Mikä on parempi valita betoniin: sora tai murskattu kivi?

Betonituotantoon liittyy useita komponentteja, jotka vaikuttavat sen teknisiin ja toiminnallisiin ominaisuuksiin. Viimeistä roolia ei pelata täyteaineilla. Jotta voidaan vastata kysymykseen siitä, mikä on parempi toteuttaa konkreettisen ratkaisun valmistamiseksi - murskattua kiveä tai soraa, on tarpeen analysoida ja vertailla niiden ominaisuuksia.

Vertaileva analyysi: hyvät ja huonot puolet

Betonimassan tärkeimmät ominaisuudet ovat lujuus, jäätymisvastus, veden kestävyys. Riippuen tarkoituksesta, myös yhden tai toisen komponentin valitsemisen taloudellisen toteutettavuuden osoittimilla on merkittävä rooli. Vertaa, miten sora ja sora täyttävät nämä vaatimukset.

Murskattu kivi Murskattu kivi on kiinteä, raekokoinen, ei-metallisesta alkuperästä peräisin oleva rakeinen rakenne, joka saadaan graniittikiven tai muiden kivilajien mekaanisen murskaamisen tuloksena. Rakenneyksikön koko vaihtelee vähintään 5 mm - 70 mm. Mikä tahansa suurempi on kivitakivi. Teknisten ominaisuuksien mukaan graniittikiveä on sopivin täyte tiheälle, raskaalle, korkealaatuiselle betonille. Sen etuja:

 • suurin vahvuus (800 - 1600);
 • alhainen epätasaisuus (enintään 20%);
 • pakkasenkestävyys;
 • karkean pinnan kuutio- muoto, joka antaa erinomaisen adheesion sementointiaineella.

Murskattujen graniittien haitat ovat:

 • korkeat kustannukset;
 • huomattavampi verrattuna muihin vastaaviin raaka-aineisiin radioaktiiviseen taustaan.

Soraa. Tämän sanan käyttö ei ole täysin oikea, koska tässä yhteydessä voimme puhua soramurskeista ja luonnollisista sora-aineista, jotka samanlaisesta alkuperästä huolimatta ovat erilaisia ​​materiaaleja.

Joki- tai merisora ​​on monivärinen, pyöristetty pyöreä pallomainen kivi, jonka koko vaihtelee 5-70 mm. Se ei sovellu betoniin sileän rakenteensa vuoksi - se ei tartu hyvin sementti-hiekkalaastiin. He käyttävät soraa pääasiassa koristeellisiin tarkoituksiin - keinotekoisten altaiden, alppihiukkasten ja muiden maisema-esineiden suunnitteluun.

Betonin valmistukseen käytetään murskattua soramomateriaalia, joka tuotetaan murskaamalla kiviseinämiä ja seulomalla sedimenttikiviä. Toisin kuin joki analogi, se koostuu epäsäännöllisen kulmamuotoisista jyvistä, joissa on karkeita seiniä.

Sorahäiriön edut ovat seuraavat:

 • radioaktiivisuuden alhainen taso, joka melkein koskaan ylittää 370 Bq / kg, mikä vastaa luokkaa I;
 • edullinen hinta;
 • se on helpompaa tehdä betonia käsin.

Sen haittoja voidaan harkita:

 • pienempi kuin graniitti-analyysivahvuus;
 • saven ja orgaanisten epäpuhtauksien esiintyminen;
 • suurempia prosenttiosuuksia tasapartikkeleista (epätasaisuus).

Miten valita oikea täyteaine?

Kun valitaan komponentteja betonimassalle, otetaan huomioon useita tekijöitä.

Ensinnäkin on otettava huomioon betonin nimittäminen. Jos on edullista käyttää murskattua graniittia täyttääkseen kaksikerroksisen kartanon perustan, on taloudellisesti järjetöntä käyttää kalliita materiaaleja tukipylväiden tai puutarhatyylien betonoitumiseen ja sora soveltuu. Ammattimaiset rakentajat uskovat, että graniittirouhe on osa, mikäli GOST: n mukaan konkreettisia M300: eja ja sitä korkeammalle annetaan tiettyjen teosten suorituskyky.

Toiseksi, murto on tärkeä. Betonia varten sopivin täyteaineen koko on 5-20 mm. Suuremmat epätasaiset palaset täyttävät seoksen ja tämä heikentää sen ominaisuuksia.

Kolmanneksi, muista kiinnittää huomiota herkästi. Kuutionmuotoinen murskattu kivi, jolla on merkityksetön litteiden kivien määrä (5-10%), tiivistyy paremmin, joten betoni on voimakkaampi. Tuotteilla, joissa on paljon hiutaleita, on kuivatusominaisuuksia ja sopivat betonisointiin kohteisiin ja polkuihin.

Osta konkreettisia Moskovassa Mosbeton-yhtiöön

Moskovan ja Moskovan alueella

Betoni soraa tai graniittia?

Tärkeimmät betonin osatekijät ovat hiekka, murskatut kivet, sementti ja vesi.

Betonin täyteaine on yksi tärkeimmistä komponenteista, sillä betonin lujuus ja sen laatu riippuvat sen laadusta. Betoni täyteaine on luonnollinen tai keinotekoinen irtotavarana. Sora / graniitti / kalkkikiveä käytetään useimmiten hiekalla, minkä seurauksena ne muodostavat betonirakenteen, mikä lisää voimaa ja vähentää kutistumisen vähimmäistasoa.

Murskattu kivi - rakeinen ja vapaasti virtaava materiaali (koko> 5 mm). Sen alkuperä on soran ja kivien murskaus.

Tärkeimmät betonituotannossa käytetyt tyypit:

 • betonilla soraa
 • betoni graniitilla
 • kalkkikiveä

1. Crushed sora

Nykyisin suosittu vaihtoehto betoniin. Se erotetaan joko seulomalla kallio tai murskaamalla kalliota.

etuja:
- edullinen hinta
- käytännöllisesti katsoen mitään "fonit" verrattuna graniittiin
- riittävä lujuus (aina GOST-merkkiin asti)
- kestävyys

haittoja:
- huonompi voima-graniittiromuissa. jos töitä tehdään, jos betonin M350 V25 ja sitä suuremmat rakenteelliset ominaisuudet ovat tarpeen, se ei sovellu käytettäväksi.

Murskakiven ja betonin levitys soraon:
- tienrakennus
- sokea alue
- nauhat ja kiinteät perustukset
- konkreettiset tavarat

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:
-epätasaisuus (fraktioiden normi) 7-17%;
-haitallisten epäpuhtauksien puuttuminen;
-pakkasvaste (indikaattorit F100-F150);
-vahvuus M800-M1000;
-radioaktiivisuus - 1 luokka;
-hauraiden jyvien pitoisuus,% - 0,6-1,5.

Betoni M100 soraa vastaan ​​toimitettuna Mosbetonilta hintaan 2800 ruplaa kuutiometriä kohden!

2. Graniitti murskattu kivi

Paras vaihtoehto korkealaatuisena betonielementtinä. Se otetaan talteen kiinteistä kalliolohkoista, jotka syntyvät räjäyttämällä kiviä ja murskatuksi ja seulotaan. Parametreillaan graniitti murskattu graniitti voidaan jakaa kestäviksi (luokka 800-1200) ja lujuusluokkaan (luokka 1400-1600). Erotetaan myös pakastekuormitus (luokka 300-400), epätasaisuus (alhainen, 5-23%) ja erityinen tehokas aktiivisuus Aef (alle 370 Bq / kg) luokka 1.

etuja:
- suuri lujuus (lattialaatat, sillat, lentopaikan levyt jne.)

haittoja:
- korkea hinta
- joissakin tapauksissa lisääntynyt säteilytausta

Graniitin ja betonin levitysalue graniitilla:
- kaikki vaihtelevat tyynystä tienrakennukseen monikerroksisiin monoliitteihin.

Tärkeimmät ominaisuudet
Tiheys on 1,31-1,38 t / m3. Pakkasenkestävyys> 300 sykliä, -50 ° C asti. Epäpuhtausindeksi (lamelli- ja neula-muotoisten jyvien prosenttiosuus koko materiaalimäärästä, viidestätoista viiteen prosenttiin), mistä laatu riippuu suoraan.

Betoni graniittikivejä toimittaessa Mosbeton-yhtiöstä hintaan 3 000 ruplaa kuutiometriä kohden!

3. kalkkikivi murskattu kivi

Murskaus sedimenttikivestä - kalkkikivi. Useimmin käytetään moottoriteiden rakentamisessa (perustana). Vähäiset indikaattorit, mutta riittävät kylmänkestävyyteen, joten se on suosituin tienrakentamisessa. On kuitenkin otettava huomioon myös lujuusominaisuudet.

etuja:
- edullisia
- ympäristöystävällinen

haittoja:
- pieni lujuus

hakemus
- enimmäkseen tienrakennusta
- Portland-sementin tuotannossa

Ei käytetty tuotannossamme.

Khimkiin toimitettava betoni ja muissa Moskovan alueen kaupungeissa voi tilata verkkosivuillamme tai soittamalla myyntiosastoon numeroon 8 (495) 7214695.

Auttaa tekemään palveluistamme paremmin ja jakaa linkki sosiaaliseen. verkot:

Mikä betoni on paremmin roskia tai soraa

Teollisuuden järjestelmällisen kehityksen ja rakennustekniikan parantamisen ohella tavallinen betoni on edelleen yksi yleisimmin käytetyistä rakennusmateriaaleista. Se voidaan ostaa vapaasti valmiina, tai ratkaisu on mahdollista sekoittaa yksin, jos kaikki tarvittavat laitteet ja materiaalit ovat saatavilla. Ostaessaan tänään ei ole ongelmia, joten betonin koostumus sisältää:

 • vesi;
 • Hieno täyteaine, joka palvelee usein hiekkaa;
 • Massive täyteaine;
 • Sideaineet: sementti;
 • Erityiset lisäaineet, joiden tarkoituksena on antaa tuotteelle parannetut ominaisuudet.

Ja jos suurin osa näistä komponenteista on tarkoin määritelty, kuten suuri täyteaineena seokset voidaan käyttää erilaisia ​​hard rock: sora, murskattu graniitti, betoni lohko, tiili sirut ja jopa asfaltti. Mutta laajasta valinnasta huolimatta useimmiten Krasnoyarskin rakentajien edessä on helpompi valinta: mikä konkreettinen on parempi, raunioilla tai soralla?

Kuinka valita täyttöaine?

Lujuusparametri on betonin tärkein ominaisuus ja se riippuu valmistuksessa käytetystä materiaalista. Useimmiten sora tai murskattu kivi toimii sen roolissa, ja jokaisella niistä on sekä sen haitat että merkittävät edut, jotka vastaavat näiden materiaalien tuotannon erityispiirteitä.

