M250-merkkiset betonit

Moderni rakennusteollisuus ei tee ilman konkreettisia ratkaisuja. Yksi suosituimmista on tuotemerkki M250.

Betoni M250 käytetään rakennustöihin yksityisen, kaupallisen, hallinnollisen ja teollisen rakentamisen alalla. Betoni M250 voitti suosio suurelta osin tasapainoisten teknisten ominaisuuksien ja edullisten kustannusten vuoksi.

Käyttöalueet

M250 betonilaatua käytetään:

 • Lujitettujen betonirakenteiden valmistus, mukaan lukien monoliittiset seinät;
 • Täyttölevyt ja muut perustukset;
 • Päällysteiden sovittaminen tielle, jos sillä ei ole vakavia vaatimuksia lujuusominaisuuksista;
 • Betonirakenteiden betonirakenne betonirakenteella B20 M250;
 • Massiivisten aidojen tuotanto;
 • Luodaan kaikenlaisia ​​sivustoja, sokea alue ja niin edelleen.

Esitetyssä brändissä on keskimääräisiä teknisiä indikaattoreita verrattuna M200- ja M300-tuotteisiin, joten sitä ei tarvitse käyttää usein yksityisellä sektorilla. Syynä tähän on materiaalin ilmoitetun lujuuden ja lopullisten kustannusten välinen ristiriita. On huomionarvoista, että monoliittisten teippirakenteiden järjestelyissä on parasta hankkia M300-brändi, koska lähes identtisellä hinnalla jälkimmäiselle materiaalille on ominaista paljon paremmat perusparametrit.

Tekniset tiedot

Tärkeimmät tekniset indikaattorit sisältävät seuraavat parametrit:

 • lujuus: luokka B20 (noin 260 kgf / cm2);
 • vedenpitävyyskerroin: W6;
 • liikkuvuusindikaattorit: tasolla P2 ja P4;
 • jäätymisominaisuudet: F150.

B20 M250 -määritysten analysointi saattaa erota toisistaan ​​keskenään. Ne riippuvat suoraan tuotantoprosessissa käytettävistä komponenteista. Edellä esitetyn betonikiven lujuus ja muut tekniset ominaisuudet huomioon ottaen kuitenkin voidaan todeta, että tuotteilla on hyvää vastinetta rahoille. Tuotteiden laadun parantamiseksi lisäaineita - pehmittimiä - lisätään 250 betoniin.

rakenne

Konkreettisen M250: n valmistaminen koostumus valitaan GOST-standardien sääntelyvaatimusten mukaisesti. Lopullinen laadun taso määräytyy sen mukaan, millaisia ​​osuuksia noudatetaan. Valmisteen suosituin ratkaisu voi vaatia tavanomaisia ​​ainesosia.

 • Supistava osa. Koska hän tavallisesti palvelee Portland-sementtiä. Portland-sementin M500 suosituin käyttö. Tämän tavaramerkin ansiosta rakenteen täyttämiseen käytetään optimaalista materiaalia. On huomionarvoista, että sen käyttö ei johda merkittävästi tuotantokustannusten nousuun.
 • Melkofraktsionny täyteaineita. Tässä tapauksessa voidaan käyttää erilaisia ​​hiekkajalkoja, kuten louhos- ja jokihiekkaa. Se vaatii erittäin puhtaan materiaalin, joten se esipuhdistetaan haitallisista epäpuhtauksista, kuten savi. Tälle komponentille ei ole tiukkoja vaatimuksia. Ainoa sääntö on suhteiden kunnioittaminen.
 • Karkeat täyteaineet. Prosessissa, jossa tehdään yksi kuutiometri betonia, tarvitaan aina suuria aggregaatteja. Se toimii graniittikalkkikiveinä. Graniittilajikkeelle on luonteenomaista korkeammat kustannukset, kun taas niiden lujuus lisääntyy. Kalkkikivi ei kykene selviytymään kuormituksesta, joten sitä käytetään usein yksityisessä rakentamisessa, jossa kuorma ei ole niin suuri.
 • Aktiiviset lisäravinteet. Optimaalisen sementtikoostumuksen saamiseksi tapaus ei ole täydellinen ilman pehmittimien, antiseptisten aineiden ja muiden aineiden käyttöä. Tehdasvalmisteisen M250-liuoksen valmistuksen aikana osuus sisältää erityisiä lisäaineita, joiden määrä on vähintään 5800 grammaa kuutiometriä kohti.

Suhteet ja ruoanlaitto

Tarkastellessasi konkreettisen M250 B20: n tosiasiaa, sinun tarvitsee vain tutustua koostumuksen oikeaan laskemiseen kuutiometriä kohden. Alla olevassa esimerkissä käytetään sementtiä M500, puhdasta vettä, keskikokoista graniittikiveä ja joen hiekkaa ilman haitallisten epäpuhtauksien läsnäoloa.

Suhteessa kuution materiaalin ovat seuraavat: 1 (D): 2,6 (P): 4,5 (W) (kun niitä annetaan laskenta painosta) tai 1 (C): 2,4 (S): 3,9 (S) laskennassa riippuen tilavuudesta.

Betonibrändi M250 on erinomainen ratkaisu erilaisille rakennusalueille. Siinä on tasapainoiset erittelyt sekä hyvä hinta-laatusuhde.

M250 betoni (B20)

Betoni on tärkeä materiaali, jota käytetään kaikissa rakennustöissä aina kaatamalla säätiö aidan rakentamiseen. Se voi olla erilaiset ominaisuudet, toisin sanoen eri merkinnät. Betonirakenteet ovat kestäviä ja kalliita kymmeniä vuosia.

Betonibrändiä M250 ei voida kutsua yleisinä, mutta sillä on hyvä suorituskyky. Tosiasia on, että se on M200: n ja M300: n välissä. Sen laatu on hieman parempaa kuin kaksi sadasosaa, sillä on samankaltaiset vedenkestävyys, pakkasenkestävyys ja liikkuvuus. Kuitenkin harvoin käytetään kustannusten vuoksi. Samaan aikaan se on hieman huonompi kuin M300, vaikka niiden hinta ei ole kovin erilainen.

Koostumus ja mittasuhteet

Konkreettisen M250-brändin luomisessa on tärkeää kunnioittaa koostumusta ja mittasuhteita, sillä tulevaisuuden materiaalin laatu riippuu siitä. Liuoksen komponenttien vaaditut ominaisuudet kuvataan julkaisussa GOST R 7473. Koostumus sisältää:

 • Sementti on laastin perusta, johon betonilaastin ominaisuudet riippuvat. Käytä merkintää M400-M500. Ennen käyttöä annostelupäivät ja lopullinen käyttö on tarkistettava, koska vanhentunut materiaali heikentää seosta.
 • Hieno aggregaatti - ensimmäisen tai toisen luokan hiekka. Se puhdistetaan vieraasta likaisuudesta, myös savi, koska se heikentää seoksen laatua. Hyvä vaihtoehto on ottaa käyttöön hiekkaa louhoksesta, jonka moduuli on 2-2.5 liuokseen.
 • Suuri joukko - sora, graniitti, kalkkikiveä. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään usein kohtuullisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien ansiosta.
 • Vesi. On parempi, jos se on puhdasta vettä, esimerkiksi kuopasta.
 • Lisäaineita. On sulkemista, antiseptistä jne.

