Lohkareiden pohja

Huolimatta siitä, että kylpy ei ole iso rakenne, se vaatii hyvän tukirakenteen, joka ottaa kaikki kuormat huomioon ja varmistaa rakenteen vakauden. Säästää rahaa ja ottaa huomioon rakennuksen itsensä nimenomaisen rakenteen, joten on mahdollista rakentaa pohja lohkareille.

Sijaintivalinta

On mahdotonta rakentaa kylpyrakennusta missä tahansa, ensinnäkin on otettava huomioon maaperän erityisominaisuudet ja maan alla oleva maaperä. Ihanteellinen maaperä rakennustyömaan kohdalle on homogeeninen koostumukseltaan ja riittävän tiheältä maalta. Ei ole hyväksyttävää laittaa laite kylpyihin paikoissa, joissa maa on heterogeeninen, liukuu tai turpoaa ulkoisen saostumisen vaikutuksesta.

Ennen pohjan asennusta on hyvä selvittää pohjaveden syvyys ja maaperän jäädytys. Laakeripukki on asetettava jäätymispisteen alapuolelle 30 cm: n päähän. Jotta rakennetta ei siirrettäisi maaperän turpoamisen vuoksi, se peittyy pohjan alapuolella olevasta hiekasta ja sorasta.

Merkintä

Kylpyammeet, joilla on omat kädet, voivat tehdä jopa ammattimaista. Tärkeintä on asianmukainen suoritustyö ja sijaintipaikan valinta. Ihanteellisen ihanteellinen valinta tulevaisuuden rakennustyömaalle, jossa on hieman suuntaus yhdestä suunnasta, mutta ei pohjoisesta, on ihanteellinen, koska sateiden aikana vesi ei kerääntyy rakennuksen ympärille ja keväällä, kun lumi alkaa sulaa, vesi myös ei pysähdy kylvyn lähelle.

Merkinnän ensimmäinen vaihe alkaa merkitä tulevan rakentamisen sisäistä kulmaa. Kaikkein kätevintä, kun merkitset työtä laseretäisyydenmittauksen käyttämiseen. Merkitse sitten ensimmäinen nurkki, joka ajaa tuolin tähän paikkaan.

Rakennuksen toinen kulma on merkitty tavallisen oikean kolmion avulla (on toivottavaa, että sen pituus on 30 ja 60 cm). Kolmiosa on päällekkäin tappuun ja pituus, joka vastaa kylvyn sivua, on merkitty yhdensuuntaisesti sen jalkojen kanssa. Toinen jalka vastaa rakennuksen toista seinää.

Tuloksena olevan suorakulmion oikeellisuus tarkistetaan yleensä vertailemalla saadun diagonaalien pituutta. Sen pituus ei saa olla yli 2 cm. Kun kaavinta tehdään ja sen oikeellisuutta tarkistetaan, kaavinlaite alkaa.

Kaavin on alus, joka on naulattu pienille tapille. Korkeus on yhtä suuri kuin rakennuksen tulevan kerroksen korkeus. Se on asennettava 1,5 - 2 metrin etäisyydelle merkintätapista.

Lisäksi asennetun runawayn sisäpuolelta ajavat kynnet, joihin vedetään kestävä johto. On tärkeää, että se kulkee merkintätapojen yläosassa. Kylpymän seinämien ääriviivat merkitsevät merkkiviivan avulla.

Foundation Blocks

Kylvyssä on suositeltavaa käyttää tavanomaisia ​​vaahtobetonialustoja. Ennen kuin laitteen on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Estääksesi kosteuden pääsemästä rakennuksen seiniin lohkot on asetettava vedeneristyskerrokseen. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista ruberoidia. Huomaa, että vedenpitävän materiaalin leveyden on oltava hieman leveydeltään leveämpi.
 • lohkojen asennus alkaa yhdellä (yleensä korkeimmalla) tulevan rakenteen kulmalla. Asennettaessa vaahtolohkoja varmista käyttää rakennustasoa. Voit estää lohkot toisiinsa käyttämällä erityistä kumia vasara.
 • alemman materiaalirivin, on toivottavaa sijoittaa betoniliuokseen ja myöhemmille riville käyttää erityistä liimaliuosta vaahtobetoni-lohkoille.
 • Runkomateriaalin ulkopinta sekä lohkojen väliset saumat on käsiteltävä samalla liimakoostumuksella.

Lohkareiden pohjalla ei ole pelkästään merkittäviä säästöjä vaan myös työvoimakustannusten minimointia.

Pilarin perusta

Päättäessään, miten kaadetaan pohjaa itse kylvylle, on tarpeen harkita ja laskea kaikki mahdolliset säätiön rakentamismahdollisuudet. Esimerkiksi, kun rakennat säätiön tulevalle kylvylle, on usein tarpeellista käyttää sarakkeen säätiön rakentamista, joka on paljon helpompi tehdä omalla tavalla kuin nauhaalusta.

Jos tuleva kylpyamme rakennetaan runkopaneeleista tai puusta, pylväspohja sopii ihanteellisesti tähän muotoiluun. Tällaisen pohjan rakentamisessa pilarit asennetaan väistämättä kaikkiin rakennuksen kulmiin ja joissa on lisääntynyt kuorma.

Asbestisementistä tai metallista valmistettujen putkien käyttö. Joskus on mahdollista pystyttää ja pinota puuta, joka on esikäsitelty erikoismateriaaleilla, jotka suojaavat sitä mätämiseltä. Käytä usein tynnyreitä, joissa ne kaadetaan betoniin tai asetetaan tukia tiilestä tai raunioista.

Ihannetapauksessa kannattaa keskittyä asbestisementtiputkistoihin. Ennen niiden laitetta on hyvin poraa kaivo 1,5 metriä. Ne asentavat putket, joiden läpimitta on 20 cm. Tuki on tasoitettu tiukasti pystysuoraan rakentamisen tason mukaan. Betoniliuos kaadetaan tukeen. Kun betoniseos kaadetaan putkeen, on toivottavaa nostaa hieman niin, että betoni putoaa kaivon alaosaan ja tuki on betonipohjalla.

Ratkaisua ei ole lisätty putken reunaan 15 cm: llä. Lopullisen täytön jälkeen raudoitus asetetaan paaluun, kunnes betoni kaadetaan siihen. Tämä vahvike on välttämätöntä hirsitalon itsensä rakentamiseksi tulevaisuudessa. Nyt sinä voit tehdä pohjan kylpylle putkilla tai paaluilla.

Laitteen nauhapohja

Kylvyn alla oleva nauhaosasto kunnioittaen samalla kaikkia teknologisia prosesseja on myös helppo rakentaa. Totta, että tämä prosessi vie enemmän aikaa, tarvitaan enemmän kustannuksia, mutta tällaisen säätiön tehokkuus on paljon enemmän, erityisesti ongelmallisille alueille ja löyhälle maaperälle. Jos tuleva kylpy on rakennettu tiili- tai vaahtobetoni-lohkosta, sen vuoksi olisi järjestettävä vain tämän tyyppinen perustus.

 1. Säätiön tukirakenteen laite alkaa merkinnällä.
 2. Kun kaikki basting on tehty, kulmat on asetettu ja geometria tarkistetaan, taso vedenpitävä tyyny on järjestetty ja muotti on pystytetty tulevaa säätiötä.
 3. Betonia voidaan valmistaa itse tai tilata tehtaalla. Muista, että jos vaivaat itse ratkaisun, on suositeltavaa aluksi mitata voimaa, koska tarvittavan materiaalin määrän vuoksi on vaikeata häiritä sitä manuaalisesti suuren tilavuuden takia.
 4. Sementtilaastin valmistuksessa tulee muistaa, että sora ja hiekka ovat 2: 1 ja sementti ja vesi 3: 1.
 5. Jos teet säätiön talvella tai kevättalvella, alhaisissa lämpötiloissa käytä vain lämpimää vettä.
 6. Tarkkaile sakeutta sekoitettaessa: kuivat materiaalit (sementti, hiekka) sekoitetaan aluksi. Sora lisätään toiseen vaiheeseen ja vasta sitten vettä.