 • Sora on luonnollinen materiaali, joka on kammottava kallio, joka muodostuu ympäristön tuhoisan vaikutuksen vaikutuksesta. Tämän seurauksena jyvät ovat pyöristettyjä ja suurimmaksi osaksi sileät. Ne seulotaan, jaetaan tarpeellisiin jakeisiin, samanaikaisesti poistamalla pieniä hiukkasia kokonaismassasta.
 • Murskattu kivi on seurausta graniitin mekaanisesta teollisesta murskaamisesta. Tuotannon luonteen vuoksi jyvinä on paljon kulmia ja siruja, karkea pinta. Jalostuksen jälkeen ne lajitellaan koon mukaan ja lähetetään myyntiin.

Niinpä soran saantiprosessi on ominaista alhaisilla kustannuksilla, mikä vähentää lopullisen tuotteen kustannuksia. Materiaalin parametrit: sen sileys ja terävien kulmien puuttuminen vaikeuttavat liittämistä muihin seoksen elementteihin, mikä tarkoittaa, että betoni on hauras.

Samanaikaisesti betoni, joka on tehty murskeesta, epätasaisen pinnan vuoksi, on erittäin tiheää ja sillä on luja rakenne, joka voi vastustaa kaikkia fyysisiä rasituksia. Mutta se maksaa paljon enemmän kuin sen luonnolliset vastineet.

Seurauksena on, että vastaamaan kysymykseen siitä, mikä konkreettinen on parempi, ei raunioille eikä soraa, sinun on ensin selvitettävä, missä sitä käytetään. Jos paikoissa, joissa on suuri kuorma ja tarve pitkäaikaiseen huoltoon, on tehtävä konkreettisia raunioihin perustuen. Mutta pienten arkkitehtonisten rakennusten viimeistelyyn, polkujen rakentamiseen tai tyynyn luomiseen rakennuksen pohjalla, betonista sora on varsin sopiva.

Osta Krasnoyarskin rauniot, hiekka ja sora toimituksineen, voit aina yrityksessämme "Samovozov". Soita meille ja konsulttimme antavat sinulle kattavat tiedot siitä, mikä konkreettinen on parempi sinun tapauksessasi - raunioilla tai soralla!

Betoni soraa tai roskaa, joka on parempi

Mikä konkreettinen valita

Päätitte rakentaa talon tai kylpyläosaston ja huolehdit siitä, että sinun on täytettävä liuskan säätiö. Aikaisemmin puhumme siitä, miten säätö tehdään, miten vahvistus sidotaan ja muotti on tehty. Mutta emme ole sanoneet sanaakaan siitä, mitä betonia käytetään perustuksissa ja miten se valitaan.

Kaksi betonityyppiä on eriteltävä komponentilla:

Huomio tulisi kiinnittää raunioihin ja sorafraktioihin. Yleisin ja optimaalinen betoni pienten soran fr. 5-20

Betonin jakelu tuotemerkillä:

Välittömästi huomaamme, että betonia käytetään täyttämään perustukset ainakin M-250: lla

 • M-100, M-150 Tämäntyyppistä betonia käytetään pienien muiden kuin pääomarakennusten, kuten jalkakäytävien, pysäköintipaikkojen rakentamiseen. Tämä betoni kuormitettuna murenee.
 • M-200, M-250 Käytetään pääasiassa teräsbetonirenkaiden, lattialaattojen ja muiden betoniteräsrakenteiden valmistuksessa
 • M-300, M-350 Tämäntyyppistä betonia käytetään jo vakavissa rakenteissa, paikoissa, joihin kohdistuu raskaita kuormia: valtatiet, joissa on suuri liikenne, portaat
 • Tuotemerkit M400 - M500 - Käytetään monikorteisten rakenteiden rakentamisessa rakenteisiin, joihin kohdistuu voimakkaita mekaanisia kuormituksia.

Mitä sinun täytyy luottaa betoniarvon valitsemiseen:

Tietenkin lujuutta varten betonin lujuus määräytyy laboratoriotestien perusteella: kestää 28 päivää kestävä betonikuori, 150 * 150 * 150 mm.

Esimerkiksi betonin M-250 keskimääräinen puristuslujuus on 262 kgf / cm2

Mikä on betoniseurannan ja roskien välinen ero:

Kaikki luultavasti huomasit, että sora-betonilla kustannukset ovat 300-400 ruplaa vähemmän kuin rauniot. Voidaan olettaa, että rauniolla se on vahvempi tai parempi. Näin ei kuitenkaan ole. Heillä on sama vahvuus, ja hinta poikkeaa vain siitä, että murskattu kivi on kalliimpi - vastaavasti, ja siihen liittyvä betoni on myös kalliimpaa.

Yrityksemme on sitoutunut toimittamaan betonia Permin ja alueen rakennustyömaille, ja voimme myös täyttää nauhojen ja pilarien perustukset.

Mikä parasta on konkreettinen soraa tai raunioita

Betoni on tärkein rakennusmateriaali, joka on tuotettu lähes kaikkien nykyaikaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen. Jotta rakennus olisi vahvaa ja kestävää, betoniseoksen on täytettävä useita ehtoja. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi alhaisten lämpötilojen ja kosteuden kestävyys sekä suuri lujuus. Lisäksi betonin käytön pitäisi olla kustannustehokasta. Betoniseoksen valmistamiseksi murskattua kiveä tai soraa käyttäen. Seuraavassa tarkastellaan, mikä on parempaa betonia soraa tai roskaa enemmän kuin muita, jotka täyttävät edellä mainitut vaatimukset.

Kun murskataan eri kiviä, murskataan kiviä. Murskattujen jyvien koko voi vaihdella huomattavasti, mutta venäläisten standardien mukaan ei voi olla vähemmän kuin 5 mm. Jyvien yksikön enimmäiskoko ei saa olla yli 70 mm, muuten se on roskakivi. Laadukasta betonirakennetta käyttäen murskattua kiveä, joka saadaan murskaamalla graniittia.

Seuraavat positiiviset ominaisuudet graniittikiveistä voidaan erottaa: - se on kestävin verrattuna muihin tyyppisiin raunioihin; Siinä on vähäinen epätasaisuus (epätasaisuus on litteiden tai pitkänomaisten elementtien läsnäolo, jotka vaikeuttavat tiivistymisen varmistamista); - Vähäiset ympäristön lämpötilat;

- Karkea pinta ja sen rakenneosien kuutiomainen muoto antavat vahvan tartunnan hiekkasementtilaastille.

Positiivisten lisäksi graniitista murskattua kiveä ovat negatiiviset: - sen hinta on korkeampi kuin muilla murskatuilla kivillä;

- Usein murskattujen graniittien radioaktiivinen tausta voi olla suurempi kuin muiden raunioiden tausta.

Kun puhutaan soraa, on välittömästi huomattava, että tämän konseptin käyttäminen betonirakenteen suhteen tarkoitti sora-ainetta eikä luonnollista joki- tai merisokeria. Luonnonmateriaalia sen sileän muodon vuoksi ei voida käyttää betonin valmistuksessa, koska se on vähän tarttunut sementointiseokseen.

Sora-ainekset louhitaan murskaamalla kallioita tai seulakiviä. Tämän seurauksena jyvät muodostavat epäsäännöllisen muodon karkeat reunat. Analogisesti graniittikivejä, harkitse etuja ja haittoja soran raunioista.

Ammattilaiset: Säteilyn taso vastaa useimmissa tapauksissa luokan I turvallisuutta; Alhainen hinta;

Pienempi raekoko mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen käsin.

Miinukset: Vähemmän kestävyyttä; Saven ja orgaanisen aineen epäpuhtaudet;

Vastaus kysymykseen "Mikä on parempaa betonia soraa tai raunioita vastaan?" On yksinkertaista - kestävämpi betoni, luokka 300 tai sitä korkeampi, on parempi käyttää murskattua graniittia. Ei missään tapauksessa voida käyttää betonijoki- tai merisokeriin.

Millaista raunioita tarvitaan perusta - materiaalien lajittelu, luokittelu ja hyväksyminen

Jalkakäytävässä olevaa murskattua kiveä käytetään melko aktiivisesti. Se on läsnä betonissa ja tyynyssä, jota käytetään pohjana. Materiaali on tärkeä osa vedenpoistojärjestelmiä, puutarhatyylit ja paljon muuta. Kaikilla jakeilla ei kuitenkaan ole samaa sovellusta. Tältä osin syntyy kysymys, millaista raunioita tarvitaan talon perustamiseen - sen kokoon, rakenteeseen, ominaisuuksiin nähden? Yritetään selvittää se.

Rikkomustyypit

Sora ja murskattu kivi perustukselle saadaan eri lähteistä. Ne voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 • tiheä rakenne;
 • kaivosyritysten prosesseissa esiintyvät jätteet, jotka eivät ole riittäviä;
 • metallurgisen teollisuuden ja lämpövoimaloiden teolliset jätteet;
 • murskattu betoni.

Tämän tai kyseisen materiaalin käyttäminen perustusten täyttämisvaiheessa on mahdollista vain, jos se täyttää GOST 8267-93: n ja GOST 32495-2013: n vaatimukset. Ne täsmentävät tekniset ominaisuudet ja erilaiset parametrit, sallitun sisällön ulkomaisten sulkeutumisen ja haitallisten epäpuhtauksien, hyväksyntäsääntöjen ja nykyisten valvontamenetelmien.

Testausmenetelmät ja -analyysit on kuvattu muissa valtion standardeissa ja teollisuuden määrityksissä.

Aineiston luokittelu

Murskattu kivi tuotetaan kiviä tai raaka-aineita, jotka on saatu teknisten tai tuhoisien prosessien tuloksena. Rakentamisessa voit käyttää materiaalia:

 • graniitti;
 • kalkkikivi tai kalkkikivi;
 • sora;
 • kuonasta;
 • jotka johtuvat toissijaisesta käsittelystä.

Asiantuntija kysymykseen, jonka raunio on parempi säätiölle, vastaa siihen, että se on graniitti. Sen ominaispiirteitä ovat maksimaalinen lujuus ja keskimääräinen jäätymisvastus. Hanki materiaali mekaanisella jauhamalla suuria kiven paloja. Sen jakeet ovat 40-80mm. Jyvien karkea pinta antaa hyvän tartunnan betoniin ja teräviin kulmiin.

Kalkkikiven murskattua kiveä ei suositella talon perustusten rakentamiseksi. Sen ainoa etu on edullinen. Tällaisen kiven lujuus on liian pieni, jotta se voidaan valita täyteaineeksi massiiviselle rakenteelle kaadettavasta betoniseoksesta. Kalkkikiven murskattu kivi soveltuu paremmin sokean alueen tai tiivistyspohjan valmistamiseksi.

Sora muodostuu luonnollisissa olosuhteissa kiinteiden kivien asteittaisen tuhoutumisprosessissa. Kaivetaan avoimissa kaivoksissa, joten massamateriaali sisältää savi- ja siltikertymiä. Sora tapahtuu:

Verrattuna murskattuun graniittiin sora on pienempiä jakeita - jopa 10 mm ja kulmien tasoitettu muoto. Karkeaa materiaalia saa käyttää monoliittisten perustusten rakentamisessa, ja sileiden kivien tarkoitus on maisemasuunnittelu. Sora on luonnollinen väri. Sen väri on mustavalkoinen, harmaa-sininen ja vaaleanpunainen, ruskea ja keltainen, ja sävyt, joilla on erilainen kosteus ja kivenmuutoksen valaistus.

