CONCRETE

CONCRETE (ranskalainen betoni latinalaisesta bitumimaalihartsista), keinotekoinen kivimateriaali, joka saadaan sideaineen, veden ja inerttien aggregaattien tiivistetyn seoksen jähmettymisestä. Sementti on useimmiten betonin tiheyttä, jonka pitoisuus on 10-15 painoprosenttia betonia. Ne käyttävät myös kipsi-, kuona- ja kalkkihiekkayhteitä, lävistettyä lasia, sementtejä lisäämällä polymeerimateriaaleja tai tar-tar asfalttisaostusaineita. Lisättyjä pehmittimiä, paisutusaineita, kiihdyttimiä tai hidastimia, jne. Lisätään. Betonit luokitellaan useimmiten tiheyden mukaan (ks. Taulukko).

* Hapan vesipitoinen vulkaaninen. kallio; koostuu keskinäisesti sementoituneista palloista.

Betonimassan koostumus valitaan vaadittavista St.-in-tuotteista riippuen. Juuri valmistetulla seoksella on oltava riittävästi liikkuvuutta. Se homogenoidaan betonisekoittimissa, asetetaan ja tiivistetään mekaanisesti (tärinä). Betonin lujuus kasvaa erityisen nopeasti ensimmäisten 7-14 päivän aikana. Betonimerkki ilmaisee tavanomaisten kuutiometrien puristuslujuuden (kgf / cm2, 1 kgf / cm2 = = 0,1 MPa). näytteitä, joiden reunus on 15 cm, ruis-reikiä testataan 28 päivän kuluttua kovettumisen jälkeen 15-20 ° C: n aikana promin rakentamisen aikana. ja siviilirakenteet, ja 180 päivän jälkeen, hydraulisen rakentamisen aikana. rakenteisiin. Betonin kovettumista kiihdytetään korotetussa t-reessä, joten betonin ja betoniterästuotteiden valmistuksessa höyrykäsittelyä käytetään usein tavallisessa paineessa tai autoklaavissa. Neuvostoliitossa raskasta betonirataa varten. betonin merkkejä (M): 50, 75, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 600 tai yli (100: n jälkeen). Määritettäessä sementin kulutusta 1 m 3 betonia kohti otetaan huomioon betonin lujuuden, tiheyden ja muovaisuuden vaatimukset.

Käyttötarkoituksesta riippuen betoni on jaettu yleiseen rakenteeseen (se sisältää raskas ja kevyt betoni) sekä erikois - hydrauliset, tie -, kemikaalinkestävät, kuumuutta kestävät ja koristeelliset. Tiebetoni eroaa suuresti. kestävyys, huurteen ja kulutuksen kestävyys. Kemiallisesti kestävä betoni sisältää hajua. sideaineita ja täyteaineita ympäristöstä riippuen. Tulenkestävän betonin täyteaineena käytetään tulenkestäviä materiaaleja - samettia, dinaa, korundia. Koristeellinen betoni sisältää suuren määrän aggregaattia (graniitti- tai marmorikomponentti jne.), Ja sitoura on Portland-sementti pigmentteillä. Voimakkaan lujuuden omaavien betonien käyttämiseksi käytetään superplasticisaattoreita, jotka muuttavat reologista vaikutusta. sv-va sementtiä, säädä fyysinen. sementtipastan hydratointi- ja kovetusprosessit muuttavat kovettuneen betonin rakennetta. Eniten käytetään naftaleenisulfonihappoihin, melamiinihartsiin ja modifioituihin lignosulfonaatteihin perustuvia superplasticisaattoreita. Tavallisesti ne syötetään betoniseokseen 0,2 - 1 painoprosenttia sementtiä kohden.

Kokoonpanon koosta riippuen suur- ja hienorakeinen betoni on erilainen. Ensimmäinen on murskattu kivi tai sora, jonka hiukkaset ovat kooltaan 10-150 mm, toinen kvartsihiekka tai pieni murskattu kivi, jonka raekoko on 0,15 - 10 mm.


===
App. kirjallisuus artikkelille "CONCRETE": A. Mironov, Mal ja L. A. A., Betonin kovettumisen nopeuttaminen, 2. painos, M., 1964; Shestoperov S.V., Betonin tekniikka, M., 1977; Bazhenov Yu.M., Betonopolymers, M., 1983; Bazhenov Yu.M., Komar A.G., Betonin ja betonituotteiden teknologia, M., 1984. PF Rumyantsev.

Betonin koostumus: mittasuhteet, ominaisuudet

Nykyisen rakentamisen betonimassan käyttö on jo niin yleistä, että ilman tätä materiaalia on vaikea kuvitella mahdollisuutta rakentaa kestävä ja luotettava rakennus. Mutta ennen käyttöä, sinun täytyy tietää betonin koostumus, mittasuhteet ja käyttötarkoituksen mukaiset komponentit.

Ominaisuudet ja pääkomponentit

Betonimassa on useiden aineosien seos, joka sekoittamisen jälkeen kykenee kovettumaan ja muodostamaan kiinteän, kivenmukainen massa.

Useimmiten sen tuottamiseen käytetään 4 pääkomponenttia:

Liuoksen valmistuksessa on välttämätöntä käyttää kaikkia komponentteja täsmällisessä määrin ja sopivilla ominaisuuksilla. Siksi vain tehtaalla valmistetulla valmiilla betonilla voi olla tarvittavat indikaattorit tiettyihin tarkoituksiin.

Myös tuotantoprosessissa pehmittimiä ja lisäaineita voidaan käyttää sellaisen materiaalin saamiseksi, jolla on suurempi roiskeenkestävyys, vedenkestävyys jne. Mutta niitä aletaan yhä vähemmän käyttää - betonin kyllästäminen on tehokkaampaa.

Toteaa pääliimaosan toiminnan. Hänen valintansa perustana on brändi. Mitä korkeampi merkintä, sitä kestävämpi on tulevan keinokiven luonne.

Seosta, jolla on sitomiskomponentin vähimmäispitoisuus, kutsutaan vähärasvaiseksi betoniksi. Sitä käytetään useisiin rakennustöihin, joiden toteuttaminen ei edellytä teräsbetonin enimmäisvoimaa.

Sitä käytetään sementin liuottimena - se on kaupallisen kuivan jauheen muodossa.

Tuotannossa suuri merkitys on veden ja sementin suhde.

Se toimii hienoina kokonaisuuksina. Materiaalin rakenteellisen kehyksen muodostaminen on välttämätöntä. On selvää, että sementtilaasti sitoo täyteainehiukkasia yhteen ja sen seurauksena kiinteä ja kestävä rakenne tulee ulos.

Se on suuri täyteaine. Sen avulla voidaan valmistaa raskaita betonia, jonka kovettumisen jälkeen on melko suuri lujuus ja myös erinomainen kantavuus.

Kuten jo mainittiin, jotta betonielementti pystyy kestämään sille asetetut kuormat, on välttämätöntä käyttää tarvittavat komponentit ja oikea määrä sekoitettaessa.

Kovettumisen jälkeen standardi sementtilaastilla on suuri lujuus, mutta se lisää lämmönjohtavuuden tasoa. Rakenteen tiettyjen osien lämpötehokkuuden parantamiseksi ne muodostavat seoksen, jossa on laajennettu savi.

Esimerkiksi tavallisen ominaisuuden omaavan konkreettisen ratkaisun luomiseksi voit käyttää komponentteja seuraavassa suhteessa:

1 osa sementtiä;

Aikaisemmin vedeneristysbetoni suoritettiin erikoismateriaaleilla. Nyt näihin tarkoituksiin käytetään betonin kyllästämistä.

Laadukkaan betoniliuoksen valmistukseen sinun ei tarvitse vain tietää tarkkoja mittasuhteita, vaan myös valita:

Sementti tietyllä brändillä;

Hiekka, jonka epäpuhtaudet ja raekoko ovat sallittuja;

Murskattu kivilaji tietystä kalliosta, jolla on sopiva murto-osa.

Teollisuustuotannossa tarkennetaan jatkuvasti veden kemiallista ainesosaa ja karkeiden aggregaattien muotoa - ne vaikuttavat erityisesti tulevan rakenteen lujuuteen. Tämä tekee tehdasvalmisteesta monta kertaa parempaa kuin itsenäisesti valmistettu.

Vain tehdasolosuhteissa valmistettuina voidaan saavuttaa betonin optimaalinen kemiallinen koostumus. Komponenttien mittasuhteet ja ominaisuudet määritetään käyttäen erityislaitteita ja laadullista analyysia.

Betoni kemiallinen kaava

Betonin kaava: brändin lujuus ja koostumus. Vaikutus teknisiin eritelmiin

On selvää, että maa- ja vesirakennustöissä käytettävien betonirakenteiden sekä esimerkiksi ydinvoimaloiden rakentaminen eroavat merkittävästi. Voimme puhua paljon materiaalin koostumuksesta, joten keskitymme pääasioihin, jotka liittyvät yksinomaan asuntojen rakentamiseen.

Valokuvassa - ratkaisu soraa

Betonin lujuus ja koostumus

Rakennusmateriaalin vahvuusmerkinnän, sis. betonista, tiilestä jne. ymmärretään suurimman kuormituksen suuruus, jonka tietty materiaali kestää menettämättä lujuusominaisuuksiaan. Hyvä esimerkki, voit ottaa tiilen, jonka vahvuus on 200.

Suosituin betonin M200 rakentamisessa

Tämä tarkoittaa, että sen neliösenttimetri kestää enintään 200 kg: n kuormitusta. Jos otetaan tiilen kokonaispinta-ala, joka on 300 cm2 ja kerrotaan merkillä, saadaan kokonaismassa, jonka yksi tiili voi kestää. Tämä arvo on meidän tapauksessamme 60 tonnia.

Tällaista betonia käytetään useimmiten maa- ja vesirakennustöissä luomaan grillata - pohjan pohjalle.

Lisäksi on kaava vesimäärän määrittämiseksi betonin massana, joka riippuu kuivan näytteen (mc) ja veden kyllästämisen (mv) grammoina. Se näyttää tältä: Wm =.

Tarkista valmiin materiaalin suorittaminen laboratoriossa

Komponenttien valinta betoniin

 1. Yksi ainesosista, joita ei mainita, mutta se on erittäin tärkeää betonin luomisessa, on vettä. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla kristallinkirkas.

Veden tulee olla puhdas

Veden, joka on saatu sateen jälkeen, sekä öljyinen tai öljyinen (jota esimerkiksi varastoitiin öljy-tynnyreissä), ei suositella. Sopivin vaihtoehto kestävän betonin luomiselle on säännöllinen putkisto. Jos aiot valmistaa pesureita jne. asiat sopivat hyvin sateelle, joelle, järvelle ja muulle melko puhtaalle vedelle.

Vinkki: Vesirakenteesta tai kaivosta valmistettu betoni näyttää erinomaisia ​​tuloksia.

 1. Toinen betonin valmistuksessa käytetty materiaali on murskattu kivi. Yleisin vaihtoehto on murskattu kalkkikivi, jonka jakeet ovat välillä 20-35 mm. Sen hinta tällä alueella on houkutteleva.
 1. Jos tarvitset enemmän kestävää betonia, voit käyttää muita materiaaleja - esimerkiksi graniitti tai dolomiitti. On kuitenkin syytä huomata, että ensimmäisen säteilyn tausta on usein vakiintuneiden normien yläpuolella.
sementti

Betonin tärkein sitova elementti on sementti, jonka kemiallinen kaava on 3CaO * 2SiO2 * 3h3O. Useimmin käytetty tuotemerkki on 400. Haluat vain varoittaa, että useimmat tehtaat tuottavat juuri tällaisen brändin, mutta laatu voi pääsääntöisesti erota merkittävästi. Tämä vahvistaa rakentajien katkera kokemus.

Jos puhumme suosituksista, se on melko ihmisarvoista, on konkreettista sementtiä M 400, valmistettu Balakleya. Siinä on merkintä ShPC II / B-Sh-400. Amvrosiyivkassa tuotettu PC II / B-Ш-400 näyttää myös hyvin.

hiekka

Jos käännytte teoriaan, sinun on käytettävä vain urahiekkaa. Tosiasia on, että hiukkasista on epäsäännöllinen muoto (ne ovat karkeampia).

Tämän seurauksena materiaalin tartunta-alue lisääntyy, mikä puolestaan ​​parantaa lujuusominaisuuksia. Mutta joelle tai merelle on tunnusomaista hiukan jyvien sujuvampi muoto, joka vaikuttaa haitallisesti tartuntaan.

Uudessa uralla on kuitenkin hiekka ja merkittävä haitta - on usein savi. Tämä tapahtuu pesun vuoksi, jota usein käytetään sen tuottamiseen.

Se pestään maasta ja syötetään pinnalle erityisen putken läpi. Ja hyvin usein lopulta, yhdessä sen kanssa tulee savea. Muuten, joen hiekka voi usein löytää tällaisia ​​epäpuhtauksia, joten se ei ylitä uran yksi.

Vihje: Kun otetaan huomioon louhoksessa hiekoitetun hiekan edullisempi hinta, sitä voidaan käyttää myös saviepäpuhtauksien kanssa (vuodevaatteet tai betoni, jota ei tarvita kovaan lujuuteen).

Jos siinä ei ole saviä, mutta pieniä kiviä on, sitä voidaan jo käyttää betoniin. Se ei kuitenkaan sovellu muuraukseen, hiekka ensin seuloa seulan läpi.

