Miksi graniittikiveä betoni on vahvempi kuin muut lajikkeet?

Graniitti murskattu kivi - ainutlaatuinen materiaali, jolla on suuri lujuus. Kiitos hänelle, betoni hankkii erinomaiset suorituskykyominaisuudet. Murskattujen graniittien rakenteet eroavat pitkällä käyttöiän, jäätymisvastuksen, veden kestävyyden ja kestävyyden kanssa. Sekä soraa että kalkkikiveä eivät voi olla tällaisia ​​ominaisuuksia.

Missä konkreettisia käytetään murskattua graniittia?

Murskattujen graniittien seos on raskas betoni, jonka ominaispaino on 1800-2500 kg / m 3. Graniittikomponentin voima saavuttaa 1200-1400 kgf / cm2, mikä parantaa materiaalien ominaisuuksia. Ydinvoimalaitoksissa käytetään graniittikivejä sisältäviä betoniseoksia monoliittisten laakerirakenteiden ja muiden esineiden, jotka vaativat lisääntynyttä lujuutta, jäätymisvastusta ja veden kestävyyttä.

Suurten jakeiden raunioista luodaan M500-M550-merkkien kallein betoni. Sitä käytetään teollisuuslaitoksissa. Yksityiseen rakentamiseen sopii M200-M350. Kaada se pohja ja seinät, tee laatat. Erityisen tärkeää on käyttää betonia graniitin perusteella maantieteellisissä leveysasteissa kylmällä ilmalla.

Murskattujen graniittiryhmien ominaisuudet

Rohkenen hinta riippuu murto-osasta, epäpuhtauksien määrästä ja lujuusluokasta (MP). Näillä merkinnöillä erotetaan seuraavat luokat:

I - raekoko enintään 5 mm. Pienin kaikentyyppinen murskattu kivi, jonka pölyhiukkasten pitoisuus on enintään 25%, vahvuusmerkki (MP) - 1000-1400.

II - 5-20 mm. Merkittävä pölyn puutteesta. MP - 800-1200 ja 1400-1600. Sitä käytetään vahvistamaan laastin koostumusta ja betonituotteiden tuotantoa.

III - 20 - 40 mm. Kaikkein halutuimmista. Pölyhiukkaset eivät ole enempää kuin 0,35% ja MP on 1000. Siitä on ominaista alhaiset kustannukset. Soveltuu tienrakentamisessa käytettäviin rakennussäätiöihin, siltojen rakentamiseen.

IV - 25-60 mm. Käytetään harvoin. Pölyn enimmäispitoisuus on 0,25%. MP - 1000-1200.

V - 40-70 mm. Suurin. Sitä käytetään luomaan suuria määriä betonia, pölyn pitoisuus on 0,68%, MP - 1000-1200.

Väri on myös tärkeä. Luonnon sävyt graniitista - harmaa, vaaleanpunainen ja punainen. Jos väri eroaa pohjasta, se osoittaa, että epäpuhtauksien määrä ylittää normin. Fraktiosta riippumatta graniittikivejillä on F200-400: n jäätyvyys ja tiheys 1,31-1,4 t / m 3.

Betonin laadunvalvonta laboratoriossa

Graniittikiveä testataan tarvittavien todistusten saamiseksi. Korkealaatuinen materiaali täyttää hygienia- ja terveys-epidemiologiset vaatimukset ja on käytännössä vaaraton. Testaa betonia lujuutta varten käyttäen 10x10 cm: n, 15x15 cm: n ja 20x20 cm: n kuutioita. Testinäytteet otetaan useita betonisekoittimen paikkoihin. Kaikki näytteet sekoitetaan yhteen, asetetaan kuutioiksi ja kaadetaan terästangolla. Tuloksena olevat muodot asetetaan 28 päivän ajan kaappiin, jonka lämpötila pidetään noin 18-20 asteen lämpötilassa ja ilman kosteus on 80-90%. Kun varastointikausi päättyy, kuutiot altistuvat mekaaniselle rasitukselle - lähetetään lehdistössä. Ensimmäisen näytteen tuhoutumisen jälkeen puristin pysähtyy ja vahvuusindeksi on kiinteä. Sen perusteella tuhoava kuorma lasketaan kaavalla, ja betonille annetaan luokka.

Betoni ja rakentaminen ovat itse asiassa synonyymejä. Jos haluat toimittaa kohteen ajoissa, sinun on löydettävä laadukkaiden materiaalien toimittaja. Keskeytymätön toimitus on myös tärkeä. Graniitti murskattu kivi, joka täyttää kaikki laatu- ja turvallisuusvaatimukset, tarjoaa yritykselle "Taxi Sand".

Betoni soraa tai roskaa, joka on parempi

Mikä konkreettinen valita

Päätitte rakentaa talon tai kylpyläosaston ja huolehdit siitä, että sinun on täytettävä liuskan säätiö. Aikaisemmin puhumme siitä, miten säätö tehdään, miten vahvistus sidotaan ja muotti on tehty. Mutta emme ole sanoneet sanaakaan siitä, mitä betonia käytetään perustuksissa ja miten se valitaan.

Kaksi betonityyppiä on eriteltävä komponentilla:

Huomio tulisi kiinnittää raunioihin ja sorafraktioihin. Yleisin ja optimaalinen betoni pienten soran fr. 5-20

Betonin jakelu tuotemerkillä:

Välittömästi huomaamme, että betonia käytetään täyttämään perustukset ainakin M-250: lla

 • M-100, M-150 Tämäntyyppistä betonia käytetään pienien muiden kuin pääomarakennusten, kuten jalkakäytävien, pysäköintipaikkojen rakentamiseen. Tämä betoni kuormitettuna murenee.
 • M-200, M-250 Käytetään pääasiassa teräsbetonirenkaiden, lattialaattojen ja muiden betoniteräsrakenteiden valmistuksessa
 • M-300, M-350 Tämäntyyppistä betonia käytetään jo vakavissa rakenteissa, paikoissa, joihin kohdistuu raskaita kuormia: valtatiet, joissa on suuri liikenne, portaat
 • Tuotemerkit M400 - M500 - Käytetään monikorteisten rakenteiden rakentamisessa rakenteisiin, joihin kohdistuu voimakkaita mekaanisia kuormituksia.

Mitä sinun täytyy luottaa betoniarvon valitsemiseen:

Tietenkin lujuutta varten betonin lujuus määräytyy laboratoriotestien perusteella: kestää 28 päivää kestävä betonikuori, 150 * 150 * 150 mm.

Esimerkiksi betonin M-250 keskimääräinen puristuslujuus on 262 kgf / cm2

Mikä on betoniseurannan ja roskien välinen ero:

Kaikki luultavasti huomasit, että sora-betonilla kustannukset ovat 300-400 ruplaa vähemmän kuin rauniot. Voidaan olettaa, että rauniolla se on vahvempi tai parempi. Näin ei kuitenkaan ole. Heillä on sama vahvuus, ja hinta poikkeaa vain siitä, että murskattu kivi on kalliimpi - vastaavasti, ja siihen liittyvä betoni on myös kalliimpaa.

Yrityksemme on sitoutunut toimittamaan betonia Permin ja alueen rakennustyömaille, ja voimme myös täyttää nauhojen ja pilarien perustukset.

Mikä parasta on konkreettinen soraa tai raunioita

Betoni on tärkein rakennusmateriaali, joka on tuotettu lähes kaikkien nykyaikaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen. Jotta rakennus olisi vahvaa ja kestävää, betoniseoksen on täytettävä useita ehtoja. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi alhaisten lämpötilojen ja kosteuden kestävyys sekä suuri lujuus. Lisäksi betonin käytön pitäisi olla kustannustehokasta. Betoniseoksen valmistamiseksi murskattua kiveä tai soraa käyttäen. Seuraavassa tarkastellaan, mikä on parempaa betonia soraa tai roskaa enemmän kuin muita, jotka täyttävät edellä mainitut vaatimukset.

Kun murskataan eri kiviä, murskataan kiviä. Murskattujen jyvien koko voi vaihdella huomattavasti, mutta venäläisten standardien mukaan ei voi olla vähemmän kuin 5 mm. Jyvien yksikön enimmäiskoko ei saa olla yli 70 mm, muuten se on roskakivi. Laadukasta betonirakennetta käyttäen murskattua kiveä, joka saadaan murskaamalla graniittia.

Seuraavat positiiviset ominaisuudet graniittikiveistä voidaan erottaa: - se on kestävin verrattuna muihin tyyppisiin raunioihin; Siinä on vähäinen epätasaisuus (epätasaisuus on litteiden tai pitkänomaisten elementtien läsnäolo, jotka vaikeuttavat tiivistymisen varmistamista); - Vähäiset ympäristön lämpötilat;

- Karkea pinta ja sen rakenneosien kuutiomainen muoto antavat vahvan tartunnan hiekkasementtilaastille.