Kuonan murskattu kivi esiintyy prosessissa, jossa metallurgisen tuotannon jätteet jaetaan ja jakautuvat jakeiksi. Yleensä se on hyvä betonin täyteaine ja on paljon halvempaa kuin muut vastaavat materiaalit, mutta useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kuonaa talon rakentamiseen.

Sekundaarinen murskattu kivi valmistetaan murskamalla vanhoja betoni- tai teräsrakenteita. Sen kustannushinta on kaksi kertaa edullisempi kuin graniittianalogit. Rakentaessasi alhaisen talon perusta, voit tehdä ilman luonnollisia raunioita, korvaamalla sen keinokivellä. Mutta samanaikaisesti perusalustan pitäisi olla vakaa.

Factions

Sora on tuotettu pienimmällä ja suurimmalla raekokoolla, joka on läsnä tietyssä osassa:

vahvuus

Tämä ominaisuus määräytyy murskatun kiven arvosanaksi. Se havaitaan kokeellisesti, kun materiaali altistetaan puristuskuormille. Perustaksi sinun on valittava murskattu kivi M1200, ja tyynyksi riittää käyttämään keskikovaa - M800-kiviä.

Murskattu betoni on alhaisempi voimaa graniittisovellukselle. Valmistetaan vain kolme merkkiä M300, M400, M600.

Pakkasvaste

Sille on tunnusomaista täyden jäädytys- / sulatusjakson lukumäärät, joissa rakeiden lujuus pysyy hyväksyttävällä toimintatasolla. Valitse monoliittisista säätiöistä F400. Viitattaessa - murskatun betonin rikki kestävyys on enintään 50 sykliä.

flakiness

Indikaattori viittaa lamelli- ja neulamaisten kivien prosenttiosuuteen sora-aineen kokonaismassassa. Mitä pienempi tämä luku, sitä paremmin rauniot ovat. Paras vaihtoehto on jyvien kuutiomuoto, jonka sisälämpötila on enintään 15 prosenttia, mutta betonissa sallitaan lamellin ja neulasekon läsnäolo jopa 50 prosenttiin.

Soraa varten särkyys voi olla enintään 35 prosenttia.

Haitalliset aineosat

Murskakiven on oltava hyvällä resistenssillä kemiallisten reaktioiden kanssa sementin alkalisessa ympäristössä. Lisäksi kivi ei saa sisältää komponentteja, jotka aiheuttavat korroosion vahvistuspalkkeja ja upotettuja osia. Betonin sekoittamisessa ei haitallisten tukkeutumista tulisi päästä liuokseen yhdessä täyteaineen kanssa.

Epäpuhtaudet rauniossa, vähentäen betonin lujuutta:

 • savea mineraalit;
 • orgaaninen aines, mukaan lukien hiili, hapot, öljyliuska;
 • asbestia
 • säänkestävät mineraalit - kloriitit, apatiitit, fosfaatit jne.

Betonin pinnan laatu sekä monoliitin sisäinen korroosio aiheuttavat:

 • rikkiä sisältävät mineraalit;
 • kiille;
 • kerrostetut silikaatit;
 • kipsi;
 • rautaoksidit.

Raudan korroosio betonirungossa voi vaikuttaa murskattuun kiviin, mukaan lukien halogeenia sisältävät mineraalit.

Kaikki edellä mainitut epäpuhtaudet voivat olla kallioon, mutta korkeintaan tiettyjä standardiarvoja. Komponenttien haitallisuudesta riippuen niiden sallittu sisältö vaihtelee välillä 0,1-15% painosta tai tilavuudesta.

Murskattua korkealaatuista betonia (I-ryhmä) ei saa olla epäpuhtauksia, kuten:

 • lasi;
 • tiili;
 • keramiikka;
 • puutavara;
 • viimeistely- ja eristysmateriaalit.

Muissa kolmessa ryhmässä (II-IV) tällaisen pentueen pitoisuus on sallittu välillä 1-7% sekundaarisesta raunioista.

Rakeiden laadunvalvonta erissä erikseen jokaiselle ryhmälle. Tämä ottaa huomioon:

 • pölyn läsnäolo sekä savipartikkelit ja kokkareet;
 • läsnäolo on vähemmän kestävä suhteessa suurimpaan osaan kiviä;
 • laimentamattomien jyvien pitoisuus irtotavaran koostumuksessa.

Näytteenvalmistus suoritetaan voimassa olevien määräysten mukaisesti. Valmistajan on määriteltävä ominaisuudet, kuten lujuus ja jäätymisvastus, aina, kun alkuperäisten raaka-aineiden sijaintia muutetaan ja määräajoin suunniteltujen testien aikana.

Toimitetun romun tilavuus ja massa saadaan selville punnitsemalla tyhjä ja lastattu auto. Tämä ottaa huomioon materiaalin kosteuden ja tiivistyskertoimet. Ne kuljettavat kiviä irtotavarana ja säilyttävät ne olosuhteissa, jotka estävät tukkeutumisen, liotuksen ja saastumisen.

Mikä murskattu kivi on parempi käyttää säätiöön

Betoniseoksen koostumus perustuksen täyttämiseen sisältää paitsi epäorgaanista sideainetta (sementtiä) ja hiekkaa, mutta myös murskattua kiveä. Se on ominaisuuksia raunioista, jotka suurelta osin määräävät betonin vahvuus. Siksi ennen rakentamista on tarpeen selvittää, mitä raunioita suositellaan käytettäväksi säätiölle.

Rubble luokitus

Murskattu kivi voidaan luokitella useiden kriteerien mukaan:

 • jota käytetään sen tuottamiseen kallioon. Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kivi murskaimissa. Jyrkkään lujuuteen nähden erottuvat tällaiset murskatut kivet, kuona, sekundaari, kalkkikivi, sora, graniitti. Graniittikiveä pidetään GOSTin mukaan voimakkaimpana, sitä pidetään parhaimpana vaihtoehtona säätiön täyttämiselle. Vaikka lujuuden ja talouden suhdeluvun näkökulmasta katsotaan, että soramurskaus on paras;

Sekundaarinen murskattu kivi tuotetaan murskaamalla betonijätteitä, tiili taistelu. Ennen käytön aloittamista on tarpeen tarkistaa vanhojen raudoitusten poistaminen.

 • kestävyydestä. Murskattu kivi on jaettu merkkeihin riippuen puristuslujuudesta. Merkkejä on m200 (melko heikko murskattu kivi, sitä ei suositella betonirakenteille, jotka hyväksyvät huomattavia kuormia) m1200 - m1600: een. Erittäin lujaa murskattua kiveä erottuu myös vähäisen lujuuden omaavien kivien vähäisestä osuudesta (niiden osuus ei ylitä 5%).
 • pakkasvasteella. Erityisen tärkeä rakentaminen lauhkeille ilmastoille on vuorottelevan jäätymisen / sulamisen syklien määrä, joka kestää raunioita vaarantamatta sen suorituskykyä. Jäätymisvahvuudella erotetaan arvot f15: stä f400: een, graniittikiveä on johtaja;

Useimmiten he kiinnittävät huomiota näihin indikaattoreihin, vaikka he luokittelivat myös rauniot useilla apuindikaattoreilla. Esimerkiksi radioaktiivisuuden, tarttumisasteen jne.

Minkälainen rauniot on parempi valita säätiölle?

Betonin ja siksi raunioiden vaatimusten joukko määräytyy betonirakenteen mukaan. Talon perustajat kokevat tilapäisen ja pysyvän kuorman koko rakennelmasta koko talon elinkaaren ajan, joten sen suhteen asetetaan tiukimmat vaatimukset.

Ensinnäkin sinun täytyy päättää raunioista. Tilastot osoittavat, että säätiölle yleisimmin käytetty murskattu kivi merkki M1200. Vaikka esimerkiksi pienen maalaistalon rakentamiseen, voit käyttää vähemmän kestävää murskattua kiveä.

Puhuminen siitä, mistä murskattua kiveä on parempi perustukselle, olisi huomattava yksittäisten jyvien geometriset ominaisuudet. Puhumme rakeiden jakaantumisesta ja sallitusta hiutaleesta.

Jakeittain koostuvan koostumuksen alla ymmärretään keskimääräinen raekoko. Yläpinnan täyttämiseksi käytetään 5-10, 10-20, 20-40 mm murskattuja jakeita.

Jyvien muoto on myös erittäin tärkeä, kuutiomurskainta pidetään ihanteellisena sideaineen kulutuksen kannalta ja betonin tiivistymisen helpottamiseksi. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että jokaisella yksittäisellä viljalla on kuution muoto, mikä tarkoittaa, että kaikki raekoko ovat samassa järjestyksessä. Runkojen koostumuksessa on myös särkyjä (lamellin ja neulan muotoisia) - niissä on 1-2 kokoa huomattavasti suurempi kuin kolmas. Murskaavan kiven käyttö, jolla on runsaasti pehmeitä jyviä, johtaa sideaineen liialliseen kulutukseen samankokoisen betoniseoksen valmistamiseksi ja seoksen värähtelyn tiivistyminen on merkittävästi monimutkaista.

Myös viljan jyvät voivat aiheuttaa tyhjyyden muodostumista betoniseoksessa, verrattuna kuutiometreihin, niiden tarttuminen betoniin on pahempaa, soran rakeista muodostuva makrokehys ei ole niin jäykkä. Pellavan jyvien prosenttiosuudesta riippuen eritellään tämäntyyppiset murskatut kivet:

 • kuutioinen murskattu kivi - hiutaleiden määrä ei ylitä 10: tä prosenttia;
 • parannettu murskattu kivi - koostumuksessaan jyvien hiutaleiden enimmäismäärä on rajoitettu 20-25 prosenttiin;
 • yleiset rauniot - 25-35%;
 • yhteiset rauniot - 35-50%.

Kun otetaan huomioon, että säätiö viittaa kriittisiin rakenteisiin, jotka tuntevat merkittäviä kuormia, on suositeltavaa käyttää kuutiota tai parannettua murskattua kiveä.

Mitä raunioitumista käytetään säätiölle - yleisiä suosituksia

Vahvuuteen, pakkasvasteeseen ja karheuden asteeseen on kiinnitettävä huomiota lukuisiin lisäominaisuuksiin. On muistettava, että voimakkaasti murskattu kivi on radioaktiivisempaa kuin esimerkiksi M600-luokan murskattu kivi. Siksi on toivottavaa, että roska-erä kulkee radiometrisesti.

Älä myöskään yritä säästää raunioilla säätiön päälle. Markkinoilla on kierrätysjätteiden tarjouksia, jotka ovat murskattuja tiiliä ja betonia. Tämän vaihtoehdon ainoa etu on sen alhainen hinta. Mutta on mahdotonta taata tällaisten rakennusmateriaalien lujuus, koska betonin tai tiilen käytön aikana voi merkittävästi muuttaa alkuperäisiä ominaisuuksia.

