Kuinka laskea betoniosuudet lattioille?

Voimakkaita ja luotettavia betonilaattoja voidaan hankkia vain tiukasti kiinni tekniikalla, sopivalla sekoituksella ja betonilaastin osien suhteellisen valinnan avulla.

Mikä vaikuttaa betonin sisältöön?

Uskotaan, että betonin laatu M300-M350 on optimaalinen minkä tahansa rakenteen rakentamiseen. Betoniseoksen laatuun vaikuttavat monet tekijät. Vahvuus määritetään suoraan sementin määrällä seoksessa sideaineena. Tämän komponentin merkintäluvut määräävät lopullisen puristuslujuuden. Suosittu sementtiseos on Portland-sementti M400.

Likimääräinen koostumus, jossa käytetään edellä mainittuja komponentteja sementin osassa: hiekka: murskatut betoniseos M300: n on oltava seuraavanlainen: 1: 1.9: 3.7. Korkeampi 500. sementtimerkki viittaa siihen, että nämä komponentit poikkeavat toisistaan: 1: 2.4: 4.3. Betonille M350 vaaditaan suhde 1: 2: 4 sementtiä M500.

Näin saadaan kestävämpi koostumus, jos käytät suurta määrää sementtiä ja kiinteä murto-osa. Veden ja sementin välisen suhteen pitäisi olla pienempi kuin kerroin 0,7. Sementtiseoksen kaikkien ainesosien suhteiden laskemisessa otetaan huomioon sellaiset tekijät kuin:

 • raakakiven koko, hiekka;
 • täyteaineiden laatu;
 • erän vesipitoisuus.

Määrät vaihtelevat vaaditun kimmoisuuden, pakkasvastuksen, muodonmuutosvastuksen mukaan. Rakeiden granulometrisen koon optimaalinen koko on 0,5-2 cm. Hiekka on kvartsi ja puhdistettava epäpuhtauksista. Aineksen sekoittamiseen tarvitset betonisekoittimen. Pienen määrän konkreettisia valmisteita omilla kädilläsi riittää seos, lapio lapio, autot ja sekoitusastio.

Betonin betonivalikoiman valinta

Tulevan rakenteen lopullisesta määräpaikasta riippuen on mahdollista määrittää, mikä konkreettinen laatu laastille vaaditaan. Alla on eri betonityyppien mittasuhteet (sementti hiekkaan ja rauniot) sekä valmiiden tuotteiden laajuus:

 1. M100, jonka lujuusluokka on B7.5, suositusosuus on 1: 5,8: 8.1 valmisteluvaiheessa monoliittisen perustuksen rakentamisessa, tiekannan asettaminen.
 2. Käytettäessä 150-merkkiä, jonka vahvuus on B12,5 ja suhde 1: 4,5: 6, käytetään kaatamalla monoliittisia perustuksia ja lattiapäällysteitä pienehköjen talojen, teiden ja puutarhojen polkuja.
 3. Betoni M200, jonka vahvuus on B15, kaadetaan pesureita, sokeita alueita, polkuja. Laastin suhde 1: 3,5: 5,6, laattoja, nauhat, paalutukit, tikkaat, kiinnitysseinärakenteet, valmistellaan teitä.
 4. Suhde 1: 2,6: 4,5, jolloin saatiin 250-luokalla lujuus luokan B20 betonissa käytetään rakentamiseen, katot maloetazhek, sokea alue, polkuja, lattiat, muuraus aidat, portaat, tukimuurit.
 5. Betoni M300 V22,5 kanssa suhteessa 1: 2,4: 4,3, lisäksi edellä luetellut M250, otetaan rakentamiseen tahansa päällysteen, säilyttää seinään ja jatkuva kerrostalot, kaikki perustustyypit.
 6. M350 B25 komponenttien mittasuhteilla 1: 2: 4 on päämateriaali kaikentyyppisten perustusten rakentamisessa rakennuksissa, sarakkeissa, teillä ja rakenteilla, joita käytetään kovissa olosuhteissa, joissa on suuri kuorma.
 7. M400-laadut, joiden B30-lujuus on 1: 1,6: 3,2, on tarkoitettu siltojen, hydraulisten rakenteiden, tuotteiden ja rakennusten lisäämiseen. Yksittäisessä rakennuksessa ei käytetä.
 8. Komposiittiosuus M450 B35 komponenteissa 1: 1,4: 2,9 ei käytännössä eroa sovelluksesta edellisestä luokasta. Korkeampi vedenpitävyys mahdollistaa tämän luokan käytön metron, patojen ja patojen rakentamisessa.
Takaisin sisällysluetteloon

Betonimassan osuuden laskeminen esimerkissä

Betonimassan osuuksien määrittämiseen tarvitaan tarkka laskenta. Korkealaatuinen saavutetaan tekniikan noudattamisen, käytettyjen materiaalien laadun asettamien vaatimusten perusteella niiden kyvystä kestää tarvittavat kuormat. Paras sementtimerkki on M350. Korkeammat luokat ovat kalliita, joten niiden käyttö ei aina ole suositeltavaa, ja joissakin alemmissa luokissa on joissakin tapauksissa tarvittavia lisäaineita valmiiden betonin lopullisten ominaisuuksien parantamiseksi. Jäätymisenestoaineita käytetään usein.

Seoksen aineosien suhde lattialevyjen valmistukseen edellyttää parametreja, kuten:

 • rakeiden ja hiekan jyvien koko;
 • tiheys;
 • stressin kestävyys;
 • liikevaihto;
 • kosteuden kestävyys

Laskenta pienenee sementin massaan, joka on suhdeluku. Esimerkiksi 25 kg: n sementtiä varten tarvittavan liuoksen saamiseksi tarvitaan 75 kg hiekkaa, 125 kg ruttoa. Tämä vastaa suhdetta 25: 75: 125 tai 1: 3: 5 eli se on 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa murskattua kiveä valmistettaessa seosta 1 sementtimäärälle.

Esimerkki seoksen lujuusluokan suhde:

 • 10 litrasta sementtiä, voit saada 41 litraa betonia M300 suhteessa 1: 1,9: 3,7;
 • 31 l betoniliuosta M400 valmistetaan samasta sementtimäärästä suhteessa 1: 1,2: 2,7.

Vesipitoisuus määritetään seoksen muoviteetin määritellyllä arvolla sekoittamisen aikana.

Lattialevyt valmistetaan useammin laastin perusteella, jonka komponentti-suhde on 1: 3: 6 (C: P: S) 0,5-1 tilavuusvettä kohden halutusta liikkuvuudesta riippuen.

Taulukko betonikomponenttien osuuksista

johtopäätös

Edellä mainittujen seoksen komponenttien valintaa ja laskemista koskevien vaatimusten lisäksi on tärkeää noudattaa valmistuksen prosessin sääntöjä. On parempi käyttää betonisekoittimia tähän. Sekoituksen aikaan ei ole syytä säästää.

On tärkeää valita oikea määrä vettä. Valmistuksessa lattialaatan liuoksen tiheys on oltava kuten koti hapan kerma, mutta kipsiin liuosta tehdä paremmin tarpeeksi nestettä, niin että se sujui hyvin, täyttö halkeamia ja huokosia. On tärkeää muistaa - liiallinen vesi ei nopeasti kovettua betonia.

