Vahvistettu betoni: runko, betoni, suositukset valmistusteollisuudelle

Betoni on melko kestävä materiaali, mutta joillekin rakennustyypeille tarvitaan lisää joustavuutta tai sopivaa vahvistusta. Tämä pätee erityisesti mittasuhteisiin, koska tämä suuri materiaali on helposti rikki, vaikka se pysyy melko kiinteänä. Siksi liuokseen lisätään metalli tai muut sulkeumat, minkä seurauksena saadaan vahvistettua betonia.

Amatöörikuva, samanlaisen materiaalin tekeminen

valmistus

Ensinnäkin meidän on sanottava, että tällaisten materiaalien luomiseen on paljon vaihtoehtoja. Niistä on vahvistettuja polystyreeni-betonikattiloita ja jopa rakennelmia, jotka perustuvat lasikuituun tai hiilikuitukudokseen. Kuitenkin suosituimpia tuotteita metalli.

Yksinkertaisin vahvike erityisellä säleiköllä

kehys

Jotta betonilla olisi tietty lujuus, se luodaan metalli-tangon rungon perusteella.

Tällöin myös lasikuidulla vahvistettu betoni käyttää tätä periaatetta, mutta sen luomisen prosessilla on tiettyjä eroja.

 • On huomattava, että raudoituksen paksuutta ei ole valittu satunnaisesti vaan tarkkojen laskelmien vuoksi. Sama pätee rakenteen kaikkien osien väliseen etäisyyteen.

Uskotaan, että perustamalla perustuksia tai lattialevyjä on parasta kiinnittää kaikki metalliset elementit betoniin teräslangan sijaan hitsaamalla, koska tämä antaa tuotteelle tiettyä liikkuvuutta ja joustavuutta.

 • Tällainen järjestely ja valinta liittyy siihen tosiasiaan, että valmistusohjeet olettavat, että lopputuote saa tietyn värähtelyn amplitudin, jota se voi sietää vahingoittumatta. On olemassa jopa rakenteita, joissa metallikaapelit on asennettu, jotta saadaan lisää vetolujuutta.
 • On tärkeää mainita, että raudoitus tehdään vain rakenteellisesta teräksestä, jota ei voida kääriä tai korvata kestävämmällä. Tosiasia on, että muutoin tuote voi romahtua sisäpuolelta käytön aikana, ja borsaatti vahvistetulla betonilla epäonnistuu, räpäyttämällä metallia.

Vihje! Kun tällaisia ​​järjestelmiä valmistetaan itse, ne käyttävät tavallisesti 20 cm: n etäisyyttä elementtien väliin ja nippu valmistetaan teräslangalla.

Jokainen vastaava tuote tarvitsee alustavia laskelmia ja jopa pieniä piirroksia tai piirustuksia.

betonointi

Jos lujitettu solupäällyste luodaan, sen tulisi sisältää osia, jotka muodostavat onteloita.

Lujitteisten kuitujen käyttötapa, jossa määritellään niiden rakenne, luokka ja tyyppi

 • Valussa käytetään liuoksen erityistä koostumusta, johon lisätään pehmittimiä ja muita lisäaineita, antaen lopullisen tuotteen tietyillä ominaisuuksilla. Samalla tällaisten aineiden hinta vaikuttaa lopullisiin tuotantokustannuksiin.
 • Kun liuos kaadetaan muottiin, siihen upotetaan erityinen värähtelijä. Tämä on välttämätöntä kaikkien ilmakuplien poistamiseksi koostumuksesta, jotka kiinteytymisen jälkeen luodaan kuoret, jotka heikentävät rakennetta. Tällaisia ​​vikoja voidaan havaita leikkaamalla vahvistettua betonia, jossa on timanttipiirejä.

Valmiissa muottirakenteessa on otettava huomioon paitsi kaikkien koon suhde, myös lisäelementtien läsnäolo, joita tarvitaan seuraavissa rakennusvaiheissa

 • Kiihdyttämisprosessin nopeuttamiseksi ammattilaiset suosittelevat käyttämään rättejä, jotka on liotettu ammoniakkiliuokseen ja sijoitettu kalvon alla olevalle tuotteelle.

Vihje! Asiantuntijat sanovat, että lopputuote on välttämätöntä kuivua kokonaan, mutta myös seisomaan viikon ajan. Niin konkreettinen on voimaa ja valmis käytettäväksi.

Erityisen tärinän käyttäminen betoniin, jonka avulla kaikki ilmakuplat voidaan poistaa materiaalista ja sijoittaa liuoksen koko muodon päälle

Suositukset valmistusmenetelmästä

Jos suunnittelu vaatii teknisiä reikiä, ne olisi toimitettava täyttövaiheessa.

Muussa tapauksessa rei'istä voidaan tehdä timanttiporaus betoniin.

Materiaalin nopean kiinteytymisen salaisuus on kalvon ja rättien käyttö ammoniakkiliuoksella, joka vetää kaikki kosteuden itseensä jopa molekyylitasolla.

 • Ammattimaiset päälliköt suosittelevat rakennusten elementtien sijoittamista suoraan asennuspaikalleen. Joten he saavat haluamansa muodon ja erinomainen kimppu muiden pintojen kanssa.
 • Jos valmistus tapahtuu käsin, sinun on varmistettava, että nesteen kaatamisen aikana ei pääse ulos muottipesästä. Tätä varten alhaalla on parempi tehdä elokuva. Jotkut asiantuntijat haluavat käyttää katemateriaalia tähän välittömästi luoda vedeneristys, joka säilyy kaatamisen jälkeen.

Ammattimaiset miehet haluavat tilata valmiin ratkaisun, jossa valmistaja on jo lisännyt kaikki tarvittavat lisäaineet ja kestää vaaditun lämpötilan, mikä on erityisen tärkeää talvikaudella työskentelyä varten.

johtopäätös

Tämän artikkelin videon perusteellisen tutkimisen jälkeen saat yksityiskohtaisempia tietoja vastaavista materiaaleista ja valmistusmenetelmistä. Edellä esitettyyn artikkeliin perustuen on myös päätettävä, että tällaisten tuotteiden luominen on melko yksinkertainen prosessi, joka edellyttää ohjeiden ja vapaan tilan tiukkaa noudattamista (myös selvittää, mitä syvyysvibraattori on betonille).

Betoni, joka on vahvistettu lasikuidulla

Suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota sen laatuihin vaikuttaviin ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin, mikä riippuu viime kädessä rakennusten rakenteiden lujuudesta ja kestävyydestä. Monissa tapauksissa, jotta vältyttäisiin kutistumiselta ja halkeilemiselta kovettumisen aikana, lämpötilan vaihteluja ja ryömintää käytetään vahvistamisessa. Tämä on elementtien esittely edellä mainittujen ongelmien poistamiseksi, esimerkiksi metalliverkosta tai tankoista, jotka asetetaan kaatopaikalle. Tämä menetelmä on melko työläs ja vaatii asianmukaista teknologiaa, jonka rikkominen voi tehdä vahvistuksen tehottomaksi. Mutta on olemassa toinen kätevä ja kustannustehokas tekniikka - lanseeraus laastille lasikuidun vahvistavana osana, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa kovettuneen betonin laatua.

Lasikuituvahvistus auttaa välttämään halkeamia ja kutistumista.

Aineiston toiminta

Nykyään lasikuitua käytetään paitsi tunnetun lasikuidun tuottamiseen myös soveltamiseen muissa teknologisissa prosesseissa, joista toinen on lasikuitua. Kuitua leikataan kapeiksi raudoituksiksi kuiduksi. Siinä on suuri vetolujuus ja suuri kimmomoduuli, minkä ansiosta se voidaan tehokkaasti käyttää betonin ja muiden sementtilaastujen lujittamiseen. Erityisen impregnoinnin ansiosta kuitu muuttuu alkaliseksi. Tämän ominaisuuden avulla voit vastustaa voimakasta emäksistä ympäristöä, joka muodostuu Portland-sementin hydraation aikana. Liuoksen sekoittamisprosessissa lisätty kuitu ei liukene, vaan hajoaa yksittäisiin kuituihin ja tulee täysin näkymättömäksi tuotteessa. Lasikuitu tiheys on lähellä betonin tiheyttä, joten se ei sakkaa eikä se kellua pintaan, vaan se jakautuu tasaisesti koko seokseen.

