Onko mahdollista upottaa vettä veteen ja millä tavoin se tehdään?

Yksityisissä asuntorakentamisessa kukaan ei kaada betonia muottiin, jos kaivossa tai kaivossa on vettä. Pohjaveden taso on yksi konkreettisen työn tärkeimmistä indikaattoreista. Mutta teollisessa rakentamisessa vedenalainen betonitointi on tavanomainen rakentaminen. Loppujen lopuksi on välttämätöntä rakentaa laiturit, aallonmurtajia ja muita hydraulisia rakenteita.

Tällä hetkellä rakennuttajat käyttävät kahta tekniikkaa betonin kaatamiseksi veden alla:

 1. Paalujen avulla.
 2. Caisson-vaihtoehto.

Molempia menetelmiä käsitellään yksityiskohtaisesti myöhemmin.

Paalutusmenetelmä

Tätä varten käytetään tavallisesti erityisiä paaluja, jotka ajetaan säiliön pohjaan. Samaan aikaan paalut ovat itse asiassa betonipäällysteisiä pylväitä, jotka on liitetty toisiinsa ura-kiinnityslukolla. Tällaisia ​​lukkoja käytetään uritettujen lattialautojen, laminaattien ja muiden rakennusmateriaalien käyttämiseen. Siksi paalut kutsutaan uritetuksi.

Lukko ei aiheuta kireyttä, joten vesi pääsee vapaasti läpiviennin läpi. Mutta tämä ei häiritse betonitointia veden alla. Koska tässä rakennusprosessissa käytetään erityistä betonityyppiä, sen lisäksi on puolipitkä valmis.

Miten valmistella konkreettista ratkaisua

Tätä varten valmistele kahdenlaisia ​​ratkaisuvaihtoehtoja: tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä. Toisistaan ​​eroavaisuudet eroavat toisistaan. Tyydyttymätön betoni on valmistettu 6 tilavuudesta murskattua kiveä ja 1 tilavuus sementtiä. Kyllästetty koostuu 7 tilavuudesta raunioista ja 2 tilavuudesta Portland-sementistä.

Tärkeintä on, että molemmat lajit on pidettävä ilmassa, jotta niistä tulee vähän kiinteitä. Vain näin voidaan seos pestä pois, mikä johtaa suuren materiaalin kulutukseen.

Ensimmäinen liuos on pidettävä ilmassa 5 tuntia, toinen 3 tuntia. Huomaa, että betoni ei saa sijaita auringossa, joten se asetetaan katon alla ja peitetään aluksella. Muuten tuuli myös vähentää sen laatuominaisuuksia.

Täytä säännöt

Miksi valmistaa kaksi erilaista? Heillä on erilaisia ​​vahvuuksia. Tyydyttynyt betoni on tiheämpi ja kestävä, joten se asetetaan lähelle muottirakennetta. Mutta tyydyttymättömästä tyypistä ydin on täynnä.

Tässä kokouksessa on yksi hieno kohta. On selvää, että kerralla koko betonirakenne ei toimi. Betonin kaataminen veteen on vaiheittainen prosessi. Siksi on ehdottomasti valvottava tiukasti kahta rakennusmenetelmää: betoniliuoksen vaivaaminen ja kaataminen muottiin.

On välttämätöntä varmistaa, että ensimmäiseen kaadettava liuos on vielä osittain nestemäisessä tilassa eli se ei ole vielä täysin kiinteytynyt. Koska sen päälle kaadettava seos olisi suljettava hyvin sen kanssa.

Jos alempi kerros on jo kallistunut, niin ylempi kerros putoaa siihen, kuten kiinteällä pohjalla. Rakenteen lujuus murtuu. Kaikki värähtely aiheuttaa jännitystä telakointikerroksen yli. Minimi on halkeama, joka kasvaa koko ajan. Rakenteen korkein - hetkellinen murtuma.

Valmistelutyöt

On mahdotonta vain betonoida vedessä tekemättä valmistelutöitä. Mitä tässä vaiheessa liittyy?

Ensinnäkin on tutkittava säiliön pohja, jossa betonitointi suoritetaan. Sen pitäisi olla kestävä ja ilman kiven sulkeutumista. Jos alareunassa on kiviä, paalujen ympäröimä alue on täynnä raunioita, jotta kivet katoavat sen kerroksessa.

Toiseksi, betoniliuoksen vuoto voi olla jopa raakakerroksen läpi. Siksi pohja peitetään paksuisella liinalla. Tämä voi olla kankaalle tai telineelle. Huomaa, että kangas on asetettu siten, että se voi myös sulkea osan muottipesästä. Eli jonkinlainen kouru olisi muodostettava.

Tätä tekniikkaa käytetään paikoissa, joissa ei ole suuria nykyisiä ja voimakkaita aaltoja.

Caisson-menetelmä

Tätä veteen tarkoitettua betonointivaihtoehtoa käytetään niissä tapauksissa, jos lampeessa on voimakas alivirta ja aina aaltoja. Siksi pääpaino on muottien rakentamisessa. Se on yleensä valmistettu metallista.

Tässä on kaksi vaihtoehtoa, jotka eroavat toisistaan ​​muodoltaan. Jos pieni alue on betonoitu, on mahdollista asentaa valmiin rakenteen laskemalla se pohjaan nosturin avulla. Jos suuren alueen konkreettista työtä on tarpeen suorittaa, koukun kokoonpano suoritetaan.

Muottien asennus

Tätä varten pohjaan kaivaa kaivo tai kaivo, joka on täynnä betonilasilla varustettuja säkkejä. Tämä on uuden suunnittelun pohja. Kulin ratkaisu kiteytyy ja muuttuu monoliittiseksi.

Tämän jälkeen metallipinoja asennetaan koko kehälle, joka on sisäpuolelta peitetty joko 50 mm: n paksuisista puusta tai 8-10 mm: n paksuisista metallilevyistä. Huomaa, että paalut asennetaan hieman ulkopuolelle. Tämä tehdään yhdellä ainoalla tarkoituksella - luodakseen kuoppien tai kaivosten rinteet.

Samanaikaisesti niiden väliset paalut kiristetään erikoisilla metallivarrilla, mikä luo koko rakenteen jäykkyyttä. Ja paalujen rikkomisen välttämiseksi ne kiinnitetään säiliön pohjaan kaapeleiden ja ankkureiden avulla. Älä yleensä kokoa tällaista rakennetta omiin käsiisi. Se vaatii erikoislaitteita henkilöstön kanssa ja paljon aikaa.

Miten kaadetaan betoniliuosta

Koska tätä vaihtoehtoa käytetään syvän veden rakentamiseen, vedenalainen betonitointi suoritetaan erikoisputkilla. Venttiilit on asennettu niiden kahteen päähän. Yläosa avautuu, kun liuos syötetään kiinnittimeen. Sitten se sulkeutuu ja alempi venttiili avautuu, jonka läpi betoni syötetään kohteeseen.

Samaan aikaan putken sisällä syntyy tietty paine, jonka vaikutuksesta seos puristetaan ulos, täyttämällä tarvittava alue. Tällä tavalla voit tehdä työtä 30 metrin syvyydessä.

Kuten näette, betonitoiminen vedessä on mahdollista. Mutta se koskee teollista rakentamista. Alussa oli jo mainittu, että harvoin mikään yksityinen kehittäjä haluaisi tehdä konkreettista työtä vedessä omilla käsillään. Vaikka tällaisia ​​tekniikoita on olemassa.

Vesirakentaminen yksityiseen asuntorakentamiseen

On olemassa useita vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää yksityisissä asunnoissa.

Laukku

Helpoin vaihtoehto on käyttää laukkuja, joissa on konkreettinen liuos kotelon variantin tyypistä. Tee kylläinen liuos, täytä ne pusseilla ja laske ne valmiiksi kaivoksi tai kaivoon. Täytä pohjaveden yläpuolella.

Mutta sitten herää kysymys, konkretisoituu veteen? Älä edes epäröi, varmasti kovettua. Jokainen, joka on jo havainnut konkreettista työtä, tietää, että jokin betonirakenne on kasteltava vedellä, jotta se antaa tarvittavan voimaa. Kosteuden puute heikentää laatuominaisuuksia.

Tässä tilassa pussit, joissa on liuos, on oltava vähintään kuukausi. Sen jälkeen asennetaan muotti, ja esimerkiksi säätiö kaadetaan klassisen tekniikan avulla.

