Betoni raunioista ja sementistä ilman hiekkaa

Ihmiset, jotka ovat kaukana rakentamisesta, eivät edes edes ajattele, mitä jokainen rakennus tarvitsee säätiön?

On ihmisiä, jotka rehellisesti uskovat, että se on tarpeen, jotta jotain on mahdollista laittaa seinille: "Ettekö todellakaan tee niitä maahan? Tarvitaan jotain tiukempaa. "
Tietenkin suurin osa tai vähemmän valaistuneita ihmisiä ymmärtää, että säätiö on välttämätön, jotta kuorman tasaisesti siirretään rakennuksen yläpuolelta osasta maahan. Ja koska yhden kerroksen talon paino on melko suuri, uskotaan sen perustan olevan jotain monumentaalista ja monoliittista. Tämä usko johtuu siitä, että tällä hetkellä suurin osa perustuksista on tehty monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista.

Miksi juuri soraa perustetaan?

Miksi äkkiä herätti kysymys tällaisen säätiön merkityksestä? Koska joissakin tapauksissa se on vain sellainen kantoaallon vaihtoehto, jota voidaan käyttää kotona.

Tavallisella betonipohjalla on joitain haittoja, joita voidaan välttää tekemällä yksi sora:

 • Betonimateriaalin rakentamiseksi tarvitset runsaasti betonia, jonka kustannukset ovat melko korkeat. Talon rakentamisen aikana nollakierron kustannukset voivat olla 15-20 prosenttia arvioiduista kokonaiskustannuksista.
 • Betonirakenteet pitävät vettä täydellisesti. Siksi vesillä kyllästetyissä maissa kosteus diffundoituu hyvin nopeasti koko kellarikappaleelle ja kun tapahtuu negatiivisia lämpötiloja, se alkaa jäädyttää ja aiheuttaa betonipisaroita ensin ja voi johtaa vakaviin vaurioihin osissa kellarissa, mikä on erittäin vaarallista koko rakennelmalle..

Siksi joissakin tapauksissa, varsinkin veden kyllästyessä maaperässä, on järkevää turvautua sora-kellarin rakentamiseen. On selvää, ettet aseta sitä korkealle rakennukselle, mutta pienelle talolle yksi tai kaksi kerrosta sopii hyvin.

Sora on kuivatusmateriaali, joten kapillaarista kosteutta, joka levittyy helposti betoniin, sitä ei voi nostaa.

Siten on olemassa useita positiivisia näkökohtia, jotka määrittävät sen käytön perustana ainoana materiaalina:

 • sora pystyy ohjaamaan vettä pohjasta;
 • tiivistetyssä tilassa se pyrkii jakamaan kuorman kokonaan rakennuksesta maahan;
 • samanlaisen alustan laite mahdollistaa ilman betonia, joka huomattavasti säästää rakentamiseen tarkoitettua talousarviota.

Sorauksen perustuksen teknologia

Sillan pohjan rakentamiseksi käytetään vain soraa tai kivet, joita ei ole liitetty mihinkään laastiin.
Säätiön rakentaminen on seuraava:

  1. Tulevan rakenteen kehän ympärillä sinun täytyy kaivaa kapea kaivanto. Sen syvyyden tulisi olla vähintään 10 - 15 cm alhaisempi kuin maaperän jäädyttäminen alueella.
  2. Kaivantojen pohjalle annetaan lievä harha, jotta veden virtaus paranee. Siksi sinun on ensin määritettävä, mihin juuri tyhjennysaukon pitäisi olla, mihin vesi kuluu pohjan alla. Jotta vältyttäisiin umpikujasta, joka johtuu ympäröivän maaperän pienten hiukkasten tunkeutumisesta, se on peitettävä geotekstiilillä.
  3. Jos talo on rakennettu savi-maaperään, jonka absorboivat ominaisuudet ovat pieniä, voidaan viemäriputki sijoittaa kaivannon pohjalle reikiin ja kääritään suodatinkankaalle. Tämä estää maaperän hiukkaset tukkeutumasta reikiin. Tämä putki on kytkettävä viemärikaivoon, joka sijaitsee kaivannon alapuolella.
  4. Seuraavaksi kaivanto on peitetty soralla tai rauniolla, jonka hiukkaskoko on 25 - 30 mm. Jokainen 25 - 30 cm: n kerros kerrostuu tiukasti tiukasti. Tässä vaiheessa on melko mahdollista tehdä manuaalinen ramming.
   Se on tärkeää! Sora tai murskattu kivi on puhdistettava pölyltä, koska se voi vaikuttaa maaperän veden kapillaariin.

