M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

M200-betoniseoksen koostumuksen ominaisuudet

On paljon betonityyppejä. Se on valittava huolella siitä, mitä se palvella sinua ja missä sitä käytetään. Tätä materiaalia käytetään sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön. On niin sanottu lämmönkestävä betoni, jota kuitenkin käytetään yksinomaan metallurgisessa teollisuudessa.

Betoni on jaettu puristumisluokkiin ja painoluokkiin. Jokainen merkki vastaa tietyn luokan, ja kukin niistä on sovellettu vain tietyllä alueella. Harkitse tuotemerkki M200, joka kuuluu luokkaan B15.

Tätä tuotemerkkiä käytetään siviili- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettujen rakennusten rakentamiseen, nimittäin lattiapinnoitteiden täyttämiseen. Sen avulla voit heittää nauhoja ja yksinkertaisia ​​säätiöitä. Jos olet tekemässä yksityisten talojen rakentamista, niin tämä materiaali sopii täydellisesti portaiden, seinien ja seinien valmistukseen sekä jalankulkijoiden ja pienten alustojen rakentamiseen.

Betonin tekniset ominaisuudet M200

Tämän betonimassan koostumuksella on pieni tiheys ja siksi se kuuluu valoluokkaan. Sen tiheys ja tilavuuspaino ovat täysin riippuvaisia ​​seoksen valmistuksessa käytetystä täyteaineesta. Nämä parametrit voivat kuitenkin vaihdella 500 - 1800 kg / m 3.

Betonin M200 valmistuksessa on noudatettava tarkasti mittasuhteita. Arvot perustetaan GOST: llä ja kaikki rakennusmateriaalin valmistajat noudattavat niitä. Tämän merkin betonin valmistamiseksi on tarpeen sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja hienohiekkaa. Soraa käytetään täyteaineena, mikä lisää betoniliuoksen lujuutta ja kestävyyttä. Jotta se saisi korkeimmat ominaisuudet ja suuremman lujuuden, seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita valmistuksen aikana.

Betonin liikkuvuus vaihtelee P2: stä P4: een, pakkasvastusindeksi on yhtä kuin F100 ja veden kestävyys on W4.

Betonin brändin M200 soveltamisala

Tämän merkin materiaali on niin yleinen, että se on löytänyt laajan sovelluksensa eri aloilla.

 • Sitä käytetään leikkaamiseen ja betonilattian valmistukseen. Koska sillä on korkea indikaattori vastustuskyvyn erilaisista kulumisominaisuuksista, se soveltuu hyvin näihin tarkoituksiin. Lisäksi tällainen työ tehdään sisätiloissa, mikä tarkoittaa, että koostumus ei vaadi ylimääräistä vastustuskykyä erilaisista ilmakehän ilmiöistä.
 • Käytetään rakennusten perustuksiin. Tämän brändin vahvuus on kyllin kestettävä ja korkealle rakennettava, mutta sitä suositellaan kuitenkin käytettäväksi alhaisten talojen perustusten rakentamiseen. Useimmiten sitä käytetään maanrakennusten ja mökkien rakentamiseen.
 • Sitä käytetään laajasti betonituotteiden rakentamiseen, sillä se voi tuottaa korkeita ominaisuuksia. Tällaisella betonilla valmistettuja lohkoja ja laattoja ei suositella käytettäväksi paikoissa, joissa on suurempi kuorma, mutta niitä voidaan käyttää portaiden ja seinien muodostamiseen.
 • Sitä käytetään rakennusten, raiteiden ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamiseen, koska se on edullinen.
 • Käytetään tienlevyjen valmistukseen sekä yhdistettynä metallikehykseen. Tällaisten levyjen valmistuksessa edellytetään, että betoniliuoksen kestävyys oli merkittävästi korkeampi kuin missään muussa tapauksessa, minkä vuoksi valmistuksen aikana lisätään erilaisia ​​lisäaineita seokseen.

M200: n määrät ja koostumus

Jotta betoniseos osoittautuu laadukkaaksi ja sillä on hyvät tekniset parametrit, se on sekoitettava tehtaaseen, varsinkin jos tarvitset suurta määrää tällaista seosta. Tehdasolosuhteissa betonia sekoitetaan tasaisemmin, minkä takia sen laatu paranee, tämä johtuu siitä, että tämä prosessi on kokonaan automatisoitu tehtaalla. Betoniliuoksen brändin M200 koostumus on läsnä:

Kaikki lisätään suhteessa 1: 2.8: 4.8. Jos tarkastelemme standardimääriä, se sisältää 30 kg sementtiä, 40 kg hiekkaa ja 90 kg murskattua kiveä (hieno sora). Jotta seoksen saataisiin haluttu johdonmukaisuus ja korkea laatu, veden tilavuuden tulisi olla noin 20% seoksen kokonaismassasta.

Betonin brändin M200 etuja ja haittoja

Harkitse betonin M200 etuja ja haittoja. On mahdollista huomata korkea puristuslujuus verrattuna pienempiin tuotemerkkeihin. Tämä brändi on hyvillä ominaisuuksilla ja sen käyttöalue on hyvin laaja, ja hinta on edelleen hyväksyttävin. Siksi valitsi kehittäjien enemmistö, niin yksityisessä rakentamisessa kuin tuotannossakin. Pakkasenkestävyys on myös huomattavasti korkeampi kuin alemman luokan betonipitoisuus, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää ulkona. Ainoa asia, joka voi rajoittaa tämän brändin laajuutta, on sen vedenkestävyys, joka on huomattavasti alempi kuin muut tuotemerkit.

On syytä muistaa, että kun kaadetaan rakenteita tämän betonin betonilla, ei ole tarpeen laimentaa seosta vedellä. Monet ei-ammattimaiset työntekijät tekevät tämän parantaakseen betoniliuoksen juoksevuutta, mutta sinun on tiedettävä, että seoksen laimentaminen vedellä päätyy ratkaisuun, jonka brändi on suuruusluokkaa tai jopa kaksi suuruusluokkaa pienempi. Ja tämä on vain parhaimmillaan. Useimmissa tapauksissa liuoksen laimentaminen vedellä johtaa siihen, ettei ole mahdollista saada betonia vaan amorfista materiaalia, joka koostuu seoksesta, joka koostuu niistä komponenteista, joita käytetään betonin valmistamiseen.

Valitessasi konkreettista valmistajaa sinun on ensin tutkittava tämän tuotteen markkinat. Loppujen lopuksi, jos kohtaat häikäilemättömiä valmistajia lopulta, saat huonolaatuisen seoksen, minkä seurauksena kaikki työsi eri rakenteiden rakentamisessa on turhaa. Valitse aina tuote, joka tuotetaan suurissa tehtaissa, koska näissä paikoissa kaikki komponentit pääsääntöisesti suoritetaan laadunvalvonnalla, minkä ansiosta saadaan tehokas ja laadukas M200-betonin seos.

Arviot

Teimme leikkipaikan järjestelyä maassa, päätimme tehdä pienen leikkipaikan, huvimaja muodossa. Lattian täyttämistä varten ja puutavaran kellarille käytettiin betonia m200. Valitsimme tämän nimen, koska lukemme paljon positiivisia arvosteluja siitä ja hinnasta saimme tämän erityisen betonin. Lisäksi se sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen.

Rakensimme talon, ja lähes kaikkialla päällikkö suositteli betonin M200 käyttöä. Hänen toiminta-alansa on laaja, sopii melkein kaiken, joka on tehty betonista.

Maalaistalossa, noin 5 vuotta sitten, he rakensivat kesäkeittiö. Säätiö asetettiin käyttäen tätä betonia. Työntekijät ovat tehneet kaiken omantunnossaan, ja säätiö on yhä kokonaisuutena ilman yksittäistä halki.

