Arbor without foundation: Onko se kannattaa säästää pohjalta?

Joissakin tapauksissa on vaikea asentaa luotettavaa tietokonetta lähellä huvimajaa. samoin kuin kalliita. Sen vuoksi toteutettiin ajatus arborin rakentamisesta ilman säätiön käyttöä. Mitkä ovat tällaisen päätöksen edut ja haitat? Milloin on tarkoituksenmukaista käyttää sitä?

Teoreettisen osan lisäksi olemme laatineet valokuvan valokuvista, joissa arseja esitetään ilman säätiötä. Olet todennäköisesti kiinnostunut tarkastelemaan tätä lähestymistapaa rakentamisessa.

Missä tapauksissa voit tehdä ilman säätiötä

Määritetään, mitä tarkoitamme perustaksi?

 • Perustablokit ovat 20 x 20 x 40 cm.
 • Tape, pylväs- ja monoliittinen betonin pohja.
 • Nyrkät ja ruuvatut paalut.

Näitä lähestymistapoja käytetään maaperän tasoittamiseen ja sen suojelemiseen tulvilta, maaperän liikkumiselta ja muista luonnonilmiöistä. Näin ollen, jos sinulla ei ole ongelmia maaperässä ja sää ei anna meille epämiellyttävää sadetta keväällä, niin voit jo harkita vaihtoehtoa huvimaja ilman vankka perustus.

Mikä olisi huvimaja, jotta se voidaan asentaa suoraan maahan?

 1. Metallia. Puu voidaan laittaa täsmälleen maahan, kaikki on tasainen, mutta huononemisen vuoksi tämä rakennus ei kestä pitkään aikaan. On hyödytöntä käsitellä sitä antiseptisesti ja liittää vedenpitävyys, jos puu on maassa. Tässä tapauksessa se on asetettava säätiölle, eikä tämä ole enää meille sopiva.
 2. Helppoa. Rakenne ei saa työntää maata, muuten se ei toimi sujuvasti. Voit tehdä tämän voit asettaa lattialle laajan osan metalli, niin että demoni leviää laajemmalle pinnalle. Gazeboin paine laskee ja rauta ei työnnä maata.
 3. Suojattu tuulelta tai kiinteä. Rakennus, jossa ei ole säätiötä, voi hyvin heilauttaa ja lopulta kallistaa tai kallistaa. Yritä siis vähentää aerodynaamista kestävyyttä vähentämällä seinämää tai kattamalla rakennusta tuulta. Äärimmäisissä tapauksissa kiinnitä se tiukasti maaperään (jopa varaan).


Lyhyesti sanottuna 99% kaikista suoraan maanpäällisistä kohteista ei toimi. Tietenkin tämä voidaan tehdä, mutta ensimmäisen kauden jälkeen vakavat ongelmat alkavat.

Tällaisen päätöksen edut ja haitat

Suurin plus on halpa ja säätiön rakentamisen puute. Gazeboa voidaan tarvittaessa siirtää, se on erityisen kätevää alun rakennustyön vaiheessa, kun kaikki on vasta alkamassa ja haluat jo levätä mukavasti.

Tässä on paljon miinuksia, mutta tärkein on epäluotettavuus. Kaikki tulvat välittömästi vaarantavat rakennuksesi. Metalli on altis korroosiolle, joten sitä on tarkkailtava ja sävytettävä tarvittaessa.

Mielipiteeni: vain perusta gazebos. Syynä puute on itsetuntemus, jossa säästöt voivat aiheuttaa entistä suurempia kustannuksia.

Esimerkkejä arkeista, joilla ei ole säätiötä

Pieni valikoima valokuvia, jotka osoittavat selvästi esimerkkejä rakennuksista, jotka on rakennettu ilman luotettavaa alustaa.

Arbor ilman perustusta

Yleensä rakennusten rakentamisen aikana rakennuksen rakentaminen alkaa säätiön perustuksesta, mikä tekee objektista rakennettavan vahvempaa ja luotettavampaa. Talon tai dachan rakentamisessa ei ole epäilystäkään siitä, onko heille perustetta.

Tällaisia ​​rakennuksia rakennetaan yli vuosikymmenen ajan, ja ne on suunniteltu toimimaan kaikissa sääoloissa ja milloin tahansa vuoden aikana.

Pergolat ilman perustusta

Tällaisella rakenteella kuin huvimaja syntyy usein perustaan ​​liittyviä epäilyjä.

Toisaalta tämä on virkistyskeskus, josta useimmiten on puoliksi avoin tai avoin tyyppi, joka ei vaadi päärakennusta.

Toisaalta säätiön luominen mahdollistaa rakenteen elinajan pidentämisen sekä ulkoisen tekijän vastustamisen.

Kun rakennetaan huvimaja ilman pohjaa, sen on luotava pohja suojaa märältä maalta. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​soraa tai raunioita.

Alustalla olevia puupalkkeja käsitellään erilaisilla vettähylkivillä seoksilla.

Muista suunnitella kahviloita pitäisi olla kevyitä eikä suuria. Paikan sijainti olisi valittava ottaen huomioon pienin kosteuden kerääntyminen. On vältettävä reikiä, alamäkiä, mistä tahansa paikasta vettä kerääntyy sateelta ja sulavan lumen.

Rakenteilla, joilla ei ole säätiötä, on seuraavat edut:

 • helppo rakentaa;
 • kyky siirtää, muuttaa sijaintia;
 • voidaan asentaa tilapäisiksi tiloiksi.

Tällaisten siivekkeiden tärkeimmät haitat ovat lyhyt käyttöikä. Pohjakerroksen rakentamisen päätehtävänä on suojata rakenne märältä maalta mätänemateriaalien käsittelyn estämiseksi.

Säätiön rakentaminen

Harkitse perusrakenteiden perusmuodot huvimaailman alla omilla käsillään.

Renkaiden suojukset

Ennen rakennustöiden aloittamista on tarpeen tasata pinta samaan kuvasuhteeseen ja rakenteen tasapainottamiseen.

Maa on pinottu maahan. Puun runko on rakennettu renkaiden pinnalle pohjan alla kestävän sijainnin luomiseksi.

Betonielementit

Betonielementtien huvimajaan perustana on suuri massa sekä vähimmäissuhde maahan. Luodessasi tällaista säätiötä, kannattaa harkita mahdollisuutta taivutukseen ja horisontin epätasaiseen siirtymiseen.

Pinta on esivalmistettu: maapintakerros poistetaan, paksuus on enintään 20 cm, pinta-ala hieman suurempi kuin lohko. Puhdistettu alue on täynnä hiekkaa. Betonielementit asennetaan päälle. Gazebo-pohja on eristettävä kosteudelta.

tiili

Pohjapiirros huvimajaan on tehty pystytetyistä tiilipylväistä. Maaperä on myös valmiiksi valmistettu, syvennykset täytetään hiekalla tai rauniolla. Ylös luo kytkin. Vahvistus asennetaan tiilen keskelle rakenteen vahvistamiseksi.

putket

Perusrakenteen luomiseksi voit käyttää teräs- tai teräsbetoniputkia. Tuotteiden seinien tulisi olla paksuja, jotta vältyttäisiin muodonmuutoksilta lehtien rakenteen vakavuudesta.

Asennuspaikka tasoitetaan, puhdistetaan, ruiskutetaan kerroksella. Putket on kiinnitetty kunnolla. Ylhäältä puiden kehä kehittyy.

Perustamisen luominen huvimajaan omilla käsillä ei ole iso juttu. Perusmateriaali voi olla mikä tahansa käytettävissä oleva elementti: renkaat, betoni, tiilet ja putket.

Säätiön rakenne mahdollistaa talonrakennuksen luotettavan vedenpitävyyden, mikä lisää käyttöikää. Säätiön luominen ei edellytä lisätoimia, aikaa, erikoislaitteiden tai työkalujen vetämistä, mutta luot luotettava, kestävä paikka lepoon.

Kesämökin säätiö

Gazebosin rakentaminen antaa valtavan mahdollisuuden luovuuteen. Lisäksi sen rakentamisessa on yksinkertaistettu muoto kaikesta, joka on suuren talon rakentamisessa, perustus mukaan lukien. Ja sen rakentaminen on erinomainen tapa testata ja testata taitojasi ennen talon rakentamista.

lehtimaja

Arbor - suosikkipaikka meidän ei-kaukana esi-isämme puutarhassa. Arbetsit klassisessa muodossa tulivat venäjärvialueilta Versaillesta ja Trianonista. Mutta niiden samankaltaisuudet rakennettiin Venäjälle ja kauan sitten - niitä kuitenkin kutsuttiin "ullakoiksi".

Arbor - kevyt arkkitehtoninen rakenne, joka sijaitsee pääsääntöisesti puutarhassa tai puistossa, jossa on penkkejä ja pöytää, joka on suunniteltu suojaamaan sateelta ja suoralta auringonvalolta ja palvellen rentoutumiseen ja keskusteluihin - mikä antoi sille nimen.

wikipedia

Muotojen lajikkeet

Klassisella huvimaalla oli aina ovi ja lasitetut ikkunat ja se mahdollisti nauttia luonnon mukavuudesta kartanossa. Hevosilla oli kerran maalauksia, sohvia, tulisijoja.

Toinen paviljonki - avoin. Heillä ei ole ikkunoita, eivätkä ne yksistään ole saumoja ja kattoja, tai vaalea matala seinämä on kiinnitetty kolmelle puolelle, ja neljännessä sivussa on portaikko, jossa on portaita. Seinällä on pyöreä penkki, ja keskellä kiinteää tukea on pöytä.

On toinenkin huvipuisto, jota kutsutaan nimellä "belvedere" (käännetty italiaksi - "kaunis näkymä"), se on myös vihreä lehtimaja. Sen katto on avoimilla ristikkoseinillä - ristikko, joka usein punotetaan kiipeilykasveilla. Belvedere oli yleinen italialaisessa ja ranskalaisessa puutarhassa ja puistossa, mutta heitä rakastettiin "miehellä".

Joskus huvimaja on vain leikkipaikka ruoholla, suojattu sateelta katolla ja aidattu joko baareilla tai tiheään istutetuilla pensailla. Säätiö ei ole välttämätön tällaiselle kynttilälle.

Varsinaisten lajikkeiden muoto, materiaali ja muotoilu

Muotokuvioissa voi olla nelikulmainen, pyöreä tai monipuolinen. Ne voidaan rakentaa taotavasta metallista, puusta, kivestä. Sisällä voit sijoittaa sisäänrakennettu pöytä ja penkit, ja voit - huonekalu. Gazeboissa voi olla takka ja grilli.

Valokuvagalleria: eri kerrostumia eri säätiöissä

Tietenkin säätiön tyyppi riippuu myös huvimajasta.

Tarvitsen säätiöjalan

Tietenkin huvimaja on perustettava. Huolimatta siitä, että huvimaja on hyvin kevyt, melkein painoton, jopa verhoon verrattuna, puhumattakaan talosta, sillä on myös jonkin verran painoa, se on epämuodostunut turvotuksesta, kun pohjavesi jäädyttää pois kulkeutumisesta ja maaperän siirtymistä, kosteuden tunkeutumista itse rakenteeseen. Siksi me tarvitsemme ainakin kaikkein yksinkertaisin perustein, jopa improvisoiduista keinoista tai tällaisista paradoksaalisista rakennusmateriaaleista, kuten betonista ja auton renkaista. Säätiö suojaa huvimaasi useimmilta ongelmilta sen käytön aikana.

