Pylväspohja kylpyyn omalla kädellä

Jos rakennat pylväspohjan kylpylälle omilla kädellänne, jos maaperän tyydyttävät ominaispiirteet edellyttävät, tämä takaa minimaaliset rakennuskustannukset. Tämä on luotettava valinta niille alueille, joilla on maaperä, joka ei ole altis kouristukselle ja turvotukselle. Tällainen säätiö on eri materiaaleihin maahan upotettuja saumoja.

Pylväspohjaa käytetään kylvöistä lokista ja baarista, paneelirakennuksista. Kylvyn kehysrakenne voidaan asentaa myös tällaiseen pohjaan. Se on ihanteellinen ja edullinen vaihtoehto kevyiden seinien ja pienikokoisten rakennusten rakenteille. Porausmateriaalin materiaaliresurssien ja työvoimakustannusten kustannukset ovat 1,5-2 kertaa alhaisemmat kuin hihnan pystyttämiseen käytettävien kustannusten taso.

Todellinen tulos kun rakennat pylväspohjaa kylpylälle omilla kädillä on todellista säästöä.

Pylväsperustusten rakenteet

Tarkastelkaamme tarkemmin, miten sarakkeiden perustaminen kylpyammeen omien käsien avulla ja mitkä säätiön suunnitelmat antavat etusija.

Pohja koostuu sarjasta pylväitä, jotka sijaitsevat kaikkien kantavien seinien akselien ympäri, seinien kulmissa ja risteyksissä. Pylväät sijoitetaan sisäisten väliseinien ja muiden massiivisten rakenteellisten elementtien, kuten kylpyammeen, alle. Paras etäisyys pilarien välillä on 1,5-2 m.

Laakerirakenteiden rakentaminen eri materiaaleista

Aluksi kysytään sopivaa ja helppokäyttöistä materiaalia. Pylväsperusta on tehty:

 • Puupylväät - lokit, joiden läpimitta on 200 tai voivat olla puutavara eristeaineiden ja antiseptisen käsittelyn avulla. Vähiten kestävä. Käytännöllinen, jos rakennus on pystytetty jopa 10 vuoden ajan;
 • Tiilistä, sarakkeiden koko 380x380, kivi 500x600;
 • Betonilohkosta 400x400;
 • Teräsputkista tai asbestisementistä, betonilla täytettyinä;
 • Monoliittinen betoni 400x400.

Pylväspohjan kylvytus on valmistettu valmistetulle paikalle, seuraavassa on vaiheittainen ohje sen rakentamisessa.

Työn valmistelu

Ensinnäkin sivusto puhdistetaan roskista ja sen suunnittelusta. Vihreän kasvullisen kerroksen leikkaus on vähintään 30 cm paksua. Tarvittaessa laitos tyhjennetään veden tyhjentämiseksi. Savi-maaperällä tehdään halutun paksuuden sora-hiekka valmistelu tasoittamalla. Suuri ero sivun sivujen korkeudella on tarpeen tasoittaa pinta, jotta seinät eivät vääristy.

Kylvösuunnitelma siirretään maa-alueelle nauhamitta, taso, panokset ja lanka avulla, merkitsemällä rakennuksen akselit.

maavalli

Hautautumattomien sarakkeiden syvyys on pääsääntöisesti 40-50 cm, sen pitäisi olla pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys kolmanneksella arvosta.

Uppoasennetun pylväspohjan osalta on tyypillistä, että kannattimet asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin 50-70%: n syvyysteho. Joten, jos maaperällä on 1,2 m: n jäädytyssyvyys, kirjanmerkin syvyyden on oltava 60-80 cm.

Kannattavat kaivavat kourut käsin tai poran avulla. Niiden syvyys on suurempi kuin kirjanmerkin arvioitu syvyys hiekkaperinteiden paksuuteen. Kaivojen koko kasvaa 10-15 cm: n korkeudella lujitushihnan ja muottien helpottamiseksi.

Jokaisen kuopan pohjalle on tehty hiekasta vettä kostuttamalla ja myöhemmällä tampingilla.

Laite ei ole haudattu laakerirakenteeseen

Rakennuksen perusperiaatteet

Riippumatta valitusta materiaalista, pylväspohja asennetaan käytännössä yhden järjestelmän mukaisesti - tarvittava syvyyskaivo valmistetaan täyttämällä 15-20 cm hiekkaa, joka tiivistetään veden kaatamisen jälkeen, minkä jälkeen tuet asetetaan. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti, miten eri materiaalien pilarit asetetaan.

Puun perusta

Kevyen rakenteen rakentaminen, joka on kylpyamme, mahdollistaa puupylväiden käytön. Pylväät, "tuolit", käytetään lokin alaosaa - pudotusta halkaisijaltaan 25-30 cm. On parempi käyttää mäntyä tai tammaa. Kuopan koko tulee olla 1,5 kertaa halkaisijan halkaisija. Asennuksen valmistelu koostuu polttolaitteen pohjan polttamisesta puhalluslaitteella, käsittelemällä antiseptisellä liuoksella ja päällystämällä bitumilla rakennusstandardien mukaisesti. Nämä toimenpiteet pidentävät puun elämää. Männyn tuki yleensä kestää jopa 10-15 vuotta, tammesta jopa 25-30 vuoteen.

Kylpy-altaan rakentamisessa käytetään - kahdesta tapaa, joissa on pilarien järjestäminen - ei-haudattu, jossa puuportaalle on sijoitettu 70 cm korkea puupylväs ja se on upotettu sarakkeiden korkeudelle 1,2-1,4 m. valmistelu kuopassa luotettavasti kiinnitettäväksi ja myöhemmällä täyttöllä raunioilla ja maaperällä.

Tiilen perustus

Tiilipylväiden asentaminen määrää voimakkaan ja korkealaatuisen muurauksen tilan, jotta vältetään pylväiden tuhoutuminen ja itse kylpyläseinämien muodonmuutos. Pilarin poikkipinta-ala koostuu neljästä tiilestä. Pilarien asentaminen tapahtuu 0,5 - 0,7 metrin syvyydessä

Tiilipilarien perustan käyttöikä voi olla 50-100 vuotta, riippuen tekijöistä, kuten ilmasto-olosuhteista, maaperän ominaisuuksista, tiilien laadusta ja muurauslujuudesta.

On tärkeää käyttää vain kiinteää punaista leivattua tiiliä, jolla on alhaisin kosteuden imeytymisominaisuudet ja hyvä lujuus. Silikaattilattia ei sovi tähän tarkoitukseen.

Höyryn pohjalle on järjestetty hiekka-sora-tyyny, jonka paksuus on enintään 20 cm ja nestemäistä sementtiä sisältävä laasti ja 3-4 mm: n teräsverkko tai vahvistustangot.

Asennuksen päätyttyä jokaisen pylvään pinnalle on järjestetty vedenpitävyys, jota varten käytetään kateaineita ja bitumia, mikä estää maaperän kosketuksen kosketuksen.

Sinuselimet ovat täynnä maata tai raunioitumia ja tamped.

Betonielementtien perusta

Järjestelmä syvän ja matalan pohjan hiekka tyyny

Tämäntyyppisen perustuksen ilmeinen etu on sen asennuksen nopeus. Käytetään valmiita betonilohkoja. Nämä ovat täyteläisiä lohkoja tai pieniä tyhjiöitä, joiden mitat ovat 20x20x40 cm. Luku lasketaan tulevan rakenteen suunnittelun perusteella.

Lohkojen perustus asennetaan samanlaisiksi kuin tiilipilarien rakentaminen. Jokainen rivi koostuu vähintään kahdesta lohkosta. Seuraava rivi asetetaan kohtisuoraan edelliseen muurausementtilaastiin ja niin edelleen, kunnes vaadittu korkeus saavutetaan. Yleensä 20-30 cm tontin juuresta on riittävä. Sitten tehdään työtä kaikkien rakenteiden pintojen vedenpitävyyteen huopa- ja bitumimateriaalin avulla. Erityisesti on huolellisesti käsiteltävä saumoja. On välttämätöntä lopettaa sinusien täyttö aikaisemmin poistetulla maaperällä.

Putken perustus

Laakerirakenteiden asbestisementtiputkien halkaisija 200 mm

Metalli- tai asbestisementtiputkia, joiden halkaisija on 200 mm, pidetään sopivana tyyppiä pylväsperustaisena. Niiden etuna on se, että ne voidaan leikata haluttuun pituuteen tavallisella hiomakoneella, jossa on sementtiä tai metallia olevia levyjä. Putken tulee työntyä noin 40 cm maahan.

