Teemme nauhan pohjan kylpyyn

Tässä artikkelissa kerrotaan askel askeleelta ja selkeästi, miten nauhan perustus kylvystä omilla kädillä - kestävin ja luotettavin perustein. Oletamme, että olet valinnut sopivan asettelun ja päättänyt tulevan kylpyammeen sijainnista. Joten aloitamme työn seuraavan suunnitelman mukaisesti.

Valmistamme säätiön rakennustyöt

Voit tehdä tämän poistamalla kaikki roskat ja, jos tontissa on ruoho, poista sen yläkerros. Tiilet, kivet ja niiden kaltaiset palaset eivät heitä pois - ne ovat hyödyllisiä meille konkreettisessa työssä ja betonin valmistuksessa täyteaineena.

Tee merkintä valitun suunnitelman mukaan.

Nauhamittauksen, neliön ja langan avulla merkitään ja ajetaan peräkkäin ulkoreunan kulmissa. Jotta kestämme 90 asteen kulmat, seuraamme seuraavaa kaavaa:

 • Piirrä suora viiva kulmasta C ja edellämainitun reunan reunasta pisteisiin A ja B.
 • Aseta kohdistuspiste kulmassa c ja mittaa kaksi identtistä segmenttiä A-C ja C-B.
 • Käyttämällä köyttä hahmotellaan kaari keskellä pisteessä A ja säde 2400 mm. Tämä koko on selkeytetty, kunhan se on suurempi kuin A-B. Mitä suurempi tämä säde on sitä suurempi tarkkuus.
 • Sama koskee piste C.
 • Piirrä suora viiva, joka yhdistää pisteen C ja D, ja saamme oikean kulman.

Kun kaikki koukut on lyöty sisään, sinun on tarkistettava merkinnän oikeellisuus. Tätä varten mitataan molemmat diagonaalit köydellä. Niiden on oltava yhtä suuria tai, viimeisenä keinona, oltava enintään 20 mm. Säätiön sisemmän kehän mitat on oltava pienempiä kuin vähintään kaksi seinän paksuutta. Jos kylvyt on rakennettu puusta, riittää 25-30 cm. Tiiliseinää varten tarvitaan vähintään 35-40 cm. Samalla mitataan ja piirretään sisäisiä ääriviivoja.

Valitaan pohjamaali nauhan pohjan alta

Tätä varten tarvitset lapiot, kädet ja kovaa työtä. Kun maaperä on poistettu kaivannon kantavista seinistä, puhdistamme sen pölystä ja kaada vettä runsaasti siihen. Tarvittaessa vahvistamme niitä lastulevyistä valmistetuilla levyillä tai levyillä. Kaivannon syvyys riippuu kylvyn sijainnin ilmastollisista olosuhteista, mutta sen ei tulisi olla pienempi kuin 50-70 cm. Järjestelmän asennuksen aiheuttamien ongelmien välttämiseksi kaivannon leveyden on oltava 10-15 cm leveämpi kummallakin puolella. Kaivannon pohja on tehtävä tiukasti vaakatasossa tietenkin tietyllä suvaitsevuudella. Tällaiseen kaivokseen kaadettu säätö kantaa saman kuorman koko pituudeltaan.

Säätiön valmistelu

Karkeaa hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle. Voit lisätä soran tai raunion. Jokainen kerros, jonka paksuus on 10 cm, varovasti pakataan ja kaadetaan vettä. Teemme hiekkasäleikön, jonka korkeus on korkeintaan 20-30 cm.

Muottien valmistus ja asennus

Tarvitaan leikkuulaudat, joiden paksuus on vähintään 30-35 mm tai lastulevy 20-22 mm. Muotti on koottu suojavaippojen muodossa ja asennettu kaivoon siten, että sen yläreuna on 10-15 cm korkeudella perustuksen yläpuolella. Kiinnitys tehdään puupalkilla, joka yhdistää kilvet kynsillä tai erikoisliitoksilla. Muottien ulkoiset sivut on luotettavasti tuettu siten, että kun se kaadetaan betoniin, se ei puhkeile. Täällä on tärkeää noudattaa periaatetta, sitä enemmän sitä parempi. Jos sivustossasi on merkittäviä korkeuseroja, jotka voivat nousta yli 80 cm: n korkeuteen, aseta muotit 5-10 asteen kulmaan sen alareunan laajenemisen vuoksi.

On tietysti parempi käyttää erityistä kokoontaitettavaa metallia. Jos sinulla on mahdollisuus saada se, se on oikea päätös. Tällöin sinun on käytettävä rahaa vain sen vuokraan ilman, että käytät materiaalien ostoa. Säätiön laatu taataan 100%.

Rakenteen vahvistaminen muottiin

Tätä toimenpidettä ei voida tehdä, jos tulevaisuuden rakenne tehdään kevyistä materiaaleista. Tiiliseinät on tehtävä.

Armointi, jonka läpimitta on 12-16 mm, sijoitetaan pohjan alapuolelle kaarteena rungon muodossa, kuten kuvassa on esitetty. Vavat ovat sidoksissa teräslangan kanssa. Hitsaaminen ei ole sallittua - tämä voi johtaa perustuksen muodonmuutokseen. Laita rikkoutuneet tiilet alemman palkin alapuolelle, jolloin niiden väliin ja täytön pohjaan tulee aukko. Lopuksi vahvistetaan muotti ylempää kehällään puupalkkeineen.

Jotta saataisiin aikaan tuuletus perustuksen sisällä, laita keraaminen tai ääritapauksissa metallipohjamaiset putket, joiden läpimitta on 60-80 mm ja 2-3 metrin askel ympärillä.

Teipin pohjan täyttö betonilla

On parempi käyttää sementtimerkkiä M250 tai M300. On ymmärrettävä, että mitä enemmän merkkiä, sitä korkeampi täytteen laatu on. Sementti M200-tuotemerkkiä voidaan myös käyttää. Säätiön laatu on varsin hyväksyttävää, mutta jos haluat rakentaa todella luotettavan kylpyamme, valitse brändi korkeammaksi.

Haluan antaa vielä tärkeämpiä neuvoja. Tee parhaasi ja tilaat valmiiksi tehdyt betoni yhdestä rakennusorganisaatiosta. Jos konkreettinen kuorma saapuu sinulle, kaatamalla betoni helposti ja miellyttävään toimintaan. Lisäksi ratkaisun laatu on taattu ja sen maksamisen kustannukset eivät ylitä kustannuksia, jotka aiheutuvat sen valmistamisesta omiin käsiinsä.