Säätiö (latinalaiselta Fundamentum - säätiöltä) on maanalainen tai vedenalainen osa rakennusta (rakennetta), joka vastaanottaa kuormia ja siirtää ne perustaksi. Erota nauha-pohja (mukaan lukien rajat nauhat), pylväs, kiinteä, kasa. On olemassa monoliittisia ja esivalmistettuja. Materiaali - betoni, teräsbetoni, kivi (puu), puu.

Big Encyclopedic Dictionary

http://slovari.299.ru/enc.php

Perusteet valintana kellarissa huvimajaan varten

Säätiö on olennainen osa kaikkea pienintä rakennusta. Jokainen säätiö on huono ja ei täytä toimintojaan, jos se on tehty väärin.

On hyvin vähän perusta. Heillä kaikilla on tietty syvyys; valehtele viemäröintirikkouteen, kiviä, hiekkaa. Vedenpitävyys on aina säätiön ja siihen rakennettujen rakenteiden välillä. Poikkeuksena voidaan todeta, että pylväät, joissa ei ole tyynyä, voidaan havaita (vaikka joskus on pöytään peilipohjan haudattu grillaus) ja hautautuneita perustuksia, joita käytetään kevyimmille rakennuksille.

Tyypit säätiöt

Syvyyden mukaan kaikki perustukset jaetaan haudattuihin, haudattuihin ja haudattuihin.

Suunnittelun mukaan ne on jaettu neljään päätyyppiin: laatta, vyö, kasa ja pylväs.

laatta

Sitä käytetään tapauksissa, joissa esiintyy kiviaineksia, veden läheistä esiintymistä ja maaperän samentumista. Edut: perusteellisuus, luotettavuus; Meidän tapauksessamme ohut monoliittinen säätiö voi olla paljon kätevämpää kuin liuska, sillä alusta on välittömästi luotu - lehtien lattia. Haitat: vaatii enemmän työvoimaa ja enemmän materiaaleja kuin muut tyypit, vastaavasti, on kalliimpaa.

Kaavion esittämä raskaiden laattojen pohjalla on tietenkin tarpeeton huvimaja

nauha

Yleensä nauha-base - suosituin vaihtoehto, mutta ei arbors. Edut: perusteellisuus, luotettavuus. Haitat: Täysin tarpeeton huviveneille. Vaikka se on hyvin raskasta, niin nauhatus on parempi kuin monoliittinen - se on halvempi ja selviää paremmin maaperän muodonmuutoksista.

Ribbon monoliittinen säätiö - ei ole paras ratkaisu huviveneille

nukka

Ne ovat voimakkaasti upotettuja maaperään ja kiinnittyneet hyvin pieniin osastoihin - asbestisementtiin tai metalliputkiin. Harvoin, mutta joskus tällainen säätiö on puupuuta, mutta se vaatii erityiskoulutusta. Joissakin tapauksissa käytetään tehdasmetallista metalliputkia, mikä lisää suunnittelun ja tarttuvuuden luotettavuutta maaperään. Edut: sopii epäluotettavaan maaperään, rakentamiseen rinteessä; Asbesti-sementtiputkien kasaosasto ei edellytä suuria taloudellisia investointeja. Haitat: se vaatii työtä ja suurta huolellisuutta paalujen vahvistamisessa, ja se on usein tarpeeton haaran rakentamisen tapauksessa.

Pile-pohja ruuveilla ja betonikiinnitys rinteillä

columnar

Helpoin ja useimmin käytetty perusta arbors. Se tapahtuu haudattu, matala ja ei haudattu. Arbors soveltaa kahden viimeisen tyypin. Lohkot sijoitetaan raunioihin tai sora- pinnalle joko suoraan puhdistetulle alueelle tai kaivoille. Edut: äärimmäisen helppokäyttöinen, erittäin edullinen, sopiva mille tahansa maaperälle. Ei ole puutteita.

Pylväskappaleiden pylväspohjapinta - ihanteellinen ratkaisu huvimajaan

Video: laatikoiden rakentaminen puutavaran alla

Koska päärakennus on jo rakennettu, sinulla on jo käsissänne ammattilaisten tekemä päätelmä teidän maaperästä ennen kuin se on suunniteltu. Lisäksi tiedät jo, miten rakennuksesi käyttäytyvät: mitkä ovat sateenkaari, maaperän muutokset, tulvat. Gazebo- tai verantapohjan perustan valinta perustuu ammattilaisten tekemiseen ja henkilökohtaiseen kokemukseenne. Tietenkin sinun on otettava huomioon sivustokartoituksen indikaattorit. Mutta paviljongin tapauksessa kaikki on paljon yksinkertaisempaa: vaatimukset eivät ole niin jäykkä; syvyys on joko merkityksetön tai puuttuu; grilli on helpoin.

Kuvagalleria: tyyppisiä säätiöitä huvipuistoihin

Lyhyt kuvaus majatalojen päätyyppien valmistuksesta

Säätiön valinta ei riipu pelkästään maaperästä, vesistöstä ja pensasrakenteesta. Se riippuu mieltymyksistäsi ja materiaalien saatavuudesta, joita sinulla on jo, ja jopa kaudella (esim. On parempi olla tulvista konkreettisia lajikkeita talvella, tulos on surullinen). Siksi sinun on tunnettava perusperiaatteet kunkin säätiön luomiseksi.

Säätiövaihtoehtoja gazebos: nauha, monoliittinen, pylväs ja kasa, kaksi viimeistä - puiset grillatsit

Pilarin perustukset huvipuistoille

Tämä pohja on tehty lohkoista (betoni, laajennettu savi, vaahtobetoni) tai tiili.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Manuaalinen auto.
 5. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 6. Kumi-vasara.
 7. Hydro-taso (tai lasertaso).
 8. Rulettia.

Vaiheittainen sarakepohjan luominen lohkoilta

 1. Lankojen ja panosten avulla merkitsemme alueen ja valitsevat paikkoja virkoille. Merkitty paikan pitäisi olla hieman suurempi kuin kellarialue - 30-50 senttimetriä kummallakin puolella.
 2. Syvimmöimme maata merkityssä neliössä (poistamme hedelmällisen kerroksen) 30 senttimetrin etäisyydellä (voit poistaa tämän kerroksen vain pylväiden alle, sitten tarvitset vähemmän roskaa).
 3. Laitamme syrjään romumustyynyn, kaatamme sen vedellä, priramivovym.
 4. Sarakkeille merkityissä paikoissa laitamme kaksi tai neljä (jos kaksi - sitten yksi, jos neljäs porrastetussa järjestyksessä) estää itsenäisesti valmistetun liuoksen (sementti M-400, hiekka ja murskattu kivi suhteessa 1: 2: 5). Anna ratkaisu tarttua. Sama periaate - tiilet, mutta ne menevät enemmän. Ei ole järkeä ostaa valmiita ratkaisuja, koska se tarvitsee vähän.
 5. Pylväiden päälle laitamme kateaineen palaset bitumille vedenpitäviksi.
 6. Asennamme itsekierteittäviin ruuveihin grillata barista.
 7. Liitämme sen sisäisiin jäykisteisiin levyiltä (tai puusta).

Myös basementin rakentaminen betonielementtien huvimajaan on hyvin yksinkertainen.

Video: huvimaja rakentaminen lohkoihin, jotka eivät ole upotettu pylväspohjaan

Ribbon säätiö gazebosille

Joissakin edellä kuvatuissa tapauk- sissa haaran rakentamista varten tarvitaan nauhatusperusta.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Manuaalinen auto.
 5. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 6. Hitsauskone (jos tarvitset keittotasoa).
 7. Eri painoiset vasarat.
 8. Pihdeillä.
 9. Bulgaria leikkaamalla tangot.
 10. Nail catcher, romu.
 11. Hydro-taso (tai lasertaso).
 12. Rulettia.
 13. Pyörösaha (tai käsi saha, sahatavaran leikkaamiseen muottien rakentamisen aikana).
 14. Sähköpora (muottiin asennukseen).
 15. Ruuvimeisseli (asennettaessa muottiin).
 16. Vuohet (muottien asennukseen).

Betoniraudan perustusvaiheen vaiheittainen luominen

 1. Merkitään kaivoita maahan (yleensä puolen metrin syvä, 40 senttimetriä leveä ja marginaali muottiin), ajaaksemme tappeja, venytämme merkkijonoja.
 2. Heiluttavat merkityt kaivannot.
 3. Täytämme hiekka viemäriputkeen - noin 30 senttimetriä, vuotaa se vedellä, me tamp on se.
 4. Rakennamme rakennusta.
 5. Jos veranta on talvi, voit hakea vahvistusta.
 6. Kaadetaan valmistamalla itse (M-400 sementti, hiekka ja murskattu kivi - 1, 2 ja 5 paino-osaa vastaavasti) tai valmis ratkaisu muottiin.
 7. Peitä potin polyeteenillä ja kostuta se koko ajan.
 8. Muotti voidaan purkaa 5-7 vuorokautta. Mutta valettu poimii linnoituksen vain kuukaudessa.
 9. Asennamme kehyksen verannalle.

Kaasupohjien rakentamisen vaiheet huvipuistoihin

Tiilet ja lohkot

Tämä perusta on melko monimutkainen toteutuksessa. Mutta se on yksinkertaisempi kuin monoliittinen vyö, vaikka luotettavuuden kannalta se on jopa suurempi - "ei-monoliittinen" muotoilu kestää maaperän muodonmuutoksia paremmin. Lisäksi se on erittäin kaunis - sen kellari on tiiliä ja periaatteessa ei vaadi vuorausta.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Manuaalinen auto.
 5. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 6. Eri painoiset vasarat.
 7. Eri kokoja.
 8. Pihdeillä.
 9. Bulgaria leikkaamalla tangot.
 10. Nail catcher, romu.
 11. Hydro-taso (tai lasertaso).
 12. Rulettia.
 13. Pyörösaha (tai käsi saha, sahatavaran leikkaamiseen muottien rakentamisen aikana).
 14. Sähköpora (muottiin asennukseen).
 15. Ruuvimeisseli (asennettaessa muottiin).
 16. Vuohet (muottien asennukseen).

Tiivistä ja lohkoista muodostuvien nauhan perustusten vaiheittainen luominen

 1. Merkitään ja kaivaamme kaivannon (tavallisesti puolen metrin syvä, 40 cm leveä, sekä marginaali muottiin).
 2. Täytämme hiekka viemäriputkeen - noin 30 senttimetriä, vuotaa se vedellä, me tamp on se.
 3. Laitamme hieman itsenäisesti valmistettua laastia (M-400 sementti ja hiekka - 1 osa ja 3 osaa vastaavasti) kaivannossa tasaisella kerroksella. Ei ole järkeä ostaa valmiita ratkaisuja, koska se tarvitsee vähän.
 4. Asettamme siihen onttoa sementtilohkoa ja odotamme laasti asetettavaksi.
 5. Laitamme ratkaisun lohkojen aukkoihin.
 6. Laita tiilet ratkaisuun. Kulmissa sinun on oltava varovainen.
 7. Ompelemme saumat; Tämä perusta on itsessään hyvin kaunis ja ei tarvitse vuorausta.