Hieman höyryävää betonia

Melko usein kuulet ihmisiltä tai lukee jonnekin, että betonituotteilla, jotka on tehty höyryttämismenetelmällä, on suurempi lujuusominaisuudet. Eräs esimerkki tällaisesta tuotteesta voidaan kutsua hiomalaatikoksi.

Tällaisten materiaalien tuottamiseen osallistuvat yritykset väittävät, että niillä on suurempi lujuus, minkä seurauksena niiden arvo on tavallista korkeampi. Mutta todellisuus on hieman erilainen.

Tosiasia on, että höyrytysmenetelmä ei millään tavoin vaikuta betonin lujuuteen (parhaimmillaan se voi lisätä niitä puoleen prosentilla). Tällaisten materiaalien ainoa etu on se, että betoni tarttuu paljon nopeammin.

Monet kysyvät välittömästi loogisen kysymyksen - miksi overpay? Höyrytetty betoni auttaa purkamaan nopeasti ja ei vaadi suurempaa varastoa, jossa betoni kypsyy.

Samanaikaisesti asetusnopeus kaksinkertaistuu. Jos 100% tavallisen betonin lujuudesta kertyy noin kuukaudessa, niin höyrytettyyn kestää vain noin kaksi viikkoa.

Miten betonihöyrytys on?

Höyryn aiheen lopussa haluan todeta, että tällainen betoni ei käytännössä poikkea tavanomaisesta, jos se kypsyy normaaleissa olosuhteissa, kun:

 • ei kuivumista;
 • ei jäätyä;
 • vaadittu lämpötila saavutettiin (+5 - +25 0 °).

Betonin tekniset tiedot

 1. On hyvin tärkeää muistaa suuri betonipaino, joten muotti on tehtävä niin, että se voi kestää tämän painon.
 2. Määrään vaikuttava tärkein tekijä on täyteaine. Tämän seurauksena tämän materiaalin tiheys voi vaihdella 500 - 2500 kg / m3. Keskimääräinen paino on 1 m3 2,2 tonnia.

Rakennuksen aikana kattorakenteet laskemaan betonin paine on melko yksinkertainen. Betonikerroksen paksuus ja tiheys on tarpeen moninkertaistaa toisistaan. Esimerkiksi neliömetri 25 cm paksuisesta betonikaton ja tiheys 2,2 t / m3 painaa 550 kg.

Tästä voimme päätellä, että materiaali on melko raskas. Siksi muottien valmistuksessa ei ole syytä säästää, koska sen tuhoaminen voi johtaa entistä suurempaan kustannukseen.

suosituksia

Esimerkiksi maa- ja vesirakennustekniikoita varten talon rakentamista varten voit käyttää seuraavaa:

 • on parempi käyttää kahta betonimerkkiä. Grillausta varten käytä M100 ja muita betonituotteita - M200;
 • itse seos ei saisi olla liian paksu. Tällainen materiaali kuin murskattu kivi on parasta käyttää maksimiin. Sementin ja täyteaineiden on oltava korkealaatuisia;
 • betonin on kypsytettävä ja vastaavasti lujuusominaisuudet normaaleissa olosuhteissa;
 • höyrytys on kaikkien liiketoimintaa, mutta ei tarvitse monimutkaistaa asioita;
 • Betonipainon oikea laskeminen, joka painostaa muottiin, auttaa välttämään sen hävittämistä.

johtopäätös

Nykyiset betonimerkit mahdollistavat kaikki rakennustyöt. Rakenteiden laskemisen ja korjaamisen kannalta on kuitenkin vielä kiinnitettävä huomiota materiaalin koostumukseen. Vain tässä tapauksessa voit järjestää työn asianmukaisesti.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

CONCRETE

CONCRETE (ranskalainen betoni latinalaisesta bitumimaalihartsista), keinotekoinen kivimateriaali, joka saadaan sideaineen, veden ja inerttien aggregaattien tiivistetyn seoksen jähmettymisestä. Sementti on useimmiten betonin tiheyttä, jonka pitoisuus on 10-15 painoprosenttia betonia. Ne käyttävät myös kipsi-, kuona- ja kalkkihiekkayhteitä, lävistettyä lasia, sementtejä lisäämällä polymeerimateriaaleja tai tar-tar asfalttisaostusaineita. Lisättyjä pehmittimiä, paisutusaineita, kiihdyttimiä tai hidastimia, jne. Lisätään. Betonit luokitellaan useimmiten tiheyden mukaan (ks. Taulukko).

BETONIN LUOKITTELU (Portland-sementtisideaine)

Kvartsihiekka, murskattu kivi, sora

Kuona, laajennettu savi, hohkakivi, tuffi

* Hapan vesipitoinen vulkaaninen. kallio; koostuu keskinäisesti sementoituneista palloista.

Betonimassan koostumus valitaan vaadittavista St.-in-tuotteista riippuen. Juuri valmistetulla seoksella on oltava riittävästi liikkuvuutta. Se homogenoidaan betonisekoittimissa, asetetaan ja tiivistetään mekaanisesti (tärinä). Betonin lujuus kasvaa erityisen nopeasti ensimmäisten 7-14 päivän aikana. Betonimerkki ilmaisee tavanomaisten kuutiometrien puristuslujuuden (kgf / cm2; 1 kgf / cm2 = = 0,1 MPa). näytteitä, joiden reunus on 15 cm, ruis-reikiä testataan 28 päivän kuluttua kovettumisen jälkeen 15-20 ° C: n aikana promin rakentamisen aikana. ja siviilirakenteet, ja 180 päivän jälkeen, hydraulisen rakentamisen aikana. rakenteisiin. Betonin kovettumista kiihdytetään korotetussa t-reessä, joten betonin ja betoniterästuotteiden valmistuksessa höyrykäsittelyä käytetään usein tavallisessa paineessa tai autoklaavissa. Neuvostoliitossa raskasta betonirataa varten. betonin merkkejä (M): 50, 75, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 600 tai yli (100: n jälkeen). Sementtikulutus määritettäessä yhtä m3 betonia kohden otetaan huomioon betonin lujuuden, tiheyden ja muovaisuuden vaatimukset.

Käyttötarkoituksesta riippuen betoni on jaettu yleiseen rakenteeseen (se sisältää raskas ja kevyt betoni) sekä erikois - hydrauliset, tie -, kemikaalinkestävät, kuumuutta kestävät ja koristeelliset. Tiebetoni eroaa suuresti. kestävyys, huurteen ja kulutuksen kestävyys. Kemiallisesti kestävä betoni sisältää hajua. sideaineita ja täyteaineita ympäristöstä riippuen. Tulenkestävän betonin täyteaineena käytetään tulenkestäviä materiaaleja - samettia, dinaa, korundia. Koristeellinen betoni sisältää suuren määrän aggregaattia (graniitti- tai marmorikomponentti jne.), Ja sitoura on Portland-sementti pigmentteillä. Voimakkaan lujuuden omaavien betonien käyttämiseksi käytetään superplasticisaattoreita, jotka muuttavat reologista vaikutusta. sv-va sementtiä, säädä fyysinen. sementtipastan hydratointi- ja kovetusprosessit muuttavat kovettuneen betonin rakennetta. Eniten käytetään naftaleenisulfonihappoihin, melamiinihartsiin ja modifioituihin lignosulfonaatteihin perustuvia superplasticisaattoreita. Tavallisesti ne syötetään betoniseokseen 0,2 - 1 painoprosenttia sementtiä kohden.

Kokoonpanon koosta riippuen suur- ja hienorakeinen betoni on erilainen. Ensimmäinen on murskattu kivi tai sora, jonka hiukkaset ovat kooltaan 10-150 mm, toinen kvartsihiekka tai pieni murskattu kivi, jonka raekoko on 0,15 - 10 mm.

App. kirjallisuus artikkelille "CONCRETE": A. Mironov, Mal ja L. A. A., Betonin kovettumisen nopeuttaminen, 2. painos, M., 1964; Shestoperov S.V., Betonin tekniikka, M., 1977; Bazhenov Yu.M., Betonopolymers, M., 1983; Bazhenov Yu.M., Komar A.G., Betonin ja betonituotteiden teknologia, M., 1984. PF Rumyantsev.

2i - yksinkertainen konkreettinen kaava

Laadukkaan betonin valmistuksen perustavanlaatuinen hienovaraisuus - sementin, hiekan, soran ja veden oikean suhteen noudattaminen. On kuitenkin olemassa jokin muu betonityyppi, jossa komponenttien väliset mittasuhteet vaihtelevat laajalla alueella - komponenttien ensimmäisten tavujen (becherovka ja tonic) (tavallisesti 50 ml Tšekin tinktuuraa ja 150 ml kininihiilitettyä vettä kaadetaan) cocktail. Tämä sääntö pätee kuitenkin kaikkiin cocktaileihin: Puolan "Charlotte" (Zubrovka omenamehulla) ja "martini" (gin vermutilla). Mitä ei todellakaan voi sekoittaa, on betonin valmistus (sementtisekoituksessa) ja "konkreettisen" kulutuksen (cocktailin mielessä) - et voi saada odotettua tulosta. Hakemistot antavat tietoa betonin muodostavien osien painosuhteista. Tällä on oma logiikka: me hankimme sementtiä, hiekkaa ja raunioita painon mukaan. Mutta mitkä asteikot voivat olla yksittäisen talon rakentamisessa? Onko sellaista, kuten kuvassa näkyy oikeassa yläkulmassa... Aistit realiteetit pakottavat meitä etsimään yksinkertaisempia mittausmenetelmiä ja missä on paljon helpompaa kuin mitata tarvittava määrä kauhalla. Mutta tosiasia on, että jokaisella komponenteilla (sementillä, hiekalla ja murskatulla) on oma irtotiheys ja tämä tiheys voi vaihdella merkittävästi riippuen kosteudesta (esimerkiksi hiekassa - kosteampi, suurempi), materiaalin partikkelikoko (esimerkiksi fraktio roskat) ja täyttömenetelmät (esimerkiksi kauhan potkiminen sementin täyttöprosessissa):

 • sementti - 1200 - 1750 kg / m³,
 • hiekka - 1200 - 1920 kg / m³,
 • murskattu kivi - 1320 - 1430 kg / m³.
On selvää, että annoksen tarkkuus väistämättä kärsii, mutta edut ovat paljon suuremmat: vesi mitataan tilavuusyksiköissä ja betonisekoittimet on suunniteltu tietyn käyttömäärän mukaan. Tämä virhe ei kuitenkaan ole synti, jota ei pidä unohtaa: kaikki on parempaa kuin "silmällä", sillä itse asiassa monet hoiri-rakentajat tekevät. Webissä on tabletti, joka näyttää tulevien betonien irrallisten komponenttien likimääräiset volyymisuhteet (erillinen puhua vedestä). Tuon vain tämän tabletin, joka ei vahingoita sen tarkkuutta eikä luotettavuutta. Kaikki sen sisältämät tilavuudet on annettu sementin (c) tilavuudeksi, sillä vähiten kulutettavia aineita, sitten hiekan (p) ja murskattujen kiven (u) määrää ja tasaisen merkin jälkeen tuotetun betonimassan lopputilavuus.

Päätin mennä vieläkin pidemmälle eli betonin taika-kaavan muistiinpanon helpottamiseksi huomasin, että sekvenssi "2: 4: 8", hyvin lähellä "2: 5: 9", on sarja arvoja kahdesta: 21 (sementti): 22 (hiekka): 23 (murskattu kivi), ja jos lisäät vaaditun vesimäärän - puolet sementtimäärästä, eli yksiköstä (se on 20), saat hyvin yksinkertaisen ja kompaktin kaavan:

Mielestäni muistan tämän kaavan ikuisesti. On myös mahdollista, etten unohda hieman hienostunut kaava:

On vain muistettava, että kaikki komponentit lisääntyvät neljänneksittäin: 1 кроме (в): 2 (): 5 (п): 10 (щ). Totta, niin paljon lähempänä suosittujen huhujen suosituksia? Vaikka 1¼ vettä ei vieläkään riitä - tarvitset 1½. Mutta raunio on liian suuri - sinun täytyy kertoa 1 ⅛: lla. Mutta hiekka - aivan oikein! Ja nyt, siirrän nämä kolme viimeistä mittasuhdetta alkuperäiseen taulukkomme - selkeyden, niin sanotusti:

Mikä on sementti: mitä ne on valmistettu, koostumus, GOST, ominaisuudet, tiheys, paino, ero betonista, vaatimustenmukaisuustodistus, säilyvyys, toiminta

On vaikea kuvitella rakennusalueen, jossa sementtiä ei käytetä. Se on välttämätöntä kaikissa rakennusprosessin vaiheissa aina säätiön järjestelystä ja päättymisestä sisustukseen. Tähän asti ei ole vielä löydetty tämän rakennusmateriaalin analogeja, mikä osoittaa sementin ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Mikä sementti on tehty, kuvaus

Sementti on maa-klinkkerijauhetta, jossa lisätään modifioivia lisäaineita ja täyteaineita. Kuivassa muodossa se on vapaasti virtaava, homogeeninen harmaa massa. Laimennus vedellä johtaa tahnamaiseen supistukseen, jota voidaan helposti soveltaa mihinkään karheaviin pintoihin.

Sen jälkeen, kun sementti kovettuu, muodostuu vahva yhdiste, joka ei ole vähäisempi kiveen sen tiheyden suhteen. Ei ihme, että sementistä valmistetaan keinotekoisia kiveä.