Kylvyn oikea pohja voidaan kaataa monella eri tavalla, mutta älä missään tapauksessa saa unohtaa, että lujitemuovista hitsattu metallirunko on sijoitettava laastin sisälle, joka kaadetaan muottiin.

Miten täyttää säätiö

 1. Hiekka ja sora kaadetaan maanpinnan tasolle, varovasti tamping. Ja vasta sen jälkeen betoni suoraan kaadetaan muottiin.
 2. Toisessa menetelmässä kaivanto täytetään sora- ja hiekkakerroksilla, vuorotellen niiden keskelle. Lisäksi materiaalien pinta on kohdistettu vaakasuoraan rakennustason avulla ja tiilet asetetaan siihen. Seuraavaksi, rakenna muotti ja kaada valmiin betonin liuos. Mutta ne kaadetaan kerroksiksi, joiden paksuus on 15 cm. Sementti-betoniseos täytyy varovasti täyttää. Voit tehdä tämän koskettamalla muurausseinät ylimääräisen ilman poistamiseksi. Tämä tapahtuu, kunnes sementti maito näkyy täytetyn liuoksen pinnalla.

Kun rakennat säätiötä, muista miettiä alustavaa työsuunnitelmaa. Laske uunin vaihtoehdot kylpyyn. Jos aiot laittaa sen pois tiilestä, sinun täytyy rakentaa pohja uuniin kylvyssä. Jos käytät erikoiskattiloita, joissa on kevyt rakenne, voit tehdä ilman kiinteää alustaa.

Lohkareiden pohja

Kylpylä kuuluu kevytrakenteisiin, ja säästämiseksi, massiivisen monoliittisen nauhan sijasta, voit rakentaa pohjan lohkareille. Lohkoperustan etuja on ilmeinen: sen rakenne ei vaadi raskaiden koneiden käyttöä, kiinnittimien kiinnittämistä ja betonin kuutiometrien sekoittamista. Tämä säätiö voi helposti kestää kylpyammeen kuormitusta, rakennetaan nopeasti ja ei vaadi suuria kuluja.

Kylpylöiden pohjalla voi olla sekä nauha että pylväs, sen rakenne riippuu useista tekijöistä:

 • Rakennuksen mitat ja materiaalit;
 • Kellarin ja lattian muotoilu.

Puusta valmistettu amme kuuluu kevyisiin rakenteisiin, joten se sopii betonilohkojen pylväspohjaan. Tällaisessa kylvyssä lattiat suoritetaan pääsääntöisesti puukerroksilla.

Jos kylpy on rakennettu tiilestä, vaahtobetonista tai siinä on suuri koko, valitse betonilohkojen matala liuska. Myös nauhan säätö on helpompaa siinä tapauksessa, että täytät lattian hiekkakäsittelyyn.

Lohkareiden kylvyn sarake

Säätiön kiinteät betonilohkot ovat kooltaan 390x190x180 mm ja paino noin 30 kg. Matalan pilarin lohkojen kellarissa on kolme tai neljä riviä muurausta, ts. 6-12 lohkoa tarvitaan tukipylväässä.

 1. Kylvyn rakentamisalue on vapaa roskista ja vieraista esineistä, poista maaperän ylempi hedelmällinen kerros rakennuksen hajoamisprosessien välttämiseksi. Ruohon kasvun lopettamiseksi sivusto voidaan peittää geotekstiilillä ja peittää rauniot tai hiekka.
 2. Merkitse tapilla ja langalla, suorittaen säätiön ulko- ja sisempi muoto. Lankojen leikkauspiste muodostaa kulmat, joihin pylväitä tasoitetaan muninnan aikana. Tarkista langan vaakasuora taso. Merkitse tukipylväiden asennuspaikka: kylvyn kulmissa, seinien leikkauspisteessä sekä seinien alle 1,5-2 metrin etäisyydellä. Lattialaattojen tukemiseksi asenna lisäkannattimet rakennuksen keskelle.

Nauhan pohja kylpylle lohkoilta

Vaahtobetonin, tiilen tai kaksikerroksisen kylpyammeen ja ullakolla varustetun kylpyammeen on turvallisempaa käyttää nauhalevyä - se kykenee imemään huomattavia kuormia, mutta ei paljon kalliimpaa. Myös nauhatehtävät suoritetaan, jos lattiaa täytetään hiekkavalmisteella. Tällaisia ​​kerroksia kuumennetaan usein esimerkiksi pesuhuoneessa tai lepohuoneessa. Alapinnan korkeuden tässä tapauksessa on otettava huomioon lattiamerkin korkeus.

 1. Lautanen tasoitetaan, säädellään, hedelmällinen kerros poistetaan ja nauhan pohjan alapuolella oleva matala oja kaivetaan hieman peruspäätä leveämmäksi, jolloin vedenpitävyys on helpompi tehdä munintajäljen jälkeen.

Lohkareiden pohja on taloudellinen ja tehokas ratkaisu useimmille maaperille, mutta jos kylpy on asennettu turveturpeille tai epävakaalle maaperälle, joka on altis tulville, voidaan rakentaa kelluva laattapohja, jossa on hiekkaa tai murskattua kiveä.

Lohkojen pohja kylvyssä - vinkkejä itserakentamiseen

Bath on yksi tonttien tärkeimmistä rakennuksista. Tontti ostaminen, kesällä asukkaat ajattelevat lähes aina kylpylärakennusta. Ja se on melko yksinkertainen selittää, koska se on täällä, että voit rentoutua puutarhanhoitamisen tai askareiden jälkeen.

Kylpylä kuuluu kevyisiin rakenteisiin, joten tässä tapauksessa usein rakennetaan lohkojen perustusta, jotta voitaisiin säästää kiinteän monoliittisen levyn tai nauhan sijasta. Samalla lohkopohjalla on paljon etuja: se ei vaadi raskaiden koneiden käyttöä, betonin sekoittamista tai lujitushäkkeen luomista.

Valokuvassa - puinen kylpy lohkon pohjaan.

Se on nopeasti pystytetty, erinomaisesti kestää suuria kuormia, kun taas sen hinta on suhteellisen alhainen.

Valitse alustan tyyppi

Valinta niiden välillä riippuu seuraavista tekijöistä:

 1. Huoneen materiaali ja mitat. Pylväsperusta on vähemmän kestävä, joten massiivisten tiilarakennusten osalta tämä ei ole paras vaihtoehto.
 2. Kellarin läsnäolo / puuttuminen. Kaikentyyppiset säätiön nauhat mahdollistavat täydellisen kellarikerroksen, joka haluttaessa voidaan asentaa.
 3. Maaperän laatu. Sarakkeen säätöä ei ole asennettu epävakaan maaperän päälle, koska se voi johtaa rakenteen vääristymiseen ja romahtamiseen.

Jos puhumme perinteisestä puukylpylästä, riittää se ja pylväspohja. Puu on paitsi ympäristöystävällisin mutta myös erittäin kevyt rakennusmateriaali, joka ei vaadi kiinteän perustan asentamista.

Valmistellaan sarakkeen tukipohjan asentaminen

Miten merkintä on.

Ennen kuin rakennat pylväsperusta FBS-lohkareiden kylpyyn, sinun on valmisteltava alue rakennusta varten:

 1. Ensinnäkin me ostamme lohkareita kylpylän perustalle. Tätä varten täyteläiset lohkot sopivat täydellisesti, mitattuna 390 x 190 x 180 mm. Yhden yksikön massa on noin 30 kg, ja siksi on mahdollista suorittaa kaikki työtä yksinään. Prosessin nopeuttamiseksi on kuitenkin suositeltavaa hankkia avustaja.
 2. Alue vapautetaan roskista.