Kellarin rakentaminen lohkojen ja tiilien huvimajaan

Kierrä kasa alusta

Piles ovat melko kalliita, mutta äärettömän luotettavia.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Manuaalinen auto.
 5. Mekanismi ruuvien paaluille (tai tavalliselle romulle tällaisen mekanismin puuttuessa).
 6. Hitsauskone (jos haluat grillata grillin).
 7. Eri painoiset vasarat.
 8. Pihdeillä.
 9. Bulgarian metalliprofiilin leikkaamiseen.
 10. Nail catcher, romu.
 11. Hydro-taso (tai lasertaso).
 12. Rulettia.
 13. Pyörösaha (tai käsi saha, puutavaraa leikattaessa grillata- misen aikana).
 14. Sähköpora (grillata varten).
 15. Ruuvimeisseli (grillata varten).
 16. Vuohet (puutavaran sahaukseen grillataessa).

Paalun ja ruuvin pohjan vaiheittainen luominen

 1. Lankojen ja panosten avulla merkitsemme alueet ja paikat. Merkitty paikan pitäisi olla hieman suurempi kuin kellarialue - 30-50 senttimetriä kummallakin puolella. Pallojen merkintä ilmaisee niiden kantavuutta. Noin noin tuntemalla paino huvimaja, laskemme tarvittavan määrän paaluilla.
 2. Ruuvipallot ruuvatetaan merkittyihin paikkoihin - nämä ovat onttoja sylintereitä, joissa on pora. Paalujen yläpäässä on aukkoja, ruuvimeisseli asetetaan sisään - tai tavallinen romu, kun vipua suurennetaan putkilla, pudotetaan romun päihin.
 3. Nestemäinen, itse valmistettu laasti (sementti M-400 ja hiekka suhteessa 1: 3), joka kiinnittää paalun maahan ja vahvistaa paalusylinteriä itse, kaadetaan paaluihin. Ei ole järkeä ostaa valmiita ratkaisuja, koska se tarvitsee vähän.
 4. Grilli on asennettu: metalli hitsattu tai puinen, baarista.

Gazebo-paakaruuvi on yksi luotettavimmista ratkaisuista.

Pile-pohja kaatetuista betonipaloista

Tämä on hyvä kompromissi nauhan ja pylväsnäytön välillä. Ja tietysti se on paljon luotettavampi sarake.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Puutarhapora.
 5. Manuaalinen auto.
 6. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 7. Eri painoiset vasarat.
 8. Pihdeillä.
 9. Bulgaria leikkaamalla tangot.
 10. Nail catcher, romu.
 11. Hydro-taso (tai lasertaso).
 12. Rulettia.
 13. Pyörösaha (tai käsi saha, sahatavaran leikkaamiseen muottien ja grillatahojen valmistuksen aikana).
 14. Sähköpora (muottiin ja grillattavaan asentoon).
 15. Ruuvimeisseli (muottien kiinnittämiseen ja grillattavaan).
 16. Vuohet (sahatavaran leikkaamiseksi muottien ja grillatahojen aikana).

Paalasbetonin perustaminen vaiheittain

 1. Merkitään ja kaivataan kaivoa, pehmustetaan 30 senttimetrin paksuinen hiekka, vahvistetaan yläpuolella olevaa muottipohjaa (pystytään vahvistamaan useita reiän syvyydessä olevia raudoituksia), kaadetaan itse valmisteltu liuos kaivoihin (sementti M-400, hiekka ja murskattu kivi suhteessa 1: 2: 5), jätä kaksi viikkoa. On mahdollista asettaa etukäteen bitumilla kyllästettyjen levyjen sarakkeiden neliöt vanteiden kiinnittämiseksi. Ei ole järkeä ostaa valmiita ratkaisuja, koska se tarvitsee vähän.
 2. Keräämme tarvikkeita grillata varten.
 3. Kiinnitä leikkaus neliöihin.
 4. Vahvistamme sen kulmalla.
 5. Kiinnitä teline tai veranta tuki.

Kaasutettujen betonipaalujen kellarikerroksen vaiheistettu rakentaminen

Pile-pohja puusta

Tämä on hyvin yksinkertainen ja edullinen vaihtoehto, kun taas kevyiden rakenteiden kohdalla se on yhtä vahva kuin metallipallojen kasa. Mutta se on paljon vähemmän kestävä kuin mikään muu pohja, lukuun ottamatta palkin kehystä.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Puutarhapora.
 5. Manuaalinen auto.
 6. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 7. Eri painoiset vasarat.
 8. Pihdeillä.
 9. Nail catcher, romu.
 10. Hydro-taso (tai lasertaso).
 11. Rulettia.
 12. Pyörösaha (tai käsi saha, puutavaraa leikattava).
 13. Sähköpora.
 14. Ruuvimeisselillä.
 15. Vuohet (sahatavaran leikkaamiseen).

Paalupohjan vaiheittainen luominen palkista

 1. Merkitään paikka, valmistetaan tunkit metalliprofiilin vuorauksessa.
 2. Heiluttavat kuopat, teemme heistä 30 senttimetrin paksuisella hiekkarannalla varustetulla tyynyllä, tuodaan tuet siellä ja kaadetaan itse valmistamamme liuos (sementti M-400 ja hiekka suhteessa 1: 3). Ei ole järkeä ostaa valmiita ratkaisuja, koska se tarvitsee vähän.
 3. Tukee kommunikoida grillage kanssa.
 4. Grillityyppien liitokset vahvistetaan metallikulmilla.
 5. Voit lisätä jäykisteitä levyiltä.

Vaiheittainen rakenne kantopalkin tangosta puutavaralle

Peruskehys suurelta osastosta olevasta palkista

Tämä on kaikkein yksinkertaisin perusta. Valitettavasti myös korkealaatuisesta kyllästyksestä ja perusteellisesta vedeneristyksestä on lyhytikäinen.

Vaaditut työkalut

 1. Nimillä.
 2. Shovel sovkovaya.
 3. Manuaalinen auto.
 4. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 5. Eri painoiset vasarat.
 6. Pihdeillä.
 7. Nail catcher, romu.
 8. Hydro-taso (tai lasertaso).
 9. Rulettia.
 10. Pyörösaha (tai käsi saha, puutavaraa leikattava).
 11. Sähköpora.
 12. Ruuvimeisselillä.
 13. Vuohet (sahatavaran leikkaamiseen).

Peruskehikon vaiheittainen luominen palkista

 1. Merkitään ja kaivaamme kaivannon. Matalalla syvyydellä puu, joka on 30 senttimetrin paksuisella hiekotyynyllä ja kateaine (vedenpitävyys), on hieman maanpinnan yläpuolella. Periaatteessa voit kaivata kaivannon tyynyn syvyyteen. Joskus on välttämätöntä, että puu oli maanpinnan tasolla. Sitten kaivannon pitäisi olla syvempi, ja baari on kääritty kattohuopa.
 2. Kulmissa olevat nivelet vahvistetaan metallikulmilla.
 3. Vaakasuuntaisista liikkeistä puu on lisäksi kiinnitetty tangoilla, jotka työntyvät maahan reikien läpi.

Puutarhan muotoinen huvimaja on hyvä, mutta lyhytikäinen

Pohja putkista (muovi)

Se on hyvin yksinkertainen ja tehokas. Mutta se vaatii runsaasti putkia ja näin ollen - huolellista työtä. Putket voivat olla hyvin erilaisia: viemärit, asbestisementti ja jopa muovi.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Hitsauskone (jos haluat grillata grillin).
 3. Nimillä.
 4. Shovel sovkovaya.
 5. Puutarhapora.
 6. Manuaalinen auto.
 7. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 8. Sledgehammer.
 9. Eri painoiset vasarat.
 10. Pihdeillä.
 11. Nail catcher, romu.
 12. Hydro-taso (tai lasertaso).
 13. Rulettia.
 14. Pyörösaha (tai käsi saha, puutavaraa leikattaessa grillata- misen aikana).
 15. Sähköpora.
 16. Ruuvimeisselillä.
 17. Vuohet (sahatavaran leikkaamiseen).

Askel askeleelta alustan perustaminen muoviputkista

 1. Kaivaa hyvin reiät hieman kauemmaksi kuin lasketut syvyysputket.
 2. Putken päällä on 30 senttimetrin paksuinen jään tyyny. Ohuempi putket, sitä useammin ne sijoitetaan. Putken pituus on yleensä noin kaksi metriä, maanpinnan yläpuolella sen tulee työntyä puoleen metriin.
 3. Ihannetusti vahvistamme putket sisäpuolella metallipalkkeilla (useita paloja) putken koko pituudelle.
 4. Kaadetaan putket nestemäisellä liuoksella, joka on valmistettu itsenäisesti (sementti M-400, hiekka ja murskattu kivi 1: 2: 5), jätä kaksi viikkoa. Ei ole järkeä ostaa valmiita ratkaisuja, koska se tarvitsee vähän.
 5. Asennamme grillauksen: se voi olla puuta, betonia muottipesässä ja jopa metallia.

Putkien perustana on yksinkertainen, mutta työvoimakas rakentaminen.

Perusta autonrenkaiden huvimaja varten

Vanhoja renkaita käytetään laajasti monissa puutarhayrityksissä. Tällainen soveltaminen on levinnyt vasta äskettäin - 2000-luvun alusta lähtien. Keksijä Mikhail Semykin omistaa renkaiden käsittelyä koskevan patentin rakennustarkoituksiin. Edut: se on uskomattoman edullinen - tarvitset vain laastin ja hiekka-sora-sekoituksen; renkaat ikuisesti, mutta sinä ostat rakennusmateriaaleja, sinä itse - vedenkestävä, joustava ja erinomainen maaperän muodonmuutoskyky. Haitat: se ei ole aina esteettinen, on toivottavaa koristella renkaat ja sitten.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Hitsauskone (jos haluat hitsata metallia pysyvästi muottiin).
 3. Nimillä.
 4. Shovel sovkovaya.
 5. Manuaalinen auto.
 6. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 7. Eri painoiset vasarat.
 8. Pihdeillä.
 9. Nail catcher, romu.
 10. Hydro-taso (tai lasertaso).
 11. Rulettia.
 12. Pyörösaha (tai käsi saha, puutavaraa varten).
 13. Bulgaria leikkaamalla tangot ja kanavat.
 14. Sähköpora.
 15. Ruuvimeisselillä.
 16. Vuohet (sahatavaran leikkaamiseen).
 17. Linssin tai kateaineiden sakset.

Automaattisten renkaiden perustuksen asteittainen luominen

 1. "Säästämme" tarvittavan määrän saman kokoisia ja korkeita renkaita.
 2. Lankojen ja panosten avulla merkitsemme alueet ja tilat viesteille. Merkitty paikka olisi hieman kellarinviljelyä suurempi - 30-50 senttimetriä kummallakin puolella, sen vaakasuora asento ja sen tasaisuus varmistetaan lasertasolla.
 3. Kaada täyteaine putoille asetettuihin renkaisiin - pieni murskattu kivi, kiviä, pieniä lohkojen ja tiilien palasia ja jopa maata; sitten me tamp it hyvin.
 4. Aseta kateaine renkaiden päälle: useissa kerroksissa päällekkäin, jokainen seuraava kerros kohtisuorassa edelliseen verrattuna. Voit korvata sen paksu linoleumi - se on vielä turvallisempaa.
 5. Sitten renkaiden päälle kiinnitämme muotin, joka ei ole alle 10 senttimetriä. Kiinteä muotti on mahdollista hitsata, levykehys on neliö suuren osan kanavalta, esimerkiksi 100x50x5 millimetriä.
 6. Laatoissa asemoimme metallivanteet. On suositeltavaa, ettei hitsia hitsata koko alueelle, vaan hitsaamalla sitä mahdollisimman vähän. Kiinnitetään vahvistus langalla.
 7. Valmistamme liuoksen ja kaadetaan se muottiin (kanava) tasaisesti ja nopeasti. Kohdista pinta, peitä kalvo. Kosteuttaa joka päivä, viikon kuluttua muotti voidaan poistaa. Mutta voit käyttää säätiötä vain kolmen viikon kuluttua.

