Minkä murto-osan murskattua kiveä tarvitaan betoniin?

Graniitti, kalkkikivi tai sora murskattu kivi on välttämätön komponentti betoniliuoksista, joka määrittää rakennusmateriaalin merkin ja siten betonin tai betonituotteen lujuuden ja kestävyyden.

Murskattu kivi betoniliuoksen valmistamiseksi

Kuten sanottiin, roskan vahvuus määrää lopullisen tuotteen lujuuden. Toisin sanoen pohjan, lattialevyn, pilarin tai muun rakenteen lujuus ei voi olla suurempi kuin täyteaineen lujuus.

Tältä osin ennen kuin tarkastellaan kysymystä siitä, mihin murto-osaan murskattua kiveä tarvitaan betoniin, kannattaa antaa suosituimmista raskaiden betonityyppien riippuvuus murskattujen kivien merkistä:

Murskakiven ja betonin laatuissa ilmoitetut luvut ovat keskimääräinen puristuslujuus kg / cm2. Kuten yllä olevista tiedoista käy ilmi, esimerkiksi täyteaineena murskattua kiviä M800, on mahdotonta saada betonia, jonka vahvuus on 400-500 kg / cm2 poistoaukossa.

Murskattu kivijakeen valintaperiaate

Betonin tietyn tuotemerkin (vahvuuden) varmistamiseksi on mahdotonta käyttää murskattua kiveä samankokoisella murto-osalla. Tämä johtaa siihen, että rakenteiden määrä täyttyy epätasaisesti, ja suuri määrä aukkoja. Tämä vähentää vetolujuutta, puristusta ja vääntöä.

Rakeiden optimaalisen koon, kriittisten rakenteiden (perustukset, pylväät, lattialaatat) kaatamisen osalta on suositeltavaa käyttää 5-10 mm: n ja 10-20 mm: n "viljan" kokojen murskakiven sekoitusta.

Se maksaa kalliimpaa, mutta tuotos on vahva, luettava - kestävä muotoilu. Täytettäessä vastuutonta (kevyesti kuormitettuja rakenteita): sokea alue, puutarhatyylit jne., Sen saa käyttää murskattua kiveä mistä tahansa osuudesta, mukaan lukien edulliset graniittiseulot, rikkoutuneet tiilet, uunikuonaa ja muut "kivi" -jätteet.

Huomiota olisi kiinnitettävä myös rakeiden yksittäisten rakeiden ominaispiirteisiin, ns. Hajanaisuus luonnehtii elementtien tasaisuutta.

Hiekka-aineen käyttö, jolla on suuri epätasaisuus, johtaa sementin kulutuksen kasvuun ja vastaavasti rakennuskustannusten nousuun. Lisäksi tällaista betonia on vaikea kompakti. Tältä osin murskattua kiveä, jossa on huomattava määrä "rakeiden jyviä", ei suositella haudoitettujen perustusten rakentamiseksi. Samalla se on erinomainen materiaali sokean alueen, kulkuteiden ja muiden betonialustojen rakentamiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Jos sinulla on rajoitettu murskattujen kivenfraktioiden valinta - ohjataan graniittimateriaalista, jonka raekoko on 5 - 20 mm. Sen pohjautuvia konkreettisia ratkaisuja voidaan kutsua "universaaliksi", joten niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten betonirakenteiden ja -tuotteiden rakentamiseen: perustukset, perustukset, lattialaatat, sokeat alueet, pylväät jne.
 • Jos päätetään lisätä betonin tiheyttä johtuen pienen murto-osan rikkoutumisesta siihen, huomioikaa, että tässä tapauksessa sementin kulutus kasvaa merkittävästi. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan kasvuun. Kuten tiedätte, sementti on kaluston kallis osa.

Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen rakeiden optimaalista kokoa rakenteille, joita kaadetaan yleisimpiä, yleisimpiä rakennusmateriaaleja - raskasbetonia. Muiden betonityyppisten betonien (asfalttibetoni, perlitobetoni, silikaattibetoni, tufobetoni ja muut tyypit) betonit, täyteaineen suositellut mitat ovat erilaiset.

Betoni soran päälle
Voronezh

Betoni soran päälle

Osta betoni soraa Voronezh
kannattavampaa kanssamme

Betoniseosten tuotannossa toimiville yrityksille tärkeä osa on infrastruktuurin kehittämisen riittävä taso.
Vain betonin valmistaminen korkealaatuisesta sora ei riitä. Jotta voidaan vastata täysin kuluttajien tarpeisiin, tarvitaan järjestelmällistä lähestymistapaa.
Yrityksemme on valmis tekemään viipymättä tilauksen minkä tahansa betonipäällysteen valmistamiseksi soraa varten, mutta myös tarjoamaan useita lisäpalveluja: takauksen antaminen tuotteille, erilaiset maksutavat, rakennusmateriaalien kuljetus rakennustyömaalle jne.

 • Edullinen hinta

Tarjoamme ostaa betonia soran Voronezh edulliseen hintaan.
Oman tuotantopohjan avulla voimme asettaa tuotteiden kustannukset uskollisiin rajoihin.
Betonin hinta sora-aineella riippuu seoksen sakeudesta sekä ainesosien laatuominaisuuksista.
Käytämme soraa, jolle on ominaista pitkäikäisyys ja kestävyys aggressiivisille ympäristöille.
Tästä syystä hyötyä betonin hankkimisesta soraa Voronezhissa yrityksen välityksellä on kiistaton, koska useat yritykset osoittavat kiitollisia asiakkaita.

 • Laadunvarmistus

Betoniseokset kuuluvat takuun piiriin.
Kuluttaja voi olla varma siitä, että rakennustöiden kulkua ei mureta rakennusmateriaalien avulla.
Betonin valmistus tapahtuu tiukassa järjestyksessä prosessidirektiivin vaatimusten mukaisesti.
Käytettävissä olevat resurssit mahdollistavat tarvittavan määrän laadukasta seosta lyhyessä ajassa.

 • Nopea toimitus

Sementtitehtaan ominaisuus on tarve kytkeä se nopeasti rakentamisprosessiin.
Tätä varten tarjoamme asiakkaillemme nopean toimituksen kohteen osoitteeseen.
Tuotteet toimitetaan täsmälleen ajoissa asiakkaan kanssa sovitulla tavalla.
Betonin kunto sopii täydellisesti työhön.
Useat maksutavat lisäävät yrityksemme etuja, sillä asiakkaidemme keskuudessa on yrityksiä, jotka ovat mukavampia maksamaan käteisrahanhoidossa, samoin kuin yrittäjiä, jotka haluavat käteismaksuja.

Merkki murskatusta betonin valmistamisesta

Betoniseos sisältää useita komponentteja, joiden avulla voit pettää sen kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilman epäonnistumista, siinä on oltava kolme pääkomponenttia: sementti, vesi ja aggregaatti. Hyvänä käytetään täyteaineena rakeita, koska sillä on suuria ominaisuuksia.

Voimakkaan lujuuden omaavaan betoniin käytetään suuritehoista murskattua kiveä.

Rohkenen voima voi olla 1000 MPa ja vieläkin enemmän. Tämä arvo riippuu materiaalin tyypistä ja sen ominaisuuksista. Siksi pohdimme, millaista murskattua kiveä voidaan käyttää betoniseoksen valmistamiseen.

Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi

Rikkomustyypit: a) kuutiot; b) terävä kulma; c) kiilamaiset; g) raaputus.

Murskattu betoni on keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen vaihtoehto on rakennusjätteestä ja kotitalouksien kuonasta. Se on kierrätettyä materiaalia, joten se on edullinen. Rakennustöitä ei käytetä koskaan (niitä käytetään vahvistamaan heikkoja maaperä paikoissa, joissa ei ole liittoutuvia teitä). Toinen tyyppi saadaan kiviä murskamalla niitä. Rohkien avulla on mahdollista vähentää maaperän ryömintä- ja kutistumista lisäämällä betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Rikkomisen valinta tapahtuu sen ominaisuuksien, kuten fraktioiden koon (yksittäisten hiukkasten koon mukaan, joka vallitsee materiaalin koostumuksessa). Mitä pienempi on, sitä pienempi on sen numero.

Betonin valmistuksessa käytetään karkeaa ja karkeaa murskattua kiveä, jolla varmistetaan korkea lujuus, kun betoni asetetaan ja hienojakoiset - tyhjennysten ja ontelojen parempaa täyttämistä varten.