Materiaalien sekoittamiseen tässä suhteessa:

 • sementti - 1 osa;
 • hiekka - 2,1 osaa;
 • murskattu kivi - 3,9 osaa.

Jos noudatat tätä suhdetta, 10 litran sementin painosta on 43 litraa betoniseosta.

Tekniset tiedot

M250 B20 -betoni kuuluu useisiin raskaisiin betoniseoksiin ja sillä on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tärkeää betonille ovat vedenpitävyys (w6) ja pakkasenkestävyys (f100, f150, f200).
 • Tämän materiaalin tiheys on keskimäärin 2300 kg / m3.
 • Liikkuvuuden aste (jähmettymisprosessi) n2-n4 sisällä.
 • Luokka - b20.
Takaisin sisällysluetteloon

valmistus

Betonimerkin 250 m reseptistä ei ole rakenteeltaan vaikeuksia. Valmistukseen tarvitaan sementtiä, hiekkaa, soraa, puhdasta vettä ja lisäaineita. Saadaksesi tietyn painon 1 m3, sinun on otettava:

 • sementti - 330 kg;
 • hiekka - 740 kg;
 • vesi - 140 litraa;
 • murskattu kivi - 1100 kg.

Jos reseptin komponenteissa on poikkeama, betoni b20 alkaa heikentyä.

Käyttö

Betonipinta m250 (b20) on laaja sovellus:

 1. Täyttämällä perustuksia. On välttämätöntä laskea materiaalit oikein. Tämä betonielementti kestää korkeiden rakennusten kuormia. Mutta sitä käytetään useimmiten säätiöihin, autotalliin, kylpyihin, kerrostaloihin, kerrostaloihin. Tämän brändin ansiosta voit kaataa perustuksia alueille, joilla on vaikea maasto.
 2. Laskujen täyttö, päällekkäisten levyjen täyttö.
 3. Rakennuspaikat, raidat tai sokea alue. Suuren lujuutensa ansiosta se kestää helposti aggressiivisen ulkoisen ympäristön eikä heikennä eroosioprosesseja. Esimerkiksi tämän betonin ansiosta voit luoda raitoja liikenteelle.
 4. Tällaisen betonin tarve syntyy raudoitettujen betonirakenteiden, putkistojen tai tukien valmistuksessa.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Betonilla B20 on useita hyviä ominaisuuksia, mutta korkeiden kustannusten takia niitä ei käytetä niin usein. On tarpeen muistaa suositukset sen valmistuksesta ja käytöstä, käyttää laadukkaita materiaaleja.

Betoni m250 tulee tehdä puhdistetuista rakennusmateriaaleista. Ennen työn aloittamista on otettava huomioon, mitä rakennustöiden tavoite on, minkä tyyppiset rakenteet, niin että nopea tuhoutuminen ei ole mahdollista.

Mitkä ovat mittasuhteet betoni M250: ssa?

Kysymys. Tervetuloa! Aion suunnitella yksityisen talon nauhatalustan. Vaikka en voi päättää betonin merkistä. Ne suosittelevat tuotemerkkiä M250. Kerro minulle, jos käytät betonia, mitkä ovat sementin, veden, raunioiden ja hiekan mittasuhteet betoniin M250? Ja jos yrität tehdä betonia ämpärissä? Kiitos!

Vastaus on. Hyvä päivä! Betoni M250 (lujuusluokka B20) viittaa raskasbetoniin. Näin ollen tämä materiaali koostuu Portland-sementistä, vedestä, hiekasta ja raunioista. Samalla hiekka voi olla minun tai joki, murskattu kivi, sora tai graniitti.

Tekniset tiedot

 • Puristuslujuus: 250 kgf / cm2 (20 MPa);
 • Taattu lujuus 95 prosentissa tapauksista: 20 MPa (200 kgf / cm2);
 • Pakkasenkestävyys: F100-F150 (100-150 jäädytys-sulatusjakso);
 • Vedenkestävyys: W6-W8, liikkuvuus: P2-P4;

Betoni M250 viittaa matalan kysynnän rakennusmateriaaleihin. Se sijaitsee keskellä asemaa suosittujen merkkien M200 ja M300 välillä. Samaan aikaan se on kalliimpaa kuin M200-tuotemerkki ja teknisempää kuin M300.

Tavallisesti tällaista betonia käytetään:

 • Monoliittisten ja nauhojen perustusten rakentaminen;
 • Aitojen rakentaminen;
 • Betonituotteiden valmistus;
 • Teiden, maisemakuvien ja portaiden rakentaminen.

Betonin osuudet М250 (V25) / m3 ja ämpäri

Jos päätät tehdä itsenäisesti konkreettista ratkaisua, tarvitset: sementtityyppi CEM I 32.5N PC (vanha nimike M400) tai Portland-sementti CEM I 42.5N PC (vanha nimike M500), hiekka, murskattu kivi ja vesi. Tietenkin voit myös tehdä betonia ämpäriin, mutta jos haluat täyttää säätiön, sinun ei tarvitse tarvita ämpärää.

Valimon erityisistä olosuhteista riippuen käytetään muita komponentteja: pehmittimiä työstettävyydelle ja tiheydelle sekä lisäaineita, jotka mahdollistavat rakenteen suorittamisen alhaisissa lämpötiloissa.

Sementin CEM I 32.5N -komponenttien pääkomponentit: sementti - 1 osa, hiekka - 2,3 osaa, murskattu kivi - 3,8 osaa, vesi - 0,6 sementtiä. Sementin pääkomponenttien osuus CEM I 42.5N PC: sementti - 1 osa, hiekka - 2,8 osaa, murskattu kivi - 4,3 osaa, vesi - 0,7 sementtimäärästä.

Suhteita m2 m2

M250 betoni (B20)

Betoni on tärkeä materiaali, jota käytetään kaikissa rakennustöissä aina kaatamalla säätiö aidan rakentamiseen. Se voi olla erilaiset ominaisuudet, toisin sanoen eri merkinnät. Betonirakenteet ovat kestäviä ja kalliita kymmeniä vuosia.

Betonibrändiä M250 ei voida kutsua yleisinä, mutta sillä on hyvä suorituskyky. Tosiasia on, että se on M200: n ja M300: n välissä. Sen laatu on hieman parempaa kuin kaksi sadasosaa, sillä on samankaltaiset vedenkestävyys, pakkasenkestävyys ja liikkuvuus. Kuitenkin harvoin käytetään kustannusten vuoksi. Samaan aikaan se on hieman huonompi kuin M300, vaikka niiden hinta ei ole kovin erilainen.

Koostumus ja mittasuhteet

Konkreettisen M250-brändin luomisessa on tärkeää kunnioittaa koostumusta ja mittasuhteita, sillä tulevaisuuden materiaalin laatu riippuu siitä. Liuoksen komponenttien vaaditut ominaisuudet kuvataan julkaisussa GOST R 7473. Koostumus sisältää:

 • Sementti on laastin perusta, johon betonilaastin ominaisuudet riippuvat. Käytä merkintää M400-M500. Ennen käyttöä annostelupäivät ja lopullinen käyttö on tarkistettava, koska vanhentunut materiaali heikentää seosta.
 • Hieno aggregaatti - ensimmäisen tai toisen luokan hiekka. Se puhdistetaan vieraasta likaisuudesta, myös savi, koska se heikentää seoksen laatua. Hyvä vaihtoehto on ottaa käyttöön hiekkaa louhoksesta, jonka moduuli on 2-2.5 liuokseen.
 • Suuri joukko - sora, graniitti, kalkkikiveä. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään usein kohtuullisen hinnan ja hyvien ominaisuuksien ansiosta.
 • Vesi. On parempi, jos se on puhdasta vettä, esimerkiksi kuopasta.
 • Lisäaineita. On sulkemista, antiseptistä jne.

