Betoni raunioista ja sementistä ilman hiekkaa

Sementti + hiekka + vesi = betoni. Tämä kaava tunnetaan myös niille, jotka eivät ole koskaan työskennelleet rakennusalalla.

Itse asiassa kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Jotta korkealaatuista betonia voidaan valmistaa, on pidettävä mielessä muutamia betoniseoksen ominaisuuksia. Sekä sementti että hiekka seoksen koostumuksessa eivät ole täyteaineita, vaan täyteaineita.

Aloitetaan karkealla paikkamerkillä. Sillä ei ole väliä, mitä laitat sementtimassaan, varsinkin kun on olemassa monenlaisia ​​karkeita aggregaatteja. Karkeiden karkeiden kappaleiden koko vaihtelee 5-150 millimetrin välillä, mutta kappaleen maksimikoko ei saisi ylittää noin neljäsosa betonikerroksen paksuutta.

Suurina kokonaisuuksina voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - raskaista metallurgisista kuoreista huokoiseen laajennettuun saveen. Useimmiten käytetään murskattua kiveä (murskattua kiveä) tai soraa (pyöristettyä kiveä).

Murskattu kivi (sora) on pestävä poistamalla savesta (betonin rungon savi pysyy veden ja pakkasvastuksen vähenemisenä). Murskattu kivi sen epätasaisen pinnan takia paremmin sementtiä, soraa - hieman huonompi, mutta se on itsessään kestävä murskattu kivi. Pesty murskattu kivi (tai sora) nukahtaa ämpärissä, joka toimii edelleen mittausastiana ja kaataa vettä siellä. Kiven palojen välissä tyhjennetyn veden määrä määrittää tarvittavan hiekan määrän. Vähemmän hiekkaa ei voida ottaa, koska tällöin tyhjiöt (ontelot) jäävät betonin paksuuteen, on parempi ottaa hieman enemmän sementtiä.

Hiekka on toivottavaa käyttää puhdasta, ilman roskia ja savi-seosta. Kuiva hiekka kaadetaan kauhaan määränä, joka on määritetty raunioista saaduista kokemuksista ja syötämme sen vedellä. Tällä tavoin määritetään vapaa tilavuus hiekassa, ja tämä on sementin tilavuus seoksen optimaaliselle koostumukselle. Murskakiven ja soran käyttö sementtilaastin koostumuksessa ei ole ollenkaan tarpeen, joten jos käytetään sementti-hiekkakokoostumusta, sora (sora) katoaa, mutta hiekalla oleva näyte jää.

Sementti jaetaan 600, 500, 400 ja 300 tuotemerkkiin, mutta sementti vanhenee hyvin nopeasti ja menettää ominaisuutensa. Ammattimaisesti betonivalmisteiden lujuus määritetään näytteillä, se kovettuu 28 vuorokauden ajan jatkuvissa olosuhteissa, jotka kotona ovat epäkäytännöllisiä ja tarpeettomia.

Sen vuoksi toista testiä käytetään sementti-hiekan optimaalisen lujuussuhteen määrittämiseen.

Tätä testiä varten valmistellaan viisi näytettä seoksista, joiden sementti-hiekka-suhde on 1: 2,1: 3,1: 4,1: 5 ja 1: 6. Tyypillisesti tällaisia ​​seoksia voidaan tehdä optimaaliseksi, mutta joskus näytteiden suhde on 1: 1 ja 1: 7.

Seosten näytteet asetetaan laatikoihin (unohtamatta niiden merkitsemistä), peittävät ne paksulla liinalla (mahdollista polyeteenillä tai kateaineella)! jätä viikoksi, jonka aikana me jatkuvasti kosteuttava.

Näytteiden vahvuus viikon jälkeen määritetään menetelmällä, joka on kaukana laboratoriotutkimuksen menetelmistä, mutta antaa erinomaiset vertailutulokset. Aseta näyte pöydän reunasta vastaavan laatikon reunasta, niin että puolet siitä pudotetaan pöydän reunan yli ja yritämme räjähtää käsivarteen. Aloitamme näytteellä, jossa on korkeinta hiekkaa - se on helpoin murtaa. Siirtymästä näytteestä näytteeseen, jolla on pienempi hiekkapitoisuus, löydämme näytteen, sitä ei voida kääntää - tässä näytteessä sementin ja hiekan suhde vastaa optimaalista voimaa.

Nyt meillä on kaksi sementti-hiekan suhdetta: yksi - tuleva betonin optimaalinen tiheys ja toinen - sen vahvuuden mukaan. Käytännössä käytämme koostumusta, jonka hiekkapitoisuus on alhainen - sementin ylimäärä ei vahingoita betonin tulevaisuutta.

Ja jotta saavutetaan täysipainoinen tiheä ja kestävä betonipäällyste, se on edelleen kunnolla vaivaa seosta, huolellisesti sementtilaasti ja tarjota sille mukava karkaisu kunnossa.

Tiheä ja helposti puristava betoni saadaan, jos raunioiden määrä ei ylitä hiukan määrää kahdesti.

Pienin huokoisuus ja helppokäyttöinen betoni saavutetaan käytettäessä hiekkaa, jonka hiukkaskokojakauma on seuraava: enintään 0,25 mm - 25%, enintään 1 millimetri - 25%, enintään 3 millimetriä - loput.

Veden määrä vaikuttaa myös huomattavasti betonin lujuuteen. Teoreettisesti katsotaan, että veden määrä (vesi-sementti-suhde) on 0,7-1, mutta suuremman lujuuden saavuttamiseksi veden määrää on vähennettävä.

Sekoitusosia varten vanhat galvanoidut raudan kourut soveltuvat parhaiten. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen, sementti asetetaan siihen ja tämä massa sekoitetaan perusteellisesti lapiolla.

Sitten seokseen lisätään vettä ja sekoitetaan uudelleen, kunnes saadaan homogeeninen "muovimassa, mutta ilman ylimääräistä vettä. Ylimääräinen vesi johtaa sitten betonin rungon huokosten muodostumiseen.

Soraa lisätään perusteellisesti sekoitettuun massaan ja sekoitetaan uudelleen.

Sementtilaastia asennettaessa munintapaikka kostutetaan niin, että sementti tarttuu paremmin, ja on parempi asettaa muotti muovikelmulla.