Valitsemalla betonin merkki päällekkäisyydestä

Yksi monipuolisimmista ja tavallisimmista rakennusmateriaaleista on konkreettisia. Hänellä on pääindikaattori hänen laatuluokkastaan ​​tai brändinsä. Yhden tuotemerkin tai toisen vaatimusten noudattaminen määrittelee soveltamisalan.

Teräspalkkien päällekkäisyysjärjestelmä.

Brändin lisäksi se on ominaista myös pakkasenkestävyys, veden kestävyys, kestävyys, liikkuvuus, kovettuminen.

Tiettyjen rakennustöiden betonivalintoihin vaikuttaa sen merkki.

Seoksen koostumus

Seoksen pääkomponentit:

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Betoni on valmistettu betonisekoittimessa, jonka laatu tässä tapauksessa on huomattavasti korkeampi kuin manuaalinen valmistelu.

Sementti on tärkein komponentti, sen kulutus riippuu valmistetun seoksen tulevaisuudesta.

Hiekkaa käytetään puhdistetusta savesta ja muista epäpuhtauksista jokien hiekasta. Savi, joka osuu betoniin, tekee siitä rohkean ja rakentamattomaksi.

Murskattu kivi seoksen valmistuksessa 10-20 mm: n fraktioilla. Murskattua kiveä käytetään puhtaana ilman roskia ja seuloja. Betoniin lisättävän veden on oltava myös puhdasta, öljytuotteiden, maalien ja muiden lisäaineiden epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa liuoksen erottumisen.

Seos saadaan sekoittamalla neljä osaa seuraavissa mittasuhteissa: sementti - 1 osa, murskattu kivi - 4 osaa, hiekka - 2 osaa, vesi - ½ osa. Tämä painosuhde on hieman likimääräinen. Se vaikuttaa sementin ja betonin merkkiin, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä.

Sementin kulutus per 1 m³ betoniseosta riippuu brändistä. Hänen mukaansa määrittää sementin virtauksen.

Liuoksen valmistus

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

Betoni tehdään seuraavan kaavan mukaisesti:

 • osa vedestä kaadetaan mukana toimitettuun sekoittimeen ja sementti kaadetaan;
 • seosta sekoitetaan, kunnes sekoittuu;
 • hiekka kaadetaan vähitellen vastaanotettuun puhujaan;
 • seos sekoitetaan perusteellisesti;
 • kun seos on muuttunut liuokseksi, loput rauniot ja vesi lisätään betonisekoittimeen;
 • seosta sekoitetaan, kunnes se on sileä.

Veden määrä on laskettava oikein, koska ylimäärä ja sen puute liuoksessa heikentää seoksen laatua ja laitoksen laatua. Rakentajat ovat laskeneet, että veden seoksen valmistuksessa tulisi olla 50 painoprosenttia sementtiä.

Tärkeimmät ominaisuudet, mittasuhteet ja betonin laajuus.

Betonimerkin osuudet: sementti, hiekka, sora.

M100 luokkaa B7.5 (1: 5,8: 8,1) - käytetään valmistelutoimintaan monoliittisten laattojen ja perustusten valmistuksessa teiden rakentamisen aikana.

M150 luokka B12,5 (1: 4,5: 6,6) - käytetään harjoitteluun ennen monoliittisen perustuksen kaatamista. Käytetään lattiapinnoitteisiin ja -rappeihin pienissä rakennuksissa, puutarhateiden betonisointiin, tienrakentamiseen.

M200 luokka B15 (1: 3,5: 5,6) - käytetään lattiapinnoitteiden, perustusten, paviljongien, raiteiden valmistukseen. Laatta on tehty liuska-, laatta-, pino-grillage-säätiöt, tikkaat, seinät, teiden rakentamiseen tarkoitetut levyt.

M250-luokka B20 (1: 2,6: 4,5) - käytetään monoliittisten perustusten, paviljongien, laattojen, polkujen, aidojen, portaiden, tukiseinien, kuormittamattomien lattialaattojen valmistukseen.

M300 luokka V22,5 (1: 2,4: 4,3) - suorittamiseen käytetty vankka perusta, laatat, pavings, polut, aidat, vaiheet, säilyttäen seinät ja kiinteä seinät korkeita rakennuksia.

M350 B25 luokka (1: 2: 4), - yksi tärkeimmistä betoni, jota käytetään valmistuksessa nauha, MDF, pino-rostverkovyh perustukset ja pino-rostverkovyh betonirakenteiden, laatat, pylväät, palkit, kannattimet, seinien, altaat, lentokenttä CNCP: n ja muiden betonirakenteiden, jotka on tarkoitettu käytettäväksi äärimmäisissä kuormissa.

M400-luokkaa B30 (1: 1,6: 3,2) ei käytetä yksityisrakentamisessa, vaan sitä käytetään sillanrakenteiden, hydraulirakenteiden, pankkien holvien, raudoitettujen betonirakenteiden ja betoniterästuotteiden rakentamiseen.

M450-luokka B35 (1: 1,4: 2,9) - käytetään metron, padon, padon, siltarakenteiden, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden, pankkien holvien rakentamisessa. Käytännöllisesti katsoen ei ole yksityisen rakentamisen sovelluksia.

Betonipäällysteiden betonointi

Ylimaalaus on rakenne, joka jakaa rakennuksen huoneen lattioihin. Se on perustana rakennuksen kestävyydelle ja tarjoaa lämmön ja äänieristyksen tiloissa.

Betonilaattojen betonisointiin betonin valmistaminen, johon kuuluu:

 • sementti luokka M400 - 1 osa;
 • hiekka - 2 osaa;
 • murskattu kivi jopa 20 mm kooltaan - 4 osaa;
 • vesi - määrä, joka tarvitaan toimivan johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Scheme-täyteaineita betoniseoksille.

Levyille on tehty kehys, jossa on kehys. Betoni kaadetaan muottiin ja täytetään syvällä värähtelijällä. Suurin vaikutus saavutetaan, jos tärinän säde on 5 kertaa suurempi kuin värähtelijän säde.

Laatta kaadetaan keskeytyksettä, täyttö alkaa nurkasta ja päättyy vastakkaiseen kulmaan. Lattialaattojen paksuus on 8-12 cm.

Muotti on poistettu levyiltä 2-3 viikossa, tällä hetkellä se nousee jopa 80% sen voimaa. Nopealta kuivaukselta betoni suljetaan märällä tavalla: kalvo, sahanpuru, purkaminen. Säännöllinen kosteus suoritetaan ensimmäisten 7 päivän aikana.

Laatta on käyttövalmis 28 päivää sen jälkeen, kun seos kaadettiin muottiin. Tänä aikana konkreettinen hyöty on brändin vahvuus. Koska korpulaattiset laatat ovat raskaita ja eivät kovin käyttökelpoisia, on kehitetty pyöreitä onttoja ydinlaattoja, jotka ovat paljon kevyempiä kuin kiinteät laatat ja joilla on paremmat lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Levyjen aukot suoritetaan käyttämällä polyeteeniputkia, joiden läpimitta on 6-7 cm.

Yksittäisessä rakennuksessa käytettiin kahta lattiatyyppiä: precast-katto ja monoliitti.

Esivalmisteen päällekkäisyydet erottuvat asennuksen nopeudella, luotettavuudella, hyvällä laadulla ja hinnalla, joka on valmistettu betoniteräsrakenteiden tehtaalla. Esivalmistettujen lattiatasojen asennuksen aikana suoritetaan kantavia seiniä, joilla levyjä tuetaan.

