Kuinka tehdä lattiaa kylvyssä ruuveilla - esimerkkejä

Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa jokainen haluaa varmistaa, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ja tämä voidaan saavuttaa vain rakentamalla vankka perustus. Yksi suosituimmista ja edullisimmista säätiöistä on ruuvi - me kuvaamme sitä myöhemmin artikkelissa. Valokuva ja video on kiinnitetty tähän materiaaliin, mikä havainnollistaa pino-ruuvin perustuksen organisaation päävaiheet.

Paalusäätiön keksintö kuuluu suunnittelija Alexander Mitchellille, joka ensin testasi tätä tekniikkaa Delaware Bayn majakan rakentamisessa jo 1850. Menetelmän ydin oli se, etteivät paalut ajautuneet maahan, vaan ruuvattiin alaspäin antamalla jonkin pylvään päistä terävä muoto. Tämä menetelmä ei ollut vain tehokas, vaan myös kului ajankokeen, sitä on käytetty tähän mennessä.

Erityisesti aktiivisesti kasattu säätiöt alkoivat käyttää sotilashenkilöitä liikuttamaan kalustoa. Tällainen tekniikka on erittäin tärkeä myös vaikeasti tavoitettaville alueille. Erityisesti pohjoisilla alueilla he luopuivat lähes pylväsperustaista ja tottelevauttamismenetelmistä, korvaamalla ne ruuvipapeilla.

Jos puhumme Venäjän federaatiosta, silloin tietyillä alueilla, joilla ilmasto on erityisen ankara, ruuveja käytetään sopivimpana asuntotuotannon ja teollisen rakentamisen perustaksi.

Jos haluat rakentaa kylpyamme laminoidusta puusta tai hirsimökistä sivustollesi, niin paaliruuvi on paras mahdollinen.

Rakennustiedot

Niillä alueilla, joilla maaperä on ei-kernomyria, perinteiset pylväs- ja nauhatalustot ovat haalistuneet taustalle (lue myös: "Kuinka luoda pylväskylmän perustilat - tyypilliset rakennusvaihtoehdot"). Sen sijaan ne käyttävät aktiivisesti ruuveja, koska ne ovat paitsi luotettavia myös paljon edullisempia taloudellisesti monille asiakkaille.

Yksi ruuvipilareiden ominaisuuksista on se, ettei ole tarvetta liittää lisäosa palkkiin tai kanavapalkkeihin. Koska grillage on alempi leikkauskruunu.

Monet mieluummin rakentavat kylpylän omille käsiinsä, jotka valitsevat tällä alueella vesistöjen lähellä tai kukkulan rinteillä. Koska tällaisissa paikoissa maaperä on yleensä kuivia tai sedimenttisiä ja joskus turveosia, paalujen käyttö tällaisissa tapauksissa on enemmän kuin perusteltua.

Paalun ja ruuvin perustuksen rakentaminen

Ruuvipolleille asennettu säätö vaikuttaa ensisijaisesti tulevien kylpyammeiden lattioihin. Jotta voidaan oikein laskea rakennusaineiden määrä, joka tarvitaan korkealaatuisen ja kestävän perustan rakentamiseen, on suositeltavaa luottaa asiantuntijoihin.

Laskennassa on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • maaperän koostumus ja sen laatu;
 • talven lumetason keskimääräinen taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • tulvataso sulavedellä;
 • tuulen ruusu;
 • lopullisen rakenteen massa täydellä viimeistelyllä.

Rungon kylvyn rakentamisen alku ruuveilla tapahtuu vain sen jälkeen, kun alustavat merkinnät tukien sijoittamisesta paikalle. Haluttuihin pisteisiin ajetaan pieniä tappuja ja merkkijonoa kiristetään, jolloin kaikki muut mittaukset otetaan. Kasa voidaan ruuvaa joko erikoislaitteiden avulla tai useiden ihmisten yhteisillä ponnisteluilla. On syytä muistaa, että paalun sijainti on ehdottomasti kohtisuorassa horisontin linjaa kohden. Katso myös: "Kylpyammeen perustan valinta - mikä sopii paremmin."

Käämityksen tekeminen, paalun sijainti tarkistetaan magneettisella tasolla joka neljäs kierrosta kohti. Vastaavasti asenna kaikki telineet ja varmista, että niiden asema vastaa samaa suorituskykyä magneettisella tasolla.

Jos paalun kiristämisprosessissa muodostuu esijännitys, ne tasataan käyttämällä pyörintätasoa vetämättä. On mahdotonta ruuvaa kiina jo johti maahan, muuten ajan myötä kylpy alkaa kutistua johtuen maaperän löysyydestä. Ruuvatun tukipylvän korkeuden on oltava vähintään 20 cm, minkä jälkeen tämä kappale voidaan leikata jyrsimellä.

Kun niiden ja maaperän väliin asennetut paalut muodostuvat, muodostetaan rakoja, jotka kaadetaan betonin liuoksella ja täytetään vahvikkeilla. Tämä lähestymistapa tekee perustan kehyshauteelle ruuvipinoilla, joissa omat kädet kestävät ja kestävät, suojaavat metallisia elementtejä ruostumiselta.

Tukien asennuksen jälkeen suoritetaan mittaukset niiden sijainnista ja etenevät kärkien hitsaukseen. Saumoissa on korroosionestoainetta.

Jos et halua käyttää metallia, palkkia voidaan käyttää myös sillana, joka on pultattu. Totta, puuta on käsiteltävä erityisellä antiseptisellä aineella.

Lähellä säätiötä

Jotta tukipilareilla olisi näkyvämpi ulkonäkö ja suojata ne lian ja kosteuden aiheuttamilta lumen sulamiselta tai tulvien aiheuttamilta vesistöiltä lampusta, ne on syytä leikata edelleen. Erilaiset vuorausmateriaalit auttavat suojaamaan lattiaa kylvyssä ruuvipinoissa sekä keskittymään rakennuksen ulkonäköön.

Koska tärkeimmät vauriot voivat olla lumen ja likaisen veden virrat off-season -vaiheessa, erityistä huomiota on kiinnitettävä verhousmateriaalien vedeneristysominaisuuksiin.

Huomaa, että erittäin kestävä ja täysin vedenpitävä on luonnollinen ja keinotekoinen kivi.

Lattian muotoilu kylvyssä

On järkevää analysoida kunkin lattiatyypin yksityiskohdat, kun kyseessä on asuin- tai julkiset rakennukset. Laitekerros kylvyssä ruuvipapeilla on kuitenkin mahdollista myös vähän tietoa ja taitoja.

Jos riittävän suuri grillaus on aikaansaatu, roikkuva, ei-vuotava lankkulevy kehyshauteessa paaluilla on optimaalinen tie ulos. Lisäeristyskerroksen avulla voit käyttää kylpyamme milloin tahansa vuoden, muuten talvella tämä lattia on hyvin kylmä.

Paalusäätiö suojaa lattiaosan alaosaa kaikilta ulkoisilta vaikutuksilta, erityisesti sademääriltä, ​​tulvilta tai vain kosteudelta. Mutta sisäpuolelta tällainen lattia joutuu jatkuvasti lämpötilan ja kosteuden muutoksiin, koska höyrysaunassa muodostuu kondensoitumista ja myös pesuhuoneeseen syötetään vettä.

Siksi yksi erittäin tärkeistä asioista, kun kylvyn rakentaminen ruuveilla on, on tehdä tyhjennys. Näyttää siltä, ​​että pieni tikkaat, joiden kautta vesi virtaa suoraan septiseen säiliöön tai keskitettyyn viemäriverkkoon (lue myös: "Kuivausaltaan täyttö" tai "valmis").

Huomaa, että kylvyssä olevan tyhjennysruuvin paalut on varustettava paitsi suihkulla myös höyrysaunassa, jossa vesi näkyy hyllyjen ja lattiojen pesun jälkeen.

Vuotavat lattiat

Lattian kaataminen kylvyssä pölkkyissä on yksinkertaisin ja edullisin toteutus. Sen organisaatio vaatii pohjan, jonka korkeus on vähintään 50 cm.

Tällaisen lattian asennusmenetelmällä tarkoitetaan viivettä grillataessa ilman kaltevuutta. Lokilla on lattiat 7 mm: n sisennyslepäleistä, joten vesihauteella voidaan helposti kulkea aukkojen läpi, vaikka puu turpoaa.

Ennen kuin teet lattian kylpylässä pihdit, sinun on huolehdittava maanalaisista. Rakenteen tässä osassa kaadetaan betonirauta vinosti viemärijärjestelmää kohti siten, että ylhäältä virtaava vesi ei pysähdy ja muotti ei kasva eikä myöskään pysyvän hajun välttäminen. Puhdistusta ja desinfiointia varten lattia on ajoittain irrotettava juoksevan veden paineella ja käsiteltävä antiseptisilla aineilla.

Betonin betonipinnoitus

Lattiat kylvyssä paalun pohjalla voi olla betonipohja.

Betonin kaatamisen alustava vaihe sisältää seuraavat toimet:

 1. Viestinnän asennus - vesi- ja saniteettitilat.
 2. Aseta trapik vesivirtaan siten, että säleikön viimeistely on lattian alimmassa osassa.
 3. Hiekka-sora-alusta täyttö, jonka paksuus vaihtelee eristemateriaalin tyypistä riippuen. Yleensä soraa oleva kerros ei yleensä ylitä 4 cm, kun se eristetään laajennetulla savella.
 4. Asettaminen jokaisen vedenpitävän pohjakerroksen osiin. Vaihtoehtoisesti kateaine voidaan hyväksyä, mutta on parasta käyttää höyryä läpäisevää kalvoa.
 5. Lämmitysmateriaalin asennus.

Jos keramzit valittiin lattian lämmittämiseksi kylvyssä, on toivottavaa, että se sisältää erilaiset rakeiden jakeet. Lisäksi ennen levittämistä on varmistettava, että savipinta on täysin kuiva, koska se kykenee imemään nopeasti ja hiljaa vapauttamaan kosteuden.

Lattianeristys

Ennenkuin laid levyt kallon baarit, ne, samoin kuin kaikki puuosat tulisi käsitellä säilöntäaineita syntymisen estämiseksi bakteerien ja muiden tuholaisten. Seuraavaksi, kerrosten välissä levyt levyt eristävät.

Eristekerroksen paksuus on erilainen, esimerkiksi jos käytetään mineraali- tai basalttivillaa, kerros nousee 25 cm: iin. Vaahtomuovin tapauksessa 15 cm kerros riittää eristämiseen, varsinkin jos kylvyssä ei ole kellarissa, mutta sitä on tarkoitus käyttää talvella.