Kapillaari-tekniikka

Tämä on vaikeampi vaihtoehto, sitä kutsutaan nousevaksi ratkaisuksi. Tämän tekniikan kaiken ydin on se, että sementin ja hiekan (sementin vesipitoinen liuos, jossa on pehmittimiä ja joita käytetään usein) käytetyn nestemäisen betoniliuoksen, syötetään aiemmin valmistettuun alustaan. Se tehdään näin.

Ensin kaivetaan kaivanto tai kaivo, johon halkaisijaltaan 40-100 mm metalliputket asennetaan tasaisesti alueen yli. Toiseksi, ryöstö täyttyy pohjaveden yläpuolella. Huomaa, että tässä tapauksessa käytetään eri materiaalin fraktioita. Ne voidaan sekoittaa yksinkertaisesti.

Nyt sementtilaasti kaadetaan putkien läpi, jotka täyttävät murskattujen kivikerrosten elementtien välisen tilan. Putken nousun asteittaisella täyttämisellä niin, että ratkaisu täytti tasaisesti koko tulevan säätiön tilan.

Koko rakennustoiminnan monimutkaisuus johtuu siitä, että sen toteuttamiseen on tarpeen käyttää nosturia. Mutta tämä ei ole kaikkein vaikein. On tärkeää ohjata liuoksen virtausta. Ja koska putket kohoavat korkeammiksi, sinun on rakennettava jalusta tai muu rakenne, joka nousisi rakennustyömaan yläpuolelle. No, jos tämä malli liikkuu. Tämä helpottaa siirtymistä.

Miten kaadetaan betonia veteen oikealla tavalla

Tämäntyyppistä betonitoimintaa käytetään vesirakennuksissa ja paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa. Korkea taso - yhteinen rakennusongelma. Jotkut alueet ovat jatkuvasti vedessä.

Ne myyvät usein maa-aluetta rakentamattomien tonttien hintaan ja, kuten lupasi, pohjaveden tasoa ei saa koskaan häiritä.

Kaikki puutteet löytyvät työn prosessista. Vedestä on paljon tapoja viedä paikalta ja kaataa betonia suoraan veteen. Miten täytetään ja onko tällainen ammatti tulevaisuudessa vaaraksi säätiölle?

Onko mahdollista tehdä tämä

Betoni voidaan kaataa veteen, mutta tällä tyyppisellä valulla on omat ominaisuutensa. Konkreettinen työ on rakentamisen ratkaiseva vaihe. Teokset alkavat säätiön rakentamisella. Epäonnistuminen yksinkertaisimpien betonipoistoa koskevien sääntöjen suhteen johtaa halkeamien muodostumiseen. Heikko kantokyky johtaa rakenteeseen lyhyeen käyttöikään.

Vedenalainen betonitointi on yksi teollisuuden maa- ja vesirakennustöistä. Yksityisyrittäjät harvoin harjoittelevat laastin muottiin, kun on vettä kuopassa. Sinun täytyy säätää ulosvirtaus sivustostasi rinteen suuntaan ja taistelemaan sivuston viemäröinnistä.

Nykyaikaisten eristys- ja korjausmateriaalien avulla on helppo saada konkreettinen sekoitus vedenpitävään betoniin kenttäolosuhteissa. Liuos voidaan jopa toimittaa veden alla vakiintuneiden vedenalaisen betonitoimintatapojen avulla. Tuloksena on luotettava vedenkestävä betoni.

Veden vaikutus pohjaan

Vesi vaikuttaa kielteisesti säätiöön. Fysikaalisten ominaisuuksiensa mukaan veden jäätymisen aikana tilavuus kasvaa. Kun ilman lämpötila laskee alle nollan, halkeamat ja reiät, joissa vesi on tunkeutunut, laajenevat ja suurentuvat. Ajan myötä säätiö heikkenee ja putoaa.

Monet huolet aiheuttavat pohjavesiä ylemmissä kerroksissa, mukaan lukien sade ja sade. Veden epäpuhtauksilla on kemiallisia yhdisteitä, joilla on aggressiivisia teknisiä päästöjä ilmakehään. Jäteöljy, autopakokaasut sijoitetaan betonipinnalle. Haitallisten aineiden vaikutuksen alaisena esiintyy eroosiota. Rakenne menettää voimaa, alkaa murentua, hiutaleita ja murentua.

Vesi kykenee huuhtelemaan kaiken, mitä ei ole löydetty. Jopa puhtaan veden, ilman epäpuhtauksia, veden jatkuvasti ja vähitellen huuhtoutuu kellarin partikkelit, huokoset, ontelot ja muut virheet.

Pohjaveden aiheuttamat tehtävät ratkaistaan ​​eri tavalla. Kaivon seinämien suodatus, maanalaisten ja hydraulisten rakenteiden vedenpitävyys, muut ei-toivotun veden virtauksen aiheet.

Todistetut täyttömenetelmät

Teknologialla ei ole tyhjennystyötä. Vedenalainen betonitus soveltuu sillatukien rakentamiseen, voimansiirtojohdotukien perustuksiin, hydraulirakenteiden korjaustöihin.

Käytä erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 • Pystysuuntaisesti liikkuva putki (VPT). Kaivo on suojattu juoksevalta vedeltä, ja siellä tehdään töitä;
 • Vtaptyvanie (tamping) betoniseoksesta. Ensinnäkin tee betoninen alue, siitä tärinän avulla kaada ratkaisu;
 • Nouseva ratkaisu (BP). Putkessa paine-injektoitu liuos, joka nousee. Ratkaisu vie vettä ja tekee monoliittia;
 • Betonin asettaminen pusseihin. Laukut ohennetusta kankaasta kastetaan veteen. Soveltuu lisäaineeksi, kun on tarpeen tiivistää rako;
 • Kubelin käyttö. Betoni avattuihin laatikoihin upotetaan veteen, ja se betonoidaan veden alla millä tahansa syvyydellä epätasaisuuksilla, kaivoilla ja korkeuksilla.

Maa-talon yksityisessä rakentamisessa on tarpeen kaataa liuos veteen pohjaveden läheisyydestä johtuen. Paalumenetelmä ja kavennusmenetelmä ovat kaksi todistettua järjestelmää.

Paalutusmenetelmä

Pile kulkee kaikkiin heikkoihin maaperään tai jäädytyksen syvyyteen. Tukijalusta on asennettu luotettavampiin paikkoihin, jotka jäätyvät alle. Yksityisten talojen osalta tällainen päätös on järkevästi perusteltu. Järjestelyn kustannukset ovat paljon pienemmät kuin monoliittisen nauhan perustus. Vähemmän kaivamiseen, kaatamiseen ja vahvistamiseen.

Nostaja auttaa luomaan luotettavan rakenteen matalalla syvyydellä. Pilejä vasarat, veden pintaan rakennetaan työtaso. Putki upotetaan veteen täytetyn tilan pohjaan. Betoni syötetään putkeen betonipumpulla. Trukki nostaa putkea, betoni puretaan pohjaan. Täyttö tapahtuu kerroksittain, kunnes koko rakenne on betonoitu.

Säätiön kestävyys lasketaan ottaen huomioon maaperän korroosioprosessit. Ulkopuolella ruuvipallot pinnoitetaan monikerroksisella korroosiota epoksipohjaisella pinnoitteella, mikään ei vaurioidu ruuvauksen aikana. Metallia, josta paalut on tehty, ei romahda edes aggressiivisimmassa maaperässä.

Se on tärkeää! Käytön aikana on ehdottomasti varmistettava, että kullakin alemman kerroksen betonilla on puoli-nesteinen sakeus. Menetelmä soveltuu paikoissa, joissa on hiljainen, heikko virtaus.

Caisson-menetelmä

Jos betoni on kova maaperä korkeintaan viisikymmentä metriä syvyyteen, kun vesitasoa on vaikea vähentää, käytä kattilamenetelmää kaatamalla. Tehokkaat aallot ja voimakkaat alivirrat edellyttävät luotettavien muottien muodostamista kavion muodossa.

Hitsattu teräsrakenne kelluvilla nostureilla laskeutuu säiliön pohjaan.

 • Pohjassa he kaivaavat kaivannon;
 • Betonilaukut upotetaan kaivoon. Se osoittautui rakennustyön perustaksi;
 • Tulevaisuuden talon ympärillä kallistuvat teräspilvet lyödään, jotta rinteillä on mahdollisuus;
 • Pilat on kiinnitetty alareunaan kaapeleilla ja ankkureilla;
 • Sisällä on puinen tai teräsvuoraus;
 • Ulkopuolella paalut kiinnitetään terästangoilla, erikoiskulmilla.

