Miten rakentaa untuvapeitto omilla kädillä - teoria ja käytäntö

Useimmiten hirsirakennusta käytetään kylvyn rakentamiseen, vaikka se on kallein materiaali. Kuitenkaan kaikki eivät voi saada tällaisia ​​suuria rahoituskustannuksia ja viettää paljon aikaa. On käynyt ilmi, että on melko mahdollista rakentaa kylpytynnyri ratapöllyksiltä, ​​mitä itse asiassa käsitellään tässä artikkelissa.

Muutamia käsityöläisiä, jotka eivät ehdottomasti ole tyytyväisiä ratapölkkyihin, ovat arvokkaita hirsitalon korvaamia. Kuitenkin halvuutensa ja kestävyytensä ansiosta yhä useammat käsityöläiset menestyksekkäästi rakentavat ja käyttävät laadukkaita ratapölkkyjen rakentamista.

Mitkä ovat ratapölkyt

Haalarit ovat sahatavaraa, joka on käsitelty erityisellä suojaavalla seoksella, nimittäin kreosootilla. Koska ratapölkyt käytetään pääsääntöisesti avoimissa tiloissa, joissa ne ovat alttiimpia erilaisille luonnollisille tekijöille, ne luodaan kestävyyden odotuksin. Kreosootti on myrkyllinen antiseptinen aine, joka estää hajoamisprosessin ja puun käyttöikä kasvaa näin ollen merkittävästi.

Ei ole mikään salaisuus, että useimmiten ratapölkkyjä käytetään materiaalina rautateiden rakentamisessa. Elämän lopussa materiaali vähennetään ajoittain. Nämä ovat ratapölkyt ja hankkivat kesän asukkaita rakentamaan tämän aineen kylpyamme omilla käsillään.

Aineiston edut ja haitat

On toivottavaa, ennen kuin rakennat kylpyammeet ratapölkkeillä omiin käsiinsä, niin paljon kuin mahdollista perehtyä tämän materiaalin tärkeimpiin vahvuuksiin ja heikkouksiin.

Etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • helppo asentaa;
 • kestävyys (kyky palvella yli 20 vuotta);
 • suurin pystytysnopeus.

On myös haittoja:

 • ei kovin houkutteleva ulkonäkö (puutarhurit eivät koskaan koskaan tuota polttareiden ulkopuolista viimeistelyä);
 • tärkein haitta on haitallisen kreosootin läsnäolo, josta lämmitettäessä syntyy myrkyllisiä epäpuhtauksia, jotka voivat merkittävästi vähentää höyryhuoneen vastaanottomenetelmien laatua.

Kuitenkin monista haitoista huolimatta tällaiset kylvyt on rakennettu jo jonkin aikaa.

Määritelmä rakennusaineiden kanssa

Kylpypyyhkeiden tulisi olla vahvoja, joten valintaa tulisi lähestyä erityisen huolellisesti. Suurin osa puutarhureista mieluummin ostaa käytettyjä ratapölkkyjä, vaikka löydät uutta materiaalia myynnistä.

Käytettyä materiaalia yritetään valita paitsi alhaisin kustannuksin myös siitä syystä, että viimeisten 10-12 vuoden aikana ratapölkkyjen käytön myrkyllinen kreosootti katoaa lähes kokonaan.

Jos todella haluat rakentaa kylpyläosaston, joka kestää useita vuosia, silloin materiaalin valinnassa on hyödyllistä ottaa huomioon useita hyödyllisiä vinkkejä:

 1. Kun ostat, ota huomioon, että eri paikoissa he voivat tarjota erilaisia ​​laatuja. Tältä osin älä osta materiaalia ensiksi. Usein ihmiset tekevät juuri niin, minkä yhteydessä on olemassa tapauksia, joissa laadukkaan materiaalin sijaan he joutuvat erilaisiin mädäntyviin puuhun. Loppujen lopuksi, jos rakentaisit tällaisten ratapölkkyjen kylpyamme, hän pystyy palvelemaan noin kolme vuotta, minkä jälkeen hänet ei enää korjata.
 2. Jotta voit määrittää todella laadukkaat ratapölkyt, sinun on lyödä ne vasaralla - heidän pitäisi antaa tylsää ääntä.

Mikä säätiö on parempi valita

Ponnahduslautan pohja voi olla yksi seuraavista kahdesta tyypistä:

Nahkatyypin tyyppi katsotaan laadullisemmaksi ja kestävämmäksi, mutta sinä vietät hieman enemmän rahaa materiaalin kirjanmerkkiin. Vaikka rakennuspaikan maaperä on vakaa, on mahdollista sijoittaa pylväsperusta.

Kylvyn rakentaminen

On aika harkita välittömästi kylvynrakentamisjärjestystä ratapölkistä.

On noudatettava useita ehdotettuja suosituksia:

 1. Ensinnäkin saamme materiaalin. Kylpyammeen rakentamisen täytyy ostaa jonnekin satoja laatua, joka on vahva, ratapölkyt.
 2. Pohjustuksen ja sen jälkeisen jähmettymisen jälkeen on asetettu vedeneristyskerros. Tätä varten betonin pinta voidellaan nestemäisellä bitumimastilla ja kaksi kerrosta kattohuopaa asetetaan päälle.
 3. Nyt on ratapölkkyjen aloituskruunu. Ensimmäinen rivi on asetettava säleille, minkä vuoksi ratapölkyt eivät kosketa pohjaa.
 4. Jokainen peräkkäinen ratapölkky on kiinnitetty edelliseen pikiyhteyteen. Ensimmäisen rivi- ja säätiön välinen kuilu puhaltaa rakennus (kokoonpano) vaahdolla.
 5. Ensimmäisen kruunun yläpuolelle asetetaan lämmitin, joka voi toimia hinauksessa, sammassa, juuttina ja muissa materiaaleissa, joita käytetään yleisesti hirsaketjussa.
 6. Lämmittimellä tehdään seuraava kruunu. Kiinnitys tapahtuu "kielen ja uran" menetelmän mukaisesti, mutta asiantuntijat suosittelevat turvautumalla ylimääräiseen jäykistysliitokseen. Se toteutetaan leikkaamalla reikiä vastakkaisissa päissä ratapölkkyihin kiinnikkeiden kiinnittämiseksi.

Kaikki kiinnikkeet ja piikit on leikattava erittäin tarkasti. Merkki ja leikkaus "silmällä" on ehdottomasti kielletty, koska tällainen lähestymistapa voi johtaa rakenteen vääristymiseen ja halkeamien ilmenemiseen.

Lopuksi

Yllä, pohdimme, kuinka rakentaa nukkuja kylpyamme omilla käsillämme. Tämän seurauksena voimme päätellä, että yleensä kylvyn rakentamisessa ei saa olla mitään komplikaatioita. Tärkeintä on, että kylpy on osoittautunut korkealaatuiseksi, sinun on lähestyttävä kysymystä vastuullisesti, ei jättää huomiotta edellä mainittuja suosituksia ja sääntöjä ammattilaisten. Katso myös: "Kuinka rakentaa kylpyamme perustuksesta kattoon."

Ja sitten kylpy kestää hyvin kauan, ei kymmenen vuotta, pitäen lämpimänä ja viihtyvänä jopa kylmin talven aikana.

Kuinka kylpyttää ratapölkyt omalla kädelläsi?

Haarojen etuja ja haittoja ratapölkistä

Pyyhkikää omat kädet

Haalarit ovat sahatavaraa, joka on käsitelty erityisellä suojaavalla aineella - kreosootilla. Tämä työkalu on myrkyllinen antiseptinen aine, joka lisää pinnoitteiden kestävyyttä estäen materiaalin mätänemästä.

Ratakapasiteetin rakentamiseen käytetään nukkareita, jotka voidaan poistaa käytöstä eri syistä (esimerkiksi käyttöikä on kulunut umpeen). Tyypillisesti nämä ratapölkyt, useimmat kesän asukkaat käyttävät omien talonsa rakentamisessa, joista yksi on ratapölkky.

Ullakylvyn etuja ovat seuraavat:

 • Halvatun ratapölkyt johtuvat kylvyn rakentamisen kustannuksista
 • Kylpy on helppo asentaa
 • Rakennuksen korkea kestävyys (käyttöikä jopa 20 vuotta)
 • Nopea työskentely vähintään 2 työntekijän rakentamisessa (ei välttämättä päälliköitä)

Kuten näette, kylpyläosaston tärkein etu ratapölistä on edullinen ja nopea rakentaminen rakennukselle.

Mitä tulee haaran haittoihin ratapölkistä, tärkein haitta on kylvyn haitallisuus johtuen kreosootin erityisestä tuoksusta. Kun kylvyt lämmitetään sisä- tai ulkopuolelta, kreosootti alkaa päästää haitallisia epäpuhtauksia, mikä heikentää mukavuus viihtyvyyteen. Tästä huolimatta monta vuotta peräkkäin puutarhurit käyttävät omien käsiensa avulla rakettien rakentamista.

Kuinka valita kylpypyyhkeet kylpyyn?

Ennen kuin käytät talonrakennusteknologiaa ratapölkistä omalla kädelläsi, on kiinnitettävä huomiota rakennusaineiden oikeaan valintaan.

Kuten ymmärrät, useimmat puutarhurit käyttävät käytettyjä rautatietoliitoksia, jotka on lopetettu, mutta myös uusia rautatieyhteyksiä. Syy, miksi jokainen käyttää mieluummin käytettyjä ratapölkkyjä kylvyn rakentamiseen, on se, että tämä vaihtoehto on halvempi, ja ratapölkyt itseään lähes kokonaan rikkovat haitallisen kreosootin 10-12 vuoden palveluksen aikana.

Mitä tulee polttopuiden määrään kylvyn rakentamiseksi omilla kädillä, on välttämätöntä ostaa vähintään 100 kappaletta.

Kiinnitän huomionne siihen, että usein puutarhurit ostavat "kissan pussiin": mädätetyt ratapölkyt, jotka ovat jo märehtineet sisäpuolelta. Jos kylpylä on rakennettu tällaisista ratapölkistä, 2-3 vuodenaikaa rakennus epäonnistuu ja rahat ja ponnistelut yksinkertaisesti heitetään tuulessa.

Jotta ei käytetä käytettyjä ratapölkkyjä, sinun täytyy koputtaa se vasaralla ennen ostoa. Kuurosoundi tekee selväksi, että nukkuja on vielä kokonaisena ja kestää vähintään 15-20 vuotta.

Kiinnitämme huomionne siihen, että saunan rakentaminen ratapölkkeiltä omilla käsillään on paljon negatiivisia arvosteluja. Huolimatta siitä, että ratapölkkyjen jakelijat sanovat, että ratapölkyt eivät enää anna epämiellyttäviä hajuja, ja et kuule epämiellyttävyyttä korkealaatuisten seinien eristyksen kanssa, kylpyhuonevalmistajat polttouuneista väittävät, että on mahdotonta päästä eroon epämiellyttävistä hajuista useiden vuodenaikojen jälkeen seinät ja katto.

Teknologia rakennetaan kylpylöitä ratapölkistä omilla käsillään

Joten olet hankkinut yli 100 koko ratapölkyt, nyt kääntykää saunan rakentamiseen omiin käsiisi. Aluksi on huomattava, että ratapölkkyjen asentaminen on tekniikka, joka on samanlainen kuin hirsitalon rakentaminen.

Kylvyn nykyisen projektin pohjalta valmistelemme maastoa ja täytämme säätiön. Asiantuntijat suosittelevat kylpyläosastojen rakentamista, mutta olemme yhä luotettavamman nauhapohjan kannattajia.

Ponnistelujen pohja

Heti kun pohja kovettuu, teemme sen vedeneristys. Tätä varten me päällystämme betonia sulavalla bitumimateriaalilla, jonka päälle asetamme kateaineen kahteen kerrokseen.

Seuraavaksi asetetaan ensimmäiset ratapölkyt. Kiinnitämme huomiota siihen, että ratapölkyt on asetettava säleille, mikä estää alhaisemman vanteen pääsemästä pohjaan. Niitit on yhdistettävä toisiinsa, kun taas alempi kruunu ei ole kiinnitettävissä säätöön (alhaiset ratapölkyt kylvyn alle eivät "pelata"). Kun alempi kruunu on asetettu, on suositeltavaa puhaltaa asennusvaahto pohjan ja ratapölkkyjen väliin.

Rakentaminen kylpyammeet ratapölkyt

Ensimmäisen kruunun päälle aseta eriste. Materiaali lämpenemiseen voi olla juutti, sammale, hinaus ja muut materiaalit hirretöntä sulkemista varten. Lämmittimen päälle on asetettava loput kruunut koko kylpyammeen korkeudelle. Kuten edellisessä tapauksessa, vanteet kiinnitetään "groove-thorn" -menetelmällä, mutta on lisäksi suositeltavaa käyttää jäykistysliitäntää (reikiä tehdään nastat - metallilevyt, jotka pitävät ratapölkyt) jokaisen nukkujan molemmille vastakkaisille puolille. Kiinnitämme huomionne siihen, että piikkejä ja muita kiinnikkeitä on leikattava täsmälleen eikä silmällä, muuten polkupyörien koko kylpy on puutteita ja vääristymiä. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota siihen, että kruunut on asetettava lyönti- ja rakennustasolla, kaikki ratapölkyt tulisi asettaa vaakasuoraan.

On huomattava, että kylpylärakennuksen rakentaminen on tärkeä ominaisuus ratapölkistä omilla kädillä: tärkeintä on se, että sisäseinät ovat täysin tasaiset, jos niiden ulkopuolella on epäsäännöllisyyksiä, ne voidaan piiloutua sivuseinän tai muun viimeistelyaineiston takana.

Päällysrakenteinen ulkopinta

Ponnauteiden kylpyhuonekalusteiden ikkunoista ja ovista on suositeltavaa "upottaa" nämä elementit, kun kaikki kruunut on asennettu. Luominen teknisten reikien alla ikkunoiden ja ovien kylpyyn ratapölkyt vaiheessa laittaa vanteet on erittäin työläs prosessi. On parasta ensin koota vanteet ja sitten moottorisahan avulla leikata huolellisesti lasketut suorakulmat ovien ja ikkunoiden alle.

Leikkaa aukot kylpylän oviin ratapölkistä

Kun kaikki kruunut on asetettu, on tarpeen katkaista katto ja eristää seinät, lattia ja katto. On myös suositeltavaa suorittaa kylpyammeiden ensisijainen paistinpenkki ompeleilta omilla kädillä ja sitten jättää rakennuksen vuodeksi kokonaan kutinaan. Kun ratapölkyt ovat istumassa, palaamme kylvyn rakentamiseen loppuun: pysyy vain poikien toisioketjun loppuun, kylvyn sisätilaan, asenna kaikki laitteet ja nauti kauan odotetusta lepoajasta!

Ullakkolaatikon rakentaminen

Se on koko tekniikka, jonka avulla saunan rakentaminen ratapölistä omalla kädelläsi! Kuten näette, tekniikka on melko yksinkertainen, eikä se vaadi lisäkustannuksia materiaalin ja asiantuntijoiden työn suhteen. Tästä huolimatta suosittelemme edelleen käyttämään tiiliä, lohkopaikkaa tai vaahtoblokkia kylpyammeen rakentamiseen. Näiden materiaalien kylpy on kestävämpi, ja mikä tärkeintä, mukava ja turvallinen

Valokuvan esimerkkejä talvikaupasta polttareita

Näin itsetietoinen nukkuiva kylpy näyttää:

Suosittelemme myös lukemaan artikkelin: leirihaun edut ja asennus!

Pyyhkikää omat kädet

Kuinka kylpyttää ratapölkyt omalla kädelläsi?

Haarojen etuja ja haittoja ratapölkistä

Pyyhkikää omat kädet

Haalarit ovat sahatavaraa, joka on käsitelty erityisellä suojaavalla aineella - kreosootilla. Tämä työkalu on myrkyllinen antiseptinen. mikä itse asiassa lisää ratapölkkyjen kestävyyttä estäen materiaalin mätänemästä.

Ratakapasiteetin rakentamiseen käytetään nukkareita, jotka voidaan poistaa käytöstä eri syistä (esimerkiksi käyttöikä on kulunut umpeen). Tyypillisesti nämä ratapölkyt, useimmat kesän asukkaat käyttävät omien talonsa rakentamisessa, joista yksi on ratapölkky.

Ullakylvyn etuja ovat seuraavat:

 • Halvatun ratapölkyt johtuvat kylvyn rakentamisen kustannuksista
 • Kylpy on helppo asentaa
 • Rakennuksen korkea kestävyys (käyttöikä jopa 20 vuotta)
 • Nopea työskentely vähintään 2 työntekijän rakentamisessa (ei välttämättä päälliköitä)

Kuten näette, kylpyläosaston tärkein etu ratapölistä on edullinen ja nopea rakentaminen rakennukselle.

Mitä tulee haaran haittoihin ratapölkistä, tärkein haitta on kylvyn haitallisuus johtuen kreosootin erityisestä tuoksusta. Kun kylvyt lämmitetään sisä- tai ulkopuolelta, kreosootti alkaa päästää haitallisia epäpuhtauksia, mikä heikentää mukavuus viihtyvyyteen. Tästä huolimatta monta vuotta peräkkäin puutarhurit käyttävät omien käsiensa avulla rakettien rakentamista.

Kuinka valita kylpypyyhkeet kylpyyn?

Ennen kuin käytät talonrakennusteknologiaa ratapölkistä omalla kädelläsi, on kiinnitettävä huomiota rakennusaineiden oikeaan valintaan.

Kuten ymmärrät, useimmat puutarhurit käyttävät käytettyjä rautatietoliitoksia, jotka on lopetettu, mutta myös uusia rautatieyhteyksiä. Syy, miksi jokainen käyttää mieluummin käytettyjä ratapölkkyjä kylvyn rakentamiseen, on se, että tämä vaihtoehto on halvempi, ja ratapölkyt itseään lähes kokonaan rikkovat haitallisen kreosootin 10-12 vuoden palveluksen aikana.

Mitä tulee polttopuiden määrään kylvyn rakentamiseksi omilla kädillä, on välttämätöntä ostaa vähintään 100 kappaletta.

Kiinnitän huomionne siihen, että usein puutarhurit ostavat "kissan pussiin": mädätetyt ratapölkyt, jotka ovat jo märehtineet sisäpuolelta. Jos kylpylä on rakennettu tällaisista ratapölkistä, 2-3 vuodenaikaa rakennus epäonnistuu ja rahat ja ponnistelut yksinkertaisesti heitetään tuulessa.

Jotta ei käytetä käytettyjä ratapölkkyjä, sinun täytyy koputtaa se vasaralla ennen ostoa. Kuurosoundi tekee selväksi, että nukkuja on vielä kokonaisena ja kestää vähintään 15-20 vuotta.

Kiinnitämme huomionne siihen, että saunan rakentaminen ratapölkkeiltä omilla käsillään on paljon negatiivisia arvosteluja. Huolimatta siitä, että ratapölkkyjen jakelijat sanovat, että ratapölkyt eivät enää anna epämiellyttäviä hajuja, ja et kuule epämiellyttävyyttä korkealaatuisten seinien eristyksen kanssa, kylpyhuonevalmistajat polttouuneista väittävät, että on mahdotonta päästä eroon epämiellyttävistä hajuista useiden vuodenaikojen jälkeen seinät ja katto.

Teknologia rakennetaan kylpylöitä ratapölkistä omilla käsillään

Joten olet hankkinut yli 100 koko ratapölkyt, nyt kääntykää saunan rakentamiseen omiin käsiisi. Aluksi on huomattava, että ratapölkkyjen asentaminen on tekniikka, joka on samanlainen kuin hirsitalon rakentaminen.

Kylvyn nykyisen projektin pohjalta valmistelemme maastoa ja täytämme säätiön. Asiantuntijat suosittelevat kylpyläosastojen rakentamista, mutta olemme yhä luotettavamman nauhapohjan kannattajia.

Ponnistelujen pohja

Heti kun pohja kovettuu, teemme sen vedeneristys. Tätä varten me päällystämme betonia sulavalla bitumimateriaalilla, jonka päälle asetamme kateaineen kahteen kerrokseen.

Seuraavaksi asetetaan ensimmäiset ratapölkyt. Kiinnitämme huomiota siihen, että ratapölkyt on asetettava säleille, mikä estää alhaisemman vanteen pääsemästä pohjaan. Niitit on yhdistettävä toisiinsa, kun taas alempi kruunu ei ole kiinnitettävissä säätöön (alhaiset ratapölkyt kylvyn alle eivät "pelata"). Kun alempi kruunu on asetettu, on suositeltavaa puhaltaa asennusvaahto pohjan ja ratapölkkyjen väliin.

Rakentaminen kylpyammeet ratapölkyt

Ensimmäisen kruunun päälle aseta eriste. Materiaali lämpenemiseen voi olla juutti, sammale, hinaus ja muut materiaalit hirretöntä sulkemista varten. Lämmittimen päälle on asetettava loput kruunut koko kylpyammeen korkeudelle. Kuten edellisessä tapauksessa, vanteet kiinnitetään "groove-thorn" -menetelmällä, mutta on lisäksi suositeltavaa käyttää jäykistysliitäntää (reikiä tehdään nastat - metallilevyt, jotka pitävät ratapölkyt) jokaisen nukkujan molemmille vastakkaisille puolille. Kiinnitämme huomionne siihen, että piikkejä ja muita kiinnikkeitä on leikattava täsmälleen eikä silmällä, muuten polkupyörien koko kylpy on puutteita ja vääristymiä. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota siihen, että kruunut on asetettava lyönti- ja rakennustasolla, kaikki ratapölkyt tulisi asettaa vaakasuoraan.

On huomattava, että kylpylärakennuksen rakentaminen on tärkeä piirre ratapölkistä omilla kädillä: tärkeintä on se, että sisäseinät ovat täysin sileät, jos ulkopuolisia on epäsäännöllisyyksiä, ne voidaan piilottaa sivuraiteen takana. tai muuta viimeistelyainetta.

Päällysrakenteinen ulkopinta

Ponnauteiden kylpyhuonekalusteiden ikkunoista ja ovista on suositeltavaa "upottaa" nämä elementit, kun kaikki kruunut on asennettu. Luominen teknisten reikien alla ikkunoiden ja ovien kylpyyn ratapölkyt vaiheessa laittaa vanteet on erittäin työläs prosessi. On parasta ensin koota vanteet ja sitten moottorisahan avulla leikata huolellisesti lasketut suorakulmat ovien ja ikkunoiden alle.

Leikkaa aukot kylpylän oviin ratapölkistä

Kun kaikki kruunut on asetettu, on tarpeen katkaista katto ja eristää seinät, lattia ja katto. On myös suositeltavaa suorittaa kylpyammeiden ensisijainen paistinpenkki ompeleilta omilla kädillä ja sitten jättää rakennuksen vuodeksi kokonaan kutinaan. Kun ratapölkyt ovat istumassa, palaamme kylvyn rakentamisen loppuun: kaiken jäljellä on joudumme suorittamaan poikien toissijainen tiivistys loppuun kylpyammeen sisäpuolella. asenna kaikki laitteet ja nauti kauan odotetusta lepoajasta!

Kuinka makaamaan ratapölkyt

Jos päätät nukkua ratapölkyt omalla kädelläsi, odottavat pari miellyttävää hetkeä - kylpy on rakennettu melko nopeasti, ja rahaa osoittautuu melko kalliiksi. Ja jos sinun täytyy kutsua erikoislääkäreitä hirsitalon leikkaamiseen, voit itse kylpyttää ratapölkyt, jos noudatat ohjeita.

Työtä varten tarvitaan kumppani ja valmis paikka kylpyyn.

Suunnitteluvaihe ja valmistelu

Bathin rakentamiseen ei sovi mitään ratapölkkyjä. Rakennusmateriaalien markkinoilla voit ostaa sekä uusia ratapölkkyjä että käytettyjä. Kylpykoneen rakentamiseen on parempi valita käytetty polkupyörät, koska suojaavan koostumuksen haju on todennäköisesti kadonnut, mitä ei voida sanoa uusista ratapölkistä. Myös ratapölkyt kestävät paremmin lämpötilan ja kosteuden vaihteluita. No, iso plussa on se, että sitä käytetään. ratapölkyt ovat paljon halvempia kuin uudet.

Kuinka monta ratapölkkyä tarvitset kylpyyn?

Ei iso kylpyamme kestää noin 100 puusäleikköä, jotka ovat jo 10-20 vuotta vanhoja. kylpyammeen ratapölkyt rakentuvat talon rakentamisen periaatteelle baarista.

Kylpylöiden rakentamisen vaiheet ratapölkistä

1. Kun olet suunnitellut kylvyn sivuston, sinun on tehtävä säätiö. Alapatyyppi riippuu maaperän ominaisuuksista ja topografiasta, mutta useimmiten ne tekevät pylväsperustaisia, koska ne on asennettu nopeasti ja ne eivät ole kalliita.

2. Ennen ensimmäisten ratapölkkyjen asettamista on välttämätöntä asettaa kerros vedenpitävyyteen ratapölkkyjen ja pohjan välillä. Näihin tarkoituksiin sopii täydellisesti rullatun kateaineen. Sitten vedeneristyslaipan päälle asetetaan kerros, joka toimii erinomaisena lämpöeristeenä.

3. Huolehdi kiinnikkeistä etukäteen. Valmistele niittejä, metallisia, ne tarvitsevat kiinnittämään ratapölkyt yhteen. Ennen valintaa ratapölkyt paksuus ja pituus. Ponnainten päät on yhdistetty piikkiin ja eristetty hinauksella, sitten kiinnitettiin kiinnikkeillä.

4. Jokaisen seuraavan krs: n asettaminen on tärkeää tietää yksi hetki - ratapölkyt on kohdistettu pystysuoraan sisäseinillä. Ulkoseinien puutteet voidaan sulkea julkisivumateriaaleilla.

5. Jokaisen ratapölkkyjen välissä on oltava vetoketju. Kuivausseinien lujuuden lisäämiseksi on mahdollista porata reikiä ratapölkkyjen päissä 50 cm: n etäisyydellä porojen reikien ja metallisten tappien asettamiseksi. Seuraavassa rivissä ne myös porata reikiä ja työnnä ratapölkyt näihin tappeihin. Älä unohda käyttää tasoa ja lyijyä, niin että malli osoittautui tasaiseksi.

6. Määritä myös suunnitteluvaiheessa, mistä löydät ikkunat ja oven kylpyyn. Aukot leikataan sähkösahalla, kun seinät on pystytetty. Kaikkien seinien on oltava kytkettynä metallisiin tappeihin.

Minkä katon tehdä ratapölkkyyn?

Ei ole paljon keksintöä. Sileä päällinen katto on paras vaihtoehto kylpyyn ratapölkistä. Tällainen katto voidaan peittää liuskekivellä tai metallilevyllä.

Täällä voit lukea:

Kylpypyssy ratapölkistä, kylpyläprojekteja ratapölkistä, Kuinka monta ratapölkkyjä tarvitaan kylpyammeen rakentamiseen, kuinka monta metriä rautatien ratapölkkyjä, tarvitset ratapölkkyjä kylpylälle 5-4

Pyyhkikää omat kädet

Rakennuspalkit ovat yksi kannattavimmista materiaaleista kylpyammeiden rakentamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään sekä kreosootilla että käsittelemättömiä ratapölkkejä.

Haalarit ovat niin suosittuja nimenomaan halvuutensa takia. On havaittavissa, että kreosootti on hyvin haitallinen ihmisten terveydelle ja kuumennettaessa päästää haitalliset aineet, mutta sen kysyntä ei vähene.

Kiinnitä huomiota! Pienten kylpyammeiden rakentamiseen on varattava ratapölkyt 70-100 kappaletta.

Erotustekniikka

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen valita sopivat ratapölkyt työn tekemiseksi lajittelemalla ne. Voit tehdä tämän poistamalla materiaalin, jolla on syviä halkeamia pinnalle tai muita merkittäviä vikoja. Jos on vähän vahinkoa, ratapölkkyjä voidaan käyttää ensimmäisen kruunun asettamiseen.

Vedeneristyslaite

Pohjan vedenpitävä laite Varustetun perustuksen ja asetettujen ratapölkkyjen välinen rako on eristettävä

kosteutta. Tämä saavutetaan kaatamalla sula bitumi pohjan pohjaan myöhemmällä kattolamateriaalilla. Samoin vielä yksi kerros levitetään bitumin viimeisen kiinteytymisen jälkeen.

Ponnauteiden valmistelu

Hankkeiden monimuotoisuus on melko suuri, mutta valinnasta riippumatta päärooli on ensimmäinen kruunu. Tätä varten on syytä poimia samat ratapölkyt, joiden poikkileikkaus on 20 x 20 cm, koska niiden kiinnittäminen päiden väliin tehdään samankokoisia pistokkaita. Älä luota silmiisi, muuten sinun täytyy viettää aikaa sovittamalla ja hienosäätää.

Voit valita minkä tahansa leikkaustyypin, jonka mukaan sinun on valmisteltava malli. Se on hänen puolestaan ​​ja hänen pitäisi tehdä pistokkaita kaikilla ratapölkillä.

Alkuperäisen kruunun asettaminen

 1. Ensinnäkin sinun on asetettava säleet säätöön, mikä estää kosketuksen ratapölkytilanteiden kanssa. Myös tämä on välttämätöntä ilmanvaihtoa varten.
 2. Tämän jälkeen jatka ensimmäisen kruunun asettamista, joka on sijoitettava vaakasuoraan. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä tasoa.
 3. Liitä ratapölkyt toisiinsa, täytä välilyönti niiden ja pohjan välillä vaahdolla. Ensimmäistä kruunua ei tarvitse kiinnittää säätöön, koska rakenteen lopullinen paino antaa tarvittavan vakauden.
 4. Kruunulle asetetaan lämpöeristyskerros (hinaus, juutti tai sammaleikkaus), joka kiinnitetään rakennustyöntäjän avulla.

Seuraavien kruunujen asennus

Seuraavat kruunut on pinottu tiukasti vaakasuoraan kiinnittämällä ne edelleen toisiinsa. Kiinnittimien ratapölkyt tulisi kantaa nastat tai metalliset nastat sen jälkeen, kun reiät on purettu. Kiinnittimien ja reikien halkaisijan on oltava täysin identtinen.

Kiinnitä huomiota! Kaikki kruunut on asennettu ja käsitelty samalla tavalla kuin ensimmäinen. Tämä on välttämätöntä, jotta kylvyn kestävyys ja luotettavuus saadaan ratapölistä. Kahta viimeistä kruunua ei kuitenkaan tarvitse yhdistää, koska ne tulevaisuudessa poistetaan, kun kattopalkit on asennettu.

Laiteikkunat ja ovet

Asuntovaunujen ikkunoiden ja ovien asennus ratapölkistä. Ovet voidaan tehdä sekä rakennuksen aikana että sen valmistuttua. Kun otetaan huomioon alhaisemmat työvoimakustannukset, kannattaa toista vaihtoehtoa: sinun tarvitsee vain leikata tarvittavat reiät valmiissa hirsitalossa moottorisahalla.

Päättäessä asentaa ovenkehykset rakennusvaiheessa valmistele monimutkaista prosessia ja huomioi valmiin rakenteen mahdollista kutistumista. Tällöin sisäänrakennetut laatikot saattavat aiheuttaa sen epätasaisuuksia, mikä puolestaan ​​saattaa vaatia lisäkorjausta.

Lopulliset vaiheet

Kuinka kaataa penkkejä

Viimeisessä rakennusvaiheessa laudat levyt, joiden paksuus on 55 cm, ja aseta sitten liuskekivi tai kattotarvikkeet rakennukseen. Jätä kylpyamme 6 kuukauteen ilman koskettamista tarvittavan kutistumisen vuoksi.

Kun rakenne on kutistunut, voit aloittaa sen sulkemisen. Tee tämä varastointi vasaralla ja puun tai metallin saumaamalla. Jos et löytänyt tätä työkalua myymälästä, tee se itsellesi käyttämällä sähköistä palapeliä.

Sulje kylpyamme seuraavasti: lämmitin kierretään tiukassa köydessä ja työnnetään kruunujen ratapölkkyjen väliin. Tuloksen tulee olla täysin litteä ja tiukka lämpöeristetty sauma. Tätä vaihetta ei tarvitse tehdä alkutarkoituksessa juutti- kuitujen lämmitysmateriaalina, koska tämä eristys on melko tiheä.

Ulkoisen houkuttelevuuden rakenteen ansiosta voit päällystää sen sivuseinällä tai muulla valitsemallasi materiaalilla.

Tällöin haaran rakentaminen ratapöllyksiltä katsotaan täydelliseksi ja tekniikan huolellisella tutkimuksella sen ei pitäisi antaa teille ylitsepääsemättömiä vaikeuksia prosessissa. Pääasia on kärsivällisyys, joka maksaa lopulta.

Ponnauteiden sauna - rakentaa itsenäisesti

Suosituin ja samaan aikaan kalojen rakentamisen kallein materiaali on blockhouse. Ja koska hirsitalon rakentaminen vaatii huomattavia taloudellisia investointeja ja vie paljon aikaa, ei joka kesällä asuva päättää tällaisen rakennuksen rakentamisesta. Erityinen tapa ulos tilanteesta on ratapölkky - halpa ja melko kestävä vaihtoehto.

Monet käsityöläiset eivät edes pidä ratapölkkyjä täysimittaisena rakennusmateriaalina. Samanaikaisesti käsityöläiset, jotka haluavat säästää rahaa, ovat aktiivisesti pystyttämässä nukkuja-rakennuksia samalla kun he saavat laadukasta rakentamista. Miten rakentaa kylpy omalla kädellä polkuista, puhumme tässä artikkelissa.

Kuvassa - rakentaminen kylpyamme ratapölkyt.

Muutamia sanoja rakennusmateriaaleista

Haalarit ovat sahatavaraa, jota käsitellään erityisellä suojaavalla aineella - kreosootilla. Koska ratapölkkyjen käyttö kuuluu avoimiin alueisiin erilaisten luonnollisten tekijöiden vaikutuksesta, niiden perustamisen tärkein kriteeri on kestävyys. Kreosootti on myrkyllinen antiseptinen aine, jonka avulla puun kestävyys kasvaa huomattavasti, koska sen mätä on estetty.

Kuten tiedätte, ratapölkkien päätavoite on käyttää rautateiden rakentamisessa, jossa ne voidaan poistaa useista syistä (esimerkiksi elämän loppu). Useimmat puutarhurit käyttävät näitä materiaaleja, joiden avulla hoidetaan ratapölkyt, jotka on valmistettu ratapölkistä omilla käsillään.

Kirjoitettu ratapölkyt, joista useimmiten rakentaa kylpy talonmestarit.

Edut ja haitat

Ennen kuin rakennat kylpyamme ratapölkillä, sinun tulisi olla tietoinen tämän materiaalin tärkeimmistä eduista ja haitoista. (Katso myös artikkeli Ominaisuudet turkkilaisen kylpy Hamam)

edut

 1. Alhainen hinta.
 2. Helppo asennus.
 3. Korkea kestävyys. Tällaiset rakennukset palvelevat yli 20 vuotta.
 4. Korkea kokoontumisnopeus.

puutteet

 1. Houkutteleva ulkonäkö. Kesän asukkaat harvoin viilentävät tällaisia ​​rakennuksia.
 2. Tärkein haitta on kreosootin haitallisuus. Lämmityksen vuoksi se alkaa tuoda haitallisia epäpuhtauksia ilmaan, jolla on myös epämiellyttävä tuoksu, mikä heikentää merkittävästi höyryhuoneen mukavuutta.

Kuitenkin puutteista huolimatta nukkujauhojen rakentaminen on ollut käytössä jo vuosia.

Materiaalien valinta rakentamiseen

Pöytätasku olisi rakennettava kestävällä materiaalilla, jonka valinnassa olisi kiinnitettävä asianmukaista huomiota. Useimmat talliomistajat valitsevat käytetyn materiaalin, vaikka vapailla markkinoilla on myös uusia ratapölkkejä. (Ks. Myös artikkeli Saunojen hankkeet pyöristetystä lokista: vaihtoehdot)

Tämä selittyy paitsi käytöstä poistetun rakennusmateriaalin alhaisemmasta hinnasta myös siitä, että 10-12 vuoden käytön aikana haitallinen kreosootti katoaa kokonaan puusta.

Krakattomat rakennusmateriaalit on hävitettävä.

Jos tavoitteesi on luotettava kylpyamme ratapölkyt, silloin valittaessa materiaalia, sinun pitäisi kuunnella useita vinkkejä:

 1. Kaikki materiaali ei ole yhtä hyvä. Siksi ei ole tarpeen suorittaa ensimmäistä virkettä. Hyvin usein puutarhurit ostavat tällaisia ​​rakennusmateriaaleja satunnaisesti - ja tämä on ensimmäinen virhe, koska olet todennäköisesti luiskahtanut jo märkäpuun. Ja jos rakennat rakennuksen tällaisista raaka-aineista, se palvelee sinua enintään 3 vuodenaikaa, minkä jälkeen se epäonnistuu, eikä sitä korjata.
 2. Varmista ostetun materiaalin laatu napauttamalla sitä vasaralla. Äänen on oltava kuuro.

Valitse säätiö

Ponnauteiden kylpyammeet voivat olla kahdentyyppisiä:

Valokuvasarakkeessa.

Nauhapohja on luotettavampi, mutta myös sen järjestely maksaa melko suuria kuluja. Jos maa on vakaa, on mahdollista rakentaa sarakepohjaan.

Kylpyammeen rakentaminen

Niinpä rakentaa kylpyläalusta ratapöllyksiltä.

Tässä on yksinkertainen ohje:

 1. Me ostamme materiaalia. Työssä tarvitaan noin sata laadukasta ja vahvaa ratapölkkyä.
 2. Teemme jäykistetyn pohjan vedenpitävyyden. Tätä varten sinun on pinnoitettava betoni sulavalla bitumimastilla. Kipsimaalauksen päälle asetamme kateaineen kahteen kerrokseen.
 3. Sijoitamme ensimmäiset ratapölkyt.

Vihje!
Aluslevyt on sijoitettava säleisiin, jolloin pohjan ja alareunan välinen kosketus estetään.

 1. Ponnauteiden liittäminen keskenään tapahtuu piikkiyhteyden avulla. Kun ensimmäinen kruunu on asetettu, sen ja pohjan välinen rako tiivistetään vaahdolla.

Ensimmäisen kruunun asettaminen.

 1. Asettamme eristyksen ensimmäisen kruunun päälle. Lämpenemisen materiaali voi olla sammal, hinaus, juutti ja muut leikkuuterille tarkoitetut materiaalit.
 2. Aseta seuraava kruunu eristyksen päälle. Kiinnitys suoritetaan "groove-thorn" -menetelmällä, mutta asiantuntijat suosittelevat lisää messinkiliitoksen käyttöä. Voit tehdä tämän haarukoiden kahdella vastakkaisella sivulla katkaisemalla hylsyjen reiät (metallilevyt, jotka pitävät ratapölkyt). (Katso myös artikkeli Bathin katon eristämisominaisuudet)

Torvet ja muut kiinnikkeet on leikattava tarkalleen eikä missään tapauksessa silmään. Muussa tapauksessa suunnittelussa on vääristymiä ja aukkoja. Kruunut on asetettava rakennustasolla ja luodilla.

Kruunujen väliin sijoitetaan eristysliuskoja, jolloin rakennetaan seiniä.

johtopäätös

Pohdimme, kuinka rakentaa kylpyamme omilla käsillään ratapölkistä. Kuten näette, tässä prosessissa ei ole ongelmia. Jotta kaiken työn voi suorittaa korkeimmalla tasolla, sinun on noudatettava tiukasti edellä mainittuja suosituksia ja ammattilaisten antamia ohjeita.

Sitten kylpylärakennus palvelee sinua yhdellä vuosikymmenellä, mikä antaa lämpöä ja mukavuutta kylmimmillä talvikuukausilla. Saat lisätietoja aiheesta tutustumalla videoon tässä artikkelissa.

Onko mahdollista rakentaa käytettyjä ratapölkkyjä? Jos on, miten?

On mahdotonta rakentaa kylpyhuonetta käytetyistä ratapölkistä.

Puiset ratapölkyt ovat kyllästettyjä kreosootilla, se on hyvin haitallinen aine.

Jos asut tai olet ollut eri vuodenaikoina vieraillessasi talon, joka on rakennettu käytetyistä ratapölkistä, olet todennäköisesti huomannut, että kesällä, jossa ovia ja ikkunoita avautuu sellaisessa talossa, voi olla ja ei kokene epämukavuutta erikoisesta tuoksusta, sinun pitäisi sulkea talon kolkuttaessa tai talvikauden aikana lämmittämisen käynnistämiseksi (sulattaa uuni) välittömästi hajuilla kreosootti.

Kreosootti aiheuttaa pyörrytystä, heikkoutta, ripulia pitkällä kosketuksella kreosootin kanssa voi olla syöpä.

No, tässä kaikki on selvää kylvyssä, et voi tehdä mitään tämän tuoksun kanssa heti kun alkaa lämmetä kylpyamme, voimakas haju kreosootti ilmestyy välittömästi.

Se ei auta eikä mitään, ei kipsisavua vyöruusuilla, ei nykyaikaisempia sisustusmateriaaleja tai mitään.

On luonnollista, että voit päättää, aiotko käyttää kylpyamme yksin, eikä haju ja tilaisuus saada vakavasti sairaita, vaan voit rakentaa sen, mutta mielestäni on epätodennäköistä, että käytät annettuja tietoja.

On äärimmäisen harvinaista, että ihmiset rakensivat kylpylän käytetyistä ratapölkistä, kuulin vain tällaisista kylvöistä, mutta en nähnyt sitä, mutta olen toistuvasti käynyt kreosoottihuoneissa (lue, käytä ratapölkyt).

Kysymyksen kirjoittaja kysyy todennäköisimmin kreosootilla kyllästettyjä käytettyjä puiset ratapölkyt.

Onko mahdollista rakentaa kylpyamme tällaisista ratapölkistä? Jos yksiselitteinen ja epävirallinen vastaus ei ole! Jos sinulla on mahdollisuus valita rakennusmateriaalien välillä, on parempi mieluummin puhdas puu (hirsi tai puu), tiili, sementtilohko tai jopa täyttö. Se on parempi kuin mikään esteetön ratapölkyt.

Kyllä, joku sanoo, että kreosootti on erilainen - olen samaa mieltä. Puun kreosoottia käytetään tuberkuloosin hoitoon ja antiseptisiin tarkoituksiin. Mutta tosiasia on, että ratapölkyt kyllästetään hiilen kreosootilla, jossa pääasiassa fenoliset yhdisteet, kuumennettaessa, muuttuvat helposti haihtuviksi. Tästä ja tuosta hajuista rautatien lähellä. Fenolin pitoisuus ratapölkkyjen lähellä on pitkä ja vakaa.

Haalarit ovat silti sallittuja käytettäväksi pohjina, pilareina ulkona. Kuitenkin niistä muodostuvat seinät voivat aiheuttaa hengityselinten sairauksia, limakalvojen sairauksia, ihosairauksia ja jopa syöpäsairauksia niissä, jotka ovat tällaisessa huoneessa.

Joissakin paikoissa ulkona, koko kylät ovat rakennettu ratapölkyt, ja ihmiset elävät niitä. Mutta usko, että se ei ole hyvästä elämästä, ja se varmasti jättää merkin terveydestään. Erityisesti ei ole tarpeen kasvattaa lapsia tällaisissa rakennuksissa.

Nykyisin teemapuheissa on runsaasti esimerkkejä ratapölkkyjen rakentamisesta ja eristämisestä. Voiko ylistää kaikin tavoin. Mutta usko minua, sinun ei pidä vaarantaa terveyttäsi ja lapsesi, säästämällä muutamia kymmeniä tuhansia ruplaa käytettyjen ratapölkkyjen hinnan ja puhtaan palkin välillä. Mutta asia, hyvä eristäminen kreosootin tuoksusta todennäköisesti "syö" kaikki säästöt. Ja jopa tämä vaarantaa haitallisten kemikaalien hengittämisen.

Pyyhkikää omat kädet

Bath - se on vain erinomainen rakenne kaikille talon ulkopuolella kaupungin. Mutta valitettavasti kylvyn rakentaminen vie paljon aikaa ja tänä aikana on erittäin kallis ilo.

pitoisuus

Säästä aikaa ja resursseja

Yleensä kylvyt on rakennettu hirsirakenteista, mutta aikaa ja resursseja säästäen jotkut tekevät kylpyjä ratapöllyksiltä. Niitä pidetään halvin aineisto. Jotkut, jotta säästää, käytä ratapölkkyjä kirjataan pois rautatie. Köysien ainoa haittapuoli on se, että niitä käsitellään kreosootilla puun suojaamiseksi ja se on melko myrkyllistä. Mutta tästä huolimatta jotkut vielä rakentavat kylpylöitä niistä.

Vaikka on muistettava, että kun kylvyssä on korkea lämpötila, kreosootti antaa epämiellyttävän hajun.

Ulkopuolella oleva kylpyamme

Kylvyn rakentamisen vivahteet

Jos vielä päätät rakentaa untuvapeitto, kiinnitä huomiota seuraaviin vivahteisiin. On olemassa kaksi vaihtoehtoa ostaa uudet ratapölkyt tai käytöstä poistetut. Kirjoitettu pois maksaa paljon halvemmalla, ja jos ne ovat aika vanhoja, niin et tunne tuoksua heiltä. Kun ostat ratapölkyt, koputa heitä vasaralla, äänen pitäisi olla kuuro. Tämä takaa, että nämä ratapölkyt ovat laadukkaita ja kestävät sinua vielä monta vuotta.

Säätiö ja seinät

Aloita valitsemalla paikka, johon haluat rakentaa. Sen pitäisi olla kuiva ja mukava. Perusta useimmiten kylvyssä tehdään pylväs- tai teippi.

Kun säätö on valmis, voit jatkaa seinien asennusta. Se on melko helppoa. Ensimmäinen linkki asetetaan pohjaan, mutta niiden välillä on toivottavaa sijoittaa ohutkalvot. Tämä pidentää puun käyttöikää.

Ponnahduslautan pohja ja seinät

Lomakkeet voidaan täyttää vaahdolla. Kiinnitä erityistä huomiota oikeisiin kulmiin. Tämän jälkeen aseta eristys ensimmäiseen kruunuun. Nidata toinen kytkentä ensimmäisten puupylväiden kanssa. Yhdistä kaikki linkit tasolle ja nitoa kaikki rivit ylhäältä.

Ovet ja ikkunat

Ovien ja ikkunoiden välissä olevat aukot on jätettävä välittömästi. Ja sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että sisäseinät ovat sileät, koska ne on kohdistettu, niin se on hyvin vaikeaa. Kun seinät ovat valmiita, liota ne palonsammutusjärjestelmään tulipalon vaaraa pienemmäksi ja sen jälkeen lakalla tai kuivausöljyllä. Katto ja lattia asennetaan samalla tavoin kuin muiden materiaalien rakentamisessa.

Kylpylän ovet ja ikkunat ratapölkistä

Sisätilojen viimeistely

Sisällä puuta valmistetaan kovapuusta. Se voi olla haapa, vaahtera tai linden. Joten jos haluat nopeasti ja edullisesti rakentaa kylpyamme, ratapölkyt sopivat täydellisesti.

Kylpyvuode

Pöytätuotteiden sauna on yksi suosituimmista vaihtoehdoista tällaisen rakennuksen rakentamiselle. Koska ei ole aina mahdollista kerätä tarpeeksi rahaa kalliille tiilitalleille, hirsitalleille tai muulle materiaalille, ihmiset löysivät halvemman tavan. Käytettäessä ratapölkkyjä, jotka ovat jo käyttöikää rakennusmateriaalina, ei ole turvallisin vaihtoehto, mutta vähiten kallis. Nyt sinun täytyy selvittää, mitä käyttää rakentamisessa ja mitä ei.

Kylpylärakenteiden ominaisuudet

Melkein minkä tahansa rakennuksen rakentaminen on sinänsä melko kallista ja kylpyhuonekalujen rakentaminen edellyttää myös erityyppisiä materiaaleja. Vanhalla tavalla Venäjällä kylvyt rakennettiin puukehyksestä. Puurakennukset voivat olla vuosikymmeniä jopa aktiivisessa käytössä. Tänään, jotta säästää rahaa, hirsitalo korvataan ratapölkkyillä.

Kylpylä omilla käsillä on tarpeeksi halpa, ja tämä on sen suurin etu. Kreosootilla käsitelty vanha puu voi olla vielä pitkään käytössä. Rakennus, joka tulee loppuun, voi kestää ainakin kymmenkunta vuotta ennen korjausta.

Mutta sinun pitäisi huolellisesti valita materiaali, muuten rakenne tulee käyttökelvottomaksi alle vuodessa. Keskellä olevat mädäntyvät ratapölkyt saattavat suuresti heikentää rakennuksen laatua, joten kannattaa tarkistaa kaikki, mitä ostit. Voimakkaasti säröiltuja materiaaleja ei saa käyttää, mutta niillä, joilla on pieniä vikoja ja kynsiä, sopivat ensimmäisen kruunun asettamiseen. Jos mahdollista, ota kaikki käytettävissä olevat puupalkit.

Neuvoja isännältä!

Materiaalien valinnan jälkeen voit aloittaa merkitsemisen ja luoda perustan - kylpyamme.

Rakenteilla oleva säätiö

Kylvyn perustana olisi oltava käytettävissä olevat materiaalit, joten yksi vaihtoehdoista voisi olla ratapölkkyjen perustana. Se voidaan tehdä pylväs- tai nauhamenetelmäksi.

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivannot riippuen maan jäädytyksestä. Tuloksena olevat kanavat voivat saavuttaa syvyyteen puolentoista metriä. Ne on täytettävä hiekalla, kostutetulla ja tiivistetyllä hiekalla tai soralla.

Jos haluat tehdä ylimääräisen vedeneristyskerroksen, ennen kuin nukahtaa kaivannon, se voidaan vuorotella erityisellä kalvolla. Sitten voit asettaa ratapölkyt. Ensimmäinen puutavara asetetaan kaivannon alkuun, joten voit laittaa toisen ylätalven alapäälle.

Kaikki ratapölkyt kiinnitetään tangoilla tai kainaloilla maaperään ja kiinnitetään yhdessä vannenauhan kanssa. Puun päistä voidaan kiinnittää rakennekannattimet. Tämä on yksinkertaisin järjestelmä, joka voidaan toteuttaa kylvyn rakentamisen aikana.

Jos mahdollista, voit käyttää betonirakenteita säätiöksi. Teräsbetonipalkit ovat erittäin kestäviä ja luotettavia materiaaleja tällaisiin töihin, mutta niiden asettaminen on erilainen, koska on tarpeen käyttää betonia, jotta ne voidaan yhdistää yhteen. Jos ei ole tarvittavia laitteita ja keinoja, tämä vaihtoehto katoaa.

Kylpyammeen vaiheistettu rakentaminen

Kun olet lopettanut säätiön, voit jatkaa kylvyn rakentamisen rakentamista. Tärkein on ensimmäinen rivi. Asennusta varten on valittava tasaisimmat ja samankokoiset ratapölkyt. Kruunun ja säätiön väliin on asetettava säleet, jotka erottavat ne. Koko puun on oltava täysin vaakatasossa. Ensimmäisen kruunun nuket voidaan liittää vaahtoon. Ensimmäistä kruunua ei ole tarpeen korjata, koska rakenteen paino riittää vakaaseen asentoon.

Ensimmäisen rivin päälle voit laittaa lämpöeristeen. Edelleen, samanlaiset kuin ensimmäiset, sijoitetaan jäljelle jääneet kruunut. Puutavaraa kiinnitetään toisiinsa teräksisellä tapilla tai tangoilla, joiden reiät on tehtävä etukäteen. Työvoimakustannusten pienentämiseksi voit leikata tarvittavat reiät tulevaisuuden oviin ja ikkunoihin rakentamisen aikana.

Toiseksi viimeinen vaihe on katon rakentaminen. Viimeiset kaksi kruunua voidaan poistaa ja korvata palkkeilla. Katolla on kattohuopa tai liuskekivi. Ja rakentamisen lopettamiseksi sinun tulee "sulata" kylpy, täten tarvitset eristävää materiaalia, joka voidaan työntää kruunujen ratapölkkyjen väliin. Jotta kylpy houkuttelevampi ulkoasu, se voidaan peittää edullinen sivuraide. Tässä rakennushauteessa voidaan katsoa olevan täydellinen.

Neuvoja isännältä!

Niinpä talvikylpyjen tekniikka ratapölkistä on yksinkertainen, ja kuka tahansa, jolla on rakennustyöt, kärsivällisyys ja halu, voi suorittaa sen.

Alasvaunu: vaiheistettu rakenne

Mukava talo> Rakentaminen> Hyttyssauna: vaiheistettu rakentaminen

Minkä tahansa esikaupunkialueen alueella pitäisi olla kylpyamme. Kuten tiedätte, kylvyn rakentaminen vie paljon aikaa, vaivaa ja ennen kaikkea rahaa. Yleensä kylpyammeet on rakennettu hirsitalosta, mutta ei kaikilla ole varaa tällaisten kylpyhuonemateriaalien kustannuksiin. Siksi monet ihmiset etsivät vaihtoehtoisia rakennusmateriaaleja. Yleisimpiä materiaaleja kylvyn rakentamiseen - se on ratapölkyt. Katsotaanpa, miten rakentaa kylpyamme ratapölkkyistä.

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, mitä ovat ratapölkyt ja miten rakentaa kylpy pois niistä. Rautateiden ratapölkyt ovat sahatavaraa, jota käsitellään kreosootilla. Tämä on erityinen yhdiste, joka suojaa puuta korroosiolta. Se on melko myrkyllinen aine, joka toimii antiseptisenä aineena. Sen avulla ratapölkkyjen käyttö lisääntyy, ja sienten, homeiden ja loisten todennäköisyys vähenee. Tällaisia ​​ratapölkkyjä käytetään rautateiden asettamiseen. Jonkin ajan kuluttua ratapölkyt on kirjoitettu pois, koska ne tulevat hyödyttömiksi pienien vikojen vuoksi. Tällaisista ratapölkyt ja voit rakentaa kylpy tai muu rakenne.

Ponnauteiden kylpyammeen etu:

 1. Materiaali on suhteellisen halpa.
 2. Kylvyn rakentaminen ei vie paljon aikaa ja vaivaa
 3. Kylpyammeen asennus tehdään lyhytaikaisesti.

Todellisuudessa on sen haitat. Kreosootilla on erikoinen epämiellyttävä tuoksu, joka huomattavasti paranee kuumennettaessa. Joten tällaisessa kylvyssä on pitkä aika on erittäin ongelmallinen. Mutta monet ihmiset tottuvat ja rakentavat edelleen kylpyjä eikä vain ratapölkkyjen avulla.

Miten valita hyvät ratapölkyt

Joku voisi ajatella, että laatupalkkien valitseminen ei ole hankalaa. Itse asiassa, jos et ymmärrä vaikeuksia, voit ostaa rakennusmateriaaleihin sopimattomia materiaaleja. Ensinnäkin, sinun on päätettävä, mitkä tarvitset - vanhat tai uudet. Tietenkin vanhat ratapölkyt ovat toisinaan vähemmän. Lisäksi niillä on yksi erittäin tärkeä etu - rautateiden pitkä käyttöikä, joka on vähintään 10-15 vuotta, 70% ratapölkistä heikentää kreosootin pistävää hajua.

Sinun on myös päätettävä, kuinka monta ramppia tarvitset. Ensin sinun on tehtävä ehdotus tulevasta rakentamisesta. Keskikokoiselle kylpylle tarvitaan vähintään 95-110 ratapölkkyä.

Tarkista materiaali ennen ostoa. Yleensä ne kuuluvat raskaiden kulujen vuoksi. Joten jos et henkilökohtaisesti pidä jokaista nukkujaa, niin vaarana on saada pöly. Näyttää siltä, ​​että kunnollinen nukkuja voi olla täysin mätä sisäpuolelta. On mahdotonta määrittää, onko nukkuja hyvä vai ei, mutta jos kosketat, paina nukkua, näet merkkejä hajoamisesta. On myös suositeltavaa käyttää tavallista vasaraa tarkistaakseen, mikä voi lävistää ratapölkkyjen pinnan. Jos ääni on kuuro, nukkuja voi kestää vähintään 15-20 vuotta.

Säätiön rakentaminen

Kun olet ostanut vaaditun materiaalin määrän, voit jatkaa säätiön rakentamista. Kun valitset säätiön, sinun täytyy luottaa maaperän laatuun sekä hankkeen erityispiirteisiin ja omistajan taloudellisiin valmiuksiin. Tyypillisesti ratapölkkyyn sopiva pylväspohja ja nauha. Muuten teippi palvelee sinua paljon kauemmin.

Säätiön rakentamisen jälkeen on suositeltavaa huolehtia vesitiivistyksestä. Koska kylpy on korkean kosteuden paikka, ja pohjaveden esiintyminen on tärkeä rooli. Siksi on tarpeen pinnoittaa peruspinta erityisellä mastiksi bitumista. Ja käsitellyn pinnan päälle asetetaan pari kerrosta kateaineita.

Rakennamme rakennetta

Asennusteknologian mukaan kylpyammeen rakentaminen ratapölkkyiltä on samanlainen kuin puusta valmistetun huoneen rakentaminen. 1 kruunu sijoitetaan erikoisnauhoihin. Niitä tarvitaan jakopalkkien erottamiseksi perustaan. Muista, että heidän ei pitäisi koskettaa. Haalarit on yhdistetty piikkiin. Muuten ensimmäinen kruunu ei välttämättä kiinnitä säätiöön. Kun ensimmäinen kerros on täysin kiinnitetty ja kiinnitetty, aukko, jonka täytyy sulkea asennusvaahto.

Ensimmäisen kerroksen asettamisen jälkeen sen pinta on lämmitettävä. Tätä varten voit käyttää odota, hinausta tai sammalia. Eristeen päällä on muitakin kruunuja. Muista, että materiaali on kiinnitettävä tiukasti. Lisäksi voit kiinnittää tikkaiden rakenteen. Muista, että kiinnitysreiät on mitattava hyvin tarkasti. Muuten kylpy tulee katselemaan, se ei ole tasainen eikä voi jopa romahtaa maaperän liikkuessa. Kaiken tämän vuoksi kylvyn ulkoiset sivut voivat visuaalisesti näyttää epätasaisilta. Se ei ole pelottavaa. Tärkeintä on varmistaa, että seinät ovat sileät sisätiloissa. Haluttaessa ulkoiset vikoja voidaan piilottaa liitos-, takalevy- tai muulla materiaalilla.

Ulkopuolinen työ

Asennuksen päätyttyä tuleva kylpy on kiinteä laatikko ilman reikiä. Aukot tehdään sen jälkeen, kun kaikki kruunut on kiinnitetty. Tarvitset katkaisulaitteita työhön. Jos sinulla ei ole taitoja työskennellä sen kanssa, älä ota riskejä ja ota yhteyttä ammattilaisiin. Ensin sinun on tehtävä merkintä niissä paikoissa, joissa on ikkunoita ja ovi. Vasta sen jälkeen voit aloittaa leikkaamisen. Yleensä käytetään näihin tarkoituksiin moottorisahan.

Kuten aiemmin mainittiin, kreosolilla on antiseptiset ominaisuudet. Mutta vain siinä tapauksessa on hyvä käsitellä pintaa myös suojaavalla aineella. Ulkopuolella on suositeltavaa peittää seinät suojaavalla aineella. Sopiva pellavaöljy tai lakka. Vältettävä turvotusta.
Kun pystyt pystyttämään katon ja työskentelemään eristyksellä, sinun on pakattava uudelleen. Sitten voit tehdä sisustustöitä sekä asentaa penkkejä, pöytiä ja muita tarpeellisia huonekaluja sekä kylpyavarusteita. Jos valmiita huonekaluja ei ole mahdollista ostaa tai et halua ostaa sitä, voit myös tehdä sen itse. Totta, että tarvitset korkealaatuista, luonnollista puuta.

Lattiat, seinät sekä katto ovat myös suositeltavia luonnollisten materiaalien päällystämiseksi. Tavallisesti vuorausta tai puuta käytetään tähän. Älä jätä seiniä käsittelemättömiin, koska ne aiheuttavat joka tapauksessa epämiellyttävän tuoksun. Kyllä, ja esteettisestä näkökulmasta tällainen kylpy ei ole kovin houkutteleva. Mutta, mutta kuumuus penkkien kylvyssä säilyy pitkään. Ja tämä tarkoittaa, että voit nauttia lämmöstä pitkään.

Kylpy on puiset ratapölkyt

Pöytätuotteiden sauna on yksi suosituimmista vaihtoehdoista tällaisen rakennuksen rakentamiselle. Koska ei ole aina mahdollista kerätä tarpeeksi rahaa kalliille tiilitalleille, hirsitalleille tai muulle materiaalille, ihmiset löysivät halvemman tavan. Käytettäessä ratapölkkyjä, jotka ovat jo käyttöikää rakennusmateriaalina, ei ole turvallisin vaihtoehto, mutta vähiten kallis. Nyt sinun täytyy selvittää, mitä käyttää rakentamisessa ja mitä ei.

Kylpylärakenteiden ominaisuudet

Melkein minkä tahansa rakennuksen rakentaminen on sinänsä melko kallista ja kylpyhuonekalujen rakentaminen edellyttää myös erityyppisiä materiaaleja. Vanhalla tavalla Venäjällä kylvyt rakennettiin puukehyksestä. Puurakennukset voivat olla vuosikymmeniä jopa aktiivisessa käytössä. Tänään, jotta säästää rahaa, hirsitalo korvataan ratapölkkyillä.

Kylpylä omilla käsillä on tarpeeksi halpa, ja tämä on sen suurin etu. Kreosootilla käsitelty vanha puu voi olla vielä pitkään käytössä. Rakennus, joka tulee loppuun, voi kestää ainakin kymmenkunta vuotta ennen korjausta.

Mutta sinun pitäisi huolellisesti valita materiaali, muuten rakenne tulee käyttökelvottomaksi alle vuodessa. Keskellä olevat mädäntyvät ratapölkyt saattavat suuresti heikentää rakennuksen laatua, joten kannattaa tarkistaa kaikki, mitä ostit. Voimakkaasti säröiltuja materiaaleja ei saa käyttää, mutta niillä, joilla on pieniä vikoja ja kynsiä, sopivat ensimmäisen kruunun asettamiseen. Jos mahdollista, ota kaikki käytettävissä olevat puupalkit.

Materiaalien valinnan jälkeen voit aloittaa merkitsemisen ja luoda perustan - kylpyamme.

Rakenteilla oleva säätiö

Kylvyn perustana olisi oltava käytettävissä olevat materiaalit, joten yksi vaihtoehdoista voisi olla ratapölkkyjen perustana. Se voidaan tehdä pylväs- tai nauhamenetelmäksi.

Ensin sinun täytyy kaivaa kaivannot riippuen maan jäädytyksestä. Tuloksena olevat kanavat voivat saavuttaa syvyyteen puolentoista metriä. Ne on täytettävä hiekalla, kostutetulla ja tiivistetyllä hiekalla tai soralla.

Jos haluat tehdä ylimääräisen vedeneristyskerroksen, ennen kuin nukahtaa kaivannon, se voidaan vuorotella erityisellä kalvolla. Sitten voit asettaa ratapölkyt. Ensimmäinen puutavara asetetaan kaivannon alkuun, joten voit laittaa toisen ylätalven alapäälle.

Kaikki ratapölkyt kiinnitetään tangoilla tai kainaloilla maaperään ja kiinnitetään yhdessä vannenauhan kanssa. Puun päistä voidaan kiinnittää rakennekannattimet. Tämä on yksinkertaisin järjestelmä, joka voidaan toteuttaa kylvyn rakentamisen aikana.

Jos mahdollista, voit käyttää betonirakenteita säätiöksi. Teräsbetonipalkit ovat erittäin kestäviä ja luotettavia materiaaleja tällaisiin töihin, mutta niiden asettaminen on erilainen, koska on tarpeen käyttää betonia, jotta ne voidaan yhdistää yhteen. Jos ei ole tarvittavia laitteita ja keinoja, tämä vaihtoehto katoaa.

Kylpyammeen vaiheistettu rakentaminen

Kun olet lopettanut säätiön, voit jatkaa kylvyn rakentamisen rakentamista. Tärkein on ensimmäinen rivi. Asennusta varten on valittava tasaisimmat ja samankokoiset ratapölkyt. Kruunun ja säätiön väliin on asetettava säleet, jotka erottavat ne. Koko puun on oltava täysin vaakatasossa. Ensimmäisen kruunun nuket voidaan liittää vaahtoon. Ensimmäistä kruunua ei ole tarpeen korjata, koska rakenteen paino riittää vakaaseen asentoon.

Ensimmäisen rivin päälle voit laittaa lämpöeristeen. Edelleen, samanlaiset kuin ensimmäiset, sijoitetaan jäljelle jääneet kruunut. Puutavaraa kiinnitetään toisiinsa teräksisellä tapilla tai tangoilla, joiden reiät on tehtävä etukäteen. Työvoimakustannusten pienentämiseksi voit leikata tarvittavat reiät tulevaisuuden oviin ja ikkunoihin rakentamisen aikana.

Toiseksi viimeinen vaihe on katon rakentaminen. Viimeiset kaksi kruunua voidaan poistaa ja korvata palkkeilla. Katolla on kattohuopa tai liuskekivi. Ja rakentamisen lopettamiseksi sinun tulee "sulata" kylpy, täten tarvitset eristävää materiaalia, joka voidaan työntää kruunujen ratapölkkyjen väliin. Jotta kylpy houkuttelevampi ulkoasu, se voidaan peittää edullinen sivuraide. Tässä rakennushauteessa voidaan katsoa olevan täydellinen.

Niinpä talvikylpyjen tekniikka ratapölkistä on yksinkertainen, ja kuka tahansa, jolla on rakennustyöt, kärsivällisyys ja halu, voi suorittaa sen.