Betoni kylvyn pohjalla

Kun rakentaa kylpyamme, tärkein asia on rakentaa rakenne vankka pohja. Tämä vaatii betonia, jossa on kaksi ominaisuutta: lujuus ja veden kestävyys. Jokainen mieluummin haluaa betonista betonin perustamista rakennusyrityksissä, mutta se voidaan tehdä itsenäisesti. Seuraavaksi puhumme konkreettisesta - mikä on paras, ja myös ratkaisun koostumuksesta näihin tarkoituksiin.

Suositut betonimerkit

On olemassa merkkejä, jotka sinun on kiinnitettävä huomiota perustettaessa, M150: stä M350: een. "M" ja numero - puristuslujuuden ilmaisin kg / cm2 tai vastus, jonka materiaali kestää paineissa megapaskeina. Digitaaliset ominaisuudet ilmaisevat sementin osuuden koostumuksessa. Merkintä sementti voidaan tehdä kirjaimella "D" - se merkitsee betonin epäpuhtauksien prosenttiosuutta.

Pienien ja kevyiden rakenteiden rakentamisessa dachassa (kasvihuoneet, kylpyammeet jne.) Asiantuntijat suosittelevat M350: n ostamista. Lisäksi voit käyttää M200 - sitten kylpyamme pysyy kestävällä ja luotettavalla pohjalla. M150 - M350 sementtiä М400 tai M500 on läsnä eri osissa.

Valinnassa kannattaa harkita:

 • millaisen materiaalin massa rakennus koostuu (seinät ja katto);
 • jäätymisen syvyyttä ja maaperän koostumusta sekä pohjaveden tasoa - kaikki tämä on tärkeää säätiön pohjan merkinnän määrittämiseksi.

Meidän on myös otettava huomioon sää kuormitus - lunta ja tuulenpainetta tietyllä pohja-alueella.

Ennen betonimerkin määrittämistä on määritettävä säätiö.

Betonimerkin määrittäminen päättää, mitä pohjaa tarvitaan, ja jatka sitten etsimään tarvitsemasi koostumuksen. Jos rakennat puukylpyä, sen tyyppi on pylväs. Nauhapohja on välttämätöntä tiilipohjaan. Kaikissa tapauksissa vaaditaan betonin ja metallin vahvistamisen seosta. Tuotemerkin määrittämisessä otetaan huomioon myös maaperän erityispiirteet:

 1. M150: matala-pohja - kivi / homogeeninen maaperä;
 2. M200: kaistaleen pohja - hiekka; vesi on jäätymisen alapuolella;
 3. М250 / М300 - liikkuva maa, veden nousu on korkea;
 4. M350 - syvyyspohjat, jotka laajenevat maaperän jäädessä ja kutistuvat sulamisen aikana;
 5. M400 on harvinainen brändi erityisen luotettavista perustuksista kosteikoilla.

Erilaiset betonilaadut, joiden puristuslujuus on m 150 kg / cm2 - 500 kg / cm2, ovat ihanteellisia vahvan ja kestävän perustan aikaansaamiseksi.

Miten ja mistä komponentit valmistelevat ratkaisua?

Päämateriaali rakenteiden, teollisuuden tai asuinrakennuksen - betoniseoksen rakentamisessa. Hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä sekä rikastettua hiekan ja soran seosta (OPGS) lisätään kiinteiksi täyteaineiksi. Noudata tällaisia ​​mittasuhteita seoksen valmistuksessa:

 • sementti - 26%;
 • murskattu kivi - 53%;
 • hiekka - 13%;
 • vesi - 7%;
 • toinen 1% on ilmaa, joka on mukana vaivausprosessissa.
Jotta tyhjennetään "voidness", on tarpeen lisätä hieno soraa ratkaisuun.

Betonin merkitseminen, mutta myös seoksen "höyheneminen", tulee oleellinen ratkaiseva tekijä perustettaessa. Liuoksen tulee sisältää hieno sora - sen jyvät täyttävät tyhjät. Mitä alhaisempi on "tyhjyys", sitä vahvempi pohja ja vähemmän sementtiä tarvitaan. Sen taso voidaan määrittää itsenäisesti: esimerkiksi rauniot kaadetaan 10 litran kauhaan yläosaan, minkä jälkeen se täytetään vedellä. On tarpeen tyhjentää vesi ja mitata se litroina. Jos sinulla on 3 litraa, "tyhjyys" on 30%.

Suurin sallittu "tyhjyyden" indikaattori:

Vettä lisätään vähitellen - tämä prosessi riippuu alkuperäisen materiaalin kosteuspitoisuudesta. Seoksen valmistuksen aloittaminen vaatii 2/3 osaa. Seuraavaksi tulisi saada homogeeninen, viskoosi liuos, jolla on muovisia ominaisuuksia. Se on kätevää työskennellä tällaisen betonin kanssa.

Kylpytukeen perustuen tarvitaan OGS-arvo suhteessa 1/8 tai 1/6. Sementin betonimerkki saadaan seuraavasti:

Betonin ominaisuuksien parantaminen kaatamista varten

Ratkaisun ominaisuuksien parantamiseksi sinun on käytettävä vuorihiekkaa - sillä on karkea pinta, joten se täyttää aukkojen väliset aukot normaalia paremmin. On muistettava, että veden lisääminen vähentää betonin laatua ja siten säätiön vahvuutta. Seoksen juoksevuus voi tarjota pehmittimen, joka ei vaikuta liuoksen laatuun. Samalla lujuus kasvaa 25% ja sementtiä voidaan säästää 22% muuttamatta liikkuvuutta. Myös betoniseoksen vedeneristysominaisuudet kasvavat.

Muussa tapauksessa on tarpeen käyttää teknologiaa säätiön vahvistamiseksi. Tämä voidaan tehdä lisäämällä kosteutta ja lämmönkestävyyttä. Asiantuntijat neuvovat valitsemaan ensin - ajatella veden kestävyyttä. Tätä varten käytä ns. Vedeneristyskerrosta, joka on upotettu säätiön rakenteeseen. Hydrofobinen kerros, joka asetetaan pitkin kaivon pohjaa ennen säätiötä kaadetaan, varmistaa sen eristämisen tuhoisilta tekijöiltä. Myös muut - mukaan lukien pystysuorat pinnat - ovat eristettyjä. Niiden päällystämiseen käytetään rosoidia.

Niinpä korkealaatuisen vedenpitävyyden alkuvaiheessa alkuvaiheessa on mahdollista välttää betonin laatan nostamista perustuksen rakentamisen aikana. Näyttää venttiilin roolin ja halkaisijan sekä seoksen adheesion (tarttuvuuden) metallielementeillä.

Kuinka välttää virheitä asettaessasi säätiötä?

Jos aiot rakentaa kylpylä omalla kädelläsi, muista oppia betonin valintaa ja perustusta. Joten kylpyammeen rakentaminen ei heikennä, ei vahingoita eikä se huuhtele vedellä, suositaan materiaalia, joka soveltuu sivustosi maaperän tyyppiin ja geologisiin ominaisuuksiin. Ole tiukasti kiinni seoksen valmistukseen liittyvästä tekniikasta ja sitten rakentaminen ilahduttaa sinua monta vuotta.

Älä säästä laadusta. Säätiön on oltava riittävän luotettava, ottaen huomioon maaperän liikkuvuus, mittasuhteet ja paino. Vain tässä tapauksessa rakennuksen toiminta on melko pitkä.

Samaan aikaan sinun ei pitäisi valita raskaita junia luotettavuuden saavuttamiseksi - muuten rakenne on kohtuuttoman kallista.

Mitä betonia tarvitaan kylpyammeen perustamiseksi: brändin valinta

Perinteinen lepo- ja virkistyspaikka maakohtaisella paikalla on sauna. Kylpyammeen rakenne on yleensä yksiportainen ja pienikokoinen, joten sinun on tehtävä asennus omalla kädelläsi.