Pitäisi kiinnittää huomiota raunioihin. Vastauksena kysymykseen, millaista murskattua kiveä on parempi säätiölle, voidaan huomata, että on parasta käyttää karkeaa ja karkeaa kuutio-kiveä. Monien rakentajien yhteinen virhe on jokien soran käyttö raunioikeuden sijasta. Sillä on hyvä lujuus ja vähäinen hiutaleiden määrä, mutta sen tärkein haitta on sileä pinta, kiillotettu vedellä. Tästä johtuen on mahdotonta tarjota tarvittavaa yhteyttä rakeiden jyvien välillä betoniin.

Samanaikaisesti on sallittua käyttää melko karkeaa pintasillan käyttöä.

On syytä muistaa, että murskattujen kivenjyvien perustukseen tarkoitetulle betoniseokselle muodostuu makrokehys, joka on tärkein käyttökuormitus, hiekka ja sementti vaikuttavat tyhjiin aggregaattiin ja sitovaan aineeseen.

Siksi on tarpeen valita murskattu kivi, joka ei romahda kuorman vaikutuksesta, ja jyvät kiinnitetään toisiinsa tiukasti. Vain jos tämä ehto täyttyy, säätiö antaa meille mahdollisuuden rakentaa aidosti luotettava talo, joka kestää vuosikymmeniä.

Mikä on parempi betonille: sora tai murskattu kivi?

Käytännöllisesti katsoen mikään rakenne ei voi tehdä ilman konkreettisia. Sitä käytetään perustusten, lattian ja muiden rakenteiden tekemiseen. Kuitenkin tämän materiaalin toiminnallinen tarkoitus riippuu suoraan täyteaineesta, joka on sen taustalla. Mikä on parempi betonille: sora tai murskattu kivi? Yritetään ymmärtää tämä ongelma.

Ensi silmäyksellä ei ole merkittävää eroa soran ja raunioiden välillä, koska molemmat materiaalit itse asiassa suorittavat saman tehtävän, ne ovat visuaalisesti samanlaisia ​​ja ne on valmistettu samasta lähtömateriaalista - rockista. Itse asiassa niiden välillä on selviä eroja, jotka otetaan huomioon betoniseosten valmistuksessa.

Mikä on soraa ja roskaa?

 • Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kiviä. Murskattu kivi voi olla erilainen koko ja muoto - näiden parametrien perusteella erilliset fraktiot eristetään. Keskipitkän halkaisijan materiaalia käytetään betonin valmistamiseen, pieniä käytetään urheilukenttien sprinklisointiin ja laajaan maisemasuunnitteluun.
 • Sora on kivien luonnollisen tuhoutumisen tuote. Sen ominaispiirre on sileä pinta sekä epäpuhtauksien leviäminen hiekan tai maaperän muodossa. Nämä tekijät vaikuttavat haitallisesti materiaalin tarttumiseen betoniin.

Sora- ja raunioiden erot

Murskattu betoni

Merkittävin ero on ulkonäkö. Sora on pehmeämpi pinta, ja murskattu kivi on teräviä kulmia ja karkea pinta. Murskattu kivi on suurempi murto-osa ja pääasiassa tasaisen värin. Sora voi olla eri värisiä ja sävyjä.

Se on hyvä tarttuvuus sementtiliuokseen, joka tekee murskatuista ihanteellisista täyteaineista betonin valmistukseen. Sora suorittaa pääasiassa koristeellisia toimintoja.

Joten kysymykseen, millaista materiaalia on parempi käyttää betonin tuottamiseen, on selvä vastaus - murskattu kivi. Se tarjoaa erittäin lujat ja kiinteät betonirakenteet. Murskattu kivi antaa heille kestää valtavan fyysisen rasituksen ilman seurauksia. Tällöin betonin toiminnalliset ominaisuudet riippuvat raunioista, koska sillä on myös erilainen alkuperä, muoto ja koko.

Soraa ei käytetä betonirakenteiden valmistuksessa, mutta sen laaja soveltamisala on.

Osta murskattu graniitti, jonka hinta tonnilta on kannattavin Moskovassa, soittamalla numeroon +7 (495) 229-39-07!

Merkki betoni v25

Rakennusprojektien kehittäminen viittaa siihen, että suositellaan betoniratkaisun tuotemerkkiä ja / tai luokkaa sekä valumuodon lujitemuotoa. Betonin tavanomaista käyttöä ja käyttöä varten sen lujuus on ehdotettu alueella B 15-B 20 (M 200-M 250). Samanaikaisesti sementin ja strategisten rakennusten rakenteisiin suositellaan betonin m350 koostumusta ja B 25: n lujuusluokkia. Hinnasta M350-luokan betoni on korkeampi, mutta kustannukset kompensoidaan lisääntyneen lujuuden ja tiheyden avulla ja mahdollistavat laastien ja koko rakenteen tilavuuden pienentämisen ja vähentävät siten kuorman alustan pohjalle.

Fysikaaliset mekaaniset ja deformatiiviset parametrit betonista

Betonin b25 ominaisuuksia ja sen valmistusmenetelmiä

Mikä on konkreettinen 25: ssä tai vanhoissa standardeissa konkreettinen laatu M350? Uudet standardit, joissa kg / cm2 korvattiin MPa: lla, myös voimakkuuden laskentamenetelmät muuttuivat. Aikaisemmin voimaa käytettiin betonin näytteeseen kuution muodossa, joka mitattiin kg / cm2 ja ilmoitti betonimerkin. Nyt testattaessa näytteeseen kohdistuu voima, joka mitataan MPa: ssa ja testitulokset viittaavat siihen, että 95% testeistä kuution, jonka sivut ovat 150 mm, on kestettävä suunnittelun kuormitus. Esimerkiksi vanhan nimityksen mukainen betoni B 25 on betonia m350.

Betoniparametrit b25:

 1. Materiaalin puristuslujuus - 327 kg / cm²;
 2. Työstettävyys (viskositeetti, juoksevuus, plastisuus) - P 2-P 4;
 3. Pakkasenkestävyys - F 200;
 4. Kosteudenkestävyys - W 6-W 8;
 5. Arvioitu tiheys ≤ 2500 kg / m².
Cube Testit

Betonin b25, W 6, F 200, P 4 ominaispiirteet määrittävät betonin raskas, joka täyttää vanhan standardin B 25 mukaiset merkinnät M 350, liuoksen P 4 liikkuvuus, sen jäätymisvastus ≤ 200 jäädytys- ja sulatusjaksot, vedenpitävä suhde W = 6 kg / cm2.

Betoniseosten lajikkeita on runsaasti, mutta kaikkien laatuluokkien ja luokkien tärkeimmät tekniset ja toiminnalliset parametrit sekä niiden toiminnan laajuus määräytyvät kosteuden läpäisevyyden, jäätymisvastuksen, tiheyden indikaattoreiden ja liikkuvuusominaisuuksien (työstettävyyden) kertoimella.

Koostumus betoni B25-merkkien M 350 parametrien vahvuus 327 kgf / cm 2 levitetään kaatamalla seuraavat rakenteet: monoliittinen pohjan rakennusten ja rakenteiden, kannattimet, pohja-allas ja muut ihmisen tekemät säiliöt, täyttö ja muodostumista paalujen ja päällekkäisyyksiä laakeri seinien ja monoliittinen sarake.

Tavarabetoni m350 luokkaa B 25 pidetään raskaana johtuen seoksen suuresta ominaispainosta. Merkintä B25 tarkoittaa, että liuoksen tiheys 1 m 3: ssä pystyy kestämään 250 atm: n paineen ilman hävitystä. Liikkuvuus - P 2-P 4, mutta tätä lukua voidaan muuttaa lisäämällä synteettisiä komponentteja.

Betoniratkaisujen koostumus ja parametrit

Pakkasvaste, jossa on konkreettisia M350 - 200 jäädytys- ja sulatusjaksot. Vesitiiviys tarkoittaa, että tätä betonia ei ole kyllästetty kosteudella paineessa ≤ 0,8 Atm. Vastaavan brändin ja betoniluokan irtotiheys (tiheys) - 1800-2500 kg / m 3. Betonin tiheys määräytyy sen mukaan, kuinka tämä on betoniliuoksen massan suhde sen tilavuuteen.

Betonibrändi M 350 valmistetaan yleensä Portland-sementin ja kiinteiden aggregaattien seoksena - graniittina tai murskattuna, soraisena tai rakennusaineena. Erityisten parametrien parantamiseksi ja laajentamiseksi pehmittimiä ja muita synteettisiä komponentteja lisätään liuokseen.

Betonin B20 tai betonin B25, joka tuotemerkin on täytettävä hanke, valmistamiseksi seokseen lisätään seuraavat aineosat:

 1. Portlandsementti (osa 1);
 2. Murskattu kivi tai sora (3 osaa);
 3. Joki-hiekka tai louhos pestiin (3 osaa);
 4. Murskattu kivi- tai sora-seulonta (pienen osan kiinteistä aggregaateista) -1 osa;
 5. Pehmittimet, stabilointiaineet, kovetusaineet, viskositeetin parantajat, jäätymisenestoaineiden liuokset jne. - tietyn aineen käyttöohjeiden mukaisesti;
 6. Vesi - vaaditun liuoksen viskositeetin mukaan.

Tulevan ratkaisun kaikkiin osiin voi olla erilaisia ​​fysikaalisia, teknisiä ja kemiallisia parametreja ja ominaisuuksia. Näiden muunnelmien perusteella sallitaan lujuusvaatimusten ja muiden indikaattoreiden käytännön erottelu, koska ne ovat aggregaattifraktio, irtotavarana olevien rakennusmateriaalien kosteuspitoisuus ja niiden puhdistamisen aste epäpuhtauksista. Joten, roolissa irtotavaran voi olla karkea, keskikokoinen tai pieni murto hiekkaa, graniittia tai soraa kalkkikiveä louhos jäännösten tai erilaisten ryhmien louhia seulontoja, niin merkitse M 350 sisältää valtavan määrän portlandsementin ja kovettuu nopeasti.

Taulukko luokista ja laatikoista

Seuraavat mittasuhteet otetaan 1 m 3: n valmistukseen rakennusmateriaalista:

 1. Portlandsementtilajit M 400 tai M 500 - 0,4 tonnia;
 2. Joki tai pesty louhoshiekka - 0,752 tonnia;
 3. kiinteät aggregaatit - 1,0 t;
 4. Tekninen vesi - 0,175 tonnia.

