Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Miten päällystää betonia talon ympärillä?

Rakennuksen kestävyys riippuu säätiön tilasta, jonka terveys määräytyy luotettavasti ja tehokkaasti talon pintavedestä milloin tahansa. Tätä tehtävää suorittaa sokea alue, jolla on ensinnäkin suojaava toiminto. Yksi yleisimmistä ja helppokäyttöisimmistä tekniikoista on betonin sokea alueen rakentaminen rakennuksen ympärille. Sen oikea rakenne, jonka itsensä luoma, toimii tehokkaasti monien vuosien ajan.

Mikä se on?

Sokea alue on ulompi vedenpitävä vedenpitävä betonirakenne, joka on jatkuvan kävelytie, jota pitkin rakennuksen kehä, joka kallistuu seinältä kohti ympäröivää taloa ympäröivän talon vieressä. Sen järjestely edellyttää tiheää, mutta liikkuvaa risteystä talon kellariin.

Suunnittelu on tuoksuva "piirakka", joka koostuu materiaaleista, jotka säilyttävät yhdessä pohjan kuivassa tilassa. Tällaisen suojan perusta on suhteessa: tiivistetty myös alapuolinen hiekkakerros (sora, savi), vedeneristys ja pinnoite - betoni, joka antaa rakenteen vesitiiviyden.

tehtävät

Oikein varustettu sokea alue tarjoaa rakenteen pitkäikäisyyttä estäen talon pohjan ja rakenteiden tuhoutumisen kosteussaostuksella, sulavedellä. Itsestään luoma sokea alue, jossa ei ole konkreettisia, on tilapäinen toimenpide, joka ei ratkaise tämän mallin koko tehtävän monimutkaisuutta.

Oikean blindin päätoiminto on siirtää ja välittää vettä riittävälle etäisyydelle säästä kohti alimpaan paikkaan tai myrskyviemäriin.

Vaakasuoran hydrosulun funktion lisäksi sokea alue (erityisesti eristetty) vähentää maaperän jäätymistä talon ympärille, mikä vähentää talteenoton (nosto) todennäköisyyttä ja vähentää myös rakennuksen lämmönjohtavuutta. Sokea alue, jossa ei ole betonia, ei häiritse maaperän säännöllistä kostuttamista säätiön läheisyydessä ja sen seurauksena haitalliset vaikutukset, joita kasvien juuret voivat aiheuttaa. Turvalaite antaa myös rakennukselle esteettisesti täydellisen ulkoasun ja sitä voidaan käyttää jalankulkuväylänä.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Ympyrän ympäröivän suojarakenteen tulisi olla sama leveys, jonka koko on 20-30 cm suurempi kuin katon rungon uloimmuus yli rakennuksen seinän. Katsotaan, että se on noin 1 m (ja enemmän maaperällä). Sokea alue syventyy enintään puolet maaperän jäädyttämisestä alueella. Betonipäällysteen paksuus valitaan 7 - 10 cm: n (korkeintaan 15 cm, jos sitä käytetään kävelykeinä).

Suositeltu piki on 92-94 astetta suhteessa rakennuksen seinään (tai 10-100 mm / 1 metrin sokea alue). Kellarin korkeus rakennuksen risteyksessä olevan sokean alueen yläpuolella on 50 cm, jonka ulompi alareuna on nostettava noin 50 mm maanpinnan yläpuolelle, mikä estää veden kertymistä reunaan. Rakentamisen tekniikka edellyttää mahdolli- suutta integroituun liikkumiseen maaperän muodonmuutosten jälkeen kellariin nähden, mikä mahdollistaa lähes seinän laajennusliitoksen.

Kuinka tehdä sokea alue?

Merkintä tapahtuu kentällä, maan hedelmällinen kerros poistetaan. Aseta alla oleva hiekkakerros (savi). Geotekstiilit asetetaan (esimerkiksi kateaine). Muotti on muodostettu ottaen huomioon laajennusliitokset. Betonin kaatamisen alue on vahvistettu. Betoni päällystykseen valmistetaan oikeassa suhteessa ja kaadetaan muottiin. Päällysteen pinta näkyy valittuna kaltevuutena muotin reunalla ja tasoitettuna. Betonille annetaan aikaa kuivua.

Työkalujen ja materiaalien valmistelu

Maalajeihin tarvitaan lapiot, pikkuhousut, lanka, mittanauha, varoitus, tapit. Lasketaan tarvittava määrä geotekstiilin (vedenpitävä kalvo) vesitiivisteelle. Vaaditaan vaadittua määrää ja mittasuhteita betonin sekoittamiseen tarkoitettuja komponentteja (pesty hiekka, vesi, sora, murskattu kiviainesta 5 - 10 mm, sementti) tai valmiiksi sekoitettua betonia (esimerkiksi laatua М400 ja edellä). Työkaluihin kuuluu myös sekoitin (kapasiteetti) laastin, lapion, kauhan, vaunun (venytyksen), kauhanmuodostuksen muodostamiseen. Pohjustuskerroksen sijoittaminen on varmistettava runsaasti hiekkaa (savea).

Muotti on muodostettu lankkuista, mutta myös haavasaha, taso, kynnet, vasara ovat hyödyllisiä. Vahvistus on tehty teräsverkosta (teräslanka), joka on tuotava. Tarvitset hitsauskoneen, työkalun raudoituspalojen leikkaamiseen. Betonin asettaminen ja tasoittaminen auttaa pitkää sääntöä, lastalla, spatulasilla. Sauman asennuksessa tarvitaan polyuretaani tiivistysainetta.

merkki

Kaivanto on merkitty talon ympärille tapilla ja linjalla. Sokean alueen vieressä oleva taso kellariin on osoitettu 1,5 metrin välein. Rakennuksen ympärillä poistetaan hedelmällisen maaperän kerros ottaen huomioon ympäröivän pinnan asettelu. Kaivannon pohja tiivistetään ja tasataan jo muodostetulla kaltevuudella (herbisidit voidaan levittää). Kanavien syvyys voi olla 500 mm (kallistusmailla).

Hiekkalaatan luominen ja tiivistäminen

Kaivannon pohja on vuorattu hiekalla, jonka pinta on myös profiiloitu kaltevuudella. Materiaali on runsaasti kostutettu ja särkynyt. Toimenpide on toistettava vähintään kaksi kertaa. Kerroksen paksuus voi olla korkeintaan 20 cm, sen pinta on huolellisesti tasoitettu.

vedeneristys

Sen laite käsittää kaksi kerrosta vedenpitävyyttä (esim. Kattopuhallus) hiekkaisella alustalla, jotka käärittyvät vähän seinään kompensoivan sauman aikaansaamiseksi. Liitoksissa materiaali on päällekkäin. Seuraavaksi geotekstiili peitetään ohuemmalla kerroksella hiekkaa ja sitten soralla (noin 10 cm paksuisella), jossa on ylemmän kerroksen kaltevuus ja tamped down. Veden tiivisteen lähellä on suositeltavaa sijoittaa viemäröintijärjestelmä.

Muottien luominen

Irrotettava puuosa suojaa betonin kaatopaikkaa. Se vahvistuu vahvoilla tapilla ulkopuolelta. Lomake tarjoaa poikittaislämpötila-liitokset (2 - 2, 5 m), jotka on asennettu, myös muottien kulmissa vinosti. Niiden tiiviys muodostuu puupaloista, jotka on asetettu reunalle (butyylikuminauhat), jotka on kyllästetty öljynjalostuksella ja peitetty bitumilla.

Lomakkeen reunojen on oltava tasaiset, jotta sääntöä voidaan soveltaa. Korkeuden korkeuden erotuksen on vastattava sokean alueen kaltevuutta. Muottien korkeus vastaa betonin paksuutta. Seinässä oleva laajennusosa (10-20 mm leveä) on täytetty kateaineella (hydro-turpoava johto).