Betoni on kostutettava vähintään viikossa ja vielä parempaa - kostuta ja peitä muovikelmu. Ja sitten 10-12 päivää saat vahvan betoni-monoliitin, josta vasarasta tulee.

Betoni ilman rikkiosuuksia

Betonin sekoittaminen omilla käsillä - tarvittavat mittasuhteet

Niistä materiaaleista, jotka ovat halutuimpia, on tarpeen jakaa eri laatuluokkia, joita ihmiskunta käyttää useiden tuhansia vuosia. Halvuuteen, ainesosien saatavuuteen ja korkeisiin teknisiin ominaisuuksiin, kuten kovuuteen, kulumiskestävyyteen ja pakkasenkestävyyteen, on tehty konkreettinen välttämätön osa rakennustöistä.

Vaikka betonityyppejä on runsaasti, sen pääkomponentit muodostuvat lähes aina betoniseoksesta. Näistä vain kolme on hiekkaa, sementtiä ja täyteaineita (yleensä soraa tai murskattua kiveä), jotka on otettu tiettyinä osuuksina. Rakenneolosuhteista riippuen voidaan lisätä muita kemiallisia ainesosia. Esimerkiksi, kun työskentelet alhaisissa lämpötiloissa, lisätään aktiivisia lisäaineita, jotka eivät jäädytä liuosta.

On syytä huomata, että betoni voidaan valmistaa itse tai valmis valmistaa valmistajalta. Jälkimmäinen toteutetaan tavallisesti kuivan sekoituksen muodossa, mutta sen hinta on aina suurempi kuin käsin valmistettu. Mitä tulee valmiiseen betoniin, johon lisätään vettä, on järkevää käyttää sitä vain suurille kohteille työskenteleville yrityksille ja joukkueille. Yksityisen rakentamisen kannalta betonisekoittimen käsin valmistaminen on edullisinta, vaikka se kaataa pohjaa, joka on lähes aina nauha-pohjainen.

Ratkaisun osat

Valitsemalla ainekset itse ja pitämällä mittasuhteet, saat laadukkaan seoksen. Joten, hiekan valitseminen, kannattaa jäädä materiaalille suurilla rakeilla. Tässä tapauksessa betoni vaatii ensinnäkin vähemmän hiekkaa ja toiseksi karkaistu koostumus on paljon vahvempi. Tärkeää on hiekan puhtaus. Epäpuhtaudet, lika, liete, savi ja kasvit vähentävät huomattavasti tuloksena olevan liuoksen laatua, viittaavat sementin lisäämiseen ja yleensä suhdeluvun muuttamiseen. Ongelma puhdistaa hiekkaa epäpuhtauksista ratkaistaan ​​seulomalla tai pesemällä käsin. Huuhtelun jälkeen se on kuivattava, koska betonituotteiden taulukoissa ilmoitetut mittasuhteet on suunniteltu kuivaan hiekkaan.

Minkä tahansa betonin seuraava komponentti on sementti. Tämän materiaalin valinnassa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota, koska sillä on rajoitettu säilyvyysaika, toisin kuin hiekka, sora ja vesi. Lisäksi se on erittäin hygroskooppinen ja herkkä varastointiolosuhteille. Heikko sementti voi aiheuttaa betonirakenteiden tuhoutumista. Sementin valintaa ohjaavat kriteerit ovat:

 • säilyvyys;
 • käyttöaika;
 • juoksevuusaste;
 • pakkauksen kireys (jos sementti otetaan pakkaustilassa);
 • merkki.

Luonnollisesti, sitä uudempi sementti, sitä paremmin se on, mutta usein sen ominaisuudet heikentävät huomattavasti väärää varastointia, joten sinun on lisättävä osuuttaan seoksen mittasuhteissa tai hävitettävä kokonaan. Sementtiä valittaessa sinun on arvioitava visuaalisesti sen virtaavuutta. Ei pitäisi olla fossiileja, puristettuja jakeita pussiin tai säiliöön kaadetun sementin kanssa. Sementin hygroskooppisuus tekee sen säilyvyyden lyhyeksi, joten sinun ei pitäisi ostaa sitä tulevaisuudessa.

Brändin osalta se valitaan rakentamisen olosuhteista riippuen sekä seoksen mittasuhteista riippuen. 350-, 400- ja 500-luokkien portlandsementtiä käytetään yleisimmin maassamme. Näiden laatujen sementti soveltuu erinomaisesti useimpiin itse tehtyihin töihin, kuten kaatoja, telakoita, rakennusseiniä ja pieniä arkkitehtonisia muotoja.

Kolmas osa on täyteaine. Yleensä tämä laatu on rauniot, otettu eri suhdeluvuissa. Tämä laji eroaa fraktioiden koosta, niiden raaka-aineesta ja koostumuksesta. Murskattu kivi on useimmiten soraa, kalkkikiveä ja graniittia. Kestävin betonipaino saadaan murskatuista graniitista ja kaikkein haavoimmista - kalkkikivestä.

Murskattujen fraktioiden koko ja sen suhde muiden ainesosien valintaan on noudatettava yksinkertaista sääntöä: paksumpi ja massiivisempi betonipinta, sitä suurempi murskattu kivi tulee olla. 1-2 cm: n murskattu kivi soveltuu hyvin yksityiseen rakentamiseen, ja sen muoto on myös tärkeä. Kestokykyisin betoniliuos saadaan kuutioista murskatusta murskakivestä. Rikkavenan puhtaus on samanlainen kuin hiekka: sen on oltava puhdas, epäpuhtauksia ja roskia.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Melko usein laajennettu savi löytyy täyteaineena. Se tekee betonista paljon helpompaa, täten keventää runkoon kohdistuvaa kuormitusta ja rakennusten päällekkäisyyttä, sitä käytetään joskus raunioikeuden sijasta ja säätää hieman osuuksia. Muista betonin valmistukseen käytettävistä komponenteista tulee mainita kalkkikiveä, "seulonta" (kuonat) ja tiilikokeet. Slayditein tapaan niitä käytetään muuttamalla seoksen suhdetta helpottamaan tai vähentämään tuloksena olevan koostumuksen kustannuksia.

Kun on aika valmistaa konkreettinen ratkaisu omiin käsiisi, tarvitset vain puhdasta vettä. Vaarallisimmat betonille ovat kemiallisesti vaikuttavat aineet, jotka perustuvat happoon tai alkaliin sekä öljyihin. Niiden läsnäolo vedessä ja seoksessa ei ole hyväksyttävää.