Lasikuituvahvisteisen betonin lujuus.

Jos rakenteessa tapahtuu kutistumisen tai kuormituksen seurauksena murtuma, kaikki vetojännitykset siirretään kuituihin ja ne eivät rikkoudu suuren vetolujuudensa vuoksi. Tämä estää halkeamien avautumisen ja korkean pituussuuntaisen joustavuuden vuoksi minkäänlaisia ​​halkeamia ei esiinny, koska kuidut vetävät itseensä vetovoimaa ja kestävät sitä riittävästi. Optimaalisen kuitujen tuomiseksi vahvistettavaan seokseen miljoonia tasaisesti jakautuneita kuituja tarjoavat tehokkaan vahvistamisen ja yrittävät muodostaa kaikki halkeamat pysäyttävät nämä kuidut. Tämän tekniikan käyttö parantaa myös tuotteen pinnan laatua, sen joustavuutta, iskunkestävyyttä, puristusta ja kitkaa.

Käyttöalueet

Koska lasikuituvahvisteiden laatu on parantunut, sen käyttö on suosittua monissa rakennustöissä.

Ensinnäkin tämä lisätään valmiiseen seokseen niiden ominaisuuksien parantamiseksi. Voit muuttaa seoksen reseptiä lisäämällä 0,6 - 1 kg kuitua 1 ml: aan. Kovetetun betonikuituannoksen pitkäaikaisten ominaisuuksien parantamiseksi voidaan lisätä 3-10 kg / 1 m.

Eri tyyppiset tasoituskerrokset on suunniteltu lattiat, myös lämmitetty, valmistukseen, paksuus 10 - 80 mm. Vahvistus vähentää paksuuttaan, mutta samalla parantaa suorituskykyä. Lasikuitupitoisuus tässä on suurempi, ohuempi lattia, ja se voi saavuttaa jopa 1% koostumuksesta. Tällaisilla kerroksilla on lisääntynyt iskunkestävyys ja halkeamiskestävyys.

Lasikuitua lisätään myös kuivaseoksisiin ja laasteihin 0,5-2,5%: n kuivalla sekoituksella, jolloin tuote pääsee kuluttajalle. Kipsattu pinta tulee halkeamaa kestävä, iskunkestävä ja vedenpitävä, mikä on erityisen tärkeää, kun ulkoseinät on viimeistelty. On suositeltavaa käyttää tällaista kipsiä, jonka paksuus on 4 - 10 mm, käyttämällä hankainta tai pneumaattista ruiskutusta.

Lasikuitulan lisäys on osoittautunut myös betonielementtien esivalmistettujen elementtien valmistuksessa. Sisäänpääsy 1 m: iin? seosta, jossa on 2-4 kg kuitua, voit päästä eroon ongelmasta tuotteiden poistamisessa - kulmat ja äänekkäät eivät enää hajoa. Tämä myös poistaa halkeamien muodostumisen ja parantaa osan pinnan ulkonäköä. Pienille elementeille annostusta voidaan nostaa jopa 20 kg: aan 1 ml: a kohti, samalla kun eliminoidaan tavanomaisen teräsvahvistustarvetta.

Edellä olevasta voimme päätellä, että tämä tekniikka on askel eteenpäin verrattuna teräs- tai propyleenivahvikkeisiin. Suunnitelmat parantavat halkeamiskestävyyttä, kimmoisuutta, iskunkestävyyttä, kestävyyttä ja parempaa laatua.

Lasikuituvahvisteinen betoni. hakemus

Lasikuituvahvisteiset betonisovellukset.


Lasikuidulla vahvistetun betonin tekniikka antaa sinulle mahdollisuuden: absoluuttinen vapaus tilan muodostumisessa, pinnan rakenne ja rakenne, kovuus ja lujuus kuten teräs, plastisuus ja joustavuus kuten muovi, kaikki värimallit, kaikki betonilaatan painon ja paksuuden suhteen - muutamassa kertaa vähemmän kuin perinteinen julkisivubetoni tai muuraus.

Kaikki tämä on saavutettu rajoittamattomalla korroosionkestävyydellä, suojauksella auringonvalolta ja pakkaselta, ilmansaasteiden puuttumisesta ja monista muista tekijöistä, jotka todella toimivat modernissa ihmisen elintilaisuudessa.

Arkkitehtuuri, nykyaikainen lasikuitutekniikan tekniikka - tulee täysin vapaata taidetta, joka ei ole rajoitettu mihinkään muotoon, teknologiaan, kehykseen, järjestelmään ja teknisiin ja henkisiin malleihin.

Avustukset avaruuteen, sekä julkiseen että yksityiseen, niiden luovissa ja arkkitehtonisissa käsitteissä.

Lasikuidulla vahvistetun betonin käyttörakenne.

Lasikuituvahvisteinen betoni sen eduista, kuten: korkea kestävyys ja lujuus, keveys, yksinkertaisuus ja nopeus kuljetuksessa, käytössä ja asennuksessa.

Lasikuituvahvisteista betonia käytetään sellaisissa infrastruktuurin, kaupunkien ja teollisuuden osiin kuin tie- ja kiskon akustiset näytöt.

Betoni GRC (GFRC) toimii myös äänieristetylle esteenä. Tutkimukset osoittavat, että 9,3 mm: n paksuinen GRC (GFRC) -levy viivästää liikennetuloksia (taajuudet 100-3 200 Hz) 31,2 dB: llä, mikä yhdistää esteettiset ja muotoilun edut tarjoavat laajan valikoiman mahdollisuuksia suunnitella mukavia ja monipuolisia julkinen tila ympärillä maanteillä.

Lasikuituvahvisteinen betoni esittää joitain käyttökohteita:

Peitekanavat ja -kanavat sähköjohtojen, putkien jne. Varten.

Päällysteet sillat, viadukit ja tunneleissa.

Viemäröinti, hyödyllisyys (vanhojen kanavien nykyaikaistaminen).

Rautateiden ja moottoriteiden infrastruktuuri (levyt, kanavat, aidat jne.).

Sisätiloissa oleva akustiikka.

Lasikuituvahvisteinen betoni on erinomainen käytettäväksi sekä sisäisissä että ulkoisissa akustisissa huoneissa, johtuen sen suuresta tiheydestä, karheudesta ja vapaamuotoisista muodoista. Lasikuituvahvisteinen betoni on löytänyt sovelluksen monissa luokkahuoneissa, konserttisaleissa ja muissa huoneissa - esteettisille ja arkkitehtonisille sisustuksille.

Lasikuituvahvisteinen betoni on myös erinomainen akustinen näyttö, maantie ja raide ylivoimainen tai häiritsevä ääni, joka antaa kehittäjille erinomaisen mahdollisuuden koristella ja parantaa estetiikkaa uusille sijoitusyhteyksille.

Muistomerkit ja arkkitehtoniset yksityiskohdat.

Monumentteja ja arkkitehtonisia yksityiskohtia, jotka ovat lasikuidulla vahvistetun arkkitehtonisen betonin tekniikan ansiosta palauttavat julkisivulevyjen entisen loistokkuuden, kevyyden ja pienet ulottuvuudet sekä kyvyn sovittaa arkkitehtonisia yksityiskohtia täydellisesti, kaikkialla, missä aika on tuhonnut merkittävästi nykyisiä vanhoja rakennuksia. Tällainen tekniikka mahdollistaa vanhan arkkitehtuurin vanhat elementit ja yksityiskohdat toistettaessa väriltään ja rakenteeltaan niin, että uudet (lasikuituvahvisteisella betonilla valmistetut) eivät eroa toisistaan ​​kuin niiden täydellinen muoto ja jatkuva lujuus.

Maisemaarkkitehtuuri ja veistos.

Samoista syistä ja kiinteistä ominaisuuksista, joita betonilla vahvistetaan lasikuidulla, on suuri etu monumenttien restauroinnissa muihin teknologioihin verrattuna niiden rakentamisen, monumentaalisuuden ja veistoksen toteuttamiseen sekä maisema-arkkitehtuuriin, kuten jalustoihin, penkkeihin, lyhtyihin, luisteluun puistoja, roskakoriin, esteitä, leikkikenttiä jne.