Jos säädetyn viiveen korkeus ei riitä asettamaan halutun korkeuden eristekerrosta, palkit ovat lisäksi täytettyjä palkkeja. Tällöin höyrysulkumateriaalin palkkien välissä on yksi eristekerros ja toinen kerros sijoitetaan palkkien väliin. Seuraavaksi lattian koko pinta peitetään toisella vedeneristyskerroksella, ja jo palkkien yläpuolella asentavat levyn lattia.

Keraamiset laatat

Hyvin päin oleva materiaali kylpyyn lattian sisustukseen on keraamisia tai laattoja sisältäviä lattialaatoja. Sen alapuolella, älä laita kiinteää alustaa ja mieluummin lastulevyä, vaneria ja muita materiaaleja, jotka kiinnittyvät lattian tankoihin.

Tämän kerroksen päälle voit turvallisesti asettaa keraamiset laatat vakiokuvioon. Lisäksi jopa "lämpimät lattiat" järjestäminen on sallittua - sähkö, infrapuna tai vesi.

Ruuvipallojen asennusohjeet

Asennettaessa ruuvipilareita säätöön on tehty oikein, sinun on noudatettava useita perussääntöjä.

On kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Erillisten paalujen välissä etäisyys ei saa olla yli 3 metriä, muuten kylvyssä oleva lattia alkaa kutistua liiallisen kuormituksen vuoksi.
 2. Jos vierekkäisten viiveiden välinen etäisyys on yli 3 metriä, kunkin palkin keskiosaan on asennettava lisätukit niin, etteivät lattiat kulje kevyesti.
 3. Koska paaliruuvi-pohja merkitsee tuentien harvoin sijoittamista kuin esimerkiksi kaistaleen, on suositeltavaa sitoa keskilinjojen kanava.
 4. Jos puupalkkia käytetään vanteisiin, keskilohkojen korkeus on alhaisempi 15 cm kuin muualla.
 5. Jos viides seinä liittyy rakennukseen, on asennettava kaksi lisäkonetta.

Kylvökylpyjen ruuvipilarien vakiokorkeus on 6 m. Tukien asennuksen yhteydessä on huolehdittava siitä, että jätteet pysyvät mahdollisimman pieninä.

Huomaa, että jos noudatat kaikkia rakennustekniikoita ja tukee asennustekniikkaa, patoalustalla oleva kylpy voi kestää vähintään puoli vuosisataa tai jopa kauemmin.

Säätiön edut ja haitat ruuveilla

Yksi pino-ruuvin perustaan ​​liittyvistä tärkeimmistä haitoista voidaan kutsua sillä, että huonolaatuisia materiaaleja käytetään usein paalujen valmistukseen. Jos kuitenkin komponenttien hankinta koskettaa todistettuja rakennusyrityksiä, voit olla varma siitä, että saat laadukkaan tuotteen. Lue myös: "Kuinka luoda säätiö omalla kädelläsi kylvönauhan rakentamiseksi käytännössä."

Toinen tämän tyyppisiin säätiöihin liittyvä vaikeus voidaan pitää höyrysulun, eristyksen ja alustalevyjen asennuksena.

Mutta paaliruuvi-tyyppisen perustuksen epävarmat edut voidaan katsoa johtuvan:

 • kulutushyödykkeiden saatavuus vähäisen tulotason keskivertokuluttajalle;
 • työn suorituskyvyn riippumattomuus ilmastollisista tai sääolosuhteista;
 • mahdollisuus järjestää säätiö itse;
 • säätiön rakentamiseen tarvittava pieni aika;
 • saada vankka perustus tiivistämällä maakerroksen paalujen ympärille;
 • kyky korjata tukea;
 • perustuselementtien absoluuttinen pystysuora, joka saadaan aikaan teknisten välineiden avulla;
 • varmistaa maanalaisen ilmanvaihdon, suojaa sitä mätämästä.

Kylvö ruuveilla paaleilla, miten tehdä viemäriin

Pohjan allas kylpyammeella: valmistus

Modernit kylpyammeet ovat erottaneet niiden muotoilu ja seinämateriaali, joten kondensaatin eliminoinnilla on tärkeä rooli. Siksi, kun suunnittelevat kylpyammeiden perustuksia, ne alun perin tarjoavat tyhjennysmahdollisuuden, jonka voit tehdä omilla kädilläsi mahdollisimman pian. Mutta tästä on syytä kuvitella uimavedenpuhdistuksen tekniikka, miten niiden koostumus ja hoitomenetelmä voidaan ennustaa. Vain silloin voimme ennustaa, millaista perustusta tulisi käyttää kylvyn alla ja millaisia ​​materiaaleja sen pitäisi tehdä.

Rakennuksen pienen massan takia kuitenkin on paalujen ruuvipohja, joka voidaan nyt tehdä omilla kädilläsi mahdollisimman lyhyessä ajassa ja pienin kustannuksin. Vedenpitävyyden parantamiseksi on aina hyvä asentaa korkealaatuinen lattianeristys erityisesti kylmällä maantieteellisellä alueella.

Viemärit voivat olla harmaita tai ruskeita, lähetetään ensin suodattimelle tai suoraan septisäiliöön.

Siinä otetaan myös huomioon WC: n kylpyamme, joka voi toimia jatkuvasti tai määräajoin. Sitten tyhjennys tulee lähettää suoraan septiseen säiliöön, jossa jätevesi puhdistetaan ulosteesta.

Jos kylvyssä ei ole wc: tä, ja jätevesi sisältää vain shampoo- ja saippuaa, voit poistua grafiittisuodattimesta puhdistuksen helpottamiseksi.

Mitkä ovat valuma-altaat, joita voit tehdä itse

 1. Viemäriverkko Se on valmistettu suurista poikkileikkaukseltaan metallisista tai muovisista putkista, ja viemärit ohjataan säätiön alle kaatopaikkaan tai suodattimeen.
 2. Tasainen tyhjennys. Tätä muotoilua käytetään harmailla tyhjennyslaitteilla, se asennetaan suoraan pesuosaston alle ja tarjoaa kalteva, hermeettisen toisen kerroksen, joka on ensin tehtävä ruuvipuristimen asennuksen yhteydessä. Joten talvella viemärit eivät jäätyvät huoneen lämpötilan, maaperän ja lämpötilan eron läpi, lattiaeristystä tehdään rakennusmateriaaleilla tai vaahtomuovilla toisen kerroksen sisäpinnalla.

Mikä on optimaalinen perusta kylvyn rakentamiseksi?

Tässä on useita perusvaihtoehtoja altaiden valmistukseen kylpyammeiden alla, joissa voit tehdä korkealaatuista jätevedenpuhdistusta omiin käsiisi häiritsemättä koko rakenteen eheyttä.

Mutta jälleen, on tärkeää tietää, mitkä tyhjennykset hallitsevat uppoaa. Ja jos viemärijärjestelmää ei ole suunniteltu, niin pilareiden pylväs- tai ruuvipohja on täydellinen tällaisiin tarkoituksiin.

Sen tuotanto vie vähän aikaa, se on suhteellisen halpa ja kestävä. Ja tärkeintä on se, että voit tehdä sen itse ilman erityisiä rakennustarvikkeita rakennustyömaan rajoitetuilla alueilla.

Pilarin edut, ruuvipohjamaalit paaluille kylpyyn

 • Säätiölle voit käyttää materiaaleja käsin: metalliputket, betoni ja vahvikkeet. Loppujen lopuksi kylpyamme on kevyt, sitä ei ole rakennettu luonnonkivestä tai betonista ja useimmiten puusta. Mutta eristys tehdä lattia on melko vaikeaa helpottamalla pohjaa.
 • Ruuvipallojen välissä voit asettaa avoimen tyhjennystilan tai asentaa suojaavan verkon huokoisella eristyksellä;
 • Suunnittelu sopii erinomaisesti niille, jotka on rakennettu suonviljelyyn ja kausittaisiin liikkeisiin maaperän jäädyttämisen kautta;
 • Lattian lämmitys suoritetaan suoraan toisen kerroksen asennuksen aikana;
 • Putkikommunikaatiota voidaan sijoittaa eri syvyyksille, sen lisäksi, että se mahdollistaa putkien eristyksen, mutta ei ole suositeltavaa asentaa putkia syvennyksessä ruuvien paalujen alareunan alapuolelle;
 • Kylpy voidaan rakentaa suurelle rinteelle omilla käsillään mahdollisimman pian;
 • Laakerirakenteet asennetaan suoraan pohjan ylemmälle horisontaaliselle kohdalle, joka voi olla eristyksen toinen kerros.

Mitkä rakennusaineet käytetään kylvyn perustuksiin ruuvipinoilla?

Paalut kylpyyn pohjan rakentamiseen

Rauta- tai teräsbetonipilot, jotka kierrätetään maaperään maaperän jäädyttämiselle;

 • Pohjan lämmittäminen polyfoamilla, mineraalilla tai lasivillalla;
 • vedenpitäväksi;
 • Nestemäinen betoni kaatamalla ruuvipallot;
 • Armature vahvistaa tukirakennetta;
 • Puu- tai betonipaneelit toisen kerroksen asentamiseksi;
 • Mineraalivillan lattian lämmitys;
 • Teräs- tai muoviset viemäriputket, joiden laskettu halkaisija on itse kylvyn tehoa.
 • Lattian lämmittäminen on parasta tehdä luotettavista ympäristöystävällisistä materiaaleista, joita lämpötila ja kosteus eivät koske. Lattialle optimaalinen eristys on halpa ja kestävä vaahto, koska se liimataan toisen kerroksen sisäpintaan.

  Putkien osalta on kuitenkin parempi käyttää huopaa, modernia huokoista lämmöneristävää polymeerimateriaalia. Lämmityksen säätö voidaan tehdä, jos käytetään luonnollista viemäriä toisen kerroksen läpi, koska se on edullinen budjetin vaihtoehto kylpyyn ja talvella jäätymisjätteet ovat mahdollisia.

