Betonipohjat - tyyppejä ja sovelluskohtaisia ​​ominaisuuksia

Säätiön asettaminen - vastuullinen kysymys. Loppujen lopuksi rakennuksen vahvuus riippuu säätiön vahvuudesta. Tämä on rakennuksen perusta, se kantaa suurimman kuormituksen. Vakautta ja jäykkyyttä. Pohjan luomiseksi on käytettävä kestäviä materiaaleja, jotka ovat vastustuskykyisiä pakkaselle, kosteudelle ja mikro-organismin tuhoisalle toiminnalle. Betoni lohkot säätiölle - juuri sellaista materiaalia.

pitoisuus

Video: mitkä ovat perustukset ↑

Lohkojen tyypit säätiölle ↑

Säätölevyt ovat keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita, ne on suunniteltu nauhojen ja pylväsperustaisten rakenteiden rakentamiseen. Tätä yleismaailmallista muotoilua voidaan käyttää myös kellarinseinien, kellareiden ja teknisten huoneiden, autotallien rakentamiseen. Säätiön betonilohkojen on vastattava lämpötilan muutoksia, kestäviä ja kestäviä. Useimpien käytettyjen betoniluokan M-150, M-100, M-200 lohkojen valmistukseen. Betonista riippuen lujittavan häkissä ja käytetyllä tuotantotekniikalla eroavat erilaiset mekaanisen kuormituksen asteen asteikot ja ympäristövaikutukset ovat negatiivisia.

On olemassa monia ominaisuuksia, jotka erottavat betonilohkoja: puristuslujuus, pakkasenkestävyys, veden kestävyys, veden imeytyminen.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Optimaalisen vaihtoehdon valinta riippuu ilmasto-olosuhteista, kutistumisesta, maaperän kosteudesta ja tiheydestä. Yksi perusperiaatteen valintaperusteista on raja kuormitus, joka putoaa perustaan.

Säätiölle on olemassa seuraavia tyyppejä:

 • FBS - kiinteät pohjapaneelit;
 • FBV - kiinteät peruslohkot, joissa on leikkaus hyppääjille ja viestinnän tekeminen;
 • FBP - ontot ("P - muotoiset") pohjaosat.

Kiinteät perustilohkot ↑

Yleisimpiä ovat raskas betoni tai korkeatiheyksinen silikaattibetoni. Ne ovat pääosin nauhat ja pylväsperiaatteet. Tämä yksikkö on riittävän voimakas ja sillä on suuri tiheys, minkä vuoksi FBS-lohkoja käytetään tukirakenteiden pohjana. tällaisia ​​lohkoja käytetään pilvenpiirtäjien rakentamisessa ja yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisessa. Perusrakennuksen lisäksi on mahdollista käyttää seiniä rakennusten kellariosissa.

Hollow betonilohkot ↑

Käytetään pysyväksi muottirakenteeksi. Rakentamisprosessin aikana lohkojen aukot on täytetty betonilla. Lohkot on suunniteltu siten, että vaakasuuntaiset saumat vahvistetaan. Ennen täyttämistä lujitustangot asetetaan aukkoihin, mikä lisää rakenteellista lujuutta. Päällysteistä betonista täytettyjä perusseinämiä on lisätty puristuslujuudella, ja pystysuoralla vahvistuksella vahvistetuilla rakenteilla on myös lisääntynyt lujuus lateraalisissa kuormissa. Hollow-lohkot ovat eri kokoisia, yleisimpiä ovat 51:40:25, 51:20:25 ja 51:25:25.

Betonielementit leikkauksilla ↑

Viestintämenettelyn helpottamiseksi ne käyttävät keskeisiä lohkoja, joilla on erityisiä teknisiä katkaisuja viestintään. Käytetään klassisia (raskaita) betonilohkoja tai kevytpintaista savibetonia.
Säätiön betonielementit on tehty laajennetusta savibetonista, raudoitetusta betonista ja tiiviimmästä silikaattibetonista.
Keraamiteknisten betonilohkojen hyvät lämmöneristysominaisuudet, mutta myös korkea veden absorptio - perusteellinen vedenpitävyys säätiön kannalta on äärimmäisen tärkeää. Laajennettujen savilohkojen perustus voidaan rakentaa vain, jos ei ole korkean tason pohjavettä. Kevytrakenteiset lohkot helpottavat ja edullisemmat. Ne ovat ihanteellisia autotallin tai kylpyammeiden perustuksiin.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

On suositeltavaa rakentaa talo, jossa on raskaat seinät (tiili, kivi, hiekkalaatikko) FBS-lohkojen nauhan pohjalla. Saraketyyppisten betonilohkojen perustus on ihanteellinen puurakenteelle.
Betonielementtejä käytetään mihin tahansa tarkoitukseen ja kaikentyyppisiin rakennuksiin.

Yleiset erittelyt ↑

 • Ф - raudoitettu betoni (vahvistettu) sekä betonirakenteinen betoni;
 • FBS - kiinteä, vakiintunut;
 • FL - lujitettu betoni (lujitettu), jota käytetään nauhan perustuksiin;
 • BF - raudoitettu betoni, joka on valmistettu raskaasta betonista;
 • FWP: t ovat onttoja;
 • FR - teräsbetoni, joka on valmistettu raskasta betonia, kolmihaarainen kehys.

Eri mittasuhteet, muoto ja paino betonilohkoilla. Korkea kerrostaloihin tarvitaan suuria lohkoja, pienemmille rakennuksille, jotka ovat paljon pienempiä.

Seinäelementit poikkileikkauksessa muodostavat nelikulman, jotkut lohkot tehdään ylimääräisillä leikkauksilla. Tällaisia ​​lohkoja käytetään pohjan maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin. Tyynylohkoja - puolisuunnikkaan muotoisia (vertailualueen lisäämiseksi) käytetään pohjan ensimmäisen rivin asettamiseen.

Säätöraudoitetut betonilohkot ovat tehdasvalmisteisia tuotteita, mikä tarkoittaa samaa brändin kaikkien vahvistettujen betonilohkojen ominaisuuksien tasalaatuisuutta ja identiteettiä. Säätiölohkojen käyttö voi merkittävästi vähentää betonin ja sementtityön määrää ja siten vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Video: Betonielementtien perustaminen ↑

Epäonnistuminen säätiön rakentamisessa ↑

FBS-säätiön rakentaminen askel askeleelta ↑

Videokohtaiset tiedot auttavat tutustumaan betonielementtien kiinteän, suhteellisen halvan ja käytännöllisen perustan rakentamiseen liittyviin erityispiirteisiin.

Säätiön betonilohkojen mitat ja hinnat

Pohjustuslohkoja - keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita. Niitä käytetään nauhat ja pylväsnäytön rakentamiseen. Suunnittelun monipuolisuus mahdollistaa betonilohkojen käytön säätiölle kellarista, kellarista ja teknisistä tiloista tai autotallin seinistä.

Säätiön betonilohkot

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva vaihe, jossa koko rakennuksen vakaus ja vahvuus riippuvat. Sen vuoksi kuormitus pohjaan on aina suurin. Materiaalin laatu, sen huurteenkestävyys, sen vastustuskyky ympäristövaikutuksille on valtava rooli. Betonipohjat ovat ihanteellisia kaikilta osin.

Laaja käyttö erinomaisten teknisten ominaisuuksien ansiosta:

 • korkea mekaanisen kuormituksen kestävyys;
 • riippumattomuus ilmasto-olosuhteista ja ympäristövaikutuksista.