Rakennuksen alkuvaiheessa on tarpeen selvittää, mikä betoni on tarpeen kylvyn perustamiseksi. Luotettava säätiö - lupaus kiinteän ja kestävän rakentamisen koko rakennuksesta.

Betonin laatu ja koostumus

Betonibrändi on määritelmä ominaisuuksiltaan. Rakennusmarkkinoille tuttu merkintä on kirjain "M" ja numerot, jotka osoittavat materiaalin lopullisen lujuuden kg / cm2.

Asuinrakennuksissa betonilajituksia M150: stä M350: een käytetään perustusten täyttämiseen. Niiden tuotantoa varten sementtiä M400 ja M500 käytetään eri mittasuhteissa kiinteiden täyteaineiden ja veden kanssa. Tuotteen merkki ja vahvuus riippuu sementin määrästä ja laadusta.

Sementin epäpuhtauksien pitoisuus saa olla enintään 20%. Erityinen sementtimerkintä, jonka merkintä "D" osoittaa, ilmoittaa sen epäpuhtauksien prosenttiosuuden.

Käytettäessä kiinteitä täyteaineita: hiekka, sora, sora tai rikastettu hiekka ja sora. Valmis liuos tulisi sisältää erikokoisia jyviä. Kaunis sora täyttää karkeiden jakeiden välien ja antaa materiaalin lasketun lujuuden.

Optimaalisen betonimerkin valinta kylpyammeen perustukseen

Rakennusmateriaalien paino, josta kantavien seinien rakentaminen on suunniteltu, määrittää, mikä betoni on tarpeen kylvyn perustamiseksi. Pohjan muotoilun ja alemman merkin määräytyy koostumuksen, maaperän jäädytyksen syvyyden ja pohjaveden määrän perusteella.

Kevyissä puisissa tai runkorakenteissa tavallisesti luodaan sarakepidikkeet. Tiiliseinät on pystytetty nauhateollisuuteen. Erityistapauksissa käytetään koko altaan alapuolella olevaa monoliittista levyä. Kaikki nämä perustat ovat betoniseoksia ja metallirakenteisia elementtejä.

Betonin merkki perustukselle määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella rakennustyömaalla:

 • M150: a käytetään matala-emäksen täyttämiseen tiheästi homogeeniselle maaperälle tai kalliolle;
 • M200 - kaistaleen pohjaksi hiekalle, jonka pohjavesi on maaperän jäädyttämisen alapuolella;
 • M250 ja M300 - liikkuvilla maaperillä, joilla on suuri vesimäärän nousu;
 • M350 - maaperän jäädyttämiseen ja epätasaiseen sakkautumiseen sulatuksen aikana hajoavissa talvennousuissa;
 • M400 - käytetään äärimmäisen harvoin erityisen voimakkaiden pohjalla mustilla alueilla.

Se on tärkeää! Jos sivuston geologia on monimutkainen, sinun ei pidä säästää laatua ja käyttää alempaa merkkiä, jota ohjaa vain kylpyammeen paino ja kokonaismitat. Rakennustyömaalla, jossa on siirrettävää maata, jonka avulla kylvyn pohjaa kaadetaan, tulisi käyttää tuotemerkkiä M350, joka tarjoaa turvallisuuden ja kasvattaa rakennuksen käyttöikää.

Jotta emme nosta betoniä, syvällä pohjalla rakentaen sen maanalaisen vedenpitävyyden hyvällä vedellä. Vahvista pohjan rakenne lisäämällä raudoituksen lukumäärää ja halkaisijaa.

Betonin valmistelu kylvyn kellarille

Liuoksen valmistamiseksi ota Portland-sementti (M400 tai M500) silikaattipitoisuuteen, joka on korkeintaan 80%. Tämä mahdollistaa panoksen alhaisissa lämpötiloissa.

Lähtömateriaalin kosteuspitoisuudesta riippuen liuoksen kuivan massan annoksen määrä voi vaihdella, joten osaan lisätään vettä. Levyn alussa otetaan 2/3 vettä ja lisätään vähitellen vettä valmistusprosessin aikana, kunnes saadaan homogeeninen muovimassa.

Kokeneet rakennuttajat neuvovat sinua valmistamaan laastin kylpypohjaan rikastetusta hiekkaranta-sekoituksesta (OPGS) tilavuussuhteella 1/8 tai 1/6, jotta saadaan konkreettisia laatuja: M150 ja M200 sementistä M400 ja M500; M200 ja M300 sementistä M400 ja M500.

Ohjeet betonin M300 sekoittamiseksi OPGS: stä 125l: n sekoittimessa:

 • Sisällytä yksikkö täyttämättä ainesosia;
 • Kallista sekoitin ensimmäiseen asentoon ja kaada 5 litraa vettä.
 • Neljäs ryhmä, jossa 5-20 mm: n raekoko on OPGS, nukahtaa;
 • Sekoitin kallistetaan toiseen asentoon ja kaadetaan 1 säiliö M500;
 • Lisää 3 litraa vettä riippuen kosteudesta OPGS;
 • Värin ja sakeuden mukaan määritetään liuoksen valmius.

Käytännön suositukset

Määritä, mitä kylpyvalmisteen tarvitsema betoni on ilman punnitusta ja monimutkaisia ​​laskelmia. Menetelmä perustuu sellaisten olosuhteiden noudattamiseen, joissa kestävämpi materiaali saadaan. Sidosementtiemulsion tulisi täyttää kaikki vapaata tilaa seoksen kiinteiden fraktioiden välillä.

Tee näin mitattu kapasiteetti ja 10 l kauha. Hiekka ja sora-sekoitus kaadettiin kauhaan ja kaada vettä, mittaamalla tilavuus, mittausastian. Kun vesi kohoaa seoksen pintaan, mitataan mitattu veden tilavuus. Tämä on sementin määrä, joka on lisättävä ratkaisuun.

Jos oli mahdollista kaataa 2 litraa vettä ämpäriin täyteaineella, sekoitettiin betonipulloon hiekan- ja sora-sekoituskauha ja 2 litran sementtimittari. Sementiseoksen osuus on 1/5. Vettä lisätään kuivaan seokseen annoksittain kunnes muodostuu muovimassaa.

Betonin liikkuvuuden parantaminen kylpyammeen perustalle

Matot tai tiheästi vahvistettu rakenne täytetään muovista puolineste-seoksesta, joka ei muodosta koloja kovettumisprosessin aikana. Veden lisääminen vähentää betonin merkkiä vähentämällä sen voimaa. Tästä syystä sementtilietteeseen lisätään pehmittimiä, mikä lisää seoksen liikkumista vähentämättä sen laatua.

Pehmittimen lisääminen mahdollistaa:

 • Lisätään seoksen juoksevuutta;
 • Veden määrän vähentäminen sementtilaastissa, mikä lisää vahvuutta 20-25%;
 • Säästä jopa 22% sementtiä muuttamatta alkuperäisen liuoksen lujuutta ja liikkuvuutta.
 • Lisätä tiheyttä ja siten veden kestävyyttä;
 • Parannetaan sementiseoksen tarttuvuutta (tarttuvuus) metalliosien ja kiinteiden täyteaineiden kanssa;
 • Poista mekaaninen tärinä tiivistää seos.

Se on tärkeää! Pehmittimen käyttö mahdollistaa useiden erien valmistamisen säätiön kaatamiseksi pieneen määrään betonisekoitinta.

Rakennusteknologian kylpyammeet videossa:

Tuotemerkin vahvuus betonista kasvaa kuukauden kuluttua säätiön kaatamisesta. Mutta rakentamisen jatkamista ei tarvitse odottaa niin kauan. Lämpimällä säällä, kolmen päivän kuluttua, materiaali saa riittävästi voimaa seinämille. Kylmäkaudella kannattaa odottaa viikkoa, jonka jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Mikä betonimerkki on parempi ottaa vastaan ​​kylpyammeen perustalle?