Kemiallinen koostumus ja kaava

Kun kalkkikiveä ja savea kuumennetaan noin 1 450 asteen lämpötilaan, tapahtuu näiden materiaalien rakenteen muutos, mikä johtaa klinkkerirakeihin. Nämä rakeet sekoitetaan kipsin kanssa ja jauhetaan jauheeksi. Valmisementin kemiallinen kaava on seuraava: 67% kalsiumoksidia (CaO), 22% silikaa (SiO2), 5% alumiinioksidia (A1203), 3% rautaoksidia (Fe2O3) ja 3% muita komponentteja.

Sementtituotannon prosessi on melko monimutkainen ja aikaa vievä. Se edellyttää erityisiä laitteita ja teknisten standardien ja ehtojen noudattamista.

Tekniset tiedot

Tärkein tekninen ominaisuus on sementin merkki. Se on merkitty kirjaimella "M" ja digitaalisella ilmaisimella. Numerot ilmaisevat suurimman kuormituksen kilogrammoina tietystä jäädytetystä sementistä, ts. sen puristuslujuus.

Käytännössä tämä tarkoittaa painoa, jonka sementti kestää rikkomatta. Esimerkiksi jos se säilyttää painon 200 kg, sementille annetaan merkki M200.

Pakkauksessa merkin lisäksi lisätään myös lisäaineiden prosentuaalinen koostumus. Se on merkitty kirjaimella "D" ja osoittaa, mitä sementtiä tämä tyyppi koostuu. Esimerkiksi symbolit "D10" tarkoittavat, että kuivaan seokseen lisätään 10% lisäaineista.

Tällaisia ​​lisäaineita lisätään veden kestävyyden, korroosionkestävyyden, kylmän kestävyyden ja muiden sementtimäärien parantamiseksi. Harkitse myös sementin muita ominaisuuksia, joita tulisi kiinnittää rakennusteollisuuteen.

M400. Sen vahvuus on 400 kg / cm2. Tämä on suosituin sementin tuotemerkki, jota käytetään kaikentyyppisissä rakennus- ja viimeistelytoimissa. Nämä ovat rakennusten rakentaminen, monoliittinen rakentaminen, betonilaattojen, lohkojen, tikapuuterakenteiden, perustusten, hyvin konkreettisten renkaiden, päällystyslautojen ja lukuisten muiden tuotteiden valmistus.

M500. Vahvuus on 500 kg / cm2. Tämä sementtimerkki on ominaista nopea kovettuminen ja korkea lujuus. Sementtiä käytetään kerrostalojen monoliittiseen rakenteeseen, tehdasteollisiin elementteihin, lattialevyihin, esivalmistettuihin betoniteräsrakenteisiin, palkkeihin sekä muihin rakenteiden lujuuden ja kestävyyden vaatimuksiin.

Jauhatusten, luokkien, tyyppien ja astioiden lisäksi sementit erotetaan yleensä useista perustyypeistä, jotka eroavat keskenään yksittäisten komponenttien ja koostumuksen yhdistelmällä.

Mukaan GOST. Yleisten rakennesementtien valmistuksen tulee perustua GOST 31108-2003 -standardin vaatimuksiin. Standardi säätelee tarvittavien komponenttien suhdetta kuivaseoksen koostumuksessa ja sementtituotannon tekniikassa. Tämä ei sisällä erityisiä formulaatioita.

Aktiivisuutta. Tämä on puristuksessa käytetyn yksittäisen näytteen vahvuus. Asiantuntijat vertaavat saadut toimintaindikaattorit standardien kanssa ja antavat vastaavan tuotemerkin tähän sementtiin. Aktiivisuusindeksi riippuu useista tekijöistä: klinkkerirakeiden aktiivisuus, hionnan voimakkuus ja lisäaineiden läsnäolo. Esimerkiksi aktiiviset lisäaineet lisäävät huomattavasti sementin toimintaa.

Automaattisen sementtitoiminnan mittarin käyttö CEMENT-FORECAST:

Tiheys. Pienin tiheys kiinnitetään juuri valmistettuun sementtiin. Sähköstaattiset voimat vaikuttavat yksittäisiin hiukkasiin, jotka estävät hiukkasia toistensa taholta. Sitten kuljetuksen ja varastoinnin aikana seos tiivistetään ja tiivistetään.

Tiheys riippuu myös klinkkerirakeiden jauhamisen asteesta. Laskelmia laskettaessa keskimääräinen sementtiheys on 1300 kg kuutiometriä kohden. Käytännössä tiheys riippuu materiaalin varastointiolosuhteista.

Ominaisuus ja tilavuuspaino. Sementin ominaispaino määräytyy sen painon ja sen tilavuuden suhteen mukaan. Tämä käsite on välttämätön sementtilaastujen mittasuhteiden asianmukaisen valmistuksen kannalta. Sementin ominaispaino voi vaihdella huomattavasti seoksen tilasta riippuen. Siten tuoreen jauheen ominaispaino voi olla noin 1000 kg / kuutio ja tiivistetty seos - 1500 kg / kuutio.

Tilavuuspaino lasketaan sementin keskimääräisen tiheyden perusteella. Keskimääräinen tiheys on noin 1300 kg / m3. Näin ollen 50 kg: n painoinen pussi on noin 0,04 kuutiometriä. Volumetrinen paino nousee paakkuuntumisen tai sementin kuljetuksen avulla.

Vanhentumispäivä. Sementille on ominaista rajoitettu säilyvyysaika. Valmistajat takaavat sen turvallisuuden normaaleissa olosuhteissa 2 kuukauden ajan. Jos annat suljetut varastointiolosuhteet, sementti voi olla ongelmatonta vuoden ajan.

On huomattava, että mitä korkeampi on varastoitu sementti, sitä nopeammin se voi menettää joitain ominaisuuksiaan. Joten, sementti M500, kun se on varastossa korkea kosteus, kuukaudessa vastaa laatua sementoitua M400 ja 2 kuukautta - M300.

On suositeltavaa varastoida pusseja muovikelmuihin yli 0,3 metrin etäisyydelle lattiasta. Sementin säilyvyysaika erikoispusseissa on paljon pidempi kuin sen varastoiminen irtotavarana.

Tiheys. Tämä on löysän sementin massan suhde sen tilavuuteen. Eli se on käytännössä sama kuin tietty paino, jos otat löysä seoksen. Se määräytyy kokemuksen perusteella. Sementti kaadetaan mittaussäiliöön tietystä korkeudesta. Säiliön täyttämisen jälkeen punnitaan. Jos tiedät tyhjän astian painon, määritä irtotiheyden arvo. Tuoreiden seosten osalta tämä luku on noin 1200 kg / m3. Pakatun sementin irtotiheys on noin 1500 kg / m3. Kiinteytysaika Valmistettu sementtilaasti muutaman tunnin kuluttua tarttuu ja kovettuu. Kesällä tämä prosessi voi tapahtua 2-3 tuntia. Kylmällä säällä asetusprosessi kestää jopa 10 tuntia. Joten 0 asteen lämpötilassa liuos voi kovettua vain 20 tunnin kuluttua. Liuokseen lisätyt lisäaineet kykenevät nopeuttamaan tai hidastamaan jäädytysprosessia.

Sementin avulla he perustivat pohjan, kipsiseinät, laatoivat lattiapäällysteitä. Jokainen näistä toiminnoista edellyttää erilaisen sementtilaastin valmistusta, joka joka tapauksessa olisi oltava hyvin valmistettu.

Hiomisen hienous. Mitä pienempi murskattujen sementtihiukkasten koko on, sitä nopeammin liuos kovenee ja luotettavampi se jäätyneenä. Hionnan hienous riippuu käytettävistä laitteista. Suositellun hiukkaskoko on 40 - 80 mikronia.

Vaatimustenmukaisuustodistus

Sementin sertifiointi Venäjällä tehdään GOST 10178-85, 30515 97 mukaan, mutta useammin GOST 31108-2003 mukaan. Kaikki suuret venäläiset yritykset ovat jo siirtyneet GOST 31108-2003: een, joka hyväksyttiin vuonna 2004. Se sisältää tiukempia kriteerejä sementin laadulle ja testeille. Uudet vaatimukset ovat täysin eurooppalaisten laatuvaatimusten mukaisia.

Mikä on ero sementin ja betonin välillä?

Sementti on kuiva seos, jota käytetään nimenomaan betoniliuoksen valmistamiseen. Betoni on pakastettu keinokivi, joka koostuu sementistä, vedestä ja täyteaineista. Tavallisesti käytettyjä täyteaineita ovat sora, hiekka, seulonta, kuona, laajennettu savi ja muut materiaalit. Kiinteytykseen asti betoni on liikkuvan betoniseoksen.

Sementtiä käytetään paitsi rakennus- ja korjaustöissä. Jos haluat tehdä jotain kiinteää ja vahvaa, älä tee sementtiä.

GOST 31108-2003: n mukaan tällainen termi "sementtimerkki" muutetaan termiksi "lujuusluokka". Siksi sementin digitaalinen merkintä ja sen lujuusluokka.

Sementtilujuuden testit suoritetaan tehdaslaboratorio-olosuhteissa käyttäen moderneja laitteita ja edistyneitä analyysimenetelmiä. Samalla määritetään hionnan hienous, veteen laimennetun sementtiliiman tiheys, sementtilaastin asettamisaika. Vahvistettujen näytteiden lopullinen puristus- tai taivutuslujuus määritetään myös.

Sementtiliiman normaalin tiheyden määrittäminen virtuaalisessa laboratoriossa:

betoni

Kemia Tiivistelmä.

Pershina Elizaveta täyttyi.

Betoni, betonium (alkaenFR.bétonium) - keinokivestärakennusmateriaalia, joka saadaan muovaamalla ja kovettamalla rationaalisesti valittu ja tiivistetty seos, joka koostuu sideaineesta (sementtitai muut), suuret ja pienet aggregaatit, vesi. Joissakin tapauksissa se voi sisältää erityisiä lisäaineita sekä veden puutetta (esim.asfalttibetonia).

Yksi betoniseoksen tärkeimmistä osista on hiekka. Betonin valmistukseen voit käyttää lähes mitä tahansa luonnollista hiekkaa. Luonnollisen hiekan käytön tärkein rajoittaminen on hiekkakokoonpanon rajoittaminen savi- tai savipartikkeleiden läsnäollessa. Betonisten pienien (savi) hiukkasten vahvuus vaikuttaa erittäin voimakkaasti. Pienikin määrä niistä johtaa betonin lujuuteen merkittävästi. Siksi ilman luonnollista hiekkaa, jossa ei ole savea hiukkasia, saatavilla olevaa hiekkaa parannetaan (rikastetaan) käyttäen seuraavia menetelmiä: hiekan peseminen; hiekan erottaminen jakeiksi vesivirrassa; puretaan halutun fraktion hiekasta; hiekan sekoittaminen työalueella tuodaan korkealaatuista hiekkaa.

Rikastuksen ja valmistuksen jälkeen hiekan on täytettävä niin sanotun standardin seulonta-alueen määrittelemät olosuhteet. Jyvien koostumus, joka määritetään seulomalla hiekkaa eri reikien läpi, sijoitetaan kuvassa näkyvään alueeseen aivohalvauksilla.

Tutkijat ehdottavat erityistä huomiota aggregaattien ominaisuuksiin ja kemialliseen koostumukseen, kykyyn ylläpitää riittävän korkea pH betoniin sekä varmistaa betonin tietty diffuusiokappeutumisaika. Nämä vaatimukset ovat erityisen tärkeitä, koska viime vuosina on ilmennyt lukuisia uusia keinotekoisia huokoisia aggregaatteja, joiden ominaisuuksia ei ole vielä tutkittu riittävästi, ja tarve käyttää jätteitä, kuten erilaisten koostumusten kaloja. Erityisen tärkeä on kerrostumien granulometrinen koostumus, jonka avulla voit muodostaa seoksen vähimmäisvedon ja saada tiheän kevytbetonin. Kevytbetonin korroosionkestävyyden parantamiseksi on tarpeen kiristää aggregaatin homogeenisuuden vaatimuksia lujuuden ja keskitiheyden suhteen sekä lisäksi laajennetun savimaisen rakeiden homogeenisuuteen.

Kaikissa tapauksissa on hyödyllistä lisätä betonisekoitteisiin erityisesti hydrofobisen tyyppisiä polymeerejä, polymeerejä, jne. Kevytbetoniseoksen tiivistyksen on oltava äärimmäistä, jotta saadaan tiiviin betonin rakenne. Suojakerroksen rakenteiden paksuutta on tarpeen hallita. Tuotteen pintakerroksen halkeilun välttämiseksi on suositeltavaa antaa pehmeitä kovettumismahdollisuuksia estäen jyrkän lämpötilan lasku. Teknisen prosessin kaikissa vaiheissa on varmistettava teräsbetonituotteiden korkean tuotannon kulttuuri.

Betonirakentaminenkomposiittimateriaali, joka koostuu betonista ja teräksestä. [1] Patentoitu sisään1867Joseph moniermateriaalina kasvien altaiden valmistukseen.

Mikä on kappaleen ferrokriteerituote. Vahvistettu betonituote on monimutkainen materiaali, jossa yhdistyvät kaksi keskeistä vuorovaikutuselementtiä: teräsrakenteet ja sementtibetoni. Yhteistyön ansiosta nämä kaksi "ainesosaa" muodostavat välttämätöntä mikään rakennusaine, jolla on korkea puristuslujuus ja samanlainen vastustuskyky vetovoimaan samanaikaisesti.