Lohkojen tuottamiseen betoniluokan M-150, M-100, M-200 avulla. Betonin luokka, valmistusmenetelmä ja lujittavan kehyksen läsnäolo vaikuttavat mekaanisen rasituksen ja ympäristöön kohdistuvien kielteisten vaikutusten vastustamiseen.

Tyypit ja koot

Säätiön rakentamiseen käytetään kahta lohkotyyppiä:

Monoliittinen, jossa lovi (FBV) on toinen lohkotyyppi, mutta sitä ei käytännössä käytetä säätiön rakentamiseen.

FBP: tä käytetään pohjan rakentamiseen kevyiden puurakenteiden alla, mutta niiden vahvuus on hyvin pieni. He eivät ole kovin vaativia. Maarakennuksessa käytetään useimmin FBS: tä, joka on valmistettu vain tehtaalla olevasta betonista. Ne ovat kestävämpiä ja sopivia massiivisten rakennusten perustuksen rakentamiseen.

Betonityypin mukaan, josta lohkot valetaan, ne voivat olla:

 • kevyestä betonista;
 • raskaasta betonista;
 • kevytsorarakeiden.

Betonilohkot vaihtelevat koko ja painon mukaan, mikä vaikuttaa materiaalin hintaan. Suurempaa lohkoa käytetään useammin korkeisiin rakennuksiin, matalien rakennusten osalta on tehokkaampaa käyttää pienempää materiaalia.
Varsinaisten kiinteiden lohkojen valitsemiseksi on välttämätöntä tutkia huolellisesti merkinnät, joissa lyhennyksen jälkeiset numerot ilmaisevat tärkeimmät parametrit:

Maanrakennuksessa säätiön rakentamiseen käytetään useimmin käytettyjä betonilohkoja, joiden mitat ovat 20x20x40 cm, joita voi ostaa erikoismyymälöissä, toimittajilta tai markkinoille kohtuullisin hinnoin. Niitä käytetään luomaan kaistaleet ja pylväsmastot alhaisista rakennuksista kellarineen.

Säätiölohkojen käyttö mahdollistaa betonityön määrän vähentämisen ja vähentää siten rakennuskustannuksia.

Kuinka tehdä pohjan teräsbetonilohkoille

Esikaupunkien alhaisen nousun ja korkeiden rakennusten rakenne sopii hyvin nauhan perustuksiin.

Ne ovat kahta tyyppiä:

Nauhan monoliittisen perustan spesifisyys on se, että se kulkee suoraan rakennustyön alueella. Se voi jopa aloittelija rakentaja.

Precast-nauhaosuus on betonilohko tai -laatta, joka on valmistettu tehtaalla ja joka on asennettu erikoislaitteiden avulla. Sitä käytetään monitasoisten rakennusten rakentamisessa, ja niitä käytetään laajasti yksittäisissä rakennuksissa mökin tai muun rakennuksen rakentamiseen. Ei ole vaikeata rakentaa esivalmistettua perustusta, tärkeintä on seurata järjestystä ja ottaa huomioon ominaispiirteet.

Valmisteleva vaihe

Ensimmäinen on varovaisesti valmistella sivustoa, selvittämällä tarpeettomat roskat ja ylimääräinen kasvillisuus. Kun olet valmis juoni, voit jatkaa merkitsemistä ja käyttää tähän tarkoitukseen tappeja ja lankoja. Seuraava vaihe on tehdä oja näiden ohjeiden mukaan.

On suositeltavaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • etukäteen on selvittää maaperän jäädyttämisen taso. Loppujen lopuksi kaivannon syvyys riippuu siitä. Se lasketaan kaavalla maaperän jäädyttämisen syvyys plus 15 cm;
 • on välttämätöntä varustaa pääsy eri puolilta 3 metrin pituiseksi vapaata tilaa varten;
 • jos on pohjavettä, on tarpeen tutkia edelleen, miten maaperän valua ja vahvistamista käytetään rauniolla tai hiekalla;
 • harkitse etukäteen tuuletusjärjestelmää tukiseinillä ja väliseinillä;
 • reikä voidaan tehdä pienellä lapalla tai suurella. Mutta työn lopussa kaivannon pohja on tasoitettava säännöllisen lapion avulla.

Kun kaikki työ on suoritettu, voit jatkaa säätiön valmistelua.

Säätiön valmistelu

Säätiön valmistelemiseksi on suoritettava seuraavat toimet:

 • kuopan pohja peitetään hiekalla (10-20 cm), seinään vettä, tasoitetaan ja puristetaan;
 • polyeteenistä tai kattohuopasta on asetettu tyynyyn. Voit tehdä 5-7 cm paksuisista sementtipinnoista tai FL-lohkareista.
 • kohdista
 • tyynyn päällä on vahvistettu verkko. On varmistettava, että sen reuna ja lohkon pinnat ovat vähintään 3 cm: n etäisyydellä toisistaan;
 • sitoa raudoitus johtoineen ja täytä verkko liuoksella.

Valmistelun jälkeen betonilohkot sijoitetaan kaivoon.

Tee se itsellesi kiinni tälle tekniselle sekvenssille:

 • Ensimmäinen taso FBS asetetaan, alkaen nurkasta;
 • konkreettiset saumat, sekä pysty- että vaakasuorat;
 • Seuraavat tasot asetetaan tiililigaation periaatteen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ylemmän lohkojen pitäisi olla alemmat, jotta pystysuuntaiset saumat keskittyvät keskelle.

Estä kastike

Kun koko FBS-prosessin valmistuminen oli suoritettu, laadunvalvonta toteutettiin tasolla. Viimeinen vaihe on laattojen ja grillata- mien (lujitushihna) asennus. Kun seos kovettuu, muotti on poistettava ja kaikki tarpeettomat osat poistettava.

Asiantuntijat suosittelevat lisävarovaisuutta vedeneristämisen ja tarvittaessa betoniperustuksen lämpöeristykselle.

Tämä voidaan tehdä seuraavasti:

 • pohjan pinta on ulkopuolelta peitetty bitumilla;
 • suorita lämpöeristys käyttämällä polystyreeniä, joka on kiinnitetty liimalla tai kupin nauloilla;
 • tehdä täyttö, jonka tarkoituksena on poistaa aukkojen pohja;
 • Hiekka kaadetaan lohkojen ja kuopan sivun väliin, ja vettä kaadetaan ja puristetaan alas.

Ylempi betoniperusta on tavallisesti vahvistettu betonilattiat.

Kuinka tehdä ajoittainen (precast-monoliittinen) perusta

Koska perustuksen rakentaminen lohkoilta on melko kallis tapahtuma, joskus se on kannattavampaa, varsinkin kun rakennetaan pieniä rakennuksia, jotta asennus ei jatkuvasti toteutuisi vaan lyhyet matkat.

Kun esivalmistettua monoliittista perustusta asennetaan, levytyyny asetetaan alustalle 25-50 cm: n etäisyydelle. Kun perustilohkot on asennettu, ne on kiinnitetty alempien rivien levytyynyihin tai lohkoihin. Samanaikaisesti muodostuneet aukot on suljettu kaikilla sivuilla olevilla muottipaneeleilla ja ne on betonoitu liuoksella, joka ei ole alle B 12,5.

Tämän rakenteen yläosan vahvistamiseksi asennetaan monoliittinen grillata.

Toinen salaisuus, joka mahdollistaa epäjatkuvan perustan tehon, on yrittää asentaa kiinteä monoliittinen hihna kuopan pohjalle. Tämä on suositeltavaa, jos rakentaminen on käynnissä paikassa, jossa paikallinen sakkautuminen on mahdollista.

Betonilohkojen hinta riippuu niiden koosta ja lajikkeesta. Useimmiten betonilohkoja, joiden mitat ovat 20 x 20 x 40 cm, käytetään säätiön rakentamiseen, jota voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä.

