Kuinka kauan se kestää ja kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Betonin kovettumisen tuntemuksen ansiosta voit ennakoida uusia rakennusprosesseja.

Seuraavaksi keskustelemme siitä, miten määritetään seoksen asettamisaika, selvitä, kuinka kauan betoni kovenee. Yritä myös ymmärtää niihin liittyvät toimenpiteet ja niiden vaikutus asianmukaiseen kuivaukseen.

Uusia rakennuksia koskevat laatuindikaattorit riippuvat useista tekijöistä:

 • ilman lämpötila;
 • ilmakehän kosteus;
 • sementti laatua;
 • asennus- tekniikan noudattaminen;
 • hoidetaan lasia kuivumisjakson aikana.

Betonin kovettuminen

Tämä monimutkainen, monivaiheinen prosessi, joka liittyy lujuuteen ja kuivumiseen, soveltuu säätöön, mutta tämän täytyy ymmärtää, mitä se on.

Betonin ja muiden sementin perustana olevien rakennusseosten kovettumisvaihe alkaa asentamalla. Ratkaisu ja vesi muottipesässä reagoivat, ja tämä antaa sysäyksen rakenteen ja lujuusominaisuuksien hankintaan.

käsitys

Asetukseen tarvittava aika riippuu suoraan erilaisista vaikutuksista. Esimerkiksi ilmakehän lämpötila-indikaattori on 20 ° C ja perustus muodostuu sementti M200: n avulla. Tässä tapauksessa kovettuminen alkaa aikaisintaan 2 tunnissa ja kestää lähes yhtä kauan.

vakauttaminen

Asetusvaiheen jälkeen tasoitus alkaa kovettua. Tässä vaiheessa suurin osa sementin rakeista ja liuoksessa oleva vesi alkavat vuorovaikutuksessa (sementin hydratointireaktio tapahtuu). Optimaalinen prosessi tapahtuu ilmakehän kosteudessa 75% ja ilman lämpötilan ollessa +15 - +20 ° C.

Jos lämpötila ei nouse yli +10 astetta, on erittäin todennäköistä, että betoni ei saavuta rakenteellista lujuutta. Siksi talvella ja kadulla tehdyissä olosuhteissa ratkaisu on koottu erityisillä antifrost-lisäaineilla.

Voima asetettu

Lattian tai minkä tahansa muun rakenteen rakenteellinen lujuus ja se aika, jota sementin laasti kovettuu, liittyvät suoraan. Jos betonin vettä lähtee nopeammin kuin on tarpeen asetettavaksi ja sementillä ei ole aikaa reagoida, niin tietyn ajan kuluttua kuivauksen jälkeen kohtaamme löysät segmentit, mikä johtaa levyn halkeiluihin ja muodonmuutoksiin.

Näitä vikoja voidaan havaita betonituotteiden leikkaamisen aikana hiomakoneen avulla, kun laatan heterogeeninen rakenne osoittaa teknisen prosessin rikkomisen.

Teknisten sääntöjen mukaan betoni on kuivunut vähintään 25-28 vuorokautta. Kuitenkin rakenteille, jotka eivät suorita parantuneita kuormitustoimintoja, tämä aika voidaan lyhentää viiteen päivään, jonka jälkeen niitä voidaan käydä ilman pelkoa.

Vaikutustekijät

Ennen rakentamisen aloittamista on otettava huomioon kaikki tekijät, jotka voivat vaikuttaa betonin kuivausaikaan.

kausiluonteisuus

Tietenkin tärkein vaikutus sementtilaastin kuivausprosessiin on ympäristö. Lämpötilasta ja ilmankosteudesta riippuen kuivauksen ja kuivauksen aika voidaan rajoittaa pari päivään kesällä (mutta vahvuus on alhainen) tai mallissa on runsaasti vettä yli 30 päivän ajan kylmäkauden aikana.

Betonin kovettumista normaaleissa lämpötilaolosuhteissa kuvataan parhaiten erityisellä taulukolla, joka kertoo, kuinka kauan se kestää maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi.

Kuinka kauan konkreettinen kovettuu: ominaisuudet, aikataulu, taulukko

Tämän artikkelin tärkein kysymys on, kuinka paljon sementti kovenee. Prosessin ymmärtämiseksi autetaan aikataulua, taulukkoa ja tarkkoja tietoja. Tämä on hyödyllistä tietoa kaikille, jotka päättävät työskennellä konkreettisten rakenteiden kanssa, joita tarvitaan kaikkialla nykyään.

Tutkittuaan tätä materiaalia lukijat oppivat:

 • mikä on puristuslujuus;
 • mitä he sanovat betoni merkki;
 • kuinka paljon jäätyy betoniseosta kylmässä ja kuumenee yli 30 ° C: ssa.