Syvävesipinnoitus varmistetaan korkealla paineella. Liuos pumpataan putkeen venttiileillä päissä. Kun betonia syötetään, yläventtiili avautuu. Pohja toimii kun seos pääsee betonipisteeseen.

Vedenvaihto

Tontit puutarhurit saavat joskus parhaita paikkoja. Kuinka suojata sivustosi tulvilta? Pohjavesi on tarpeeksi lähellä, talvella sokean alueen alla, joskus turvotus tapahtuu. Yksi tapa siirtää vettä talosta ja tontti on tyhjentää.

Korkeimmasta paikasta kaivaa ja syvennä kaivantoa. Vesi, erityisesti sulanut keväällä, kertyy ja menee kerrostumiseen metsään.

Levitä tiivis polyeteeni tiivis substraatti niin, että vesi putoaa viemäriin.

 • Aseta geotekstiilifraktio ja vuotaa 20-40 mm: n rauniot;
 • Aseta tyhjennysputki kaivantoon;
 • Kierrä putki ja täytä se rauniolla.

Jotta tyhjennys hyvin, tarvitset aallotettu putki. Siinä reikä leikataan, ja yhteys jätevesijärjestelmään muuttuu. On tarpeen tehdä pieniä rinteitä. Tarkastuskaivoja asennetaan putken syvyyteen, plus 5 cm.

Luukun suojuksen on oltava samassa nurmikolla. Järjestelmää pidetään talon ympärillä, yhdistettynä yhteen paikkaan ja näytetty talon ulkopuolella sijaitsevan kuivatuskaivon päälle.

Muita vinkkejä

Jos säätiö on rakenteen perusta, perusta on perusta. On tärkeää noudattaa jatkuvaa konkreettista sijoittamista.

Mitä enemmän vettä, sitä useammin maaperä turpoaa.

 • Laske tilattavan seoksen tilavuus oikein ottaen huomioon mahdolliset prosessin häviöt;
 • Monoliitin muodostamiseksi perustus kaadetaan kerrallaan, kunnes betoni kovettuu;
 • Jos suunnitellaan suuria määriä betonitoimintoa, tilaa betonia sekoittajissa suoraan tehtaalta;
 • Betonin merkin on vastattava rakentamisen olosuhteita, joilla on pieni turvallisuusmarginaali. Edellä olevasta betonista on värähtelevä suurtaajuuslaite.

Jotta seos ei päällystyisi, roskat ja hiekka eivät laskeutuneet, eikä sementtimateriaali kurotta ylöspäin, noudata yksinkertaisia ​​suosituksia ja luottaa luotettaviin betonointimenetelmiin.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Fysikaaliset ominaisuudet betonista ja vedestä

Vesi, joka vuorovaikuttaa betonin kanssa, voi vaikuttaa sen teknisiin ominaisuuksiin, jotka johtuvat materiaalin rakenteellisista muutoksista. Samanaikaisesti tällaiset betoniseosominaisuudet muuttuvat vedenpitävyyksien ja hajoamisen suhteen veden imeytymiseen, kosteuden kyllästymiseen ja betonin pehmennykseen, johtokykyyn ja kosteuden vapautumisnopeuteen, samoin kuin konkreettisen koostumuksen kosteuteen ja kuivatukseen välittömästi liittyviin muodonmuutosindikaattoreihin.

Betoniyhdistelmä imee vettä kapillaarisen rakenteensa vuoksi. Betoni huokoisena materiaalina, kosketuksessa veden kanssa, imee sen ulkoisesta ympäristöstä. Kosteuden imeytyminen tapahtuu, jos kosteuden määrä ulkoisessa ympäristössä ylittää itse betonin kosteuden. Siten materiaali kertyy veteen, ajan myötä materiaalin sisäisen kosteuden määrä on yhtä suuri kuin ympäristön kosteus, niin saavutetaan niin sanotun sorptiokosteuden tila. Verrattuna tavalliseen betoniin tiheämpien täyteaineiden kanssa ne päätyvät siihen, että sen sorptiokosteus on paljon pienempi, joten sitä ei yleensä oteta huomioon. Rakenteen tiivistämiseksi kevytbetoniin, eri tyyppiset huokoiset täyteaineet tällaisessa komposiittiseoksessa sorptiokosteus voi olla 4-8% ja solutasonsulun indikaattori joskus ylittää 20%.

Jos saostuminen tai veden sisäänpääsy on jollakin muulla tavalla, kosteus imeytyy betonin huokosten kautta. Tätä betonin kyllästysmenetelmää kosteudelle kutsutaan kapillaarimuodoksi. Se edustaa pienimpien vesipartikkeleiden liikkuvuutta materiaalin kapillaareissa, mikä on mahdollista diffuusion avulla. On mahdotonta päästä eroon tästä ominaisuudesta jopa tiukimpien betonityyppien tuottamisessa, betonilämpötila- ja kosteusindikaattoreilla, jopa vahvin sementtikivi ja betoni ovat levinneet. Raskaiden betonityyppien osalta suurin sallittu veden kyllästys on 4-8 prosenttia kokonaispainosta, sama indikaattori kevyelle betonille on suoraan verrannollinen koostumukseltaan huokoisten täyteaineiden osuuteen.

Betonimassan liiallinen kostutus voi johtaa rakenteiden voimakkaaseen pudotukseen. Mahdollisen vaikutuksen kvantifioimiseksi sen on määritettävä tällainen indikaattori pehmennyskerroin. Sementtipohjan raskaalle betonille se saavuttaa 0,85 - 0,9, ja betoniseoksille kipsin pohjalle se on 0,35 - 0,45. Vesiromu ja mahdollinen materiaalin kuivuus saattavat aiheuttaa erilaisia ​​muodonmuutoksia. Useimmissa tapauksissa ne ovat käännettäviä, mutta ei pidä unohtaa, että liian usein vaikutus betonin rakenteeseen aiheuttaa hajoamisen komponenttien rakenteellisissa sidoksissa, mikä haittaa rakenteiden lujuutta.

Tällä hetkellä betoni ei läpäise työstettävää hydrostaattista painetta. Toimitamme sellaisia ​​betonityyppejä, joille vesi ei pääse vuotamaan, kun se toimii tietyllä hyväksytyn menetelmän mukaisella paineella ja kosteudella.

Tuotantoprosessissa betoni lisää seoksen tiheyttä ja lisää betonielementtien paksuutta, ryhtyy toimenpiteisiin materiaalin pakkaamisen maksimoimiseksi.

Teknologia kaatamalla betonia veteen vaiheissa

Betonin johtaminen veteen on yksi niistä menetelmistä, joita käytetään rakentamisessa maan päällä korkealla pohjavedellä. Pohjan alapuolella oleva kaivo on usein täynnä vettä.

Tietenkään ei ole täydellisiä alueita. Pohjimmiltaan maaperä koostuu savesta ja hiekasta, jotka pitävät vettä rakenteessa. Talvella se jäätyy, mikä johtaa maaperän kallistumiseen. Tämän ilmiön ilmentymiseen vaikuttavat koostumus ja huokoisuus sekä pohjaveden taso.

Pohjaveden ja pohjaveden vaikutus pohjaan

Kaikki maan alla olevat vedet ovat maan alla. Ne kaikki vaikuttavat negatiivisesti maaperän pääominaisuuksiin, jotka määräytyvät tiivistymisasteen ja kosteuden kyllästymisen perusteella. Siksi säätiön suunnittelussa ja rakentamisessa otetaan huomioon maaperän muutokset sekä rakentamisen että ajan kuluessa.

Pohjaveden pitoisuuksien ja maaperän aggressiivisuuden kausivaihteluista valitaan säätiön rakentamismenetelmät.

Pinnan alla oleva neste sidotaan höyryn ja jään muodossa. Se on hygroskooppinen ja kalvo. Vedemolekyylien vetovoima maaperän hiukkasiin riippuu etäisyydestä molekyylistä maaperän hiukkasiin ja laskee, ja 0,6 μm: ssa ne eivät enää toimi vuorovaikutuksessa. Ensimmäiset kerrokset ovat tiukasti kiinni vedyn vedon voimasta maahan ja muodostavat hygroskooppisen kosteuden. Veden lisäys tuottaa kalvovettä ja muodostuu vapaata vettä.