Muussa tapauksessa sinun on kypsennettävä itseäsi:

 • ainekset:
  • Karkea hiekka (30-45%), sora (70-55%) - 3-3,5 osaa erästä.
  • Sementti - 1 osa.
 • Ruoanlaitto kuivaseos:
  • Hiekka kaadetaan sopivaan litteään ja laajaan astiaan tai metallilevyyn, lisätään sementtiä ja sekoitetaan lapioon, kunnes saadaan homogeeninen koostumus.
  • Tämän jälkeen sora kaadetaan ja sekoitetaan uudelleen perusteellisesti.
 • Betonin valmistus:
  • Puhdas vesi kaadetaan valmiiseen sementti-hiekkaseokseen pieninä annoksina, se sekoittuu. Veden likimääräinen määrä tulisi olla 60 - 70 painoprosenttia sementtiä kohden. Tämä osuus voi vaihdella riippuen käytetyn hiekan tai soran kosteudesta. Mitä suurempi niiden kosteus, sitä vähemmän veden tarvetta.
  • Kylmäkautena on parempi lämmittää vesi 35-40 astetta, ja kesällä päinvastoin, on parempi ottaa kylmä esimerkiksi kuopalta.
  • Betonisekoittimien käyttö helpottaa työtäsi.
 • täyte:
  • Tärkeä säännös kylvyn nauhalevyjen kaatamiseksi (eikä vain heille) on työn jatkuvuus. Aloita konkreettinen työ, yritä saada ne päätökseen yhden päivän aikana. Tässä tapauksessa kylpyammeesi tulevan perustan laatu on taattu.
  • Betoni kaadetaan kerroksiksi, joiden paksuus on 15-20 cm, jota seuraa tasoitus ja tamping, kunnes sementti maito ilmaantuu pinnalle. Ilman poistamiseksi täytetty liuos on lävistettävä tunnistimella tai tavallisella tikulla. Tappamalla vasaralla muottiin, saavutat liuoksen lisää kutistumisen.
  • Rakennusyritykset käyttävät erityisiä tärinöitä ja jos sinulla on onnea saada se, se on suuri apu työstään.
  • Lopuksi, tee betonin pinta kaadettu ympärysmitta, tasoittamalla se puupalkilla.
 • Betonisoinnin loppu:
  • 3-4 tunnin kuluttua (sementin asettamiseen tarvittava aika) pohja peitetään märillä materiaaleilla, kuten huopilla, sahanpurulla, sirulla jne. Kaikki tämä pitäisi kastella 4-5 tunnin välein ensimmäisten kahden tai kolmen päivän aikana. Kastelun jälkeen peitä muovikelmu. Se estää liiallisen kosteuden haihtumisen.
  • Noin viikon kuluttua säätiön muotti voidaan poistaa. Pohjan ja seinien väliset aukot tulee peittää hiekalla ja tampilla.
  • Kolmen tai neljän viikon kuluttua nauhaosasto on valmis ja voit jatkaa kylvyn rakentamista. Vedenpitäväksi ei pidä unohtaa laittaa kateaineita kahdessa kerroksessa sen yläpinnalle.
  • Oikea päätös olisi, jos teet sokean alueen ympärysmitta.

Säätiö (Latin Fundamentum) on tukirakenne, joka on osa rakennusta, joka vie kaikki kuormat päällekkäisiltä rakenteilta ja siirtää sen maahan. Pääsääntöisesti ne on tehty betonista, kivestä tai puusta.

Perustukset asetetaan pääsääntöisesti maaperän jäädyttämisen alapuolelle estääkseen niiden pullistumisen. Muille kuin kalliolle maaperälle käytetään kevyiden puurakenteiden rakenteessa matalia perustuksia.

Rakennusten rakentamiseen käytetään nauhat, lasi, pylväs-, paalu- ja laattaperustat. Ne ovat esivalmistettuja, monoliittisia ja esivalmistettuja monoliittisia. Säätiön valinta riippuu maaston, maan ja arkkitehtonisten ratkaisujen seismisista.

Nauhasäätiö on suljettu silmukka (nauha) - raudoitettu betonirakenne, joka on sijoitettu rakennuksen kaikkien seinien läpi ja jakaa rakennuksen painon koko sen ympärysmitta. Siten vastustavat maaperän voimavaroja, välttäen rakennuksen sumentumista ja vääristymiä.

Nauhan säätiö voi rakentaa eri rakenteita sen perustalle: puusta monoliittisiin taloihin. Samanaikaisesti käytetään paljon pienempiä rakennusmateriaaleja, ja pienempi määrä maanrakennuksia verrataan monoliittiseen säätiöön (ja lopulta pienentää merkittävästi koko säätiön kustannuksia), mikä tekee kaistaleiden perustuksista maanrakennusten ja mökkien rakentamisen suosituimman perustan.

Kuinka tehdä nauha-pohja kylpyyn omalla kädelläsi

Yksinkertainen kylpyamme yksikerroksisen rakennuksen muodossa, jossa on höyrysauna, odotushuone ja pieni pukuhuone, vaativat alueella jopa 25 m². Ei ole väliä, mitä tehdä seinät ja miten rakentaa katto kylpy, jos sinulla ei ole halua torjua halkeamia ja seinät höyryhuone ja korjaus vuori vuosittain, muista tehdä säätiö. Kylpyhuonekuvun asettaminen vaatii paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. On parasta tehdä nauha-alusta heti kylpylöiden omalla kädellä, mikä takaa laadun. Samalla se on halvempaa kuin valmiin kylpyammeen uudelleenkäsittely tai purkaminen jo melkein rakennettu, mutta särkynyt kylpyamme ja aloittaen pienestä rakenteesta, jolla on ongelma - miten täyttää nauhan perustus kylvyssä.

Kun tarvitset nauha-pohja-amme

Jopa täysipainoinen, tiilen paksuinen kylpyamme ei pysty kestämään rakennuksen jännityksiä ja jännityksiä, jotka johtuvat maaperän kallistumisesta ja muodonmuutoksesta muuraus painon alla. Jos et tee nauha-alustaa, jopa klinkkerin tiili ja rauniot muurausseinissä haalistuu ja aiheuttavat halkeamia. Rakenteen muoto, seinäkotelon koko ja katon koko vaikuttavat myös kylpyrakenteen painoon. Mitä suurempi alustan pinta-ala on, sitä enemmän puuta ja tukkia, jotka tarvitset katukehyksen ja katon aikaansaamisek- si, sitä suurempi on maaperän paine.

Kylvyn seinät on mahdollista tehdä tangon tai hirsipaisteen muodostamasta, mutta tässä tapauksessa, jos maaperän kantavuus on häiriintynyt, puutalot voivat antaa kantapään ja vedon, jotka voivat rikkoa katon kylpy- ja kattopalkkien sisäisiä laipioita. Hirsirakennuksia voidaan sijoittaa putkimaisille paaluille, joilla voidaan tehdä pohjapintakeippa palkista. Säätiön tämän vaihtoehdon avulla voit tasata kuorman ja tehdä lokin kylpyaltaan.

Minkä syvyyden ja leveyden perustan nauhan täyttämiseksi, määräytyvät maaperän luonteen perusteella tulevan rakentamisen osalta:

 • Tiheä seos, jossa on suuri määrä suurten ja pienien jakeiden kallioista kiveä, voi nauhalevyn syvyys olla rajoitettu 40-50 cm: iin. Pääsääntöisesti on hyvin vaikea kaivaa syvä, täysipainoinen säätiö omilla käsilläsi;
 • Paksut, ohut hiekkaiset seokset, joiden paksuus on vähintään yksi metri. Tällaisessa maassa pohja tehdään 60-70 cm syväksi pakollisella testiporauksella tulevan pohjakerroksen kulmissa;
 • Maaperä, joka sisältää sienen tai saven, mikä tahansa kivi, joka voi absorboida kosteutta. Tällöin on tarpeen tehdä pohjaan kaivanto syvyyteen, johon lisätään 25-30 cm.

Kukin paaluista on "sidottava" seinien päälle, jotka sijaitsevat palkin palkkien pohjassa. Lisäksi tämän vaihtoehdon pohjakerroksessa kylvyssä voidaan käyttää pohjan palkkiin raskaille valurauta-uuneille, joissa on tiililinka.

Tiheä kiviä maaperä voi luottaa matalaan nauhan perustukseen kylpyyn. Nämä ovat tavallisesti marlfraktiota, dolomiittia tai raskas monoliittisia kivimuuruja. Tällöin pohjakankaan alapuolella oleva kaivanto on matala - 30-40 cm syvä. Pehmustettu kallioperä on peruslevyn rooli. Näissä tapauksissa liuska perustus on tarpeen sitoa rakennuksen kivinen säätiö.