Hinta voi vaihdella 500 ruplaa kappaletta kohti alueesta riippuen. Jos kooltaan ei ole 400 x 200 x 200 mm lohkoja, käsityöläisiä kehotetaan tekemään seuraavat asiat: hankkia halvempaa tai ostaa betonilohkoja.

Tietenkin jälkimmäisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mutta mikään myyjä ei voi taata tavaroiden laatua. Siksi on parempi ajatella etukäteen, mikä on kannattavampaa hankkia.

Taulukossa on esitetty uusien ja b betonilohkojen likimääräinen hinta:

Betonielementtien perusteet: edut, haitat, lohkotyypit, rakennustyöt

On olemassa useita tapoja rakentaa säätiö käyttäen monipuolisinta materiaalia. Näiden joukossa on arvokas joukko betonilohkoja.

Laadukasta ja kestävää materiaalia on käytetty pitkään ja onnistunut saamaan luottamusta ja tunnustusta yksityisrakennusten rakentajilta ja omistajilta.

Vahvistettu betoni ei ole ominaisuuksiltaan sellainen, että se altistuu kostealle ympäristölle ja kestää kuormituksen useita kerroksia.

Katso videota betonilohkojen pohjasta.

Edut ja haitat

Betonilohkojen käyttämisen perusteet:

• kestävä materiaalinen rakenne;

• korkea kulumiskestävyys;

• nopeuttaa rakentamisprosessia;

• ei ole tarvetta muottiin;

• Erityiset mitat mahdollistavat suurta tarkkuutta.

Haittoja on myös harkittava rakentamisen aikana:

• suuri paino merkitsee erikoislaitteiden vetovoimaa;

• heikot kohdat ovat saumoja, jotka johtuvat huonosta tiukkuudesta.

Useimmat puutteet ovat sopeutettavissa. Niinpä matala lämpösuoja voidaan korjata ulkoisen eristyksen avulla. Vedeneristyspinta, joka on tehty eristysprosessissa, lisää saumojen tiukkuutta. Suuren painon ei tarvitse selviytyä tekniikasta ja käsittelijöiden prikaatiosta, jos ostat pienimuotoisia lohkoelementtejä.

Lohkojen käytön tärkeä kysymys on niiden laatu. Valittaessa uutta tuotetta kiinnitetään huomiota teknisten eritelmien suorittamiseen tuotannon aikana. Tämän voi taata suuri yritys, joka arvostaa maineensa. Pienet yhteistyökumppanit voivat muuttaa betonin ja prosessin olosuhteiden koostumusta, mikä heikentää vahvuutta ja kestävyyttä.

Käytetyt lohkot on kuitenkin ostettava asiantuntijan kanssa, joka voi visuaalisesti määrittää kulumisasteen ja vaurion. Joskus näennäisesti koko tuotteissa säilytetään epämiellyttäviä yllätyksiä, jotka tulevina vuosina voivat ilmetä itsestään, koska kukaan ei tiedä missä olosuhteissa ja millä kuormalla lohkot toimivat.

Lohkotyypit

Säätiön rakentamiseen suositellaan seuraavia betonilohkoja:

• FBP (ontolohkot sisäisillä onteloilla);

• FBV (tuotteet, joissa on urat viestintälinjoille);

• FBS (monoliittiset lohkot ilman reikiä ja onteloita).

Joskus kevyisiin rakennuksiin käytetään FL-tyynyjä. Mutta vahvimmat ovat monoliittisia tuotteita. Niitä käytetään useiden kerrosten talojen rakentamiseen.

Jokainen tehtaalla vapautettu teräsbetonituote on merkitty merkinnällä, joka sisältää tiedot kuorman mitoista ja raja-arvoista. Näiden tietojen perusteella voit valita optimaalisen lohkotyypin, joka ei ylitä ylimääräisiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Kun otetaan huomioon lohkojen suosio yksityisessä rakentamisessa, jotkut valmistajat ovat luoneet lohkoelementtien tuotannon mittoja, jotka eivät vaadi erityisten laitteiden (20x20x40 cm) osallistumista. Tämä vähentää kuljetuksen ja asennuksen lisäkustannuksia, mikä helpottaa rakentamista.

Betonituotteiden rakenne sisältää myös liittimet (8-12 mm). Erilaiset lisäaineet antavat betonille lisäresistanssin jäätymistä, hapan syövyttävää ympäristöä, tulvia. Tämä mahdollistaa betonin valitsemisen sääolosuhteille ja maaperän ominaisuuksille.

Kun asennat nauhat tai pylväspohjan, on otettava huomioon katon, seinien ja yleisen tilan kuormitus säätiöön. Ilman suunnittelutyötä ei riitä. Yleisimmin käytetty monoliittinen lohko. Onttoa tuotetta käytetään autotallien, huvilojen ja muiden kevyiden rakennusten rakentamiseen.

Rakennuksen ominaisuudet betonilohkojen pohjasta

• Ennen rakentamista tehdään tutkimus maaperän rakenteesta ja pohjaveden esiintymisestä. Useilla tulvilla ja saveen maaperällä toteutetaan lisätoimenpiteitä lohkojen suojaamiseksi tuhoamiselta.

• Kaivannon tai ojan kaivaminen tapahtuu asetetuilla kooilla. Syvyyden tulisi olla vähintään 50-70 cm maaperän jäädyttämisen tasosta.

• Viestintäkaivojen syöttö pohjaan tehdään rinnakkain viemärijärjestelmän kanssa.

• Kuopan pohjan täyttö hiekalla ja soralla tehdään säännöllisin tiivistein.

• FL- tai BF-betonilevyjen asentaminen luo tarvittavat perustelut lohkoelementteille.

• Täyttämällä yhdisteet kuljetetaan sementtilaasti (M300).

• FBS- tai FBV-lohkojen sijoittaminen, kun rivejä siirretään vastaamaan muurausmateriaalia. Elementtiliittimiin käytetään betonisekoituksia ja metallipinoja.

• Täydelliseen perustukseen riittää 3-5 riviä.

• Pohjapinnan kummallakin puolella bitumimateriaalin kummallakin puolella oleva vedeneristys antaa nivelet tiiviiksi ja suojaa liitosten muodonmuutoksia vastaan.

Pylväsperustaan ​​käytetään 20x20x40 cm lohkareita. Asennustekniikka noudattaa teippityypin periaatetta.

Mitkä ovat pohjarakenteita?

Talojen seinien kestävyyden ja kestävyyden varmistamiseksi rakentajat rakentavat vahvoja perustuksia erilaisille maaperälle. Korkean luotettavuuden ansiosta vakituisia konkreettisia lohkoja, jotka ovat säännöllisesti suorakaiteen muotoisia, ovat vaatimuksia tulevan rakennuksen perustana. Lisääntynyt lujuus, jolla betonipohjat ovat hallussaan, saadaan teräsvahvikkeella. Nostolaitteiden avulla lohkot sijoitetaan pehmoprofiilien tiivistämiseen sementtilaastilla.

Mitkä ovat konkreettisia perustilohkoja?

Säätiön alapuoliset betonilohkot ovat suorakaiteen muotoisia tuotteita, jotka on valmistettu erikoistuneilla yrityksillä raskaista betonityypeistä, jotka on vahvistettu aaltopahvilla. Valmistusmenetelmään kuuluu betoniseoksen muovaus taitettavaan muottiin, joka edelleen tiivistää taulukon. Kameran käyttö höyryttämiseen voi lisätä tuotteiden turvamarginaalia.