Materiaalien sekoittamiseen tässä suhteessa:

 • sementti - 1 osa;
 • hiekka - 2,1 osaa;
 • murskattu kivi - 3,9 osaa.

Jos noudatat tätä suhdetta, 10 litran sementin painosta on 43 litraa betoniseosta.

Tekniset tiedot

M250 B20 -betoni kuuluu useisiin raskaisiin betoniseoksiin ja sillä on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tärkeää betonille ovat vedenpitävyys (w6) ja pakkasenkestävyys (f100, f150, f200).
 • Tämän materiaalin tiheys on keskimäärin 2300 kg / m3.
 • Liikkuvuuden aste (jähmettymisprosessi) n2-n4 sisällä.
 • Luokka - b20.

valmistus

Betonimerkin 250 m reseptistä ei ole rakenteeltaan vaikeuksia. Valmistukseen tarvitaan sementtiä, hiekkaa, soraa, puhdasta vettä ja lisäaineita. Saadaksesi tietyn painon 1 m3, sinun on otettava:

 • sementti - 330 kg;
 • hiekka - 740 kg;
 • vesi - 140 litraa;
 • murskattu kivi - 1100 kg.

Jos reseptin komponenteissa on poikkeama, betoni b20 alkaa heikentyä.

Käyttö

Betonipinta m250 (b20) on laaja sovellus:

 1. Täyttämällä perustuksia. On välttämätöntä laskea materiaalit oikein. Tämä betonielementti kestää korkeiden rakennusten kuormia. Mutta sitä käytetään useimmiten säätiöihin, autotalliin, kylpyihin, kerrostaloihin, kerrostaloihin. Tämän brändin ansiosta voit kaataa perustuksia alueille, joilla on vaikea maasto.
 2. Laskujen täyttö, päällekkäisten levyjen täyttö.
 3. Rakennuspaikat, raidat tai sokea alue. Suuren lujuutensa ansiosta se kestää helposti aggressiivisen ulkoisen ympäristön eikä heikennä eroosioprosesseja. Esimerkiksi tämän betonin ansiosta voit luoda raitoja liikenteelle.
 4. Tällaisen betonin tarve syntyy raudoitettujen betonirakenteiden, putkistojen tai tukien valmistuksessa.

johtopäätös

Betonilla B20 on useita hyviä ominaisuuksia, mutta korkeiden kustannusten takia niitä ei käytetä niin usein. On tarpeen muistaa suositukset sen valmistuksesta ja käytöstä, käyttää laadukkaita materiaaleja.

Betoni m250 tulee tehdä puhdistetuista rakennusmateriaaleista. Ennen työn aloittamista on otettava huomioon, mitä rakennustöiden tavoite on, minkä tyyppiset rakenteet, niin että nopea tuhoutuminen ei ole mahdollista.

M-betonin valmiusbetoni M 250 -luokan B20 tarkastelu

Keinotekoinen kivi on sen tärkein ominaisuus, joka antaa käsityksen tuotteiden laadusta ja toteutettavuudesta tietyissä olosuhteissa. Kaikki muut indikaattorit - kosteudenkestävyys, liikkuvuus ja monet muut - tässä suhteessa ovat toissijaisia. Rakennusratkaisujen valikoima on varsin vaikuttava; Valmistajat toimittavat betonia markkinoille alkaen M50: stä ja jopa M1000: een asti, vaikka niitä on paljon vain erikoistehosteissa.

Betonin m250 käyttö

 • Perustusten asennus, mukaan lukien massiivisten rakenteiden rakentaminen (joitakin betonin ominaisuuksia koskevia rajoituksia).
 • Lattialevyt, lohkot ja kaarevat rakenteet (kevyesti kuormitettu).
 • Päällysteenä teille, jos verkon lujuutta ei ole suuria vaatimuksia.
 • Tuotanto eri w / w hihnoista, portaista, betonista aidat.
 • Sokean alueen järjestäminen, erilaiset alustat (henkilöautojen pysäköinti), kävelypolut.

Teknisten ominaisuuksiensa mukaan tämän brändin betoni on välivaiheinen asema M200: n ja 300: n välillä, joten sitä käytetään harvemmin yksityisellä sektorilla. Tämä johtuu tietystä erosta vaaditun lujuuden (B20) ja materiaalin hinnan välillä. Useimmissa tapauksissa on tarkoituksenmukaisempaa hankkia betoni M300, koska lähes samojen kustannusten suhteen se on perusparametreissa korkeampi kuin M250: ssa. Mutta M200 on halvempi ja tämä huolimatta siitä, että monien ominaisuuksien mukaan tällainen keinokivi ei ole paljon pahempi.

Koostumus m250, betoniosuudet

GOST 7473: n vaatimusten mukaisesti vuodesta 1994.

Neulominen (sementti) - vain 400 tai 500 merkkiä käytetään tällaiseen betoniin. On huomattava, että kaikki mittasuhteet on määritelty materiaalille, jonka valmistuspäivä on enintään kolme kuukautta.

Täyteaine (murskattu kivi) - paras vaihtoehto on sora, kalkki, graniitti. Ei sallittu - massayhteys, rakeiden ja halkeamien esiintyminen rakeissa.

Hiekka - määritellyn brändin betoniin GOST nro 8736: n mukaisesti vuodesta 1993.

Vesi - 1 m3: n rajoissa 160 - 180 l. Mineraaliliuoksen saavuttamiseksi m250: n on oltava puhdas. Paras vaihtoehto on hyvin tai hyvin.

Kaikkien seoksen komponenttien on oltava kuivia, epäpuhtauksien (esim. Saven) läsnäolo ei ole sallittua (erikseen eritelty).

Osuudet 1 m3 betonista B20 (М-250)

Sementin osuus on aina "1". 2. sija - hiekka, kolmas - sora.

Yksityisellä sektorilla betonia valmistettaessa yleensä kaikkea mitataan kauhuilla. Voit luottaa tällaisiin suhteisiin "hiekkakivikiven" määräkokoonpanosta 10 litraa sementtiä kohden.

 • B20 (lujuusluokka) - noin 262 kgf / cm2.
 • W6 (vedenkestävä).
 • Betonimonemerkin M250 liikkuvuuskerroin P2 - P4: ssä.
 • F150 (pakkasenkestävyys).

Kun käytetään graniittirakeita täyteaineena, m-250: n yksilölliset ominaisuudet kasvavat W8: een ja F200: een. Tarvittavien ominaisuuksien parantaminen saavutetaan tuomalla seokseen erilaiset lisäaineet (pehmittimet ja monet muut).

Valmisbetonimerkin m 250 hinta

Anna tarkkoja tietoja, kun otetaan huomioon ruplan vaihtokurssin epävakaus, ei ole järkevää. Arvioidut kustannukset voidaan kuitenkin määrittää tällaisten lukujen avulla. M250 on mahdollista ostaa Moskovan alueella hintaan 3 150 ruplaa / m3. Se riippuu suurelta osin seoksen komponentteista (sementin merkki ja vastaavat).

