M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

M200: n ominaisuudet ja mittasuhteet

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman konkreettista ratkaisua. Rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka poikkeavat merkinnöistä, suorituskyvystä ja käytön laajuudesta. Laastin optimaalisen laadun valinta liittyy rakennuskohteen erityispiirteisiin ja betonirakenteiden toimintaolosuhteisiin. Betoni M200 on suosittu. Lisääntyneiden lujuusominaisuuksien ja korkean luotettavuuden ansiosta sitä käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, kaatopaikkojen rakentamiseen sekä lattiapäällysteen muodostamiseen.

M200 brändi betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Betoniratkaisun laajamittainen käyttö merkinnällä 200 liittyy sen ominaisuuksiin reseptin noudattamisen takia. Korkean teknisen ominaisuutensa takia materiaalia käytetään laajalti eri tasojen ongelmien ratkaisemiseen. Se eroaa kohtuullisella hinnalla ja on johtavassa asemassa muiden betonimerkkien alla hintatason mukaan.

Tärkeimmät indikaattorit ovat:

 • vahvuus. Parametri luonnehtii materiaalin kykyä säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Rakennusmateriaali luokitellaan lujuusindeksillä B15. Tämä vastaa 150 kg: n kuormitusta neliösenttimetrillä monoliitin alueella;
 • pakkasvaste. Vastustuskykyä negatiivisiin lämpötiloihin betoniseoksella on F200. Digitaalinen indeksi kuvaa syväjäämien ja täydellisen sulatuksen syklien lukumäärää, minkä seurauksena murtumia ei muodostu betonirakenteessa;

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön.

 • spesifinen paino. Liuoksen tiheys vaihtelee käytettävän täyteaineen painosta riippuen. Kevyen roskien käyttö vähentää tiettyä painoa 1,6 tonnia kuutiometriä kohden. Raskaaseen soraa käytettäessä tiheys kasvaa 2,4 tonniin kuutiometriä kohden;
 • sitkeys. Tämä on vakava ominaisuus, joka määrittää helpottavan liuoksen. Liikkuva seos täyttää kulma-alueet paremmin, on helpompi värähtelemään tiivistymistä. Liikkuvuuden mukaan materiaali luokitellaan P2 - P4: ksi. Tämä vastaa 5-20 cm: n kartiomallia.

Vedenkestävyyden ja kosteuden kestävyyden mukaan ratkaisu on merkitty W: llä. Kiinteiden perustusten, pinnoitteiden ja vesitiivisrakenteiden asentamisen ansiosta betonilla on 200 asteikolla varustettuja indikaattoreita.

Toiminnan vahvuuden hankkiminen ulkoisista tekijöistä riippuen tapahtuu 3-4 viikon sisällä. Tänä aikana hydrausprosessi on päättynyt, kosteus haihtuu ja monoliitti kykenee havaitsemaan merkittäviä kuormia.

Betonin M200 koostumus

Koostumusta säätelevät valtion standardin vaatimukset, jotka takaavat betonirakenteiden korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Betonilaastin laadunvalvontaan erikoistuneissa yrityksissä työskentelevät erityislaboratorioita tekevät. Pienet poikkeamat ovat mahdollisia käytettävien ainesosien koon vuoksi, mutta koostumus pysyy aina vakiona.

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus

 • Portland-sementti M400 - M500. Sitä käytetään liuoksen koostumuksessa sideaineena;
 • hieno hiekka, esipuhdistettu vieraasta aineesta. Se on paikkamerkki;
 • murskattu kivi graniitin, soran tai kalkkikiven perusteella. Erilaisia ​​fraktioita käytetään aggregaattiin;
 • vettä. Tarjoaa betoniseoksen haluttu johdonmukaisuus ja se lisätään osissa sekoitusvaiheessa.

Tehtävistä riippuen betoniseos voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita:

 • vettä hylkivä komponentit;
 • pehmittimet;
 • erityiset stabilointiaineet.

Betonimateriaalin laatu on ratkaiseva tekijä, joka takaa monoliitin kestävyyden ja sen lujuusominaisuudet. Tästä syystä on suositeltavaa ostaa koostumus vain sertifioiduilta laboratorioilta peräisin olevilta valmistajilta.

Suhteita betoniin M200

Valmis sekoitetta ei aina ole mahdollista järjestää erikoistuneella yrityksellä. Useat kehittäjät, jotka harjoittavat yksityisten rakennusten rakentamista, valmistelevat itsenäisesti ratkaisua. On tärkeää, että he osaavat tehdä konkreettisia 200 markkaa. Riippuen siitä, mihin sementtiä käytetään, osuus voi vaihdella.

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta

Betonibrändi M200 valmistetaan seuraavissa suhteissa:

 • M400-sementtiä käytettäessä on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä painosuhteessa 2,8: 4,8: ​​1. Annosta käytettäessä tämä osuus muuttuu hieman ja on 2,5: 4,2: 1;
 • laastia valmistetaan Portland-sementin M500 perusteella, joka sisältää 3,5 kg hiekkaa ja 5,6 kg murskattua kiveä yhtä kilogrammaa sementtiä kohden. Tämän tyyppisen sementin tilavuusosuus sisältää murskatun kiven, hiekan ja sementin suhteessa 4,9: 3,2: 1.

Veden pitoisuus vaihtelee tavallisesti riippuen raaka-aineiden kosteudesta ja koosta sekä liuoksen vaaditusta liikkuvuuden asteesta. Veden osuus on noin 20% koko erästä. Jos noudatat suositeltuja mittasuhteita, betoni M200 on laadukas, mikä takaa rakenteiden pitkäkestoisen käyttöiän. On tärkeää sekoittaa ainesosat perusteellisesti betonisekoittimella.

Betoni 200 M - suositun brändin edut

Betoniratkaisulla, jolla on merkintä 200, on useita etuja.

Se eroaa muista betonityypeistä:

 • laaja käyttöalue. Seosta käytetään teollisiin tarkoituksiin ja yksityiseen rakentamiseen;
 • edullinen hinta. Ratkaisun hankkimisesta aiheutuvien kustannusten alenemisen vuoksi rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät;
 • lisääntynyt kosketus teräsvahvikkeella. Liuoksella on hyvä tartunta metalliin;
 • matala lämmönjohtavuus. Näin voit vähentää eristysaineiden hankintakustannuksia.

Jos rakennusten rakenteisiin ei kohdistu merkittäviä kuormia, voit turvallisesti antaa tämän betonimerkin etusijalle.

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus.