Sisustussuunnittelu.

Asuin- ja liikerakennusten sisustussuunnittelussa käytetään hyvin kaupallisessa kiinteistössä käytävää konkreettista betonia, joten kaikki keramiikan elementit voidaan valmistaa lasikuitulujitetuista kylpyhuoneista, kuten kaakelilaatat, ikkunalaudat, suihkualtaat, kylpyammeet, keittiötasot ja paljon muuta. Rajoitettu tässä on vain fantasia suunnittelija.

Laatta- ja päällystyslaatat.

Lasikuituvahvisteista betonia käytetään sen hyvin kulutuksen kestävyyden vuoksi, se soveltuu myös huomattavasti raaka-aineeksi päällystyslautojen ja päällystyselementtien valmistukseen, täydellisinä vapaina minkä tahansa muodon, rakenteen, värin, ornamentin ym. Suhteen, säilyttäen samalla sen tärkeimmät edut eli painon, pienen paksuuden, suuren lujuuden ja yleisen pakkasvastuksen.

Missä käytetään lasikuitupatsaan rakentamista

Rakentamisen nopea kehitys asettaa rakennusmateriaaleihin ja teknologiaan yhä kasvavia vaatimuksia. Yksi tapa parantaa rakennusmateriaalien ominaisuuksia on lisätä sideaineita ja materiaaleja niiden koostumukseen, mikä mahdollistaa niiden ominaisuuksien merkittävän parantamisen. Yksi näistä materiaaleista on kestäviä kuituja, jotka on suunniteltu vahvistamaan lähdemateriaalia.

Näihin materiaaleihin kuuluvat mm. Teräsbetoni, joka on tällä hetkellä yksi johtavista rakennusmateriaaleista, joiden ominaisuudet kaikissa indikaattoreissa ylittävät tavallisen betonin ominaisuudet.

Betonin raudoitusta voidaan tehdä eri tavoin, joista yksi on kuitu - kestävien kuitujen vahvistaminen, joka koostuu seuraavista materiaaleista:

 • terästä;
 • synteettisiä;
 • alkali-kestävä lasikuitu;
 • tavallinen lasikuitu.

Kun perinteistä lasikuitua käytetään lujina, saadaan "lasikuitulasbetoni" (jäljempänä "SFR"), jonka tuotanto on yksinkertainen ja suhteellisen halpa.

Lasikuitulasbetonilajit ja -ominaisuudet

Kaikki SFRC: n rakenteet vahvistamismenetelmällä voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • Kuituvahvisteella - ei ole mitään muuta raudoitusta tässä materiaalissa. Kuidut voidaan sijoittaa joko tasaisesti koko rakenteen tai yksittäisten osien päälle.
 • Yhdistetyllä vahvistuksella - kun tavanomainen lanka- tai sauvavahviste on yhdistetty vahvikkeeseen, jossa lasikuidut kuidut jakautuvat tasaisesti betonin tilavuuteen.

Lasikuidun koostumus on seos seuraavista elementeistä:

 • Portland-sementti (valkoinen tai harmaa) M 500 - 700;
 • kvartsihiekka;
 • vesi;
 • lasikuitua 3 - 5% betonin kokonaismassasta.

Voidaan käyttää myös lisäaineiden valmistuksessa, jotka parantavat betonin muovaus-, esteettisiä ja suorituskykyominaisuuksia. Sulje betoni useimmiten vedellä, mutta nestemäistä lasia voidaan myös käyttää.

Jos kuitua käytetään kipsiseoksen valmistukseen, sen määrä ei tavallisesti ole yli 1-2%.

SFAC: n tekniset ominaisuudet

Valmistusmenetelmät

Yksityiseen talonrakentamiseen käytettäväksi sopivampi esisekoittumismenetelmä, kun betonin ja kuitujen komponentit sekoitetaan käsin tai betonisekoittimessa.

Teknologia on yksinkertainen:

 1. Aluksi tavallinen sementti-hiekkalaasti suljettiin sekoittimessa, jolloin tarvittava betoni olisi käytettävä tässä tapauksessa brändinä.
 2. Sitten liuokseen lisätään hienonnettuja lasikuituja ja sekoitetaan uudelleen noin 5 minuuttia.
 3. Sen jälkeen valmis sekoitetaan kiireesti, koska se kovettuu paljon tavallista betonia nopeammin. Lisäksi betonia on lävistettävä ilmakuplien poistamiseksi massasta.

Rakennustyömaalla käytetään usein pneumaattisen ruiskutuksen kaltaista menetelmää, joka vaatii erityisen pneumaattisen pistoolin, jonka rakenne mahdollistaa sementti-hiekkalaastin ja hienonnetun lasikuidun samanaikaisen levittämisen pinnalle. Tällöin seoksen komponentit sekoitetaan kirjaimellisesti niiden suuttimien ulostuloon, muodostaen homogeenisen liuoksen.

Tämän menetelmän etuna on se, että liuos valmistetaan erikseen ja kuitu jauhetaan suoraan pistooliin. Laite takaa materiaalien annostelun tarkkuuden ja nopean tasaisen sekoittamisen yhteen massaan. Laitteiden kustannukset ovat kuitenkin melko korkeat, joten sen hankkiminen yksityisessä rakentamisessa ei ole sopivaa.

Käyttöalueet

Tämän materiaalin malleja ja elementtejä käytetään laajasti eri toimialoilla.

Nämä ovat alueita, kuten:

 • rakennusten arkkitehtonisen sisustuksen elementtien luominen;
 • arkkitehti-paneeli;
 • pysyväksi muottirakenteeksi;
 • esivalmistettujen rakennusten asennuksessa;
 • kun jäljitellään luonnonkivi;
 • kipsipäällysteinä;
 • luoda meluesteitä;
 • viemärijärjestelmien, viemäriputkien ja vesikurssien tuotannossa;
 • väliseinälevyt ja itsekantavat väliseinät;
 • pienten arkkitehtonisten muotojen ja puutarhakalusteiden valmistuksessa.

Kuituvahvisteisella betonilla voit luoda ihanteellisen jäljitelmän materiaaleista, kuten travertiini, hiekkakivi, sametti, puu, luonnonkivi ja jopa pronssi. Tässä tapauksessa betoni on paljon kestävämpi kuin itse materiaalit.

Erittäin laajat mahdollisuudet arkkitehtonisen suunnittelun ja osien valmistuksessa. Tällöin voit luoda kaikki arkkitehtoniset tyylit, suuret kolmiulotteiset rakenteet, monimutkaiset elementit erilaisista koristeista.

Myös SFB: tä suositellaan käytettäviksi ohutseinämäisissä rakenteissa, joissa vaaditaan:

 • ekologinen puhtaus;
 • ilmaisukyky;
 • painonpudotus;
 • korkea crack-resistanssi;
 • vedenpitävä ja kestävä;
 • kulutuskestävyys ja suuri iskulujuus;
 • radiota läpinäkyvät ominaisuudet.

Kuljetusrakenteessa SFB: tä käytetään pysyvästi muottirakenteena siltojen ja muiden kuljetusrakenteiden valu- tuksessa. SFB soveltuu hyvin konventionaaliseen betoniin, joka on kestävä lämpötilaan ja aggressiiviseen ympäristöön.

Lasikuitulasbetonilaatikkoa voidaan käyttää vaunun vahvistetun betonilaatan pohjana sekä siltojen ja ramppien lattiaan.

Materiaalin äänieristysominaisuuksia käytetään akustiikkasäteiden ja meluestereiden luomiseen.

Myös lasikuitupetisteristä on mahdollista valmistaa suurten läpimittaisten putkien ohuita seiniä, mikä vähentää rakenteen painoa ja betonin kulutusta. Tällaiset putket, jotka sijaitsevat teiden alla, vastustavat dynaamisia kuormituksia hyvin.

SFRC: n edut ja haitat

Mikään yksittäinen materiaali ei ole samoja ansioita, joten lasikuitupetonilla on myös sen haitat.