  Rakennusteknologia ruuvin pohjaan kylpylässä, jossa on valuma metalli paaluilla

  Kylpy ruuvipallojen päälle

  Laskettaessa sallittuja kuormia kylvyn pohjalle, ruuvipillojen tyypin ja koon valinta;

 • Rakennuspaikan asennuspaikka, paalupaikan valinta;
 • Kaivannon valmistelu betonin vahvistamiseksi ja kaatamiseksi;
 • Ruuvien paalujen asennus rakennuskoodien mukaisesti;
 • Kohdista rakenne horisontaalisesti, lisää vahvistamista, kaikki tämä voidaan tehdä nopeasti omalla kädelläsi;
 • Pääkerroksen lämmitys päähän ulkokehästä;
 • Viemäriputkien asennus, niiden eriste;
 • Toisen rakenteen muodostaminen kallistettuna suureen jäteveden kulmaan tai viemäriputken muodostaman sisäänkäynnin suunnassa;
 • Pääkerroksen kaataminen.
 • Pienikokoisille kylvökoneille, jotka on tehty paikoilla, joissa on puuta tai tukkia, ruuvien perustukset paaluilla - tämä on paras ratkaisu. Loppujen lopuksi sen tuotanto kestää useita päiviä, voit tehdä sen itsekin, ja säätiön kuohuminen ei tule olemaan tukirakenteiden pienellä kuormituksella. Mutta kun asennat paalun ruuvin pohjan, on tiukasti kiinni tekniikan ja ei salli paalujen liikkua pystysuunnassa eri suuntiin.

  Maxim 16.03.2015 klo 08:36

  Aion jakaa, kuinka olin järjestänyt yksinkertaisimmasta viemäriverkosta, tarkemmin sanottuna vedenpoistoa, veden purkamista tulevasta kylpylästä ruuveilla. Koska viemärit suunnitellaan vain nestemäiseksi (ainakin aluksi), ts. vettä pesemällä, niin jäteveden järjestelmä valittiin yksinkertaisimmin. Suurin merkitys veden kulutuksesta paikalle.
  Tätä varten käytettiin 200 litran muovipyörää, jossa pohja oli esileikkaus:

  Lisäksi kaivettiin kaivantoa, jonka pohjalla viemäriputket asetettiin, jotka oli aiemmin eristetty lämpöpaperilla kahdessa kerroksessa

  http://i057.radikal.ru/1210/2a/b3dd4410d9f4.jpg
  Tynnyri haudattiin maahan
  http://s45.radikal.ru/i107/1210/76/de6ae7dbd4b9.jpg
  pohjaan asetettiin pieni kerros ryöstöä, järjestettiin hydraulinen lukko, joka estäisi vieraiden hajujen tunkeutumisen huoneeseen, ja kangas keksittiin myös tarkistuksen mahdollistamiseksi ja koko kotitalous suljettiin.

  Kaiken tämän ympärillä se oli edelleen peitetty hiekalla, jotta veden tiivisteen todennäköisyys jäätyy.

  Kuinka tehdä lattiaa kylvyssä ruuveilla - esimerkkejä

  Kylpyammeen rakentamisen suunnittelussa jokainen haluaa varmistaa, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ja tämä voidaan saavuttaa vain rakentamalla vankka perustus. Yksi suosituimmista ja edullisimmista säätiöistä on ruuvi - me kuvaamme sitä myöhemmin artikkelissa. Valokuva ja video on kiinnitetty tähän materiaaliin, mikä havainnollistaa pino-ruuvin perustuksen organisaation päävaiheet.

  Paalusäätiön keksintö kuuluu suunnittelija Alexander Mitchellille, joka ensin testasi tätä tekniikkaa Delaware Bayn majakan rakentamisessa jo 1850. Menetelmän ydin oli se, etteivät paalut ajautuneet maahan, vaan ruuvattiin alaspäin antamalla jonkin pylvään päistä terävä muoto. Tämä menetelmä ei ollut vain tehokas, vaan myös kului ajankokeen, sitä on käytetty tähän mennessä.

  Erityisesti aktiivisesti kasattu säätiöt alkoivat käyttää sotilashenkilöitä liikuttamaan kalustoa. Tällainen tekniikka on erittäin tärkeä myös vaikeasti tavoitettaville alueille. Erityisesti pohjoisilla alueilla he luopuivat lähes pylväsperustaista ja tottelevauttamismenetelmistä, korvaamalla ne ruuvipapeilla.

  Jos puhumme Venäjän federaatiosta, silloin tietyillä alueilla, joilla ilmasto on erityisen ankara, ruuveja käytetään sopivimpana asuntotuotannon ja teollisen rakentamisen perustaksi.

  Jos haluat rakentaa kylpyamme laminoidusta puusta tai hirsimökistä sivustollesi, niin paaliruuvi on paras mahdollinen.

  Rakennustiedot

  Niillä alueilla, joilla maaperä on ei-kernomivi, perinteiset pylväs- ja nauhatalustot ovat haalistuneet taustalle (lue myös: "Pilarivarastojen perustaminen - rakentamisvaihtoehtojen tyypit"). Sen sijaan ne käyttävät aktiivisesti ruuveja, koska ne ovat paitsi luotettavia myös paljon edullisempia taloudellisesti monille asiakkaille.

  Yksi ruuvipilareiden ominaisuuksista on se, ettei ole tarvetta liittää lisäosa palkkiin tai kanavapalkkeihin. Koska grillage on alempi leikkauskruunu.

  Monet mieluummin rakentavat kylpylän omille käsiinsä, jotka valitsevat tällä alueella vesistöjen lähellä tai kukkulan rinteillä. Koska tällaisissa paikoissa maaperä on yleensä kuivia tai sedimenttisiä ja joskus turveosia, paalujen käyttö tällaisissa tapauksissa on enemmän kuin perusteltua.

  Paalun ja ruuvin perustuksen rakentaminen

  Ruuvipolleille asennettu säätö vaikuttaa ensisijaisesti tulevien kylpyammeiden lattioihin. Jotta voidaan oikein laskea rakennusaineiden määrä, joka tarvitaan korkealaatuisen ja kestävän perustan rakentamiseen, on suositeltavaa luottaa asiantuntijoihin.

  Laskennassa on otettava huomioon seuraavat tekijät:

  • maaperän koostumus ja sen laatu;
  • talven lumetason keskimääräinen taso;
  • maaperän jäädyttämisen syvyys;
  • tulvataso sulavedellä;
  • tuulen ruusu;
  • lopullisen rakenteen massa täydellä viimeistelyllä.

  Rungon kylvyn rakentamisen alku ruuveilla tapahtuu vain sen jälkeen, kun alustavat merkinnät tukien sijoittamisesta paikalle. Haluttuihin pisteisiin ajetaan pieniä tappuja ja merkkijonoa kiristetään, jolloin kaikki muut mittaukset otetaan. Kasa voidaan ruuvaa joko erikoislaitteiden avulla tai useiden ihmisten yhteisillä ponnisteluilla. On syytä muistaa, että paalun sijainti on ehdottomasti kohtisuorassa horisontin linjaa kohden. Katso myös: "Kylpyammeen perustan valitseminen - mikä sopii paremmin".

  Käämityksen tekeminen, paalun sijainti tarkistetaan magneettisella tasolla joka neljäs kierrosta kohti. Vastaavasti asenna kaikki telineet ja varmista, että niiden asema vastaa samaa suorituskykyä magneettisella tasolla.

  Jos paalun kiristämisprosessissa muodostuu esijännitys, ne tasataan käyttämällä pyörintätasoa vetämättä. On mahdotonta ruuvaa kiina jo johti maahan, muuten ajan myötä kylpy alkaa kutistua johtuen maaperän löysyydestä. Ruuvatun tukipylvän korkeuden on oltava vähintään 20 cm, minkä jälkeen tämä kappale voidaan leikata jyrsimellä.

  Kun niiden ja maaperän väliin asennetut paalut muodostuvat, muodostetaan rakoja, jotka kaadetaan betonin liuoksella ja täytetään vahvikkeilla. Tämä lähestymistapa tekee perustan kehyshauteelle ruuvipinoilla, joissa omat kädet kestävät ja kestävät, suojaavat metallisia elementtejä ruostumiselta.

  Tukien asennuksen jälkeen suoritetaan mittaukset niiden sijainnista ja etenevät kärkien hitsaukseen. Saumoissa on korroosionestoainetta.

  Jos et halua käyttää metallia, palkkia voidaan käyttää myös sillana, joka on pultattu. Totta, puuta on käsiteltävä erityisellä antiseptisellä aineella.

  Lähellä säätiötä

  Jotta tukipilareilla olisi näkyvämpi ulkonäkö ja suojata ne lian ja kosteuden aiheuttamilta lumen sulamiselta tai tulvien aiheuttamilta vesistöiltä lampusta, ne on syytä leikata edelleen. Erilaiset vuorausmateriaalit auttavat suojaamaan lattiaa kylvyssä ruuvipinoissa sekä keskittymään rakennuksen ulkonäköön.

  Koska tärkeimmät vauriot voivat olla lumen ja likaisen veden virrat off-season -vaiheessa, erityistä huomiota on kiinnitettävä verhousmateriaalien vedeneristysominaisuuksiin.

  Huomaa, että erittäin kestävä ja täysin vedenpitävä on luonnollinen ja keinotekoinen kivi.

  Lattian muotoilu kylvyssä

  On järkevää analysoida kunkin lattiatyypin yksityiskohdat, kun kyseessä on asuin- tai julkiset rakennukset. Laitekerros kylvyssä ruuvipapeilla on kuitenkin mahdollista myös vähän tietoa ja taitoja.

  Jos riittävän suuri grillaus on aikaansaatu, roikkuva, ei-vuotava lankkulevy kehyshauteessa paaluilla on optimaalinen tie ulos. Lisäeristyskerroksen avulla voit käyttää kylpyamme milloin tahansa vuoden, muuten talvella tämä lattia on hyvin kylmä.

  Paalusäätiö suojaa lattiaosan alaosaa kaikilta ulkoisilta vaikutuksilta, erityisesti sademääriltä, ​​tulvilta tai vain kosteudelta. Mutta sisäpuolelta tällainen lattia joutuu jatkuvasti lämpötilan ja kosteuden muutoksiin, koska höyrysaunassa muodostuu kondensoitumista ja myös pesuhuoneeseen syötetään vettä.

  Siksi yksi erittäin tärkeistä asioista, kun kylvyn rakentaminen ruuveilla on, on tehdä tyhjennys. Näyttää siltä, ​​että pieni tikkaat, joiden kautta vesi virtaa suoraan septiseen säiliöön tai keskitettyyn viemäriverkkoon (lue myös: "Kuivausaltaan täyttö" tai "valmis").

  Huomaa, että kylvyssä olevan tyhjennysruuvin paalut on varustettava paitsi suihkulla myös höyrysaunassa, jossa vesi näkyy hyllyjen ja lattiojen pesun jälkeen.

  Vuotavat lattiat

  Lattian kaataminen kylvyssä pölkkyissä on yksinkertaisin ja edullisin toteutus. Sen organisaatio vaatii pohjan, jonka korkeus on vähintään 50 cm.