Millä alueilla käytetään betonia M 200

Betoniyhdistemerkkiä 200 käytetään eri tarkoituksiin:

 • rakennusten luotettavien perustusten rakentaminen. Materiaalin lujuus takaa pystytettyjen rakennusten vakauden;
 • jalkakäytävä, jalkakäytävä ja lasin asennus. Materiaali kovettumisen jälkeen kestää mekaanista rasitusta;
 • betonisointiin kiinnitetyt seinät sekä portaiden valmistuksen. Rakennusmateriaali on kestävä, ei muodosta halkeamia;
 • rakennusten vähäiset rakennukset. Betonimassan perusteella pystytään kantamaan kantavia seiniä tai voidaan tehdä lattioita;
 • suorita vahvistustyötä. Betonin lujittaminen, jolla betoni on hyvässä kosketuksessa, lisää rakennusten rakenteiden lujuutta.
 • täytä ajoneuvoja. Liuos kovettumisen jälkeen säilyttää sen eheyden merkittävien kuormitusten vaikutuksesta;
 • yksityinen rakentaminen. Betonin pohjalta rakennetaan varastotilat liikenteelle, kylvyt ja huvimajat rakennetaan;
 • moottoriteiden valmistusta varten sekä rakennusten ympärysmitta. Materiaalia käytetään myös pyöräilyreitteihin;
 • tienlevyjen tuotanto. Materiaalia muokataan erityisillä lisäaineilla, jotka lisäävät hankauskestävyyttä.
 • jotka muodostavat betonisuojuksia ja jalkaterälaitteita. Monoliitti säilyttää koskemattomuuden ongelma-alueille, jotka ovat alttiita liikkeelle.

Monien käyttötarkoitusten vuoksi materiaali on suosittua ammattimaisten rakentajien ja yksityisten kehittäjien kanssa. Sitä käytetään missä seuraavia suorituskykyominaisuuksia tarvitaan - vahvuus, vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille ja kosteudenkestävyys.

tulokset

Päättäessäsi käyttää konkreettista ratkaisua 200 merkinnällä tiettyihin rakennustöihin, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistajan maineeseen, laboratorion laadunvalvonnan saatavuuteen ja reseptin noudattamiseen. Näin varmistetaan, että ominaisuudet ovat standardien mukaisia. Itsevalmistelulla on välttämätöntä suorittaa vaivaus betonisekoittimessa, koska manuaalisen vaivaamisen vuoksi on vaikea varmistaa koostumuksen yhtenäisyys. On tärkeää noudattaa mittasuhteita, käyttää laadukkaita ainesosia ja noudattaa tekniikkaa.

M200-merkkisbetoni (luokka B15), sen koostumus ja ominaisuudet

Monet uskovat, että betoni on yksinkertainen sementti-hiekkaseos. Tämä ei kuitenkaan ole aivan sama asia. On olemassa valtava valikoima laatuja ja betonin laatuja. Se on jaettu koostumuksen, käyttöalueen, lujuuskertoimen, pakkasenkestävyyden tai palonkestävyyden perusteella jne.

M200-merkkiset betonit

Tässä julkaisussa pidämme konkreettista luokkaa B15, joka vastaa merkkiä M 200, sen ominaisuudet, laajuus, kuinka paljon seoksen koostumus painaa.

1 Yleistä

Brändin tärkeimpien ominaisuuksien mukaan hiekkakivi M200 kuuluu raskaan betonin ryhmään. Leimasimet aina M150: een asti valmistetaan ennen päärakennusta, kun taas tätä tuotemerkkiä käytetään jo päärakentamisessa: kaatamalla perustuksia, järjestämällä monoliittirakenteisia rakenteita, vahvistamalla vahvistettuja betonilaatoja. Sitä käytetään myös betonirunkoissa, joiden keskimääräinen kuormitustaso on.

Tällä koostumuksella on useita alalajia, joilla on erilaisia ​​koostumuksia ja teknisiä ominaisuuksia.

1.1 Betonityypit M200

 1. Kohdeaseokseen: kotitalouskäyttöön ja teolliseen rakentamiseen.
 2. Seoksessa käytettävän sideaineen tyypin mukaan: sementti, silikaatti, kipsi. Se voidaan tehdä myös lisäämällä polymeerejä.
 3. Kiinteiden täyteaineiden koon mukaan: karkeat ja hienorakeiset.
 4. Koostumuksen kimmoisuus ja tiheys: tiheä, huokoinen, erikoiskokoonpano.
 5. Ainettamismenetelmällä: autoklaavikoostumukset, jotka on suunniteltu luontaiseen jähmettymisprosessiin.
 6. Painon painon merkkivalo (kuinka paljon se painaa): raskas ja kevyt.
valikkoon ↑

1.2 Tekniset tiedot

Kaikissa rakennusten koostumuksissa on selkeät GOST-standardien mukaiset tekniset ominaisuudet. Sementtiseosten tapauksessa GOST säätelee lopputuotteen lujuutta, valmisteen reseptiä ja komponenttien mittasuhteita, elastisuuden kerrointa, tiheyttä, suunnittelun kestävyyttä puristukseen, liuoksen kuution osuuden jne.

Taulukko betonilajien ominaisuuksista

Valmiin betonin pääominaisuus on suunnittelun puristuslujuus, jota merkitään kirjaimella "M" numeerisella merkinnällä.

Betonin B15 lujuusluokka M200 on keskimääräinen nimellislujuus. Seoksen laatu on suurin tiheys ja lujuus 28 päivän kuluttua. Tämäntyyppisen sementtiseoksen koostumus voi sisältää erilaista murskattua kiveä: soraa, graniittia, kalkkia, jonka raekoko on 6-70 mm.

Massiivisten rakenteiden luominen GOST mahdollistaa murskatun kiven ja soran käytön jopa 140 mm: n kokoisina. Kiinteän aggregaatin tulee ylittää lujuus ja laskettu puristuslujuus kahdesti. Karkean aggregaatin funktio on raudoitetun betonirakenteen rakenteellisen kehyksen luominen.

Seoksen resepti sisältää hiekkaa, jonka raekoko on 0,15 - 5 mm. Hiukkasten tiheys on 1790 kg / m³. Peskobeton M200 -suodattimen puristuslujuus on 200 kg / m³.

1.3 Koostumus

Betonibrändiä M200 kutsutaan "alhaisen" koostumuksen seokseksi. Tämä nimi johtuu sisällöstä, suuremmassa määrin, kovetettavasta, hydrofobisesta, sulfaattikestävästä, pehmitetystä sementistä. Koostumuksen tekniset ominaisuudet eivät edellytä minkään aktiivisen mineraalisäaineen lisäämistä.

Kuitenkin siihen lisätään usein pinta-aktiivisia komponentteja. Heidän tehtävänsä on tehdä ratkaisu muovi-, kylmä- tai nopeasti kuivuva. Tällaisten lisäaineiden ansiosta tätä betonielementtiä voidaan käyttää alueilla, joilla on teräviä lämpötilamuutoksia tai rakennustyömailla, joissa on tarpeen suorittaa työ mahdollisimman pian.

Osuudet betonityypeistä

Olemme jo puhuneet siitä, minkä seoksen koostumuksen pitäisi olla GOSTin mukaan. Tämä brändi tarjoaa sementin, hiekan, veden ja karkeiden kiviainesten läsnäolon. Tarkastele kaikkien osien mittasuhteita tarkemmin saadaksesi näytteen lopullisen tuotteen elastisuudesta.