Muista tehdä putkien vedenpitävät pinnat. Se tehdään joko bitumipinnoitteella tai liimalla kattotuhkoa bitumimateriaalilla korroosion ja ulkoisten tekijöiden negatiivisen vaikutuksen välttämiseksi.

Jokainen putki laskeutuu 250 mm: n läpimittaan ja noin 1 m: n syvyyteen porautuneesta rei'ästä. Kaivo putoaa sinusoluihin 40 cm: n korkeudelle kuopan pohjasta. On toivottavaa, että luukkuihin on asennettu halkaisijaltaan 12-14 mm vahvikkeet.

Valmistustöiden jälkeen on tarpeellista täyttää putken ontelo 400-betonisella betonilla sen rammingin avulla. Täytä tällöin putken ja seinien välinen tila hienon sora- tai kaivetun maaperän kanssa.

Tärkeä huomautus on, että sinun on peitettävä betonipylväät kalvolla ja annettava kestää 7-10 päivää rakentaa voimaa.

Monoliittinen betoniperusta

Tällainen säätiö on hyvin yleinen ja luotettavin. Teknologian mukaan perustettu säätiö on kestänyt noin 150 vuotta.

Puukylpyhuoneen alla riittää täyttää matala perustus.

Aluksi sinun on asetettava muottilevy, joka on valmistettu leikkaavista levyistä. Sitten järjestää hiekkasyyny ja kaataa vettä tampingilla. Seuraavaksi sinun on asennettava vahvikeharja, kaadettava betonia M400-merkillä ja tampilla täryttimellä tai teräsvahvikkeella. Muotti voidaan irrottaa 2 viikon kuluttua keskittymällä sääolosuhteisiin, kun betonista tulee voimakkuutta.

Betonin kovettumisen ja vedenpitävien töiden suorittamisen jälkeen kaivojen sinusit ovat täynnä maata. Voit aloittaa kylpyammeen seinien asentamisen, palkkien asentamisen, katon ja lattian asennuksen.

Kuinka parhaiten tehdä lattia tämäntyyppiseen säätiöön

Kylvyn lattian suojelemiseksi kylmältä ilmalta ja pilvipilvien väliltä, ​​erityinen seinä on tavallisesti tiiliä tai betonia, ja tekniset aukot viestintään ja ilmanvaihtoon. Tätä seinää kutsutaan poraksi. Se palvelee maanalaista tilaa, minkä jälkeen polystyreeni-vaahdon lisäeristys voidaan suorittaa. Kysymys sulkemisen sulkemisesta ratkaistaan ​​kattaen koko kylpyammeen julkisivun.

Tehtävä kylvyn kuivatuksen järjestämisessä olisi ratkaistava säätiön vaiheessa. Tämä on merkityksellistä, jos kaatopaikan järjestäminen on tarkoituksenmukaista. Kaatoputkilaitteessa on erittäin yksinkertainen rakenne, jossa on järjestetty tikkaat veden poistamiseksi.

Katso videota siitä, miten estät tukirakenteen pilarien nostamisen maaperän talvella

Kuinka tehdä kylpyläpilarin perustan - rakennetyyppien tyypit

Materiaalimme, joka on varustettu valokuvilla ja videoilla, kertoo yksityiskohtaisesti siitä, kuinka monta versiota kylvyn pylväspohja on pystytetty.

Erillinen hyvin varustettu moderni kylpyamme on unelma kaikista kesän asukkaista ja omistajista maalaistaloista tai mökeistä. Tällaisen kylpyammeen rakentamiseksi on hyödyllistä käyttää ammattimaisten kokeneiden rakentajien palveluja. Kuitenkin, jos haluat kokeilla kättäsi ja säästää vähän - voit tehdä kylpyammeen rakentamisen omiin käsiisi.

Kuten missä tahansa rakennuksessa, rakenteen lujuus ja lujuus riippuvat sen perustasta. Koska hirsien tai baarien kylvörakentaminen on melko yleistä, rakentaminen ei vaadi erittäin vankkaa ja monimutkaista perustetta. Tässä tapauksessa optimaalisesti pylväspohjainen pohja on sopiva. Se koostuu puusta, betonista, putkista, kiveistä, tiilestä tai hiekkakivestä valmistetuista pylväistä, jotka on upotettu maahan.

Valmisteleva vaihe

Valmisteluvaiheessa alue puhdistetaan roskista, minkä jälkeen alue on merkitty tulevaan kylpyyn. Maapallon yläkerros ja ruoho, noin 30 cm, poistetaan.

Sitten pinta tasoitetaan, kaikki kaivot täyttyvät, tasoittavat epäsäännöllisyydet tasoitetaan, ja savi-maaperän osalta hionta- ja sora-tyynyjä tehdään voimaa varten.

Tämän jälkeen voit ajaa keinoja rakennuksen ympärysalueen ympäri ja kiristä langan avulla pylväiden kylpyammeen akselit. On syytä huomata, että jos sivuston maastossa on merkittäviä epäsäännöllisyyksiä, pylväiden korkeuden laskeminen on parempi kokeneiden käsityöläisten auttamiseksi. Oikea säätölaite mahdollistaa ihanteellisen rakennuksen rakentamisen ilman vääristymiä ja väärinkäytöksiä. Katso myös: "Kylpyammeen perustan valinta - mikä sopii paremmin."

Tee töitä kentällä

Mitä tahansa tukipylväät valitsemasi materiaalina, niiden asennusmenetelmä on samanlainen, lukuun ottamatta grillatausta.

Tukipyörien asennussyvyys riippuu:

 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • pohjaveden syvyys.

Pohjaveden taso sekä maaperä voidaan määrittää kaivamalla 1-1,2 m: n syvyistä reikää. Jos maaperä ei ole paikoillaan, se ei jäädy syvälle, ja myös, jos pohjavettä ei löydy, niin tämä pohjan syvyys pidetään optimaalisena.

Mutta jos maaperä sisältää saviä (kohoava maa), on syytä mitata syvyys jäädyttämisestä ja kaivaa pohja 40 cm syvemmälle kuin tämä taso. Huomaa, että mitä enemmän savi, sitä syvempi maa jäätyy.

Jos nämä olosuhteet ovat laiminlyödyt, pylväsperusta kylpylässä, joka on täynnä omia käsiään, romahtaa hyvin nopeasti.

Tukipilarit olisi sijoitettava rakennuksen kulmiin, ympäryksen ympärille, seinien leikkauspisteessä muutosten alla 1,5-2 metrin etäisyydellä rakenteen massasta riippuen.

Pylväiden alapuolella olevat urat voidaan tehdä sekä lapion että erikoisporan avulla, ja ne ovat täysin sileät seinät.

Materiaalista riippuen tukipilarien alaisten urien paksuus voi vaihdella, mutta joka tapauksessa se on 7 - 10 cm leveämpi.

Eri materiaalien useimpien sarakkeiden optimaalinen paksuus on seuraava:

 • 50 × 50 - tiili- ja kivipylväät;
 • 60 × 60 - pilkukivet;
 • Ø200 mm - asbestisementtiputket;
 • 30-35 cm 2 - tuet, jotka on tehty betonista;
 • 25-30 cm 2 - välivaiheille.

Jokaisen pylvään alapuolella olevan sarakkeen alla on sijoitettava hiekkasyyny, joka on peitetty hiekkakerroksella, joka on täytetty vedellä ja varovasti tamped. Lisäksi kerromme, kuinka tehdään sarakepohja kylpyyn.

Pilarin putkipohjat

Putkimaisia ​​metalleja tai asbestisementtejä, joiden halkaisija on 20 cm, pidetään parhaana vaihtoehtona pylväspohjan pystyttämiselle. Ne on helppo leikata haluttuun pituuteen. Pinnan yläpuolella tällainen pylväs työntyy 40 cm: iin.

Putkien suojaamiseksi kosteuden aiheuttamilta tuhoutumiselta ne on käsiteltävä erityisellä vedeneristysmastilla tai rullalla, esimerkiksi bitumilla varustetulla kateaineella.

Valmiit kannattimet lasketaan urille mahdollisimman tasaisesti.

Pylväiden ja kaivojen välissä on nukkumassa maaperä, joka aiemmin on otettu ulos kuopasta tai hiekka soraa, joka on tamped. Tämän kerroksen paksuus on 40 - 50 cm. Lisäksi kumpaankin kolonniin on sijoitettu useita ristikkopalkkeja, joiden läpimitta on 12-14 mm, 7 cm: n etäisyydelle toisistaan. Niiden pituuden on ylitettävä pilareiden korkeus 20 prosentilla.