On monia taulukoita, jotka osoittavat betoniosuuksien suhdetta. GOST-vertailuaineiden on ohjattava rakennetta valmisteltaessa seoksen valmistuksen perustana. Jokaisella taulukolla on kuitenkin merkittävä haitta. Se ei ota huomioon aggregaatin ja hiekan laatua, ja taulukossa olevan veden massa ilmoitetaan suunnilleen. Esimerkiksi kuivalla säällä liuoksen mittasuhteita on muutettava, lisäämällä enemmän vettä kuin suositelluissa pöydissä kylmän lisäksi, muuten seos nopeasti kiinni ja et voi työskennellä sen kanssa.

Korkealaatuista seosta voidaan saada käyttämällä valtion standardien taulukoita, mutta käytännössä tämä on melko vaikeaa, koska ne sisältävät mittasuhteita litroina ja kilogrammoina ja rakennuksen aikana, erityisesti yksityisten komponenttien, mukavuuden mittaamisessa mitataan tilavuusarvot "osissa ". "Osat" mitataan yleensä kauhoilla tai lapioilla. Esimerkiksi seosta, jossa on tällaisia ​​mittasuhteita, käytetään laajalti: ottakaa 1 sementtiä, 3 kuivaa hiekkaa ja 6 makaadimaggregaattia. Veden määrä valitaan sen mukaan, kuinka kestävyys ja plastisuusbetoni tarvitaan, 1 osa ylhäältä. Tämä suhde vaihtelee jonkin verran ilman lämpötilan kanssa.

Ennen betonin valmistusta kaikki osat on valmisteltava oikeassa suhteessa eli hiomaan manuaalisesti, huuhdeltava ja kuivattava, samoin tehdään tarvittaessa rauniot. GOST-taulukon sopivimman koostumuksen valitseminen huomioi materiaalien laadun. Tässä tapauksessa betonin osuudet voivat muuttua jonkin verran.

Tuotannon automatisointi lisää työn tuottavuutta monta kertaa, joten jos on mahdollista, on parempi käyttää konkreettista sekoitinta betonin valmistamiseen, mutta useammin betoni valmistetaan käsin.

Manuaalisessa menetelmässä riittää, että sillä on laaja ja matala ilmatiiviin astia tai laaja, tasainen kilpi, lapio, kauha ja kastelukannu. Betonimassan osuuksien tiukkojen tarkkailemiseksi on välttämätöntä mitata materiaaleja yhdellä esineellä, esimerkiksi kauhalla, jolloin suhdetta ohjataan jatkuvasti. Massaa valmistetaan sekoittamalla hiekkaa hiekkaan ja sementtiä lisätään niihin. Kun homogeeninen seos on saatu, vettä lisätään vähitellen kastelupulloon. Seoksen sekoittaminen jatkuvasti saavuttaa homogeenisen massan.

Oikein valmistetun koostumuksen tulee olla yhtenäinen nestemäisen juoksutteen paksuuden kanssa. Tarkista seoksen oikea valmistelu seuraavalla tavalla: lopullisen massan pinnalla lapio tekee useita harjanteita, joiden tulee olla sileitä eivätkä heikennä muotoa eli eivät pudota pois eikä heikennetä.

Betonin tekeminen: sementin, hiekan ja raunioiden suhde betoniin

Betoni on ainutlaatuinen rakennusmateriaali. Sitä voidaan käyttää rakennettaessa rakennusten perustetta ja sen yksittäisiä osia. Voit myös valmistaa esineitä esineistä, esimerkiksi päällystyslaatat, pöytälevyt, kaiteet, maljakoita jne.

Betonia tehdään nykyaikaisilla tekniikoilla, joiden avulla voit tehdä sen samanlaisiksi kuin luonnolliset analogit kuten marmori tai graniitti. Ulkonäköönsä nähden betoni ei ole riittävän houkutteleva kuin edellä mainitut ratkaisut, mutta se on halpaa, sillä on erinomaisia ​​ominaisuuksia eikä säteilyä. Jos päätät luopua valmiiden laastin ostamisesta, sinun täytyy tutustua sementin, hiekan ja raunioiden suhde betoniin.

Koostumuksen valmistusprosessi on melko yksinkertainen, mutta on otettava huomioon joitakin ominaisuuksia ja pisteitä, jotka määräävät materiaalin sopivuuden ja laadun. Riippuen siitä, mitä päämiehet noudattavat, resepti ja valmistusmenetelmä voivat vaihdella.

Asiantuntijan suositukset

Betonin yksinkertaisin versio on karkean hiekan ja sementtilaastin seos. Tätä koostumusta käytetään emäksen valmistusaineena. Sulje se hieman muotin pohjalla. Samaan aikaan vettä lisätään merkityksettömään määrään niin, että seos tulee tiheäksi, kuten kostean maaperän kaltaiseksi. Kestokykyä tässä tapauksessa ei kuitenkaan saavuteta, mutta on mahdollista tehdä ratkaisu, joka suojaa pääperustan kosteudelta ja sumentumiselta.

Jos betonipääte on poistettava ulos, voit käyttää murskattua kiveä täyteaineena, jonka murto-osa vaihtelee 20: stä 35 mm: iin. Betonin lopullinen laatu riippuu komponenttien koostumuksesta ja puhtaudesta.

Materiaalisuhteiden valinta

Sementin, hiekan ja soran suhde betoniin vaihtelee tavoitteiden mukaan. Säätiön muodostamiseen tarvitaan kestävää betonia, joka mahdollistaa karkean soran läsnäolon elementtien kanssa, joiden koko on 35 mm. Koostumuksen tulisi olla nestemäistä, jonka osalta betoni tulee tiivistää ja poistaa ilmakuplat. Voit tehdä tämän manuaalisesti.

Ennen kuin kaadat liuoksen, sinun on varattava alusta. Tätä tarkoitusta varten käytetään betonia, jossa ei ole niin vaikuttavia voimakkuuden indikaattoreita - B7.5. Sementtilietteen lisäksi sen koostumuksessa voi olla karkeaa hiekkaa. Tämän seoksen koostumuksen tulisi olla ei-nestemäinen.

Kun valitaan sementin, hiekan ja murskattujen kiven suhde betoniin laastin valmistuksessa, sinun on muistettava, että liuos tulee tehdä nestemäiseksi ja aggregaatin keskimääräinen murto-osa. Tämä varmistaa, että seos levitetään helposti pinnan päälle ohut kerros.