Tape-pohja sauna 6x4: n alla tekee sen itse

Ennen kuin alat kaivaa kaivoja nauhalevyn alapuolella, on oikein suorittaa tarkasti kylvyn piirustus maan päällä. Seinän koko on 6x4, kaivannon leveys on 10 cm sivulle leveämpi kuin laskettu paksuus muuraus plus 5 cm tekniset tarpeet muotti asennuksessa. Kaikissa kylvyssä, jonka seinämän paksuus on 20 cm, kaivon leveys on 45 cm. Sen vuoksi merkintäjohtoa on kiristettävä 6,5 x4,5 m: n ympärysmittaan.

Jos uunin muuraus on suunniteltu kylvyssä, tällöin on tarpeen tehdä täydellinen pohja uunille ja tiiliseinälle, johon lämmitin ja savupiippu kiinnitetään. Sisäliuskapohjan kaivanto ja muotti suoritetaan samalla tavalla kuin kylvyn päävyöhykkeellä. Kiukaan perustana on erillinen laatikko, eikä se ole liitettynä pääseinien pohjalevyyn.

Liuskajohdotuksessa suositellaan 400-merkin tavallisen sementin käyttämistä lievällä pehmittimen lisäyksellä pinta-aktiivisista aineista tai nestemäisestä saippualuksesta betoniin. Sementin yhtä osaa käytetään kolmea louhoshiekkaa ja kolmea viittä osaa soraa. Hyvän perusaineen täyteaine on meri- ja jokivartta, jotka on liotettu ennen laskemista säätiön kellarissa 20-30 minuutin ajan saippualiuoksessa.

Kuinka kaataa nauha säätiö

Betonin valmistamista tehdään kahdessa vaiheessa. Jäätymisen syvyyteen perustuva kaatopaikka on hieman erilainen kuin matala versio. Kaistaleperustusten voimakkaimmat variantit suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensinnäkin 15-20 mm: n murskakiven kerros, 60-70 mm kerros asetetaan kaivannon pohjalle, ja useita kertoja niitä painetaan. Seuraavaksi laita geotekstiilin kangas ja kaada se 70-100 mm: n paksuisella hiekkakerroksella.
 2. Seuraavassa vaiheessa sinun on asennettava vesitiivis kalvo ja jatkettava vahvistamisen asentamista. Jos pohjan syvyys on yli 60 cm, lujitustangot voidaan jakaa kahteen kerrokseen. Ensimmäinen sopii 40-50 mm vedenpitävyyteen, toinen 40-50 mm betonin tulevasta pinnasta. Vahvistuspakkaus pystysuorilla pylväillä on suoritettava;
 3. Muotoilun asentaminen mahdollistaa betonipohjan muodostamisen maan yläpuolelle ja vähentää huomattavasti betonin kulutusta. Betonikerros, jonka korkeus on jopa 20-30 cm, kohdistaa painetta muottipesään, jonka voima on vähintään 30 kg / m, joten rakentamista varten on käytettävä vähintään 25 mm paksua levyä.
 4. Betoniyhdistelmä tai kierrä sähköinen sekoittimella tai keskeyttää bajonettivahtina matala kontti. Tämä tehdään lisäämään seoksen sujuvuutta ja siirtämään ilmaa liuoksesta.

Betoni kaadetaan kerroksiin betonin saamiseksi avustajilta. Ensimmäistä 15-20 cm kerrosta ja viimeistä betonikerrosta suositellaan tasoitettavaksi lastalla ja käsiteltävä sähköllä.

Jos betoniliuos ei riitä, kaataminen voidaan tehdä useissa vaiheissa tai kerroksissa. Jokaisen uuden kerroksen paksuus on vähintään 25 cm. Tässä tapauksessa kussakin kerroksessa on suositeltavaa tehdä vahvistus lasikuituvahvisteella kääreverkon muodossa. On suositeltavaa tehdä samanlainen runko 4-6-vahvistusta matalille nauhateille, joiden kylvösyvyys on 40-45 cm.

Kaatamisen jälkeen muotti on betonilla peitetty kostealla liinalla ja muovikelmulla. Kesällä avoimessa auringossa betonia on ajoittain sprinkloitu vedellä estämään valun ylikuumeneminen.

Lapping nauhan perustukset

Nauhatulostimen muotti on poistettava kahden päivän kuluttua. Siihen asti, kunnes betonipinta on saavuttanut edes alustavan lujuuden, on tarpeen leikata ja tasata pohjakankaan pinta horisonttiin nähden.

Betonipinnan vedenpitävyys ja käsittely on välttämätöntä bitumimastilla ja kateaineella valuraudasta. 10-12 tunnin kuluttua nauhalevyn ympärysmitan ympärille on välttämätöntä tehdä pohjamaalaus pakollisella tiivistämällä tampingilla.

Kaistaleen perustusta pidettiin aina kylmänä kylpyyn, joten betonipohjan päälle "lämmin" kerros asetettiin aina 3-4 riviin onttoja keraamisia tiiliä. Tiilikerroksen tasoittamisen jälkeen on mahdollista sijoittaa hiekkalaatikko, hiilihapotettu betoni tai puubetonikivi.

Täytä lämmin nauha kylpyyn

Suhteellisen uusi on tapa tehdä eristävä valu maaperään huokoisten polystyreeni-levyjen perusteella. Tässä tapauksessa muottipohjan valmistukseen käytetään ei-irrotettavia muovilevyjä, jotka on koottu ja asennettu kaivantoon. Valmiit polystyreenivaahtolevyt on liitetty toisiinsa päätyyn ja kiinnitetty metallisilla välikappaleilla. Kaatamisen jälkeen betoni kiinnittää eristysmateriaalin ja antaa sinun tehdä täydellisen eristyksen altaan pohjasta.

johtopäätös

Valukappaleiden säätöjen kustannukset ovat vähintään 25 prosenttia kokonaiskustannusarviosta. Toisin kuin seinät, katot tai kylpyläeristys, on lähes mahdotonta muuttaa väärin säädettyä perustusta tai purkaa se ja tehdä se uudella tavalla. Siksi kaikkein yksinkertaisimman nauhalementin valmistusta tulisi lähestyä mahdollisimman varovaisesti.

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Nauhan perustus kylvyn alla omiin käsiinsä: askel askeleelta opetusta

Materiaalin kylvyn rakentaminen aloitetaan perustuksen täyttämisellä. Useiden suosituimpien nauhamaiden joukosta. Se sopii kaikenlaiseen kylpyyn: tiiltä tai lohkoilta, puusta, lokeista. Säätiön kustannukset ovat 30% arvioista, joten omien käsiensa lahti voi olla hyvä säästö. Kuinka tehdä nauha-pohja kylpylälle omilla käsillänne SNiP: n mukaan, kerromme lukijoillemme yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Kylpyammeen alla oleva teippi ei ole vaikea kaataa omaa kättäsi.

Kylvyn alla olevan nauhan perustuksen ominaisuudet

Säätiötä pidetään minkä tahansa rakentamisen nollakierroksena. Mutta kaikki eivät ymmärrä, kuinka tärkeää on luoda luotettava kylpylä. Useat voimat kohdistavat painetta pohjaan: kylvyn yläosasta, pohjan pohjavedestä ja pohjaveden sivulta. Vain luotettava ja oikea perusta voi olla monta vuotta. Nauhapohjaa pidetään yhtenä kaikkein luotettavimmista tukikohdista mistä tahansa koosta. Tee se itsellesi, suosittelemme tämän perusasetuksen valitsemista.