Nyt on tarpeen täyttää työt konkreettisella ratkaisulla. Sementin M400 optimaalinen käyttö, hiekka, hieno tai keskisuora sora. Betonin valmistamiseksi omilla kädillä tulisi käyttää suhdetta 1: 1,5: 3. Vesi lisäsi 400 grammaan sementtiä kohti. On tarpeen kaataa betonia useisiin lähestymistapoihin.

Betonin kaatamisen jälkeen pylväät peitetään kalvolla ja jätetään kuivumaan ja kovettuvat 7-10 päivää. Tämän ajanjakson jälkeen voit alkaa työskennellä kylvyn rakentamisessa.

Tämä tekniikka on varsin suosittu, koska sen avulla säästät huomattavasti aikaa ja rahaa, ja sitä voidaan myös suorittaa itsenäisesti.

Tiilipilarin perustus

Alustava valmistelu tämäntyyppisen perustuksen rakentamiseksi on samanlainen kuin edellinen tyyppi. Kuitenkin on parempi kaivaa kaivoja pylväiden alle käsin ja tehdä ne hieman laajemmiksi niin, että on kätevää työskennellä.

Syvennyksen pohjassa on sijoitettava kerros hiekkaa, jonka paksuus on 15-20 cm ja joka on kastellut sitä vedellä, varovasti paikoillaan. Seuraavaksi kaadetaan betonin pohja tähän hiekkalaatikkoon. Lujuutta varten reiän kokoon leikattujen, 12 - 14 mm: n poikkileikkaukseltaan vahvistuvat sauvat asetetaan kohtisuoraan toisiinsa. Toistensa välillä lujittaminen risteyksissä kiinnitetään langalla, jonka läpimitta on 2-3 mm. Seuraavaksi kaada 20 cm: n kerros betonia käyttäen sementtimerkkiä M400.

Muutaman päivän kuluttua, kun betoni vahvistuu, tiilimuuraus voi alkaa. Tiilen pitäisi olla täyteläinen, esimerkiksi tuotemerkki M-100, joka on kestävä matala lämpötila ja melko kestävä.

Kun tiili asetetaan, sen taso on tarkistettava sen varmistamiseksi, että valmiina oleva tuki on tasainen. Rakenteen lisävakaus saadaan vahvistamalla silmäkoko 3-4 riviä tiiliä. Valmis sarake nollautuu 15-20 cm: n korkeudelle maaperän pinnasta, peitetty kateaineella kuumalla bitumilla tai mastilla vedeneristykseen. Viikkoa myöhemmin voit täyttää reiän pylvään ympärillä varovasti paikoillaan maata. Lue myös: "Kuinka rakentaa tiilen kylpylä - aloitamme säätiöstä ja lopetamme katon."

Vaikka tiilikannat ensimmäisellä silmäyksellä ovat melko voimakkaita, ne voivat silti altistua ilmakehän vaikutuksille ja hajota ajan kuluessa nivelissä.

Rakennuspalikoiden pylväsperusta

Tämän tyyppisen perustuksen rakentamiseksi tarvitset teollisuusbetonielementtejä. Käytetään usein pienikokoisia tai täyteläisiä lohkoja, joiden mitat ovat 20 × 20 × 40 cm.

Tällaisen materiaalin edut sen lujuuteen ja kestävyyteen suurilla kuormilla. Pohjimmiltaan periaatteena on, että sarakepohjan pystyttäminen lohkoista on samanlainen kuin tiili.

Eroja teknologiasta rakentamaan lohkojen perustusta tiilistä ovat seuraavat:

 • tarvitaan paksumpi betoniterä, jonka koko on 50-70 cm, koska lohkojen paino on paljon enemmän kuin tiilen;
 • pohjapyyhkeeksi ei voi käyttää hiekkaa, vaan suuri tai keskikokoinen sora, mikä vaikuttaa edullisesti kosteuden poiston nopeuteen;
 • kun ensimmäisen lohkon rivi on asetettu, sen alle pitäisi kaataa pieni kerros tuoretta betonilaastaria, joka toimii tyynynä;
 • jokaisessa peräkkäisessä rivissä on sijoitettava vähintään kaksi lohkoa ja viereisissä riveissä ne on sijoitettava kohtisuoraan toisiinsa sementtiliuoksella.

Viimeinen betonilohkon rivi tulee nousemaan 20-30 cm maanpinnan yläpuolelle. Koko pylväs on peitetty vedeneristyskerroksella estämään kosteuden ja lämpötilaerojen vaikutus lohkoihin itseensä ja niiden välisiin liitoksiin. Asennuksen aikana ei pidä unohtaa tason ohjausta, joka on samansuuntainen kuin kylvyn rakenteen merkintöjen aksiaaliset viivat. Jäljelle jäänyt rako asetettujen pylväiden ympärille tulee täyttää maaperällä, joka on valittu kaivoista ja varovasti tamped alas (Lisätietoja: "Rakentaminen kylpylä paikoilla omalla kädellä - pohjasta kattoon").

Jos pohja asetetaan epätasaisella maastossa olevaan maastoon, lohkojen sarakkeiden järjestelyn syvyys on erilainen, muuten valmiin rakenteen voi kiertyä ja säätö romahtaa.

Sementtihiekkalaasti

Pylväspohja, betonista valmistettu lujitemuuntaus, pidetään luotettavimpana ja kestävimpänä kaikissa mahdollisissa vaihtoehdoissa.

Alustava valmistelu ja työskentely maaperän kanssa tehdään yleisen järjestelmän mukaisesti. Pylväiden vahvistamiseksi on välttämätöntä koota puitteet vahvistamisesta. Tätä varten pystysuorat sauvat, joiden läpimitta on 12-14 mm, on yhdistetty ohuella langalla, jonka halkaisijaltaan 6-8 mm, suljetut ympyrät tai neliöt.

Kaadetaan tietyn halkaisijan omaavaa betonipylvää, käytetään muottirakennetta. Asennusta varten voit käyttää trimmeriä, lastulevyä tai muuta sopivaa materiaalia. Tämän perusta on merkittävä haittana sen monimutkaisuus ja taloudelliset kustannukset.

Pylväässä olevan kuopan pohja nukahtaa 10-20 cm hiekkakerroksella, joka on varovasti kaatunut. Kattomateriaali tai polyeteenikalvo asetetaan hiekkalaatan päähän, mikä tulee estämään kosteuden kaatamalla betonia.

Seuraavaksi syvennysjoukkoon koottu muotti ja runko oksia.

Betoniluokan 400 liuos valmistetaan sementtiasteisesta M400: sta, karkeasta hiekasta sekä pienestä tai keskisuuresta fraktosta murskatusta kivestä. Sekoita ainesosat suhteessa 1: 1,5: 3 lisäämällä vettä laskemalla 400 g / kg sementtiä.

On välttämätöntä kaataa liuos vaiheittain, joka johtaa betonin tampingin jokaista 30-35 cm: n täyttöä varten ilman karkottamiseksi.

Kun valuminen on päättynyt, pylväitä on peitettävä kalvolla, jotta liuoksesta tulee voimakkuus eikä alkanut särkyä. Muutaman päivän kuluttua voit poistaa muottipesän.

Betonirakenteiden tukipylväät on suojattava vedeneristyskerroksella ja vapaata tilaa kuopassa on peitettävä maalla ja tiivistettävä.

Jos haluat säästää aikaa ja rahaa betonin pylväspohjan kaatamiseksi, voit kieltää tavallisen jäykän muottirakenteen. Vaihtoehto tässä tapauksessa olisi pehmeä muotti, joka on tehty lasikuitumateriaalista. Tässä tapauksessa sarakkeen syvennys tehdään porauksella, jonka läpimitta täsmälleen vastaa tulevan tuen kokoa.

Kun esipäällystetään hiekalla ja asetetaan kerros vedenpitäväksi, kateaine rullaa reikään. Tämän jälkeen sisäänrakennetaan raudoituskehystä ja betonin kaatamista jatketaan samaan tapaan kuin jäykkään muottiin. Tällöin konkreettisen lujuuden jälkeen syntyy jo valmiiksi valmistettu tuki, joka on peitetty vedeneristyskerroksella, jotta voit välittömästi jatkaa lisärakennustöitä.

Pohja grillata

Pohjustuksen rakentaminen grilliin on merkitystä, jos aiot rakentaa kellarista tai jos koko kylpyrakennuksen oletetaan olevan erittäin raskas, esimerkiksi tiilestä. Rostverk on vahvistettu teippirakenne, joka yhdistää kaikki säätiön pylväät yhteen. Tällainen rakenne palvelee kuormaa tasaisesti koko säätiön alueelle.