Kaikkien komponenttien on oltava sekoitettuja, kunnes saadaan homogeeninen muovimassa ilman kiinteitä sulkeumia ja liukenemattomia vapaasti virtaavia pieniä fraktioita. Ei riittävän sekoitettu liuos heikentää betonin lujuutta ja suorituskyvyn laadullinen parannus saavutetaan lisäämällä kaikenlaisia ​​lisäkomponentteja - antifrost-lisäaineita, stabilisaattoreita jne. Lujuusaste riippuu siitä, miten betonin sisältämien komponenttien mittasuhteet pysyvät tarkasti ja oikein. Alla olevassa taulukossa esitetään suositellut lisäaineiden ja välttämättömien komponenttien osuudet:

Mikä betoni sopii parhaiten soraa tai raunioita varten?

Tärkeimmät betonin osatekijät ovat hiekka, murskatut kivet, sementti ja vesi.

Betonin täyteaine on yksi tärkeimmistä komponenteista, sillä betonin lujuus ja sen laatu riippuvat sen laadusta. Betoni täyteaine on luonnollinen tai keinotekoinen irtotavarana. Sora / graniitti / kalkkikiveä käytetään useimmiten hiekalla, minkä seurauksena ne muodostavat betonirakenteen, mikä lisää voimaa ja vähentää kutistumisen vähimmäistasoa.

Murskattu kivi - rakeinen ja vapaasti virtaava materiaali (koko> 5 mm). Sen alkuperä on soran ja kivien murskaus.

Tärkeimmät betonituotannossa käytetyt tyypit:

 • betonilla soraa
 • betoni graniitilla
 • kalkkikiveä

1. Crushed sora

Nykyisin suosittu vaihtoehto betoniin. Se erotetaan joko seulomalla kallio tai murskaamalla kalliota.

etuja:
- edullinen hinta
- käytännöllisesti katsoen mitään "fonit" verrattuna graniittiin
- riittävä lujuus (aina GOST-merkkiin asti)
- kestävyys

haittoja:
- huonompi voima-graniittiromuissa. jos töitä tehdään, jos betonin M350 V25 ja sitä suuremmat rakenteelliset ominaisuudet ovat tarpeen, se ei sovellu käytettäväksi.

Murskakiven ja betonin levitys soraon:
- tienrakennus
- sokea alue
- nauhat ja kiinteät perustukset
- konkreettiset tavarat

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:
-epätasaisuus (fraktioiden normi) 7-17%;
-haitallisten epäpuhtauksien puuttuminen;
-pakkasvaste (indikaattorit F100-F150);
-vahvuus M800-M1000;
-radioaktiivisuus - 1 luokka;
-hauraiden jyvien pitoisuus,% - 0,6-1,5.

Betoni M100 soraa vastaan ​​toimitettuna Mosbetonilta hintaan 2800 ruplaa kuutiometriä kohden!

2. Graniitti murskattu kivi

Paras vaihtoehto korkealaatuisena betonielementtinä. Se otetaan talteen kiinteistä kalliolohkoista, jotka syntyvät räjäyttämällä kiviä ja murskatuksi ja seulotaan. Parametreillaan graniitti murskattu graniitti voidaan jakaa kestäviksi (luokka 800-1200) ja lujuusluokkaan (luokka 1400-1600). Erotetaan myös pakastekuormitus (luokka 300-400), epätasaisuus (alhainen, 5-23%) ja erityinen tehokas aktiivisuus Aef (alle 370 Bq / kg) luokka 1.

etuja:
- suuri lujuus (lattialaatat, sillat, lentopaikan levyt jne.)

haittoja:
- korkea hinta
- joissakin tapauksissa lisääntynyt säteilytausta

Graniitin ja betonin levitysalue graniitilla:
- kaikki vaihtelevat tyynystä tienrakennukseen monikerroksisiin monoliitteihin.

Tärkeimmät ominaisuudet
Tiheys on 1,31-1,38 t / m3. Pakkasenkestävyys> 300 sykliä, -50 ° C asti. Epäpuhtausindeksi (lamelli- ja neula-muotoisten jyvien prosenttiosuus koko materiaalimäärästä, viidestätoista viiteen prosenttiin), mistä laatu riippuu suoraan.

Betoni graniittikivejä toimittaessa Mosbeton-yhtiöstä hintaan 3 000 ruplaa kuutiometriä kohden!

3. kalkkikivi murskattu kivi

Murskaus sedimenttikivestä - kalkkikivi. Useimmin käytetään moottoriteiden rakentamisessa (perustana). Vähäiset indikaattorit, mutta riittävät kylmänkestävyyteen, joten se on suosituin tienrakentamisessa. On kuitenkin otettava huomioon myös lujuusominaisuudet.

etuja:
- edullisia
- ympäristöystävällinen

haittoja:
- pieni lujuus

hakemus
- enimmäkseen tienrakennusta
- Portland-sementin tuotannossa

Ei käytetty tuotannossamme.

Khimkiin toimitettava betoni ja muissa Moskovan alueen kaupungeissa voi tilata verkkosivuillamme tai soittamalla myyntiosastoon numeroon 8 (495) 7214695.

Auttaa tekemään palveluistamme paremmin ja jakaa linkki sosiaaliseen. verkot:

Betoniseoksen aineosista, joita käytetään perustuksen luomiseen, ei ole vain epäorgaanista sideainetta sementin ja hiekan muodossa, vaan myös murskattua kiveä. Sen ominaisuudet määrittävät rakenteen vahvuuden. Tästä syystä ennen rakentamista sinun tulee päättää, millaista murskattua kiveä tarvitaan perustaksi.

Rubble luokitus

Murskattu kivi voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin, niiden joukossa on erotettava materiaali:

 • tuotantoprosessissa käytetty kivi;
 • vahvuus;
 • pakkasvaste.

Raaka-aineiden osalta materiaali saadaan murskaamalla kivi. Tuloksena saadaan murskattua kiveä, jolla on erilainen lujuus. Helmassa on pienin, sitten sekundäärinen ja kalkkikivi. Sora- ja graniittilajikkeilla murskattua kiveä on suurempi. Kestävin on graniitti, joten se toimii säätiön paras vaihtoehto.

Jos päätät kysymyksen siitä, millaista murskattua kiveä tarvitaan perustaksi, voit valita sen sora-lajikkeen, koska sillä on talouden ja voiman ihanteellinen suhde. Murskaamalla betonijätettä saadaan kierrätysmateriaalia. Raaka-aine voi myös olla tiilitaistelu. Poista vanhat varusteet ennen käyttöä.

Päättäessä kuinka murskattua kiveä tarvitaan säätiölle, sinun on myös kiinnitettävä huomiota sen voimakkuuteen. Materiaali on jaettu tuotemerkkeihin, jotka määrittävät puristuslujuuden. Mark M200 on heikko, joten ei ole suositeltavaa käyttää betonirakenteita, joihin kohdistuu huomattavaa stressiä. Korkein merkki on M1600. Tällöin puhutaan korkean lujuuden omaavasta materiaalista, jossa vähärasvaisten kiven jyvien määrä on alhainen ja niiden tilavuus ei saa ylittää 5%.

Murskattu kivi luokitellaan myös pakkasvasteella. Lämpöisten ilmastojen rakenteiden rakentamiseen tämä tekijä on erittäin tärkeä. Mitä korkeampi on pakkasenkestävyys, sitä enemmän jäädytys- ja sulatusjaksot kykenevät kestämään materiaalia ilman heikentävää suorituskykyä. Tässä suhteessa varaa tuotemerkit aina F15: stä F400: een. Paras tässä suhteessa on graniittikivi.

Kysymys siitä, millaista murskattua kiveä tarvitaan perustaksi, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota edellä mainittuihin indikaattoreihin. Kuitenkin kuvattua täyteainetta voidaan luokitella joidenkin lisäindikaattorien mukaan, muun muassa adheesion astetta ja radioaktiivisuuden taso on erotettava toisistaan.

Suositukset valintaa varten

Betonin ja raunioiden vaatimukset määräytyvät betonirakenteen mukaan. Esimerkiksi rakennuksen perusteet joutuvat rakennusten pysyviin ja tilapäisiin kuormituksiin koko rakennuksen elinkaaren ajan. Siksi tiukimmat vaatimukset asetetaan betonille ja raunioille.

Jos teet murskattujen kivien ja sementin perustan, sinun on päätettävä aggregaatin merkistä. Kuten käytännöistä käy ilmi, useimmiten käytetylle murskattua kivimerkille M1200. Kuitenkin rakentaa pieni maa talo voi ostaa ja vähemmän kestäviä raunioita.

Asiantuntijat suosittelevat kiinnittämään huomiota myös niihin jyvien geometrisiin ominaisuuksiin, jotka ovat osa. Tällöin puhutaan murto-osasta ja sallitusta heikkoudesta. Elementtien murto-osassa kuvataan keskimääräinen raekoko. Pohjan muodostamiseksi käytetään murskattua kiveä, joka vaihtelee välillä 5 - 40 mm. Välituote on murto-osa 10-20 mm.

Jyvien muoto on myös erittäin tärkeä. Silloituksen ihanteelliseen kulutukseen ja seoksen tiivistämisen helpottamiseksi on parempi käyttää kuutionmuotoisen murskattua kiveä. Tässä tapauksessa raekoko on sama. Koostumuksessa on hiutaleita, joilla on neulamaiset tai levymäiset muodot. Tällaisten jyvien suuren pitoisuuden omaavan materiaalin käyttö tulee syynä siihen, että sideaine on ylimitoitettu saman seoksen tilavuuden valmistukseen. Vibrobotti on monimutkainen muun muassa.

Lesch-jyvät ovat myös huonoja, koska ne voivat aiheuttaa seoksissa olevia onkaloita, mikä erottaa ne kuutiohedelmistä. Niiden tarttuminen materiaaliin on huonompi ja kehys ei ole niin jäykkä. Riippuen siunattujen jyvien sisällöstä, niiden joukossa on joitain tyyppisiä raunioita:

Täyteläinen murskattu kivi on pellavan jyviä jopa 10%. Parannetussa materiaalissa tällaisten jyvien määrä on rajoitettu 25 prosenttiin. Tavallinen murskattu kivi voi sisältää pehmeitä jyviä jopa 50% tilavuudesta. Jos otetaan huomioon se, että säätiö on vastuullinen rakenne, joka kuormittaa, sen on käytettävä paranneltua tai kuutiohkoa murskattua kiveä.

Suositukset raunioiden valinnasta lisäominaisuuksista

Valitsemalla murskattua kiveä nauhatulostuksen alla, sinun on kiinnitettävä huomiota useisiin muihin materiaaliominaisuuksiin. Esimerkiksi suuritehoinen murskattu kivi on radioaktiivisempaa kuin M600-luokan rauniot. Tästä syystä on toivottavaa, että aggregaatin erää kohdistetaan radiometriseen seurantaan.

Älä yritä säästää rahaa ostamalla raunioita. Markkinoilla on tarjolla kierrätettyä raunioita, joita edustavat murskattu betoni ja tiili. Tällä vaihtoehdolla on vain yksi etu - alhaiset kustannukset. Ei kuitenkaan ole tarpeen puhua tällaisen rakennusmateriaalin lujuudesta, koska käytön jälkeen tiili ja betoni voivat muuttaa alkuperäisiä ominaisuuksia.