Vahvistetut betonirakenteet ovat erittäin kestäviä materiaaleja, koska ne ovat osa tuotetta sisältävää raudoitusta ja betonia, jotka yhdistyvät yhteen kokonaisuuteen. Vahvistus on korkean lujuuden omaavaa tuotetta, ja betoni voi kestää hyvin suuria kuormia. Tällainen erikoinen betonin ja teräksen yhdistelmä yhdistää parhaat ominaisuudet ja täyttää haittapuolensa.

Betonituotteet ovat toteutusmenetelmän mukaan monoliittisia, esivalmistettuja ja esivalmistettuja monoliittisia, rasitustyypin mukaan - esijännitetty ja tavallinen betonityypin mukaan - kevyt ja raskas, lämmönkestävä ja soluinen.

Valmiiden betonirakenteiden positiiviset ominaisuudet ovat:

alhaiset hinnat vahvistavat betonirakenteet ovat paljon halvempia kuin teräs;

palonkestävyys - verrattuna teräkseen;

Valmistettavuus - Rakennusmuotoa on helppo hankkia betonitoiminnan aikana.

kemiallinen ja biologinen vastus;

suuri staattisten ja dynaamisten kuormitusten kestävyys.

Teräsbetonirakenteiden haitat ovat:

alhainen lujuus ja suuri massa - betonin puristuslujuus on keskimäärin 10 kertaa pienempi kuin teräksen lujuus. Suurissa rakenteissa teräsbetoni "kantaa" enemmän massaa kuin hyötykuorma.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Betonin koostumus ja komponenttien toiminnallinen merkitys. Betoni kemiallinen koostumus

Betoni kemiallinen kaava

Betonin kaava: brändin lujuus ja koostumus. Vaikutus teknisiin eritelmiin

On selvää, että maa- ja vesirakennustöissä käytettävien betonirakenteiden sekä esimerkiksi ydinvoimaloiden rakentaminen eroavat merkittävästi. Voimme puhua paljon materiaalin koostumuksesta, joten keskitymme pääasioihin, jotka liittyvät yksinomaan asuntojen rakentamiseen.

Valokuvassa - ratkaisu soraa

Betonin lujuus ja koostumus

Rakennusmateriaalin vahvuusmerkinnän, sis. betonista, tiilestä jne. ymmärretään suurimman kuormituksen suuruus, jonka tietty materiaali kestää menettämättä lujuusominaisuuksiaan. Hyvä esimerkki, voit ottaa tiilen, jonka vahvuus on 200.

Suosituin betonin M200 rakentamisessa

Tämä tarkoittaa, että sen neliösenttimetri kestää enintään 200 kg: n kuormitusta. Jos otetaan tiilen kokonaispinta-ala, joka on 300 cm2 ja kerrotaan merkillä, saadaan kokonaismassa, jonka yksi tiili voi kestää. Tämä arvo on meidän tapauksessamme 60 tonnia.

Tällaista betonia käytetään useimmiten maa- ja vesirakennustöissä luomaan grillata - pohjan pohjalle.

Lisäksi on kaava vesimäärän määrittämiseksi betonin massana, joka riippuu kuivan näytteen (mc) ja veden kyllästämisen (mv) grammoina. Se näyttää tältä: Wm =.

Tarkista valmiin materiaalin suorittaminen laboratoriossa

Komponenttien valinta betoniin
 1. Yksi ainesosista, joita ei mainita, mutta se on erittäin tärkeää betonin luomisessa, on vettä. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla kristallinkirkas.

Veden tulee olla puhdas

Veden, joka on saatu sateen jälkeen, sekä öljyinen tai öljyinen (jota esimerkiksi varastoitiin öljy-tynnyreissä), ei suositella. Sopivin vaihtoehto kestävän betonin luomiselle on säännöllinen putkisto. Jos aiot valmistaa pesureita jne. asiat sopivat hyvin sateelle, joelle, järvelle ja muulle melko puhtaalle vedelle.

Vinkki: Vesirakenteesta tai kaivosta valmistettu betoni näyttää erinomaisia ​​tuloksia.

 1. Toinen betonin valmistuksessa käytetty materiaali on murskattu kivi. Yleisin vaihtoehto on murskattu kalkkikivi, jonka jakeet ovat välillä 20-35 mm. Sen hinta tällä alueella on houkutteleva.
 1. Jos tarvitset enemmän kestävää betonia, voit käyttää muita materiaaleja - esimerkiksi graniitti tai dolomiitti. On kuitenkin syytä huomata, että ensimmäisen säteilyn tausta on usein vakiintuneiden normien yläpuolella.
sementti

Betonin tärkein sitova elementti on sementti, jonka kemiallinen kaava on 3CaO * 2SiO2 * 3h4O. Useimmin käytetty tuotemerkki on 400. Haluat vain varoittaa, että useimmat tehtaat tuottavat juuri tällaisen brändin, mutta laatu voi pääsääntöisesti erota merkittävästi. Tämä vahvistaa rakentajien katkera kokemus.

Jos puhumme suosituksista, se on melko ihmisarvoista, on konkreettista sementtiä M 400, valmistettu Balakleya. Siinä on merkintä ShPC II / B-Sh-400. Amvrosiyivkassa tuotettu PC II / B-Ш-400 näyttää myös hyvin.

hiekka

Jos käännytte teoriaan, sinun on käytettävä vain urahiekkaa. Tosiasia on, että hiukkasista on epäsäännöllinen muoto (ne ovat karkeampia).

Tämän seurauksena materiaalin tartunta-alue lisääntyy, mikä puolestaan ​​parantaa lujuusominaisuuksia. Mutta joelle tai merelle on tunnusomaista hiukan jyvien sujuvampi muoto, joka vaikuttaa haitallisesti tartuntaan.

Uudessa uralla on kuitenkin hiekka ja merkittävä haitta - on usein savi. Tämä tapahtuu pesun vuoksi, jota usein käytetään sen tuottamiseen.

Se pestään maasta ja syötetään pinnalle erityisen putken läpi. Ja hyvin usein lopulta, yhdessä sen kanssa tulee savea. Muuten, joen hiekka voi usein löytää tällaisia ​​epäpuhtauksia, joten se ei ylitä uran yksi.

Vihje: Kun otetaan huomioon louhoksessa hiekoitetun hiekan edullisempi hinta, sitä voidaan käyttää myös saviepäpuhtauksien kanssa (vuodevaatteet tai betoni, jota ei tarvita kovaan lujuuteen).

Jos siinä ei ole saviä, mutta pieniä kiviä on, sitä voidaan jo käyttää betoniin. Se ei kuitenkaan sovellu muuraukseen, hiekka ensin seuloa seulan läpi.

Hieman höyryävää betonia

Melko usein kuulet ihmisiltä tai lukee jonnekin, että betonituotteilla, jotka on tehty höyryttämismenetelmällä, on suurempi lujuusominaisuudet. Eräs esimerkki tällaisesta tuotteesta voidaan kutsua hiomalaatikoksi.

Tällaisten materiaalien tuottamiseen osallistuvat yritykset väittävät, että niillä on suurempi lujuus, minkä seurauksena niiden arvo on tavallista korkeampi. Mutta todellisuus on hieman erilainen.

Tosiasia on, että höyrytysmenetelmä ei millään tavoin vaikuta betonin lujuuteen (parhaimmillaan se voi lisätä niitä puoleen prosentilla). Tällaisten materiaalien ainoa etu on se, että betoni tarttuu paljon nopeammin.

Monet kysyvät välittömästi loogisen kysymyksen - miksi overpay? Höyrytetty betoni auttaa purkamaan nopeasti ja ei vaadi suurempaa varastoa, jossa betoni kypsyy.

Samanaikaisesti asetusnopeus kaksinkertaistuu. Jos 100% tavallisen betonin lujuudesta kertyy noin kuukaudessa, niin höyrytettyyn kestää vain noin kaksi viikkoa.

Miten betonihöyrytys on?

Höyryn aiheen lopussa haluan todeta, että tällainen betoni ei käytännössä poikkea tavanomaisesta, jos se kypsyy normaaleissa olosuhteissa, kun:

 • ei kuivumista;
 • ei jäätyä;
 • vaadittu lämpötila saavutettiin (+5 - +25 0 °).
Betonin tekniset tiedot
 1. On hyvin tärkeää muistaa suuri betonipaino, joten muotti on tehtävä niin, että se voi kestää tämän painon.
 2. Määrään vaikuttava tärkein tekijä on täyteaine. Tämän seurauksena tämän materiaalin tiheys voi vaihdella 500 - 2500 kg / m3. Keskimääräinen paino on 1 m3 2,2 tonnia.

Rakennuksen aikana kattorakenteet laskemaan betonin paine on melko yksinkertainen. Betonikerroksen paksuus ja tiheys on tarpeen moninkertaistaa toisistaan. Esimerkiksi neliömetri 25 cm paksuisesta betonikaton ja tiheys 2,2 t / m3 painaa 550 kg.

Tästä voimme päätellä, että materiaali on melko raskas. Siksi muottien valmistuksessa ei ole syytä säästää, koska sen tuhoaminen voi johtaa entistä suurempaan kustannukseen.

suosituksia

Esimerkiksi maa- ja vesirakennustekniikoita varten talon rakentamista varten voit käyttää seuraavaa:

 • on parempi käyttää kahta betonimerkkiä. Grillausta varten käytä M100 ja muita betonituotteita - M200;
 • itse seos ei saisi olla liian paksu. Tällainen materiaali kuin murskattu kivi on parasta käyttää maksimiin. Sementin ja täyteaineiden on oltava korkealaatuisia;
 • betonin on kypsytettävä ja vastaavasti lujuusominaisuudet normaaleissa olosuhteissa;
 • höyrytys on kaikkien liiketoimintaa, mutta ei tarvitse monimutkaistaa asioita;
 • Betonipainon oikea laskeminen, joka painostaa muottiin, auttaa välttämään sen hävittämistä.

johtopäätös

Nykyiset betonimerkit mahdollistavat kaikki rakennustyöt. Rakenteiden laskemisen ja korjaamisen kannalta on kuitenkin vielä kiinnitettävä huomiota materiaalin koostumukseen. Vain tässä tapauksessa voit järjestää työn asianmukaisesti.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

CONCRETE

CONCRETE (ranskalainen betoni latinalaisesta bitumimaalihartsista), keinotekoinen kivimateriaali, joka saadaan sideaineen, veden ja inerttien aggregaattien tiivistetyn seoksen jähmettymisestä. Sementti on useimmiten betonin tiheyttä, jonka pitoisuus on 10-15 painoprosenttia betonia. Ne käyttävät myös kipsi-, kuona- ja kalkkihiekkayhteitä, lävistettyä lasia, sementtejä lisäämällä polymeerimateriaaleja tai tar-tar asfalttisaostusaineita. Lisättyjä pehmittimiä, paisutusaineita, kiihdyttimiä tai hidastimia, jne. Lisätään. Betonit luokitellaan useimmiten tiheyden mukaan (ks. Taulukko).

BETONIN LUOKITTELU (Portland-sementtisideaine)

Kvartsihiekka, murskattu kivi, sora

Kuona, laajennettu savi, hohkakivi, tuffi

* Hapan vesipitoinen vulkaaninen. kallio; koostuu keskinäisesti sementoituneista palloista.

Betonimassan koostumus valitaan vaadittavista St.-in-tuotteista riippuen. Juuri valmistetulla seoksella on oltava riittävästi liikkuvuutta. Se homogenoidaan betonisekoittimissa, asetetaan ja tiivistetään mekaanisesti (tärinä). Betonin lujuus kasvaa erityisen nopeasti ensimmäisten 7-14 päivän aikana. Betonimerkki ilmaisee tavanomaisten kuutiometrien puristuslujuuden (kgf / cm2; 1 kgf / cm2 = = 0,1 MPa). näytteitä, joiden reunus on 15 cm, ruis-reikiä testataan 28 päivän kuluttua kovettumisen jälkeen 15-20 ° C: n aikana promin rakentamisen aikana. ja siviilirakenteet, ja 180 päivän jälkeen, hydraulisen rakentamisen aikana. rakenteisiin. Betonin kovettumista kiihdytetään korotetussa t-reessä, joten betonin ja betoniterästuotteiden valmistuksessa höyrykäsittelyä käytetään usein tavallisessa paineessa tai autoklaavissa. Neuvostoliitossa raskasta betonirataa varten. betonin merkkejä (M): 50, 75, 100, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 600 tai yli (100: n jälkeen). Sementtikulutus määritettäessä yhtä m3 betonia kohden otetaan huomioon betonin lujuuden, tiheyden ja muovaisuuden vaatimukset.

Käyttötarkoituksesta riippuen betoni on jaettu yleiseen rakenteeseen (se sisältää raskas ja kevyt betoni) sekä erikois - hydrauliset, tie -, kemikaalinkestävät, kuumuutta kestävät ja koristeelliset. Tiebetoni eroaa suuresti. kestävyys, huurteen ja kulutuksen kestävyys. Kemiallisesti kestävä betoni sisältää hajua. sideaineita ja täyteaineita ympäristöstä riippuen. Tulenkestävän betonin täyteaineena käytetään tulenkestäviä materiaaleja - samettia, dinaa, korundia. Koristeellinen betoni sisältää suuren määrän aggregaattia (graniitti- tai marmorikomponentti jne.), Ja sitoura on Portland-sementti pigmentteillä. Voimakkaan lujuuden omaavien betonien käyttämiseksi käytetään superplasticisaattoreita, jotka muuttavat reologista vaikutusta. sv-va sementtiä, säädä fyysinen. sementtipastan hydratointi- ja kovetusprosessit muuttavat kovettuneen betonin rakennetta. Eniten käytetään naftaleenisulfonihappoihin, melamiinihartsiin ja modifioituihin lignosulfonaatteihin perustuvia superplasticisaattoreita. Tavallisesti ne syötetään betoniseokseen 0,2 - 1 painoprosenttia sementtiä kohden.