Pohjavesi liittyy gravitaatiovoimiin, ja niiden liike riippuu painovoiman vaikutuksista. Maassa on kapillaareja, ja niiden vesi alkaa nousta korkeammalle kuin painovoiman taso. Jännitysvoimat pitävät sitä. Nostokorkeus riippuu halkaisijasta, se voi saavuttaa useita metrejä. Mitä pienempi, sitä korkeampi vesi nousee.

Säätiön valinta maaperästä riippuen

Maaperä ja säätiö ovat toisiinsa yhteydessä. Pinnan alla olevat nesteet voivat liuottaa suoloja ja kaasuja, jolloin ne saavat aggressiivisen kyvyn ja voivat tuhota talon betonikerrokset. Hävityksen määrä riippuu veden nopeudesta. Siksi käytä erityistä sementtiä.

Jos vesi nousee korkeammaksi kuin vesipaineen pohjan pohja, tämä johtaa pohjan tai leikkauksen tuhoamiseen.

Käytä pohjaan:

 • Matala perustus eri rakenteille:
 • Pile open;
 • Pile - grillage.

On suositeltavaa perustaa pohja korkealle pohjavedelle syvemmälle, jäädytyssyvyyssääntöjen edellyttämällä tavalla. Tämän ehdon täyttäminen tekee taloudellisesti kannattamattomaksi rakentaa kaistaleen, mutta se on mahdollista. Jos maaperä on koostumukseltaan monimutkainen ja siinä on kelluvia ominaisuuksia, monoliitti - vahvistettu betonipohja asetetaan. Maaperästä riippuen, kapenevaa matalaa pohjaa voidaan yksinkertaistaa.

Vähimmäisoletukset matalan perustuksen rakentamisessa:

 1. Esivalmistetut rakenteet pinotaan toisiinsa liittymättä (puolikiinteää savea ja silkkistä ja hienoa hiekkaa keskimääräisellä veden kyllästymisellä);
 2. Keräysrakenteet, jotka ovat kiinteästi toisiinsa yhteydessä. Samanaikaisesti betonin kaataminen veteen sallii betonien betonisoitumisen (savi- ja hiekalla, joka on kyllästetty vedellä).
 3. Monoliittinen betoni ja monoliittinen tyyny (pehmeät muoviastiat);
 4. Monoliittinen pohja on kiinteästi yhdistetty, vahvistettu vahvikkeella tai vahvistetuilla betonivöillä (vettä sisältävillä hienoilla ja silkkisillä hiekkoilla).

Alueilla, joilla on korkea kapillaarinen nousu ja joilla on mahdollisuus tulvien vuotamiseen hurrikaanien tuulessa tai sulavan lumen aikana kauden aikana, on suositeltavaa sijoittaa pino tai paalu, jossa on grilliäkymä pohjaan talon alle. Ei ole toivottavaa ennakoida altaan rakentamista korkealla pohjaveden tasolla talon rakentamisen aikana.

Betonityyppinen kuoppaan

Talon alapinnan on oltava sellainen, ettei sen vahvat ominaisuudet vaikuta pohjaveteen, joka voi yllättäen nousta tai laskea. Ja koska vesi voi joutua kosketuksiin, betonilla on oltava suuri lujuus. Sen koostumukseen on sisällyttävä lisäaine vedenpitävyyteen. Oikean veden ja sementin suhteen valitseminen vähentää huokoisuutta.

On myös tärkeää suorittaa korkealaatuista vedenpitävyyttä betonin valmistuksessa. Vesi kemikaaleilla ja siihen liuotetuilla suoloilla aiheuttaa korroosiota ja myös vapaasti provokoi delaminoitumista. Sementti liuottaa niin sanotun "sementtibakillin" valkoisen plakan muodossa, joka muistuttaa vaaleaa pakkasaa.

Suojaustekijät

Kaikki rakenteelliset elementit on suojattava luotettavasti.

 • primääri (betoniseoksen valinta);
 • toissijainen (vedenpitävä);
 • vedenpoisto (veden talteenotto).

Ensisijainen. Komponenttien eroavaisuudet valitaan seokseen tiettyjen ominaisuuksien saamiseksi betonille. Koostumus tuo esiin kemiallisia lisäaineita. Tätä menetelmää käytetään silloin, kun on mahdotonta tarjota suojaa muilla menetelmillä. Pohjimmiltaan, kun on aggressiivista maaperää ja kaivettu haudattu pohja. Suojaus tuottaa betonin merkin vedenkestävyydelle.

Toissijainen. Tämä vedeneristys vahvistettu pohja. Se luo suojaavan kerroksen. Suojaus suoritetaan valsseilla, mastisilla, polymeerilevyillä, hydrofobisilla jauheilla. Vedeneristys voidaan levittää päällystämällä, liimaamalla, kyllästämällä ja injektointimenetelmällä.

Vaikea prosessi, mutta todellinen

On tärkeää muistaa, että suojaus riippuu:

 • maaperän aggressiivisuuden lisääminen;
 • eristävän materiaalin käyttöikää huolimatta talon pohjasta tulevan veden lisäämisestä;
 • suurempi kapillaarihissi.

Jos maaperä ei ole aggressiivinen, se riittää suojaamaan pohjan sivua ja yläosaa betonin tai hiekkalaatan läsnäollessa.

Valmistelutyö vedeneristämiseen

Ennen vedenpitävyyden aloittamista on välttämätöntä tehdä seuraava työ:

 • valmistaa pinta;
 • pohjavesien veden alentaminen rakennustyömailla (viemäröinti, viemäröinti).

Ennen pohjustusta pinta on puhdistettava, se on sinetöitävä vikoilta, tasoitettava, rappauduttava, kuivunut ja otgruntvana.

jäteveden

Jo rakennuksen alusta alkaen kaivo on täytetty vedellä. Se häiritsee rakentamista. Ja mikä tahansa rakenne voi altistua veteen. Veden hävittämiseen liittyvä asennus tehtiin tarpeesta siirtää vettä talosta. Tätä varten rakenteiden monimutkaisuus luodaan avoimen ja suljetun vedenpoiston muodossa tai suoraan pumppaamaan. Nämä järjestelmät voidaan asettaa erikseen ja yhdessä toistensa kanssa. Vesiliukumäellä on merkittävä rooli pohjan rakentamisessa.

Käytä mäntä-, keskipako-, kalvo- ja erikoiskuoppa-pumppujen pumppaamiseen. Vesi poistetaan keräysletkun avulla esivalmistettuun kuoppaan.

Voit myös rakentaa tilapäisiä vedenvetoja tai tyhjennyskanavia. He käyttävät vedenpoistoa ja betonilaatikkoa veden tyhjentämiseen. Lisäsuojaa varten kaivoja ja kaatopaikkoja syntyy vuoristoalueilla.

7 metrin syvyyden pienentämiseksi käytetään neulasuodatinlaitteita. Ne koostuvat keräilykerrasta ja siihen kiinnitetystä pummasta. Maapallon sisään upotetaan useita ejektorinsuodattimia ja pumpun avulla osa, jolla on korkea pohjavesi, tyhjennetään.

Avoin viiva

Pohjaveden vähentämiseksi voit käyttää vanhaa yksinkertaista menetelmää. Rakennuksen lopussa useissa paikoissa kaivaa syvä kaivanto. Vähitellen se alkaa täyttyä vedellä, jota voidaan pumpata ulos ja odottaa jonkin aikaa.

Jos jonkin ajan kuluttua alus pohjan alapuolella on taas täynnä vettä, sinun on tehtävä avoin salaojitus. Kaivukoneet kaivaavat koko ympärysmitta ja menevät alhaiseen vettä kaivoon. Viemäröintivälien asentaminen veden poistoon, se siirretään entisestään.

Avoin menetelmä on paras vedenpoistomenetelmä edellyttäen, että sen sijainti on korkeampi kuin viemärin yleinen taso.

Viemäröintijärjestelmä

Viemäröinti on hyvä menetelmä veden poistamiseksi. Yli puolen metrin etäisyydellä kellarista putkessa asetetaan putki kaivettuihin oksiin,

Pohja on esiasennettu vedenkestävällä materiaalilla - geofabriksi. Vastaus kysymykseen siitä, kulkeeko geotekstiilien vettä, on omissa ominaisuuksissaan. Itse putki on myös peitetty samalla materiaalilla. Riittävän leveydellä voit yksinkertaisesti upottaa putken. Sitten kaikki nukkuvat maahan. Putkessa olevien reikien läpi tuleva vesi purkautuu kaivoihin.