Sitten käyttäen kiinteitä polystyreeni-levyjä tehdään lattian lisäeristys maasta. Mutta se ei ole välttämätöntä.

 1. Rakennetta siirretään raunioon ja eristyskerrokseen (jos sitä käytetään) talon kehän ympärillä ja kaadetaan betonilaatta, jonka tehtävänä on siirtää tasaisesti talon yläpuolisen osan paino sora-pohjaan.
 2. Jos talon rakennetaan kevyistä materiaaleista (vavat, vaahtobetoni), ei voi heittää laattaa koko talon alueelle, vaan käytä vain betoniraudoitettua hihnaa, joka sijaitsee suoraan alapinnan yläpuolella talon ympärillä.

Missä ei pitäisi käyttää soraa:

 • Ei ole välttämätöntä käyttää tätä menetelmää perustaa säätiö alueille, joilla on erittäin laajeneva maaperä, jotka spontaanisti laajenevat jäädyttämällä (maaperän turvotus).
 • Älä myöskään saa käyttää tätä menetelmää maaperällä, joka pystyy kuljettamaan vain pienen kuorman - alle 10 t / kV. Tässä tilanteessa on mahdollista päästä pois tilanteesta lisäämällä säätiön leveyttä, mutta tämä aiheuttaa hankkeen kalliimmaksi.

Näin ollen, kun olet tutkittu tarkasti alueen geologiaa ja määrittänyt talon koon (ja sen painon mukaan) rakentamisen kustannusten vähentämiseksi, voit käyttää sora-kellarin rakentamista.

Betoniosuudet säätiöön

Rakenteen vakaus ja kestävyys riippuvat suoraan säätiön vahvuudesta ja luotettavuudesta - talon perustasta. Sen rakentamiseen tarvitaan erityistä osaamista, pätevyyttä ja kokemusta päälliköstä.

Rakennuksen perustana oleva rakenne valitaan yleensä maapallon mukaan, johon se on suunniteltu, seinien materiaaliin, ilmastoon, olosuhteisiin ja rakenteen luonteeseen. On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joita käytetään erektioon.

Betoniperustatyypit

Tyypilliset betoniperustustyypit ovat pylväs- ja hihnaa, mutta niiden tyyppejä ja alatyyppejä ovat muun muassa seuraavat:

 1. Vyö. Se on asennettu jatkuvan nauhan muodossa, joka koostuu raudoitetusta betonista, joka on sijoitettu kaikkien rakenteiden tukiseinien päälle. Rakennuksen pohjan syvyys muodostuu maaperän jäädyttämisen tasosta ja lisäksi 20 cm.
  Maaperän laadun ja ilmastovyöhykkeen indikaattoreista voidaan käyttää kahta alatyyppiä:

Tämän tyyppisen alustan materiaalina käytetään:

 • Booth, jolla on erinomainen kestävyys. Matalasta lämpötilasta ja pohjavedestä ei aiheudu vaikutusta materiaaliin. Levitä kivi tynkä samaan osaan. Valmistusprosessi vaatii paljon työtä ja rahaa, joten sitä käytetään hyvin harvoin. Kirjanmeren syvyys on enintään 70 cm ja sen kestävyys on noin 150 vuotta.
 • Betoni, johon kuuluu sementtilaastin ja täyteaineen yhdistelmä (murskattu kivi, vähäarvoinen raunioitunut kivi, tiilihiutaleet). Voimavarojen suhteen sillä on ominaisuuksia, jotka eivät ole pahempaa kuin rauniot, mutta se on paljon helpompi rakentaa ja helpommin käyttää. Sitä käytetään rakenteiden rakentamiseen painavista materiaaleista tai useista kerroksista.
 • Betoni. Tämäntyyppistä talon perustusta tunnetaan paremmin täyteaineena, koska materiaali sekoitetaan betonisekoittimessa, jonka jälkeen muotti on täynnä sitä. Aineiston käyttöikä on yli 50 vuotta ja sen kustannukset ovat paljon korkeammat käytettävän sementin suuren määrän vuoksi. Useimmiten tätä vaihtoehtoa käytetään rakentamisessa kovien materiaalien seinien rakentamisessa sekä maanrakennusten ja talojen rakentamisessa.
 • Pilari, jota käytetään kevyiden rakenteiden rakentamiseen (esimerkiksi kylpyjä, taloja puutarhaan, varastot). Tämä perusmuunnos sisältää tukipylväiden sarjaa, jotka sijaitsevat rakenteen kulmissa ja paikoissa, joissa on lisääntynyt kuorma. Pilarit muodostuvat putkista, betonista, raunioista ja raudoitetusta betonista. Tätä perustusta käytetään kiinteässä maassa.
 • Ribbon pylväs. Se on hieman halvempaa kuin nauhan tyyppinen säätiö ja yhdistää molempien säätiöiden parhaat ominaisuudet.
 • Oikea materiaalivalikoima ja -tyyppinen säätö mahdollistavat rakenteen kestävyyden ja kestävyyden. Säätiön materiaali on mahdollista ostaa valmiissa versiossa, seoksina teollisuusyrityksissä. Mutta on paljon parempi tehdä itsellesi konkreettinen ratkaisu, jonka avulla voit säästää rahaa.