Kokoonpanon koosta riippuen suur- ja hienorakeinen betoni on erilainen. Ensimmäinen on murskattu kivi tai sora, jonka hiukkaset ovat kooltaan 10-150 mm, toinen kvartsihiekka tai pieni murskattu kivi, jonka raekoko on 0,15 - 10 mm.

App. kirjallisuus artikkelille "CONCRETE": A. Mironov, Mal ja L. A. A., Betonin kovettumisen nopeuttaminen, 2. painos, M., 1964; Shestoperov S.V., Betonin tekniikka, M., 1977; Bazhenov Yu.M., Betonopolymers, M., 1983; Bazhenov Yu.M., Komar A.G., Betonin ja betonituotteiden teknologia, M., 1984. PF Rumyantsev.

2i - yksinkertainen konkreettinen kaava

Laadukkaan betonin valmistuksen perustavanlaatuinen hienovaraisuus - sementin, hiekan, soran ja veden oikean suhteen noudattaminen. On kuitenkin olemassa jokin muu betonityyppi, jossa komponenttien väliset mittasuhteet vaihtelevat laajalla alueella - komponenttien ensimmäisten tavujen (becherovka ja tonic) (tavallisesti 50 ml Tšekin tinktuuraa ja 150 ml kininihiilitettyä vettä kaadetaan) cocktail. Tämä sääntö pätee kuitenkin kaikkiin cocktaileihin: Puolan "Charlotte" (Zubrovka omenamehulla) ja "martini" (gin vermutilla). Mitä ei todellakaan voi sekoittaa, on betonin valmistus (sementtisekoituksessa) ja "konkreettisen" kulutuksen (cocktailin mielessä) - et voi saada odotettua tulosta. Hakemistot antavat tietoa betonin muodostavien osien painosuhteista. Tällä on oma logiikka: me hankimme sementtiä, hiekkaa ja raunioita painon mukaan. Mutta mitkä asteikot voivat olla yksittäisen talon rakentamisessa? Onko sellaista, kuten kuvassa näkyy oikeassa yläkulmassa... Aistit realiteetit pakottavat meitä etsimään yksinkertaisempia mittausmenetelmiä ja missä on paljon helpompaa kuin mitata tarvittava määrä kauhalla. Mutta tosiasia on, että jokaisella komponenteilla (sementillä, hiekalla ja murskatulla) on oma irtotiheys ja tämä tiheys voi vaihdella merkittävästi riippuen kosteudesta (esimerkiksi hiekassa - kosteampi, suurempi), materiaalin partikkelikoko (esimerkiksi fraktio roskat) ja täyttömenetelmät (esimerkiksi kauhan potkiminen sementin täyttöprosessissa):

 • sementti - 1200 - 1750 kg / m³,
 • hiekka - 1200 - 1920 kg / m³,
 • murskattu kivi - 1320 - 1430 kg / m³.
On selvää, että annoksen tarkkuus väistämättä kärsii, mutta edut ovat paljon suuremmat: vesi mitataan tilavuusyksiköissä ja betonisekoittimet on suunniteltu tietyn käyttömäärän mukaan. Tämä virhe ei kuitenkaan ole synti, jota ei pidä unohtaa: kaikki on parempaa kuin "silmällä", sillä itse asiassa monet hoiri-rakentajat tekevät. Webissä on tabletti, joka näyttää tulevien betonien irrallisten komponenttien likimääräiset volyymisuhteet (erillinen puhua vedestä). Tuon vain tämän tabletin, joka ei vahingoita sen tarkkuutta eikä luotettavuutta. Kaikki sen sisältämät tilavuudet on annettu sementin (c) tilavuudeksi, sillä vähiten kulutettavia aineita, sitten hiekan (p) ja murskattujen kiven (u) määrää ja tasaisen merkin jälkeen tuotetun betonimassan lopputilavuus.

Päätin mennä vieläkin pidemmälle eli betonin taika-kaavan muistiinpanon helpottamiseksi huomasin, että sekvenssi "2: 4: 8", hyvin lähellä "2: 5: 9", on sarja arvoja kahdesta: 21 (sementti): 22 (hiekka): 23 (murskattu kivi), ja jos lisäät vaaditun vesimäärän - puolet sementtimäärästä, eli yksiköstä (se on 20), saat hyvin yksinkertaisen ja kompaktin kaavan:

Mielestäni muistan tämän kaavan ikuisesti. On myös mahdollista, etten unohda hieman hienostunut kaava:

On vain muistettava, että kaikki komponentit lisääntyvät neljänneksittäin: 1 кроме (в): 2 (): 5 (п): 10 (щ). Totta, niin paljon lähempänä suosittujen huhujen suosituksia? Vaikka 1¼ vettä ei vieläkään riitä - tarvitset 1½. Mutta raunio on liian suuri - sinun täytyy kertoa 1 ⅛: lla. Mutta hiekka - aivan oikein! Ja nyt, siirrän nämä kolme viimeistä mittasuhdetta alkuperäiseen taulukkomme - selkeyden, niin sanotusti:

Mikä on sementti: mitä ne on valmistettu, koostumus, GOST, ominaisuudet, tiheys, paino, ero betonista, vaatimustenmukaisuustodistus, säilyvyys, toiminta

On vaikea kuvitella rakennusalueen, jossa sementtiä ei käytetä. Se on välttämätöntä kaikissa rakennusprosessin vaiheissa aina säätiön järjestelystä ja päättymisestä sisustukseen. Tähän asti ei ole vielä löydetty tämän rakennusmateriaalin analogeja, mikä osoittaa sementin ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Mikä sementti on tehty, kuvaus

Sementti on maa-klinkkerijauhetta, jossa lisätään modifioivia lisäaineita ja täyteaineita. Kuivassa muodossa se on vapaasti virtaava, homogeeninen harmaa massa. Laimennus vedellä johtaa tahnamaiseen supistukseen, jota voidaan helposti soveltaa mihinkään karheaviin pintoihin.

Sen jälkeen, kun sementti kovettuu, muodostuu vahva yhdiste, joka ei ole vähäisempi kiveen sen tiheyden suhteen. Ei ihme, että sementistä valmistetaan keinotekoisia kiveä.

Kemiallinen koostumus ja kaava

Kun kalkkikiveä ja savea kuumennetaan noin 1 450 asteen lämpötilaan, tapahtuu näiden materiaalien rakenteen muutos, mikä johtaa klinkkerirakeihin. Nämä rakeet sekoitetaan kipsin kanssa ja jauhetaan jauheeksi. Valmisementin kemiallinen kaava on seuraava: 67% kalsiumoksidia (CaO), 22% silikaa (SiO2), 5% alumiinioksidia (A1203), 3% rautaoksidia (Fe2O3) ja 3% muita komponentteja.

Sementtituotannon prosessi on melko monimutkainen ja aikaa vievä. Se edellyttää erityisiä laitteita ja teknisten standardien ja ehtojen noudattamista.

Tekniset tiedot

Tärkein tekninen ominaisuus on sementin merkki. Se on merkitty kirjaimella "M" ja digitaalisella ilmaisimella. Numerot ilmaisevat suurimman kuormituksen kilogrammoina tietystä jäädytetystä sementistä, ts. sen puristuslujuus.

Käytännössä tämä tarkoittaa painoa, jonka sementti kestää rikkomatta. Esimerkiksi jos se säilyttää painon 200 kg, sementille annetaan merkki M200.

Pakkauksessa merkin lisäksi lisätään myös lisäaineiden prosentuaalinen koostumus. Se on merkitty kirjaimella "D" ja osoittaa, mitä sementtiä tämä tyyppi koostuu. Esimerkiksi symbolit "D10" tarkoittavat, että kuivaan seokseen lisätään 10% lisäaineista.

Tällaisia ​​lisäaineita lisätään veden kestävyyden, korroosionkestävyyden, kylmän kestävyyden ja muiden sementtimäärien parantamiseksi. Harkitse myös sementin muita ominaisuuksia, joita tulisi kiinnittää rakennusteollisuuteen.

M400. Sen vahvuus on 400 kg / cm2. Tämä on suosituin sementin tuotemerkki, jota käytetään kaikentyyppisissä rakennus- ja viimeistelytoimissa. Nämä ovat rakennusten rakentaminen, monoliittinen rakentaminen, betonilaattojen, lohkojen, tikapuuterakenteiden, perustusten, hyvin konkreettisten renkaiden, päällystyslautojen ja lukuisten muiden tuotteiden valmistus.

M500. Vahvuus on 500 kg / cm2. Tämä sementtimerkki on ominaista nopea kovettuminen ja korkea lujuus. Sementtiä käytetään kerrostalojen monoliittiseen rakenteeseen, tehdasteollisiin elementteihin, lattialevyihin, esivalmistettuihin betoniteräsrakenteisiin, palkkeihin sekä muihin rakenteiden lujuuden ja kestävyyden vaatimuksiin.

Jauhatusten, luokkien, tyyppien ja astioiden lisäksi sementit erotetaan yleensä useista perustyypeistä, jotka eroavat keskenään yksittäisten komponenttien ja koostumuksen yhdistelmällä.

Mukaan GOST. Yleisten rakennesementtien valmistuksen tulee perustua GOST 31108-2003 -standardin vaatimuksiin. Standardi säätelee tarvittavien komponenttien suhdetta kuivaseoksen koostumuksessa ja sementtituotannon tekniikassa. Tämä ei sisällä erityisiä formulaatioita.

Aktiivisuutta. Tämä on puristuksessa käytetyn yksittäisen näytteen vahvuus. Asiantuntijat vertaavat saadut toimintaindikaattorit standardien kanssa ja antavat vastaavan tuotemerkin tähän sementtiin. Aktiivisuusindeksi riippuu useista tekijöistä: klinkkerirakeiden aktiivisuus, hionnan voimakkuus ja lisäaineiden läsnäolo. Esimerkiksi aktiiviset lisäaineet lisäävät huomattavasti sementin toimintaa.

Automaattisen sementtitoiminnan mittarin käyttö CEMENT-FORECAST:

Tiheys. Pienin tiheys kiinnitetään juuri valmistettuun sementtiin. Sähköstaattiset voimat vaikuttavat yksittäisiin hiukkasiin, jotka estävät hiukkasia toistensa taholta. Sitten kuljetuksen ja varastoinnin aikana seos tiivistetään ja tiivistetään.

Tiheys riippuu myös klinkkerirakeiden jauhamisen asteesta. Laskelmia laskettaessa keskimääräinen sementtiheys on 1300 kg kuutiometriä kohden. Käytännössä tiheys riippuu materiaalin varastointiolosuhteista.

Ominaisuus ja tilavuuspaino. Sementin ominaispaino määräytyy sen painon ja sen tilavuuden suhteen mukaan. Tämä käsite on välttämätön sementtilaastujen mittasuhteiden asianmukaisen valmistuksen kannalta. Sementin ominaispaino voi vaihdella huomattavasti seoksen tilasta riippuen. Siten tuoreen jauheen ominaispaino voi olla noin 1000 kg / kuutio ja tiivistetty seos - 1500 kg / kuutio.

Tilavuuspaino lasketaan sementin keskimääräisen tiheyden perusteella. Keskimääräinen tiheys on noin 1300 kg / m3. Näin ollen 50 kg: n painoinen pussi on noin 0,04 kuutiometriä. Volumetrinen paino nousee paakkuuntumisen tai sementin kuljetuksen avulla.

Vanhentumispäivä. Sementille on ominaista rajoitettu säilyvyysaika. Valmistajat takaavat sen turvallisuuden normaaleissa olosuhteissa 2 kuukauden ajan. Jos annat suljetut varastointiolosuhteet, sementti voi olla ongelmatonta vuoden ajan.

On huomattava, että mitä korkeampi on varastoitu sementti, sitä nopeammin se voi menettää joitain ominaisuuksiaan. Joten, sementti M500, kun se on varastossa korkea kosteus, kuukaudessa vastaa laatua sementoitua M400 ja 2 kuukautta - M300.

On suositeltavaa varastoida pusseja muovikelmuihin yli 0,3 metrin etäisyydelle lattiasta. Sementin säilyvyysaika erikoispusseissa on paljon pidempi kuin sen varastoiminen irtotavarana.

Tiheys. Tämä on löysän sementin massan suhde sen tilavuuteen. Eli se on käytännössä sama kuin tietty paino, jos otat löysä seoksen. Se määräytyy kokemuksen perusteella. Sementti kaadetaan mittaussäiliöön tietystä korkeudesta. Säiliön täyttämisen jälkeen punnitaan. Jos tiedät tyhjän astian painon, määritä irtotiheyden arvo. Tuoreiden seosten osalta tämä luku on noin 1200 kg / m3. Pakatun sementin irtotiheys on noin 1500 kg / m3. Kiinteytysaika Valmistettu sementtilaasti muutaman tunnin kuluttua tarttuu ja kovettuu. Kesällä tämä prosessi voi tapahtua 2-3 tuntia. Kylmällä säällä asetusprosessi kestää jopa 10 tuntia. Joten 0 asteen lämpötilassa liuos voi kovettua vain 20 tunnin kuluttua. Liuokseen lisätyt lisäaineet kykenevät nopeuttamaan tai hidastamaan jäädytysprosessia.