Betonin lujuus

Puristuslujuus on minkä tahansa betonimassan pääominaisuus. Tässä parametrissa on erilainen betonimerkki. Seos saa tarvittavan lujuuden 25-30 päivän sisällä tuotemerkistä riippumatta. Tämä ominaisuus pakottaa työntekijät odottamaan tiettyä aikaa. Ensimmäiset 6-8 päivää betonivahvuudet parantavat aktiivisemmin kuin seuraavina viikkoina - jo tänä aikana betoni saa noin 60% brändin vahvuudesta.

Koko voima näkyy vasta 28 päivän kuluttua kypsyydestä. Jotkut työntekijät, säästämään aikaa, päättävät ladata mallia etukäteen. Tietenkin tämä johtaa koko rakennuksen laadun heikkenemiseen. Että malli oli luotettava, sinun on odotettava kokoaikaisesti. On järkevää purkaa muottiin vasta kahdeksan päivän kuluttua.

Hyvä kovettumisolosuhteet

Nämä ehdot sisältävät:

 • positiivinen lämpötila, jonka tulee olla välillä 18-22 ° C;
 • ilman kosteus, jonka pitäisi olla noin 90% tai enemmän.

Tällaiset olosuhteet eivät aina ole läsnä, ulosmeno on märkä hiekka, sahanpuru tai erikoiskammio. Betoni kovenee nopeammin ja paremmin, jos se on märässä ympäristössä. Ei ole suositeltavaa jättää seosta ulkoilmaan, koska kaikki kosteus on korjattu, ja betonin lujuus on vähäinen.

Kaaviossa näkyy ajan ja lämpötilan suhde.

Kuinka ennenaikainen kuivaus vaikuttaa betonin laatuun? Tosiasia on, että kaikkien sementtituotteiden sydämet eivät pysty reagoimaan veden kanssa lyhyessä ajassa. Monet teokset toteutetaan kadulla, auki. Se käyttää bitumiemulsiota ja polyeteenikalvoja, jotka estävät nesteen haihtumisen.

Betonimassan lujuus riippuu lämpötilaolosuhteista, joissa jähmettyminen tapahtuu. Jos lämpötila laskee alle 18 ° C, betoni kovenee hitaammin. Korotetut lämpötilat ja korkea kosteusprosentti tuottavat nopeutetun kovettumisen. Jos prosessi tapahtuu normaaleissa olosuhteissa, seos noutaa 60-75% täyden lujuuden 10-15 päivässä.

Alla oleva taulukko osoittaa, kuinka kovettumisnopeus riippuu lämpötilamittauksista:

Betoniseoksen tilavuus muuttuu jokaisen välein, vahvuusjoukon jälkeen. Seos kutistuu. Veden puutteen vuoksi betonipinnalle voi ilmetä halkeamia, koska sisäisten vyöhykkeiden kutistuminen on hitaampaa kuin pinnan sisäpuolella.

Miten nopeuttaa betonin kovettumista?

Kovettumisnopeus vaihtelee sementityypin mukaan. Erityisen tärkeitä ovat erilaiset kemialliset lisäaineet, jotka vaikuttavat kiinteytymisen prosessiin. Lämpötila on tärkeä tekijä sekoitettaessa betonia. Artikkelin alussa oleva taulukko vahvistaa tämän.

Joskus käsityöläisten on järjestettävä samanaikaisesti liitoksia esivalmistetuissa rakenteissa ja tehtävä korjaustöitä, tässä tapauksessa kovettumisnopeus on tärkeä tekijä. Nopea kovettuminen tuottaa nousukauden alkuvaiheessa. Tällaiset betonielementit 1-3 päivässä saavat 70% 28 päivän kestävästä vahvuudesta. Kokemus on osoittanut, että rakenteet, joilla on nopea betoni, ovat vähemmän kestäviä kuin ne, joissa materiaali kovettuu 2-4 päivän ajan.

Taulukko betoniseoksen kiihdyttimistä ja hidastimista.

Päälliköt pääsääntöisesti lisäävät erikoissekoituksia prosessin nopeuttamiseksi. Tässä ovat seuraavat säännöt:

 • Kalsiumkloridin tulee olla noin 3% standardirakenteissa ja 2% vahvisteissa;
 • sementissä ei saa olla enempää kuin 2% sulfaattia suunnittelusta riippumatta;
 • nitriittitraatin, kalsiumnitraatin ja natriumin raja - 4%.

Tietenkin on olemassa teknisiä menetelmiä kovettumisajan pienentämiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään sähkölämmityksen lämpökäsittelyä. Jos rakenne on pieni, on tehokasta käyttää kontaktilämmitys lämpöilmalla. Lauhkeissa tai kuumissa ilmastoissa sähkölämmityksen tulisi kestää 3-8 tuntia. Sen jälkeen, kun laite on kytkettävä pois päältä, seuraavassa vaiheessa malli ottaa itsenäisesti tarvittavan voimaa.

Kuinka kauan betoni kovettuu yli 30 ° C: n lämpötilassa?