  Tällaisen lattian asennusmenetelmällä tarkoitetaan viivettä grillataessa ilman kaltevuutta. Lokilla on lattiat 7 mm: n sisennyslepäleistä, joten vesihauteella voidaan helposti kulkea aukkojen läpi, vaikka puu turpoaa.

  Ennen kuin teet lattian kylpylässä pihdit, sinun on huolehdittava maanalaisista. Rakenteen tässä osassa kaadetaan betonirauta vinosti viemärijärjestelmää kohti siten, että ylhäältä virtaava vesi ei pysähdy ja muotti ei kasva eikä myöskään pysyvän hajun välttäminen. Puhdistusta ja desinfiointia varten lattia on ajoittain irrotettava juoksevan veden paineella ja käsiteltävä antiseptisilla aineilla.

  Betonin betonipinnoitus

  Lattiat kylvyssä paalun pohjalla voi olla betonipohja.

  Betonin kaatamisen alustava vaihe sisältää seuraavat toimet:

  1. Viestinnän asennus - vesi- ja saniteettitilat.
  2. Aseta trapik vesivirtaan siten, että säleikön viimeistely on lattian alimmassa osassa.
  3. Hiekka-sora-alusta täyttö, jonka paksuus vaihtelee eristemateriaalin tyypistä riippuen. Yleensä soraa oleva kerros ei yleensä ylitä 4 cm, kun se eristetään laajennetulla savella.
  4. Asettaminen jokaisen vedenpitävän pohjakerroksen osiin. Vaihtoehtoisesti kateaine voidaan hyväksyä, mutta on parasta käyttää höyryä läpäisevää kalvoa.
  5. Lämmitysmateriaalin asennus.

  Jos keramzit valittiin lattian lämmittämiseksi kylvyssä, on toivottavaa, että se sisältää erilaiset rakeiden jakeet. Lisäksi ennen levittämistä on varmistettava, että savipinta on täysin kuiva, koska se kykenee imemään nopeasti ja hiljaa vapauttamaan kosteuden.

  Lattianeristys

  Ennenkuin laid levyt kallon baarit, ne, samoin kuin kaikki puuosat tulisi käsitellä säilöntäaineita syntymisen estämiseksi bakteerien ja muiden tuholaisten. Seuraavaksi, kerrosten välissä levyt levyt eristävät.

  Eristekerroksen paksuus on erilainen, esimerkiksi jos käytetään mineraali- tai basalttivillaa, kerros nousee 25 cm: iin. Vaahtomuovin tapauksessa 15 cm kerros riittää eristämiseen, varsinkin jos kylvyssä ei ole kellarissa, mutta sitä on tarkoitus käyttää talvella.

  Jos säädetyn viiveen korkeus ei riitä asettamaan halutun korkeuden eristekerrosta, palkit ovat lisäksi täytettyjä palkkeja. Tällöin höyrysulkumateriaalin palkkien välissä on yksi eristekerros ja toinen kerros sijoitetaan palkkien väliin. Seuraavaksi lattian koko pinta peitetään toisella vedeneristyskerroksella, ja jo palkkien yläpuolella asentavat levyn lattia.

  Keraamiset laatat

  Hyvin päin oleva materiaali kylpyyn lattian sisustukseen on keraamisia tai laattoja sisältäviä lattialaatoja. Sen alapuolella, älä laita kiinteää alustaa ja mieluummin lastulevyä, vaneria ja muita materiaaleja, jotka kiinnittyvät lattian tankoihin.

  Tämän kerroksen päälle voit turvallisesti asettaa keraamiset laatat vakiokuvioon. Lisäksi jopa "lämpimät lattiat" järjestäminen on sallittua - sähkö, infrapuna tai vesi.

  Ruuvipallojen asennusohjeet

  Asennettaessa ruuvipilareita säätöön on tehty oikein, sinun on noudatettava useita perussääntöjä.

  On kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

  1. Erillisten paalujen välissä etäisyys ei saa olla yli 3 metriä, muuten kylvyssä oleva lattia alkaa kutistua liiallisen kuormituksen vuoksi.
  2. Jos vierekkäisten viiveiden välinen etäisyys on yli 3 metriä, kunkin palkin keskiosaan on asennettava lisätukit niin, etteivät lattiat kulje kevyesti.
  3. Koska paaliruuvi-pohja merkitsee tuentien harvoin sijoittamista kuin esimerkiksi kaistaleen, on suositeltavaa sitoa keskilinjojen kanava.
  4. Jos puupalkkia käytetään vanteisiin, keskilohkojen korkeus on alhaisempi 15 cm kuin muualla.
  5. Jos viides seinä liittyy rakennukseen, on asennettava kaksi lisäkonetta.

  Kylvökylpyjen ruuvipilarien vakiokorkeus on 6 m. Tukien asennuksen yhteydessä on huolehdittava siitä, että jätteet pysyvät mahdollisimman pieninä.

  Huomaa, että jos noudatat kaikkia rakennustekniikoita ja tukee asennustekniikkaa, patoalustalla oleva kylpy voi kestää vähintään puoli vuosisataa tai jopa kauemmin.

  Säätiön edut ja haitat ruuveilla

  Yksi pino-ruuvin perustaan ​​liittyvistä tärkeimmistä haitoista voidaan kutsua sillä, että huonolaatuisia materiaaleja käytetään usein paalujen valmistukseen. Jos kuitenkin komponenttien hankinta koskettaa todistettuja rakennusyrityksiä, voit olla varma siitä, että saat laadukkaan tuotteen. Katso myös: "Kuinka luoda säätiö omalla kädelläsi kylvyssä on käytännössä kasettirakenne."

  Toinen tämän tyyppisiin säätiöihin liittyvä vaikeus voidaan pitää höyrysulun, eristyksen ja alustalevyjen asennuksena.

  Mutta paaliruuvi-tyyppisen perustuksen epävarmat edut voidaan katsoa johtuvan:

  • kulutushyödykkeiden saatavuus vähäisen tulotason keskivertokuluttajalle;
  • työn suorituskyvyn riippumattomuus ilmastollisista tai sääolosuhteista;
  • mahdollisuus järjestää säätiö itse;
  • säätiön rakentamiseen tarvittava pieni aika;
  • saada vankka perustus tiivistämällä maakerroksen paalujen ympärille;
  • kyky korjata tukea;
  • perustuselementtien absoluuttinen pystysuora, joka saadaan aikaan teknisten välineiden avulla;
  • varmistaa maanalaisen ilmanvaihdon, suojaa sitä mätämästä.

  Anna palautetta:

  Laite tyhjennetään kylvyssä ruuveilla

  Alueilla, joilla on raskas maasto ja epävakaat maaperät, oikea päätös on rakentaa kylpylä ruuvipohjaperustaan. Tällainen rakenne voi sijaita säiliön rannalla tai rinteessä vähentäen merkittävästi alueen miehitettyä aluetta. Tilojen järjestely samanaikaisesti pysyy melkein muuttumattomana, mutta ruiskupillojen kylvyssä oleva purkaus on järjestetty eräillä ominaisuuksilla.

  Rakenteiden ominaisuudet

  Kylpy on rakenteeltaan ainutlaatuinen toimintatapa. Huoneiden lämmitys esiintyy harvoin, mutta hyvin merkittäviin lämpötiloihin, joissa on pitkä jäähtymisjakso, joten runkorakenteet ovat sen rakenteen kannalta täydellisiä.

  Runko kylpy ruuvipallot - yksi yleisimmistä tyypit

  Tämä valinta johtuu seuraavista tekijöistä:

  • Ei ole tarvetta lämmittää seiniä, koska ei ole vakaa lämmitys ja lämmön säilyttäminen pitkään menettää kaiken merkityksen;
  • Talvella hirren tai tiilen seinät muuttuvat jääpalakoneiksi, joita ei voida nopeasti kuumentaa;
  • Rungossa on eristysmateriaali, joka mahdollistaa lämmön säilyttämisen uunista, lämmittää huoneet nopeammin ja vähentää lämmityskustannuksia.
  • Puulattian ruuvipatsaan kylpylöissä lämmitetään paljon nopeammin kuin betonipinta tai kiinteä laatta;
  • Tavallinen puulattia ei järjestä vedenpoistoa pohjasta. järjestää korkealaatuisen tyhjennysruuvien paalujen kylpyammeet.

  Sen sijaan, että kehystä kehitettäisiin sisäpuolelta hirsi- tai tiilikotelon seinien ympärillä, on parempi tehdä välittömästi runko-amme, joka maksaa paljon vähemmän. Betonipinnoitteita tai laattasäiliöitä on korvattava puupohjaisilla tukkeilla laitteella kosteuden poistamiseksi EPDM-kalvojen kautta.

  Viemäröintilaite lämmittämällä lattiaa

  Työn tekemisessä käytännöllisin ja taloudellisin vaihtoehto on asentaa lattia vakiokylpyyn ja kaikki tavanomaiset rakenteet viimeistelyn ja lattiapäällysteiden välillä lokeihin. Vedenpitävyys pohjaan on kalvo, jonka läpi vesi poistuu.

  Tavallinen tyhjennys, jossa on vesitiiviste paalun pohjassa olevissa kylvyssä, kuivuu, ja septisten säiliöiden tuoksu tunkeutuu huoneisiin. Kun lattiat kuoritaan, tavallisen tikkaat sijasta on suositeltavaa käyttää kuivaa hydraulista lukkoa.

  Lattian vedeneristys

  Kylvyn huoneissa sen käytön aikana kosteus kasvaa merkittävästi. Puiset seinät on eristetty kosteudelta höyrysulun kalvomateriaalien kautta. Pesussa vesi virtaa suoraan lattialle, kun taas eristyksen tehokkuus voi merkittävästi vähentyä. Vesi ei ole ongelma suulakepuristetuille polystyreeni-vaahtolevyille, kun taas muut materiaalit menettävät eristysominaisuutensa liotuksen jälkeen.

  Lattian vedenpitävyys on useita tapoja, ja sen avulla kylpyammeet perustuvat:

  • Valssattujen materiaalien pinnoittaminen laattaan ja päällystäminen pinnoilla mastilla (betonilattiat);
  • Asettaminen lämmitin ja karkea lattia vahva kalvo (puulattiat).

  Molempien vaihtoehtojen tyhjennys on järjestetty ilman mitään ongelmia, mutta toisessa tapauksessa lattiaa lämmitetään paljon nopeammin.