Vahvistus ja täyttö

Käytetään 50x50 (100x100) mm: n metalliristikkoa, joka voidaan kiinnittää tukirakenteisiin, jotka asettuvat pohjaan 0,75 m: n askelin. Ristikko nousee 30 mm: n korkeudella raunioiden tasosta. Betonia vaivautetaan ja kaadetaan muottiosaan osiin yläreunan tasolle.

Betonissa ei saa olla ilmataskuja. Oikean osuuden betoniseoksesta jalkakäytävällä on vastattava tien betonia. Sokean alueen betonin koostumus on perinteinen (vastaava merkki on M400: sta ja yllä). Ratkaisuun suhteessa voit lisätä komponentteja, jotka lisäävät lujuutta ja kestävyyttä.

Tasoitus ja kuivaus

Yläpinta on tarkasti kohdistettu sääntöön. Betonin eroosionkestävyys lisääntyy silitystä, joka tehdään 1 - 2 tunnin kuluttua kaatamisesta peittämällä pintakerroksen pinta kerroksella kuivaa sementtiä (laatua M400), jonka paksuus on 3-7 mm. Sitten pinta hiotaan päälle ja peitetään läpikuultamattomalla kalvolla. Sokea alue on valmis 10 - 14 päivän kuluttua.

Kuinka suojata sokea alue tuhoutumisesta?

Seinän paisunta- ja lämpötilaliitosten vedenpitävyyden leveys ja tiheys olisi säädettävä ja korjattava ajoissa. Jälkimmäiselle on parempi käyttää puuta, mutta vinyylinauhoja jopa 15 mm paksuina. Säteilymailla sokea alue ei ole kytketty talon kellariin, ja rakennuksen ympärillä se luo vedenpoiston ja vedenpoiston, jonka laite tehokkaasti valuu vettä ulkoiseen järjestelmään.

Betonipinnan tiiviyttä lisätään käsittelemällä syvällä tunkeutuvilla alukkeilla, vettä hylkivällä aineella, nestemäisen lasin ja sementin liuoksella. Lisäksi rakennuksen sokea alue on koristeltu kivellä, laattoilla (päällystys, klinkkeri jne.), Kiviä. Betonia käytetään laastina.

Korjaus betonisokeilla

Useimmiten kompensoivan sauman järjestäminen, joka ajan mittaan menettää laajentumisen aiheuttaman kireyden, epäonnistuu. Yleinen syy on heikentynyt tekniikka oikean betoniliuoksen ja lämpötilan ja kosteuden olosuhteiden muodostamiseksi kovettumiselle. Lievä lisäys "käsitellään" tiivisteaineilla, täyteaineilla. Laaja aukko on kirjoittanut ja täytetty hiekkakiveä sisältävällä laastilla hienolla sora-aineella säilyttäen sokean alueen eristämisen pohjasta.

Sitten kuiva pinta pohjustetaan. Samoin sokeilla alueilla on halkeamia osien pinnassa: pienet ovat vuotaneet nestemäisellä hiekosementtilaastilla, suuret ovat kirjoittaneet syvemmällä kartiomaisen ja täytettynä hiekalla peitetyllä bitumimateriaalilla. Huomattavia tuhoja (halkeamia) betonoidaan uuden seoksen kanssa pitkällä jälkikäteen kostutetulla ja peittävällä kalvolla.

johtopäätös

Betoni-sokeat alueet, jotka jatkuvasti ympäröivät rakennuksia, toteuttavat luotettavasti ja tehokkaasti pintaveden poistamisen perustuksista edellyttäen, että ne on järjestetty asianmukaisesti. Tällaisten mallien etuna on suhteellisen helppokäyttöinen valmistus.

Betoni mittasuhteet sokea alueelle

Betonipäällysteiden valinta betonipinnoille vaikuttaa talon kulkureittien kestävyyteen. Kun itse sekoitettava betoniseos pitää yllä osien oikean suhteen. Mikä olisi betonin koostumus sokeille alueille? Ja mikä määrittää betonipinnan laadun?

Miksi tarvitset sokean alueen?

Sokea alue on yksityisen talon ympärillä oleva polku, joka ei salli sulatettua tai sadevettä kellarin seinille maan alla. Sokean alueen rakenne suojaa pohjaa kosteudelta ja seinät kosteudelta (seinät märkäävät kapillaarisen kosteuden nostamisen märästä pohjasta). Jos pohja on kuiva, sen kestävyys on suurempi ja rakenteen luotettavuus on suurempi. Talon märkä pohja maaperän talven jäädyttämisen aikana myös jäätyy ja putoaa.

Siksi sokea alueen laatu määrää rakennuksen elämää. Säätiön yläosan jaksottainen jakauma muodostaa halkeamia pohjassa ja seinissä ja siten tuhoaa rakenteen. Mikä on laadukas sokea alue talon ympärillä?

 • Sokean alueen on oltava riittävän suuri (levyn paksuus ja radan leveys).
 • Sokea alue on valettu seos, joka on suunniteltu ympärivuotiseen toimintaan kadulla.
Sokean alueen asianmukainen rakentaminen

Betoni päällystämiseen: vaatimukset ja ominaisuudet

Talon ympärillä olevat polut kuuluvat kuormittamattomalle tasolle. He eivät aja autoja eivätkä kulje tuhansia jalankulkijoita. Siksi ne käyttävät vähiten kestäviä merkkejä.

Ulkokäytävien kestävyyden vuoksi sokean alueen on oltava vedenpitävä. Alhaisilla asteilla (M50 ja M75) ei ole kosteutta, eikä niitä siksi käytetä sokeiden alueiden rakentamiseen.

Valmis betonirakenne

Sokean alueen materiaaliin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • Vedenkestävä (suojaamaan säätä kostealta ja omalta kestävyydeltään).
 • Pintavastus jäädyttämiseen.
 • Kestävyys - keskimäärin, kuten puutarhatyylit.
 • Hinta on mahdollisimman alhainen (rakennuskustannusten optimointi).

Betonimerkki sokea alueelle

Sokea alueella ei ole konstruktiivisia kuormia, joten se voidaan valmistaa alhaisista betonityypeistä. Tämä vähentää talon rakentamisen käteiskustannuksia.

Pienet tuotemerkit ovat M100 ja M150. Niistä on sokea alue usein valettu talon ympärille. Lisäksi kaistatien ja sokeiden alueiden rakentamiseen käytetään merkkiä M200. Sillä on korkeammat lujuusominaisuudet, veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja korkeampi hinta.

Kotivyöhykkeellä oleva pinta-ala: lattiavahvistus lisää vahvuutta

Taulukko: betonilajien ominaisuuksien vertailu kadun päällysteen ja puutarhatyylin reiteille

Betoniosuudet

Kun seos sekoitetaan itsestään, on noudatettava tiukasti mittasuhteita (komponenttien suhdetta). Seuraava taulukko auttaa määrittämään, kuinka paljon hiekkaa, sementtiä, soraa ja vettä käytetään vaivaamisen aikana.

Betonisekoittimen sokea alue

Taulukko: hiekka-, murskattu-, sementti- ja vesiosuudet huonolaatuisessa betonissa

Vedenkestävä betoni - onko se tärkeää?

Mitä alhaisempi betonin laatu on, sitä huonompi vesivastus ja huurteenkestävyys ovat huonompia. Pohjustuksen kostuminen syksyn sateiden aikana on haitallista maaperän myöhemmäksi jäädyttämiseksi talvella. Kun kylmä sää alkaa, sokea pinta jäätyy läpi, vesipisarat huokosissa laajenevat, sokean alueen pinta peitetään pienillä halkeilla. Märän pinnan tuhoutuminen liittyy veden tilavuuden muuttamiseen jäätymisen aikana. Jäätyneet kosteuspyyhkeet huokosissa luovat jännitystä ja muodostavat halkeamia betonipinnalle.