10 myyttiä, kun käytät betonia

17. tammikuuta

Tuhotamme myyttejä ammattimaisilla konkreettisilla työntekijöillä

Myytit ja harhaluulot ovat yleisiä konkreettisessa liiketoiminnassa. Myytti kerran, myytti alkaa elää omaa elämäänsä, uskoa ja toistaa. Tässä artikkelissa esitämme kaikkein suosituimpia väärinkäsityksiä, jotka ohjaavat betonirakentamisen maailmaa.

Myytti numero 1:
Veteen lisääminen betoniseokseen johtaa sademäärän kasvuun.
Itse asiassa:
On myös yhtä tehokkaita keinoja lisätä betonipäästöä veden lisäämisen lisäksi.

Liiallisen vesimäärän lisääminen suoraan rakennustyömaalla lisää betonin laskua mutta vähentää merkittävästi myös betonirakenteen lujuutta. Lisätty vesi laimentaa betoniseosta ja lisää veden suhdetta sideainemateriaaleihin. Liian suuri määrä vettä myös vähentää betonin vastustuskykyä jäätymis- ja sulatusjaksoihin, lisää kuivauksen luonnetta ja johtaa myös rakennuksen ylläpitämiseen tulevaisuudessa.
Betoniyhdisteen (GOST 7473-94) ja muiden laastien työstettävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Vedenkulutuksen kasvu ei ole vaihtoehto, koska se vähentää sementin voimaa. Sementin kulutuksen kasvu betonissa, jossa vettä on vakio, ei vaikuta betonin työstettävyyteen. Se toimii sementtiliiman ja aggregaatin suhteen kasvaessa sementtiseoksen määrän lisäämiseksi, betoni tulee toimivammaksi, kun taas betonin lujuus pysyy muuttumattomana.
Monilla teknisillä vaatimuksilla kielletään veden lisääminen betoniin rakennustyömaalla. On kuitenkin olemassa muita keinoja lisätä betonin sadetta ja työstettävyyttä. Aggregaattien laatu (murskattu kivi ja sora), niiden enimmäiskoko vaikuttaa sementin ja veden kulutukseen, vaikuttaa sekoitusprosessiin. Veden ja pehmittimien määrää voidaan myös vähentää sementin lisäämiseksi säilyttäen samalla veden ja sementin välinen suhde, ja ilman sisääntulon vaikutus vaikuttaa betonin prosessoitavuuteen. Veden lisääminen, joka sisältää kemiallisia lisäaineita, voi muuttaa seoksen laatua ja aiheuttaa betoniseoksen liikkuvuuden menetyksen ja betonin sisältämän ilman koostumuksen.

Myytti numero 2:
Betonimerkin määrittäminen sementtipussien lukumäärän mukaan
Itse asiassa:
Seoksen mittasuhteet määritetään teknisten vaatimusten, ei sementin määrän mukaan

"Kuinka monta pussia sementtiä tarvitaan kuutioon betonia kohti?" On yksi suosituimmista betoninpoistoalan kysymyksistä. Kuitenkin laatua ei mitata pussien määrässä. Sementti toimitetaan yleensä 50 kilogramman pusseihin rakennustyömaalle ja joskus ei täytä vaadittua standardia. Sementin mittasuhteet riippuvat siitä, mitä rakennat. Sementin kohtuullisen kulutuksen välttämiseksi seoksen, liikkuvuuden, kutistumisen ja lämpötilan noudattamisen välttämiseksi on vältettävä ylimääräistä sementtiä. Teknisesti, sementin vähimmäismäärä on usein osoitettu betonin kestävyyden parantamiseksi, tuoreen betonin sopivuudesta viimeistelyyn, kulumiskestävyyden paranemiseen ja pinnan ulkonäköön. Tärkein osa betonin osuuden valinnassa on veden ja aggregaattien ja sideaineiden suhde.

Myytti numero 3:
Betoni vedenpitävä
Itse asiassa:
Jopa kestävimmällä betonilla on huokoinen rakenne.

Vesi ja muut nestemäiset tai höyryssä olevat aineet voivat kulkea betonin läpi. Betonin huokoisuudesta riippuen tämä prosessi voi kestää useita minuutteja ja useita kuukausia. Betonin vedenkestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään sinetöityjä kemiallisia lisäaineita, kuten pastörointiaineita, hydrofobista sementtiä sekä muita sementointiaineita kuten piidioksidia ja lentotuhkaa. Lisäksi betonin pinta on mahdollista käsitellä ilmatiiviillä materiaaleilla.

Myytti numero 4:
Mitä kovempaa betoni on, sitä kestävämpi se on
Itse asiassa:
Puristuslujuuden indikaattori määrittää betonin kestävyyden.

Vaikka puristuslujuus on betonin tärkeä ominaisuus, muut ominaisuudet voivat vaikuttaa betonin kestävyyteen myös kovissa ympäristöolosuhteissa. Yleensä betonin "ikääntymisen" tärkeimmät syyt ovat:

 • vahvistuskorroosiota
 • altistuminen jäädytys-sulatusjaksolle
 • alkaliset hapetusreaktiot
 • alhainen sulfaattikestävyys

Betonin läpäisevyyden vähentäminen - avain sen kestävyyteen.

Myytti numero 5:
"Lisää kalsiumkloridia - niin että vesi ei jäätyy"
Itse asiassa:
Kalsiumkloridi on betonin kovettumisen kiihdytin, ei pakkasnestettä.

Kalsiumkloridin läsnäolo betoniseoksen valmistusvaiheessa kasvattaa asetusta (hydraatiota) ja puolta kahteen kertaan. Tuore betoni vaatii kuitenkin jäätymissuojaa, kunnes se saavuttaa vähimmäislujuuden. Ilman tällaista suojaa betoni jäätyy ja sen jälkeen vähemmän kestävä. Jotta vältetään ongelmia, kun kaadat betonia kylmään aikaan, varmista, että betonin lämpötila säilyy vaadittujen rajojen sisällä.

Myytti numero 6:
Voit kaataa betonia suoraan jäädytettyyn maahan ilman varotoimenpiteitä.
Itse asiassa:
On välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin etukäteen betonin suojaamiseksi ja mahdolli- simman ongelmien ehkäisemiseksi epäsuotuisten sääolosuhteiden vuoksi.

Betoni, joka kaadetaan jäädytettyyn maaperään, voi laskeutua epätasaisesti sulatuksen aikana, mikä johtaa halkeamiin. Betonin ja maan välinen lämpötilaero voi myös aiheuttaa betonin jäähtymisen liian nopeasti ja hidastaa kovettumisnopeutta. Ihanteellisesti maaperän lämpötilan tulisi olla sama kuin betonimassan lämpötila kaatamisen aikana. Maaperää voidaan sulattaa useilla tavoilla ennen betonin kaatamista, mukaan lukien betoni ja lämmitysjärjestelmä.

Myytti 7:
Jos betonin pinta on kuiva ja kosteustesti onnistuu, voit aloittaa viimeistelyn.
Itse asiassa:
Tämä ei ole pääsääntö pinnan viimeistelyyn.

Epäasianmukainen viimeistely voi aiheuttaa pintavikoja, kuten
- turvotus
- pölytään betonipinnat
- halkeamia
- kuorinta
Se vie paljon kokemusta tietää tarkalleen, milloin voit aloittaa työn viimeistelyn. Tietenkin, päättää, voit käyttää yksinkertaisinta menetelmää - kiinnittää polyeteenikalvo betoniin ja katso onko kondensaatiota kalvon alla. Sää, rakenne ja paljon muuta vaikuttavat betonin kuivaukseen. Oikean jälkikäsittelyajan määrittämiseksi on parempi käyttää ammattimaisia ​​kosteusmittareita, jotka mittaavat kosteutta riittävällä syvyydellä ja eri paikoissa pinnalla ottaen huomioon monet tekijät. Kokeneet viimeistelijät kiinnittävät aina huomiota näihin tekijöihin.

Betonilaatan reunan muodonmuutos tapahtuu kosteuden kertymisen ja erilaisten lämpötilojen vuoksi ylemmissä ja alemmissa osissa. Betoni pienenee kooltaan, jos kovettuminen tapahtuu normaalissa ilmastoympäristössä ja kovettuu turvotuksen ollessa kosteassa ympäristössä. Myös muodonmuutos voi aiheuttaa sähkökuormituksia. Betonin deformoitumisen estämiseksi voit käyttää betonin kuivausmenetelmää.