Kiillotuksen täyttämiseksi on tarpeen rakentaa 20 - 40 mm: n paksuinen, vaneri, OSB tai muu vastaava materiaali. Rakenteen sisällä vahvistetaan metallipalkki, osa 10-12 mm. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan vähintään 150 betonia. Optimaalinen käyttö on 200-asteista betonia, joka koostuu sementistä M400, karkeasta hiekasta ja pienestä tai keskikokoisesta sora. Itsekiinnittyvän betonin osuus on 1: 2,5: 4,5. Vettä lisätään 400 g / kg sementtiä kohden.

Laskettaessa sahatavaran kulutusta muottiin otetaan huomioon, että grillin leveys ylittää kaatuneiden pylväiden koon 10 cm, ja sen korkeuden on oltava vähintään 30 cm.

Muotoilun materiaalin kulutuksen laskemisessa on otettava huomioon:

 1. Grillin korkeus itse, johon on lisättävä vielä 20 cm, niin että muotti hieman nousee betonin yläpuolelle.
 2. Puutavaran paksuus itse - se on lisättävä tulevan grillauksen kokoon.
 3. Grillikoko kokonaispituus.

Jos kerrot kaikki löydetyt parametrit, saat tarvittavan materiaalin määrän, mitattuna m 3: ssä.

Kun olet hankkinut vaaditun materiaalin määrän, koota muotolokero. Laatikon pohjassa on leikattava asennettujen tukipylväiden koon mukaiset reiät, joiden pitäisi olla hieman vapaita nousemaan laatikon alaosasta.

Seuraavaksi sinun täytyy koota vahvistuskori. Käytä sitä lujitangot ja poikittaiset neliömäiset kiinnittimet, jotka voidaan tehdä pehmeästä ohuesta vahvikkeesta tai 6-8 mm: n langasta. Asennuspultit tarvitsevat joka 30-35 cm koko laattojen koko pituudelta. Liittimien liitoskappaleet neuletiheyden avulla. Rungon leveyden tulee olla sellainen, että se pysyy 5-7 cm: n etäisyydellä muurausseinistä ja sen pituus on yhtä suuri kuin koko tulevan grillauksen pituus.

Siinä tapauksessa, että vierekkäisten pylväiden välinen etäisyys on liian suuri, muotti voidaan lisäksi tukea puisilla tukipuilla, jotka asennetaan selvästi vaakasuoraan.

Muottiin asennettava vahvikekoko on kiinnitettävä tukipylväistä ulkonevilla vahvistuskappaleilla.

Jos sinulla on käytössään betonikuormaaja, joka on varustettu täydellä määrällä tarvittavaa betonia, niin muotti voidaan kaataa laastilla yhden päivän aikana. Tässä tapauksessa älä unohda poistaa ilmaa betonista rakennusvärähtelijällä, raudoituksella tai perinteisellä lapiolla.

Mutta jos sinun täytyy vaivata itse liuos, grillauksen kaatamisen prosessi voi kestää useita päiviä. Tällöin kaadetaan kerrallaan yhtä laastia, joka jakautuu pystysuoraan segmentteiksi. Kun kaadetaan jokaista myöhempiä segmenttejä, jo kovetetun betonin reunat kostuvat perusteellisesti vedellä betonin paremman otteen saavuttamiseksi.

Kun koko muotti on täytetty betonilla, se on päällystetty muovikelmulla ja jätetty kovettumaan usean päivän ajan. Betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen muotti voidaan irrottaa saattamalla valmis grillata.

Huomaa, että minkä tahansa version kylvyssä oleva pylväspohja on kestävämpi ja luotettavampi kuin esimerkiksi kaistaleet. Lisäksi se vaatii vähemmän aikaa ja materiaalikustannuksia, ja se voidaan suorittaa itsenäisesti.

Pylväsperusta kylpylälle omilla kädillä - tämä mestari on kaikki olalla

Jos kysymys uuden kylpyammeen rakentamisesta on tullut erittäin akuutiksi, etkä tiedä mistä aloittaa, annamme sinulle vihjeen - työ alkaa säätiön valulla. Siinä tapauksessa, että sivustosi sijaitsee usein tulvilla alueilla tai maa muodostaa kiven, kylvyn pylväspohja on ihanteellinen sinulle.

Venäjän kylpy on asennettu sarakkeen pohjaan

Pilarin perusta - mitä se on

Säätiö täyttää kaikki ammattirakentamisen säännöt

Aloitetaan siitä, että tämäntyyppinen säätiö näyttää sarjalta kantavia pilarit, jotka puolestaan ​​sijaitsevat paikoissa, joissa on huomattavia kuormituksia ja rakenteen nyplispisteissä (ks. Myös artikkeli "Uunissa olevan kylpylän säätiö: tyypit, vinkit ja kuvaus olemassa olevista rakenteista" ).

Yleensä pylväät sijaitsevat tavallisesti laakerin seinämien alla, sekä niiden välisten seinien kulmissa ja risteyksissä. Jos rakenteessa on sisäiset väliseinät tai muut raskaat rakenneosat, myös pilareita kaadetaan niiden alle.

Kuten käytännössä on osoitettu, pylväiden välinen optimaalinen etäisyys on kooltaan 1,5 - 2,5 m. Jotta rakennetta lisäten jäykkyys, sarakkeet sidotaan toisiinsa grilliin, jotka paitsi vahvistavat ja yhdistävät rakenteen yhteen, mutta ovat myös hyödyllisiä asennusalusta.

Baarit, jotka ovat jo valmiita asentamaan uuden kylpyamme

Yleisin pylväsperustainen tyyppi, jota käytetään kylvöissä - monoliittisia teräsbetonipylväitä. Mutta suosioaan huolimatta säätiön materiaali valitaan rakenteen ja maatyypin painosta riippuen - pylväät voidaan valmistaa betoni-, tiili-, kivi-, teräs- tai asbestipäällysteistä, puusta jne.

Joten, ennen kuin kaadat sarakepohjaa altaan alla omilla käsilläsi, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Kylpy tulee olla kevyt eikä ole kellarissa;
 • Materiaalien ja työvoimakustannusten hinta on useita kertoja alhaisempia kuin nauhan perustukset;
 • Pylväspohjainen säätö on vähiten herkkä, kun maaperä on hyvin jäätynyt.

Sarakepohja on myös edullinen tapauksissa, joissa:

 • Sen sedimentti maan päällä on paljon pienempi kuin samassa liuskan perustassa;
 • Kylvyn nauhan perustuksen korkeus on yli 1,5 m (materiaalien säästämiseksi).

Asiantuntijat eivät suosittele sarakepohjan valitsemista, kun:

 • Korkeusero yli 2 metrin alueella;
 • Alueellasi on heikko maa, joka siirtyy vaakasuoraan (voi johtaa pilarien kallistamiseen tai kaatumiseen);
 • Siinä tapauksessa, että sivustosi sijaitsee alhaisella kantavuudella, kuten savella tai turvemailla;
 • Korkean massarakenteen kanssa;
 • Jos seinien rakentaminen edellyttää korkeaa perustaa (tässä tapauksessa rakennuskustannukset ovat paljon suurempia).

Jotkin suunnittelutoiminnot

Jotkut mestarit täyttävät välittömästi sokean alueen - tulevaisuudessa se on hyödyllistä perustaa pohja

Jos otetaan huomioon se, että hirsi tai baari, joka on rakenteeltaan rakenteellinen, viittaa kevyisiin rakennuksiin, on suositeltavaa rakentaa matala tai ei-haudattu pohja kuohumismaille.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että syvemmälle perustalle vaikuttavat merkittävästi pakkasenkestävät voimat, jotka ylittävät saman valorakenteen kuorman. Tämä voi johtaa yksinkertaisesti kaltevuuteen, halkeiluihin ja muihin mahdollisiin muodonmuutoksiin.

Varoitus! Uppoamattoman pylväspohjan syvyys saa olla enintään 40-50 cm! Myös välilehden tulee olla arvojen välillä 1/3 - puolet lasketusta syvyydestä, kun maa jäätyy.

Huomionarvoista on, että matalan perustuksen pääominaisuus on, että pilarien syvyys on 60-70% pienempi kuin maaperän jäädyttämisen taso. Toisin sanoen 1 m: n jäädytyssyvyysarvon mukaan pylväitä kaadetaan enintään 60-70 cm: n syvyyteen.