Tämä säätiö auttaa kierrättämään renkaita ja mahdolliset muodonmuutokset takaavat mielenrauhan.

On toinen tapa: täytä renkaat liuoksella tai täytä täyteaineet tiukasti, ja tällä tavoin kiinnität grillauksen, kiinnittäen sen renkaisiin lujittamalla.

Yleisimmät renkaiden perustukset, joissa on puinen grillata

Voit rakentaa renkaiden nauhan perustan. Sitä ei tarvita ja muotti.

Renkaiden "nauhat" perustan rakentaminen

Ja lisäksi renkaat korvaavat täydellisesti muut materiaalit pylväsperustaan. Mutta sinun on huolellisesti täytettävä ne täyteaineella tai kaada laasti niin, että teidän rakennuksenne ei heiluta kuin cockerel keväällä lasten puistossa.

Pylväsrenkaat - erittäin käytännöllinen ja toimiva

Pylväsperusta betonin kaatuneita tynnyreitä

Käytetään metalliputkia, joiden kansi on katkaistu. Usein pohja on katkaistu. Joten saamme pysyvän muottipesän, jota kutsutaan sivuseinäksi. Standardin "tynnyri", jonka tilavuus on 200 litraa, on halkaisijaltaan 60 senttimetriä ja korkeus 85. Tynnyrit sijoitetaan rakennuksen kulmiin, kantavien seinien leikkauspisteeseen ja niiden keskelle. Edut: kustannustehokkuus, kestävyys, ei tarvita muottirakennetta. Haitat: tarvitsemme syvän suuren louhinnan (paljon maapähkinöitä) ja paljon hiekkaa ja soraa; Se vie paljon vanhoja tynnyreitä, jotka eivät todennäköisesti pysty keräämään, - heidän on ostettava.

Vaaditut työkalut

 1. Rakentamisekoitin betonin sekoittamiseksi (tai kouru sekoittumiseen käsin).
 2. Nimillä.
 3. Shovel sovkovaya.
 4. Manuaalinen auto.
 5. Rammer (manuaalinen tai vibro).
 6. Hydro-taso (tai lasertaso).
 7. Rulettia.
 8. Pyörösaha (tai käsi saha, puutavaraa varten).
 9. Jyrsin pohjan ja kannen kannen leikkaamiseen ja liittimien leikkaamiseen.
 10. Linssin tai kateaineiden sakset.

Metalliputkien perustuksen perustaminen asteittain

 1. "Saving" oikea määrä vanhoja tynnyreitä.
 2. Lankojen ja panosten avulla merkitsemme paikan ja paikkoja, joissa tynnyrit ovat. Merkittävän paikan pitäisi olla hieman suurempi kuin kellarialue - 30-50 senttimetriä kummallakin puolella, voimme tarkistaa sen vaakasuoran asennon ja tasaisuuden lasertasolla.
 3. Irrota suuri kaivanto (tai reikiä tynnyreille, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin tynnyrin halkaisija).
 4. Kaada hiekka 0,3 metrin korkeudelle kaivosta tai kaivoista, täytä se kevyesti vedellä ja kaatamalla.
 5. Jos tynnyreissä ei ole pohjaa, laita ruberoidi hiekkaan yhteen tai kahteen kerrokseen.
 6. Laitamme metallikuoret (tynnyreitä), jotka on hävitetty jäteöljyllä suunnitelluilla paikoilla.
 7. Sitten kuoppaan tai kaivoihin nukahtaa tynnyreiden ympärillä hiekkaseoksella, jonka märkäämme kerroksittain ja ramiksi.
 8. Tyhjiöissä tynnyreissä laitamme raudoituksen siten, että se työntyy liuoksen pinnan yläpuolelle.
 9. Täytä tynnyrit liuoksella; On tarpeen kaataa jokainen erillinen tynnyri kerrallaan.
 10. Annamme ratkaisun voimaa vahvistamiselle kuukauden sisällä, kostuttamalla pinta. Sitten tehdään vedeneristys sulan bitumin ja kateaineen kanssa.
 11. Laitoimme grillatauksen, kiinnitämme sen teräslevyyn.

Perusta temppeliä varten on melko monimutkainen asia

"Tynnyri" -perusta tulisi pystyttää keväällä, ja siihen olisi välittömästi rakennettava lehtimaja. Jos tällainen säätiö on talvella kuormittamaton, maaperä voi työntää epätasaisesti tynnyreitämme, eikä muoto ole koskaan täysin vankka.

Ruberoid Column -säätiö

Voit tehdä ilman tynnyreitä. Täytäntöönpanosuunnitelma on täsmälleen sama kuin edellisessä tapauksessa, mutta vain tynnyreiden sijasta kaivoista on asetettu "putket" valssausta kattotuotteesta. Ne voidaan sijoittaa ristikon tapauksiin tai voit helposti asettaa kuoppaan. Edut: sama kuin edellisessä tapauksessa. Ei ole puutteita.

Ruberoidinen pylväsperusta - "paras" ratkaisu

Video: kateaineiden pylväspohjan rakentaminen

Te voitti tyydyttävästi vaikean tehtävän - rakensit perustan tulevalle lehterille. Nyt meidän on jatkettava asuntojen rakentamisen parantamista.

Arbor ilman säätiötä omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita. Arbor ilman perustusta

Arbor ilman säätiötä: säästöt tai luotettavuus?

Joissakin tapauksissa on vaikea asentaa luotettavaa tietokonetta lähellä huvimajaa. samoin kuin kalliita. Sen vuoksi toteutettiin ajatus arborin rakentamisesta ilman säätiön käyttöä. Mitkä ovat tällaisen päätöksen edut ja haitat? Milloin on tarkoituksenmukaista käyttää sitä?

Teoreettisen osan lisäksi olemme laatineet valokuvan valokuvista, joissa arseja esitetään ilman säätiötä. Olet todennäköisesti kiinnostunut tarkastelemaan tätä lähestymistapaa rakentamisessa.

Missä tapauksissa voit tehdä ilman säätiötä

Määritetään, mitä tarkoitamme perustaksi?

 • Perustablokit ovat 20 x 20 x 40 cm.
 • Tape, pylväs- ja monoliittinen betonin pohja.
 • Nyrkät ja ruuvatut paalut.

Näitä lähestymistapoja käytetään maaperän tasoittamiseen ja sen suojelemiseen tulvilta, maaperän liikkumiselta ja muista luonnonilmiöistä. Näin ollen, jos sinulla ei ole ongelmia maaperässä ja sää ei anna meille epämiellyttävää sadetta keväällä, niin voit jo harkita vaihtoehtoa huvimaja ilman vankka perustus.

Mikä olisi huvimaja, jotta se voidaan asentaa suoraan maahan?

 1. Metallia. Puu voidaan laittaa täsmälleen maahan, kaikki on tasainen, mutta huononemisen vuoksi tämä rakennus ei kestä pitkään aikaan. On hyödytöntä käsitellä sitä antiseptisesti ja liittää vedenpitävyys, jos puu on maassa. Tässä tapauksessa se on asetettava säätiölle, eikä tämä ole enää meille sopiva.
 2. Helppoa. Rakenne ei saa työntää maata, muuten se ei toimi sujuvasti. Voit tehdä tämän voit asettaa lattialle laajan osan metalli, niin että demoni leviää laajemmalle pinnalle. Gazeboin paine laskee ja rauta ei työnnä maata.
 3. Suojattu tuulelta tai kiinteä. Rakennus, jossa ei ole säätiötä, voi hyvin heilauttaa ja lopulta kallistaa tai kallistaa. Yritä siis vähentää aerodynaamista kestävyyttä vähentämällä seinämää tai kattamalla rakennusta tuulta. Äärimmäisissä tapauksissa kiinnitä se tiukasti maaperään (jopa varaan).

Lyhyesti sanottuna 99% kaikista suoraan maanpäällisistä kohteista ei toimi. Tietenkin tämä voidaan tehdä, mutta ensimmäisen kauden jälkeen vakavat ongelmat alkavat.

Tällaisen päätöksen edut ja haitat

Suurin plus on halpa ja säätiön rakentamisen puute. Gazeboa voidaan tarvittaessa siirtää, se on erityisen kätevää alun rakennustyön vaiheessa, kun kaikki on vasta alkamassa ja haluat jo levätä mukavasti.

Tässä on paljon miinuksia, mutta tärkein on epäluotettavuus. Kaikki tulvat välittömästi vaarantavat rakennuksesi. Metalli on altis korroosiolle, joten sitä on tarkkailtava ja sävytettävä tarvittaessa.

Mielipiteeni: vain perusta gazebos. Syynä puute on itsetuntemus, jossa säästöt voivat aiheuttaa entistä suurempia kustannuksia.

Esimerkkejä arkeista, joilla ei ole säätiötä

Pieni valikoima valokuvia, jotka osoittavat selvästi esimerkkejä rakennuksista, jotka on rakennettu ilman luotettavaa alustaa.

Metallista puusta. Laatoitetusta alustasta

Arbor ilman perusta tehdä sen itse - askel askeleelta ohjeita

Talousmahdollisuus kesälomalle maassa - kokoonpanorakenteen rakentaminen. Se voidaan asentaa päivässä eikä tukia tarvitse täyttää. Mutta säätiön puuttuminen vaikuttaa huvimajaan voimakkuuteen ja se voidaan tehdä itsenäisesti? Tätä käsitellään artikkelissa.

Tämä ratkaisu on oikea siinä tapauksessa, että rakenne on kevyt ja sen ala on tasainen, sisältää vähäisen kosteuden ja itse rakennetta käytetään vain kesäkaudella.

Jos projekti tarjoaa suljetun rakenteen, jota käytetään ympäri vuoden, on välttämätöntä kaataa pohja.

Mutta tarvitsemmekö perustan avoimelle lehterille? Toisaalta, kyllä. Loppujen lopuksi vahva pohja pidentää käyttöikää ja tekee rakenteesta kestävän muuttuvan sääolosuhteiden. Toisaalta kesälomalle ei ole lainkaan tarvetta käyttää rahaa rakennusmateriaalien massaan ja viivästyttää rakentamista viikkoja tai jopa kuukausia.

Lisäksi huvimaja ilman säätiötä on seuraavat edut:

 • kokoontaitettava muotoilu helpottaa rakennuksen sijaintia sivustolla;
 • rahaa säästyy, koska asiantuntijoiden palkkaaminen ei ole tarpeen;
 • vähentää materiaalien kulutusta;
 • rakentaminen on pystytetty 1-2 päivässä;
 • sen kompaktisuuden vuoksi tällainen tilapäinen rakenne ei vie paljon tilaa navasta tai apuohkosta.

Älä kuitenkaan unohda sen puutteita. Niistä:

 • sen käyttöikä on enintään kymmenen vuotta tai jopa vähemmän;
 • paikoilleen asennettu puinen huvimaja jäätyy talvella, ja keväällä on mahdollista havaita rakenteellisten elementtien muodonmuutos ja bias.