Ribbonsäätiöllä on yksi monoliittinen rakenne.

Perusta koostuu jatkuvasta tiilestä tai betonista, joka menee pohjaveden alapuolelle maahan ja nousee pinnan yläpuolelle vähintään 20 cm.

Kylvyn alla oleva nauhasäätiö valitaan seuraavissa tapauksissa:

 • kun kellarissa on tarkoitus käyttää teknisiä laitteita (pumppu, puhdistusaineiden säilytystila jne.);
 • rakenne on liian suuri ja vaikuttava paino, esimerkiksi kylpyammeet on tehty tiilestä, pyöristetyistä lokeista;
 • pohjavesi on korkea.

Nauhatasku tasaisesti ottaa kuorman kylpystä ja antaa sen alas maahan. Kellari on suunniteltu suojaamaan pohjaa kosteudelta, tuulta ja kylmältä. Kellarin seinät voivat samanaikaisesti suorittaa nolla- tai kellarikerroksen tehtävän kylvyssä.

Nauhateoksen hinta on alempi kuin monoliitti, mutta korkeampi pylväs. Sitä pidetään "kultaisena keskiarvona", joka on tasapainotettu hinnan laadun yhdistelmällä. Ja voit tehdä työtä itse, mikä tuo lisää säästöjä.

Nauha-nauha ristiriita, tai useita tapoja, miten kiinnittää nauha-pohja kylvyn alla omiin käsiisi

Voit käyttää useita tapoja liimapisteen kokoamiseksi kylvyn alla omiin käsiisi. Kaikilla menetelmillä on vaikeuksia, etuja ja haittoja. Harkitse kunkin ominaisuuksia erikseen.

Tiiliteippi

Nauhapohjan asennus toteutetaan vain punaisella tiilellä. Valkoinen silikaatti pelkää vettä ja romahtaa nopeasti. Tärkeintä, mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota valittaessa tiilipohja on saumoja. Ne ovat huolellisesti vesitiiviitä, koska sementti vuotaa vettä.

Ribbon perustus punaisen tiilen.

Sopiva tiilipohja kuivaan hiekkaiseen maahan. Jos pohjavettä on liian korkea, on suositeltavaa käyttää betonipohjaa, jossa on raudoitusta ja tasoitusta. Sijoitettu tyynyjä hiekkaa ja hiekkaa, huolellisesti murskattu. Työtä on helppo käsitellä omilla kädillä, sillä tiili ei ole yhtä raskasta kuin esim. Kaivoissa oleva betoni.

Estä nauhan pohja

Raskaan betonilohkon avulla voidaan liittää nauhan jalka. Voit kuitenkin nostaa materiaalia vain teknologian mukana.

Pieni teräsbetonilohkojen nauha.

Pienellä kylpyammeella voit koota pohjan 20-20-40 cm: n kokoisilla lohkoilla omiin käsiisi. Ne on pinottu ruutupiirikuviolle ja liitetty sementtilaastiin. Aseta lohkot markupiin hiekkapyyhkeellä. Voit asentaa lohkoperustan 1-2 päivää.

Kivenjalka

Tällaista perustetta kutsutaan butobetonnogoksi. Asennus on helppo tehdä omilla kädillä, sillä perustana on jokikivi ja sementti.

Kiven perusta on yleistä Etelä-Venäjällä.

Kivi valitsee tasainen muoto ja suunnilleen sama koko. Hän asettui muottipesään ja kaatoi betonia. Tuloksena on kaunis, tukeva tukikohta. Monet ihmiset valitsevat kylpytynnyrin nauhan pohjan alhaisen hinnan vuoksi. Edellyttäen, että kivi voidaan soittaa jonnekin lähistöllä.

Nauhapohja kiinteällä muottipesällä

Menetelmää kylpyhuonekerroksen kiinnittämiseksi pysyvään muottiin alkoi käyttää melko äskettäin. Kaksi polystyreenivaahtolevyä. Niiden välille ne on yhdistetty metallisilla tapilla. Sisällä ne tekevät vanteita vahvistetusta langasta ja kaada betonia.

Uudentyyppinen nauhatyökalu, jolla on pysyvät muottipesät

Pohja ei tarvitse lisäeristystä ja vedenpitävyyttä, mutta se ei ole vahva verrattuna tavanomaiseen.

Betonikaapeli

Betonipohja on monoliittinen ja sitä pidetään helpoimpana ja helpoimmin asennettavana käsin. Esivalmistettu muotti asennetaan yhdistettyyn vahvikkeeseen ja kaadetaan rakenne betoniin. Täyttöä on tehtävä kerrallaan, joten tarvitset useita ihmisiä tuovan ratkaisun. Voit käyttää betonisekoittimia ja kaataa suoraan betonista muottiin.

Jelloitettu nauha on pohjimmiltaan yleisimpiä.

Maturoitumisen jälkeen muotti poistetaan ja pohja katsotaan valmiiksi.

Miten tehdä klassinen konkreettinen nauha base kylpyamme omilla käsillämme harkitsemme yksityiskohtaisesti.

Oppiminen laskee pohjan kylpylle

Älä kaada pohjaa silmään. On välttämätöntä suorittaa tarkka laskenta ennen materiaalin ostamista. Ainoastaan ​​tällä tavalla säätiö on luotettava, ja kylpyamme kestää vuosia.

Kaistaleen laskemiseksi oikein on määriteltävä kaksi asiaa:

 1. Tulevan kylpyammeen paino kattoineen, kattoineen ja sisustuksineen.
 2. Pohjaveden pinta ja maaperän jäädytys paikoilla.

Pohjaveden esiintymistiheyden ja maaperän jäädyttämisen määrittämisen jälkeen on mahdollista laskea, mikä syvyys, leveys ja korkeus on nauhan kanta. Asiantuntijat voivat tehdä analyysin poraamalla enintään kahdella kuopalla vähintään 2 metrin syvyydessä ja suorittamalla maaperän analyysin. Mutta voit yksinkertaistaa tehtävää ja suorittaa analyysin itse.

Poraa paikan päällä kaivon useissa paikoissa ja katso, mikä veden taso tulee näkyviin. Jos pohjavesi on alhainen, maaperä on saviä ja tiheää, niin voit valita syvän syvyyden 40-60 cm. Keski-Venäjällä vie nauhaalusta, jonka syvyys on alle 1, 60-1,80 m.

Yläpuolelta oleva säätökuorma voidaan laskea käyttämällä erityisiä taulukoita, jotka ilmaisevat jokaisen eri materiaaleista valmistetun kylpyelementin likimääräisen painon. Indikaattoreihin lisätään koko kylpyyn, uuniin ja henkilöihin, jotka voivat samanaikaisesti toteuttaa toimenpiteen likimääräisen painon. Maankestävyys lasketaan myös taulukoista. Pohjan pinta-ala on tasoitettava ylhäältä päin tulevasta kokonaiskuormasta jaettuna maaperän resistanssilla. Lisätietoja tästä kertoo jossakin seuraavista artikkeleista.

Asennus teipin pohja kylpyyn omalla kädellä

Aloita pohjan rakentaminen poistamalla paikka. Kylvyn paikka valitaan ja maaperän yläkerros poistetaan 10-20 cm. Suunnitelman mukaan järjestelmää käytetään tulevan säätiön merkitsemiseen paikan päällä. Käytä puuta tai rautaa ja köyttä. On tarpeen tehdä merkintä, jonka pääkoko on 15-20 cm.