  Säätöbetonin koostumus

  Säätiön tuen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa omilla käsillä, joten sinun tarvitsee vain tietää, mikä betoni on ja mitä ominaisuuksia sillä on.

  Itse liuos koostuu sideaineista (sementti), täyteaineesta ja erilaisista lisäaineista, jotka pettää koko valumassan ominaispiirteet ja ominaisuudet. Sitten muodostunut liuos laimennetaan oikeassa suhteessa veteen.

  Laastin koostumusta on käytetty rakentamisessa jo usean vuoden ajan, ja sitä päivitetään ja parannetaan laadussa ja voimassa.

  Jokainen yksittäinen komponentti on vastuussa konkreettisen ratkaisun konkreettisesta laadusta. Siten materiaalin lopullinen laatu riippuu käytettyjen komponenttien osuuksista. Jotta ratkaisun lopulliset indikaattorit sopisivat täydellisesti rakentamiseen, on ehdottomasti otettava huomioon rakennuspaikka ja sen tarkoitus.

  Betonin koostumus säätömääriin kauunoissa

  Tärkeimmät komponentit betonin koostumuksessa:

  1. Sementti - sidotaan täyteaineiden välillä.
  2. Täyteaineita. Niihin kuuluu: sora, roska, hiekka, irtotavarana olevat lisäaineet.
  3. Vesi.

  Suhteellisen betoniliuoksen sekoittamiseen on useita tapoja. Yleisimmät teräskytkimet, joissa on riittävä määrä hiekkaa, soraa, sementtiä ja vettä, ja sitten laite sekoittaa materiaalit yhteen.

  Liuoskauhojen muodostuminen on tärkeää useissa tapauksissa:

  1. Rakennustöissä tarvitaan alle 4 m 3 laastia.
  2. Epäkelpoisuus toimittaa betonia tehtaalta esimerkiksi paikannusongelmista johtuen, valmistusyhtiö on kaukana ja materiaalin toimittamisen hinta on liian korkea.
  3. Kellarin täyttö tapahtuu jaksottaisesti esimerkiksi silloin, kun muodostuu useita rakenteen tasoja.
  4. Rakennettavassa laitoksessa ei ole pääsyä sekoituskoneiden ja betonisekoittimien asennukseen.

  Betonin osuudet pohjaan kauunoissa

  Kauhoja käyttäviä mittauksia käytetään yleensä pieninä määrinä.

  Komponenttien painon mitat betoniliuoksen valmistukseen:

  Kullakin betoniliuoksen komponenteella on erilainen massa, esimerkiksi yhden kauhan massa on 19,5 kg, sementti - 15,6 kg ja sora - 17 kg. Siksi käytännössä sementin, hiekan ja soran mittasuhteiden sopiva muunnos on 2: 5: 9. Joissakin tilanteissa sora muuttuu raunioiksi.

  Jos rakenteen rakenne toteutetaan käsin, käytetään valmiita hiekkasaumiseoksia (CBC). Betonin suhde kellariin ja seokseen on noin 1 säiliö sementtiä 5 sekoittimen kauhaan.

  Missä määrin konkreettisia?

  Useimmissa tilanteissa kehystyyppisissä rakennuksissa käytetään pylväsversiota säästä, jota varten ei tarvita betonirakennetta, jolla on lisääntynyt lujuus. Tällaiselle sopivalle betonille M 200, joka on valmistettu sementistä M 500, hiekkaa, soraa ja vettä.

  Yhden kuutiometriä sekoitusta varten on välttämätöntä:

  • 300-350 kg sementtiä;
  • 1100-1200 kg murskattua kiveä;
  • 600-700 kg hiekkaa;
  • 150 - 180 l vettä.

  Tällaisten materiaalien, kuten graniittirikosten, muodostamien materiaalien suhde on korkealla tasolla verrattuna dolomiiteihin tai kalkkikiveihin, joten sitä voidaan käyttää pienemmissä määrissä.