Haitat ovat seuraavat:

 • betonin nopea asettaminen, mikä suuresti rajoittaa sen asettamisen ajankohtaa;
 • tarve poistaa ilma betonin massasta;
 • tavallista lasikuitua ei voida käyttää perustusten asentamiseen - suuri mahdollisuus betonilukemiseen, jossa materiaalin alkalinen ympäristö aktivoituu, mikä vaikuttaa haitallisesti kuidun lujuuteen. Siksi perustuksille on käytettävä erityistä alkalista kestävää lasikuitua.

Materiaalin edut ovat sen ainutlaatuisia ominaisuuksia:

 • Vetolujuus ja taivutuslujuus ovat 4-5 kertaa korkeammat kuin tavallisella betonilla.
 • Lisääntynyt pakkasenkestävyys (jopa 300 sykliä).
 • Iskusitkeys ylittää tavallisen betonin samanlaisen indikaattorin 10-15 kertaa.
 • Suuri vesitiiviys ja vastustus halkeamien muodostumiseen.
 • Hyvä tartunta tavalliseen betoniin, jonka avulla voit luoda "yhdistettyjä" rakenteita.
 • Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä, korroosiota ja mätää.
 • Houkutteleva arkkitehtoninen ilme.
 • Kyky luoda ohutseinämäisiä rakenteita, vahvuus ei ole alhaisempi kuin tavallisen betonin massiiviset elementit.

Steklofibrobeton, vaikka se on laajalti käytössä tällä hetkellä, on valtava mahdollisuus laajentaa sen soveltamisalaa.

Betoni, joka on vahvistettu lasikuidulla

Suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota sen laatuihin vaikuttaviin ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin, mikä riippuu viime kädessä rakennusten rakenteiden lujuudesta ja kestävyydestä. Monissa tapauksissa, jotta vältyttäisiin kutistumiselta ja halkeilemiselta kovettumisen aikana, lämpötilan vaihteluja ja ryömintää käytetään vahvistamisessa. Tämä on elementtien esittely edellä mainittujen ongelmien poistamiseksi, esimerkiksi metalliverkosta tai tankoista, jotka asetetaan kaatopaikalle. Tämä menetelmä on melko työläs ja vaatii asianmukaista teknologiaa, jonka rikkominen voi tehdä vahvistuksen tehottomaksi. Mutta on olemassa toinen kätevä ja kustannustehokas tekniikka - lanseeraus laastille lasikuidun vahvistavana osana, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa kovettuneen betonin laatua.

Lasikuituvahvistus auttaa välttämään halkeamia ja kutistumista.

Aineiston toiminta

Nykyään lasikuitua käytetään paitsi tunnetun lasikuidun tuottamiseen myös soveltamiseen muissa teknologisissa prosesseissa, joista toinen on lasikuitua. Kuitua leikataan kapeiksi raudoituksiksi kuiduksi. Siinä on suuri vetolujuus ja suuri kimmomoduuli, minkä ansiosta se voidaan tehokkaasti käyttää betonin ja muiden sementtilaastujen lujittamiseen. Erityisen impregnoinnin ansiosta kuitu muuttuu alkaliseksi. Tämän ominaisuuden avulla voit vastustaa voimakasta emäksistä ympäristöä, joka muodostuu Portland-sementin hydraation aikana. Liuoksen sekoittamisprosessissa lisätty kuitu ei liukene, vaan hajoaa yksittäisiin kuituihin ja tulee täysin näkymättömäksi tuotteessa. Lasikuitu tiheys on lähellä betonin tiheyttä, joten se ei sakkaa eikä se kellua pintaan, vaan se jakautuu tasaisesti koko seokseen.

Lasikuituvahvisteisen betonin lujuus.

Jos rakenteessa tapahtuu kutistumisen tai kuormituksen seurauksena murtuma, kaikki vetojännitykset siirretään kuituihin ja ne eivät rikkoudu suuren vetolujuudensa vuoksi. Tämä estää halkeamien avautumisen ja korkean pituussuuntaisen joustavuuden vuoksi minkäänlaisia ​​halkeamia ei esiinny, koska kuidut vetävät itseensä vetovoimaa ja kestävät sitä riittävästi. Optimaalisen kuitujen tuomiseksi vahvistettavaan seokseen miljoonia tasaisesti jakautuneita kuituja tarjoavat tehokkaan vahvistamisen ja yrittävät muodostaa kaikki halkeamat pysäyttävät nämä kuidut. Tämän tekniikan käyttö parantaa myös tuotteen pinnan laatua, sen joustavuutta, iskunkestävyyttä, puristusta ja kitkaa.

Käyttöalueet

Koska lasikuituvahvisteiden laatu on parantunut, sen käyttö on suosittua monissa rakennustöissä.

Ensinnäkin tämä lisätään valmiiseen seokseen niiden ominaisuuksien parantamiseksi. Seosta sekoitettavan reseptin muuttamatta voit lisätä 0,6-1 kg kuitua 1 m³: a kohti. Kovetetun betonin pitkäaikaisten ominaisuuksien parantamiseksi kuidun annosta voidaan lisätä 3-10 kg / m³.

Eri tyyppiset tasoituskerrokset on suunniteltu lattiat, myös lämmitetty, valmistukseen, paksuus 10 - 80 mm. Vahvistus vähentää paksuuttaan, mutta samalla parantaa suorituskykyä. Lasikuitupitoisuus tässä on suurempi, ohuempi lattia, ja se voi saavuttaa jopa 1% koostumuksesta. Tällaisilla kerroksilla on lisääntynyt iskunkestävyys ja halkeamiskestävyys.

Lasikuitua lisätään myös kuivaseoksisiin ja laasteihin 0,5-2,5%: n kuivalla sekoituksella, jolloin tuote pääsee kuluttajalle. Kipsattu pinta tulee halkeamaa kestävä, iskunkestävä ja vedenpitävä, mikä on erityisen tärkeää, kun ulkoseinät on viimeistelty. On suositeltavaa käyttää tällaista kipsiä, jonka paksuus on 4 - 10 mm, käyttämällä hankainta tai pneumaattista ruiskutusta.

Lasikuitulan lisäys on osoittautunut myös betonielementtien esivalmistettujen elementtien valmistuksessa. Otettuaan 2 - 4 kg kuitua 1 m³: n seoksesta, voit poistaa ongelman poistamalla tuotteet - kulmat ja äänekkäät eivät enää irrota. Tämä myös poistaa halkeamien muodostumisen ja parantaa osan pinnan ulkonäköä. Pienille elementteille annostusta voidaan nostaa jopa 20 kg / m 3 ja tavallisen teräsvahvikkeen käyttö eliminoidaan kokonaan.

Edellä olevasta voimme päätellä, että tämä tekniikka on askel eteenpäin verrattuna teräs- tai propyleenivahvikkeisiin. Suunnitelmat parantavat halkeamiskestävyyttä, kimmoisuutta, iskunkestävyyttä, kestävyyttä ja parempaa laatua.

Lasikuitubetoni mitä se on

Lasikuitupeton ominaisuudet ja ominaisuudet

Betoniin liittyviä tuotteita ja rakenteita käytetään nykyään kaikkialla. Samaan aikaan uusi aika edellyttää uusien rakenteellisten ja komposiittimateriaalien käyttöönottoa uuden teknologian yhteydessä.

Tässä tapauksessa on usein mahdollista luoda "uusia materiaaleja edellisestä". Betoniin tämä tehdään vahvistamalla. Täyteaineella voit saada uuden materiaalin, joka taloudellisilla indikaattoreilla ja lujuusominaisuuksilla ylittää tavallisen betonin.

Metallien, mineraali- ja orgaanisten täyteaineiden tunnetaan - jatkuvien säikeiden muodossa (verkot, kankaat ja muut samankaltaiset valssatut materiaalit) tai lyhyiden kuiturakenteiden muodossa. Betonin kuitujen vahvistaminen aiheuttaa uutta materiaalia - kuitumateriaalia.

Tällä hetkellä käytetään kolmea lujittavaa kuitumateriaalia:

 • Kuitu lasi;
 • Teräskuitu;
 • Synteettisistä kuiduista valmistettu kuitu;

Lasikuituletku - SFB (lasikuitupohjainen betoni - GRC, eng.).