Erilaisten rauniot ulkonäköön ja uuttamismenetelmään

Asiantuntijat neuvovat kiinnittämään huomiota elementtien pintaan. On parempi käyttää karkeita pähkinöitä, joissa on hyvin määritellyt reunat. Rakentajien virhe on usein jokivaran käyttö, jota he yrittävät korvata rauniot. Vaikka sillä on hyvä lujuus ja pieni hiutaleiden pitoisuus, sillä on yksi tärkeä haitta, joka ilmaistaan ​​sileällä pinnalla, kiillotettu vedellä. Siksi haluttu kosketus jyvien välillä on mahdotonta. Mutta vuoristoinen sora, jolla on riittävä karheus, on sallittua.

Kuinka saada vankka perustus?

Seoksen pohjalle, murskattujen kiven elementit muodostavat makrokehyksen ja käyttökuormat pudota siihen. Sementti ja hiekka toimivat sitovina aineina ja täyttävät aukot. Tästä syystä sinun on valittava murskattua kiveä, joka ei romahda kuormituksen aikana, ja jyvät on kiinnitettävä tiukasti toisiinsa.

Jos noudatat tätä ehtoa, säätiö on todella luotettava ja kestää yli kymmenen vuotta.

Ratkaisun mittasuhteet säätiölle

Korkealaatuisen betonin ja luotettavan perustan saamiseksi ei ole tarpeen valita komponentteja, jotka täyttävät kaikki vaatimukset, vaan myös säilyttää mittasuhteet säätiölle. Hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä lisätään seuraavassa suhteessa: 2: 1: 4. Vettä otetaan 0,5 osaan.

Tämän koostumuksen avulla kasvit luovat ratkaisun rakennustyömaille. Jos rakennat säätiötä itsellesi, mittasuhteet riippuvat betonimerkistä. Yleensä talon perustamiseen riittää M200 tai M300.

Miten välttää virheitä?

Hiukan, sementin ja murskattujen kiviainesosuuksien valinta on lisättävä oikeaan määrään. Jos seoksessa on enemmän sementtiä, ratkaisu on kova, eikä se ole kovinkaan kätevää asentaa se.

Ylimäärällä murskattua kiveä tai hiekkaa betoni ei tartu hyvin. Mutta melko vaikuttavalla vesimäärällä saat huokoisen betonin.

Kuinka määritellä murto-osan ja raakamäärän?

Valitessasi murskattua kiven fraktiota perustukselle, kannattaa kiinnittää huomiota materiaaliin, jonka elementtien mitat vaihtelevat välillä 20 - 40 mm. Kaatopaikalle tulee muodostaa kuutio. Se sopii parhaiten asuntoon. Tämä mahdollistaa täyteaineen tiivistymisen suuruuden ja koostumuksen ilman puutteen.

Jos sinulla on kysymys siitä, kuinka paljon murskattua kiveä tarvitaan perustaksi, voit käyttää seuraavia osia, joita kehittäjät käyttävät useimmiten: 3 osaa hiekkaa, osaa sementistä ja 1,5 osaa vettä. Tätä suhdetta varten tarvitaan 5 osaa raunioista.

johtopäätös

Graniitti murskattu kivi, vaikka se on paras materiaali kestävyydelle, on korkein kustannus. Rakentaessamme sen ominaisuuksien perustuksia voimme taata korkean rakenteellisen lujuuden.

Samaan aikaan materiaali voi olla kannattamatonta kevyille kaupallisille rakennuksille. Siksi graniittikivejä korvataan usein soralla.

Mikä konkreettinen valita

Päätitte rakentaa talon tai kylpyläosaston ja huolehdit siitä, että sinun on täytettävä liuskan säätiö. Aikaisemmin puhumme siitä, miten säätö tehdään, miten vahvistus sidotaan ja muotti on tehty. Mutta emme ole sanoneet sanaakaan siitä, mitä betonia käytetään perustuksissa ja miten se valitaan.

Kaksi betonityyppiä on eriteltävä komponentilla:

Huomio tulisi kiinnittää raunioihin ja sorafraktioihin. Yleisin ja optimaalinen betoni pienten soran fr. 5-20

Betonin jakelu tuotemerkillä:

Välittömästi huomaamme, että betonia käytetään täyttämään perustukset ainakin M-250: lla

 • M-100, M-150 Tämäntyyppistä betonia käytetään pienien muiden kuin pääomarakennusten, kuten jalkakäytävien, pysäköintipaikkojen rakentamiseen. Tämä betoni kuormitettuna murenee.
 • M-200, M-250 Käytetään pääasiassa teräsbetonirenkaiden, lattialaattojen ja muiden betoniteräsrakenteiden valmistuksessa
 • M-300, M-350 Tämäntyyppistä betonia käytetään jo vakavissa rakenteissa, paikoissa, joihin kohdistuu raskaita kuormia: valtatiet, joissa on suuri liikenne, portaat
 • Tuotemerkit M400 - M500 - Käytetään monikorteisten rakenteiden rakentamisessa rakenteisiin, joihin kohdistuu voimakkaita mekaanisia kuormituksia.

Mitä sinun täytyy luottaa betoniarvon valitsemiseen:

Tietenkin lujuutta varten betonin lujuus määräytyy laboratoriotestien perusteella: kestää 28 päivää kestävä betonikuori, 150 * 150 * 150 mm.

Esimerkiksi betonin M-250 keskimääräinen puristuslujuus on 262 kgf / cm2

Mikä on betoniseurannan ja roskien välinen ero:

Kaikki luultavasti huomasit, että sora-betonilla kustannukset ovat 300-400 ruplaa vähemmän kuin rauniot. Voidaan olettaa, että rauniolla se on vahvempi tai parempi. Näin ei kuitenkaan ole. Heillä on sama vahvuus, ja hinta poikkeaa vain siitä, että murskattu kivi on kalliimpi - vastaavasti, ja siihen liittyvä betoni on myös kalliimpaa.

Yrityksemme on sitoutunut toimittamaan betonia Permin ja alueen rakennustyömaille, ja voimme myös täyttää nauhojen ja pilarien perustukset.

Mikä parasta on konkreettinen soraa tai raunioita

Betoni on tärkein rakennusmateriaali, joka on tuotettu lähes kaikkien nykyaikaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen. Jotta rakennus olisi vahvaa ja kestävää, betoniseoksen on täytettävä useita ehtoja. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi alhaisten lämpötilojen ja kosteuden kestävyys sekä suuri lujuus. Lisäksi betonin käytön pitäisi olla kustannustehokasta. Betoniseoksen valmistamiseksi murskattua kiveä tai soraa käyttäen. Seuraavassa tarkastellaan, mikä on parempaa betonia soraa tai roskaa enemmän kuin muita, jotka täyttävät edellä mainitut vaatimukset.

Kun murskataan eri kiviä, murskataan kiviä. Murskattujen jyvien koko voi vaihdella huomattavasti, mutta venäläisten standardien mukaan ei voi olla vähemmän kuin 5 mm. Jyvien yksikön enimmäiskoko ei saa olla yli 70 mm, muuten se on roskakivi. Laadukasta betonirakennetta käyttäen murskattua kiveä, joka saadaan murskaamalla graniittia.

Seuraavat positiiviset ominaisuudet graniittikiveistä voidaan erottaa: - se on kestävin verrattuna muihin tyyppisiin raunioihin; Siinä on vähäinen epätasaisuus (epätasaisuus on litteiden tai pitkänomaisten elementtien läsnäolo, jotka vaikeuttavat tiivistymisen varmistamista); - Vähäiset ympäristön lämpötilat;

- Karkea pinta ja sen rakenneosien kuutiomainen muoto antavat vahvan tartunnan hiekkasementtilaastille.

Positiivisten lisäksi graniitista murskattua kiveä ovat negatiiviset: - sen hinta on korkeampi kuin muilla murskatuilla kivillä;

- Usein murskattujen graniittien radioaktiivinen tausta voi olla suurempi kuin muiden raunioiden tausta.

Kun puhutaan soraa, on välittömästi huomattava, että tämän konseptin käyttäminen betonirakenteen suhteen tarkoitti sora-ainetta eikä luonnollista joki- tai merisokeria. Luonnonmateriaalia sen sileän muodon vuoksi ei voida käyttää betonin valmistuksessa, koska se on vähän tarttunut sementointiseokseen.

Sora-ainekset louhitaan murskaamalla kallioita tai seulakiviä. Tämän seurauksena jyvät muodostavat epäsäännöllisen muodon karkeat reunat. Analogisesti graniittikivejä, harkitse etuja ja haittoja soran raunioista.

Ammattilaiset: Säteilyn taso vastaa useimmissa tapauksissa luokan I turvallisuutta; Alhainen hinta;

Pienempi raekoko mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen käsin.

Miinukset: Vähemmän kestävyyttä; Saven ja orgaanisen aineen epäpuhtaudet;

Vastaus kysymykseen "Mikä on parempaa betonia soraa tai raunioita vastaan?" On yksinkertaista - kestävämpi betoni, luokka 300 tai sitä korkeampi, on parempi käyttää murskattua graniittia. Ei missään tapauksessa voida käyttää betonijoki- tai merisokeriin.

Millaista raunioita tarvitaan perusta - materiaalien lajittelu, luokittelu ja hyväksyminen

Jalkakäytävässä olevaa murskattua kiveä käytetään melko aktiivisesti. Se on läsnä betonissa ja tyynyssä, jota käytetään pohjana. Materiaali on tärkeä osa vedenpoistojärjestelmiä, puutarhatyylit ja paljon muuta. Kaikilla jakeilla ei kuitenkaan ole samaa sovellusta. Tältä osin syntyy kysymys, millaista raunioita tarvitaan talon perustamiseen - sen kokoon, rakenteeseen, ominaisuuksiin nähden? Yritetään selvittää se.

Rikkomustyypit

Rubble luokituksen tekee:

 • lähdemateriaali;
 • jae;
 • vahvuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • hilseily.

Sora ja murskattu kivi perustukselle saadaan eri lähteistä. Ne voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

 • tiheä rakenne;
 • kaivosyritysten prosesseissa esiintyvät jätteet, jotka eivät ole riittäviä;
 • metallurgisen teollisuuden ja lämpövoimaloiden teolliset jätteet;
 • murskattu betoni.

Tämän tai kyseisen materiaalin käyttäminen perustusten täyttämisvaiheessa on mahdollista vain, jos se täyttää GOST 8267-93: n ja GOST 32495-2013: n vaatimukset. Ne täsmentävät tekniset ominaisuudet ja erilaiset parametrit, sallitun sisällön ulkomaisten sulkeutumisen ja haitallisten epäpuhtauksien, hyväksyntäsääntöjen ja nykyisten valvontamenetelmien.

Testausmenetelmät ja -analyysit on kuvattu muissa valtion standardeissa ja teollisuuden määrityksissä.