Jos myyjän kuljetusta käytetään betonin kuljetukseen, 250 m: n suuruisen kuutiometrin hinta vaihtelee 3 255 - 3 490 ruplasta.

Mitä kannattaa harkita ennen ostoa

 • Jos ylität matkan päähän purkamispaikasta yli 50 km, lisämaksu suoritetaan. Hinnoittelua (ylimääräistä ajokilometriä) on tarkistettava toimittajan kanssa.
 • Joka tuntinopeudella ajoneuvon seisokkeja rakennustyömaalla maksaa myös rahaa. Ennen kuin tilaat m250: n ratkaisun, sinun on valmisteltava kaikki vastaanottoon.
 • On olemassa tiettyjä alennuksia, mukaan lukien ostojen määrä betonista. Tämä on myös otettava huomioon työn suunnittelussa.

M250 betoni - koostumus, ominaisuudet, soveltamisala

Betoni M250 eli konkreettinen B20 M250 viittaa rakenteellisiin ratkaisuihin siviili- ja teollisuuskohteiden betonointia varten. Kerromme, mitä konkreettista laatua M250 tarkoittaa, mitä sen koostumus ja ominaisuudet ovat, ja myös osoittaa, missä rakennusaineita voidaan käyttää.

Raskasbetonin B20 M250 tekniset ominaisuudet mahdollistavat sen olevan eräs sopivimmista maa- ja vesirakennustekniikan materiaaleista.

M250-merkkiset betonit

Määritelmä ja ominaisuudet

Betonin raskasluokka B20 M250 käytetään laattojen ja laattojen valuun.

Betoni on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista, erityisesti modernin teknologian kannalta, jossa kiinteän rakentamisen osuus kasvaa jatkuvasti. Lisäksi esivalmistettujen betonituotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, kun käytetään myös betonin M250 koostumusta.

Kuten tiedetään, betoni on kivi- kaltainen keinotekoinen materiaali, joka saadaan kuivan seoksen kovettamisen jälkeen, joka koostuu sementistä, murskeesta, hiekasta ja eräistä lisäaineista. Yksi tällaisen materiaalin pääominaisuuksista on sen puristuslujuus.

Puristuslujuuden määrittäminen.

Tämän betonivahvuuden määrittämiseksi 150 sekunnin puolella olevaan jäädytettyyn betoniin kohdistetaan puristustesti, jonka tuloksena määritetään tuotteen pintaan neliösenttimetrillä käytetyn voiman keskimääräinen arvo, mikä tämä kuutio kestää ilman vakavia vaurioita. Käytetyn voiman arvo ilmaistaan ​​merkinnöissä jossain määrin.

Meidän tapauksessamme M250-brändi tarkoittaa, että meillä on materiaali, jonka puristuslujuus on 250 kgf / n. cm tai tarkemmin, sitten 262 kgf / sq. cm.

Se on tärkeää! On sanottava, että tämä on melko heikko informaatio, joka osoittaa yleisen materiaaliluokan ja sen puristuslujuuden.

Lisäparametrien selventämiseksi, kuten vedenkestävyys, pakkasvaste, vetolujuus ja taivutuslujuus, irtotiheys, liikkuvuus jne. muiden indikaattoreiden tuntemus on tarpeen.

Kuva kuvaa betonien ja betonilaatujen suhdetta puristuslujuuden osoittamalla tavalla.

St SEV: n luokituksen mukaan M250 vastaa luokasta B20, jota pidetään tämän luokittelun tärkeimpänä vaiheena, kun taas maamme M250 kuuluu välituotteisiin ja siksi sitä käytetään harvoin, mikä selittää tämän tuotteen vähäisen suosion ja alhaisen kysynnän.

Aineiston tärkeimmät tekniset ominaisuudet voidaan esittää tällaisen luettelon muodossa:

 • Merkki - M250;
 • Luokka - B20;
 • Puristuslujuus - 262 kgf / cm2;
 • Frost resistance - F100 - F150, kun käytetään murskattua graniittia - F Erityisten lisäaineiden käyttö voi lisätä tätä lukua haluttuun arvoon;
 • Vedenkestävyys - W Graniittikiveä voi lisätä vedenkestävyyttä W6: n arvoon saakka. Lisäaineiden lisäys on mahdollinen lisäaineiden - vesipesut, pehmittimet ja pussiinien avulla.
 • Betonin M250 tiheys on noin 2350 kg / m3, minkä ansiosta se voidaan luokitella raskaiksi luokiksi. Betonin M250 ominaispaino voi kuitenkin vaihdella riippuen käytetyistä aggregaateista, vesisementtiosuudesta ja liuoksen tiivistämismenetelmästä sekä tiivisteen lisäaineista;
 • Valmiin valmisbetonin nimeltän liikkuvuus vaihtelee valun ja koostumuksen vaatimusten mukaan ja voi ottaa arvot P2, P3, P4.

Betonikivi merkin M250 pinnan rakenne.

Se on tärkeää! Ominaisuuksien luettelon perusteella on mahdollista määritellä tämäntyyppinen betoni raskaana keskipitkän ja kylmän kestävyyden omaavana materiaalina, keskipitkän vedenpitävyyden ja normaalin liikkuvuuden vuoksi, mikä tekee siitä täysin hyväksyttävän maa- ja vesirakennustyöt.

rakenne

Oikeiden osien valinta riippuu seoksen laadusta.

Pohdimme sementtitehtaan klassista tapausta, joten sen koostumus ei poikkea muista vastaavista materiaaleista.

Tällaisen betoniliuoksen valmistamiseen käytetään seuraavia komponentteja:

 1. Binder. Tässä käytetään luokkien М400 - M500 portlandsementtiä, joka sallii optimaalisen veteen ja sementin suhteen saavuttaa ratkaisun hinta hyväksyttäväksi;
 2. Hieno paikkamerkki. Käytä erityyppisiä luonnollisia hiekkoja, jotka on esipesty savesta ja pölyhiukkasista. Ei ole erityisiä vaatimuksia, riittää noudattaa GOST 8736-93;
 3. Suuri paikkamerkki. He käyttävät sora-, kalkkikivi- ja graniittikivejä, joista ensimmäinen on yleisin kalkkikiveä, jota pidetään vähemmän kestävänä ja kylmänä kestävänä, ja graniittia pidetään liian kalliina. Murskattua kiveä on testattava lujuuden, jäätymisvastuksen ja vedenkestävyyden kannalta, on toivottavaa, että nämä indikaattorit ylittävät tämän merkin betoniarvot noin kaksi kertaa;
 4. Erityisliitteet. Valmisbetonin valmistuksessa käytettävien pehmentimien pitoisuuksien on oltava vähintään 5,8 kg / m3 GOST 8736-93: n mukaan. Lisäksi koostumukseen lisätään ilmanvaihduntaa, sinetöintiä, vettähylkivää, antiseptistä ja muita kohdennettuja lisäaineita.

Se on tärkeää! Jos on suunniteltu betoniteräksen leikkaamista timanttipiireillä, betonissa olevien reikien hiontaa tai timanttiporausta, on parempi käyttää kalkkikivihiekkaa, koska se soveltuu paremmin tällaiseen käsittelyyn.

Taulukko liuoksen komponenttien suhteista.