Kun se lisätään alkalikestävien lasikuituosien hienojakoiseen betoniin (betonimatriisiin), saadaan komposiittimateriaali - lasikuitulasbetoni, jossa lasikuitu jakautuu tasaisesti tuotteen tai sen yksittäisten osien (vyöhykkeiden) tilavuuden yli.

Lasikuitupeton tekniset ominaisuudet:

Arvojen rajat

- ehdollinen raja-arvo 28-70 kg / cm²
- vahvuus 70-112 kg / cm ²

(600-1200) • 10-5 tai 0,6-1,2%

- kerrosten välillä 35-54 kg / cm²
- kerroksittain 70-102 kg / cm ²

Betonin korkeampi palonkestävyys

Tulenkestävä materiaali (palamisnopeus)

125 Hz
250 Hz
500 Hz
1000 Hz
2000 Hz

27 dB
30 dB
35 dB
39 dB
40 dB

Huomautus: käännös kg / cm2 MPa: g x kg / cm2 = MPa = 10 x kg / cm2.

Betoni ja vahvistavat kuidut toimivat yhdessä, koska on tartunta koko kuidun pinnalla. Tällaisen valtavan betoni- ja kuitumateriaalin ansiosta koostumusmateriaalin laadullisesti uusia ominaisuuksia, joita kutsutaan lasikuitulasiksi tai lasi-sementiksi, muodostetaan.

SFC: n avulla voidaan vähentää rakennuskustannuksia, vähentää työvoimakustannuksia, lisätä rakennusten rakenteiden luotettavuutta ja kestävyyttä.

Epäpuhtaus lujittaa ajoittain lisää betonin lujuusominaisuuksia ja parantaa myös rakenteiden suorituskykyominaisuuksia: dynaamisuutta, lämpötilaa ja kosteutta, kulumista, hankausta jne.

Tavoitteidensa mukaan lasikuidusta valmistetut tuotteet on jaettu rakenteellisiin, koristeellisiin, vedeneristys- ja erikoistehosteisiin.

Päävivut tarvittavien parametrien saamiseksi SFC-tuotteista ovat:

 • raudoituksen prosenttiosuus (kuinka monta kiloa lasivillaa käytettiin 1 kuutiometriin betonia);
 • kuitujen pituus (lyhyiden kuitujen ja pitkien kuituelementtien yhdistelmät ovat mahdollisia);
 • valmistusmenetelmät ("roiskuminen tai esiseos" tai niiden yhdistelmä).

Lasikuitupetonilla on erittäin korkeat tekniset ominaisuudet, kun muodostetaan tuotteita, jotka ovat käytännöllisesti katsoen halutun muotoisia, mitä tahansa geometriaa, mitä tahansa helpotusta tai mitä tahansa tekstuuria.

SFB-tekniikka antaa arkkitehdille tehokkaan työkalun ideoiden kääntämiseen, koska plastisuus, kyky siirtää pinnan helpotus sekä kevyisyys (SFE: n ohutseinämäiset tuotteet, eli matala massa), eivät voi kilpailla mihinkään muuhun materiaaliin.

Alustalla kestävästä lasikuidusta valmistetulla kuitupäällyksellä on suuri taivutus- ja vetolujuus sekä suuri iskulujuus ja kimmoisuus.

Lasikuitulasseja halkeamiskestävyyteen, murtumiskestävyyteen, pakkasvasteeseen, veden kestävyyteen, palonkestävyyteen on useita kertoja suurempi kuin tavallinen betoni.

Lasikuitupeton valmistus vaatii SFRC: n erikoislaitteiden käyttöä. Nämä ovat NST-yrityksen kiinteitä komplekseja SC-45. SC-45: n tehtävänä on käyttää paineistettua sementtilaastia erityiseen pneumaattiseen pistoolisuihkimeen, jossa kuitu leikataan halutun pituisen palan päälle, kaadetaan, sekoitetaan liuokseen ja ruiskutetaan muottiin paineen alaisena. Tähän mennessä SFRC: n laitteistoa edustaa 2 erilaista kompleksia: gerotor- ja peristalttiset pumput.

Lasi-betonin rakenteet vahvistusmenetelmällä jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Kuituvahvikkeella - käytetään vain lasikuitua;
 • Yhdistetyllä vahvistuksella - lasikuitua käytetään yhdessä teräsvahvistuksessa.

SFRC: n tuotteiden paksuus on pääsääntöisesti 6... 10 mm ja enintään 20... 30 mm, joten materiaalien kustannukset ovat vähäiset. Rakennustyömaalla yksi lasikuitumateriaalien tärkeimmistä eduista on, että niiden lujuusominaisuudet eivät ole raskas, eikä niiden paino ole suuri.

Lasikuitupeton seinien päällystepaneelit vanhan jälleenrakentamiseen ja uusien rakennusten rakentamiseen mahdollistavat yksinoikeuden ja kauniin julkisivun. Koristeellinen betoni antaa rakennuksille viihtyisän ja mukavan ulkonäön.

Aikaa ei ole tällaisen julkisivun kohteena: jopa 50 vuoden kuluttua se pysyy samana: se ei repeä, se ei romahda. Jos ulkoisen vaikutuksen vuoksi julkisivuelementti on mekaanisesti vaurioitunut, se voidaan aina korvata samalla tavalla (tänään mahdottomia erottaa SFB-tuotteet ja 10 vuotta yhden muodon).

SFB pitää täydellisesti lämpötilanlaskuja ja tuntuu hyvältä alhaisissa lämpötiloissa. NST-yhtiö toimitti SC-45-kompleksit Chukotkalle, jossa niitä käytettiin koulujen rakentamisessa. Suojaava SFR-kipsi levitettiin polyuretaanivaahdon lämpöeristykseen. Miksi? Julkisivut, joissa käytetään tavanomaisia ​​sementtilaastareita, ovat jo vuoden kuluttua tuhoutuneiksi, eivätkä ne kestä 50 asteen pakkasia.

Tärkeä lisäys paneeliin voi toimia antiikkiesineinä rakennusten restauroinnin ja jälleenrakennuksen aikana. Myös lasikuitulasbetoni on välttämätön ikkunoiden aukkojen luomiseksi, jolloin muodostuu portiot, reunukset, aurinkosuojaimet jne.

Kuitusementti on erinomainen materiaali erilaisiin kattorakenteisiin. Ne voivat jäljitellä perinteisiä kateaineita, kuten liuskekiveä, keraamisia laattoja. Mutta toisin kuin heillä, se ei ole hauras eikä raskas. Sen kiinnittämistä varten käytetään tavallisia liuskekiilejä ilman esiporausreikiä, koska lasikuitulasbetoni on kestävä ja ei halkeile, kun se kiinnitetään.

Steklofibrobetonilla on tärkeä rooli urbaanien virkistysalueiden suunnittelussa, rakennuskohteiden esteettisellä puolella ja pienillä arkkitehtonisilla muodoilla. Sitä voidaan käyttää maalauksellisten koristelampien, suihkulähteiden, penkkien, kukkatyttöjen, kaiteiden, kioskien jne. Järjestämiseen. Lasikuitupeton pienet arkkitehtoniset muodot ovat houkuttelevampia, koska lasikuitupäällyste mahdollistaa minkä tahansa muodon, helpotuksen ja pintakäsittelyn yhdistämisen ympäröivään maisemaan. Kipsipäällysteet käytettäessä lasikuituvahvisteista betonia ovat erittäin lujat ja korkea krakkauksen ja hilseilyn kestävyys.

Lasi-sementti on erittäin kestävä kemikaaleille, mukaan lukien kaupunkien saastuminen ja suolaliuokset. SFRC ei ruostu, ei murskata, ei syövytä eikä polta. Tämän vuoksi monimutkaisten kokoonpanojen tuotteita, joita käytetään maa- ja vesirakennustöissä moottoriteiden, siltojen, ylituotantojen, tunneleiden, kaiteiden ja meluestereiden rakentamisessa, voidaan valaa kuitupitoisesta betonista.