Aineiston luokittelu

Murskattu kivi tuotetaan kiviä tai raaka-aineita, jotka on saatu teknisten tai tuhoisien prosessien tuloksena. Rakentamisessa voit käyttää materiaalia:

 • graniitti;
 • kalkkikivi tai kalkkikivi;
 • sora;
 • kuonasta;
 • jotka johtuvat toissijaisesta käsittelystä.

Asiantuntija kysymykseen, jonka raunio on parempi säätiölle, vastaa siihen, että se on graniitti. Sen ominaispiirteitä ovat maksimaalinen lujuus ja keskimääräinen jäätymisvastus. Hanki materiaali mekaanisella jauhamalla suuria kiven paloja. Sen jakeet ovat 40-80mm. Jyvien karkea pinta antaa hyvän tartunnan betoniin ja teräviin kulmiin.

Kalkkikiven murskattua kiveä ei suositella talon perustusten rakentamiseksi. Sen ainoa etu on edullinen. Tällaisen kiven lujuus on liian pieni, jotta se voidaan valita täyteaineeksi massiiviselle rakenteelle kaadettavasta betoniseoksesta. Kalkkikiven murskattu kivi soveltuu paremmin sokean alueen tai tiivistyspohjan valmistamiseksi.

Sora muodostuu luonnollisissa olosuhteissa kiinteiden kivien asteittaisen tuhoutumisprosessissa. Kaivetaan avoimissa kaivoksissa, joten massamateriaali sisältää savi- ja siltikertymiä. Sora tapahtuu:

Verrattuna murskattuun graniittiin sora on pienempiä jakeita - jopa 10 mm ja kulmien tasoitettu muoto. Karkeaa materiaalia saa käyttää monoliittisten perustusten rakentamisessa, ja sileiden kivien tarkoitus on maisemasuunnittelu. Sora on luonnollinen väri. Sen väri on mustavalkoinen, harmaa-sininen ja vaaleanpunainen, ruskea ja keltainen, ja sävyt, joilla on erilainen kosteus ja kivenmuutoksen valaistus.

Kuonan murskattu kivi esiintyy prosessissa, jossa metallurgisen tuotannon jätteet jaetaan ja jakautuvat jakeiksi. Yleensä se on hyvä betonin täyteaine ja on paljon halvempaa kuin muut vastaavat materiaalit, mutta useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kuonaa talon rakentamiseen.

Sekundaarinen murskattu kivi valmistetaan murskamalla vanhoja betoni- tai teräsrakenteita. Sen kustannushinta on kaksi kertaa edullisempi kuin graniittianalogit. Rakentaessasi alhaisen talon perusta, voit tehdä ilman luonnollisia raunioita, korvaamalla sen keinokivellä. Mutta samanaikaisesti perusalustan pitäisi olla vakaa.

Factions

Sora on tuotettu pienimmällä ja suurimmalla raekokoolla, joka on läsnä tietyssä osassa:

vahvuus

Tämä ominaisuus määräytyy murskatun kiven arvosanaksi. Se havaitaan kokeellisesti, kun materiaali altistetaan puristuskuormille. Perustaksi sinun on valittava murskattu kivi M1200, ja tyynyksi riittää käyttämään keskikovaa - M800-kiviä.

Murskattu betoni on alhaisempi voimaa graniittisovellukselle. Valmistetaan vain kolme merkkiä M300, M400, M600.

Pakkasvaste

Sille on tunnusomaista täyden jäädytys- / sulatusjakson lukumäärät, joissa rakeiden lujuus pysyy hyväksyttävällä toimintatasolla. Valitse monoliittisista säätiöistä F400. Viitattaessa - murskatun betonin rikki kestävyys on enintään 50 sykliä.

flakiness

Indikaattori viittaa lamelli- ja neulamaisten kivien prosenttiosuuteen sora-aineen kokonaismassassa. Mitä pienempi tämä luku, sitä paremmin rauniot ovat. Paras vaihtoehto on jyvien kuutiomuoto, jonka sisälämpötila on enintään 15 prosenttia, mutta betonissa sallitaan lamellin ja neulasekon läsnäolo jopa 50 prosenttiin.

Soraa varten särkyys voi olla enintään 35 prosenttia.

Haitalliset aineosat

Murskakiven on oltava hyvällä resistenssillä kemiallisten reaktioiden kanssa sementin alkalisessa ympäristössä. Lisäksi kivi ei saa sisältää komponentteja, jotka aiheuttavat korroosion vahvistuspalkkeja ja upotettuja osia. Betonin sekoittamisessa ei haitallisten tukkeutumista tulisi päästä liuokseen yhdessä täyteaineen kanssa.

Epäpuhtaudet rauniossa, vähentäen betonin lujuutta:

 • savea mineraalit;
 • orgaaninen aines, mukaan lukien hiili, hapot, öljyliuska;
 • asbestia
 • säänkestävät mineraalit - kloriitit, apatiitit, fosfaatit jne.

Betonin pinnan laatu sekä monoliitin sisäinen korroosio aiheuttavat:

 • rikkiä sisältävät mineraalit;
 • kiille;
 • kerrostetut silikaatit;
 • kipsi;
 • rautaoksidit.

Raudan korroosio betonirungossa voi vaikuttaa murskattuun kiviin, mukaan lukien halogeenia sisältävät mineraalit.

Kaikki edellä mainitut epäpuhtaudet voivat olla kallioon, mutta korkeintaan tiettyjä standardiarvoja. Komponenttien haitallisuudesta riippuen niiden sallittu sisältö vaihtelee välillä 0,1-15% painosta tai tilavuudesta.

Murskattua korkealaatuista betonia (I-ryhmä) ei saa olla epäpuhtauksia, kuten:

 • lasi;
 • tiili;
 • keramiikka;
 • puutavara;
 • viimeistely- ja eristysmateriaalit.

Muissa kolmessa ryhmässä (II-IV) tällaisen pentueen pitoisuus on sallittu välillä 1-7% sekundaarisesta raunioista.

Rakeiden laadunvalvonta erissä erikseen jokaiselle ryhmälle. Tämä ottaa huomioon:

 • pölyn läsnäolo sekä savipartikkelit ja kokkareet;
 • läsnäolo on vähemmän kestävä suhteessa suurimpaan osaan kiviä;
 • laimentamattomien jyvien pitoisuus irtotavaran koostumuksessa.

Näytteenvalmistus suoritetaan voimassa olevien määräysten mukaisesti. Valmistajan on määriteltävä ominaisuudet, kuten lujuus ja jäätymisvastus, aina, kun alkuperäisten raaka-aineiden sijaintia muutetaan ja määräajoin suunniteltujen testien aikana.

Toimitetun romun tilavuus ja massa saadaan selville punnitsemalla tyhjä ja lastattu auto. Tämä ottaa huomioon materiaalin kosteuden ja tiivistyskertoimet. Ne kuljettavat kiviä irtotavarana ja säilyttävät ne olosuhteissa, jotka estävät tukkeutumisen, liotuksen ja saastumisen.

Mikä murskattu kivi on parempi käyttää säätiöön

Betoniseoksen koostumus perustuksen täyttämiseen sisältää paitsi epäorgaanista sideainetta (sementtiä) ja hiekkaa, mutta myös murskattua kiveä. Se on ominaisuuksia raunioista, jotka suurelta osin määräävät betonin vahvuus. Siksi ennen rakentamista on tarpeen selvittää, mitä raunioita suositellaan käytettäväksi säätiölle.

Rubble luokitus

Murskattu kivi voidaan luokitella useiden kriteerien mukaan:

 • jota käytetään sen tuottamiseen kallioon. Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kivi murskaimissa. Jyrkkään lujuuteen nähden erottuvat tällaiset murskatut kivet, kuona, sekundaari, kalkkikivi, sora, graniitti. Graniittikiveä pidetään GOSTin mukaan voimakkaimpana, sitä pidetään parhaimpana vaihtoehtona säätiön täyttämiselle. Vaikka lujuuden ja talouden suhdeluvun näkökulmasta katsotaan, että soramurskaus on paras;

Sekundaarinen murskattu kivi tuotetaan murskaamalla betonijätteitä, tiili taistelu. Ennen käytön aloittamista on tarpeen tarkistaa vanhojen raudoitusten poistaminen.

 • kestävyydestä. Murskattu kivi on jaettu merkkeihin riippuen puristuslujuudesta. Merkkejä on m200 (melko heikko murskattu kivi, sitä ei suositella betonirakenteille, jotka hyväksyvät huomattavia kuormia) m1200 - m1600: een. Erittäin lujaa murskattua kiveä erottuu myös vähäisen lujuuden omaavien kivien vähäisestä osuudesta (niiden osuus ei ylitä 5%).
 • pakkasvasteella. Erityisen tärkeä rakentaminen lauhkeille ilmastoille on vuorottelevan jäätymisen / sulamisen syklien määrä, joka kestää raunioita vaarantamatta sen suorituskykyä. Jäätymisvahvuudella erotetaan arvot f15: stä f400: een, graniittikiveä on johtaja;

Useimmiten he kiinnittävät huomiota näihin indikaattoreihin, vaikka he luokittelivat myös rauniot useilla apuindikaattoreilla. Esimerkiksi radioaktiivisuuden, tarttumisasteen jne.

Minkälainen rauniot on parempi valita säätiölle?

Betonin ja siksi raunioiden vaatimusten joukko määräytyy betonirakenteen mukaan. Talon perustajat kokevat tilapäisen ja pysyvän kuorman koko rakennelmasta koko talon elinkaaren ajan, joten sen suhteen asetetaan tiukimmat vaatimukset.

Ensinnäkin sinun täytyy päättää raunioista. Tilastot osoittavat, että säätiölle yleisimmin käytetty murskattu kivi merkki M1200. Vaikka esimerkiksi pienen maalaistalon rakentamiseen, voit käyttää vähemmän kestävää murskattua kiveä.

Puhuminen siitä, mistä murskattua kiveä on parempi perustukselle, olisi huomattava yksittäisten jyvien geometriset ominaisuudet. Puhumme rakeiden jakaantumisesta ja sallitusta hiutaleesta.

Jakeittain koostuvan koostumuksen alla ymmärretään keskimääräinen raekoko. Yläpinnan täyttämiseksi käytetään 5-10, 10-20, 20-40 mm murskattuja jakeita.

Jyvien muoto on myös erittäin tärkeä, kuutiomurskainta pidetään ihanteellisena sideaineen kulutuksen kannalta ja betonin tiivistymisen helpottamiseksi. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, että jokaisella yksittäisellä viljalla on kuution muoto, mikä tarkoittaa, että kaikki raekoko ovat samassa järjestyksessä. Runkojen koostumuksessa on myös särkyjä (lamellin ja neulan muotoisia) - niissä on 1-2 kokoa huomattavasti suurempi kuin kolmas. Murskaavan kiven käyttö, jolla on runsaasti pehmeitä jyviä, johtaa sideaineen liialliseen kulutukseen samankokoisen betoniseoksen valmistamiseksi ja seoksen värähtelyn tiivistyminen on merkittävästi monimutkaista.