Keskikokoisten ja pienien fraktioiden kokoelma on välttämätöntä muodostumista kaiteet, samoin kuin joitakin elementtejä, jotka voivat tulla osaksi sisustusta. Betonielementtien koostumus määräytyy valtion standardien 7473-94 mukaan. On tärkeää ottaa huomioon ainesosien tiheys ja keskimääräinen betonin tiheys, jotka määritetään kussakin erityistilanteessa. Suhteiden laskemisen jälkeen voit aloittaa betonin valmistuksen ja kaatamisen.

Betonin koostumus ja mittasuhteet käyttäen sementtiä M400

Jos olet kiinnostunut betonin sementin, hiekan ja raunioiden suhteesta, sinun on ensin päätettävä, mitä sementtimerkkiä käytetään. Jos se on M400, niin jotta saataisiin M100-laatua oleva betoni, sementti, hiekka ja murskattu kivi on yhdistettävä suhteessa: 1: 4.6: 7. Jos sementtiä käytetään 10 litran tilavuudessa, on valmistettava 41 litraa hiekkaa ja 61 litraa murskattua kiveä. Näin saat 78 litraa betonia, jos käytät sementtiä, jonka tilavuus on 10 litraa.

Jos mietit, mitä sementin, hiekan ja murskattujen kivien suhdetta betoniin tulee, harkitse myös betonin M150 laatua. Edellä mainitut ainesosat samassa sekvenssissä lisätään seuraavassa muodossa: 1: 3,5: 5,7 osaa. 32 litraa hiekkaa ja 57 litraa raunioita tarvitsevat saman määrän sementtiä. Sementistä, jonka tilavuus on rajoitettu 10 litraan, voit sulkea 64 litraa betonia.

Jos tarvitset betoni M450-tuotemerkin, lisää sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa, joka näyttää tältä: 1: 1,1: 2,5. Edellä mainitun sementin määrä vaatii yhtä paljon hiekkaa ja 22 litraa raunioitusta. Edellä mainitun tilavuuden sementistä tulee 29 litraa betonia.

Sementti M500: n ainesosien suhde betoniin

Melko usein aloittelija kotimestareita kiinnostaa betonin prosenttiosuhde. Sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä lisätään seuraaviin mittasuhteisiin: 1. 5,8: 8,1, mikä on totta, jos tarvitset betonia M100 työtä varten. Samanaikaisesti hiekkaa ja roskaa yhdistetään suhteessa 53:71, jos käytetään 10 litraa sementtiä. Sementin kiinteästä tilavuudesta peräisin oleva betoni voi saada 90 litraa.

Jos rakenne vaatii betonilaatua M250, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä tulisi yhdistää tällä tavalla: 1: 2.6: 4.5. 24 litraa hiekkaa ja 39 litraa romua tarvitaan, jos käytät samoja 10 litraa sementtiä. Loppujen lopuksi on mahdollista saada 50 litraa betonia. Jos olet myös kiinnostunut sementin, hiekan ja murskattujen kivien suhteesta betonin valmistukseen, voit myös harkita M450-mallin osuuksia. Sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä lisätään seuraavissa suhteissa: 1: 1,4: 2,9. 12 litraa hiekkaa ja 25 litraa raunio kulkee artikkelissa määritellyn sementtimäärän. Tuloksena on mahdollista saada 32 litraa betonia.

Asiantuntijavihjeitä

Yleisimmät mittasuhteet ovat: 1, 3 ja 6 osaa sementistä, hiekasta ja aggregaatiosta. Tässä tapauksessa tarvitset 1 osaa vettä. Neste voidaan lisätä 0,5 osaan, mikä on totta, jos liuoksen tulisi osoittautua vähemmän nestemäiseksi.

Laskelmien jälkeen on tarpeen määrittää menetelmä, joka mahdollistaa mittauskomponenttien. Huomaat vain paino- ja tilavuusarvot, jotka ovat joskus ristiriidassa todellisuuden kanssa. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi hiekka voi olla melko märkä tai täysin löysä. Siksi kymmenen litran kauhan ei sisällä suhdeluvun suosittelemaa painoa.

Viitteitä

Ennen betonin valmistuksen aloittamista suosittelemme, että hiekkaa ja soraa kuivataan paremmin kuin yrittää laskea ainesosien määrää. Jotta ymmärtäisivät, mitä murto-osa on ja tuo osia, on välttämätöntä punnita jokainen ainesosa suhteessa yhteen tilavuuteen. Ottakaa siis sopiva astia ja täytä se hiekalla ilman tampingia. Samaa olisi tehtävä sementillä ja kiviaineella.

johtopäätös

Nyt tiedät, millaisia ​​hiekkamääriä, raunioita, sementtiä, vettä betoniin. Sekoittamisprosessissa on kuitenkin parasta käyttää erikoislaitteita, kuten betonisekoittimia. Sen avulla voidaan nopeasti ja tehokkaasti saavuttaa konkreettinen yhtenäinen sakeus. Se ei poistu ja ei tartu ennenaikaisesti, kuten voi tapahtua manuaalisella menetelmällä sekoittamalla komponentteja. Jos päätät valmistaa betonia, ennen kaikkea on tutkittava rakeiden, hiekan ja sementin mittasuhteet ja vasta työn aloittamisen jälkeen. Kaikki kuivat aineosat sekoitetaan ja sitten kaadetaan vettä.

Mitä nenämuoto kuvaa persoonallisuuttasi? Monet asiantuntijat uskovat, että tarkastelemalla nenää voit sanoa paljon ihmisen persoonallisuudesta. Siksi ensimmäisessä kokouksessa on kiinnitettävä huomiota vieraan nenäön.

Charlie Gard kuoli viikkoa ennen hänen ensimmäisen syntymäpäivänsä Charlie Gard, parantumaton lapsi, josta koko maailma puhuu, kuoli 28. heinäkuuta viikolla ennen hänen ensimmäistä syntymäpäivää.

13 merkkiä, joilla sinulla on paras aviomies, ovat todella suuria ihmisiä. Mikä sääli, että hyvät puolisot eivät kasva puissa. Jos toinen puoli tekee nämä 13 asiaa, niin voit.