Rakenne- ja perustablokki on tuote, johon kuuluu:

 • kiinteä betonipaino. Tuotannossa käytetään portlandsementtiä, jossa on M400-merkintä ja sitä edellä;
 • vahvistuspalkit. Se koostuu yksittäisistä elementeistä, jotka on liitetty neuloverkolla;
 • teräsrakenteiset silmukat, jotka on suunniteltu siirtämään säätiölohkoja.
Betonielementit ovat säätiön sopivin perusta

Tuotteiden muotoiluominaisuus on päätykohtaan sijoitetun pystysuoran uran läsnäolo. Se on suunniteltu ratkaisemaan seuraavat tehtävät:

 • lisää muurauksen lujuutta asennuslohkojen jälkeen. Ontelo kaadetaan betoniliuoksella ja varmistaa elementin liikkumattomuuden asennuksen jälkeen;
 • teknisten verkkojen rakentaminen. Uran mittasuhteet mahdollistavat sen sijoittamisen vesi- ja viemäriputkiin sekä sähkökaapeleihin.

Block-tuotteiden ansiosta voit rakentaa pohja-alustan nopeutetulla nopeudella ja olla vähemmän altis luonnollisten tekijöiden vaikutuksille verrattuna muihin perustuksiin.

Lohkon erottelevat ominaisuudet ovat:

 • lisääntynyt lujuusominaisuudet;
 • pitkä käyttöaika;
 • lisääntynyt kulumiskestävyys.

Tuotanto valmistetaan tehtaalla laboratoriotarkastuksella tuotteen laatuun.

Mikä aiheutti lohkojen käytön?

Säätölevyjä käytetään lyhentämään rakennesykliä ja varmistamaan lastattujen rakennusten rakenteiden vakaus. Suuremmat kokonaismitat ja tuotteiden kestävyys mahdollistavat kiihtyneellä nopeudella rakentaa massiivisten rakennusten nauha- ja saraketyypin perustan.

Säätiölohkojen avulla voit rakentaa massiivisten rakennusten perustan kiihtyvään tahtiin.

Betonin perustilohkoja käytetään erilaisten ongelmien ratkaisemiseen:

 • rakennuksen kellarin järjestely;
 • kellariin;
 • tukiseinien rakentaminen;
 • tieliikenneyhteyksien ja ylitysten rakentaminen;
 • laitteiden ramppeja ja siltoja;
 • teollisuuslaitosten rakentaminen.

Vahvistettu betonilohkojen lisääntynyt turvamarginaali tarjoaa mahdollisuuden ratkaista monenlaisia ​​tehtäviä rakennus- ja tiealalla.

Betoni lohko säätiö - tuotteiden edut ja haitat

Rakennusten perustukset, joiden rakentamiseen käytetään betonilohkareita, ylittävät monoliittisten paneeleiden muodossa olevat toiminnalliset ominaisuudet. Työvoiman intensiteetin, rakentamisnopeuden ja kuormakapasiteetin osalta monoliittinen betoniterä on alhaisempi kuin betonilohkojen pohjalla.

Peruslohkojen tärkeimmät edut:

 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsbetoni-monoliitin kuormituskyky 1 neliöön. cm kasvaa 0,1-0,2 tonnia riippuen käytetyn betonin luokasta;
 • vastustuskyky lämpötilavaihteluille. Tuotteiden rakenne ja lujuusominaisuudet säilyvät 250 sykliä syväjäähdytyksessä ja sulatuksen jälkeen;
 • kosteuden kestävyys Lisääntynyt betonin tiheys ja kapillaarikanavien puuttuminen materiaalin sisällä lisää lohkojen kykyä vastustaa kosteuden imeytymistä;
FBS: n edut: asennusprosessin nopeus, alhaiset kustannukset
 • korkea äänieristysominaisuudet. Katumelua on vaikea tunkeutua kellariin, koska betoni tarjoaa hyvän meluneristeen;
 • seisminen vastus. Teollisuustuotantoteknologian lohkot tarjoavat lisääntyneitä lujuustuot- teita, säilyttäen ominaisuutensa maanjäristysalueilla;
 • paloturvallisuus. Raskaiden betonituotteiden tuotteet eivät pelkää lämpöä ja pystyvät ylläpitämään rakennetta pitkään, havaitessaan avoimen liekin vaikutukset;
 • lisääntynyt kuormituskyky. Raskas betoni, josta tuotteet valmistetaan, vastustaa maaperän liikkumista ja pystyy näkemään massiivisten rakennusten painon;
 • hyväksyttävä hintataso. Säätiön rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät merkittävästi lohkotuotteiden kohtuuhintaan.

Lisäksi lohkoperustalla on seuraavat edut:

 • nopeutetut rakennusmäärät;
 • ei ole tarvetta asentaa muottiin;
 • rakennusmahdollisuus milloin tahansa vuoden aikana.

Yksi lohkopohjan painavista eduista on säätiön rakentamisen rakennustöiden vähentynyt työvoimakkuus.

Tuotteen eduilla on myös useita haittoja:

 • vaatia nostolaitteiden käyttöä lastaamiseen ja purkamiseen sekä asennukseen;
 • tarvitsevat lisää lämmöneristystä johtuen alhaisista lämpöeristysominaisuuksista.

Lisäksi lohkojen liitosalueilla ei ole suurta tiukkuutta. Huolimatta puutteista tuotteisiin vaaditaan perustusten rakentamista, kellariseinien rakentamista ja erilaisten rakennusalan ongelmien ratkaisua.

Ennen minkäänlaista rakennustyötä on tehtävä valmistelutyö.

Mitkä ovat betonielementtien koko ja paino raskaasta betonista?

Säätiön betonilohkojen mittoja säätelevät voimassa olevan sääntelyasiakirjan vaatimukset. Teollisuusyritykset tuottavat erilaisia ​​pituuksia ja leveyksiä, joiden tuotteiden korkeus on 0,28 ja 0,58 m.

Vakiokoot:

 • tuotteen pituus on saatavana kolmella eri tavalla - 880, 1180 ja 2380 mm;
 • leveys vaihtelee 300: stä 600 mm: iin 100 mm: n välein.

Pienin lohkokoko on 88x30x58 cm, ja suurin tuote on kooltaan 238 x 60 x 58 cm. Kokoelementtien painosta riippuen myös elementtien paino kasvaa 0,31 - 1,96 tonnia.

Lujitettujen betonilohkojen lajit perustukselle

Standardin vaatimusten mukaisesti on olemassa erilaisia ​​perustilohkoja:

 • FBS-tuotteet ovat jatkuvia tuotteita ilman sisäisiä onteloita. Lohkojen lujuus ja lisääntynyt massa ovat lisääntyneet;
 • Tuotteet, joissa on merkintä FBV, on tunnusomaista pituussuuntaisen uran läsnäolo lopputasossa. Ontelo helpottaa teknisen viestinnän asennusta;
 • FBP-tyyppisille lohkoille on tunnusomaista neliöosan sisäisten ontelojen läsnäolo. Kevyet tuotteet valmistetaan betonista M150.

Näiden lajikkeiden lisäksi valmistetaan myös FL-merkinnällä varustetut tuotteet, joilla on puolisuunnikkaan muoto. Niitä käytetään rakentamaan pohja pylväs- tai nauha-tyyppiselle perustukselle. Teollisuuden ja maatalouden seinien rakentamiseen käytetään lohkareita BF, jotka poikkeavat poikkileikkauksen koosta.

Lohkoilla on useita lajikkeita.

Peruslohkojen valmistukseen eri materiaaleja käyttäen:

 • silikaattiseos;
 • laajennettu savi ratkaisu;
 • raskas betonibrändi.