Niissä paikoissa, joissa valmiita levyjä ei ole mahdollista, suorita monoliittisia alueita. Tätä varten alumiinivanteet työnnetään alareunasta, asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan (luokka M200 on luokka B15). Kun tämä on tehty, tuki levyn vahvistuksen päällekkäisyydelle ja taivutukselle.

Lattiataso

Betonin yleismaailmallisuus ilmaistaan ​​sen käyttämisessä talojen rakentamisessa seinille, lattioille ja lattioille.

Betonin lattian pinnan valmistukseen on ensin kohdistettu. Tarvittava maa-ainemäärä poistetaan ja puhdistetun pinnan kaataminen tapahtuu rauniolla ja sora. Tiivistetyn raunion päälle asetetaan eristysmateriaali ja seos kaadetaan. Lattiapinnoitteen paksuuden on oltava vähintään 5 cm. Lisäkuormatiloissa lattia on vahvistettava verkolla.

Täyttö alkaa kaukana kulmasta niin, että lattiataso on hieman kiskojen tason yläpuolella, joka jakaa huoneen kaistaleiksi. Tasainen täyttö tarjoaa laadukasta peittoa. Pinta tasoitetaan sääntöä noudattaen, säleet puhdistetaan, kun ne täytetään betonilla, kaivot on täytetty laastilla. Viimeistelemällä kerroslevy, peitä se kalvolla ja kostuta se ajoittain.

Kuinka valita betonin merkki päällekkäin?

Jos tarvitset korjauksia, sinun tulee mielenkiintoisia korkealaatuisia materiaaleja. Korjaustyön tuotanto vaatii oikean valinnan, tarvitset oikean betonimerkin päällekkäisyydelle. Ylitys on tärkeä osa rakentamisen ja korjauksen. Tässä artikkelissa selvitetään, mitkä tuotemerkit soveltuvat lattialle. Konkreettinen merkki päällekkäisyydestä vaikuttaa rakennuksen laatuun, lujuuteen ja luotettavuuteen.

Betonimerkki

 • Sementtimerkkiä M100 pidetään pienimpänä, ennen kuin kaadetaan monoliittisia levyjä. Sementtibrändiä M100 käytetään kasattaessa nauhan perustuksia, jotta saadaan aikaan betoninen tyyny, joka kiinnittää jalkakäytävän.
 • Mark M150 levitetään lattiaan, tasoitetaan, luodaan perustuksia matalan rakennuksen rakennuksille.
 • Mark M200: ta käytetään betonilaatan, lattian, sokean alueen luomiseen. Vahvuutensa ansiosta materiaalia käytetään portaalien tuottamiseen betonista.
 • M250-tuotemerkki on tarve tuottaa monoliittisen perustan nauhalevyt, laatta-analyysejä, pino-grillage tyyppi, lattialaatta.
 • Tuotemerkki M300 käytetään luomaan portaita betonista, lattialaatoista.
 • Mark M350 käytetään monoliittisten pintojen, altaiden ja palkkien valmistukseen. Sementtiä vaaditaan, kun luodaan sarakkeita, lattialaatoja.

Marks M400, M450, M500 käytetään harvoin yksityisen luonteen rakentamisessa. Nämä ovat kalliita rakennusmateriaaleja. Esimerkiksi M450: a käytetään pato-, emä-, pylvään rakentamiseen. Ja sementtimerkki M500 on kysyntää siltojen, hydraulisten rakenteiden, koska on erittäin kestävä betoni. Myös sementtimerkkiä M500 käytetään betoniteräksen erikoisrakenteiden, pankkien varastointiin, metroihin.

Edellä kuvattujen brändien perusteella päätellään: lattian luomiseksi käytetään merkkejä М250, 300, 350.

Materiaalin koostumus ja mittasuhteet

Kestävyys riippuu käytetyistä elementeistä: sementistä, hiekasta, murskakivestä. On muistettava, että ylimääräisen veden lisääminen varmistaa, että sementtilaasti hitaasti asetetaan. Ja muiden osien suhteeton käyttö voi johtaa betonituotteen nopeaan heikkenemiseen. Suosittelemme siis materiaalien käyttöä määräysten mukaisesti. Esimerkiksi:

 • Normaali käytettäessä M250 on 1: 2,6: 4,5. Laskettaessa osuutta sinun on otettava huomioon vesipitoisuus, hiekan määrä, täyteaineen laatu.
 • Käytettäessä sementtimerkkiä M300 käytetään suhdetta 1,2: 4,4: 3. Rakentaminen korkeakorkoiset rakennukset: 1,2: 4.

Korkealaatuisen seoksen valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää betonisekoittimia valmistusprosessissa. Manuaalinen vaivaaminen ei voi vastata sekoittimen työtä.

Mikä betoni merkki tarvitaan päällekkäisyyksien kanssa

Päällekkäisyys on yksi tärkeimmistä ja merkittävistä osista korjaustöissä, kunnostuksessa. Tätä varten sinun on valittava oikea betoni, jolla on oikea kokoonpano.

Betonin kaikista brändeistä voi tilata betonilaitoksellamme.

On huomattava, että rakennusbetonia ei juurikaan käytetä lattialle, koska paljon painoa voi vähentää lujuuden tasoa ja aiheuttaa halkeilua.

Paino ei saa ylittää 1500 kg kuutiometriä kohden. Betonin koostumus on jaettu eri merkkeihin - M100: stä, joka päättyy M500: een.

Tason konkreettinen sovellus

M100 on alhainen merkki ja sitä käytetään kaatamiseen:

 • tikkaat;
 • pienet kohteet;
 • ennen kaistaleen kaatamista.

M150, soveltuu pienille säätiöille, käytetään:

 • zavlivke lattiat
 • viimeistelytoiminnoissa (laatoitukset, mosaiikit, kipsi- levyt);
 • kun se laskeutuu tiilen, solukkoviljelykiven jne. seinille.

M200: aa käytetään:

Tätä seuraa korkeammat lujuusluokat:

Soveltuu sopivaan M250, M300 ja M350 merkkiin

M250 voidaan käyttää kaatamalla:

 • laattojen perustukset;
 • betoniraiteet;
 • sivustoja.

M300: aa käytetään:

 • aidan rakentaminen;
 • tuki ja seinät;
 • laattojen rakentaminen;
 • tieverkon rakentaminen.

M350 on hyvä:

 • nauhan perustusten asennus;
 • pilarien pystytys - lattialaattojen tuki;
 • ontelolaattojen tuotanto.

Tässä voit turvallisesti ladata rakenteen huolettomasti halkeamien mahdollisuudesta.

Betonin hinnat löytyvät luvusta "Hinnat"

Riittävät sanoa, että näitä merkkejä käytetään ilmateiden kiitotielle tarkoitettujen levyjen valmistukseen, mikä sinänsä on korkealaatuinen indikaattori.

Betonin koostumus ja mittasuhteet

Kuten käy ilmi, lattian sopivimmat laadut ovat M-250 300 ja 350. Betonin lujuus määräytyy komponenttien määrän mukaan.

Betoni koostuu kolmesta elementistä:

Yleensä hyväksytty suhdeluvuussuhde kaikentyyppisille laatuluokille on välttämätön halutun ratkaisun saavuttamiseksi. Koska tässä tapauksessa puhutaan lattian korjaamisesta ja rakentamisesta, merkityt merkit ovat vastaavasti M250, M300 ja M350.