Neula ja tasainen murskattu kivi vähentää seoksen lujuutta lisäämällä samalla sementin kulutusta. Sen käyttö vähentää betonin kuormitusta, joten rakennustöiden aikana ei käytetä murskattua kiveä. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin jokaista rakennustyössä käytettävää raunioitusta.

Graniitti murskattu betonin kivi

Tämä materiaali on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Se tehdään murskaamalla luonnon graniitti. Tällainen murskattu kivi on paras betonielementti, jolla on korkea laatu:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • lentokenttä- ja tienpinnat;
 • Vastuualueet, jotka ovat raskaassa kuormituksessa (pylväät, seinät, levyt);
 • sillan kannella ja muilla sillan rakenteilla.

Graniittikiven laatu voidaan määrittää sellaisilla ominaisuuksilla kuin tiheys, puristuslujuus ja fraktio, jonka tulee olla alueella 5-150 mm. Suurin kysyntä on murto-osa 5-20 mm, jota käytetään betonituotteiden, sillojen ja tienpintojen rakentamiseen. Sen soveltaminen takaa koostumuksen luotettavuuden ja sen suorituskykyparametrit.

Keskimääräinen fraktio on kooltaan noin 40 mm, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamisessa. Suureen karkean fraktion mittojen rakenne on 40 - 70 mm. Suurempia mittoja käytetään buthobetonnyh-perustusten rakentamiseen.

Graniitti materiaali sen suorituskyky on melko kestävä. Sen brändi on alueella 1200-1400, ja pakkasenkestävyys - jopa 400 sykliä.

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Taulukon murskaantuneita kiviä betonin valmistukseen.

Hiekkakivejä louhitaan purkamalla louhoskiviä tai murskaamalla luonnollisia kiviä. Suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhaisempi hinta. Tätä täyteainetta käytetään laajalti betonituotteiden valmistuksessa, tienrakentamisessa ja perustusten rakentamisessa. Jakaumien koosta riippuen se on jaettu pieniksi (enintään 10 mm), keskipitkiksi (10-20 mm) ja suuriksi (jopa 40 mm).

Kalkkikivestä tehty murskattu kivi on yksi halvimmista lajeista. Tarkkuusluokan mukaan tällaisia ​​materiaaleja on useita:

 • M600-M800 on seurausta kalkkikiven tai dolomiitin käsittelystä. Se on tehokas ja siinä on suuri murto-osa;
 • luokka M300-M600 on valmistettu kalkkikivestä;
 • M200-tuotemerkkiä ei käytetä kovin betonin valmistukseen, koska se on korkealla.

Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä

Päätyaineena, mikä tahansa kova kallio on sopiva: laajennettu savi, kalkkikivi, sora, graniitti, asfaltti tai murskattu tiili. Mutta on joitain vivahteita. Jokaisella täyteaineella on tietty lujuus, mikä johtaa voimakkaisiin rajoituksiin sovelluksen mahdollisuudesta. Esimerkiksi vastuullisen rakentamisen tekeminen on käsittämätöntä rikkoutuneiden tiilien avulla.

Kiintolevyn vahvuus ilmaisee sen tuotemerkin. Seuraavassa on taulukko, jossa on likimääräinen betonipitoisuus ja murskattu kiviarvo.

Taulukko 1. Betonin betonivalun valinta

Taulukossa voi olla poikkeamia yhdestä tai toisesta, mutta ne ovat sallittuja ja niitä voidaan säätää sementin ja hiekan suhdetta käyttäen.

Käytännössä betonia M250 ja vähemmän tehdään soran avulla, ja M300 ja korkeammat graniitit.

Betoni ei voi olla vahvempi kuin sen täyteaineet, eli betonia M500 ei voida saada sementti M400: sta. Jotta saat oikean tuotemerkin, sinun on valittava oikeat mittasuhteet kaikista komponenteista.

Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Mitä suurempi kivi on, sitä suurempi murto-osa on suurempi.

Murskakiven jakeet, joita käytetään betonimassan valmistukseen, tulisi olla 5-70 mm. Tämä materiaali jaetaan fraktioilla tällaisiin alaryhmiin (mm): 5 - 10; 10-20; 20-40; 40-70. Betoniin on parasta käyttää suurimpaan raekokoon soraa ja murskattua kiveä, sillä tässä tapauksessa aggregaatilla on pienempi ominaispinta ja pienempi paine sementtilaastiin, jolloin seoksen tarvittava liikkuvuus saadaan aikaan.

Vakiintuneiden standardien mukaan kasvaneen koon yhteenlasketun aineen pitoisuuden on oltava 1-20% kokonaismassasta ja pienemmän koon yhteenlasketun aineen pitoisuus saa olla enintään 20% seoksen kokonaismassasta.

SNiP 3.03.01-87: n pyynnöstä betoniseoksessa on oltava vähintään 2 jakeen murskattua kiveä, jossa yksittäisten hiukkasten enimmäiskoko on enintään 40 mm ja vähintään 3 jakeita, joiden hiukkaskoko on enintään 40-70 mm. Ruuhkan suurimman koon tulisi olla alle 2/3 pienimmän etäisyyden pituusvahvistustangon välissä, eikä se saa olla yli 1/3 rakennuselementin pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä).

Betonirakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat paitsi käytettävän materiaalin laadusta myös seoksen koostumuksen järkevästä valinnasta. Siksi, jos haluat valmistaa korkealaatuista betonia, sinun on otettava huomioon kaikki sen valmistuksen yksityiskohdat.

Betoni soraa tai roskaa, joka on parempi

Mikä konkreettinen valita

Päätitte rakentaa talon tai kylpyläosaston ja huolehdit siitä, että sinun on täytettävä liuskan säätiö. Aikaisemmin puhumme siitä, miten säätö tehdään, miten vahvistus sidotaan ja muotti on tehty. Mutta emme ole sanoneet sanaakaan siitä, mitä betonia käytetään perustuksissa ja miten se valitaan.

Kaksi betonityyppiä on eriteltävä komponentilla:

Huomio tulisi kiinnittää raunioihin ja sorafraktioihin. Yleisin ja optimaalinen betoni pienten soran fr. 5-20

Betonin jakelu tuotemerkillä:

Välittömästi huomaamme, että betonia käytetään täyttämään perustukset ainakin M-250: lla

 • M-100, M-150 Tämäntyyppistä betonia käytetään pienien muiden kuin pääomarakennusten, kuten jalkakäytävien, pysäköintipaikkojen rakentamiseen. Tämä betoni kuormitettuna murenee.
 • M-200, M-250 Käytetään pääasiassa teräsbetonirenkaiden, lattialaattojen ja muiden betoniteräsrakenteiden valmistuksessa
 • M-300, M-350 Tämäntyyppistä betonia käytetään jo vakavissa rakenteissa, paikoissa, joihin kohdistuu raskaita kuormia: valtatiet, joissa on suuri liikenne, portaat
 • Tuotemerkit M400 - M500 - Käytetään monikorteisten rakenteiden rakentamisessa rakenteisiin, joihin kohdistuu voimakkaita mekaanisia kuormituksia.

Mitä sinun täytyy luottaa betoniarvon valitsemiseen:

Tietenkin lujuutta varten betonin lujuus määräytyy laboratoriotestien perusteella: kestää 28 päivää kestävä betonikuori, 150 * 150 * 150 mm.

Esimerkiksi betonin M-250 keskimääräinen puristuslujuus on 262 kgf / cm2

Mikä on betoniseurannan ja roskien välinen ero:

Kaikki luultavasti huomasit, että sora-betonilla kustannukset ovat 300-400 ruplaa vähemmän kuin rauniot. Voidaan olettaa, että rauniolla se on vahvempi tai parempi. Näin ei kuitenkaan ole. Heillä on sama vahvuus, ja hinta poikkeaa vain siitä, että murskattu kivi on kalliimpi - vastaavasti, ja siihen liittyvä betoni on myös kalliimpaa.

Yrityksemme on sitoutunut toimittamaan betonia Permin ja alueen rakennustyömaille, ja voimme myös täyttää nauhojen ja pilarien perustukset.