  Tyhjennyslaite

  Koska pylvästä, runko-altaita tai hirsirakennusten rakennuksia on pääasiassa pystytetty paalusäätiöön, grilli on järjestetty pääasiassa baarista tai metallitelasta.

  Järjestä tyhjennys kallistettu laatta

  Tällöin viemäri voidaan tehdä välittömästi useilla eri tavoilla:

  • Levynkatselun täyttö;
  • Asbestisementtiarkin asentaminen palkkeihin litteällä liuskekiven laatatella tai pinnalla olevilla laitteilla ja tarvittava kaltevuus johtuen liiman paksuuserosta;
  • Kiinnitä sinkityslevy grilliin, jossa kaltevuus kohti viemäristöä (puulattiat);
  • Asettaminen karkealle lattiamembraanille, joka on kiinnitetty seinien molemmille sivupinnoille (puulattiat).

  Jokainen vaihtoehto tarjoaa eristyksen vesikerroksen alla. Seinät on aina päällystettävä mastilla, liimattu lasilasiin ja peitetty kalvolla, joka on vähintään 10 cm lattian vaakasuoran tason yläpuolella.

  Kalvon tyhjennyslaite

  Edullisimman vaihtoehdon katsotaan tyhjentävän EPDM-kalvojen läpi. Rakenne on seuraava:

  • Metalliosien kiinnittämä viivästysaikaväli;
  • Karkea lattia, joka voidaan tehdä tiukasti asetetuista laudoista 25-30 cm;
  • Eristys, jota käytetään EPS-paksuutena 80 - 100 mm;
  • Tikkaat on sijoitettu lattiapintaan ja lämmitysmateriaaliin ja asetettu tyhjennysaukkoon kuivalla vesitiivisteellä;
  • Kalvo, joka on asetettu koko kehälle. Se on myös asennettava sivuseinille, ottaen huomioon tasoristeyksen korkeus;
  • Profiililtaan kiinnitetyt pylväät ovat kiinteät lattiamateriaalit;
  • Pintamaali, joka on muodoltaan terälevy, jota ei ole suositeltavaa olla kiinteästi kiinnitetty, mutta kiinnitettynä 10 mm: n kielekkeisiin.

  Pintamaalin tällaisen ankkuroinnin ansiosta levyt voidaan irrottaa mistä tahansa paikasta jätteiden puhdistamiseksi ja viemäriputkien puhdistamiseksi. Veden virtauslaitteelle kaltevuus on järjestetty suoraan kalvolle asennuksen aikana. EPDM: n alaosaa painetaan, minkä jälkeen vedeneristys nostetaan hieman ylhäältä ja kiinnitetään pienellä jännityksellä.

  Kalvon kiinnitys kehää pitkin on valmistettava suoraan kruunukorulle käyttäen alumiinilevyjä, joita voi ostaa rakennustarvikkeista.

  Katso videota vedenpoiston vedenpitävyydestä käyttämällä kalvoa ja asentamalla tyhjennysaukon.

  Rungon kylpylöissä sisäseinien pinnoittamiseksi höyrysulku on välttämätöntä, ja järjestelmään tehdään joitain muutoksia:

  • Aluksi asetetaan lattiapinta, ja sen eristys suoritetaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä ratkaisussa;
  • Kalvo kiinnitetään seinämiin pienellä alustalla nitojan avulla, sillä laitteen tyhjennys luo jännitystä;
  • Seinien luuranko on päällystetty höyryeristysmateriaalilla, kun taas sen alareuna asetetaan EPDM: n päälle - kosteuden kerääntymisen myötä se pinoaa kalvoa tuhoamatta voimakehyksen puisia elementtejä.

  Levymateriaalien käyttö

  Posliinien tai laattojen kaltevuuden luominen arkkimateriaaleille on hieman kalliimpaa, mutta on aivan mahdollista tehdä se itse.

  Katso videota, miten kaltevuus tehdään viemärien alla laatikoiden avulla.

  Tätä tekniikkaa on noudatettava:

  • Lattiapinta on valmistettu hirsireunoista;
  • Eristeenä käytetään puristettua polystyreeniä XP5;
  • Kuiva levitys on valmistettu asbestisementtiarkkeista tai DSP: stä;
  • EPDM-kalvo- ja polymeerimateriaalipäällysteitä käytetään vedenpitävyyteen;
  • Stoke on järjestetty vain tikkaiden muodossa, joissa on kuivat lukot;
  • Käytä kaakeleita tai posliinia vuorattuina rinteellä kohti ramppia.

  Kaikissa tyypeissä olevissa kylvöissä on mahdotonta käyttää bitumia ja epoksimuovia sekä valssattuja materiaaleja, joilla on hitsauspinta, muutoin epämiellyttäviä hajuja on suuri.

  Laite tyhjennetään levittämällä

  Kuiva tiivistemuoto

  Päällystämättömiä solmioita käytetään säästämään viimeistelyyn. Tällaisessa tapauksessa vaaditaan puisia askeleita, jotka on asetettu kylvyn käytön yhteydessä ja jotka puhdistetaan kuivauksen uimistamisen jälkeen.

  Tyhjennys, kun se on järjestetty kahden tai kolmen kerroksen vedeneristysmassan, läpäisevien aineiden tai hydroglassin avulla. Tiivistyslattiat on upotettu pohjaan, mistä on suositeltavaa käyttää kuivavesiantuja.

  Tyhjennyslaite levyn kaatamisen yhteydessä

  Levy kaadetaan pohjakerroksen rakentamisen aikana. Viemärin kaltevuus asetetaan suoraan laatan suuntaan ja viemärin aukko on järjestetty asentamalla haluttuun haluttuun putkeen muottiin.

  Kylvö ruuveilla paaleilla, miten tehdä viemäriin

  Pohjan allas kylpyammeella: valmistus

  Modernit kylpyammeet ovat erottaneet niiden muotoilu ja seinämateriaali, joten kondensaatin eliminoinnilla on tärkeä rooli. Siksi, kun suunnittelevat kylpyammeiden perustuksia, ne alun perin tarjoavat tyhjennysmahdollisuuden, jonka voit tehdä omilla kädilläsi mahdollisimman pian. Mutta tästä on syytä kuvitella uimavedenpuhdistuksen tekniikka, miten niiden koostumus ja hoitomenetelmä voidaan ennustaa. Vain silloin voimme ennustaa, millaista perustusta tulisi käyttää kylvyn alla ja millaisia ​​materiaaleja sen pitäisi tehdä.

  Rakennuksen pienen massan takia kuitenkin on paalujen ruuvipohja, joka voidaan nyt tehdä omilla kädilläsi mahdollisimman lyhyessä ajassa ja pienin kustannuksin. Vedenpitävyyden parantamiseksi on aina hyvä asentaa korkealaatuinen lattianeristys erityisesti kylmällä maantieteellisellä alueella.

  Viemärit voivat olla harmaita tai ruskeita, lähetetään ensin suodattimelle tai suoraan septisäiliöön.

  Siinä otetaan myös huomioon WC: n kylpyamme, joka voi toimia jatkuvasti tai määräajoin. Sitten tyhjennys tulee lähettää suoraan septiseen säiliöön, jossa jätevesi puhdistetaan ulosteesta.

  Jos kylvyssä ei ole wc: tä, ja jätevesi sisältää vain shampoo- ja saippuaa, voit poistua grafiittisuodattimesta puhdistuksen helpottamiseksi.

  Mitkä ovat valuma-altaat, joita voit tehdä itse

  1. Viemäriverkko Se on valmistettu suurista poikkileikkaukseltaan metallisista tai muovisista putkista, ja viemärit ohjataan säätiön alle kaatopaikkaan tai suodattimeen.
  2. Tasainen tyhjennys. Tätä muotoilua käytetään harmailla tyhjennyslaitteilla, se asennetaan suoraan pesuosaston alle ja tarjoaa kalteva, hermeettisen toisen kerroksen, joka on ensin tehtävä ruuvipuristimen asennuksen yhteydessä. Joten talvella viemärit eivät jäätyvät huoneen lämpötilan, maaperän ja lämpötilan eron läpi, lattiaeristystä tehdään rakennusmateriaaleilla tai vaahtomuovilla toisen kerroksen sisäpinnalla.

  Mikä on optimaalinen perusta kylvyn rakentamiseksi?

  Tässä on useita perusvaihtoehtoja altaiden valmistukseen kylpyammeiden alla, joissa voit tehdä korkealaatuista jätevedenpuhdistusta omiin käsiisi häiritsemättä koko rakenteen eheyttä.

  Mutta jälleen, on tärkeää tietää, mitkä tyhjennykset hallitsevat uppoaa. Ja jos viemärijärjestelmää ei ole suunniteltu, niin pilareiden pylväs- tai ruuvipohja on täydellinen tällaisiin tarkoituksiin.

  Sen tuotanto vie vähän aikaa, se on suhteellisen halpa ja kestävä. Ja tärkeintä on se, että voit tehdä sen itse ilman erityisiä rakennustarvikkeita rakennustyömaan rajoitetuilla alueilla.

  Pilarin edut, ruuvipohjamaalit paaluille kylpyyn

  • Säätiölle voit käyttää materiaaleja käsin: metalliputket, betoni ja vahvikkeet. Loppujen lopuksi kylpyamme on kevyt, sitä ei ole rakennettu luonnonkivestä tai betonista ja useimmiten puusta. Mutta eristys tehdä lattia on melko vaikeaa helpottamalla pohjaa.
  • Ruuvipallojen välissä voit asettaa avoimen tyhjennystilan tai asentaa suojaavan verkon huokoisella eristyksellä;
  • Suunnittelu sopii erinomaisesti niille, jotka on rakennettu suonviljelyyn ja kausittaisiin liikkeisiin maaperän jäädyttämisen kautta;
  • Lattian lämmitys suoritetaan suoraan toisen kerroksen asennuksen aikana;
  • Putkikommunikaatiota voidaan sijoittaa eri syvyyksille, sen lisäksi, että se mahdollistaa putkien eristyksen, mutta ei ole suositeltavaa asentaa putkia syvennyksessä ruuvien paalujen alareunan alapuolelle;
  • Kylpy voidaan rakentaa suurelle rinteelle omilla käsillään mahdollisimman pian;
  • Laakerirakenteet asennetaan suoraan pohjan ylemmälle horisontaaliselle kohdalle, joka voi olla eristyksen toinen kerros.

  Mitkä rakennusaineet käytetään kylvyn perustuksiin ruuvipinoilla?