Toimitamme konkreettisia mihin tahansa Moskovaan ja Moskovaan

Hyväksytty normi M250: lle on 1: 2,6: 4,5. Laskettaessa ei kuitenkaan pidä unohtaa sellaisia ​​tekijöitä kuin:

 • vesipitoisuus;
 • hiekan määrä;
 • itse täyteaineen laatu.

M-300: n osalta suhde on 1,2: 4,4: 3. Monille rakennuksille ja korkealle nouseville sopiville suhteille 1,2: 4. Kaikki nämä osuudet otetaan huomioon asiaa koskevien sääntöjen mukaisesti.

Esimerkiksi oikealla laskennalla, sekoittamalla M300-luokkaa 1.1: 9.3: 7: n mukaan, saadaan 41 litraa betonia alkuperäisestä 10 litran sementistä. Tarkastele myös lisätyn veden määrää.

Ei pidä unohtaa, että liiallinen määrä vettä ei salli seoksen kovettua kovettamista. Myös betonisekoittimen käyttöä suositellaan asianmukaiseen valmistukseen.

Betonimerkki monoliittisiin kerroksiin

Valitsemalla betonin merkki päällekkäisyydestä

Yksi monipuolisimmista ja tavallisimmista rakennusmateriaaleista on konkreettisia. Hänellä on pääindikaattori hänen laatuluokkastaan ​​tai brändinsä. Yhden tuotemerkin tai toisen vaatimusten noudattaminen määrittelee soveltamisalan.

Teräspalkkien päällekkäisyysjärjestelmä.

Brändin lisäksi se on ominaista myös pakkasenkestävyys, veden kestävyys, kestävyys, liikkuvuus, kovettuminen.

Tiettyjen rakennustöiden betonivalintoihin vaikuttaa sen merkki.

Seoksen koostumus

Seoksen pääkomponentit:

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Betoni on valmistettu betonisekoittimessa, jonka laatu tässä tapauksessa on huomattavasti korkeampi kuin manuaalinen valmistelu.

Sementti on tärkein komponentti, sen kulutus riippuu valmistetun seoksen tulevaisuudesta.

Hiekkaa käytetään puhdistetusta savesta ja muista epäpuhtauksista jokien hiekasta. Savi, joka osuu betoniin, tekee siitä rohkean ja rakentamattomaksi.

Murskattu kivi seoksen valmistuksessa 10-20 mm: n fraktioilla. Murskattua kiveä käytetään puhtaana ilman roskia ja seuloja. Betoniin lisättävän veden on oltava myös puhdasta, öljytuotteiden, maalien ja muiden lisäaineiden epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa liuoksen erottumisen.

Seos saadaan sekoittamalla neljä osaa seuraavissa mittasuhteissa: sementti - 1 osa, murskattu kivi - 4 osaa, hiekka - 2 osaa, vesi - ½ osa. Tämä painosuhde on hieman likimääräinen. Se vaikuttaa sementin ja betonin merkkiin, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä.

Sementin kulutus per 1 m³ betoniseosta riippuu brändistä. Hänen mukaansa määrittää sementin virtauksen.

Liuoksen valmistus

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

Betoni tehdään seuraavan kaavan mukaisesti:

 • osa vedestä kaadetaan mukana toimitettuun sekoittimeen ja sementti kaadetaan;
 • seosta sekoitetaan, kunnes sekoittuu;
 • hiekka kaadetaan vähitellen vastaanotettuun puhujaan;
 • seos sekoitetaan perusteellisesti;
 • kun seos on muuttunut liuokseksi, loput rauniot ja vesi lisätään betonisekoittimeen;
 • seosta sekoitetaan, kunnes se on sileä.

Veden määrä on laskettava oikein, koska ylimäärä ja sen puute liuoksessa heikentää seoksen laatua ja laitoksen laatua. Rakentajat ovat laskeneet, että veden seoksen valmistuksessa tulisi olla 50 painoprosenttia sementtiä.

Katso myös: Tee oma painettu betoni

Tärkeimmät ominaisuudet, mittasuhteet ja betonin laajuus.

Betonimerkin osuudet: sementti, hiekka, sora.

M100 luokka B7.5 (1: 5,8: 8,1) - käytetään valmistelutoimiin monoliittisten laattojen ja perustusten valmistuksessa teiden rakentamisen aikana.

M150 luokka B12,5 (1: 4,5: 6,6) - käytetään harjoitteluun ennen monoliittisen perustuksen kaatamista. Käytetään lattiapinnoitteisiin ja -rappeihin pienissä rakennuksissa, puutarhateiden betonisointiin, tienrakentamiseen.

M200 luokka B15 (1: 3,5: 5,6) - käytetään lattiapinnoitteiden, perustusten, paviljongien, raiteiden valmistukseen. Laatta on tehty liuska-, laatta-, pino-grillage-säätiöt, tikkaat, seinät, teiden rakentamiseen tarkoitetut levyt.

M250-luokka B20 (1: 2,6: 4,5) - käytetään monoliittisten perustusten, paviljongien, laattojen, polkujen, aidojen, portaiden, tukiseinien, kuormittamattomien lattialaattojen valmistukseen.

M300 luokka B22.5 (1: 2.4: 4.3) - käytetään monikerroksisten perustusten, lattialaattojen, paviljonkien, polkujen, aidojen, portaiden, seinien ja monoliittisten seinämien korkeisiin kerroksiin.

M350-luokka B25 (1: 2: 4) - yksi tärkeimmistä betonista, jota käytetään nauhan, laattojen, pylväskannen ja säätöjen sekä betonipäällysteisten betonirakenteiden, lattialevyjen, pilarien, palkkien, palkkien, monoliittisten seinien, altaiden, CNCP: n ja muiden betonirakenteiden, jotka on tarkoitettu käytettäväksi äärimmäisissä kuormissa.

M400-luokkaa B30 (1: 1,6: 3,2) ei käytetä yksityisrakentamisessa, vaan sitä käytetään sillanrakenteiden, hydraulirakenteiden, pankkien holvien, raudoitettujen betonirakenteiden ja betoniterästuotteiden rakentamiseen.

M450-luokka B35 (1: 1,4: 2,9) - käytetään metron, padon, padon, siltarakenteiden, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden, pankkien holvien rakentamisessa. Käytännöllisesti katsoen ei ole yksityisen rakentamisen sovelluksia.

Betonipäällysteiden betonointi

Ylimaalaus on rakenne, joka jakaa rakennuksen huoneen lattioihin. Se on perustana rakennuksen kestävyydelle ja tarjoaa lämmön ja äänieristyksen tiloissa.

Betonilaattojen betonisointiin betonin valmistaminen, johon kuuluu:

 • sementti luokka M400 - 1 osa;
 • hiekka - 2 osaa;
 • murskattu kivi jopa 20 mm kooltaan - 4 osaa;
 • vesi - määrä, joka tarvitaan toimivan johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Scheme-täyteaineita betoniseoksille.

Levyille on tehty kehys, jossa on kehys. Betoni kaadetaan muottiin ja täytetään syvällä värähtelijällä. Suurin vaikutus saavutetaan, jos tärinän säde on 5 kertaa suurempi kuin värähtelijän säde.

Katso myös: Kaikki painetuista betonista

Laatta kaadetaan keskeytyksettä, täyttö alkaa nurkasta ja päättyy vastakkaiseen kulmaan. Lattialaattojen paksuus on 8-12 cm.