  Jos käytät hiekkaa, jonka laatu on heikko, reiät ja aukot voivat muodostua pohjaan.

  Sementin valitseminen aluksi kiinnittää huomiota valmistajan yritykseen. Yleensä tunnetumpi organisaatio on, sitä vähemmän todennäköisesti se on hankkia heikkolaatuisia tavaroita.

  Vettä on myös käytettävä puhtaana, jotta se ei sisällä epäpuhtauksia ja suoloja. Jos rakentaminen tapahtuu kylmäkaudella, niin vesi, kuten muut betoniliuoksen komponentit, on lämmitettävä +60 ° C: een, jotta liuokselle saadaan tarvittava sakeus ja lujuus.

  Kuinka vaurioittaa betonia?

  Pienen tilavuusmäärän valmistamiseksi käytetään ämpäriä komponenttien painon mittana. Mittasuhteet lasketaan sen mukaan, että komponenteilla on erilainen volumetrinen paino. Tämän perusteella ensimmäisen asteen liuoksen valmisteluun tarvitaan 9: 5: 2 -suhde (sora tai murskattu kivi, hiekka ja sementti).

  Betonin M 200 valmistus suoritetaan sääntöjen mukaisesti korkealaatuisen seoksen saavuttamiseksi.

  Betonin sekoittamista koskevat säännöt säätiölle:

  1. Aluksi se olisi sekoitettava hyvin hiekkaan ja soran väliin, joten vesien lisäämisen jälkeen ei ole hiekkoja. Pinnalle on tehty uria, joihin sementti kaadetaan. Seosta sekoitetaan, kunnes saadaan täysin yhtenäinen väri.
  2. Tee kartiomainen seos ja lisää vettä pienissä osissa, sekoita kaikki perusteellisesti.

  Päättäessä parhaasta tavasta vaivata ratkaisu on tarpeen yhdistää tarpeet ja taloudelliset voimavarat toisiinsa. Paras vaihtoehto olisi betonisekoittimen käyttäminen, mutta pienen rakennuksen ostaminen ei ole kannattavaa, joten on parasta käyttää manuaalista tuotantoa.

  Betonisekoitteen valmistus nauhan perustuksille

  Tämäntyyppiselle säätiölle sinun on ensin laskettava tarvittava materiaalin määrä. Se seuraa yhden nauhan parametreja (pituus, leveys ja syvyys) kerrottuna niiden lukumäärällä.

  Valmisteltu vaadittu määrä seosta kaadetaan muottiin. Se suoritetaan kerroksittain, esimerkiksi jos pohjan syvyys on yksi metri, sen jälkeen tulee olla neljä kerrosta, joka on 0,25 cm. Jokaisen on asetettava tamping. Tällöin ylimääräisen ilman vapauttamiseksi jokaisen tai kahden mittari on sijoitettava hitaasti liuosliittimiin.

  Betonin valmistus sarakepohjaan

  Tämäntyyppisissä sääolosuhteissa tehdyt laskelmat vastaavat teippivariaatiota. Ero on se, että betoniliuosta ei kaadeta vaiheittain vaan välittömästi, minkä jälkeen se lyö.

  Betonibetonin vaaditut ominaisuudet

  Talon betonipohjassa on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ne riippuvat suoraan materiaalien laadusta ja niiden alkuperäisistä osista. Myös betonin ominaisuudet riippuvat sen komponenttien osuuksista, joita käytetään erilaisten rakenteiden rakentamiseen.

  Betonirakenteen vaadittava lujuus

  Betoniperustuksen lujuus on keskeinen indikaattori, joka riippuu siitä, kestääkö säätiö suunniteltua kuormitusta. Se mitataan kilogrammaa neliösenttimetriä kohden.

  Tämä indikaattori voidaan laskea laskemalla tarkka kuormitusaste, jonka rakenne vaikuttaa pohjaan. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikkien rakenteiden ja viestinnän kokonaispaino sekä indikaattorit käyttökelpoisen ja mahdollisen kuormituksen perusteella, jotka ilmasto-olosuhteet aiheuttavat. Sitten tulos jaetaan koko säätiön alueelle.

  Betonivahvuuden aste on ilmoitettu luokassa, mikä tarkoittaa lopullista kuormitusta perustassa kg / cm2.

  Saatujen laskelmien mukaan on välttämätöntä valmistaa betoniliuosta, jolla on vastaavat ominaisuudet.

  Tarvittavat mittasuhteet ovat taulukossa:

  Betoni sementtimerkki M 500, hiekka ja sora