Asbestisementtiputket - toinen tapa kaataa kiinteä säätiö

Lisäksi, kuten on jo tullut selväksi monille, kallistusvoimat aiheuttavat valtavia kuormia säätöön, jotka suuntautuvat sen lateraalisille ja istutuspinnoille. Kitkavoiman vähentämiseksi asiantuntijat suosittelevat jokaisen pilarin sivupintojen käsittelemistä bitumimastilla, hartseilla tai synteettisillä voiteluaineilla.

Varoitus! Jos sinulla ei ole taloudellista kykyä ostaa kalliita keinoja suojella säätiötä, niin vaihtoehtoisesti voit käyttää tavallista kattohuopaa.

Pilarivarastoa asennettaessa on noudatettava seuraavia minimipilarin osia:

 • Kivi - vähintään 500-600 mm;
 • Tiili - vähintään 380 mm;
 • Monoliittinen - vähintään 400 mm: n osa;
 • Puinen - vähintään 200 mm.

Kylmäasennuksiin asennetut kylmät - helpompi vaihtoehto putkilinjan asennusta varten

Myös kylvyn pylväspohjaan (tai pikemminkin sen rakenteeseen) kuuluu seuraava menettely:

 • Alun perin maaperä ja sen ominaisuudet;
 • Lisäksi perustuksen (pylväiden) asettelu tehdään rakennuksen rakennesuurien kaikissa kulmissa ja nivelissä. Jos pylväiden välinen etäisyys on yli 2 m, keskellä tulee merkitä yksi lisäpylväs. On tärkeää muistaa, että pilarien välinen optimaalinen etäisyys ei saa ylittää 1,5-2 m;
 • Seuraavaksi siirry reikien kaivamiseen erikoislaitteiden avulla tai manuaalisesti. Kaivon syvyys riippuu maaperätyypistä ja sen jäädytyksen syvyydestä;

Varoitus! On muistettava, että kaivojen mitat olisivat jonkin verran suurempia kuin pylväiden mitat. On helpompaa lisätä lujitushäkkejä tällaisiin reikiin. Jos pylvään halkaisija on esimerkiksi 400 mm, halkaisijan halkaisijan pitäisi olla noin 100 - 200 mm suurempi.

Nyt kun meillä on yleinen käsitys tämäntyyppisistä säätiöistä, voimme turvallisesti siirtyä kysymykseen siitä, miten kylmäpohjan perustus voidaan tehdä omillaan.

Monoliittiset betonipilarit - yleisin vaihtoehto

Ennen töitä, älä unohda valmistella kaikkia tarvittavia välineitä ja materiaaleja.

Jos haluat tehdä kaiken oikein, sinun tulisi tietää, että kaikki asennukseen liittyvät vivahteet toimivat tämäntyyppisellä säätiöllä:

 • Sinun on tiedostettava, että betonipilareilla on suuri lujuus ja niitä voidaan käyttää melko pitkään (noin 150 vuotta). Puinen kylpylä tällaiseen pohjaan sijoittamiseksi voi kaataa matalaa pohjaa enintään 700 mm: n syvyyteen + matala syvyys tyynyyn (noin 120-150 mm);
 • Kun rakennat kevyitä rakennuksia ilman kellareja (myös kylvyt), ei ole tarvetta rakentaa erityistä muottirakennetta. Sinun tarvitsee vain käyttää tunnettua menetelmää, jossa tavallista katemateriaalia käytetään muottiin. Tätä varten sinun on rullattava haluttuun haluttuun putkeen ja kiinnitettävä reunat vahvistetulla nauhalla.
 • Nyt valmis muotti on sijoitettava reikään, minkä jälkeen kaadetaan kerros hiekkaa (noin 10-15 cm) ja kaada se veteen (vaaditaan "tyynyn" tiivistämiseksi). Tiivisteen jälkeen asennat vahvistetun kehyksen, jonka läpimitan halkaisija on alle 5 cm kolonnin halkaisijaltaan. Viimeinen vaihe tässä vaiheessa on asettaa muottiin tiukasti pystysuoraan, koska se on pystysuora, joka vähentää jälkikasvun vaikutusta kylpyyn käytön aikana;
 • Viimeinen vaihe - betoni kaadetaan valmistettuun muottiin, joka sitten tiivistetään värähtelijällä tai pienellä raudoituksella.

johtopäätös

Käytännöllisyys ja huikea ulkonäkö ovat taattuja

Se on periaatteessa kaikkea mitä sinun tarvitsee tietää kaatamalla pylväsperusta. Jos kaikki työ on tehty oikein, kylpyamme kestää yli kymmenen vuotta, ilahduttaa sinua sen ylittämätön ulkonäkö (katso kuva). Toivomme, että tämä ohje on todellakin suunniteltu ja voit tehdä kaiken työn itse ilman mitään ongelmia.

Tässä artikkelissa näkyvä video näyttää paitsi kaikki kaatumiseen liittyvät hienovaraisuudet, mutta myös tutustuttaa sinuun tällaiseen kysymykseen, kun järjestät lattian kylvyssä pylväspohjasta ja valaisee monia muita mielenkiintoisia vivahteita, jotka saattavat kiinnostaa sinua työn aikana (ks. Myös artikkeli "Sewage in the bath omalla kädellä: teemme sen tehokkaasti ja nopeasti").

Pylväspohja kylpyyn omalla kädellä

Kaikkia esikaupunkia ei voi kuvitella ilman kylpyä. Se on kiinteä lisävaruste sekä kesämökille että pääkaupunkiseudulle. Tältä osin jokaisen asunnon rakentamisen jälkeen jokaisen maan onnellinen omistaja jatkaa kylvyn rakentamista. Tänään on monia tekniikoita, joiden avulla voit rakentaa kylpyamme omalla kädelläsi mahdollisimman vähän vaivaa ja rahaa. Yksi keino optimoida arvioidut kustannukset on rakentaa pylväsperusta kylpyyn omalla kädellä.

Kevytrakenteinen säätiö

Yksityisen kehityksen tietyn tekniikan valintaan vaikuttava pääkriteeri on sen taloudellinen rakenne ja rakentamisen helppous. Tämä pätee täydellisesti valaisimien tukialustan rakentamiseen. Yleisimmät päivämäärät, joita käytetään matalarakenteisissa rakenteissa, ovat monoliittinen kaistaleperusta.

Suunnittelun tärkein etu on sen monipuolisuus, suhteellinen yksinkertaisuus ja korkeat kantokykyominaisuudet. Kuitenkin mikä on hyvää pääoman massiiviselle rakentamiselle, se ei ole lainkaan hyväksi pienille rakennuksille, joissa on pieni massa.

Tärkein erehdys ansiorakenteiden perustamisen valinnassa on niiden kantokyvyn virheellinen arviointi. Tämä johtaa pääsääntöisesti huomattavaan aineelliseen, vahvaan ja taloudelliseen resurssiin. Näin ollen säätönauhalla on kantokyky, joka on useita kertoja suurempi kuin kylvyn tai muun kevyen rakenteen todellinen massa. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää nauha-pohja- muotoa kevyisiin rakenteisiin. On paljon kannattavampaa käyttää kylvyn sarakepohjaa.

Tällaisella vaihtoehdolla vähennetään merkittävästi sekä rakennusalan väliaikaisia ​​että rahoituskustannuksia.

suunnittelu

Rakenteellisesti pylväsperiaatteet edustavat useita erillisiä tukia, jotka on haudattu maaperään ja jotka tuntevat rakennuksen massan.

Pilarivälien pitkäaikaisen toiminnan tärkein edellytys on kuormituksen tasainen jakautuminen kannattimille sekä niiden hyvin tunkeutuminen.

Jotta tukirakenteen jäykkyys ja vakaus saataisiin, kaikki sarakkeet yhdistetään toisiinsa vanteiden avulla. Riippuen materiaalista, josta pohja on tehty, se voi olla metallipalkkeja, betonin täyttöä, puupalkkeja.

Pylväät puristetaan maasta pudottamalla voimaa

Kuorman tasainen jakautuminen alustalle estää tukien tahatonta sakkautumista maahan rakennuksen aikana. Tätä varten tukipylväät sijoitetaan yleensä seinien ulkoreunaan sekä sisäisten pääkaupunkien sisäpuolelle. Askel niiden välillä ei tarvitse olla yhtenäinen: jos rakennuksen massa on suurempi, tukien välinen etäisyys tulisi pienentää ja kevyen odotushuoneen tai kuistin alla.

