Keittäminen betoni: mittasuhteet kaupeissa

Valmisbetoniliuoksella on muovinen koostumus, joka sisältää neljä olennaista osaa: sementti, murskattu kivi (sora), hiekka ja vesi. Sekoitusmateriaalien tulee olla tiukassa järjestyksessä. Säätiön komponenttien osuudet ovat suunnilleen seuraavat: C - 1 osuus, U - 5 osakkeet, P - 3 osakkeet, B - 0,5 osakkeet (C - sementti, U - murskattu kivi, P - hiekka, B - vesi).

Nämä luvut voivat vaihdella, koska käytännössä ne riippuvat useista tekijöistä, esimerkiksi vaaditusta betonin arvosta, käytettävän sementin tyypistä, hiekan ja raunioista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista, lisäaineiden tyypistä ja annoksesta.

Betoniseosten ominaisuudet

Betonin muodostavat keskeiset komponentit ovat sementti ja vesi, jotka ovat vastuussa rakenteen lujuudesta ja muodostavat sementtikiviä samanaikaisesti. Kuitenkin, kun kovetettu, tällainen kivi muuttuu muodonmuutokseksi, kutistuminen voi lähestyä arvoa 2 mm / m.

Prosessi on epätasaista, sisäisiä rasituksia esiintyy materiaalissa, mikä johtaa mikrohiukkasia. Kuinka moni ei vertaise, on mahdotonta havaita niitä visuaalisesti, mutta sementtikiven laatu on vähäistä. Jotta minimoisit muodonmuutokset, liuos sisältää hiekkaa, laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä.

Aggregaattien tarkoitus on muodostaa rakenteellinen vahvistus, jonka on kestettävä materiaalin jännitys kutistumiselta. Tämän seurauksena kutistuminen vähenee merkittävästi, kun taas betonin lujuus ja sitkeys vähenevät.

Betoni merkintä

Betonin käytön merkitsemiseen käytetään digitaalista merkintää, joka seuraa kirjainta "M". Laaja valikoima betonia: M-75: stä M-1000: een. Numeroryhmä ilmaisee lasketun betoniresistenssin sen puristukselle (mitattuna kgf / cm2) sen täydellisen kovettumisen aikaan, eli 28 päivän kuluttua. Esimerkiksi brändin M300 osalta tämä arvo on lähes 300 kg / cm2. Siten mitä suurempi digitaalinen indeksi merkinnässä, sitä vahvempi betoni.

Käyttöalueet

Jopa tietämätön rakentava henkilö tietää, että betoni on perusta säätiöille. Jokainen työtyyppi vastaa tietyn tuotemerkin.

 • M-100 ja M-150 - käytetään tyynyjen asentamiseen säätiön pohjan alle;
 • M-200 - yleisimpiä tuotemerkkejä, joita käytetään kaivettaessa perustuksia, lattiapäällysteitä, seinät, päällysteet ja kulkutiet;
 • M-250 ja M-300 - välituotteita M-200 ja M-350 välillä;
 • M-350 - suosituin brändi, jota käytetään monoliittisten perustusten rakentamiseen, tukirakenteisiin, tiepalkkeihin;
 • M-400 ja M-450 käytetään harvoin, lähinnä hydraulisten rakenteiden rakentamisessa;
 • M-500 ja M-550 käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia (nämä ovat patoja, padoja, metroja jne.).

Betonin valmistus

Pienien rakennustöiden kohdalla on kätevää mitata komponenttien määrä kaupeissa. On helpompaa ja nopeampaa vaivaa hyvälaatuista betonia. Kuinka monta materiaalikaaria vaaditaan valmistettavan koostumuksen valmistamiseksi riippuu työn määrästä. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että kaikki betoniseoksen komponentit ovat eri painopainoisia: sementtiä painaa noin 15 kg, kauhan hiekkaa - noin 19 kg ja murskattua kiveä noin 17,5 kg.

Komponenttien optimaaliset osuudet yhdessä kuution kanssa betonitahasta kauhojen avulla ovat suunnilleen seuraavat: 2: 5: 9, jossa on sementtiä / hiekkaa / murskattua kiveä. Mittaamalla komponentit, aloitetaan betoniratkaisun m200 valmistus, jota voidaan käyttää pohjan laskemiseen ja lattioiden lohkoutumiseen, kuistien pystyttämiseen jne. Vesi lisätään yleensä konkreettiseen koostumukseen määrä, joka vastaa puolta sementtiä. Käyttöratkaisun valmistelu tehdään välittömästi ennen betonitoiminnan alkua sen määränä, kuinka paljon se on suunniteltu toimimaan 2 tunnissa.

Kevyiden runkorakenteiden rakentamiseen pylväsperusta on melko riittävä. Sen vuoksi konkreettinen massa kaatamista varten ei tarkoita erittäin vahvaa lujuutta.

Betonivalmiste kauhoilla on tärkeää seuraavissa tapauksissa:

 • tehdä pieni työmäärä;
 • kun säätiö kaadetaan vaiheittain;
 • erityisvarusteiden (betonisekoittimien) rakennustyömaalla saavutettavuus;
 • kaukana valmiista koostumuksesta toimittavista tehtaista.

Komponenttiosuudet

Jopa kokeneella betonielimellä ei voi vastata kysymykseen: "Kuinka monta komponenttia painonpudotuksina on otettava vaivaamaan täydellinen ratkaisu?". Liika on likimääräinen, koska kussakin tapauksessa komponentit ovat erilaiset kosteuden ja koon mukaan. Yksi asia jää - noudattaa suositeltuja mittasuhteita. Komponenttien osuus tilavuudesta on helpompi mitata kauhoja.

Sementti M-400, hiekka ja sora:

M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

Osuudet betonin m200 valmistamiseksi

Betoni luokitus

Konkreettiset työt oikeutetusti ovat johtava rooli teollisessa tai asuinrakentamisessa, koska nestemäisistä seoksista muodostuvilla monoliittisilla lohkoilla on tarvittava kovuus, jäykkyys, lujuus ja massa. Betonien tuotemerkkien rakentamisen aikana 50-1000 (esim. M100, M150, M200, M250, M300, M350, M400, M450, M500 ja niin edelleen). Tätä luokitusta käytettiin vasta äskettäin, missä numero osoittaa puristuslujuutta, kgf / cm2. Nykypäivän luokituksessa betoni on jaettu luokkiin, jotka on merkitty kirjaimella "B". Numero ilmaisee sen taattu lujuus MPa: ssa. Luokkia B3.5-B80, ja niiden noudattaminen tavaramerkkeihin on suunnilleen seuraava (pääalue):

Betonin M250 (sementti, hiekka, sora ja vesi) komponenttien suhde.

Jos rakentamisen aikana on tarpeen määritellä luokka tai brändi tarkemmin, on parempi käyttää seuraavaa taulukkoa:

Kuten tästä taulukosta voidaan nähdä, puristuslujuuden ero M200-luokan betonin ja B15-luokan betonin välillä on vain 1,8%, mutta se on otettava huomioon rakennettaessa rakenteita, joissa on tiukat vaatimukset rakennusmateriaaleille.

Merkki 200 luokka B15

Betoniluokka B15 tai luokka 200 on parhaiten myytävä, koska sen optimaalinen hinta-vahvuus suhde.

Betonin M200 teipin pohjan rakenne.

Sitä käytetään lattialevyjen valmistuksessa, perustusten (nauha, pino tai laatta) valmistukseen, polkuihin, portaisiin, portaisiin, pidikkeisiin. Sen teollisessa valmistuksessa se valmistaa valmiita tiililevyjä sekä perustuslohkoja. Se on vähemmän kestävä kuin betoni M300 tai M350, mutta se on paljon halvempaa johtuen pienemmästä sementtimäärästä, joka on tämän rakennusmateriaalin kallein osa. Mutta se on vahvempi kuin betoni M150: sen vahvuus yksittäisessä rakennuksessa riittää ratkaisemaan suurimman osan tehtävistä.

Laitteiden lujuuden, vedyn tai lämpötilan vaihteluita ei ole lisätty, joten betonilaatikon M300 tai M350 M200 sijaan on käytetty laajalti.

Yksi betonin ominaisuuksista on sen liikkuvuus, joka on P1-P4 (P1-P4) ja riippuu sen veden määrästä. Sitä voidaan säätää lisätyn täyteaineen tilavuudella (lisäys täyteaineiden plastisuus pienenee, mutta munintaprosessi muuttuu monimutkaisemmaksi). Tämä indikaattori lasketaan menetelmällä, jolla määritetään katkaistun kartion saostuminen, jonka pohjapohjan halkaisija on 20 cm ja yläosa 10 cm, jonka korkeus on 30 cm. Se täytetään seoksella, joka on kiinnitetty ja sen jälkeen kun se asetetaan korkeuteen, jossa liukukappale putoaa. Seos kuuluu hitaasti liikkuvaan 0 - 6 cm: n juoksuun, sitä käytetään hieman vahvistettujen perustusten kaatamiseen. Universal on seos, jonka sedimentti on 7 - 12 cm, ja monoliittisten lohkojen tai sedimenttien tuotteet ovat välillä 13 - 18 cm.

