Betoni graniittiroonista

Uskotaan, että keinotekoisesti luotu kivi on välttämätöntä erilaisten muotojen, teollisten ja siviiliväestörakenteiden, erikoisrakenteiden, rakenteiden rakentamiseksi.

Ainoastaan ​​betonin tekninen koostumus muuttuu, erilaisia ​​betonin mineraali- ja pakkasnestevalmisteita käytetään, mikä parantaa materiaalin ominaisuuksia. Pääaggregaatit pysyvät muuttumattomina. Esimerkiksi betoni graniittikiveissä on superstrong materiaali. Kaikki merkittävät rakenteet ja rakenteet on rakennettu siitä - suuren lujuuden, huuruvastuksen, veden kestävyyden ja kestävyyden ansiosta.

Betonin laatu riippuu inertistä

Mikä tekee tällaisesta tiheästä rakenteesta? Ensinnäkin inerttien materiaalien laadullisista ominaisuuksista johtuen, jotka valitaan oikein, muodostavat jäykän luuston. Sementti - sideaine betonin koostumuksessa. Tuleva betoniluokka riippuu sementtilajista. Mitä korkeampi on sideaineen laatu, sitä suurempi on tuotteen lujuus.

Täyteaine muodostaa yhtenäisen rakenteen betoniseoksessa. Hiekka (hiekka) sijoitetaan karkean kiviaineksen (sora, rauni, laajennettu savi jne.) Välisiin tyhjiöihin. Betonin lujuusominaisuudet riippuvat inerttien materiaalien laatuindikaattoreista. Tietenkin graniittikiveä oleva betoni on korkealaatuinen rakennusmateriaali, koska karkean kiviaineksen vahvuus on 1200-1400 kgf / cm2.

Vesi edistää sideaineen hydratointia, mikä johtaa sementtikiven muodostumiseen, joka lukitsee kaikki osat yhteen. Veden vaatimukset ovat samat - puhtaus ja kulutusmäärä. Ylimääräinen neste hajosi betoniseoksen koostumuksen. Tämä puute estää täydellisen kiteytymisen.

Hallitse betonin lujuutta graniittikiveillä

Laboratorioiden avulla suuret organisaatiot tuottavat tuotteidensa sisäistä valvontaa. Graniittikiveä vaurioituneen betonin lujuuden testaamiseksi käytetään näytteitä - kuutiot, joiden sivukoko on 10x10 cm, 15x15 cm, 20x20 cm. Useimmiten laboratorioteknikot käyttävät pienimpiä kuutiota, koska niiden käsittely on helpompaa, mutta ne eivät ole niin raskaat. Standardi on kooltaan 15x15 cm, joten kun teet muita kokoja käyttäen skaalaustekijää.

Ohjattu seos otetaan betonisekoittimesta tai kuorma-auton rungosta. Näytteet sekoitetaan yhteen massaan ja pannaan valmiiksi valmistettuihin laboratorion muotteihin. Betonielementtiä varoen huolellisesti terästangolla. Jos laboratorio on varustettu pienellä värähtelevällä pöydällä, on parempi käyttää sitä niin, että betoni täyttää lomakkeen kaikki kulmat hyvin.

Laboratorio avustaja tasoittaa betonin pintaa, poistamalla liikaa sementtimaitoa. Betonilla täytetyt muodot sijoitetaan kaappeihin 28 päivän ajan. Laitteiden säästämiseksi kiinteytettyjä kuutiot voidaan tyhjentää seuraavana päivänä. Varastointi suoritetaan olosuhteissa, jotka ovat edullisia kovettumiselle (lämpötila 18-20 astetta, ilman kosteus 80-90 prosenttia).

Kuluneen ajan kuluttua kuutiot otetaan ulos kaapista. Laboratorioteknikko mittaa näytteen sivut, määrittää massan punnitsemalla. Betonin lujuuden testaamiseksi graniittikiveillä käytetään tuhoavaa menetelmää betonin lujuuden kontrolloimiseksi, joka toteutetaan puristamalla näytteitä puristuslevyjen paineen alaisena. Ohjauskuutio asennetaan levyn keskelle. Laboratorioteknikko sisältää laitteita, joista vähitellen toimitetaan paine. Puristusvoima alkaa painaa näytettä. Heti kun ensimmäiset betonikatkot esiintyvät, puristin pysähtyy. Laboratorio-assistentti kirjaa merkittävän indikaattorin betonin kuutiomurtolujuudesta monitorissa. Erityisen kaavan mukaan lasketaan suurin rikkoutumiskuormitus, josta on annettu lujuusluokka.

Osta betoni murskattu graniitti

Jos et ole välinpitämättömiä rakennettavan rakenteen laadusta, ota sitten ostamaan graniittista betonia vakiintuneilta organisaatioilta, jotka antavat takuun valmistetuille tuotteille. Et voi etsiä auto betonisekoittimia. Se vie vain yhden puhelun valmistusyhtiölle, joka toimittaa materiaalin omalla kuljetuksellaan.

Merkki murskatusta betonin valmistamisesta

Betoniseos sisältää useita komponentteja, joiden avulla voit pettää sen kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilman epäonnistumista, siinä on oltava kolme pääkomponenttia: sementti, vesi ja aggregaatti. Hyvänä käytetään täyteaineena rakeita, koska sillä on suuria ominaisuuksia.

Voimakkaan lujuuden omaavaan betoniin käytetään suuritehoista murskattua kiveä.