Nämä elementit voivat olla varsin pitkiä, ja niiden paino on pieni. Lisäksi lasikuitulasbetoni tarjoaa korkeamman suojan teräsvahvistukselle ja korkeammalle kloridien läpäisykyvyn kuin samanpaksuisen betonin.

Kaasu-, viemäröinti- ja kastelukanavien elementtejä voidaan käyttää myös kiinteinä muottirakenteina. Tässä tapauksessa lasikuitutekniikan elementit asennetaan paikalleen ja kaadetaan sitten betonilla, kun taas lasikuitupeton tehtävänä on muodostaa kanavan sisäinen profiili sileällä pinnalla ja poistaa monimutkaisten väliaikaisten muottien käyttö.

Kuitusementti on erinomainen materiaali kanavien ja vesiputkien elementtien valmistukseen, koska pitkä ja kevyt segmentti voidaan saada siitä, kun taas lyhyet ja raskaat elementit valetaan tavallisesta betonista. Tämä on erittäin tärkeää, koska putken painon pienentäminen helpottaa työtä vedenpoisto- ja kastelujärjestelmien rakentamisessa karkealle maaperälle.

Lasikuitupetonia voidaan käyttää myös suurien halkaisijoiden putkien valmistukseen. Se on vahvistettu sekä hienonnetuilla että alkali-kestävillä lasikuituverkoilla. Putken seinämän pieni paksuus ja kytkentäliitosten puuttuminen mahdollistavat ojan koon pienentämisen ja täytön määrän. Putkilinjoja voidaan laskea teillä, joilla on suuri kuljetuskuormitus, koska lasikuitulasbetoni on kestävä ja sen lujuusominaisuudet ovat suuret.

Lasikuituvahvisteisen betonin ominaisuudet ja ominaisuudet

Nykyaikaiset arkkitehtoniset ja design-ideat edellyttävät uuden sukupolven materiaaleja - vahvoja, kevyitä, kestäviä ja ympäristön kannalta haitallisia.

Siksi betoniraudoitustekniikkaa on laajasti otettu käyttöön, mikä mahdollistaa uuden sukupolven raudoitetun betonin (SFB) valmistuksen.

Itse rakennusalalla on jo pitkään käytetty betonia, mutta tällä materiaalilla on pieni vetolujuus, puristus ja muovaus ajan myötä putoavat usein tai seinämä on peitetty halkeilla.

Betonin ja lujittavan verkon yhdistelmä voi osittain ratkaista tämän ongelman, mutta metallin vahvistaminen lisää huomattavasti rakenteen painoa ja kuormitusta säätöön.

Kuituvahvistustekniikka mahdollistaa sellaisten materiaalien tuottamisen, jotka ovat energiaa ja taloudellisia parametreja huomattavasti suurempia kuin erityiset. Siksi kuitubetonia käytetään usein rakennusten rakentamisessa ja julkisivujen suunnittelussa.

Betonimateriaalin vahvistaminen lasikuitufilamentilla merkittiin aluksi sellaisen materiaalin, kuten lasikuituvahvisteisen, tuotannon aloittamisen kanssa.

SFB: lle on ominaista suuri lujuus ja joustavuus, sekä kevyt että kestävä. Tämä on syynä siihen, että raudoitettua betonia käytetään laajasti rakennusten rakentamiseen ja viimeistelyyn eri tarkoituksiin.

SFF: n avulla voit pidentää rakenteen käyttöikää, mikä lisää merkittävästi sen kapasiteettia.

Materiaalin joustavuudesta ja keveydestä johtuen kaikki arkkitehtoniset ideat voidaan toteuttaa. Tämän vuoksi rakennuksen lisäksi on suositeltavaa käyttää vahvistettua lasikuitua julkisivujen viimeistelyyn ja viimeistelyyn.

Betonin lujittaminen lasikuidulla ei ainoastaan ​​lisää materiaalin lujuutta vaan myös parantaa sen ominaisuuksia.

Siten lasikuituvahvisteinen betoni on kestävä korkeaan kosteuteen, lämpötilan vaihteluihin, mekaaniseen rasitukseen ja korroosioon. Tämä materiaali, joka on koristeltu tämän materiaalin avulla, säilyttää esteettisen ulkonäön ja kirkkauden.

Lasikuitua käytetään monilla rakennusalueilla, ja siksi se on sovelluksen mukaan luokiteltu seuraaviin tyyppeihin:

 • rakenteellisesti - käytetään suoraan rakennusten rakentamiseen;
 • koristeellinen - koristella julkisivuja ja luoda arkkitehtonisia elementtejä;
 • Erityisesti - erikoiskäsittelyyn.

Koostumusominaisuudet

Kuten yllä mainittiin, GRC: n perusta ovat tavallisen betonihiekan, portlandsementin ja veden valmistukseen tarvittavat ainesosat lasikuitua lisäämällä, rakenne, pituus ja sisältö vaihtelevat materiaalin valmistusmenetelmän ja käytön mukaan.

Tavallisesti 3-5% lasikuitua lisätään betonilieteeseen.

Betoni yhdistettynä lasikuituihin muodostaa täysin uuden rakenteen ja materiaaliominaisuudet, joiden teho tarjoaa suuren tartuntapinnan, joka saavuttaa 50 000 neliömetriä.

Lasikuituvahvisteisen betonin ominaisuudet

Materiaalien ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka ovat suosittuja erilaisten rakennus- ja viimeistelytoimien parissa, mikä mahdollistaa paitsi korkealaatuisten ja pitkäaikaisten tulosten saavuttamisen myös mahdollisen monimutkaisuuden nykyaikaisen arkkitehtonisen ajatuksen toteuttamiseksi.

Määritelmät, ominaisuudet ja ominaisuudet

Materiaalilla on seuraavat ominaisuudet:

 • ympäristöystävällisyys ja turvallisuus;
 • veden kestävyys ja palonkestävyys (K-0);
 • mahdollisuus rakennusten rakentamiseen ja viimeistelyyn seismisesti vaarallisilla alueilla;
 • hyvä tartunta tavalliseen betoniin;
 • vastustuskyky lämpötilan muutoksille ja kosteudelle;
 • mekaanisten ja kemiallisten rasitusten, korroosionkestävyys;
 • korkea äänieristys;
 • plastisuus, mahdollisuus toteuttaa rohkeita arkkitehtonisia ratkaisuja.

Lujitettujen teräsbetonilasikuitujen käyttö julkisivujen koristeluun mahdollistaa ainutlaatuisten visuaalisten vaikutusten saavuttamisen: materiaali on hyvin esteettistä ja sopivan käsittelyn avulla rakenteiden läpinäkyvyys on mahdollista.

Materiaalia voidaan käyttää joko levittämällä väriaine valmiin rakenteen pintaan tai sumuttamalla maali suoraan betoniseokseen. Näin voit luoda epätavallisia ja monipuolisia visuaalisia tehosteita.

Lasikuituvahvisteisen betonin edut

Materiaalille on ominaista voimakas lujuus ja kestävyys erilaisiin vaikutuksiin sekä joustavuus ja yksinkertaisuus.

SFF-tuotteiden paino on useita kertoja pienempi kuin tällaisten raudoitettujen betonirakenteiden massa. Tämä voi vähentää merkittävästi tavaroiden kuljetuskustannuksia ja helpottaa niiden asennuksen prosessia, mikä vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Lasi-lasikuituvahvistuksella voit luoda eri muotoisia tuotteita, joihin kuuluvat rohkeimmat arkkitehtoniset ideat, tyylikkäät ja esteettiset.

SFB: n ainutlaatuisuus on siinä, että metallirakenteiden tarvetta ei tarvita, mikä mahdollistaa rajattoman määrän muotoja.

Betoniin verrattuna SFF: llä on viisi kertaa taivutus- ja venytysvoima. Lasikuitubetoni on kestävämpi iskut ja mekaaninen rasitus, vesi ja kylmä vastustuskyky.