Monoliittisen betonilaatan M200 malli.

Lisäksi tämä materiaali luokitellaan pakkasvastuksella (merkitään kirjaimella F) ja läpäisevyydestä (merkitään kirjaimella W). Jäätymiskestävyys kertoo äärimmäisen kylläisen valmiin tuotteen jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän, jonka jälkeen se menettää voimaa. Jäätymisaste on F 25 - F 1000. Tuotteelle tehdään tällaisia ​​muutoksia keväällä tai syksyllä, kun se altistuu useimmiten pakkasen sulattamiseksi. Tavallisesti käytetään betonia F 100 - F 200.

Hajoavuus on tuotteen ominaisuus, joka ei anna veden painetta, W2: stä W20: een. Suuri W -kerroin säästää vedenpitävyyteen. Veden läpäisevyydestä johtuva pakkasenkestävyys kasvaa lisäämällä lisäaineita sekä tukeutumisen tai hydrofobisen sementin käyttöä.

Mittasuhteiden laskeminen betoniin M200

Betonin M 200 mittasuhteet sementin 400-1: 2.8: 4.8, sementin 500 - 1: 3.5: 5.6 murskattua kiveä (Portland-sementti: hiekka: murskattu kivi).

Se ei kuitenkaan ota huomioon lisättävän veden määrää, mikä on erittäin tärkeää. Betonin sekoittamisen yhteydessä tärkein indikaattori on veden tilavuuden ja sementin määrän suhde. Loppujen lopuksi tuotteen vahvuus on erilainen, kun näiden komponenttien suhde on virheellinen. Vesi-sementti -suhde (veden määrän määrä sementin määrään) halutulle tuotemerkille voidaan ottaa tästä taulukosta:

M200: n ominaisuudet ja mittasuhteet

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman konkreettista ratkaisua. Rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka poikkeavat merkinnöistä, suorituskyvystä ja käytön laajuudesta. Laastin optimaalisen laadun valinta liittyy rakennuskohteen erityispiirteisiin ja betonirakenteiden toimintaolosuhteisiin. Betoni M200 on suosittu. Lisääntyneiden lujuusominaisuuksien ja korkean luotettavuuden ansiosta sitä käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, kaatopaikkojen rakentamiseen sekä lattiapäällysteen muodostamiseen.

M200 brändi betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Betoniratkaisun laajamittainen käyttö merkinnällä 200 liittyy sen ominaisuuksiin reseptin noudattamisen takia. Korkean teknisen ominaisuutensa takia materiaalia käytetään laajalti eri tasojen ongelmien ratkaisemiseen. Se eroaa kohtuullisella hinnalla ja on johtavassa asemassa muiden betonimerkkien alla hintatason mukaan.

Tärkeimmät indikaattorit ovat:

 • vahvuus. Parametri luonnehtii materiaalin kykyä säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Rakennusmateriaali luokitellaan lujuusindeksillä B15. Tämä vastaa 150 kg: n kuormitusta neliösenttimetrillä monoliitin alueella;
 • pakkasvaste. Vastustuskykyä negatiivisiin lämpötiloihin betoniseoksella on F200. Digitaalinen indeksi kuvaa syväjäämien ja täydellisen sulatuksen syklien lukumäärää, minkä seurauksena murtumia ei muodostu betonirakenteessa;

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön.

 • spesifinen paino. Liuoksen tiheys vaihtelee käytettävän täyteaineen painosta riippuen. Kevyen roskien käyttö vähentää tiettyä painoa 1,6 tonnia kuutiometriä kohden. Raskaaseen soraa käytettäessä tiheys kasvaa 2,4 tonniin kuutiometriä kohden;
 • sitkeys. Tämä on vakava ominaisuus, joka määrittää helpottavan liuoksen. Liikkuva seos täyttää kulma-alueet paremmin, on helpompi värähtelemään tiivistymistä. Liikkuvuuden mukaan materiaali luokitellaan P2 - P4: ksi. Tämä vastaa 5-20 cm: n kartiomallia.

Vedenkestävyyden ja kosteuden kestävyyden mukaan ratkaisu on nimeltään W 4. Merkkivalojen 200, betonin, kiinteiden perustusten, pinnoitteiden ja vedenpitävien rakenteiden kaatamisen ansiosta betonia käytetään.

Toiminnan vahvuuden hankkiminen ulkoisista tekijöistä riippuen tapahtuu 3-4 viikon sisällä. Tänä aikana hydrausprosessi on päättynyt, kosteus haihtuu ja monoliitti kykenee havaitsemaan merkittäviä kuormia.

Betonin M200 koostumus

Koostumusta säätelevät valtion standardin vaatimukset, jotka takaavat betonirakenteiden korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Betonilaastin laadunvalvontaan erikoistuneissa yrityksissä työskentelevät erityislaboratorioita tekevät. Pienet poikkeamat ovat mahdollisia käytettävien ainesosien koon vuoksi, mutta koostumus pysyy aina vakiona.

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus

 • Portland-sementti M400 - M500. Sitä käytetään liuoksen koostumuksessa sideaineena;
 • hieno hiekka, esipuhdistettu vieraasta aineesta. Se on paikkamerkki;
 • murskattu kivi graniitin, soran tai kalkkikiven perusteella. Erilaisia ​​fraktioita käytetään aggregaattiin;
 • vettä. Tarjoaa betoniseoksen haluttu johdonmukaisuus ja se lisätään osissa sekoitusvaiheessa.

Tehtävistä riippuen betoniseos voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita:

 • vettä hylkivä komponentit;
 • pehmittimet;
 • erityiset stabilointiaineet.

Betonimateriaalin laatu on ratkaiseva tekijä, joka takaa monoliitin kestävyyden ja sen lujuusominaisuudet. Tästä syystä on suositeltavaa ostaa koostumus vain sertifioiduilta laboratorioilta peräisin olevilta valmistajilta.

Suhteita betoniin M200

Valmis sekoitetta ei aina ole mahdollista järjestää erikoistuneella yrityksellä. Useat kehittäjät, jotka harjoittavat yksityisten rakennusten rakentamista, valmistelevat itsenäisesti ratkaisua. On tärkeää, että he osaavat tehdä konkreettisia 200 markkaa. Riippuen siitä, mihin sementtiä käytetään, osuus voi vaihdella.

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta

Betonibrändi M200 valmistetaan seuraavissa suhteissa:

 • M400-sementtiä käytettäessä on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä painosuhteessa 2,8: 4,8: ​​1. Annosta käytettäessä tämä osuus muuttuu hieman ja on 2,5: 4,2: 1;
 • laastia valmistetaan Portland-sementin M500 perusteella, joka sisältää 3,5 kg hiekkaa ja 5,6 kg murskattua kiveä yhtä kilogrammaa sementtiä kohden. Tämän tyyppisen sementin tilavuusosuus sisältää murskatun kiven, hiekan ja sementin suhteessa 4,9: 3,2: 1.

Veden pitoisuus vaihtelee tavallisesti riippuen raaka-aineiden kosteudesta ja koosta sekä liuoksen vaaditusta liikkuvuuden asteesta. Veden osuus on noin 20% koko erästä. Jos noudatat suositeltuja mittasuhteita, betoni M200 on laadukas, mikä takaa rakenteiden pitkäkestoisen käyttöiän. On tärkeää sekoittaa ainesosat perusteellisesti betonisekoittimella.

Betoni 200 M - suositun brändin edut

Betoniratkaisulla, jolla on merkintä 200, on useita etuja.

Se eroaa muista betonityypeistä:

 • laaja käyttöalue. Seosta käytetään teollisiin tarkoituksiin ja yksityiseen rakentamiseen;
 • edullinen hinta. Ratkaisun hankkimisesta aiheutuvien kustannusten alenemisen vuoksi rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät;
 • lisääntynyt kosketus teräsvahvikkeella. Liuoksella on hyvä tartunta metalliin;
 • matala lämmönjohtavuus. Näin voit vähentää eristysaineiden hankintakustannuksia.

Jos rakennusten rakenteisiin ei kohdistu merkittäviä kuormia, voit turvallisesti antaa tämän betonimerkin etusijalle.

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus.