Rohkenen voima voi olla 1000 MPa ja vieläkin enemmän. Tämä arvo riippuu materiaalin tyypistä ja sen ominaisuuksista. Siksi pohdimme, millaista murskattua kiveä voidaan käyttää betoniseoksen valmistamiseen.

Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi

Rikkomustyypit: a) kuutiot; b) terävä kulma; c) kiilamaiset; g) raaputus.

Murskattu betoni on keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen vaihtoehto on rakennusjätteestä ja kotitalouksien kuonasta. Se on kierrätettyä materiaalia, joten se on edullinen. Rakennustöitä ei käytetä koskaan (niitä käytetään vahvistamaan heikkoja maaperä paikoissa, joissa ei ole liittoutuvia teitä). Toinen tyyppi saadaan kiviä murskamalla niitä. Rohkien avulla on mahdollista vähentää maaperän ryömintä- ja kutistumista lisäämällä betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Rikkomisen valinta tapahtuu sen ominaisuuksien, kuten fraktioiden koon (yksittäisten hiukkasten koon mukaan, joka vallitsee materiaalin koostumuksessa). Mitä pienempi on, sitä pienempi on sen numero.

Betonin valmistuksessa käytetään karkeaa ja karkeaa murskattua kiveä, jolla varmistetaan korkea lujuus, kun betoni asetetaan ja hienojakoiset - tyhjennysten ja ontelojen parempaa täyttämistä varten.

Neula ja tasainen murskattu kivi vähentää seoksen lujuutta lisäämällä samalla sementin kulutusta. Sen käyttö vähentää betonin kuormitusta, joten rakennustöiden aikana ei käytetä murskattua kiveä. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin jokaista rakennustyössä käytettävää raunioitusta.

Graniitti murskattu betonin kivi

Tämä materiaali on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Se tehdään murskaamalla luonnon graniitti. Tällainen murskattu kivi on paras betonielementti, jolla on korkea laatu:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • lentokenttä- ja tienpinnat;
 • Vastuualueet, jotka ovat raskaassa kuormituksessa (pylväät, seinät, levyt);
 • sillan kannella ja muilla sillan rakenteilla.

Graniittikiven laatu voidaan määrittää sellaisilla ominaisuuksilla kuin tiheys, puristuslujuus ja fraktio, jonka tulee olla alueella 5-150 mm. Suurin kysyntä on murto-osa 5-20 mm, jota käytetään betonituotteiden, sillojen ja tienpintojen rakentamiseen. Sen soveltaminen takaa koostumuksen luotettavuuden ja sen suorituskykyparametrit.

Keskimääräinen fraktio on kooltaan noin 40 mm, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamisessa. Suureen karkean fraktion mittojen rakenne on 40 - 70 mm. Suurempia mittoja käytetään buthobetonnyh-perustusten rakentamiseen.

Graniitti materiaali sen suorituskyky on melko kestävä. Sen brändi on alueella 1200-1400, ja pakkasenkestävyys - jopa 400 sykliä.

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Taulukon murskaantuneita kiviä betonin valmistukseen.

Hiekkakivejä louhitaan purkamalla louhoskiviä tai murskaamalla luonnollisia kiviä. Suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhaisempi hinta. Tätä täyteainetta käytetään laajalti betonituotteiden valmistuksessa, tienrakentamisessa ja perustusten rakentamisessa. Jakaumien koosta riippuen se on jaettu pieniksi (enintään 10 mm), keskipitkiksi (10-20 mm) ja suuriksi (jopa 40 mm).

Kalkkikivestä tehty murskattu kivi on yksi halvimmista lajeista. Tarkkuusluokan mukaan tällaisia ​​materiaaleja on useita:

 • M600-M800 on seurausta kalkkikiven tai dolomiitin käsittelystä. Se on tehokas ja siinä on suuri murto-osa;
 • luokka M300-M600 on valmistettu kalkkikivestä;
 • M200-tuotemerkkiä ei käytetä kovin betonin valmistukseen, koska se on korkealla.

Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä

Päätyaineena, mikä tahansa kova kallio on sopiva: laajennettu savi, kalkkikivi, sora, graniitti, asfaltti tai murskattu tiili. Mutta on joitain vivahteita. Jokaisella täyteaineella on tietty lujuus, mikä johtaa voimakkaisiin rajoituksiin sovelluksen mahdollisuudesta. Esimerkiksi vastuullisen rakentamisen tekeminen on käsittämätöntä rikkoutuneiden tiilien avulla.

Kiintolevyn vahvuus ilmaisee sen tuotemerkin. Seuraavassa on taulukko, jossa on likimääräinen betonipitoisuus ja murskattu kiviarvo.

Taulukko 1. Betonin betonivalun valinta

Taulukossa voi olla poikkeamia yhdestä tai toisesta, mutta ne ovat sallittuja ja niitä voidaan säätää sementin ja hiekan suhdetta käyttäen.

Käytännössä betonia M250 ja vähemmän tehdään soran avulla, ja M300 ja korkeammat graniitit.

Betoni ei voi olla vahvempi kuin sen täyteaineet, eli betonia M500 ei voida saada sementti M400: sta. Jotta saat oikean tuotemerkin, sinun on valittava oikeat mittasuhteet kaikista komponenteista.

Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Mitä suurempi kivi on, sitä suurempi murto-osa on suurempi.

Murskakiven jakeet, joita käytetään betonimassan valmistukseen, tulisi olla 5-70 mm. Tämä materiaali jaetaan fraktioilla tällaisiin alaryhmiin (mm): 5 - 10; 10-20; 20-40; 40-70. Betoniin on parasta käyttää suurimpaan raekokoon soraa ja murskattua kiveä, sillä tässä tapauksessa aggregaatilla on pienempi ominaispinta ja pienempi paine sementtilaastiin, jolloin seoksen tarvittava liikkuvuus saadaan aikaan.