Vihje!
Asennettaessa pylväspohjaa maaperää ei voida tasoittaa.

 1. Poistamme hedelmällisen maaperän kerroksen, joka on noin 10 cm, mikä estää hajoamisprosessien syntymisen.

Vihje!
Ruohon kasvun lopettamiseksi on geotekstiilillä peitetty alue, jonka päälle hiekkaa tai roskaa kaadetaan.

 1. Käyttämällä tappeja ja lankoja, suoritetaan alueen merkintä. Tätä varten teemme tulevaisuuden säätiön ulkoisen ja sisäisen muodon. Langan leikkauspisteessä muodostuu kulmia, joiden takana pylväät ovat yhtä suuressa asennossa.
 2. Tarkista merkkijonon vaakasuuntainen taso.
 3. Merkitään tukipylväiden asennuskohteet: seinien leikkauskohdassa, kylvyn kulmissa ja seinämien alla 1,5 - 2 metrin etäisyydellä. Lattiatukea varten asennamme lisäpilarit rakennuksen keskelle.

Merkintä sauvat ja köydet.

Vihje!
Pylväiden tulee olla rakennuksen kaikkien kuormitettujen elementtien, myös uunin, alle.

Työsuoritusten

Seuraavat ohjeet auttavat sinua tekemään työn itse:

 1. Asennuspaikoissa on tarpeen kaivaa reikiä, joiden syvyys on noin 50 cm ja leveys hieman suurempi kuin pylväiden koko. Maaperän karsimiseksi on pakollista täyttää hiekkaa ja romua, jonka paksuus on 20-30 cm, tyyny "täyttö". Tällöin pohja on varovasti ripustettu ja täytetty sitten rauniolla ja hiekalla.
  Tämän jälkeen vuodevaatteet tiivistetään vuotamalla vedellä, ja päälle asetetaan rullaneristyslevy - kattolevy.
 2. Muurauslaastin valmistelu. Sekoita 1 osa sementtiä M400, jossa on 4 osaa hiekkaa.

Sarakepohjan asennus.

 1. Asenna tukipylväät. Kylpyammeen perustuslohkojen käyttäminen muodos- taa pilareita, joilla on rivit, jotta jokaisella on 2-3 lohkoa. Asennamme lohkot valmiille laastille sauman paksuuden ollessa noin 1 cm.
 2. Vaakasuuntainen muuraustarkastus rakennustasolla.
 3. Sen jälkeen, kun laasti on kuivunut kokonaan, pohjan tulee olla vedenpitävä ja suojaamaan sitä kosteuden vaikutuksilta. Näihin tarkoituksiin on parasta käyttää pinnoitetta vedenpitävällä materiaalilla, jossa käytetään bitumi-mastista.
  Ennen bitumin levittämistä lohkojen pinta käsitellään alukkeella ja kuivataan. Tämän jälkeen mastetta levitetään 2-3 kerroksessa rullalla tai harjalla. Pilarien vaakasuoran pinnan tulee olla lisäksi vesitiivistyvä katodisuojalla, joka liimataan bitumimateriaalin päälle.
 4. Teemme reikien täyttämistä hiekalla tai maaperällä. Jälkeen täyttämisen jälkeen voit jatkaa grillatauksen asentamista, joka voi olla sekä puuta että betonia. Puupalkkien tapauksessa puupalkit yksinkertaisesti pinotaan pylväät.

Puinen grilli sarakkeen alapuolella.

Betonianalogeja tehdään seuraavasti:

 • Pylväiden yläpuolelle kootaan puukehys.
 • Neulomme vahvistussauvojen kehyksestä. Laitoimme sen muottiin.
 • Täytä muottiin betoni.
 • Kun betoni kuivuu, laita grillata kangastekerroksilla.

Teemme nauhapohjan

Tiilestä, vaahtobetonista, kaksikerroksisista massiivisista rakenteista valmistetuissa kylpyammeissa on käytettävä nauhatalustetta, joka pystyy kestämään huomattavia kuormia mutta joka ei ole samalla tavoin kalliimpi kuin pylväs. Edellisen version tapaan nauhapohja asennetaan useaan vaiheeseen.

Valmistelu työstä

 1. Puhdistamme pohjan säätiölle.
 2. Sivuston tasoittaminen.
 3. Poista hedelmällinen kerros.

Teimme nauhapohjan

 1. Kaivamme matalaa kaivoa teipin pohjan alapuolella, jonka pitäisi olla hieman leveämpi kuin pohja.

Kaivamme kaivannon teipin pohjalta.

 1. Täytämme kaivannon pohjan sekoittamalla hiekkaa ja hiekkaa suhteessa 1: 1. Tämä tehdään vedeneristyshaudan parantamiseksi ja edistää kosteuden ottamista. Viemäröinti on tehtävä märällä maaperällä. Samanaikaisesti täyttökerroksen on oltava vähintään 20 cm ja se on huolellisesti tasoitettava ja tiivistettävä.
 2. Laitamme kaksi kerrosta kateaineita täytön päälle.
 3. Laying suoritetaan bandage, jonka leveys on yksi lohko. Sementtilaasti käyttää samoja kuin säätiön edelliselle versiolle. Tällöin liuoksen tiheyden tulee olla sellainen, että sillä on riittävä plastisuus, mutta se ei pääse virtaamaan huopasta.
 1. Sillä kylpy on tarpeeksi muuraus neljä riviä. Samaan aikaan asiantuntijat suosittelevat ensimmäisen ja toisen rivin välillä vahvistavan verkon asettamista, joka on valmiiksi leikattu kokoon. Tällainen vahvistus estää perustan muodonmuutoksen pakkasnopeuden takia, koska kylvyssä olevan talteen talvella tapahtuva toiminta voi sulaa ja jäädyttää useita kertoja.
  Jos kylvyssä on suunniteltu kellarikerros, on tarpeen asentaa ilmanvaihtoa varten ilmastointilaitetta. Tämä mahdollistaa kosteuden säätämisen kellarissa ja näin estää homeen ja sienen kehittymisen, joka on melko vaikea poistaa.
 2. Vedeneristys suoritetaan samalla tavalla kuin työskentelyssä pylväspohjan kanssa. Haluttaessa kylvyn pohja voidaan lämmittää käyttämällä suulakepuristettuja polystyreenilevyjä tai polyuretaanivaahtoa. Voit myös luoda lämmitetyn sokean alueen.

Vedeneristysnauha.

johtopäätös

Edellä on tarkasteltu kahta erilaista pohjaa, jotka ovat ihanteellisia kylpyläjärjestelyjen kannalta. Kuten näette, tällaisissa teoksissa ei ole mitään vaikeita, ja voit selviytyä asennuksesta, vaikka et olisikaan koskaan tehnyt lohkojen perustuksia. Katso lisätietoja tästä artikkelista.

Banya do-it-itse-kylpylä

Kylvyssä oletusarvo on lämmin, mukava ja turvallinen. Ja jos aikaisemmin käytetään perinteistä venäläisten höyryhuoneiden rakentamista puutaloja, ja äskettäin kehystystekniikkaa on käytetty aktiivisesti, rakennusmateriaalien hintojen nopea nousu johtuu siitä, ettei kaikilla ole varaa puuhun höyryhuoneeseen.

Banya do-it-itse-kylpylä

Kuitenkin on aina vaihtoehto! Voit rakentaa oman kylpyamme edullisista, helppoja ja yksinkertaisista muotoilupaloista. Materiaali ei sisällä haitallisia aineita, eikä se ole käytännössä mitenkään huonompi kuin kalliimpia ja suorituskykyä kuvaavia pääomanalogeja, ja joissakin hetkissä jopa huomattavasti ylittää ne.