Millä alueilla käytetään betonia M 200

Betoniyhdistemerkkiä 200 käytetään eri tarkoituksiin:

 • rakennusten luotettavien perustusten rakentaminen. Materiaalin lujuus takaa pystytettyjen rakennusten vakauden;
 • jalkakäytävä, jalkakäytävä ja lasin asennus. Materiaali kovettumisen jälkeen kestää mekaanista rasitusta;
 • betonisointiin kiinnitetyt seinät sekä portaiden valmistuksen. Rakennusmateriaali on kestävä, ei muodosta halkeamia;
 • rakennusten vähäiset rakennukset. Betonimassan perusteella pystytään kantamaan kantavia seiniä tai voidaan tehdä lattioita;
 • suorita vahvistustyötä. Betonin lujittaminen, jolla betoni on hyvässä kosketuksessa, lisää rakennusten rakenteiden lujuutta.
 • täytä ajoneuvoja. Liuos kovettumisen jälkeen säilyttää sen eheyden merkittävien kuormitusten vaikutuksesta;
 • yksityinen rakentaminen. Betonin pohjalta rakennetaan varastotilat liikenteelle, kylvyt ja huvimajat rakennetaan;
 • moottoriteiden valmistusta varten sekä rakennusten ympärysmitta. Materiaalia käytetään myös pyöräilyreitteihin;
 • tienlevyjen tuotanto. Materiaalia muokataan erityisillä lisäaineilla, jotka lisäävät hankauskestävyyttä.
 • jotka muodostavat betonisuojuksia ja jalkaterälaitteita. Monoliitti säilyttää koskemattomuuden ongelma-alueille, jotka ovat alttiita liikkeelle.

Monien käyttötarkoitusten vuoksi materiaali on suosittua ammattimaisten rakentajien ja yksityisten kehittäjien kanssa. Sitä käytetään missä seuraavia suorituskykyominaisuuksia tarvitaan - vahvuus, vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille ja kosteudenkestävyys.

tulokset

Päättäessäsi käyttää konkreettista ratkaisua 200 merkinnällä tiettyihin rakennustöihin, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistajan maineeseen, laboratorion laadunvalvonnan saatavuuteen ja reseptin noudattamiseen. Näin varmistetaan, että ominaisuudet vastaavat standardien vaatimuksia. Itsevalmistelulla on välttämätöntä suorittaa vaivaus betonisekoittimessa, koska manuaalisen vaivaamisen vuoksi on vaikea varmistaa koostumuksen yhtenäisyys. On tärkeää noudattaa mittasuhteita, käyttää laadukkaita ainesosia ja noudattaa tekniikkaa.

M200-betoniosuudet: koostumus, ainesosat ja valmisteluominaisuudet

Rakentamisratkaisuissa on usein erilaisia ​​rakennusratkaisuja. Jokaisesta työstä valitaan erityinen koostumus, jonka on taattava haluttu lopullinen laatu. Tässä artikkelissa tarkastelemme mittasuhteita betonilaatua 200 per 1 m3.

Mikä on rakentamisen ratkaisu

Yleinen osio

Käyttövalmiin laastin liikkuminen on johdonmukaista.

Sen ainesosat ovat oikeassa osuudessa otetut ainesosat:

 • sementti;
 • vesi;
 • hiekka;
 • raunioista.
 • takaa luotettavuuden;
 • nopea asetus;
 • jolla on alhainen lämmönjohtavuus;
 • säilyttää ominaisuutensa lämpötiloissa +5 - + 350ºС;
 • sen tärkein paremmuus on rakenteiden lujuus ja turvallisuus.

Valmista kaikki ainesosat ennen töitä.

Seoksen koostumus

Jotta saat laadukkaimman ratkaisun, sinun on sekoitettava kaikki asennusosat tai omat kädet oikein. Sementtilaadut täyttävät sen laadun, ts. sitä korkeampi se on, sitä parempi tuloksena oleva seos on. Näin ollen sitä suurempi on sen nopeus, sitä vähemmän tarvitaan laastin valmistukseen, jonka tilavuus on 1 m3.

Säätiön rakentamiseen tarvitaan:

 • 1 osa sementistä;
 • 4 jyrsintäjoukkoa;
 • 0,5 osaa vettä;
 • 2 hiekkaa.

Ratkaisuvaihtoehdot

Koostumus ja suhde riippuvat:

 • sementistä ja betonista;
 • hiekan ja raunioiden ominaisuudet, pehmittimet.

Tehtaat ottavat huomioon useita ainesosien ominaisuuksia, käyttävät erilaisia ​​betonibrändejä 50-1000. Nämä luvut kuvaavat 1 m 3: n maksimaalista puristuslujuutta 20 mm: n reunalla 28 päivän kuluttua. Enintään 70% seoksesta kovettuu jo ensimmäisellä viikolla.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä on sementin lisääminen liuokseen määränä, joka on enintään 1 kg ja murskattua kiveä enintään 5 kg. Mutta koko nestemäärän lisääminen ei ole suositeltavaa, koska eri erissä voi olla erilaisia ​​nestemääriä. Sen vuoksi seoksen halutun sakeuden saavuttamiseksi on tarpeen lisätä vettä vaiheittain.

Vinkki: vesi on tärkeä osa rakennusseoksen valmistuksessa. Siksi sen on oltava puhdas.

Oikea suhde on avain laadun ratkaisuun.

ainekset

Tärkeät komponentit ovat vettä ja sementtiä, niiden päätehtävänä on yhdistää kaikki komponentit yhdeksi homogeeniseksi massaksi.

Vinkki: suhteissa kunnioittaen on otettava huomioon hiekan ja soran kosteutta absorboivat ominaisuudet.

Tämä voi estää mikrokruunujen esiintymisen rakenteessa ja siten parantaa sen kestävyyttä ja luotettavuutta. Yksi raunioiden ja hiekan tärkeimmistä ominaisuuksista on edelleen kutistumisjännityksen hyväksyminen, joka säilyttää valmiin koostumuksen lujuuden, estää ryömintää ja muodonmuutosta.

Sinun on harkittava betoni- ja sementtimerkin valintaa, koska jälkimmäisen on oltava korkeampi kuin ensimmäinen. Korkealaatuisen materiaalin hinta on korkea, mitä ei voida sanoa täyteaineesta.

Uskotaan, että jos lisäät seokseen enemmän kuin tarvitset, niin se muuttuu vahvemmaksi. Tämä ei ole niin, aivan kuten mitä, jos laitat vähemmän, tallentat sen tai käytät vanhaa, joka on ollut käyttämättömänä pitkään. Jos se varastoidaan väärin, se menettää ominaisuutensa, se voi lisätä läpäisevyyttään, mikä voi johtaa rakennusten tuhoamiseen.

Vinkki: älä käytä kalsiumkloridia sisältäviä lisäaineita, niiden mukana seuraa tahroja ja korroosiota.

tarvikkeet

Ratkaisun valmistelemiseksi murskattu kivi on valittava kaksi kertaa niin voimakkaasti kuin betoni, jotta sen kuukausivahvuus on alempi kuin vuodessa, ja raakaproteiini oli sama koko käyttökauden ajan.

Tyypillinen betoni M200

On mahdotonta toteuttaa erilaisia ​​rakennustehtäviä ilman betonin sekoittamista. Rakennusteollisuudessa käytetään konkreettisia koostumuksia, joilla on erilaiset tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, soveltamisala ja merkinnät. Ottaen huomioon hanketodisteiden vaatimukset jokaiselle työntyypille valitaan tietyn seoksen merkki. M200 betonia vaaditaan laajalti. Siitä on ominaista lisääntynyt turvallisuustaso, luotettavuus ja huurteenkestävyys.

Mitkä ominaisuudet ja ominaisuudet ovat betonimerkkejä M200

Dvojhsotoy-betonisekoituksen laajennettu käyttö ominaisuuksista johtuen. Rakentajille välttämättömät ominaisuudet saavutetaan laadukkaiden ainesosien käytön seurauksena sekä optimaalisten mittasuhteiden noudattamiseen keittoprosessissa. Kasvanut materiaalin käyttöominaisuudet, jotka ovat ostettavissa edulliseen hintaan, antavat mahdollisuuden ratkaista vakavia ongelmia, jotka vaihtelevat monimutkaisesti pienillä kustannuksilla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • lisääntynyt turvallisuustaso. Rakennusmateriaali ei romaudu puristusvoimien seurauksena, jonka suuruus ei ylitä 0,15 tonnia betonipinnan neliösenttimetriä kohti. Sallittu kuormituskyky testataan laboratorio-olosuhteissa kontrollinäyteellä. Tämä koostumus on luonteeltaan lujuuden indikaattori, jota merkitään - B15;
 • pakkasvaste. Kaksisuuntaista liuosta lopullisen jähmettymisen ja kovettumisen jälkeen voidaan altistaa pitkittyneelle jäädytykselle edelleen sulattamalla. Näiden syklien enimmäismäärä on 200, jolle on tunnusomaista asianmukainen nimitys F 200. Alhaisten lämpötilojen vaikutusta ilmaiseva vaikutus ilmaistaan ​​halkeamien puuttuessa;
On paljon betonityyppejä.
 • tiheys. Betoniseoksen valmistamiseen käytettävän täyteaineen koko vaikuttaa laastin ominaispainoon. Käytä kevyeen sora-aineen vaivaamiseen vähentämällä tiheyttä 1600 kg / kuutiometri. Sillan käyttö, jonka ominaispaino on kasvanut, lisää vastaavasti betoniliuoksen tiheyttä 2400 kg: aan kuutiometriä kohden;
 • liikkuvuustaso. Tämä on tärkeä indikaattori, jota kutsutaan myös plastisuudeksi. Se kuvastaa koostumuksen työstettävyyttä. Muovi liuos leviää hyvin kaatamalla, täyttämällä kulma-alueet. Mobiilibetoni 200 M on myös helppo yhdistää syvällä värähtelijällä tai vibrolathilla. Liikkuvuuden tasolle on tunnusomaisia ​​indikaattorit P2, P3 ja P4, jotka vastaavat viistettä 50-200 mm;
 • kosteuden kestävyys ja veden kestävyys. Betonin hyvin valitun reseptin ja mittasuhteiden ansiosta luokka 200 käytetään perustusten rakentamiseen, pinnoitteiden rakentamiseen ja rakenteiden betonointiin, joilla on lisääntynyt vastustuskyky vesiympäristölle. Vedenkestävyyden osoittimelle on tunnusomaista lyhenne W4;
 • kovuuden kesto. Työstökyky, joka mahdollistaa betonirakenteiden käytön, tapahtuu vähitellen. Kovettamisen kestoon vaikuttavat ympäristön lämpötila sekä sen kosteus. Kestää vähintään 20-28 päivää nesteytyksen loppuun, vähentää kosteutta ja saavuttaa työkuormituksen.