Sementin avulla he perustivat pohjan, kipsiseinät, laatoivat lattiapäällysteitä. Jokainen näistä toiminnoista edellyttää erilaisen sementtilaastin valmistusta, joka joka tapauksessa olisi oltava hyvin valmistettu.

Hiomisen hienous. Mitä pienempi murskattujen sementtihiukkasten koko on, sitä nopeammin liuos kovenee ja luotettavampi se jäätyneenä. Hionnan hienous riippuu käytettävistä laitteista. Suositellun hiukkaskoko on 40 - 80 mikronia.

Vaatimustenmukaisuustodistus

Sementin sertifiointi Venäjällä tehdään GOST 10178-85, 30515 97 mukaan, mutta useammin GOST 31108-2003 mukaan. Kaikki suuret venäläiset yritykset ovat jo siirtyneet GOST 31108-2003: een, joka hyväksyttiin vuonna 2004. Se sisältää tiukempia kriteerejä sementin laadulle ja testeille. Uudet vaatimukset ovat täysin eurooppalaisten laatuvaatimusten mukaisia.

Mikä on ero sementin ja betonin välillä?

Sementti on kuiva seos, jota käytetään nimenomaan betoniliuoksen valmistamiseen. Betoni on pakastettu keinokivi, joka koostuu sementistä, vedestä ja täyteaineista. Tavallisesti käytettyjä täyteaineita ovat sora, hiekka, seulonta, kuona, laajennettu savi ja muut materiaalit. Kiinteytykseen asti betoni on liikkuvan betoniseoksen.

Sementtiä käytetään paitsi rakennus- ja korjaustöissä. Jos haluat tehdä jotain kiinteää ja vahvaa, älä tee sementtiä.

GOST 31108-2003: n mukaan tällainen termi "sementtimerkki" muutetaan termiksi "lujuusluokka". Siksi sementin digitaalinen merkintä ja sen lujuusluokka.

Sementtilujuuden testit suoritetaan tehdaslaboratorio-olosuhteissa käyttäen moderneja laitteita ja edistyneitä analyysimenetelmiä. Samalla määritetään hionnan hienous, veteen laimennetun sementtiliiman tiheys, sementtilaastin asettamisaika. Vahvistettujen näytteiden lopullinen puristus- tai taivutuslujuus määritetään myös.

Sementtiliiman normaalin tiheyden määrittäminen virtuaalisessa laboratoriossa:

Betonin koostumus: komponenttien, ominaisuuksien mittasuhteet

 1. tärkein
 2. Artikkelit

Nykyisen rakentamisen betonimassan käyttö on jo niin yleistä, että ilman tätä materiaalia on vaikea kuvitella mahdollisuutta rakentaa kestävä ja luotettava rakennus. Mutta ennen käyttöä, sinun täytyy tietää betonin koostumus, mittasuhteet ja käyttötarkoituksen mukaiset komponentit.

Betonihiontakoneet

Ominaisuudet ja pääkomponentit

Betonimassa on useiden aineosien seos, joka sekoittamisen jälkeen kykenee kovettumaan ja muodostamaan kiinteän, kivenmukainen massa.

Useimmiten sen tuottamiseen käytetään 4 pääkomponenttia:

Liuoksen valmistuksessa on välttämätöntä käyttää kaikkia komponentteja täsmällisessä määrin ja sopivilla ominaisuuksilla. Siksi vain tehtaalla valmistetulla valmiilla betonilla voi olla tarvittavat indikaattorit tiettyihin tarkoituksiin.

Myös tuotantoprosessissa pehmittimiä ja lisäaineita voidaan käyttää sellaisen materiaalin saamiseksi, jolla on suurempi roiskeenkestävyys, vedenkestävyys jne. Mutta niitä aletaan yhä vähemmän käyttää - betonin kyllästäminen on tehokkaampaa.

Toteaa pääliimaosan toiminnan. Hänen valintansa perustana on brändi. Mitä korkeampi merkintä, sitä kestävämpi on tulevan keinokiven luonne.

Seosta, jolla on sitomiskomponentin vähimmäispitoisuus, kutsutaan vähärasvaiseksi betoniksi. Sitä käytetään useisiin rakennustöihin, joiden toteuttaminen ei edellytä teräsbetonin enimmäisvoimaa.

Sitä käytetään sementin liuottimena - se on kaupallisen kuivan jauheen muodossa.

Tuotannossa suuri merkitys on veden ja sementin suhde.

Se toimii hienoina kokonaisuuksina. Materiaalin rakenteellisen kehyksen muodostaminen on välttämätöntä. On selvää, että sementtilaasti sitoo täyteainehiukkasia yhteen ja sen seurauksena kiinteä ja kestävä rakenne tulee ulos.

Se on suuri täyteaine. Sen avulla voidaan valmistaa raskaita betonia, jonka kovettumisen jälkeen on melko suuri lujuus ja myös erinomainen kantavuus.

Kuten jo mainittiin, jotta betonielementti pystyy kestämään sille asetetut kuormat, on välttämätöntä käyttää tarvittavat komponentit ja oikea määrä sekoitettaessa.

Kovettumisen jälkeen standardi sementtilaastilla on suuri lujuus, mutta se lisää lämmönjohtavuuden tasoa. Rakenteen tiettyjen osien lämpötehokkuuden parantamiseksi ne muodostavat seoksen, jossa on laajennettu savi.

Esimerkiksi tavallisen ominaisuuden omaavan konkreettisen ratkaisun luomiseksi voit käyttää komponentteja seuraavassa suhteessa:

Aikaisemmin vedeneristysbetoni suoritettiin erikoismateriaaleilla. Nyt näihin tarkoituksiin käytetään betonin kyllästämistä.

Laadukkaan betoniliuoksen valmistukseen sinun ei tarvitse vain tietää tarkkoja mittasuhteita, vaan myös valita:

Sementti tietyllä brändillä;

Hiekka, jonka epäpuhtaudet ja raekoko ovat sallittuja;

Murskattu kivilaji tietystä kalliosta, jolla on sopiva murto-osa.

Teollisuustuotannossa tarkennetaan jatkuvasti veden kemiallista ainesosaa ja karkeiden aggregaattien muotoa - ne vaikuttavat erityisesti tulevan rakenteen lujuuteen. Tämä tekee tehdasvalmisteesta monta kertaa parempaa kuin itsenäisesti valmistettu.

Vain tehdasolosuhteissa valmistettuina voidaan saavuttaa betonin optimaalinen kemiallinen koostumus. Komponenttien mittasuhteet ja ominaisuudet määritetään käyttäen erityislaitteita ja laadullista analyysia.

betoni

Kemia Tiivistelmä.

Pershina Elizaveta täyttyi.

Betoni, betonium (otb. Bitonium) - keinotekoinen kivirakennusmateriaali, saatu muovaamalla ja kovettamalla rationaalisesti valittua ja tiivistettyä seosta, joka koostuu sideaineesta (sementti jne.), Suurista ja pienistä aggregaateista, vedestä. Joissakin tapauksissa se voi sisältää erityisiä lisäaineita sekä veden puutetta (esim. Isfalttibetonia).

Yksi betoniseoksen tärkeimmistä osista on hiekka. Betonin valmistukseen voit käyttää lähes mitä tahansa luonnollista hiekkaa. Luonnollisen hiekan käytön tärkein rajoittaminen on hiekkakokoonpanon rajoittaminen savi- tai savipartikkeleiden läsnäollessa. Betonisten pienien (savi) hiukkasten vahvuus vaikuttaa erittäin voimakkaasti. Pienikin määrä niistä johtaa betonin lujuuteen merkittävästi. Siksi ilman luonnollista hiekkaa, jossa ei ole savea hiukkasia, saatavilla olevaa hiekkaa parannetaan (rikastetaan) käyttäen seuraavia menetelmiä: hiekan peseminen; hiekan erottaminen jakeiksi vesivirrassa; puretaan halutun fraktion hiekasta; hiekan sekoittaminen työalueella tuodaan korkealaatuista hiekkaa.

Rikastuksen ja valmistuksen jälkeen hiekan on täytettävä niin sanotun standardin seulonta-alueen määrittelemät olosuhteet. Jyvien koostumus, joka määritetään seulomalla hiekkaa eri reikien läpi, sijoitetaan kuvassa näkyvään alueeseen aivohalvauksilla.

Tutkijat ehdottavat erityistä huomiota aggregaattien ominaisuuksiin ja kemialliseen koostumukseen, kykyyn ylläpitää riittävän korkea pH betoniin sekä varmistaa betonin tietty diffuusiokappeutumisaika. Nämä vaatimukset ovat erityisen tärkeitä, koska viime vuosina on ilmennyt lukuisia uusia keinotekoisia huokoisia aggregaatteja, joiden ominaisuuksia ei ole vielä tutkittu riittävästi, ja tarve käyttää jätteitä, kuten erilaisten koostumusten kaloja. Erityisen tärkeä on kerrostumien granulometrinen koostumus, jonka avulla voit muodostaa seoksen vähimmäisvedon ja saada tiheän kevytbetonin. Kevytbetonin korroosionkestävyyden parantamiseksi on tarpeen kiristää aggregaatin homogeenisuuden vaatimuksia lujuuden ja keskitiheyden suhteen sekä lisäksi laajennetun savimaisen rakeiden homogeenisuuteen.

Kaikissa tapauksissa on hyödyllistä lisätä betonisekoitteisiin erityisesti hydrofobisen tyyppisiä polymeerejä, polymeerejä, jne. Kevytbetoniseoksen tiivistyksen on oltava äärimmäistä, jotta saadaan tiiviin betonin rakenne. Suojakerroksen rakenteiden paksuutta on tarpeen hallita. Tuotteen pintakerroksen halkeilun välttämiseksi on suositeltavaa antaa pehmeitä kovettumismahdollisuuksia estäen jyrkän lämpötilan lasku. Teknisen prosessin kaikissa vaiheissa on varmistettava teräsbetonituotteiden korkean tuotannon kulttuuri.

Vahvistettu betoni on betonista ja teräksestä koostuva rakennuskomposiittimateriaali. [1] Patentoitu 1867 Joseph Moniekak -materiaalina kasvien altaiden valmistukseen.

Mikä on kappaleen ferrokriteerituote. Vahvistettu betonituote on monimutkainen materiaali, jossa yhdistyvät kaksi keskeistä vuorovaikutuselementtiä: teräsrakenteet ja sementtibetoni. Yhteistyön ansiosta nämä kaksi "ainesosaa" muodostavat välttämätöntä mikään rakennusaine, jolla on korkea puristuslujuus ja samanlainen vastustuskyky vetovoimaan samanaikaisesti.

Vahvistetut betonirakenteet ovat erittäin kestäviä materiaaleja, koska ne ovat osa tuotetta sisältävää raudoitusta ja betonia, jotka yhdistyvät yhteen kokonaisuuteen. Vahvistus on korkean lujuuden omaavaa tuotetta, ja betoni voi kestää hyvin suuria kuormia. Tällainen erikoinen betonin ja teräksen yhdistelmä yhdistää parhaat ominaisuudet ja täyttää haittapuolensa.

Betonituotteet ovat toteutusmenetelmän mukaan monoliittisia, esivalmistettuja ja esivalmistettuja monoliittisia, rasitustyypin mukaan - esijännitetty ja tavallinen betonityypin mukaan - kevyt ja raskas, lämmönkestävä ja soluinen.

Valmiiden betonirakenteiden positiiviset ominaisuudet ovat:

alhaiset hinnat vahvistavat betonirakenteet ovat paljon halvempia kuin teräs;

palonkestävyys - verrattuna teräkseen;

Valmistettavuus - Rakennusmuotoa on helppo hankkia betonitoiminnan aikana.

kemiallinen ja biologinen vastus;

suuri staattisten ja dynaamisten kuormitusten kestävyys.

Teräsbetonirakenteiden haitat ovat:

alhainen lujuus ja suuri massa - betonin puristuslujuus on keskimäärin 10 kertaa pienempi kuin teräksen lujuus. Suurissa rakenteissa raudoitettu betoni "kantaa" enemmän massaa kuin hyötykuormaa.

Sementin kemiallinen koostumus Kaikki betonista

Sementin kemiallinen koostumus

Sementti on tärkeä osa rakennustöitä. Se saadaan kuumentamalla savea ja hydratoitunutta kalkkia tai muita samanlaisen koostumuksen omaavia aineita 1450 ° C: n lämpötilaan. Kun näin tapahtuu, niiden osittainen sulaminen muodostaa sementin perustana olevia klinkkerin rakeita. Tämän rakennusmateriaalin levinneisyydestä huolimatta monille ihmisille sementin kemiallinen koostumus on tuntematon.

1. Sementin tuotannossa klinkkeri sekoitetaan kipsin kanssa ja hienoksi jauhetaan. Kipsiä voidaan myös korvata muilla kalsiumsulfaattimuodoilla. Tyypillinen klinkkerikoostumus sisältää 67% CaO: ta, 5% A1203: a, 22% SiO2: ta, 3% Fe203: a ja 3% muita komponentteja.

2. Sementtiklinkkeri sisältää päävaiheet, alumiinifaasi, valkaistut ja alumiiniferrittiset vaiheet. Myös klinkkerissä on pieniä määriä ja muita vaiheita - kalsiumoksidia ja alkalisia sulfaatteja. Alit on kaikkien sementtiklinkkereiden tärkein osa, jonka sisältö on 50-70%. Alyt on trikalsiumsilikaatti (Ca3SiO5). Se reagoi nopeasti veteen ja sementtien kaikkiin vaiheisiin on tärkein voiman kehittämisessä.