Myytti numero 9:
Vahvistettu betoni ei repeä
Itse asiassa:
Betonin vahvistaminen ei estä halkeilua tilavuusmuutosten vuoksi

Betoni, jossa rakenteelliset ominaisuudet rajoittavat tilavuuden kasvua, voi halkeilla, koska puristusjännitykset johtavat mikrokreän muodostumiseen. Usein tapahtuu, että vahvistaminen aiheuttaa halkeamia. Rakenteellinen vahvistaminen ei estä halkeamien esiintymistä, mutta estää niiden laajenemisen ja vian rajat. Kun betonin tuhoutuminen alkaa, puristusmuodostumat siirretään teräsrakenteisiin elementteihin, mikä sallii betoniteräksen kestämään suurempia kuormia kuin kiinteän betonin.

Myytti numero 10:
Betonin kovettumisen alla viittaa sen kuivumiseen.
Itse asiassa:
Betoni tarvitsee vettä, joten se on vakaampi.

Betoni ei kovettua kuivumasta. Niin kauan kuin kosteuden ja lämpötilan suotuisat olosuhteet jatkuvat, betonin hydraatio jatkuu. Kun äskettäin kaadettu betoni alkaa kuivua (tavallisesti tämä on hetki, jolloin 80% seoksen ensimmäisestä kosteuspitoisuudesta jää), hydrausprosessi pysähtyy. Jos hiljattain kaadetun betonin lämpötila lähestyy jäätymistä (5 astetta), nesteytys hidastuu huomattavasti. On välttämätöntä säilyttää kosteuden ja lämpötilan taso heti betonin normaalin kovettumisen jälkeen. Jos kovettumisprosessia havaitaan alusta alkaen, meillä on hyvä kiinteä betoni.

Vesi ei sovellu kaikille!

Vesi - tärkeä komponentti laastin valmistukseen rakenteiden ja viimeistelyjen valmistukseen. Ei ole mikään salaisuus, että mikään neste ei sovellu sementin sekoittamiseen, mutta se täyttää tietyt vaatimukset. Kerromme, mitä vettä pitäisi olla betonille ja laastille ja miksi et voi käyttää nestettä mistä tahansa hana.

Lähteen valintaongelma

Betonin ja muiden sementtilaastareiden erottuvat valmiin tuotteen tai päällysteen lujuus. Tämä ominaisuus tuottaa erityinen rakenne, joka muodostuu seoksen komponenttien hydratoinnin ja kemiallisten reaktioiden seurauksena. Materiaalin ominaisuuksiin vaikuttaa liuoksen mineraalinen koostumus, joka valitaan huolellisesti.

Veden vaikutusta betonimerkkiin ei pidä aliarvioida - neste voi sekä edistää lujuuden hankintaa että muita suunnitteluparametreja ja vähentää merkittävästi niitä, koska tällaiset komponentit ovat koostumuksessa:

 1. Vesi, jossa mineraalit ylittävät tai riittämättömät, voivat vähentää kovettumisnopeutta, lopullista lujuutta ja estää molekyylisidosten muodostumista kiven rakenteessa.
 2. Orgaaninen saastuminen (multaa, homeen sieniä) vahingoittaa konkreettisesti ja tulevaisuudessa: ne estävät mineraalikomponentteja reagoimasta ja kiteytyäkseen laadullisesti ajan myötä kosteassa ympäristössä, orgaaniset aineet kehittävät ja tuhoavat tuotteen koko tilavuudeltaan.

Niinpä on mahdollista käyttää vain vettä, joka noudattaa valtion määräyksiä eli vesiputkista, mutta laboratoriotestattu: valitettavasti todella hyvä neste pääsee kuluttamaan harvoin johtuen kiinteiden moottoriteiden huonosta kunnosta. Sama pätee myös täyteaineiden pesemiseen ja nuorten kovettumisbetonin kasteluun.

standardi

Betonin ja laastin veden laatua säätelee erityinen GOST 23732-2011 "Vesi betoniin ja laastiin. Tekniset olosuhteet. Asiakirjassa vahvistetaan rajoituksia mineraalien ja kemiallisten yhdisteiden esiintymiselle ympäristössä (taulukko 1 GOST):

GOST kuvaa yksityiskohtaisesti, millainen vesi on betonille, sekä kriteerit sen laadun arvioimiseksi alustavien testien aikana (tämän standardin taulukko 3):

Jos käytettävissä on kätevä vesilähde, ennen resurssien käyttöä suoritetaan pakollinen analyysi ja vertailtiin saatuja indikaattoreita välilehden arvoihin. №3. Jos ne sopivat, vesi siirtyy töihin betonin ja sementtipohjaisten tuotteiden sekoittumiseen.

Kemiallisten yhdisteiden vaikutus betonin laatuun

Betonissa on paljon vettä - 155 litraa 1 m 3 riippuen murto-osan, hiekan ja odotetun kivenlaadusta. Neste vuorovaikuttaa jokaisen hiekan ja sementtikartan kanssa, joten sen laatu vaikuttaa tulevan rakenteen koko tilavuuteen. Kuinka veden kemialliset yhdisteet vaikuttavat betonin ominaisuuksiin, jos jätämme huomiotta GOST-standardit?

 • Sokeri ja fenolit viivästyttävät betonin kovettumista ja heikentävät merkittävästi sen laatua. Näiden aineiden normalisoitu pitoisuus on 10 ml / l;
 • Öljytuotteet muodostavat vesitiivisen kalvon sideaineen partikkeleihin;
 • Pinta-aktiiviset aineet (saippuajäämät) myös peittävät komponentit. Toisin kuin lisäaineiden parantajat, ne antavat vain kovettumisviiveitä;
 • Sulfaatti-ionien ja kloori-ionien liukoiset suolat kiteytyvät betonin huokosissa, johtaen kiven ja raudan korroosiota. Tästä syystä veden käyttö merestä on ehdottomasti kielletty.

Jäteveden, suon ja jokivesien käyttöä voidaan käyttää betonin ja sementin sekoittamiseen, mutta vasta sen jälkeen, kun terveys-epidemiologinen asema on puhdistettu ja tarkistettu.

Veden määrä

Betonin vesipitoisuus saa usein yllätyksen asukkaille: kuinka paljon nestettä tarvitaan vaivata optimaalisen liikkuvuuden ratkaisu? Tästä huolimatta on tarpeen tietää tämä, koska vesi on rakenteeltaan pitkään - hydraatiota voi esiintyä muutamassa kuukaudessa, on tarpeen antaa normaaleja olosuhteita.

Yhteenvetotaulukossa esitetään prosessin veden kulutus kuutioittain betonin tuotannossa:

Mikä määrittää veden virtauksen betonissa:

 • Hiekka- ja raakamakeet;
 • Sementin merkki ja sen tyyppi;
 • Odotettu betonimerkki.

Veden määrä betonissa ei saisi ylittää normin - pyrkiessä muovailuun, voit helposti menettää laatua, ylimääräinen neste estää sementtidratation ja betoni ei saa odotettua voimaa. Sen vuoksi on mahdotonta lisätä sitä liiallisen vaivun yhteydessä.

Liian alhainen vesipitoisuus betoniliuoksessa ei salli komponenttien sekoittumista kunnolla, ja sen plastisuus on vähäinen.

Käytä erityisiä pehmittimiä saadaksesi betonia, jolla on hyvä plastisuus ja työstettävyys.

Onko konkreettinen päästää vettä läpi

Veden imeytyminen ja betonin läpäisevyys

Kapillaari-huokoisen rakenteen ansiosta betoni voi absorboida kosteutta sekä kosketuksissa sen että suoraan ilman kanssa. Hygroskooppinen kosteuden absorptio raskaassa betonissa on vähäpätöinen, mutta kevyessä betonissa (ja erityisesti solusbetoni) se saavuttaa vastaavasti 7,8 ja 20,25%.

Veden imeytyminen luonnehtii betonin kykyä imeä kosteutta tippuveden tilassa; se riippuu lähinnä huokosten luonteesta. Veden imeytyminen on suurempi, mitä enemmän kapillaari on betoniin yhdistävissä huokosissa. Raskasbetonin maksimaalinen veden absorptio tiheissä aggregaateissa saavuttaa 4,8 painoprosenttia (10,20 tilavuusprosenttia). Valo- ja solumuovissa tämä indikaattori on paljon suurempi.