Betonin M250 koostumus ja mittasuhteet 1 m3: n osalta valtion standardin mukaan on 1: 2,1: 3,9 painosta ja 1: 1,9: 3,4 tilavuudesta sementti M400: lle.

Jos käytät sementtilaatua M500, niin tämä suhde on 1: 2,6: 4,5 painosta ja 1: 2,4: 3,9 tilavuuden mukaan.

Se on tärkeää! Jos tarvitset hankkeen noudattamista, jos juuri tällainen brändi on ilmoitettu, sinun on tilattava valmisbetonin toimitus kohteeseen. Kun ratkaisu on valmistettu omilla käsillä, ohje vaatii valmiin tuotteen pakollisen testauksen laboratoriossa;

johtopäätös

Betonilaastin brändi M250 käytetään monoliitti-, nauha- ja paalusäätiöiden, vahvojen vöiden ja pohjojen, mauerlatovin, kevyesti kuormitetuvien lattialevyjen, alustojen ja polkujen, seinäseinien ja tukiseinien rakentamiseen matalarakenteisiin rakenteisiin. Tämän artikkelin video näyttää prosessin tämän tyyppisten rakennusmateriaalien soveltamisesta ja valmistuksesta.

Sivu 2

Betonituotteiden laatu ja kestävyys riippuvat paljolti valituista betonista. Sen on täytettävä tuotteen käyttöolosuhteet. Erityisesti, jos se merkitsee aineen jatkuvaa kosketusta veden kanssa, on tarpeen käyttää vedenpitävää betonia, esimerkiksi W6-tuotemerkkiä, johon tämä artikkeli on tosiasiallisesti omistettu.

Vesitiivis betonin merkintä

Betonin vedenpitävyys, koska sitä ei ole vaikea arvata - on sen kyky olla läpäissyt vettä tiettyyn paineeseen. Tällaista materiaalia käytetään pääsääntöisesti erilaisten hydraulisten rakenteiden, myös vesisäiliöiden, rakentamiseen. On kuitenkin huomattava, että se on eri tyyppisiä ja on tarkoitettu eri tarkoituksiin.

Erityisesti hydraulinen betoni jakautuu pääasiassa veden kestävyyden asteeseen:

 • vedenalainen;
 • Tarkoitus olla pysyvästi veteen;
 • Toiminta muuttuvan veden horisonttiin vyöhykkeellä;
 • Ajoittainen vesipesu.

Lisäksi se erotetaan seuraavista tyypeistä:

 • Massiivinen ja ei-massiivinen;
 • Suunniteltu painetta ja vapaata virtausta varten.

Oikean materiaalin valitsemiseksi on syytä ymmärtää sen merkintä, jota tarkastellaan jäljempänä.

Kuva - hydraulisessa rakenteessa

Vesitiivis merkintä

Vedeneristyksen osalta materiaali on jaettu seuraaviin merkkeihin - W2, W4, W6, W20. Numerot ilmaisevat paineen, jolla hän ei päästä vettä läpi. Siten betonin W6 vesitiivisyys on 0,6 MPa.

Puristuslujuus

Toinen tärkeä indikaattori on puristuslujuus, joka määritetään 180 päivän iässä. Rakennustarkoituksiin luokkiin B10, B40. Esimerkiksi luokka B10 vastaa betonilaatua M150, B20 - brändi M250 ja B30-M400.

Pakkasvaste

Hydroconcrete jaetaan myös pakkasvasteen mukaan. F50: n, F100: n, F150: n, F200: n ja F300: n tuotemerkkejä on viisi. Tässä tapauksessa numerot osoittavat jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jonka jälkeen sen vahvuus laskee enintään 25 prosentilla.

Vihje! Jäätymisvaatimus määrätään vain niille hydroteknisille materiaaleille, jotka joutuvat käytön aikana veden ja huurteen samanaikaisiin vaikutuksiin.

Koska ratkaisun hinta riippuu tästä indikaattorista, ei ole aina järkevää hankkia sitä.

Nyt kun olet ymmärtänyt merkintäominaisuudet, voit helposti määrittää betonin W6 ominaisuudet. Näin voit valita sopivimman materiaalin käytettäväksi tietyissä olosuhteissa.

Esimerkiksi betoni B20 W6 F150:

 • Vastaa M250-tuotemerkkiä;
 • Kestää vettä 0,6 MPa: n paineessa;
 • Ylläpitää 150 jäädytys- ja sulatusjakson.

Säätiön täyttö betonilla W6

hakemus

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että omien käsien ja muiden kotitalouskäyttöön tarkoitettujen yksityisten talojen rakentaminen ei edellytä vedenpitävää betonia, koska hydrauliset rakenteet ovat hyvin harvoin rakennettuja. Todellisuudessa se ei kuitenkaan ole.

Esimerkiksi talon perustekijät joutuvat jatkuvasti kosketuksiin kosteuden kanssa. Siksi sen rakentamiseen tarvitaan vähintään betoni B25 W6 F150. Lisäksi, jotta konkreettinen pohja olisi ilmatiivis, sinun ei tarvitse käyttää vain vedenpitävää materiaalia vaan myös saumojen vedenpitävyys.

Betonin В25 W6 F100 ominaisuudet mahdollistavat sen käytön rakentamisen aikana:

 • Talojen kellari;
 • Paaluttaminen;
 • katot;
 • Keilailualtaat;
 • pylväät;
 • palkit;
 • poikkitangoilla;
 • Monoliittiset seinät jne.

Betonia B20 W6 F200 voidaan käyttää suoritettaessa:

 • Foundationin sokeat alueet;
 • Puutarha polkuja;
 • Levitettävät avoimet paviljongit jne.

Vihje! Kestäviä betonimerkkejä on vaikea käsitellä. Siksi käytetään näihin tarkoituksiin timanttityökaluja, joita käytetään usein betonissa olevien timanttien poraamiseen tai betoniteräksen leikkaamiseen timanttipiireillä.

Kuinka tehdä vedenkestävä betoni

Betoni on kapillaari-huokoinen materiaali, jonka seurauksena, kun tietty paine on, se läpäisee veden. Tästä seuraa, että läpäisevyys riippuu massojen luonteen ja huokoisuuden asteesta. Mitä tiheämpi rakenne, sitä korkeampi veden kestävyys on vastaavasti.

Tässä ovat tärkeimmät syyt huokosten syntymiseen:

 • Liuos ei ole riittävän tiivistetty. Tämän epäkohdan estämiseksi käytetään tärinän asennusta.
 • Ylimääräisen veden läsnäolo.
 • Liiallinen taulukon kutistuminen, so. kun se kuivattiin, se väheni tilavuudella.

Veden määrä on minimoitava, jotta saataisiin materiaali, jolla on suuri vedenvastus. Optimaalinen arvo on W / C = 0,4.

Vesi-sementtisuhteen alentaminen esimerkiksi V / C = 0,5 indikaattorista V / C = 0,40, ts. 20 prosenttia, päästä pehmittimien avulla tai toisella - vedenpitävillä lisäaineilla.

Näin ollen on varsin mahdollista saada esimerkiksi betonia b25 f200 w6 itsenäisesti, jopa ilman tärinää. Ohjeet näiden lisäaineiden käytölle voivat olla erilaisia, joten sinun on luettava valmistajan ohjeet pakkauksesta ennen käyttöä.

johtopäätös

Vedenpitävien betonien käyttö rakenteessa, kuten W6, voi merkittävästi pidentää betonirakenteiden käyttöikää. Ainoa materiaalin valinnassa on kiinnittää huomiota muihin ominaisuuksiin, kuten lujuuteen ja pakkasvasteeseen.