Päätös tiettyjen lohkojen merkinnästä tehdään sen jälkeen, kun tarvittavat laskelmat on tehty projektidokumentaation vaatimusten mukaisesti.

Raskaat betonilohkot - kuinka valita oikea materiaali pohjan asentamiseksi?

Ostaminen rakennusmateriaaleja rakentamiseen säätiön kiinnittää huomiota tuotteiden ulkonäkö:

 • sirujen ja halkeamien puute;
 • nokkojen läsnäolo hiljalleen;
 • oikea muoto.

On tärkeää tarkistaa lohkojen pinnalla maalatut merkinnät. On tarkistettava, vastaavatko kokonaismitat merkinnät ja onko ostettujen lohkojen vaatimustenmukaisuustodistus.

Base block -tyyppisen rakenteen teknologia

Riippumatta siitä, minkä tyyppistä perustusta rakennetaan, tekninen prosessi perustaa perustan pohja lohkojen tarjoaa seuraavat työvaiheet:

 • suorittavat valmistelutöitä;
 • asennustyön toteutus.

Jokaisella työvaiheella on omat ominaisuutensa ja vaatii standardien ja vierailijoiden noudattamista.

Pinoamislaitteet, jotka on tehty raskaiden koneiden avulla

Valmistelevat toimet perustusrakenteen rakentamiseksi

Valmistellaan lohkoperustan rakentamista varten valmistelutyö:

 1. Määritä maaperän luonne ja pohjaveden taso.
 2. Valitse käytettävien lohkojen tyyppi lujuuslaskelmien mukaan.
 3. Kehittää projektin dokumentaatio säätiölle.
 4. Määritä rakennusmateriaalien tarve.

On tärkeää suorittaa laskut oikein sekä hankkia ja toimittaa rakennustyömaalle ajoissa tarvittava työ.

Rakennuspohjan betonilohkon säätö

Lohkojen asentamiseksi tulee huolellisesti perustaa pohja. Teknologia tarjoaa seuraavat toiminnot:

 1. Sivuston merkintä.
 2. Puhdistus kasvillisuudesta ja roskista.
 3. Maaperän poistaminen.
 4. Suorita kiusaamisia projektin mukaisesti.
 5. Tasoitetaan maaperä kaivannon pohjalla.
 6. Hiekkasyynyjen muodostuminen, jonka paksuus on 5-10 cm.
 7. Hiekkaperusteen tiivistyminen ja kostutus.

Valmistelutöiden suorittamisen jälkeen siirry lohkojen asennukseen.

Lohkojen oikea asennus, jotta perustan lujuus säilyy

Asennus tehdään nostojen nostamiseksi nostolaitteiden avulla.

Toimien järjestys:

 1. Aseta alareunan elementit alustalle.
 2. Tiivistä pystysuorat liitokset sementtilaastilla.
 3. Sovita ratkaisu lohkojen ylätasolle.
 4. Asenna toisen rivin lohkot 0,4-0,5 m: n siirtymällä.

Asennettaessa kiinnitä huomiota pystysuuntaisten liitosten leveyteen, joka ei saisi ylittää 15-20 mm. Kun laasti on kovettunut, päällystä lohkojen pinta kaksi kerrosta bitumimateriaalia vedeneristykseen.

Yhteenveto - kannattaa käyttää betonilohkoja säätiölle?

Betonielementin avulla säätöä on helppo kiihdyttää nopeammin rakennuksen perustana pienellä vaivalla. Sinun tulisi huolellisesti tutkia asennustekniikkaa ja vastata vastuullisesti valmistelutoimien toteuttamiseen.

Rakentamme lohkojen vankkaa ja käytännöllistä perustetta: vinkkejä, ohjeita, elämän hakkerointia

Talo, kylpy, huvimaja, kuisti, kesäkeittiö - kaikki alkaa säätiöstä. Säätiö on täysin rakentamisen perusta. Sen kustannukset ovat kolmannes kokonaiskustannuksista. Siksi on niin tärkeää valita oikea tyyppi ja materiaali säätiön. On aivan mahdollista rakentaa säätiö omalla kädelläsi, mikä säästää paljon rahaa.

Miksi tarvitsemme säätiön

Termi "säätiö" on peräisin latinaksi. "Fundamentum" tarkoittaa "perusta".

Säätiö on maanalainen tai vedenalainen osa rakennetta, joka siirtää maaperän pohjalle staattisen kuorman, joka aiheutuu rakenteen painosta ja tuulen aiheuttamasta lisäkuormituksesta tai veden, ihmisten, laitteiden tai ajoneuvojen liikkumisesta. Oikein suunniteltu säätiö siirtää kaikki kuormat maaperään siten, että rakenteiden saamatta jääminen ja tuhoutuminen on mahdotonta.

Collier-tietosanakirja

http://dic.academic.ru

Säätiö säästää taloa vaikeiden maaperän "huonon luonteen" ilmenemismuodoista eikä vain pohjavedestä vaan myös tavallisesta "säännöllisestä" sademäärästä. Säätiön on kestettävä rakenteen paino. Voit rakentaa ylellisen ja erittäin kalliin talon, mutta jos suunnittelu, syvyys ja perustusmateriaali valitaan väärin, vauraimmassa maaperässä, rakennus saostuu ja halkeilee. Ennen kuin rakennat lohkojen perustan, sinun on varmistettava, että se sopii tähän rakenteeseen.

Lohkoperustan valinnan riippuvuus alueen ominaisuuksista

On tarpeen tilata geodeettinen päätelmä sivuston ominaisuuksista ennen talon suunnittelua.

Voit tietysti selviytyä naapureista - mutta se ei ole täysin luotettava. Joskus myös lähialueet ovat hyvin erilaisia ​​maaperässä, vedessä ja muissa ominaisuuksissa.

maa

Oppikirja "Maaperä. Säätiöt. Optimaalisen perustan valinta "luokittelee maaperän seuraavasti:

 1. Kallioinen maa on melko kiteinen kallio, kivi, ei maa ja sedimenttikivi (dolomiitit, puristetut hiekkakivet, liuskekivi, kuori rock, kalkkikivi). Jokainen säätiö kuin kasa yksi on hyväksyttävää (on vaikea porata kivi).
 2. Kongloraatit - kiviaineksen lajikkeiden palaset; älä pese ja älä vaihda tilavuutta, jäädyttää; Kaikki säätiöt ovat hyväksyttäviä.
 3. Kalkkimaiset maaperät:
  • liittyvä - savi ja loamy; syväjäädytetty; jotka pystyvät "kellumaan" ja liikuttamaan, vain raskaat perustelut ovat sopivia;
  • sitomat hiekka- ja hiekka-alueet; kun ne ovat märät, ne ovat alttiita siirtymään, ne jäätyvät matalasti; minkä tahansa tyyppiset perustukset ovat sopivia.
Maaperän tyyppi voi vaihdella myös viereisillä alueilla

Jos sivustosi on joukko kiviä, koskematonta hiekkakiveä tai sedimenttikiviä, voit helposti asettaa lohkon perustan. Hyvin myös, jos alueen maaperä koostuu hiekasta tai tiheästä loemaisesta maaperästä.

Taulukko: Pohjan perustan vähimmäissyvyys hiekassa ja savessa

Lähitulevaisuudessa ymmärrys siitä, mitä maaperää on omalla alueella, on vanhanaikainen tapa: porata reikä puutarha-porakoneella ja tutkia maastonäytteitä eri syvyyksistä. Näyte kostutetaan vedellä, ja jos sitä voidaan vaivata taikinana, niin se on lieju. Jos maa liukenee veteen, on suuri osa taipuisasta komponentista. Jos sakka putoaa, siinä on savea ja hiekkaa sen yläpuolella.