Positiivisten lisäksi graniitista murskattua kiveä ovat negatiiviset: - sen hinta on korkeampi kuin muilla murskatuilla kivillä;

- Usein murskattujen graniittien radioaktiivinen tausta voi olla suurempi kuin muiden raunioiden tausta.

Kun puhutaan soraa, on välittömästi huomattava, että tämän konseptin käyttäminen betonirakenteen suhteen tarkoitti sora-ainetta eikä luonnollista joki- tai merisokeria. Luonnonmateriaalia sen sileän muodon vuoksi ei voida käyttää betonin valmistuksessa, koska se on vähän tarttunut sementointiseokseen.

Sora-ainekset louhitaan murskaamalla kallioita tai seulakiviä. Tämän seurauksena jyvät muodostavat epäsäännöllisen muodon karkeat reunat. Analogisesti graniittikivejä, harkitse etuja ja haittoja soran raunioista.

Ammattilaiset: Säteilyn taso vastaa useimmissa tapauksissa luokan I turvallisuutta; Alhainen hinta;

Pienempi raekoko mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen käsin.

Miinukset: Vähemmän kestävyyttä; Saven ja orgaanisen aineen epäpuhtaudet;

Vastaus kysymykseen "Mikä on parempaa betonia soraa tai raunioita vastaan?" On yksinkertaista - kestävämpi betoni, luokka 300 tai sitä korkeampi, on parempi käyttää murskattua graniittia. Ei missään tapauksessa voida käyttää betonijoki- tai merisokeriin.

Millaista raunioita tarvitaan perusta - materiaalien lajittelu, luokittelu ja hyväksyminen

Jalkakäytävässä olevaa murskattua kiveä käytetään melko aktiivisesti. Se on läsnä betonissa ja tyynyssä, jota käytetään pohjana. Materiaali on tärkeä osa vedenpoistojärjestelmiä, puutarhatyylit ja paljon muuta. Kaikilla jakeilla ei kuitenkaan ole samaa sovellusta. Tältä osin syntyy kysymys, millaista raunioita tarvitaan talon perustamiseen - sen kokoon, rakenteeseen, ominaisuuksiin nähden? Yritetään selvittää se.

Rikkomustyypit

Sora ja murskattu kivi perustukselle saadaan eri lähteistä. Ne voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 • tiheä rakenne;
 • kaivosyritysten prosesseissa esiintyvät jätteet, jotka eivät ole riittäviä;
 • metallurgisen teollisuuden ja lämpövoimaloiden teolliset jätteet;
 • murskattu betoni.

Tämän tai kyseisen materiaalin käyttäminen perustusten täyttämisvaiheessa on mahdollista vain, jos se täyttää GOST 8267-93: n ja GOST 32495-2013: n vaatimukset. Ne täsmentävät tekniset ominaisuudet ja erilaiset parametrit, sallitun sisällön ulkomaisten sulkeutumisen ja haitallisten epäpuhtauksien, hyväksyntäsääntöjen ja nykyisten valvontamenetelmien.

Testausmenetelmät ja -analyysit on kuvattu muissa valtion standardeissa ja teollisuuden määrityksissä.

Aineiston luokittelu

Murskattu kivi tuotetaan kiviä tai raaka-aineita, jotka on saatu teknisten tai tuhoisien prosessien tuloksena. Rakentamisessa voit käyttää materiaalia:

 • graniitti;
 • kalkkikivi tai kalkkikivi;
 • sora;
 • kuonasta;
 • jotka johtuvat toissijaisesta käsittelystä.

Asiantuntija kysymykseen, jonka raunio on parempi säätiölle, vastaa siihen, että se on graniitti. Sen ominaispiirteitä ovat maksimaalinen lujuus ja keskimääräinen jäätymisvastus. Hanki materiaali mekaanisella jauhamalla suuria kiven paloja. Sen jakeet ovat 40-80mm. Jyvien karkea pinta antaa hyvän tartunnan betoniin ja teräviin kulmiin.

Kalkkikiven murskattua kiveä ei suositella talon perustusten rakentamiseksi. Sen ainoa etu on edullinen. Tällaisen kiven lujuus on liian pieni, jotta se voidaan valita täyteaineeksi massiiviselle rakenteelle kaadettavasta betoniseoksesta. Kalkkikiven murskattu kivi soveltuu paremmin sokean alueen tai tiivistyspohjan valmistamiseksi.

Sora muodostuu luonnollisissa olosuhteissa kiinteiden kivien asteittaisen tuhoutumisprosessissa. Kaivetaan avoimissa kaivoksissa, joten massamateriaali sisältää savi- ja siltikertymiä. Sora tapahtuu:

Verrattuna murskattuun graniittiin sora on pienempiä jakeita - jopa 10 mm ja kulmien tasoitettu muoto. Karkeaa materiaalia saa käyttää monoliittisten perustusten rakentamisessa, ja sileiden kivien tarkoitus on maisemasuunnittelu. Sora on luonnollinen väri. Sen väri on mustavalkoinen, harmaa-sininen ja vaaleanpunainen, ruskea ja keltainen, ja sävyt, joilla on erilainen kosteus ja kivenmuutoksen valaistus.

Kuonan murskattu kivi esiintyy prosessissa, jossa metallurgisen tuotannon jätteet jaetaan ja jakautuvat jakeiksi. Yleensä se on hyvä betonin täyteaine ja on paljon halvempaa kuin muut vastaavat materiaalit, mutta useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kuonaa talon rakentamiseen.

Sekundaarinen murskattu kivi valmistetaan murskamalla vanhoja betoni- tai teräsrakenteita. Sen kustannushinta on kaksi kertaa edullisempi kuin graniittianalogit. Rakentaessasi alhaisen talon perusta, voit tehdä ilman luonnollisia raunioita, korvaamalla sen keinokivellä. Mutta samanaikaisesti perusalustan pitäisi olla vakaa.

Factions

Sora on tuotettu pienimmällä ja suurimmalla raekokoolla, joka on läsnä tietyssä osassa:

vahvuus

Tämä ominaisuus määräytyy murskatun kiven arvosanaksi. Se havaitaan kokeellisesti, kun materiaali altistetaan puristuskuormille. Perustaksi sinun on valittava murskattu kivi M1200, ja tyynyksi riittää käyttämään keskikovaa - M800-kiviä.

Murskattu betoni on alhaisempi voimaa graniittisovellukselle. Valmistetaan vain kolme merkkiä M300, M400, M600.

Pakkasvaste

Sille on tunnusomaista täyden jäädytys- / sulatusjakson lukumäärät, joissa rakeiden lujuus pysyy hyväksyttävällä toimintatasolla. Valitse monoliittisista säätiöistä F400. Viitattaessa - murskatun betonin rikki kestävyys on enintään 50 sykliä.

flakiness

Indikaattori viittaa lamelli- ja neulamaisten kivien prosenttiosuuteen sora-aineen kokonaismassassa. Mitä pienempi tämä luku, sitä paremmin rauniot ovat. Paras vaihtoehto on jyvien kuutiomuoto, jonka sisälämpötila on enintään 15 prosenttia, mutta betonissa sallitaan lamellin ja neulasekon läsnäolo jopa 50 prosenttiin.

Soraa varten särkyys voi olla enintään 35 prosenttia.

Haitalliset aineosat

Murskakiven on oltava hyvällä resistenssillä kemiallisten reaktioiden kanssa sementin alkalisessa ympäristössä. Lisäksi kivi ei saa sisältää komponentteja, jotka aiheuttavat korroosion vahvistuspalkkeja ja upotettuja osia. Betonin sekoittamisessa ei haitallisten tukkeutumista tulisi päästä liuokseen yhdessä täyteaineen kanssa.

Epäpuhtaudet rauniossa, vähentäen betonin lujuutta:

 • savea mineraalit;
 • orgaaninen aines, mukaan lukien hiili, hapot, öljyliuska;
 • asbestia
 • säänkestävät mineraalit - kloriitit, apatiitit, fosfaatit jne.

Betonin pinnan laatu sekä monoliitin sisäinen korroosio aiheuttavat:

 • rikkiä sisältävät mineraalit;
 • kiille;
 • kerrostetut silikaatit;
 • kipsi;
 • rautaoksidit.

Raudan korroosio betonirungossa voi vaikuttaa murskattuun kiviin, mukaan lukien halogeenia sisältävät mineraalit.

Kaikki edellä mainitut epäpuhtaudet voivat olla kallioon, mutta korkeintaan tiettyjä standardiarvoja. Komponenttien haitallisuudesta riippuen niiden sallittu sisältö vaihtelee välillä 0,1-15% painosta tai tilavuudesta.

Murskattua korkealaatuista betonia (I-ryhmä) ei saa olla epäpuhtauksia, kuten:

 • lasi;
 • tiili;
 • keramiikka;
 • puutavara;
 • viimeistely- ja eristysmateriaalit.