Myös viljan jyvät voivat aiheuttaa tyhjyyden muodostumista betoniseoksessa, verrattuna kuutiometreihin, niiden tarttuminen betoniin on pahempaa, soran rakeista muodostuva makrokehys ei ole niin jäykkä. Pellavan jyvien prosenttiosuudesta riippuen eritellään tämäntyyppiset murskatut kivet:

 • kuutioinen murskattu kivi - hiutaleiden määrä ei ylitä 10: tä prosenttia;
 • parannettu murskattu kivi - koostumuksessaan jyvien hiutaleiden enimmäismäärä on rajoitettu 20-25 prosenttiin;
 • yleiset rauniot - 25-35%;
 • yhteiset rauniot - 35-50%.

Kun otetaan huomioon, että säätiö viittaa kriittisiin rakenteisiin, jotka tuntevat merkittäviä kuormia, on suositeltavaa käyttää kuutiota tai parannettua murskattua kiveä.

Mitä raunioitumista käytetään säätiölle - yleisiä suosituksia

Vahvuuteen, pakkasvasteeseen ja karheuden asteeseen on kiinnitettävä huomiota lukuisiin lisäominaisuuksiin. On muistettava, että voimakkaasti murskattu kivi on radioaktiivisempaa kuin esimerkiksi M600-luokan murskattu kivi. Siksi on toivottavaa, että roska-erä kulkee radiometrisesti.

Älä myöskään yritä säästää raunioilla säätiön päälle. Markkinoilla on kierrätysjätteiden tarjouksia, jotka ovat murskattuja tiiliä ja betonia. Tämän vaihtoehdon ainoa etu on sen alhainen hinta. Mutta on mahdotonta taata tällaisten rakennusmateriaalien lujuus, koska betonin tai tiilen käytön aikana voi merkittävästi muuttaa alkuperäisiä ominaisuuksia.

Pitäisi kiinnittää huomiota raunioihin. Vastauksena kysymykseen, millaista murskattua kiveä on parempi säätiölle, voidaan huomata, että on parasta käyttää karkeaa ja karkeaa kuutio-kiveä. Monien rakentajien yhteinen virhe on jokien soran käyttö raunioikeuden sijasta. Sillä on hyvä lujuus ja vähäinen hiutaleiden määrä, mutta sen tärkein haitta on sileä pinta, kiillotettu vedellä. Tästä johtuen on mahdotonta tarjota tarvittavaa yhteyttä rakeiden jyvien välillä betoniin.

Samanaikaisesti on sallittua käyttää melko karkeaa pintasillan käyttöä.

On syytä muistaa, että murskattujen kivenjyvien perustukseen tarkoitetulle betoniseokselle muodostuu makrokehys, joka on tärkein käyttökuormitus, hiekka ja sementti vaikuttavat tyhjiin aggregaattiin ja sitovaan aineeseen.

Siksi on tarpeen valita murskattu kivi, joka ei romahda kuorman vaikutuksesta, ja jyvät kiinnitetään toisiinsa tiukasti. Vain jos tämä ehto täyttyy, säätiö antaa meille mahdollisuuden rakentaa aidosti luotettava talo, joka kestää vuosikymmeniä.

Murskattu kivi, sora, sementti, hiekka, sardeldiitti... Nämä ovat kaikki betonityöaineita, päättää pohjan kuormituksesta, poikittaisesta, pitkittäisestä pisteestä jne., Betoniluokka on selkeä. Tarkastellaan maaperän kantokykyä. Muussa tapauksessa perustuksesta huolimatta se voi vinoutua.

On tutkittava maata sivustossasi, missä kaivaus suoritetaan. On toivottavaa saada käsitys pohjavesien kulkeutumisesta ja liikkumisesta alueellasi. Onko tulevaisuuden rakentamishankkeesi, jolla on kaikki ominaisuudet, ja laske jo nyt kaivamallesi parametrit. Tunne likimääräinen kosteuspitoisuus maaperässä, jossa rakentaminen suoritetaan. Onko käsitys siitä, kuinka paljon maa voi jäädä talvella, alueella.

Kuormitus on selvitettävä. Betonimassan täyteaineena on parempi käyttää murskattua kiveä. Ainakin säätiölle.

Paras materiaali on murskattu kivi.

Betoniselle murskattua kiveä varten

Jos ilman selvennystä - rauniot. Mutta sinun on vielä ymmärrettävä laatan, kuorman jne. Paksuus, on myös mahdollista käyttää soraa vahvistuksen aikana.

Suosittelen ruuvipalloja ja älä riko pääsi - rauniot tai sora, halpa, helppo ja luotettava

Betoni vähintään B-15

Sora, murto-osa 10 mm - 50 mm. Mutta voit murskata ja samaa ryhmää.

Ja sora ja rauniot sopivat.

Parempi graniittiromun osuus 5-20. Sora soveltuu myös.

Murskattu kivi on parempi tähän tarkoitukseen.

Teoriassa - rauniot. Mutta käytännössä kaikki käyttävät PGS: ää. Tärkeämpää on, että voit ottaa tämän seoksen ämpäriin, hiertää hiekkaa ja kaataa kaivoa soraa ja laskea kuinka paljon vettä sopii. Jos osoittautuu, että paljon enemmän vettä (vettä) kuin soraa, lisää kivet suhteeseen П / Г = 2/3

Tietenkin on parempi käyttää murskattua kiveä täyteaineena kuin sora, koska sillä on karkea pinta, joka parantaa tarttuvuutta liuoksessa ja kuutio muoto, joka antaa tiiviimmän täytön liuoksen valmistelun aikana.

Tietenkin kysymys on väärä. Säätiöt - on monimutkainen tukirakenne, riippuen monista tekijöistä. Lyhyesti sanottuna enintään 2 kerrosta, jos pohja perustusten alapuolella on luotettava, riittää soraa tai pikkukiviä.

Tervetuloa! Ensinnäkin - perusta, tämä on rakennuksen perusta, joten tee 10 cm vuodevaatteet ja sen jälkeen - kaada betonia! Materiaalin homogeenisuus - vain lisää rakenteen eheyttä.

Graniitti on suhteellisen kestävä. Tämä ei vaikuta betonin lopulliseen lujuuteen - samaan tuotemerkkiin / luokkaan kuuluvat betonit tarjoavat sen täyteaineesta riippumatta. "Graniittikiveä" jäävä "turvallisuusmarginaali" tavallisesti tasoittuu pienemmällä määrällä sementtiä

Sora, rauniot romahtavat ajan myötä.

Murskattujen kivien tärkein etu on sen luontaiset ominaispiirteet, erityisesti betoniin tarttuvuus, joka mahdollistaa murskattujen kivien käytön rakennusmateriaalien ja kaatopaikan valmistuksessa.

Murskattu kivi, mahdollisesti sora, riippuen käyttötarkoituksesta ja kuormituksesta säätiöön! Ystävällisin terveisin Gushchin V.I. Deltastroy LLC

Graniitti murskattu kiviosuus 10-20.

Maaperästä riippuen pohjaan kohdistuvaa kuormaa voidaan käyttää ja soraa. Tällä hetkellä on kuitenkin parempi käyttää "kuitua". Fibrobetonin tekniikka on osoittautunut positiiviseksi yli 50 vuoden ajan. Tämä auttaa samalla vähentämään materiaalien ja työn kustannuksia.

Murskattu kivi, sitten tarvitset vedenpitävyyttä 3 mm: iin kumin tai nestemäisen lasin perusteella.

Ota murskattu kiven murto 15-30 ja kaikki on hieno!

Voit käyttää molempia, mutta hauras on parempi. Siinä on tietty fraktio, joka puolestaan ​​lisää kuormaa säätiölle. Suosittelemme myös tekemään hiekka-sora-tyynyn ennen säätölaitetta, joka pakkasessa ja kosteudessa lisää ylimääräistä

Säätiö on erittäin vastuullinen rakennus, parempi murskattu kivi. Ja mikä parasta on - valmiiden betonien tilaaminen, se on hieman kalliimpaa, mutta sinun ei pitäisi säästää säätiöön. On toivottavaa, että betoniseokseen lisätään vedenpitävä lisäaine - Kalmatron-D. Säätiö suojaa vettä ja syövyttäviä prosesseja.

Hyvää iltaa! On ollut tapausta, kun säätiön kaivaa metriä kohden, vesi meni, pumppaamaan vettä ja kaivaa 1,70 m: iin, täyttämään rauniot (suuri kivi) ja sitten kaadetaan betonia sekoittimella. Ystävällisin terveisin, Alexander.

Voit sorata ja soraa. Parempi - murskattu kivi. Se riippuu perustuksen halutusta lujuudesta, esimerkiksi soraa voidaan käyttää ulkorakennuksissa.

Paras vaihtoehto on rauniot!

Graniittiromuilla on parhaat indikaattorit kaikkien edellä mainittujen lujuuden ja pakkasvastuksen indikaattoreista, mutta sen kustannukset ylittävät myös muiden kustannukset. Siksi graniittikiveä on parempi käyttää rakentamisessa, mikäli lisävoimaa ei tarvita.

Talon perustuksen rakentamiseen tarvitset älykkään johtajan, projektin, muottien, puusepäntyöt, konkreettiset työntekijät, ja tärkeintä on rahoitus.

Murskattu kivi tai Optimalka

Murskattu kivi 20 * 40, älä unohda solmun vahvistamista.

Etsitkö tuon perustuksen? Pienellä kuormituksella voidaan käyttää soraa.

Crash romu, bude czreshte zcheplennya kanssa sementti-píshagim rozchinom

Sora-tyyny. Säätiö on raunioitunut!

Säätiö on perusta. Mitä parempaa perustetta, sitä luotettavampi. Siksi perustukseen käytetään keskikalibroinnin murskattua kiveä. Ja sora on hyvin pieni murskattu kivi. Ja joskus ei ole raunioita, vaan muita kaltaisia ​​kiviä. Sora ei sovi normaalille säätiölle. Mutta sitä voidaan käyttää lisäaineena.

Murskattu kivi Voit käyttää roskakiveä. Muoto, tyyppi ja rakennusmateriaali riippuvat monista tekijöistä. Toimituksen tyyppi. Lattiat. Seisminen vyöhyke, jossa rakentaminen on käynnissä. Meidän kaikkien on otettava tämä huomioon. Vahvistuksen muoto riippuu siitä. Rebar paksuus. Toimialojen lukumäärä.

Tarjoan suhteellisen edullisen vaihtoehdon - CBC (hiekka-soramake)... voit lisätä ("zabut") kaiken, mitä löydät varastosta tai autotallista, ottakaa huomioon tämän budjetin vaihtoehto!

Täytä pohja tarvitsevat betonia)) merkki 200

Betoni tehdään konkreettisen tieteen lakien mukaan, jotta saadaan oikeat massan / sementin mittasuhteet. Reseptin luomisen yhteydessä meidän on pyrittävä vähintään sementtikiven kerrokseen. + suurimman yhteenlasketun murto-osan ei pitäisi ylittää 1/3 kokoa ankkurikehyksen kokoa.