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Rakennuspalikoiden ominaisuudet

Lohkojen rakennusten rakentamiseen ei tarvitse olla erityisiä taitoja. Mutta on välttämätöntä tutustua tämän aineiston keskeisiin piirteisiin.

Estä ominaisuuksia

Rakennuspalikoiden tärkein ominaisuus on huokoinen rakenne. Samanaikaisesti huokosten koko, muoto ja tilavuus vaihtelevat satunnaisesti koko lohkon. Tämän vuoksi lohkojen mekaaniset ja lämpöominaisuudet ovat myös heterogeenisiä rakennustuotteen koko tilavuuden vuoksi, joten höyryhuoneen lämpöeristeen on oltava erityisen korkealaatuista. Samaan aikaan kylvyn tulee olla eristetty sekä ulko- että sisäpuolelta.

Lohkot imevät kosteutta kuin sieni. Ja jos kesällä ei ole mitään erityisen kauheaa tässä, talvella imeytynyt kosteus jäätyy ja kasvaa tilavuus, joka voi johtaa lohkojen tuhoamiseen. Tämä ongelma voidaan ratkaista korkealaatuisella ulko- ja sisätilojen vedeneristyksellä.

Rakennuspalikoiden vertailevat ominaisuudet

Estää etuja

Block rakennusmateriaaleilla on monia etuja:

 • valmis rakenne ei kutistu, toisin kuin samat puiset kylvyt;
 • höyryhuoneen käyttö lohkoilta voidaan aloittaa lähes välittömästi päärakennuksen ja viimeistelyn päätyttyä;
 • lohkokaapin rakentaminen vie vähimmäisajan;
 • kaikki rakennustyöt voidaan tehdä ilman ulkopuolista apua, mutta on parempi kutsua vähintään yksi avustaja;
 • lohkojen kylvyn kokonaiskustannukset ovat lähes kaksi kertaa pienempiä kuin samanlaisen puisen höyryhuoneen kokonaiskustannukset;
 • Lohkoissa ei ole haitallisia kemiallisia epäpuhtauksia;
 • lohkoilla on pieni paino, mikä säästää energiaa ja rahaa säätiön järjestelyyn;
 • rakennusmateriaali ei kestä palamista eikä roiske.

Vaahtobetoni (vaahtobetoni, solumuovi)

Estä haittapuolet

Kuten muillakin rakennusmateriaaleilla, lohkoilla on tiettyjä haittoja, joista erityisesti seuraavat seikat ansaitsevat erityistä huomiota:

 • lohkot absorboivat kosteutta, mikä asettaa lisävaatimuksia vedenpitäviksi;
 • muodostettujen lohkojen seinämien sisällä ja kertyneessä lauhdessa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun on käytettävä laadukkaita höyrysulkuaineita.

Suhteellisista haitoista johtuen hauraus - verrattuna tiili- ja kiinteisiin betonilohkoihin - ja vähemmän ympäristöystävällisyyttä (verrattuna luonnolliseen puuhun).

Lohkot voidaan kuitenkin antaa anteeksi kaikista puutteista, erityisesti silloin, kun kylpyyn rakentamiseen ei ole runsaasti varoja, määräajat ovat tiukat ja ammattimaisille rakentajille ei ole mahdollisuutta.

Lohkareiden hanke

Lohkareiden hanke

Lohkareiden hanke

Säätiön rakentaminen

Tehtävässä lähes kaikki rakennustyöt tärkein ja ratkaiseva vaihe on korkealaatuisen ja luotettavan perustan järjestäminen. Lohkareiden kylpy ei ole poikkeus. Valmista välittömästi tarvittavat kalusteet, joihin kuuluvat:

 • liesi hammer;
 • romahtamaan;
 • rakennustaso;
 • sääntö;
 • kumimetsät;
 • Mochalny harjalla;
 • seula;
 • lastalla;
 • rakennustelineet;
 • gon.

Lohkojen höyryhuoneen paras tukikohta on nauhalappu.

Ribbon säätiö - rakentamisen järjestys

Ensimmäinen askel. Kaivaa kaivo, jonka syvyys on noin 60 cm. Määritä kaivon muut mitat tulevan kylpyammeen koon mukaan.

Toinen vaihe. Aseta nastat kaivon kulmiin, venytä mitä tahansa köyttä niiden välissä ja venytetyn nauhan avulla kohdista välitangot 180-200 cm: n välein. Tämä helpottaa säätöjen tasaisuuden tarkistamista.

Kolmas vaihe. Täytä kuopan pohja kerroksella hiekkaa ja roskaa. Pakkaa täyttö. Paremman tampingin ansiosta voit kaataa vettä tyynyn yli.

Neljäs vaihe. Aseta tamped backfill vahvistava häkki. Perinteisesti kehys kootaan halkaisijaltaan 12-14 mm sauvoista. Lujittava silmäkoko on 10-15 cm.

Viides vaihe. Kerää ja laita levyjen muotti.

Kuudes vaihe. Pour betoniliuos, paras vaihtoehto - betonimerkki M200. Helpoin tapa on käyttää valmiita ratkaisuja.

Säätiön järjestelyvaiheessa ajattele vesihuollon kysymyksiä vesistöstä ja jäteveden päästöistä.

Vaahto vaahto lohkoja omilla käsillä

Jätä tulva pohja 3-5 viikon ajan täysin. Aseta vedeneristys jäädytetylle pohjalle (yleensä käytetään katehuopaa) ja jatka seinien rakentamista.

Walling

Lohkojen seinien rakentamisessa ei ole mitään monimutkaista. Tämä on yksinkertainen menettely, joka toteutetaan useissa vaiheissa ja vaatii vain ohjeiden ja perussuositusten tiukkaa noudattamista.

Ensimmäinen askel. Käytä rakennustasoa määrittääksesi säätiön korkeimman kulman. Häneltä hän aloittaa lohkojen asettamisen.

Toinen vaihe. Aloita työntöpalat. Ensimmäinen rivi lohkon muuraus on kaikkein vastuullinen. Lohkojen kiinnittämiseen käytetään yksinkertaista sementti-hiekkakoostumusta. Muista tarkistaa pinoamislohojen tasaisuus kussakin vaiheessa. Lohkot joutuivat reunoille. Lukkojen saumojen tulee olla vähäisiä.

Levitä ensimmäinen rivi rakennuspalikoita korkeimmalla tiheydellä.

Määritä koko ensimmäinen rivi.

Vaahto vaahto lohkoja omilla käsillä

Kolmas vaihe. Jatka lohkojen asettamista. Pinoa toinen ja seuraava lohkot riviin käyttämällä tällaisten töiden suorittamiseen tarkoitettua liimaa. Koostumus myydään kuivan seoksen muodossa ja valmistetaan suoraan rakennustyömaalla. Riittää sekoita se veteen. Valmistetaan seos valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämä auttaa sinua poraamaan erityisellä suuttimella tai jopa paremmin rakennesekoittajalla.

Liima on suositeltavaa tavalliselle sementtilaastille siksi, että kun kyseessä on erikoiskokoonpano, valmiilla seinillä ei käytännössä ole "kylmiä siltoja". Tämä vaikuttaa hyvin valmiin kylpyammeen suorituskykyyn.

Levitä liima tasaisesti lohkon kehän ympärille. Käytä kumimetsään tasoitettuja ja kompakteja lohkoja.

Aseta vaahtolohkot omilla käsillä

Lohkot pinoavat 3 riviä. Aseta hienojakoinen verkko meshien väliin. Älä unohda jättää tilaa ovien ja ikkunoiden sijoittamiseen kylpytyn projektin mukaan.

Määritä kaikki rakennusten rivit valitun projektin mukaisesti ja jatka kattorakenteen järjestelyyn.

Kattoasennus

Kiinnitä huomiota kattorakenteen rakentamiseen, sillä koko kylpyammeen luotettavuus riippuu suuressa määrin.

Ensimmäinen askel. Asenna tukipalkki ja lattiapalkit.