Mikä parasta on konkreettinen soraa tai raunioita

Betoni on tärkein rakennusmateriaali, joka on tuotettu lähes kaikkien nykyaikaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen. Jotta rakennus olisi vahvaa ja kestävää, betoniseoksen on täytettävä useita ehtoja. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi alhaisten lämpötilojen ja kosteuden kestävyys sekä suuri lujuus. Lisäksi betonin käytön pitäisi olla kustannustehokasta. Betoniseoksen valmistamiseksi murskattua kiveä tai soraa käyttäen. Seuraavassa tarkastellaan, mikä on parempaa betonia soraa tai roskaa enemmän kuin muita, jotka täyttävät edellä mainitut vaatimukset.

Kun murskataan eri kiviä, murskataan kiviä. Murskattujen jyvien koko voi vaihdella huomattavasti, mutta venäläisten standardien mukaan ei voi olla vähemmän kuin 5 mm. Jyvien yksikön enimmäiskoko ei saa olla yli 70 mm, muuten se on roskakivi. Laadukasta betonirakennetta käyttäen murskattua kiveä, joka saadaan murskaamalla graniittia.

Seuraavat positiiviset ominaisuudet graniittikiveistä voidaan erottaa: - se on kestävin verrattuna muihin tyyppisiin raunioihin; Siinä on vähäinen epätasaisuus (epätasaisuus on litteiden tai pitkänomaisten elementtien läsnäolo, jotka vaikeuttavat tiivistymisen varmistamista); - Vähäiset ympäristön lämpötilat;

- Karkea pinta ja sen rakenneosien kuutiomainen muoto antavat vahvan tartunnan hiekkasementtilaastille.

Positiivisten lisäksi graniitista murskattua kiveä ovat negatiiviset: - sen hinta on korkeampi kuin muilla murskatuilla kivillä;

- Usein murskattujen graniittien radioaktiivinen tausta voi olla suurempi kuin muiden raunioiden tausta.

Kun puhutaan soraa, on välittömästi huomattava, että tämän konseptin käyttäminen betonirakenteen suhteen tarkoitti sora-ainetta eikä luonnollista joki- tai merisokeria. Luonnonmateriaalia sen sileän muodon vuoksi ei voida käyttää betonin valmistuksessa, koska se on vähän tarttunut sementointiseokseen.

Sora-ainekset louhitaan murskaamalla kallioita tai seulakiviä. Tämän seurauksena jyvät muodostavat epäsäännöllisen muodon karkeat reunat. Analogisesti graniittikivejä, harkitse etuja ja haittoja soran raunioista.

Ammattilaiset: Säteilyn taso vastaa useimmissa tapauksissa luokan I turvallisuutta; Alhainen hinta;

Pienempi raekoko mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen käsin.

Miinukset: Vähemmän kestävyyttä; Saven ja orgaanisen aineen epäpuhtaudet;

Vastaus kysymykseen "Mikä on parempaa betonia soraa tai raunioita vastaan?" On yksinkertaista - kestävämpi betoni, luokka 300 tai sitä korkeampi, on parempi käyttää murskattua graniittia. Ei missään tapauksessa voida käyttää betonijoki- tai merisokeriin.

Millaista raunioita tarvitaan perusta - materiaalien lajittelu, luokittelu ja hyväksyminen

Jalkakäytävässä olevaa murskattua kiveä käytetään melko aktiivisesti. Se on läsnä betonissa ja tyynyssä, jota käytetään pohjana. Materiaali on tärkeä osa vedenpoistojärjestelmiä, puutarhatyylit ja paljon muuta. Kaikilla jakeilla ei kuitenkaan ole samaa sovellusta. Tältä osin syntyy kysymys, millaista raunioita tarvitaan talon perustamiseen - sen kokoon, rakenteeseen, ominaisuuksiin nähden? Yritetään selvittää se.

Rikkomustyypit

Sora ja murskattu kivi perustukselle saadaan eri lähteistä. Ne voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 • tiheä rakenne;
 • kaivosyritysten prosesseissa esiintyvät jätteet, jotka eivät ole riittäviä;
 • metallurgisen teollisuuden ja lämpövoimaloiden teolliset jätteet;
 • murskattu betoni.

Tämän tai kyseisen materiaalin käyttäminen perustusten täyttämisvaiheessa on mahdollista vain, jos se täyttää GOST 8267-93: n ja GOST 32495-2013: n vaatimukset. Ne täsmentävät tekniset ominaisuudet ja erilaiset parametrit, sallitun sisällön ulkomaisten sulkeutumisen ja haitallisten epäpuhtauksien, hyväksyntäsääntöjen ja nykyisten valvontamenetelmien.

Testausmenetelmät ja -analyysit on kuvattu muissa valtion standardeissa ja teollisuuden määrityksissä.

Aineiston luokittelu

Murskattu kivi tuotetaan kiviä tai raaka-aineita, jotka on saatu teknisten tai tuhoisien prosessien tuloksena. Rakentamisessa voit käyttää materiaalia:

 • graniitti;
 • kalkkikivi tai kalkkikivi;
 • sora;
 • kuonasta;
 • jotka johtuvat toissijaisesta käsittelystä.

Asiantuntija kysymykseen, jonka raunio on parempi säätiölle, vastaa siihen, että se on graniitti. Sen ominaispiirteitä ovat maksimaalinen lujuus ja keskimääräinen jäätymisvastus. Hanki materiaali mekaanisella jauhamalla suuria kiven paloja. Sen jakeet ovat 40-80mm. Jyvien karkea pinta antaa hyvän tartunnan betoniin ja teräviin kulmiin.

Kalkkikiven murskattua kiveä ei suositella talon perustusten rakentamiseksi. Sen ainoa etu on edullinen. Tällaisen kiven lujuus on liian pieni, jotta se voidaan valita täyteaineeksi massiiviselle rakenteelle kaadettavasta betoniseoksesta. Kalkkikiven murskattu kivi soveltuu paremmin sokean alueen tai tiivistyspohjan valmistamiseksi.

Sora muodostuu luonnollisissa olosuhteissa kiinteiden kivien asteittaisen tuhoutumisprosessissa. Kaivetaan avoimissa kaivoksissa, joten massamateriaali sisältää savi- ja siltikertymiä. Sora tapahtuu:

Verrattuna murskattuun graniittiin sora on pienempiä jakeita - jopa 10 mm ja kulmien tasoitettu muoto. Karkeaa materiaalia saa käyttää monoliittisten perustusten rakentamisessa, ja sileiden kivien tarkoitus on maisemasuunnittelu. Sora on luonnollinen väri. Sen väri on mustavalkoinen, harmaa-sininen ja vaaleanpunainen, ruskea ja keltainen, ja sävyt, joilla on erilainen kosteus ja kivenmuutoksen valaistus.

Kuonan murskattu kivi esiintyy prosessissa, jossa metallurgisen tuotannon jätteet jaetaan ja jakautuvat jakeiksi. Yleensä se on hyvä betonin täyteaine ja on paljon halvempaa kuin muut vastaavat materiaalit, mutta useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kuonaa talon rakentamiseen.

Sekundaarinen murskattu kivi valmistetaan murskamalla vanhoja betoni- tai teräsrakenteita. Sen kustannushinta on kaksi kertaa edullisempi kuin graniittianalogit. Rakentaessasi alhaisen talon perusta, voit tehdä ilman luonnollisia raunioita, korvaamalla sen keinokivellä. Mutta samanaikaisesti perusalustan pitäisi olla vakaa.

Factions

Sora on tuotettu pienimmällä ja suurimmalla raekokoolla, joka on läsnä tietyssä osassa:

vahvuus

Tämä ominaisuus määräytyy murskatun kiven arvosanaksi. Se havaitaan kokeellisesti, kun materiaali altistetaan puristuskuormille. Perustaksi sinun on valittava murskattu kivi M1200, ja tyynyksi riittää käyttämään keskikovaa - M800-kiviä.

Murskattu betoni on alhaisempi voimaa graniittisovellukselle. Valmistetaan vain kolme merkkiä M300, M400, M600.

Pakkasvaste

Sille on tunnusomaista täyden jäädytys- / sulatusjakson lukumäärät, joissa rakeiden lujuus pysyy hyväksyttävällä toimintatasolla. Valitse monoliittisista säätiöistä F400. Viitattaessa - murskatun betonin rikki kestävyys on enintään 50 sykliä.

flakiness

Indikaattori viittaa lamelli- ja neulamaisten kivien prosenttiosuuteen sora-aineen kokonaismassassa. Mitä pienempi tämä luku, sitä paremmin rauniot ovat. Paras vaihtoehto on jyvien kuutiomuoto, jonka sisälämpötila on enintään 15 prosenttia, mutta betonissa sallitaan lamellin ja neulasekon läsnäolo jopa 50 prosenttiin.