Ilman erityisten lisäaineiden käyttöä seoksen suorituskyky säilyy positiivisessa lämpötilassa, joka ylittää 5 celsiusastetta.

Tätä materiaalia käytetään sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön.

Betonin M200 koostumus - pääkomponentit ja lisäaineet

Betonimassan suorituskykyominaisuuksien ja -ominaisuuksien lisäksi voimassa oleva sääntelyasiakirja säätää myös laatuluokan 200 betonin koostumusta. Standardin vaatimusten noudattaminen takaa rakennusten rakenteiden turvallisuuden ja vakauden kasvun. Tarkastetaan seoksen vaatimustenmukaisuus standardin vaatimusten kanssa betonituotteiden yrityksissä, ja laboratorion laadunvalvonta suoritetaan. Sääntelyasiakirjassa sallitaan pienet poikkeamat yksittäisten komponenttien mittoihin, jotka tulevat betoniin 200.

Koostumus on muuttumaton:

 • Sideaine, jota käytetään - Portland-sementtiä. Sementin merkkiä betoniin M200 ei käytetä alle M400;
 • paikkamerkki - hieno joki tai louhos hiekka. Se on esipuhdistettava savi sulkeumia ja muita epäpuhtauksia;
 • soraa tai graniittia. Standardi mahdollistaa poikkeamat granuloiden granulometriseen koostumukseen;
 • vettä. Lisätään vähitellen ainesosien seokseen tarvittavan liuoksen tarvittavan juoksevuuden saavuttamiseksi.

Lisäämällä erityisiä lisäaineita rakentajat antavat betoniselle ratkaisulle halutut ominaisuudet. He lisäävät:

 • pehmittävä komponentit;
 • stabilointiaineet;
 • erikoisvettä hylkivä.

Betonirakenteiden käyttöaika ja turvamarginaali määräytyvät seoksen laadun mukaan. Vahvisteisten betonirakenteiden vahvuus voidaan taata ostamaan konkreettinen ratkaisu vain luotetuilta toimittajilta. Ne ohjaavat ainesosien laatua ja koostumusta erityisissä laboratorioissa.

Tämän betonimassan koostumuksella on pieni tiheys ja siksi se kuuluu valoluokkaan

Suositellut mittasuhteet betoniin M200

Rakennustöiden rajoitettu arvio ei salli joidenkin kehittäjien ostaa seosta betonituotteissa. Haluat kokata sen itse, sinun täytyy oppia tekemään konkreettista tuotemerkkiä 200. Vastaus tähän kysymykseen löytyy aina erikoistuneilta sivustoilta. Sementtiä M400 tai M500 voidaan käyttää. Tällöin mittasuhteet muuttuvat.

Betoni M200 valmistetaan noudattamalla seuraavaa reseptiä:

 • satsi-sementin neljän sadannen tuotemerkin avulla sekoitetaan murskattu kivi, hiekka ja sementti painosuhteessa 4,8: ​​2,8: 1. Komponenttien volumetrinen annos suhde on 4,2: 2,5: 1;
 • betoniseos valmistetaan 500: nnen sementin pohjalta, johon lisätään yksi sementtipussi (50 kg) 17,5 kg hiekkaa ja 28 kg soraa. Hiekan, soran ja sementin tilavuussuhde on 3,2: 4,9: 1.

Lisätyn veden määrä määritetään raaka-aineen koon, sen kosteuspitoisuuden ja vaaditun seoksen elastisuuden mukaan. Arvioitu vesipitoisuus on noin viidesosa kokonaistilavuudesta. Jos tekniikkaa ylläpidetään ja suhteutetaan, betoni M200 säilyy lujuusominaisuuksina koko rakenteen toiminnan ajan. Käytä betonisekoittimia, jotta varmistat komponenttien tasaisen sekoittumisen.

Betonin M200 valmistuksessa on noudatettava tarkasti mittasuhteita

Miten tehdä betoni 200 merkkiä

Kaksisataa betonin betoniseoksen valmistusta varten:

 • valitse resepti riippuen käytetyn portlandsementin tuotemerkistä;
 • määritetään annostuskomponenttien menetelmä (paino tai tilavuus);
 • valmistaa laitteita ja työkaluja;
 • ottaa tarvittavat määrät vaivauskomponenteille.

Lisävaiheet:

 1. Pane Portland-sementti huolellisesti hiekalla.
 2. Esitä tarvittaessa routaamaton lisäaine tai muut lisäaineet.
 3. Sekoita aineosat asteittaisella vedellä.
 4. Lisää murskattua kivää, sekoita seosta 3-5 minuuttia.

Huomaa, että poikkeama suositellusta osuudesta ei saa ylittää 1%.

Täytä betonia 200 - suosituksia ammattilaisilta

Ammattimaiset rakennuttajat ehdottavat betreenejä seuraavien suositusten avulla:

 • aseta liuos säiliöön työmaan välittömässä läheisyydessä;
Jotta se saisi korkeimmat ominaisuudet ja suuremman lujuuden, seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita valmistuksen aikana.
 • kaataa korkeintaan yhden metrin korkeudelta, jotta vältetään delaminoituminen;
 • käytä seoksen kourun syöttämistä varten, mikä mahdollistaa liuoksen tarkemman jakautumisen;
 • Valmistetaan betoniliuos yli viiden asteen lämpötilassa;
 • betoni kerrallaan, jolloin rikkoutuminen voi olla enintään 2 tuntia;
 • tiivistää maski, erityisesti vahvistuskammion paikoissa;
 • kostuta pinta säännöllisesti.

Määritettyjen sääntöjen täyttäminen mahdollistaa halkeamien välttymisen, varmistaa monoliitin laadun.

Mitkä ovat betonin M kahden sadan hyödyt

M200-tuotemerkin konkreettinen sekoitus eroaa useista eduista:

 • laajennettu soveltamisala. Rakennusmateriaalia käytetään teolliseen rakentamiseen ja yksityisten tilojen rakentamiseen;
 • hyväksyttävät kustannukset. Kohtuullisen hinnan vuoksi rakennustoiminnan kokonaiskustannukset pienenevät;
 • parannettu kahva metalliosien kanssa. Tällä on positiivinen vaikutus raudoitetun betonin lujuusominaisuuksiin.
 • matala lämmönjohtavuus. Materiaali kuluttaa lämpöä huonosti, mikä vähentää lämmöneristimien hankintakustannuksia.

Aktiivisten kuormitusten sallitulla tasolla tätä ratkaisumerkkiä voidaan käyttää ilman vakavia seurauksia.

Käytetään rakennusten perustuksiin

Mitä käytetään 200-betonin betoniin

Suosittuja rakennusmateriaaleja käytetään eri tarkoituksiin:

 • säätiön rakentaminen;
 • valmistus portaat;
 • pehmustetut paikat;
 • betonituotteiden tuotanto;
 • betonirauta;
 • seinänrakennus;
 • rakennettu aidat;
 • tiepäällysteiden järjestely;
 • jalka-laitteet;
 • Sokean alueen rakenteet.

Ammattilaiset ja uutuustuottajat käyttävät laajasti tätä materiaalia niiden parempien suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Yhteenvetona

Rakennusteollisuudessa hajautettu betonielementti dvuhsotoy -merkki johtuu lisääntyneestä lujuudesta, kosteudenkestävyydestä ja mahdollisuudesta käyttää jäätymislämpötiloja. Tehtyäksesi vakavia tehtäviä on suositeltavaa ostaa ratkaisu luotettavalta toimittajalta. Korkealaatuisten komponenttien käyttö ja teknisten suositusten noudattaminen varmistavat monoliitin toiminnalliset ominaisuudet.