Tarttuminen tapahtuu hyvin nopeasti, mutta merkittävä negatiivinen, tällainen lämpötila vaikuttaa haitallisesti laatuun. Betoni menettää voimaa, koska seoksesta on liian nopeasti haihtunut kosteus, minkä seurauksena hydrausprosessi pysähtyy. Jos lämpötila on yli 30 ° C, betoni kovettuu 1-2 tunnin kuluessa sekoituksesta.

Niinpä kosteus säilyy sementin jyvien sydämeissä.

Betonin kovettuminen alhaisissa lämpötiloissa

Talvella betonityötä tehdään vain, jos se on mahdollista lämmittää ja vedeneristää sen jälkeen, kun seos kaadetaan. Nollan alapuolisten lämpötilojen vuoksi nesteytyminen hidastuu merkittävästi, minkä seurauksena betoni hitaasti saavuttaa voimaa. Jotta saataisiin lujuus -5 ° C: n lämpötilassa, tarvitset yli 6-8 kertaa verrattuna 20 ° C: n lämpötilaan.

Kun työskentelet kylmässä kaudella, on ehdottomasti noudatettava aikaa rakentaa voimaa. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin se kestää täysin. Tilanne voidaan kiihdyttää kylmällä valmistetuilla lisäseoksilla.

Betoni ei jäätyy: syyt, mitä tehdä, miten välttää ongelmia

Muottiin kaadettu betoni ei saa tarttua pitkään eikä saa muotoilua. Määritä miksi tämä tapahtuu, miten välttää se ja mikä tärkeintä, mitä tehdä, jos betoni ei kovenee.

Sisällysluettelo:

Betoniominaisuudet

Betoni on karkean aggregaatin seos sideaineen kanssa, jolla on kyky vaihtaa nesteestä kiinteään faasiin. Tällä hetkellä on olemassa erilaisia ​​betonityyppejä - asfalttibetonia, polymeeribetonia ja niin edelleen. Kuitenkin yleisimmin käytetty betoni, jossa sideaineena käytetään Portland-sementtiä. Portland-sementti jauhetaan tietyssä määrin ja poltettu kalkin ja saven seos, joka sekoitettuna veden kanssa muodostaa kiinteän ja kestävän keinotekoisen sementtikiven.

Kävi ilmi, että luonnossa on usein runsaasti mineraalialtaita, joita kutsutaan - marliksi, joka koostuu savi ja kalkki suhteessa, joka tarvitaan sementin valmistukseen. Sementin tuotannossa tehtaalla tämä mineraali kalsinoidaan erityisissä uuneissa ja murskataan pölyttömäksi.

Eri tuotemerkkejä sementtiä tuotetaan eri tarkoituksiin. Merkki on sementtikiven ominaisuus, joka kovettamisen jälkeen kestää tietyn puristuskuorman. Kun sementtiä sekoitetaan veden kanssa, kemiallinen reaktio ja nestemäisen koostumuksen muuttaminen kiinteiksi aineiksi. Materiaalin lopullinen lujuus ja asetusaika (kemiallisen reaktion aika) riippuvat veden määrästä.

Luokat ja betoniluokat

Sementtikiven merkittävänä haittana on sen kutistuminen, ts. Tilavuuden ero nesteen ja kiinteän faasin välisen siirtymän aikana voi olla jopa 10%. Epätasainen kutistuminen johtaa niin sanottujen kutistumisvaurioiden ja sisäisten jännitysten syntyyn, jotka vähentävät lujuutta. Karkeiden aggregaattien, kuten hiekan ja murskatun kiven lisäys, mahdollistaa betonin valmistamisen, jossa nämä virheet vähenevät merkittävästi eikä niillä ole suurta vaikutusta siitä rakennetuista rakenteista. Karkea aggregaatti säästää myös sementtiä, jonka kustannukset ovat paljon suuremmat kuin hiekan ja raunioiden talteenotto.

Betonin lujuusominaisuuksille on tunnusomaista luokat (edellä oleva kuva), mikä myös heijastaa betonin puristuslujuutta. Vanhalla tavalla niitä kutsutaan joskus myös leimoiksi.

Se on tärkeää! Ei pidä sekoittaa betonin luokkaa eikä betonimerkkiä - se ei ole sama.

Veden ja sementin mittasuhteet kehitettiin kokeellisesti, mikä mahdollistaa erilaisten luokkien betonin tuottamisen jopa saman brändin sementistä.

Betoni saavuttaa suunnittelun voimakkuuden ensimmäisten 28 päivän aikana, minkä jälkeen reaktio hidastuu huomattavasti, jatkuen koko betonirakenteen ajan, eli ajan myötä betoni tulee yhä kestävämmäksi ja oikein toimimalla sen käyttöikä voi olla 100 vuotta tai enemmän.