Vakiintuneiden standardien mukaan kasvaneen koon yhteenlasketun aineen pitoisuuden on oltava 1-20% kokonaismassasta ja pienemmän koon yhteenlasketun aineen pitoisuus saa olla enintään 20% seoksen kokonaismassasta.

SNiP 3.03.01-87: n pyynnöstä betoniseoksessa on oltava vähintään 2 jakeen murskattua kiveä, jossa yksittäisten hiukkasten enimmäiskoko on enintään 40 mm ja vähintään 3 jakeita, joiden hiukkaskoko on enintään 40-70 mm. Ruuhkan suurimman koon tulisi olla alle 2/3 pienimmän etäisyyden pituusvahvistustangon välissä, eikä se saa olla yli 1/3 rakennuselementin pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä).

Betonirakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat paitsi käytettävän materiaalin laadusta myös seoksen koostumuksen järkevästä valinnasta. Siksi, jos haluat valmistaa korkealaatuista betonia, sinun on otettava huomioon kaikki sen valmistuksen yksityiskohdat.

Graniitti- ja kalkkikiveä sisältävän betonin ominaisuudet

Betoni on yleinen rakennusmateriaali, joka toimitetaan joko valmiiksi rakennustyömaalla tai se saadaan itsenäisesti liikkuvissa betonisekoittimissa tai manuaalisesti metallisäiliöissä. Kestävän betonin valmistukseen on tarpeen tarkkailla sen osia - sementtiä, raunioita, hiekkaa ja vettä - koskevat tarkat mittasuhteet ja sulkea pois sellaisten epäpuhtauksien pääsy, jotka heikentävät tuotteen laatua.

Komponenttien suhde betoniin voimakkuuden mukaan

Eri betonityypeillä on eri komponenttisuhteet. Mitä korkeampi laatu, sitä suurempi sementtiosuus siinä. Siksi tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on suositeltavaa määrittää tarkasti kuormien suuruus, joita betoni (tai betonirakenne) kokee. Esimerkiksi säätiön betonilaatu riippuu sen tyypistä, rakennusmateriaalista, rakennuskerrosten lukumääristä, maaperätyypeistä ja pohjaveden syvyydestä.

Yhden tarinan talojen perustuksiin käytetään seuraavia merkkejä.

Betonin komponenttien mittasuhteet murskattua kiveä, hiekkaa ja sementin M400 ja M500 suosituimpia merkkejä

Korkealaatuinen betoni valmistetaan graniitti- tai soramurskeista. Nämä täyteaineet tuottavat lopullisen tuotteen vahvuuden, pakkasenkestävyyden ja veden kestävyyden. Pienien kevyiden rakenteiden rakentamiseen käytetään edullisempia murskattuja kalkkikiviä (se otetaan samassa suhteessa kuin graniitti).

Vesi betoniseoksen valmistamiseksi voi olla juomavettä tai puhdistettua luonnosta. Se ei saa sisältää komponentteja, jotka aiheuttavat raudan korroosion kehittymistä tai haittaavat karkaisua. Sementti reagoi veden määrään, joka on vain neljäsosa sen massasta. Käytännössä kuitenkin käytät yleensä vettä, joka sisältää 50-60 painoprosenttia sementtiä.

Kuinka valita betonielementin koko?

On suositeltavaa käyttää erikokoisia jyviä yhdessä ratkaisun tekemiseen. Hienojakoisten fraktioiden murskatut kivet (graniitti, sora ja kalkkikivi) antavat aggregoitua tasaisesti koko betonin tilavuudelle ja suuret - ne lisäävät elementin lujuutta.

Määritelmä! Suurten fraktioiden koot ovat riippuvaisia. Suurin murskattujen betonipartikkeleiden osuus ei saa olla suurempi kuin kaksi kolmasosaa lujitustangojen välisestä etäisyydestä ja se on alle yksi kolmasosa tuotteen vähimmäiskokoista (esimerkiksi perusnauhan leveys).

Seoksessa, jonka raekoko on enintään 40 mm, käytetään vähintään yhtä fraktiota, korkeintaan 70 mm - kolme.

Betoni soraa tai graniittia?

Betoni koostuu sementistä, irtotavasta hiekasta, erilaisista raunioista ja vedestä.
Monessa suhteessa betonin laatu eli sen lujuusluokka riippuu suurelta osin aggregaatista. Näihin tarkoituksiin käytetään joko luonnollista tai keinotekoista irtotavaraa. Se voi olla kalkkikivi, sora tai graniitti. Itse asiassa se on eräänlainen betoniseoksen luusto. Kiitos hänelle, ratkaisu saa voimaa ja säilyttää sen tilavuuden kiinteytymisen jälkeen.
Murskakivillä on tietty jyvä ja se on murskattu kivi tai sora, jonka läpimitta on alle 5 mm.
Betonituotantoa varten, jossa käytetään kolmenlaisia ​​irtoraaka-aineita:

1. Sorahara

Se on käyttökelpoinen ainesosa lisättynä betoniseoksen valmistuksen aikana. Se on seulonta-kiven tai sen keinotekoisen murskauksen tuote.
Tämän paikkamerkin edut ovat seuraavat:

 • hyväksyttävät kustannukset;
 • säteilyn puute;
 • korkea lujuus (brändi M350);
 • pitkä käyttöikä.