Miten tehdä konkreettinen brändi 200 itse

Laastin valmistelu: betoniosuudet M200

 • Ainesosat
 • Luokat ja betoniluokat
 • Betoniseoksen valmistus M200
 • Säätiö konkreettinen
 • Betonin ratkaisu muihin tarpeisiin

Ne, jotka aikovat tuottaa laadukkaita ja luotettavia konkreettinen ratkaisu perustuksen tai lattian, on välttämätöntä tietää osuudet betonin M200, koska tämä merkki, on paras vaihtoehto uudelleensijoittamista tasoite on eniten kysyntää teollisuudessa ja yksityisiä asuntoja. Lattiatyynyn lisäksi betoni M200 hakee lattialevyjen, betonihihnojen, tiililevyjen ja muiden betonituotteiden valmistusta.

M200-betonia käytetään useimmin lattiapinnoille ja pohjarakenteelle erinomaisen lujuuden ja pakkasvasteen ansiosta.

Se sopii hyvin vahvistuskoteloon. Kuorman käsityksen mukaan keskipitkän lujuusmateriaaleja. Harkitse, miten valmistaa konkreettinen ratkaisu erilaisiin tarpeisiin.

Ainesosat

Betoni on kovettuvaa betoniliuosta. Sitä edustaa seos, jolla on hyvä sitkeys, mukaan lukien sideainekomponentti, tiiviste ja erilaiset fraktiotuotteet. Joissakin tapauksissa vaadittavien ominaisuuksien antamiseksi siihen lisätään erilaisia ​​pehmittimiä, stabilisaattoreita, vettä hylkivä aineita. Paras vaihtoehto sideaineena on Portland-sementti (sementti M400, M500), joka on suljettu vedellä.

Sakkaroosi on hiekkaa, jossa hiekka-arvot ovat 0,14-3,5 mm. Ja kuin suuri sora, jossa rauniot toimivat. Kaikki komponentit sekoitetaan vaadittuihin mittasuhteisiin ja seosta voidaan jo käyttää.

Betonimassan osat.

Jos betonin lujuusominaisuuksia on tarpeen lisätä, se vahvistetaan teräsrungolla (teräsverkko).

Ennen nukahtamista hiekan valmistamisessa, puhdistus suoritetaan seulomalla ja poistamalla suurikokoiset ulkomaiset sulkeumat.

Sora karkeana aggregaatissa tulisi olla partikkelikoko noin 50 mm, enintään 70 mm. Ulkomaisten hiukkasten epäpuhtauden tulisi olla enintään 1: 100 materiaalin kokonaistilavuudesta.

Rikkomisen käyttöä suunniteltaessa tarkista, että suurin osa sen massasta on pyöristetty muoto. Litteät kivet eivät sovi tähän tarkoitukseen. Soraa käytettäessä myös jakeiden koon on oltava tämän materiaalin vaatimusten mukainen.

Liuos valmistetaan vesihuuhteluveden perusteella, jolla on alhainen happamuus ja sulfaattien vähäinen sisällyttäminen suoloihin.

Synteettiset lisäaineet (edellä mainittujen korroosionestoaineiden lisäksi) tarjoavat mahdollisuuden parantaa seoksen laatua käytettäväksi.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonin merkki osoittaa sen voimakkuuden. Luokka merkitään kirjaimella B sen jälkeen, joka seuraa sitä, mikä osoittaa tämän luokan materiaalin ylläpitämää erityistä painetta (MPa). Materiaalin M200 puristuslujuusluokka on sama kuin B15 (tai 150 kg / cm³).

Taulukko betonilaaduista ja laatuluokista.

Merkintä merkitään kirjaimella M sen jälkeisellä numerolla (suurin puristuslujuus, kg / cm²). Esimerkiksi betoni M200.

Kyltyvastuksen merkki on kirjain F, joka seuraa sen numeroa, joka määrittää tietyntyyppisen betonin sietämän materiaalin sulatuksen ja jäätymisen enimmäisrajan. M200-betonilla on F100-pakastekuormitus.

Betoni vedenpitävät markkereet - kirjain W, jota testattava näyte pitää yllä. Betonilaatua M200 varten tämä indikaattori on W4-arvo W2-W20: n nykyisille arvoille.

Takaisin sisällysluetteloon

Seoksen, jolla on erinomainen laatu sekoitus, ei ole pelkästään kaikkien komponenttien valmistelu vaan myös yhdistäminen oikeaan suuntaan.

Seuraavassa on täydellinen luettelo kaikista betonin M200 aineosista, joissa on merkintä kunkin materiaalin määrästä 1 m³ liuoksen valmistamiseksi.

Betonin koostumus GOST: n mukaan on seuraava (kg / m³):

 • Portland-sementti - 265 kg;
 • hiekka - 860 kg;
 • sora tai murskattu kivi - 1050 kg;
 • vesi - 180 l;
 • pehmennin - 4.8.

Työkaluja betonin valmistamiseksi.

Tällaiset mittasuhteet ovat kuitenkin erittäin hankalia laskelmille niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omilla käsillään.

On paljon helpompaa soveltaa lähestymistapaa osien suhde. Tässä tapauksessa betonin M200 resepti näyttää erilaiselta:

 • sementti - 1 osa;
 • hiekka - 2,8 osaa;
 • murskattu kivi - 2,8 osaa;
 • vettä tulisi jakaa 20% seoksen kokonaistilavuudesta.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonirakenteen valinnan valinta säätiön rakentamiseen liittyy säätiön kuormituksiin.

Kuormat liittyvät suoraan materiaaleihin, joista talo rakennetaan, sen lattiojen lukumäärän ja muiden sisäisten rakenteellisten elementtien suunnitellusta massasta. M200-betonibrändi sopii täydellisesti puurakenteelle. Voit kuitenkin käyttää myös tuotemerkkiä 150. Nämä lajikkeet soveltuvat yksinkertaisten kattorakennusten perustuksiin.

Rakennettujen rakennusten useita kerroksia vaahto estää tai gazoblokov yhdessä matalien rakennusten tiilet vaadi konkreettista ratkaisua merkki alla M250-M300 (tai B20-V22,5).

Lujitetuista betonituotteista tai tiilistä valmistetut kiinteämmät rakenteet edellyttävät luokkia, jotka eivät ole B25: n (M350) alapuolella.

Betonirakenteen on oltava sama kuin edellä mainittiin.

Betonin rakenteen malli.

Nauhan ja monoliittisen perustan lujuuden lisäämiseksi betonia on vahvistettava. Lisäksi pohjalla oleva betoni on välttämättä peitetty vedeneristysmateriaalilla.

Sekoitussuhde emäksen kanssa väitetty korkea kuormitukset 1: 2: 4: 0,5, jolloin osuus 1 - sementtiä, 2 osat on poistettu hiekka 4 - sora ja 0,5 - vettä. Sementti on vähintään M500.

Esimerkiksi valmistetaan 15 m³ betonia M200. Sitten hankkia pussit 90 portlandsementin kanssa (4500 kg), hiekka - 9 m ja sora - 18 m vettä lisättiin siten, :. 0,5 ämpäri ämpäri 1 sementtiä.

Pienissä töissä betoniseos valmistetaan kaupeissa.

Esimerkiksi 5 kauhat sementti M500 vaatii 10 kauhat puhdasta hiekkaa, jossa pieni murto-osa, 20 kauhat väliaine kivimurskaa tai soraa pyöreä ja puhtaan veden vedestä - 2,5 ämpäri.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonilaasti on usein korvaamaton paitsi perustusten rakentamisessa, myös täysin erilaisissa tarkoituksissa. Esimerkiksi se on pohjamateriaali päällystyslautojen valmistuksessa.

Tällaisen betoniliuoksen täyteaine on sora hienojakoisten jakeiden kanssa. Ja pieniä mittoja päällystyslautojen, aggregaatti ei sisällä betonia rakenteeseen lainkaan.

Tiilien rakenneosien osuudet: osa sementistä (M400) 3 osaan hiekkaa. Jos soraa lisätään, sen osa lähestyy arvoa 1,5-2. Värillisen kaakelieristyksen aikaansaamiseksi betoniliuokseen lisätään pigmenttivärejä sekoitusvaiheen aikana.

Lattiapinnoille betonikomponenttien suhde on seuraava: 1 osa sementistä, 3 osaa rakennushiekkaa ja 0,5 osaa puhdistettua vettä. Hiukan osuus, kun se on valmistettu, on 3 osaa.

Osuudet betonin m200 valmistamiseksi

Konkreettiset työt oikeutetusti ovat johtava rooli teollisessa tai asuinrakentamisessa, koska nestemäisistä seoksista muodostuvilla monoliittisilla lohkoilla on tarvittava kovuus, jäykkyys, lujuus ja massa. Betonien tuotemerkkien rakentamisen aikana 50-1000 (esim. M100, M150, M200, M250, M300, M350, M400, M450, M500 ja niin edelleen). Tätä luokittelua käytettiin vasta äskettäin, missä numero merkitsee puristuslujuutta, kgf / cm2. Nykypäivän luokituksessa betoni on jaettu luokkiin, jotka on merkitty kirjaimella "B". Numero ilmaisee sen taattu lujuus MPa: ssa. Luokkia B3.5-B80, ja niiden noudattaminen tavaramerkkeihin on suunnilleen seuraava (pääalue):

Betonin M250 (sementti, hiekka, sora ja vesi) komponenttien suhde.