Syvyys esiintymiseen

Säätöpohjan vahvuus riippuu säätöpohjan syvyydestä. Tämä parametri valitaan seuraavien indikaattoreiden perusteella:

 1. Maaperän tyyppi.
 2. Pohjaveden taso.
 3. Maaperän jäädyttämisen syvyys.

Pohjan tyyppi riippuu maaperätyypistä. Pylväsperiaatteet perustuvat yleensä riittävän vahvaan maaperäkiviin, joilla on suuri laakeritoiminta. Tämä johtuu siitä, että pylväspohjan tukipinta on huomattavasti pienempi kuin samaan säätöteippuun tai säätölevyyn.

Jos sarake, jossa on pehmeitä, tukahduttavia, maaperänsuolaisia, löyhiä tai orgaanisia rikkaita maaperä (chernozems), valitaan pylväsmateriaaleille, on suuri todennäköisyys, että pohja muodostuu merkittävästi kutistumiselta ja sen epäonnistumisesta maahan. Kantoalustan epätasainen kutistuminen voi olla suora syy sen muodonmuutokseen ja sen seurauksena koko rakenteen tuhoamiseen. Tältä osin, kun rakentaa kylpyamme heikkoon maaperään, on parasta käyttää paalutekniikkaa tukien syvenemiseen asti kiinteisiin maakivioihin - hiekkakivi, sora, hiekkasauma.

Pintaveden taso vaikuttaa toisen maaperän ominaisuuteen - huurteiseen nousuun. Korkea kallistuminen on yksi rakennusten rakentamisen tärkeimmistä ongelmista. Tämä johtuu siitä, että veden kyllästyneet maaperät jäätymisensä aikana kasvattavat tilavuuttaan, muodostaen jäänmuruja, jotka tarttuvat maanpinnan yläpuolelle. Näiden voimien vaikutuksen vuoksi säätiön yksittäiset elementit puristetaan maaperästä, mikä myös johtaa sen tuhoamiseen.

Tähän tilanteeseen päästään pohjakerroksen syveneminen pohjaan jäädytyksen alapuolella vähintään 1/4, sekä tukipinnan ympärille muodostuvan karkean hiekan tai hiekan ja soran seoksen muodostamisen. Lisäksi on toivottavaa järjestää tehokkaan viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmän tulevan rakenteen pohja.

Maaperän jäädytyksen syvyys riippuu alueen ilmastollisista ominaisuuksista, joissa rakentaminen on käynnissä. Nämä indikaattorit löytyvät rakennusstandardien yhteenvetotaulukoista osassa "Rakentamisen ilmasto".

Maaperän jäädytys syvyys eri alueilla

Jos kylvyn rakentaminen tapahtuu melko tiheillä maaperillä, säästää rakennusmateriaalia ja aikaa, voit käyttää matalaa syvyyttä. Tällöin pylväspohjan pohja on sovitettu käytännössä maaperän pinnalle - 15-30 cm: n syvyyteen. Kevyiden runkokylpyjen yhteydessä perustuspohjia käytetään usein suoraan maaperän pinnalle.

Matalan pohjan asettamisen yhteydessä on välttämätöntä esipuhdistaa alue humuksen monimutkaisesta maaperästä. Siihen sisältyvä orgaaninen aines, ajan myötä, vähenee tilavuudestaan, mikä voi aiheuttaa sen, että uppouma pudottaa.

Pilarin materiaali

Kylvyn tukipylväitä on valmistettu erilaisista materiaaleista: se voi olla teräs- tai asbestisementtiputkia, betoni monoliittia, hiekkakiviä, tiiliä ja jopa puuta. Yksityisen rakentamisen yleisimpiä vaihtoehtoja ovat betonirakenteet. Betonin tärkein etu on sen suuri lujuus ja kestävyys. Se pystyy kestämään erilaisia ​​aggressiivisia ulkoisia vaikutuksia: korkea kosteus, suuret mekaaniset kuormat, lämpötilan muutokset.

Metalliputkien käyttö mahdollistaa säätiön rakenteen nopeuttamisen, koska niiden asennus ei edellytä muottityökalua, kuten betonin kaatamista. On kuitenkin pidettävä mielessä, että teräs on altis korroosiolle, joten käyttöiän parantamiseksi metalliputket on käsiteltävä vettä hylkivällä pohjamaalilla tai maalilla.

Tiilen sarakepohja

Vaihtoehtona voidaan käyttää tukeille valurautaa tai asbestisementtiputkia, joilla on paras mahdollinen kosteuspitoisuuden osoitin. Asbestisementillä on haittapuoli - hauraus ja siten asbestisementtituotteiden lujuuden lisääminen sisälle sisälsi betoniliuosta.

Tiilen, hiutaleiden tai ilmastetun betonin tukipilarit pelkäävät kosteutta. Niiden huokoisella pinnalla on korkea hygroskooppisuus - kyky imeä kosteutta ja säilyttää sen sisälle. Kun kylmä sää alkaa, niiden sisältämä vesi jäätyy ja laajenee, mikä johtaa materiaalin asteittaiseen tuhoamiseen. Tässä suhteessa tiilen tai hiutaleiden pylväiden rakentamisen tulisi olla betonipohjassa, ja niiden pinnan on oltava vesitiivis - maali öljymaalilla, lakalla tai vettähylkivällä mastilla.

Puuta käytetään joskus budjettivaihtoehtona pylväsperustan tukemiselle. Mutta koska tämä materiaali pelkää enemmän kosteita kuin metalli, sitä on käytettävä mahdollisimman varovasti. Vain massiivipuulajit sopivat tukeille - lehtikuusi, tammi jne. Lisäksi puupylväiden tulee olla hyvin eristettyjä: kyllästetty vettä hylkivillä yhdisteillä tai lakkautettu vedeneristyksellä.

Puuportaiden käyttöä ei voida hyväksyä maaperällä, jolla on korkea kosteuspitoisuus - suolaiset tai savimaat. Parasta tämän vaihtoehdon käyttämistä käytetään korkeisiin alueisiin, jotka koostuvat hiekkakivestä tai kalliomuodostuksista.

Rakentamisprosessi

Pylväspohjan rakentamisen prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Valmistelutyöt.
 2. Maa toimii.
 3. Tukien pystyttäminen.
 4. Strut-tuki.

Valmisteleva vaihe

Ennen kuin aloitat kylvyn rakentamisen pylväsperustaan, on tehtävä useita valmistelutöitä. Ne liittyvät ensisijaisesti rakennustyömaan valmisteluun ja valmisteluun. Kylpy on melko yksinkertainen rakenne, joten on melko mahdollista tehdä projekti itsenäisesti tai käyttää yhtä monista tyypillisistä hankkeista, jotka on otettu Internetistä tai erikoistuneista rakennusalan lehdistä.

Ensimmäinen vaihe on vapauttaa maa kasvillisuudesta - ruoho, pensaat, puut, pato on tehty. Sen jälkeen valitun projektin mukaan tontti on merkitty. Tätä tarkoitusta varten rakennuksen lineaariset mitat piirilevystä siirretään maahan mittakaavan mukaisesti. Voit tehdä tämän ottamalla lähtökohdan, joka on yksi tulevaisuuden kylpyammeen kulmista. Tästä lähtökohdasta piirustuksen siirto alkaa.

Ensinnäkin rakennuksen orientaatio paikan päällä määritetään, ts. miten se sijoitetaan suhteessa muihin rakennuksiin. Tällöin teodoliitin avulla saadaan suorakulmioita niin, että rakennuksessa on tiukasti suorakulmainen eikä timanttinen muoto. Muussa tapauksessa huonekalujen sisustuksessa saattaa olla ongelmia ja tällaisen "väärän" rakennuksen katto.

Asbestisementtiputket

Jos teodoliittia ei ole tai ilman taitoja työskennellä sen kanssa, voit tehdä kokonaan mittanauha tai tavallinen merkkijono. Jotta tuleva säätiö olisi säännöllinen, molemmat lävistäjät mitataan: geometrian lainsäädännön mukaan säännöllisen suorakulmion tai neliön läpimitan on oltava yhtä suuri. Jos niiden pituudet ovat erilaiset, niin tämä on suora merkki siitä, että kylpyläsi on yleensä timanttimuoto. Tilanteen korjaamiseksi korjaa merkintä niin, että molemmat lävistäjät tulevat samalle pituudelle.

Perusmallin kehän määrittämiseksi käytetään valulaitteita, joiden välissä on venytys. Obnoska on lauta, joka on kiinnitetty pareittain tangoilla rakennuksen kulmissa, jonkin matkan päässä niistä.