Soraa varten särkyys voi olla enintään 35 prosenttia.

Haitalliset aineosat

Murskakiven on oltava hyvällä resistenssillä kemiallisten reaktioiden kanssa sementin alkalisessa ympäristössä. Lisäksi kivi ei saa sisältää komponentteja, jotka aiheuttavat korroosion vahvistuspalkkeja ja upotettuja osia. Betonin sekoittamisessa ei haitallisten tukkeutumista tulisi päästä liuokseen yhdessä täyteaineen kanssa.

Epäpuhtaudet rauniossa, vähentäen betonin lujuutta:

 • savea mineraalit;
 • orgaaninen aines, mukaan lukien hiili, hapot, öljyliuska;
 • asbestia
 • säänkestävät mineraalit - kloriitit, apatiitit, fosfaatit jne.

Betonin pinnan laatu sekä monoliitin sisäinen korroosio aiheuttavat:

 • rikkiä sisältävät mineraalit;
 • kiille;
 • kerrostetut silikaatit;
 • kipsi;
 • rautaoksidit.

Raudan korroosio betonirungossa voi vaikuttaa murskattuun kiviin, mukaan lukien halogeenia sisältävät mineraalit.

Kaikki edellä mainitut epäpuhtaudet voivat olla kallioon, mutta korkeintaan tiettyjä standardiarvoja. Komponenttien haitallisuudesta riippuen niiden sallittu sisältö vaihtelee välillä 0,1-15% painosta tai tilavuudesta.

Murskattua korkealaatuista betonia (I-ryhmä) ei saa olla epäpuhtauksia, kuten:

 • lasi;
 • tiili;
 • keramiikka;
 • puutavara;
 • viimeistely- ja eristysmateriaalit.

Muissa kolmessa ryhmässä (II-IV) tällaisen pentueen pitoisuus on sallittu välillä 1-7% sekundaarisesta raunioista.

Rakeiden laadunvalvonta erissä erikseen jokaiselle ryhmälle. Tämä ottaa huomioon:

 • pölyn läsnäolo sekä savipartikkelit ja kokkareet;
 • läsnäolo on vähemmän kestävä suhteessa suurimpaan osaan kiviä;
 • laimentamattomien jyvien pitoisuus irtotavaran koostumuksessa.

Näytteenvalmistus suoritetaan voimassa olevien määräysten mukaisesti. Valmistajan on määriteltävä ominaisuudet, kuten lujuus ja jäätymisvastus, aina, kun alkuperäisten raaka-aineiden sijaintia muutetaan ja määräajoin suunniteltujen testien aikana.

Toimitetun romun tilavuus ja massa saadaan selville punnitsemalla tyhjä ja lastattu auto. Tämä ottaa huomioon materiaalin kosteuden ja tiivistyskertoimet. Ne kuljettavat kiviä irtotavarana ja säilyttävät ne olosuhteissa, jotka estävät tukkeutumisen, liotuksen ja saastumisen.

Mikä murskattu kivi on parempi käyttää säätiöön

Betoniseoksen koostumus perustuksen täyttämiseen sisältää paitsi epäorgaanista sideainetta (sementtiä) ja hiekkaa, mutta myös murskattua kiveä. Se on ominaisuuksia raunioista, jotka suurelta osin määräävät betonin vahvuus. Siksi ennen rakentamista on tarpeen selvittää, mitä raunioita suositellaan käytettäväksi säätiölle.

Rubble luokitus

Murskattu kivi voidaan luokitella useiden kriteerien mukaan:

 • jota käytetään sen tuottamiseen kallioon. Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kivi murskaimissa. Jyrkkään lujuuteen nähden erottuvat tällaiset murskatut kivet, kuona, sekundaari, kalkkikivi, sora, graniitti. Graniittikiveä pidetään GOSTin mukaan voimakkaimpana, sitä pidetään parhaimpana vaihtoehtona säätiön täyttämiselle. Vaikka lujuuden ja talouden suhdeluvun näkökulmasta katsotaan, että soramurskaus on paras;

Sekundaarinen murskattu kivi tuotetaan murskaamalla betonijätteitä, tiili taistelu. Ennen käytön aloittamista on tarpeen tarkistaa vanhojen raudoitusten poistaminen.

 • kestävyydestä. Murskattu kivi on jaettu merkkeihin riippuen puristuslujuudesta. Merkkejä on m200 (melko heikko murskattu kivi, sitä ei suositella betonirakenteille, jotka hyväksyvät huomattavia kuormia) m1200 - m1600: een. Erittäin lujaa murskattua kiveä erottuu myös vähäisen lujuuden omaavien kivien vähäisestä osuudesta (niiden osuus ei ylitä 5%).
 • pakkasvasteella. Erityisen tärkeä rakentaminen lauhkeille ilmastoille on vuorottelevan jäätymisen / sulamisen syklien määrä, joka kestää raunioita vaarantamatta sen suorituskykyä. Jäätymisvahvuudella erotetaan arvot f15: stä f400: een, graniittikiveä on johtaja;

Useimmiten he kiinnittävät huomiota näihin indikaattoreihin, vaikka he luokittelivat myös rauniot useilla apuindikaattoreilla. Esimerkiksi radioaktiivisuuden, tarttumisasteen jne.

Minkälainen rauniot on parempi valita säätiölle?

Betonin ja siksi raunioiden vaatimusten joukko määräytyy betonirakenteen mukaan. Talon perustajat kokevat tilapäisen ja pysyvän kuorman koko rakennelmasta koko talon elinkaaren ajan, joten sen suhteen asetetaan tiukimmat vaatimukset.

Ensinnäkin sinun täytyy päättää raunioista. Tilastot osoittavat, että säätiölle yleisimmin käytetty murskattu kivi merkki M1200. Vaikka esimerkiksi pienen maalaistalon rakentamiseen, voit käyttää vähemmän kestävää murskattua kiveä.

Puhuminen siitä, mistä murskattua kiveä on parempi perustukselle, olisi huomattava yksittäisten jyvien geometriset ominaisuudet. Puhumme rakeiden jakaantumisesta ja sallitusta hiutaleesta.

Jakeittain koostuvan koostumuksen alla ymmärretään keskimääräinen raekoko. Yläpinnan täyttämiseksi käytetään 5-10, 10-20, 20-40 mm murskattuja jakeita.

Jyvien muoto on myös erittäin tärkeä, kuutiomurskainta pidetään ihanteellisena sideaineen kulutuksen kannalta ja betonin tiivistymisen helpottamiseksi. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että jokaisella yksittäisellä viljalla on kuution muoto, mikä tarkoittaa, että kaikki raekoko ovat samassa järjestyksessä. Runkojen koostumuksessa on myös särkyjä (lamellin ja neulan muotoisia) - niissä on 1-2 kokoa huomattavasti suurempi kuin kolmas. Murskaavan kiven käyttö, jolla on runsaasti pehmeitä jyviä, johtaa sideaineen liialliseen kulutukseen samankokoisen betoniseoksen valmistamiseksi ja seoksen värähtelyn tiivistyminen on merkittävästi monimutkaista.

Myös viljan jyvät voivat aiheuttaa tyhjyyden muodostumista betoniseoksessa, verrattuna kuutiometreihin, niiden tarttuminen betoniin on pahempaa, soran rakeista muodostuva makrokehys ei ole niin jäykkä. Pellavan jyvien prosenttiosuudesta riippuen eritellään tämäntyyppiset murskatut kivet:

 • kuutioinen murskattu kivi - hiutaleiden määrä ei ylitä 10: tä prosenttia;
 • parannettu murskattu kivi - koostumuksessaan jyvien hiutaleiden enimmäismäärä on rajoitettu 20-25 prosenttiin;
 • yleiset rauniot - 25-35%;
 • yhteiset rauniot - 35-50%.

Kun otetaan huomioon, että säätiö viittaa kriittisiin rakenteisiin, jotka tuntevat merkittäviä kuormia, on suositeltavaa käyttää kuutiota tai parannettua murskattua kiveä.

Mitä raunioitumista käytetään säätiölle - yleisiä suosituksia

Vahvuuteen, pakkasvasteeseen ja karheuden asteeseen on kiinnitettävä huomiota lukuisiin lisäominaisuuksiin. On muistettava, että voimakkaasti murskattu kivi on radioaktiivisempaa kuin esimerkiksi M600-luokan murskattu kivi. Siksi on toivottavaa, että roska-erä kulkee radiometrisesti.