Jos rakentamisen aikana on tarpeen määritellä luokka tai brändi tarkemmin, on parempi käyttää seuraavaa taulukkoa:

Kuten tästä taulukosta voidaan nähdä, puristuslujuuden ero M200-luokan betonin ja B15-luokan betonin välillä on vain 1,8%, mutta se on otettava huomioon rakennettaessa rakenteita, joissa on tiukat vaatimukset rakennusmateriaaleille.

Merkki 200 luokka B15

Betoniluokka B15 tai luokka 200 on parhaiten myytävä, koska sen optimaalinen hinta-vahvuus suhde.

Betonin M200 teipin pohjan rakenne.

Sitä käytetään lattialevyjen valmistuksessa, perustusten (nauha, pino tai laatta) valmistukseen, polkuihin, portaisiin, portaisiin, pidikkeisiin. Sen teollisessa valmistuksessa se valmistaa valmiita tiililevyjä sekä perustuslohkoja. Se on vähemmän kestävä kuin betoni M300 tai M350, mutta se on paljon halvempaa johtuen pienemmästä sementtimäärästä, joka on tämän rakennusmateriaalin kallein osa. Mutta se on vahvempi kuin betoni M150: sen vahvuus yksittäisessä rakennuksessa riittää ratkaisemaan suurimman osan tehtävistä.

Laitteiden lujuuden, vedyn tai lämpötilan vaihteluita ei ole lisätty, joten betonilaatikon M300 tai M350 M200 sijaan on käytetty laajalti.

Yksi betonin ominaisuuksista on sen liikkuvuus, joka on P1-P4 (P1-P4) ja riippuu sen veden määrästä. Sitä voidaan säätää lisätyn täyteaineen tilavuudella (lisäys täyteaineiden plastisuus pienenee, mutta munintaprosessi muuttuu monimutkaisemmaksi). Tämä indikaattori lasketaan menetelmällä, jolla määritetään katkaistun kartion saostuminen, jonka pohjapohjan halkaisija on 20 cm ja yläosa 10 cm, jonka korkeus on 30 cm. Se täytetään seoksella, joka on kiinnitetty ja sen jälkeen kun se asetetaan korkeuteen, jossa liukukappale putoaa. Seos kuuluu hitaasti liikkuvaan 0 - 6 cm: n juoksuun, sitä käytetään hieman vahvistettujen perustusten kaatamiseen. Universal on seos, jonka sedimentti on 7 - 12 cm, ja monoliittisten lohkojen tai sedimenttien tuotteet ovat välillä 13 - 18 cm.

Monoliittisen betonilaatan M200 malli.

Lisäksi tämä materiaali luokitellaan pakkasvastuksella (merkitään kirjaimella F) ja läpäisevyydestä (merkitään kirjaimella W). Jäätymiskestävyys kertoo äärimmäisen kylläisen valmiin tuotteen jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän, jonka jälkeen se menettää voimaa. Jäätymisaste on F 25 - F 1000. Tuotteelle tehdään tällaisia ​​muutoksia keväällä tai syksyllä, kun se altistuu useimmiten pakkasen sulattamiseksi. Tavallisesti käytetään betonia F 100 - F 200.

Hajoavuus on tuotteen ominaisuus, joka ei anna veden painetta, W2: stä W20: een. Suuri W -kerroin säästää vedenpitävyyteen. Veden läpäisevyydestä johtuva pakkasenkestävyys kasvaa lisäämällä lisäaineita sekä tukeutumisen tai hydrofobisen sementin käyttöä.

Mittasuhteiden laskeminen betoniin M200

Betonin M 200 mittasuhteet sementin 400-1: 2.8: 4.8, sementin 500 - 1: 3.5: 5.6 murskattua kiveä (Portland-sementti: hiekka: murskattu kivi).

Se ei kuitenkaan ota huomioon lisättävän veden määrää, mikä on erittäin tärkeää. Betonin sekoittamisen yhteydessä tärkein indikaattori on veden tilavuuden ja sementin määrän suhde. Loppujen lopuksi tuotteen vahvuus on erilainen, kun näiden komponenttien suhde on virheellinen. Vesi-sementti -suhde (veden määrän määrä sementin määrään) halutulle tuotemerkille voidaan ottaa tästä taulukosta:

Taulukosta käy ilmi, että betoniarvon M200 osalta vesiseementin osuus on 0,56 (sementtiaste on 300); 0,62 ja 0,71 (sementtilajit, vastaavasti 400 ja 500 ovat yleisimmin käytettyjä rakennusalan portlandsementin laatuja). Vesi-sementtiosuuden pienentäminen tekee betonista jonkin verran vahvempaa ja lisää sen voimaa. Siksi käytännöllisyyden ja tietyn turvallisuustason saavuttamiseksi otamme suhteellisia suhteita 0,55, 0,6 ja 0,7 vastaavasti.

Seosten eri liikkuvuuden mittasuhteiden laskeminen

Betonin M200 mittasuhteet ja materiaalin kulutus 1 m3 betonin saamiseksi esitetään taulukoissa:

Käytettäessä kiinteänä soraa täyteaineena.

Käytettäessä kiinteänä täyteaineena murskattua kiveä.

Betoni M 200 soveltuu lattiapinnoille.

Esimerkiksi, jos on tarpeen sekoittaa 1 m3 betoniseosta M200 alhaisen liikkuvuuden olemassa olevasta 500 sementistä, hiekasta ja soraa, käytämme mittasuhteita ensimmäisestä pöydästä (luonnos 0 cm - 6 cm) soraa varten - 1: 2.3: 4.3. 160 litraa vettä tarvitset 228 kg sementtiä 500, sekoitetaan 0,44 m3 hiekkaa ja 0,83 m3 soraa.

Prosessissa, jossa tehdään pieniä määriä betonia, tilavuusmäärä, kuten käytäntö osoittaa, on tavallisesti ämpäri. Komposiittikomponentteilla on erilainen paino. 10 litran (0,01 m3) sementtikauhan paino on noin 13 kg, hiekka on 16 kg ja sora on 17 kg. 12 litran sementtikauhan paino (0,012 m3) on noin 15,6 kg, hiekka on 19,5 kg ja sora 20,4 kg. Siksi halutun seoksen (sementti 400, hienojakoinen täyteaine, karkea täyteaine) tilavuuskoostumus litroissa on 1: 2,5: 4,2, vaikka massatuotteena (kg) se on 1: 2,8: 4,8. Sementille 500 - 1: 3,2: 4,9 ja kiloissa 1: 3,5: 5,6. Tällöin liikkuvuutta tulisi säätää lisättävän veden määrällä vaaditun veden ja sementtisuhteen mukaan.

Mutta on parempi, että yksi konkreettinen sekoitus, jolla on alhainen liikkuvuus, ottaa 2 kymmenen litran vetoainetta, lisää 2 kauraa sementtiä yläosaan, sekoita, kaada 3 ja puoli kauhaa hiekkaa ja sekoita ja lisää kuusi soraa soraa. Tuloksena on noin 125 litraa (0,125 m3) M200-betonia, jolla on alhainen liikkuvuus.

28 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen tuote hankkii suunnittelun voimakkuuden. Oikealla kunnossapidolla tämä vahvuus kasvaa ajan myötä.

Betoni 200: ominaisuudet, laajuus, valmistusprosessi

Betoni on yksi vanhimmista rakennusmateriaalityypeistä, jota käytetään nykyaikana. Samaan aikaan on olemassa valtava määrä sen tyyppejä, jotka poikkeavat erityisominaisuuksista ja ominaisuuksista. Siksi on syytä ottaa huomioon yksi suosituimmista tuotemerkkeistä, nimittäin betoni M 200, saadakseen idean tästä materiaalista.

Amatööri valokuvan valmiista ratkaisusta, jota tarjoillaan erikoiskulmanpitäjän avulla

Ominaisuudet ja laajuus

Aluksi on syytä mainita, että tällainen materiaali on yksi käytännöllisistä, vaikka osa sen ominaisuuksista jättää paljon toivomisen varaa. Samaan aikaan tavallisessa rakentamisessa hän näytti paremmalta puolelta erinomaisen hinnan ja laadun yhdistelmän ansiosta. Tämän vaikuttavat voimakkaasti betonin laatu 200 koostumus sekä käytettyjen aineiden mittasuhteet.

Kaikilla tällaisilla materiaaleilla on oltava tietyn tuotemerkin vaatimustenmukaisuustodistukset.

Valmistusprosessi

 • Ensinnäkin sinun on otettava yksi sementti. Välittömästi on sanottava, että tuotemerkki 400 soveltuu paremmin. Tällainen sideaine on luotettavin ja sitä käytetään useimmiten näihin tarkoituksiin.