Rutojen välinen johto visuaalisesti merkitsee tulevan rakennuksen rajoja. Johdinten reiät on järjestetty tukilinjojen asentamiseen. Niiden määrä ja korkeus riippuvat seinien kehän pituudesta ja rakennuksen massasta. Kaikkien valmistelutöiden jälkeen voit siirtyä suoraan sarakkeen tukien asentamiseen.

Maa toimii

Maanrakennustyöt tehdään kaikenlaisen mallin ja kaikenlaisen maaperän pohjalla. Pilarivälien erityispiirteet ovat kuitenkin suhteellisen pieni määrä maaperän liikkumista, mikä erottaa tämän tyyppiset perustukset samoista suosituista nauhoista. Joten kun rakentaa kylpy pylväspohjaan, ei ole ollenkaan tarpeen tasoittaa rakennustyömaata.

Rakennuksen sijoittaminen tukipylväisiin antaa sinulle mahdollisuuden tasoittaa kaikki epäsäännöllisyydet ja rinteet. Ja kylvyn suhteen maan pinnan syvyydellä on tärkeä etu: se mahdollistaa ilman erityisiä ponnisteluja järjestää tehokkaasti toimiva tyhjennysjärjestelmä pesualtaalta valuma-ainekerääjälle.

Ainoa pakollinen ehto, joka on sama kaikkien laakeripohjien osalta, on ylemmän hedelmällisen maakerroksen poistaminen rakennustyömaalla. Toisaalta tämä antaa meille mahdollisuuden välttää maaperän ei-toivottua saostumista sen orgaanisen komponentin hajoamisen seurauksena ja toisaalta maaperän yläkerroksen kosteuspitoisuuden vähentämiseksi.

Seuraava askel on kaivata reikiä pylväiden alle reikien reikien sijaan. Niiden halkaisijan on oltava 10 - 15 cm suurempi kuin tuen halkaisija ja syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista (ks. Edellä).

Tukien asennus

Asennustukien tekniikka riippuu niiden tyypistä. Asenna suosituin vaihtoehto - monoliittiset teräsbetonipylväät - sinun täytyy rakentaa muotti ja tehdä sen sisäinen vahvistaminen. Muotti on kaatunut lankkuista, ja sisäpuolelta se on verhottu vanerilla, tina. LDSP ja muut sileät materiaalit. Tämä yksinkertaistaa purkamista, välttäen sen "kiinni".

Jotta paneelit voitaisiin helpommin erottaa betonin kaatamisesta, on suositeltavaa päällystää muottipesän sisäpuolella erityinen voiteluaine, joka on kaupallisesti saatavilla rakennusmarkkinoilla. Erityisen voiteluaineen puuttuessa voit käyttää moottoriöljyjä ja kotona luotuja sekoitteita perustuen siihen. Yksinkertaisempana vaihtoehtona puurakenteelle, voit käyttää rullaan käärittäviä kateaineita sisältäviä arkkeja, jotka on ommeltu risteyksestä itsekierteittävien ruuvien tai rakennustöiden avulla.

Muottien sisäpuolella on asennettu vahvistustekniikka, jossa on 3-4 metallitankoa, jotka työnnetään maahan. Tangot yhdistetään itsestään 2-3 paikoilla, joissa on johtohyppyjä, antaen rungon äänenvoimakkuuden. Vahvisteita varten on käytettävä aallotettua vahviketta, jonka halkaisija on 6-10 mm, terästä tai lasikuitua. Tämä raudoituksen paksuus on riittävän suuri pilarien tukemiseksi suhteellisen kevyelle rakenteelle, joka on kylpyamme. Betoniliuos valmistetaan hiekan, raunioiden, sementin ja veden seoksesta. Ennen betonin kaatoa kaivon pohjalle kaadetaan karkeaa hiekkaa tai soraa.

Muottiin kaadettu laasti on pakattava värähtelijällä tai improvisoitujen työkalujen avulla. Näin voit päästä eroon sisäisestä ilmakasvusta ("kuoret"), jotta täyttö olisi kestävämpää ja kestävää.

Eri tuotemerkkien betonikomponenttien suhde

Betonipäällystysmenetelmää käytetään myös tiili- tai cinderblock-pohjaan. Koska tiilen syveneminen maaperään johtaa väistämättä tuhoutumiseen kosteuden vaikutuksen alaisena, tarvitaan pieniä perustuksia kullekin yksittäiselle tuelle. Kun betoni on kovettunut, voit jatkaa halutun korkeuden tiilien tai lohkojen pilarien rakentamista. Betonin ja tiilen välissä on oltava vedeneristyskerros katemateriaalista tai paksuisesta muovikalvosta.

Monoliittisen raudoitetun betonin lisäksi voidaan käyttää erilaisia ​​putkia, joiden halkaisija on 10-20 cm. Asbestisementti, valurauta tai paksuseinämäiset teräsputket soveltuvat hyvin näihin tarkoituksiin. Ne on asennettu ulkoseinien kehän ympärille ja tarvittaessa sisäisten pää- seinien sisäpuolelle. Asennuksen jälkeen ne leikataan samalle korkeudelle hitsaamalla tai hiomalla.

Suuremman lujuuden vuoksi putkissa on kaatunut betoni- liuos. Joissakin tapauksissa putkien asemesta käytetään tuke- muksia lehtikuusi-, tammi- tai männikööreitä. Mutta koska puu pelkää kosteutta, on tarpeen tehdä tyhjennysmateriaalin polttaminen kaikkien puupylväiden - sora, sora, hiekka ja sora sekoitus jne., Ja liota pylväät vedenpitävällä kyllästyksellä.

Ylimääräisten valokuvakehojen ansiosta voit käyttää hautautuneen rakenteen pilarin perustuksia. Yksinkertaisin vaihtoehto on pienet betonilohkot, jotka asetetaan suoraan tasoitetulle alueelle tai autonrenkaat, jotka on täytetty sisäpuolella betonilla tai yksinkertaisesti täynnä soraa. Viimeisenä vaiheena tehdään joukko säätiöpilarit niiden välillä.

Betonikannat liittyvät tavallisesti monoliittiseen grillatukseen, joka toimii samalla pohjana seinien alemman kruunun asettamiselle. Metallipylväät liitetään teräspalkkeilla hitsaamalla, puukannat voidaan liittää toisiinsa suoraan rakennuksen alapuolella. Kiinnitys antaa koko tukirakenteen jäykkyyden, lisää sen kestävyyttä fyysiseen rasitukseen.

Video näyttää, miten täyttää sarakepohja kätevästi omilla käsillä:

Pylväspohja kylpyyn


Rakennuksen tai rakenteen rakentaminen alkaa säätiön järjestelystä. Sama pätee myös kylpyyn. Jos sivustosi sijaitsee kallioisella maaperällä tai alue on usein veden alla, niin kylpyammeen pylväspohja on juuri se, mitä sinun tarvitsee tehdä ensimmäisen rakennustyön loppuun. Artikkelissamme kerromme, kuinka rakentaa tällainen säätiö, mitä muunnelmia sen toteutuksesta voi olla ja millaisia ​​materiaaleja sinun täytyy työskennellä. Lisäksi askel askeleelta ohjattu työ auttaa sinua tekemään säätiön itse oikein ja nopeasti.

Erityisominaisuudet

Ensinnäkin katsotaan, millainen tällainen perusta on. Ulkopuolella koko rakenne näyttää pylväiden verkolta, joka tietyllä askelella on sijoitettu laakerin seinämien ja tulevan rakenteen nyrkkipisteiden alle.

Tärkeää: Pylväät on asennettu laakerin seinämien, niiden leikkauspisteiden ja pylväiden sijainnin sekä sisäisten väliseinien ja raskaiden rakenteiden, kuten takan tai takan, alle.

Pylväiden optimaalinen nousu on 150 - 250 cm. Jotta rakenne saisi lisää jäykkyyttä, pylväät kytketään grillata. Se toimii paitsi pilarien välisen liittimen toiminnassa, mutta toimii myös seinien tukena ja pohjan järjestämiseksi.

Materiaalin valinta sarakkeiden valmistukseen riippuu maaperätyypistä ja tulevan rakenteen painosta. Joten pylväät voivat olla tiiliä, betonia, vahvistettua betonia, butbet. Löydettyjä ovat myös teräs, kivi, puupylväät tai asbestisementtiputkien tuotteet.

Ennen kuin valitset pylväsversion kylpyläperustasta, kannattaa harkita muutamia kohtia:

 • Koko rakenteen pitäisi olla riittävän kevyt (puu tai runko).
 • Rakennuksessa ei pitäisi olla kellari.