Luvattomat virheet elokuvissa, joita et todennäköisesti koskaan huomannut. Luultavasti on hyvin vähän ihmisiä, jotka eivät halua katsella elokuvia. Kuitenkin myös parhaassa elokuvassa on virheitä, joita katsoja voi huomata.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

Miksi jotkut vauvat syntyvät "enkeli suudella"? Enkelit, kuten me kaikki tiedämme, ovat ystävällisiä ihmisille ja heidän terveydelleen. Jos lapsellasi on niin sanottu enkeli suudelma, niin et ole.

Betoni ilman raunioita

Aivoni on suunniteltu siten, ettei yleisiä totuuksia ole totuuksia. Minun on joko vakuutettava itseni tästä totuudesta itse tai kuulen sen arvovaltaiselta ammatilta silmissäni. Sitten en usko lainkaan 100%: iin.

Päätin ymmärtää seuraavan "pääoman" totuuden - betonin, ilman raunioita, ts. tieteellisesti, hiekkakiveä ilman raskaita aggregaatteja.

Oletan, että tällainen konkreettinen, oikein vahvistettu, ei ole pahempi kuin betoni, jossa on raskas aggregaatti. Enkä ole yksin ajatuksissani:

Lvovich K. Sandy betoni: kotimaa - Venäjä. - M. NIIZHB. Stroyinform, 2001.
". Hiekkakivet ovat olleet tunnettuja jo yli vuosisadan ajan, ja niitä on tutkittu järjestelmällisesti jo 50-luvun puolivälistä lähtien, mikä liittyi ensisijaisesti raudoitetun betonin tuotannon organisointiin alueilla, joilla ei ole suuria kertymiä.

". Sandy betonilla on pääsääntöisesti suuri fysikaalinen mekaaninen ominaisuus verrattuna betoniin karkealla aggregaatilla. "

". Kiipeilykiviä, joita oli käytetty 25 vuoden ajan, ei ollut merkkejä tuhoutumisesta, kun taas perinteisen tekniikan mukaan valmistetut raskasta, karkeaa betonista valmistetut ilmakivet romahtivat 2-3 vuotta sulatuksen jälkeen. "

"Hiekka on ainoa hiekkakiveä, halvin ja kaikkialla leviävä rakennusmateriaali, jonka kustannukset Venäjällä on 2-3 kertaa pienempi kuin murskatun kiven kustannukset 6-8 kertaa laajennetussa savi-sora. "

Hiekkaseoksen klassinen koostumus on sementti ja hiekka 1. 3. Veden määrä määritetään hiekan kosteuspitoisuudesta riippuen. Veden pitäisi olla alhainen, mutta seoksen ei pitäisi olla kuiva.

Kiinnostavat ihmisten mielipiteet, joilla on todellista kokemusta ja katsellut betonin rakenteita ilman raunioita.

Yksi kommentti "Betoni ilman raunioita"

Kahden vuoden ajan olen sekoittanut lähes 100 kuutioa + 2 säätiötä (50-60 kuutiota kussakin) tuodulle ystävälle. Joten on tarpeeksi kokemusta.
Syksyllä viime vuonna oli kiireesti tarvinnut kiinnittää seinään 300 * 420 * 25 cm
Sekä useita sarakkeita - kaadetaan putket D = 15 cm + täyttö kaasusilikaatin ontelolla.
Murskattu graniitti maksaa 17 000-18 000 Kamazia. Mutta minulla oli kuutio ja puoli voimaa. Päätin säästää raunioihin kuluttamalla sementtiä.
Hiekkakiven osalta veden / sementtisuhteen pitäisi olla 0,4. Tällaista seosta käytetään vain värähtelijän kanssa, tarvitaan erittäin pehmittimiä. Lievästi ylipainunut vedellä - murtui. Kutistuminen on tarpeeksi suuri. Ilmeisesti. roskia luo monimutkaisen paikkarakenteen, joka tekee konkreettisesta paljon vahvemmaksi.
Tämän seurauksena 2-5 sarakkeen täyttö täyttyi ja täytettiin rauniolla. Seinä vaatii korjausta. Kaikki tämä raunioilla - on ilman ongelmia (ei eristetty pohja 56 kuutioa ilman vedenpitävää Samomesia).
Suojakiviä varten se joko kuivataan puristetulla tai tiivistetään ravistelupöydällä. w / c = 0,2..0.3. Se riippuu vahvasti sementin laadusta - eri erät toimivat eri tavoin, vaikka ostaisin vain tuoretta.
Päätelmänäni on, että kotona on vaikea saada kiinni mittasuhteista ja noudattaa täysimittaisesti suurikokoisten tuotteiden tekniikkaa, aika on kallis. Pienikokoisille tuotteille (laatat, reunat, otelochnye elementit) - ravistin on tarpeen.
IMHO valaa ilman tärinää - 30% vahvuus

Kommentoi

Viimeaikaiset merkinnät

Viimeaikaiset kommentit

© Käytä kuvia sivustolta glazovo7.ru, älä unohda ilmoittaa lähdekoodia, joka näkyy kävijöille!

Kylä Glazovo, talo 7 :)

Kyläpaikan restauroinnin historia

Betoni ilman raunioita

Aivoni on suunniteltu siten, ettei yleisiä totuuksia ole totuuksia. Minun on joko vakuutettava itseni tästä totuudesta itse tai kuulen sen arvovaltaiselta ammatilta silmissäni. Sitten en usko lainkaan 100%: iin.

Päätin ymmärtää seuraavan "pääoman" totuuden - betonin, ilman raunioitumatonta, eli sanoen sen tieteellisesti - hiekkakiveä ilman raskasta aggregaattia.

Oletan, että tällainen konkreettinen, oikein vahvistettu, ei ole pahempi kuin betoni, jossa on raskas aggregaatti. Enkä ole yksin ajatuksissani:

Lvovich K. Sandy betoni: kotimaa - Venäjä. - M: NIIZHB. Stroyinform, 2001.
". Hiekkakivet ovat olleet tunnettuja jo yli vuosisadan ajan, ja niitä on tutkittu järjestelmällisesti jo 50-luvun puolivälistä lähtien, mikä liittyi ensisijaisesti raudoitetun betonin tuotannon organisointiin alueilla, joilla ei ole suuria kertymiä.