Crack kellarissa: seurauksena jäädyttäminen säätiön

Näin ollen betonin kosteudenkestävyys määrää sen vastustuskyvyn koko sokean alueen jäätymisen ja kestävyyden suhteen. Mitä huonompi materiaali vastustaa kosteuden tunkeutumista, sitä nopeammin se peitetään pinnalla ja sitten syvällä halkeilla.

Suuri kosteuden läpäisykyky eroaa kestävistä betonilaaduista. Niiden kustannukset ovat kuitenkin melko korkeat (M400 on 1,3 kertaa kalliimpi kuin M100) ja lujuusominaisuudet ovat kohtuuttoman suuret matalan kuormitetun katukäytävän ajaksi. Kuinka käyttää - käyttää kalliita suuritehoisia betonia tai halpoja alhaisen astian sekoituksia?

Matala-asteinen betoni: kuinka lisätä veden kestävyyttä?

Jotta huonolaatuinen betoni työskentelisi sokea alueella pitkään, käytä vesitiiviitä lisäaineita tai betonipintakäsittelyä. Lisäaineiden, kuten Penetronin, Aquatronin kemialliset komponentit lisäävät betonin kosteudenkestävyyttä koko levyn paksuudelle. Ne vuorovaikutuksessa mineraalikomponenttien kanssa muodostavat liukenemattomia yhdisteitä niiden kanssa ja sulkevat materiaalin sisältämät huokoset. Lisäksi, mitä enemmän kosteutta, muodostuu liukenemattomia kiteitä. Kemiallisten komponenttien käyttö lisää betonipinnoitteiden kustannuksia, mutta se on paljon halvempaa kuin vahvan betonimerkin tilaaminen.

Penetron - läpäisee vedenpitävyys pinnan täydelliselle kosteudelle

Paikallisen kosteudenkestävyyden kasvattaminen lasin pinnalla tekee silitystä. Tee näin märkää betonipinta, joka on ripoteltu sementillä ja sileä sen rakennusliima. Tämän seurauksena ulkokerros (useita millimetrejä paksu) muodostuu lisääntyneellä lujuudella ja vedenkestävyydellä. Tällainen kosteuden tunkeutumisen estävä suojaus on vähemmän tehokas eikä kestävä. Mutta sen kustannukset ovat pienemmät, ja lasin hinta on edullisempi.

Sokea alueen kestävyyden vuoksi voit kaataa sitä keskiluokkaisesta betonista, käyttää lisäaineita kosteuden kestävyyden lisäämiseen tai raudan betonipintaan.

Betoni sokeille alueille: mikä merkki mieluummin?

Rakennusteollisuus kehittää rehellistä salamaa. Alan asiantuntijat eivät kuitenkaan olisi menestyneet ilman vuosien kokemusta. On olemassa perinteisiä malleja, joiden rakentamisen merkitys ei ole menetetty vuosien kuluessa. Yksi näistä rakenteista on sokea alue.

Kaikkien arkkitehtonisten ja toiminnallisten rakenteiden rakentamiseen liittyvän rakennustyön yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota sen tukevien elementtien korkeaan lujuuteen. Betonista valmistettu sokea alue suorittaa useita tehtäviä kerralla, jotka varmistavat rakennuksen turvallisuuden:

 • absoluuttinen estäminen kosteuden tunkeutumisesta ilmakehästä pohjaan;
 • monoliitin suoja huuhtoutumiselta;
 • minimoidaan veden vaara, ei ainoastaan ​​kellarista vaan myös kellarista.
Betoni sokea alue

Tämän tilan ominaisuudet

Rakennusalan asiantuntijat tarjoavat meille yksinkertaisimman, intuitiivisen sokea alueen lajittelun talon ympärillä. Tämä luokitus perustuu sellaisten materiaalien luokkaan, joita käytetään tällaisten rakenteiden luomiseen. Joten tällaisia ​​suojarakenteita ovat:

 • Pehmeä. Se on tehty raunioista tai sora.
 • SEMI. Tämä malli on valmistettu kiveistä tai päällystyslaatoista.
 • Kova. Valmistettu raskasta betonia.

Koska se on viimeinen vaihtoehto, joka tunnetaan suosituimpana, sen ominaisuudet ansaitsevat erityistä huomiota. Kova vaihtoehto on käytännössä kaikkein kestävin segmentissä. Ominaisuutensa ansiosta se takaa perustan ja kellarin täydellisen suojan kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Kosteuden negatiiviset vaikutukset pohjaan

Luotettavin vaihtoehto

Riippumatta siitä, mitä betonielementtiä käytät kuvattuun rakennukseen, se itsessään on melko yksinkertainen. On täysin mahdollista luoda se omilla käsillään ilman viettää paljon aikaa eikä tehdä titaanipyrkimyksiä. Se koostuu perinteisesti useista lohkoista, nimittäin:

 • maakerros, esipakattu;
 • vedeneristyskerros;
 • hiekkakerros, jonka paksuus on 10 senttimetriä;
 • eristyskerros;
 • teipillä tehty sementti.
Sokea alue

Edellä oleva järjestelmä on yleisesti hyväksytty. Se voi kuitenkin muuttua tietyn tilanteen yksittäisten ominaisuuksien mukaan.

Betoniliuoksen suhde ja mittasuhteet

Koska tämän rakenteen luomisen pääaine on konkreettinen, on ehdottoman tärkeää laskea betonin koostumus sokeille alueelle. Kuten joka tapauksessa, oikea osuuksien noudattaminen tässä tapauksessa on ratkaisevan tärkeää koko rakennustoiminnan monimutkaisuuden kannalta.

Rakennusmateriaalien vaatimukset

Sokea alue on tie, joka kehittää yksityistä taloa. Asiantuntijat viittaavat tämäntyyppisiin kappaleisiin kuormittamattoman tyyppiseen luokkaan. Tämä johtuu erittäin uskollisista toimintaolosuhteista: paitsi sadat jalankulkijat eivät kävele samanaikaisesti, mutta eivät myöskään aja autoa. Tämän rakenteen tulisi olla ensisijaisesti vedenpitävä. Siksi valittaessa, mitä konkreettista käytetään rakennusprosessissa, kiinnitä huomiota alhaisiin merkkeihin. Ne täyttävät parhaiten vaatimukset, jotka asiantuntijat ovat välttämättä antaneet.

Betonin koostumus ja tekniset ominaisuudet

Sokean alueen betonituotteen on oltava:

 • vesitiivis;
 • vastustuskykyinen pakkaselle;
 • paneelin keskimääräiset voimakkuuden indikaattorit;
 • edullisin, koska alhainen hinta optimoi rahoituskustannukset ja koko rakennusprosessin kokonaisuutena.

Minkä tuotemerkin valita?

Koska kuvattu suojarakenne ei riipu erityisistä toiminnallisista ja rakenteellisista kuormituksista, on mahdollista säästää paljon rakennusaineita sille. Tässä tilanteessa on järkevää käydä ammattilaisten neuvontaa. He väittävät, että tässä tapauksessa tarvitaan alhaista konkreettista laatua, mutta kuitenkin tarvitaan melko vastuullista lähestymistapaa teosten toteuttamiseen. Tällaiselle rakenteelle on käytettävä myös luokan M100 rakennusmateriaaleja, M150 toimii myös. Ne ovat suosituin ratkaisu, kun haluat suunnitella kappaleita yksityisen talon ympärillä.

Jos tallentaminen ei ole tärkeää sinulle, valitse M200-luokka. Se on kalliimpaa, ja sen suorituskyky on paljon parempi. Esimerkiksi rakennusmateriaaliluokalle on tunnusomaista erityinen lujuus, erinomainen vastustuskyky pakkaselle ja vedelle.