Kelmut valuraudasta.

Lisäksi työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivanto kaivaa tulevan säätiön koko kehän. Kaivoissa olevat reunat on tehty kaltevuudella niin, että on helppo asentaa muotti. Kaivanto kaivetaan 10-20 cm syvemmälle kuin maapähkinä.
 2. Kaivannon pohja on peitetty 10 cm hiekkalaatalla. Hiekka on purettava tai tiivistettävä. Lisäksi tyynyn päälle asetetaan ryöppy ja vielä rihmataan uudelleen niin, että rauniot ajetaan hiekkaan.
 3. Kaivannon pohja kaadetaan 5-10 cm: n betoniliuoksella. Betoni toimii säätiön pohjaksi eikä se anna kiinnittimen siirtyä pohjan alapuolelle olevaan hiekkaan.
 4. Puun sahaaminen laajaa leikattua levyä tulee. Seinät on kiinnitettävä 50 cm: n portaisiin. Voit käyttää vanhaa vaneria levyjen sijasta.
 5. Asennuksen vahvistuslevy. Rodista ne liittävät nivelet (3-4 tankoa) ja sijoittavat ne kaivannon pohjaan. Kulmissa rakentaminen on kytketty.
 6. Muotti kaadetaan vedellä niin, ettei tulevaisuudessa vedä kosteutta konkreettisesta ratkaisusta.
 7. Betoni kaadetaan. 20-25 cm: n välein on välttämätöntä työskennellä rakeilla, jolloin ilmakuplat vapautuvat seoksesta. Niinpä emäksessä on vähemmän tyhjiä ja säätiö on monoliittisempi. On täytettävä perusta yhden päivän aikana, jolloin saumat eivät muodostu.
 8. Säätiö on suljettu telineellä tai vanhoilla pusseilla ja irrotetaan kerran päivässä vedellä. Joten, tule viikon sisällä. Lisäksi pussit poistetaan ja annetaan kuivua.

Kuivauksen jälkeen teipin pohja on vedetön bitumimastilla ja kattohuopa. On parempi olla aloittamatta kylpyamme välittömästi. Säätiö on ratkaistava, se vaatii vähintään yhden kuukauden. Lisätietoja on videossa:

Tee nauha-pohja kylpyyn omilla käsilläsi, vain ensisilmäyksellä se on yksinkertainen. Työ on aikaa vievää ja vaatii paljon työtä ja aikaa. Jos sinulla ei ole vapaa-aikaa, ota yhteyttä ammattilaisiin. Nauhateoksen hinta alkaa 10 m. P ​​/ M². Muista, koska vahvuus on kylvyn perusta, riippuu siitä, huolehditaanko höyryhuone lapsillesi ja lastenlastesi.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Perusta kylvyssä, jossa on valua

Rakennuksen tai rakenteen perustana on oltava luotettava perusta, joka täyttää kaikenlaiset kuormat ja varmistaa rakennuksen vakauden ja eheyden. Kylpyamme tässä asiassa ei ole poikkeus - ei ole väliä kuinka pieni se on, sen perustamisen vaatimuksia ei vähennetä ollenkaan. Lisäksi kylpyrakennuksen ominaispiirteet asettavat erityisvaatimukset ja perustan.

Perusta kylvyssä, jossa on valua

On tietenkin sitä, että kylpy on järjestettävä veden asianmukaiseen tyhjentämiseen siten, että se ei aiheuta haitallisia vaikutuksia rakennuksen osiin ja samalla se ei aiheuta haittaa ympäristölle. Siksi suunniteltaessa on välttämätöntä ennakoida tämä tärkeä suhde - kylvyn perusta, josta se on poistettu.

Julkaisussa käsitellään useita vaihtoehtoja järjestettyyn vedenpoistoon ja erilaisiin perustuksiin kylpyyn sekä niiden optimaaliseen yhdistämiseen keskenään.

Kylpyammeet

Kaiken tyyppiset perustukset sopivat yleisesti kylpytuotteisiin, laatoihin (monoliittisiin), pylväs- tai paaluihin. Kaikki riippuu tulevan rakentamisen omistajan kyvyistä, sivuston kestävyydestä eli korkeuserojen läsnäolosta ja suuruusluokasta, maaperän tyypistä rakennuspaikassa. Tarkastele yksityiskohtaisesti suosituimpia.

Strip-säätiö

Tällainen pohja sopii melkein mihin tahansa maaperään - kaikki riippuu vain sen syvyydestä. Se on luultavasti yleisin tyyppi, joka on useimmiten edullinen sen rakenteen suhteellisen yksinkertaisuuden ja erittäin luotettavan luotettavuuden vuoksi.

Kylvyn nauhan pohja - yksinomainen luotettavuus

Ensinnäkin, kuinka syvälle pitäisi perustaa nauha:

Nauhan leveys voi olla erilainen, mutta tavallisesti pieni kylpy on riittävän 250 ÷ 300 mm.

Vaiheittainen tekniikka kylvyn nauhalistan perustamiseksi

Liuskajohdot

Leikkaa alkuun hedelmällinen maaperän kerros

Kaivamme kaivannon säätiölle

Laitoimme hiekkipyyhkeen kaivannon pohjalle

Luomme puun tukkumyynnin

Asennamme tukirakenteita vahvistamaan muottirakennetta

Asennuksen vahvistusverkko rakennuksen sisällä

Muoviputkien asennus muottiin

Tee reikää säätöruuvalla tyhjennysaukolla

Betonivaihto

Valmis muotti kaataa säätiö

Perusta kylvylle, jossa on tyhjennys omilla käsillä

Nauhan pohja kylpyyn, jossa on purkaus

Vedeneristysnauha

Edellä mainittuihin voidaan lisätä toinen tärkeä huomautus. Nauhan säätiö kestää paljon pidempään, ellei se rajoita vain sen ylemmästä tasosta vedenpitävyyttä.

Strip-pohja täydellä vesitiivistyksellä

On suositeltavaa paljastaa teipin seinät ja vedenpitävä ne molemmin puolin. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää päällystyseristettä tai jopa rullattavaa materiaalia (kateaineita), joka on liimattu mastiksi.

Levy (kelluva) säätiö

Kylpy voidaan sijoittaa monoliittiselle levylle - ns. Kelluva pohja. Sen edut ovat pääasiassa siinä, että se ei ole lainkaan riippuvainen maaperän kunnosta rakennustyömaalla, eikä se ole alttiina liikkeelle. Levy valmistetaan yleensä noin 250 mm: n paksuudelta ja se sijaitsee pakatulla ja hydro-eristetyllä hiekkakivitynnyrillä, jonka paksuus on suunnilleen sama.

Valmistaudu täyttämään pohjakerroksen. Nuoli osoittaa sijoitetun viestinnän lähdöt

Tällä lähestymistavalla on kuitenkin useita haittoja.

 • Ensinnäkin rakennuksen tontin täytyy välttämättä olla sileä ilman maaston kaltevuutta.
 • Toiseksi tällainen säätiö vaatii riittävän suurta betonin kulutusta.
 • Ja kolmanneksi, kaikki viestit tulisi erityisesti kastella kylvystä ja ne olisi peitettävä hiekkapyyhkeellä, ennen kuin kaadetaan laatikkoa.

Jos virheitä tai laiminlyöntejä tehdään, on äärimmäisen vaikeaa poistaa seurauksia tai korjata tilannetta.