Tiettyjen brändin seoksen itsenäinen tuottaminen ei voi taata kaikkien tuotteiden teknisten ominaisuuksien säilyttämistä

 • Monet päälliköt käyttävät tavallisesti 2,5 osaa hiekkaa valmistusprosessissa, kun he puhuvat siitä, miten tehdään konkreettista tuotemerkkiä 200. Tuotannossa käytetään kuitenkin vähintään 2,8 osaa. On huomattava, että mittaukset tehdään kilogrammoina, ja ennen käyttöä hiekka on siivilöity.
 • Seuraavaksi lisätään murskattua kiveä kuivaan koostumukseen. Tavallisesti käytetään keskimääräistä fraktiota, kun pienen osan hylkäämistä lisätään, mutta tämä parametri ei ole välttämätöntä. Murskakivi lisätään 4,8 osaan.

Jopa tällainen ratkaisumalli tarvitsee erikoiskuljetusta toimitushetkellä.

 • Yleensä, kun selitetään konkreettista tuotemerkkiä 200, päällikkö ei mainitse lisäkomponentteja. On kuitenkin suositeltavaa lisätä pehmittimiä useimmissa teknisissä prosesseissa, sillä asennuksen laatu ja helppokäyttöisyys riippuvat siitä.
 • Veden suhde liuokseen ei saa ylittää 25%. Jotkut päälliköt haluavat kuitenkin pienentää tätä parametria 20 prosenttiin.

Vihje! Koostumuksen asiakkaan pyynnöstä voit lisätä muita komponentteja, jotka antavat hänelle lisäominaisuuksia ja ominaisuuksia. On kuitenkin syytä muistaa, että tämä vaikuttaa hintoihin.

Tämän materiaalin suosio rakentajien keskuudessa on valtava ja monet yritykset alkoivat tuottaa yksittäisiä kuivaseoksia tällaisen koostumuksen kanssa.

ominaisuudet

Tyypillisesti luokan 200 betonin laatu vastaa B15. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi kestää noin 15 kg painoisia kuormituksia senttimetriä kohti.

Taulukko materiaalin kaikkien osien suhteesta sementtimerkin mukaan

On tärkeää mainita, että tällä materiaalilla on aivan erilainen roiskeenkestävyys, joka voi vaihdella 50: stä 100: een. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi kestää vain niin monta jäädytysjaksoa ja sen jälkeistä sulatusta.

Jotkut valmistajat hinnoissaan ilmoittavat välittömästi valmistettujen tuotteiden ominaisuuksista, ja kustannukset ottavat huomioon toimitukset

Tällaisen betonin kosteudenkestävyys on suhteellisen pieni, mutta tämä on melko tarpeeksi, jotta se voidaan tehdä käsin seuraavalla vedeneristystuotannolla. Tämä ei häiritse käyttöä perustusten luomiseen, vaikka työskentelisikin matalassa vesipohjassa olevilla mailla.

Vihje! Kaikkien seoksen ominaisuudet voivat vaihdella suuresti lisäaineiden lisäämisellä. Kuitenkin on joskus käytännöllisempää ja taloudellisempaa käyttää muita betonibrändejä kuin ostaa kalliita lisäaineita.

Tämä materiaali on melko pitkä kovettumisaika eikä se sovellu eräisiin työtyyppeihin.

soveltamisalansa

Yleensä asennuskäsikirja käsittelee tämän materiaalin käyttöä esiseosten tai muiden sisustuselementtien valmistukseen. Se on kuitenkin sopiva, kun luodaan tukielementtejä. Siksi perustusten valmistuksessa voidaan tilata ja tämä brändi.

Liuoksen sisältämä vesi voidaan keskustella erikseen valmistajan kanssa, ja voit selvittää välittömästi virtauksen tason, joka vaikuttaa asennuksen aikana käytettävään laitteistoon

Myös vastaavaa seosta käytetään yrityksissä lujittamaan betonirakenteita. Samanaikaisesti tällä alueella on yleensä paljon erilaisia ​​lisäaineita, jotka antavat tuotteille lisäominaisuuksia.

Lopputuotteen laatu riippuu suoraan sementistä ja sen valintaa on lähestyttävä vastuullisesti.

On syytä sanoa, että tämän materiaalin suosiota hallitsee sen hinta. Tosiasia on, että sen parametrien osalta tällaista betonia voidaan kutsua universaaliksi ja sen kustannukset mahdollistavat säästämisen muissa asennustyypeissä.

Vihje! Jos lopullisen tuotteen käyttöolosuhteet ylittävät tämän koostumuksen ominaisuudet, sinun on käytettävä toista tuotemerkkiä. Tällainen ratkaisu on käytännöllisin ratkaisu, joka ei vähennä käyttöikää.

Kun työskentelet kylmässä vuodessa, lisäaineita lisätään koostumukseen, joka lisää veden jäätymispistettä, mutta tällaisissa liuoksissa ei ole suositeltavaa käyttää suolaa.

johtopäätös

Kun olet lukenut videon tässä artikkelissa, voit tutkia yksityiskohtaisesti kaikki tarvittavat tiedot tällaisesta rakennusmateriaalista. Myös edellä esitetyn artikkelin perusteella on todettava, että tällaisen betonin laaja käyttö liittyy sen ominaisuuksiin ja suhteellisen alhaiseen hintaan (selvitä tästä, miksi konkreettista valmistelua tarvitaan).

Sivu 2

Tässä vaiheessa rakennusteollisuuden kehittämisessä M300-betonia voidaan kutsua yleisimmin. Itse asiassa se on siirtymäkauden merkki kevyistä yhdisteistä raskaisiin betoneihin. Teollisuudessa sitä käytetään työpajojen ja yleispalvelujen rakentamisessa, asuntorakentamisessa betonia 300 käytetään kaikkialla, perustusten ja kattojen täyttymisestä aitojen ja jalkakäytävien rakentamiseen.

Valokuvien täyttöteollisuus.

Ominaisuudet ja hienot valinnat

Kaikki tällaiset yhdisteet on merkitty GOST 26633-91: n mukaisesti.

Mutta tämä koostumus kehittyy melko äskettäin ja vaikka se tuotetaan, ohjaa sama GOST, mutta erilliset tekniset olosuhteet.

 • Riippumatta siitä, kuinka outo se voi kuulostaa, mutta klassisessa asiakirjassa ST SEV 1406-78, ei myöskään ole olemassa luokkaa B22.5, johon betonin 300 on vastattava. Siksi on usein olemassa luokka B25 betoni M300: lle.
 • Huolimatta näistä epätavallisuuksista, tämä tuotemerkki on tuotettu ja sitä käytetään kaikkialla, sekä sarjassa, korkealla nousulla että yksityisellä markkinasegmentillä. Tämä vahvuus on riittävän suuri rakennusten suurimman osan rakentamiselle. Valmistajat rakastavat sitä suhteellisen alhaisilla kustannuksilla, ja kuluttajat saavat kunnon hinta / laatusuhteen.

Vaatimustenmukaisuusluokka ja tavaramerkkikoostumus.

Vinkki: valmistajan on hankittava todistus ei ole iso juttu. Kuten jo mainittiin, tässä tuotteessa ei ole selkeitä GOST-standardeja, ja tuottaminen eritelmien mukaisesti voidaan suorittaa tietyillä toleransseilla, joten ostaessasi kiinnität huomiota koostumukseen.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Jos otat selkeitä fyysisiä ominaisuuksia, betoniarvoluokka 300 vastaa B22,5.

Mutta lisäaineiden ansiosta ja erilaisten täyteaineiden käyttö voidaan tuoda B25: een.

 • Kuten tiedetään, tuotemerkki tai koostumusluokka määritetään riippuen kuormasta, jonka prototyyppi pystyy kestämään. Normien mukaan tämä brändi voi kestää 295 - 300kg / cm².
 • Jos et ota huomioon erityisiä lisäaineita, betoniarvon 300 ominaisuudet voidaan vakavasti muuttaa erilaisten karkeiden kiviainesten avulla. Kuten tiedetään, tuotannossa käytetään 3 tyyppistä murskattua kiveä, se on kalkkia, soraa ja kallein ja laadukkain graniitti.
 • Juoksevan vaihteen kylmäkestävyys vaihtelee F100: sta F200: een. Pienimmät palamisominaisuudet esitetään kalkkipitoisilla laastareilla, jotka ovat korkeimmat murskattua graniittia varten. Sorahaara tarjoaa keskimääräisiä tuloksia.
 • Noin samat voidaan sanoa veden kestävyyden indikaattoreista. Keskimäärin M300: lle ne ovat yhtä suuret kuin W4 - W6. Suhteet ovat samat, murskatut kivet W4, graniitti W6. Mutta tämä ei ole raja, koska jäätymisvastus ja veden kestävyys voidaan lisätä suuruusluokalla käyttämällä erityisiä lisäaineita.
 • Yksi ratkaisun pääpiirteistä on sen liikkuvuus tai plastisuus. Se on merkitty kirjaimella "P" ja digitaalisella suhde 1 - 5.
 • Betonilla 300 on oltava plastisuus P2 - P4. On olemassa valmistajia, jotka lupaavat tehdä koostumusta liikkuvuudella P6, ole varovainen tällaisesta merkinnästä ei ole olemassa. Lisäaineiden käyttö voi tuoda P5: lle, mutta ei enempää.