Tyypillinen betoni M200

On mahdotonta toteuttaa erilaisia ​​rakennustehtäviä ilman betonin sekoittamista. Rakennusteollisuudessa käytetään konkreettisia koostumuksia, joilla on erilaiset tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, soveltamisala ja merkinnät. Ottaen huomioon hanketodisteiden vaatimukset jokaiselle työntyypille valitaan tietyn seoksen merkki. M200 betonia vaaditaan laajalti. Siitä on ominaista lisääntynyt turvallisuustaso, luotettavuus ja huurteenkestävyys.

Mitkä ominaisuudet ja ominaisuudet ovat betonimerkkejä M200

Dvojhsotoy-betonisekoituksen laajennettu käyttö ominaisuuksista johtuen. Rakentajille välttämättömät ominaisuudet saavutetaan laadukkaiden ainesosien käytön seurauksena sekä optimaalisten mittasuhteiden noudattamiseen keittoprosessissa. Kasvanut materiaalin käyttöominaisuudet, jotka ovat ostettavissa edulliseen hintaan, antavat mahdollisuuden ratkaista vakavia ongelmia, jotka vaihtelevat monimutkaisesti pienillä kustannuksilla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • lisääntynyt turvallisuustaso. Rakennusmateriaali ei romaudu puristusvoimien seurauksena, jonka suuruus ei ylitä 0,15 tonnia betonipinnan neliösenttimetriä kohti. Sallittu kuormituskyky testataan laboratorio-olosuhteissa kontrollinäyteellä. Tämä koostumus on luonteeltaan lujuuden indikaattori, jota merkitään - B15;
 • pakkasvaste. Kaksisuuntaista liuosta lopullisen jähmettymisen ja kovettumisen jälkeen voidaan altistaa pitkittyneelle jäädytykselle edelleen sulattamalla. Näiden syklien enimmäismäärä on 200, jolle on tunnusomaista asianmukainen nimitys F 200. Alhaisten lämpötilojen vaikutusta ilmaiseva vaikutus ilmaistaan ​​halkeamien puuttuessa;
On paljon betonityyppejä.
 • tiheys. Betoniseoksen valmistamiseen käytettävän täyteaineen koko vaikuttaa laastin ominaispainoon. Käytä kevyeen sora-aineen vaivaamiseen vähentämällä tiheyttä 1600 kg / kuutiometri. Sillan käyttö, jonka ominaispaino on kasvanut, lisää vastaavasti betoniliuoksen tiheyttä 2400 kg: aan kuutiometriä kohden;
 • liikkuvuustaso. Tämä on tärkeä indikaattori, jota kutsutaan myös plastisuudeksi. Se kuvastaa koostumuksen työstettävyyttä. Muovi liuos leviää hyvin kaatamalla, täyttämällä kulma-alueet. Mobiilibetoni 200 M on myös helppo yhdistää syvällä värähtelijällä tai vibrolathilla. Liikkuvuuden tasolle on tunnusomaisia ​​indikaattorit P2, P3 ja P4, jotka vastaavat viistettä 50-200 mm;
 • kosteuden kestävyys ja veden kestävyys. Betonin hyvin valitun reseptin ja mittasuhteiden ansiosta luokka 200 käytetään perustusten rakentamiseen, pinnoitteiden rakentamiseen ja rakenteiden betonointiin, joilla on lisääntynyt vastustuskyky vesiympäristölle. Vedenkestävyyden osoittimelle on tunnusomaista lyhenne W4;
 • kovuuden kesto. Työstökyky, joka mahdollistaa betonirakenteiden käytön, tapahtuu vähitellen. Kovettamisen kestoon vaikuttavat ympäristön lämpötila sekä sen kosteus. Kestää vähintään 20-28 päivää nesteytyksen loppuun, vähentää kosteutta ja saavuttaa työkuormituksen.

Ilman erityisten lisäaineiden käyttöä seoksen suorituskyky säilyy positiivisessa lämpötilassa, joka ylittää 5 celsiusastetta.

Tätä materiaalia käytetään sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön.

Betonin M200 koostumus - pääkomponentit ja lisäaineet

Betonimassan suorituskykyominaisuuksien ja -ominaisuuksien lisäksi voimassa oleva sääntelyasiakirja säätää myös laatuluokan 200 betonin koostumusta. Standardin vaatimusten noudattaminen takaa rakennusten rakenteiden turvallisuuden ja vakauden kasvun. Tarkastetaan seoksen vaatimustenmukaisuus standardin vaatimusten kanssa betonituotteiden yrityksissä, ja laboratorion laadunvalvonta suoritetaan. Sääntelyasiakirjassa sallitaan pienet poikkeamat yksittäisten komponenttien mittoihin, jotka tulevat betoniin 200.

Koostumus on muuttumaton:

 • Sideaine, jota käytetään - Portland-sementtiä. Sementin merkkiä betoniin M200 ei käytetä alle M400;
 • paikkamerkki - hieno joki tai louhos hiekka. Se on esipuhdistettava savi sulkeumia ja muita epäpuhtauksia;
 • soraa tai graniittia. Standardi mahdollistaa poikkeamat granuloiden granulometriseen koostumukseen;
 • vettä. Lisätään vähitellen ainesosien seokseen tarvittavan liuoksen tarvittavan juoksevuuden saavuttamiseksi.

Lisäämällä erityisiä lisäaineita rakentajat antavat betoniselle ratkaisulle halutut ominaisuudet. He lisäävät:

 • pehmittävä komponentit;
 • stabilointiaineet;
 • erikoisvettä hylkivä.

Betonirakenteiden käyttöaika ja turvamarginaali määräytyvät seoksen laadun mukaan. Vahvisteisten betonirakenteiden vahvuus voidaan taata ostamaan konkreettinen ratkaisu vain luotetuilta toimittajilta. Ne ohjaavat ainesosien laatua ja koostumusta erityisissä laboratorioissa.

Tämän betonimassan koostumuksella on pieni tiheys ja siksi se kuuluu valoluokkaan

Suositellut mittasuhteet betoniin M200

Rakennustöiden rajoitettu arvio ei salli joidenkin kehittäjien ostaa seosta betonituotteissa. Haluat kokata sen itse, sinun täytyy oppia tekemään konkreettista tuotemerkkiä 200. Vastaus tähän kysymykseen löytyy aina erikoistuneilta sivustoilta. Sementtiä M400 tai M500 voidaan käyttää. Tällöin mittasuhteet muuttuvat.

Betoni M200 valmistetaan noudattamalla seuraavaa reseptiä:

 • satsi-sementin neljän sadannen tuotemerkin avulla sekoitetaan murskattu kivi, hiekka ja sementti painosuhteessa 4,8: ​​2,8: 1. Komponenttien volumetrinen annos suhde on 4,2: 2,5: 1;
 • betoniseos valmistetaan 500: nnen sementin pohjalta, johon lisätään yksi sementtipussi (50 kg) 17,5 kg hiekkaa ja 28 kg soraa. Hiekan, soran ja sementin tilavuussuhde on 3,2: 4,9: 1.

Lisätyn veden määrä määritetään raaka-aineen koon, sen kosteuspitoisuuden ja vaaditun seoksen elastisuuden mukaan. Arvioitu vesipitoisuus on noin viidesosa kokonaistilavuudesta. Jos tekniikkaa ylläpidetään ja suhteutetaan, betoni M200 säilyy lujuusominaisuuksina koko rakenteen toiminnan ajan. Käytä betonisekoittimia, jotta varmistat komponenttien tasaisen sekoittumisen.

Betonin M200 valmistuksessa on noudatettava tarkasti mittasuhteita

Miten tehdä betoni 200 merkkiä

Kaksisataa betonin betoniseoksen valmistusta varten:

 • valitse resepti riippuen käytetyn portlandsementin tuotemerkistä;
 • määritetään annostuskomponenttien menetelmä (paino tai tilavuus);
 • valmistaa laitteita ja työkaluja;
 • ottaa tarvittavat määrät vaivauskomponenteille.