Toinen vaihe. Asenna ja asenna kattotuolit.

Kolmas vaihe. Kynsit kaiteet laudan kattotuolille.

Neljäs vaihe. Sisästä, kynsi höyrysulku kaihtimiin.

Viides vaihe. Ulkopuolelta, aseta eriste kennon soluihin.

Kuudes vaihe. Kansieristys vedeneristysmateriaalilla. Vedeneristys kiinnitetään laatikkoon nitojalla.

Seitsemäs vaihe. Kynsit vastapainotangon laatikkoon.

Päällysteen asennus

Kahdeksas vaihe. Asenna valittu katto. Paras vaihtoehto hinta- ja laatuprofiileille.

Pylvään on ommuttava ruberoidilla. Kylpy-talon ullakkohuonetta harkintasi mukaan.

Vaahtopuhallushaute

Estää saunan viimeistely

Rakennuspalikat, olivatpa ne sitten korkealaatuisia, ovat edelleen alttiita kosteudelle, joten et voi tehdä ilman asianmukaista vedenpitävyyttä. Kosteuden suojauksen tulisi olla kattava. Niinpä lohkot on kyllästettävä erityisillä vettähylkivillä koostumuksilla ja lisäksi ne on peitetty ulkopuolelta erityisillä kalvoilla (yksinkertainen polyeteeni tekee).

Kylvyn rakentaminen lohkoilta

Kylvyn viimeistely aikaansaa höyrysulkukerroksen pakollisen järjestelyn. Höyrysulku asennetaan kylvyn sisäpintoihin. Parasta käyttää laadukkaita kalvoja. Ne tarjoavat tarvittavan ilmanvaihtotason ja eivät anna kosteuden vahingoittaa materiaalia.

Seinien eristys ulkona

Ulkovaippa on parasta käyttää nykyaikaisia ​​saranoitu tuuletettuja paneeleita. Sopiva sivuraide. Kaikki vuoraukset on kiinnitettävä niin, että se on vähintään 4-5 cm seinäpinnasta. Tämän vaatimuksen täyttäminen mahdollistaa tavallisen kankaalle.

Vuori on perinteisesti käytetty sisustukseen. Lattiat ovat parhaiten keraamisia laattoja.

Kylpyhuonekerroksen huoneen peittäminen

Määritä loput mieltymyksesi mukaan. Pääasiassa on, että käyttämäsi materiaalit sietää alttiiksi korkeille lämpötiloille ja liialliselle kosteudelle, samalla kun ne pysyvät turvallisina kylpylän vierailijoille eikä menettämättä alkuperäisiä esteettisiä ominaisuuksiaan.

Näin ollen, vaikka sinulla ei ole vaikuttavaa budjettia ja jolla ei ole rakennusalan ammattitaitoa, voit luoda omat kätesi täydellisen, luotettavan, turvallisen, mukavan ja kestävän kylpyammeen. Tällöin viimeistelty rakennus ei tuota kalliimpiin puusta, tiilestä ja muista suosituista materiaaleista. Sinun tarvitsee vain tehdä halu, tarkkaavaisuus ja noudattaa annettuja ohjeita.

Lue sivuillamme artikkeli - Maslovin kylpy omalla kädelläsi.

Lohkojen sauna: suunnittelun hyvät ja huonot puolet

Bath - on suosittu rakennus, joka on täysin mahdollista rakentaa omilla kädilläsi. Tällaisen rakennuksen on oltava lämmin, mukava ja turvallinen. Tätä varten sinun on otettava huomioon monia eri vivahteita. On erityisen tärkeää tietää suosituista rakennusmateriaaleista valmistettujen rakenteiden eduista ja haitoista.

Erityisominaisuudet

Bath ei ole harvinaista tänään. Se on rakennettu eri materiaaleista. Useimmiten tietenkin on puurakenteita. Tällaisia ​​rakenteita on kuitenkin säilytettävä huolellisesti siten, että ne säilyttävät alkuperäisen ulkonäön ja eivät kaadu aikaa. Lisäksi puiset kylvyt ovat palovaarallisia, vaikka niitä käsiteltäisiin erikoisimpersioilla.

Lohkot ovat erinomainen vaihtoehto tällaisille vaativille materiaaleille.

Niiden käyttö kylpylärakentamisessa ei ole harvinaista. Monet omistajat valitsevat nämä materiaalit, koska niillä on monia positiivisia ominaisuuksia ja monin tavoin ne ylittävät puun.

Rakennuspalikoiden tärkein ominaisuus on niiden huokoinen rakenne. Samalla huokoskoot (sekä niiden muoto) voivat satunnaisesti muuttua lohkon koko alueen yli. Tämän erottavan ominaisuuden vuoksi tällaisten rakennusmateriaalien mekaaniset ja termofysikaaliset ominaisuudet eivät ole kovin homogeenisia. Tästä johtuen kylvyn on oltava erittäin huolellisesti eristetty paitsi sisäpuolelta myös ulkopuolelta.

On huomattava, että lohkot imevät kosteutta kuin sieni. Kesäkaudella tämä ominaisuus ei ole mitään kauheaa, mutta talvella aiemmin imeytyneet vedet altistuvat jäädytykselle ja lisäävät sen määrää. Tämä voi johtaa surullisiin seurauksiin - lohkojen tuhoamiseen. Tietenkin tämä ongelma voidaan välttää. Tätä varten on varmistettava korkealaatuisen vedeneristyksen rakentaminen sisään ja ulos.

Hyödyt ja haitat

Block rakennusmateriaaleilla on etuja ja haittoja. Heidän täytyy tietää, aiotko käyttää lohkojen rakentamista kylvyssä. Aluksi on syytä tarkastella tarkemmin mitä etuja nämä elementit ovat.

Tällaisista materiaaleista on useita etuja kuin lohkot.

 • Lohkojen rakenne ei kutistu, kuten puurakenteet.
 • Lohkokappale voidaan rakentaa lähes välittömästi pääkoristelun jälkeen.
 • Tällaisen kylvyn rakentaminen kestää vähimmäismäärän.
 • Kaikki korjaustyöt on mahdollista tehdä ilman ulkopuolista apua, mutta asiantuntijat suosittelevat vähintään yhden avustajan kutsumista. Joten rakentaminen menee paljon nopeammin.
 • Lohkoveden lopulliset kustannukset ovat 2-3 kertaa pienemmät kuin tapauksessa, jossa on samanlaisesta puusta valmistetun höyrysaunan rakentaminen.
 • Estävät materiaalit ovat täysin turvallisia ihmisten terveydelle. Koostumuksessaan ei ole vaarallisia kemiallisia yhdisteitä, joten ne eivät myöskään aiheuta haitallisia aineita korkeissa lämpötiloissa.
 • Lohkot ovat suhteellisen kevyitä. Tämän ominaisuuden ansiosta voidaan merkittävästi säästää työvoimaa ja rahaa korkealaatuisen säätiön valmisteluun.
 • Monet kuluttajat valitsevat rakennusmateriaaleja, koska ne eivät kestä palamista.
 • Lohkojen kylvyssä ei ole mätää.
 • Lohkot ovat vaatimattomia hoidossa. Niitä ei tarvitse pinnoittaa säännöllisesti antiseptisten yhdisteiden kanssa, kuten puurakennuksissa. Eristämateriaalit eivät ole alttiita muotin ja homeen muodostumiselle.
 • Tällaisista materiaaleista rakennetut seinät ovat hengittäviä hajakuormituksensa vuoksi.
 • Monet lohkolajit, esimerkiksi kaasusilikaatti, voivat olla melko hyvät lämmön- ja meluneristysominaisuudet.
 • Laatuyksiköiden käyttöikä on hyvin pitkä.

Kuten näette, lohkojen rakennukset ovat erittäin kestäviä ja kulutusta kestäviä.