Pilarien alustoja ei suositella rakentamiseen seuraavissa tapauksissa:

 1. Jos paikka on rinteessä ja rakennuspaikan korkeusero on yli 2 m.
 2. Heikko liikkuva maaperä, johon kohdistuu vaakakuormitus.
 3. Savi- ja turpeavilla mailla pylväsperusta ei ole paras tehdä.
 4. Tällaiset perustukset eivät sovellu massiivisiin keinotekoisiin ja luonnonkiveihin, betoniin.

Edut ja haitat

Pylväsperusta on useita etuja verrattuna muunlaisiin alustoihin:

 1. Tällaisen säätiön ja fyysisten kustannusten asennuskustannukset ovat useita kertoja pienempiä kuin nauhalisää.
 2. Tällaisia ​​emäksiä ei juurikaan vaikuta voimakkaan maaperän jäädyttämisen olosuhteissa.
 3. Tällaisen alustan luonnos on huomattavasti alhaisempi kuin nauharakenteen.
 4. Jos laskentatavan mukaan nauha-alustan leveys on yli 1,5 m, on säätiön pilarivaihtoehto paljon helpompaa ja halvempaa.

Tällaisen säätiön ainoa haittapuoli liittyy sen pieneen kantokykyyn. Toisin sanoen se voidaan rakentaa rakennuksissa, joissa on pieni paino, mikä vähän lataa pohjan. Esimerkiksi tällainen säätiö voidaan tehdä puu- ja kehysrakennuksissa, eikä se sovellu tiili-, betoni- ja kivirakennuksiin. Siksi pylväsperusta on ihanteellinen tukikohta puukylpyyn.

Rakenteelliset vivahteet

Kaikki sarakkeiden perustukset voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • Zaglublonnye. Tällaisten perusteiden pohjan on oltava 0,5 - 1 metriä alueen jäädytyspaikan alapuolella. Tämä vaihtoehto sopii savimaahan, ja sitä voidaan käyttää myös korkean pohjaveden olosuhteissa.
 • Matala pohja laskeutuu maahan 0,4-0,7 m. Ne sopivat hyvin kantavaan maaperään.

Huolimatta siitä, että puukylpy kuuluu kevyisiin rakenteisiin, on kallistusmailla parempi käyttää upotettua sarakepohjaa. Tosiasia on, että käytettäessä matalaa pohjaa, jonka koko rakenne on pieni, painovoima toimii perustana voimakkaammin kuin rakennuksen paino. Tämä voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja halkeamien muodostumiseen.

Käytetystä materiaalista riippuen sarakkeiden poikkileikkauksen optimaaliset arvot ovat seuraavat:

 • kivi pylväät voidaan tehdä poikkileikkaukseltaan vähintään 50-60 cm;
 • tiilipylväät leviämistä 380 x 380 mm;
 • monoliittirakenne kaadettu koko 400x400 mm;
 • puiset sauvat on yleensä tehty tukkeista, joiden läpimitta on vähintään 0,2 m.

Pilarien mittojen oikea määrittäminen edellyttää teknistä laskentaa, jossa otetaan huomioon seuraavat indikaattorit:

 • koko rakenteen paino;
 • geologiset olosuhteet ja maaperän koostumus;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys (pylväiden pohja on tämän merkinnän alapuolella);
 • pohjaveden nousu ja kausittaiset muutokset tällä tasolla. On parasta, että pylväät eivät pääse pohjavesisäiliöön.

Kylvyn pylväspohjien variantit

Tällaisen pieneen rakenteeseen kuin kylvyssä voi käyttää useita vaihtoehtoja sarakepohjan rakentamiseksi:

 • tukilohkojen pohja lohkojen;
 • pylväslajit, joissa on grillata;
 • putken pohja;
 • kyllästynyt säätiö.

Harkitse jokainen näistä vaihtoehdoista tarkemmin.

Lohkareiden tukipylvään tukeminen

Tämä on yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto, joka on valmistettu esivalmistetuista betonilevyistä, joiden koko on 0,4x0,2x0,2 m. Näiden koon perusteella tarvitaan 4 lohkoa yhdelle tuelle.

Tällaiset sarakkeet on asennettu rakennuksen kulmiin. Ne on myös asennettu rakenteiden risteykseen ja raskaisiin laitureihin. Jos uunissa rakennetaan uunia, sen alapuolella on myös perustus.

Tärkeää: sarakkeiden optimaalinen nousu on puolitoista metriä.

Teokset toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kun maasto on täytetty oikeilla paikoilla, kaivaa vaaditun syvyyden reikien läpi.
 2. Jokaisen kaivon pohjalle hiekkaa kaadetaan, kostutetaan vedellä ja syöksyy.
 3. Tämän jälkeen voit aloittaa lohkojen pinoamisen. Elementtien välissä on liimattu viskoosi sementtilaasti.
 4. Varmista, että pylväiden vesieristys ympäröi kehää. Ruberoidia voidaan käyttää tähän.
 5. Pylväiden pystyttämisen jälkeen asetetaan puiset palkit, jotka yhdistävät koko rakenteen. Ennen niiden asentamista pylväitä peitetään kahdella kerroksella kateaineita ensimmäisen kruunun tai liitospalkin eristämiseksi kosteudelta.
 6. Ennen kylvyn ensimmäisten ristiluokkien asettamista puupalkit on suljettava vedeneristämällä siten, ettei pohjasta tule kosteutta siirretä seiniin.

Pilari maata ja grillata

Kiitoutumisen ansiosta pohjan koko rakenne sulautuu yhteen rakenteeseen, josta se kasvaa entisestään. Kylvyn pohjaosa on asennettu grillattavaan. Se on valmistettu palkkeista, jotka on pinottu pylväät ja kiinnitetty niihin. Tämä vaihtoehto sopii paremmin paalausmateriaaleille - vaahtopalat, tiilet. Kun puurakenne tehdään puusta tai palkista, grillauksen toiminnot on osoitettu ensimmäiseen kruunuun tai riviin.

Rostverkia voidaan käyttää erilaisten pylväsperustaisten pintojen kanssa. Se on kuitenkin korkea ja matala:

 • pieni grillata on maanpinnan alapuolella;
 • korkea grilli on asetettu taulukoiden päälle.

Tärkeää: Grillityyppien järjestelyissä voit käyttää betonipalkkeja, vierintäprofiileja, metallirakenteita ja puupalkkeja.

Perusputki

Pilarien suorittamiseksi voit käyttää haluttua terästä tai asbestisementtiputkia (tavallisesti 20 cm riittää). Nämä putket toimivat samanaikaisesti sarakkeina ja kiinteinä muottirakenteina.

Suuremmalle lujuudelle on asennettu onteloputken sisällä oleva lujitushäkki ja se täytetään vähintään 200 asteen betonilla (ilman lisäaineita). Asennustyöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Täyttymisen ja kaivamisen jälkeen on suoritettu putkien asennus. Putket tasataan tiukasti pystyasennossa ja kiinnitetään.
 2. Jokaisen putken sisään on sijoitettu raudoituskehys.
 3. Sitten putki 1/3 täytetään betonilla. Värähtelyn jälkeen betoni kaadetaan muuhun putkeen.

Tärkeää: erikoisen vibropression sijaan voit käyttää tavallista metallipinää. Niiden on lävistettävä liuos kaatamisen jälkeen, jolloin päästään eroon ilmakuplat /

 1. Sitten voit nukahtaa ja kaataa maata putken ympärille.

Löysät säätiö

Porattu pohja on jotain paalun ja pylväspohjan välillä. Menetelmän ydin on seuraava: poran avulla porataan kuori, johon kaadetaan betonia. Tällaisen perustuksen tärkein etu on sen korkea kantokyky. Se kestää paitsi puukylpyä, myös pääomarakennetta. Ainoa haitta on työn korkea hinta ja monimutkaisuus.

Teosten sarja on seuraava:

 1. Hajoamisen jälkeen kaivot porataan oikeilla paikoilla. Kaivon optimaalinen halkaisija on 30 cm ja läpäisyn syvyys on 15-20 cm alle jäätymispisteen.
 2. Reiän seinämän suorituskyvyn parantamista käsitellään erityisellä ratkaisulla.
 3. Sisäänrakennetun tangon läpivientipinon vahvistuskotelon sisällä.
 4. Sen jälkeen voit kaataa betonin useaan vaiheeseen, jolloin jokaisen kerroksen jälkikäsittely tapahtuu.
 5. Kaikki myöhempiä rakennustöitä kylvyn rakentamisessa voidaan suorittaa 28 päivän kuluttua (betonin täydellinen kiinteytyminen).