Siksi tällaisen rakenteen alaosaa varten on välttämätöntä antaa luotettava suoja kostealta maalta. Puua käsitellään antiseptisilla aineilla - nämä liuokset tekevät materiaalista vastustuskykyisen ulkoisen ympäristön ja hyönteisten vaikutukselle.

Maapallon ja lattian välinen etäisyys ulkona on vuorattu kiven tai tiilen muodossa kellarina - tämä vahvistaa rakennetta.

Voit myös kaataa kerroksen murskattua kiveä tai soraa rakennuksen pohjan alle, asettaa renkaat hiekalla, betonilaatoilla tai lohkoilla. Tällaiset temput takaavat hyvän ilman virtauksen kaikkiin rakenteen osiin, joten rakenteen yksityiskohdat eivät vaahdota.

On tärkeää korostaa useampia rakennetyyppejä, joissa pohjan asentaminen ei ole välttämätöntä. Ja tässä ei ole vain rakenteen muotoa, painoa, vaan myös materiaalia, josta se on luotu. Näistä:

 1. Metallirakennus. Asianmukaisella esikäsittelyllä (korroosionestoaineella) on rajoittamaton käyttöikä. Se tapahtuu paikallaan tai kokoontaitettavissa. Asennuksen kohteena oleva alue tasoittuu. Lähtökohtana voi olla 4 kanavaa. Profiilattu teräsputki sopii kehykseen, ja lisätty taontaelementit tekevät siitä alkuperäisen ja elegantin.
 2. Teltta ja teltta. Halvin vaihtoehto sävyn luomiseksi ja suojaamiseksi kesäsateelta. Helppo ymmärtää. Se voidaan asentaa mihin tahansa paikkaan.

Erilliseen kesärakennetyyppiin, joille pohjaa ei tarvita, on syytä viitata pergolaan. Se on kaari, jossa on poikittaiset kiinnikkeet.

Aita luodaan erikseen, keskellä puutarhaa, uima-altaan lähellä tai siirtymästä kesämökistä päärakennukseen. Yleisimmin käytetty materiaali on puu, metalli tai muovi. On helppoa tehdä se itse tai ostaa valmiita osia ja yksinkertaisesti koota se piirustuksen mukaan.

Askel askeleelta ohjeet huvimajaa varten tee se itse

Tämän mallin rakentaminen tapahtuu peräkkäin:

 • piirustussuunnittelu
 • hankinta ja materiaalien, työkalujen,
 • puhdistus, piirustus,
 • kehyksen asennus,
 • katto aluslaudoitus,
 • koristelu.

Useimmiten kesämökit ovat puusta.

Harkitse tällaisen puurakenteisen rakenteen rakentamista. Työjärjestys on seuraava:

 1. Materiaali kuivataan perusteellisesti. Laita useita kerroksia antiseptistä. Pinnoitteen annetaan kuivua.
 2. Tontti on merkitty. Käytä kätevästi ympärysmitta, voit asentaa varren ja vetää köyden.
 3. Alemman vanteen luominen. Se riittää ottamaan 4 palkkia, joiden pituus on 3 m. Voit tehdä uria heille niin, että niiden yhteyden tuloksena yksi taso ilmestyy.
 4. Asennuspylväät. Laakerituki sijoitetaan kulmiin. Jos aiot koristella huvimajaa kiipeilykasveilla, sinun on asetettava välipylväät ja niihin kiinnitettävä grillaus.
 5. Kehyksen yläosan luominen. Tukia yhdistää maurulata. Sitten niihin kiinnitetään kattotuolit ja kateaineen lattia toteutetaan.

Puulastu tarvitsee hoitoa. Sen yksityiskohdista on suositeltavaa tarkistaa sienen, madonreiän läsnäolo. Jos pinnalla on merkkejä hyönteisten vaurioista, muotteja, on välttämätöntä käsitellä välittömästi ongelma-alueita antiseptisilla aineilla.

Voit nopeasti luoda pohjan huvimaja omalle kirjaimellisesti 1 päivä. Käytetyt materiaalit ovat:

 1. Renkaat. Rakennuksen alla oleva tontti on puhdistettu roskista, kasvillisuudesta ja tasoitetusta. Renkaat sopivat suoraan maahan. Luotettavuutta, täynnä hiekkaa. Ylhäältä rakennetaan runko, joka varmistaa rakenteen vakauden. Lue lisää artikkelista: "Autojen renkaiden perusta."
 2. Putket (teräs, teräsbetoni, asbesti). Valmisalueella on merkintä. Kerros kerros tai sora on peitetty. Kaikki putkityypit on kiinnitettävä tukevasti, koska niiden päälle asennetaan runko. Samanaikaisesti putkien seinien tulisi olla melko paksuja, joten neulan painon alapuolella ne eivät aloita muodonmuutosta eivätkä anna vetäytymistä.
 3. Betonibetoniseokset. Tämän materiaalin asettamisen yhteydessä on ymmärrettävä, että sillä on paljon painoa ja se voi lopulta alkaa laskeutua. Perusrakenteen luomiseksi on välttämätöntä poistaa maaperä kerroksesta 15 cm: n syvyydeltä, ja sen mitat ovat hieman suuremmat kuin sen pinta-ala. Tuloksena oleva aukko peitetään hiekalla. Yläpinoiden lohko.
 4. Brick. Sieltä sivurajan reunalla ja keskellä on sarakkeet, jotka toimivat huvimaeran perustana. Jokaisen sarakkeen alla kaivetaan reikä, jonka syvyys riippuu alueen ilmastollisista ominaisuuksista, maaperätyypeistä ja pohjaveden virtauspaikasta. Kolmannen reiän täytetään kerroksella hiekkaa ja roskaa, tiivistetään ja täytetään laastilla, minkä jälkeen tiilien asentaminen alkaa. Vahvistustangot on kiinnitetty kivirakenteiden keskikohdan lujuuteen. Lue materiaali: "Tiilen perustuksen rakentaminen".

Jopa kaikkein yksinkertaisimmalla pohjalla on oltava korkealaatuinen vedeneristys materiaalien ennenaikaisen tuhoutumisen estämiseksi ja rakennuksen käyttöiän pidentämiseksi.

On syytä huomata: perustaa huvimaja tai ei ole yksittäinen päätös, ja se riippuu siitä, kuinka usein omistajat hyödyntävät sitä. Mutta vaikka pystytettäisiin huvimaja ilman säätiötä, on noudatettava kaikkia rakennusvaiheita, jotta rakentaminen ilahduttaa omistajat jo vuosia ja kokoaa vieraita katonsa alle.

DIY korjaus:

Rypäleen ristikko tee-se-itse, valokuvien ja piirustusten tekeminen Viinirypäleet.

Pile-pohja maapallon silmukkana, säätiö paaluilla. Rakenna oma.

Yksinkertainen kesäkeittiö omalla kädelläsi: 6 käytännön projektia. Yksinkertainen kesä.

Betoni säätiölle - mitkä ovat mittasuhteet ja koostumus optimaaliselle voimaosuudelle Betoniosuudet.

Yksinkertainen arbor Arbors luo.

Kuinka kiinnittää verannan baarista taloon: tee-se-itse-asennusohjeet (valokuvat ja videot) Liittäminen.

Arbor swing maalaistalolle ja mökille Maaseudun suunnittelu.

Betonin koostumus ja mittasuhteet ämpäreissä perustan valmistukseen betonin koostumus d.

Straw roofing: suosiota, merkitystä ja ominaisuuksia olkikattojen Olkikattojen.

Miten tehdä vanha puu itse keinotekoisesti kotona: videokäsky, vaikutus on vanha. Kuinka ikää d.

Hankkeet, jotka antavat kädensijoille koot. Valitsemme projektin.

Kuinka rakentaa puinen huvimaja omien käsien antamiseksi: sanoista tekoihin Rakentaminen b.

Projekti - kesäkeittiö, jossa veranta, terassi: kylän valokuvan ominaisuudet.

Puiset terassit - rakennetaan puusta valmistettu terassi omalla kädellä photoConstruction e.

Veranta taloon: 30 parasta valokuvamaalausta jokaiseen makuun. Kauniit verannat.

Pitäisikö minun tehdä omilla käsillänne tiilen rakentajan kanssa.

Aidat terasseille ja parvekkeille - vaihtoehtoja laitteiden opetustyypeille aidat.

Paviljongit - kesäkeittiöissä grilli, grilli: projektit, fotoAroma ja kylläisyys.

Miten rakentaa huvimaja grilli? Barbecue arbor design ideasHow rakentaa b.

Kaksikerroksinen huvimaja tekee sen itse: projekteja, photoDouble-floor-puutarhaa.

Suunnittelu yksityinen talo veranta Pieni rakentaa.

Puutarha huvimaja tee-se-itse taloudellinen luokka: puu, metalli, piirustukset Jokainen omistaja.

Ruuvipillojen edut ja haitat. Pöllöstä huolimatta.

Maa katokset virkistys, autoja, tee se itse laajennuksena Katettu alue.

Rikkoutetun katon rakentaminen: kuinka rakentaa katkottu katto omiin käsiisi.

Lämmitin säätiön - ulkopuolella tai sisällä? Tehokkain.

video-ohjeet asennukseen, nopean rakenteen ominaisuudet, kuva

Artikkelissa yritämme selvittää, kuinka rakentaa huvimaja omilla käsillään. Yhdessä lukijan kanssa meidän täytyy valita optimaaliset materiaalit, suunnitella ja ratkaista joukko teknisiä ongelmia, jotka väistämättä syntyvät aloittelijassa.

Älä pelkää tuntematonta työtä. Arkkia rakensi amatööri. Ammattilaiset rakensivat Titanicin.

perusta

Yleensä koko rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kantavuudesta.

Kuitenkin meidän tapauksessamme on kaksi vivahdinta:

 1. Pergolat ovat harvoin raskaita. Sen mukaisesti kuormitus pohjaan joka tapauksessa on pieni.
 2. Useimpien paviljongien muotoilu mahdollistaa pienet muodonmuutokset uhraamatta toiminnallisuutta ja ulkonäköä. Itse asiassa huomaat jonkin tukipilarin vetämisen pari senttimetriä?

Huomaa: ongelmatilanteissa säätiön kantavuus on kuitenkin otettava vakavasti. Savi- tai suonemot ovat aiheuttaneet liian suuria muodonmuutoksia, kun perusta on jäykkä.

Joten mitä käytännön ratkaisut ovat mahdollisia?

Ilman säätiötä

Yksinkertaisin perusta on... hänen poissaolonsa. Arborpylväät vain kaivaa maahan tai betonoivat siihen. Ratkaisu soveltuu yhtä hyvin metalli- ja puukehykseen.

Tietenkin on otettava huomioon useita hienouksia.

 • Ratkaisu sopii vain jäykkään runkorakenteiseen hitsaukseen tai puuhun.
 • Teräksen tukipylväät maanpinnan alapuolella ovat vesitiiviitä bitumimastilla. Puiset on lisäksi poltettu puhallusputkella tai kaasupolttimella: tämä suojaa niitä mätämättömästä. Antiseptinen kyllästys ei myöskään vahingoita.

Tässä kuitenkin vedenpitävyysongelma ratkaistaan ​​eri tavalla.

 • Sen sijaan, että pylväitä betonoitavaksi, voit täyttää raskas ja tiivis tamping. Luotettavamman vaihtoehdon on ensin tuhota pilkku pilareiden ympärillä ja sitten kaataa pohjan nestemäisellä betonilla.

Renkaiden suojukset

Miten nopeasti rakentaa huvimaja omalla kädelläsi minimaalisella maalaitteistolla?