Maaperän testaamiseksi laita näyte vesilasiksi.

pohjaveden

Pohjavesi on maaperän tärkein ominaisuus. Jos taso on pieni, niin lohkojen matala teippi on täydellinen meille. Jos se on melko korkea, nauha olisi haudattu suurempaan syvyyteen.

Jäätymissyvyys

Jäätymisen syvyys alueella on keskimäärin yhtä metriä, mutta poikkeamat ovat myös mahdollisia. Jos olet tekemässä lohkojen upotettua pohjaa, sen alapuolella pitäisi olla maaperän jäätymispisteen alapuolella.

Pohjan pohjan on oltava maaperän jäädyttämisen enimmäissyvyyden alapuolella, jotta maaperän turvotus ei vaikuta jäädyttämisen aikana. Turvallinen syvyys riippuu vuotuisista lämpötilavaihteluista, paikallisten maaperän vaihteluista ja vaihteluväleistä sekä pohjaveden tavanomaisesta tasosta. Lisäksi joskus on sattumanvaraisia ​​muutoksia savi- maaperässä, jota ei pidä sallia luonnollisen perustan alapuolella.

Collier-tietosanakirja

http://dic.academic.ru

Jäätymisen syvyys on tekijän syvyyteen vaikuttava tekijä

Vaarallisin tekijä liittyy suoraan maaperän ja maaperän luokituksen tasoon.

Vesi "linssejä"

Jos läpäisevä hiekka tai hiekkasauma savi muodostuu, sedimentit tunkeutuvat ylempään maahan ja jäävät sen alle ns. "Linsseinä", jotka sijaitsevat läpäisemättömän pohjan päällä ja voivat vahingoittaa pohjaa voimakkaasti. Sinun täytyy olla varma siitä, ettei linssipohjan asettamisen tapaan ole "linssejä".

Linssien läsnä ollessa maaperässä käytetään vain paalun ja nauhan perustusta.

Säätiön valinta

Kaikista edellä mainituista tekijöistä - maaperä, vesitasapaino, linssien läsnäolo, huurteen tunkeutumisen syvyys yhteen yhteen geodeettiseen lopputulokseen ja perustan muodon valinta lohkoista. Mutta se riippuu mieltymyksistäsi, jo olemassa olevista lohkoista ja jopa kaudesta. Siksi sinun on ymmärrettävä jokaisen lohkopohjan rakentamisen tärkeimmät edut, välitavoitteet ja vaaralliset hetket.

Kuten jo tiedämme, lohkojen perustana on kaksi tyyppiä: pylväs ja nauha.

 1. Lohkojen nauhan perustus ei ole kovin syvä eikä syvä ja syvä. Se on rakennettu laajennetusta savesta, vaahdosta ja hiutaleista, betonilohkoista, betonipaneeleista, jotka on asetettu vedenpoistoseoksen tyynyyn. Ei kovin sopiva epäluotettaville maaperäille, mutta ongelma on ratkaistu pääsääntöisesti syventämällä ja laajentamalla "nauhaa", sijoittamalla laajennetun betonin tai lohkon pohja tyynylohkoista ja luomalla kiinteä betoniteräksinen grillata. Hihnan pohja maaperästä riippuen voi olla haudattu, syvälle istutettu tai haudattu.
 2. Lohkojen sarake perustus, ehkä helpoin ja halvin rakennus. Se voi olla myös pieni, ei- ja syvätermi, ja se on myös tehty laajennetusta savesta, vaahdosta ja hiekkakivistä, betonilohkoista, betonipaneeleista (ei-monoliittisista pylväät), jotka on sijoitettu kaivoihin (jos haudattu) tai vain maahan (jos ei ole haudattu) seosta. Soveltuu kevyisiin rakennuksiin, kuten runkoihin, huviloihin ja kasvihuoneisiin ja mihin tahansa maaperään, lukuun ottamatta suolaa. Rakentamisen aikana matala pylväspohjainen lohkojen pohja käyttäen puinen grillata

lohkot

Block - rakentava elementti tai tuote, tavallisesti tehdasvalmisteinen, jota käytetään nykyaikaisessa teollisessa rakentamisessa (esim. Tilavuus, seinä, ikkuna).

wikipedia

Katsotaanpa tätä ihmeellistä materiaalia: mikä on hyvä ja kuinka vaikeaa on rakentaa säätiö.

 • lohkojen standardointi: yleensä, jos lohkoa tuotetaan virallisessa tuotannossa, sen tarkat mittasuhteet ovat tiukasti säädettyjä (betonilohkoille tämä on GOST 13579-78);
 • rakentamisen nopeus (betoninauhalle rakentamisen aika määräytyy betonin kovettumisen aikana);
 • suhteellinen halpa;
 • vaikeissa maissa lohkoraudoitettu rakenne kestää paremmin muodonmuutoksia;
 • helppo asennus, joka ei vaadi erityisiä taitoja (lisäksi, jos jokin meni pieleen, voit purkaa pohjan ja taittaa sen uudelleen);
 • valtava koko ja lukuisat lohkot mahdollistavat minkä tahansa monimutkaisuuden, koon ja suunnittelun perustan;
 • lohkojen rakenteellisesti on järjestetty tyhjiöitä, uria, lujitussiskoja ja jopa uria laastin paksuudelle, mikä tekee asennuksesta erittäin helpon.
 • jotkin lohkolajit sekä betonilaatat tarvitsevat tekniikan - nosturin tai vintturin;
 • Interblock-liitokset eivät tarjoa tiukkuutta - täten säätiö tarvitsee pystysuoran vedenpitävyyden;
 • lohkoperustetta ei vieläkään näytetä suuritehoisille rakennuksille.

Lohkojen lajit perustuksen rakentamiseen

Lohkot ovat rinnakkaisnauhat, jotka on tehty kiinteästä tai vaahdostetusta betonista eri täyteaineilla tai ilman niitä. Lohkon tyyppi määrää koko ja painon, lämmöneristeen ja säätiön muodon.

Betonimylkeissä voi olla erilaisia ​​täyteaineita.

Betonielementit

Betonielementit ovat monoliittisia ja ilman ilmakuplia. Ne luokitellaan useiden kriteerien mukaan:

 • niiden valmistamiseen valulla tai puristamalla käytettyä eri betonia - raskaita, kevyitä ja kevyitä;
 • tilauksesta on jaettu seinään, kellariin, säätiöön;
 • niiden eristysominaisuuksien parantamiseksi, ne on tehty rakoiksi, ontoksi tai reikiin, mutta on myös kiinteitä lohkoja;
 • lohkot on vahvistettu ja ilman vahvistusta.

Seinäbetonilohkoja käytetään myös perustuksiin, joilla ei ole suurta kuormitusta.

Seinäbetonilohkot ovat kaikissa väreissä ja koossa.

Mutta jos perustuksen tulisi olla kiinteä, käytä sitten konkreettisia peruspilareita kiinteäksi (FBS). Ne voidaan vahvistaa (raskaat suuret lajit) ja ei.

Betoniraudat, joissa on raskaita rakennuksia

Myös pohjapaneeleja, joita kutsutaan "FL-lohkoiksi" - on peräisin raskasta betonia sisältävästä "nauhapohjasta". Jokapäiväisessä elämässä niitä kutsutaan "tyynyiksi" huumorilla. Ne vahvistetaan aina.

Perustapohjien tehtävänä on lisätä perusalaa

He sopivat ensin. Suuremman alueen ansiosta ne jakavat päällirakenteiden ja rakennuksen painon.