Betoniseoksen koostumus päällystämiseen (mittasuhteet)

Betoni sokeille alueille

Talon perusta on tärkein osa rakennusta, josta riippuu koko rakenteen vahvuus ja kestävyys. Samaan aikaan säätiö on kaikkein haavoittuva paikka, joka kärsii sateesta ja pohjavedestä. Rakennuksen tämän osan suojan puute voi johtaa kosteuden ilmenemiseen talossa, on mahdollista muotin muodostuminen ja rappeutuminen. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa korkealaatuista betonipinta-aluetta.

Sokean alueen pääasiallinen tarkoitus

Sokea alue on yhtenäinen ja jatkuva, tietyn leveyden peite, joka ympäröi rakennetta koko kehällä. Sokean alueen rakentaminen toteutetaan rakentamisen loppuvaiheessa, kun se on perustettu.

Betonisokea

Talon ympärillä oleva betonirakenne hoitaa useita toimintoja:

 1. Säätiön suoja. Tämän rakentamisen ansiosta sedimentit purkautuvat myrskyviemäreihin. Siksi säätiö ei käytännössä ole kosketuksissa veden kanssa, mikä osaltaan edistää talon pohjan tuhoutumista.
 2. Lämmöneristys. Sokea alue auttaa vähentämään maaperän ja pohjan jäätymistä, joten lämpö pysyy talossa.
 3. Estä maaperän turvotus. Jos maaperän jäädytys on vähäistä, maaperän turvotusta ei saa esiintyä. Näin ollen säätiö ei kärsi maan liikkeen seurauksena.
 4. Koristeellinen toiminto. Sokean alueen ansiosta rakennus on täydellinen ja täydellinen.
sisältöön ↑

Sokean alueen rakentamisen perusvaatimukset

Sokea varten määritetyt tehtävät ovat mahdollisia useiden ehtojen mukaisesti:

Sokean alueen rakentamisen ehdot

 • Sokean alueen on oltava 200 mm leveämpi kuin katon ylitys. Ihanteellinen vaihtoehto on 1 metrin raiteen leveys. Tämän koon ansiosta voit liikkua vapaasti pitkin sokea alue talon ympärillä.
 • Päällyste toteutetaan talon ympäryksen ympärillä keskeytyksettä, koska koko säätiö, eikä sen erilliset osat, tarvitsee suojaa.
 • Betonipäällysteen paksuuden on oltava vähintään 7 cm, ja jos kyseessä on lisääntynyt käyttökuormitus, betonikerros voi olla 15 cm.
 • Talon ulosvirtauksen varmistamiseksi sokea alue suoritetaan pienellä kulmalla, jonka arvon on oltava vähintään 1,5 0.
 • Lisäämällä sokean alueen leveyttä voit säästää suojaa kosteudelta.
 • Toinen sokean alueen tärkeä vivahde voidaan kutsua laajennusliitoksiksi. Voit tehdä ne käyttämällä vinyyli- tai EPS-kappaleita, joiden paksuus on 5-10 mm. Ne asetetaan säätiön risteykseen ja sokean alueen rakentamiseen. Toinen pinnoite, joka on tehty betonista, on suositeltavaa jakaa tällä tavalla kahden metrin välein. Tämä menettely on erityisen tehokas, kun vahvistusta ei käytetä.
sisältöön ↑

Pyöreä sokeuslaite

Tällaisten teosten toteuttaminen koostuu koko erikoistuneiden teosten ketjusta.

Jotta työ sujuisi sujuvasti ja nopeasti, sinun on ennalta varastettava työkalut työhön käytettävien töiden ja materiaalien varalle. Ja vaikka kaikkien rakentajien on muistettava päällysteen materiaalien korkea laatu, on tärkeää ymmärtää, että on tärkeää säilyttää oikeat mittasuhteet, kun sekoitetaan betoni.

Joten me tarvitsemme saviä, jotta muodostetaan kerros vuodevaatteita, samoin kuin hiekkaa, jotta erottava kerros savi. Murskattuja kantoja tarvitaan tyhjennyskerroksen luomiseksi ja sen hiukkasten on oltava enintään 20 mm. Betonin valmistukseen käytetään myös muuta raunaa.

Vesitiivistystoiminnalle tarvitaan materiaalia, jolla on hydrofobisia ominaisuuksia, ihanteellisesti tässä tapauksessa katemateriaali tai polyeteeni sopii. Ja myös huolehdittava siitä, että lankojen leveys on 20 mm.

Erityisistä teknisistä välineistä sokean alueen luomiseksi tarvitsemme rakennustason tasaisuuden hallitsemiseksi, kahden metrin kiskon, kipinöintityökalujen sekä kaivamisen ja puun käsittelyn avulla. Ja niin, että konkreettinen sokea alue on korkealaatuista, voit ostaa tai vuokrata värähtelijää, jota rakennuttajat käyttävät tiivistämiseen.

Ennen työn aloittamista sinun täytyy merkitä koko rakennuksen alue, mutta sinun on ohjattava edellä suositellut nauhaleveysparametrit. Sen jälkeen rakennuksen ympäryksen ympärille poistetaan maapintakerros, jonka syvyys on noin 200-250 mm. Seuraavaksi laudoitusosa valmistetaan ja käytettävissä oleva maa kaivannossa tiivistetään. Savun pohjalle sijoitetaan 50 mm: n kerrostappua, joka myös särkyy. Sallimalla asetettu savi hiekka asetetaan 100 mm: n kerrospaksuuteen, ja se tiivistetään, ja sille asetetaan kerros 60-70 mm kerroksella.

Pyöreä sokeusrakenne

Seuraavassa vaiheessa, jotta rakennustyöt ovat kestävämpiä, asennetaan lujitusverkko ja erityinen laajennusliitos asennetaan paikkaan, jossa pohja ja betoni nauha on kytketty. Betoni kaadetaan täysin asetettuun materiaalikerrokseen, joka on tiivistetty värähtelijällä ja tasoitettu sitten.

Sokean alueen muodonmuutossaumat tulisi tehdä 2-2,5 metrin välein, ja niiden on oltava läsnä rakennuksen kulmissa. Tätä tehtävää varten voit käyttää kiskot, jotka sijaitsevat samalle tasolle pinnan kanssa, mutta on otettava huomioon kaltevuuden voimat.

Betonin päällysteen enimmäisvoimakkuus voidaan saada aikaan märällä menetelmällä valmistetulla silitysmenetelmällä. Mikä parasta, jos kuivaus tapahtuu, kun nauhan päälle asetetaan kangasta, joka kostuu säännöllisesti vedellä.

Laske betoniliuoksen määrä

Sokea alue on betonilaatta, joka on järjestetty talon ympärille. Laske betonimäärä tämän levyn valmistukseen ei ole vaikea:

Betonilaskenta

 • Laske kaadetun pinnan alue. Tee näin moninkertaistat leikkauksen pituus, joka on valmistettu täyttämään sokea alue sen leveydellä.
 • Tulos kerrotaan sokea alueen arvioidulla korkeudella.
 • Tuloksena olevaa lukua lisätään vielä 10% varastoliuoksella, jotta vältetään liuoksen lisäsekoitus.
sisältöön ↑

Betoni sokeille alueille

Sokea aluetta käytetään hyvin vaikeissa olosuhteissa: lämpötilan lasku eri vuodenaikoina ja sateet sateen tai lumen muodossa. Tämän vuoksi betonin on oltava vedenpitävä ja pakkasenkestävä. M200-tuotemerkin betonia pidetään yleisimpänä, koska tässä tapauksessa hinta ja laatu ovat täydellisesti yhdistettyjä. Digitaalinen ilmaisin määrää rakenteen enimmäiskuormituksen eli betonin M200 kestä kestää 200 kg / cm2. Betonin ostaminen tehtaalla takaa korkealaatuisen laastin, mutta se vaatii huomattavia kustannuksia. Laitteen konkreettinen ratkaisu voidaan valmistaa itse.