Suuri veden absorptio vaikuttaa haitallisesti betonin pakkasvasteeseen. Veden imeytymisen vähentäminen turvautuu betonin vedeneristykseen sekä höyryn ja vedeneristysrakenteiden laitteistoon.

Betonin läpäisevyys määräytyy pääasiassa sementtikiven läpäisevyydestä ja "sementtikivi - aggregaatti" kontaktivyöhykkeestä; Lisäksi betoniteräksen sementti- ja tartuntavaurioihin liittyvät mikroprosessit voivat olla betonin läpi virtaavan nesteen suodatusreitit. Betonin korkea läpäisevyys voi johtaa sen nopeaan tuhoutumiseen sementtikiven korroosion vuoksi.

Veden läpäisevyyden vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää hyvälaatuisia aggregaatteja (puhtaalla pinnalla) sekä käyttää erityisiä tiivisteaineita (nestemäistä hiukkasia, ferrikloridia) tai laajentavia sementtejä. Jälkimmäisiä käytetään betonin vedeneristyslaitteeseen.

Vesitiivis betoni on jaettu merkkiin W2; W4; W6; W8 ja W12. Merkki ilmaisee veden paineen (kgf / cm2), jossa 15 cm korkea näytesylinteri ei salli vettä läpäistyä tavanomaisissa testeissä.

Betonin läpäisevyys on mielenkiintoista nestemäisten ja muiden rakenteiden säiliöiden läpäisevyyden arvioimiseksi samoin kuin
Siten veden imeytyminen ei voi toimia menetelmänä betonin laadun määrittämiseksi. mutta kaikkein hyvänlaatuinen betoni on.

Aggregaatin huokoisuus, veden läpäisevyys ja veden absorptio vaikuttavat aggregaatin tarttuvuuslujuuteen sementtikiven kanssa, betonin resistenssi vaihtoehtoiseen jäädytykseen ja sulatukseen sekä sen kemiallisen kestävyyden ja kulutuksenkestävyyden.

Tällaisella betonilla on alhainen läpäisevyys eikä absorboi kosteutta märällä säällä. Kuv. Kuva 7.12 esittää betonin veden imeytymisen vaikutusta sen kestävyyteen muuttuvan jäädytyksen ja sulatuksen aikana ja kuv. 7.13 - V / C: n vaikutus betonin pakkasvasteeseen.

Aggregaatin huokoisuus, veden läpäisevyys ja veden absorptio vaikuttavat aggregaatin tarttuvuuslujuuteen sementtikiven kanssa, betonin kestävyys.

Tämän seurauksena veden imeytyminen ja veden läpäisevyys vähenevät. otti pois

Miten tehdä konkreettista vedenpitävää

Rakennusliiketoiminta kehittyy tällä hetkellä erittäin nopeasti koko maailmassa. Joka vuosi rakennetaan ja rakennetaan tuhansia rakennuksia ja rakenteita, syntetisoidaan uusia rakennusmateriaaleja, aineita (lisäaineita), jotka parantavat rakenteiden laatua ja lisäävät niiden kestävyyttä. Alalla on kiinnitetty paljon huomiota tällä alalla. Se on jokaisen rakennuksen tai talon perusta. Rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kestävyydestä. Säätiön valmistukseen käytetään useimmin seosta. Betoni on korkean lujuuden omaava keinotekoinen rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia: hiekkaa, raunioita, sementtijauhetta ja vettä.

Seosta käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa - siitä, että se täyttää pohjan lattialle ja tasoittaa seinät.

Usein se tuo esiin joitain erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta ja kestävyyttä. Näitä ovat vettä hylkivä aineet, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä. Hygroskooppisuus on tärkeä ominaisuus, joka suojaa rakennetta vedestä. Mutta kaikki rakennusmateriaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Tarkastelkaamme tarkemmin konkreettisia vedenpitäviä materiaaleja, tarvittavia materiaaleja, seoksia ja laastareita.

Kosteutta tuhoava vaikutus

Vedenpitävää betonia ei ole vaikea kädelläsi. Mutta ennen sitä, sinun täytyy tietää, mihin tarkoitukseen tämä kaikki pätee. Tee vedenpitävä laite vedenpitäväksi.

Vedeneristys voi olla eri tyyppisiä: liimaus, päällystäminen, rullatut materiaalit.

Betoniraudan vedenpitävyys on välttämättä toteutettava jollakin tapaa estää rakennusrakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Lisäksi se toteutetaan sekä perustamisen aikana että sen toiminnan aikana. Sen päätavoitteena on säätiön hygroskooppisuus. Jälkimmäinen lasketaan maanpinnan alapuolelle, minkä seurauksena se joutuu kosketuksiin pohjavesien kanssa. Kuinka vesi voi tuhota betonia?

Epäilemättä se tapahtuu muutamassa vuodessa tai jopa vuosikymmeninä. Huono laatu on kyky imeä kosteutta, koska sillä on mikrohuokosia. Talvikaudella vesi jäätyy ja sen tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämän seurauksena huokoset laajenevat, halkeamia saattaa esiintyä. Seuraavana vuonna vesi pääsee jälleen mikrohuokoon, mutta suurina määrinä. Niinpä joka vuosi betoni imee yhä enemmän nestemäistä ja vähitellen romahtaa. Lisäksi vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan.

Tuotemerkkiarvo

Betonin vedeneristys voidaan suorittaa seoksen valmistuksen vaiheessa ja kovetettua betonipintaan käytettävien erityisten suojaavien aineiden avulla.

On mahdollista tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi, tietäen, että raaka-aineen laatu vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Vesitiiviys johtuu ns. Vesisementtisuhteesta, joka riippuu suoraan betonin sisältämästä vedestä ja käytetystä sementtityypistä. Sementtimäärän kasvun myötä vesi-sementtisuhde pienenee. Tämä vaikuttaa siihen, että betoni ei ole kerrostunut, lisää sen voimaa ja sen seurauksena kosteudenkestävyyttä. Erityisen tärkeä on sementin merkki. Useimmissa tapauksissa valmistajat eivät käytä kallista sementtiä, koska se ei ole kannattavaa.

Näihin tarkoituksiin hienoksi jauhettu sementti sopii hyvin, mikä edistää pienempien ja tasaisesti jakautuneiden koko huokostilavuuden muodostumista vähentäen partikkelien sedimentaatiota. Lisääntynyt vesipitoisuus lisää suodatusta ja lisää siten veden kuormitusta. Portland-sementti on hyvin yleinen. Näiden tietojen perusteella voidaan väittää, että mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on betoni, sitä parempi.

Maalaa vedeneristys

Betonin vedeneristyksen maalaus on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tätä menetelmää käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Voidaan valmistaa konkreettisia vedenpitäviä pinta-aktiivisten aineiden kanssa. Ne muodostavat vedenpitävän kerroksen (kalvon) betonin pinnalle. Näitä aineita käytetään erityislaitteiden avulla: pistoolit, ruiskut. Useimmin käytetään korkeassa lämpötilassa lämmitettyä bitumia, mastisia aineita, emulsioita ja muita seoksia. Jotkut niistä eivät pysty kestämään matalia lämpötiloja, ja ne ovat usein halkeamia. Betonin konkreettisia ominaisuuksia ennen maalimateriaalin levittämistä pinnoitetta huolellisesti käsitellään ja puhdistetaan.

Sitten käytetään maalikerrosta tai mitä tahansa muuta seosta, sen paksuus voi olla erilainen, keskimäärin muutaman millimetrin. Pohjamaali kerrotaan sille. Tällä hetkellä käytetään laajalti hydrofobisia liuoksia, jotka perustuvat silikaatti-orgaanisiin yhdisteisiin. Mutta ne eivät sulje betonin konkreettisia huokosia, minkä vuoksi ne ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​sademäärien ja alhaisen veden paineen vuoksi. Fluatoilla, fluorihapon suoloilla on myös korkea hyötysuhde. Ne soveltuvat kuitenkin vain hienojakoiseen betonityyppiin. Bitumimateriaalin käyttö voi antaa hyvän tuloksen. Se koostuu bitumista ja mineraalikomponentista (kalkkikivestä, savesta). Heidän suhde on erilainen. Seoksen bitumiprosentti on alueella 30 - 45%. Lisäksi tällaisella päällystysmateriaalilla on korkea pakkasvaste.