Suuremmasta alueesta johtuen PL-lohkot jakavat päällirakenteiden ja rakennuksen painon

FBS- ja FL-lohkojen yhtenäiset kokot ovat melko suuria. Niiden massa voi olla jopa kaksi tonnia ja tiheys - jopa 2500 kg / m 3. Nämä lohkot vaativat käyttämään kuorma-auton nosturia ja tähän tarkoitukseen on lujitussilmukat yläpinnalle.

Yhden kokoiset FBS- ja FL-lohkot ovat melko suuria.

Vaahtobetonialustat

Vaahtokerros keksittiin lisäämään eristystä ja vähentämään lohkojen painoa, joka oli loistavasti tehty. Se on solupäällyste, jossa on huokosia, jotka on muodostettu lisäämällä erityistä vaahtoa käsittelyyn sekoittimessa ilman kiinteytystä autoklaavissa. Vaahtolohkoilla on mielenkiintoinen laatu: ensin lohkot ovat melko pehmeitä (termi "tuoreet vaahtolohkot"), ja ne voidaan leikata tavallisella sahalla ja erikoislaitteilla; mutta he saavat enemmän voimaa ajan myötä. Vaahdolohkoja käytetään myös perustukseen, mutta sen hyvin kevyisiin lajikkeisiin.

Vaahtobetonialustat - askel eteenpäin rakentamisessa

Kaasutilikaattilohkot

Näissä lohkoissa olevat huokoset eivät ole syntyneet vaahdolla, vaan kuten hiivataikina, kalkin ja alumiinipulverin kemiallisen reaktion avulla kaasun muodostumiseen, joka muodostaa kuplia. Kalkista nämä lohkot ovat valkoisia ja tyylikkäitä. Mutta sama kalkki aiheuttaa suuren hygroskooppisuuden, joten kaasusilikaattilohkot tarvitsevat vakavaa vedenpitävyyttä. Ne autoklavoidaan, joten niillä on suurempi yhdentymisaste. Koska kaasulisilikaatin lujuus ja kovuus on paljon parempi kuin vaahtobetoni, se soveltuu kiinteämmille perustuksille.

Kaasutilikaattilohkot - valkoinen ja tyylikäs

Kuonan lohkot

Kun he olivat hyvin yleisiä. Tavallinen liuos sekoitetaan yksinkertaisesti kuonan kanssa ja kuivataan muodossa, joten ne ovat "piikikäs" ja melko hauras. Ne ovat melko edullisia, mutta eivät vaadi monimutkaisia ​​tuotantolaitteita, joten usein ne ovat pieniä käsityövalmistajia, ja sementtilohkot ovat kooltaan ja muodoltaan epätasaisia. Ne ovat melko raskas, vaikka niiden koko on pienempi kuin vaahtobetonissa: 40x20x20 cm (ja puolilohkot ovat 40x12x20 cm). Niitä käytetään vähän seinille, koska ne aiheuttavat haitallisia kaasuja, mutta niitä käytetään laajasti kaikkiin säätiöihin niiden alhaisten kustannusten vuoksi.

Kuona estää täysikokoisen - hyvin yleinen materiaali kerran

Keraamilohkot

Niiden valmistuksessa kuona lisätään liuokseen, mutta lisätään savi (poltettu vaahtokerros). Nämä lohkot ovat vähiten hygroskooppisia kaikista (paitsi betonista) ja yksi kevyimmistä. Ne ovat myös usein ontto. Laajennettujen savilohkojen mitat ovat samoja kuin karkeiden lohkojen mitat, ja ne ovat lähes yhtä halpoina. Ne ovat myös usein käsityöläisiä, joten koon koko on suuri.

Laajennetut savipilvet ovat täysikokoisia laatua paremmin kuin kuonakivet

Puubetonielementit

Toisella tavalla niitä kutsutaan "puuta betoniksi". Täyteaine on suurien jakeiden sahanpuru. Tällaiset lohkot, jopa joissakin ominaisuuksissa, ovat lähellä puuta: ne ovat kevyitä, joustavia ja niillä on hyvät lämpöeristysominaisuudet mutta ovat hygroskooppisia; Siksi tarvitaan myös varovainen vedeneristys. Puubetoni on erittäin suosittu rakennusmateriaalina, mutta sitä käytetään harvoin säätiöihin. Niiden mitat ovat 50x25x30 cm ja 50x25x20 cm.

Arbolitovy estää ominaisuuksia puuhun

Huokoiset keraamiset lohkot

Nämä kauniit, lämpimät, vedenpitävät ja kestävät lohkot, joiden mitat ovat 51x25x21,9 cm ja 38x25x21,9 cm, voidaan luonnollisesti sijoittaa pohjaan. Mutta ne ovat erittäin kalliita, joten jopa seinien rakentamisessa käytetään harvoin. Vaikka teoriassa kaikki on mahdollista. Ja yhtäkkiä talon rakentamisesta oli varaa, etkä tiedä, mitä käyttää.

Eri kootut huokoiset keraamiset lohkot - kalliita säätiölle

Materiaalin valinta

Yhteenveto kaikista tiedoista:

 • tiheä, savi- ja hiekkalaatikoita, joiden lämpöeristys on parempaa, mutta suuret rakennemuutokset johtuvat käsityötuotteiden tuotannosta, eivät kovin vahvat, sopivat keskipitkän nauhan ja pylvään perustuksiin;
 • vaahtobetoni- ja kaasusilikaattilohkot ovat halpoja, ne ovat kaikki samoja, sileitä ja kevyitä, mutta niiden hygroskooppisuus vaatii suuria ponnistuksia säätiön vedenpitäviksi; niitä kuitenkin käytetään laajasti näihin tarkoituksiin;
 • arbolitovy-lohkot altistuvat muodonmuutokselle ja ovat erittäin hygroskooppisia;
 • keraamiset lohkot ovat erittäin kalliita;
 • betonilohkot - kestävimmät, sopivat raskaille perustuksille, mutta myös heikosti lämpöeristetyt ja vaikeimmat; silti niiden käyttö nauhalevyssä on säätiön laadun suurin takuu kaikissa maaperän kunnossa.

Sarakkeen upotettu ja ei upotettu lohko-pohja

Helpoin pylväspohja, syvyydestä riippumatta, helpoin tapa laatia lohkot.

Tämä pohja on tehty lohkosta (seinäbetoni, laajennettu savi, vaahtobetoni) tai tiili. Tarkastelemme maahan upotettua perustetta, joka asennetaan suoraan maahan; pienet ja syvytetyt eroavat toisistaan ​​vain siinä, että erilainen luku lohkoista sopii hiekkamurtajyynyn kartiomaisen reiän reikään, ja syvä reikä kaadetaan kaivettuun ennen tätä maata.