Muissa kolmessa ryhmässä (II-IV) tällaisen pentueen pitoisuus on sallittu välillä 1-7% sekundaarisesta raunioista.

Rakeiden laadunvalvonta erissä erikseen jokaiselle ryhmälle. Tämä ottaa huomioon:

 • pölyn läsnäolo sekä savipartikkelit ja kokkareet;
 • läsnäolo on vähemmän kestävä suhteessa suurimpaan osaan kiviä;
 • laimentamattomien jyvien pitoisuus irtotavaran koostumuksessa.

Näytteenvalmistus suoritetaan voimassa olevien määräysten mukaisesti. Valmistajan on määriteltävä ominaisuudet, kuten lujuus ja jäätymisvastus, aina, kun alkuperäisten raaka-aineiden sijaintia muutetaan ja määräajoin suunniteltujen testien aikana.

Toimitetun romun tilavuus ja massa saadaan selville punnitsemalla tyhjä ja lastattu auto. Tämä ottaa huomioon materiaalin kosteuden ja tiivistyskertoimet. Ne kuljettavat kiviä irtotavarana ja säilyttävät ne olosuhteissa, jotka estävät tukkeutumisen, liotuksen ja saastumisen.

Mikä murskattu kivi on parempi käyttää säätiöön

Betoniseoksen koostumus perustuksen täyttämiseen sisältää paitsi epäorgaanista sideainetta (sementtiä) ja hiekkaa, mutta myös murskattua kiveä. Se on ominaisuuksia raunioista, jotka suurelta osin määräävät betonin vahvuus. Siksi ennen rakentamista on tarpeen selvittää, mitä raunioita suositellaan käytettäväksi säätiölle.

Rubble luokitus

Murskattu kivi voidaan luokitella useiden kriteerien mukaan:

 • jota käytetään sen tuottamiseen kallioon. Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kivi murskaimissa. Jyrkkään lujuuteen nähden erottuvat tällaiset murskatut kivet, kuona, sekundaari, kalkkikivi, sora, graniitti. Graniittikiveä pidetään GOSTin mukaan voimakkaimpana, sitä pidetään parhaimpana vaihtoehtona säätiön täyttämiselle. Vaikka lujuuden ja talouden suhdeluvun näkökulmasta katsotaan, että soramurskaus on paras;

Sekundaarinen murskattu kivi tuotetaan murskaamalla betonijätteitä, tiili taistelu. Ennen käytön aloittamista on tarpeen tarkistaa vanhojen raudoitusten poistaminen.

 • kestävyydestä. Murskattu kivi on jaettu merkkeihin riippuen puristuslujuudesta. Merkkejä on m200 (melko heikko murskattu kivi, sitä ei suositella betonirakenteille, jotka hyväksyvät huomattavia kuormia) m1200 - m1600: een. Erittäin lujaa murskattua kiveä erottuu myös vähäisen lujuuden omaavien kivien vähäisestä osuudesta (niiden osuus ei ylitä 5%).
 • pakkasvasteella. Erityisen tärkeä rakentaminen lauhkeille ilmastoille on vuorottelevan jäätymisen / sulamisen syklien määrä, joka kestää raunioita vaarantamatta sen suorituskykyä. Jäätymisvahvuudella erotetaan arvot f15: stä f400: een, graniittikiveä on johtaja;

Useimmiten he kiinnittävät huomiota näihin indikaattoreihin, vaikka he luokittelivat myös rauniot useilla apuindikaattoreilla. Esimerkiksi radioaktiivisuuden, tarttumisasteen jne.

Minkälainen rauniot on parempi valita säätiölle?

Betonin ja siksi raunioiden vaatimusten joukko määräytyy betonirakenteen mukaan. Talon perustajat kokevat tilapäisen ja pysyvän kuorman koko rakennelmasta koko talon elinkaaren ajan, joten sen suhteen asetetaan tiukimmat vaatimukset.

Ensinnäkin sinun täytyy päättää raunioista. Tilastot osoittavat, että säätiölle yleisimmin käytetty murskattu kivi merkki M1200. Vaikka esimerkiksi pienen maalaistalon rakentamiseen, voit käyttää vähemmän kestävää murskattua kiveä.

Puhuminen siitä, mistä murskattua kiveä on parempi perustukselle, olisi huomattava yksittäisten jyvien geometriset ominaisuudet. Puhumme rakeiden jakaantumisesta ja sallitusta hiutaleesta.

Jakeittain koostuvan koostumuksen alla ymmärretään keskimääräinen raekoko. Yläpinnan täyttämiseksi käytetään 5-10, 10-20, 20-40 mm murskattuja jakeita.

Jyvien muoto on myös erittäin tärkeä, kuutiomurskainta pidetään ihanteellisena sideaineen kulutuksen kannalta ja betonin tiivistymisen helpottamiseksi. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että jokaisella yksittäisellä viljalla on kuution muoto, mikä tarkoittaa, että kaikki raekoko ovat samassa järjestyksessä. Runkojen koostumuksessa on myös särkyjä (lamellin ja neulan muotoisia) - niissä on 1-2 kokoa huomattavasti suurempi kuin kolmas. Murskaavan kiven käyttö, jolla on runsaasti pehmeitä jyviä, johtaa sideaineen liialliseen kulutukseen samankokoisen betoniseoksen valmistamiseksi ja seoksen värähtelyn tiivistyminen on merkittävästi monimutkaista.

Myös viljan jyvät voivat aiheuttaa tyhjyyden muodostumista betoniseoksessa, verrattuna kuutiometreihin, niiden tarttuminen betoniin on pahempaa, soran rakeista muodostuva makrokehys ei ole niin jäykkä. Pellavan jyvien prosenttiosuudesta riippuen eritellään tämäntyyppiset murskatut kivet:

 • kuutioinen murskattu kivi - hiutaleiden määrä ei ylitä 10: tä prosenttia;
 • parannettu murskattu kivi - koostumuksessaan jyvien hiutaleiden enimmäismäärä on rajoitettu 20-25 prosenttiin;
 • yleiset rauniot - 25-35%;
 • yhteiset rauniot - 35-50%.

Kun otetaan huomioon, että säätiö viittaa kriittisiin rakenteisiin, jotka tuntevat merkittäviä kuormia, on suositeltavaa käyttää kuutiota tai parannettua murskattua kiveä.

Mitä raunioitumista käytetään säätiölle - yleisiä suosituksia

Vahvuuteen, pakkasvasteeseen ja karheuden asteeseen on kiinnitettävä huomiota lukuisiin lisäominaisuuksiin. On muistettava, että voimakkaasti murskattu kivi on radioaktiivisempaa kuin esimerkiksi M600-luokan murskattu kivi. Siksi on toivottavaa, että roska-erä kulkee radiometrisesti.

Älä myöskään yritä säästää raunioilla säätiön päälle. Markkinoilla on kierrätysjätteiden tarjouksia, jotka ovat murskattuja tiiliä ja betonia. Tämän vaihtoehdon ainoa etu on sen alhainen hinta. Mutta on mahdotonta taata tällaisten rakennusmateriaalien lujuus, koska betonin tai tiilen käytön aikana voi merkittävästi muuttaa alkuperäisiä ominaisuuksia.

Pitäisi kiinnittää huomiota raunioihin. Vastauksena kysymykseen, millaista murskattua kiveä on parempi säätiölle, voidaan huomata, että on parasta käyttää karkeaa ja karkeaa kuutio-kiveä. Monien rakentajien yhteinen virhe on jokien soran käyttö raunioikeuden sijasta. Sillä on hyvä lujuus ja vähäinen hiutaleiden määrä, mutta sen tärkein haitta on sileä pinta, kiillotettu vedellä. Tästä johtuen on mahdotonta tarjota tarvittavaa yhteyttä rakeiden jyvien välillä betoniin.

Samanaikaisesti on sallittua käyttää melko karkeaa pintasillan käyttöä.

On syytä muistaa, että murskattujen kivenjyvien perustukseen tarkoitetulle betoniseokselle muodostuu makrokehys, joka on tärkein käyttökuormitus, hiekka ja sementti vaikuttavat tyhjiin aggregaattiin ja sitovaan aineeseen.

Siksi on tarpeen valita murskattu kivi, joka ei romahda kuorman vaikutuksesta, ja jyvät kiinnitetään toisiinsa tiukasti. Vain jos tämä ehto täyttyy, säätiö antaa meille mahdollisuuden rakentaa aidosti luotettava talo, joka kestää vuosikymmeniä.

Graniittibetoni
Voronezh

Graniittibetoni

Osta betoni graniitista Voronezh
kannattavampaa kanssamme

Graniittibetoni on eräänlainen klassikko monille rakennustöille.
Sen perinteinen koostumus sisältää veden, sementin, hiekan, graniitin ja lisäaineiden.
Valmisbetonin suorituskykyparametrit riippuvat pitkälti kunkin komponentin laadusta.
Tästä syystä suosittelemme konkreettista graniittia.