Tällä hetkellä monet omistajat valitsevat juuri estää materiaalien rakentamista kylpyläosastoille (eikä vain).

Näillä tuotteilla on kuitenkin haittapuolensa.

 • Lohkot imevät kosteutta, joten kylvyssä on oltava laadukas vedeneristys, muuten materiaali voi yksinkertaisesti romahtaa.
 • Lohkokylpy vaatii höyrysulun. Tämä johtuu siitä, että kondensaatti kerääntyy lähes aina tällaisten materiaalien seinämiin, joten ilman höyrysulkuaineita ei tarvitse tehdä.
 • Lohkot ovat kestäviä materiaaleja, mutta tässä tapauksessa ne ovat huonompia kuin tiili.
 • Osana suosittuja kaasusilikaattilohkoja on alumiinista valmistettu jauhe ja kalkki. Nämä komponentit vähentävät materiaalin positiivisia ominaisuuksia.

Monta lohkareunaan liittyvää ongelmaa on mahdollista välttää, jos valmistat korkealaatuista rakennetta ja huolehditte hydro- ja höyrysulusta etukäteen.

hankkeet

Tällä hetkellä kylpy on monitoiminen tila, jota ei käytetä pelkästään pesemiseen vaan myös hyväksi lepoon. Näistä tavoitteista lähtien kehitetään moderneja kylpylähaaroja. Tärkeimpien tilojen (höyrysauna, pesuasema) lisäksi tässä rakennuksessa voi olla viihtyisä oleskelutila, pieni terassi, ullakko tai uima-allas. Jälkimmäisen koko riippuu itse rakenteen mitoista.

Yleisimpiä ovat houkuttelevat kylpyhankkeet, joissa on lepohuone.

Yleensä se myös suorittaa eräänlaisen pukuhuoneen roolin.

Useimmiten alueellaan rentoutumisalue ylittää loput tilat. Tämä johtuu siitä, että lepohuoneessa on tarpeen sijoittaa pöytä, nojatuolit tai tuolit sekä muut tarvittavat kalusteet, jotka tarvitsevat tarpeeksi vapaata tilaa.

Yleisimpiä hanketyyppejä ovat seuraavat vaihtoehdot.

 • Talousarviota ja parasta vaihtoehtoa pidetään lohkokaukona, jonka mitat ovat 4-6 m. Tämän rakenteen avulla voit jakaa kaiken käytettävissä olevan tilan puolessa osion avulla. Yksi rakennuksen yksittäisistä puolikkaista on myös mahdollista jakaa puoleen tai suhteessa. Suuriin huoneeseen on järjestettävä mukava ja houkutteleva virkistysalue. Pienien kokoisten huoneiden kohdalla kannattaa järjestää höyryhuone ja pesuhuone niihin.

Kun rakennat lohkokautta lepohuoneella, muista muistaa, että rakennuksessa on oltava eteinen tai pieni odotushuone, joka erottelee rakennuksen sisä- ja ulkopuolella. Näiden lisäysten ansiosta kylmä ja huurullinen ilma ei tunkeudu huoneeseen talvikaudella.

Tällaista kylpyä voidaan täydentää ullakolla ja järjestellä siihen mukava toinen kerros.

Useimmiten tällainen päätös on osoitettu siinä tapauksessa, että maa-alueella ei ole muita asuintiloja. Myöskään ei ole harvinaista, että tällaisia ​​rakennelmia on käsiteltävä piirtäessä tonttia tassassa. Attic on erinomainen paikka viettää yötä oleskelun jälkeen virkistysalueella.

 • Toinen suosittu ja yhteinen hanke on kylpy, jonka koko on 3 - 5 m. Tällaiset rakennukset ovat varsin tilavia. He voivat helposti höyryttää heti useita ihmisiä ilman tunne hämmentynyt. Lisäksi tällaisia ​​rakennuksia täydentää usein terassit.

Kylpyläprojektin kehittäminen 3-5 m: n mittaisilla tiloilla on tarpeen järjestää useita erillisiä huoneita. Ilman niitä, saatu rakenne on epätäydellinen.

Ensimmäinen huone, johon henkilö tulee, voi olla odotushuone. Sen pitäisi olla sellainen, että se voi jättää vaatteita. Tällaisen kylpyammeen sisäpuolella on järjestettävä pieni kaappi, jossa on vapaata tilaa kaiken varastointiin. Monet omistajat asentavat lisälaatikon tällaisiin kylvöihin, joissa ne varastoivat polttoainetta (puuta tai hiiltä) erikseen.

Odotustilan jälkeen voit järjestää lepoaikoja.

Myös hyvin pienissä kylpyläprojekteissa on välttämätöntä tarjota tämä huone. Rakentamisolosuhteissa 3x5 m huoneeseen rentoutumiseen, voit laittaa pienen pöydän ja muutaman tuolin.

Välittömästi lepohuoneen jälkeen on järjestettävä pesu tai suihku. Nämä tilat ovat välttämättömiä, jotta kylpyhuonekäyttäjät voivat jäähtyä ruoan höyryttämisen jälkeen. Näillä alueilla pitäisi olla yksinkertainen ja mutkaton sisustus. Niihin mahtuu useita pieniä penkkejä, suihku ja puhdas säiliö, jossa on vettä. Nykyään monet omistajat valitsevat yhden suihkukaapin tällaisten tilojen järjestämisestä ja kieltäytyvät klassisesta pesusta.

Kylpyammeen päähuone on höyrysauna. Täällä on tarpeen etsiä liesi sekä mukavat puusta valmistetut penkit. Kaikkien listatuissa huoneissa on oltava kaikki kylpyammeet. Lisäksi rakennuksessa, jonka mitat ovat 3x5 m, on mahdollista asentaa pieni terassi tai ullakko.

 • Kylvyssä, jonka mitat ovat 5x4, voit jakaa päätilan suurelle lepohuoneelle ja jättää loput alueelle pesualtaalle ja höyryhuoneelle, jolla on suunnilleen samat mitat. Lisäksi tällainen rakennus näyttää paljon houkuttelevalta, jos sitä täydentää laaja terassi. Samoin on mahdollista suunnitella 4,5 - 4,5 m: n kylpyamme.
 • Viihtyisä kylpyamme voidaan järjestää pienessä rakennuksessa, jonka mitat ovat 3x4 m (tai 4 x 3 m). Tällöin pääalue voidaan jakaa lepohuoneeseen ja höyryhuoneeseen, ja pesu jättää vähimmäistilaa. Myös samankaltaisen kylpyammeen pukeutumistilaa ei pidä tehdä liian suureksi.

Välittömästi odotushuoneen jälkeen voit järjestää pienen rentoutumispaikan ja laittaa siihen kompaktin pöydän sekä pari tuolia. Et voi tehdä liian suurta sohvaa ja asettaa hänen edessään sohvapöydän. Tämä vyöhyke on erotettava muusta osasta osasta, ja sen pitäisi olla varustettu tilavalla höyryhuoneella. Se voidaan jakaa toisella osalla ja olla varustettu pesun tilan tuloksena olevassa pienessä kulmassa. Tällaisissa olosuhteissa olisi parasta katsoa kapea suihku.

 • Suuri amme, jonka mitat ovat 10x4 m, järjestetään mihin tahansa luetelluista muodoista, mutta jokaiseen huoneeseen on paljon enemmän tilaa. Tällaisissa olosuhteissa on mahdollista varustaa virkistyshuone, jossa on suuri määrä huonekaluja, joka seuraa suurta ullakkoa tai ulkoilmapallojen alue.

On myös mahdollista jakaa etutilaa olohuoneeseen ja terassiin, ja sen jälkeen he voivat muodostaa lepohuoneen.

Sen takana pitäisi olla osio sulkea kolme jäljellä olevaa aluetta - suihku, höyrysauna ja kylpyhuone (jos haluat asentaa sen kylpyyn).