SBS: n etuja julkisivuissa:

 • levyjen helppous, kyky luoda kaikki muodot ja kokoonpanot;
 • lisääntynyt materiaalin lujuus, halkeamiskestävyys;
 • kyky jäljitellä erilaisia ​​materiaaleja ja kuvioita;
 • paneelien kestävyys, väriaineen kestävyys ja esteettisen ulkonäön pitkäaikainen säilyttäminen;
 • vastus haitallisista ulkoisista tekijöistä;
 • metallirakenteiden SFF-rakenteiden valmistuksessa niitä ei käytetä tai niiden käyttö on mahdollisimman vähäistä;
 • ympäristönsuojelu.

Kun käytät lasikuitua, tulee ottaa huomioon useita sävyjä.

Ensinnäkin aine nopeasti muodostuu nopeasti, kun sitä käytetään, ja tämä tarkoittaa, että se vaatii tiettyä taitoa ja nopeutta.

On myös huomattava, että materiaali on herkkä emäksille, joten joissakin tapauksissa, esimerkiksi perustamalla pohjat, on käytettävä lasikuitua, joka on resistentti emäksisille väliaineille.

hakemus

Lasikuituvahvisteisen aineksen ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten muovattavuus ja lujuus, mahdollistavat ohuiden, kevyiden ja epätavallisen voimakkaiden tuotteiden valmistuksen materiaalista.

SFF-rakenteen avulla voit simuloida erilaisia ​​materiaaleja, joilla on kaikki rakenteet. Siksi lasikuitubetonia käytetään kaikkialla maailmassa asuinrakennuksissa julkisivujen rakentamiseen sekä monilla muilla aloilla.

Materiaalia käytetään seuraavilla alueilla:

 • rakennusten arkkitehtonisten osien luominen;
 • katto- ja kipsituotanto;
 • parvekkeiden tuotanto;
 • viimeistely julkisivu;
 • vesi- ja äänieristyksen sijoittaminen;
 • putkien, saniteettielementtien, keräily- ja vesiputkien rakentaminen;
 • maisemasuunnittelu ja sisustustilat.

Yleisimpiä betonipinnoille ovat betonilasikuitu.

Tätä tarkoitusta varten tehdään ohuita siipiä, joiden paksuus ei tavallisesti ole yli kymmenen millimetriä. Myös SFB: ltä valmistetut kaarevat koriste- ja veistokselliset elementit, sarakkeet, kipsi, pilasteri ja sarveiskalvo. Materiaali sopii erinomaisesti projekteihin, jotka eivät ole standardin mukaisia ​​rakennuksia.

Lasikuitupetoni tuottaa usein päällekkäisyyttä, mikä vähentää tukirakenteiden ja säätiöiden kuormitusta, mikä on erityisen tärkeää monikerroksisten rakennusten rakentamisessa.

SFB on välttämätön materiaali niille, jotka arvostavat muotojen omaperäisyyttä ja rakenteiden monimutkaisuutta, vakautta, turvallisuutta ja luotettavuutta.

Jätä kysymyksesi tai lähetä meille tietoja palautelomakkeella

Etusivu »Fibrosteklobeton - valmistus, asennus

Fibrosteklobeton - tuotanto, asennus

Rakentamisen nopea kehitys kahdennenkymmenennen vuosisadan aikana aiheutti innovatiivisten teknologioiden pohjalta syntyvien progressiivisten materiaalien syntymisen. Niinpä oli fibrotekniikka tai tarkemmin lasikuitulasbetoni.

Ilmainen neuvonta ja kustannuslaskenta juuri nyt!

Betonivahvike lasikuitu

Betonirakenteen luominen, joka on vahvistettu metalliristikkona tai sauvalla, laajensi huomattavasti arkkitehtien kykyä.

Se on kuitenkin lyhytikäinen ja hyvin resursseja vaativa. Näillä vikoilla ei ole materiaalia, joka saadaan betonikuitulujitteella, jossa synteettiset tai lasikuitupetokset ovat kuituja.

Materiaalin nimi heijastaa komponentteja, jotka sisältyvät sen koostumukseen.

Mikä on lasikuitumateriaali?

Joskus sitä kutsutaan fibrosteuklobetoniksi, mutta useimmat asiantuntijat haluavat eri sanajärjestys:

* Lasi - tämä sana tarkoittaa materiaalissa olevan lasikuidun käyttöä;

* Fiber - sana tarkoittaa, että materiaali on kuitua;

* Betoni - peruskomponentin nimi koostumuksessa (hienorakeinen betoni)

Tuloksena oleva sana lasikuitupetoni on yleisin rakennusteollisuudessa.

Materiaalin lyhennetty nimi on SFRC. Jos materiaalia kutsutaan fibrosteklobetoniksi, FSB: n lyhenne on sama kuin toisen profiilin valtionorganisaation nimi.

Uuden materiaalin edut

Sitä ei kutsuta materiaaliksi - SFC tai fibrosteklobeton, tärkeintä - se on sen ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Lukuisat laboratoriotestit ja käytännön tutkimukset ovat osoittaneet huomattavaa lisäystä SFRC: n eri rakenteellisten elementtien vetolujuudesta, taivuttamisesta ja puristamisesta.

Sen kilpailuetuista tulisi huomata:

* Isommalla iskulujuudella

* Erinomainen lämmönkestävyys

* Vedenkestävä ja vedenpitävä

* Luotettavuus ja pitkä käyttöikä

Kaikkien asiantuntijoiden huomioi lasikuitulasbetonin koristeominaisuudet ja sen ulkoinen ekspressiivisyys.

Materiaali voidaan antaa haluttuun muotoon, toistaa pienimmän yksityiskohdat koriste-elementtien helpotuksesta. Yritys "Rococo" on kehittänyt teknologian, jonka avulla SFB: llä voi olla pintakäsittely ja erilaiset värisävyt. Tämä laajentaa laajalti sen käyttöaluetta ja avaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia arkkitehtisuunnittelun asiantuntijoille.

On osoitettu, että fibroseklobotoni vähentää rakentamisen kustannuksia.

Materiaalin kulutus vähenee verrattuna julkisivukiviin 80%. Valmiiden arkkitehtonisten elementtien pienempi paino vähentää merkittävästi kuljetuskustannuksia.

Brittiläisten asiantuntijoiden mukaan SFB on 60% enemmän "hyödyllistä" ympäristölle kuin etukivelle ja muille perinteisille materiaaleille.

Lasikuitupetonia käytetään laajalti rakennusten koriste- ja rakenneosien tuottamiseen, maisemasuunnittelun pieniin arkkitehtonisiin muotoihin, kaduille ja neliöille tarkoitettuihin tuotteisiin (lampposts, penkit, koriste-maljakoita ja uurnat).

Lasikuitubetoni

Etupaneeli lasikuitupohjaisesta betonista. Ominaisuudet, valmistus, tekstuurit ja kustannukset.

Lasikuitupetoni (SFB) on johtava materiaali julkisivujen koristeluun liittyvien arkkitehtonisten elementtien valmistuksessa.

Nykyään kiinteistöjen ansiosta lasikuitupetonilla on moitteeton maine rakentamisessa ja arkkitehtuurissa. Seuraavassa on kuvaus lasikuitumateriaalin ominaisuuksista, selvitä sen kustannukset, asennusominaisuudet ja muut hyödylliset tiedot.

Mikä on valmistettu lasikuitupohjaisesta betonista?

1. Lasikuitupetonissa on vain kaksi pääkomponenttia - tämä on vahvaa valkosementtiä ja tämän raaka-aineen toimittaja on erittäin tärkeä tässä, koska nämä komponentit määräävät lujuuden ja kestävyyden.

Lasikuitubetoni: mitä se on?

Yrityksemme ostaa SFRC: n raaka-aineita vain luotettavilta ja luotettavalta toimittajalta, minkä ansiosta voimme taata tuotteidemme laadun.

2. Toinen pääkomponentti, joka antaa lisää kestävyyttä ja joustavuutta SSC: n materiaalille, on alkalista kestävää vahvistavaa lasikuitua.

Lasikuitua ruiskutetaan erikoislaitteella - "pistoolilla", korkealla paineella sementtiseoksen kanssa, joten tuloksena olevan osan vahvuus tulee erittäin korkeaksi. Yhdistämällä nämä komponentit saamme erittäin kestävän, kevyt, yksinkertaisesti tarpeeksi asentaa moderni arkkitehtoninen materiaali.