 • Tuoteryhmän yleiset ominaisuudet

Graniitti murskattu kivi - suosittu betonin täyteaine, jolle on ominaista korkea lujuus ja kestävyys, koska se on paras lisäaine.
Graniittibetonia käytetään erilaisten jalkakäytävien luomisessa seinien, pilarien, siltojen, telineiden ja vastaavien esineiden rakentamiseen.

Voronezhin graniitista on mahdollista ostaa maukkaalla hinnalla sivustollamme.
Palveluksessasi betoni sekoittuu erilaisiin lujuuteen ja tiheyteen.
Valikoimamme luokitellaan myös betonifraktion tyypin mukaan.
Suosituin kokoonpano on murto-osa 5-20 mm.
Tällaista betonia käytetään sillan ja betonituotteiden rakentamiseen.
Suuremmille rakennuksille on käytettävä kokoonpanoa, jonka graniittiosuus on 40-150 mm.

 • Tuotteen toiminnalliset edut

Betoniseoksen valmistukseen graniittikiveä käyttäen, joka saadaan kiven murskaustekniikasta.
Tällä tavoin luodulla materiaalilla on monia teknisiä etuja:

 • Värähtelykuormituksen kestävyys. Suuresta lujuudesta huolimatta graniitista johtuva betoni ei pelkää eri tyyppisiä värähtelyjä, sillä se on ihanteellinen "raaka-aine" moottoriteille ja silteille.
 • Lämpötilan stabiliteetti. Materiaali ei ole muodonmuutos eikä se muuta fysikaalisia ominaisuuksia lämmityksen ja jäädytyksen aikana.
 • Monipuolisuus. Graniittibetonilla on suuri massa ja soveltuu tilanteisiin, joissa rakennuksen käyttö on tarpeen vastapainona.
 • Hinta saatavuus. Rakentamisen kohtuulliset kustannukset johtuvat graniittista betoniseoksesta, joka sopii rakentamiseen ja korjauksiin minkä tahansa budjetin kanssa.

Materiaalin hinta riippuu sen koostumuksesta ja rakeiden jyvistä. Yleensä, mitä suurempi murto-osa on, sitä korkeampi hinta.

Osta konkreettisia Moskovassa Mosbeton-yhtiöön

Moskovan ja Moskovan alueella

Betoni soraa tai graniittia?

Tärkeimmät betonin osatekijät ovat hiekka, murskatut kivet, sementti ja vesi.

Betonin täyteaine on yksi tärkeimmistä komponenteista, sillä betonin lujuus ja sen laatu riippuvat sen laadusta. Betoni täyteaine on luonnollinen tai keinotekoinen irtotavarana. Sora / graniitti / kalkkikiveä käytetään useimmiten hiekalla, minkä seurauksena ne muodostavat betonirakenteen, mikä lisää voimaa ja vähentää kutistumisen vähimmäistasoa.

Murskattu kivi - rakeinen ja vapaasti virtaava materiaali (koko> 5 mm). Sen alkuperä on soran ja kivien murskaus.

Tärkeimmät betonituotannossa käytetyt tyypit:

 • betonilla soraa
 • betoni graniitilla
 • kalkkikiveä

1. Crushed sora

Nykyisin suosittu vaihtoehto betoniin. Se erotetaan joko seulomalla kallio tai murskaamalla kalliota.

etuja:
- edullinen hinta
- käytännöllisesti katsoen mitään "fonit" verrattuna graniittiin
- riittävä lujuus (aina GOST-merkkiin asti)
- kestävyys

haittoja:
- huonompi voima-graniittiromuissa. jos töitä tehdään, jos betonin M350 V25 ja sitä suuremmat rakenteelliset ominaisuudet ovat tarpeen, se ei sovellu käytettäväksi.

Murskakiven ja betonin levitys soraon:
- tienrakennus
- sokea alue
- nauhat ja kiinteät perustukset
- konkreettiset tavarat

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:
-epätasaisuus (fraktioiden normi) 7-17%;
-haitallisten epäpuhtauksien puuttuminen;
-pakkasvaste (indikaattorit F100-F150);
-vahvuus M800-M1000;
-radioaktiivisuus - 1 luokka;
-hauraiden jyvien pitoisuus,% - 0,6-1,5.

Betoni M100 soraa vastaan ​​toimitettuna Mosbetonilta hintaan 2800 ruplaa kuutiometriä kohden!

2. Graniitti murskattu kivi

Paras vaihtoehto korkealaatuisena betonielementtinä. Se otetaan talteen kiinteistä kalliolohkoista, jotka syntyvät räjäyttämällä kiviä ja murskatuksi ja seulotaan. Parametreillaan graniitti murskattu graniitti voidaan jakaa kestäviksi (luokka 800-1200) ja lujuusluokkaan (luokka 1400-1600). Erotetaan myös pakastekuormitus (luokka 300-400), epätasaisuus (alhainen, 5-23%) ja erityinen tehokas aktiivisuus Aef (alle 370 Bq / kg) luokka 1.

etuja:
- suuri lujuus (lattialaatat, sillat, lentopaikan levyt jne.)

haittoja:
- korkea hinta
- joissakin tapauksissa lisääntynyt säteilytausta

Graniitin ja betonin levitysalue graniitilla:
- kaikki vaihtelevat tyynystä tienrakennukseen monikerroksisiin monoliitteihin.

Tärkeimmät ominaisuudet
Tiheys on 1,31-1,38 t / m3. Pakkasenkestävyys> 300 sykliä, -50 ° C asti. Epäpuhtausindeksi (lamelli- ja neula-muotoisten jyvien prosenttiosuus koko materiaalimäärästä, viidestätoista viiteen prosenttiin), mistä laatu riippuu suoraan.

Betoni graniittikivejä toimittaessa Mosbeton-yhtiöstä hintaan 3 000 ruplaa kuutiometriä kohden!

3. kalkkikivi murskattu kivi

Murskaus sedimenttikivestä - kalkkikivi. Useimmin käytetään moottoriteiden rakentamisessa (perustana). Vähäiset indikaattorit, mutta riittävät kylmänkestävyyteen, joten se on suosituin tienrakentamisessa. On kuitenkin otettava huomioon myös lujuusominaisuudet.

etuja:
- edullisia
- ympäristöystävällinen

haittoja:
- pieni lujuus

hakemus
- enimmäkseen tienrakennusta
- Portland-sementin tuotannossa

Ei käytetty tuotannossamme.

Khimkiin toimitettava betoni ja muissa Moskovan alueen kaupungeissa voi tilata verkkosivuillamme tai soittamalla myyntiosastoon numeroon 8 (495) 7214695.

Auttaa tekemään palveluistamme paremmin ja jakaa linkki sosiaaliseen. verkot:

Betoni graniittiroonista

Betoni on minkä tahansa rakentamisen perusta, useimmissa rakennuksissa se on tärkein materiaali, joten on tärkeää, että se valmistetaan vahvoista ja laadukkaista komponenteista. Määrittää betonin ominaisuudet ensinnäkin murskattuna. Oikeanlaisen raunion valinta määrää tuotteiden lujuuden ja kestävyyden.

Betoni on valmistettu graniitista, sora- tai kalkkikivestä. Murskattua graniittista betonia pidetään kestävimpänä, niin monet ihmiset ajattelevat käyttävänsä sitä. Ennen kuin ostaisit betonia graniittikiveillä, sinun on tiedettävä, sopiiiko se tietyn esineen tai tuotteen rakentamiseen.

Betonin käyttöalue graniittikiveillä

Kuten monet rakennusmateriaalit, murskattua kiveä ei ole kooltaan yhtenäinen, joten se on jaettu fraktioihin. Eri fraktioiden murskatusta graniitista valmistettu betoni pyrkii saavuttamaan erilaiset tavoitteet.

Suuri graniitti käytetään betoniseoksen lisäämiseen, joka on lisääntynyt (ei alle M500). Tällaista betonia käytetään teollisuusrakennusten, lentokenttien, siltojen ja ydinvoimaloiden kiitotien rakentamiseen. Pieniä murskattuja kiviä käytetään teiden rakentamiseen.

Graniitin keskimmäinen osa on suosituin rakentamisessa. Se on tehty betonista perustalle, seinille ja lattioille. Betoni graniitti murskattu kivi keskimääräinen murto yhdistyvät kestävyys ja mukavuutta tuotantoa.

Betonin etuja ja haittoja graniittikiveillä

Ennen lopullisen valinnan tekemistä graniittiromun hyväksi, on otettava huomioon kaikki sen piirteet. Kaikista sen eduista huolimatta graniittiromusta on useita negatiivisia näkökohtia, jotka on muistettava.