Lisävaiheet:

 1. Pane Portland-sementti huolellisesti hiekalla.
 2. Esitä tarvittaessa routaamaton lisäaine tai muut lisäaineet.
 3. Sekoita aineosat asteittaisella vedellä.
 4. Lisää murskattua kivää, sekoita seosta 3-5 minuuttia.

Huomaa, että poikkeama suositellusta osuudesta ei saa ylittää 1%.

Täytä betonia 200 - suosituksia ammattilaisilta

Ammattimaiset rakennuttajat ehdottavat betreenejä seuraavien suositusten avulla:

 • aseta liuos säiliöön työmaan välittömässä läheisyydessä;
Jotta se saisi korkeimmat ominaisuudet ja suuremman lujuuden, seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita valmistuksen aikana.
 • kaataa korkeintaan yhden metrin korkeudelta, jotta vältetään delaminoituminen;
 • käytä seoksen kourun syöttämistä varten, mikä mahdollistaa liuoksen tarkemman jakautumisen;
 • Valmistetaan betoniliuos yli viiden asteen lämpötilassa;
 • betoni kerrallaan, jolloin rikkoutuminen voi olla enintään 2 tuntia;
 • tiivistää maski, erityisesti vahvistuskammion paikoissa;
 • kostuta pinta säännöllisesti.

Määritettyjen sääntöjen täyttäminen mahdollistaa halkeamien välttymisen, varmistaa monoliitin laadun.

Mitkä ovat betonin M kahden sadan hyödyt

M200-tuotemerkin konkreettinen sekoitus eroaa useista eduista:

 • laajennettu soveltamisala. Rakennusmateriaalia käytetään teolliseen rakentamiseen ja yksityisten tilojen rakentamiseen;
 • hyväksyttävät kustannukset. Kohtuullisen hinnan vuoksi rakennustoiminnan kokonaiskustannukset pienenevät;
 • parannettu kahva metalliosien kanssa. Tällä on positiivinen vaikutus raudoitetun betonin lujuusominaisuuksiin.
 • matala lämmönjohtavuus. Materiaali kuluttaa lämpöä huonosti, mikä vähentää lämmöneristimien hankintakustannuksia.

Aktiivisten kuormitusten sallitulla tasolla tätä ratkaisumerkkiä voidaan käyttää ilman vakavia seurauksia.

Käytetään rakennusten perustuksiin

Mitä käytetään 200-betonin betoniin

Suosittuja rakennusmateriaaleja käytetään eri tarkoituksiin:

 • säätiön rakentaminen;
 • valmistus portaat;
 • pehmustetut paikat;
 • betonituotteiden tuotanto;
 • betonirauta;
 • seinänrakennus;
 • rakennettu aidat;
 • tiepäällysteiden järjestely;
 • jalka-laitteet;
 • Sokean alueen rakenteet.

Ammattilaiset ja uutuustuottajat käyttävät laajasti tätä materiaalia niiden parempien suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Yhteenvetona

Rakennusteollisuudessa hajautettu betonielementti dvuhsotoy -merkki johtuu lisääntyneestä lujuudesta, kosteudenkestävyydestä ja mahdollisuudesta käyttää jäätymislämpötiloja. Tehtyäksesi vakavia tehtäviä on suositeltavaa ostaa ratkaisu luotettavalta toimittajalta. Korkealaatuisten komponenttien käyttö ja teknisten suositusten noudattaminen varmistavat monoliitin toiminnalliset ominaisuudet.

Betonimerkin M200 ominaisuudet

On olemassa monenlaisia ​​konkreettisia ominaisuuksia ja sovelluksia. Tyypin ja koostumuksen valinta riippuu rakennusten rakenteiden käyttöolosuhteista, nimittäin havaitusta kuormituksesta, kosteudesta, lämpötilasta, aggressiivisuuden asteesta ja monista muista. Indikaattorit, joiden avulla voit määrittää materiaalin ominaisuudet, ovat luokkaa ja luokkaa. Betoni, jolla on merkki M200 ja sen vastaava luokka B15, on yleistä.

Tämä materiaali voi viitata kevyisiin tai raskaisiin lajeihin riippuen aggregaatista. Sen tilavuuspaino (tiheys) on 1,8-2,5 t / m3. Betonin osuuksia säätelevät tekniset tekniset asiakirjat ja pysyvät ennallaan mistä tahansa sertifioidusta valmistajasta. Tuotemerkin M200 koostumus sisältää: sementti, hiekka, aggregaatti (sora tai murskattu kivi) ja useita lisäaineita, jotka on suunniteltu lisäämään lujuutta, kulumiskestävyyttä ja nopeutta. Yleensä sillä on vedenpitävä luokka W2, pakkasvastus F50 ja liikkuvuus P2.

Betoniä M200 käytetään kehyksessä ja monoliittirakenteessa. Sisällytä:

1. teollisuus- ja siviili-esineiden lattioiden ja -estekalustojen laitteet: varastot, yksityiset talot, puutarharakennukset, joissa suurin kuorma ei ylitä 200 kg / cm2;

2. perustusten ja keinotekoisten perustusten muodostuminen, jos luonnonmaaperällä ei ole riittävää kantavuutta;

3. täytä monoliittiset kiinnitysseinämät pienillä eroeroilla;

4. nauhan perustukset väliaikaisille, kesän ja matalan rakennuksille ilman merkittäviä kuormia;

5. esivalmistettujen elementtien, kuten päällystyslautojen, portaiden, aidojen ja aidojen sekä tiililevyjen valmistus (tätä tarkoitusta varten betoniin lisätään erityisiä aineita, jotka lisäävät sen kestävyyttä);

6. kovan pinnan tyynyjen asennus, polkupyörän kaistat;

7. rakentaa sokean alueen rakennusten ympärille ja hillitä moottoriteitä pitkin.

Komponentit ja mittasuhteet

Jotta betoni täyttäisi GOST 7473-94 "Sekoitetun betonin" kaikkiin säädöksiin liittyvät vaatimukset ainesosille, tiheydelle, jäätymisvastukselle ja muille indikaattoreille sekä pystytettyjen rakennusten rakenteet olivat vahvat ja luotettavat, tilaus on tehtävä erikoistuneella yrityksellä, jolla on sertifioitu laaduntarkastuslaboratorio. Nykyaikainen materiaalinvalmistusprosessi on automatisoitu ja kaikki komponentit luovutetaan tietokoneen ohjauksessa. M200: n koostumus ja mittasuhteet ovat seuraavat:

 • sementti M500 - 1 yksikkö;
 • hiekka - 3,2;
 • murskattu kivi - 4.8.

Toisin sanoen merkin 200 osuudet 1 m3: 265 kg sementtiä, 860 kg kuivaa hiekkaa, 1270 kg hienoa murskattua kiveä. Liuosta sekoitetaan veden kanssa tilavuudeltaan 180 litran (sen enimmäisarvo ei saa ylittää 20% kaikkien ainesosien kokonaispainosta). Lisäksi M200-seokseen lisätään pehmittimiä, vettähylkivää ja stabiloivia aineita, lisäaineita, jotka lisäävät lujuutta ja jäätymisvastusta.

Hyödyt ja haitat

Suurin etu tämän merkin - alhaiset kustannukset verrattuna hintoihin kestävämpiä vaihtoehtoja. Siksi, jos suunnittelun ei odoteta vaikuttavan merkittäviin kuormituksiin, sinun on valittava tämä tyyppi. Betoni M200 on hyvä tartunta metallipinnoille, minkä seurauksena se on erinomainen betoniseosten ja seinien kaatamiseksi. Sulatus- ja jäätymiskierrosten vähimmäismäärä on vähintään 50. Jos asennetaan luotettava vedeneristys, tämä indikaattori nousee pääsääntöisesti useaan kertaan. Kosteus jäädytetään huokosissa, joka aiheuttaa suurimman haitan, ja konkreettisempi on suojattava, sitä pienempi sen tiheys.