Betonin kovettuminen ja kovettuminen lämpötilan ja ajan mukaan (%)

Toinen betonin haitta on sen pieni veto- tai taivutuslujuus, joka on 15-20 kertaa pienempi kuin puristuslujuus. Sen vuoksi ranskalainen Monnier keksittiin keinona sijoittaa betonirakenteen venyvään vyöhykkeeseen metallia (teräs), joka tuntee venytettävät rasitukset. Niinpä oli vahvistettu betoni - tärkein rakentamisessa käytetty materiaali tähän mennessä.

Kuinka välttää konkreettisia ongelmia

Syyt betonin heikkoon tarttumiseen ovat tavallisia ja niitä on syytä välttää huolellisesti, koska on paljon helpompi tehdä kuin kärsiä niiden laiminlyönnin seurauksista. Sinun on vastattava työhön ja noudatettava hyvin yksinkertaisia ​​sääntöjä, varsinkin kun kyseessä on oma talo tai rakennus.

 1. Ennen konkreettista työtä asiakkaan on perehdyttävä tärkeimpiin vaiheisiinsa ja tekniikkaansa sekä ainesosien valintaan, eli sementtiin, hiekkaan ja murskattuun kiveen. Tämä auttaa hallitsemaan työn suorittamista ja lopettamaan sen ajoissa, jos jokin menee pieleen.
 1. Pyydä työskentelemään vain ammattitaitoisia kokeneita esiintyjiä, joilla on jo konkreettisia kokemuksia.
 1. Ostomateriaalien tulee olla vain luotettavia tavarantoimittajia ja tarkistaa laatusertifikaattien saatavuus. On parempi tehdä sopimuksia tavarantoimittajien kanssa niin, että jos myöhemmin havaitaan, että materiaalit olivat huonolaatuisia ja että ne eivät olleet valtion vaatimusten tai teknisten edellytysten mukaisia, olisi mahdollista vaatia vahingonkorvausta tai tappiota.

Esimerkki GOST-vaatimusten noudattamisesta

 1. Kun ostat sementin - kallein ja tärkein materiaali, sinun on oltava erittäin varovainen. Sinun tulisi välttää tuntemattoman alkuperäisen löystyneen sementin hankkimista tuntemattomilta toimittajilta, on parempi, jos se on pakattu pusseihin.

Sementtiä on hankittava vain luotetuilta toimittajilta.

On tarkistettava pussin merkinnät ja niiden laatusertifikaattien noudattaminen, sillä ne eivät saa olla valokopioita, vaan niillä on todellisia "märkiä" postimerkkejä.

On hyvä löytää toimiva laboratorio rakennusmateriaalien testaamiseksi sivuston lähellä. Tällaisia ​​laboratorioita on yleensä saatavilla suurissa rakennusorganisaatioissa, betonituotteissa tai rakennusyliopistoissa. Jos siirrät pienen määrän sementtiä ostetusta erästä tällaiseen laboratorioon (enintään 0,5 kg), 2-3 päivän kuluttua asiantuntijat voivat tarkasti vastata, onko järkevää ostaa tämä sementti ja mikä sen todellinen vahvuus (tuotemerkki) on, he voivat myös antaa suosituksia rakeiden ja hiekka halutun luokan betonin optimaalisen koostumuksen valmistamiseksi.

Valitettavasti suuri määrä huijareita liittyi sementtitoimituksiin. Yleensä ne näkyvät yksittäisten rakennustöiden massatilanteissa ja suorittavat kadunmyynnin suoraan autoista. Esimerkiksi, kun todettiin, että mitä sumeampaa sementtiä, sitä korkeammalle lujuudelle ne sekoittavat alhaisinta sementtiä hiilipölyä tai nokea yritettiin siirtää se korkealaatuisiksi ja myydä korkealla hinnalla.

Väärennöksiä voidaan helposti määrittää sekoittamalla pieni määrä sementtiä vedellä. Jos tämän jälkeen veden pintaan näkyy vesipitoisten hiukkasten kalvo, tällaista sementtiä ei suositella.

Helpoin tapa määrittää sementin laatu: purista se nyrkellä. Mitä vähemmän materiaalia jätetään nyrkissä, sitä parempi. Jos lähes kaikki sementti "virtaa" sormien läpi, niin tämä on hieno tuote. Jos kaikki sementti pysyisivät kädessä ja muuttuivat kiinteiksi, sinun pitäisi lopettaa työskentely sen kanssa.

Sinun on myös pidettävä poissa varmentamattomilta myyjiltä, ​​jotka väittävät, että sementti sisältää lisäaineita, jotka lisäävät lujuutta ja asettamisaikaa, todennäköisesti siellä ei ole lisäaineita, ja jos on, pikemminkin päinvastoin, heikentävät sen ominaisuuksia. Tietenkin erilaisia ​​betonin lisäaineita on olemassa, mutta niiden käyttö betoniseoksen valmistuksessa on oltava tietoinen (tietää tarkalleen, mitä ne ovat ja milloin niitä on käytettävä) ja tarkasti valvottava.