Kauan sitten yksityinen kylpyamme on olennainen osa jokaista venäläistä yksityishoitoa. Jos sivustosi ei ole kylpyamme, naapurit, tuttavat, työtoverit ja sukulaiset ymmärtävät väärin. Tässä suhteessa on erittäin tärkeää tietää, miten valmistetaan materiaalia (betonia) kaadettaessa rakenteen pohjaa - kylvyn pohjaa.

mitä konkreettista valita kylvyn perustana?

Melkein mahdotonta antaa yksiselitteistä reseptiä "kaikissa tilanteissa". Rakennustyömaalla vallitsevien ilmastollisten olosuhteiden ja maaperän olosuhteiden (jäädytyssyvyys, pohjaveden, kallion tai hiekan jne.) Mukaan hyväksytään betonin merkki kylpyammeen perustalle. Vähäisessä määrin betoniluokka riippuu rakenteen massasta, sillä jopa suuri "hiljentynyt" (10 tai useampi henkilö) suunniteltu kylpy ei aiheuta tällaista kuormitusta säätiölle, joka luodaan pienestä yhden kerroksen talosta ympäri vuoden.

Merkki betonista riippuen maaperästä

Tältä osin annamme raskasbetonin tuotemerkin, joka täyttää kylvyn perustan, riippuen maaperän kunnosta maa-alueelle:

 • M150 betoni. Matalan nauhan perustuksen rakentaminen kiinteälle maalle tai kalliolle;
 • Betoni M200. Nauhatalustojen pystyttäminen hiekkapohjaisilla mailla, joiden jäätymisvyöhykkeen alapuolella on "ylempi vesi";
 • Betoni M250 tai M300. Kylpyläperusrakenteiden rakentaminen liikkuvilla mailla, joissa on korkea "yläveden" seisova;
 • M350 betoni. Pohjaveden pohjat ovat alttiita merkittävälle talven laajentumiselle (jopa 15 cm) ja epätasaiselle sakeudelle sulatusaikana;
 • M400 betoni. Kaikenlaisten perustusten rakentamiseen koskematonta maahan.

Erittäin tärkeää! Jos sivustosi geologia on varsin monimutkainen, sinun ei pidä säästää materiaaleja säätiölle! Käytä työssä betonimerkkiä, joka ei ole pienempi kuin M350. Näin suojaat itsesi rakenteen tuhoamisesta ja lisäävät huomattavasti rakennuksen käyttöikää.

Mikä merkki valita kylpyamme?

Vastaus kysymykseen: mikä betonimerkki kylpyammeen perustalle on parempi, on epätäydellinen ilman käytännön suosituksia ei-ammattimaisille kehittäjille:

 • Jos et halua lisätä betonimerkkiä pohjan syvällä sijoittami- seksi, tee rakenteen maanalaisen osan hyvä vedenpitä- vyys ja vahvista myös raken- netta vahvemmalla halkaisijalla kuin laskettu halkaisija;
 • Käytä pehmittimiä parantamaan betonin liikkuvuutta ja parantamaan rakenteen laatua ja kestävyyttä. Tällöin saavutetaan: parempi juoksevuus, veden määrän pienentäminen, rakenteellisen lujuuden lisääminen 25%, säästäminen sideaineella 22% kaikkien muiden olosuhteiden ollessa yhtä suuret, lisäämällä tiheyttä ja veden kestävyyttä eliminoimalla mekaanisen tärinän toiminta betonin tiivistämiseksi.

Jotkut kehittäjät, lukemalla tässä artikkelissa olevat tiedot, ajattelevat: "Miksi se on niin vaikeaa? Miksi tehdä konkreettisia omia käsiäsi? Loppujen lopuksi voit tilata valmiin betonipitoisuuden taatusta brändistä lähimpään betonitehtaaseen ja olla huomata pääsi? ".

On järkevää. On kuitenkin pidettävä mielessä, että valmis betoni maksaa 90-100% kalliimmasta toimituksesta, ikään kuin "kääriisi hihat", viettää vähän aikaa ja tee se itsellesi. Tiedot tarkistetaan ja lasketaan Venäjän eri yritysten tarjoamien erilaisten laatujen vähimmäishinnoilla.

Mikä betonimerkki tarvitaan kylpyammeen perustukseen

Mitä betonia tarvitaan kylpyammeen perustamiseksi: brändin valinta

Perinteinen lepo- ja virkistyspaikka maakohtaisella paikalla on sauna. Kylpyammeen rakenne on yleensä yksiportainen ja pienikokoinen, joten sinun on tehtävä asennus omalla kädelläsi.

Rakennuksen alkuvaiheessa on tarpeen selvittää, mikä betoni on tarpeen kylvyn perustamiseksi. Luotettava säätiö - lupaus kiinteän ja kestävän rakentamisen koko rakennuksesta.

Betonin laatu ja koostumus

Betonibrändi on määritelmä ominaisuuksiltaan. Rakennusmarkkinoille tuttu merkintä on kirjain "M" ja numerot, jotka osoittavat materiaalin lopullisen lujuuden kg / cm2.

Asuinrakennuksissa betonilajituksia M150: stä M350: een käytetään perustusten täyttämiseen. Niiden tuotantoa varten sementtiä M400 ja M500 käytetään eri mittasuhteissa kiinteiden täyteaineiden ja veden kanssa. Tuotteen merkki ja vahvuus riippuu sementin määrästä ja laadusta.

Sementin epäpuhtauksien pitoisuus saa olla enintään 20%. Erityinen sementtimerkintä, jonka merkintä "D" osoittaa, ilmoittaa sen epäpuhtauksien prosenttiosuuden.

Käytettäessä kiinteitä täyteaineita: hiekka, sora, sora tai rikastettu hiekka ja sora. Valmis liuos tulisi sisältää erikokoisia jyviä. Kaunis sora täyttää karkeiden jakeiden välien ja antaa materiaalin lasketun lujuuden.

Optimaalisen betonimerkin valinta kylpyammeen perustukseen

Rakennusmateriaalien paino, josta kantavien seinien rakentaminen on suunniteltu, määrittää, mikä betoni on tarpeen kylvyn perustamiseksi. Pohjan muotoilun ja alemman merkin määräytyy koostumuksen, maaperän jäädytyksen syvyyden ja pohjaveden määrän perusteella.

Kevyissä puisissa tai runkorakenteissa tavallisesti luodaan sarakepidikkeet. Tiiliseinät on pystytetty nauhateollisuuteen. Erityistapauksissa käytetään koko altaan alapuolella olevaa monoliittista levyä. Kaikki nämä perustat ovat betoniseoksia ja metallirakenteisia elementtejä.

Betonin merkki perustukselle määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella rakennustyömaalla:

 • M150: a käytetään matala-emäksen täyttämiseen tiheästi homogeeniselle maaperälle tai kalliolle;
 • M200 - kaistaleen pohjaksi hiekalle, jonka pohjavesi on maaperän jäädyttämisen alapuolella;
 • M250 ja M300 - liikkuvilla maaperillä, joilla on suuri vesimäärän nousu;
 • M350 - maaperän jäädyttämiseen ja epätasaiseen sakkautumiseen sulatuksen aikana hajoavissa talvennousuissa;
 • M400 - käytetään äärimmäisen harvoin erityisen voimakkaiden pohjalla mustilla alueilla.

Se on tärkeää! Jos sivuston geologia on monimutkainen, sinun ei pidä säästää laatua ja käyttää alempaa merkkiä, jota ohjaa vain kylpyammeen paino ja kokonaismitat. Rakennustyömaalla, jossa on siirrettävää maata, jonka avulla kylvyn pohjaa kaadetaan, tulisi käyttää tuotemerkkiä M350, joka tarjoaa turvallisuuden ja kasvattaa rakennuksen käyttöikää.

Jotta emme nosta betoniä, syvällä pohjalla rakentaen sen maanalaisen vedenpitävyyden hyvällä vedellä. Vahvista pohjan rakenne lisäämällä raudoituksen lukumäärää ja halkaisijaa.

Betonin valmistelu kylvyn kellarille

Liuoksen valmistamiseksi ota Portland-sementti (M400 tai M500) silikaattipitoisuuteen, joka on korkeintaan 80%. Tämä mahdollistaa panoksen alhaisissa lämpötiloissa.