  Paalut kylpyyn pohjan rakentamiseen

  Rauta- tai teräsbetonipilot, jotka kierrätetään maaperään maaperän jäädyttämiselle;

 • Pohjan lämmittäminen polyfoamilla, mineraalilla tai lasivillalla;
 • vedenpitäväksi;
 • Nestemäinen betoni kaatamalla ruuvipallot;
 • Armature vahvistaa tukirakennetta;
 • Puu- tai betonipaneelit toisen kerroksen asentamiseksi;
 • Mineraalivillan lattian lämmitys;
 • Teräs- tai muoviset viemäriputket, joiden laskettu halkaisija on itse kylvyn tehoa.
 • Lattian lämmittäminen on parasta tehdä luotettavista ympäristöystävällisistä materiaaleista, joita lämpötila ja kosteus eivät koske. Lattialle optimaalinen eristys on halpa ja kestävä vaahto, koska se liimataan toisen kerroksen sisäpintaan.

  Putkien osalta on kuitenkin parempi käyttää huopaa, modernia huokoista lämmöneristävää polymeerimateriaalia. Lämmityksen säätö voidaan tehdä, jos käytetään luonnollista viemäriä toisen kerroksen läpi, koska se on edullinen budjetin vaihtoehto kylpyyn ja talvella jäätymisjätteet ovat mahdollisia.

  Rakennusteknologia ruuvin pohjaan kylpylässä, jossa on valuma metalli paaluilla

  Kylpy ruuvipallojen päälle

  Laskettaessa sallittuja kuormia kylvyn pohjalle, ruuvipillojen tyypin ja koon valinta;

 • Rakennuspaikan asennuspaikka, paalupaikan valinta;
 • Kaivannon valmistelu betonin vahvistamiseksi ja kaatamiseksi;
 • Ruuvien paalujen asennus rakennuskoodien mukaisesti;
 • Kohdista rakenne horisontaalisesti, lisää vahvistamista, kaikki tämä voidaan tehdä nopeasti omalla kädelläsi;
 • Pääkerroksen lämmitys päähän ulkokehästä;
 • Viemäriputkien asennus, niiden eriste;
 • Toisen rakenteen muodostaminen kallistettuna suureen jäteveden kulmaan tai viemäriputken muodostaman sisäänkäynnin suunnassa;
 • Pääkerroksen kaataminen.
 • Pienikokoisille kylvökoneille, jotka on tehty paikoilla, joissa on puuta tai tukkia, ruuvien perustukset paaluilla - tämä on paras ratkaisu. Loppujen lopuksi sen tuotanto kestää useita päiviä, voit tehdä sen itsekin, ja säätiön kuohuminen ei tule olemaan tukirakenteiden pienellä kuormituksella. Mutta kun asennat paalun ruuvin pohjan, on tiukasti kiinni tekniikan ja ei salli paalujen liikkua pystysuunnassa eri suuntiin.

  Maxim 16.03.2015 klo 08:36

  Aion jakaa, kuinka olin järjestänyt yksinkertaisimmasta viemäriverkosta, tarkemmin sanottuna vedenpoistoa, veden purkamista tulevasta kylpylästä ruuveilla. Koska viemärit suunnitellaan vain nestemäiseksi (ainakin aluksi), ts. vettä pesemällä, niin jäteveden järjestelmä valittiin yksinkertaisimmin. Suurin merkitys veden kulutuksesta paikalle.
  Tätä varten käytettiin 200 litran muovipyörää, jossa pohja oli esileikkaus:

  Lisäksi kaivettiin kaivantoa, jonka pohjalla viemäriputket asetettiin, jotka oli aiemmin eristetty lämpöpaperilla kahdessa kerroksessa

  http://i057.radikal.ru/1210/2a/b3dd4410d9f4.jpg
  Tynnyri haudattiin maahan
  http://s45.radikal.ru/i107/1210/76/de6ae7dbd4b9.jpg
  pohjaan asetettiin pieni kerros ryöstöä, järjestettiin hydraulinen lukko, joka estäisi vieraiden hajujen tunkeutumisen huoneeseen, ja kangas keksittiin myös tarkistuksen mahdollistamiseksi ja koko kotitalous suljettiin.

  Kaiken tämän ympärillä se oli edelleen peitetty hiekalla, jotta veden tiivisteen todennäköisyys jäätyy.

  Kuinka tehdä lattialämmitys kylvyssä? Se riippuu siitä, mitkä lattiat: ruuveilla tai tulvilla, eristyskerroksella, kuivalla tai kaatamalla

  Kävely kylvyn kylmässä kerroksessa ei ole vain epämiellyttävä, vaan myös haitallinen kehon lämpenemisen jälkeen.

  Tätä voidaan kuitenkin välttää eri tavoin: joku yrittää tehdä lämpimän kerroksen kylpyynsä, toiset yksinkertaisesti laittaa kumipohjaiset tossut ja jättää kylmän ilman suurta epämukavuutta.

  Jos katon eristys kylvyssä. esimerkiksi, on pakollista, sukupuoleen liittyvä ongelma ei ole niin yksinkertainen.

  Kun lukijamme saavat mahdollisuuden valita itselleen parhaiten, puhuvat vain siitä, millaiset kerrokset ovat kylvyssä ja kuinka eristää ne.

  Lattian lämpöeristys kylvyssä riippuen sen tyypistä

  Aluksi kylpylöissä ei ole lepohuonetta, mutta höyryhuone ja pesuhuone ovat aina siellä, aivan kuin odotushuone. Näissä kolmessa huoneessa on erilaisia ​​kosteus- ja lämpötilaolosuhteita. Tämä ei kuitenkaan estä tekemästä samaa sukupuolta kaikkialla. Ainetta voidaan käyttää ainoastaan ​​betonia tai puuta.

  Kun kylpy on rakennettu, lattialämmitys riippuu lattiatyypistä, harkitsemme molempia tyyppejä: betonia ja puuta. Ne eroavat hinnasta ja kestävyydestä.

  Betonia on vaikea tehdä. täällä ei tarvitse vain kokemusta vaan myös avustajia, mutta se pysyy korvaamattomana puolen vuosisadan ajan. Puu on paljon helpompi valmistaa, mutta puu, joka on kosketuksissa kosteuden kanssa, tulee nopeasti käyttökelvottomaksi. joten sinun täytyy vaihtaa koko kerros muutamassa vuodessa.

  Huomaa: Puulattiat ovat kahdentyyppisiä: vuoto (märkä) ja ei-juokseva (kuiva). Kannattaa myös mainita betonin ja puun yhdistetty rakenne.

  Kaikkien edellä mainittujen tyyppien yleiset vaatimukset ovat seuraavat:

  • pinnan on oltava riittävän karkea. jotta se ei pääse liukumaan;
  • puhdas ja kuiva olisi helppo ja yksinkertainen;
  • veden nopean ulosvirtauksen saatavuus. jonka ansiosta vesi ei pysähdy ja mikro-organismeilla ei ole aikaa lisääntyä siinä.

  Kuivausongelma ratkaistaan ​​aina ensin. Viemärin sijainti määrittää lattian kaltevuuden.

  Kuiva puulattia

  Ei-juoksevat lattiat ovat vaikeampia ja kalliimpia kuin raskaat lattiat. Ensin alusta ja pohja asetetaan kattopuhalluksella, jolloin saadaan vesivälys, jonka jälkeen käärmeelliset palkit ja lattiapalkit asetetaan, jolloin karkea lattia kiinnitetään 5-7 cm: n levyjen välissä. Seuraava kerros on lokerot, joiden kaltevuus on enintään 5 astetta viemäriin.

  Seuraavaksi on yleensä eristyskerros, mutta puhumme siitä myöhemmin. Yläkerros on hyvälaatuista uroslevyä, joka on valmistettu lehtikuusta, männystä tai tammesta. Ilmanvaihdon on oltava vetäytymässä 2 cm: n päähän seinästä. Kaikki päätyy jalustan asennukseen.

  Hyödyllinen video

  Seuraavassa videon esimerkissä näkyy mahdollinen puutteellinen kuiva lattia, varsinkin jos rakennuksen aikana on tapahtunut virheitä:

  Lattian lämpöeristys saunassa

  Höyrysaunassa voi olla tyhjennys, mutta et voi tehdä sitä. Vesi on vähäisempi, joten joskus on tarpeeksi kaltevuuksia niin, että vesi kerääntyy keskelle - sitten on helpompi kerätä ja kuivaa lattia.

  TÄRKEÄÄ. Lämpö ei jää höyryhuoneelta, jos lattia on 7-10 cm nollamerkin yläpuolella. Pesuhuoneessa on parempi laskea se suhteessa siihen, ettei vesi pääse ulos.

  Märkä puulattia

  Puulattian vuotaminen tai kaataminen on helpoin ja edullisin vaihtoehto. Yläkerros levyt asetetaan palkkeihin tai lokeihin, joiden välinen etäisyys on 3-7 mm. Heille asetetaan hiekkalaatan päällä oleva viemäröintikerros - molemmat käyttävät 40 cm: n etäisyydellä 50 cm: n etäisyydellä siitä, että kylpyammeen lattia nostetaan maasta. Kuten näette, tässä tapauksessa ei ole tarvetta myöskään jätevesiputkille.

  Mutta tällainen yksinkertaisuus muuttuu kausittaiseksi rajoitukseksi kylvyssä. Kylmäkautena on melkein mahdotonta lämmittää sitä (tai kenties ehkä, mutta lattia on kylmä ja "puhaltaa"). Kyllä ja kuivatus toimii vain, jos maa on hiekkaista, savi ei toimi. (Vaihtoehtona hiekalla murskattu kivi on korvattu hitsattujen kateaineiden kuormalavalla, joka on asetettu viemärin alle).

  Katso tällaisen järjestelmän haitat katso alla olevaa videota.

  Märkä puu ja betoni / savi lattia

  Siksi, kun omistajat ajattelevat mahdollisuutta höyryä milloin tahansa vuoden, he tekevät yhdistetyn rakentamisen: irrotettava vuotava lattia betonipinnoitteiden yläpuolella maanalaisella pesualtaalla. Maata leikataan tyhjennysaukon suuntaan, maapohjan päälle asetetaan kerros, jossa päälle asetetaan vahvistusverkko ja betonia kaadetaan säilyttävillä rinteillä. Kustannusten pienentämiseksi betonikytkin korvataan 8-10 cm: n paksuisella savi-lukolla. Lattiapalkkeihin asetetaan päällekkäiset palkit ja niihin asetetaan vuotava lattia.