Betonin lisäaineet on valittava huolellisesti ja vain tarvittaessa. Älä usko väärennetyt myyjät, jotka väittävät, että ilman betonia lisäaineilla on parannettu ominaisuuksia.

Sementin käyttämistä talvella ei ole kategorisesti suositeltua. Tällaisen sementin toimintaa voidaan vähentää yli 90% ja sen käyttö missään rakennustöissä on merkityksetöntä. Joskus on yrityksiä myydä tällaista sementtiä. Yleensä tällaisen pakastetun sementin pussit ovat vaikeampia ja tiheämpiä kosketukseen, ja itse sementti sisältää kokkareita, jotka on helppo venyttää käsin.

Miksi se ei pakota betonia

Huolimatta siitä, että konkreettiset teokset eivät ole vaikeita, ja kaikki tärkeimmät teknologiset prosessit on pitkään kehitetty ja niitä on sovellettu valtavaan määrään rakennustöitä, joita arvioidaan satoja tuhansia eri puolilla maailmaa, voi syntyä erilaisia ​​epävarmuustekijöitä, joista yleisimpiä on tai hidas asetus ja lujuus.

Yksi syy siihen, miksi betoni ei kovene, voidaan erottaa seuraavasta:

 • Käytä liikaa vettä liuoksessa;
 • Betoni, jonka lämpötila on alle +5 ° C ilman lämpenemistä;
 • Seos jäädytettiin vaikeissa pakkasissa;
 • Liian kauan vaivaava seos autosekoittimella;
 • Heikko sementti tai betoni;
 • Seoksen sekoittumisen tai muiden virheiden havaitseminen betonin sekoittamisen aikana;
 • Useiden testattujen tai heikkolaatuisten lisäaineiden käyttö betoniseoksille;
 • Betonin huono hoito.

Riippumatta syystä, on usein melko vaikeaa korjata sitä. Joskus sinun täytyy jopa rikkoa betonia ja asettaa se uudelleen. Lisätietoja tällaisten ongelmien ratkaisemisesta kannattaa lukea alla.

Mitä tehdä, jos betoni ei jäätyy

Jos kuitenkin tapahtui, että työ tehtiin eikä betoni ole asetettu (toisena tai kolmantena päivänä sen pitäisi olla jo melko kova), ennen kaikkea on välttämätöntä ymmärtää tapauksen syyt.

 1. Valmistajat, jotka valmistelivat muninasettamista varten, käyttivät veden määrää paljon enemmän kuin tarvitaan, mikä rikkoi vettä ja sementtiä. Tällainen betoni tulee jotenkin tarttumaan, mutta sen vahvuus on vähäinen ja sillä on myös voimakas kutistuminen ja se on peitetty halkeamien verkolla.

Kuormattujen rakenteiden tapauksessa tämä ei välttämättä ole kovinkaan tärkeä (pinnan puutteet ja kaarteet voidaan myöhemmin peittää sementti-hiekkasaumalla). Kun betonitointi on vastuullisia tukirakenteita, esimerkiksi perustuksia, tällainen betoni puretaan purkamisella ja purkamisen monimutkaisuus pienenee, sitä nopeammin purku alkaa. Käytettäessä varusteita se voidaan tyhjentää ja sen toissijainen käyttö on täysin sallittua.

Ihanteellisessa tapauksessa betoniseoksessa olevan veden määrän pitäisi olla noin 25-30% hyvästä lujuudesta. Tämä ratkaisu on kuitenkin melko paksu eikä se välttämättä sovellu tiettyihin tarkoituksiin.

 1. Rikkoi sääntöä, jonka mukaan konkreettista työtä ei suoriteta päivässä, jonka lämpötila on alle 5 astetta. Tällaisen betonin asettamisaika hidastuu suuresti, mutta ilman lämpötilaa, se saa suunnitteluvahvuuden pidempään kuin 28 vuorokautta.
 1. Betonisointi negatiivisissa lämpötiloissa. Tällainen betonitointi voidaan toteuttaa vain äärimmäisen välttämättömissä olosuhteissa erityisten lisäaineiden avulla, jotka sisältävät kalsium- tai magnesiumsuoloja, sekä erityisten suljetuvien lämpösaumojen ja ilmalämpöpistoolien käytön. Betonimelua ilman erityisiä toimenpiteitä talvella ei voida hyväksyä.

Talvella on parempi luopua betonoinnista tai turvautua erikoislaitteisiin ja lisäaineisiin konkreettiseen ratkaisuun.

 1. Tilanne voi ilmetä, kun betonista välittömästi pakkasesta ja seos jähmettyi. Tällöin jokainen konkreettinen työ olisi lopetettava välittömästi, ja betonirakenne olisi purettava muottipesän purkamisen jälkeen ennen lämpimän kauden.