Pilarin perusta

Nauhan säätiö on hyvä kaikelle, mutta se vaatii vain, varsinkin jos se on syvästi haudattu tai kun juoni on hyvin kalteva, erittäin merkittävä betonin kulutus. Siksi on usein edullisempaa tulla pylväspohjainen pohja kylpylle.

Pylväspohja kylpyyn

Pylväsnäytöissä on paljon variantteja, ja ne kaikki eroavat rakennustekniikasta - vain tukien asennuspisteiden merkitseminen jää projektin mukaan ja jossain määrin yläputkistoon betoni- tai metallikiinnityksellä tai puukruunulla. On yksinkertaisesti mahdotonta kertoa kaikista vaihtoehdoista mittakaavassa yhden artikkelin, joten vain taulukko annetaan, joka auttaa suuntaamaan halutun rakenteen valintaan.

RC-lohkojen perustaminen

Tiilen perustus

Estä pohja maaperälle

Monoliittinen perusta maaperän kasvattamiseksi

Tiilen perustus maaperälle

Pylväsperustaan ​​sijoitetun kylpyläveden järjestämisen yksinkertaisuus on se, ettei viemäriputkien kirjanmerkkiä voida tehdä etukäteen - kaikki tämä voidaan tehdä pilarien myöhemmän pilarin aikana ja suorittaa lisävaiheen vaiheita, kun taas tilan sallii. Lisäksi sarakkeen säätiö voi järjestää kaikkein pienimmän paikannusmenetelmän purkamisen - tätä käsitellään alla.

Pile-ruuvi-pohja

Tällainen säätiö on monella tavalla "sidoksissa" pilariin, vaikka sen rakentamisen tekniikka on täysin erilainen.

Pylväsruuvin altaan pohja

Pylväs- ja ruuvi-pohjaiset pilarivälineiden lisäksi on monia erittäin tärkeitä etuja. Niinpä se voidaan varustaa tuholaisilla saveilla, vaan on välttämätöntä, että ruuvit osuvat maahan alle sen jäädytyksen. Se on hyvä alueille, joilla on vakava lasku maanpinnan tasolla. Voit saavuttaa haluamasi vaakasuoran sijainnin asettamalla tarvittavan korkeuden kaikilla tason tasoilla, vedellä tai laserilla ja katkaisemalla ylimäärä "hiomalla". Ongelmia voi kuitenkin syntyä, jos maaperä on kallioinen - tässä tapauksessa sinun on valittava eri tyyppinen perusta, koska tuen hankkiminen on vaikeaa tai mahdotonta.

Teknologian asentaminen ruuvitukiin säätiölle näyttää tältä:

Ruuvaa paaluja pohjaan kylpyyn

Kytkimet ruuveille

Valmistautuminen paalujen ruuvaamiseen

Paalun asennusprosessi

Porausten ruuvaaminen

Merkitään tulevan säätiön korkeus

Kohdista kunkin paalun korkeus suhteessa muihin.

Valmistus kaatamalla sementtilaastia paalussa

Kaadetaan liuos paalun sisään

Sitoutumme säätöön metalliprofiililla

Prosessi, jolla hitsataan voimakas grillata kanavasta

Kierrä pohja kylpyyn

On selvää, että tällaisen porausruuvin järjestely ei myöskään vaadi minkäänlaisia ​​alustavia toimenpiteitä tyhjennyksen järjestämiseksi - kaikki tehdään jo myöhemmin.

Jos omistajat haluavat rakennusvaiheen päätyttyä ja kaikki viestinnän valmistuttua, viimeistelyn aikana seinien ja maan välinen rako voidaan sulkea jalustalla.

Yläpuolella on kylpyammeen perustuksen osa, jossa on erityisiä koristepaneeleja

Nyt, kun on olemassa tietty selkeys perustuksille, kääntymme tarkastelemaan, millaisia ​​vedenpoistoa kylpystä.

Vedenpoiston organisointi kylvystä

Artikkelissa ei kuvata yksityiskohtaisesti virtaavien tai täysin vesisuojattujen kylpyammeiden lattian laitetta - tätä on käsitelty erillisessä läpinäkyvässä tutkimuksessa. Meidän tehtävämme on selvittää, miten ja mistä hävitettäisiin kylpytapahtumien aikana käytettävä vesi.

Miten vesi menee myöhempää purkautumista varten?

Aikaisemmin kylpylät rakennettiin kaikkialla vuotavien kerrosten kanssa, joiden kautta vesi oli vapaasti tai kourujen kautta, jotka yksinkertaisesti purkautuvat maahan, suoraan rakennuksen tai sen välittömään läheisyyteen, esimerkiksi lähelle luonnollista ojaa. Tällainen lähestymistapa meidän aikanamme on kuitenkin tuskin mahdollista. Ensinnäkin se voi aiheuttaa alueen naapureiden tyytymättömyyttä. Toiseksi, on todennäköisesti epämiellyttävä, että heillä on jatkuvasti "märkä paikka" tietyllä tuoksulla sivustolla. Kolmanneksi modernit keinot, joita käytetään kylpy - saippualla, shampoosissa ja geeleissä, ovat periaatteessa vaarattomia ihmisen iholle, voivat "myrkyttää" hedelmällisen maaperän kerroksen. Ja viimeinen asia - jos terveys- ja epidemiologinen asema tai paikallinen ympäristöpalvelu huomaa sen - et joutuisi vaikeuksiin. On parempi tehdä kaikkea "mielessä, varsinkin kun se ei ole ollenkaan vaikeaa.

Veden kerääminen vessassa on melko yksinkertainen. Tällöin lattiat tehdään hieman kaltevuudella yhteen pisteeseen, jotka voidaan sijoittaa sekä keskelle huoneeseen että yhteen kulmasta - koska se on kätevämpää omistajalle. Viemäriin viedään tässä vaiheessa.

Jos kylpy on järjestetty nauhan pohjalle ja lattiat ovat betonisia, kaikki viemäritason alapuolella sijaitsevat viestit on esiasennettu, sinetöity ja liitetty teippiin upotettuun putkiholkkiin, ja vasta sitten valuu.

Kaikki viemäriputket on koottu ennen kuin kaivoa kaadetaan

Yleensä betonilattiat kylvyssä tehdään aina eristyksellä ja veden keräämiseksi on tarpeeksi asentaa tavallinen tikkaat sifonilla, joka estää polun epäsäännöllisestä tuoksusta jätevedestä. Ei ole vaaraa, että veden tiiviste voi jäätyä talvella, tässä tapauksessa ei ole.

Viemäröintitikkaat betonilämmitteisessä lattiassa

Se on erilainen asia, jos kylpylä on paalupohjalla, on kevyt ja puutteellisesti eristetty lattia, ja veden keruu on järjestetty joko yhteen pisteeseen tai erityiseen kouruun, joka sijaitsee virtaavan lattian alapuolella.

Mahdollisuus järjestää vedenpoisto virtaavasta lattiasta

 • Pos. 1 - hydro-eristetty pinta (esim. Betonikulma), joka lähenee keskikaivuriin (kohta 2). Kourussa on myös kaltevuus yhdelle sivulle, jossa tyhjennysputki on kytketty alimpaan kohtaan (3 kohta). Kourujen sijaan voi olla kuoppa, mutta sitten kaikkien lattian tasojen kaltevuus tehdään siihen.
 • Räkit (avain 4) on asennettu eristettyyn pohjaan. Kuvassa näkyy tiili, vaikka voit käyttää puutavaraa, erikoisen hydrofobisen käsittelyn jälkeen. Vedenpitävä kerros asetetaan tukien päälle (kohta 5).
 • Nämä telineet muodostavat tukin (kohta 6), johon vuodon lattian levyt (kohta 7) on kiinnitetty 5-10 mm: n etäisyydellä toisistaan. Tämä puinen ristikko voi olla irrotettava - silloin on helppo irrottaa kuivumista varten, samalla puhdistaa tai puhdistaa kouru tarvittaessa.