Pylväsperusta (piirtäminen kahteen paikkaan, pieni ja syvä) osoittaa sen rakentamisen periaatteet

Vaaditut työkalut

Säätiön rakentamiseen tarvitaan:

 • betonisekoittimen (tai sekoituskammion sekoittamiseen käsin);
 • lapio;
 • lapio;
 • manuaalinen auto;
 • tamper (manuaalinen tai vibro);
 • kumi-vasara;
 • vesitaso (tai laser taso);
 • rulettirengas

Pilarin perustuksen asteittainen luominen

 1. Rakentamisen paikka.
 2. Valmistamme maata: ruohon niittämistä, puiden vääntämistä, tasoittaa vaaka. Ensinnäkin maaperän pinta poistuu roskista, puut, pensaat ja niiden systeemi poistetaan.
 3. Käytämme lankaa ja panoksia merkitsemään maata (puolet metrin kummallakin puolella on pidempi kuin perustus) ja paikat, joissa "pylväät" ovat. Se vie tarpeeksi pylväitä, jotta ne ovat enintään puolitoista metriä toisistaan. Sitten rakenne on vankka. Säätiön rakentaminen alkaa merkinnällä.
 4. Syvämme maata 0,3 metrin etäisyydellä sivuston rajoista (tämä voidaan tehdä vain pilareiden sijainnissa, sitten tarvitaan vähemmän raunioita).
 5. Me täytämme soraa, täytämme sen vedellä ja kaada se.
 6. Laitamme murskattua kiviä kahdella tai neljällä (ensimmäisessä tapauksessa toisessa, toisessa kerroksessa kohtisuorassa orientaatiossa) lohkossa itsenäisesti valmistetulla (M400 sementti, hiekka ja murskattu kivi 1, 2 ja 5 osaa) liuoksella. Anna liuoksen kovettua. Sama periaate - tiilet, mutta ne menevät enemmän. Valmisbetonin ostaminen ei ole sen arvoista, koska kulutus on pieni. Laitimme reiän rauniolla neljään (kohtisuoraan suuntaan) lohkot
 7. Peitämme vedeneristyspilarien yläosaa sulavalla bitumilla ja asetamme kateaineita.
 8. Rakennamme grillata puupalkista.
 9. Liitämme sen lankatuilla kylkiluilla. Rostverk on sijoitettava yli 10 cm: n etäisyydelle maasta

Video: lohkojen sarakkeen rakentaminen

Lohkojen kaistaleet

Jos olet aloittanut säätiön rakentamisen, se tarkoittaa, että sinulla on geodeettinen raportti maaperästä, pohjaveden pinnankorkeus, paikan jäätymisaste ja talon projekti. Esimerkiksi aiot rakentaa yhden tarinan talosta lokista.

Laskettaessa säätiötä tarvitaan koko talon projekti

Oletetaan, että geodeettinen lopputulos on suotuisa, joten säätiön ei pitäisi olla erityisen syvä.

On muistettava, että vaikka sallitun vähimmäissyvyys lohkojen nauhalevystä onkin oltava vähintään kaksi lohkoa korkeudella.

On olemassa kaksi tapaa, ja niiden valinta riippuu tulevan talon painosta: perustaa suuret (esimerkiksi 2380x500x580 mm) FBS- ja FL-lohkot (esimerkiksi 2400x800x300 mm) kaikkiin sääntöihin. "Nauhalla" on paljon vähemmän saumoja, se on vahvempi ja laadukas monoliitti. Mutta tämä edellyttää kuorma-nosturin ja kaivukoneen käyttöä kaivamaan valtava kaivanto. Kyllä, ja talon tulevaisuudelle tällainen säätiö on tarpeeton ja uskomattoman kallis, vaikka voimme tehdä vankan perustan vain talon ympärille ja sisäseinien risteyksissä on tarpeeksi seinälohkojen sarakkeita.

Laskin-online lohkot FBS perusta pituus 44 metriä

Online-laskin ja yksinkertaisin laskelma, joka perustuu Keski-Venäjän likimääräisiin hintoihin, osoittavat, että vain FBS-yksiköt maksaisivat meidän tapauksessa yli 250 tuhatta ruplaa.

Ja vielä tarvitaan PL-yksikköjä (jotka ovat vielä kalliimpia), liuos ja hiekka- ja sora-seos.

Esimerkki suurien lohkojen PBS ja FL käytöstä

Työn tärkein ero on kaivannon leveydellä.

 1. "Tyynyt" asetetaan alas - betoniraudoitushihnalle tai yksinkertaisesti hiekalle. Tyypillisten tyynyjen asennus tapahtuu yleensä nosturin avulla
 2. Seuraavaksi lohkot pinotaan liuokseen.
 3. Rivien välissä on ristikkopalkkeja.
PBS- ja FL-lohkojen perusta - uskomattoman pääoma, uskomattoman kestävä ja erittäin harvoin tarvitaan

Vähemmän raskaille rakenteille tehdään ns. Ajoittainen säätö - kun PL-lohkoja ei sijoiteta lähelle toisiaan, niiden välinen sallittu etäisyys on enintään 0,7 metriä; Näin voit säästää hieman.

"Väliaikainen säätiö" - FL-lohkot eivät ole lähellä

Video: FBS: n ja FL: n kiinteiden perustusten rakentaminen

Mutta on parempi käyttää pieniä seinälohkoja (esimerkiksi 200x200x400 mm), ns. "Kädessä pidettäviä" - joita henkilö voi nostaa kädellään ja ilman "tyynyjä". Lisäksi tällainen säätiö on melko riittämätön bar-muotoiselle ei-raskaalle talolle.

Pieni betonilohkareiden pohja

Ensin sinun täytyy piirtää lohkojen asettelua säätiölle, jotta voimme ymmärtää, kuinka monta ja mitä niistä tarvitaan. Jos säätiön kulmat eivät sovi lukuisiin lohkoihin, voit tilata "ylimääräisiä" haluttuihin lohkoihin kulmien asettamista varten. Samalla tavalla tarvitaan lohkoja, joissa on aukot viestintään (vesihuolto, viemäröinti) ja hengitysteihin. Niitä voi tilata myös. Ja voit laittaa vakio lohkot aukot, jotka sitten osittain täynnä ratkaisu.

On olemassa monia online-säätiö laskimia. Mutta kaikki ne on suunniteltu suurikokoisille FBS-lohkoille. Voit käyttää seinän laskinta syöttämällä siihen lohkojen tiedot ja säätiön koko.

 1. Saadaan tulokset vaadittavasta määrästä raudoitustangot ja poikkileikkaus lujitustangoista. Lujittavan hihnan asennus: osa, sijainti, lukumäärä
 2. Asettamme tarvittavat luvut - nauhan paksuus on 0,3 metriä, nauhan pituus, leveys ja korkeus, betonin merkki ja klikkaa "laske" -painiketta.
 3. Betonin nauhalankojen online-laskimet ovat kuitenkin monta, ja ne auttavat laskemaan betonin kulutuksen nauhan vahvistamiseen. Laskelmat tehdään yleensä SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet", SNiP 3.03.01-87 ja GOST R 52086-2003 mukaisesti. Kiinnitys laastille, joka tarvitaan muuraukseen
 4. Saamme tuloksia: nauhan pituus, muurauksen kokonaispinta-ala, seinämän paksuus, tarvittava lohkojen lukumäärä, niiden tilavuus ja kustannukset, liuoksen likimääräinen paino ja muut tiedot. Täytä lomakkeet, joiden tiedot perustuksemme ovat.
 5. Täytämme perustietomme tiedot: lohkon mitat, seinien kokonaispituudet (ympärysmitat), kulmissa olevan nauhan korkeus, paksuus, muurauslaastien paksuus muurausverkossa (ja kuinka monta kertaa käytämme sitä), keskihinnan keskihinta Keski-Venäjällä, estopaino. Napsauta painiketta "laske". Saamme lasketun tuloksen
 6. Lisäksi selvitetään tarvittava määrä liuosta. Syötä lujittavan hihnan parametrit tukipohjalle
 7. Teipillä oleva betoni tarvitsee noin 5 m 3, ja ottaen huomioon lohkojen ja ylemmän vahvikekerroksen levittämiseen käytettävä ratkaisu, sinun on käytettävä sitä 6 tai 7 m 3: n marginaalilla.
Lopputulos lujituksen lukumääristä ja poikkileikkauksesta

Laskelmat osoittavat myös lujittavan hihnan parhaan sijainnin.

Laskutuksessa on esitetty vahvikkeen sijainti vahvistusvyöhykkeessä