Sulatuksen aikana betoni asetetaan edelleen, mutta sen lopullinen lujuus on 10-15% alhaisempi kuin rakenteellinen lujuus, joka tulisi ottaa huomioon rakennettaessa rakenteita, joihin tämä rakenne tukee. On hyvä, jos rakenne on täysin betonoitu ennen pakkasaa, muutoin betonitoiminnan aikana on järjestettävä liitäntäkappaleet - nastat, kannattimet, koska pitkällä tauolla betonoinnissa tuotteen erillisiä palasia ei voida yhdistää kunnolla. Ehkä tämä malli vaatii lisäetua.

 1. Joskus sattuu, että autosekoittimessa betonin kuljetuksen aikana toimija jostain syystä ei sammuta seoksen sekoitustoimintoa pitkään (jonka aika on tiukasti rajoitettava), mikä vaikuttaa erittäin kielteisesti sementin ja veden väliseen kemialliseen reaktioon, mikä johtaa reaktioon pysähtyy, seos, joka kaadetaan muottiin, ei aseteta ja sen jälkeen, kun vesi haihtuu, koostumus puretaan helposti käsin. Tällaista betonia on purettava ja muutettu. Samalla vastuu ja vahingot asetetaan konkreettiselle toimittajalle kokonaan.
 1. Käytä laatuvaatimusta tai väärennettyä sementtiä. Tietoja siitä, miten parhaiten yritetään välttää tämä tilanne on jo kirjoitettu edellä. On lähes mahdotonta käsitellä tällaista ongelmaa, jos materiaalit on jo asetettu, joten on olemassa kaksi tapaa odottaa ja toivoa, että betoni kovenee (vielä kuormittamattomille rakenteille), mutta muistaa, että tällainen betoni ei kestää kauan. Joko rikkoa kaiken ja laita laadukas ratkaisu (jos betonirakenne on tukeva, niin tämä on ainoa vaihtoehto).
 1. Virheellisesti suunniteltu betonisekoitus itsenäiselle tuotannolle, käytettyjen materiaalien mittasuhteiden noudattamatta jättäminen. Tällainen betoni voi pitkään aikaan alkaa alkaa, mutta sen vahvuus ei riitä tarvittavaan jatkokäyttöön. Suunnittelu on purettava tai vahvistettava, mikä voi merkittävästi nostaa sen kustannuksia.

Materiaalimateriaalin mittasuhteet betoniin 1 kuutiometriin (kilogrammoina ja jakeina)

 1. Hiekalla ja murskatulla kivellä voi olla mineraalien sulkeutumia, jotka vedessä altistuvat emittoivat kemikaaleja, jotka vahingoittavat sementin asettamisreaktiota. Nämä betoniaggregaatit on myös ostettava luotetuilta toimittajilta, eivätkä ne sisällä haitallisia kemiallisesti aktiivisia ainesosia.
 1. Testattujen, mainituilla, oletettavasti parantavilla lisäaineilla, joita käytetään sekä kuivassa että nestemäisessä muodossa. Parhaimmillaan tällaiset lisäaineet voivat olla neutraaleja ja pahimmillaan haitallisia betonille ja vaikuttavat sen ympäristöön. Kokeiden kannattajat voivat aina yrittää manuaalisesti tuottaa pienen määrän betonia tällaisten lisäaineiden kanssa ja katsoa, ​​mitä tapahtuu.
 1. Betonin huoltoa koskevien toimenpiteiden puuttuminen tai riittämättömyys. Jos betonin viimeistelyn jälkeen betoni ei kompensoi luonnollisen haihtumisen (kuivauksen) aiheuttaman kosteuden menetystä, vesi-sementti -suhde häiriintyy ja reaktio ulkokerroksessa muuttuu joko äärimmäisen hitaaksi tai pysähtyy kokonaan. Tässä tapauksessa betoni joko ei saa tarpeellista vahvuutta tai kuivuu ja kaatuu pienimmän mekaanisen vaikutuksen. Siksi betonitoiminnan jälkeen rakenteet on yleensä kääritty höyryllä kestävillä kalvoilla - polyeteeniä tai polypropyleeniä, peitetty rätteillä ja säännöllisesti vedellä vedellä 10-14 päivän ajan useita kertoja päivässä.

On tarpeen kompensoida betonin kulutuksen kosteus, muuten kovettumisen reaktiot voivat hidastua tai pysähtyä kokonaan.

Useimmissa tapauksissa betonin asettamiseen liittyviä ongelmia voidaan välttää. Mutta jos olet epäonninen, ja sinulla on tällainen tilanne, älä ryhdy minkäänlaisiin toimenpiteisiin tämän hetken lämpöön, mutta älä viivyttele tämän ongelman ratkaisua pitkään aikaan.