Näyttäisi siltä, ​​että kaikki on yksinkertaista, mutta on yksi vivahde. Jos jätät viereisen aukon sisäänkäynnin, siitä tulee heidän kuopansa epämiellyttävä tuoksu tai kylmä talvella. Et voi laittaa myös tavallista tikasta - riittävän lattianeristyksen puuttuminen pohjasta johtaa talvella jäätyneeseen liikenneruuhkaan, ja se on tuskin hyvä ratkaisu tyhjentää se jokaisen kylpyammeen jälkeen. Joten, sinun täytyy järjestää jonkinlainen venttiili, joka avaa tyhjennysaukon vain tarpeen mukaan. Tämän venttiilin yksinkertaisin laite on esitetty kuvassa:

Yksinkertainen venttiili, jossa suppilo ja pallo

Purkukohdassa, jossa lattian tai kourujen kaltevat tasot (kohta 1) lähestyvät, valmiusmuovia tai galvanoidusta sinkkistä valmistettua vesipulssisuppiloa (2) on upotettu tai muuten sijoitettu luotettavaan vedenpitävyyteen. Tyhjennysputki on liitetty tiukasti alhaalta. Venttiili on tavallinen pieni, ilmaa täytetty kumipallo.

Kun vesi joutuu suppiloon kylpytapahtumien aikana, pallo yksinkertaisesti kelluu ja pidetään pinnalle. Vesi tuli ulos - venttiili suljettiin uudelleen.

Muita vaihtoehtoja kotitekoisille venttiileille. Voit esimerkiksi tehdä samanlaisen kuin liitetyssä videossa näkyvä:

Video: kotitekoinen kylpy poistoventtiili

Yhteenveto. Veden kerääminen kylvyssä myöhempää purkautumista varten ulkopuolelle suoritetaan antamalla lattialle kaltevuus keräyspisteeseen. Kaavamaisesti tämä voidaan esittää seuraavasti:

Järjestelmä veden keräämiseksi kylpy-huoneesta purkupaikkaan

 • Pos. 1 - kylpy seinä.
 • Alueet, joilla on eri sävyvärit (kohta 2), osoittavat höyryhuoneen ja pesuhuoneen lattian tasojen kaltevuudet - mitä tummempi sävy, sitä alhaisempi taso on. Huomaa, että höyryhuoneen lattia on hieman korkeampi kuin pesuhuoneessa. Tilat voidaan yhdistää putkella (kohta 3), jonka kautta niiden höyryn vesi virtaa pesualtaan yhteiseen keräyspisteeseen, tikkaaseen tai suppiloon (kohta 4).
 • Kylpykaapissa, esimerkiksi lepohuoneessa, voi silti olla vesipisteitä. Esimerkiksi näkyy pesuallas (kohta 6), josta poistoputkeen johdetaan viemäriputki (kohta 7).

Siirry nyt eteenpäin "nuolen suuntaan" ja katso, mistä jätevedestä voidaan tyhjentää.

Mistä jätevesi poistetaan kylvystä

Yksi yksinkertaisimmista mutta tehokkaimmista ratkaisuista on pieni suodatuskaivon laite. Se sijaitsee yleensä vähintään 5 metrin etäisyydellä kylvystä, johtaen tavalliseen muoviin viemäriputkeen 50 mm. Putki kulkee kaltevuuden alta, eikä veden pysähtyminen siinä ole ennakoitavissa, joten se ei vaadi erityistä lämpenemistä - jääpalat, jos niitä on kunnolla koottu, ei voi muodostua siellä.

Kääntäkäämme taas samaan järjestelmään:

Suodatetaan suodatusvesikupille

Kaikki on sama, mutta tyhjennysputki (5) asetetaan suodatuskaivoon (kohta 10). Se voidaan järjestää esimerkiksi kaivamalla reiän 2 - 2,5 m syvyyteen, jolloin vanhoja ei-toivottuja autonrenkaita asetetaan (9). Tämä yksinkertainen tapa on hyvin suosittu kylpyläomistajien keskuudessa ja sitä on pidettävä lähempänä:

Autonrengas hyvin

 • 1 - kylpy seinä.
 • 1-kerros vedeneristys.
 • 2 - perustusnauha.
 • 3 - kerrossänky rinteessä.
 • 4 - veden keräyspiste.
 • 5 - tyhjennysputki, joka läpäisee alusta lattian alapuolella, sitten - upotettu pohjaan upotettuun liittimeen (kohta 6) ja sitten kuoppaan. Putken kaltevuus - noin 10 - 15 °
 • Viiden metrin päässä kylvystä kaivetaan säätiökahvio (kohta 7). Jos hiekkakerros on korkea ja kylvyssä oleva kuorma on alhainen, voit rajoittaa itsesi 1,5 metrin syvyyteen. Jos ei, sinun on syytä kauempaa - jopa 2,5 m. Alareunassa on hiekkakivien ensisijainen täyttö (kohta 13) noin 200 mm korkea.
 • Vanhat renkaat on asetettu (kohta 8). Määrä riippuu niiden koosta ja syvyydestä. Optimaalisesti niillä on sama säde. Tiivisteet (9) asennetaan renkaiden väliin, esimerkiksi litteiden kivien, päällystyslautojen tai tiilien väliltä, ​​jotta pienet aukot pysyvät, jotta vesi pääsee ulos.
 • Putken ja kaivon leikkauspisteessä leikataan reikä (pos. 10). Viimeinen suutin työnnetään kuoppaan (kohta 11) siten, että katkaisu putoaa keskitetysti ja sitten yhdistetään yhteiseen putkeen.
 • Kaivon pohja voidaan lisäksi täyttää karkealla suodoksella - esimerkiksi sora tai rikkoutunut tiili (kohta 12).
 • Tällöin renkaiden ja kaivon seinien välinen tila täytetään hiekka-sora-sekoituksella, jossa on pakollinen täyttö (kohta 13).
 • Kuori on peitettävä puusta tai muovista valmistetulla luukulla (kohta 14). Jos luukku sopii hyvin tiukkaan, on myös suositeltavaa muodostaa tuuletusaukko (kohta 15).
 • Jätevesi (pos. 16), joka tulee kylvystä, laskee asteittain ulos ja alas (leveät siniset nuolet), kulkee PGS-täytön läpi ja sitten lopuksi läpi pohjavesisuodatuksen, jolloin siitä tulee käytännöllisesti katsoen vaaratonta ympäristöön.

Tätä vaihtoehtoa ei ole vaikea tehdä yksin. Se on täysin perusteltua esimerkiksi satunnaisen säännöllisen saunan käyttämiseksi perheen mittakaavassa tai kutsumalla ajoittain ystäväyrityksen - jos sivusto on hyvin imeytyvää, silloin useiden vuosien aikana ei tarvita interventiota.

Tiilisuodatin hyvin

Monimutkaisempi vaihtoehto on tiilisuodatuksen asentaminen hyvin. On selvää, että työ- ja materiaalikustannukset ovat tässä tapauksessa huomattavasti korkeammat. Muuraus tehdään siten, että vettä kulkee vaakasuorassa hiekka- ja sora-altaassa.