Lähtömateriaalin kosteuspitoisuudesta riippuen liuoksen kuivan massan annoksen määrä voi vaihdella, joten osaan lisätään vettä. Levyn alussa otetaan 2/3 vettä ja lisätään vähitellen vettä valmistusprosessin aikana, kunnes saadaan homogeeninen muovimassa.

Kokeneet rakennuttajat neuvovat sinua valmistamaan laastin kylpypohjaan rikastetusta hiekkaranta-sekoituksesta (OPGS) tilavuussuhteella 1/8 tai 1/6, jotta saadaan konkreettisia laatuja: M150 ja M200 sementistä M400 ja M500; M200 ja M300 sementistä M400 ja M500.

Ohjeet betonin M300 sekoittamiseksi OPGS: stä 125l: n sekoittimessa:

 • Sisällytä yksikkö täyttämättä ainesosia;
 • Kallista sekoitin ensimmäiseen asentoon ja kaada 5 litraa vettä.
 • Neljäs ryhmä, jossa 5-20 mm: n raekoko on OPGS, nukahtaa;
 • Sekoitin kallistetaan toiseen asentoon ja kaadetaan 1 säiliö M500;
 • Lisää 3 litraa vettä riippuen kosteudesta OPGS;
 • Värin ja sakeuden mukaan määritetään liuoksen valmius.

Käytännön suositukset

Määritä, mitä kylpyvalmisteen tarvitsema betoni on ilman punnitusta ja monimutkaisia ​​laskelmia. Menetelmä perustuu sellaisten olosuhteiden noudattamiseen, joissa kestävämpi materiaali saadaan. Sidosementtiemulsion tulisi täyttää kaikki vapaata tilaa seoksen kiinteiden fraktioiden välillä.

Tee näin mitattu kapasiteetti ja 10 l kauha. Hiekka ja sora-sekoitus kaadettiin kauhaan ja kaada vettä, mittaamalla tilavuus, mittausastian. Kun vesi kohoaa seoksen pintaan, mitataan mitattu veden tilavuus. Tämä on sementin määrä, joka on lisättävä ratkaisuun.

Jos oli mahdollista kaataa 2 litraa vettä ämpäriin täyteaineella, sekoitettiin betonipulloon hiekan- ja sora-sekoituskauha ja 2 litran sementtimittari. Sementiseoksen osuus on 1/5. Vettä lisätään kuivaan seokseen annoksittain kunnes muodostuu muovimassaa.

Betonin liikkuvuuden parantaminen kylpyammeen perustalle

Matot tai tiheästi vahvistettu rakenne täytetään muovista puolineste-seoksesta, joka ei muodosta koloja kovettumisprosessin aikana. Veden lisääminen vähentää betonin merkkiä vähentämällä sen voimaa. Tästä syystä sementtilietteeseen lisätään pehmittimiä, mikä lisää seoksen liikkumista vähentämättä sen laatua.

Pehmittimen lisääminen mahdollistaa:

 • Lisätään seoksen juoksevuutta;
 • Veden määrän vähentäminen sementtilaastissa, mikä lisää vahvuutta 20-25%;
 • Säästä jopa 22% sementtiä muuttamatta alkuperäisen liuoksen lujuutta ja liikkuvuutta.
 • Lisätä tiheyttä ja siten veden kestävyyttä;
 • Parannetaan sementiseoksen tarttuvuutta (tarttuvuus) metalliosien ja kiinteiden täyteaineiden kanssa;
 • Poista mekaaninen tärinä tiivistää seos.

Se on tärkeää! Pehmittimen käyttö mahdollistaa useiden erien valmistamisen säätiön kaatamiseksi pieneen määrään betonisekoitinta.

Rakennusteknologian kylpyammeet videossa:

Tuotemerkin vahvuus betonista kasvaa kuukauden kuluttua säätiön kaatamisesta. Mutta rakentamisen jatkamista ei tarvitse odottaa niin kauan. Lämpimällä säällä, kolmen päivän kuluttua, materiaali saa riittävästi voimaa seinämille. Kylmäkaudella kannattaa odottaa viikkoa, jonka jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Betoni säätiölle: mitä ja kuinka paljon tarvitaan, betonin merkki ja koostumus

Betonimateriaalin kyky muuttua keinokiveksi perusteli sen käytön painopisteitä perustusten rakentamisessa. Tiivisteen tiivistämisen välisen tilan täyttämiseksi betoni ottaa hyvin määritellyn kokoonpanon, jonka ansiosta kaatetaan yksinkertaisimmalla tavalla levy- ja liuskanpohjat tukipilvet ja grillageet, jotka kiinnittävät yksittäiset elementit yhteen järjestelmään. Lopullisen lomakkeen lisäksi rakentajat ja omistajat ovat myös kiinnostuneita voimaa riippuen oikeasta vaivaamisesta ja tarkasti lasketusta koostumuksesta. Saamme selville, kuinka valita mittasuhteet vaurioittamaan erinomaista betonia ja mitä materiaaleja pitäisi varustaa, jotta saataisiin rakentamaan laadukas tukikohta.

Betoniseoksen komponentit ja ominaisuudet

Yksinkertaistamalla monimutkaisia ​​teknisiä tietoja jakamalla betonielementin komponentit kahteen ryhmään:

 • Kivirakenne, joka on valmistettu kivennäiselementeistä, eli hiekasta, joka on karkean murto-osan murto-osa ja sen suurin vastakappale - rauniot tai sora. Tämä ryhmä on vastuussa kaatavan pohjan kantavuudesta, se tuntee kaikenlaiset tulevat kuormat. Sen osuus liuoksessa on 70-80%, minkä vuoksi hiekkakiven murskattu kivi on täysin turhaa.
 • Aktiivinen ryhmä on sementti-geelimäinen liima, joka yhdistää "löysät" elementit monoliittiin. Se muodostuu sementtijauheen ja veden vuorovaikutuksesta. Huolimatta alhaisesta pitoisuudesta 20-30% verrattuna kivikomponenttiin, tällä ryhmällä on keskeinen rooli, määrittää molekyyliliitosten lujuuden, vaikuttaa huokoisuuteen ja kutistumiskokoon.

Tehokkaasti valittu betonin koostumus säätiölle antaa maanalaisen rakenteen tarvittavan vahvuuden, sen kyvyn kestää ylhäältä kohdistuvat paineet ja alhaalta tulevan maaperän kausittaiset liikkeet.

Betonin ja valintatekijöiden arvot

Tulevan perustan lujuusominaisuudet riippuvat betoniratkaisun luokkaa, eli rakenteen kyvystä kaataa puristusta vastustavaan. Tämä parametri on osoitettu kirjaimella B, jossa on luku, joka osoittaa keskimääräisen lujuusarvon 13 prosentin marginaalilla. Yksityisillä matalarakenteisilla rakenteilla vanhan tavan luokan sijasta otetaan huomioon säätiön konkreettinen palkkaluokka. Tämä on vanhentunut mutta tuttu arvo M. Sen vieressä olevat numerot kertovat kuinka paljon kiloa voi painaa 1 cm²: n kovetettua betonia ilman tuhoisat seuraukset.

Ilman tarpeetonta kouristuksia voidaan ymmärtää: sitä suurempi M- tai B-numero-tekijä, niin kaadettava pohja on kiinteämpi ja turvallisempi. Totta, valmiin seoksen tai yksittäisten komponenttien hinta on myös suurempi. Siksi he eivät suosittele liikaa kuljettamaan raskaita komponentteja bunkkereiden tai vesivoimaloiden rakentamiseen, mutta sinun kannattaa myös unohtaa kuvitteelliset säästöt kylvyn pitkän käyttöiän nimissä.

Valitse betoni, joka perustuu seuraaviin olosuhteisiin:

 • tyyppi maanalainen rakenne ja vieressä kellari, läsnäolo kellareihin;
 • suunnilleen (marginaalilla) tai tarkasti lasketulla kuormalla pohjaan;
 • geologiset ominaisuudet.