Muotti on poistettu levyiltä 2-3 viikossa, tällä hetkellä se nousee jopa 80% sen voimaa. Nopealta kuivaukselta betoni suljetaan märällä tavalla: kalvo, sahanpuru, purkaminen. Säännöllinen kosteus suoritetaan ensimmäisten 7 päivän aikana.

Laatta on käyttövalmis 28 päivää sen jälkeen, kun seos kaadettiin muottiin. Tänä aikana konkreettinen hyöty on brändin vahvuus. Koska korpulaattiset laatat ovat raskaita ja eivät kovin käyttökelpoisia, on kehitetty pyöreitä onttoja ydinlaattoja, jotka ovat paljon kevyempiä kuin kiinteät laatat ja joilla on paremmat lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Levyjen aukot suoritetaan käyttämällä polyeteeniputkia, joiden läpimitta on 6-7 cm.

Yksittäisessä rakennuksessa käytettiin kahta lattiatyyppiä: precast-katto ja monoliitti.

Esivalmisteen päällekkäisyydet erottuvat asennuksen nopeudella, luotettavuudella, hyvällä laadulla ja hinnalla, joka on valmistettu betoniteräsrakenteiden tehtaalla. Esivalmistettujen lattiatasojen asennuksen aikana suoritetaan kantavia seiniä, joilla levyjä tuetaan.

Niissä paikoissa, joissa valmiita levyjä ei ole mahdollista, suorita monoliittisia alueita. Tätä varten alumiinivanteet työnnetään alareunasta, asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan (luokka M200 on luokka B15). Kun tämä on tehty, tuki levyn vahvistuksen päällekkäisyydelle ja taivutukselle.

Lattiataso

Betonin yleismaailmallisuus ilmaistaan ​​sen käyttämisessä talojen rakentamisessa seinille, lattioille ja lattioille.

Betonin lattian pinnan valmistukseen on ensin kohdistettu. Tarvittava maa-ainemäärä poistetaan ja puhdistetun pinnan kaataminen tapahtuu rauniolla ja sora. Tiivistetyn raunion päälle asetetaan eristysmateriaali ja seos kaadetaan. Lattiapinnoitteen paksuuden on oltava vähintään 5 cm. Lisäkuormatiloissa lattia on vahvistettava verkolla.

Täyttö alkaa kaukana kulmasta niin, että lattiataso on hieman kiskojen tason yläpuolella, joka jakaa huoneen kaistaleiksi. Tasainen täyttö tarjoaa laadukasta peittoa. Pinta tasoitetaan sääntöä noudattaen, säleet puhdistetaan, kun ne täytetään betonilla, kaivot on täytetty laastilla. Viimeistelemällä kerroslevy, peitä se kalvolla ja kostuta se ajoittain.

Valitsemalla betonin merkki päällekkäisyydestä

Riippumatta siitä minkälaisen säätiön valitset, seuraava askel on betonin valinta sen täyttämiseksi. Riippuen komponenteista, jotka muodostavat minkä tahansa betonimassan, oli mahdollista saada useita betonilaatuja. Jokainen niistä eroaa ominaisuuksistaan, joten se on tarkoitettu eri olosuhteisiin. Betoni voi erota pakkasenkestävyyttä, liikkuvuutta ja vedenpitävyyttä sekä kuorman suurinta arvoa, jota säätiö voi kestää. Jos sinulla on jo projekti, siinä ilmoitetaan vaadittu betonityyppi. On aika vuokrata betonipumppu vaakatasolle tai pystysuoralle varastointimateriaalin kuljetukselle, edut, nykyaikaiset kompakti betonipumput mahdollistavat molemmat liikkeet.

Yksi monipuolisimmista ja tavallisimmista rakennusmateriaaleista on konkreettisia. Hänellä on pääindikaattori hänen laatuluokkastaan ​​tai brändinsä. Yhden tuotemerkin tai toisen vaatimusten noudattaminen määrittelee soveltamisalan.

Teräspalkkien päällekkäisyysjärjestelmä.

Brändin lisäksi se on ominaista myös pakkasenkestävyys, veden kestävyys, kestävyys, liikkuvuus, kovettuminen.

Tiettyjen rakennustöiden betonivalintoihin vaikuttaa sen merkki.

Seoksen koostumus

Seoksen pääkomponentit:

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Betoni on valmistettu betonisekoittimessa, jonka laatu tässä tapauksessa on huomattavasti korkeampi kuin manuaalinen valmistelu.

Sementti on tärkein komponentti, sen kulutus riippuu valmistetun seoksen tulevaisuudesta.

Hiekkaa käytetään puhdistetusta savesta ja muista epäpuhtauksista jokien hiekasta. Savi, joka osuu betoniin, tekee siitä rohkean ja rakentamattomaksi.

Murskattu kivi seoksen valmistuksessa 10-20 mm: n fraktioilla. Murskattua kiveä käytetään puhtaana ilman roskia ja seuloja. Betoniin lisättävän veden on oltava myös puhdasta, öljytuotteiden, maalien ja muiden lisäaineiden epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa liuoksen erottumisen.

Seos saadaan sekoittamalla neljä osaa seuraavissa mittasuhteissa: sementti - 1 osa, murskattu kivi - 4 osaa, hiekka - 2 osaa, vesi - ½ osa. Tämä painosuhde on hieman likimääräinen. Se vaikuttaa sementin ja betonin merkkiin, raunioista ja hiekasta, pehmittimien käytöstä.

Sementin kulutus per 1 m³ betoniseosta riippuu brändistä. Hänen mukaansa määrittää sementin virtauksen.

Liuoksen valmistus

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

Betoni tehdään seuraavan kaavan mukaisesti:

 • osa vedestä kaadetaan mukana toimitettuun sekoittimeen ja sementti kaadetaan;
 • seosta sekoitetaan, kunnes sekoittuu;
 • hiekka kaadetaan vähitellen vastaanotettuun puhujaan;
 • seos sekoitetaan perusteellisesti;
 • kun seos on muuttunut liuokseksi, loput rauniot ja vesi lisätään betonisekoittimeen;
 • seosta sekoitetaan, kunnes se on sileä.

Veden määrä on laskettava oikein, koska ylimäärä ja sen puute liuoksessa heikentää seoksen laatua ja laitoksen laatua. Rakentajat ovat laskeneet, että veden seoksen valmistuksessa tulisi olla 50 painoprosenttia sementtiä.

Tärkeimmät ominaisuudet, mittasuhteet ja betonin laajuus.

Betonimerkin osuudet: sementti, hiekka, sora.

M100 luokka B7.5 (1: 5,8: 8,1) - käytetään valmistelutoimiin monoliittisten laattojen ja perustusten valmistuksessa teiden rakentamisen aikana.

M150 luokka B12,5 (1: 4,5: 6,6) - käytetään harjoitteluun ennen monoliittisen perustuksen kaatamista. Käytetään lattiapinnoitteisiin ja -rappeihin pienissä rakennuksissa, puutarhateiden betonisointiin, tienrakentamiseen.

M200 luokka B15 (1: 3,5: 5,6) - käytetään lattiapinnoitteiden, perustusten, paviljongien, raiteiden valmistukseen. Laatta on tehty liuska-, laatta-, pino-grillage-säätiöt, tikkaat, seinät, teiden rakentamiseen tarkoitetut levyt.