Betonin merkin M200 negatiivisiin ominaisuuksiin kuuluu vähäinen vedenkestävyys. Materiaalin pinta voi kestää veden painetta jopa 2 kgf / cm2 (samanlainen parametri kalliimmista seoksista voi olla jopa 20). Tätä tuotemerkkiä varten laimennus vedellä kaatamisen aikana on ehdottomasti mahdotonta hyväksyä itsetasaava vaikutus. Lisääntynyt näin, liuoksen juoksevuus rikkoo komponenttien osuuksia, minkä seurauksena sen tekniset indikaattorit vähenevät. Kestävyys ja vedenpitävyys eivät vastaa vakiokokoja.

Kokemus osoittaa, että automixerin suurin kulutusmateriaali kuluttajalle on 70 km. Pitkällä aikavälillä tapahtuva kuljetus voi johtaa betonin M200 ominaisuuksien heikkenemiseen lujuuden, yhtenäisyyden ja liikkuvuuden suhteen. Komponenttien mittasuhteet häiriintyvät kosteuden menettämisen vuoksi. Kun ne on toimitettu kippiautoilla, ne ohjataan enintään 15 km: n etäisyydelle rakennustyömaalle (koska tällainen kuljetus ei tarjoa seoksen sekoittamista jatkuvasti liikkeen aikana). On toivottavaa, että tienpinnan laatu on hyvä. Muussa tapauksessa on tarvetta lisälaasti välittömästi ennen asennusta muottipesässä.

Aineiston järjestys tulee tehdä yrityksiltä, ​​joilla on tarvittavat lisenssit ja jotka ovat hyvämaineisia urakoitsijoiden kanssa. Ennen kuin ostat konkreettista luokkaa B15, sinun on ilmoitettava johtajan kanssa siitä, että se sisältää tarvittavat lisäaineet. Mahdollisuus saada tietty määrä (paino tai tilavuus) kertaluonteinen tarjonta, samoin kuin lähestymistapa automaxerin kaatopaikalle, asioita. Toimittajan edustajien on annettava passi ja laboratoriotodistus. On otettava huomioon se, että useimmissa yrityksissä liuoksen purkamisen normalisoitu aika ei ylitä 30-40 minuuttia. Jotta vältetään ylimääräiset kulut tyhjäkäynnin ajaksi, on välttämätöntä valmistautua etukäteen M200-seoksen vastaanottamiseen.

Materiaalin hinta muodostuu ainesosien lopullisesta koostumuksesta, tiettyjen lisäaineiden läsnäolosta, komponenttien toimittamisesta tehtaalle sekä etäisyydelle kuluttajalle ja tilauksen määrälle. Alla on arvioitu kustannus betonin kuutioon ominaisuuksiltaan M200, P3, B15, W2 ja F50. Hinnat ovat merkityksellisiä syksyllä 2015 ottaen huomioon kuljetukset Moskovassa.

M200: n ominaisuudet ja mittasuhteet

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman konkreettista ratkaisua. Rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka poikkeavat merkinnöistä, suorituskyvystä ja käytön laajuudesta. Laastin optimaalisen laadun valinta liittyy rakennuskohteen erityispiirteisiin ja betonirakenteiden toimintaolosuhteisiin. Betoni M200 on suosittu. Lisääntyneiden lujuusominaisuuksien ja korkean luotettavuuden ansiosta sitä käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, kaatopaikkojen rakentamiseen sekä lattiapäällysteen muodostamiseen.

M200 brändi betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Betoniratkaisun laajamittainen käyttö merkinnällä 200 liittyy sen ominaisuuksiin reseptin noudattamisen takia. Korkean teknisen ominaisuutensa takia materiaalia käytetään laajalti eri tasojen ongelmien ratkaisemiseen. Se eroaa kohtuullisella hinnalla ja on johtavassa asemassa muiden betonimerkkien alla hintatason mukaan.

Tärkeimmät indikaattorit ovat:

 • vahvuus. Parametri luonnehtii materiaalin kykyä säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Rakennusmateriaali luokitellaan lujuusindeksillä B15. Tämä vastaa 150 kg: n kuormitusta neliösenttimetrillä monoliitin alueella;
 • pakkasvaste. Vastustuskykyä negatiivisiin lämpötiloihin betoniseoksella on F200. Digitaalinen indeksi kuvaa syväjäämien ja täydellisen sulatuksen syklien lukumäärää, minkä seurauksena murtumia ei muodostu betonirakenteessa;

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön.

 • spesifinen paino. Liuoksen tiheys vaihtelee käytettävän täyteaineen painosta riippuen. Kevyen roskien käyttö vähentää tiettyä painoa 1,6 tonnia kuutiometriä kohden. Raskaaseen soraa käytettäessä tiheys kasvaa 2,4 tonniin kuutiometriä kohden;
 • sitkeys. Tämä on vakava ominaisuus, joka määrittää helpottavan liuoksen. Liikkuva seos täyttää kulma-alueet paremmin, on helpompi värähtelemään tiivistymistä. Liikkuvuuden mukaan materiaali luokitellaan P2 - P4: ksi. Tämä vastaa 5-20 cm: n kartiomallia.

Vedenkestävyyden ja kosteuden kestävyyden mukaan ratkaisu on nimeltään W 4. Merkkivalojen 200, betonin, kiinteiden perustusten, pinnoitteiden ja vedenpitävien rakenteiden kaatamisen ansiosta betonia käytetään.

Toiminnan vahvuuden hankkiminen ulkoisista tekijöistä riippuen tapahtuu 3-4 viikon sisällä. Tänä aikana hydrausprosessi on päättynyt, kosteus haihtuu ja monoliitti kykenee havaitsemaan merkittäviä kuormia.

Betonin M200 koostumus

Koostumusta säätelevät valtion standardin vaatimukset, jotka takaavat betonirakenteiden korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Betonilaastin laadunvalvontaan erikoistuneissa yrityksissä työskentelevät erityislaboratorioita tekevät. Pienet poikkeamat ovat mahdollisia käytettävien ainesosien koon vuoksi, mutta koostumus pysyy aina vakiona.

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus

 • Portland-sementti M400 - M500. Sitä käytetään liuoksen koostumuksessa sideaineena;
 • hieno hiekka, esipuhdistettu vieraasta aineesta. Se on paikkamerkki;
 • murskattu kivi graniitin, soran tai kalkkikiven perusteella. Erilaisia ​​fraktioita käytetään aggregaattiin;
 • vettä. Tarjoaa betoniseoksen haluttu johdonmukaisuus ja se lisätään osissa sekoitusvaiheessa.

Tehtävistä riippuen betoniseos voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita:

 • vettä hylkivä komponentit;
 • pehmittimet;
 • erityiset stabilointiaineet.

Betonimateriaalin laatu on ratkaiseva tekijä, joka takaa monoliitin kestävyyden ja sen lujuusominaisuudet. Tästä syystä on suositeltavaa ostaa koostumus vain sertifioiduilta laboratorioilta peräisin olevilta valmistajilta.

Suhteita betoniin M200

Valmis sekoitetta ei aina ole mahdollista järjestää erikoistuneella yrityksellä. Useat kehittäjät, jotka harjoittavat yksityisten rakennusten rakentamista, valmistelevat itsenäisesti ratkaisua. On tärkeää, että he osaavat tehdä konkreettisia 200 markkaa. Riippuen siitä, mihin sementtiä käytetään, osuus voi vaihdella.