Betonin valmistus omilla käsillä

On usein mahdollista havaita, että talven jälkeen betoniseinistä, joita jatkuvasti testattiin lujuuden muuttuessa lämpötilan muutoksilla ja sademäärän vaikutuksella, hajoaminen menee osittain tai kokonaan.

Syynä tähän voi olla sementin alhainen laatu, josta betoni on tehty, laajentamisliitosten käyttämättä jättäminen työhön ja väärä tekniikka betonimassan aikaansaamiseksi.

Tee konkreettisia omia käsiäsi

Sementtipohjaiselle betoniliuokselle on hyväksyttävää käyttää materiaalia, jonka merkin M200 ja sitä korkeampi. Rakennuttajat eivät kuitenkaan suosittele riskien laatua ja suosittelevat M400- tai M500-sementtien käyttöä, jotka ovat kestävämpiä pakkauksessa.

Julkisivujen betonituotteen ominaisuudet

Betoniliuoksen valmistelu edellyttää joidenkin sääntöjen noudattamista:

Konkreettisen ratkaisun tekeminen

 • Hiekka on puhdistettava, se ei saa sisältää siltaa, saviä, kalkkikiveä. Yleisimmin käytetty joki tai uran hiekka.
 • Murskattua kiveä suositellaan pienien jakeiden käyttämiseen 5-20 mm: n sisällä, voit korvata sen sora.
 • Et voi käyttää suurta määrää vettä, sen liiallinen alentaa betonin lujuutta.
 • Klassinen resepti konkreettisen ratkaisun luomiseksi sokea alueelle on 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa, 4 osaa raunioista ja 0,5 osaa vettä.
sisältöön ↑

Suhteiden ja betonin sekoittamisen tekniikka

Laatu betoni voidaan saada vain, jos suhteita noudatetaan. Klassinen versio betonin osuuden määrittämisestä sokea alueelle on seuraava:

 1. Ota sementti ja hiekka suhteessa 1: 3 ja asetetaan sekoittimeen.
 2. Lisää pieni määrä vettä ja sekoita, kunnes se on sileä. Vettä tarvitaan niin, että valmiin seoksen paksu kerma on ulkonäkö.
 3. Lisää sitten 3 osaa hienoa murskattua kiveä tai soraa ja sekoita tasaiseen sakeuteen.

1 m 3: n betoniliuoksen saamiseksi on välttämätöntä toteuttaa:

 • 300 kg sementtiä,
 • 1100 kg murskattua kiveä (murto 5-10 mm),
 • 800 kg seulotaan ja pestään epäpuhtauksista ja hiekasta
 • 190 litraa vettä.

Betonin sekoittamisen yhteydessä on tärkeää muistaa, että seuraava komponentti lisätään vasta sen jälkeen, kun aiemmat aineet on sekoitettu.

Kun betoniliuosta valmistetaan manuaalisesti, hiekkaa, sementtiä ja vettä sekoitetaan kylpyammeeseen tai kouruun. Aloittaminen voi häiritä ratkaisun hoeing, kun lisäämällä murskattua kiveä tai soraa, on parempi käyttää bajonettia lapio.

Täten betonin korkealaatuiset komponentit, mittasuhteiden noudattaminen ja oikea erä takaavat betonin sokean alueen pitkän toiminnan.

Betonirakenteen osuus jalkakäytävästä

Suhteellinen betonirakenne: kuinka laskea?

Perehdymme edelleen betonoinnin hienovaraisuuksiin sekä tapoihin ja mittasuhteisiin täydellisen betoniseoksen valmistamisesta tietylle tapaukselle. Tiedämme, että betoni on välttämätöntä paitsi talon rakentamisessa myös muissa betonirakenteissa. Nykyisessä artikkelissamme tarkastelemme sokeiden alueen ominaisuuksia omilla käsillämme sekä ohjeet oikean betonin valmistamiseen tätä tarkoitusta varten.

Ennen kuin pääsemme pääosaan, selvitään vielä, mikä on sokea alue? Sokea alue on tie, joka on tehty betonista, joka on tehty suoraan rakennuksen ympärille, toisella puolella lähellä taloa. Sokea alue on erilainen, mutta sen leveys ei useimmiten ylitä yhtä metriä. Tietenkin kaikki mahdolliset maalaustyöt, joten sokea alue voi olla hieman laajempi tai kapeampi.

Mikä on sokeiden alueen tarkoitus? Ei ole mikään salaisuus, että rakennuksen tärkein vihollinen ja sen perusta ovat saostumista. Niistä me aina pyrimme niin kovasti suojelemaan rakennusta. Sokea alue tehdään aina pienellä puolueellisuudella niin, että sadevesi virtaa alas maahan rakennuksesta. Tämä suojaa talon pohjaa kosteuden ja seinämän tuhoilta roiskeilta, mistä seuraa, että sammal voi kasvaa talossa. Sinun on myönnettävä, että on käytännöllisempää kävellä betonireiteillä kuin kentällä.

Tämän mallin kustannusten ei pitäisi olla korkeita, mikä on arvioitu ja käytössä on sinun mukavuus ja kestävyys. Huomaa, että purkaminen on tehtävä hyvin yksinkertaisesti, jos se on tarpeen.

Komponentit ja mittasuhteet betoniseoksille

Miten saada aikaan hyvä ratkaisu betonirakenteelle, mitkä osuudet on otettava huomioon? Huomaa, että betonin tulee olla korkealaatuista, ei pienempi kuin M-200-merkki. Harkitse myös betonin kestoa, veden kestävyyttä, koska sokea alue altistuu jatkuvasti sademäärään.

On parasta tarjota laadukas seos, joka ostaa betonia valmistajan tehtaalta, mutta käytäntö osoittaa. On mahdollista valmistaa selkärangan ratkaisu sokealle alueelle omilla käsillänne. Mikä sisältää betonin koostumuksen? Ne, jotka eivät ole lukeneet ensimmäistä artikkelia sivuillamme, tietävät varmasti, että tarvitaan vain kolmea osaa: base, sideaine ja tietysti vesi.

Valmis ratkaisu ja sen laatu riippuvat valitsemastasi materiaalista ja valituista mittasuhteista. Betonin laatu riippuu suhteesta.

Suurin osa kuormasta olettaa aggregaatti, joka on myös konkreettisen ratkaisun perusta. Se voi olla hiekkaa, murskattua kiveä, laajennettua savea, kuonaa, tiilen rikkoutuminen ja niiden seokset. Käytetään usein betonin päällystekertymän, hiekkaisen ja suuren sora-aineen seoksen valmistuksessa.

koska tarvitsemme konkreettista M200: ta ja sitä korkeammalle, aloitamme tästä sementin valinnassa. Tiedämme säännön, jonka mukaan sementti on tuotava merkillä halutun betonin merkin yläpuolella kaksi kertaa. Joten tarvitsemme brändin M400 ja edellä. Lisäksi sitä korkeampi sementtiluvun indikaattori, sitä pienempi kulutus seokselle, jota tarvitsemme.

Raiteille, betonipinnoille ja sokeille alueille, joita tarvitsemme, otamme M200-betonista - kaikkein vaunu. Parempi vielä, ota M250: n antamaan enemmän voimaa.

Mitkä ovat mittasuhteet, kysytte?

Jotta saisit klassisen M200-mallin, sinun on otettava osa M400-sementistä, 2,8 osaa hiekkaa ja 4,8 osaa raunioista. Jos haluat tehdä suuremman merkinnän, kiinnitä sitten huomiota M450: n sementin M400 osaan, 2,1 osaan hiekkaa ja 3,9 osaa raunioista. M300: n osalta suhde on jotain muuta: 1: 1.9: 3.8.

Yritä käyttää pienintä mahdollista määrää vettä, on parempi ottaa 0,6 vettä yhtä sementtiosuutta kohden. Älä unohda hiekan kosteutta. Sekoita ensin sementti sekoittimeen, sitten vettä, sekoita ja sitten kaadetaan vain hiekkaa ja hiekkaa.