M250-luokka B20 (1: 2,6: 4,5) - käytetään monoliittisten perustusten, paviljongien, laattojen, polkujen, aidojen, portaiden, tukiseinien, kuormittamattomien lattialaattojen valmistukseen.

M300 luokka B22.5 (1: 2.4: 4.3) - käytetään monikerroksisten perustusten, lattialaattojen, paviljonkien, polkujen, aidojen, portaiden, seinien ja monoliittisten seinämien korkeisiin kerroksiin.

M350-luokka B25 (1: 2: 4) - yksi tärkeimmistä betonista, jota käytetään nauhan, laattojen, pylväskannen ja säätöjen sekä betonipäällysteisten betonirakenteiden, lattialevyjen, pilarien, palkkien, palkkien, monoliittisten seinien, altaiden, CNCP: n ja muiden betonirakenteiden, jotka on tarkoitettu käytettäväksi äärimmäisissä kuormissa.

M400-luokkaa B30 (1: 1,6: 3,2) ei käytetä yksityisrakentamisessa, vaan sitä käytetään sillanrakenteiden, hydraulirakenteiden, pankkien holvien, raudoitettujen betonirakenteiden ja betoniterästuotteiden rakentamiseen.

M450-luokka B35 (1: 1,4: 2,9) - käytetään metron, padon, padon, siltarakenteiden, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden, pankkien holvien rakentamisessa. Käytännöllisesti katsoen ei ole yksityisen rakentamisen sovelluksia.

Betonipäällysteiden betonointi

Ylimaalaus on rakenne, joka jakaa rakennuksen huoneen lattioihin. Se on perustana rakennuksen kestävyydelle ja tarjoaa lämmön ja äänieristyksen tiloissa.

Betonilaattojen betonisointiin betonin valmistaminen, johon kuuluu:

 • sementti luokka M400 - 1 osa;
 • hiekka - 2 osaa;
 • murskattu kivi jopa 20 mm kooltaan - 4 osaa;
 • vesi - määrä, joka tarvitaan toimivan johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Scheme-täyteaineita betoniseoksille.

Levyille on tehty kehys, jossa on kehys. Betoni kaadetaan muottiin ja täytetään syvällä värähtelijällä. Suurin vaikutus saavutetaan, jos tärinän säde on 5 kertaa suurempi kuin värähtelijän säde.

Laatta kaadetaan keskeytyksettä, täyttö alkaa nurkasta ja päättyy vastakkaiseen kulmaan. Lattialaattojen paksuus on 8-12 cm.

Muotti on poistettu levyiltä 2-3 viikossa, tällä hetkellä se nousee jopa 80% sen voimaa. Nopealta kuivaukselta betoni suljetaan märällä tavalla: kalvo, sahanpuru, purkaminen. Säännöllinen kosteus suoritetaan ensimmäisten 7 päivän aikana.

Laatta on käyttövalmis 28 päivää sen jälkeen, kun seos kaadettiin muottiin. Tänä aikana konkreettinen hyöty on brändin vahvuus. Koska korpulaattiset laatat ovat raskaita ja eivät kovin käyttökelpoisia, on kehitetty pyöreitä onttoja ydinlaattoja, jotka ovat paljon kevyempiä kuin kiinteät laatat ja joilla on paremmat lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Levyjen aukot suoritetaan käyttämällä polyeteeniputkia, joiden läpimitta on 6-7 cm.

Yksittäisessä rakennuksessa käytettiin kahta lattiatyyppiä: precast-katto ja monoliitti.

Esivalmisteen päällekkäisyydet erottuvat asennuksen nopeudella, luotettavuudella, hyvällä laadulla ja hinnalla, joka on valmistettu betoniteräsrakenteiden tehtaalla. Esivalmistettujen lattiatasojen asennuksen aikana suoritetaan kantavia seiniä, joilla levyjä tuetaan.

Niissä paikoissa, joissa valmiita levyjä ei ole mahdollista, suorita monoliittisia alueita. Tätä varten alumiinivanteet työnnetään alareunasta, asennetaan varusteet ja betonia kaadetaan (luokka M200 on luokka B15). Kun tämä on tehty, tuki levyn vahvistuksen päällekkäisyydelle ja taivutukselle.

Lattiataso

Betonin yleismaailmallisuus ilmaistaan ​​sen käyttämisessä talojen rakentamisessa seinille, lattioille ja lattioille.

Betonin lattian pinnan valmistukseen on ensin kohdistettu. Tarvittava maa-ainemäärä poistetaan ja puhdistetun pinnan kaataminen tapahtuu rauniolla ja sora. Tiivistetyn raunion päälle asetetaan eristysmateriaali ja seos kaadetaan. Lattiapinnoitteen paksuuden on oltava vähintään 5 cm. Lisäkuormatiloissa lattia on vahvistettava verkolla.

Täyttö alkaa kaukana kulmasta niin, että lattiataso on hieman kiskojen tason yläpuolella, joka jakaa huoneen kaistaleiksi. Tasainen täyttö tarjoaa laadukasta peittoa. Pinta tasoitetaan sääntöä noudattaen, säleet puhdistetaan, kun ne täytetään betonilla, kaivot on täytetty laastilla. Viimeistelemällä kerroslevy, peitä se kalvolla ja kostuta se ajoittain.

Rakenteiden suhde betonilattian kaatamiseen

 • Betonin laatua laastiin
 • Betonimassan osuuksien laskeminen
 • Lattiat täyttövaiheet
 • On aika mennä kaatamaan

Jotta betonilattiat olisivat vahvoja ja luotettavia, on tarpeen paitsi täyttää ne asianmukaisesti, myös noudattaa tiukasti tekniikkaa. Muista, että lujuus ja luotettavuus vaikuttavat oikeaan osaan, laastin betonin laatuun.

Betonilattian lujuus ja luotettavuus riippuvat pitkälti betonijärjestelmän komponenttien oikeasta suhteesta ja valumenetelmästä.

Mitä konkreettisia ja missä olosuhteissa voidaan käyttää, miten laskea osa kaatamisesta? Kuinka täyttää lattiat, vahvistaa niitä? Tarkastelkaamme tarkemmin kaikkia edellä esitettyjä kysymyksiä.

Betonin laatua laastiin

Kiinnityslevyille on käytettävä hyvälaatuista betonia, joka kestää raskaita kuormia.

Ylitys on merkittävä osa rakennusta. Tarvittavan betoniseoksen valmistelu luotettavan päällekkäisyyden täyttämiseksi olisi valittava oikea betonimerkki.