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta

Betonibrändi M200 valmistetaan seuraavissa suhteissa:

 • M400-sementtiä käytettäessä on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä painosuhteessa 2,8: 4,8: ​​1. Annosta käytettäessä tämä osuus muuttuu hieman ja on 2,5: 4,2: 1;
 • laastia valmistetaan Portland-sementin M500 perusteella, joka sisältää 3,5 kg hiekkaa ja 5,6 kg murskattua kiveä yhtä kilogrammaa sementtiä kohden. Tämän tyyppisen sementin tilavuusosuus sisältää murskatun kiven, hiekan ja sementin suhteessa 4,9: 3,2: 1.

Veden pitoisuus vaihtelee tavallisesti riippuen raaka-aineiden kosteudesta ja koosta sekä liuoksen vaaditusta liikkuvuuden asteesta. Veden osuus on noin 20% koko erästä. Jos noudatat suositeltuja mittasuhteita, betoni M200 on laadukas, mikä takaa rakenteiden pitkäkestoisen käyttöiän. On tärkeää sekoittaa ainesosat perusteellisesti betonisekoittimella.

Betoni 200 M - suositun brändin edut

Betoniratkaisulla, jolla on merkintä 200, on useita etuja.

Se eroaa muista betonityypeistä:

 • laaja käyttöalue. Seosta käytetään teollisiin tarkoituksiin ja yksityiseen rakentamiseen;
 • edullinen hinta. Ratkaisun hankkimisesta aiheutuvien kustannusten alenemisen vuoksi rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät;
 • lisääntynyt kosketus teräsvahvikkeella. Liuoksella on hyvä tartunta metalliin;
 • matala lämmönjohtavuus. Näin voit vähentää eristysaineiden hankintakustannuksia.

Jos rakennusten rakenteisiin ei kohdistu merkittäviä kuormia, voit turvallisesti antaa tämän betonimerkin etusijalle.

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus.

Millä alueilla käytetään betonia M 200

Betoniyhdistemerkkiä 200 käytetään eri tarkoituksiin:

 • rakennusten luotettavien perustusten rakentaminen. Materiaalin lujuus takaa pystytettyjen rakennusten vakauden;
 • jalkakäytävä, jalkakäytävä ja lasin asennus. Materiaali kovettumisen jälkeen kestää mekaanista rasitusta;
 • betonisointiin kiinnitetyt seinät sekä portaiden valmistuksen. Rakennusmateriaali on kestävä, ei muodosta halkeamia;
 • rakennusten vähäiset rakennukset. Betonimassan perusteella pystytään kantamaan kantavia seiniä tai voidaan tehdä lattioita;
 • suorita vahvistustyötä. Betonin lujittaminen, jolla betoni on hyvässä kosketuksessa, lisää rakennusten rakenteiden lujuutta.
 • täytä ajoneuvoja. Liuos kovettumisen jälkeen säilyttää sen eheyden merkittävien kuormitusten vaikutuksesta;
 • yksityinen rakentaminen. Betonin pohjalta rakennetaan varastotilat liikenteelle, kylvyt ja huvimajat rakennetaan;
 • moottoriteiden valmistusta varten sekä rakennusten ympärysmitta. Materiaalia käytetään myös pyöräilyreitteihin;
 • tienlevyjen tuotanto. Materiaalia muokataan erityisillä lisäaineilla, jotka lisäävät hankauskestävyyttä.
 • jotka muodostavat betonisuojuksia ja jalkaterälaitteita. Monoliitti säilyttää koskemattomuuden ongelma-alueille, jotka ovat alttiita liikkeelle.

Monien käyttötarkoitusten vuoksi materiaali on suosittua ammattimaisten rakentajien ja yksityisten kehittäjien kanssa. Sitä käytetään missä seuraavia suorituskykyominaisuuksia tarvitaan - vahvuus, vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille ja kosteudenkestävyys.

tulokset

Päättäessäsi käyttää konkreettista ratkaisua 200 merkinnällä tiettyihin rakennustöihin, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistajan maineeseen, laboratorion laadunvalvonnan saatavuuteen ja reseptin noudattamiseen. Näin varmistetaan, että ominaisuudet ovat standardien mukaisia. Itsevalmistelulla on välttämätöntä suorittaa vaivaus betonisekoittimessa, koska manuaalisen vaivaamisen vuoksi on vaikea varmistaa koostumuksen yhtenäisyys. On tärkeää noudattaa mittasuhteita, käyttää laadukkaita ainesosia ja noudattaa tekniikkaa.

Betoni M 200 V 15, lajikkeet, tekniset ominaisuudet, edut ja haitat

Myynnissä on laaja valikoima betonityyppejä, jotka puolestaan ​​jaetaan luokkiin. Rakennusmateriaalilla on erilainen koostumus, tiheys ja käyttöalue. Artikkelissa käsitellään sellaisia ​​rakennusmateriaaleja kuin betoni M 200 -luokka B15. Hiekkasekoittimen M 200 pääominaisuudet viittaavat raskaan betonin tyyppiin. Korjaustyön valmisteluvaiheeseen käytetään kaikkia luokkia aina M 150: een saakka. Näitä ovat: pohjapohjan, monoliittirakenteiden ja betoniterästen kaataminen. Sitä käytetään myös betonirakenteiden rakentamisessa, jota sovelletaan maltilliseen kuormitukseen.

Metsätyyppi M 200

Komponentissa on sellaisia ​​alalajia, joilla on eri komponentit ja ominaisuudet:

 1. Käytetty:
 • kotimaan rakentaminen;
 • teollisuusrakennusten rakentamisen aikana.
 1. Rakennusaineiston tyyppi:
 • sementti;
 • silikaatti;
 • kipsi;
 • lisäämällä polymeerisiä elementtejä.
 1. Kiinteän täyteaineen mitat:
 • karkea;
 • hieno.
 1. Hiukkasten tiheyden ja kimmoisuuden laatu:
 • tiheä;
 • huokoinen;
 • sekoitus erityistarkoituksiin.
 1. Kiinteyttämisnopeus, autoklaaviseos on suunniteltu tiivistymään luonnollisissa lämpötiloissa.
 2. Painomittarit:
 • raskas;
 • Kevyt.

Betoni Luokka B 15 Mikä tämä brändi on? Nykyaikaisissa rakennustekniikoissa lujuusindikaattori korvattiin tarkemmalla luokituksella "B". Luokka B 15 on suosittu rakennusmerkki M 200, jota pidetään yleisenä.

Tekniset ominaisuudet

Raskas betonirakenne B 15 M 200 on suunnitellut ominaisuudet, jotka on kuvattu sovellettavissa GOST-standardeissa. Sementtilaasti kykenee virtaviivaistamaan valmiin rakenteen lujuusindikaattoreita, valmistuksen reseptiä ja koostumuksen mittasuhteita, joustavuutta, tiheyttä, suunnittelun puristusresistanssia ja liuoksen kuutiometrin erityismassan. Valmisrakenteen pääominaisuus on puristuskestävyys, jota merkitään kirjaimella "M" ja brändinumerolla.

Betoni B 15 kestävyysluokka M 200, jonka keskimääräinen nimelliskestävyys. Liuoksen laadun indikaattorit, suurin sallittu lujuus ja tiheys 28 vuorokaudessa. Sementtilaastin koostumus sisältää erilaisten murskattujen kiviainesten - sora, graniitti, kalkki, jonka murto-osa on 6 - 70 mm.

GOST-järjestelmän mukaisten monoliittirakenteiden rakentamiseen saa käyttää murskattua kiveä ja soraa, joiden mitat ovat korkeintaan 14 cm. Kiinteiden täyteaineiden on ylitettävä lujuus ja kestävyys kahden kerran. Suurin osa murto-aggregaatista luo rakenteellisia puitteita taloja vahvistavasta betonista. Koostumuksen valmistuksessa käytettävä resepti sisältää hiekan, jonka fraktio on 0,15 - 5 mm. Hieno täyteaine, jonka tiheys on 1790 kg / m3. Peskobetonnaya-seos M 200 ja tiedot puristuskestävyyden laskemiseksi 200 kg / m3.