Tärkeimmät edut betoni graniittikiveä - sen suuri lujuus. Graniitti - kaikkein kestävin kaikista käytetyistä rakennusmateriaaleista, betonista, johon se on osa, pystyy kestämään valtavia kuormia, joten sitä käytetään sellaisten esineiden rakentamiseen, jotka tarvitsevat erityistä vahvuutta.

Murskaantuneesta graniitista valmistetut tuotteet ovat kestäviä. Kaikkien mittasuhteiden ja tuotantoteknologian noudattamisen vuoksi vastaanotettu betoni toimii monta vuotta eikä räjähtä tai epämuodostuu.

Merkki murskatusta betonin valmistamisesta

Betoniseos sisältää useita komponentteja, joiden avulla voit pettää sen kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilman epäonnistumista, siinä on oltava kolme pääkomponenttia: sementti, vesi ja aggregaatti. Hyvänä käytetään täyteaineena rakeita, koska sillä on suuria ominaisuuksia.

Voimakkaan lujuuden omaavaan betoniin käytetään suuritehoista murskattua kiveä.

Rohkenen voima voi olla 1000 MPa ja vieläkin enemmän. Tämä arvo riippuu materiaalin tyypistä ja sen ominaisuuksista. Siksi pohdimme, millaista murskattua kiveä voidaan käyttää betoniseoksen valmistamiseen.

Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi

Rikkomustyypit: a) kuutiot; b) terävä kulma; c) kiilamaiset; g) raaputus.

Murskattu betoni on keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen vaihtoehto on rakennusjätteestä ja kotitalouksien kuonasta. Se on kierrätettyä materiaalia, joten se on edullinen. Rakennustöitä ei käytetä koskaan (niitä käytetään vahvistamaan heikkoja maaperä paikoissa, joissa ei ole liittoutuvia teitä). Toinen tyyppi saadaan kiviä murskamalla niitä. Rohkien avulla on mahdollista vähentää maaperän ryömintä- ja kutistumista lisäämällä betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Rikkomisen valinta tapahtuu sen ominaisuuksien, kuten fraktioiden koon (yksittäisten hiukkasten koon mukaan, joka vallitsee materiaalin koostumuksessa). Mitä pienempi on, sitä pienempi on sen numero.

Betonin valmistuksessa käytetään karkeaa ja karkeaa murskattua kiveä, jolla varmistetaan korkea lujuus, kun betoni asetetaan ja hienojakoiset - tyhjennysten ja ontelojen parempaa täyttämistä varten.

Neula ja tasainen murskattu kivi vähentää seoksen lujuutta lisäämällä samalla sementin kulutusta. Sen käyttö vähentää betonin kuormitusta, joten rakennustöiden aikana ei käytetä murskattua kiveä. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin jokaista rakennustyössä käytettävää raunioitusta.

Graniitti murskattu betonin kivi

Tämä materiaali on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Se tehdään murskaamalla luonnon graniitti. Tällainen murskattu kivi on paras betonielementti, jolla on korkea laatu:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • lentokenttä- ja tienpinnat;
 • Vastuualueet, jotka ovat raskaassa kuormituksessa (pylväät, seinät, levyt);
 • sillan kannella ja muilla sillan rakenteilla.

Graniittikiven laatu voidaan määrittää sellaisilla ominaisuuksilla kuin tiheys, puristuslujuus ja fraktio, jonka tulee olla alueella 5-150 mm. Suurin kysyntä on murto-osa 5-20 mm, jota käytetään betonituotteiden, sillojen ja tienpintojen rakentamiseen. Sen soveltaminen takaa koostumuksen luotettavuuden ja sen suorituskykyparametrit.

Keskimääräinen fraktio on kooltaan noin 40 mm, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamisessa. Suureen karkean fraktion mittojen rakenne on 40 - 70 mm. Suurempia mittoja käytetään buthobetonnyh-perustusten rakentamiseen.

Graniitti materiaali sen suorituskyky on melko kestävä. Sen brändi on alueella 1200-1400, ja pakkasenkestävyys - jopa 400 sykliä.

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Taulukon murskaantuneita kiviä betonin valmistukseen.

Hiekkakivejä louhitaan purkamalla louhoskiviä tai murskaamalla luonnollisia kiviä. Suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhaisempi hinta. Tätä täyteainetta käytetään laajalti betonituotteiden valmistuksessa, tienrakentamisessa ja perustusten rakentamisessa. Jakaumien koosta riippuen se on jaettu pieniksi (enintään 10 mm), keskipitkiksi (10-20 mm) ja suuriksi (jopa 40 mm).

Kalkkikivestä tehty murskattu kivi on yksi halvimmista lajeista. Tarkkuusluokan mukaan tällaisia ​​materiaaleja on useita:

 • M600-M800 on seurausta kalkkikiven tai dolomiitin käsittelystä. Se on tehokas ja siinä on suuri murto-osa;
 • luokka M300-M600 on valmistettu kalkkikivestä;
 • M200-tuotemerkkiä ei käytetä kovin betonin valmistukseen, koska se on korkealla.

Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä

Päätyaineena, mikä tahansa kova kallio on sopiva: laajennettu savi, kalkkikivi, sora, graniitti, asfaltti tai murskattu tiili. Mutta on joitain vivahteita. Jokaisella täyteaineella on tietty lujuus, mikä johtaa voimakkaisiin rajoituksiin sovelluksen mahdollisuudesta. Esimerkiksi vastuullisen rakentamisen tekeminen on käsittämätöntä rikkoutuneiden tiilien avulla.

Kiintolevyn vahvuus ilmaisee sen tuotemerkin. Seuraavassa on taulukko, jossa on likimääräinen betonipitoisuus ja murskattu kiviarvo.

Taulukko 1. Betonin betonivalun valinta

Taulukossa voi olla poikkeamia yhdestä tai toisesta, mutta ne ovat sallittuja ja niitä voidaan säätää sementin ja hiekan suhdetta käyttäen.

Käytännössä betonia M250 ja vähemmän tehdään soran avulla, ja M300 ja korkeammat graniitit.

Betoni ei voi olla vahvempi kuin sen täyteaineet, eli betonia M500 ei voida saada sementti M400: sta. Jotta saat oikean tuotemerkin, sinun on valittava oikeat mittasuhteet kaikista komponenteista.

Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Mitä suurempi kivi on, sitä suurempi murto-osa on suurempi.

Murskakiven jakeet, joita käytetään betonimassan valmistukseen, tulisi olla 5-70 mm. Tämä materiaali jaetaan fraktioilla tällaisiin alaryhmiin (mm): 5 - 10; 10-20; 20-40; 40-70. Betoniin on parasta käyttää suurimpaan raekokoon soraa ja murskattua kiveä, sillä tässä tapauksessa aggregaatilla on pienempi ominaispinta ja pienempi paine sementtilaastiin, jolloin seoksen tarvittava liikkuvuus saadaan aikaan.

Vakiintuneiden standardien mukaan kasvaneen koon yhteenlasketun aineen pitoisuuden on oltava 1-20% kokonaismassasta ja pienemmän koon yhteenlasketun aineen pitoisuus saa olla enintään 20% seoksen kokonaismassasta.

SNiP 3.03.01-87: n pyynnöstä betoniseoksessa on oltava vähintään 2 jakeen murskattua kiveä, jossa yksittäisten hiukkasten enimmäiskoko on enintään 40 mm ja vähintään 3 jakeita, joiden hiukkaskoko on enintään 40-70 mm. Ruuhkan suurimman koon tulisi olla alle 2/3 pienimmän etäisyyden pituusvahvistustangon välissä, eikä se saa olla yli 1/3 rakennuselementin pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä).

Betonirakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat paitsi käytettävän materiaalin laadusta myös seoksen koostumuksen järkevästä valinnasta. Siksi, jos haluat valmistaa korkealaatuista betonia, sinun on otettava huomioon kaikki sen valmistuksen yksityiskohdat.

Betoni graniittiroonista

+7 (920) 638-11-00
Voronezh, st. Tie, 13
[email protected]

Yritys BETONstroy myy seuraavia valmiit betonityyppejä (kustannukset ilmoitetaan ruplissa kuutiometriä kohden)

Betoni kalkkikiveä rauniossa (fraktio 5/20)

Kustannukset 1 m. Kuutio.

Betoni graniittiroonista (fraktio 5/20)

Kustannukset 1 m. Kuutio.

Antifrosty lisäaine (PMD) jopa -5С 0 + 100 hieroa, Jopa -10С 0 + 150 hieroa. betoniseoksen kustannuksiin. Jäätymisenestoaineen avulla betoniseos kovettuu alhaisissa lämpötiloissa.