Älä myöskään yritä säästää raunioilla säätiön päälle. Markkinoilla on kierrätysjätteiden tarjouksia, jotka ovat murskattuja tiiliä ja betonia. Tämän vaihtoehdon ainoa etu on sen alhainen hinta. Mutta on mahdotonta taata tällaisten rakennusmateriaalien lujuus, koska betonin tai tiilen käytön aikana voi merkittävästi muuttaa alkuperäisiä ominaisuuksia.

Pitäisi kiinnittää huomiota raunioihin. Vastauksena kysymykseen, millaista murskattua kiveä on parempi säätiölle, voidaan huomata, että on parasta käyttää karkeaa ja karkeaa kuutio-kiveä. Monien rakentajien yhteinen virhe on jokien soran käyttö raunioikeuden sijasta. Sillä on hyvä lujuus ja vähäinen hiutaleiden määrä, mutta sen tärkein haitta on sileä pinta, kiillotettu vedellä. Tästä johtuen on mahdotonta tarjota tarvittavaa yhteyttä rakeiden jyvien välillä betoniin.

Samanaikaisesti on sallittua käyttää melko karkeaa pintasillan käyttöä.

On syytä muistaa, että murskattujen kivenjyvien perustukseen tarkoitetulle betoniseokselle muodostuu makrokehys, joka on tärkein käyttökuormitus, hiekka ja sementti vaikuttavat tyhjiin aggregaattiin ja sitovaan aineeseen.

Siksi on tarpeen valita murskattu kivi, joka ei romahda kuorman vaikutuksesta, ja jyvät kiinnitetään toisiinsa tiukasti. Vain jos tämä ehto täyttyy, säätiö antaa meille mahdollisuuden rakentaa aidosti luotettava talo, joka kestää vuosikymmeniä.

Tärkeimmät murskatut kivityöt ja sen tekniset ominaisuudet

Lisäkomponentteja on lisättävä mihin tahansa konkreettiseen sekoitukseen, johon lopullinen lujuus ja kaikki tärkeät ominaisuudet riippuvat. Laadullisen koostumuksen saamiseksi on välttämätöntä käyttää useita elementtejä - vettä, sementtiä ja korkealaatuista täyteainetta. Useimmissa tapauksissa käytetään betonina murskattua kiveä, jolla on hyvät rakenteen kannalta sopivat ominaisuudet, täyteaineena. Laadullisen koostumuksen saamiseksi on tarpeen tutkia kaikki raunioihin liittyvät pääominaisuudet sekä käytettävät lajikkeet.

Mikä on tarpeen murskattujen kivien lisäämiseksi betoniin

Kokeneet rakentajat tietävät, että betonin valmistuksessa on käytettävä sementtiä, hiekkaa ja vettä. Eri vahvuuksien saamiseksi käytetään eri mittasuhteita, mutta kaikki komponentit pysyvät ennallaan.

Mutta joissakin tapauksissa erittäin kestävän betonin luomiseksi seokseen lisätään muita komposiittikomponentteja, mutta laastin luomisen periaate ei muutu. Täyteaineena käytetään rakennusmateriaalia, kuten murskattua kiveä. Kuten monet tietävät, tämä kivi on epätasainen pinta, ja siksi syntyvän koostumuksen adheesio on paljon parempi.

Betoni, jossa murskattu kivi on läsnä, myös halkeilee vähemmän kuin tavallinen sementtilaasti, mutta tämä lisää veden kestävyyttä sekä koostumuksen tiheyttä.

Kun murskattua kiveä lisätään betoniin, tulee olla tietoinen tietyistä vivahteista. Huolimatta siitä, että murskattu kivi on melko suuri täyteaine ja lisää seoksen tiheyttä, sitä on lisättävä hyvin tarkkaan koostumukseen. Mahdollinen "ilmareikiin" muodostuminen. Tämä viittaa siihen, että vahvan betonin valmistuksessa on mahdotonta lisätä liuokseen vain suurta murskattua kiveä, jolla on lisääntynyt kovuus. On tehokkaampaa sekoittaa eri halkaisijaltaan erilaisia ​​sementtiä ja hiekkaa. Näin voit tehdä todella kestävän ja luotettavan koostumuksen säästämällä samalla sementtiin, joka kaadetaan seokseen.

Lisäksi sinun ei pidä lisätä koostumukseen vain murskattuja kivirahaa. Saadakseen korkealaatuista betonia, sementti ei tarvitse niin paljon, ja siksi vaikutus on paljon huomattavampi, jos käytät eri kokoisia kivet.

Raskasta betonia käytetään usein hydraulisten betonirakenteiden, siltojen, tunneleiden, kivirakenteiden ja erilaisten perustusten pystyttämiseen. Myös soraa käytetään usein koristekäyttöön maisemasuunnittelun rakentamisessa. Suurten murto-osan murskattu kivi on korvaamaton teiden rakentamisessa.

Jos halutaan lisätä murskattua kiveä betoniin, on myös otettava huomioon, että seoksen laatu ja lujuus vaikuttavat pölyn ja muiden epäpuhtauksien puuttumiseen. Siksi on toivottavaa opiskella ostaessaan murskattua kiviä GOST. Epäpuhtauksien pitoisuus saa olla enintään 2% kokonaismassasta. Mitä pienempi indeksi, sitä parempi sekoitus on. Jos ostoksen jälkeen on epäselvyyttä, roskat on pestävä vedellä letkun alapuolella. Siten on mahdollista poistaa suuri määrä epäpuhtauksia.

On tärkeää laskea tilavuus oikein - kuinka paljon rakeita lisätään ratkaisuun.

Runkojen pääominaisuudet

 1. Keskimääräisen tiheyden tulisi olla 1,4-3 grammaa kuutiosenttimetriä kohden.
 2. Puristuslujuus määräytyy kiven äärimmäiseltä lujuudelta tuloksena olevan materiaalin kiristämisen ja murtumiskyvyn aikana.
 3. Hilseily. Tämä on ominaisuus, joka määrittää raunion taso. Rakennuksessa käytetään kulmittaista levyn muotoista materiaalia. Riippuen siitä, on olemassa useita lajikkeiden kivi ryhmien. Kuutiomuotoa pidetään parhaimpana ja parhaana, koska sen ansiosta ne saavuttavat hyvän tampingin.
 4. Murskattu kivenfraktio betonille. Tämä parametri määrittää käytettävän materiaalin koon.
 5. Pakkasvaste. Tämä indikaattori ilmaisee, missä lämpötiloissa soraa voidaan käyttää. Käytetään kirjaimen F merkitsemiseen sekä sykleissä ilmoitettuun numeroon, joka kestää rikkoutumisen sulamisen ja jäädyttämisen aikana. Paras laatu on murskattu kivi merkinnällä F300. Tämä parametri on erityisen tärkeää noudattaa venäläisen rakentamisen olosuhteissa, koska ilman lämpötila talvella ja kesällä on hyvin erilainen.
 6. Radioaktiivisuutta. Tämä parametri osoittaa materiaalin luonnollisen radioaktiivisen taustan. Jos pakkaus on kirjoitettu ensimmäisen luokan, sitä voidaan käyttää missä tahansa työssä. Toista luokkaa käytetään tienrakennukseen.
Murskattu kivi betoniin F300

Rubble luokitus

Riippuen materiaalin louhintatavasta murskattu kivi jaetaan useisiin lajikkeisiin.

graniittinen

Graniittirouhe on kovalevyllä uutettu ei-metallista materiaalia. Useimmissa tapauksissa monoliittista kiveä käytetään kaivostoiminnassa. Saat laadukasta materiaalia käyttämällä GOST 8267-93: a.

Jakeiden lajit millimetreinä:

Suosituin rakentamisessa on murto-osa, jonka läpimitta on 5-20 mm, joita käytetään usein asfaltin rakentamiseen ja betonin luomiseen.

Graniitti murskattu betonin kivi

Tällaista murskattua kiveä käytetään betonirakenteiden rakentamiseen teiden rakentamisessa sekä rautateiden, jalkakäytävien ja tiepiirien rakentamisessa.

sora

Tällaista materiaalia tuotetaan hajottamalla louhinnan jälkeen. Myös kivet saadaan murskaamalla kiviä. Kaivostoiminnassa käytettiin GOST 8267-93. Lujuuden kannalta materiaali ei ole alhaisempi kuin edellinen lajike. Materiaalin arvokkuus on alhainen taustasäteily sekä alhaiset kustannukset.