3. Belit sementtiklinkkerissä on 15-30%. Se on dikalsiumsilikaatti Ca2SiO4. Se reagoi myös melko hitaasti veden kanssa, mikä ei juuri vaikuta sementin lujuuteen ensimmäisen 28 päivän aikana. Samalla se lisää voimaa myöhemmin.

Alumiinifaasipitoisuus on 5-10% useimmille sementtiklinkkereille, joka on Ca-Al2O6-trikalsiumaluminaattia. Se reagoi nopeasti vedellä aiheuttaen epätoivottavan nopean asetuksen, jos et lisää säännöllisesti kipsiä.

5. Ferriittinen faasi - tetrakalsiumalumiinif feritiitti (Ca2AlFeO5), joka muodostaa 5-15% sementtiklinkkeriä. Ferriittinen faasi reagoi veden kanssa melko nopeasti. Se on välitön Beliten ja Alitan nopeuksien välillä myöhemmässä vaiheessa.

Betonin koostumus ja komponenttien toiminnallinen merkitys

Betonimassan pääkomponentit

Betonin koostumukselle on ominaista sellaisten peruskomponenttien läsnäolo kuin sementti, murskattu kivi, vesi ja hiekka sekä muut lisäaineet, jotka sekoitetaan tiettyyn määrään.

Hiekka ja murskattu kivi edustavat eräänlaista kehystä, ja sementin, veden ja lisäaineiden yhdistelmä muodostaa sementtiliimaa, se täyttää aukot ja liimat kaikki komponentit yhdeksi monoliittiseksi keinotekoiseksi rakennusmateriaaliksi, jota kutsutaan betoniksi.

Sementtiarvo

Sementti on tärkein sitova elementti betonin koostumuksessa, sitä käytetään betonin ja muiden erilaisten laastien valmistukseen. Tämä materiaali on hienojakoisten, pölymainen hiukkasten muoto, ja se saadaan perusteellisella jauhamalla ja sekoittamalla tiettyihin komponenttien annosteluihin, kuten Portland-sementtiklinkkeri, kipsi ja erilaiset mineraalikomponentit (kuten tuhka, kuona, pozzolan jne.).

Portland-sementtiklinkkeri valmistetaan karbonaattimalmien (marmori, liitu, kalkkikivi), saven ja muiden mineraalien seoksesta, jotka poltetaan uuneissa korkeissa lämpötiloissa (1400 - 1600 astetta) ja sekoitetaan tasaiseen koostumukseen myös tietyssä suhteessa.

Sementti on hydraulinen mineraalinen aine, jolla on ainutlaatuiset supistumisominaisuudet, sillä on erityispiirteisyys kovettumisen vaikutuksesta veden kosketukseen (hydratointireaktion vaikutus). Veden lisäksi sementti on betonimassan pääkomponentti ja toimii päätoiminnallaan: se sitoo kaikki komponentit yhdeksi monoliittimateriaaliksi, jolla on homogeeninen rakenne. Tärkeä betoniseoksen laatuun vaikuttava tekijä on oikea osuus näistä kahdesta osasta eli ns. Vesisementtitasapainosta.

Jätteet ja hiekka

Betonissa olevien aukkojen täyttämiseksi käytetään materiaaleja, jotka eivät vaikuta betoniseoksen kovettumisprosesseihin ja joilla on vahva liimasidos sementtipinnalla (ns. Maksimaalinen tarttumisprosessi). Tällaiset aineet, jotka soveltuvat parhaiten betonin aggregaattiin, ovat hiekkaa ja murskattua kiveä. Yhdessä ne muodostavat seoksen, jossa on tiheä granulometrinen rakenne, jossa aukot täytetään maksimiin taipuisalla sementtiliimalla. Tämä seos on betonin massan perusta sekä painon (80%) että tilavuuden (70-75%) suhteen. Täyteaineiden laatu vaikuttaa suoraan betonin ominaisuuksiin, kuten sen lujuuteen ja kulumiskestävyyteen; sen laatua voidaan parantaa optimoimalla sen koko.

Korkealaatuista betonia valmistetaan puhdistamalla ja hiekan ja raunioiden erottelemiseksi erilaisiin fraktioihin, mikä suoritetaan mekaanisilla menetelmillä, ts. murskaamalla, seulomalla ja pesemällä.

Veden arvo

Vettä käytetään seuraavissa tehtävissä:

 • Kemiallisten reaktioiden johtaminen, jotka aiheuttavat säätö- ja kovetusprosesseja;
 • Luodaan homogeeninen hiekosementti-sora-seos ja helpotetaan sen asentamista (tässä tapauksessa vettä tarvitaan voiteluaineena).

Kemialliset lisäaineet

Nämä ovat erilaisia ​​jauheita tai nesteitä. Ne lisätään kaikkien komponenttien sekoittumisprosessiin saadun kiinteän betonipinnoitteen hankkimiseksi erityisten ominaisuuksien (sekä kemiallisten että fysikaalisten) ja ominaisuuksien hankkimiseksi. Lisäravinteet ovat seuraavia tyyppejä.

Pehmentimiä. Vähennä betonin ja sementtiseosten kosteuspitoisuutta, vaikka se ei vaihdu niiden rakenteeseen tai lisää niiden juoksevuutta, mikä tekee niistä käyttökelpoisempia. Vesipitoisuus pysyy samana.

Kiihdyttimiä. Vähennä sementin asetusaikaa betoniseoksessa, lisää sen voimaa välivaiheessa.

Ilman mukana kulkevat osat. Myötävaikuttaa pienten ilma-aukkojen muodostumiseen betoniseoksen kovetetussa rakenteessa tai liuoksessa sekoitusvaiheessa.

Stabilisaattorit. Vähentää veden erottamisen riskiä, ​​ts. betonin laminointi.

Hydrofobiset lisäaineet. Vahvistetaan vedenpitävyysominaisuuksia.

Antifrost-lisäaineet. Salli työskennellä betonin kanssa alhaisilla negatiivisilla lämpötiloilla kylmäkaudella.

Betonin tuotemerkistä riippuen, joka määrittää sen fysikaaliset ominaisuudet ja tekniset ominaisuudet, kaikki betoniseoksen osat ovat tiukasti yksittäisiä mittasuhteita, jotka valitaan eri rakennusseosten resepteihin erikoislaboratorioissa.

Mikä konkreettinen on: komponentit ja niiden rooli

Nykyään keinotekoinen rakennusmateriaali on yksi alan johtavista toimijoista. Eri laatuluokkien korkea lujuus on erinomaisia ​​ominaisuuksia. Rakenteet on rakennettu siitä, jotka ovat merkittäviä luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden kannalta.

Betoni on hyvin vuorovaikutuksessa vahvistusmateriaalin kanssa. Tätä tandemiaa arvostetaan vahvasti betoniteräsrakenteiden rakentamisessa. Jos olet kiinnostunut siitä, mitä konkreettisia on tehty, sinun on kiinnitettävä huomiota neljään pääkomponenttiin, mukaan lukien:

Nämä ainesosat lisätään tiettyinä osuuksina ja niillä on rooli.

Pääkomponentit

Betoniyhdistelmä, jota kutsutaan myös raakabetoniksi, on komponenttien liikkuvan kaluston, joka sekoitetaan tiettynä määränä. Jos murskattua kiveä ei ole lisätty koostumukseen, seurauksena voi olla perinteinen sementtilaasti tai peskobetoni. Kuitenkin jälkimmäisessä hiekkaa käytetään suuremmassa osuudessa.

Betonimassan valmistukseen käytetään yleensä neljä osaa murskattua kiveä, sementin osaa, kaksi osaa hiekkaa ja 0,5 osaa vettä. Melko usein aloittelevat käsityöläiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä konkreettisia on tehty. Tätä materiaalia voidaan tarkastella tietyllä esimerkillä. Sen saavuttamiseksi tulisi yhdistää 180 litraa vettä, 1250 kg murskattua kiveä, 330 kg sementtiä ja 600 kg hiekkaa. Nämä luvut ovat likimääräisiä, mutta itsearvioidut arvot riippuvat monista tekijöistä, joista mainittakoon:

 • sementin tuotemerkki;
 • betoni merkki;
 • pehmittimien ja muiden lisäaineiden käyttö;
 • hiekan ja raunioiden ominaisuudet.

Esimerkiksi jos saamme sementtiä M400 laastille, käyttämällä edellä mainittua suhdetta saadaan betoni M250. Mutta työtä voidaan soveltaa sementtibrändi M500, sitten konkreettinen merkki lopulta näyttää M350. Betonin valmistuksessa laitoksen olosuhteissa otetaan huomioon kymmeniä ominaisuuksia ja parametreja.

Pääkomponenttien rooli betonissa

Jos sinulla on myös kysymys siitä, mitä konkreettisia on tehty, sinun on syytä tarkastella lähemmin tärkeimpien ainesosien roolia. Näin ollen vesi ja sementti toimivat tärkeinä aineosina. Niille annetaan päätehtävä, joka ilmaistaan ​​ainesosien nipussa yhtenäisessä rakenteessa.

Jos kunnioitat oikein näiden osien mittasuhteita, pystyt suorittamaan päätehtävän betonin sekoittamisen yhteydessä. Rakennettaessa tätä suhdetta kutsutaan vesi-sementiksi. Puhumme tässä vain nestemäisen ja sementin tilavuudesta, myös hiekan kosteuspitoisuudesta sekä raunioista ja niiden veden imeytymisestä.

Yhdistettynä veteen sementti alkaa vuorovaikuttaa sen kanssa, jota kutsutaan sementtidratsiksi. Tämä komponentti alkaa asettaa ja kovettua, mikä muodostaa sementtikiven. Monet ihmiset törmäsivät tämän kiven päälle, kun he avasivat pussin sementtiä, joka oli varastoitu useaan vuoteen.

Sementti ja vesi ovat jo valmiita materiaaleja. Mutta kovettumisen aikana sementtikivi on epämuodostunut. Kutistuminen voi olla 2 mm / m. Vaikka tämä ei ole paljon, kutistumisprosessien epätasaisuudesta johtuen voi esiintyä sisäistä stressiä, mikä edistää pienien halkeamien muodostumista. Vaikka ne ovat lähes näkymättömiä, mutta sementtikiven kestävyys ja lujuus vähenevät. Deformaatioiden vähentämiseksi koostumukseen lisätään perinteisiä aggregaatteja, kuten hiekkaa ja murskattua kiveä.

Paikkamerkkien rooli

Nyt tiedät, mitä konkreettisia on tehty, mutta on myös tärkeää tietää aggregaattien rooli. Suuri hiekka työntyy ja hieno hiekka. Nämä ainesosat on suunniteltu luomaan rakenteellinen kehys, joka kestää kutistumista stressit aikana toiminnan.

Tämän seurauksena valmisbetoni antaa vähemmän vaikuttavaa kutistumista. Vahvuus kasvaa, ja kannan alla betoninen muodonmuutos vähenee. Creep vähenee, kun materiaali muuttaa ulottuvuuksia pitkäaikaisen kuormituksen aikana. Betonin kustannusten vähentämiseksi tarvitaan edelleen aggregaatteja. Koska sementti on kalliimpaa kuin hiekka ja murskattu kivi, viimeiset ainesosat ovat yksinkertaisesti välttämättömiä materiaalissa.

Muunna painolajit volumetrisesti

Alussa artikkelin olet perehtynyt mittasuhteet tärkeimmät ainesosat betonista. Ei ole tarpeetonta muuntaa tilavuusfraktioita ja painoa laskemalla. Nämä tiedot ovat hyödyllisiä sinulle, jos olet ajatellut konkreettista, mittasuhteita on tutkittava. Jos sementtiä otetaan 0,25 m3: n määräisemmäksi, vettä tulee ottaa 0,18 m3: n tilavuudella. Ensimmäinen ainesosa painaa 330 kg. Sementin keskimääräinen bulkkitiheys on 1300 kg kuutiometriä kohden.

Veden osalta se otetaan tilavuudeltaan 180 litraa. Paino 0,9 m3 murskattua kiveä, jonka irtotiheys on 1350 kg kuutiometriä kohden, on 1250 kg. Mutta 0,43 m3 hiekkaa on 600 kg materiaalia, kun taas tämän aggregaatin irtotiheys on 1400 kg kuutiometriä kohden.

Jos kohtaat kysymyksen mittasuhteista konkreettiseksi, tutustu edellä esitettyihin tietoihin. Laskelmien mukaan voit kuitenkin saada 1,76 m3. Saatat olla kiinnostunut kysymyksestä siitä, miten se sopii yhteen betonikupissa. Jotta vastaus on tarpeen, ota kvarttipurkki ja täytä kauhu kaulassa. Kivien välillä on paljon tilaa, jota kutsutaan intergranulaaliksi.

Täyte on täytettävä kahdella kupillisella hiekalla, lasillisella sementillä ja samalla määrällä vettä. Kaikki tämä on ravisteltu ja sekoitettu, tällaisten manipulaatioiden seurauksena saat tiheän aineen. Kaikki materiaalin huokoset täytetään, komponentit karsivat toisiaan. Jos ei kosketa betonia, se alkaa kovettua. Sekoitettaessa ja värähtelemässä materiaali muuttuu taas muoviksi, pysyy tixotrooppisena.