". Sandy betonilla on pääsääntöisesti suuri fysikaalinen mekaaninen ominaisuus verrattuna betoniin karkealla aggregaatilla. "

". Kiipeilykiviä, joita oli käytetty 25 vuoden ajan, ei ollut merkkejä tuhoutumisesta, kun taas perinteisen tekniikan mukaan valmistetut raskasta, karkeaa betonista valmistetut ilmakivet romahtivat 2-3 vuotta sulatuksen jälkeen. "

"Hiekka on ainoa hiekkakiveä, halvin ja kaikkialla leviävä rakennusmateriaali, jonka kustannukset Venäjällä on 2-3 kertaa pienempi kuin murskatun kiven kustannukset 6-8 kertaa laajennetussa savi-sora. "

Hiekkasekoittimen klassinen koostumus on sementti ja hiekka 1: 3. Veden määrä määritetään hiekan kosteuspitoisuudesta riippuen. Veden pitäisi olla alhainen, mutta seoksen ei pitäisi olla kuiva.

Kiinnostavat ihmisten mielipiteet, joilla on todellista kokemusta ja katsellut betonin rakenteita ilman raunioita.

2 kommenttia kirjoittaa "Betoni ilman raunioita"

Kahden vuoden ajan olen sekoittanut lähes 100 kuutioa + 2 säätiötä (50-60 kuutiota kussakin) tuodulle ystävälle. Joten on tarpeeksi kokemusta.
Syksyllä viime vuonna oli kiireesti tarvinnut kiinnittää seinään 300 * 420 * 25 cm
Sekä useita sarakkeita - kaadetaan putket D = 15 cm + täyttö kaasusilikaatin ontelolla.
Murskattu graniitti maksaa 17 000-18 000 Kamazia. Mutta minulla oli kuutio ja puoli voimaa. Päätin säästää raunioihin kuluttamalla sementtiä.
Hiekkakiven osalta veden / sementtisuhteen pitäisi olla 0,4. Tällaista seosta käytetään vain värähtelijän kanssa, tarvitaan erittäin pehmittimiä. Lievästi ylipainunut vedellä - murtui. Kutistuminen on tarpeeksi suuri. Ilmeisesti ryöstö luo monimutkaisen paikkarakenteen, joka tekee konkreettisesta paljon vahvemmaksi.
Tämän seurauksena 2-5 sarakkeen täyttö täyttyi ja täytettiin rauniolla. Seinä vaatii korjausta. Kaikki tämä raunioilla - on ilman ongelmia (ei eristetty pohja 56 kuutioa ilman vedenpitävää Samomesia).
Mitä tulee jalkakivelle, se joko kuivataan puristetulla tai tiivistetään ravistelupöydällä w / c = 0,2..0,3. Se riippuu vahvasti sementin laadusta - eri erät toimivat eri tavoin, vaikka ostaisin vain tuoretta.
Päätelmänäni on, että kotona on vaikea saada kiinni mittasuhteista ja noudattaa täysimittaisesti suurikokoisten tuotteiden tekniikkaa, aika on kallis. Pienikokoisille tuotteille (laatat, reunat, otelochnye elementit) - ravistin on tarpeen.
IMHO valaa ilman tärinää - 30% vahvuus

Vuonna 2011 hän vuodasti talon 220 m2: n talon juuri sementillä ja sementillä, sitten hän kaatoi kerroksia taloon, vuonna 2014 hän vuodatti autotallin perusta (nauha + levy), kaikki tämä ilman raunioita. Se on edelleen hieno.

Tee oma betoni

Ilman betoniä tänään on mahdotonta kuvitella rakennustyömaa.

Betonituotantojärjestelmä.

Hyödykes betoni on sementin, roskien, hiekan ja veden sekoituskivi.

Samaa betoniseosta, mutta ilman raunioita, kutsutaan peskobetoniksi tai sementtilaastariksi. Tällaisen seoksen hiekassa on suurempi fraktio. Tämän rakennusmateriaalin valmistukseen ei ole valmiita yleismaisia ​​reseptejä. Komponenttien koostumus ja mittasuhteet voivat olla erilaisia. Niiden likimääräinen suhde on seuraava: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista, 0,5 osaa vettä.

Eri tuotemerkkien betoniseosten valmistuksessa, kun käytetään sementtiä, joiden laatu on erilainen, käytettäessä pehmittimiä ja muita lisäaineita mittasuhteet muuttuvat. Jos käytät sementtiä M400, saat merkin M250 koostumuksen. Sementtiä M500 käytettäessä seoksessa on merkintä M350. Laitoksen teollisessa tuotannossa otetaan huomioon kaikki betoniseoksen muodostavat komponentit.

Betonimassan osuus.

Vesi ja sementti sitovat kaikki seoksen komponentit yhteen. Kun se vuorovaikuttaa veden kanssa, sementti asetetaan, kovettuu ja muuttuu sementtikiviksi. Kun kovettuu, se on jonkin verran epämuodostunut, kutistuu. Tämän seurauksena kiven sisällä näkyy mikropaloja. Sementtikiven lujuus vähenee merkittävästi. Kantojen pienentämiseksi betoniseokseen lisätään kiviaineksen ja hiekan muodossa olevia aggregaatteja. Ne luovat eräänlaisen rakenteellisen kehyksen, joka tuntee kutistumisjännityksen. Valmiin materiaalin seurauksena se ei lähes kutistu ja lisää sen voimaa. Täyteaineet valmistavat valmiin betonin halvempaa. Loppujen lopuksi sementti on paljon kalliimpaa kuin hiekka ja rauniot.

Murskakivellä on oma voimakkuutensa merkki. Kun seokseen lisätään seos, on pidettävä mielessä, että sen laadun on oltava kaksi kertaa suurempi kuin lopullisen tuotteen laskettu merkki.

Päätyyppiset rauniot ja osa niiden ominaisuuksista

 1. Kalkkikiveä. Hänen brändi on 500-600. Joillakin lajeilla voi olla merkintä 800. Kalkkikiveä voidaan käyttää M350: n betoniin. Mutta tätä raunioille on ominaista matala pakkasenkestävyys, joten sitä käytetään M100-M300-laatuisten betonin täyteaineena.
 2. Soraa. Tämä on tavallisin täyteaine. Sen päätyyppien vahvuus on 800-1000. Tämä riittää betonimassan valmistukseen M450: lle. Yksittäisen rakenteen ansiosta raaka-aine on paras vaihtoehto.
 3. Graniittia. Kestävin täyteaine. Se on brändi jopa 1400, se on alhainen veden imeytyminen, korkea rikki vastustuskyky. Graniittikiveä on betonin lisäaine tienrakentamisessa.

