavuus.
 2. Pikemminkin käyttökelpoiset rakentamisen ehdot verrattuna teippiin ja monoliittisiin säätiöihin.
 3. Erinomainen luotettavuus ja vakaus, myös ongelmallisissa maissa.
 4. Soveltuu yksityiseen rakennukseen.

Pallojen haitat saattavat johtua vaahtolohkojen riittävän kevytrakenteesta, laskelmien monimutkaisuudesta. Negatiivisten pisteiden poissulkemiseksi mahdollisten virheiden välttämiseksi kannattaa antaa suunnittelutyötä ammattilaisille.