On tärkeää mainita muutamia sanoja karkeista kiviaineista - raunioista. Hänen brändinsä pitäisi olla kaksi kertaa enemmän voimaa. Tämä pätee verrattuna laskettuun betonin tasoon. Tämä vaatimus johtuu siitä, että betonin muotoiluaste on pienempi kuin todellinen voima, jonka materiaali on kuuden kuukauden kuluttua. Mutta rajujen vahvuus pysyy samana. Siksi niiden tasoittaminen on välttämätöntä.

Jos aiot vielä harkita konkreettista muotoilua, tämän materiaalin osuuksia tulisi harkita tarkemmin. Sementti M400: n avulla voit saada eri merkkisiä betonia, jos lisäät tärkeimmät ainesosat: sementti, hiekka ja murskattu kivi tietyissä osuuksissa.

Saadakseen betonilaatuisen M100-komponentin edellä mainitussa sekvenssissä on lisättävä seuraavassa suhteessa: 1: 4,6: 7,0. Mutta jos halutaan saada betoni M200, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä lisätään seuraavissa mittasuhteissa: 1: 2,8: 4,8. Korkein betonipitoisuus on M450, saadakseen sen, ainesosat lisätään seuraavissa suhteissa: 1: 1,1: 2,5.

Betonin valmistelu säätiölle

Jos aloitit talon rakentamisen, sinun pitäisi tietää, miten tehdä konkreettisia säätiölle. Sinun on otettava 10 kg sementtiä, 40 kg murskattua kiviä tai soraa ja 30 kg hiekkaa. M300 betonilaatan saamiseksi vettä on lisättävä puoleen vähemmän kuin muiden osien paino. Jos liuos on liian tiheä, se voidaan hieman laimentaa. On parempi noudattaa johdonmukaisuutta, joka mahdollistaa nestemäisen materiaalin sekoittamisen lapioon vaivattomasti. Eli ratkaisu ei saa tyhjentää lapsia helposti ja nopeasti.

Kun kysyt kysymyksen siitä, millä osuudella konkreettinen on perusta, sinun on vastattava itse itse myös ottaen huomioon, että hiekka voi olla kostea. Jos se sisältää kosteutta, hienokomponentti tulisi kuivata tai ottaa pois muutaman litraa vettä ennen komponenttien sekoittamista. Hiekka on tarkistettava puhtaudesta. Mitä puhtaampi se on, sitä parempi se tarttuu ratkaisuun.

Muita suosituksia

Soraa ja murskattua kiveä käytetään parhaiten 2 cm: n murto-osassa. Sementtiä ei tule hankkia kauan ennen rakentamisen aloittamista, koska se absorboi kosteutta varastoinnin aikana ja heikkenee varmasti. On suositeltavaa tehdä tämä noin viikko ennen betoniseoksen aloittamista.

Jos teemme konkreettisia omilla käsillämme, kunnioitamme aina mittasuhteita. Samalla on parempi täyttää säätiö lämpimällä kaudella. Kun lämpötila laskee, on tarpeen lämmittää vettä ja liuosta niin, että se ei kytkeydy ennen. Muuten materiaali ei ole niin voimakas, lisäksi se ei ole tiukasti sidoksissa vahvikkeeseen eikä tiivisty lainkaan.

Betonisekoittimen käyttö betonin valmistamiseen

Jos päätät käyttää betonisekoittimen laastiradan valmistuksessa, on tärkeää varmistaa, että ainesosat eivät sisällä epäpuhtauksia. Murskattu kivi tulee olla graniittia tai soraa, vain silloin erä on parempaa laatua.

Sitten kuivat ainesosat sekoitetaan yhteen erillisessä säiliössä. Tätä varten sementti ja hiekka ovat yhteydessä toisiinsa. Tätä varten käytetään tavallisesti kourua tai kylpyamme. Jos olet myös sellaisten joukossa, jotka ajattelevat konkreettisesta betonisekoittimesta, niin seuraavassa vaiheessa tuloksena oleva massa on kaadettava astiaan, jossa erä suoritetaan. Kuitenkin ennen tätä lisätään roskaa ja vettä.

Menetelmä

On tarpeen vaivautua vasta sen jälkeen, kun viimeinen komponentti on lisätty - murskattu kivi. Jotta hyvä vaivaava vesi olisi toivottavaa puhdistaa, se ei saisi sisältää suolaa. Työn päätyttyä betoniseos puhdistetaan, siinä ei saa olla seosta. Tätä varten kaadetaan vettä ja lisätään hiekkaa. Betoni on sekoitettava betonimyllyssä, kunnes saadaan homogeeninen massa.

johtopäätös

Nyt osaat tehdä konkreettisia konkreettisessa sekoittimessa, sekä millä osuuksilla pääainesosat lisätään. Voit käyttää eri mallien sekoittajia. Jotkut niistä ovat painovoimaisia. Tällöin rummunterät ovat vastuussa sekoittumisesta. Rummun kulmaa voidaan muuttaa.

Toinen betonisekoittimen tyyppi on pakko-operaattori. Mitä laitteita käytät, tärkein asia on sekoittaa komponentit oikeassa osuudessa.

veden absorption määrittämiseksi painon mukaan

On selvää, että maa- ja vesirakennustöissä käytettävien betonirakenteiden sekä esimerkiksi ydinvoimaloiden rakentaminen eroavat merkittävästi. Voimme puhua paljon materiaalin koostumuksesta, joten keskitymme pääasioihin, jotka liittyvät yksinomaan asuntojen rakentamiseen.

Valokuvassa - ratkaisu soraa

Betonin lujuus ja koostumus

Rakennusmateriaalin vahvuusmerkinnän, sis. betonista, tiilestä jne. ymmärretään suurimman kuormituksen suuruus, jonka tietty materiaali kestää menettämättä lujuusominaisuuksiaan. Hyvä esimerkki, voit ottaa tiilen, jonka vahvuus on 200.

Suosituin betonin M200 rakentamisessa

Tämä tarkoittaa, että sen neliösenttimetri kestää enintään 200 kg: n kuormitusta. Jos otetaan tiilen kokonaispinta-ala, joka on 300 cm2 ja kerrotaan merkillä, saadaan kokonaismassa, jonka yksi tiili voi kestää. Tämä arvo on meidän tapauksessamme 60 tonnia.

Tällaista betonia käytetään useimmiten maa- ja vesirakennustöissä luomaan grillata - pohjan pohjalle.

Lisäksi on kaava vesimäärän määrittämiseksi betonin massana, joka riippuu kuivan näytteen (mc) ja veden kyllästämisen (mv) grammoina. Se näyttää tältä: Wm =.

Tarkista valmiin materiaalin suorittaminen laboratoriossa

Komponenttien valinta betoniin

 1. Yksi ainesosista, joita ei mainita, mutta se on erittäin tärkeää betonin luomisessa, on vettä. Ihannetapauksessa sen pitäisi olla kristallinkirkas.

Veden tulee olla puhdas

Veden, joka on saatu sateen jälkeen, sekä öljyinen tai öljyinen (jota esimerkiksi varastoitiin öljy-tynnyreissä), ei suositella. Sopivin vaihtoehto kestävän betonin luomiselle on säännöllinen putkisto. Jos aiot valmistaa pesureita jne. asiat sopivat hyvin sateelle, joelle, järvelle ja muulle melko puhtaalle vedelle.

Vinkki: Vesirakenteesta tai kaivosta valmistettu betoni näyttää erinomaisia ​​tuloksia.

 1. Toinen betonin valmistuksessa käytetty materiaali on murskattu kivi. Yleisin vaihtoehto on murskattu kalkkikivi, jonka jakeet ovat välillä 20-35 mm. Sen hinta tällä alueella on houkutteleva.
 1. Jos tarvitset enemmän kestävää betonia, voit käyttää muita materiaaleja - esimerkiksi graniitti tai dolomiitti. On kuitenkin syytä huomata, että ensimmäisen säteilyn tausta on usein vakiintuneiden normien yläpuolella.
sementti

Betonin tärkein sitova elementti on sementti, jonka kemiallinen kaava on 3CaO * 2SiO2 * 3h3O. Useimmin käytetty tuotemerkki on 400. Haluat vain varoittaa, että useimmat tehtaat tuottavat juuri tällaisen brändin, mutta laatu voi pääsääntöisesti erota merkittävästi. Tämä vahvistaa rakentajien katkera kokemus.

Jos puhumme suosituksista, se on melko ihmisarvoista, on konkreettista sementtiä M 400, valmistettu Balakleya. Siinä on merkintä ShPC II / B-Sh-400. Amvrosiyivkassa tuotettu PC II / B-Ш-400 näyttää myös hyvin.

hiekka

Jos käännytte teoriaan, sinun on käytettävä vain urahiekkaa. Tosiasia on, että hiukkasista on epäsäännöllinen muoto (ne ovat karkeampia).

Tämän seurauksena materiaalin tartunta-alue lisääntyy, mikä puolestaan ​​parantaa lujuusominaisuuksia. Mutta joelle tai merelle on tunnusomaista hiukan jyvien sujuvampi muoto, joka vaikuttaa haitallisesti tartuntaan.

Uudessa uralla on kuitenkin hiekka ja merkittävä haitta - on usein savi. Tämä tapahtuu pesun vuoksi, jota usein käytetään sen tuottamiseen.

Se pestään maasta ja syötetään pinnalle erityisen putken läpi. Ja hyvin usein lopulta, yhdessä sen kanssa tulee savea. Muuten, joen hiekka voi usein löytää tällaisia ​​epäpuhtauksia, joten se ei ylitä uran yksi.

Vihje: Kun otetaan huomioon louhoksessa hiekoitetun hiekan edullisempi hinta, sitä voidaan käyttää myös saviepäpuhtauksien kanssa (vuodevaatteet tai betoni, jota ei tarvita kovaan lujuuteen).

Jos siinä ei ole saviä, mutta pieniä kiviä on, sitä voidaan jo käyttää betoniin. Se ei kuitenkaan sovellu muuraukseen, hiekka ensin seuloa seulan läpi.

Hieman höyryävää betonia

Melko usein kuulet ihmisiltä tai lukee jonnekin, että betonituotteilla, jotka on tehty höyryttämismenetelmällä, on suurempi lujuusominaisuudet. Eräs esimerkki tällaisesta tuotteesta voidaan kutsua hiomalaatikoksi.

Tällaisten materiaalien tuottamiseen osallistuvat yritykset väittävät, että niillä on suurempi lujuus, minkä seurauksena niiden arvo on tavallista korkeampi. Mutta todellisuus on hieman erilainen.

Tosiasia on, että höyrytysmenetelmä ei millään tavoin vaikuta betonin lujuuteen (parhaimmillaan se voi lisätä niitä puoleen prosentilla). Tällaisten materiaalien ainoa etu on se, että betoni tarttuu paljon nopeammin.

Monet kysyvät välittömästi loogisen kysymyksen - miksi overpay? Höyrytetty betoni auttaa purkamaan nopeasti ja ei vaadi suurempaa varastoa, jossa betoni kypsyy.

Samanaikaisesti asetusnopeus kaksinkertaistuu. Jos 100% tavallisen betonin lujuudesta kertyy noin kuukaudessa, niin höyrytettyyn kestää vain noin kaksi viikkoa.

Miten betonihöyrytys on?

Höyryn aiheen lopussa haluan todeta, että tällainen betoni ei käytännössä poikkea tavanomaisesta, jos se kypsyy normaaleissa olosuhteissa, kun:

 • ei kuivumista;
 • ei jäätyä;
 • vaadittu lämpötila saavutettiin (+5 - +25 0 °).

Betonin tekniset tiedot

 1. On hyvin tärkeää muistaa suuri betonipaino, joten muotti on tehtävä niin, että se voi kestää tämän painon.
 2. Määrään vaikuttava tärkein tekijä on täyteaine. Tämän seurauksena tämän materiaalin tiheys voi vaihdella 500 - 2500 kg / m3. Keskimääräinen paino on 1 m3 2,2 tonnia.

Rakennuksen aikana kattorakenteet laskemaan betonin paine on melko yksinkertainen. Betonikerroksen paksuus ja tiheys on tarpeen moninkertaistaa toisistaan. Esimerkiksi neliömetri 25 cm paksuisesta betonikaton ja tiheys 2,2 t / m3 painaa 550 kg.

Tästä voimme päätellä, että materiaali on melko raskas. Siksi muottien valmistuksessa ei ole syytä säästää, koska sen tuhoaminen voi johtaa entistä suurempaan kustannukseen.

suosituksia

Esimerkiksi maa- ja vesirakennustekniikoita varten talon rakentamista varten voit käyttää seuraavaa:

 • on parempi käyttää kahta betonimerkkiä. Grillausta varten käytä M100 ja muita betonituotteita - M200;
 • itse seos ei saisi olla liian paksu. Tällainen materiaali kuin murskattu kivi on parasta käyttää maksimiin. Sementin ja täyteaineiden on oltava korkealaatuisia;
 • betonin on kypsytettävä ja vastaavasti lujuusominaisuudet normaaleissa olosuhteissa;
 • höyrytys on kaikkien liiketoimintaa, mutta ei tarvitse monimutkaistaa asioita;
 • Betonipainon oikea laskeminen, joka painostaa muottiin, auttaa välttämään sen hävittämistä.

johtopäätös

Nykyiset betonimerkit mahdollistavat kaikki rakennustyöt. Rakenteiden laskemisen ja korjaamisen kannalta on kuitenkin vielä kiinnitettävä huomiota materiaalin koostumukseen. Vain tässä tapauksessa voit järjestää työn asianmukaisesti.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.