Saadakseen mielenkiintoisia väri- ja tekstuureja, sementtitäyteaineita lisätään sementtiseokseen - kvartsihiekka, marmoripihdit, dolomiitti jne.

Kun epäpuhtauksia lisätään valkeaan sementtiin, käytetään mittasuhteita odottamalla, että SFR: n lopullinen arkkitehtoninen materiaali ei menetä teknologisia ominaisuuksiaan. Siten on helppo jäljitellä luonnonkiven sävyä ja rakennetta vähentäen merkittävästi materiaalikustannuksia verrattuna luonnonkiviin. Lasikuitulasbetonin kustannukset kirjataan hieman myöhemmin.

lasikuitu

Vähittäishinta

Tuotekuvaus

Lasikuitua käytetään laajalti vaahtobetonin, hiilihapotetun betonin ja muun solukerroksen, laastareiden valmistuksessa, esivalmistettujen vahvistamattomien tuotteiden valmistuksessa sekä perinteisessä vahvistamisessa.

Tavaroiden pakkaaminen

Maksutavat

Toimitusmenetelmät

* Vähittäishinta on ilmoitettu sisältäen arvonlisäveron ja pakkauksen. Alennukset ovat voimassa ostettaessa 100 kilogrammalta tuotteita ja tavallisia asiakkaita.

Varoitus! Yksinoikeus hinta hienonnettu lasikuitu - 99 ruplaa per 1 kg.

Tarkoitus ja soveltaminen

Miksi lasikuitua lisätään betoniin? Yleisesti tunnustetaan, että tavanomaiset betoniseokset altistuvat muovisen kutistumiselle asettamisvaiheessa, mikä johtaa pääsääntöisesti halkeamien ja mikrohiukkasten muodostumiseen ja siten vaikuttaa betonin kestävyyteen. Tämä ongelma voidaan tehokkaasti ratkaista lisäämällä suhteellisen pieni määrä lasikuitu betoniin: hienoimmat ja erittäin dispergoituvat lasikuidut kykenevät estämään betonin kovettumisen varhaisessa tai muovaisessa kovettumisvaiheessa. Se myös poistaa kevyiden teräsvahvisteisten silmien käytön ja välttää kaikki niiden käyttötarkoitukseen ja asennukseen liittyvät haitat halkeilun kaltaiseksi.

Edut ja ominaisuudet

Betoni lujitetulla lasikuidulla

Se ei ole vain kustannustehokas ja helppokäyttöinen, mutta sillä on myös huomattavasti korkealaatuisempi pinta karkaistussa tilassa ja sen lujuusominaisuudet ovat suuremmat, kuten iskunkestävyys lisääntynyt.

- betonista valmistettujen tuotteiden ja rakenteiden vetolujuuksien halkaisun ilmaiseminen,
- kutistumis- ja liukukanta,

ja myös nostaa:

- vedenpitävyys
- pakkasvaste
- kulutuskestävyys
- betonimatriisin iskusitkeys.

Suositukset käytöstä

Betonialueet lasikuitua lisäämällä

Betoniastiat

Betonimateriaalit voivat olla eri tyyppisiä, alkaen betonilattian ohuimmista (10 mm) viimeistelykerroksista huomattaviin paksuuskerroksiin (enintään 80 mm), joihin lämmityselementit ovat upotettuina. Kaikissa tapauksissa lasikuituvahvisteiset tasoitteet, joilla on suurempi iskulujuus ja halkeamiskestävyys, sijoitetaan ohuempaan kerrokseen kuin säännölliset (vahvistamattomat) tasoitteet, mutta samalla parantavat suorituskykyä. Lasikuitupitoisuus voi olla varsin korkea (1%) ohuimmilla kerroksilla ja paksumpia kerroksia lisätään lasikuitua 1-1,5 kg / 1 kuutiometri betoni.

Hyödykkeiden betoniseokset

Jotta voidaan hillitä halkeilua alkupe- räisestä muovikudoksesta ja yleinen parannus betonin suorituskykyominaisuuksilla, lasikuidulla on haluttu vaikutus, kun tavanomaisiin betoniseoksiin lisätään 0,6 kg / 1 kuutiometri, muuttamatta mix-reseptiä. Lasikuidun tärkein etu on se, että sen annostusta voidaan lisätä ilman minkäänlaisia ​​kielteisiä vaikutuksia 3,5-10 kg: n tasoon kuutiometriä kohden, ja tämän annoksen avulla kovettuneen betonin pitkäai- kaiset ominaisuudet paranevat.

Kuivat sekoitukset ja laastarit

Kipsilevyjen vahvistaminen lasikuidulla saavuttaa suurimman vaikutuksen annoksella 0,5 - 2,5%. Kun tällaista kipsiä käytetään pneumaattisella ruiskutuksella tai 4-10 mm paksuudelta, viimeistelty kipsi tulee paljon kestävämpi ja halkeamankestävä, sen vedenkestävyys paranee merkittävästi tavanomaisiin sementti-hiekkalevyihin verrattuna. Lasikuituvahvisteisia kipsiä käytetään myös seinien rakentamisessa, jotka on kuivattu seinälohkoilta sekä ulkoseinien eristämiseen. Useimmissa tapauksissa lasikuitu kuivataan sekoittu- malla kipsiseoksen muiden osien kanssa, joka toimitetaan lopullisen kuivaseoksen muodossa rakennustyömaalle.

Air sijoitettu betoni

Lasikuidun lisääminen jopa 1%: n mittasuhteisiin seoksen kokonaispainoon kasvattaa suihkuttamalla levittämällä suhteellisen ohuiden pinnoitteiden halkeamiskestävyyttä ja iskulujuutta verrattuna perinteiseen betoniseokseen. Lasikuitulujitusta voidaan yhtä hyvin käyttää sekä kuivassa että märässä juoksutuksessa. Lasikuidun tärkein etu verrattuna muihin kuitutyyppeihin on kuitujen vähentynyt rebound ja sen menetykset pneumaattisen ruiskutuksen aikana sekä täysin turvallinen betonipinta, joka on saatu putkesta, mikä ei vaadi mitään suojaavaa viimeistelykerrosta.

Esivalmistettu betoni

On suositeltavaa lisätä lasikuitu pieniin määriin ja betonielementtien ja rakenteiden valmistukseen. Esimerkiksi esivalmistettujen teräsbetoniseinien julkisivupaneeleiden tai maanrakennusteknisten rakenteiden valmistuksessa lisätään vain 2-4 kg lasikuitua kuutiometriä kohti konkreettista, mikä eliminoi halkeilua ja ongelmia reunusten ja tuotteiden kulmien purkamisessa niiden purkamisen yhteydessä ja parantaa merkittävästi niiden ulkonäköä ja pintakäsittelyn laatua. Suuremmat annokset, esimerkiksi 20 kg kuutiometriä kohti betonia, lasikuitu voi olla ainoa vahvistuselementti (ilman tavallista teräsvahvistusta) pienissä esivalmistetuissa elementeissä, kuten säiliöissä ja kanavissa.

Yleensä lasikuidulla on suuri kyky muodostaa (eli hajota sisään) enimmäismäärän yksittäisiä monofilamentteja, joista kullakin on suuri kimmomoduuli. Niinpä 1 kiloista 13 cm: n pituista alkalista kestävää lasikuitua muodostuu yli 150 miljoonaa elementäärikuitua, joiden halkaisija on 13 mikronia. Kuvasuhde tässä tapauksessa on 1000.

kulutus

Alkali-kestävää lasikuitua lisätään tavallisesti tavanomaisiin betoni- ja vaahtobetoniseoksiin 0,9-1,2 kg / m3. Kuidun pitoisuus voi olla suurempi, jotta lujuusominaisuuksia lisätään ja tuotteiden laatua parannetaan.

Lasikuituhinta on listattu hinnastossa, alennukset riippuvat tilavuudesta, toimitus on mahdollista.

Lisätietoa tuotteesta

Lasikuitujen (lasikuitu) myynti tapahtuu Dzerzhinskyn varastolta (500 m päässä Moskovan Ring Road). Voit ostaa lasikuitua ensin tilauksen puhelimitse: (495) 662-89-92 tai (495) 662-49-93