Kun otetaan huomioon suunniteltu kuorma, rakenteen painosta riippuen, suosittelemme seuraavia betonityyppejä pohjan rakentamiseen:

 • M200 esivalmistetut paneelirakennukset;
 • М250 log tai log kylpyyn ilman ullakolla;
 • M300 vaahtobetonin, kaasusilikaatin, laajennetun savibetonilohkon rakenteeseen;
 • M350 yhden kerroksen tiilitaltaan;
 • M400: a pidetään "viimeisenä keinona", jota voidaan soveltaa raskas kaksikerroksisen tiilitalon rakentamiseen.

Määritettyjen tuotemerkkien sisällä kustannusero per kuutiometri vaihtelee hieman, mutta ei ole paljon syytä ylittää sitä. Ei ole välttämätöntä aliarvioida kestävyyden vuoksi, on parempi varata, varsinkin jos aiot käyttää varustettua kellarissa. Tosiasia on, että vahvuus liittyy suoraan tiheyteen, ja tiheässä monoliitissä on vähemmän huokosia. Mitä pienempi huokoset, sitä vähemmän maaperän kosteuden kyky tunkeutua kellarikerroksen seinien läpi. Muuten voit seurata trendiä merkitsemällä betoni. Se näkyy selvästi luvut-kertoimilla betonilla, jossa on suuri brändi, veden läpäisevyys on vähemmän.

Paikan geologisten erityispiirteiden huomioimiseksi betonimerkki valitaan seuraavasti:

 • M150, jos pohja ei ole upotettu kallioon;
 • M200, jos pohjaan sulava maaperä on hiekkaa, ja pohjavesipöytä, ts. Taso keväällä ja syksyllä "vuorovesi" ei pääse jäädyttämiseen;
 • M250-300, jos kylpy on rakennettu hiekkaan, raunioihin, sora- kerrostumia korkealla pohjavedellä. Lisäksi on syytä syventää säätiötä min 20 cm: n alapuolella jäätymisen merkkiin nähden;
 • M350, jos pohja altaan alta nostetaan yli kovaa, altis kausittaisille liikkeille savea maaperä. Vaikeissa geologisissa olosuhteissa rakennuksen keveys ei ole syy säästää betoniin. On parempi varmistaa ja kaataa liuos M350. Lisäksi se on jäätymisvastus, ja käyttöikä on lähes kaksinkertainen.

Huomaa, että alueilla, joilla on "korkea" pohjavesi, mutta luotettavalla luonnollisella pohjalla, ei ole mahdollista lisätä M-betonia rakenteen suojelemiseksi vedestä, jos maanalainen rakenne on täysin katettu vedeneristyksellä.

Laske etukäteen, mikä on halvempaa: halvan betonimerkin käyttö syvennystyyppisen nauhan perustukselle, jossa maanalainen rakenne on täysin vedenpitävä tai hieman kalliimman materiaalin hankkiminen ilman, että nestemäistä kumia levitetään koko pinnalle.

Kuinka valita betonielementin osat?

Olemme jo huomanneet, että liuoskaavassa aktiiviset komponentit ovat sementti ja vesi, joka tekee siitä toimivan. Vain sementtimerkkiä ei pidä sekoittaa betonimerkkien kanssa, koska ne ovat täysin erilaisia ​​parametreja. M: n avulla Portland-sementillä tarkoitetaan sementtilietteen lujuutta osoittavia arvoja. Sen vuoksi riippumatta siitä, minkälaista betonia tarvitaan tulevan perustuksen rakentamiseen, sementti otetaan merkinnällä M400 tai M500.

Useimmiten Portland-sementtiä käytetään betonisekoittumiseen säätiöön. Pozzolanic analogia voidaan käyttää, jos ei ole korkkia, koska se istuu voimakkaasti ulkoilmassa. Höyryvaihtoehto sopii erinomaisesti maaperän kosteuteen, mutta suosii jäätymisvastusta.

Koska perustus on pääosin vahvistettu, betonin vaivaamista varten rakennustarpeiden mukaan tarvitaan murskattua 40 mm: n murto-osaa. Optimaalinen murskattu graniittisora, sen karkeat reunat optimoivat tarttuvuuden. Jauhettu kalkkikivi ei sovellu aggressiiviseen pohjaveteen. Hiekkaa tarvitaan joki tai meri, mutta sen puuttuessa myytävänä lähellä uraa ja uraa. Hiekka on siivilöity ja pestävä. Sokerin ja orgaanisten sulkeiden sisällyttäminen yli 5 prosenttiin ei ole hyväksyttävää.

Tislattua vettä ei ole välttämätöntä vaivaamista varten, mutta sitä ei tarvitse tehdä mutaisesta seisovasta järvestä. Ei biologisia epäpuhtauksia, öljyjä ja suoloja pitäisi olla lainkaan. Betoninvalmistajat käyttävät yleensä juomavettä. Veden määrä on suunnilleen yhtä suuri kuin puolet sementin massasta.

Betonivalmistusmenetelmät

Riippumattomalle rakentajalle on vain kaksi vaihtoehtoa:

 • betonisekoittimen vuokraus tai osto, joka tarjoaa mekaanisesti sekoitetun tasaisen ratkaisun ilman kynnetyt pyöräytykset ja maissit;
 • lapiot omassa ja toisen toverinsa ystävällisissä käsissä.

Ihmiset, jotka haluavat tehdä ratkaisun käsin, tarvitsevat tilava kauhan, sen sijaan aiemmin pesty auto.

Voit tehdä suuren vanerilevyn:

 • vanerilevyn keskellä on hiekka ja sora, ottavat suurimmat komponentit vaadittavissa mittasuhteissa;
 • lisätään sementtiä ja sekoitetaan lapioon visuaalisesti määriteltäväksi yhtenäiseksi;
 • me muodostamme jotain huippu-dian ja järjestämme "kraatteri" siinä;
 • astumme "kraatteri" osaan vettä kaulaan, odota, kunnes se imeytyy, sekoitetaan;
 • lisätään vähitellen vettä uuteen muotoon mäkiin ja sekoitetaan, kunnes erilliset komponentit muunnetaan tasaisesti sekoitetuksi tahnaksi.

"Käy läpi", kun vettä ei voi. Muussa tapauksessa kapillaarin huokoisuus on liian suuri. Sementin määrän lisääminen on merkityksetöntä - ylijäämä ei yksinkertaisesti osallistu betonin muodostumisprosessiin.

Sekoitussekvenssi betonisekoittimessa suoritetaan analogisesti. Ensiksi sekoitetaan kuivat komponentit, minkä jälkeen lisätään vettä. On totta, että ei ole kiellettyä sekoittaa ratkaisun osia missään järjestyksessä.

Olipa omistaja päättänyt ostaa valmiita betonia tai hän työskentelee sen luomisessa, ylimääräinen rakennusmateriaali - rahan tuulesta. Puutteet olisi myös tarkoituksellisesti eliminoitava, koska rakenne on kaadettava keskeytyksettä ja ilman pintaa kovettuneen "kuoren" ulkonäköä. Siksi on toivottavaa, ettei se laimenta säätiön rakentamiseen tarvittavaa konkreettista laskentaa, jonka osalta:

 • Muistutamme geometrian koulukurssin ja systemaattisesti laskeimme lautasen tilavuuden, yksittäisten nauhojen nauhoja ja sen jälkeen, kun pilareita kaadettiin suorakaiteen tai neliön muotoiseen muottiin. Pidämme betonin määrää tylsyisille paaluille putken sisähalkaisijan mukaan! Säde nousee putken korkeuden mukaan ja 3,14: llä, ja kerrotaan sitten kappalemäärällä.
 • Tuloksena oleva luku kerrotaan betonin kutistumisen määrällä. Tämä kerroin olisi määritettävä tehtaalla ostetun seoksen passissa. Riippumatta on liian vaikea laskea, koska se riippuu monista olosuhteista: ilmakehän kosteudesta ja lämpötilasta veden seoksessa. Oletamme, että kun laske- taan laskennallista tilavuutta liuoksessa, olemme jo ottaneet huomioon kutistumisen.
 • Älä unohda, että varusteet myös tilaa tilaa muottiin. Jaamme betonin määrän 1,05: llä.