 1. Mark M-100 - tämä on alhaisin betonin taso, sitä käytetään täyttämään tyynyn alapuolella, betoniportaat, ennen kuin alat kaataa nauha-pohja.
 2. M-150 käytetään pieniin perustuksiin, lattiapinnoille.
 3. M-200 on kestävämpi betoni, jota käytetään täyttämään lattioita, tasoituksia, betonipintoja, betoniportaat ja pienet alustat.
 4. M-250 voidaan käyttää lattialevyjen kaatamiseksi, joiden kuormitukset eivät ole kovin suuria. Tällaista betonia käytetään monoliittisiin perustuksiin, portaisiin, kiinnitysseiniin, kaistaleisiin ja muihin asioihin.
 5. Tuotemerkki M-350 on paras vaihtoehto betonilaattojen, monoliittisten perustusten, palkkien, palkkien, altaiden altaiden valmistukseen. Tämä brändi voi kestää melko suuria kuormituksia säilyttäen samalla sen ominaisuudet. Tällaista betonia käytetään tavallisesti myös lentokenttien laattojen rakentamisessa, mikä osoittaa sen korkealaatuisen.
 6. M-400 on melko harvinaista ja kallista vaihtoehtoa. Tämä betoni on raskaita, mutta laattojen rakentamiseen yksityisessä talossa sen käyttö ei ole suositeltavaa.
 7. M-450 ja M-500 - betoni on erittäin laadukas ja kestävä, mutta sitä käytetään pääasiassa hydraulirakenteisiin.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonimassan osuuksien laskeminen on hyvin vastuullinen asia. Jotta koostumuksen laatu olisi korkea, on noudatettava täysin tekniikkaa, noudatettava hyväksyttyjä vaatimuksia. Betonirakenteita voidaan käyttää vain tiettyihin luokkiin, jotka kestävät odotetut kuormat. Paras vaihtoehto on 350-merkki, neljän tai viisisataa käyttö on sallittua hyvin harvoin, koska ne ovat liian kalliita.

Seosta valmistetaan paitsi sementin, myös hiekan, murskattujen kivien, muiden lisäaineiden avulla, ja antifrosty-tuotteet ovat erityisen suosittuja.

Laske seoksen mittasuhteet oikein otta- malla huomioon vain lukuisia tekijöitä. Näihin kuuluu lisättyjä raunioita ja hiekkaa, tulevaa seosta koskevat vaatimukset, tiheys, esimerkiksi stressin, liikkuvuuden, vedenkestävyyden ja paljon muuta. Jotta kaatopaikan ratkaisu valmistettaisiin oikein, on otettava huomioon sen yksittäisten komponenttien väliset suhteet. Sementtiä pidetään yleensä yksikkönä ja kaikki muut komponentit otetaan sementin painoon nähden.

Betoniliuoksen valmistukseen tarvitaan sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä. Komponenttien mittasuhteet riippuvat sementtimerkistä.

Esimerkiksi, jos tarvitset 25 kg sementtiä, 75 kg hiekkaa, 125 kg murskattua kiveä, niin niiden suhde ilmaistaan ​​tavallisesti näin: 25 * 75 * 125 tai 1 * 3 * 5. Näin sementti otetaan 1 osa, hiekka - 3 osaa, rauni - 5 osaa.

Kaikki mittasuhteet lasketaan betonimerkin ja vaadittujen parametrien perusteella:

 • M-300: lle massasekoostumus otetaan tässä suhteessa: 1 * 1,9 * 3,7. Betonin määrä, joka on valmistettu kymmenestä litrasta sementtiä, on 41 litraa;
 • M-400: lle suhde on 1 * 1,2 * 2,7. Tuloksena oleva betonin määrä on yhtä suuri kuin 31 litraa jokaista 10 litraa sementtiä kohden.

Veden määrän pitäisi olla juuri tarpeeksi seoksen sekoittumiseen tarpeeksi muovia, mutta ei liian kovaa.

Takaisin sisällysluetteloon

Olohuoneen betonilattioiden paksuuden tulisi olla vähintään 15 cm riittävän melualtistuksen varmistamiseksi.

Kun laastin on valmis, olet valmis menemään. Tällä menetelmällä voidaan vähentää rakentamisen kustannuksia, koska monoliittiset laatat ovat erittäin kalliita ja tällaisen täytön käyttö paikan päällä, vaikka se onkin monimutkaisempi, on edelleen huomattavasti edullisempi. Menetelmän eduista voidaan todeta, että tässä tapauksessa ei ole tarpeen käyttää raskaita nostolaitteita.

Mutta tämä ei tarkoita, että yksityisen asuinrakennuksen rakentamisessa voit toimia itsenäisesti. Tässä tapauksessa asiantuntijoiden osallistuminen on välttämätöntä, koska betonilattian luominen vaatii tiettyä kokemusta.

Betonin päällekkäisyyden kaatamisen yhteydessä noudatetaan seuraavia työvaiheita:

 1. Huomiota kiinnitetään tulevan päällekkäisyyden paksuuteen. Voimakkuuden lisäksi, jotta varmistetaan asianmukainen äänieristys, on tehtävä paneeleita, joiden paksuus on vähintään 12 cm, mutta tällainen koko soveltuu ei-asuinrakennuksille, mutta asuinpaksuuden tulisi olla 15 cm., kyky kestää odotettua kuormitusta, melun eristystasoa.
 2. Päällekkäisyyden koko voi olla erilainen. Optimaalinen koko on 250 * 300 cm. Alustana käytetään tässä tapauksessa metallikanavaa, joka työnnetään yhdeltä seinältä päinvastaiseksi. Tällaisia ​​palkkeja on 0,5 metrin välein. Päällekkäisyyden puitteissa kolme palkkia riittää.
 3. Sijoittamisen jälkeen palkit tarvitsevat mennä muottiin. Se on valmistettu koristeet ja puiset kilvet. Sitä voidaan rajoittaa levyihin, joiden paksuus on 20 mm, jotka koputetaan tavallisiin kynsiin. Samankaltaisia ​​muottiosastoja, joiden koko on 125 x 125 cm, käytetään muottiin, yksinkertaisena puutavaraa käytetään alustana. Valmistetussa kilvessä on kahdeksasta pylväästä, sisäpuolelta on tarpeen sovittaa ohut vaneri, se ei salli betoniseoksen virrata. Laita samanlainen muotti 5 cm etäisyydelle palkkien alareunasta.

Betonipinnoitteiden vahvistaminen metalliverkolla, putkilla tai lujitustangoilla lisää katon kantavuutta.

Kun asennat katon katon, on välttämätöntä jatkaa vahvistamista. Tätä tarkoitusta varten käytetään metalliverkkoa kipsiin, raudatangot, metalliprofiiliputket. Kaikki putket on hitsattava kehyspalkkeihin 60 cm: n askelilla, minkä seurauksena saadaan ristikko. Kanavien rinnalle 20 cm etäisyydelle asetetaan sauvat, jotka on ruuvattu profiiliputkiin. Täten toteutetaan tulevaisuudessa voimakkaasti päällekkäisyyksiä.

Takaisin sisällysluetteloon

Nyt voit aloittaa betonimassan kaatamisen. Tämä prosessi suoritetaan seuraavalla tavalla: ensin kaadetaan 1 osa valmistettua betonia, jonka jälkeen seos kaadetaan huolellisesti sekoitettuun, kaikki ilmakuplat jättävät sen. Nyt voit korjata ratkaisun 10 cm: n korkeuteen ja jättää 3 cm: n raon lattialevyn tarvittavaan paksuuteen.

Sitten ratkaisu kestää 2 päivää, minkä jälkeen se voidaan punnita haluttuun paksuuteen. Seoksen päälle asetetaan vahvistusverkko. Tämä viimeinen kerros tehdään eri osuudella. Esimerkiksi jos ensimmäinen koostuu raunioista, kaksi kauhoa hiekkaa, sementtiä, sitten toinen kerros on valmistettu yhdestä sementtikauhasta ja kolmesta hauista hiekkaa, tässä ei käytetä murskattua kiveä.

Rakentamisen kustannusten vähentämiseksi ei usein käytetä monoliittista laattaa vaan muottirakenne, johon betonin liuos kaadetaan. Tämä prosessi on hyvin monimutkainen, vain asiantuntijat voivat suorittaa sen oikein. Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen valita betonimerkki, jota voidaan käyttää tietyissä tapauksissa määrittää kunkin yksittäisen kerroksen osuus.