Haittojen suhteen se on tuotteen vähäinen lujuus. Sitä voidaan käyttää missä projektiasiakirjojen mukaan betonia käytetään korkeintaan M300-laatua. Kaikissa muissa tapauksissa sen vahvuus ei vastaa mallia.
Käytetään betonipisaroita:

 • Tienrakennuksessa;
 • Kun asennat sokeita alueita;
 • Kun kaadetaan monoliittisia säätiöitä;
 • Betonituotteiden valmistukseen.

Sora-aineksella on seuraavat parametrit:

 • Murtoluku (flakiness) - 6 - 18%;
 • Ympäristöä vahingoittavien ainesosien puute;
 • Kiinteät lämpötilat - (F100 - F150);
 • Sallittu radioisotooppiaktiivisuus - luokka nro 1;
 • Vähennetyn lujuuden omaavien fraktioiden määrä - 05 - 1,5%.

2. Murskattu graniitti

Paras kokoelma tällä hetkellä on murskattu kivi graniitista. Sitä käytetään korkealaatuisen betonin valmistukseen. Tuottanut räjäytys, jota seuraa murskaus ja seulonta. Ominaisuuksiensa mukaan se voi olla kestävä (vastaa betonityyppejä M800 - M1200) ja lujuutta (M1400 - M1600). Frost-resistenssi (F300 - F400), murto-standardointi (4 - 24%), spesifinen tehokas aktiivisuus (360 Bq / kg).
Murskattujen graniittien edut ovat sen tahraton lujuus (kiekkojen levyt, tie- ja rautatieliittymien rakentaminen jne.).
Haittoihin kuuluu joskus lisääntynyt säteilytausta ja korkeat kustannukset.
Graniittityyppisen betonin käyttö kattaa koko rakennustarpeen - konkreettisista jalankulkijohteista monoliittisiin monen huoneiston asuntoihin.
Tekniset tiedot:

 • Tiheys on 1,3 - 1,39 t / m. kuutio;
 • Kestävyys negatiivisissa lämpötiloissa - yli 300 sykliä -50 asteen lämpötilassa;
 • Neulamaisten ja levymäisten jyvien prosenttiosuus on 15 - 50%.

3. Kalkkikiveä

Tämäntyyppinen raunio on peräisin sedimenttisten kalkkikivien keinotekoisesta hionnasta. Yleisin sovellus on moottoriteiden rakentaminen. Pienellä lujuuskertoimella sillä on erittäin suuri vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille. Itse asiassa se päätti sen käytön tienrakentamisessa. Tällaisten teosten suuri lujuuskerroin ei ole erityisen tärkeä.
Kalkkikivisekoituksen edut ovat edullisia ja ekologista puhtautta (käytännössä ei ole säteilytausta).
Haitat ovat tietenkin sen alhainen lujuus ja rajallinen soveltaminen.

Aloitetaan molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö?

Täytä tilauslomake ja konsulttimme ottaa sinuun yhteyttä keskustellakseen yhteistyön yksityiskohdista.

Miksi graniittikiveä betoni on vahvempi kuin muut lajikkeet?

Graniitti murskattu kivi - ainutlaatuinen materiaali, jolla on suuri lujuus. Kiitos hänelle, betoni hankkii erinomaiset suorituskykyominaisuudet. Murskattujen graniittien rakenteet eroavat pitkällä käyttöiän, jäätymisvastuksen, veden kestävyyden ja kestävyyden kanssa. Sekä soraa että kalkkikiveä eivät voi olla tällaisia ​​ominaisuuksia.

Missä konkreettisia käytetään murskattua graniittia?

Murskattujen graniittien seos on raskas betoni, jonka ominaispaino on 1800-2500 kg / m 3. Graniittikomponentin voima saavuttaa 1200-1400 kgf / cm2, mikä parantaa materiaalien ominaisuuksia. Ydinvoimalaitoksissa käytetään graniittikivejä sisältäviä betoniseoksia monoliittisten laakerirakenteiden ja muiden esineiden, jotka vaativat lisääntynyttä lujuutta, jäätymisvastusta ja veden kestävyyttä.

Suurten jakeiden raunioista luodaan M500-M550-merkkien kallein betoni. Sitä käytetään teollisuuslaitoksissa. Yksityiseen rakentamiseen sopii M200-M350. Kaada se pohja ja seinät, tee laatat. Erityisen tärkeää on käyttää betonia graniitin perusteella maantieteellisissä leveysasteissa kylmällä ilmalla.

Murskattujen graniittiryhmien ominaisuudet

Rohkenen hinta riippuu murto-osasta, epäpuhtauksien määrästä ja lujuusluokasta (MP). Näillä merkinnöillä erotetaan seuraavat luokat:

I - raekoko enintään 5 mm. Pienin kaikentyyppinen murskattu kivi, jonka pölyhiukkasten pitoisuus on enintään 25%, vahvuusmerkki (MP) - 1000-1400.

II - 5-20 mm. Merkittävä pölyn puutteesta. MP - 800-1200 ja 1400-1600. Sitä käytetään vahvistamaan laastin koostumusta ja betonituotteiden tuotantoa.

III - 20 - 40 mm. Kaikkein halutuimmista. Pölyhiukkaset eivät ole enempää kuin 0,35% ja MP on 1000. Siitä on ominaista alhaiset kustannukset. Soveltuu tienrakentamisessa käytettäviin rakennussäätiöihin, siltojen rakentamiseen.

IV - 25-60 mm. Käytetään harvoin. Pölyn enimmäispitoisuus on 0,25%. MP - 1000-1200.

V - 40-70 mm. Suurin. Sitä käytetään luomaan suuria määriä betonia, pölyn pitoisuus on 0,68%, MP - 1000-1200.