Rakennusmateriaalit jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 1. Savupiiput - joen ja meren alkuperää olevat kivet.
 2. Murskattu murskattu kivi, joka valmistetaan kovan kiven jalostuksen jälkeen.

Fraktiot millimetreinä:

Materiaalia käytetään betoniteräsrakenteiden täyttämiseen sekä maa- ja vesirakennustöihin laatoilla ja kulkuväylillä.

kalkkikivi

Tällainen on saatu käsittelemällä sedimenttikivejä, kalkkikiveä. Murskattu kivi on kalsiumkarbonaattia ja sitä myydään alhaisin hinnoin.

On useita jakeita (millimetreinä):

 • 20-40;
 • 5-20;
 • 40-70.
Kalkkikivi murskattu betonin kivi

Kalkkikivimuotoa käytetään lasi- ja painoteollisuudessa, sementtilaastareiden valmistuksessa sekä teiden rakentamisessa, jolla on pieni kuorma.

kuona

Kuonan murskattu kivi on kitkajätettä, jota käytetään tiettyjen kemikaalien valmistukseen. Riippuen murskattujen kivien koosta on jaettu useisiin lajikkeisiin:

toissijainen

Materiaali saadaan rakennusjätteen, betonin, tiilen tai asfaltin käsittelyn jälkeen. Tuotannossa noudatetaan valtion standardispesifikaatiota 25137-82. Tällainen materiaali tuotetaan samalla tekniikalla kuin muitakin romumajälkiä. Suurin etu on edullinen. Kestävyydestä ja pakkasvastuksesta myönnetään luonnollisia kiviä. Huolimatta korkeimmista ominaisuuksista, murskakiviä käytetään tienrakentamisessa heikon maaperän vahvistamiseksi. Sitä käytetään täyteaineena konkreettiselle ratkaisulle. Ennen ostoa on suositeltavaa valita tietyntyyppinen rakennusmateriaali, joka on sopiva tiettyyn tarkoitukseen, sekä lukea laatusertifikaatti, jonka jokaisen myyjän on toimitettava.

Valintaperusteet

Jotta betonista saadaan laadukkaita murskattuja kiviä, on tärkeää tutustua tärkeimpiin valintakriteereihin. Tästä riippuu tuloksena olevan koostumuksen laatu.

jae

On tärkeää valita oikea sora tai murskattu kivi - mikä murto, tarkalleen. Murskattu kivi -fraktio on kokoelma eri hiukkasia, joiden koko on suurin piirtein samankokoinen betonissa. Murskattu kivi muodostaa suurimman osan laastista, ja sen vuoksi laatuun perustuva perusta riippuu sen ominaisuuksista.

Murskattu kivi betonijakeelle 5-10 mm

Betoniin lisätty murskattu kivi minimoi kutistumisprosessin sekä lisää lujuusominaisuuksia ja tekee säätiöstä vastustuskykyisempää kuormitusta. Laastin lujuus riippuu betoniseoksen lujuudesta. Tällä nopeudella konkreettisella arvolla on suora arvo. Ratkaisun aukkojen määrän vähentämiseksi on välttämätöntä valita oikea murto-osa ja hiekka. Paras vaihtoehto on käyttää suurten ja pienen murto-osan murskattua kiveä niin, että suurien elementtien väliin jäävät aukot täytetään pienillä hiukkasilla.

Betonipitoisuuden suhde ja murskattujen kiven laatu

Linkki mihin tahansa betonikoostumukseen on sementti. Portlandsementtiä, jonka koostumuksessa on 80% kalsiumsilikaatteja, pidetään hyvänä betonille. Tämän aineen korkea pitoisuus saa aikaan hyvän liuoksen saamisen. Myös pakkasenkestävyys on korkea, mikä on erityisen tärkeää Venäjän rakentamisen olosuhteissa. Rakentamiseen käytetään tavallisesti sementtiä M500. Se on varastoitava erityisesti valmistettuihin tiloihin.

Murskattu kivi on välttämätöntä antaa konkreettista voimaa. Useimmissa tapauksissa käytetään jakeita 8 - 40 millimetriä. On tärkeää varmistaa, että erilaiset epäpuhtaudet ja lika eivät kuulu koostumukseen. Jos ratkaisu on valmistettu omilla kädilläsi, käytä useampaa tyyppistä romua, jolla on erilainen muoto.

Jotta löydettäisiin kaikkien komponenttien ihanteellinen suhde, sinun tulisi tuntea valmistajan vaatimukset tiettyä sementtimerkkiä ja murskattua kiviä. Esimerkiksi luoda huvimaja- ja kukkapenkki sekä pienet polut, voit käyttää tavallista sementtiä M100. Yksityisen talon rakentamiseen M250. Rakenteille, joihin kohdistuu raskaita kuormituksia - M400 tai uudempi. Tuotemerkkiä ei tarvitse valita varauksella, koska tällä tavoin on hyödytöntä käyttää rahaa tarvittavaan seokseen.

On myös mahdollista käyttää online-laskinta laskemalla ja laskemalla kaikki mittasuhteet.

Tutkittuaan nämä tiedot, voit ymmärtää, millaisia ​​raunioita tarvitaan betoniin.

Mikä murskattu kivi on parempi betonille

Minkä murto-osan murskattua kiveä tarvitaan betoniin?

Murskakiven ja betonin laatuissa ilmoitetut luvut ovat keskimääräinen puristuslujuus kg / cm2. Kuten yllä olevista tiedoista käy ilmi, esimerkiksi täyteaineena murskattua kiviä M800, on mahdotonta saada betonia, jonka vahvuus on 400-500 kg / cm2 poistoaukossa.

Murskattu kivijakeen valintaperiaate

Betonin tietyn tuotemerkin (vahvuuden) varmistamiseksi on mahdotonta käyttää murskattua kiveä samankokoisella murto-osalla. Tämä johtaa siihen, että rakenteiden määrä täyttyy epätasaisesti, ja suuri määrä aukkoja. Tämä vähentää vetolujuutta, puristusta ja vääntöä.

Rakeiden optimaalisen koon, kriittisten rakenteiden (perustukset, pylväät, lattialaatat) kaatamisen osalta on suositeltavaa käyttää 5-10 mm: n ja 10-20 mm: n "viljan" kokojen murskakiven sekoitusta.

Se maksaa kalliimpaa, mutta tuotos on vahva, luettava - kestävä muotoilu. Ei-vastuullinen (kevyesti kuormattu rakenne) täyttäminen: sokea alue, puutarhatyylit jne. se saa käyttää minkä tahansa murto-osan murskattua kiveä, mukaan lukien edullinen graniitti-seulonta, rikkoutuneiden tiilien, uunikuonan ja muun "kiven" jätteen.

Huomiota olisi kiinnitettävä myös rakeiden yksittäisten rakeiden ominaispiirteisiin, ns. Hajanaisuus luonnehtii elementtien tasaisuutta.

Hiekka-aineen käyttö, jolla on suuri epätasaisuus, johtaa sementin kulutuksen kasvuun ja vastaavasti rakennuskustannusten nousuun. Lisäksi tällaista betonia on vaikea kompakti. Tältä osin murskattua kiveä, jossa on huomattava määrä "rakeiden jyviä", ei suositella haudoitettujen perustusten rakentamiseksi. Samalla se on erinomainen materiaali sokean alueen, kulkuteiden ja muiden betonialustojen rakentamiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Jos sinulla on rajoitettu murskattujen kivenfraktioiden valinta - ohjataan graniittimateriaalista, jonka raekoko on 5 - 20 mm. Sen pohjautuvia konkreettisia ratkaisuja voidaan kutsua "universaaliksi", joten niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten betonirakenteiden ja -tuotteiden rakentamiseen: perustukset, perustukset, lattialaatat, sokeat alueet, pylväät jne.
 • Jos päätetään lisätä betonin tiheyttä johtuen pienen murto-osan rikkoutumisesta siihen, huomioikaa, että tässä tapauksessa sementin kulutus kasvaa merkittävästi. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan kasvuun. Kuten tiedätte, sementti on kaluston kallis osa.

Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen rakeiden optimaalista kokoa rakenteille, joita kaadetaan yleisimpiä, yleisimpiä rakennusmateriaaleja - raskasbetonia. Muiden betonityyppisten betonien (asfalttibetoni, perlitobetoni, silikaattibetoni, tufobetoni ja muut tyypit) betonit, täyteaineen suositellut mitat ovat erilaiset.

Merkki murskatusta betonin valmistamisesta

 • Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi
  • Graniitti murskattu betonin kivi
  • Sora- ja kalkkikivimateriaali
 • Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä
 • Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Betoniseos sisältää useita komponentteja, joiden avulla voit pettää sen kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilman epäonnistumista, siinä on oltava kolme pääkomponenttia: sementti, vesi ja aggregaatti. Hyvänä käytetään täyteaineena rakeita, koska sillä on suuria ominaisuuksia.

Voimakkaan lujuuden omaavaan betoniin käytetään suuritehoista murskattua kiveä.

Rohkenen voima voi olla 1000 MPa ja vieläkin enemmän. Tämä arvo riippuu materiaalin tyypistä ja sen ominaisuuksista. Siksi pohdimme, millaista murskattua kiveä voidaan käyttää betoniseoksen valmistamiseen.

Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi

Rikkomustyypit: a) kuutiot; b) terävä kulma; c) kiilamaiset; g) raaputus.

Murskattu betoni on keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen vaihtoehto on rakennusjätteestä ja kotitalouksien kuonasta. Se on kierrätettyä materiaalia, joten se on edullinen. Rakennustöitä ei käytetä koskaan (niitä käytetään vahvistamaan heikkoja maaperä paikoissa, joissa ei ole liittoutuvia teitä). Toinen tyyppi saadaan kiviä murskamalla niitä. Rohkien avulla on mahdollista vähentää maaperän ryömintä- ja kutistumista lisäämällä betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Rikkomisen valinta tapahtuu sen ominaisuuksien, kuten fraktioiden koon (yksittäisten hiukkasten koon mukaan, joka vallitsee materiaalin koostumuksessa). Mitä pienempi on, sitä pienempi on sen numero.

Betonin valmistuksessa käytetään karkeaa raakakiveä, jolla varmistetaan korkea lujuus, kun betoni asetetaan ja hienojakoiset - tyhjiöiden ja onteloiden täyttämiseksi.

Neula ja tasainen murskattu kivi vähentää seoksen lujuutta lisäämällä samalla sementin kulutusta. Sen käyttö vähentää betonin kuormitusta, joten rakennustöiden aikana ei käytetä murskattua kiveä. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin jokaista rakennustyössä käytettävää raunioitusta.

Takaisin sisällysluetteloon

Graniitti murskattu betonin kivi

Tämä materiaali on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Se tehdään murskaamalla luonnon graniitti. Tällainen murskattu kivi on paras betonielementti, jolla on korkea laatu:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • lentokenttä- ja tienpinnat;
 • Vastuualueet, jotka ovat raskaassa kuormituksessa (pylväät, seinät, levyt);
 • sillan kannella ja muilla sillan rakenteilla.

Graniittikiven laatu voidaan määrittää sellaisilla ominaisuuksilla kuin tiheys, puristuslujuus ja fraktio, jonka tulee olla alueella 5-150 mm. Suurin kysyntä on murto-osa 5-20 mm, jota käytetään betonituotteiden, sillojen ja tienpintojen rakentamiseen. Sen soveltaminen takaa koostumuksen luotettavuuden ja sen suorituskykyparametrit.

Keskimääräinen fraktio on kooltaan noin 40 mm, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamisessa. Suureen karkean fraktion mittojen rakenne on 40 - 70 mm. Suurempia mittoja käytetään buthobetonnyh-perustusten rakentamiseen.

Graniitti materiaali sen suorituskyky on melko kestävä. Sen brändi on alueella 1200-1400, ja pakkasenkestävyys - jopa 400 sykliä.

Takaisin sisällysluetteloon

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Taulukon murskaantuneita kiviä betonin valmistukseen.

Hiekkakivejä louhitaan purkamalla louhoskiviä tai murskaamalla luonnollisia kiviä. Suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhaisempi hinta. Tätä täyteainetta käytetään laajalti betonituotteiden valmistuksessa, tienrakentamisessa ja perustusten rakentamisessa. Jakaumien koosta riippuen se on jaettu pieniksi (enintään 10 mm), keskipitkiksi (10-20 mm) ja suuriksi (jopa 40 mm).

Kalkkikivestä tehty murskattu kivi on yksi halvimmista lajeista. Tarkkuusluokan mukaan tällaisia ​​materiaaleja on useita:

 • M600-M800 on seurausta kalkkikiven tai dolomiitin käsittelystä. Se on tehokas ja siinä on suuri murto-osa;
 • luokka M300-M600 on valmistettu kalkkikivestä;
 • M200-tuotemerkkiä ei käytetä kovin betonin valmistukseen, koska se on korkealla.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä

Päätyaineena, mikä tahansa kova kallio on sopiva: laajennettu savi, kalkkikivi, sora, graniitti, asfaltti tai murskattu tiili. Mutta on joitain vivahteita. Jokaisella täyteaineella on tietty lujuus, mikä johtaa voimakkaisiin rajoituksiin sovelluksen mahdollisuudesta. Esimerkiksi vastuullisen rakentamisen tekeminen on käsittämätöntä rikkoutuneiden tiilien avulla.

Kiintolevyn vahvuus ilmaisee sen tuotemerkin. Seuraavassa on taulukko, jossa on likimääräinen betonipitoisuus ja murskattu kiviarvo.

Taulukko 1. Betonin betonivalun valinta

Taulukossa voi olla poikkeamia yhdestä tai toisesta, mutta ne ovat sallittuja ja niitä voidaan säätää sementin ja hiekan suhdetta käyttäen.

Käytännössä betonia M250 ja vähemmän tehdään soran avulla, ja M300 ja korkeammat graniitit.

Betoni ei voi olla vahvempi kuin sen täyteaineet, eli betonia M500 ei voida saada sementti M400: sta. Jotta saat oikean tuotemerkin, sinun on valittava oikeat mittasuhteet kaikista komponenteista.

Takaisin sisällysluetteloon

Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Mitä suurempi kivi on, sitä suurempi murto-osa on suurempi.

Raaka-aineen fraktiot, joita käytetään betonimassan valmistukseen. tulisi olla 5-70 mm. Tämä materiaali jaetaan fraktioilla tällaisiin alaryhmiin (mm): 5 - 10; 10-20; 20-40; 40-70. Betoniin on parasta käyttää suurimpaan raekokoon soraa ja murskattua kiveä, sillä tässä tapauksessa aggregaatilla on pienempi ominaispinta ja pienempi paine sementtilaastiin, jolloin seoksen tarvittava liikkuvuus saadaan aikaan.

Vakiintuneiden standardien mukaan kasvaneen koon yhteenlasketun aineen pitoisuuden on oltava 1-20% kokonaismassasta ja pienemmän koon yhteenlasketun aineen pitoisuus saa olla enintään 20% seoksen kokonaismassasta.

SNiP 3.03.01-87: n pyynnöstä betoniseoksessa on oltava vähintään 2 jakeen murskattua kiveä, jossa yksittäisten hiukkasten enimmäiskoko on enintään 40 mm ja vähintään 3 jakeita, joiden hiukkaskoko on enintään 40-70 mm. Ruuhkan suurimman koon tulisi olla alle 2/3 pienimmän etäisyyden pituusvahvistustangon välissä, eikä se saa olla yli 1/3 rakennuselementin pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä).

Betonirakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat paitsi käytettävän materiaalin laadusta myös seoksen koostumuksen järkevästä valinnasta. Siksi, jos haluat tehdä korkealaatuista betonia. sinun on otettava huomioon kaikki sen valmistuksen yksityiskohdat.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Betonirainan murto-osuudet

Murskattu kivi on epäorgaanisen emäksen irtotavarana oleva rakennusmateriaali, jossa on erikokoisia fraktioita (jyviä). Useimmin sitä käytetään ei-sitovana betonin betonina, mikä sallii sen kestää tulevat rasitukset ja niiden perustukset käyttöjännitteillä. Liuokseen lisätään murskattua kumpua sekä sen kustannusten pienentämiseksi että lujuuden ja kimmoisuuden lisäämiseksi kovettumisen jälkeen, vähentämällä kutistumista ja muodonmuutoksen riskiä.