Betonin lisäaine.

Vinkki: jos tilaat valmiin ratkaisun, tarkista, ettei sitä laimenta vedellä suoraan laitoksessa. Näin liikevaihto kasvaa, mutta M300 muuttuu kiinteytymisen jälkeen M150: ksi tai M200: ksi.

 • Veden lisääminen on vaarallista, koska sementti ottaa tiukasti määrätyn määrän kosteutta, loput vettä vähitellen haihtuvat, jolloin tyhjät tilat tulevat. Tämän seurauksena monoliittinen linnoitus laskee suuruusluokkaa.

Kuivat sekoitukset

Nykyään 300 betonireagenssien pohjalta valmistettuja kuivia sekoituksia käytetään laajasti yksityisessä rakentamisessa.

Kotimaisessa versiossa niitä kutsutaan hiekkakiveksi.

 • Niitä voidaan käyttää ilman täyteainetta ja lisäämällä rauniot. Niiden korkeiden ominaisuuksien lisäksi ne ovat myös käteviä, koska ohje vaatii vain veden lisäämistä ja sekoittamista.
 • Näiden seosten hinta on 120-150 ruplaa 50 kiloa kohti. Seos pakataan pusseihin, joiden kapasiteetti on 20-50 kg. Tämä on varmasti kalliimpaa kuin valmiin ratkaisun kustannukset, mutta yksityisessä rakentamisessa se on kätevää.

Kuiva sekoitus M300.

Koostumus ja valmiste

Tehtaassa 300-merkkinen betoni sisältää vakiona sementin, hiekan ja murskatun kiven, joka luonnollisesti laimennetaan vedellä.

Asiakkaan pyynnöstä lisäaineita voidaan lisätä tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi.

 • Sementtiä käytetään kahdessa palkkaluokassa M400 tai M500, roska-lajikkeet on jo mainittu. Mitä tulee hiekkaan, sen pitäisi mahdollisuuksien mukaan olla puhdas, seulottu, ilman epäpuhtauksia. Vesi on heikko happamuus.
 • 300 betonin klassiset mittasuhteet eivät ole suuri salaisuus, voit löytää ne alla olevissa taulukoissa. Tässä on kiinnitettävä enemmän huomiota komponenttien laatuun. Jos sinun on laadittava korkealaatuinen säätiö suurelle talolle, käytä rahaa M500-sementtiä ja murskattua graniittia sisältävään liuokseen.

Kirjanmerkki sementin M400 perusteella.

 • Kysymys - miten tehdä konkreettista tuotemerkkiä 300 omilla käsilläsi, on aivan mahdollista kotona. Edellä mainittujen osien lisäksi suosittelemme betonisekoittimen ja syvän sähkövärähtelijän saamista. Kokemuksesta voidaan sanoa varmasti, että on mahdotonta sekoittaa ja laadullisesti kaataa suuria määriä ratkaisua ilman näitä työkaluja.
 • Epäilemättä monimutkaiset lisäaineet liuoksen valmistamiseen ovat hyviä, mutta on suositeltavaa käyttää niitä tärkeiden tärkeiden esineiden asentamiseen vakiokuormalla.
 • Jos sinun tarvitsee täyttää säätiön helppo maalaistalo, konkreettisia aidatöitä tai tehdä sokea alue talon ympärillä, niin on aika tehdä vanhanaikaisilla menetelmillä.
 • Joten liuoksen plastisuutta lisätään lisäämällä pieni määrä hydratoitunutta kalkkia. Näihin tarkoituksiin voit käyttää pesuainetta suurta pitoisuutta varten oleviin astioihin tai saippuaveteen. Vedenkestävyys lisääntyy, jos lisäät nestemäistä kaliumlasia ja asetusnopeus kasvaa, jos lisäät PVA-liimaa. Mutta älä unohda, että lisäaineita tehdään 2% sementtimäärästä.

Tässä artikkelissa näkyy, miten betonia 300 käsitellään omilla käsillänne.

johtopäätös

Yhteenveto artikkelista haluan vastata kysymykseen siitä, kuinka paljon 300-asteen konkreettisia kustannuksia on kuutio. Jos otat keskimäärin 50 kilometrin etäisyydellä, hinta vaihtelee 4: stä 4,5 tuhanteen ruplaan. Mutta älä unohda, että varsinaisten kuljetuskustannusten lisäksi kustannukset voivat vaihdella riippuen lisäaineen tyypistä ja lisäaineiden määrästä (ks. Myös artikkeli "Betoni 200: ominaisuudet ja laajuus").

Betonin käyttö yksityisessä rakentamisessa.

Betonin M200 koostumus ja mittasuhteet

M200 betoni on yleisin raaka-ainetabletti. Sitä käytetään pohjan ja portaiden kaatamiseen, kun järjestetään lattiapinnoitetta, kulkuväylät ja muut rakenteet, joilla ei ole erityisiä vaatimuksia. Teknisten ominaisuuksiensa ansiosta betoni M200 pidetään kannattavimpana suhteessa "hinta - laatu".

Betonin koostumus ja mittasuhteet

Eri valmistajien betoni M200 voivat vaihdella komponenttien tyypistä ja laadusta riippuen, mutta peruskomponentit ovat aina samat.

Käytettyjen valmisteiden valmistuksessa:

 • sementtimerkki 400-500;
 • seulottu, kuivattu hiekka;
 • kalkkikivi-, sora- tai graniittiryhmä, jossa on 3 jakea (2-5, 5-10, 10-20);
 • vettä.

Joskus eri lisäaineita lisätään 200-luokan betonin koostumukseen: pehmittimiin, vettä hylkiville aineille, stabilisaattoreille ja muille. Niiden saatavuus riippuu betonin levityksestä ja vaadittavista teknisistä ominaisuuksista.

On syytä huomata, että betonin lujuus ja kestävyys riippuvat koostumuksen laadusta, joten kannattaa ostaa testatuilta tuotantolaitoksilta tai toteuttajilta.

GOST: n mukaan betonin M200 materiaalien kulutus on seuraava (kg / m3): sementti - 265, hiekka - 860, murskattu kivi - 1050, vesi - 180, pehmitin - 4.8. Täten betoni saadaan symbolilla B15 P3 F50 W2 (luokan B15 betoni liikkuvuudella P3, jäätymisvastus F50 ja vedenkestävyys W2). Mutta tämä ei ole kätevä niille, jotka haluavat vaivata konkreettisia itse.

On paljon parempi tarkastella osien suhdetta. Betonin M200: sementtimäärät: sementti - 1 osa, hiekka - 2,8 osaa, murskattu kivi - 4,8 osaa. Veden tulee olla 20% kokonaistilavuudesta. On suositeltavaa ottaa pesty hiekka ja roskat - tämä vapauttaa haitallisista lisäaineista. Tiheyden lisäämiseksi soraa käytetään romukkeen sijaan.

Betoni M200 on laadukas ja kestävä, koostumus ja mittasuhteet täyttävät GOSTin vaatimukset. On tärkeää, että ainesosat sekoitetaan hyvin, mikä on melko vaikeaa tehdä manuaalisesti. Käytä voimakasta betonisekoittimia ja käytä välittömästi laastaria vaivaamisen jälkeen.

Merkki tarkoittaa puristuslujuutta (mitattuna kilogramma-voima neliösenttimetrillä - kgf / cm2). Eli merkin 200 betoni kestää 200 kilogramman voimakkuutta neliösenttimetriä kohti, mikä tarkoittaa, että sillä on riittävä lujuus ja kestää huomattavia kuormituksia.

M200 betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Harkitse muita konkreettitason 200 indikaattoreita:

 • puristuslujuusluokka - B15 (150 kgf / cm2);
 • liikkuvuus (kartion sedimentti) - P2 (5-9 cm), P3 (10-15 cm), P4 (16-20 cm);
 • pakkasenkestävyys - F100 (100 jäätymis- ja sulatusjaksoa);
 • vedenpitävyys - W4 (W2: stä W20: een).

Betonin tiheys M200 riippuu karkean kiviaineksen (murskakiven) ja veden määrän tiheydestä, ja se on 1500 - 1600 kg / m3 kevyille formulaatioille 2500 kg / m3 raskaille.

Tuotemerkin 200 edut

Verrattuna muihin betonibrändeihin, sillä on seuraavat edut:

 • suuri soveltamisala kotitalouksissa ja teollisuudessa;
 • käyttö tuotannossa teräsbetonivöiden, lattialaattojen, tiililevyjen, kattokaivojen ja muiden betonituotteiden valmistukseen;
 • hyvä yhteensopivuus metalliosien kanssa;
 • sopii rakenteisiin, joissa ei ole lisääntynyttä kuormitusta ja kosteutta;
 • alhainen hinta