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Betoni hyödykkeiden M250 tuotemerkkejä

Mitään siviili- tai teollisuusrakennetta ei ole täydellinen ilman tällaisen keinotekoisen kivimateriaalin käyttöä konkreettisena. Yksi tämän rakennusmateriaalin yhteisistä tavaramerkeistä on betoni m250 B20. Harkitse, mitä sääntelyasiakirjoja säännellä sen koostumuksesta ja ominaisuuksista sekä milloin se on tarkoituksenmukaista käyttää sitä.

Mistä se on tehty?

M250: n valmistuksessa käytettävien komponenttien koostumusta säännellään GOST R 7473 "Betoniyhdistelmissä. Tekniset olosuhteet. Tämän asiakirjan mukaan vakiokomponentit, kuten vesi, sementti ja erilaiset aggregaatit, pääasiassa erilaiset rauniot: graniitti, kalkkikivi ja sora, saisivat aikaan lujuuden noin 262 kgf / cm2.

Kun murskattua kiviä käytetään liuoksen B20 valmistukseen, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota täyteaineen eheyteen. Vääristymät, kuten raidat, halkeamat ja koostumuksen heterogeenisuus, voivat merkittävästi vähentää valmistetun koostumuksen lujuutta. Ruuhkaisen liikkuvuuskerroin on sallittu arvolla 2-4.

Vähintään yhtä huolellisesti on tarpeen valita betoni B20 ja hiekka täyttää huokoset ja ilman ilmakuplia, jotka on noudatettava GOST 8736-93.

Pääkomponenttien lisäksi lisäaineita voidaan lisätä M-250: een, jotka parantavat tiettyjä ominaisuuksia, esimerkiksi sen plastisuutta, pakkasenkestävyyttä tai kovettumisnopeutta.

GOST R 7473 m-250 ominaisuuksien mukaan ovat seuraavat:

 • Lujuusluokituksen mukaan tällainen betoni luokitellaan luokkaan B20, jonka vahvuus on 260-262 kgf / cm2;
 • pakkasenkestävyys riippuu täyteaineen tyypistä ja vaihtelee F50 (kalkkikivestä) F200 (graniitilla);
 • M250: n vedenkestävyys riippuu myös käytetystä täyteaineesta ja voi vaihdella W2: stä W8: een.

Jos tarvitset koostumusta m250, betonin osuudet ovat: 1 osa sementistä, 2,6 osaa hiekkaa ja 4,5 osaa murskattua kiveä. Tällaisella suhdeluvulla 10 litran sementin M400 tulee olla noin 43 litraa betoniliuosta. On huomattava, että betoniliuoksen lujuus riippuu sementin määrästä siinä. Tällöin jos koostumuksen valmistamiseen käytetään 250-400 kg sementtiä, sen lujuus kasvaa suhteessa syöttömateriaalin määrään.

Tällöin jos sementtiseoksen kulutus on alle 250 kg tai enemmän kuin 400 kg suhteessa 1 m3: iin betonia B20 (M-250), vahvuus vähenee väistämättä.

Käyttöalue

Huolimatta siitä, että hinta on melko merkittävä, prosessin aikana käytetään laajalti vahvuusindeksiä m250,

1. Suurten rakennusten ja rakenteiden rakentaminen pienillä kerroksilla.

2. Kevyiden levyjen ja lohkojen valmistus, joiden käyttö vähentää merkittävästi rakennusten rakennusaikaa ja -kustannuksia.

3. Ulkoalueiden parantaminen eri tarkoituksiin ja raiteille. Korkea lujuusominaisuudet ja vastustuskyky haitallisille ympäristöolosuhteille mahdollistavat sen käytön paikoissa, joissa on suuria kuormituksia.

4. Erilaisten rakennusten rakentaminen aggressiivisilla väliaineilla, kuten esimerkiksi pohjavedellä ja pohjavedellä.

5. Monoliittisten perustusten luominen monimutkaisilla geologisilla alueilla.

Betoni m-25 B20 vie välivaiheen suosituimpien merkkien M200 ja M300 välillä. Sen maltillinen kysyntä johtuu siitä, että M 250 -valmisteen valmisbetonin hinta on suurempi kuin M200, mutta se on teknisesti vähäisempi kuin M-300. Ja huolimatta siitä, että se on huonompi suosio muille tuotemerkkeille, monet yksittäiset ja ammattimaiset kehittäjät käyttävät sitä.

Tänä päivänä Moskovassa monet valmistajat tarjoavat M-250: lle sekä tukku- että vähittäismyyntiä, toimituksen ja pickupin. Tietenkin on parasta ostaa M250 tehtaalla, jossa se on tehty. Suuret yritykset noudattavat tiukasti kaikkia tuotannon teknisiä näkökohtia, ja niiden tuotteet täyttävät kaikki GOSTin vaatimukset.

Alla olevassa taulukossa esitetään Moskovan 1m3 m250 ruplan hinnat:

Määrät ja mittasuhteet m250

Betoni M250 (hyväksyttyjen luokitusten mukaan - B20 M250) on rakenteellinen laasti, jota käytetään erilaisten asuin- ja teollisuuslaitosten luomiseen. Seuraavaksi pidetään betonin M250 teknisiä ominaisuuksia, ominaisuuksia ja tekniikkaa. Perehdymme myös sementtilaastin osuuteen ja sen soveltamisalaan.

soveltamisalansa

Betonin M250 raskasluokan B20 tekniset ominaisuudet antavat sille mahdollisuuden johtaa materiaalikentän, jota käytetään tukirakenteiden rakentamiseen. Moderni kehittynyt teknologia edistää monoliittisen rakentamisen nopeaa kasvua.

Myös tehtaalla valmistetuille betonituotteille on suuri kysyntä, jotka valmistetaan sementtilaastarin M250 perusteella.

Tärkeimmät ominaisuudet

Mikä on konkreettista? Kuten tiedetään, tämä on kivi-kaltainen jäädytetty massa, joka on luotu keinotekoisella menetelmällä. Karkaistu materiaali koostuu kuivasta seoksesta hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja tiettyjä lisäaineita.

vahvuus

Materiaalin pääominaisuutta on pidettävä puristuslujuudena. Tämän parametrin määrittämiseksi testataan pieni kappale (noin 150 mm: n puolella) karkaistua sementtikiveä paineen alaisena. Tällä tavoin määritetään käytetyn voiman keskimääräinen arvo 1 cm2: ssa prototyypin pinnasta, mikä materiaali kestää puristimessa ilman tuhoa.

Tulokseksi saatu arvo on lähellä vakiomerkintää, ja se on ilmoitettava pakkauksessa tai mukana seuraavissa asiakirjoissa. Meidän tapauksessamme betonilla merkitty M250 tarkoittaa, että harkitsemme materiaalia, jonka puristuslujuus on 250 kgf / cm2 tai pikemminkin 262 kgf / cm2.

Vedenkestävä ja tiukka

Vedenpitävä leima vastaa W. graniitti sirut mahdollistaa lisätä tämän parametrin W6 kerroin, parantaa edelleen säätelee erityisiä lisäaineita (hydrofobointiai-, pehmittimien ja potsolaaneja).