Materiaali saadaan murskaamalla kiviä tai teollisia jätteitä, minkä seurauksena kivillä on erilai- sia muotoja ja pysyvät karkeina, mikä lisää niiden tarttumista sementillä ja hiekalla. Eri elementtien maksimiarvo vaikuttaa betonin rajujen murto-osien kokoon, se on merkitty vastaavasti, mikä helpottaa valintaa ja ostoa. Riippuen siitä, ratkaisu löytää tiettyjä ominaisuuksia, erityisesti - suuren kiven lisääminen lisää vahvuutta asetusten aikana ja pienet kivet - tiheys (edistää aukkojen parempaa täyttämistä).

laji

Tämä materiaali on luokiteltu useiden kriteerien mukaan: käytettävien raaka-aineiden tyyppi, murskattujen hiukkasten koko ja muoto, pakkasenkestävyys ja lujuus. Murskattu kivi on valmistettu kiinteästä graniitista, metallurgisesta ja rakennuskuonaa, soraa ja kalkkikiveä. Mitä voimakkaampi raaka-aine on, sitä voimakkaammat kuormat kestävät tulevaa suunnittelua. Esimerkiksi säätiön kaatamisen paras vaihtoehto on graniitti, ja sora on paras hinta ja laatu. Murskakiven jakeiden muodon ja niiden prosenttiosuuden kokonaismassasta riippuen on olemassa kolmen tyyppisiä seoksia:

 1. Cuboid (12-15%), kaikkein tiheä.
 2. Normaali (18-35%), keskimääräinen etäisyys hiukkasten välillä.
 3. Leschadnaya (25%: sta), jolla on runsaasti jyviä, joiden lamelli- tai neulamainen muoto (leveys ja paksuus alle 3 kertaa pituudeltaan).

Mutta tärkein indikaattori, joka määrittää murskattujen kivien ominaisuuksia betonille, on edelleen jakeiden koko. Vakiovälineet ovat: 3-8 mm (eurojoukot), 5-20, 10-20, 20-40, 25-60, 20-70, 40-70. Murskattua kiveä, jonka jakeet ovat 5-10, 10-15, 15-20, 70-120, 100-300, pidetään epätavanomaisina. Mitä pienempi on, sitä kalliimpi rakennusmateriaali, tämä johtuu teknisen prosessin monimutkaisuudesta murskaamisen ja perusteellisen seulonnan aikana. Joissakin tapauksissa on sallittua sekoittaa suuri osa raunioista ja pienistä kiven siruista, jälkimmäistä käytetään rinnakkaisena täyteaineena.

Suosituimmat koot ovat 20-40 mm, mikä johtuu tämän brändin alhaisista kustannuksista, mutta perustuksen täyttämiseksi tai betonivahvuuden suurilla vaatimuksilla on parempi ostaa täyttö 5-10 mm: n tai 5-20: n jyvien avulla.

Materiaalin pakkasvastuksesta riippuen on: F15, F25, F50, F100, F150, F200, F300, F400. Merkki ei liity murskattujen kivifraktioiden kokoon, ja se määräytyy sulatuksen tai sulatuksen syklien tai kyllästymisen ja kuivauksen aikana natriumsulfaatin liuoksessa. Betonin sekoittumista varten 300: n pakkasenkestävyys on optimaalinen (tämä riittää täyttämään pohjan ja käyttämään usein ulkoisia rakenteita). Tämä indikaattori on välttämättä merkitty törmäyspassiin sekä fraktioiden kokoon.

Päämerkintä tarkoittaa lähdemateriaalin lujuutta puristuksessa, murtumiskyvyn kallion murskaamisen aikana ja kulumisaste rummun hionnan aikana. Indikaattori ilmaisee betonin kestävyyden ulkoisiin vaikutuksiin, kuten kuljetuksen painoon tai pohjaan kohdistuvaan kuormitukseen. Luokitukset M1200-1400 luokitellaan suuren lujuuden omaaviksi, M200 on hyvin heikko, heikosta kallioista (kun se puristetaan kyllästetyssä tilassa 20 MPa: een saakka) olevien jyvien prosenttiosuutta pidetään normaalina. Vertailussa M300: ssa tämä indikaattori ylittää 15%, M1400 - enintään 5.

Sora- ja betoniarvojen suhde

Liuoksen lujuus määritetään sen täyteaineilla, joiden ominaisuudet on esitetty oheisissa ohjeissa tai pakkauksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sementti M400 ei tuota betonia M500 tai sitä korkeampi, vastaavien arvojen suhde on esitetty taulukossa:

Betonin lujuuden määrittäminen riippuen raunioista on likimääräinen, mutta poikkeamat sallitaan. Jälkimmäisiä säätelevät hiekan tai sementin suhde, graniittihiutaleiden lisääminen. Mutta yleensä, tarvittavan brändin hankkimiseksi on tärkeää noudattaa tiukkoja mittasuhteita ratkaisusta. Ennen kuin valitaan, mistä murskattua kiveä tarvitaan betoniin, on suositeltavaa määrittää rakenteen tarkoitus ja laskea tuleva kuormitus. Sora riittää laastiin enintään M250: een, ei-standardin raekoko on sallittu. Suurten lujuusluokkien (M300 ja enemmän) edellytetään graniittiseulonnan lisäämistä, mieluiten neliöjakeilla enintään 20.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Rakennustandardien mukaan seoksessa, jonka hiukkaskoko on suuri, murskakiven määrä vaihtelee välillä 1 - 20%, aliarvioitu - sen on oltava 20% kokonaismassasta. Jos betoniin käytetään 20 mm: n murskattua kivenfraktiota, ei muodostu ongelmia tyhjyyden jakautumisessa. Kun tämä indikaattori kasvaa 40 mm: iin, liuokseen tulee lisätä vielä yksi täyteaine (muilla, pienemmillä raekokoilla). Näin ollen täyteaineen valitseminen enintään 70 mm: n jyvälle merkitsee vähintään kolmen erilaisen murskattujen kivenfraktioiden lisäämistä betoniin. Koko ei saa olla pienempi kuin 2/3 pitkittäisen raudan, mutta enintään 30%: n etäisyydestä rakennuksen pienimmistä elementeistä.

Hieniharkotettuja seoksia tarvitaan valmistettaessa betonista, keinokivestä, päällystyslaatoista valmistettuja koristeaineita, se lisätään myös asfaltin tai muun päällysteen koostumukseen. Liian pienen täyteaineen käyttö kantavien seinien pohjan ja rakenteen kaatoon ei ole taloudellisesti mahdollista, ja kutistumisen ja muodonmuutoksen vaara kasvaa. Keskellä ja eniten vaurioitunut murto-osa (20-40 ja 10-20) soveltuu paremmin suurien ja pienien betonirakenteiden luomiseen. Tämä sopii hyvin säätiön kaatamiseen. Laadukkaan laastin valmistuksessa tulisi käyttää betonisekoitinta, on vaikea saavuttaa yhtenäisyyttä sekoitettaessa hiekkaa, hiekkaa ja sementtisideainetta manuaalisesti.

Materiaali, jonka fraktio on 40-70, viittaa karkeisiin jyviin, ja sitä tarvitaan massiivisten rakenteiden pystyttämiseen ja betonin sekoittamiseen suurissa määrissä. On parempi olla ottamatta käyttöön ratkaisuja, kun kaadetaan säätiötä lisäämättä muita täyteaineita. Tällaista materiaalia on vaikea saada, vaadittu määrä lasketaan etukäteen, sen toimitus tilataan erikseen. Murskattua kiveä, jonka suuri osa on 100 mm, kutsutaan butaksi tai rakennuskivenä, sitä käytetään pääasiassa koristetarkoituksiin eikä betonin valmistukseen. Sama pätee pieniin graniittipihdeihin, mutta jälkimmäinen on välttämätöntä itsetasaava lattiat ja lisäaineena.

Erityistä huomiota kiinnitetään täyteaineen valintaan laastinvalmistuksen valmistuksessa, kun säätiö kaadetaan. Alusta voi kestää suurinta kuormitusta, joten tämäntyyppistä työtä varten vaaditaan betonia, jonka vahvuus ei ole pienempi kuin M300. Niinpä tarvitset graniittitäyttöainetta, joka ei ole alempi kuin M1200, vaikka maanrakennuksissa sallitaan sora. Suositeltavat murskatut jakeet perustukselle: 5-10, 10-20, 20-40, on suositeltavaa ostaa leimasimet, joiden neliöjyväinen muoto on.