Betonityyppien nimitykset

Taulukko betonista ja betonista.

Valmisbetonin erilaisia ​​merkkejä merkitään numeerisilla ja kirjainindekseillä. Kirjaimella M on merkki, B - luokka, P - liikkuvuus, F - jäykkyys, W - vedenpitävyys, F - pakkasenkestävyys.

Brändin nimeäminen näyttää tältä: M100 tai M200. Se kuvaa keskimääräistä vetolujuutta, joka tarkistetaan betonin näytteen puristamalla. Testattavaa sylinteriä tai kuutioa 28 päivän ikäisestä näytteestä puristetaan erityisellä puristimella murtumiseen saakka. Puristusvoima mitataan kgf / n.

Betonin luokka on taattu lujuusindikaattori. Yksityiskäytössä tämä indikaattori ei käytännössä ole minkäänlaista roolia, koska kuluttaja käyttää merkin indikaattoria.

Betonin liikkuvuutta merkitään kirjaimella P ja numeroilla 1-5. Suorittaa tavanomaiset monoliittirakenteet koostettu koostumus indikaattoreilla P2 ja P3. Vahvistettujen muottien täyttäminen on parempaa käyttää P4: n tai P5: n kanssa. Tätä koostumusta kutsutaan valetun betoniksi.

Jäykkyyttä merkitään tavallisesti kirjaimella Ж ja numeroilla 1-4: Ж1, Ж3. Tämä viittaa pääasiassa tienrakennuksessa käytettyyn vähärasvaiseen betoniin. Tämä koostumus sisältää pienemmän määrän sementtiä ja vettä. Yksityisessä rakentamisessa sitä ei sovelleta.

Teollisuustuotannon betonin vedenkestävyyttä säännellään lisäämällä erilaisia ​​pehmentimiä ja vettä hylkiväjä lisäaineita. Kun itse ruoanlaittoa tämä menetelmä ei ole voimassa. Tätä ilmaisua merkitään kirjaimella W ja numeroilla 2-20: W8, W12. Vedenkestävää betonia voidaan käyttää ilman vedenpitävyyttä. Hän ei pelkää sulatusta ja pakkasta, joten heidät kaadetaan betonireitteihin, jalkakäytäviin, paalun perustuksiin.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Sementtiä käytetään runsaasti vedenkestävyyttä käyttävien betonin valmistukseen. Tämä tekee lopputuotteesta paljon kalliimpaa. Tämä koostumus nopeasti tarttuu, ja toimittaa se rakennuspaikalle on hyvin ongelmallista. Kaikki kasvit eivät voi tuottaa sellaista seosta, jolla on taattu laatu.

Pakkasenkestävyys ilmaistaan ​​luvussa 25-1000: F100, F 600. Kuvassa näkyy jäätymisen ja sulatuksen määrä, jonka avulla betoni voi kestää ilman merkittäviä laatuominaisuuksia. Tehtaan sulamisvastusta säädellään lisäämällä erilaisia ​​lisäaineita liuokseen, korvaamalla perinteinen sementti hydrofobisella, samoin kuin muilla menetelmillä. Perinteiseen rakenteeseen ratkaisu on pakkasenkestävyys F100-F200.

Betonimassan osuudet

Betonimassan osien mittasuhteet ja laatu ovat erittäin tärkeitä. Tarvittavan sementtimerkin hankkimiseksi sinun on käytettävä tarkasti määriteltyjä:

Osuudet betonin valmistamisesta kotona

Jokaisen yksityisen talon omistajan pitäisi tietää konkreettisen valmistelun - tämä auttaa talon tai esikaupunkialueiden järjestelyissä. Usein ei ole järkevää tilata vain muutama kuutio tehdasbetonia, se on yksinkertaisesti kannattamatonta. Rahan säästämiseksi ratkaisu voidaan sekoittaa manuaalisesti ja merkittävästi, jos sinulla on oikeat ainesosat.

välineet

Kotona käsin konkreettinen ratkaisu valmistetaan yleensä kaupallisiin rakennuksiin, mutta rakennuksen rakentamisen yhteydessä tätä menettelyä on lähestyttävä hyvin vastuullisesti.

Laastin valmistuksen tärkein sääntö: sementtilaadun on oltava 2 kertaa betonin laatu, joka tarvitaan valuun. eli jos tarvitset betonia M150, sementin on oltava vähintään M300.

Tyyneihin perustuksiin ja kuivien maaperän töiden valmisteluun on käytettävä B7.5 (M100) -ratkaisua kovasta sakeudesta. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä 5-20 mm. Tikkaat, askelmat tehdään samoista betonista, mutta enemmän muovia, aidat, kulkutiet jne. Kaadetaan. Samaan tarkoitukseen märissä maissa on suositeltavaa valmistaa kovaa betonia B10 - B12,5 (M150). Sekä karkea lattia että raidat valmistetaan tämän merkin jäykistä kuvioista.

Rakennuksen kuormittamattomien osien, jäykkään liuok- seen B15 (M200) tai B20 (M250) sopivaksi. Hän on vain vähän muovia, sopii altaaseen, septisiin säiliöihin, septisiin säiliöihin. Hyvän asuinrakennuksen perustamiseksi sinun on tehtävä betoni M300 (V22.5): tämä on paras vaihtoehto ja murskattu kivi on parempi ottaa 20-40 mm: n jakeet.

Betonibrändiä M350 (B25) ja M500 (B40) käytetään korkeiden rakenteiden, raskaiden rakenteiden, varastoinnin, lentoonlähtö- ja laskeutumisen ja asuntorakentamisen, ei sovelleta - ei tarvita ja tällaisen ratkaisun tekeminen on vaikeaa.

Vaivata ratkaisu tarvitsee:

 • kouru tai betonisekoittimella;
 • lapio;
 • vasara (murskaus sementti);
 • kauhat;
 • seulan hiekkaa varten;
 • säiliöt täyteaineen pesemiseksi.

ainesosia

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on hallittava komponenttien laatua.

Veden tulee olla mahdollisimman puhdasta, ilman epäpuhtauksia, likaa, savea, maata. Et voi ottaa nestemäistä nestettä nestemäisiltä vesistöiltä, ​​kemiallisesti saastuneilta. Ratkaisu ei yksinkertaisesti ole hyvä. Vesi tarvitsee keskimäärin puolet sementtimassasta.