Tiedot tärkeimmistä betonityypeistä

Betoni on monipuolinen rakennusmateriaali. Sementtibetoni on valmistettu sekoittamalla sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä (suhde riippuu sementtilajista, hiekan ja roskien murto-osasta ja kosteudesta) sekä pieni määrä lisäaineita (aineet, jotka lisäävät plastisuutta ja jäätymisenestoa). Tuloksena on materiaali, jolla on useita käyttökelpoisia ominaisuuksia. Pääasiassa ovat:

 • Vahvuus. Pääkomponenttien prosenttiosuudesta riippuen betoni on jaettu luokkiin (luokat) lujuudella M (M100-M500). Mitä suurempi määrä on, sitä parempi on betonin ominaisuus.
 • Työstettävyys. Betoni ottaa helposti ja ylläpitää muotoa, joka vaikuttaa voimaa. P2-P4- Mitä korkeampi tämä indikaattori, sitä suurempi materiaalin sujuvuus.
 • Pakkasvaste. Muutoksen takia materiaalin huokoset voivat kerääntyä veteen. Kun se jäätyy, se lisää massaa ja tuhoaa jopa kovat kivet. Betoni pitää tällaisen lastauksen ilman vahinkoja jo kauan. Se on nimeltään pakkasenkestävyys kirjaimella F ja lukuja 25-300, mikä tarkoittaa sitä, kuinka monta jäädytys-sulatusjaksoa betoni voi kestää.
 • Vedenkestävä. Ei ole väliä kuinka vahva kosteuden vaikutus, betoni pysyy vahvana eikä tiivisty. Merkitty W: llä 2-20.
 • Tiheys. Mitä korkeampi tiheys, sitä vahvempi betoni.

Betonisovellukset

 1. M-100 on ihanteellinen pohjalevyjen, pohjarakenteiden, joiden syvyys on vähäisempi, jos pohjavesi on jäätymissyvyysalueen alapuolella.
 2. M-150 jää paikan päällä
 3. M-200, tämän merkin betonille on tunnusomaista suuri kulutuskestävyys, mikä on erityisen tärkeää betonipinnoille ja lattialle, jotka päivittäin altistuvat suurille kuormituksille. Tämän merkin betoni on suositeltava käytettäväksi matalien rakennusten (maalaismökkien, talojen, huviloiden) rakentamiseen, betoniteräsrakenteiden, tiililevyjen valmistukseen.
 4. Betonien M-250 - M-500, joilla on graniitti murskattu kivi osana, rakennetaan rakenteita, joilla on suuria vaatimuksia mekaanisten ja luonnollisten tekijöiden lujuuden ja resistenssin suhteen. (Sillat)

Luota ammattilaisiin!
Tilaa valmis betoni yrityksellämme


Puhelin: +7 (920) 638-11-00

Osoite: Voronezh, st. Tie, 13

Minkä murto-osan murskattua kiveä tarvitaan betoniin?

Graniitti, kalkkikivi tai sora murskattu kivi on välttämätön komponentti betoniliuoksista, joka määrittää rakennusmateriaalin merkin ja siten betonin tai betonituotteen lujuuden ja kestävyyden.

Murskattu kivi betoniliuoksen valmistamiseksi

Kuten sanottiin, roskan vahvuus määrää lopullisen tuotteen lujuuden. Toisin sanoen pohjan, lattialevyn, pilarin tai muun rakenteen lujuus ei voi olla suurempi kuin täyteaineen lujuus.

Tältä osin ennen kuin tarkastellaan kysymystä siitä, mihin murto-osaan murskattua kiveä tarvitaan betoniin, kannattaa antaa suosituimmista raskaiden betonityyppien riippuvuus murskattujen kivien merkistä:

Murskakiven ja betonin laatuissa ilmoitetut luvut ovat keskimääräinen puristuslujuus kg / cm2. Kuten yllä olevista tiedoista käy ilmi, esimerkiksi täyteaineena murskattua kiviä M800, on mahdotonta saada betonia, jonka vahvuus on 400-500 kg / cm2 poistoaukossa.

Murskattu kivijakeen valintaperiaate

Betonin tietyn tuotemerkin (vahvuuden) varmistamiseksi on mahdotonta käyttää murskattua kiveä samankokoisella murto-osalla. Tämä johtaa siihen, että rakenteiden määrä täyttyy epätasaisesti, ja suuri määrä aukkoja. Tämä vähentää vetolujuutta, puristusta ja vääntöä.

Rakeiden optimaalisen koon, kriittisten rakenteiden (perustukset, pylväät, lattialaatat) kaatamisen osalta on suositeltavaa käyttää 5-10 mm: n ja 10-20 mm: n "viljan" kokojen murskakiven sekoitusta.

Se maksaa kalliimpaa, mutta tuotos on vahva, luettava - kestävä muotoilu. Täytettäessä vastuutonta (kevyesti kuormitettuja rakenteita): sokea alue, puutarhatyylit jne., Sen saa käyttää murskattua kiveä mistä tahansa osuudesta, mukaan lukien edulliset graniittiseulot, rikkoutuneet tiilet, uunikuonaa ja muut "kivi" -jätteet.

Huomiota olisi kiinnitettävä myös rakeiden yksittäisten rakeiden ominaispiirteisiin, ns. Hajanaisuus luonnehtii elementtien tasaisuutta.

Hiekka-aineen käyttö, jolla on suuri epätasaisuus, johtaa sementin kulutuksen kasvuun ja vastaavasti rakennuskustannusten nousuun. Lisäksi tällaista betonia on vaikea kompakti. Tältä osin murskattua kiveä, jossa on huomattava määrä "rakeiden jyviä", ei suositella haudoitettujen perustusten rakentamiseksi. Samalla se on erinomainen materiaali sokean alueen, kulkuteiden ja muiden betonialustojen rakentamiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Jos sinulla on rajoitettu murskattujen kivenfraktioiden valinta - ohjataan graniittimateriaalista, jonka raekoko on 5 - 20 mm. Sen pohjautuvia konkreettisia ratkaisuja voidaan kutsua "universaaliksi", joten niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten betonirakenteiden ja -tuotteiden rakentamiseen: perustukset, perustukset, lattialaatat, sokeat alueet, pylväät jne.
 • Jos päätetään lisätä betonin tiheyttä johtuen pienen murto-osan rikkoutumisesta siihen, huomioikaa, että tässä tapauksessa sementin kulutus kasvaa merkittävästi. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan kasvuun. Kuten tiedätte, sementti on kaluston kallis osa.

Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen rakeiden optimaalista kokoa rakenteille, joita kaadetaan yleisimpiä, yleisimpiä rakennusmateriaaleja - raskasbetonia. Muiden betonityyppisten betonien (asfalttibetoni, perlitobetoni, silikaattibetoni, tufobetoni ja muut tyypit) betonit, täyteaineen suositellut mitat ovat erilaiset.

Mikä murskattu kivi on parempi betonille

Minkä murto-osan murskattua kiveä tarvitaan betoniin?

Murskakiven ja betonin laatuissa ilmoitetut luvut ovat keskimääräinen puristuslujuus kg / cm2. Kuten yllä olevista tiedoista käy ilmi, esimerkiksi täyteaineena murskattua kiviä M800, on mahdotonta saada betonia, jonka vahvuus on 400-500 kg / cm2 poistoaukossa.

Murskattu kivijakeen valintaperiaate

Betonin tietyn tuotemerkin (vahvuuden) varmistamiseksi on mahdotonta käyttää murskattua kiveä samankokoisella murto-osalla. Tämä johtaa siihen, että rakenteiden määrä täyttyy epätasaisesti, ja suuri määrä aukkoja. Tämä vähentää vetolujuutta, puristusta ja vääntöä.

Rakeiden optimaalisen koon, kriittisten rakenteiden (perustukset, pylväät, lattialaatat) kaatamisen osalta on suositeltavaa käyttää 5-10 mm: n ja 10-20 mm: n "viljan" kokojen murskakiven sekoitusta.

Se maksaa kalliimpaa, mutta tuotos on vahva, luettava - kestävä muotoilu. Ei-vastuullinen (kevyesti kuormattu rakenne) täyttäminen: sokea alue, puutarhatyylit jne. se saa käyttää minkä tahansa murto-osan murskattua kiveä, mukaan lukien edullinen graniitti-seulonta, rikkoutuneiden tiilien, uunikuonan ja muun "kiven" jätteen.

Huomiota olisi kiinnitettävä myös rakeiden yksittäisten rakeiden ominaispiirteisiin, ns. Hajanaisuus luonnehtii elementtien tasaisuutta.