Tämän algoritmin mukaan laskemme, kuinka paljon tarvitsemme ostaa tai vaivaa betonia säätiöön, tilata se tehtaalla tai ostaa yksittäisiä ainesosia perustuen valitun kaavan seokseen.

Tehtaan betonivalikoiman valinnainen takaa perustan ja rakentamisen pitkäaikaisen palvelun. Ratkaisun tarkka määritelmä mahdollistaa itsenäisesti rakennusmateriaalien valmistuksen. Tilavuuden selkeä laskenta säästää suurkylpylän ja valopuiston rakentamisen ylimääräisistä kustannuksista.

Betoni kylvyn pohjalla

Kun rakentaa kylpyamme, tärkein asia on rakentaa rakenne vankka pohja. Tämä vaatii betonia, jossa on kaksi ominaisuutta: lujuus ja veden kestävyys. Jokainen mieluummin haluaa betonista betonin perustamista rakennusyrityksissä, mutta se voidaan tehdä itsenäisesti. Seuraavaksi puhumme konkreettisesta - mikä on paras, ja myös ratkaisun koostumuksesta näihin tarkoituksiin.

Suositut betonimerkit

On olemassa merkkejä, jotka sinun on kiinnitettävä huomiota perustettaessa, M150: stä M350: een. "M" ja numero - puristuslujuuden ilmaisin kg / cm2 tai vastus, jonka materiaali kestää paineissa megapaskeina. Digitaaliset ominaisuudet ilmaisevat sementin osuuden koostumuksessa. Merkintä sementti voidaan tehdä kirjaimella "D" - se merkitsee betonin epäpuhtauksien prosenttiosuutta.

Pienien ja kevyiden rakenteiden rakentamisessa dachassa (kasvihuoneet, kylpyammeet jne.) Asiantuntijat suosittelevat M350: n ostamista. Lisäksi voit käyttää M200 - sitten kylpyamme pysyy kestävällä ja luotettavalla pohjalla. M150 - M350 sementtiä М400 tai M500 on läsnä eri osissa.

Valinnassa kannattaa harkita:

 • millaisen materiaalin massa rakennus koostuu (seinät ja katto);
 • jäätymisen syvyyttä ja maaperän koostumusta sekä pohjaveden tasoa - kaikki tämä on tärkeää säätiön pohjan merkinnän määrittämiseksi.

Meidän on myös otettava huomioon sää kuormitus - lunta ja tuulenpainetta tietyllä pohja-alueella.

Ennen betonimerkin määrittämistä on määritettävä säätiö.

Betonimerkin määrittäminen päättää, mitä pohjaa tarvitaan, ja jatka sitten etsimään tarvitsemasi koostumuksen. Jos rakennat puukylpyä, sen tyyppi on pylväs. Nauhapohja on välttämätöntä tiilipohjaan. Kaikissa tapauksissa vaaditaan betonin ja metallin vahvistamisen seosta. Tuotemerkin määrittämisessä otetaan huomioon myös maaperän erityispiirteet:

 1. M150: matala-pohja - kivi / homogeeninen maaperä;
 2. M200: kaistaleen pohja - hiekka; vesi on jäätymisen alapuolella;
 3. М250 / М300 - liikkuva maa, veden nousu on korkea;
 4. M350 - syvyyspohjat, jotka laajenevat maaperän jäädessä ja kutistuvat sulamisen aikana;
 5. M400 on harvinainen brändi erityisen luotettavista perustuksista kosteikoilla.

Erilaiset betonilaadut, joiden puristuslujuus on m 150 kg / cm2 - 500 kg / cm2, ovat ihanteellisia vahvan ja kestävän perustan aikaansaamiseksi.

Miten ja mistä komponentit valmistelevat ratkaisua?

Päämateriaali rakenteiden, teollisuuden tai asuinrakennuksen - betoniseoksen rakentamisessa. Hiekkaa, soraa tai murskattua kiveä sekä rikastettua hiekan ja soran seosta (OPGS) lisätään kiinteiksi täyteaineiksi. Noudata tällaisia ​​mittasuhteita seoksen valmistuksessa:

 • sementti - 26%;
 • murskattu kivi - 53%;
 • hiekka - 13%;
 • vesi - 7%;
 • toinen 1% on ilmaa, joka on mukana vaivausprosessissa.
Jotta tyhjennetään "voidness", on tarpeen lisätä hieno soraa ratkaisuun.

Betonin merkitseminen, mutta myös seoksen "höyheneminen", tulee oleellinen ratkaiseva tekijä perustettaessa. Liuoksen tulee sisältää hieno sora - sen jyvät täyttävät tyhjät. Mitä alhaisempi on "tyhjyys", sitä vahvempi pohja ja vähemmän sementtiä tarvitaan. Sen taso voidaan määrittää itsenäisesti: esimerkiksi rauniot kaadetaan 10 litran kauhaan yläosaan, minkä jälkeen se täytetään vedellä. On tarpeen tyhjentää vesi ja mitata se litroina. Jos sinulla on 3 litraa, "tyhjyys" on 30%.

Suurin sallittu "tyhjyyden" indikaattori:

 • murskattu kivi - jopa 50 prosenttia;
 • hiekka - jopa 40%;
 • sora - jopa 45%.

Vettä lisätään vähitellen - tämä prosessi riippuu alkuperäisen materiaalin kosteuspitoisuudesta. Seoksen valmistuksen aloittaminen vaatii 2/3 osaa. Seuraavaksi tulisi saada homogeeninen, viskoosi liuos, jolla on muovisia ominaisuuksia. Se on kätevää työskennellä tällaisen betonin kanssa.

Kylpytukeen perustuen tarvitaan OGS-arvo suhteessa 1/8 tai 1/6. Sementin betonimerkki saadaan seuraavasti:

 • M150 / M200 M400 / M500: sta;
 • M200 / M300 M400 / M500: sta.

Betonin ominaisuuksien parantaminen kaatamista varten

Ratkaisun ominaisuuksien parantamiseksi sinun on käytettävä vuorihiekkaa - sillä on karkea pinta, joten se täyttää aukkojen väliset aukot normaalia paremmin. On muistettava, että veden lisääminen vähentää betonin laatua ja siten säätiön vahvuutta. Seoksen juoksevuus voi tarjota pehmittimen, joka ei vaikuta liuoksen laatuun. Samalla lujuus kasvaa 25% ja sementtiä voidaan säästää 22% muuttamatta liikkuvuutta. Myös betoniseoksen vedeneristysominaisuudet kasvavat.

Muussa tapauksessa on tarpeen käyttää teknologiaa säätiön vahvistamiseksi. Tämä voidaan tehdä lisäämällä kosteutta ja lämmönkestävyyttä. Asiantuntijat neuvovat valitsemaan ensin - ajatella veden kestävyyttä. Tätä varten käytä ns. Vedeneristyskerrosta, joka on upotettu säätiön rakenteeseen. Hydrofobinen kerros, joka asetetaan pitkin kaivon pohjaa ennen säätiötä kaadetaan, varmistaa sen eristämisen tuhoisilta tekijöiltä. Myös muut - mukaan lukien pystysuorat pinnat - ovat eristettyjä. Niiden päällystämiseen käytetään rosoidia.

Niinpä korkealaatuisen vedenpitävyyden alkuvaiheessa alkuvaiheessa on mahdollista välttää betonin laatan nostamista perustuksen rakentamisen aikana. Näyttää venttiilin roolin ja halkaisijan sekä seoksen adheesion (tarttuvuuden) metallielementeillä.

Kuinka välttää virheitä asettaessasi säätiötä?