Jos betonia on purettava - välittömästi, viivyttämättä myöhemmin, jatka tätä työtä. Jos betoni ei saavuta riittävää suunnitteluvaraa pitkäksi ajaksi, ota yhteyttä asiantuntijoihin mahdollisuudesta käyttää tätä rakennetta edelleen ja lisätä sen kantavuutta.

Älä pahoillasi menetetyt varat ja päätä eroon huonolaatuisista rakennusmateriaaleista ilman, että he yrittäisivät käyttää niitä tulevassa rakentamisessa. Analysoi yksityiskohtaisesti esiintyjien teot ja toimet, jotta tällaisia ​​virheitä ei toisteta tulevaisuudessa.

Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.
Takaisin sisällysluetteloon

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.
Takaisin sisällysluetteloon

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.
Takaisin sisällysluetteloon

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Säätiön ylläpito kaatamisen jälkeen

Ylivoimaisten puutarhurien määrä uskoo, että seuraava tärkein askel betonirakentamisen loppuun saattamisen jälkeen on omaan työhönsä ryöstäminen ja hyödyntäminen. Todellisuudessa kaikki on täysin erilainen. Kun betoni on kaadettu muottiin, on välttämätöntä jatkaa teknisen prosessin seuraavaan vaiheeseen - betonin huoltoon.

Betonikiven lujuus riippuu pitkälti siitä, kuinka lähellä on ihanteelliset olosuhteet nesteytykselle betonin käsittelyssä. Jos laiminlyömme betonin käsittelyvaihetta, se voi aiheuttaa sen muodonmuutoksia halkeamien muodossa ja johtaa myös kovettumisen nopeuteen. Säätiön hoito betonin kaatamisen jälkeen sisältää joukon toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on luoda sellainen mahdollinen ympäristö, joka parantaa betonin kovettamista vaaditun brändin lujuuteen.

Tärkeimmät betonin huoltoa koskevat tehtävät ovat seuraavat:

 • Pienennä täytetyn seoksen muovi kutistuminen;
 • Tarjoa korkean lujuusbetoni;
 • Estää betonin kuivumista ennenaikaisesti;
 • Neutraloidaan lämpötilaeron vaikutus;
 • Estää kemiallisten ja mekaanisten vaurioiden todennäköisyys;
 • Varmista betonin kestävyys.

Asennetun betonin hoito alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on valmistunut sen kaatamiseksi, ja se on saatu päätökseen vasta 65-75% tuotemerkin vahvuudesta tai muusta teknisesti kohtuullisesta määräajasta strippaamiseksi.

Kun betonirakennustyöt on saatu päätökseen, muottiin voidaan tarkistaa, jonka aikana on tarpeen tarkistaa geometriset parametrit ja kiinnittää huomiota hajoamisten ja perkoloiden esiintymiseen. Jos vikoja havaitaan, ne on eliminoitava ennen betonijoukkoja - tämä aika on 1,5-2 tuntia sen jälkeen, kun seos kaadetaan.

Karkaistusta betonista ei saa aiheutua iskuja, iskuja tai muita mekaanisia vaikutuksia. Betonin pinnan ensimmäisessä vaiheessa, joka alkaa välittömästi kaatamisen jälkeen, betonin pinnalle tulee peittää muovikelmu, kuori tai tarra, jotta estetään sen mahdollisuus pestä pois.

Suurin huomio tulee kiinnittää betonin kovettumisen kosteus- ja lämpötilajärjestelmiin. Betonin kovettumisen optimaalisen kosteustason on oltava 90 - 100%, mikäli ylimääräinen vesi täyttyy. Sementtikiven viimeinen lujuus kasvaa merkittävästi riittävän kosteuden olosuhteissa.

Jos käytät betonin ennenaikaista dehydraatiota, joka johtuu usein sementin maitovaihtelusta, koska muotti ei riitä vedenpitävyyteen, se voi vähentää pintavoimaa, lisätä veden imeytymistä, vähentää kemiallista ja säänkestävyyttä sekä jopa hiekkapuhallusta. Lisäksi ennenaikainen vedenpoisto voi aiheuttaa varhaisia ​​kutistumisvaiheita sekä kasvattaa todennäköisyyttä myöhäisillä kutistumisparametreilla.

Ennenaikaiset kutistumiskudokset johtuvat paisutetusta betonin tilavuudesta, joka on kaadettu pinta-alaltaan avoimen pinnan vaikutuksesta sään ja kosteuden haihtumisen vuoksi. Kun vesi haihtuu, betonin määrä vähenee ja se kutistuu. Tämän muodonmuutoksen vuoksi muodostuu sisäisiä ja rakenteellisia rasituksia, jotka voivat johtaa halkeiluun.

Aluksi kutistumisparit muodostuvat betonipinnalle ja alkavat sitten levitä sisämaahan. Tässä suhteessa on vältettävä betonin kuivausaikaa, jota ei saa esiintyä, ennen kuin se on riittävän vahva, varmistaen kutistumisjännityksen kutistumisen ilman muodonmuutosta. Värähtelyjen avulla voidaan estää varhaisten halkeamien esiintyminen jopa betonin plastisuusvaiheessa.