Suurten esineiden virtaamiseksi nopeammin, ei sakan soraa tai murskattua aggregaatin kokoa tulisi lisätä 20-140 millimetriä betoniin 15 m200 raskasluokassa. Betoniratkaisun tärkein ominaisuus on puristuslujuus Rbn, joka on merkitty numerolla "M". 1 m3 betonin ominaispaino 15 M 200: ssä vaihtelee 1800-2500 kilogrammasta. Koostumuksen massa vaihtelee kaikkien komponenttien tiheydestä ja on välillä 300-3000 kg.

GOST-standardit

Raskasta betonirakennetta B 15 M 200 kuvataan ominaisuuksilla GOST 7473-2010 BST B15, P3, F100, W6.

Merkintä M 200 osoittaa tällaisia ​​ominaisuuksia.

 • F 100 - jäätymisvastus. Kun seos altistuu jäätymiselle ja sulatukselle noin sata kertaa, materiaali menettää sen laadun 5%: lla;
 • W 6 - vedenkestävä koostumus ilmaisee veden tunkeutumisen esteen paineessa, joka on enintään 0,6 atm;
 • P 3 kertoo, että liikkuvuus riippuu veden ja sementin suhteellisuudesta.

Betonin komponentit M 200

Betonin laatu M 200 on alhainen koostumus yhdisteestä, joka johtuu nopeasti vaikuttavien, hydrofobisten, sulfaattien kestävien, pehmitetyistä sementtielementeistä. Tekniset ominaisuudet eivät tarjoa mitään lisäaineita, mukaan lukien aktiiviset mineraalit.

Useissa tapauksissa siihen lisätään elementtejä, joilla on pinta-aktiivisia ominaisuuksia. Nämä hiukkaset tekevät seoksen muovia, pakkasenkestävää tai nopeasti kuivuvaa. Tällaisten lisäaineiden ansiosta betoni M 200 V 15: tä käytetään alueilla, joilla on lämpötilanvaihtelu tai rakennustyömailla, joissa työ on tehtävä lyhyessä ajassa.

Laatustodistuksen mukaan betoni M 200 V 15: n on sisällettävä sementtiä, hiekkaa, vettä ja karkeaa kiviainetta. Esimerkki brändin M 200 sisältämien elementtien osuuksien valinnasta:

 • vesi - 0,18 m3;
 • sementtilaasti - 0,25 m3;
 • hiekka tai muu täyteaine - 0,45 m3;
 • karkeat sora-, sora- ja muut suuret osittaiset täyteaineet ovat 0,9 m3.

Tällaiset osuudet ainesosista ovat sopivia 1,76 kuutiometrin saamiseksi halutun kimmoisuuden valmiista seoksesta. Jokainen yksittäinen tapaus, kuten yllä oleva esimerkki, olisi tarkasteltava yksilöllisesti, koska kunkin kuutiometrin komponenttien lukumäärän indikaattorit voivat vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa olevan merkin käyttöä koskevat merkinnät.

Betonin B 15 koostumusta tulisi tiukasti säätää mittasuhteilla: sementtilaasti M 400 - 1 - 2,8 - 4,8 - 0,5 ja sementtilajitelma M 500 - 1 - 3,5 - 5,6 - 0,5.

Laatu tuote saadaan käyttämällä elementtien valintamenetelmiä. On suositeltavaa kartoittaa B.15-luokan (15 MPa) betonista koostuvan osan valinta käyttämällä portlandsementtiä M 400 puhdistettua hiekkaa, jonka tiheys on 2600 kg / m3, graniittikiveä, jonka aggregaattiparametrit ovat 20 mm ja tilavuuspaino 1400 kg / m3. Käyttämällä erityistä kaavaa, joka saadaan kokeellisesti, määritetään haluttu määrä vettä. Sora-aineen mitat määräytyvät seulasarjoilla, joiden reiät ovat halkaisijaltaan 7, 4, 2, 1 ja 0,5 cm.

40 mm: n betonirakenteinen koon koko B 15 M 200 voi koostua seuraavista tyyppisistä raunioista:

20 cm leveisiin palkkeihin voidaan käyttää soraa, jonka kiven halkaisija on korkeintaan 15 cm. Hiekkaa ja murskattua kiviainetta käytetään GOST-standardien mukaisesti.

soveltamisalansa

Sekoitetaan betonia M 200 V 15 universaalia, sitä käytetään eri alojen korjaus- ja rakennustöissä:

 1. Betonin betonipinnoitus. Tällainen työ tehdään sisätiloissa, minkä vuoksi koostumus ei ehkä ole lisännyt vastustuskykyä lämpötilavälin ääriin ja kosteaan ympäristöön. Se, että tällaisen pohjan on kestettävä kuorma, on otettava huomioon. Tästä syystä esivalmistetuilla elementeillä on vahvuus ja tiheys.
 2. Hydrauliikkateknistä betonia, joka on sulfaattien kestävää portlandsementtiluokkia B 15 M 200, käytetään rakennettaessa taloja, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa.
 3. Säätiö perustuu koti- ja teollisuuslaitoksiin. Tällaisilla koostumuksilla on hyvä kestävyys puristukseen, joka kestää koko rakenteen painon. Ennen työskentelyä on tarpeen laskea valmiiden rakennusten osuus.
 4. Betonin hienorakeista luokkaa B 15 M 200 käytetään rakentamaan kadunpuistoja ja asuintalojen lattioita.
 5. Rakenteet teräsbetonista, portaat, lattiat, pylväät. Hyväksyttävät betonin B15 kestävyyskustannukset ovat erinomaiset elastisia ominaisuuksia, mikä mahdollistaa valmiin rakenteen kestävän vakavan kuormituksen.
 6. Polut, paviljongit, leikkikentät ja muut vastaavat kohteet. Kuorman osuuden indikaattori tällaisissa tiloissa ei ole kovin suuri. Tästä syystä ja ottaen huomioon alhaiset kustannukset, tämä seos soveltuu edellä mainittujen töiden tyyppiin.
 7. Betonirakenteita, joiden koko on yli 40 mm, luokkaan B 15 M 200 käytetään tiebed-laattojen rakentamiseen. Alhaiset kustannukset huomioon ottaen tätä ratkaisua käytetään teräsbetonimassamateriaalien rakentamiseen. Myös kuorman paino on otettava huomioon. Lisäksi on suositeltavaa lisätä tuotteita, jotka lisäävät seoksen tiheyttä. Dokumentaation mukaisesti "betoni raskas luokka B 15 M 200", GOST nykyinen. Tällaisia ​​lisäaineita lisätään 1 m3: n liuokseen. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa, minkä lisäaineen määrä on lisättävä yhden kuutiometrin seokseen, jotta saadaan yksi tai toinen materiaalin jousto.
 8. Betoni on raskas hydraulisten rakenteiden luokkaan B 15 M 200, jonka avulla voit rakentaa taloja märälle maaperälle, patoille, silloille, patoille ja vesistökuormituksille.