Jos aiot rakentaa kylpylä omalla kädelläsi, muista oppia betonin valintaa ja perustusta. Joten kylpyammeen rakentaminen ei heikennä, ei vahingoita eikä se huuhtele vedellä, suositaan materiaalia, joka soveltuu sivustosi maaperän tyyppiin ja geologisiin ominaisuuksiin. Ole tiukasti kiinni seoksen valmistukseen liittyvästä tekniikasta ja sitten rakentaminen ilahduttaa sinua monta vuotta.

Älä säästä laadusta. Säätiön on oltava riittävän luotettava, ottaen huomioon maaperän liikkuvuus, mittasuhteet ja paino. Vain tässä tapauksessa rakennuksen toiminta on melko pitkä.

Samaan aikaan sinun ei pitäisi valita raskaita junia luotettavuuden saavuttamiseksi - muuten rakenne on kohtuuttoman kallista.

Betoni kylpyyn perustalle

Kylvyn sopivan pohjan järjestäminen on keskeinen osa koko rakennuksen kestävyyttä. Rakentamisen aikana on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota optimaalisen ratkaisun valintaan.

Valintaperusteet

Bathin perustan betonimerkki määritetään seuraavien tekijöiden perusteella:

 • Kuormitus. Mitä raskaampi tulevaisuuden suunnittelu, sitä tarvitaan enemmän.
 • Maaperän tyyppi. Luotettaville maille, kuten hiekkakiville tai kalliolle, merkit ovat M150 tai M200. M350: aa tulisi käyttää kasvatukseen.
 • Perustapa. Koska levy- ja nauhateollisuuden vaatimukset ovat erilaiset, niiden rakentamisen ratkaisua käytetään eri tavoin.
 • Pohjaveden tila. Tämä indikaattori ei ole niin paljon, mitä konkreettisia tarvitaan kylpyammeen perustukseen, mutta kannattaa lisätä siihen vesitiiviitä lisäaineita.

Paras vaihtoehto

Kuormituksen kannalta optimaalinen betonikylpylä on:

 • M150-M200 kehyskestäville rakennuksille;
 • M250 log kylpyammeille;
 • M300 on sopiva, jos aiot tehdä tiilistä yhden tarinan kylpyamme.

Maaperäominaisuuksien osalta valinta on seuraava:

 • M150, kun luotetaan kallioon;
 • M200 hiekkapohjaan edellyttäen, että pohjavesi ei nouse jäätymispisteeseen;
 • M250-M300: a käytetään hiekka- ja sora-altaaseen perustuviin kylvökoneisiin, joissa on syvä pohjavesi;
 • M350: ta käytetään talteenottoon ja muihin monimutkaisiin maaperätyyppeihin.

Mikä konkreettinen kylpyhaun perustamisen kannalta, jos lähestymistapa näihin peruskriteereihin tuottaa erilaisia ​​tuloksia? Mieluummin korkeampi brändi.

komponentit

Liuoksen laatu määräytyy käytettyjen komponenttien laadun ja koostumuksen mittasuhteiden noudattamisen perusteella. Pääkomponentit ovat: sementti, hiekka, sora ja vesi. Voit myös huomata vahvistus, jonka käyttö parantaa betonirakenteen ominaisuuksia.

Sementti on valittava rakennusolosuhteiden (kuormitus, lisäaineiden vaatimukset) perusteella. Asiantuntijat suosittelevat, että liuoksen valmistamiseen käytetty sementtimerkki oli 2 kertaa suurempi kuin yhdisteen laatu. Mutta tämä ei ole edellytys.

Vahvistimen valinnassa kiinnität huomiota ruosteen puuttumiseen tai käytä polymeeriversioita vahvisteaineita.

Raka-aineiden ja hiekan on oltava puhtaita, koska mekaaniset epäpuhtaudet voivat muuttaa ratkaisun lopullisia ominaisuuksia. Ei parempaa.

mittasuhteet

Riippumatta siitä, mikä betonipohjainen kuparipohjainen betoni on ihanteellinen tapauksessasi, rakenteen ominaisuudet riippuvat tiukasti pääkomponenttien osuuksista. Suositusten rikkominen johtaa siihen, että saat koostumuksen ei ole merkki, jota odotettiin tai jopa pilaisi ratkaisu.

Taulukossa on esitetty optimaaliset mittasuhteet (Cement - Sand - Crushed Stone) eri laatuluokalle, edellyttäen että käytetään M400-sementtiä.

Betoni kylpyyn perustalle

Millaista konkreettia tarvitaan kylpyammeen perustamiseksi - tällainen kysymys koskee kaikkia, jotka ovat päättäneet rakentaa sitä. Tämä on yksinkertainen prosessi, joten useimmiten yksityisten sivustojen omistajat haluavat rakentaa sitä omilla käsillään. Yksi tärkeimmistä vaiheista samaan aikaan - kaatamalla betonia kylpyammeen pohjalle.

Katsotaanpa, miten valitaan betonin merkki kylpyammeen perustalle ja mikä koostumus soveltuu parhaiten kylpyammeen, jossa on nauha-pohja.

Miten valita betonin merkki kylpyyn

Useimmiten kevyet puiset kylvyt on rakennettu pylväsnauhoihin, ja tiilitalta-talot sijoitetaan nauhan pohjalle. Mitä konkreettia tarvitaan kylvyn perustamiseen riippuu paitsi peruskokoonpanosta myös maaperän tyypistä, jolla rakentaminen toteutetaan:

 • skalnikille tarpeeksi M150;
 • M200: ta käytetään kylvöjen rakentamisessa nauhamaisella pohjalla pienellä maaperän jäädytyskerroksella;
 • M250-300 on sopiva betonimerkki liikkuvan maaperän kylvyn perustamiseksi;
 • M350: ta käytetään talteenottavassa maaperässä, joka jäätymisen aikana suurentaa voimakkaasti tilavuutta ja sulatuksen jälkeen myös puristetaan voimakkaasti.

Joissakin tapauksissa betonin valmistukseen tarvitaan betonia M400-merkin kylvyssä - se on merkityksellinen suurten kosteustasojen osalta.

Hyödyllisiä vinkkejä

Sen määrittämiseksi, mitä kuparikylttiä kylvyn perustalle tarvitaan, sen lisäksi, että kirjaimen "M" jälkeen on merkitty jäädytetyn materiaalin puristuslujuus kilogrammoina neliömetriä kohden, on syytä kiinnittää huomiota koostumuksen muihin ominaisuuksiin. Esimerkiksi erityiset täyteaineet ja pehmittimet tekevät pohjasta kestävämmän.

Jos vaivaat itse betonia, muista, että vesi vähentää sementin voimaa. Esimerkiksi M350-betonista valmistetaan M500-luokan kuivasta materiaalista sekoitettuna.

Nyt tiedät mitä konkreettista tuotemerkkiä ostaa kylpyammeen perustalle ja miten valita se.

Jos olet kiinnostunut betoni- tai betonimassasta, soita meille - +7 (495) 505-46-60

Voit myös tutustua hintoihin ja tuotteisiimme.

Betonin valmistelu kylvyn kellarille

Kun rakennat saunan omilla käsillä, betonin valmistelu säätiölle edellyttää kehittäjältä tiettyjä tietoja ja taitoja tämän prosessin asianmukaiseen toteuttamiseen.

Voit luonnollisesti tehdä helpomman: tilaa valmiiksi valmistettua betonia yhdessä rakennusorganisaatiossa. Betoni on taattu laatu, eikä sen valmistamisessa ole mitään haittaa. Lisäksi on mahdollista suorittaa helposti jatkuvan betonikaivosykli, joka on yksi tärkeimmistä edellytyksistä vahvan ja kestävän perustan saamiseksi ja näin ollen koko kylpyamme.

Tämän polun valinta edellyttää lisäkustannuksia. Yleensä ne ovat merkityksettömiä ja riippuvat alueen valmistajan hinnoista. Mutta uskokaa minua, he ovat sen arvoisia! Loppujen lopuksi me emme ole orjia, eikö?