Valmis liuoksessa koskaan lisää vettä.

täyte

Pieni täyteaine - hiekka ja karkea - sora, murskattu kivi. Kevyille seoksille - laajennettu savi-aggregaatti, kuona, tiili- tai kalkkikivi murskattu kivi. On sääntö: karkean täyteaineen lujuus on kaksi tai kolme kertaa valmiin ratkaisun suunnitteluarvo. Murskattu kivi luo eräänlaisen voiman luurankoon seokselle.

Täyteaineen tulee olla mahdollisimman puhdasta ilman maata, oksia, maata ja erityisesti saviä. Se on joskus pesty, seulotaan rakennustyömaalla. Mahdollinen epäpuhtauksien määrä: 35% щ rautaromua varten, 5% - hiekalle. Orgaaniset epäpuhtaudet tuhoavat ratkaisun sisältä. On suositeltavaa seulottaa, pestä ja kuivaa täyteaine ennen käyttöä.

hiekka

Hiekka on toivottavaa ottaa suuri, se on monipuolisempi. 5 hiekkaa: 3,5 mm - suuria jyviä; jopa 1,2 mm - hienojakoinen. Viimeiset rakentajat suosittelevat vain kevyelle betonille.

Hiekan pilaantumisen tarkistaminen: 200 ml sitä kaadetaan pulloon, kaadetaan vettä, ravistellaan ja kaadetaan. Vesi kuljettaa epäpuhtauksia, tilavuusprosentti on yli 5% - huono laatu. Sekoitettaessa otetaan huomioon, että kuiva hiekka sisältää 1%: n kosteutta sateen jälkeen - 10%.

sepeli

Fraktiot käyttävät pieniä (korkeintaan 12 mm, enintään 40 mm). Graniitti-näytökset tai muruotot lattiapinnoille, irtotavarana.

 • graniitti - paras;
 • sora - standardi yksityiselle rakentamiselle;
 • kalkkikivi - ei suositella rakennuksille, koska kalkkikivi on kosteaa.

Suosituimmat jakeet: 5-20, 5-10, 10-20, 20-40 mm. Materiaalin koko ei saa ylittää yhtä kolmasosaa tuotteen leveydestä kapeimmassa osassa ja 2/4 raudan välisestä etäisyydestä. Älä suosittele murskattua kiveä yli 150 mm.

On toivottavaa käyttää kahta fraktiota - pieni (vähintään kolmasosa karkeasta aggregaatista) ja suuri - niin konkreettinen on tiheämpi. Kivet ovat kategorisesti epätoivottavia: se on sileä ja sitoo ratkaisua huonosti. Laajennettu savi (3-5 cm) sopii kevyisiin keramiikka-taloihin.

Sementtiä. jäykkyys

Sementin ominaisuuksia tarkastellaan erikseen läheisessä suhteessa sen määrän määrittämiseen seoksessa. Betonin asianmukainen valmistelu perustuu komponenttien sopusuhtaiseen suhteeseen. Betonia on käytettävä kaikki kerralla - sitä ei koskaan jätetä "myöhemmin", joten seoksen määrä on laskettava hyvin.

jäykkyys

Jäykkyys määräytyy hiipiväksi: jos seos tyhjenee vaakatasosta, se on liian nestemäistä, muovia; kallistettaessa, kun kallistetaan - keskipitkällä muovilla; jos sauvat eivät liuku - ei muovia; ei uppoa, jäljelle jäänyt kiinteä - kova. Nestemäistä betonia on helpompi sijoittaa, mutta jäykkää laatua ja lujuutta paremmin.

Vahvistettuihin rakenteisiin ei suositella kovin kovia betonia, jossa on hienoja ja keskikokoisia aggregaatteja.

sementti

Suosituimmat yksityisen rakentamisen sementtimerkit ovat M400, M500.

Taulukko - Betoniseoksen koostumus / m3 betonia kohti:

Niinpä materiaalin M400 määrä 1 m3: n seokselle:

 • betonille B7,5 - 180 kg;
 • B10 - 200 kg;
 • B15 - 260 kg.

Markkinoilla myytävän sementin pääasiallinen määrä on Portland-sementti M500. Jos se otetaan, niin yllä olevat normit on kerrottava 0,88: lla. Tämä ja seuraava kaava ovat hyödyllisiä oikean sementtimäärän ostamiseen. Kellarin pituus, leveys ja syvyys kerrotaan - se ilmaisee tilavuuden (kuutio-kapasiteetti), joka perustuu edellä mainittuihin mittasuhteisiin, voit selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan.

vivahteet

Sementti kotona usein pysähtyy muiden rakennusten jäänteistä. Olisi pidettävä mielessä, että tällaisella materiaalilla ei ole tarvittavia ominaisuuksia. Ratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan kuiva, ei vanhentunut materiaali ilman kokkareita - joten betoni ei repeä. Alkuperäisen pakkauksen sementin viimeinen voimassaolopäivä on 90 päivää, avoimessa pakkauksessa ei ole enempää kuin viikon kuivissa olosuhteissa eikä enempää kuin päivässä kosteille. Tyhjä materiaali täytyy murskata varovasti vasaralla.

Ratkaisun valmistamiseen käsin on suosittuja betoni M100 - M350 - merkkejä. Kaikki laskelmat tehdään painon mukaan, ja ne perustuvat sementin massaan. Ainesosien suhde lasketaan niiden painosuhteen suhteen.

Liuoksen vahvuus määritetään veden ja sementin (EC) suhteen. Vähemmän vesimäärää suurempi. Mutta sen haittana voi olla päinvastainen vaikutus, joten sääntö "sementti - parempi (vahvempi) betoni" on virheellinen. Kuten yllä mainittiin, sementtilaadun on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin laastin suunnittelun taso. Veden ja sementin suhteen tuntemus voi nostaa tai laskea seoksen merkin.

Manuaalinen ruoanvalmistusohje

Harkitse, miten betoniseos valmistetaan käsin käsin rakentamaan taulukkojen mittasuhteet. Tässä on kaksi taulukkoa, joiden avulla voit määrittää mittasuhteet ja komponenttien määrän 1 m3: n liuokselle.

Vesi-sementti -suhdetaulukko (aggregaattien keskiarvot):