Monoliittisessa rakenteessa käytetään vesiliuosta w6 olevaa betonia m200, jossa on jäänkestävyys f150, jos rakennuksen korkeus on enintään 5 kerrosta.

arvokkuus

 1. Laasti on yleismaailmallinen, joten sitä käytetään usein sekä yksityisrakentajina että teollisuuslaitoksissa mekaanisten ominaisuuksien, hyväksyttävien kustannusten ja laadun maksimaalisen suhde huomioon ottaen.
 2. Jos verrataan keramzit-betoniseosta M 200 samankaltaisiin alhaisen asteen yhdisteisiin, siinä on korkeat suunnittelutiedot puristuslujuuteen.
 3. Korkea jäätymisvastus.
 4. Rakennusmateriaalin lämmönläpäisevyys on vähäinen, joten voit säästää lämpöä vahvistetusta betonista valmistettuihin tiloihin ilman lisäeristekerroksen asentamista.
 5. Seoksen, jossa tämä merkintä tulee nopeasti, tulee vahva ja tiheä, se mahdollistaa korjaus- ja rakennustöiden suorittamisen suurimmalla nopeudella.
 6. Rakenteiden aikana halkeamien muodostuminen vähenee nollaan.
 7. Liuoksen käyttölämpötila on +5 - +350 astetta. Matalissa lämpötiloissa käytetään tiettyinä osuuksina lisäaineita, joissa on palamista kestäviä aineita.

haittoja

Mark M 200-negatiiviset ominaisuudet ovat vähäiset. Pohjimmiltaan se on alhainen veden kestävyysindikaattori. Lisätyn veden suhdetta tulisi noudattaa erityisen selkeästi. Kokonaiskoostumuksesta sen paino on 20%.

GOST-asiakirjojen mukaan laatusertifikaatin ei pitäisi käyttää betonirakenteelle B 15 M 200 taloa, joka ylittää yli 5 kerrosta. Myös valmiin rakennuksen painoa ei oteta huomioon.

Betoni M 200 BST V 15 P 3- P 4 F100 W 4, vaikka sitä pidetään huonolaatuisena ratkaisuna, mutta tämä ei ole vähemmän suosittua. Seoksella on hyvät lujuusominaisuudet kantavien seinien asentamiseksi, monoliittisten perustusten, lattian ja polkujen kaatamiseksi. Tällaisten rakennusmateriaalien kanssa on helppo työskennellä, koska kaikkia standardeja noudatettiin tiukasti tuotannon aikana ja komponenttikomponentin säännöt. Valmiiden elementtien hyvä lujuus ja kestävyys sekä kohtuullinen hinta - nämä ovat tärkeimmät edut muihin merkkeihin verrattuna.

Betoni m200

Lattian, kevyiden perustusten ja kuormittamattomien rakenteiden valmistukseen käytetään usein betonia M200 (B15). Se on sementtipohjainen laasti, jolla on keskisuuret ominaisuudet. Materiaali kuuluu raskasbetonien luokkaan.

soveltamisalansa

Betonibrändiä 200 käytetään laajasti kaupallisessa ja yksityisessä rakentamisessa:

 1. Jalkapohjamallien asennus säätiölle. Tällöin betonia M200 käytetään heikennetyille maaperäille, tavallisesti pehmittämänä käytetään tavallisesti vähemmän vakaita seoksia.
 2. Kiinnitysseinien asennus pienillä korkeuseroilla.
 3. Monoliittisen kaistaleen järjestäminen, pilarien perustukset pienille rinteille ja maanrakennuksille, joissa on kevytrakenne.
 4. Monoliittiset lattialevyt varastoissa ja teollisuus-, siviili- ja asuinrakennuksissa, joiden suurin rakenteellinen kuormitus on enintään 200 kg / cm 2.
 5. Puutarhojen, polkupyörien, jalkakäytävien parantaminen.
 6. Sokeat alueet rakennusten ympärille mihin tahansa tarkoitukseen.
 7. Esivalmistettujen betonielementtien valmistus: kattotuolit, portaiden, reunojen, päällystyslaatat.
 8. Aseiden osien ja niiden perustusten asennus.

Betonimerkin koostumus m200

Betoniliuoksen on täytettävä GOST 7473-94 "Betoniyhdistelmät. Tekniset olosuhteet. Tee näin, vaivaa komponentit myöhemmällä testillä. Kun liuos kovettuu ja kovettuu 28 päivän kuluttua, sitä voidaan tarkastella toisen säädöksen näkökulmasta - GOST 26633-2012 "Betonit, raskaat ja hienorakeiset".

Komponentit betoniseoksen valmistamiseksi:

 • Portland-sementtilajit M500, M400;
 • Hiekkafraktio 0,14... 3,5 mm;
 • Suuri täyteaine. Murskakiven murto-osuus betonille ei saisi ylittää 50-70 mm.

Usein konkreettisen m200: n resepti sisältää pehmitettäviä aineita, jotka määrittävät liuoksen ja valmiin kiven yksittäiset ominaisuudet. Esimerkiksi tiepäällysteiden ja pinnoitteiden valmistuksessa lisätään lisäaineita, jotka lisäävät kiven kulutuskestävyyttä koostumukseen, veden kestävyyden parantamiseksi, ne käyttävät sopivia lisäaineita - itse betoni maaperässä ei voi vastustaa kosteaa ympäristöä.

Binder-vaatimukset

Sementin kulutus on pienempi, sitä korkeampi laatu. Mitä alhaisempi sementtituote on, sitä enemmän tarvitaan laastin valmistukseen, joten M500: ta käytetään useammin kustannusten vähentämiseksi. Yhdessä sen kanssa voidaan soveltaa M400 ja M300, mutta jälkimmäinen on taloudellisesti kannattamatonta, vaikka sitä käytännössä käytetään.

Hydraulinen sideaine voi olla mikä tahansa:

 • Portland-sementti on yleisimpiä ja monipuolisia ja sillä on optimaaliset tekniset ominaisuudet.
 • Kalkkikiveä tai magnesiumoksidipäällystäminen saviepäpuhtauksilla jopa 25%. Tätä ominaista on suuri vedenkestävyys, joka soveltuu maanalaisten ja maanpäällisten rakenteiden valmistukseen.
 • Kuona Portland-sementti kestää kosteutta ja aggressiivisia ympäristövaikutuksia. Se on ihanteellinen perustusrakenteiden valmistukseen.
 • Alumiinisulfaattikestävyys ja vedenkestävä.

Kuinka paljon sementtiä cubed betoniin m200 riippuu sideaineen tyypistä. Samanaikaisesti on tärkeää tarkkailla vettä ja sementtiosuhdetta - hyökkääjä ei voi ottaa käyttöön "silmällä". Veden ja sideaineen optimaalinen suhde määritetään laboratoriossa, sen tulee olla välillä 0,3... 0,5. Täyteen täyttämisen tapauksessa massa on kuivaa ja pesemätöntä, ylimääräisen nesteen tapauksessa betoni ei saa tarvittavaa voimaa. Koostumukseen lisätään plastisuutta lisäämällä superplasticisaattoreita.

hiekka

Ratkaisun tilavuuden optimaalisen täyttämisen varmistamiseksi standardit suosittelevat hiekkafraktioita 0,14... 3,5 mm. Rakennustarkoituksiin on parempi ottaa jokien hiekka - se on tasainen, jossa on vähäinen määrä huokosia ja teräviä reunoja.

Betoniliuoksen sekoittamista varten on välttämätöntä käyttää puhdistettuja hienojakoisia täyteaineita - mineraali- ja orgaanisen alkuperän sulkeutuvat lopulta vähentävät rakenteiden lujuutta ja edistävät sen tuhoutumista sisäpuolelta. Tästä syystä vilpittömässä mielessä keräilijät ja toimittajat kaivaavat tai pestään hiekan hiutaleita epäpuhtauksista, ja sitten toimittavat materiaalin asiakkaalle.