Kaikki kylpyläprojektit ovat samankaltaisia. Jokaisessa rakennuksessa on oltava pesu, höyrysauna ja oleskelutila. Lisäksi rakennuksessa voi olla tilava ullakko tai siisti terassi. Jotkut omistajat yhdistävät kaikki tällaiset tilat autotalliin. Tällöin on suositeltavaa ottaa yhteyttä sellaisiin asiantuntijoihin, jotka osaavat tehdä tarvittavat piirustukset tällaisista rakennuksista.

tarvikkeet

Rakennuspalikoita on useita, joista luotettavia ja kestäviä kylpyjä valmistetaan. Jokaisella raaka-aineella on erityispiirteitä:

Ilmastettu betoni

Kylpylät rakennetaan usein kaasuliesiin. Tämä materiaali on erittäin suosittu ja saatavana.

Siinä on monia etuja:

 • Pieni paino. Lohko, jonka mitat ovat 30x25x60 cm, painaa vain 30 kg. Jos päätät asettaa tiilen samanlaiseen tilavuuteen, tarvitset 22 elementtiä, joiden kokonaispaino on 80 kg.
 • Korkea lämmönjohtavuus. Ilmastettu betoni on solurakenne, joka antaa erinomaisen lämmönjohtavuuden. Tällainen materiaali säilyttää täydellisesti lämmön sisätiloissa, ja kuumalla kesällä se luo miellyttävän viileyden.
 • Paloturvallisuus. Höyrystyneet betonilohkot ovat mineraalikomponentteja, jotka eivät ole syttyviä ja palavia. Tästä syystä tällaiset rakennusmateriaalit voivat turvallisesti kestää avointa liekkiä 3 tuntia.
 • Pakkasvaste. Laatu kaasulohko ei pelkää alhaisia ​​lämpötiloja.
 • Vahvuusominaisuudet.
 • Taloutta. Ilmastetun betonin koko ja painon ansiosta se sopii paljon nopeammin ja helpommin kuin sama tiili.
 • Helppokäyttöisyys. Höyrystettyä betonilohkoa voidaan antaa melkein mihin tahansa muotoon. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista hyllyä. Tämä materiaali on helppo leikata ja porata.
 • Ympäristöystävällisyys. Ilmastetut betonilohkot ovat ympäristöystävällisiä. Ne eivät sisällä myrkyllisiä aineita, jotka vapautuvat korkeissa lämpötiloissa.

Kaasuputkien paksuus voi olla:

 • 75 mm (soveltuu karheiden lattioiden lämmittämiseen);
 • 20-25 mm (käytetään esimerkiksi kotitalous- ja kotitalousrakennuksiin, esimerkiksi autotallit);
 • 375 mm.

Myös kaasutekniikkamerkki INSI, jota käytetään laajasti talojen rakentamisessa.

Tällaiset materiaalit ovat suuria, joten niiden asennus ei vie niin paljon aikaa. Tämä materiaali on autoklavoitu. Se erottaa seismiset vastukset ja lisääntynyt lujuus.

karrelle estää

Kuonakivi on rakennuskivi, joka sisältää seuraavat osat:

 • tulivuoren tuhka;
 • murskattu graniitti;
 • hiekka;
 • rikki lasi;
 • laajennettu savi;
 • sora;
 • sora;
 • sahanpurua.

On olemassa useita erilaisia ​​sementtilaatuja:

 • Hollow ja ontto. Runko-osilla on suuri lujuus. Usein he tekevät vahvoja perustuksia, kellareja ja jopa sarakkeita. Hollow-osia käytetään eri huoneissa olevien seinien ja väliseinien rakentamiseen.
 • Koristeellinen lattiapinnoite. Nämä materiaalit ilmestyivät markkinoilla melko äskettäin. Niissä on koristeellinen pinnoite, joka on vain lohkon yhdellä tai kahdella sivulla.
 • Osion. Näitä karkeita lohkoja käytetään osioiden muodostamiseen. Tällaiset materiaalit antavat lattian tarkan geometrian. Lisäksi ratkaisuprosessissa säästetään merkittävästi. Kevyen osion kuonakivien asennus vie vähän aikaa.
 • Ripatut, puukotetut. Tällaisilla lohkoilla on myös koristeellinen pinnoite, mutta se jäljittelee "repeytynyttä" tai murskattua tiiliä. Useimmin tällaisia ​​materiaaleja käytetään aidojen ja erilaisten rakennusten viimeistelyyn.
 • Värinen. Tällaisia ​​sementtilohkoja käytetään samalla tavoin kuin perinteiset materiaalit. Usein niitä käytetään asennettaessa aidat tai pylväät, jotka suorittavat koristeellisia toimintoja. Halutun sävyn aikaansaamiseksi tällaisten karkeiden lohkojen valmistuksessa - riittää, että seokseen lisätään murskattua punaista tiiliä tai värillistä liiraa.
 • Säätiö. Toisella tavalla tätä tyyppiä kutsutaan keinotekoiseksi seinäkiviksi. Siinä on erinomaiset lujuusominaisuudet ja erittäin pitkä käyttöikä.

Kaasusilikaatti

Kylpy voidaan myös rakentaa kaasusilikaattilohkoista. Näiden rakennusmateriaalien erityispiirre on, että rakenteessa on aukkoja, joiden osuus on 50% tai vähemmän. Tämän ominaisuuden ansiosta lohkojen paino on pieni ja sillä ei ole myöskään vaikuttavaa kuormitusta säätöön.

On myös syytä huomata, että kaasusilikaattilohkoilla on melko hyvä äänieristys ja lämpöominaisuudet, joita solun rakenne tarjoaa.

Tällaisista materiaaleista valmistettu kylpy pitää lämpöä pitkään.

Kaasutilikaattilohkoja käytetään usein kylpyammeiden rakentamisessa sellaisten ominaisuuksien vuoksi:

 • paloturvallisuus (palamaton);
 • lisääntynyt pakkasenkestävyys;
 • helppo ja nopea asennus;
 • yksinkertainen käsittely;
 • ympäristöystävällisyys;
 • lisääntynyt höyryläpäisevyys.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tämä materiaali imee kosteutta, mikä lisää sen tiheyttä ja lujuutta ja sillä on kielteinen vaikutus lohkojen lämpö- ja äänieristysominaisuuksiin.

Hiekkalaatikko

Hiekkalaatat (hiekkasementtilohkot) valmistetaan sekoittamalla sementin, hiekan ja veden yhdistelmä. Tämä koostumus on vakio.

Peskoblokit ovat hyvin suosittuja paitsi tehokkuuden lisäksi positiivisten ominaisuuksiensa takia:

 • Tällaisilla lohkoilla on erinomainen lujuusominaisuudet. He eivät pelkää negatiivisia ulkoisia tekijöitä.
 • Peskoblok-altaat eivät altistu ruostetta ja mätää.
 • Nämä rakennusmateriaalit ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia komponentteja.
 • Näissä lohkoissa on myös aukkoja, joten niillä on ääntä ja lämmöneristysominaisuuksia.
 • Lähes älä ime kosteutta ja kosteutta.
 • Onko kohtuuhintainen hinta.

Sementti-hiekkalaatikoiden haitat johtuvat vähäisestä lämmönjohtavuudesta.

Asiantuntijat suosittelevat näiden materiaalien eristystä, varsinkin jos käytät niitä asuintilojen ja kylpyammeiden rakentamiseen.

On pidettävä mielessä, että runkoiset hiekkalaatat vaikuttavat enemmän kuin onttoja elementtejä. Siksi tällaisten rakennusmateriaalien valmistelu on välttämätöntä.

Puu betonilohko

Arboliittilohkoja käytetään usein kylpyammeiden rakentamisessa. Nämä materiaalit erottuvat lisääntyneellä lujuudella, joka varmistetaan sopivalla rakenteella ja koostumuksella. Lisäksi arbolitovy-elementit eivät pelkää epäsuotuisia ilmasto-olosuhteita ja erilaisia ​​saostumista. Ne eivät ime kosteutta ja kosteutta, eivätkä ne ole muodonmuutoksia, kun ne ovat kosketuksissa niiden kanssa.