Tavalliset vanhat renkaat voivat hyvinkin olla kelluvan pohjan rooli. Ne asetetaan suoraan maahan, ilman vuoteita. Kaikki valmistelutyöt alas tasoittaa aluetta: renkaiden pinnan on oltava samalla tasolla.

Vanhojen renkaiden perusta.

Vihje: ohjausta varten voit käyttää lyhytaikaista rakennustasoa, joka on kiinnitetty pitkän suorakiskon päälle.

pilarit

Gazebo pylväsperusta on täydellinen maaperä, jolla on suuri kantavuus.

Sen rakentamisella on kaksi tavoitetta.

 1. Sarakkeet, vaikkakin hieman, haudataan, jolloin kuormitus siirretään löysältä pintakerrokselta tiheämpään alempaan kerrokseen. Jopa tuhkojen maaperän yläpuolella ja mustalla maaperällä, joita matoja kaivattiin.
 2. Lisäksi ne muodostavat raon vanteiden ja maaperän välille, mikä estää teräksen korroosion ja puun mätänemisen.

Miten tällainen säätiö rakennetaan?

 1. Tukien sijainti on merkitty maahan. Pieni huvimaja varten riittää asentaa pylväät kulmiin; suuremmille rakennuksille tarvitaan välivaiheet.
 2. Jokaisen pylvään alapuolella on pienoiskauha, joka mittaa noin 50 x 50 senttimetriä. Syvyys on harvoin yli 30-40 cm.
 3. Jokainen 10-15 senttimetrin kuoppi on täynnä raunioita tai hiekkaa. Täyttö on maksimaalisesti tiivistetty: murskattu kivi - manuaalisen tuholaistorjunnan avulla hiekkaa karsitaan maksimaalisen kutistumisen vuoksi suurella määrällä vettä.
 4. Betonipäällyste on muodostettu kuoren päälle, johon pylväät on asennettu. Useimmiten ne on rakennettu punaisesta tiilestä, mutta myös betoniteräksen tai keraamisten lohkojen käyttöä harjoitellaan.
 5. Valmis sarakkeet ovat vedenpitäviä yläpuolelta parin kerroksen katemateriaalin kanssa. Tavoitteena on estää veden kapillaari imeytyminen maaperästä ja kantovaunu.

Vedeneristys estää puun leikkaamisen mätänemisen.

Se on käyttökelpoista: pystysuorassa aallotetusta lujasta koostuva osa sijoitetaan usein keskellä olevaan tiilimuottiin. Alemman sidoksen palkki asetetaan sille esiporaisilla rei'illä; tässä tapauksessa vierekkäiset palkit on kytketty puoliin.

nauha

Nauhaosuus on suunniteltu pienille kantavuudelle. Sen jäykkyyden vuoksi se suojaa hauta epätasaisilta vetämiltä ja muodonmuutoksilta; rakennusmateriaalien kokonaishinta on kuitenkin huomattavasti korkeampi kuin pylväsperusta.

Vahvistettu betonirakenne.

Päätoimitusten järjestys on seuraava:

 1. Tulevan puutavaran ympärillä on oja kaivettu 30-40 leveäksi ja 20-50 senttimetrin syvyyteen.
 2. Hiekkaa tai murskattuja vuoteita on säädetty ja tiivistetty pohjaan.
 3. Rakennusta rakennetaan säätiön yläpuolelle.
 4. Pohja ja seinät on vuorattu kattohuopa tai polyeteeni. Vedeneristysmateriaali ei salli sementtihyytelöä maaperään, heikentää betonialustaa ja suojaa sitä edelleen kosteudelta pohjavedeltä.
 5. Tuleva perusta vahvistetaan. Aaltopahvi, jonka poikkipinta on 10-14 mm, sitoo hehkutettu lanka ja se on sijoitettu siten, että se ei koskaan kosketa seiniä ja muottiosastoja. Ohje liittyy siihen, että muuten vahvistaminen tuhoutuu korroosiolla.
 6. Säätiö kaadetaan betoniarvolla M200 tai uudempi. Täyttö - kerrokset 20-25 senttimetriä; jokainen kerros on varovasti spud.

Huomaa: tässä tapauksessa valmis, tukeva säätö on eristetty kateaineella ja / tai bitumimastilla.

ruuvi

Ruuvipallot ovat ihanteellisia virtaaville, märille ja savimaille, jos matalassa syvyydessä on vakaampia kerroksia. Ne ovat putki, jonka silmukka on toisessa päässä ja toisaalta laivan potkuria muistuttavat terät.

Ruuvi-pohja mahdollistaa ongelmallisimpien maaperien rakentamisen.

Säätiön asennusmenetelmällä voit tehdä ilman maalausta ja raskaiden koneiden käyttöä:

 1. Kasa on asennettu tiukasti pystysuoraan asentoon, jossa pitkä putki on kierretty sylinteriin, joka suorittaa vivun
 2. Se puristetaan maaperän pinnalle suurella vaivalla ja samanaikaisesti pyöritetään vipulla. On välttämätöntä ruuvatta siihen hetkeen asti, jolloin vastus rotaatiosta muuttuu vastustamattomaksi; ylimääräinen putki leikataan.
 3. Kierrä kanavat, I-palkki tai räjähdysputki hitsaamalla ruuveja, jotka on leikattu tason mukaan; vaihtoehtoina - ne on asennettu pään, johon palkki grillage houkuttelee.

kehys

Mitä materiaaleja voidaan käyttää pilarien ja vanteiden pystyttämiseen?

 1. Tiilipylväät voidaan pystyttää nauhan pohjalle. Ne sijoitetaan tavallisesti yhteen tiiliin ja niiden poikkipinta on 25 senttimetriä. Vierekkäiset vaakarivit ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden; kattopalkit tai kattotuolit asetetaan suoraan niille tai puutavaran yläreunaan.
 1. Metallikehykselle käytetään profiiliputkea, jolla on suurempi jäykkyys kuin saman osan kierroksella. Se on suojattu korroosiolta maalaamalla; Hitsauksen lisäksi runkorakenteisiin voidaan käyttää galvanoituja pultteja. Telineiden ja hihnojen kohtuullinen minimitaso on 60x60 millimetriä.
 2. Lopuksi suosituin materiaali on puutavara. Ja vanteille ja telineille sopivasti 100x100 millimetrin osa; Aitaelementtejä varten käytetään ohuempia palkkia - 50x50 tai jopa 40x40. Palkit ja kattopalkit ovat 40x100 tai 25x150-levyjä.

Pysykäämme puurakenteisiin tarkemmin.

Yritetään antaa vastauksia joihinkin tyypillisiin kysymyksiin, jotka syntyvät aloittelevalle rakentajalle.

 • Mitä puuta haluatte mieluummin? Ihanteellinen - lehtikuusikammion kuivaus. Tämä rotu on erittäin kestävä hajoamiseen; Kuivaaminen varmistaa, että puuta ei halkeile eikä muovaudu. Useimmiten käytetään kuitenkin halvinta puuta - kuusi ja mänty. Kehyksen tukielementtejä koskevat vähimmäisvaatimukset - voimakas vinouskerroksen ja suurien solmujen puuttuminen.
 • Kuinka kerätä yhteyksiä kulmien kulmissa? Jos olet aloittelija, on parasta antaa etusijalle galvanoituja teräskauloja ja vuorauksia. Niitä vetää rakenteellisia elementtejä galvanoitujen ruuvien avulla.

Räkit ja putket liitetty sinkittyyn kulmaan.

 • Kuinka suojata puun pintaa? Antiseptinen ja sen jälkeen polyuretaani-yacht-lakan käsittely. Muut käsittelymenetelmät vähentävät päällysteen ja kehyksen kestävyyttä kokonaisuutena.

katto

Miten rakentaa huvimaja omalla kädellä, eräänlainen kuvitimme sen. Ja miten suojata sitä auringolta ja sateelta?

Antakaamme erityyppisten kateaineiden avainominaisuudet.

Metallilevy

Profiloitu teräslevy, jossa on pitkittäinen ja poikittainen aalto, on huomattavaa jäykkyyttä ja sallii katon pysyvän veden läpäisemättömänä, jopa vähimmäiskaltevuudella. Käyttöiän arvioidaan olevan vähintään 30 vuotta. Tärkein haitta on paljon melua sateen aikana.

Katon materiaali - metalli.

Ammattilevy

Tämä materiaali on muotoiltu vain yhteen suuntaan; kuitenkin, että huvimaja, joka vuotaa vinoa sadea, ei ole kovin pelottava: märkä eristys ei pelota meitä sen puuttumisen vuoksi. Sitä voidaan käyttää halvempana vaihtoehtona metallilevylle.

liuskekivi

Perinteinen materiaali, jolla on paljon etuja: kestävyys, äänetön sateinen sää ja edullinen hinta. In... ei, että vikoja - pikemminkin materiaalin ominaisuuksia, voit tallentaa levyn kiinteän massan ja ei liian tarttuva ulkonäkö.

polykarbonaatti

Se eroaa kilpailevista ratkaisuista kokonaan tai osittain läpikuultavaksi. Halvan polykarbonaatin pääasiallinen ongelma - rajoitettu ultraviolettivastus: kirkkaassa auringonvalossa pinnoite voi romahtaa 5-7 vuodessa. Kuitenkin kuuluisien valmistajien tuotteet eivät kärsi tästä.

Polykarbonaatti suojaa saostumista vastaan, mikä tarjoaa riittävän valaistuksen.

vyöruusu

Se on bitumi, jossa on polymeerilisäaineita, jotka perustuvat lasikuituun. Erinomainen materiaali ilman varausta. Se sopii mm. Joustavuuden vuoksi mielivaltaisen monimutkaisen muodon päälle.

Valokuvassa on huvimaja, jossa on koverat rinteet, peitetty vyöruusuilla.

Kuitenkin: vyöruusut edellyttävät kiinteiden aluksella levyjä, OSB tai vaneri asemien sijaan.

Optimaalinen huvimaja on katon kaltevuus 12-25 asteen kulmassa. Sen muoto riippuu rakennuksen koosta: jos pieniä kahviloita (enintään 3 x 3 m) toimitetaan usein yksipuolisilla katoilla, niin suuremmissa rakenteissa voidaan nähdä 4 ja enemmän ramppeja.

johtopäätös

Tietenkin pieni artikkeli on mahdotonta kuvailla kaikkia mahdollisia ongelmia ja niiden ratkaisuja. Lisätietoja siitä, kuinka rakentaa huvimaja omalla kädellä, tarjoaa videon tässä artikkelissa. Onnea!

Ompeleiden rakentaminen ilman säätiötä omilla käsillä

Ompeleiden rakentaminen ilman säätiötä omilla käsillä

Rakentaminen arkkia päällysteen laatta maan telakalla.

Kuvia päävaiheista töistä.

Puupalkkien ja ristikkopalkkien asennus.

Kiinnitetty runko runko ylä- ja alemman kruunun kanssa.

Ylärajaan on kiinnitetty ristikappale ja keskipylväs tulevaan kattoon.

Rakenteiden, jotka perustuvat ylempiin kruunuun ja keskipylvääseen.

Katolla huvimaja on shestikatnaya pehmeät laatat.

Kuvassa oleva kattorakenne lähemmäksi.

Koristekoristeiden asennus.

OSB-levyjen asennus naulakkoihin. Aseta sitten pehmeä laatta päälle.

Jälleen varustaa huvimaja penkillä ja pöytä ja kaikki on valmis vastaanottamaan vieraita!