Väri on myös tärkeä. Luonnon sävyt graniitista - harmaa, vaaleanpunainen ja punainen. Jos väri eroaa pohjasta, se osoittaa, että epäpuhtauksien määrä ylittää normin. Fraktiosta riippumatta graniittikivejillä on F200-400: n jäätyvyys ja tiheys 1,31-1,4 t / m 3.

Betonin laadunvalvonta laboratoriossa

Graniittikiveä testataan tarvittavien todistusten saamiseksi. Korkealaatuinen materiaali täyttää hygienia- ja terveys-epidemiologiset vaatimukset ja on käytännössä vaaraton. Testaa betonia lujuutta varten käyttäen 10x10 cm: n, 15x15 cm: n ja 20x20 cm: n kuutioita. Testinäytteet otetaan useita betonisekoittimen paikkoihin. Kaikki näytteet sekoitetaan yhteen, asetetaan kuutioiksi ja kaadetaan terästangolla. Tuloksena olevat muodot asetetaan 28 päivän ajan kaappiin, jonka lämpötila pidetään noin 18-20 asteen lämpötilassa ja ilman kosteus on 80-90%. Kun varastointikausi päättyy, kuutiot altistuvat mekaaniselle rasitukselle - lähetetään lehdistössä. Ensimmäisen näytteen tuhoutumisen jälkeen puristin pysähtyy ja vahvuusindeksi on kiinteä. Sen perusteella tuhoava kuorma lasketaan kaavalla, ja betonille annetaan luokka.

Betoni ja rakentaminen ovat itse asiassa synonyymejä. Jos haluat toimittaa kohteen ajoissa, sinun on löydettävä laadukkaiden materiaalien toimittaja. Keskeytymätön toimitus on myös tärkeä. Graniitti murskattu kivi, joka täyttää kaikki laatu- ja turvallisuusvaatimukset, tarjoaa yritykselle "Taxi Sand".

Betoni graniittiroonista

Betoni on minkä tahansa rakentamisen perusta, useimmissa rakennuksissa se on tärkein materiaali, joten on tärkeää, että se valmistetaan vahvoista ja laadukkaista komponenteista. Määrittää betonin ominaisuudet ensinnäkin murskattuna. Oikeanlaisen raunion valinta määrää tuotteiden lujuuden ja kestävyyden.

Betoni on valmistettu graniitista, sora- tai kalkkikivestä. Murskattua graniittista betonia pidetään kestävimpänä, niin monet ihmiset ajattelevat käyttävänsä sitä. Ennen kuin ostaisit betonia graniittikiveillä, sinun on tiedettävä, sopiiiko se tietyn esineen tai tuotteen rakentamiseen.

Betonin käyttöalue graniittikiveillä

Kuten monet rakennusmateriaalit, murskattua kiveä ei ole kooltaan yhtenäinen, joten se on jaettu fraktioihin. Eri fraktioiden murskatusta graniitista valmistettu betoni pyrkii saavuttamaan erilaiset tavoitteet.

Suuri graniitti käytetään betoniseoksen lisäämiseen, joka on lisääntynyt (ei alle M500). Tällaista betonia käytetään teollisuusrakennusten, lentokenttien, siltojen ja ydinvoimaloiden kiitotien rakentamiseen. Pieniä murskattuja kiviä käytetään teiden rakentamiseen.

Graniitin keskimmäinen osa on suosituin rakentamisessa. Se on tehty betonista perustalle, seinille ja lattioille. Betoni graniitti murskattu kivi keskimääräinen murto yhdistyvät kestävyys ja mukavuutta tuotantoa.

Betonin etuja ja haittoja graniittikiveillä

Ennen lopullisen valinnan tekemistä graniittiromun hyväksi, on otettava huomioon kaikki sen piirteet. Kaikista sen eduista huolimatta graniittiromusta on useita negatiivisia näkökohtia, jotka on muistettava.

Tärkeimmät edut betoni graniittikiveä - sen suuri lujuus. Graniitti - kaikkein kestävin kaikista käytetyistä rakennusmateriaaleista, betonista, johon se on osa, pystyy kestämään valtavia kuormia, joten sitä käytetään sellaisten esineiden rakentamiseen, jotka tarvitsevat erityistä vahvuutta.

Murskaantuneesta graniitista valmistetut tuotteet ovat kestäviä. Kaikkien mittasuhteiden ja tuotantoteknologian noudattamisen vuoksi vastaanotettu betoni toimii monta vuotta eikä räjähtä tai epämuodostuu.

Drobor.ru

Murskauslaitteet. hakemisto

Graniittibetoni

Graniittikiveä oleva betoni on korkealaatuinen rakennusmateriaali, joka on lisännyt lujuutta, luotettavuutta ja pitkäikäisyyttä. Tätä keinotekoista materiaalia käytetään tulevien rakennusten ja rakenteiden vakavien rakennusrakenteiden rakentamiseen, tie- ja siltapenkkiin, lentokenttien jalkakäytäviin. Se antaa niille tarvittavan voimaa ja kykyä kestää raskaita kuormia. Paikanvaraajana on graniittikiveä, joka louhitaan louhosten avoimella menetelmällä. Tarkemmin sanomme tästä kaikesta artikkelissamme.

Graniittibetonin valmistusmenetelmä

Ydin on betonimassan tärkein osa. Loppujen lopuksi tämän rakennusmateriaalin lujuusominaisuudet riippuvat siitä. Useimmiten käytetään graniittikiveä, mikä antaa betonille hyvät ominaisuudet ja kestävyys.