Hiekka-aineen käyttö, jolla on suuri epätasaisuus, johtaa sementin kulutuksen kasvuun ja vastaavasti rakennuskustannusten nousuun. Lisäksi tällaista betonia on vaikea kompakti. Tältä osin murskattua kiveä, jossa on huomattava määrä "rakeiden jyviä", ei suositella haudoitettujen perustusten rakentamiseksi. Samalla se on erinomainen materiaali sokean alueen, kulkuteiden ja muiden betonialustojen rakentamiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Jos sinulla on rajoitettu murskattujen kivenfraktioiden valinta - ohjataan graniittimateriaalista, jonka raekoko on 5 - 20 mm. Sen pohjautuvia konkreettisia ratkaisuja voidaan kutsua "universaaliksi", joten niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten betonirakenteiden ja -tuotteiden rakentamiseen: perustukset, perustukset, lattialaatat, sokeat alueet, pylväät jne.
 • Jos päätetään lisätä betonin tiheyttä johtuen pienen murto-osan rikkoutumisesta siihen, huomioikaa, että tässä tapauksessa sementin kulutus kasvaa merkittävästi. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan kasvuun. Kuten tiedätte, sementti on kaluston kallis osa.

Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen rakeiden optimaalista kokoa rakenteille, joita kaadetaan yleisimpiä, yleisimpiä rakennusmateriaaleja - raskasbetonia. Muiden betonityyppisten betonien (asfalttibetoni, perlitobetoni, silikaattibetoni, tufobetoni ja muut tyypit) betonit, täyteaineen suositellut mitat ovat erilaiset.

Merkki murskatusta betonin valmistamisesta

 • Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi
  • Graniitti murskattu betonin kivi
  • Sora- ja kalkkikivimateriaali
 • Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä
 • Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Betoniseos sisältää useita komponentteja, joiden avulla voit pettää sen kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilman epäonnistumista, siinä on oltava kolme pääkomponenttia: sementti, vesi ja aggregaatti. Hyvänä käytetään täyteaineena rakeita, koska sillä on suuria ominaisuuksia.

Voimakkaan lujuuden omaavaan betoniin käytetään suuritehoista murskattua kiveä.

Rohkenen voima voi olla 1000 MPa ja vieläkin enemmän. Tämä arvo riippuu materiaalin tyypistä ja sen ominaisuuksista. Siksi pohdimme, millaista murskattua kiveä voidaan käyttää betoniseoksen valmistamiseen.

Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi

Rikkomustyypit: a) kuutiot; b) terävä kulma; c) kiilamaiset; g) raaputus.

Murskattu betoni on keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen vaihtoehto on rakennusjätteestä ja kotitalouksien kuonasta. Se on kierrätettyä materiaalia, joten se on edullinen. Rakennustöitä ei käytetä koskaan (niitä käytetään vahvistamaan heikkoja maaperä paikoissa, joissa ei ole liittoutuvia teitä). Toinen tyyppi saadaan kiviä murskamalla niitä. Rohkien avulla on mahdollista vähentää maaperän ryömintä- ja kutistumista lisäämällä betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Rikkomisen valinta tapahtuu sen ominaisuuksien, kuten fraktioiden koon (yksittäisten hiukkasten koon mukaan, joka vallitsee materiaalin koostumuksessa). Mitä pienempi on, sitä pienempi on sen numero.

Betonin valmistuksessa käytetään karkeaa raakakiveä, jolla varmistetaan korkea lujuus, kun betoni asetetaan ja hienojakoiset - tyhjiöiden ja onteloiden täyttämiseksi.

Neula ja tasainen murskattu kivi vähentää seoksen lujuutta lisäämällä samalla sementin kulutusta. Sen käyttö vähentää betonin kuormitusta, joten rakennustöiden aikana ei käytetä murskattua kiveä. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin jokaista rakennustyössä käytettävää raunioitusta.

Takaisin sisällysluetteloon

Graniitti murskattu betonin kivi

Tämä materiaali on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Se tehdään murskaamalla luonnon graniitti. Tällainen murskattu kivi on paras betonielementti, jolla on korkea laatu:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • lentokenttä- ja tienpinnat;
 • Vastuualueet, jotka ovat raskaassa kuormituksessa (pylväät, seinät, levyt);
 • sillan kannella ja muilla sillan rakenteilla.

Graniittikiven laatu voidaan määrittää sellaisilla ominaisuuksilla kuin tiheys, puristuslujuus ja fraktio, jonka tulee olla alueella 5-150 mm. Suurin kysyntä on murto-osa 5-20 mm, jota käytetään betonituotteiden, sillojen ja tienpintojen rakentamiseen. Sen soveltaminen takaa koostumuksen luotettavuuden ja sen suorituskykyparametrit.

Keskimääräinen fraktio on kooltaan noin 40 mm, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamisessa. Suureen karkean fraktion mittojen rakenne on 40 - 70 mm. Suurempia mittoja käytetään buthobetonnyh-perustusten rakentamiseen.

Graniitti materiaali sen suorituskyky on melko kestävä. Sen brändi on alueella 1200-1400, ja pakkasenkestävyys - jopa 400 sykliä.

Takaisin sisällysluetteloon

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Taulukon murskaantuneita kiviä betonin valmistukseen.

Hiekkakivejä louhitaan purkamalla louhoskiviä tai murskaamalla luonnollisia kiviä. Suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhaisempi hinta. Tätä täyteainetta käytetään laajalti betonituotteiden valmistuksessa, tienrakentamisessa ja perustusten rakentamisessa. Jakaumien koosta riippuen se on jaettu pieniksi (enintään 10 mm), keskipitkiksi (10-20 mm) ja suuriksi (jopa 40 mm).

Kalkkikivestä tehty murskattu kivi on yksi halvimmista lajeista. Tarkkuusluokan mukaan tällaisia ​​materiaaleja on useita:

 • M600-M800 on seurausta kalkkikiven tai dolomiitin käsittelystä. Se on tehokas ja siinä on suuri murto-osa;
 • luokka M300-M600 on valmistettu kalkkikivestä;
 • M200-tuotemerkkiä ei käytetä kovin betonin valmistukseen, koska se on korkealla.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä

Päätyaineena, mikä tahansa kova kallio on sopiva: laajennettu savi, kalkkikivi, sora, graniitti, asfaltti tai murskattu tiili. Mutta on joitain vivahteita. Jokaisella täyteaineella on tietty lujuus, mikä johtaa voimakkaisiin rajoituksiin sovelluksen mahdollisuudesta. Esimerkiksi vastuullisen rakentamisen tekeminen on käsittämätöntä rikkoutuneiden tiilien avulla.

Kiintolevyn vahvuus ilmaisee sen tuotemerkin. Seuraavassa on taulukko, jossa on likimääräinen betonipitoisuus ja murskattu kiviarvo.

Taulukko 1. Betonin betonivalun valinta

Taulukossa voi olla poikkeamia yhdestä tai toisesta, mutta ne ovat sallittuja ja niitä voidaan säätää sementin ja hiekan suhdetta käyttäen.

Käytännössä betonia M250 ja vähemmän tehdään soran avulla, ja M300 ja korkeammat graniitit.

Betoni ei voi olla vahvempi kuin sen täyteaineet, eli betonia M500 ei voida saada sementti M400: sta. Jotta saat oikean tuotemerkin, sinun on valittava oikeat mittasuhteet kaikista komponenteista.

Takaisin sisällysluetteloon

Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Mitä suurempi kivi on, sitä suurempi murto-osa on suurempi.

Raaka-aineen fraktiot, joita käytetään betonimassan valmistukseen. tulisi olla 5-70 mm. Tämä materiaali jaetaan fraktioilla tällaisiin alaryhmiin (mm): 5 - 10; 10-20; 20-40; 40-70. Betoniin on parasta käyttää suurimpaan raekokoon soraa ja murskattua kiveä, sillä tässä tapauksessa aggregaatilla on pienempi ominaispinta ja pienempi paine sementtilaastiin, jolloin seoksen tarvittava liikkuvuus saadaan aikaan.

Vakiintuneiden standardien mukaan kasvaneen koon yhteenlasketun aineen pitoisuuden on oltava 1-20% kokonaismassasta ja pienemmän koon yhteenlasketun aineen pitoisuus saa olla enintään 20% seoksen kokonaismassasta.

SNiP 3.03.01-87: n pyynnöstä betoniseoksessa on oltava vähintään 2 jakeen murskattua kiveä, jossa yksittäisten hiukkasten enimmäiskoko on enintään 40 mm ja vähintään 3 jakeita, joiden hiukkaskoko on enintään 40-70 mm. Ruuhkan suurimman koon tulisi olla alle 2/3 pienimmän etäisyyden pituusvahvistustangon välissä, eikä se saa olla yli 1/3 rakennuselementin pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä).

Betonirakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat paitsi käytettävän materiaalin laadusta myös seoksen koostumuksen järkevästä valinnasta. Siksi, jos haluat tehdä korkealaatuista betonia. sinun on otettava huomioon kaikki sen valmistuksen yksityiskohdat.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Betonirainan murto-osuudet

Murskattu kivi on epäorgaanisen emäksen irtotavarana oleva rakennusmateriaali, jossa on erikokoisia fraktioita (jyviä). Useimmin sitä käytetään ei-sitovana betonin betonina, mikä sallii sen kestää tulevat rasitukset ja niiden perustukset käyttöjännitteillä. Liuokseen lisätään murskattua kumpua sekä sen kustannusten pienentämiseksi että lujuuden ja kimmoisuuden lisäämiseksi kovettumisen jälkeen, vähentämällä kutistumista ja muodonmuutoksen riskiä.