Kiitos huomionne! Onnea!

Arbor ilman säätiötä maassa omilla käsillään

Mikä voisi olla parempi kuin huvimaja, jossa maassa ei ole säätiötä omilla käsillään? Oman esikaupunkialueesi järjestäminen ei ainoastaan ​​anna sinulle mahdollisuutta kasvattaa elämää, vaan myös antaa sinulle mahdollisuuden tallentaa huomattava määrä.

Jos haluat oppia tekemään huvimaja ilman säätiötä, niin tämä artikkeli on sinulle. Seuraavassa tarkastellaan rakennustöiden perusjärjestystä, jonka seurauksena sivustosi ulkopuolella näkyy huvimaata, jossa ei ole kellarista, josta voi tulla ylpeyttäsi.

Arbor-hankkeen kehittäminen

Vain muutaman päivän sisällä pystyt pystyttämään arboria, jossa ei ole perusta omalla kädelläsi. Jos et turvaudu asiantuntijoiden käyttöön, tällaisen rakenteen rakentaminen maksaa paljon halvemmalla.

Lisäksi säätiön puute on lisäsäästö.

Kiinnitä huomiota! Nykyaikaisten antiseptisten aineiden ansiosta, joita käytetään tukipylväiden tukemiseen, voit kieltäytyä rakentamasta pohjaa huvimaailman alle. Nämä työkalut tarjoavat jopa kymmenen vuoden luotettavan rakenteen suojauksen mätää vastaan. Ja missä on tae siitä, että kymmenessä vuodessa et halua rakentaa uutta huvimaata?

Lähestyminen kysymykseen siitä, miten rakentaa huvimaja ilman säätiötä on suorittaa kaikki valmistelutyöt.

Valmistelu rakentamiseen:

 1. Ajattelemme muodon ja koon yli.
 2. Teemme päätöksiä sen perustamisesta tai sen puutteesta.
 3. Valitsemme värejä kahviloita varten.
 4. Ajattelemme sisäisen järjestelyn (pöytä, penkit).
 5. valitaan lattiapäällyste.
 6. Valitse katon materiaali.
 7. Suorita kaikki materiaalien lukumäärät.
 8. Keräämme kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut.

Puu antiseptinen päällyste

Vaiheittainen rakenne

Aloittaminen tehdään merkinnällä. Säätiön puutteesta huolimatta on silti kannattavaa suunniteltaessa huvimajaa ja kaikkia tukia, joihin se pitää. Etukäteen on tarpeen käsitellä rakenteiden kannattimet ja puiset elementit antiseptisellä aineella.

Kahden metrin pituinen, 100x100 mm: n pituinen palkki otetaan puoliksi. Tuloksena on neljä kolmen metrin segmenttiä. Ne on himmennettävä nurkista saadaksesi hieman pyöristettyjä tankoja. Tämä on materiaali pohjaan.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä neljä 2,5 m: n väriä, maalata päärynän, tammen tai pähkinän värin ja poistaa viisteitä. Nämä ovat huvipuistoja.

Kirkkaat alueet on maalattava samasta valmistajalta vaaleammasta tai läpinäkyvästä maalista. Tulos on seuraava lomake.

Teemme alemmasta vanteesta keräämällä sopivat osat. Lattiaan voi käyttää tavallista alustaa (40-50 mm paksu).

Rakenteelliset elementit koottuna

Jäljellä olevista aihioista tehdään pylväät rakennetta varten kiinnittämällä ne 100 tai 120 millimetrin kynsillä. Älä unohda pilarien välilevyjä.

Suoritetaan aihion yläreunus, joka perustuu periaatteeseen, että ne, joita käytetään alemmalle vanteelle. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa on välttämätöntä saada palkkeja, joiden pituus on 3,8 m. Ulostuloihin tarvitaan lisäksi 80 cm. Levyt asetetaan sauvaan, tasoitetaan ja kiinnitetään

Laitamme levyt (50x100 mm) reunoille pitkin näitä tankoja ja asentelemme kattotuolit. Näiden palkkien välisen etäisyyden on oltava enintään 120 cm.

Järjestämme katon ja toteutamme etukäteen valittua materiaalia.

Gazeboin säätiö tekee sen itse (valokuva ja video)

28. lokakuuta 2015

Arborsia käytetään usein lähiöiden suunnittelussa. Monet omistajat ovat kiinnostuneita siitä, miten perustaa huvimaja omilla käsillään. Huolimatta siitä, että tällaiset rakenteet kuuluvat pieniin arkkitehtonisiin muotoihin, sen rakentaminen on mahdotonta ilman säätiön järjestämistä, koska se takaa kestävyyden ja vahvuuden. Pohjakerroksessa rakennettu huvimaja ei kestä kovin kauan, se loeloaa ja putoaa nopeasti.

Arbor, mutta ei raskas rakentaminen, on kuitenkin myös tarpeen rakentaa pohja sille.

Tyypit säätiöitä huvipuistoihin

Perusrakennuksen rakentamiseksi huvimajaan omilla käsillä on käytettävä sellaisia ​​tekniikoita, jotka eivät vaadi paljon työvoimaa ja erikoislaitteita. Tämän perusteella voimme huomata seuraavanlaiset säätiöt:

 • kasa - tavallisesti laskeutuu saveen ja viskoosin maaperälle, jolle on tyypillistä korkea muodonmuutos;
 • pylväs - käytetään useimmiten kovat tai hiekkaiset maaperän rakenteet, joiden muodonmuutos on vähäistä;
 • levy - yleisesti käytetty universaali säätiö, jota käytetään kaikentyyppisissä maaperässä, myös korkeilla pohjavesimuodostumilla;
 • vyö - on erittäin vahva, jota usein käytetään maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa.

Perustamislajien malli.

Siinä tapauksessa, että rakennusmäärärahat ovat rajalliset, käsityöläiset yrittävät käyttää kyseisiä materiaaleja. Niinpä suosion rakentaminen pohjan alle gazebos, kesäkeittiöt ja muut kevyt rakentaminen käytettyjen autonrenkaiden.

Tämä säätiö on tela, joka on vuorattu renkailla. Jotta kumi olisi kestävä eikä taivuta, renkaiden sisäinen ontelo kaadetaan betoniliuoksella tai täytetään rauniolla ja hiekalla. Kuorma-auton renkaiden päälle on asetettu myös henkilöautojen renkaat, jotka on myös täytetty betonilla. Tuloksena olevalle alustalle asetetaan lehtien tai kesäkeittiön rakentaminen.

Huolimatta siitä, että asiantuntijat kieltäytyvät tunnustamasta tätä menetelmää täysin ympäristöystävällisiksi, sillä on useita kiistattomia etuja:

Takaisin sisällysluetteloon

Kolonnin säätiön rakentaminen

Ennen rakentamista on tarpeen selvittää, millainen maaperä on rakenteeltaan asennettava. Helpoin tapa on rakentaa tällainen säätiö hiekkaiselle maaperälle ja vaikeimmalle savelle, sillä tämäntyyppinen maaperä voi turvota ja laskea jäähdytyksen tai sulatuksen aikana. Ja tämä puolestaan ​​voi johtaa halkeamiin pohjaan.

Kevyillä maaperillä on suositeltavaa asentaa sarakepohja. Rakennuksen rakenta- miseksi sinun on valmisteltava:

Pylväsperusta.

 • rulettipyörä;
 • pudotus ja taso;
 • neliöitä;
 • johto tai köysi;
 • puiset tai metalliosat;
 • lapio;
 • käsipora;
 • pora;
 • kattotiiliä;
 • veitsi tai sakset;
 • hiekka;
 • betoniliuos;
 • metalliputket tai puutukat.

Tällöin tontti on merkitty: tulevan pohjan ääriviivat on piirretty, panokset on asennettu kulmiin, jotka yhdistävät köysi tai johto. Kaikkien kulmien on oltava suoria, ne on tarkistettava neliön avulla. Merkityksellisellä alueella maapohjan yläkerros poistetaan noin 25 cm: n paksuudella.

Seuraavana vaiheena on pylväiden asentamiseen tarkoitettujen kaivojen valmistus. Kaivoja porataan käsiporakoneella nurkissa, minkä jälkeen niitä on laajennettava lapioilla seuraaville parametreille: leveys - 40 cm, pituus - 40 cm, syvyys - 70 cm. Jos reuna on suuri, reikien lukumäärää voidaan lisätä. Ne porataan pohjan ympärillä 150 cm: n portaissa.

Valmistettujen kuoppien pohja on täytetty kerroksella hiekkaa, johon ruberoidi asetetaan ja leikataan paloiksi 0,5 x 0,5 m. Nämä vaimennustyynyt täytetään betoniliuoksella, ja rakenne jää jäljelle 2-3 päivää osittaisen kuivauksen jälkeen.

Tämän jälkeen metalliputket asennetaan kaivoihin, jotka toimivat säätiön roolissa. Pylväiden pystysuuntaus säädetään lieriön avulla. Kun betoni on täysin kuiva, palkit voidaan kiinnittää pylväisiin ja pergola voi alkaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Pile-pohjarakenne

Pallosäätiön malli.

Voit tehdä pile-pohja, sinun täytyy ostaa asbestisementtiputkia tai erityisiä ruuvitukia, murskattuja kiveä ja metallia. Muiden materiaalien ja työkalujen luettelo on samanlainen kuin edellä.

Tontti on merkitty, sitten maaperän yläkerros poistetaan. Merkinnän kulmissa kuopat porataan syvyyteen noin 80 cm asbestisementtiputkien asennusta varten. Ruuvitukien asentamisessa riittää porata kapeat reiät, joiden syvyys on enintään 50 cm ja jotka on suunniteltu tukien keskittämiseksi.

Tällöin putken onteloon lasketaan 3-4 metallitankoa, kaadetaan kerros raskasta ja kaadetaan betonia tai sementti-hiekkaseosta. Putket, joita ei ole vahvistettu raudoituksella ja betonilla, voivat purkautua ensimmäisiin kovisiin pakkaseen, mikä vaikuttaa haitallisesti huvimajaan. Kun betoni on kuiva, voit jatkaa palkkien asettamista ja rakennusten rakentamista.

Takaisin sisällysluetteloon

Laattojen perustaminen

Jos aiot rakentaa tiilen huvimajaa, et voi tehdä ilman laattoja. Työ edellyttää:

 • kaikki edellä mainitut rakennusvälineet;
 • sora;
 • hiekka;
 • ruberoidi tai kalvo;
 • metalliset sauvat 10 mm;
 • lanka kiinnikkeiden kiinnittämiseen;
 • sementti-hiekka tai betonilaasti;
 • laudat muottiin.

Valmistettuihin kuoppiin kaadetaan kerros raskasta, joka tiivistetään ja täytetään betoniliuoksella, jonka kerros on 10 - 15 cm. Kun liuos kuivuu hieman, putket asennetaan kuoppiin. Ruuveja ei tarvitse betonoitua: ne putoavat kaivoihin ja ruuvataan maaperään haluttuun syvyyteen.

Rakentaminen alkaa tavanomaisten toimenpiteiden avulla - alueen merkitseminen ja maaperän poistaminen koko rajallisesta alueesta syvyyteen noin 0,5 m. Tämän jälkeen louhinnan sisäpuolelle asennetaan muotti, jonka tulee nousee 30 cm maanpinnan yläpuolella, ja louhinnan pohja peitetään 15 cm hiekkakerroksella. ja sama kerros hienorakeista.