Maassamme on paljon louhoksia, jotka harjoittavat murskattua graniittia. Mutta tämä luonnonmateriaali, joka on kaivettu Karjalassa, Uralissa ja tietyillä Leningradin alueen aloilla, on erityisen arvostettu. Hänellä on kaikki betonin tuottamiseen tarvittavat ominaisuudet, nimittäin:
• suuri lujuus;
• pakkasenkestävyys;
• Kovuus.

Ilmeisestä yksinkertaisuudesta huolimatta murskatun graniitin valmistusprosessi on varsin työläs. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään työtä kiven räjähdyksen jälkeen, jonka jälkeen sen palaset murskataan erikoisomurskaustehtailla, jotka sijoitetaan suoraan louhokseen.

Tehokkaat murskaimet karsivat materiaalin mielivaltaisesti muotoilluihin monifraktioihin. Ja tämä on se, mitä vaaditaan voimakkaaseen adheesioon muiden betonikomponenttien kanssa ja siitä, että niiltä saatava materiaali antaa tarvittavan kovuuden ja lujuuden.
Ennen konkreettiselle tuotannolle siirtymistä graniittikivejä lajitellaan jakeiksi. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityislaitteita, kuten näytöt, kalibrointiseulat jne. Loppujen lopuksi, mitä suurempi murskattujen kiven murto-osa on, sitä vahvempi siitä saatu betoni tulee ja sen kalliimpi kustannus on.

Seuraavat murskatut jakeet soveltuvat graniittivalmen valmistukseen:
5 - 20 mm - sopii erinomaisesti betonilaattojen valmistukseen rakennusten ja rakenteiden rakentamiseksi;
20 - 40 mm - tämä betoni on suosituin rakennustöiden aikana. Sitä voidaan käyttää, perustusten asentamiseen ja rakennuksen seinän osan rakentamiseen sekä teiden, siltojen ja muiden teknisten rakenteiden rakentamiseen;
40 -70 mm - tällainen betoniseos on välttämätöntä erilaisten hydraulisten rakenteiden rakentamiseksi sekä vaarallisten jätteiden hävittämiseen tarkoitettujen levyjen valmistukseen.

Murskattujen graniittien lisäksi lisätekijöitä ovat mukana käsiteltävän betonin tuotannossa, kuten:
• Hiekka, joka on esipuhdistettu;
• sementti, joka on tärkein yhteys betonielementin kaikkien osien välillä;
• Vettä, joka on esipuhdistettu epäpuhtauksista.

Kaikki edellä mainitut komponentit ovat tiettyjä osia betonin valmistuksessa. Tämä on välttämätöntä tyhjyyden muodostumisen poistamiseksi, mikä vähentää tämän rakennusmateriaalin lujuusominaisuuksia. Kaikkien konkreettisen ratkaisun komponenttien valmistukseen käytetään useita teknisiä laitteita, joihin kuuluvat teolliset vaa'at, mittauslaitteet, automikserit jne.

Punnitsemisen ja puhdistuksen jälkeen kaikki komponentit asetetaan betonisekoittimeen ja lähetetään rakennustyömaalle. Betonimassan kovettuminen tapahtuu esineen päällä.

Graniittibetonin käyttö

Betoni graniittiroonista on raskas seos. Sen ominaispaino on 1800 - 2500 kg / kuutiometri. Sen suorituskyky on erinomainen, kuten:
• Vedenkestävä;
• pakkasenkestävyys;
• Kestävyys ja kestävyys.

Tosiasia on, että sen täyteaineen lujuus, joka on murskattua graniittia, on 1 400 kgf / neliömetriä. Ja tämä ei voi parantaa sen teknistä suorituskykyä. Niiden ansiosta tällaisia ​​betonileja käytetään laajalti ydinvoimaloiden ja ydinjätteiden käsittelylaitosten rakentamiseen.

Suuri graniitti murskattu kivi käytetään kalliiden betonilaatujen M500 ja M550 tuotantoon. Se on löytänyt sovelluksensa teollisuusrakennusten ja -rakenteiden rakentamisessa, jossa tärkein rooli on vankka perustus - perusta, joka on tukirakenteiden ja lattioiden pylväs.

Graniittibetonia käytetään asuntorakentamisessa. Sitä varten suositellaan M200 - M350 - tuotemerkkejä, jotka saadaan käyttämällä keskimääräistä jauhettua murskattua graniittia. Näitä betoniseoksia käytetään kaatettaessa pohjaa, josta seinät ja lattiat muodostuvat.

Mitä betonista, joka on tehty graniitti seulonnasta, sen käyttöalue on melko laaja. Useimmin sitä käytetään koristeellisissa viimeistelyissä ja maisemasuunnittelussa, puutarhojen, jalkakäytävien jne. Kaataessa.

Konkreettisen graniittikiven kustannukset

Murskaavan graniitin betonin hinta riippuu suoraan brändistä. Nykyään graniittibetonin keskimääräinen hinta on seuraava:

Betonin merkki Hinta kuutiometriä kohden (ruplat)
M100 3 000
M200 3 200
M300 3 700
M350 3 800

Lisämaksut betonisekoitusautomixerin, sen purku- ja vuokrausbetonipumpun kuljetukseen.

Murskauskiven koekoot betonille

Betoniratkaisujen - vesi, sementti, hiekka, kemialliset lisäaineet - sekoitetaan betonielementtien sekoittamiseen - sinun on päätettävä, millaista murskattua kiveä tarvitaan betoniin. Hänellä on tärkeä rooli sen kokoonpanossa.