Materiaali saadaan murskaamalla kiviä tai teollisia jätteitä, minkä seurauksena kivillä on erilai- sia muotoja ja pysyvät karkeina, mikä lisää niiden tarttumista sementillä ja hiekalla. Eri elementtien maksimiarvo vaikuttaa betonin rajujen murto-osien kokoon, se on merkitty vastaavasti, mikä helpottaa valintaa ja ostoa. Riippuen siitä, ratkaisu löytää tiettyjä ominaisuuksia, erityisesti - suuren kiven lisääminen lisää vahvuutta asetusten aikana ja pienet kivet - tiheys (edistää aukkojen parempaa täyttämistä).

laji

Tämä materiaali on luokiteltu useiden kriteerien mukaan: käytettävien raaka-aineiden tyyppi, murskattujen hiukkasten koko ja muoto, pakkasenkestävyys ja lujuus. Murskattu kivi on valmistettu kiinteästä graniitista, metallurgisesta ja rakennuskuonaa, soraa ja kalkkikiveä. Mitä voimakkaampi raaka-aine on, sitä voimakkaammat kuormat kestävät tulevaa suunnittelua. Esimerkiksi säätiön kaatamisen paras vaihtoehto on graniitti, ja sora on paras hinta ja laatu. Murskakiven jakeiden muodon ja niiden prosenttiosuuden kokonaismassasta riippuen on olemassa kolmen tyyppisiä seoksia:

 1. Cuboid (12-15%), kaikkein tiheä.
 2. Normaali (18-35%), keskimääräinen etäisyys hiukkasten välillä.
 3. Leschadnaya (25%: sta), jolla on runsaasti jyviä, joiden lamelli- tai neulamainen muoto (leveys ja paksuus alle 3 kertaa pituudeltaan).

Mutta tärkein indikaattori, joka määrittää murskattujen kivien ominaisuuksia betonille, on edelleen jakeiden koko. Vakiovälineet ovat: 3-8 mm (eurojoukot), 5-20, 10-20, 20-40, 25-60, 20-70, 40-70. Murskattua kiveä, jonka jakeet ovat 5-10, 10-15, 15-20, 70-120, 100-300, pidetään epätavanomaisina. Mitä pienempi on, sitä kalliimpi rakennusmateriaali, tämä johtuu teknisen prosessin monimutkaisuudesta murskaamisen ja perusteellisen seulonnan aikana. Joissakin tapauksissa on sallittua sekoittaa suuri osa raunioista ja pienistä kiven siruista, jälkimmäistä käytetään rinnakkaisena täyteaineena.

Suosituimmat koot ovat 20-40 mm, mikä johtuu tämän brändin alhaisista kustannuksista, mutta perustuksen täyttämiseksi tai betonivahvuuden suurilla vaatimuksilla on parempi ostaa täyttö 5-10 mm: n tai 5-20: n jyvien avulla.

Materiaalin pakkasvastuksesta riippuen on: F15, F25, F50, F100, F150, F200, F300, F400. Merkki ei liity murskattujen kivifraktioiden kokoon, ja se määräytyy sulatuksen tai sulatuksen syklien tai kyllästymisen ja kuivauksen aikana natriumsulfaatin liuoksessa. Betonin sekoittumista varten 300: n pakkasenkestävyys on optimaalinen (tämä riittää täyttämään pohjan ja käyttämään usein ulkoisia rakenteita). Tämä indikaattori on välttämättä merkitty törmäyspassiin sekä fraktioiden kokoon.

Päämerkintä tarkoittaa lähdemateriaalin lujuutta puristuksessa, murtumiskyvyn kallion murskaamisen aikana ja kulumisaste rummun hionnan aikana. Indikaattori ilmaisee betonin kestävyyden ulkoisiin vaikutuksiin, kuten kuljetuksen painoon tai pohjaan kohdistuvaan kuormitukseen. Luokitukset M1200-1400 luokitellaan suuren lujuuden omaaviksi, M200 on hyvin heikko, heikosta kallioista (kun se puristetaan kyllästetyssä tilassa 20 MPa: een saakka) olevien jyvien prosenttiosuutta pidetään normaalina. Vertailussa M300: ssa tämä indikaattori ylittää 15%, M1400 - enintään 5.

Sora- ja betoniarvojen suhde

Liuoksen lujuus määritetään sen täyteaineilla, joiden ominaisuudet on esitetty oheisissa ohjeissa tai pakkauksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sementti M400 ei tuota betonia M500 tai sitä korkeampi, vastaavien arvojen suhde on esitetty taulukossa:

Betonin lujuuden määrittäminen riippuen raunioista on likimääräinen, mutta poikkeamat sallitaan. Jälkimmäisiä säätelevät hiekan tai sementin suhde, graniittihiutaleiden lisääminen. Mutta yleensä, tarvittavan brändin hankkimiseksi on tärkeää noudattaa tiukkoja mittasuhteita ratkaisusta. Ennen kuin valitaan, mistä murskattua kiveä tarvitaan betoniin, on suositeltavaa määrittää rakenteen tarkoitus ja laskea tuleva kuormitus. Sora riittää laastiin enintään M250: een, ei-standardin raekoko on sallittu. Suurten lujuusluokkien (M300 ja enemmän) edellytetään graniittiseulonnan lisäämistä, mieluiten neliöjakeilla enintään 20.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Rakennustandardien mukaan seoksessa, jonka hiukkaskoko on suuri, murskakiven määrä vaihtelee välillä 1 - 20%, aliarvioitu - sen on oltava 20% kokonaismassasta. Jos betoniin käytetään 20 mm: n murskattua kivenfraktiota, ei muodostu ongelmia tyhjyyden jakautumisessa. Kun tämä indikaattori kasvaa 40 mm: iin, liuokseen tulee lisätä vielä yksi täyteaine (muilla, pienemmillä raekokoilla). Näin ollen täyteaineen valitseminen enintään 70 mm: n jyvälle merkitsee vähintään kolmen erilaisen murskattujen kivenfraktioiden lisäämistä betoniin. Koko ei saa olla pienempi kuin 2/3 pitkittäisen raudan, mutta enintään 30%: n etäisyydestä rakennuksen pienimmistä elementeistä.

Hieniharkotettuja seoksia tarvitaan valmistettaessa betonista, keinokivestä, päällystyslaatoista valmistettuja koristeaineita, se lisätään myös asfaltin tai muun päällysteen koostumukseen. Liian pienen täyteaineen käyttö kantavien seinien pohjan ja rakenteen kaatoon ei ole taloudellisesti mahdollista, ja kutistumisen ja muodonmuutoksen vaara kasvaa. Keskellä ja eniten vaurioitunut murto-osa (20-40 ja 10-20) soveltuu paremmin suurien ja pienien betonirakenteiden luomiseen. Tämä sopii hyvin säätiön kaatamiseen. Laadukkaan laastin valmistuksessa tulisi käyttää betonisekoitinta, on vaikea saavuttaa yhtenäisyyttä sekoitettaessa hiekkaa, hiekkaa ja sementtisideainetta manuaalisesti.

Materiaali, jonka fraktio on 40-70, viittaa karkeisiin jyviin, ja sitä tarvitaan massiivisten rakenteiden pystyttämiseen ja betonin sekoittamiseen suurissa määrissä. On parempi olla ottamatta käyttöön ratkaisuja, kun kaadetaan säätiötä lisäämättä muita täyteaineita. Tällaista materiaalia on vaikea saada, vaadittu määrä lasketaan etukäteen, sen toimitus tilataan erikseen. Murskattua kiveä, jonka suuri osa on 100 mm, kutsutaan butaksi tai rakennuskivenä, sitä käytetään pääasiassa koristetarkoituksiin eikä betonin valmistukseen. Sama pätee pieniin graniittipihdeihin, mutta jälkimmäinen on välttämätöntä itsetasaava lattiat ja lisäaineena.

Erityistä huomiota kiinnitetään täyteaineen valintaan laastinvalmistuksen valmistuksessa, kun säätiö kaadetaan. Alusta voi kestää suurinta kuormitusta, joten tämäntyyppistä työtä varten vaaditaan betonia, jonka vahvuus ei ole pienempi kuin M300. Niinpä tarvitset graniittitäyttöainetta, joka ei ole alempi kuin M1200, vaikka maanrakennuksissa sallitaan sora. Suositeltavat murskatut jakeet perustukselle: 5-10, 10-20, 20-40, on suositeltavaa ostaa leimasimet, joiden neliöjyväinen muoto on.