  Katso edellä olevan kuvan selitys:

  Muuten. Kahdelle huoneelle voi olla yksi viemärin kerralla - sekä höyryhuoneeseen että pesuhuoneeseen. Koska jälkimmäisessä on paljon enemmän vettä, sen alla on viemäreikä ja höyrysaunan alla - vain kallistuksen kaltevuus. Molemmissa tiloissa kaatopaikka on tasainen.

  Betonilattia, jossa on puulattiat

  Olemme jo tarkastelleet yhtä konkreettista rakennetta, mutta teräslevy pysyi maan alla. Kaikki on täällä eri asia. Se alkaa kuopan asennuksella putkella, joka johtaa vettä esimerkiksi viemäriin. Ennen työn aloittamista maaperä tiivistetään ja kovetetaan 15 cm: n soralla soraa ja roskaa. Sen jälkeen kaadetaan ensimmäiset 5 cm betonia. Seuraava kerros on vedeneristys ja eristys, johon on asetettu uusi vahvistusverkko ja toinen betonikerros kaadetaan. Seuraava "piirakka" kerros on kohdistuskerros ja viimeinen pinnoite.

  Hyödyllinen video

  Seuraavassa kuvassa kuvataan yllä oleva kuva:

  Katso hyödyllisiä perusteluja lattiasta tikkailla:

  TÄRKEÄÄ. Lattian lattiat on tehty suunnattomasti suuntaan. kaataminen - jopa 10 astetta, loput - jopa 5 astetta

  Monoliittisen lattian yläpuolella tai puiset puiset rakennustelineet, jotka aina käytön jälkeen tehdään perusteellisesti kuivattaviksi tai lattiat valmistetaan laatoista, mieluiten lautasella, jotta ne eivät pääse liukumaan. Telineitä voidaan käyttää telineiden päälle.

  Kylpy: lattianeristys

  Miksi lattiat on eristettävä? Kausiluonteiset kylvyt eivät todellakaan ole mitään syytä, mutta jos haluat liota kylmään, tarvitset lämminvesihaun. Olemme jo maininnut eristys kahdesti. Mutta harkitsemme sen vaihtoehdot järjestyksessä.

  Lattian lämmittäminen kylvyssä ruuveilla

  Pinoille asetetulla rakenteella ei ole konkreettista perustetta, sen sijaan se on tyhjä tila, jossa tuuli kulkee. Lattian lämmittäminen kylvyssä ruuvien paaluilla pitäisi alkaa kaksikerroksisen kerroksen muodostamisella: luonnos ja valkoinen eristyskerroksella. Tätä varten paalutuspuuta pannaan ensin paalunpäähän, ja antiseptiseen liimattu levyt kiinnitetään siihen. Pohjapinta-alaa kohdistetaan hydro-estekalvon päälle ja sitten levyn välissä olevaan eristykseen asetetaan - mineraalivilla, penoplex tai ekstrudoitu polystyreeni-vaahto. Sitten taas hydro-este ja puhdas lattia.

  Jos betonilaatta on paaluilla, se on vedenkestävä kiinnittämällä kateaineita tai peittämällä se mastiksella. Lämmitin asetetaan päälle, esimerkiksi ekstrudoitu polystyreenivaahto. Seuraava kerros on betoniterä 5 cm vahvistusverkolla ja sitten - omistajan pyynnöstä: voit laittaa esim. Lämmitysjärjestelmän ja laattojen.

  Lattiat on-aspic, jossa kerros eristys

  Itse asiassa olemme jo puhuneet konkreettisesta kentästä, ja jelloitettu on sama. Kaksi kaatopaikkaa: maahan ja päällekkäisyyteen.

  Eri resursseilla on monia vaihtoehtoja. Voit tehdä tämän:

  1. Jatkuvan liuskajohdon sisäpuolella kaivetaan oja syvyyteen 40-50 cm.
  2. Soraa kaadetaan ja tiivistetään siten, että sen kerros on 15 cm.
  3. Hiekkalaatikko kaadetaan ja tiivistetään - 30-50 cm.
  4. Sen yläpuolelle sijoitetaan ruberoidi kahdessa kerroksessa 10 cm: n levyjen päällekkäisyydellä ja tiivistämällä bitumimastilla. (2. kerros kohtisuorassa 1.)
  5. Eristyskerros - laajennettu savi tai mineraalivilla tai kuona kattilahuoneesta tai tunne, joka on kyllästetty tervalla. Kerroksen paksuus on 30-50 cm, ja se vaatii seiniä.
  6. Vain mineraalivillaa varten - toinen suojakerros. Tämä voi olla muovikalvo.
  7. Vahvistusverkko, jonka halkaisija on 5 mm.
  8. Majakat ja oppaat, joilla luodaan haluttu kaltevuus.
  9. Betonin betonipinnoitus. Paksuus vähintään 3 cm.

  Vaihtoehtona on kaksi kerrosta betonin kaatamista: ensimmäinen kerros on suoraan hiekka-sora-sängylle ja betoni sekoitetaan karkeaseen soraan. Ensimmäiseen tasoitukseen asetetaan hydraulinen este, sitten eristys (esimerkiksi perliitti sementillä). Jäädytetyssä liuoksessa - metalliverkko ja uusi betonikerroksen kerros.

  Etkä voi vaikeuttaa elämääsi ja vain asettaa vaahtoa rypistyneelle hiekalle (jos sinulla on hiekkainen maaperä) tai hiekkasyynyyn, sen alle vedenpitävä (voi olla polyetyleeniä) ja kaataa laatta 10 cm: n paksuiseksi.

  katkaista

  Tätä menetelmää on kuvattu edellä, jossa on kyse betonin lattian eristämisestä kylvyssä betonilevyssä paaluilla.

  Lattian lämpeneminen kylvyssä laajentunut savi

  Laajennettu savi - erinomainen eristys, jos sen kerros on 15 cm ja enemmän. Se voidaan kaataa viivojen väliin vesilevyllä. Tämä koskee kuivaa puulattiaa.

  Lämmitä niitä ja betonilattiat. Se sijoitetaan ruberoidiin tai toiseen vedenpitävään aineeseen, joka asetetaan hiekka-sora-alustan päälle. Lasertaso auttaa tasoittamaan tasoa. Luodaan kaltevuus savi kuorittu sementti laasti.

  TÄRKEÄÄ. Kokeneet rakennuttajat neuvovat, kun teet lattiaeristystä kylvyssä, jossa on laajennettu savi, ottaa se eri fraktioista suuremmaksi lämpimämmäksi ja pienet täyttävät suurien hiukkasten välisen tilan. Lisäksi sinun on valvottava laajennetun saven kosteutta - se on hygroskooppinen, ja tämä on huono eristysominaisuuksille.

  Vaahdolla

  Huolimatta siitä, että vaahto ei ole kovin sopiva lattiaeristyksen materiaali, sitä käytetään usein. Vaikka sen läheinen suhteellinen suulakepuristettu polystyreenivaahto sopii tähän tarkoitukseen paljon enemmän. Vaahtojen etuna on niiden kostutettavuus veden kanssa. Tämä eliminoi tarpeen eristää kerroksen hydrobarrierilla. Muutkin - samoja käyttötapoja lattianeristyksessä, kuten yllä on kuvattu.

  Perliitin kanssa

  Perliitti on toinen erinomainen eristys, mutta yksi suuri haitta: se on liian kevyt ulkona työskentelyä varten. Tuulen on puhjeta, osa perliitti lentää pois sen kanssa. Siksi työskennellä hänen kanssaan sisätiloissa. Eristysaineena käytetään usein perliittiyhdistettä betonin kanssa, mikä lisää jälkimmäisen huokoisuutta ja lisää sen eristysominaisuuksia. Seoksen mittasuhteet ovat seuraavat:

  • 2 osaa perliittiä otetaan 1 osa vettä.
  • Sekoitetun perliitin annetaan laskeutua ja lisätään 1/2 osaa M300-sementistä ja edellä.
  • Sekoitusprosessissa täytetään puolet vettä ja toinen 0,5 litraa ylhäältä.

  Tuloksena on kuiva kuoriva puuro, joka asetetaan ensimmäiselle betonipinnoille ja 6 päivän kuluttua kaadetaan toinen kerros.

  Lattian lämmitys pukuhuoneessa, puukylpyhuoneessa

  Pukuhuoneen pitää pitää höyryhuone lämmin ja pestävä, joten se on myös eristettävä. Menetelmät ja materiaalit ovat samat kuin muissa huoneissa, rinteitä ja valumista ei tarvita. Eristys sijoitetaan joko aluslattian viivojen tai hiekka- ja soraeristystyynyn tai ensimmäisen betonivaihtelun väliin.

  Mikä ei ole hyväksyttävää

  Ei ole hyväksyttävää, kun lattiaa kuumennetaan kylvyssä, käyttää materiaaleja, jotka kuumentuessaan vapauttavat haitallisia aineita. Tämä on usein unohdettu ja laitettu esim. Linoleumiin lattialle.

  Venäjällä on harvoja vyöhykkeitä, joissa kannattaa rakentaa kylpyamme ilman lattiaa eristämättä. Itse prosessi ei ole niin kallista ja monimutkaista laiminlyöntiä, mutta loppujen lopuksi ilmestyy kaikki sääolosuhteet ympärivuotiseen kylpyammeeseen - erinomainen tilaisuus rentoutua ja parantaa terveyttäsi.

  Betoni valuu kylvyssä

  Koska kylpy on suoraan yhteydessä runsaasti vettä, kysymys syntyy välittömästi siitä, mihin se sijoitetaan. Tätä tarkoitusta varten on lattian tyhjennys. Tämän purkamisen kautta vesi tulee putkistoon ja se toimitetaan viemäriin, tyhjennysputkeen tai septiseen säiliöön. Mikä parasta, luumuveden laite alkaa ryhtyä kylvyn rakennusvaiheeseen.

  Kuinka tehdä viemäri tavallisessa kylvyssä tai ruuveilla? Katsotaanpa tietoja siitä, kuinka tehdä konkreettinen valuma kylpyyn omalla kädellä.

  Mitä kerroksia käytetään kylpyammeessa

  Sekä turvallisuus, että esteettiset ja tekniset komponentit riippuvat siitä, kuinka hyvin lattia on valmistettu kylvyssä ja pesualtaassa. Kylpy on erityinen huone, joka eroaa asuinrakennuksesta. Sillä on korkea kosteus ja usein lämpötilan muutokset. Ja kaikki neste putoaa lattialle. Siksi on hyvin tärkeää tehdä oikea kerros kylpylässä, jossa on valua, jotta vesi ei nousisi ja lähtee.