Suuri täyteaine

Murskattu kivi ja sora muodostavat välttämättä osan minkä tahansa brändin betonisekoituksesta - ilman niitä, tämä on vain sementti-hiekkalaasti. Kiven koko on 20-70 mm. Betonin lujuus riippuu suuresti niiden kovuudesta, joten murskattu kivi ja sora tulee olemaan kovista kiveistä, etusijalle asetetaan graniitti ja marmorikivi. Ne on puhdistettava epäpuhtauksilta, mieluiten pestävä vesisuihkulla, jossa on alustava roskasäleikkö.

lisäaineet

Frost resistivity, veden kestävyys, lisääntynyt lujuus ja tiheys saadaan aikaan lisäämällä betoniliuokseen lisäaineita. Nämä ovat erilaisia ​​mineraali- ja kemiallisia lisäaineita:

 • Superplasticisaattorit (tyyppi C-3) lisäävät liuoksen liikkuvuutta pienemmällä w / q-suhteella. Vahvuus, betonin tiheys m200 ja veden kestävyys lisääntyvät;
 • Kalsium- ja natriumyhdisteet nopeuttavat kovettumisprosessia kiireelliseen rakentamiseen;
 • Esimerkiksi kovettumisen hidastamiseksi, kun suuria määriä muottirakennuksia jatkuvasti betonoidaan, bitronin hidastimet viedään liuokseen;
 • Pakkasenkestävyys lisäaineet lisäävät MB tyyppi 10 - ne vähentävät kovettuminen liuoksen lämpötila, joka mahdollistaa talvibetonoinnissa muotti eristys ilman organisaation ja laadun kärsimättä malleja. Tulevaisuudessa materiaalia on helpompi havaita lämpötilan putoamista.

Kaikkien lisäaineiden kokonaismäärä ei saa ylittää 5 painoprosenttia kuivaa sideainekomponenttia.

Betonin valmistus

Betonibrändi M200 vaatii ratkaisun noudattamista ratkaisun valmistelussa. Komponenttien määrä riippuu paitsi seoksen odotetusta tilavuudesta myös käytetystä sementtimerkistä.

Tavalliset mittasuhteet betonin valmistukselle m200 esitetään taulukossa:

Sementin, hiekan ja raunioiden märät kauhoihin (10 litraa): 1 pussi 50 kg sideainetta, 6 pienikokoista ja 14 isoa täyteainetta.

Aineenkulutus per 1 m 3:

 • 360 kg sementtiä M300, 665 kg hiekkaa, 1173 kg murskattua kiveä;
 • 286 kg sementtiä М400, 795 kg hiekkaa, 1080 kg murskattua kiveä;
 • 220 kg sementtiä M500, 770 kg hiekkaa, 1232 kg murskattua kiveä.

Vesi ei kaikissa tapauksissa saa olla yli 20% seoksen kokonaismassaa.

Kuinka monta sementtipussia betonissa m200:

 • Binder M500 tarvitsee 4 pakkausta 50 kg ja yksi 25 kg tai 5 pussia 50 kg (loput);
 • Sementti M400 tarvitsee 6 pussia 50 kg tai 5 - 50 kg ja 1 - 40 kg;
 • Sementti M300 tarvitsee 7 pussia 50 kg + 1-25. Tämä on kaikkein epätaloudellinen vaihtoehto osia ostamiseen.

Betonin m 200 osuuksia on noudatettava mahdollisimman tarkasti, valitsemalla sopiva mitta (kg, litra tai kauha). Vain tällä ehdolla odotetaan valmiin rakenteen puristuslujuutta samoin kuin muita parametreja.

Betonimerkin 200 valmistukseen tarvitaan erillinen betonisekoittimen. Voit suorittaa vaivaamisen käsin, mutta ratkaisun laatu tässä tapauksessa ei ole täydellinen.

Hiekkaa hiekkaa yhdistämällä, lisää sementtiä, kaada vesi ja sekoita perusteellisesti. Seos valmistetaan erissä tarpeen mukaan. Suurten tilavuuksien täyttämiseksi on suositeltavaa tilata ratkaisu tehtaalta - M200 nopeasti asettaa ja erien erien välillä betonista, joka asetetaan muottiin, alkaa saada voimakkuutta, rakenteessa on epäsäännöllisyyksiä.

ominaisuudet

Materiaalin vaatimustenmukaisuus voidaan arvioida vasta valmistetun liuoksen ja karkaistujen näytteiden laboratoriotestien tulosten perusteella. Yksityisessä rakentamisessa tällaisia ​​tapahtumia pidetään äärimmäisen harvoin ja kaupallisten tilojen rakentamisen aikana - välttämättä.

Betonin tekniset ominaisuudet m200:

 • liuoksen tilavuuspaino on 2300... 2400 kg / m 3 riippuen raunioista ja tiheydestä;
 • betoniluokka b15 vastaa merkkiä M200;
 • puristuslujuus 28-vuotiaana - noin 198 kgf / cm2;
 • P2... P4 -liuoksen liikkuvuus veden ja sementin suhteessa 0,3... 0,5;
 • paino 1 m 3 päättynyt rakenne 2300... 2400 kg;
 • jäätymisvastus F50-F150: ssä;
 • veden läpäisevyys W2... W6;
 • asetusaika (alku kovettuminen) - aikaisintaan 1 tunti, kovettumisen loppu riippuu ympäröivästä lämpötilasta ja voi vaihdella 6 tunnin sisällä... 2-3 päivää. Kuivausaika (täydellinen kovettuminen) - 28 päivää.

Betonin m200 ominaispaino on epävakaa tämän materiaalin eri erille. Minulla on vaikutteita:

 • täyteaineiden osa (hiekka ja roska);
 • käyttöön otetun veden määrä ja lisäaineet, jotka on tarkoitettu tiivistämään seos ilmakuplien karkottamismenetelmällä ja täyttämällä ne sideaineilla ja täyteaineella;
 • laadukkaita sekoitusosia.

Betonin betonikuorman paino betonisekoittimessa on 2400... 2400 kg / m 3. Virhe aiheutuu raunioista (eri eristä ja erän painosta). Manuaalisen vaivaamisen ansiosta entistä epätäsmällisyyksiä voi esiintyä, usein pienemmässä suunnassa - asukkaat voivat saada ratkaisun, jossa on yhden kuution enimmäispaino 2000 kg. Tietenkin tällainen seos kovettumisen jälkeen ei täytä mainittuja eritelmiä.

Hankkeita laskettaessa asiantuntijat eivät arvaile, kuinka paljon betonin kuori painaa, käytä vakioarvoa 2300 tai 2400 kg / m 3, jos muita tietoja ei ole.

Betonin m200 edut ja haitat

M200 betoniluokka B15 on monipuolinen rakennusmateriaali, jolla on useita etuja:

 • optimaalinen ratkaisu yksikerroksiselle esikaupunkirakennukselle - Betonia voidaan käyttää maan tai kehysrakennuksen säätiön asentamiseen, rakennustelineiden ja polkujen järjestelyyn, auton alustoille;
 • nopea voima;
 • korkea rikki vastustuskyky, samanlainen kuin korkeampi konkreettisia ratkaisuja;
 • kutistuminen tapahtuu ilman muodonmuutosta rakenteen, ilman seinien halkeilua;
 • työ on tehtävä yli + 5 ° C: n ilman lämpötiloissa lisäaineiden käyttöönoton myötä, lämpötilakynnys laskee, talvella betonisoitumista voidaan tehdä.

Haittoja esiintyy liuosvalmistustekniikan rikkomisen seurauksena:

 • suurien vesimäärien tuonnin myötä kiven rakenne häiriintyy ja se ei saa tarvittavaa voimaa;
 • Betonin m200 vedenkestävyys on vähäistä, perustuksen asennuksessa on tarpeen antaa lisäaineita, jotka lisäävät indikaattoria ja laadukkaita vedenpitävyyttä.

Yhteenveto

Betoni M200 B15 on arvokas materiaali yhden kerroksen kevytrakennusten ja jalankulkualueiden tienpintojen rakentamiseen. Se on helppo valmistaa, sillä on optimaalinen hinta- ja laatutason yhdistelmä. Betoni M200 voidaan korvata M300: lla, ja on hyvä säästää rakentamisessa, jos tehdään suunnittelulaskelmia etukäteen. Kohteen laatu ja kestävyys eivät vaikuta.