Kuinka laskea betoniosuudet lattioille?

Voimakkaita ja luotettavia betonilaattoja voidaan hankkia vain tiukasti kiinni tekniikalla, sopivalla sekoituksella ja betonilaastin osien suhteellisen valinnan avulla.

Mikä vaikuttaa betonin sisältöön?

Uskotaan, että betonin laatu M300-M350 on optimaalinen minkä tahansa rakenteen rakentamiseen. Betoniseoksen laatuun vaikuttavat monet tekijät. Vahvuus määritetään suoraan sementin määrällä seoksessa sideaineena. Tämän komponentin merkintäluvut määräävät lopullisen puristuslujuuden. Suosittu sementtiseos on Portland-sementti M400.

Likimääräinen koostumus, jossa käytetään edellä mainittuja komponentteja sementin osassa: hiekka: murskatut betoniseos M300: n on oltava seuraavanlainen: 1: 1.9: 3.7. Korkeampi 500. sementtimerkki viittaa siihen, että nämä komponentit poikkeavat toisistaan: 1: 2.4: 4.3. Betonille M350 vaaditaan suhde 1: 2: 4 sementtiä M500.

Näin saadaan kestävämpi koostumus, jos käytät suurta määrää sementtiä ja kiinteä murto-osa. Veden ja sementin välisen suhteen pitäisi olla pienempi kuin kerroin 0,7. Sementtiseoksen kaikkien ainesosien suhteiden laskemisessa otetaan huomioon sellaiset tekijät kuin:

 • raakakiven koko, hiekka;
 • täyteaineiden laatu;
 • erän vesipitoisuus.

Määrät vaihtelevat vaaditun kimmoisuuden, pakkasvastuksen, muodonmuutosvastuksen mukaan. Rakeiden granulometrisen koon optimaalinen koko on 0,5-2 cm. Hiekka on kvartsi ja puhdistettava epäpuhtauksista. Aineksen sekoittamiseen tarvitset betonisekoittimen. Pienen määrän konkreettisia valmisteita omilla kädilläsi riittää seos, lapio lapio, autot ja sekoitusastio.

Betonin betonivalikoiman valinta

Tulevan rakenteen lopullisesta määräpaikasta riippuen on mahdollista määrittää, mikä konkreettinen laatu laastille vaaditaan. Alla on eri betonityyppien mittasuhteet (sementti hiekkaan ja rauniot) sekä valmiiden tuotteiden laajuus:

 1. M100, jonka lujuusluokka on B7.5, suositusosuus on 1: 5,8: 8.1 valmisteluvaiheessa monoliittisen perustuksen rakentamisessa, tiekannan asettaminen.
 2. Käytettäessä 150-merkkiä, jonka vahvuus on B12,5 ja suhde 1: 4,5: 6, käytetään kaatamalla monoliittisia perustuksia ja lattiapäällysteitä pienehköjen talojen, teiden ja puutarhojen polkuja.
 3. Betoni M200, jonka vahvuus on B15, kaadetaan pesureita, sokeita alueita, polkuja. Laastin suhde 1: 3,5: 5,6, laattoja, nauhat, paalutukit, tikkaat, kiinnitysseinärakenteet, valmistellaan teitä.
 4. Suhde 1: 2,6: 4,5, jolloin saatiin 250-luokalla lujuus luokan B20 betonissa käytetään rakentamiseen, katot maloetazhek, sokea alue, polkuja, lattiat, muuraus aidat, portaat, tukimuurit.
 5. Betoni M300 V22,5 kanssa suhteessa 1: 2,4: 4,3, lisäksi edellä luetellut M250, otetaan rakentamiseen tahansa päällysteen, säilyttää seinään ja jatkuva kerrostalot, kaikki perustustyypit.
 6. M350 B25 komponenttien mittasuhteilla 1: 2: 4 on päämateriaali kaikentyyppisten perustusten rakentamisessa rakennuksissa, sarakkeissa, teillä ja rakenteilla, joita käytetään kovissa olosuhteissa, joissa on suuri kuorma.
 7. M400-laadut, joiden B30-lujuus on 1: 1,6: 3,2, on tarkoitettu siltojen, hydraulisten rakenteiden, tuotteiden ja rakennusten lisäämiseen. Yksittäisessä rakennuksessa ei käytetä.
 8. Komposiittiosuus M450 B35 komponenteissa 1: 1,4: 2,9 ei käytännössä eroa sovelluksesta edellisestä luokasta. Korkeampi vedenpitävyys mahdollistaa tämän luokan käytön metron, patojen ja patojen rakentamisessa.

Betonimassan osuuden laskeminen esimerkissä

Betonimassan osuuksien määrittämiseen tarvitaan tarkka laskenta. Korkealaatuinen saavutetaan tekniikan noudattamisen, käytettyjen materiaalien laadun asettamien vaatimusten perusteella niiden kyvystä kestää tarvittavat kuormat. Paras sementtimerkki on M350. Korkeammat luokat ovat kalliita, joten niiden käyttö ei aina ole suositeltavaa, ja joissakin alemmissa luokissa on joissakin tapauksissa tarvittavia lisäaineita valmiiden betonin lopullisten ominaisuuksien parantamiseksi. Jäätymisenestoaineita käytetään usein.

Seoksen aineosien suhde lattialevyjen valmistukseen edellyttää parametreja, kuten:

 • rakeiden ja hiekan jyvien koko;
 • tiheys;
 • stressin kestävyys;
 • liikevaihto;
 • kosteuden kestävyys

Laskenta pienenee sementin massaan, joka on suhdeluku. Esimerkiksi 25 kg: n sementtiä varten tarvittavan liuoksen saamiseksi tarvitaan 75 kg hiekkaa, 125 kg ruttoa. Tämä vastaa suhdetta 25: 75: 125 tai 1: 3: 5 eli se on 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa murskattua kiveä valmistettaessa seosta 1 sementtimäärälle.

Esimerkki seoksen lujuusluokan suhde:

 • 10 litrasta sementtiä, voit saada 41 litraa betonia M300 suhteessa 1: 1,9: 3,7;
 • 31 l betoniliuosta M400 valmistetaan samasta sementtimäärästä suhteessa 1: 1,2: 2,7.

Vesipitoisuus määritetään seoksen muoviteetin määritellyllä arvolla sekoittamisen aikana.

Lattialevyt valmistetaan useammin laastin perusteella, jonka komponentti-suhde on 1: 3: 6 (C: P: S) 0,5-1 tilavuusvettä kohden halutusta liikkuvuudesta riippuen.

Taulukko betonikomponenttien osuuksista

johtopäätös

Edellä mainittujen seoksen komponenttien valintaa ja laskemista koskevien vaatimusten lisäksi on tärkeää noudattaa valmistuksen prosessin sääntöjä. On parempi käyttää betonisekoittimia tähän. Sekoituksen aikaan ei ole syytä säästää.

On tärkeää valita oikea määrä vettä. Valmistuksessa lattialaatan liuoksen tiheys on oltava kuten koti hapan kerma, mutta kipsiin liuosta tehdä paremmin tarpeeksi nestettä, niin että se sujui hyvin, täyttö halkeamia ja huokosia. On tärkeää muistaa - liiallinen vesi ei nopeasti kovettua betonia.