Vaimennusalusta on peitetty kerros katemateriaalia tai muovikalvoa, joka on kääritty muotin sisäseiniin ja kiinteä. Vedeneristysmateriaali täytetään jälleen 5 cm paksuisella murskakiven kerroksella.

Vahvistettu runko, joka on kudottu metallipuista ja langasta, ja joka on muodoltaan ristikko, jonka solut ovat vähintään 20 cm, asetetaan soraan. Vahvistus kaadetaan betonilla tai sementti-hiekkalaastilla ylemmäksi. Kun betoni on kuivunut pohjalle, voit rakentaa tiili- tai kivipeiliä.

Takaisin sisällysluetteloon

Nauhamaisen jalustan valmistusta koskevat säännöt

Kevyiden rakennusten kohdalla nauhan perustusta käytetään harvoin, mutta sen luotettavuus on avain rakennuksen pitkäikäisyyteen.

Tämäntyyppinen pohja on kaivanto, joka kulkee pitkin puiden reunaa ja on täynnä raudoitusta ja betonia.

Kun olet suorittanut vakiotoimintaa sivuston merkinnällä, kaivetaan kaivantoa, jonka syvyys riippuu rakennuksen massasta. Mitä raskaampi huvimaja, sitä syvemmälle perustana pitäisi olla. Keskimäärin sen syvyys voi olla 40-100 cm ja leveys - 20-25 cm. Kaivannon pohja on huolellisesti tasoitettu, tiivistetty, peitetty 10 cm hiekkakerroksella ja kaatamalla vedellä.

Sitten kaivon sisä- ja ulkoreunojen ympärille on rakennettu lankkuja ja kynsiä, sen tulee nousta 30 cm maanpinnan yläpuolella. Seuraava vaihe on vahvistus. Se on kolmiulotteinen suorakulmio, jossa on kaksi tikkaat, jotka on valmistettu metallipuista, joiden korkeus on 20-25 cm ja jotka on kiinnitetty yhteen johtoineen.

Armeija asetetaan kaivannon ympärille ja täytetään betoniliuoksella. Betonin kulutuksen vähentämiseksi voidaan rakentaa suurikiviä, betoniteräksiä ja betonirakenteita sekä tiiliä. Täytä seos tehdään pohjan ympärille. Kun betoni kuivuu (28-30 päivän kuluttua), voit aloittaa rakentamisen.

Annettujen tietojen perusteella voit tehdä kaikkea yksinkertaisimmalta ja monimutkaisemmalta pohjalta. Asiantuntijat eivät suosittele rakentaa pieniä arkkitehtonisia muotoja ilman säätiöitä, koska tämä vähentää huomattavasti niiden käyttöikää. Toimivaltainen valinta antaa kauan aikaa käyttää huvimajaa virkistäytymiseen ja viihdettä varten.

vyö, pylväs, pihdit, laatat, valokuvan esimerkit sekä tekniikka, jolla rakennetaan pohja puutavaralle omalla kädellä

Kaikissa rakenteissa - jopa kevyimmän - on tehtävä säätiö. Säilytyslaatikko voi olla sopiva nauha, pylväs-, kasa tai laatta. Tiettyjen lajien valinta riippuu ensisijaisesti itse rakenteen rakenteellisista piirteistä.

Esimerkiksi sarakepohja on tavallisesti järjestetty puurakenteen alle. Raskas tiilikivi pystyy vain pitkään aikaan vain monoliittisella tai esivalmistelulla. Rakenteen alla epävakaissa maissa on täytettävä kiinteä levy.

Näiden kesämökkien perusteet voivat vaihdella sekä suunnittelussa että käytettävän materiaalin tyypissä. Tärkeintä on varmistaa, että säätiö on vankka, luotettava ja kestävä.

Tätä tyyppiä kaadetaan yleensä melko raskaiden tiilien ja betonirakenteiden alle. Joskus tällainen säätiö on pystytetty ja pilkottuja ja mukulakivisiä gazeboja. Valopaneelien rakennuksissa on suositeltavaa käyttää nauhalevyä vain, jos alueen maaperä on erittäin heikko.

Tiilivuorojen alapuolella kaadetaan yleensä nauha-alusta

Video siitä, miten kaadetaan nauhan tukea lehtien alla:

Tällainen pohja on yleensä pystytetty vaalean puupaneelin tai metallivärin alla. Vahvilla puolikiinteillä tai hiekkapohjaisilla mailla tällaista perustusta voidaan käyttää hirsi- tai mukulakivisiin rakenteisiin. Joskus pienet tiilipinnat asetetaan pylväisiin. Tässä tapauksessa kiinteä betoni nauha - grillata kaadetaan niiden päälle.

Helpoin tapa tehdä se itse on täyttää edullinen pylväsperusta

Tällaisen pohjan rakennetta voidaan käyttää eri tavoin. Tyypillisesti pylväsperusta on betonista. Usein käytetään niiden rakentamiseen ja tiiliin.

Tärkeää: Et voi kerätä pohjaa valkoisen tiilen (silikaatti), vaahdon tai hiilihapotettujen betonilohkojen huvimajaan. Nämä materiaalit erittäin huonosti sietää suurta kosteutta. Muutaman vuoden kuluttua nämä sarakkeet pilkkovat ja vinoutuvat.

Pylväät rakennetaan usein tiiliprosessin avulla. Betonituet kaadetaan muottiin.

Tiilipylväsnimet ovat varsin luotettavia

Joskus ne myös järjestävät perustan baarille arborista. Se on myös varsin luotettava, mutta ei liian kestävä vaihtoehto. Se sopii vain puulautaan. Ennen asennusta maanpinnasta tulevien pilarien osa on käsiteltävä bitumimastilla tai kuivausöljyllä. Luotettavuuden lisäämiseksi hämähäkki on naulattu alareunan puukantoihin.

Puun yksinkertainen pilarirakenne

Tällainen tuki - yksi luotettavimmista ja samalla edullisista versioista pohjasta. Ruuvipallot ruuvataan maaperään rakennuksen kulmissa ja seinien varrella. Tietenkin voit asentaa ne vain, jos maa ei ole kallioinen. Jalkakäytävän huvimaja, jopa epäluotettava maaperä, pysyy pitkään.

Huomautus: On erittäin hyvä käyttää säätiötä pihveltäessä, kun rakennat kadun "talon" virkistykseen esimerkiksi vuorenrinteellä.

Viimeisessä vaiheessa paalut sidotaan ylhäältä jäykällä puisella tai metallisella vaakarungolla.

Arbor ruuveilla on erittäin pitkä

Laattojen pohja on järjestetty puun, tiilen ja betonin puitteissa erittäin epävakaisiin maaperään. Siirtyessään sivusto liikkuu yhtenä monoliittina, ja sen kanssa itse rakenne.

Täytä rakenne tässä tapauksessa tehdään yleensä erikoislaitteiden mukana. Kuitenkin, hyvin pieni huvimaja, voit tehdä levyn ja manuaalisesti, vaatii apua, esimerkiksi naapureita tai sukulaisia.

Slab-säätiö - luotettavin säätiö

Betonin pylväspohjan rakentamisen tekniikka

Useimmin käytetään pienten ja ei-raskasrakenteisten virtojen tukemista. Siksi seuraavaksi katsomme, miten luoda perustus huvimaailmalle omilla käsillämme juuri tällaiselle rakentamiselle.

Jos rakenne on suorakulmainen, käytetään Egyptin kolmio -menetelmää kulmien löytämiseksi.

Suorakulmaisen rakenteen alla merkitään "Egyptin" kolmion menetelmä

Kuuden puolisen puutavaran alla merkintä suoritetaan köyden avulla, jonka päät on kiinnitetty päihin seuraavasti:

 • Yksi panoksista on juuttunut maahan, ja toiset piirretään ympyrään.
 • Lisäksi keskuksensa kautta vedetään suoraviiva rinnakkain tulevan rakennuksen sisäänkäynnin kanssa.
 • Tällöin tappi työnnetään yhteen ympyrän ja linjan leikkauspisteistä ja piirtää kaaren.
 • Niissä paikoissa, joissa se leikkaa ympyrän, pidä kiinni tapista.
 • Ympyrän toisella puolella oleva merkintä tehdään samalla tavalla.
 • Tuloksena olevat kuusi pistettä yhdistetään suorilla viivoilla.

Huomaa: Apuköysi on valmistettava joustamattomasta materiaalista. Muuten merkintä on epätarkka.

Hexagon huvimaja layout

Lisäksi tulevaisuuden huvimajaan ja seinien viivaa pitkin (1,2-1,5 m etäisyydellä) kaivetaan kaivoja. Sen syvyyden tulisi olla noin 70 cm. Karkea hiekka kaadetaan kaivojen pohjaan ja varovasti tamped kanssa. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 20 cm. Käyttämällä hiekkaa voit rakentaa entistä luotettavamman perustan oluet omalla kädellä. Tällainen "tyyny" kevään keventämisen aikana maaperässä on iskunvaimentimen rooli.

Pylväiden alla oleva kuoppa voidaan tehdä myös puutarhatyökalun avulla

Jos paikan päällä oleva maa on tiheää, niin kaivoissa on kaadettu 5-10 cm paksu, johon raudoitus on asennettu. Kullekin pylväälle tarvitaan 3-4 bar 12 mm. Asennuksen jälkeen asennetaan neliön muotoisia laatikoita laudasta tai paksusta vanerista kaivojen ympärille. Niiden sisälle tulee asettaa polyeteeni.

Huomaa: Halutessasi voit myös käyttää yksinkertaistettua kattotiilet. Tämän materiaalin nauhat valetaan halutun halkaisijan rulliksi. Joskus muotti tehdään putkista (tavallisesti asbestisementistä).

Kuinka kaataa säätiö altaan alla. Kattotiilet

Vahvistuksen ja muottien asennuksen jälkeen betoni kaadetaan pylväisiin. Pohjan osalta sementin seos, joka ei ole alhaisempi kuin M300-400, on tehtävä ja suhteessa hiekkaan, joka on vähintään 1x3.

Tärkeää: Yläpuolelta varret kaadetaan paneelipylväisiin, jotka ovat 12 mm paksujen, 40 cm: n pituisten runkoputkien alle. Pinnan yläpuolelle on työntävä 20 cm.

Valokuvat pylväiden täyttöprosessista. Liuos laimennetaan 1x3

Kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen säätiön sarakkeet ovat vedenpitäviä kahdella kerroksella kateaineita. Sitten voit aloittaa munimisen valmiin pohjan alapuolella olevaan leikkuulaatikkoon tai hirsitalon ensimmäisen kruunun alle.

Ominaisuudet rakentaminen kellarissa gazebos grilli

Tiililattian perustus - riippuen maaperätyypistä - voi olla laatta tai nauha. Se olisi rakennettava joko ennen tärkeintä (itse huvimajaa varten) tai samaan aikaan kuin se. Yhdistä nämä kaksi rakennetta ei voi. Lattian yläpuolella grilliin perustuen tulisi nostaa noin 10 cm.

Luotettava pohjalevy grillin tai grillin alla

Kun säätiö on pystytetty, ne jatkavat itse mangaalin rakentamista. Arbor seinät kootaan seuraavassa vaiheessa.

Niinpä selvitimme, kuinka tehdä huvivenettä perustukseksi. Kuten näette, tällaisten rakenteiden rakentamisen tekniikka ei käytännössä eroa asuinrakennusten perusrakenteiden rakentamismenetelmistä.