Materiaalin ominaisuus ja arvo

Miksi tarvitset murskattua kiveä betonissa? Ratkaisun tämä komponentti - rakeinen materiaali epäsäännöllisen muodon omaavien kivien muodossa - on suuri täyteaine, se luo kehyksen, joka havainnoi ratkaisun koko kuormituksen. Kiitos hänelle, lopullinen ratkaisu antaa vähemmän kutistumista, se muuttuu joustavammaksi, kestävämmäksi, kouristus on paljon vähäisempää, kuormituksen aiheuttama tuotteen deformaatio vähenee. Betonin koostumus on halvempaa täyteaineilla, koska sementti on kalliimpaa kuin murskattu kivi.

Normien mukaan täyteaineen, jonka hiukkaskoko on suuri, tulee olla 1 - 20 paino-% liuoksesta, pienempi koko ei saa ylittää 20%. Liuoksen tulee sisältää vähintään kaksi fraktiota murskattua kiveä, jonka enimmäisrakeisuus on enintään 40 mm tai kolme - 40-70 mm.

Suurin sallittu raekoko on alle 2/3 lyhin välimatkan päässä raudoitustangoista ja enintään 1/3 tuotteen pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä). Tällä materiaalilla on terävät reunat, karkea pinta, joten se tarttuu hyvin liuoksen komponentteihin.

luokitus

Betonista on tavanomaista luokitella tiheys, koko, hiutaleet (taso, neulan kaltaiset hiukkaset kiven runkoon), puristuslujuus ja pakkasenkestävyys.

Murskattua kiveä kutsutaan usein graniittimateriaaliksi, ja sora on murskattua kiveä luonnonkivestä, mutta molempien yhteinen nimi on murskattu kivi. Se on luotu eri roduista ja se tapahtuu:

 • graniitti;
 • sora;
 • dolomiitti (kalkki);
 • kuona;
 • toissijainen.

Kaksi ensimmäistä käytetään keskipitkän ja raskasbetoniin, loput - kevyisiin, solukykyisiin ratkaisuihin, vaahtoon, hiilihapotettuun betoniin. Graniittimateriaali - kestävämpi - luodaan murskaamalla lohkoja luonnon graniitista. Kivi lajiteltiin koon mukaan erityisellä värähtelevällä näytöllä.

Graniitti murskattua kiveä käytetään tieliikenteessä, lentokenttäjalkineissa, kriittisissä alueissa raskaiden kuormitusten, pilarien, seinien, laattojen, siltojen, kautta. Tämä on kestävin täyteaine, se on kestävässä betonissa. Sen brändi on 1200-1400, ja pakkasenkestävyys on jopa 400 sykliä.

Mikä on parempi käyttää murskattua kiveä tai soraa? Toinen on muodostettu murskaamalla tavallinen kivi luonnonkivi seulomalla sitä. Se on vähemmän kestävä kuin murskattu graniitti. Jos tarvitset erityisen voimakkaita roskaa kestäviä betonia, suosittelemme jälkimmäistä. Toisaalta soramurskeilla on etuja: alhainen radioaktiivinen tausta, alhainen hinta. Sitä käytetään useimmiten yksityisrakentamiseen, kartanon perustuksiin ja tienrakentamiseen.

Valmistetaan kahta sortaa:

Kalkkikivi (dolomiitti) täyteaine saadaan sedimenttikiveistä - kalkkikivestä. Sen aineosat ovat pääasiassa karbonaatti-, kalsium- ja vastaavat yhdisteet. Hän limpää vettä. Vakavissa rakenteissa se ei ole toivottavaa, ja jotkut asiantuntijat tätä murskattua kiveä ei suositella betoniin ollenkaan.

Kuonaa, sekundaarisia materiaaleja käytetään erittäin kevyeen betoniin, jotka toimivat lämpöeristyksinä.

muoto

Geometrisessä muodossa on neljä tyyppistä raunioitusta. Määritysmäärä on yksittäisten jyvien muodon sisältö prosentteina tilavuudesta. Tällä kriteerillä on tällainen raunio:

 • kuutio, kiilamainen - 12-15%;
 • normaali (akuutti) - 18 - 25%;
 • Terä - 25%. Jyvien eri taipuisuus (taso) on erilainen. Sen sijaan materiaali sattuu olemaan neulamaisia ​​tai levymäisiä jyviä.

Kaulava tai matala-leaved konkreettinen raunio on useimmiten tuotettu louhoksissa, se on kestävin. Jyvien seoksella on kaikentyyppisten raunioiden tiheä pakkaus. Betoni sen kanssa on paljon voimakkaampi kuin neulamainen tai levymäinen kivi, koska jälkimmäinen lisää liuoksen hiukkasten välistä etäisyyttä - vastaavasti ne vaativat enemmän sementtiä.

Factions

Fraktiossa on suuri, keskikokoinen, hieno murskattu kivi. Pieni materiaali on aina kalliimpaa, sitä käytetään enemmän kivenlouhosten käsittelyssä. Betonin rakentamiseen käytetään 5-70 mm: n rakeita. Fraktio on yksittäisen viljan enimmäiskoko. Mitä pienempi on, sitä hienommat jyvät.

luokka

On mahdollista erottaa tällaiset jakeet graniittikiveistä.

Yksi luokka on pieni (5-10, 5-20, 10-20 mm), hyvin pieni (2-5) ja sora-sirut (1-3). Ensimmäinen - suosituin, käytetään betonituotteissa, silteissä, tienpinnoissa, yksityisissä rakennuksissa, säätiöissä. Toinen on keinotekoinen betonikivi, konkreettiset koriste-osat, ohuet päällystyslaatat, pienet rakenteet. Sora-sirut - myös päällystyslaatat, itsetasaavat lattiat, tuotteet, jotka eivät vaadi erityistä lujuutta, suorittavat koristeellinen rooli.