Huomaa, että eri lähteistä eri reseptejä, joten on helpompi keskittyä johdonmukaisuuteen ja kerätä resepti käytännön aikana. Tarjoamme myös sinulle taulukon, miten luoda erilaista M400-sementtimateriaalia:

Kuinka laskea betonin määrä? Sinun on harkittava sokeiden pinta-alaa. Sitten lasketaan laskettu alue sokean alueen korkeudella.

Yhtä tietty määrä alueita on kerrottava 15 cm: n korkeudella. Esimerkiksi 30 m² 0,15 m. Saamme 30x0,15 = 4,5 m3. Tähän tarvitaan konkreettisen ratkaisun määrä. Älä unohda ottaa varastossa.

Suositukset betoniliuoksen valmistamiseksi ja sokean alueen rakentamiseksi

Kuten ymmärrät, on joka tapauksessa joitain erikoisuuksia ja vivahteita. Mitä pitäisi harkita, jos päätät valmistaa ratkaisun sokea alueelle?

 1. Paljon vettä on huono. Betonin lujuus vähenee, koska ylimääräinen vesi ei reagoi sementin kanssa ja on vapaa uimassa. Siksi valitse mittasuhteet niin, että kaikki vesi imeytyy.
 2. Betoni riippuu murto-osan koosta. Parempi fraktion sisällä 5-20 mm. Paras murskataan kivestä murskattujen kiviä, hyvin tai jokien soraa.
 3. Mitä suurempi sora on, sitä vähemmän vettä tarvitset.
 4. Et voi ottaa savea hiekkaa, kalkkikiveä, erilaisia ​​epäpuhtauksia.
 5. Valitse laadukas sementti, tuore, luotetusta valmistajasta.
 6. Ota tarkat mittasuhteet. Seoksen laatu riippuu valitsemistasi osuuksista. Tämä on tärkeää.

Miten tehdä konkreettinen päällyste?

Käytä konkreettista päällystystä valmistelemaan kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut. Tietenkin, jos sinun tarvitsee tehdä kertaluonteinen raita, et osta betonisekoitinta. Tässä tapauksessa on suositeltavaa sekoittaa käsin. Valmista astia vaivaamaan esimerkiksi vanha kouru tai altaan. Otetaan liu'utustäyte, sekoitus- ja täyttölaipat, vesisäiliöt, kauhat tai muut säiliöt kuiville sekoituksille.

Ja nyt jatkamme teosten toteutusjärjestystä:

 1. Tee ensin merkintä. Aseta levy yleisesti seinään yhdensuuntaiseksi rajojen rajaamiseksi. Koukut kiinnittävät sen etäisyydellä, jota tarvitsemme (se on jossain metrin päässä talosta).
 2. Täytämme konkreettisen ratkaisumme kyselylomakkeeseen, joka tasoitetaan lian avulla.
 3. Tee hiukan kaltevuus seinältä maahan, jotta rakennuksen sadeveden kaltevuus olisi kalteva.
 4. Täytä sokea alue koko rakennuksen ympärille.

Kuinka tehdä sementtilaasti sokea alueelle - mittasuhteet

Sementtilaasti - tärkein sideaine rakentamisessa. Sitä käytetään luomaan sokea alue, joka suojaa säätiötä tuhoutumiselta sekä konkreettisesta työstä, seinien rakentamisesta.

Ratkaisun lujuuden ja luotettavuuden ansiosta on mahdollista saavuttaa laadukkaita tuloksia. Sementtityyppistä riippuen sillä voi olla erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten veden kestävyys tai muovaus.

Oikein valmistettu seos takaa rakenteen kestävyyden, kiinteän rakenteen ja pintojen optimaalisen tarttumisen.

Sementtilaastin pääkomponentit:

Se riippuu niiden laadusta, kuinka betoni käyttäytyy eri lämpötiloissa, mitä sen tiheys on. Sementtiseoksen betonin lisäominaisuuksien lisääminen sahanpuruun, kiviainekset, kuonajätteet jne.

Valmistettua seosta voidaan käyttää talon ympärillä olevalle sokealle alueelle liuskojen ja monoliittisten nauhojen perustamiseksi.

Sementti: Merkintä

Sementti - ratkaisu sokeiden ratkaisuun. Sen on oltava kimmoisa ominaisuuksia, kestää kemiallista ja mekaanista rasitusta, antaa betonin lujuutta.

Sementti eroaa merkinnöistä riippuen erilaisissa kovettumisasteissa, asetuksissa ja laajuudessa.

Sementti voi olla puhdas tai lisäaineilla. Pussit, indeksit osoittavat tämän:

 • D0 - ilman lisäaineita;
 • D20 - lisäaineiden määrä on 20%.

Muita ominaisuuksia voidaan arvioida käyttämällä seuraavia lyhenteitä:

Merkintä - M - voit määrittää kuormituksen neliösenttimetri, joka kestää sementtiä. Joten M500 tarkoittaa, että tämä materiaali voi kestää 500 kg / 1 cm2 kuormituksen.

Sementti: mikä on parempi valita

Korkealaatuinen sokea alue ja sen kestävyys määräytyvät sementin voimalla. Mitä vahvempi sementti, sitä suurempi on sokea alueen toiminta-aika ja sitä alhaisempi sen korjauksen todennäköisyys (kuinka sokea alue voidaan korjata, lue täältä).

Sementtilaastin luominen on parempi suosia Portland-sementtiä.

Betonin optimaalisen tiheyden saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää sementtiä, jonka laatu on alle M200. Laastin suorituskyvyn parantamiseksi voit lisätä halkaisijaltaan 0,5 - 2 cm: n vahvistettua tai lujitettua soraa.

Talon tai rakennuksen epävakailla alueilla käytetään M400-sementtiä. Ne ovat melko kylmiä ja vedenkestäviä. Tehdasteollisuuden sokean alueen luomiseksi liuokseen sekoitetaan sementtiä, jonka vahvuus on М500 tai ПЦ500. Materiaali on hyvä alueille, joilla on korkea kosteus ja äkilliset lämpötilan muutokset.

Hiekka: hienot valinnat

Hiekkaa valittavat vaatimukset ovat korkeimmat. Materiaalin koostumuksessa ei saa olla saviepäpuhtauksia. Paras vaihtoehto hiekalle:

Hiekan myynti on useissa yrityksissä. Se louhitaan louhoksissa, seulomalla suuria hiukkasia ja puhdistamalla hiekkainen maa. Ennen kauppaa ostajan on annettava laatusertifikaatti, joka vahvistaa kaikkien käsittelystandardien noudattamisen.

Suhteellinen ratkaisu

Jokainen sementin merkki merkitsee yksittäisten osuuksien noudattamista hiekan lisäämisen yhteydessä. Jos suhde on rikki, se vaikuttaa varmasti sementtiseoksen laatuun.

Sokea asennettaessa on parasta valita sementti M300: sta M500: een. Nämä merkit ovat yleismaailmallisia ja ihanteellisesti yhdistävät kaikki tarvittavat toiminnot.

On olemassa useita tapoja saada betoni M100:

 • 1 osa sementtiä M300 2,5 osaan hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä M400 3 osaan hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä M500 4 osaan hiekkaa.

Betonille M200 on vähennettävä hiekan määrää:

 • 1 osa sementtiä M400 2,5 osaan hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä M500 3,5 osaan hiekkaa.

Alhainen betonityyppi sopii lattiapinnoille tai kipsiin. Jalkakäytävälle sekä kaatoraudan kaatamiseksi tarvitset betonia, jonka vahvuus on vähintään M200.

Suhteessa vedellä on tärkeä rooli. Sen määrä on tavallisesti puolet sementin painosta. Esimerkiksi 500 kg sementtiä tarvitaan 1500 kg hiekkaa ja 250 litraa vettä. Jos siirrät veden määrää alas, liuos paksummaksi ja sen vahvuus on suurempi.