Brändin M200 komponenttien osuudet ovat seuraavat:

 • vesi - 0,18 m³;
 • sementti - 0,25 m³;
 • hiekka tai muu hienoinen aggregaatti - 0,45 m³;
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi, sora jne.) - 0,9 m³.

Tällaiset komponenttien osuudet mahdollistavat vaaditun kimmoisuuden saavuttamiseksi 1,76 kuutiota valmiista liuoksesta. Yllä oleva esimerkki on erityinen tapaus. Kunkin komponentin m³ (kuutio) määrä voi vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava.

Tiettyjen brändinvalmistajien koostumuksen käyttöominaisuudet osoittavat aina pakkauksessa.

2 Edut ja haitat

Sementtilaastin tekniset ominaisuudet ovat keskeisiä sen etujen ja haittojen määrittämisessä. Näihin kuuluvat komponenttien ominaisvakavuus, lujuus, tiheys, suunnittelu vastustuskyky pakkaukselle. Kiinnittäkää myös lopputuotteen kimmoisuuden ja kokonaislaatuominaisuudet.

M200-betonibrändi on suosittu sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa.

Voit päättää ostaa betoni M200: n, voit ottaa huomioon seuraavat tuotemerkin edut ja haitat.

2.1 Hyödyt

 • Tämä betonimerkki on suosituin sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa, mikä johtuu pääasiassa hinnan ja laadun maksimisuhteesta. Yleiset tekniset ominaisuudet, laaja soveltamisala ja samalla alhainen hinta;
 • slaystone M200: lla on suuri rakenteellinen kestävyys puristukselle verrattuna alempien luokkien analogeihin;
 • korkea sulamisvastus verrattuna alemman luokan merkkeihin;
 • alhainen lämmönjohtavuus takaa lämmönkestävyyden betonirakenteiden sisällä ilman lisäeristystä;
 • tämän merkin koostumus hankkii nopeasti tiheyden ja lujuuden, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen;
 • aikana ei muodostu halkeamia;
 • teokset voidaan suorittaa lämpötilassa 5 - 350 astetta. Kun lisätään tiettyyn osuuteen pakkasenkestäviä lisäaineita, sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa.
valikkoon ↑

2.2 Haitat

Tämän betonibrändin haitat ovat hyvin vähäiset. Ensinnäkin se on vedenpitävä, mikä on paljon pienempi kuin muiden sävellysten. Toinen ongelma - veden lisäämisen osuus olisi selvästi noudatettava. Sen painon pitäisi olla 20% siitä, kuinka paljon koko kokoonpano painaa.

Saadakseen korkealaatuista betonia, erän tulee noudattaa tiukkoja mate- riaalisia materiaaleja

2.3 Missä sitä käytetään?

Monipuolisuutensa ansiosta M200-tuotemerkin ratkaisua käytetään sekä asuin- että teollisuusrakentamisen eri osa-alueilla:

 1. Betoniastiat ja lattiat. Tällaiset teokset tehdään pääsääntöisesti suljetuissa tiloissa, joten ratkaisu ei vaadi suurempaa vastustuskykyä ilmakehän ilmiöissä. Tällaiset rakenteet ovat kuitenkin pysyviä kuormituksia, joten tässä tapauksessa ne edellyttävät valmiin tuotteen suurta lujuutta ja tiheyttä.
 2. Talous- ja teollisuusrakentamisen perusteet. Tämä koostumus on riittävän suunniteltu kestävään puristukseen, joka kykenee kestämään valmiin rakennuksen painon. Ennen tietyn betonimerkin käyttöä koskevan päätöksen tekemistä sinun on kuitenkin laskettava valmiin rakenteen osuus.
 3. Teräsbetoniset rakenteet, mukaan lukien portaat, lattiat, pylväät. Alhaisin kustannuksin betonin lujuus B15 on hyvät elastiset ominaisuudet. Se pystyy kestämään vakavia kuormia. GOST ei kuitenkaan suosittele sitä monoliittisten rakennusten valaisemiseksi yli 5 kerrosta laskematta kuinka paljon valmiin rakenteen paino on.
 4. Reitit, sokeat alueet, alustat ja muut vastaavat rakenteet. Tällaisten rakenteiden kuormituksen osuus on erittäin pieni, joten pienikokoinen, tämä koostumus on ihanteellinen täyttöä varten.
 5. Laattojen jalkakäytävä. Alhaisten kustannusten vuoksi tämä koostumus on edullinen käytettäväksi raudoitettujen betonilaattojen kaatamiseksi. Tällöin on kuitenkin tarpeen laskea levyn sisältämien kuormien osuus ja ottaa käyttöön lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen tiheyttä. Lisäaineiden lisääminen kuhunkin seoksen kuutioon on GOST-standardien mukainen. Lisäksi valmistaja ilmoittaa pakkauksessa, kuinka paljon lisäaineita on lisättävä liuoksen jokaiseen m³: een (kuutioon) tietyn joustavuuden saavuttamiseksi.

Betonin M200 käyttö stadionin rakentamisessa

2.4 Standardit GOST

Seoksen mittasuhteet, ominaisuudet ja merkinnät määrätään standardien GOST 7473-2010 BST B15 P3 F100 W6 mukaisesti.

Merkintä sanoo, että M200-merkkisellä betonilla on:

 • jäätyvyyskestävyys - 100 F. Jos koostumus altistetaan jäätymisen ja sulatuksen 100 kertaa, se menettää ominaisuutensa vain 5%;
 • 6 W: n vedenläpäisevyys tarkoittaa, että tämän merkin betoni voi estää veden tunkeutumisen paineeseen jopa 0,6 ilmakehään;
 • P3-liikkuvuus riippuu veden ja sementin osuuksista.
valikkoon ↑

Betoni M 200 V 15, lajikkeet, tekniset ominaisuudet, edut ja haitat

Myynnissä on laaja valikoima betonityyppejä, jotka puolestaan ​​jaetaan luokkiin. Rakennusmateriaalilla on erilainen koostumus, tiheys ja käyttöalue. Artikkelissa käsitellään sellaisia ​​rakennusmateriaaleja kuin betoni M 200 -luokka B15. Hiekkasekoittimen M 200 pääominaisuudet viittaavat raskaan betonin tyyppiin. Korjaustyön valmisteluvaiheeseen käytetään kaikkia luokkia aina M 150: een saakka. Näitä ovat: pohjapohjan, monoliittirakenteiden ja betoniterästen kaataminen. Sitä käytetään myös betonirakenteiden rakentamisessa, jota sovelletaan maltilliseen kuormitukseen.

Metsätyyppi M 200

Komponentissa on sellaisia ​​alalajia, joilla on eri komponentit ja ominaisuudet:

 1. Käytetty:
 • kotimaan rakentaminen;
 • teollisuusrakennusten rakentamisen aikana.
 1. Rakennusaineiston tyyppi:
 • sementti;
 • silikaatti;
 • kipsi;
 • lisäämällä polymeerisiä elementtejä.
 1. Kiinteän täyteaineen mitat:
 • karkea;
 • hieno.
 1. Hiukkasten tiheyden ja kimmoisuuden laatu:
 • tiheä;
 • huokoinen;
 • sekoitus erityistarkoituksiin.
 1. Kiinteyttämisnopeus, autoklaaviseos on suunniteltu tiivistymään luonnollisissa lämpötiloissa.
 2. Painomittarit:
 • raskas;
 • Kevyt.

Betoni Luokka B 15 Mikä tämä brändi on? Nykyaikaisissa rakennustekniikoissa lujuusindikaattori korvattiin tarkemmalla luokituksella "B". Luokka B 15 on suosittu rakennusmerkki M 200, jota pidetään yleisenä.

Tekniset ominaisuudet

Raskas betonirakenne B 15 M 200 on suunnitellut ominaisuudet, jotka on kuvattu sovellettavissa GOST-standardeissa. Sementtilaasti kykenee virtaviivaistamaan valmiin rakenteen lujuusindikaattoreita, valmistuksen reseptiä ja koostumuksen mittasuhteita, joustavuutta, tiheyttä, suunnittelun puristusresistanssia ja liuoksen kuutiometrin erityismassan. Valmisrakenteen pääominaisuus on puristuskestävyys, jota merkitään kirjaimella "M" ja brändinumerolla.

Betoni B 15 kestävyysluokka M 200, jonka keskimääräinen nimelliskestävyys. Liuoksen laadun indikaattorit, suurin sallittu lujuus ja tiheys 28 vuorokaudessa. Sementtilaastin koostumus sisältää erilaisten murskattujen kiviainesten - sora, graniitti, kalkki, jonka murto-osa on 6 - 70 mm.

GOST-järjestelmän mukaisten monoliittirakenteiden rakentamiseen saa käyttää murskattua kiveä ja soraa, joiden mitat ovat korkeintaan 14 cm. Kiinteiden täyteaineiden on ylitettävä lujuus ja kestävyys kahden kerran. Suurin osa murto-aggregaatista luo rakenteellisia puitteita taloja vahvistavasta betonista. Koostumuksen valmistuksessa käytettävä resepti sisältää hiekan, jonka fraktio on 0,15 - 5 mm. Hieno täyteaine, jonka tiheys on 1790 kg / m3. Peskobetonnaya-seos M 200 ja tiedot puristuskestävyyden laskemiseksi 200 kg / m3.

Suurten esineiden virtaamiseksi nopeammin, ei sakan soraa tai murskattua aggregaatin kokoa tulisi lisätä 20-140 millimetriä betoniin 15 m200 raskasluokassa. Betoniratkaisun tärkein ominaisuus on puristuslujuus Rbn, joka on merkitty numerolla "M". 1 m3 betonin ominaispaino 15 M 200: ssä vaihtelee 1800-2500 kilogrammasta. Koostumuksen massa vaihtelee kaikkien komponenttien tiheydestä ja on välillä 300-3000 kg.

GOST-standardit

Raskasta betonirakennetta B 15 M 200 kuvataan ominaisuuksilla GOST 7473-2010 BST B15, P3, F100, W6.

Merkintä M 200 osoittaa tällaisia ​​ominaisuuksia.

 • F 100 - jäätymisvastus. Kun seos altistuu jäätymiselle ja sulatukselle noin sata kertaa, materiaali menettää sen laadun 5%: lla;
 • W 6 - vedenkestävä koostumus ilmaisee veden tunkeutumisen esteen paineessa, joka on enintään 0,6 atm;
 • P 3 kertoo, että liikkuvuus riippuu veden ja sementin suhteellisuudesta.

Betonin komponentit M 200

Betonin laatu M 200 on alhainen koostumus yhdisteestä, joka johtuu nopeasti vaikuttavien, hydrofobisten, sulfaattien kestävien, pehmitetyistä sementtielementeistä. Tekniset ominaisuudet eivät tarjoa mitään lisäaineita, mukaan lukien aktiiviset mineraalit.

Useissa tapauksissa siihen lisätään elementtejä, joilla on pinta-aktiivisia ominaisuuksia. Nämä hiukkaset tekevät seoksen muovia, pakkasenkestävää tai nopeasti kuivuvaa. Tällaisten lisäaineiden ansiosta betoni M 200 V 15: tä käytetään alueilla, joilla on lämpötilanvaihtelu tai rakennustyömailla, joissa työ on tehtävä lyhyessä ajassa.

Laatustodistuksen mukaan betoni M 200 V 15: n on sisällettävä sementtiä, hiekkaa, vettä ja karkeaa kiviainetta. Esimerkki brändin M 200 sisältämien elementtien osuuksien valinnasta:

 • vesi - 0,18 m3;
 • sementtilaasti - 0,25 m3;
 • hiekka tai muu täyteaine - 0,45 m3;
 • karkeat sora-, sora- ja muut suuret osittaiset täyteaineet ovat 0,9 m3.

Tällaiset osuudet ainesosista ovat sopivia 1,76 kuutiometrin saamiseksi halutun kimmoisuuden valmiista seoksesta. Jokainen yksittäinen tapaus, kuten yllä oleva esimerkki, olisi tarkasteltava yksilöllisesti, koska kunkin kuutiometrin komponenttien lukumäärän indikaattorit voivat vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa olevan merkin käyttöä koskevat merkinnät.

Betonin B 15 koostumusta tulisi tiukasti säätää mittasuhteilla: sementtilaasti M 400 - 1 - 2,8 - 4,8 - 0,5 ja sementtilajitelma M 500 - 1 - 3,5 - 5,6 - 0,5.

Laatu tuote saadaan käyttämällä elementtien valintamenetelmiä. On suositeltavaa kartoittaa B.15-luokan (15 MPa) betonista koostuvan osan valinta käyttämällä portlandsementtiä M 400 puhdistettua hiekkaa, jonka tiheys on 2600 kg / m3, graniittikiveä, jonka aggregaattiparametrit ovat 20 mm ja tilavuuspaino 1400 kg / m3. Käyttämällä erityistä kaavaa, joka saadaan kokeellisesti, määritetään haluttu määrä vettä. Sora-aineen mitat määräytyvät seulasarjoilla, joiden reiät ovat halkaisijaltaan 7, 4, 2, 1 ja 0,5 cm.

40 mm: n betonirakenteinen koon koko B 15 M 200 voi koostua seuraavista tyyppisistä raunioista:

20 cm leveisiin palkkeihin voidaan käyttää soraa, jonka kiven halkaisija on korkeintaan 15 cm. Hiekkaa ja murskattua kiviainetta käytetään GOST-standardien mukaisesti.

soveltamisalansa

Sekoitetaan betonia M 200 V 15 universaalia, sitä käytetään eri alojen korjaus- ja rakennustöissä:

 1. Betonin betonipinnoitus. Tällainen työ tehdään sisätiloissa, minkä vuoksi koostumus ei ehkä ole lisännyt vastustuskykyä lämpötilavälin ääriin ja kosteaan ympäristöön. Se, että tällaisen pohjan on kestettävä kuorma, on otettava huomioon. Tästä syystä esivalmistetuilla elementeillä on vahvuus ja tiheys.
 2. Hydrauliikkateknistä betonia, joka on sulfaattien kestävää portlandsementtiluokkia B 15 M 200, käytetään rakennettaessa taloja, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa.
 3. Säätiö perustuu koti- ja teollisuuslaitoksiin. Tällaisilla koostumuksilla on hyvä kestävyys puristukseen, joka kestää koko rakenteen painon. Ennen työskentelyä on tarpeen laskea valmiiden rakennusten osuus.
 4. Betonin hienorakeista luokkaa B 15 M 200 käytetään rakentamaan kadunpuistoja ja asuintalojen lattioita.
 5. Rakenteet teräsbetonista, portaat, lattiat, pylväät. Hyväksyttävät betonin B15 kestävyyskustannukset ovat erinomaiset elastisia ominaisuuksia, mikä mahdollistaa valmiin rakenteen kestävän vakavan kuormituksen.
 6. Polut, paviljongit, leikkikentät ja muut vastaavat kohteet. Kuorman osuuden indikaattori tällaisissa tiloissa ei ole kovin suuri. Tästä syystä ja ottaen huomioon alhaiset kustannukset, tämä seos soveltuu edellä mainittujen töiden tyyppiin.
 7. Betonirakenteita, joiden koko on yli 40 mm, luokkaan B 15 M 200 käytetään tiebed-laattojen rakentamiseen. Alhaiset kustannukset huomioon ottaen tätä ratkaisua käytetään teräsbetonimassamateriaalien rakentamiseen. Myös kuorman paino on otettava huomioon. Lisäksi on suositeltavaa lisätä tuotteita, jotka lisäävät seoksen tiheyttä. Dokumentaation mukaisesti "betoni raskas luokka B 15 M 200", GOST nykyinen. Tällaisia ​​lisäaineita lisätään 1 m3: n liuokseen. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa, minkä lisäaineen määrä on lisättävä yhden kuutiometrin seokseen, jotta saadaan yksi tai toinen materiaalin jousto.
 8. Betoni on raskas hydraulisten rakenteiden luokkaan B 15 M 200, jonka avulla voit rakentaa taloja märälle maaperälle, patoille, silloille, patoille ja vesistökuormituksille.

Monoliittisessa rakenteessa käytetään vesiliuosta w6 olevaa betonia m200, jossa on jäänkestävyys f150, jos rakennuksen korkeus on enintään 5 kerrosta.

arvokkuus

 1. Laasti on yleismaailmallinen, joten sitä käytetään usein sekä yksityisrakentajina että teollisuuslaitoksissa mekaanisten ominaisuuksien, hyväksyttävien kustannusten ja laadun maksimaalisen suhde huomioon ottaen.
 2. Jos verrataan keramzit-betoniseosta M 200 samankaltaisiin alhaisen asteen yhdisteisiin, siinä on korkeat suunnittelutiedot puristuslujuuteen.
 3. Korkea jäätymisvastus.
 4. Rakennusmateriaalin lämmönläpäisevyys on vähäinen, joten voit säästää lämpöä vahvistetusta betonista valmistettuihin tiloihin ilman lisäeristekerroksen asentamista.
 5. Seoksen, jossa tämä merkintä tulee nopeasti, tulee vahva ja tiheä, se mahdollistaa korjaus- ja rakennustöiden suorittamisen suurimmalla nopeudella.
 6. Rakenteiden aikana halkeamien muodostuminen vähenee nollaan.
 7. Liuoksen käyttölämpötila on +5 - +350 astetta. Matalissa lämpötiloissa käytetään tiettyinä osuuksina lisäaineita, joissa on palamista kestäviä aineita.

haittoja

Mark M 200-negatiiviset ominaisuudet ovat vähäiset. Pohjimmiltaan se on alhainen veden kestävyysindikaattori. Lisätyn veden suhdetta tulisi noudattaa erityisen selkeästi. Kokonaiskoostumuksesta sen paino on 20%.

GOST-asiakirjojen mukaan laatusertifikaatin ei pitäisi käyttää betonirakenteelle B 15 M 200 taloa, joka ylittää yli 5 kerrosta. Myös valmiin rakennuksen painoa ei oteta huomioon.

Betoni M 200 BST V 15 P 3- P 4 F100 W 4, vaikka sitä pidetään huonolaatuisena ratkaisuna, mutta tämä ei ole vähemmän suosittua. Seoksella on hyvät lujuusominaisuudet kantavien seinien asentamiseksi, monoliittisten perustusten, lattian ja polkujen kaatamiseksi. Tällaisten rakennusmateriaalien kanssa on helppo työskennellä, koska kaikkia standardeja noudatettiin tiukasti tuotannon aikana ja komponenttikomponentin säännöt. Valmiiden elementtien hyvä lujuus ja kestävyys sekä kohtuullinen hinta - nämä ovat tärkeimmät edut muihin merkkeihin verrattuna.

Oikea betoni M 200 - tai lyhyt ohje siitä, miten tulla todellinen betoni

Mikä on niin hyvä konkreettinen M200, mitä piirteitä siihen liittyy ja miten se sopii itsellesi? Tässä artikkelissa puhumme tästä, tavallisimmasta brändistä, joka löytyy missään rakennusteollisuudessa. Vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin julkaisemme.

Betonin M200 tärkeimmät ominaisuudet

Riippuen siitä tarkoituksesta, johon käytetään betonia B15 M200, siihen voidaan soveltaa tiettyjä ominaisuuksia:

 • Voima (B) on betonin M200 pääominaisuus, joka osoittaa, kuinka paljon kuorma pystyy kestämään tuotteen siitä. Tehtailla betonituotteiden tuottamiseen tuotteiden hyväksymisen aikana tämä indikaattori on avainasemassa. Raskas betoni: luokka B15 M200, puristuslujuus on 196 kgf / cm2. Se määritetään laboratoriossa puristimen avulla. Rakennuskohteissa käytetään usein rikkomattomia menetelmiä lujuuden määrittämiseksi, joka vastaa betonirasvaa luokkaa B15 M200 - tämän ominaisuus voidaan kirjata myös testausselosteeseen.
 • Tiheys (D) - Toinen ominaisuus on betonin tiheys M200 kg / m 3, joka vaihtelee välillä 1800-2500.

Huomautus: betonin tiheys on 2200 kg / m 3, mikä tarkoittaa sitä, että se kuuluu lukuisiin raskaisiin ja pienempi arvo luonnehtii sitä hienojakoiseksi tai perustuu huokoiseen aggregaattiin, esimerkiksi keramitsitekniikkaan M200.

 • Vedenkestävyys (W) - tämä indikaattori on tärkeä kaikkien hydraulisten rakenteiden rakentamisessa tai jos rakenne toteutetaan kosteissa olosuhteissa. Betoniluokassa M200 normaaleissa olosuhteissa tämä luku on tavallisesti yhtä suuri kuin W4 ja edellä.
 • Betonin M200 (F) pakkasvaste riippuu rakentamisen olosuhteista ja ilmastollisista alueista. Yleensä merkki on merkitty työpiirustuksissa. Frost resistenssi määritetään myös laboratoriossa, vaihtoehtoisilla jäädytyksillä ja sulatuksella. Ja kuinka monta kierrosta näytettä kestää, sen jäätymisvastuksen aste määritetään. Betonirakenteisella M200: llä on tavallisesti pinnoitteiden asteikko F150 ja korkeampi ja luokitus, joka ei ole alhaisempi kuin F250.

Tällaiset ominaisuudet karakterisoivat betonia M200 vain positiiviselta puolelta - sen käyttö rakennusalalla johtuu tästä melko laajasta.

Betonin koostumuksen laskeminen

Miksi käyttää tämän merkin sekoitusta

Mikä tahansa rakennusmestari on törmännyt tällaisiin seoksiin ja yksinkertainen päällikkö, joka johtaa pieniä töitä "maatilalla". Siksi seos M200 on ansainnut tällaisen ominaisuuden kuin universaalisuuden oikealla.

Sen käyttö rakennustyömaalla tai betonituotteiden valmistuksessa käytettävät tehtaat on melko yleinen:

 • Tämä voi olla betonipohja (pohja), jota käytetään suojaamaan pohjavettä ja perustamalla pohja rakenteiden jatkokäytölle. Perinteisesti on käytännöllistä käyttää betonielementtiä M200.
 • Vahvistettu betoniraudat, marsseja ja perusteet. Vaikka tuotemerkki saattaa muuttua hankkeen vaatimusten mukaisesti.
 • Pyöreitä betoniteräskaivoja vesihuoltoon ja jätevedenpuhdistukseen, missä muuten betoni on tärkeä vedenkestävyys.
 • Puutarhan elementtejä, esimerkiksi penkkejä.
 • Seinälevyt, joissa sitä käytetään toisena alakerroksena.

Kuten näemme, merkin M200 seosta voidaan soveltaa rakentamisen eri vaiheissa, alkaen maanalaisesta ja päättyneestä maanpäällisestä syklistä.

Komponenttien valinta tuotemerkille M200

Jos aiot valmistaa seosta itse, sinun on laskettava ja valittava betonin M200 komponentit:

Tyypillisesti betonin koostumus M200 B15 lasketaan laboratoriossa, mutta se on myös mahdollista itse rakennuspaikalla. Alkuvaiheessa päätämme komponentit.

sementti

(Sementti) Portland-sementti on hydraulinen sideaine ja betonin pääkomponentti, joka sitoo kaikki sen elementit. Sementin kulutus 1 m3: n betoni M200: n ansiosta voit määrittää sen brändin - tavallisesti se on PC500 tai PC 400.

Suurin ero näiden välillä on 500 - 49 MPa PC: n 28-vuotiaiden vahvuuden saavuttaminen ja PC 400 - 39,2 MPa, ja aktiivisuusryhmät höyryttämisen jälkeen.

Tällainen suorituskyvyn ero vaikuttaa merkittävästi betonin työhön:

 • Sementit, joilla on korkeampi PC 500, voivat vähentää rakennusaikaa.
 • Voimakkaasti 3 päivän iässä 200-250kgs / cm 2, se antaa nopean kovettumisen ja irrottamisen.
 • PC500-tuotemerkki, jonka toimintaindikaattorit ovat lähes 10 MPa, on suurempi kuin PC 400, mikä vähentää sementin kulutusta kuutiometriä kohti M200-betonilla noin 2-5 kg.
 • Vaikka nimenomaan kuinka paljon sementtiä tarvitaan kohti kuutio betonia M200 voi vain laboratoriotestejä. Jopa eri valmistajilla on eroja sideaineen perusparametreissa.

Hyvä neuvoja! Sementin kovettuminen kiihtyy merkittävästi korotetuissa lämpötiloissa. Talvella käytetään tavallisesti sähkölämmitys. Joku valmistaa lämpökammiota. Jos ei ole edellytyksiä ja mahdollisuuksia järjestää korkealaatuista lämpö-kosteutta, betoni on yksinkertaisesti kääritty polyeteenillä ja teknisellä huovalla.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sementin varastointiin:

 • Se on varastoitava suljetuissa varastoissa, joissa on tiheä katto ja seinät, jotka suojaavat kosteudelta.
 • On parempi, että sementtiä ei osta suuria määriä, koska se menettää lujuusominaisuutensa ajan myötä (se voi menettää jopa 40% voimakkuudesta vuoden aikana).
 • Jos pussit säilytetään irtotavarana, on parasta laittaa ne kuormalavoille, kuten kaikissa teknisissä huoneissa on suuri todennäköisyys, että vesi putoaa lattialle.

Sideaineen laatu ulkonäössä voidaan määrittää sementti- kivien läsnäollessa. Tällaisen tietokoneen käyttöä ei ole suositeltavaa. On parempi vaatia passia laadusta, varsinkin jos osto tehdään suuria määriä.

Karkea aggregaatti

Murskattu kivi - karkea aggregaatti, joka on luonnollinen materiaali. Voit pienentää sementin määrää betoni- kuutioon M200. Mutta älä liioittele sitä. Lisäämällä murskattua kiveä lisää betonin massaa ja tiheyttä, mikä ei ole aina tervetullutta.

Lisäksi karkeat aggregaatit parantavat betonin teknisiä ominaisuuksia. Murskattu kivi vie lähes 50 prosenttia betonin määrästä ja muodostaa jäykän luurankoisen kuormituksen. Joten mitä pitäisi olla karkea aggregaatti tehdä konkreettisesta M200 hyvälaatuinen seos?

On olemassa useita ominaisuuksia, jotka sen on täytettävä:

 • Karkeus. Usein käytetään ja parhaiten sopiva murto-osa murskattua betonia M200 varten on 10-20 mm. Fraktio 10-20 tarkoittaa, että maksimi viljan halkaisija on 20 mm ja minimi on 10 mm. Jäykkyydessä olevien suurempien tai pienempien jyvien läsnäolo ei saa ylittää 5%.
 • Näkymä. On parasta käyttää murskattua graniittia, jolla on suuria lujuusominaisuuksia. Jos ostat murskattua kiviaineksesta, toimitetaan tavallisesti laatusertifikaatti, joka ilmoittaa merkin kiven lujuuden (murtumiskyvyn), joka ei saisi olla pienempi kuin M800.
 • Muodossa. Murskattujen kivien toivottu muoto on kuutio, jonka avulla voidaan vähentää voidness. Mutta ei aina murskattua kiveä, jolla on tällainen jyvien muoto, on myös epäpuhtauksia (neulamaiset ja lamellimuodot). Sen läsnäolo ei ole toivottavaa, mutta betoniin M200 voidaan lisätä, GOST 8267-93 säätää sen sisällön 10-50% riippuen ryhmästä. Mitä alhaisempi hiutaleiden määrä on, sitä pienempi on sementin kulutus, joten tätä parametria on kiinnitettävä huomiota.
 • Puhtausaste Merkittävä vaikutus betonin luokkaan M200 vaikuttaa karkean kiviaineksen puhtauteen. Pölytyyppiset ja suurelta osin saviekseerit estävät sementin tarttumasta raunioihin, minkä seurauksena betonin lujuus vähenee 30 prosenttiin.

Kun valitset rauniot, sinun täytyy luottaa edellä mainittuihin parametreihin, mikä tarjoaa laadukkaan tuotteen luokan B15.

Hieno aggregaatti

Hiekka on hieno kiviaines, se on myös luonnollinen materiaali. Hiekka on osa M200-betonikuoppia, joka on 30-35%. Se on liima-aine, joka auttaa vähentämään sementin kulutusta.

On olemassa tiettyjä kriteerejä, joiden pitäisi ohjata hiekan valinta:

 • Karkeus. Hieman valinnassa tärkein parametri on raekokoonpano, joka määräytyy moduulin koon mukaan. Betonisekoitteen M200 valmistuksessa on parempi käyttää hiekkakerrointa, jonka hiukkaskoko on 2,0 - 2,5 (keskikokoinen hiekka). Hiekan tulee olla puhdas ilman suuria sulkeumia. Yli 10 mm: n suuruisten jyvien pitoisuus saa olla enintään 5% ja jyvät, joiden halkaisija on 5 mm ja enintään 15%.
 • Bulk density on toinen tärkeä parametri. Betonilaatan 200 osalta sen ei tulisi olla alle 1550 kg / m 3. Kun hiekka on irtotavarana, tämä laite on välttämätön. Se auttaa määrittämään hinnan kuutiometriä kohti tai tonnilta.
 • Kosteus. Koska hiekkaa säilytetään rakennustyömailla, sen kosteus vaihtelee välillä 1-7%. Vesimäärää on tarpeen säätää sekoitettaessa betonia betonin M200 reseptiin sisältyvänä hiekana, kun se valitaan koostumuksesta, kuivataan kuivaksi vakiopainoon (kuivaksi).

Muista vaatia laatusertifikaatti hiekalle. Liian likainen hienojakoinen aggregaatti vähentää huomattavasti lujuusominaisuuksia, joita keinokivellä olisi lopulta. Standardit 8736-85 ja 10268-80 auttavat määrittämään hiekka-arvot.

huuhteluaine

Pehmittimet - erityiset lisäaineet betonin erilaisten teknisten ominaisuuksien parantamiseksi:

 • pakkasenkestävyys;
 • työstettävyys;
 • kehyksen korroosiosuojaus;
 • vahvuus lisääntyy sekä varhaisessa että viimeisessä vaiheessa;
 • tulenkestävyyden;
 • veden imeytyminen;
 • pumppausnopeus ja monet muut.
 • Rakentaminen toteutetaan milloin tahansa vuoden aikana. Mutta esimerkiksi talvella, on vaikea tehdä vaivaamista, kun vesi kiteytyy ja seos jäätyy. Voit luonnollisesti kuumentaa materiaaleja, ja voit käyttää pehmittimen, jossa on pakkasnestolujuus.
 • Se parantaa liikkuvuutta, tiheyttä, vedenpitävyyttä ja vähentää asettamisaikaa. Kun pehmittimiä lisätään betoniin, raskaan B15 M200, seoksen tekniset ominaisuudet parannetaan. Mutta ylimääräiset lisäaineet eivät myöskään ole sen arvoisia.
 • Tarvittavien lisäaineiden valinta voidaan tehdä teollisuuden kemianteollisuuden edustajien toimittamien luetteloiden mukaisesti. Ne osoittavat kaikki aiotut edut, likimääräinen annostus.

Tietenkin lisämaksujen valinta ei ole tehty satunnaisesti. Se soveltuu betoniarvolle M200 tai ei, voidaan määrittää vain empiirisesti riippuen siitä, mitä rakenteita ja ympäristöolosuhteita sitä käytetään. Lisäaineita käytetään parhaiten, jos sinulla on rakennuslaboratorion hyväksymä formulaatio.

Itsenäinen betonituotanto M200

Itse valmistettujen seosten hinta voi olla alhaisempi kuin ostetut. Mutta ei aina.

Se voi olla valmistajalle epäedullista useista syistä:

 • Raaka-aineiden kustannukset - pienillä myyntimäärillä, tällaiset materiaalit myydään tavallisella vähittäismyyntihinnalla, kun tukkukauppiaille tarjotaan edullisempi hinta. Lasketaan ongelman taloudellinen puoli ja verrataan sitä valmiin sekoituksen kustannuksiin - voi olla kannattavampaa ostaa valmiin betonin M200.
 • Laitteisto betonin valmistukseen ei ole kaikkien käytettävissä. Suurissa erissä tarvitset betonisekoittimen ja laitteen korkealaatuiseen muotoiluun - värähtelevään pöydälle tai syvälle värähteleville.

Pienelle hiekkasaumarekisterille riittää se, että sekoittimen kiinnitetään vasaraporaukseen. Kun valmistetaan seos raunioilla, tällainen laite ei toimi, koska karkea aggregaatti rikkoo terät ilman mahdollisuutta talteenottoon. Tällaisessa tilanteessa on kaksi tapaa ulos - vuokrata tai ostaa laitteita.

Mikä on kannattavampi tällaisessa tilanteessa, se taas riippuu sinulle.

 • Laadunhallinta. Kun koostumuksen valinta on itsestäänselvää, laboratoriossa on tehtävä pakollinen laadunvalvonta. Ja vain tämän päätelmän mukaan on mahdollista päättää, kuinka hyvä M200-betoni on osoittautunut, normatiivisten ominaisuuksien kuvaus, johon se vastaa, annetaan testiselosteissa erillisessä sarakkeessa. GOST 10181-2000 Betoniyhdistelmät. Testimenetelmät perustelevat perusmenetelmät betonin laadun testaamiseksi laboratoriossa.

Löydä ihanteellinen M200-betonipakkaus 1 kuutioon ei riitä, että sillä on hyvä tekninen ja taloudellinen perusta. On välttämätöntä ymmärtää ja säätää säädöksiä, jotka heijastavat betonin perusnormeja ja ominaisuuksia.

Siksi tutkia tarvittavia teknisiä "tulkkeja" ja tehdä itsellesi pieniä huijausarkkeja, esimerkiksi mitä betonin kestävyyttä pitäisi olla. Esimerkiksi GOST betoniin, raskaan luokan B15 M200 on GOST 26633 * 2012 "Betoni, raskas ja hienorakeinen. Tekniset olosuhteet. Standardit, joihin kevytbetoni on täytettävä - GOST 25820 * 2000.

Tällaiset standardit eivät luonnollisestikaan vastaa tällaisen suunnitelman kysymyksiin - kuinka paljon sementtiä betonikupissa m200 on, mikä on betonin M200 optimaalinen massa, minkä pitäisi olla erityinen tai likimääräinen koostumuksen valinta. Mutta perustuu niihin, voit aina tehdä betoni raskas luokka B15 M200, joiden ominaisuudet ovat normaalin alueen sisällä.