Toinen luokka - keskikoko (20-40 mm) on myös suosittu yksityisen rakentamisen, teollisuuslaitosten osalta. Ensinnäkin sitä käytetään perustuksiin, tierakenteisiin, talojen, lattioiden ja kantavien rakenteiden rakentamiseen, betonilaattojen, palkkien valmistukseen yksityisen rakentamisen tavanomaiseen työhön.

Kolmas luokka - suuri (40-70 mm) - käytetään pakoputken betonirakenteisiin, kun valmistetaan suurta määrää laastia massiivisille rakenteille. Se on yleensä tilattu suurina määrinä ja etukäteen, koska se ei ole kovin suosittua eikä ole aina käytettävissä.

Neljäs luokka - erittäin suuri osa (100 mm) - käytetään betonissa koristekasveja, altaita, kouruja, vastaavia koristetarkoituksia varten, erittäin massiivisissa betonirakenteissa.

 • pieni (enintään 10 mm);
 • väliaine (10-20 mm);
 • suuri (40 mm).

Käyttöalueet ovat samat kuin graniittimateriaalilla, mutta samalla ne ottavat huomioon, että sora on paljon heikompaa (mutta paljon halvempaa). Sitä käytetään alhaisissa betonityypeissä.

Rakenteita, jotka edellyttävät kylmää kestävyyttä ja erikoislujuutta, suositellaan graniittia, vaikkakin sorahaara on vakio komponentti betonista yksityisten talojen perustuksiin.

Pakkasvaste

Tämän parametrin mukaan materiaalin laatu määräytyy pakastus- / sulatusjaksojen lukumäärän mukaan. Myös jäätymisvastusta voidaan arvioida laskemalla sykliä sen laskemisesta natriumsulfaatiksi ja kuivaamalla. Tästä täyteaineesta on merkkejä pakkasvastuksesta F300: sta ja uudemmasta.

Vinkkejä valintaa ja käyttöä varten

Vastoin yleistä uskoa, mitä suurempi betonirauni, sitä vahvempi laasti ei ole aina näin, esimerkiksi rakenteissa, jotka työskentelevät taivutuksessa tai vahvistamisessa, pienempi osa on parempi. Kestävät pystysuuntaiset kuormat parantavat suurta soraa.
Materiaalin tulee olla puhdas ilman likaa, savea, pölyä, maata ja malmia. Sitä joskus pestään paikan päällä. Betonin on peitettävä kokonaan kaikki puolet.

Soraa pidetään aina 2-3 astetta korkeammana kuin laastin suunnittelumaala, sillä betonilla on voimakkuus ja tiheys puoli vuotta, vuotta tai enemmän, eikä soraa ole tätä ominaisuutta. Nämä kaksi indikaattoria ovat siis tasapainossa.

Viljan koon valinta

Suuri jyvä tekee ratkaisusta vahvemman, hienon - tiheämmän. Suuri pikkukivi edistää huokoisuuden muodostumista, joka ei ole toivottavaa, ja pienet täyttävät aukot paremmin. Siksi on suositeltavaa yhdistää ne. Esimerkiksi hyvä osa 5-20, se sisältää suuria jyviä 20 mm ja pienempiä 5 mm. Se on tämä konkreettinen - kaupallinen - ja se täyttää hyvin monoliittiset rakenteet. Vahvistettuihin perustuksiin suositellaan juuri tällaista kiveä.

Betoni, jolla on suuri raunio, on vaikeampaa murskata, vahvistaa ja erottaa muottipesässä. Tiheästi vahvistetuille ja monimutkaisille rakenteille on parempi ottaa pienempi kivi ja täyttää enemmän sementtiä. Seoksen lujuuden lisäämiseksi, jos ei ole suurta soraa, on suositeltavaa lisätä sementtiä.

hakemus

Betonilattialle ja vastaaville tuotteille, joissa käytetään hienorakeita, koska lattian paksuus on pieni. Suullisempi (lankku) kivi lisää sideaineen ja sementin kulutusta, tällainen ratkaisu on huonompi kuin tamped. On parempi olla käyttämättä tällaista murskattua kiveä perustuksiin, se sopii hyvin sokeille alueille.

Säätiöissä on parempi käyttää keskikokoisten jakeiden graniittikiviä (5-20, 5-10) - betoni on tiheää ja pakkasenkestävää. Graniitti täyteaineella on korkea roiskeenkestävyys, joten se on paras ilmastollamme. Alhaisissa lämpötiloissa suositellaan vähintään F150-indikaattoria.

M250: n alapuolella oleville betonilajikkeille on tarkoituksenmukaisempaa, taloudellisempaa ja kannattavampaa käyttää soraa. M300 - murskattua graniittia. Graniittiromppu 5-20 on hyvä valinta. Tämä koko on monipuolisempaa ja sitä voidaan käyttää sekä pohjaan että sokeille alueille, lattioille.

Tiheyden kasvaessa käytetään pienempää fraktiota, mutta tässä on otettava huomioon, että tämä maksaa enemmän, koska tarvitaan enemmän sementtiä ja se on kalliimpaa. Ratkaisun kustannusten pienentämiseksi voit sekoittaa graniitti- ja sora-betonirikkoa. Kun käytetään suuria raunioita, lisää hiekkaa täytetään tyhjiin tai yhdistetään pienempiin.