Kuitenkin usein tapahtuu, että ihmiset, jotka haluavat saada oman kylvyn, päättävät säästää rahaa konkreettiseen valmisteluun säätiön omasta puolestaan. Mitä sinun tarvitsee tietää tästä?

Betonimerkin valinta

Betoni (Béton) on rakennusmateriaali, keinotekoinen kivimateriaali, joka saadaan rationaalisesti valittua ja tiivistettyä seosta muovaamalla ja kovettamalla, joka koostuu sideaineesta (sementti tai muut), suurista ja pienistä aggregaateista, vedestä. Joissakin tapauksissa se voi sisältää erityisiä lisäaineita sekä veden puutetta (esimerkiksi asfalttibetoni).

Yksittäiseen rakentamiseen (kylpy, kesämökit, kasvihuoneet ja muut yksityiset rakennukset) betoni M350 on sopivin. Tuotemerkin numerot ilmaisevat sallitun puristuslujuuden rajan kg / cm². Toisen luokituksen mukaan sitä voidaan kutsua B25: ksi, jolla on lopullinen resistanssi kestämään paineita megapaskeissa (MPa).

Tällä hetkellä se on suosituin betonirakennemerkki, jota käytetään erilaisten rakennusrakenteiden rakentamisessa: perustukset, grillat, palkit, pylväät, katot, paneelit jne. M350-tuotemerkin valinta tarjoaa perustan kylvylle, jolla on riittävä turvallisuus ja kestävyys. Voit tietysti jäädä brändiin M200, joka useimmissa tapauksissa on täysin hyväksyttävää kylvyn tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseksi. Joka tapauksessa valinta on sinun.

Materiaalit betonin valmistukseen

 • Sementtiä. Tärkeimmät sementtimerkit ovat: Portland M200, M300, M400 ja M500. Esimerkiksi Portland-sementin nimessä "300" tarkoittaa puristuslujuutta kg / cm2. Tämä on kalsiumsilikaatista koostuvan hienojakoisen koostumuksen harmaa-vihreä kuiva seos, jolla on taipuisia ominaisuuksia. Valmistettu liuos alkaa asettaa 45 minuutissa ja päättyy 24 tuntiin. Täydellinen kovettumiskierto aikaisintaan 28-30 päivää.
 • Hiekka-koko 0,15 - 5 mm.
 • Soraa. Loose sedimenttikoko 1,00 - 10 mm. Se on jaettu seuraaviin tyyppeihin: joki, järvi, meri ja vuori. Vuorihiekkaa pidetään parhaana karkean pinnan vuoksi, mikä sallii parhaan mahdollisen sementin saamisen.
 • Murskattu kivi Karkearakeinen irtomateriaali, jonka koko on suurempi kuin 5 mm - 70 mm, saatu murskaamalla kiinteitä kiviä. Se on luonteenomaista "epätarkkuus" (tasaisuus) ja se on jaettu ryhmiin I-V. Ryhmä I: n murskattua kiveä pidetään parhaimpana, koska sen muoto on lähes kuutioinen. Tämän ryhmän murskattujen kivien käyttö on tarkoituksenmukaista sekä taloudellisesta että teknisestä näkökulmasta - saavutetaan merkittäviä säästöjä sementissä ja lisätään perustan lujuutta. On suositeltavaa käyttää murskattua kiviä suositun brändin M1200 graniittikiveistä.
 • Vesi. Käytetään vain puhdasta vettä vesijärjestelmästä tai kaivosta. Saastuneen veden käyttö ei ole sallittua.

Betonin valmistus pohjan alla kylpyyn

Betonin annostelua voidaan parhaiten käyttää sähköisellä betonisekoittimella. Äärimmäisessä tapauksessa voit tehdä laatikon, jonka mitat ovat 1x2 metriä levyistä, joiden paksuus on 30 mm ja korkeus enintään 300 mm. Pohjan etupinta tulisi vaiputtaa tinalla. Jos haluat valmistaa pienen määrän liuosta, seokset voidaan tehdä metallilevyllä.

Betoni valmistetaan seuraavasti:

 • Ensiksi hiekka täytetään vaaditulla määrällä ja sitten - sementtiä. Kaikki tämä sekoitetaan perusteellisesti, kunnes muodostuu yhtenäinen rakenne ja väri;
 • Sora tai murskattu kivi kaadetaan sekoitettuun kuivaan seokseen ja jälleen kerran kaikki sekoittuu perusteellisesti.
 • Sitten lisätään vettä vaaditussa tilavuudessa. On tärkeää, että kaadetaan vettä vähitellen, kontrolloimalla liuoksen tiheyden astetta. Tärkeintä ei ole liioitella sitä! Betoniseoksen normaalin tiheyden tasoa voidaan kontrolloida ottamalla se näytteen avulla lapioon. Laadukkaan ratkaisun pitäisi asettua hieman, mutta ei levitä.

Joten teemme seuraavat koostumukset, jotka perustuvat valitun sementin merkkiin (volumetrinen mittayksikkö - lapio, kauha tai muu sopiva kapasiteetti, vesi - normaalin tiheyden muodostamiseen asti):

 • Betoni M350:
  • Sementti M500 - 1 yksikkö;
  • Hiekka - 2;
  • Sora (murskattu kivi) - 4.
 • Betoni M200:
  • Sementti M300 - 1 yksikkö;
  • Hiekka - 1.3
  • Sora (murskattu kivi) - 2.5.

On tärkeää tietää

 1. Mitä pienempi on sora, murskattu kivi tai hiekka "tyhjyys" (jyvien välinen ilma), sitä voimakkaampi betoni ilmenee ja sitä vähemmän sementtikulutus. Määritä "voidness" -arvo voi olla seuraavanlainen: 10 litran kauha kaada soraa (romu) ja täytä se täysin vedellä. Jos sitten tyhjennät kaiken veden ja mitat sen tilavuuden, sen suhde kauhan tilavuuteen (tässä tapauksessa - 10 litraa) antaa halutun arvosanan "voidness". Esimerkiksi jos veden määrä oli 3,5 litraa, niin "voidness" -arvoksi tulee 35%. Optimaalinen "tyhjyyden" arvo on: hiekka - 30-40%; soraa varten - 40-45%; raunioille - 45-50%.
 2. Yhdistelmien on oltava puhtaita ja likaa, savea ja muita vieraita aineita. On suositeltavaa huuhdella ne vesivirralla letkusta, joka kääritään verkon läpi solujen kanssa etukäteen: hiekka 2-5 mm, murskattua kiveä ja soraa varten - 80 mm.
 3. Sora tai murskattu saastuminen määritetään visuaalisesti. Hiekkaa testataan hankaamalla se kädessäsi ja määrittämällä saastumisen aste.
 4. Betonimateriaalin lisäämiseksi nestemäiseksi ei lisätä puhdasta vettä vaan nestemäistä liuosta sementtimuotona.
 5. Ellei ehdottomasti tarvita, älä suorita konkreettista työtä kylmäkauden aikana. On parempi lykätä niitä, kun se on lämmin. Nykyaikaisilla rakennusmenetelmillä voidaan kuitenkin betonoitua negatiivisissa lämpötiloissa, joissa käytetään huurteisia lisäaineita vaarantamatta säätiön lujuutta ja suorituskykyä.
 6. Jotta sementtiä voidaan säätää kylmällä säällä, jos kylmänkestäviä lisäaineita ei käytetä, vettä voidaan kuumentaa 40-50 ° C: seen.
 7. Valmistettu betoni on asetettava 2-3 tunnin kuluessa sen sekoittamisesta.
 8. Liiallinen sementtisäiliö johtaa usein säätiön halkeiluun.
 9. Yhdestä kuutiometristä kuivasta sekoitetusta seoksesta saadaan 0,6-0,7 m³ valmiista betonista.

Nyt sinulla on ajatus betonin valmistelusta säätiölle. Meidän on harkittava tarkkaan, valmistaudellaanko se omilla käsillään. Eikö ole parempi tilata valmiita betonia, mikä yksinkertaistaa säätiön rakentamista?