  Materiaali, josta pohja voidaan tehdä, voi romahtaa kosketukseen veden kanssa. Mitä nämä materiaalit ovat? Yleisimmin käytetyt materiaalit ovat:

  • betonista, pohjasta, jolla laatoitetaan, lankku jne.
  • tiili, kuten pohja puun alla;
  • puuta.

  Jos puhumme betonista, se on kestävin, kestävä ja laadukas. Betonilattian käyttöikä on melko suuri ja on 50 vuotta ja enemmän. On selvää, että sen rakentaminen edellyttää enemmän varoja ja ponnisteluja, mutta se on sen arvoista. Se vie kaksi kertaa tai enemmän rahaa rakentaa lattia kuin puulattia. Vain täällä on huomattava haitta tästä syystä - se on melko kylmä. Siksi lisävaroja käytetään lämmön ylläpitämiseen.

  Tiilen osalta tämä kerros on myös kestävä ja luotettava. Mutta kuten betonilattian tapauksessa, materiaalia käytetään vain perustaksi. Loppujen lopuksi korkeissa lämpötiloissa kylvyssä ominaisuuksiensa vuoksi tiili tulee erittäin kuumaksi ja voi aiheuttaa palovammoja.

  Puulattiat kylpyammeessa tyhjennysaukolla ovat helpoin ja edullisin vaihtoehto. Puu on helppo käsitellä, sitä on helppo saada ja hinta on kohtuullinen. Lisäksi se on ympäristöystävällinen materiaali. Tällainen lattia on lämmin, ja puun tuoksu ilahduttaa sinua. Ihanteellinen vaihtoehto base - haapa. Materiaalilla on monia positiivisia ominaisuuksia, ja sillä on myös hyvä vaikutus kehoon ja terveyteen. Mutta käyttöikä on paljon vähemmän. Puu veden vaikutuksen alaisena ajan myötä alkaa röyhtää. On syytä harkita.

  Joten olemme tarkastelleet suosituimpia vaihtoehtoja perustaksi tavanomaisessa kylpyssä ja kylvyssä ruuveilla. Mutta miten ne voidaan tyhjentää lattian alla? Selvitämme.

  Askel askeleelta ohjeet siitä, kuinka lattiaa kylvyssä tehdään vesijohtovedellä

  Aluksi sinun on valmisteltava kaikki, mitä tarvitset laitteiden tyhjennystyössä. Tämä arsenal sisältää seuraavat materiaalit:

  1. Betoni - liuos, joka koostuu hiekasta, sementistä ja raunioista. On kaksi vaihtoehtoa - kypsennä se itse tai tilaa se valmis. On edullista ostaa se heti, koska se vie paljon työtä, jota ei voida tehdä ilman laadukasta betonisekoittimia.
  2. Sora, murskattu kivi tai rikkoutunut tiili.
  3. Katemateriaali, kuten vedeneristyskerros tai bitumi.
  4. Vahvistustankojen ristikko, betonikerroksen vahvistamiseksi veden viemiseksi.
  5. Mineraalivilla, vaahto tai perliitti lattian lämmittämiseen.

  Nyt voit aloittaa kylpyammeen tyhjennysjärjestelyn valmistelutyöt. Mitä sisältyy tähän? Ensin sinun on asennettava kuivatusjärjestelmä kerättyyn nesteeseen. Hän luumu pääsee sinne. Järjestelmä koostuu putkista ja välisäiliöstä. Se on tehtävä itsenäisesti. Maaperässä on kellari, jonka täytyy kaivaa 40 × 40 × 30 cm: n reikää. Toimintasuunnitelma on seuraava:

  1. Betonin pohja ja seinät kuoppien betoniliuosta, kerros 5 cm.
  2. Kaivustosta on poistettava Ø20 cm tuulettimen putki, joka on suunnattava saostussäiliöön, tyhjennysputkeen tai viemärijärjestelmään. Voit tehdä tämän, sinun täytyy kaivaa kaivo ja asentaa putki siellä. Jotta vesi virtaa vapaasti säiliöön, sinun on asennettava putki 3-4 °: n kulmassa.
  3. Nyt, kun putki on asennettu ja tyhjennysaukko on valmis, voit rakentaa pohjan.
  4. Lattian alla olevan tilan ympärillä sinun on poistettava kerros maaperä, joka tekee riipuksen joka puolelta kaivoon. Kaltevuuden tulee olla 10 °.
  5. Nyt kaikki muodostuneet rinteet joutuvat nukahtamaan raunioilla ja paina ne oikein. Sen jälkeen kaikki tämä on kaadettava betonin liuoksella. Ratkaisun tulisi olla tiheää. Noudata kaikkia rinteitä, tasoittaa pinnan alusta ja rautaa betonia.
  6. Jos haluat säästää rahaa, voit käyttää saviä tyhjennyslaitteen konkreettisen ratkaisun sijasta. Savi lattia on myös melko hyvä. Materiaali on kostutettava ja sekoitettava tiiviisti. Tämän jälkeen aseta savesta hiekkaan, kerroksen paksuus 8-10 cm. Pane päällyste huolellisesti. Kun se kuivuu, kostea savia vedellä.
  7. Betonin ja pohjan väliset raot on katettava bitumilla.
  8. Betonin kuivauksen jälkeen sinun on asetettava eristyskerros. Tämä voi olla vaahto, mineraalivilla jne. Jos puhumme perliitistä, se on lisättävä ratkaisuun.
  9. On aika tehdä vahvistus asentamalla vahvistettu verkko tai muu tähän tarkoitukseen soveltuva materiaali. Nyt sinun täytyy tehdä solmio.
  10. Tätä työtä varten tarvitset avustajan. Sitten voit täyttää lattian nopeammin ja helpommin. Näin tapahtuu: betonia sekoitetaan (jos et ole ostanut sitä), minkä jälkeen se kaadetaan, lopuksi puristetaan ja tasoitetaan. Täyttö tapahtuu osissa. Tiimityö on tärkeä, kun täyttyy, toinen valmistaaksesi seuraavan erän. Yksi taso, toinen täyttää yhden metrien perustan. Joten kaikki tehdään ennen loppua. Jos haluat pitää kaiken tasaisen, asenna erityiset majakat. Ne on asetettava etukäteen, jopa eristysvaiheessa. Majakat voidaan asentaa eristykseen tai pohjan seinämiin. Sinun täytyy täyttää lattia kaukana kulmasta, siirtymällä uloskäyntiin.
  11. Kun se on tehty, huone on jätettävä, kunnes betoni on kuiva. Se voi kestää kuukauden tai kolmen viikon. Sitten lattia voi kestää raskaita kuormituksia vahingoittumatta. Ymmärtääksesi, onko pohja valmis jatkamaan työtä vai ei, lyö sitä vasaralla. Jos kaikki on valmis, betoni ei repeä.

  Kylvyssä olevan tyhjennysrakenteen rakentamisessa ei ole päätöstä. On vielä muutama aivohalvaus.

  Puulattiat betonilattialla

  On aika asettaa puu niin, että lattia on lämmin. Mutta täälläkin on hetkiä:

  1. Betonipinnoille on asetettava kerros vedenpitäväksi kateaineeksi.
  2. Vedenpitävällä kerroksella - eristys, jotta pohja olisi vielä lämpimämpi.
  3. Eristys on myös suojattava vedeneristyskerroksella, joten veden poisto ei tuhoa sitä.
  4. Nyt on tarpeen paljastaa lokit tukikohdasta. Jotta puukomponentit toimisivat normaalisti, reiät luonnolliseen tuuletukseen on tehtävä pohjalla.
  5. Setin kaavion lopussa. Sen pitäisi olla täydellinen, ilman harjoja, jotka voivat vahingoittaa jalkaa. Tunnistetaan uritetut tai reunatut höylätyt alukset.

  Kiinnitä huomiota! Valmis versio, lattia ei menetä rinteen uppoaa.

  Kylpytynnyri on käyttövalmis.

  Tyhjennä kylpypyssillä kylpyamme

  Ja mitä jos sinun täytyy tehdä viemäriin kylvyssä ruuvipuristimissa? Se on hieman vaikeampaa. Miksi? Koska nauhan pohjalla alempi kruunu on yhdistetty pohjaan. Tämän ansiosta on mahdollista tehdä viemäriputki veden ja viemärijärjestelmän poistamiseksi tyhjennys- ja suppiloputkista. Niille vesi menee hiekkalaatikkoon. Mutta pino-rostrum-tyyppisellä pohjalla on vapaa tila maanpinnan ja alemman kruunun välillä.

  Kuinka laittaa kylpyamme valumaan maassa niin, että se toimii oikein ja ei pilata koko kuvan ja huoneen suunnittelua? Ruuvikannalle ei saa välittömästi tyhjentää kylpytynnyriä. On parempi poistaa viemärit rakennuksen ulkopuolelta. Ihanteellinen vaihtoehto - käyttää viemäriputkea tai haaraa altaaseen. Miten panna kaikki tämä täytäntöön?

  Pihdeissä vanteet lattialle. Sitten palkit ja lattia asennetaan. Siinä tulee tikkaat, joiden kautta vesi kulkee putkissa säiliössä. On tärkeää tehdä hieman esijännitys kohti sitä, jotta vesi voi virrata vapaasti pysähtymättä. Tuloksena on, että tyhjennystikkaat on asennettu lattiaan, ja kylpy putken alla ulottuu, johon putki liitetään.

  Se on lähetettävä maahan. Paikasta, jossa on viemäri, sinun täytyy kaivaa kaivantoa septiseen säiliöön tai tyhjennysaukkoon. Kaivanto on särkynyt, ja jos mahdollista, siihen asetetaan hiekka tyyny. Jäljellä on laittaa putki siellä, liittää kaikki ja tyhjennys on valmis.

  Kiinnitä huomiota! Jotta tyhjennysputki olisi asianmukaisesti asetettava kulmassa saostussäiliöön. Sitten vesi virtaa putkien läpi.

  Valmistelu - kellarialueen suunnittelu

  Valmiille luumuille ei ollut niin havaittavissa, vapaata tilaa voidaan peittää. Sitten kylvö ruuvilla paaluilla tyhjennys näyttää houkuttelevammalta. Miten tämä tehdään? Pinnoitusta varten voit käyttää mitä tahansa arkkia kellarimateriaalia - kellarikerrosta, metallisia sivuraideja ja profiililevyjä. Lisäksi jotkut kattavat tilan tiilimuurauksella.

  Joten, voit piilottaa tyhjennys ja tehdä kylpy ei vain toimiva, mutta myös kaunis. Viemäri on valmis ja kylpy voidaan käyttää. Ja paras osa on, että teet tämän tyhjennyksen itse.