Tiheys on noin 2350 kg / m3, mikä tekee M250 betonista raskas. Tällaisen materiaalin osuus vaihtelee siitä, mitä erät havaittiin erässä.

On myös tarpeen harkita taputustapaa, sinettien esiintymistä ja täyteaineiden laatua.

Muut indikaattorit

Jos puhutaan laajennetuista indikaattoreista, jotka vastaavat kyseistä betonialuetta, ne näyttävät seuraavasti:

 • puristuslujuus - 262 kgf / cm2;
 • pakkasenkestävyys - F100 - F150 (graniittikiveillä - F). Arvon lisäämiseksi sallitaan erityiset lisäaineet;
 • liikkuvuus (P2, P3 ja P4) - riippuu komponenttien komponenteista ja valun vaatimuksista.

Jos analysoimme yllä mainittuja parametreja, voimme sanoa, että tällainen betoni kuuluu raskaisiin materiaaleihin, joilla on keskikova vahvuus, huurteenkestävyys ja veden kestävyys sekä normaali liikkuvuus. Nämä erittelyt selittävät tämän brändin sementilastan korkean suosion maa- ja vesirakennustöissä.

Materiaalin koostumus

Rakennussekoituksen laatu riippuu ensisijaisesti betonin M250 osuuksista, joita havaittiin. Valmistellakseen suosituimman ratkaisun tyypistä tarvitaan tavanomaisia ​​ainesosia, joita käytetään tällaisissa tapauksissa.

supistava osa

Portlandsementti (M400 - M500) toimii sitovana elementtinä. Se on tällaista kuiva-ainetta, joka sallii optimaalisen materiaalin hankkimisen kaatorakenteille, mutta se ei johda seoksen kustannusten merkittävään nousuun.

Melkofraktsionny täyteaine

Se käyttää erilaisia ​​hiekkaa (joki, kalliot), joka on esipuhdistettu savesta ja muista epäpuhtauksista. Tälle komponentille ei ole tiukkoja vaatimuksia, mikäli se on GOST 8736-2014: n mukainen (voit ladata sen PDF-muodossa) ja mittasuhteet täyttyvät.

Karkea täyteaine

Valmistettaessa 1 m3 betonia ei voi tehdä ilman suurta ainesosaa, jota käytetään murskattuna. Kalkkikivi ei ole kovin voimakas, graniitti - kallis, joten useimmissa tapauksissa seokseen lisätään soraharaa.

Aktiiviset lisäravinteet

Optimaalisen sementiseoksen saamiseksi 1 m3: aan seosta sekoitetaan yleensä pehmittimiä, antiseptisiä aineita ja ilman mukana olevia aineita. Tehdaslaastiosuuksien tuottamiseen sisältyy lisäaineiden määrä 5,8 kg / m3.

Komponenttien suhde

Tutkittuaan kaikki betonin valmistusta koskevat vaatimukset, on vain laskettava oikein koostumus / 1 m3 tarvittavista komponenteista liuoksessa. Esimerkissämme käytämme puhdasta vettä, sementtiä M500, graniitti murskattua kivenfraktiota 5-20 ja joen hiekkaa ilman savea ja epäpuhtauksia.

Suhteessa kuution materiaali on: 1 (D): 2,6 (P): 4,5 (W) (kun laskenta on painon mukaan) ja 1 (C): 2,4 (S): 3,9 (W) (tilavuusprosentteina). Älä unohda vesi-sementtiosuhdetta, jonka mukaan veden ja sementin välinen suhde on oikein suhteessa 1 m3 betoniin.

Ihanteellinen ratkaisu kovettuminen riittävästi 30% vettä sementin painosta, mutta tällainen seos on vaikea pakata, koska liiallinen kuivuus, joten optimaalinen suhde betonin merkki M250, M500, joka sisältää sementin pidetään arvo 0,62.

M250 betoni - koostumus, ominaisuudet, soveltamisala

Betoni M250 eli konkreettinen B20 M250 viittaa rakenteellisiin ratkaisuihin siviili- ja teollisuuskohteiden betonointia varten. Kerromme, mitä konkreettista laatua M250 tarkoittaa, mitä sen koostumus ja ominaisuudet ovat, ja myös osoittaa, missä rakennusaineita voidaan käyttää.

Raskasbetonin B20 M250 tekniset ominaisuudet mahdollistavat sen olevan eräs sopivimmista maa- ja vesirakennustekniikan materiaaleista.

M250-merkkiset betonit

Määritelmä ja ominaisuudet

Betonin raskasluokka B20 M250 käytetään laattojen ja laattojen valuun.

Betoni on yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista, erityisesti modernin teknologian kannalta, jossa kiinteän rakentamisen osuus kasvaa jatkuvasti. Lisäksi esivalmistettujen betonituotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti, kun käytetään myös betonin M250 koostumusta.

Kuten tiedetään, betoni on kivi- kaltainen keinotekoinen materiaali, joka saadaan kuivan seoksen kovettamisen jälkeen, joka koostuu sementistä, murskeesta, hiekasta ja eräistä lisäaineista. Yksi tällaisen materiaalin pääominaisuuksista on sen puristuslujuus.

Puristuslujuuden määrittäminen.

Tämän betonivahvuuden määrittämiseksi 150 sekunnin puolella olevaan jäädytettyyn betoniin kohdistetaan puristustesti, jonka tuloksena määritetään tuotteen pintaan neliösenttimetrillä käytetyn voiman keskimääräinen arvo, mikä tämä kuutio kestää ilman vakavia vaurioita. Käytetyn voiman arvo ilmaistaan ​​merkinnöissä jossain määrin.

Meidän tapauksessamme M250-brändi tarkoittaa, että meillä on materiaali, jonka puristuslujuus on 250 kgf / n. cm tai tarkemmin, sitten 262 kgf / sq. cm.

Se on tärkeää!
On sanottava, että tämä on melko heikko informaatio, joka osoittaa yleisen materiaaliluokan ja sen puristuslujuuden.
Lisäparametrien selventämiseksi, kuten vedenkestävyys, pakkasvaste, vetolujuus ja taivutuslujuus, irtotiheys, liikkuvuus jne. muiden indikaattoreiden tuntemus on tarpeen.

Kuva kuvaa betonien ja betonilaatujen suhdetta puristuslujuuden osoittamalla tavalla.

St SEV: n luokituksen mukaan M250 vastaa luokasta B20, jota pidetään tämän luokittelun tärkeimpänä vaiheena, kun taas maamme M250 kuuluu välituotteisiin ja siksi sitä käytetään harvoin, mikä selittää tämän tuotteen vähäisen suosion ja alhaisen kysynnän.

Aineiston tärkeimmät tekniset ominaisuudet voidaan esittää tällaisen luettelon muodossa:

 • Merkki - M250;
 • Luokka - B20;
 • Puristuslujuus - 262 kgf / cm2;
 • Frost resistance - F100 - F150, kun käytetään murskattua graniittia - F Erityisten lisäaineiden käyttö voi lisätä tätä lukua haluttuun arvoon;
 • Vedenkestävyys - W Graniittikiveä voi lisätä vedenkestävyyttä W6: n arvoon saakka. Lisäaineiden lisäys on mahdollinen lisäaineiden - vesipesut, pehmittimet ja pussiinien avulla.
 • Betonin M250 tiheys on noin 2350 kg / m3, minkä ansiosta se voidaan luokitella raskaiksi luokiksi. Betonin M250 ominaispaino voi kuitenkin vaihdella riippuen käytetyistä aggregaateista, vesisementtiosuudesta ja liuoksen tiivistämismenetelmästä sekä tiivisteen lisäaineista;
 • Valmiin valmisbetonin nimeltän liikkuvuus vaihtelee valun ja koostumuksen vaatimusten mukaan ja voi ottaa arvot P2, P3, P4.