Obmazochny vaihtoehto

Betonipintojen vedeneristyskykyyn ne päällystetään erityisillä vedeneristysyhdisteillä, jotka tunkeutuvat betonin paksuuteen ja tukkeutuvat huokosiin.

Vesitiivis betonia voidaan saada levittämällä pinnoitteita sen pinnalle. Niiden avulla voit käyttää kuumia seoksia, jotka perustuvat bitumiin, mastiksi. Tätä varten on tärkeää valmistaa betonin pintaa käsittelyyn. Hän on selvitetty. Levitä sitten 2 kerrosta alusta. Ensimmäinen sisältää hitaasti toimivan liuottimen, toinen on nopeasti vaikuttava. Nämä kerrokset edistävät pinnoitusliuoksen ja betonin pinnan parempaa tarttumista. Pinnoitemateriaalia levitetään kahteen kerrokseen. Ensimmäinen, sitten toinen. Muutamassa minuutissa voit tarkkailla, miten betoniin muodostuu erityinen suojakalvo.

Tämä menetelmä on parempi kuin maalaus, sillä se on kestävämpi. Mutta sillä on myös useita haittoja. Tärkein niistä on se, että vaikka betonin ja sen pinnan hieman epämuodostumia, kipsi voidaan tuhota. Lisäksi usein on runko-kipsiä. Syynä tähän - väärä valinta mastiksi. On erittäin tärkeää tietää, että päällyste levitetään 2 kerroksella, joista jokainen on noin 2 mm paksu. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen vaaditaan pinnoitteen laadun tarkastamista ja sen jälkeen vain jatkuva käyttö.

Kipsihakemus

Tähän mennessä kipsin käyttöä vedeneristysmateriaalina on käytetty laajasti rakentamisessa. Se on valmistettu rasvaseoksesta. Koostumuksessaan voi olla useita lisäaineita. Jotkut niistä edistävät betonissa olevien huokosten ja halkeamien täyttämistä pienillä hiukkasilla, toiset ovat välttämättömiä kiteisten aineiden muodostumiselle kemiallisten reaktioiden seurauksena betonilla.

Betonin vedenkestävyys saadaan erilaisista lisäaineista ja pehmittimistä, jotka tiivistävät materiaalin ja muuttavat sen ominaisuuksia.

Erityinen paikka on pehmittimiä tai vaahtoavia aineita, jotka pienentävät veden ja sementin suhdetta, muut- tavat pinnan muotoa ja estävät nesteen tunkeutumisen.

Lisäaineiden sulkemiseen voi kuulua ceresite, ceroliitti, kivijauho, jauhettua hiekkaa ja muita.

Pehmittimiin kuuluvat hartsisaippua, puun kohoaminen, oleaatit. Liuoksen levitysmenetelmä on seuraava: ensin pinta puhdistetaan ja sitten käyttöohjeiden mukaisesti levitetään vähintään 2,5 cm paksua kipsikerrosta, muuten se ei ole tehokas. On erittäin tärkeää varmistaa hyvä tarttuvuus pinnalle. Tätä varten liuos asetetaan vain mekaanisesti.

Betonimassan veden kestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään alumaattia liuosvalmistuksessa.

Valmistetussa betonissa on usein mahdollista havaita erilaisia ​​epäpuhtauksia - lisäaineita. Viime vuosina tällainen yhdiste, joka antaa hygroskooppisuutta, kuten natriumaluminaattia, on arvostettu. Kun liuoksen sisältämä liuos (3 - 5%), veden kestävyys lisääntyy, betoni kestää parempaa paineita. Toinen erittäin arvokas piirre on se, että natriumaluminaatti ei aiheuta korroosion vahvistamista. Ratkaisut, jotka perustuvat siihen, ovat hyvin kestäviä, eivät tahraa altistuessaan vedelle ja korkealle paineelle. Mutta positiivisten puolien lisäksi on myös negatiivisia.

Aluminaatti kiihdyttää liuoksen asettamisaikaa 10-15 minuuttiin, mikä on useimmissa tapauksissa hankalaa. Lisää aikaa, kun käytät sulfiittialkoholia. Mutta se vähentää hieman vedenkestävyyttä. Erittäin käytännöllinen merkitys on se, että alumiinipohjaisia ​​ratkaisuja voidaan laajasti käyttää korjaustöihin, jotta tiivisteet ja saumat tiivistyisivät. Näiden lisäaineiden käyttöä suositellaan vain positiivisissa lämpötiloissa ja betonia ja laastia pidetään märkäinä useita päiviä.

Vedenpitävä Kalmatron

Kalmatron on tunnettu vedeneristysmateriaali, joka tarjoaa luotettavan suojan betonipinnoilta kosteudelta.

Kalmatron-vedeneristysmateriaalia käytetään laajalti keinona lisätä rakenteiden hygroskooppisuutta, roiskeenkestävyyttä korjausten aikana ja rakennusten ja rakenteiden uutta rakennetta. Se on monimutkainen valmiste, joka sisältää puhdistettua kvartsihiekkaa, portlandsementtiä ja mineraalilisäaineita. Toiminnan mekanismi perustuu siihen seikkaan, että kun seos on vuorovaikutuksessa betonin pinnan kanssa, tapahtuu kemiallisia reaktioita, joiden seurauksena syntyy elektrolyyttinen liuos. Se osmoottisen paineen lakien ansiosta tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja edistää suurempien huokosten täyttämistä kiteisiin rakenteisiin.

Siten rakenteellinen lujuus kasvaa, huokoisuus pienenee, mutta höyryn läpäisevyys säilyy, mikä on erittäin tärkeää tulevalle toiminnalle. Sen termi kasvaa voimakkaasti, tuotteiden vedenkestävyyden luokka kasvaa, vastustuskyky alhaisista ja korkeista lämpötiloista ja niiden eroista, mekaaninen lujuus kasvaa. Ominainen piirre on se, että vähäisiä vammoja voi itsessään viivästyä, mutta vain kosteuden läsnäollessa.

Muut lisäaineet

Erilaiset lisäaineet ja pigmentit parantavat merkittävästi sen suorituskykyä: lisäävät pakkasenkestävyyttä, vesitiiviyttä, hygroskooppisuutta, korroosionestoa jne.

Tänään tieteellisen ja teknisen kehityksen aikaan on monia erilaisia ​​lisäaineita, jotka sisältyvät seoksiin. Tähän kuuluvat kaikki tunnetut kaliumkloridit, rautakloridi ja natrium-abietaatti. Rautakloridia lisätään betoniin 2-5 painoprosenttia sementtiä kohden. Toiminnan mekanismi perustuu alumiinihydroksidin synteesiin, mikä lisää rakenteen ja liuoksen hygroskooppisuutta. Erityinen paikka on niiden aineiden joukossa, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa. Näihin kuuluvat natriumin sitominen ja kalsiumkloridi.

Kuten edellä mainittiin, rakennusmateriaalien pakkasenkestävyys on tärkeä piirre erityisesti maassamme. Talvikaudella maaperä voi jäätyä huomattavan syvälle. Säätiö on matala, joten vettä, joka on tällä tasolla kylmällä kaudella, jäätyy ja vähitellen tuhoaa päällysteen.

Päätelmät ja suositukset

Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe, josta suurelta osin riippuu koko rakenteen laatu, sen kestävyys, lujuus ja ennen kaikkea turvallisuus muille. Vedenkestävyyden lisääminen on mahdollista sekä valmistuksen vaiheessa että käytön aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen, koska se on yksinkertaisempi ja kätevä. Ominaisuuksia voidaan parantaa monin tavoin: maalaus, päällystäminen, valssautettujen materiaalien käyttö, kemiallisten tehoaineiden (pehmittimien, vesitiivisteiden, tiivisteiden) koostumus.

Useimmin käytetyt päällysteet. Niitä levitetään aikaisemmin valmistetulla pinnalla useissa kerroksissa, niiden paksuus on erilainen - muutamasta millimetristä senttimetriin. Toinen vaihtoehto on käyttää kipsiä. Nykyaikaisilla markkinoilla on paljon monimutkaisia ​​huumeita, joista yksi on Kalmatron. Helpoin tapa parantaa betonin laatua on käyttää vain hienoksi jauhettua sementtiä lisäaineilla. Ei ole tarpeen ottaa käyttöön suurta määrää vettä, sillä väärä vesi-sementti -suhde on kaikkien sairauksien syy.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Valikoima betonimerkin valinnasta pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen.

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineiden toimintaperiaate betoniin.

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen kaataa altaita ja altaita. maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!