Ja tässä artikkelissa lue, miten kaatetaan oikein kaistaleet.

Kuinka laskea kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitset

Sementin kulutus sokean alueen luomiseksi riippuu materiaalin tuotemerkeistä ja konkreettisesta merkistä, jonka haluat saada tuloksena. Sellaisia ​​tekijöitä, kuten komponenttien puhtaus, niiden koko, veden laatu ja muut vivahteet vaikuttavat myös valmistukseen.

Keskimäärin betonin M200 betoniliuoksen kuutiometriä kohden tarvitaan 490 kg sementtiä M400 tai 410 kg sementtiä M500. Tällaiset mittasuhteet soveltuvat sokean alueen luomiseen, laiduntamiseen ja puutarhojen muodostumiseen.

Suosituin on sementti M500. Se sopii melkein mihin tahansa toimintaan ja mahdollistaa minkä tahansa lujuuden betonin. Sen suhde 1 m3 kohti vakiolosuhteissa on:

 • 170 kg betonille M100;
 • 200 kg betonille M150;
 • 240 kg betonille M200;
 • 300 kg betonille M250;
 • 350 kg betonille M300 jne.

Sementtilaastin valmistuksessa, älä unohda ilman lämpötilaa, joka ei saa olla alle -5 astetta ja komponenttien laatu. Sekoitusnopeus 10-12 kierrosta minuutissa riittää liuoksen valmistamiseen 5-10 minuutissa.

Rakennetta on käytettävä tunnin kuluessa valmistuksen jälkeen. Vain jos kaikki suositukset noudatetaan, saat laadukasta ja kestävää materiaalia.

Betonin koostumuksen osuus yksityisen talon sokea alueelle

Sokea alue altistuu sulaveden, saostumisen ja lämpötilan muutosten haittavaikutuksille. Tässä suhteessa "vedenpitävä nauha", joka ympäröi rakennusta ympärysmitta, on melko tiukat vaatimukset. Vaikka talon ympärillä ei ole voimakasta mekaanista kuormitusta, niillä on oltava hyvä kylmäkestävyys ja vedenpitävyys, siksi sileäpinta-alaltaan konkreettinen laatu on erityisen tärkeää rakennettaessa tällaista rakennetta itsenäisesti.

Valmistelemaan korkealaatuista betoniliuosta, joka ei alkanut särkyä ensimmäisen talven jälkeen, on kiinnitettävä huomiota seoksen pää- ja vähäisten komponenttien mittasuhteisiin, laatuun ja puristuslujuuteen.

Betonimassan komponenttien laatu

Sokean alueen betonin koostumus sisältää hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä. Koostumuksessa on myös täyteaineita (jopa 70% liuoksen kokonaismassasta) ja sitovia komponentteja. Tällaiset lisäaineet voivat antaa materiaalin suuremman lujuuden ja kimmoisuuden.

Jos puhumme ominaisuuksista, joita komponenttien pitäisi olla, kannattaa korostaa seuraavia suosituksia:

 • Hiekassa ei saa olla epäpuhtauksia (savi, silta ja muut aineet). Jos tämä komponentti sisältää vähintään vähäisiä lisäaineita, betoniseos tulee olemaan heterogeeninen.
 • Raunio ei saisi sisältää kalkkia. Korkealaatuista materiaalia pidetään hiekkakivien hiomisessa hiekkakivestä. Suositeltava raekoko on 5-20 mm. Myös raunioitumisen sijaan voit käyttää sora- ja pehmittimiä.
 • Seoksen vesi on suositeltavaa käyttää vain käynnissä.
 • Yhdistelmänä käytetään usein saviä, mikä huomattavasti keventää tulevan betonirakenteen painoa.

Sementtiin ei myöskään sovelleta tiukkoja vaatimuksia, mutta laadukkaaseen betonityöstöön on kiinnitettävä huomiota sen merkintään.

Betoni merkintä

Merkitsemällä betoni on mahdollista määrittää tämän materiaalin puristuslujuus. Harkitse tavallisimpia tuotemerkkejä, joita suositellaan käytettäväksi yksityisen talon rakentamisessa:

Merkit 100-150 eivät sovellu ulkorakenteiden järjestämiseen, ja M 400-500 käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, joten tätä betonia käytetään harvoin yksityiseen rakentamiseen. Ei myöskään kannattavaa voida kutsua M 250: n ja M 300: n koostumuksiksi, koska niiden kustannukset ovat "suuruusluokkaa" korkeammat. Paras vaihtoehto sokea alueelle olisi konkreettinen M 200, joka erottuu kohtuuhintaan ja laadukkaasti.

Suhteita betoniin M 200

Jos haluat itsenäisesti valmistaa betoniliuoksen M 200-merkin, sinun on sekoitettava seuraavat osat tiettyyn määrään:

 • Portland-sementti M 400 - 287 kg.
 • Murskattu kivi (koko 5 - 20 mm) - 1135 kg.
 • Hiekkakiveä (CBC) - 751 kg.
 • Vesi - 186 litraa.

Hyödyllisiä! Hiekan, sementin (M 400) ja murskattujen kiviainesten standardisuhde on 1: 2.8: 4.8.

On myös vaihtoehtoinen resepti:

Hyödyllisiä! Vesi-sementtisuhde (VC) on yleensä 0,65: 1, mutta sitä voidaan muuttaa, jos hiekka tai hiekka on liian märkä.

Parhaan yhdistelmän saavuttamiseksi on suositeltavaa ostaa sementti vain arvostetuilta valmistajilta. On tärkeää ottaa huomioon se, että PCC säilyttää ominaisuutensa korkeintaan 3 kuukautta (sen jälkeen se menettää jopa 30% lujuusominaisuuksista), joten jos ostat sen rautakaupasta, muista kiinnittää huomiota valmistuksen valmistumispäivään. Merkinnän on oltava per sekunti, jos betonipakkauksessa on vain päivä ja kuukausi, se on väärennös. Sama koskee kahta pussia, joilla on sama per sekunnin merkintä.

Hyödyllisiä! Nykyään dolomiitista tai kalkista tehty väärennetty sementti on varsin yleinen. Jos käytät tällaisia ​​yhdisteitä betonin valmistukseen sokea alueelle, saatat huomata huonolaatuisen rakentamisen.

Betonin sekoittaminen

Tee sokeille sokeille seuraavat toimenpiteet:

 1. Kaada puhdas vesi betonisekoittimeen (vanha kylpy, altaan tai ämpäri).
 2. Lisää sementti ja sekoita se veteen, kunnes muodostuu "laasti" (vaalea neste liuos).
 3. Kaada roskaa liuokseen, odota 30 minuuttia ja sekoita kaikki osat uudelleen. Mitä suurempi on rauniot, sitä vähemmän vettä sinun tulee valmistaa ratkaisu.
 4. Lisää hiekkaa ja sekoita paksu ja sileä massa.
 5. Kaada betoni sokean alueen muottipesään.

Hyödyllisiä! Teoksia suositellaan suoritettavaksi alle +5 asteen lämpötilassa. Jos aiot rakentaa sokean alueen kylmäkaudella, ennen betoniliuoksen kaatamista, se on lämmitettävä.

Jotta voit laskea kuinka paljon kuiva sekoitus tarvitset, tarvitset:

 • Määritä sokea alueen kokonaispinta-ala (tämä kertoo sen pituuden leveydellä).
 • Kerro jäljelle jäävä määrä sokean alueen korkeudella.
 • Lisää tulokseksi saatu määrä 15% (tämä on varastoseos).