Betonikivi merkin M250 pinnan rakenne.

Se on tärkeää!
Ominaisuuksien luettelon perusteella on mahdollista määritellä tämäntyyppinen betoni raskaana keskipitkän ja kylmän kestävyyden omaavana materiaalina, keskipitkän vedenpitävyyden ja normaalin liikkuvuuden vuoksi, mikä tekee siitä täysin hyväksyttävän maa- ja vesirakennustyöt.

rakenne

Oikeiden osien valinta riippuu seoksen laadusta.

Pohdimme sementtitehtaan klassista tapausta, joten sen koostumus ei poikkea muista vastaavista materiaaleista.

Tällaisen betoniliuoksen valmistamiseen käytetään seuraavia komponentteja:

 1. Binder. Tässä käytetään luokkien М400 - M500 portlandsementtiä, joka sallii optimaalisen veteen ja sementin suhteen saavuttaa ratkaisun hinta hyväksyttäväksi;
 2. Hieno paikkamerkki. Käytä erityyppisiä luonnollisia hiekkoja, jotka on esipesty savesta ja pölyhiukkasista. Ei ole erityisiä vaatimuksia, riittää noudattaa GOST 8736-93;
 3. Suuri paikkamerkki. He käyttävät sora-, kalkkikivi- ja graniittikivejä, joista ensimmäinen on yleisin kalkkikiveä, jota pidetään vähemmän kestävänä ja kylmänä kestävänä, ja graniittia pidetään liian kalliina. Murskattua kiveä on testattava lujuuden, jäätymisvastuksen ja vedenkestävyyden kannalta, on toivottavaa, että nämä indikaattorit ylittävät tämän merkin betoniarvot noin kaksi kertaa;
 4. Erityisliitteet. Valmisbetonin valmistuksessa käytettävien pehmentimien pitoisuuksien on oltava vähintään 5,8 kg / m3 GOST 8736-93: n mukaan. Lisäksi koostumukseen lisätään ilmanvaihduntaa, sinetöintiä, vettähylkivää, antiseptistä ja muita kohdennettuja lisäaineita.

Se on tärkeää!
Jos on suunniteltu betoniteräksen leikkaamista timanttipiireillä, betonissa olevien reikien hiontaa tai timanttiporausta, on parempi käyttää kalkkikivihiekkaa, koska se soveltuu paremmin tällaiseen käsittelyyn.

Taulukko liuoksen komponenttien suhteista.

Betonin M250 koostumus ja mittasuhteet 1 m3: n osalta valtion standardin mukaan on 1: 2,1: 3,9 painosta ja 1: 1,9: 3,4 tilavuudesta sementti M400: lle.

Jos käytät sementtilaatua M500, niin tämä suhde on 1: 2,6: 4,5 painosta ja 1: 2,4: 3,9 tilavuuden mukaan.

Se on tärkeää!
Jos tarvitset hankkeen noudattamista, jos juuri tällainen brändi on ilmoitettu, sinun on tilattava valmisbetonin toimitus kohteeseen.
Kun ratkaisu on valmistettu omilla käsillä, ohje vaatii valmiin tuotteen pakollisen testauksen laboratoriossa;

johtopäätös

Betonilaastin brändi M250 käytetään monoliitti-, nauha- ja paalusäätiöiden, vahvojen vöiden ja pohjojen, mauerlatovin, kevyesti kuormitetuvien lattialevyjen, alustojen ja polkujen, seinäseinien ja tukiseinien rakentamiseen matalarakenteisiin rakenteisiin. Tämän artikkelin video näyttää prosessin tämän tyyppisten rakennusmateriaalien soveltamisesta ja valmistuksesta.

M250 betonin osuus

Rakennuksessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka ovat koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan erilaisia. On tavallista ajatella, että vain M300 ja jopa M400-tuotemerkki soveltuvat yksityisten ja monen perheen talojen rakenteiden rakentamiseen. Niiden käyttö ei kuitenkaan aina ole perusteltua turvallisuusmarginaalin kannalta, mikä tarkoittaa sitä, ettei se ole taloudellisesti suositeltavaa. Joissakin tapauksissa sopiva betoni M250 - käytännöllinen ja luotettava materiaali.

Tekniset tiedot

Valittaessa betonia rakentamiseen, asiantuntijat ovat ensinnäkin sen teknisten parametrien ohjaamia. Niitä säännellään edellä mainitulla GOST 26633-2012.

Uuden standardin mukaan betoni M250 vastaa luokkaa B20, joten se on merkitty kaksinkertaisella nimityksellä M250 B20. Samalla merkki merkitsee suurinta mahdollista kuormitusta kypsälle kiveälle ja luokka - keskimäärin marginaalilla.

Tekniset tiedot betoni m250:

Betonin tiheys riippuu raunioista, hiekasta ja veden määrästä, murto-osasta ja merkistä. Joskus betonin paino otetaan karkean täyteaineen (graniitti tai kalkkikivi) mukaan, niiden paino on merkittävästi erilainen.

Vahvuuden, vedenkestävyyden ja pakkasvastuksen parametreja voidaan säätää kompleksisilla tai kapeilla pehmittimillä. Se voi olla C3 superplasticizer, nestemäinen lasi ja muita kemiallisia tai mineraalisia lisäaineita.

rakenne

Betonin m 250 koostumus sisältää vakiomuotoiset komponentit:

 • Portland-sementti M400 tai M500 - sitä korkeampi laatu, sitä vähemmän tarvitaan sideainetta;
 • Ensimmäisen tai toisen luokan hiekka, joka on puhdistettu epäpuhtauksista ja pölystä. Joen hiekan optimaalinen käyttö hiukkaskoon ollessa enintään 2,5 mm;
 • Murskattu graniitti tai sora, voi kuona. Betonipäällysteen tai jalkakäytävän valmistukseen voit käyttää kalkkikivipuita;
 • Vesi, jossa on normalisoitu mineraloginen koostumus. Optimaalinen käyttö kaupunkien keskitetyn vesihuollon lähteenä tai hyvin;
 • Pehmittimet lisäävät betonin tiheyttä, sen jäätymisvastusta, liuoksen liikkuvuutta ja luo optimaalisen johdonmukaisuuden vakaalle asennukselle ja jakelulle. Lisäaineiden käyttö vähentää veden kulutusta ilman valmiiden betonikiven vahvuutta.

Kaikkien osien on täytettävä GOST 26633-2012 "Betonit, raskaat ja hienorakeiset" vaatimukset.

Suhteet ja ruoanlaitto

Betoni M250 ei eroa koostumuksessa muiden merkkien materiaalista, ero on komponenttien osuudessa. Jos haluat itse valmistaa ratkaisun, sinun on yritettävä havainnoida sideaineen, raunion, hiekan ja veden määrä saadaksesi rakennusmateriaalia, jolla on odotetut ominaisuudet.

Betoniluokan 250 ja koostumuksen mittasuhteet on esitetty taulukossa: