Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi tämän rakennusmateriaalin tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista, ja se "kertoo" kehittäjälle kyvystä tai kyvyttömyydestä, että jäädytetty betoni kulkee itseensä kosteuden läpi tiettyyn ylipaineeseen.

Vedenkestävyyden arvo on tärkeä tekijä hydraulisten rakenteiden ja korkean kosteuden olosuhteissa toimivien betonirakenteiden rakentamisessa: vesisäiliöitä, maanalaisia ​​tunneleita, säätiöitä, kellareja, kellareita jne.

Nimitys ja menetelmä veden kestävyyden määrittämiseksi

GOST 12730.5-84 "Betonien vaatimusten mukaisesti. Menetelmät vedenpitävyyden määrittämiseksi ", tietyn rakennusmateriaalin merkin vedenpitävyys merkitään kirjaimella" W "ja parillisilla numeroilla: 2,4,6,8....20. Kohta "W" seuraa, että ylimääräisen veden paineen määrä on kgf / cm2, jolloin testattava näyte ei anna vettä läpi tietyn ajan. Esimerkiksi betonin w6 vedenkestävyys on 6 kgf / cm2 tai 0,6 MPa, betonin w4 vedenkestävyys on 4 kgf / cm2, 0,4 MPa jne.

GOST-vaatimusten mukaisesti betonin vedenkestävyyden määritys suoritetaan sarjalla 150 mm halkaisijaltaan näytteitä ja 150, 100, 50 ja 30 mm korkeuksia. Näytteet 6 kpl. Jokainen vakiokoko asetetaan erityiseen "kuusikäyttöiseen" laitteeseen betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi ja vesipaineen asteittaisen kasvattamisen avulla märkäpisteen avulla, millä vesipaineessa betoni alkaa kulkea kosteuden läpi. Kunkin koon sarjan näytteiden kokonaisaika on 4, 6, 12 ja 16 tuntia korkeudesta riippuen (30, 50, 100 ja 150).

Näytteenottoveden vedenkestävyys arvioidaan maksimipaineella, jossa 4 näytteellä ei ole kosteutta tunkeutumista ja betonin vedenkestävyysluokka on otettu seuraavasta taulukosta:

Betonipitoisuudet vedenkestävyyteen ja pakkasenkestävyyteen

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on jatkuvasti uusia materiaaleja, mutta vahvan pohjan rakentamisen ansiosta betoni on edelleen johtava. Betonia on kysyntää perusominaisuuksiltaan - vahvuudeltaan, pakkasvastukseltaan, vedenkestävyydeltään. Näihin ominaisuuksiin viitaten valmistajat tuottavat erilaisia ​​merkkejä, ja ne ovat helposti otettavissa tietyissä käyttöolosuhteissa.

Kuinka konkreettinen on voimaa

Vahvuusindikaattorit on kiinteä puristuksessa, GOST asettaa betonityypit M50: stä M800: een. Erityisesti alustavahvistetut tunnistetut koostumukset M100: sta M500: een. Niiden tärkein ero on aggregaattien tiheys. Mitä suurempi kuorma, sitä tehokkaammin materiaalin on oltava. Kevyimpiä seoksia M50, M75, M100 käytetään harvoin - sokean alueen rakentamiseen. Rautarakenteille tai lattiamateriaaleille käytetään betonimerkkiä M200. Uskomattoman kestävä on M550.

Myös sementin, hiekan ja murskattujen kiven suhde heikentää voimaa - sitä enemmän sementtikomponentti, sitä suurempi kuormitus paino kestää. Asiantuntijat määrittävät betoni-luokan oikein seuraavan kaavan:

Betoni luokka = (Mark × 0,787) / 10.

Tuloksena olevaa arvoa verrataan lujuuteen. Esimerkiksi jos luokka on 3,5, niin materiaaliluokan keskimääräinen lujuus on lähes 46, lähimmän betonilaatu on M50.

Toinen tärkeä tekijä, joka vaikuttaa luokkaan, on ominaisuuksien homogeenisuus, joka määritetään näytteillä, jotka ovat jähmettyneet samoissa olosuhteissa tietyn ajanjakson ajan. Lujuusarvot vaihtelevat aina positiivisessa tai negatiivisessa suunnassa. Betonin lujuus riippuu seuraavista tekijöistä:

 • sementin laatu, joka valmistaa valmistajaa;
 • täyttökomponenttien laatu;
 • kunkin komponentin tilavuuden tarkkuus;
 • tekniikan noudattaminen betonin valmistuksessa.

Betonipäästöt pakkasvasteessa

Jos rakennusta käytetään Venäjän keskimmäisellä ja pohjoisella leveysalueella, materiaalin karkeusvastus vaikuttaa voimakkaasti toiminnallisiin ominaisuuksiin. Tämä ei ole muuta kuin muurauksen kyky säilyttää ominaisuutensa vuorottelevassa jäädytyksessä ja päinvastoin sulatettaessa. Asiantuntijat kiinnittävät suurta huomiota tähän ominaisuuteen, kun suunnitellaan rakentaa silta-laitureita, rakentaa hydraulisia rakenteita ja varustaa lentopaikan jalkakäytäviä.

Frost resistanssi määräytyy kirjaimella F, se voi olla F25: stä F1000: een. Riippumatta siitä, onko tämä ominaisuus tärkeä vai ei, rakentajat päättävät ilmastollisten ominaisuuksien perusteella ottaen huomioon vuoden kylmäkausi. Vahvimmat ja tiheät korkealaatuiset betonit ovat edelleen kaikkein huurteisia.

Vedenpitävä suorituskyky

Sen lisäksi, että hyvä betoni kestää eri lämpötiloja, se ei myöskään anna nesteitä, jotka joutuvat paineisiin. Vedenpitävyys on useita merkkejä - W2: sta W12: een. Jäädytetyt näytteet testataan märkäpisteen avulla ja näyte erotetaan avoimella päätypinnalla, jonka läpimitta on vähintään 130 mm. Veden paine kasvaa asteittain.

Työntekijöissä kiinnitetään huomiota 2 veden kestävyyteen:

 • kuinka paljon veden paine pitää näytteen maksimissaan;
 • betoninäytteen suodatusnopeus on veden yksikön läpi tunkeutuvan veden tilavuus ajan yksikköä kohden, jos gradientti on painon suhde veden metriin ja rakenteen paksuuteen metreinä, ja tämä indikaattori on välttämättä yhtä kuin 1.

Jos rakenne vaatii erityisen vedenkestävää betonia, on parempi käyttää hydraulista materiaalia. Portland-sementtiä ja sen lajikkeita käytetään vaivaamassa, esimerkiksi pehmitetyssä muodossa tai kuonan portland-sementissä. Täyteaineiden tulee olla korkealaatuisia ja tiheitä, ja hiekan koko on oltava vähintään 5 mm. Suuret aggregaatit ovat soraa tai murskattua kiveä ja toisinaan niiden taitava yhdistelmä oikeissa mittasuhteissa.

Alla olevassa taulukossa näet, mitkä betonibrändit vastaavat korkeaa vedenpitävyyttä. Mukavuuteen sisältyy myös kylmyysvastuksen merkkejä.

Betonipäällysteiden sävytys pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen

Voit luoda säätiön, tehdä säätiön tai vain kaataa betonia talolta portille, sinun täytyy tietää mittasuhteet, ominaisuudet ja tuotemerkit. Tässä artikkelissa tarkastelemme pääominaisuuksia, joilla tuotemerkit eroavat toisistaan. Kun olet lukenut materiaalin, tiedät, miten konkreettinen laatu on valittu vedenpitäviksi, ja miten ne eroavat toisistaan.

He auttavat opiskelemaan pöytiä ja aikataulua, joiden avulla aloittelevalmistaja pystyy valitsemaan oikean vaihtoehdon. Materiaali on jaettu eri merkkeihin, mikä osoittaa niiden kykyä vastustaa huurrea ja vettä. Tuotemerkistä riippuen betoni voi kestää eri paineita antamatta nestettä.

Vedenkestävä

Vedenkestävyyttä on kymmenen suurta tuotemerkkiä, joita säännellään GOST 26633: ssa. Tiettyyn brändiin kuuluvilla merkinnöillä tarkoitetaan kirjainta "W" ja tietty numero. Jos kirjain pysyy muuttumattomana, kuvassa näkyy, kuinka paljon veden painetta tietyn tyyppinen betoniliuos kestää. Perustaan ​​kuuluu betonisylinteri, jonka korkeus on 15 senttimetriä.

Liuoksen suoria ja epäsuoria ominaisuuksia on vuorovaikutuksessa nesteen kanssa. Vedenpitävyys ja suodatus viittaavat betonilaastin suoriin ominaisuuksiin. Epäsuorat ominaisuudet ovat veden imeytyminen painon mukaan ja sementin suhde vesiin. Kaikista neljästä parametrista ensimmäinen ja näin ollen ohjeellinen on ensimmäinen, eli vedenpitävyys.

Betonin läpäisevyysaste

Jäljelle jääviä indikaattoreita pidetään lisäsuorituksena ostajille tai rakennusalan toimijoille. Nämä tekijät ovat kuitenkin tärkeitä betonituotannon prosessissa sekä tieteellisissä tarkoituksissa.

Kolmen tärkeimmän tuotemerkin huomioiminen auttaa käyttämään konkreettisten ratkaisujen ominaisuuksia:

Näiden merkkien välissä on muita. Laskelmissa on eroja eri vedenkestävyyden merkkien välillä.

Tuotemerkkiominaisuudet

Sinun pitäisi aloittaa tuotemerkillä W4, jolla on normaali nestemäisen läpäisevyyden indikaattori. Tällainen liuos imeytyy normaaliin kosteuteen, joten sitä ei suositella käytettäväksi töissä, joissa käytetään matalaa vedenpitävyyttä. W4: n alapuolella on betoni W2, joka imee vielä enemmän vettä. Vastaavasti W2 luonnehtii heikkolaatuisen seoksen.

Vedenpaineen osoittaminen betonilaastille.

W6: n seoksella on nesteen vähentynyt läpäisevyys. Se on monipuolinen yhdiste, koska se imee vähemmän vettä kuin W4. Tätä W6-laitetta käytetään useimmiten laajamittaisissa rakennustöissä. Mutta W4: n ja W6: n välillä ei ole välimerkkejä.

W8-brändin ratkaisuilla on alhainen läpäisevyys. Tämä betoni imee noin 4% kokonaismassasta. W8-betoni on jo merkittävästi erilainen kuin W6. Seuraavaksi tulee W10, W12... W20. Mitä korkeampi kuva on, sitä pienempi läpäisevyys. W20-ratkaisu on kaikkein vedenpitävä, mutta tällainen betoni valitaan yksityisiin tarkoituksiin tai suurille ja tärkeille hankkeille.

Käytännön neuvoja sopivan betonin valinnasta

Oikean brändin valinta on joskus vaikeaa, koska kymmenen niistä on. On selvää, ettei W2: n hankkimista ole suositeltavaa, koska sitä tulisi käyttää vain paikoissa, joissa kosteutta ei lainkaan ole. Seuraavat vinkit auttavat tekemään valintasi:

 1. W8-tuotemerkkiä käytetään usein rakennusteoksissa, esimerkiksi perusmalliin. Mutta betonin W8 käytölle on edellytys - lisävesieristys.
 2. Alue W8-W14 on sopiva kipsi. On valittava riippuen huoneen kosteudesta. Jos se on kylmä tai kostea, kannattaa merkitä W14: n yläpuolella. Edellytyksenä kylmässä ja kosteassa huoneessa työskentelylle on alusta.
 3. Talon ulkopintojen tulee olla tehty betoniseoksilla W18 tai W20, koska betonikerros altistuu säännöllisesti ulkoisille luonnollisille tekijöille. Tämä pätee myös kadutyöhön, joka valitettavasti säästää usein.

Pakkasvaste

W: n vieressä on kirjain "F" jossa on tietty määrä, joka osoittaa pakkasvastuksen kerrointa. Nykyään betoniseoksia tuotetaan kertoimella 25 - 1000. Frost resistivityn kertoimen luvut osoittavat, kuinka monta jäätymis-sulatusjaksoa tämä tai se seos kestää. Yksinkertaisin sanoin tämä on se, kuinka monta kertaa siirtyminen sulatusta tilasta jäädytettyyn tilaan ja takaisin, mikä voidaan ylläpitää rakentamalla konkreettinen ratkaisu.

Jotta ymmärrettäisiin paremmin jäätymisenkestävyyden ominaisuudet, kannattaa harkita esimerkiksi talon perustamista. Suunnittelu absorboi jatkuvasti pohjavettä. Materiaalin mikroskooppiset huokoset täytetään nesteellä ja pysyvät siellä. Jäätymisen jälkeen vesi laajentaa näitä huokosia, mikä aiheuttaa mikrokuivioita. Jokainen myöhempi jäädyttäminen edellyttää näiden halkeamien laajentamista.

Vedenpitävyys on jo pitkään käytetty rakentamisessa, mikä ei salli mikrohuokosten pääsemistä suurimpaan vesimäärään. Erilaiset lisäaineet lisäävät pakkasvastuksen parametrin lisäämistä (esimerkiksi ilmanvaihtoa). Mutta niillä on miinus - laskee seoksen vahvuus. Hydrofobinen sementti mahdollistaa betoniliuoksen optimaalisen roiskeenkestävyyden.

Vihjeitä tuotemerkin valinnasta pakkasvasteelle

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita oikean betoniliuoksen:

 1. Alle F50. Harvinaiset lajit, joita voidaan käyttää paikoissa, joissa ei ole koskaan pakkasta.
 2. Kohtuullinen brändi F50-150. Optimaalinen paleltumisindikaattori, joka mahdollistaa näiden merkkien betonin käytön rakentamiseen.
 3. Lisätaso - F150-F300. Tällaisia ​​liuoksia käytetään rakenteille, jotka ovat ankaria ilmasto-olosuhteita. Betoni ei pelkää äkillisiä ja vakavia lämpötilan muutoksia.
 4. Korkea taso F300-F500. Tämän merkinnän betoniseoksia käytetään poikkeuksellisissa olosuhteissa.
 5. Enemmän kuin F500. Leimoja käytetään vain silloin, kun mallin on oltava vuosisatojen ajan. Koostumukset, joiden indikaattori on enemmän kuin F500, sisältävät erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät merkittävästi nopeutta

Betonin tasot: vahvuus, pakkasenkestävyys ja veden kestävyys

Monien vuosien ajan betoni on edelleen johtava asema tärkeimpien rakennusmateriaalien joukossa. Tärkeimpien laatuominaisuuksien mukaan - lujuus, rikki kestävyys ja vedenkestävyys - betoni on jaettu tuotemerkkeihin, joiden avulla voit valita koostumuksia, jotka täyttävät täysin erityiset käyttöolosuhteet.

Betonin lujuusluokat

Betonin tärkein laatuindikaattori on sen vahvuus. GOSTin mukaisten puristuslujuuden indikaattoreiden mukaan M50-M800-sarjassa on erinomaisia ​​betonimerkkejä betonista. Yleisimmät tuotemerkit ovat M100-M500.

Ehdollisesti betoni voidaan jakaa seuraavasti:

 • sementteihin ja perinteisiin tiheisiin aggregaatteihin kuuluvat raskaat koostumukset kuuluvat laatuluokkiin M50-M800;
 • kevytbetoni, jossa on huokoisia aggregaatteja - M50-M450;
 • solubetoni, joka on valon tyyppi ja erityisen kevyt seos, on tuotemerkki M50-M150.

Luodessasi projektiasiakirjoja kohteen rakentamiseksi luodaan betonisuunnittelu. Tämä ominaisuus määräytyy referenssikuoreilla mitatun aksiaalisen puristusresistanssin mukaan.

Jos aksiaalinen venytys hallitsee rakenteilla olevaa rakennetta, betonin laatu on osoitettu aksiaaliseen kireyskestävyyteen.

Betonin vetolujuus kasvaa kiristyvällä puristuslujuudella, mutta suuritehoisen betonin alalla vetolujuuden kasvu hidastuu merkittävästi.

Betoniluokan määritelmä riippuu sen soveltamisesta ja tarkoittaa sen luokkaa. Pienimmät numeeriset arvot (M50, M75, M100) ovat vähiten kestäviä, ja sitä käytetään siten vähiten kriittisiin rakenteisiin (esimerkiksi sokea alueen rakentamiseen).

Etkö osaa valita ratkaisua betonirakenteisiin? Tässä näkyy asiantuntijoiden näkökulma.

Jos aiot rakentaa talon, jolla on vahva perusta, niin konkreettinen M300, jossa on toimitus, on mitä tarvitset.

Vaativia suurempia lujuusrakenteita, esim. Rautateiden lattioita tai lattiapäällysteitä varten, käytä betonimerkkiä M200. Betonibrändi M550 ja edellä on luokiteltu kestävämmiksi.

Erilaisten betonityyppien lujuusero saadaan eri kokoonpanolla, ts. Sementin, hiekan ja murskakiven suhteen (suurempi vahvuus saadaan suuremmasta osasta sementtiä). Näin ollen betonielementtien tilavuuden laskennassa on otettava huomioon betonimerkki sekä vaaditut ominaisuudet: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, työstettävyys.

Yleiskäyttöinen kaava betoniarvon muuntamiseksi luokkaan:

jossa M on betoniluokka ja B on palkkaluokka. Seuraavassa taulukossa on esitetty vaatimustenmukaisuusluokat ja betoniarvot:

Betonin kestävyyden testausmenetelmät

Puristuslujuuden omaava betonimuotemerkki määräytyy standardinäytteistä:

 • 28-vuotiaana - monoliitteille;
 • standardien tai TU: n asettamissa ikäryhmissä - esivalmistetuille rakenteille.

Vertailunäytteiden kovettuminen tapahtuu normaaleissa olosuhteissa: lämpötila +18 - + 22 ° C ja suhteellinen kosteus 90-100%. Testausta varten valettu kuutio, jonka pinnat ovat 10, 15 tai 30 mm.

Betonin lujuuden testaaminen suoraan puristuksessa suoraan rakenteiden rakentamispaikoille suoritetaan rikkomattomilla testausmenetelmillä.

 • Elastinen rebound -menetelmä. Tällä periaatteella luotiin laite "Sclerometer OMSH-1", jonka avulla on mahdollista tutkia 50-500 merkkien betonia. Laite koostuu sylinterimäisestä rungosta, jossa on mittakaava, jossa jousilla varustettu iskumekanismi ja nuolen muotoinen indikaattori. Betoniin kiinnitetty sklerometri puristetaan ja indikaattorin tallentaman rebound-arvon mukaan betonin lujuus määritetään laitteen mukana toimitettavien kalibrointikaavioiden avulla. Kaaviot perustuvat useiden vertailukuvien testien tuloksiin.
 • Katkaisun erotusmenetelmä. Tämän periaatteen mukaan PIB-laite on suunniteltu.

Tutkimuksissa, jotka on toteutettu halkaisun erotusmenetelmällä suunnittelussa olevilla alueilla, joilla on alhaisin rasitus, jotka aiheutuvat käyttökuormilla tai puristuksella esijännitetyllä vahvistuksella. Menetelmän lyhyt ydin: tasaisella neliöalueella, jonka sivu on 200 mm, pultti, jossa on karan tai sähkömekaaninen työkalu, lävistää reiän, joka on 55 mm syvä pitkin normaalia testipinnalle. Reikään asetetaan ankkurilaite, johon kuuluu kartio ja kolme segmenttiä. Kiertämällä työntömutteri estää ankkurilaitteen luistamisen, kun näyte tuhoutuu. Laitteen avulla ankkurilaite vedetään ulos. Betonihävityksen hetkellä suurin paine on visuaalisesti kiinnitetty manometriin. Testitulokset katsotaan pätemättöminä, jos ankkurilaite liukuu yli 5 mm.

Toistuvista tutkimuksista on kiellettyä käyttää reikää, koska tämä johtaa vähäiseen lukemiseen. Betonin tuhoutumisen syvyys mitataan käyttäen kahta riviä. Yksi niistä asetetaan reunalla tutkittavalla pinnalla ja toinen mittaa betonielementin repeytymisen syvyyttä.

 • Ultraäänitutkimusmenetelmä perustuu siihen, että korkean taajuuden ultraäänivärähtelyn eteneminen betonissa sen voimakkuudesta riippuu. Haluttu ominaisuus määritetään kokeellisesti piirretyistä kaavioista: "Aallon etenemisnopeus - Voima", "Aallon etenemisaika - Voima".

Betoniluokat - heijastuu sen ominaisuuksien homogeenisuudesta

Yksi betonin tärkeimmistä teknisistä vaatimuksista on niiden ominaisuuksien yhtenäisyys. Materiaalin lujuuden homogeenisuuden objektiivista arviointia varten testataan näytteitä, jotka ovat jähmettyneet samoissa olosuhteissa tietyn ajan. Samalla voimakkuuden indikaattorit vaihtelevat sekä positiivisista että negatiivisista suunnista.

Betonin suorituskykyyn vaikuttavat tekijät:

 • sementin ja aggregaattien laatu;
 • seoksen komponenttien annostelun tarkkuus;
 • teknologian noudattaminen betonin valmistuksessa ja muissa tekijöissä.

Jotta voitaisiin taata tiettyyn lujuuteen vaikuttava betoni, ottaen huomioon sen värähtelymahdollisuuden, luotiin vakiomallinen numeerinen ominaisuus - betoniluokka.

Tämä ominaisuus takaa 95% omaisuuden saatavuudesta. Tämä tarkoittaa, että tässä luokassa määritetty betoninen ominaisuus täyttyy 95 tapauksessa 100: stä. Lujuusluokka on osoitettu kirjaimella B, ja se on välillä В3.5 - В60. Luokkien ja betonityyppien välinen suhde on epäselvä arvo ja riippuu betonin homogeenisuudesta, jota arvioidaan vaihtelevalla kertoimella. Mitä alhaisempi vaihtelukerroin on, sitä suurempi seoksen homogeenisuus.

Betonipäästöt pakkasvasteessa

Rakennusten varsinaisissa käyttöolosuhteissa keski- ja pohjoisilla leveysasteilla betonin ja raudoitettujen betonirakenteiden kestävyys määräytyy suurelta osin betonin räpällyskestävyydestä. Frost resistenssi on aineen kyky säilyttää fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet muuttuvassa, toistuvasti toistuvassa jäädytyksessä ja sulatuksessa. Tämä ominaisuus on tärkein tie- ja lentokenttäjuomareille, silta-laitureille ja hydraulirakenteille käytettyjen betonien osalta. Standardissa määritellään perus- ja nopeutetut menetelmät betonin rikki- resistenssin määrittämiseksi.

Jos näillä kahdella menetelmällä tehtyjen testien tulokset poikkeavat toisistaan, perusmenetelmän tulokset otetaan lopullisiksi.

Viimeisimpien GOST-versioiden merkkivalo merkitään kirjaimella F, jota aiemmin käytettiin Marz-merkinnöissä. Tämä arvo luonnehtii suurimman määrän vaihtelevaa jäädytystä ja sulatusta, että 28 päivän (tai muun muotoilun) ikäiset näytteet kestävät vetolujuuden ja painonpudotuksen vähenemisen sääntelyasiakirjojen avulla vahvistetulla määrällä. Testit, jotka suoritetaan valvonta- ja pääanalyyseissä. Näytteet valmistetaan ja testataan sarjaan. Kontrollinäytteissä määritetään betonin lujuus puristuksessa ennen kuin jäädyttämiseen ja sulatukseen tarkoitettujen päääytteiden tutkiminen alkaa. Asennetun brändin pakkasenkestävyys betonista F25: stä F1000: een.

Merkkisbetoni vedenkestävyyteen

Frost resistanssi ja vedenkestävyys betonista. Betonin tasot pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen. Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

20 kuvaa koirista oikeaan aikaan Kissat ovat hämmästyttäviä olentoja, ja kaikki tietävät tästä. Ja ne ovat uskomattoman fotogeenisiä ja aina tietävät, miten olla oikeaan aikaan sääntöissä.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

9 kuuluisaa naista, jotka rakastuivat naisiin Näyttää kiinnostuksensa vastakkaisesta sukupuolesta ei ole epätavallista. Et voi yllätä tai ravistaa joku, jos tunnustat.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Valikoima betonimerkin valinnasta pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen.

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineiden toimintaperiaate betoniin.

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen kaataa altaita ja altaita. maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Betonin merkintä vedenpitävyydelle

Valittaessa betonin merkkiä säätiön kaatamiseksi otetaan huomioon monet tekijät: odotettu kuorma, rakennuksen paino, kellarin laji ja kellarin tyyppi, geologiset olosuhteet. Luotettavan rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat voimakkaasti maaperän ominaisuuksista: liikkuvuudesta, jäätymisnopeudesta ja pohjaveden pinnasta. Tämän seurauksena betonin ostamisesta tai valmistamisesta kiinnitetään huomiota sen vesitiiviyteen ja järjestetään säätiön hydroprotection-toimenpiteitä. Materiaalin ominaisuus tarkoittaa sitä, että se ei pääse kosteudelle rakenteensa sisäpuolelle, se sisältyy betonisekoituksen vaadittuihin nimityksiin (kuvioissa 2 - 20) ja se on merkitty latinaksi kirjaimella "W".

Tämän indikaattorin tarkka arvo määritetään GOST 12730.5-84: ssä määriteltyjen menetelmien mukaisesti. Se vastaa maksimaalista vedenpainetta tavalliselle betonimalle, jonka korkeus on 15 cm. Siksi W2-luokka, kun se testataan ilmastokammiossa, ei saa antaa vettä läpi 2 atm (0,2 MPa). Mitä paremmin betonin vedenkestävyys on, sitä vahvempi vedenkestävyys ja maaperän jäädyttämisen kestävyys on tärkeä, kun säätiö vuodatetaan.

Epäsuorasti tämä indikaattori liittyy vesi-sementtisuhteeseen, W4-aste vastaa 0,6 V / C. W8 - 0,45. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että betonit, joilla alhainen läpäisevyys on nopeasti asetettu, erityisesti hydrofobisten lisäaineiden läsnä ollessa, mutta tällaisten liuosten kaikki edut ovat epämukavia munimisessa. Ominaisuus riippuu suoraan tekokuidun huokoisuudesta ja sen rakenteesta. Toisin sanoen tiheät merkit, joilla on vähäinen määrä huokosia ja kapillaareja, ovat korkeita vettä hylkivä ominaisuuksia. Ja päinvastoin, löysät heikkolaatuiset koostumukset eivät ainoastaan ​​anna kosteutta, vaan myös pitävät sitä itsessään, niitä ei pidä käyttää täyttämään perusta, paitsi substraattina.

Vedenpitävyysasteen mukaan laatuja erotetaan W2: stä W20: een. Jokainen kuvastaa materiaalin suoraa vuorovaikutusta veden kanssa ja vastaa tiettyä prosenttiosuutta sen imeytymisestä painon mukaan kuormituksen vaikutuksesta. Ensimmäiset kaksi laatua viittaavat betoniin, jossa on normaali läpäisevyys, W6 - matalalta, W8: sta ja korkeammalta - erityisen matalalta. W2 ja W4 ei suositella käytettäväksi rakennustöissä ilman luotettavia vedenpitävyyttä.

Mark W6 imee huomattavasti vähemmän kosteutta, se on keskimäärin laadukas betoni, joka sopii hyvin suhteellisen vedenpitävien rakenteiden pohjalle ja pystyttämiseen. W8: n koostumusta pidetään optimaalisena, mutta se vaikuttaa sen kustannuksiin, se absorboi enintään 4,2 painoprosenttia kosteutta ja sitä käytetään alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Kaikki lajikkeet, jotka ylittävät asteikolla 8-20, ovat vedenkestäviä, W20: llä on vähäinen vedenkestävyys ja laatu ei ole minkäänlainen.

Käyttötarkoituksesta riippuen valitaan sopivaa laatua oleva betoni, esimerkiksi seokset W8: stä W14: een sopivat kipsiin, sitä rikkaampi tila, sitä olennaisempia ovat niiden hydrofobisten ominaisuuksien vaatimukset. Julkisivuille tai kaatopaikkojen kaatamiseksi valitaan korkein merkki ottaen huomioon suunniteltu talousarvio. Säätiötä valmisteltaessa paljon riippuu maaperän muuttujista, tulevan rakenteen painosta tai käytetystä materiaalista. Vedenkestävyyden vähimmäisominaisuudet:

 • Kehysrakennuksiin - W4.
 • Puutalot - W4 kevyesti maadoitettu maaperä, W46 - mobiili.
 • Käytettäessä vaahtolohkoja tai hiilihapotettua betonia - W46 ja W48, vastaavasti.
 • Tiili- ja kiinteät seinät - W8.

Säätiön kaatoon optimaalinen katsotaan vedyn vastustuskyvyn W8-tuotteesta riippumatta valituista tuotemerkeistä, vedeneristys toimii.

Vedenkestävyyden parantamiskeinot

Erota betonin perus- ja toissijainen suoja kosteudesta. Ensimmäisessä tapauksessa kiinnitetään huomiota rakenteen rakenteisiin, liuokseen lisättyihin materiaaleihin halkeamien poistamiseksi. Tämä sisältää myös käsittelyn, jossa on syvä tunkeutumisen aluke. Esimerkiksi vesipohjaisen betonin hankkimiseksi perustukseen, siihen lisätään silikaattien lisäaineita tai hydrofobista kuitua. Toissijainen suojaus muodostaa esteen ulkokerroksen materiaalin ja aggressiivisen materiaalin, pintaeristyksen ja tiivistämisen välillä. Tätä tarkoitusta varten käytetään vettä hylkivää kyllästystä, ohutkerrospinnoitteita tai itsetasaavaa lattiatekniikkaa. Näillä materiaaleilla on useimmiten polymeeri-, epoksi- tai polyuretaanipohja.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Yksi syy betonin huonoon vedenkestävyyteen on suuri huokoisuus, joka johtuu valmistuksen ja kaatamisen tekniikan noudattamatta jättämisestä. Esimerkiksi: riittämätön tiivistyminen, mittasuhteiden rikkominen liuoksen sekoittamisen aikana, rakenteellisen tilavuuden väheneminen kutistumisen vuoksi. Säätiö on kosteuden jatkuvan vaikutuksen alaisena, vaikka oikean brändin valinnassa onkin riski sen tuhoutumisesta ja koko rakennuksen sumentumisesta. Tällaisten tapausten ehkäisemiseksi on pakollisen vedenpitävyyden (raunioitumien ja ruberoidilattiat) lisäksi sellaiset menetelmät, joilla vaikutetaan veden läpäisemättömyyteen:

 • kutistumisongelmien ratkaiseminen;
 • altistumisaika;
 • käsittely vedenkarkeilla.

1. Kutistumisen hallinta.

Ensinnäkin ajatellaan kuormien suhdetta säätiön kokoon, kaikki on mahdollista halkeamien estämiseksi. Yksi epäasianmukaisen kutistumisen ehtoista ei ole riittävän luotettava vahvistus tai virhe rakenteessa. Betonin vedenkestävyyden parantamiseksi on tarpeen ohjata veden haihtumisprosessia liuoksesta, etenkin brändeihin, joiden V / C-suhde on vähintään. Tätä varten tuoretta pohjaa kostutetaan 3 tunnin välein 3 päivän ajan. Kuumissa sääolosuhteissa menettelyjä tehdään useammin, on suositeltavaa sulkea pintamateriaali kuorella tai kalvolla. Kapillaarien muodostumisen estämiseksi betonia käsitellään tuotemerkeistä riippuen huolellisesti käsiteltävillä kalvonmuodostusyhdisteillä, joita käytetään sementin hydraation eri vaiheissa.

2. Pitkäaikainen kosteuttava hoito.

Sementtiseosten erityispiirre on suorituskykyominaisuuksien parantaminen, jolloin kovettumisaika kasvaa tietyissä olosuhteissa. Siksi vedenpitävän betonin hankkimiseksi säätöön on suositeltavaa järjestää niin kauan kuin mahdollista ylläpitoa, mieluiten jopa 180 päivää. Mitä hitaampi neste haihtuu pinnalta, sitä parempi. Kasauksen jälkeen on toivottavaa, että ilman kosteus ei ole alle 60%, kun kuiva ja kuiva, betoni menettää alkuperäisen tilavuuden. Jos halkeamia ei voitu estää, ne on käsiteltävä vedenpitävällä tiivistysaineella.

3. Vedeneristysyhdisteet.

Tämän tyyppinen suojaus on tarpeen paitsi veden kestävyyden parantamiseksi myös säätiön säilyttämiseksi maaperän jäätyessä. Kun muotti on irrotettu, substraattiin levitetään vedenpitävä päällyste läpäisevälle tai kalvotyyppiselle betonille.

Vettähylkivistä koostumuksista on monia lajikkeita, niillä voi olla mineraali- tai synteettinen perusta, lujittavia kuituja tai muita modifioivia aineita lisätään niiden tehokkuuden parantamiseksi. Monikomponenttisia dispersiotyyppisiä polymeeriseoksia pidetään parhaana, ne ovat sopivia käyttökohteissa, kuivuvat nopeasti ja lisäävät vedenkestävyyttä useita kertoja.

Kuinka soveltaa palkkion pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen

Auttakaa minua selvittämään, miten asianmukaisesti sovelletaan palkkion pakkasvastusta ja vedenpitävyyttä varten.

Hanke asetetaan konkreettiselle tasolle B20 F150 W8.

FBI määrittelee työn kustannukset vuoden 2014 versiossa.

Jos alueella tuotetaan keskimääräisiä arvioituja hintoja koskeva kooste, arviointikirjastossa otetaan huomioon konkreettikustannukset, joilla on haluttu ominaisuus pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen. Esimerkiksi kuukausittain Pietarin alueellisessa hinnoittelukeskuksessa rakennustekniikan arvioitujen rakennusteknisten hintojen osalta se tarjoaa perusominaisuuksia ja nykyisiä tukkuhintoja ja arvioituja hintoja betonista, jolla on erilaiset ominaisuudet (käyttötarkoitus, brändi, jäätymisvastus ja veden läpäisevyys).

Nykyisessä hintatasossa hinta otetaan huomioon betonilla, jolla on vaaditut kestävyysominaisuudet ja vedenkestävyys, eikä tällöin tarvitse ottaa huomioon lisämaksua.

FER: n töiden kustannusten määrittämisessä vuoden 2014 versiossa on tarpeen käyttää Compendiumin liitteen 4 lausekkeita 4 ja 5 sekä liitteen 4 taulukoita 1 ja 2 "Rakennuksissa käytettävien materiaalien, tuotteiden ja rakenteiden liittovaltion arvioidut hinnat" IV osa:

Betonirakenteet 28 päivän iässä

5. Jos portlandsementtiä sisältävällä betonilla on pakkasenkestävyys tai vedenkestävyys suurempi kuin taulukossa 1 annettuja vaatimuksia, 1 puristuslujuusluokille, lisätään lisämaksu 1 m 3: n betonin tukkuhintaan taulukon mukaisessa tiheässä rungossa. 2.

6. Jäätymisvahvuutta käytettäessä veden kestävyys lasketaan uudelleen. Alennukset, jotka vähentävät pakkasenkestävyyttä ja veden kestävyyttä verrattuna taulukon tietoihin. 1 eivät koske ".

Referenssinä annamme taulukon betoniluokkien ja sen asteiden suhdetta lujuudella.

Betoniluokan B20 (M250) hinta ottaa huomioon betonin merkin pakkasenkestävyydelle F100 ja vedenkestävyydelle 0,2 MPa (W2).

Taulukon 2 ominaisuus on, että yksi ylimääräisistä maksuista voidaan soveltaa: pakkasenkestävyyteen tai vedenpitävyyteen.

Kappaleen 6 teksti "kun käytetään huurteenkestävyyslupaa, ei suoriteta uudelleenlaskulaa vedenkestävyyteen", tulkitaan usein niin, että jos huurteenkestävyyslisä otetaan huomioon, vettähylkivää lisämäärää ei pitäisi ottaa huomioon. Kohdan 6 teksti heijastaa asumiseen ja siviilirakentamiseen liittyviä korvauksia, kun ratkaiseva tekijä on kylmänkestävyyden vaatimus. Hydraulisten rakenteiden, tunneleiden ja muiden maanalaisten ja hautautuneiden rakenteiden, esimerkiksi haudatun monikerroksisen pysäköintien, rakentamisen aikana ratkaiseva tekijä on veden kestävyys.

Jos käytetään konkreettista laatua sekä pakkasenkestävyydestä että vedenkestävyydestä, ne ovat korkeammat kuin lisäyksessä 4 olevassa taulukossa 1 on otettu huomioon, on otettava huomioon lisämaksu, joka on suurempi.

Täten betonille B20 F150 W8 on tarpeen laskea tukkuhinnan lisäksi lisäkorvaus:

 • (projektin mukaan) ja F100 (taulukon 1 mukaan B20-betonille (M250)). Ottaen huomioon, että jokaista 50 sykliä vuorottelevan jäätymisen ja sulatuksen aikana 200: een asti käytetään taulukon mukaisesti. 2 lisämaksu 1%: n tukkumyyntihinnasta FSCC: ssä annettuun 1 m: n betoniin, saamme lisämaksun 1%
 • (vesipitoisuus 0,8 MPa (hankkeen mukaan) ja 0,2 MPa (B20-betonin (M250) taulukon 1 mukaan). Ottaen huomioon, että joka 0,2 MPa (MPa suurempi kuin 0,4), sitä sovelletaan taulukon mukaan. 2 lisämaksu 1,5% tukkumyyntihinnasta 1 m betoniin, joka on annettu FSC: ssä, saa lisämaksun 4 5%

Ottaen huomioon, että vedenkestävyyden lisämaksu osoittautui korkeammaksi kuin jäätymisvastuksen lisämaksu, olisi sovellettava 4,5 prosentin lisämäärää FSCC: n 1 m 3: n B20-betonille (M250).