Siten, jos sokean alueen pinta-ala on 20 m 2 ja sen korkeus on 17 cm, saamme:

20 x 0,17 = 3,4 + 15% = 3,9 m 3 (tarvitset tämän seoksen sokeille)

Jos asut alueella, jossa on melko ankara ilmasto, jossa usein sataa, on suositeltavaa lisätä betonin vedenkestävyyttä. Tällöin on tarpeellista lisätä lisäaineita kuten Penetron, Aquatron tai muita lisäaineita, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä liuokseen. Voit myös lisätä huomattavasti pinnan kestävyyttä kosteuteen silitysvälineiden avulla.

Lopuksi

Korkealaatuisesta rakennusmateriaalista valmistettu betonirakennus kestää yli 20 vuotta, mutta jos haluat lisätä käyttöikääsi, on suositeltavaa peittää se päällystyslaattoilla tai päällystystuilla.

Kuinka tehdä sokea alue konkreettisia ja prosessin ominaisuuksia

Jotkut toverit, jotka ovat huonosti perehtyneitä rakentamiseen, huomaavat talon ympärille huomaamattoman arkkitehtuurin ja teknisen elementin koristeeksi tai kävelypoluksi. Itse asiassa sokea alue on rakenne, joka pystyy pitämään säätiön saostuksesta ja siten lisää koko rakennuksen luotettavuutta.

Lyhyesti etuja

Asiantuntijat vakuuttavat, että talon lopullisen viimeistelyn puuttuessa laite on valmistettava betonista sokea alueesta jo ennen kylmän sään alkamista. Ainoastaan ​​tällä tavalla omistaja voi tuntea tämän rakenteellisen elementin toiminnalliset edut:

 • säätiön suojaaminen sademäärästä ja niiden poistaminen myrskyviemäriin;
 • talon lämpöeristys lisääntyy maaperän jäädyttämisen estämisen vuoksi;
 • vähentää maaperän turvotusta asianomaisissa maissa;
 • koristeelliset ominaisuudet, jotka antavat rakennuksen visuaalisen täydellisyyden.

Skeptinen asenne päällysteen lämpenemiseen rakennuksen ympärillä on kohtuutonta - asiantuntevasti toteutettu työ säästää tulevaisuudessa huomattavia summia koko huoneen lämmittämiseen. Myös kaikki maanalaiset rakenteet säästyvät erilaisten kasvien juurilta.

Kuinka laskea sokea alue talon ympärillä?

Jotta tämä arkkitehtoninen elementti pystyy täysin täyttämään sille määrätyt toiminnot, on tärkeää muistaa tärkeimmät säännöt:

 • betoniliuskan vähimmäisleveys on suunnattava katon yli (kehys) plus 200 mm;
 • jatkuvan betoniseinämän päällysteen jatkuvuus;
 • pakotettu läsnäolo, joka varmistaa sademäärän poiston (vähintään 1,5 °);
 • valmiiden betonipäällysteiden ja niiden mittojen on varmistettava rakenteen kestävyys ja luotettavuus;
 • Mitä laajempi betoniliuska, sitä luotettavampi suojaa kosteudelta (optimaalisesti 800-1000 mm).

Siinä tapauksessa, että rakennustapahtuma sijaitsee maaperässä, sokean alueen on oltava vähintään 900 mm ja parempi kuin kaikki 1000 mm. Päällyskerroksen paksuus betonipäällysteelle on 150 mm, ja lujittavan verkon käyttö on tarpeeksi 100 mm.

Toinen tärkeä näkökohta on laajenemisliitokset, joita usein kokemattomien rakentajien laiminlyö. Saumojen aikaansaamiseksi riittää, että käytetään vinyyliteippiä tai EPS-paloja, jotka ovat 5-10 mm paksuja, jotka asetetaan pohjan ja vedenpoistorakenteen väliin. Lisäksi on toivottavaa rikkoa betonipinta samalla tavoin joka 2 metrin välein. Kun vahvistamista ei ole tehty, tämä toimenpide on erityisen tärkeä.

Miten on pyöreä betonipäällyste yksityiselle talolle

Tämän toimenpiteen toteutus, samoin kuin kaikki rakennusprosessit, koostuvat monimutkaisten teosten suorittamisesta. Harkitse lyhyesti joitain niistä.

Työkalut ja materiaalit

Jälleen kerran ei ole järkevää puhua tarpeesta käyttää laadukkaita materiaaleja, mutta on kuitenkin syytä muistaa, että komponenttien osuudet betonituotannon valmistuksessa riippuvat suoraan niiden ominaisuuksista.

Vaaditun materiaalin luettelo on seuraava:

 • savi - alla olevan kerroksen valmistukseen;
 • hiekka - kerroksen erottamiseksi savesta;
 • murskattu kivi - muodostaa kuivatuskerros (fraktio enintään 20 mm) ja betoniseoksen valmistaminen;
 • hydrofobinen materiaali - kateaine tai polyeteeni vedeneristykseen;
 • metalliverkko vahvistamiseen;
 • 20 mm paksuiset muottilevyt.

Luettelo työvälineistä:

 • rakennustaso;
 • kaksi metriä rautatie;
 • kipsi työkalut;
 • kaivu- ja puusepäntyöt;
 • tärytin sulkemaan seoksen.

Sokean alueen järjestelyn teknologinen prosessi

Ensinnäkin merkintä olisi tehtävä koko rakennetta varten, nauhan leveys kirjoitettiin edellä. Sitten prosessi tapahtuu pisteissä:

 • rakennuksen kehällä pitkin nauhan koko leveyttä maaperän poistamiseksi 200-250 mm: n syvyyteen;
 • tehdä puutavaraa;
 • kompakti maa;
 • asetetaan noin 50 mm: n paksuinen savipinta kerrokseksi;
 • jaa hiekka noin 100 mm paksuisella savialla ja sulje se huolellisesti;
 • asetetaan 60-70 mm paksuinen murskattu kivi;
 • rakenteen vahvistamiseksi, vahvistavan verkon kiinnittäminen;
 • järjestää muodonmuutossauma betoniin pohjan ja betoniliuskan välisen liitännän alueella;
 • aseta betonikerros, kompakti ja tasoita pinta.

On tärkeää unohtaa, että betonin sokea-alueen laajentamisliitännät on tehtävä 2-2,5 metrin välein, ja niiden läsnäolo on yksinkertaisesti talon kulmissa. Voit tehdä tämän käyttämällä liuskareita, jotka sijaitsevat samalle tasolle pinnan kanssa, kun otetaan huomioon sen kaltevuus.

Betonipäällysteen enimmäisvoiman saavuttaminen auttaa ns. Silitystä, joka suoritetaan märällä menetelmällä. Optimaalinen kuivaustila varmistetaan asettamalla nauhakangas, joka on ajoittain kostutettu.

Betonin valmistelu sokean alueen ja komponenttien osuuksien valmistamiseksi

Melko usein se on havaittavissa, kun talven jälkeen betonipinnat, jotka altistuvat lämpötilavaihteluille ja sadolle, osittain tai kokonaan tuhoutuvat. Syynä on useat tekijät:

 • heikkolaatuinen sementti;
 • laajennusliikkeiden puuttuminen;
 • vääränlaista betoniseosta.

Viimeinen asia on syytä harkita tarkemmin. Sementtilaastin sopivan sementin valmistukseen aina M200: sta. Päälliköt eivät kuitenkaan suosittele säästää ja käyttää välittömästi M400- tai M 500-betonilaatujen sideaineita, joilla on suurempi puristuslujuus.

Lue lisää konkreettisesta valmistelusta sekä komponenttien täsmällisistä mittasuhteista. Sokeripinnan betonikomponenttien klassiset osuudet ilmaistaan ​​seuraavassa suhteessa:

Meidän pitäisi myös kieltää seoksen valmistusmenetelmä betonimyllyssä. Veden kaatamisen jälkeen sementti asetetaan sekoittimeen ja sekoitetaan tasaiseen massaan ilman kokkareita. Seuraavaksi hiekka kaadetaan ja sekoitetaan uudelleen. Rubble lisätään viimeiseksi.