Jos et suunnittele suurta kuormitusta kylpyyn ja maaperä imee hyvin vettä, voit silti yksinkertaistaa tehtävääsi. Tässä tapauksessa kaivo voidaan tehdä jopa vanhasta metalliputkesta (yksi tai useampi). Samanaikaisesti imeytyminen maahan tapahtuu vain alaspäin (vaikka jotkut käsityöläiset harjoittavat putken seinämien rei'itystä. Tällaisen kuopan pohjalle voit asettaa kivet, rikkoutuneet tiilet ja laskea putken suoraan täyttöasteeseen.

Viemärikaivo vanhalla tynnyrillä

Jos kylpy on järjestetty pylväs- tai paalusäätiöön ja suunniteltu vesivirta on pieni, omistajat järjestävät usein kuopat suoraan rakennuksen alapuolelle.

Kaivon asettelu kylvyssä

Numerointi on samanlainen kuin yllä olevissa kuvioissa, mutta muutamilla muutoksilla.

 • Pos. 11 - näyttää ehdottomasti paalut, joilla grillata on kiinnitetty, josta tuli pohjan kylpy-seinille (asento 12).
 • Purkauspiste (4) sijaitsee lähemmäksi rakennuksen keskustaa.

Kaivo (kohta 13) sijaitsee lähes poistopaikan alapuolella.

Kaivon ulkoneva osa kylvyn alla putken kanssa

Tässä suoritusmuodossa kaivaus on minimoitu - ei tarvitse kaivata kaivantoja putkien asettamiseksi, sijoittaa ne rinteeseen, huolehtia jonkinlaisesta eristyksestä. Tällainen sijoittaminen olisi kuitenkin perusteltava maaperän hyvällä imukykyisellä ja suodatuskapasiteetilla sekä tällaisen kuopan kapasiteetilla, jossa käytetään kylvyn käyttöä ja veden virtausta samanaikaisesti. Olette samaa mieltä siitä, että se on erittäin epämiellyttävä, jos maaperän vettä alkaa rakennuksen alta, koska tällaisissa puhdistus- tai ehkäisytoimissa on erittäin vaikeaa suorittaa tällaisia ​​puhdistus- tai ehkäisytoimia. Joten tätä menetelmää on pidettävä samana kuin "ongelman ratkaiseminen laiska" - on parempi, että mikäli alue mahdollistaa, on parempi saada kaivos pois. On selvää, että nauhalohkossa tätä vaihtoehtoa ei pitäisi edes harkita teoriassa.

Ja lopuksi, mitä tehdä, jos maaperä on huonosti absorboitunut vedestä, savesta ja kylvystä on tarkoitus käyttää samaan aikaan melko voimakkaasti? Mitään ei voida tehdä, on tarpeen järjestää erityinen salaojitus hyvin.

Kaavion kaivo

 • 1 - kylpy seinä;
 • 2 - pohja, nauha tai pylväät;
 • 3 - kalteva lattia ja keräyspiste (4).
 • 5 - viemäriputki ja sen kanavan paikka säätiön läpi (kohta 6).
 • Jos johdot on tarkoitettu liittämään useampaan huoneeseen, on suositeltavaa asentaa tuuletettu nousu (kohta 7).
 • Putki sijaitsee maassa, jonka kaltevuus on noin 15 ÷ 25 mm lineaarimittarilla. Kaivossa on välttämättä pakattu tiheä hiekkalaatikko, joka täydellisesti poistaa putken löysysaikaa, kun se täytetään maaperällä. Kaltevuus on melko pieni, joten on suositeltavaa tarkastella putken lämmöneristystä alueella, joka sijaitsee laskennallisen rintakehän yläpuolella ja vielä 200 ÷ 300 mm tämän tason alapuolella (kuvassa tämä syvyys on jäätymisen taso + vaadittu marginaali, jonka h osoittaa.
 • Kaivoksella itsellään on oltava kestävät, vuotamattomat seinät. Esimerkiksi se on asetettu betonirenkaista (kolme renkaita 3 m: n rakeille), joilla on pakollinen tiivistys vedenpitävyyteen tai valmiiksi valmistettu muovi. Jos kaivon rakentaminen on ilman pohjaa, se peitetään pohjasta soraaltaalla (kohta 10) noin 400 ÷ 500 mm: n korkeuteen. Jotkut vedestä kulkevat tämän suodattimen läpi maahan.
 • Kaivon upotusputki on noin sen korkeuden keskellä, mutta varmasti - alle tason h.
 • Ylhäältä kaivo on tiukasti suljettu luukulla (kohta 9) ja ilmanvaihto on väistämättä järjestetty (kohta 11).

Vesi, joka tulee kylvystä (kohta 12), kerääntyy vähitellen kaivoon ja on tarpeen tarkkailla säännöllisesti sen tasoa, jotta se tarvittaessa kutsuu erikoispumpun. Tämä ei luonnollisestikaan ole kovin kätevää, joten on parempi, ettet pahoillasi ponnisteluja ja keinoja, ja järjestä heti tyhjennys kuin septisäiliö.

Laitteen septisen säiliön suunnitelma

Näyttää siltä, ​​lähes kaikki samat, mutta ei aivan.

Septisen säiliön ensimmäinen kaivo (kohta 13) on ensisijainen septisäiliö. Sen on oltava täysin eristetty kaikilla puolilla, myös pohjaosassa. Kun vesi pääsee sisään, se on hyvin järjestetty ja sen läpi suoritetaan ensisijainen puhdistus (tähän käytetään usein erityisiä reagensseja tai biomateriaaleja). Vähitellen nouseva vesi pääsee ylivuotoputkeen (kohta 14), joka virtaa toiseen kammioon (kohta 8). Tämän ylivuotoputken on oltava vähintään samaa arvoa h.

Toisessa osastossa pohja suodatus voidaan jo järjestää joillakin tasoilla, kuten aiemmassa harkitussa versiossa. Vesi kulkee lopullisen jälkikäsittelyn kautta, ja kun se nousee ulostulosuuttimen tasolle (kohta 15), se voidaan tyhjentää suodatuksen poistoalueille - se ei enää aiheuta kemiallista vaaraa.

Hyvin usein tonttien omistajat hankkivat valmiita muovista valmistettuja saostussäiliöitä ja yksinkertaisesti kaivaavat niitä maahan oikeassa paikassa ja kulkevat tarvittavat viestinnät niille ja niistä.

Kolmen kammion muovinen septisäiliö

Septisellä säiliöllä voi olla kolme kammiota - vedenpuhdistuksen laatu hyötyy tästä vain. Jälkimmäinen kamera samanaikaisesti toimii usein varastosäiliön roolissa. Voidaan asentaa upotettava pumppu, joka tarkkailee tasoa ja kun kammio täyttyy, mukaan lukien veden pumppaaminen. Ja muuten säiliöön, jossa on varastosäiliö, tulee myös melko puhtaan veden lähde, jota voidaan käyttää kokonaan uudelleen kotitalouskäyttöön - esimerkiksi auton pesemiseen.

Niinpä otettiin huomioon perusperiaatteet ja tekniset menetelmät uimaveden järjestämiseksi ja veden poistamiseksi. Minkä valinnaisen vaihtoehdon päättää kylpy, joka perustuu rakentamisen ominaispiirteisiin, maaperän ominaisuuksiin, käytön voimakkuuteen ja tietysti ottaen huomioon itsenäisen työn mahdollisuudet ja todelliset taloudelliset mahdollisuudet.

Ja bonus - video oppitunti yksityiskohtainen tarina yhdestä vaihtoehdosta asianmukaisesti järjestää kylpyamme tyhjennys.