Koostumuksen valinta

Niille, jotka haluavat oppia tekemään hyvän valinnan betonin koostumuksesta, "tuntevat sen", annamme pienen suosituksen. Tällaisen lähtökohdan avulla on mahdollista kokeilla ja erehdellä selvittää, miten valmistaudutaan, mitä betonialuetta tarvitaan jokaisessa yksittäisessä tapauksessa.

Jaamme tämän prosessin useaan vaiheeseen.

 • Vaihe 1. Ensimmäiset erät Päätetään materiaaleista siirtymällä koostumuksen valintaan. On tarpeen määrittää alustava resepti, kuinka paljon sementtiä kohti 1 m 3 betonia M200 ja tehdä koesarja pienessä määrin.

Niinpä materiaalien kulutus / m3 betonia M200 on noin seuraavat:

 1. sementin kulutus kuutiometriä kohden M200 - 310 kg;
 2. hiekka - 864 kg;
 3. rauniot -1218kg;
 4. vesi - 158l.

Vakiosuhde - 1: 2,8: 3,9: 0,5, 1 osa sementistä otetaan pohjaksi. Tässä tapauksessa testiyhdistelmää käytettäessä käytetään vain muutama osa - riittää täyttämään 6 kuutiota lisätestejä varten.

Betonin resepti M200, voidaan säätää. Riippuen siitä millaista liikkuvuutta tarvitset seosta, se saa lisätä vettä ja sementtiä. Veden ja sementin välinen suhde (W / C) ei kuitenkaan saisi muuttua. Eli kuinka paljon vedenkulutusta on lisätty, sinun on lisättävä sementin kulutusta samalla määrällä.

Betonin M200 kovettumisaika vaihtelee 1,5-2,5 tunnin välillä. Tämä parametri riippuu kovettumisolosuhteista - ilman kosteudesta, lämpötilasta.

On myös tärkeää, onko koostumus lämpökäsitelty, sähköinen lämmitys tai lisälujuus syntyy luonnollisessa kovettumisessa.

Sementtilaastin laskeminen

 • Vaihe 2. Laadunvarmistus

Lujuuden testaamiseksi käytämme metallikupuja, joiden reunakoko on 15 x 15 cm, 6 kpl. Kaada seos muottiin, ja kolmen päivän kuluttua puhdistuksen jälkeen tarkista puristin: jos se vastaa annettua tuotemerkkiä. Jos näytteillä oli 70% tai enemmän normatiivista voimaa - se tarkoittaa, että olet onnistunut.

Muussa tapauksessa suoritetaan lisäsäätö koostumuksesta ja saavutetaan spesifisyys kysymyksessä: kuinka paljon sementtiä tarvitaan kohti kuutioa M200 betonia.

 • Vaihe 3. Koostumuksen korjaaminen - vaikein mutta samalla mielenkiintoinen.

Ei tarpeeksi vahvuutta? Saatat joutua lisäämään sementin määrää tai vähentämään veden määrää. Myös auttaa suurta soraa konsentraatiossa koostumuksessa. Kokeile erityisiä lisäaineita. Liian paljon sementti johtaa käteiskustannuksiin. Siksi joissakin tapauksissa kannattaa käyttää lisäravinteita.

Jokaisen vaivaamisen jälkeen teemme koekokeita. Vain kun näytteet näyttävät halutun lujuuden ja lopullisen tuotteen kustannukset sopivat sinulle, voit aloittaa betonin M200 valmistuksen täysimittaisesti.

Varoitus! Kaikki nämä erät ja testit ovat toivottavia tekemällä laboratoriossa. Mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta, voit käyttää vahinkomäärien määrittämiseen tarkoitettuja rikkomattomia testauslaitteita (IPS-MG4-01, IPS-MG4-03, hopea Schmidt jne.). GOST 10181 - 2000 Betoniyhdistelmät. Testausmenetelmät auttavat ymmärtämään vaadittujen indikaattoreiden testaamista ja laskemista koskevia sääntöjä.

Teemme itsenäisen erän

Lopuksi, kun saavutetaan hyväksyttävä laatu, on mahdollista laajentaa betonin tuotantoa täydellä voimalla.

Tämä auttaa yksinkertaisia, mutta hyödyllisiä suosituksia:

 • Annostelu tehdään millä tahansa keinolla - se voi olla lapiot, kauhat, pussit jne., Tärkeintä on tarkkailla mittasuhteita.
 • Kuivat, inertit materiaalit sekoitetaan ensin, ts. roskia ja hiekkaa, lisää sitten sementtiä, niin että kun lisäät vettä, kaikki ainesosat ovat homogeeninen seos.
 • Vettä ei lisätä kaikki kerralla, mutta vähitellen.
 • Ensimmäistä kertaa kaada noin 30%, sekoita, sitten vielä 50%, kiinnitä huomiota sakeuteen, et välttämättä tarvitse käyttää koko vettä, jos olet jo saavuttanut tarvittavan liikkuvan betoniseoksen.
 • Voi olla, että sinulla ei ole tarpeeksi vettä - ei ole ongelma, voit lisätä. Veden pitoisuuden lisääminen säätämällä sementtiä prosentteina nestemäärästä (+ 5% vettä, mikä tarkoittaa + 5% sementtiä).

Tässä artikkelissa näkyvä video osoittaa selvästi, miten erä tehdään oikein ja miten voit säätää koostumusta jo valmistusprosessin aikana.

Erikoistuneet betoniseokset

Edellä mainitut pienet ohjeet auttavat valmistautumaan GOST-betonin, betonin raskasluokan B15 M200 mukaisesti omiin käsiisi. Jos on tarvetta seokselle, jolla on parannetut ominaisuudet, esimerkiksi tulenkestävyys, voit ostaa konkreettista M200-tulenkestävää betonia.

Ainoastaan ​​tämän alan ammattilaisten tiukan ohjauksen avulla ja tavallisten ihmisten kannalta vaikeilla erikoiskomponenteilla voidaan saada laatutuote, jolle myönnetään vaatimustenmukaisuustodistus.

On myös toinen tapa tehdä erikoistunut sekoitus. Esimerkiksi tänään on kaupallisesti saatavissa oleva kuiva tulenkestävä betoniseos "BOSS-200". Pakkauksen ohjeiden mukaan voit tehdä omat tarpeelliset työratkaisut.

Vihje! Mutta tällaisten tuotteiden ostaminen, joita kutsutaan suppeiksi piireiksi "puolivalmiiksi tuotteiksi", on oltava valppaita ja tarkastavat tulokseksi saatua seosta laboratoriossa laadullisten ominaisuuksien noudattamiseksi.

Betoniyhdistelmä m200 soveltuu monenlaisiin töihin. Tällöin oikeiden materiaalien valinta takaa sen laadun noin 65%. Se on helppo valmistaa itse, noudattamalla mittasuhteita ja suosituksia. Tämän merkin yhdistelmä on taloudellisesti edullinen ja samalla pystyy täyttämään korkeat laatuvaatimukset.