Arboliittilohkoja voidaan turvallisesti käyttää kylpylärakenteiden rakentamisessa, koska ne eivät ole syttyviä - ne sisältävät paitsi sementtiä myös erityisiä kemiallisia epäpuhtauksia, jotka antavat näitä ominaisuuksia.

Monet kuluttajat suosivat arbolitovy-lohkoja, koska heillä on kohtuullinen hinta, varsinkin jos verrataan niitä tiiliin.

Arbolitovy-lohkoja on vain kaksi tyyppiä:

 • rakenteellisia;
 • lämpöeristys.

Twin lohko

Twin-lohko on toisen tyyppinen solukko. Se on huipputekniikka ja autoklaavi. Kuten muitakin samanlaisia ​​materiaaleja, se on kevyt ja ei aiheuta voimakasta kuormitusta säätöön.

Kaksoiskappaleen koostumus sisältää seuraavat komponentit:

 • sementti;
 • kalkki;
 • alumiini jauhe;
 • vettä.

Näiden lohkojen käsittely on helpompaa kuin karkeiden lohkojen kanssa.

Lisäksi ne on helppo leikata ja nähdä. Näiden yksiköiden suurin haitta on kuitenkin niiden korkea kustannus - 3000 / m3.

suunnittelu

Monet ihmiset uskovat, että kylpy on huone, jossa on mahdotonta maksimoida mielikuvitusta houkuttelevan muotoilun suunnittelussa. Itse asiassa se ei ole.

Kylpyammeessa on aivan mahdollista rakentaa eräänlainen olohuone, jossa on suuri pöytä ja useita tuoleja, sekä viihtyisä sohva, jonka edessä on seinään kiinnitetty televisio. Tätä ulkoasua voidaan soveltaa myös pienen rakenteen olosuhteissa, jos käytät pienikokoisia huonekaluja tai vaihdettavia taittamismalleja.

Huoneen sisäpuolella voi olla päällystetty liimalla tai paneeleilla, jotka jäljittelevät puuta. Tällaiset pinnoitteet näyttävät hyvin houkuttelevalta ja sopivilta kylpyyn. Taustallaan on puisia huonekaluja sekä metallista valmistettuja seinä- ja kattovalaisimia, tyylitelty antiikki.

Jos haluat tuoda luonnollisia muistiinpanoja lepohuoneeseen, sinun on tarkasteltava lähemmin läpikuultavaa tiiliä - se näyttää hyvältä seinistä yhdessä puukoristeiden kanssa.

Jotkut omistajat täydentävät samanlaisia ​​sisätiloissa olevia tosi takkoja tai uuneja, tulisijoja, jotka ovat tiilestä, kiveistä tai niiden jäljitelmistä.

Pääsääntöisesti suuri määrä puuosia on läsnä höyryhuoneissa ja pesuhuoneissa. Tässä voit myös laimentaa viimeistelykiviä. Tällaisissa tiloissa olevilla valaistuslaitteilla on usein tiivis ulkonäkö, joka ei herätä liikaa huomiota.

Miten rakentaa omalla kädelläsi?

Lohkareita voidaan rakentaa itsenäisesti houkuttelemalla asiantuntijoita, joiden palvelukset ovat usein erittäin kalliita.

Tärkeintä on noudattaa vaiheittaista rakentamisen pystytysalgoritmia:

 • Ensin sinun täytyy tehdä luonnos tulevaisuuden kylpyamme.
 • Sitten sinun pitäisi jatkaa säätiön asettamista. Voit tehdä tämän merkinnän sivustolla, kaivaa kaivannon ja tehdä sen pohjasta 15 cm hiekkalaatan. Kaada hiekka hiekkaan ja paina sitä alas.
 • Nyt sinun täytyy tehdä puun muottirakenne kaivannosta. Tason käyttämistä varten on välttämätöntä lyödä säätiön ylempi (horisontaalinen) pinta.
 • Rakenteen sisäosassa tulee olla vahvistuskehys.
 • Seuraavaksi kaada betonia muottiin.
 • Nyt voit rakentaa seiniä. Erityisen tärkeä on lohkojen aloitusrivi. Käyttämällä sementti-hiekkalaastia, sinun täytyy asettaa lohkot valmistettu vedenpitävä.
 • Seuraavat rivit tulee asettaa erityiselle liimalle.
 • Asennuksen päättyessä vahvistusta levitetään seiniin ja mauerlat valmistetaan.
 • Tämän jälkeen meidän on jatkettava kattorakenteen rakentamista. Tätä varten on sallittua käyttää kattotuulettimia ja asettaa niiden päälle vedeneristys.
 • Niitä pitäisi myös leikata kontrastioksella, jonka päälle päärasi on asetettava.
 • Tämän jälkeen on välttämätöntä jatkaa katemateriaalien asennusta.
 • Kun olet suorittanut kaikki edellä mainitut teokset, sinun on lopetettava tuloksena oleva kylpy.

Omistajien arvostelut

Tällä hetkellä saunat eivät ole harvinaisia. Useat omistajat valitsevat tällaiset rakenteet, koska ne ovat kestävämpiä ja vähemmän vaativia hoidon kannalta. Kuitenkin jotkut käyttäjät väittävät, että puurakennukset näyttävät edelleen paljon paremmilta kuin estää niitä. Mutta kaukana kaikista hallinnoiduista tällaisten rakenteiden itsenäisestä rakentamisesta.

Myös ihmiset usein kieltäytyvät rakentamasta kylpyta lohkosta, viitaten siihen, että ne imevät kosteutta, minkä vuoksi ne tuhoutuvat. Tietenkin tässä tapauksessa puiset versiot eivät ylitä korttelin rakennuksia, koska he pelkäävät vielä enemmän kosteutta. Jotta ei pystyttäisi kohtaamaan lohkomateriaalien muodonmuutosta, on tarpeen tarjota heille korkealaatuinen vedeneristys.

Kuluttajat olivat tyytyväisiä siihen, että lohkojen käsittely ei ole niin vaikeaa.

Tällaisten materiaalien kylpyyn rakentamiseen monet käyttivät vähimmäismäärää. Lisäksi suurin osa tällaisen rakentamisen ostajista maksoi hyvin vähän.

Käyttäjät huomaavat myös, että kaikki esteet eivät aiheuta epämiellyttäviä hajuja korkeissa lämpötiloissa, joita ei voida välttää kylvyssä. Ne eivät vaahdota eikä niitä ole peitetty muotilla tai sienellä. Pitkän ajan kuluttua estävät materiaalit eivät murtelevat, kuten luonnonpuuta.

Lohkoveden arviot ovat sekä positiivisia että negatiivisia. Tietenkin paljon riippuu rakenteen oikeasta rakenteesta sekä käytettyjen materiaalien laadusta.

Kauniita esimerkkejä

Monet kuluttajat ovat skeptisiä lohkovedoista, mikä selittää tämän järjetöntä muotoilua. Itse asiassa tällaiset rakennukset voidaan tehdä erittäin tyylikkäästi ja houkuttelevasti paitsi sisätiloissa myös ulkona.

Esimerkiksi pienikokoinen rakennus, jossa on kolmionmuotoinen katto ja odotushuoneeseen johtavat portaat, voidaan leikata vaaleilla seinälevyillä. Rakennuksen alaosassa on asetettava koristeellinen ruskean värinen tiili tiilen ympärille. Tällaisessa kylvyssä siniset tai violetit laatat ovat tehokkaasti erottuvia.

Vaahtolohkosta voit rakentaa kauniin kylvyn terassilla ja koristella sitä tylsä ​​sitruunan varjostimen kera.