Betoni kuivuu paljon nopeammin tuulessa kosteissa olosuhteissa ja ilman lämpötilassa, joka on alhaisempi kuin betonin kiinteytymisen lämpötila. Siksi betonia huolettaessa on tarpeen suojata pinnan ennenaikaiselta kuivaukselta. Kun kovetus on noin 1,5 MPa (se kestää noin 8 tuntia), on välttämätöntä pestä säännöllisesti kostealla diffuusiokastelulla. Voit myös peittää betonin pinnan sahanpurun, hameen tai tarranauha-aineen kanssa jatkuvasti kostuttamalla sitä ja luomalla olosuhteet märkäkuivaukseen.

Betoni tulee kostuttaa vain, kun keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ylittää + 5 ° C. Jos on todennäköistä, että lämpötila putoaa suojaamaan betonia jäätymiseltä, se voidaan peittää eristysmateriaaleilla - mineraalivilla, vaahtomuovilla, sahanpurulla, rätillä, oljella jne. Jos betonipinnan säännöllinen kastuminen on mahdotonta, sen suojaaminen on varmistettava polymeerikalvolla, jonka paksuus on yli 200 mikronia. Kalvon paneelit on asetettava päällekkäin, mutta sinun on yritettävä minimoida liitosten määrä. Kaikki liitokset on liimattava erityisellä nauhalla tai nauhalla.

Vain kaatuneen betonin vaurioitumisen ehkäisemiseksi pohjaveden kanssa on vältettävä sen eroosion todennäköisyyttä, kunnes se saavuttaa 25-30% sen voimakkuudesta, yleensä se kestää 3-4 päivää. Betonin huolto suoritetaan vasta sen betonin poistamisen jälkeen.

Murtumien syyt

Jos betonin kaatamista tai huonolaatuista huolta aiheuttavan tekniikan loukkaaminen aiheuttaa riittävän voimakkuuden muodostumista, erilaiset halkeamat:

 • Ensimmäisen 1,5-2 tunnin aikana, kun taas betoni säilyttää plastisuuden, sen kutistuminen voi tapahtua. Kutistumisen syy on pintakerroksen tilavuuden nopea väheneminen tuulen, auringon tai matalissa lämpötiloissa tapahtuvan vedenpoiston seurauksena. Pituussuuntaiset halkeamat ovat peräisin yläraudoituksen yläpuolelta, tällainen vika voidaan välttää huolellisesti valmistellulla seoksella ja toistuvalla värähtelyllä, joka suoritetaan ennen laastin asetuksia.
 • Ennenaikaista muovin kutistumista esiintyy ensimmäisten 1-2 tunnin kuluessa betonin kaatamisen jälkeen. Syynä sen ilmentymiseen on betonin kuivaus ja ulkopinnan kerroksen puristus. Pinnan halkeamilla ei ole erityistä suuntausta. Estää ennenaikaisen muovin kutistumisnopeuden vähentämällä betonin kuivauksen nopeutta, voit turvautua uudelleen värähtelemiseen ennen seoksen asettamista.
 • Hydraatiolämmön vapautuminen havaitaan ensimmäisinä päivinä betonoitumisen jälkeen johtuen betonisydämen lämmityksestä jäähdytyskuoren aikana johtuen kosketuksesta ilmakehän ja maaperän kanssa. Lämpötilaeron vuoksi muodostuu puristusjännityksiä, jotka johtavat pintaan tai halkeamiin. Jotta vältettäisiin halkeamien syntyminen johtuen nesteytyksen lämpö voi olla, järjestää laajennus liitokset.
 • Kuivumisesta johtuva kutistuminen voi tapahtua useita viikkoja betonin kaatamisen jälkeen pinta- ja halkeamien muodossa. Tällaista kutistumista voidaan välttää valitsemalla seos, kestävä vahvistus ja laajennusliitosten asennus.
 • Lämpötilan muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa betonin käytön aikana äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi. Manifestoitu muodonmuutos halkeamien muodossa taivutuksessa tai pintakuvissa. Lämmön muodonmuutoksia voidaan välttää vahvistamalla, laajentamisliitosten asentamisella ja vahvistamisella.
 • Mekaanisia muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa, ne näkyvät halkeamien ja halkeamien halkeamien kautta. Tämä haitta voidaan välttää vahvistamalla, vahvistamalla esijännitys, laajentamisliitosten asennuksella.
 • Oikea rasitus voi aiheuttaa murtumia milloin tahansa käytön aikana. Tällaisen kielteisen vaikutuksen välttämiseksi on mahdollista saada oikea vahvistus.
 • Taivutusmurtumia ja ulkoisia mikroprekareja ulkoisen kuormituksen seurauksena voi tapahtua milloin tahansa käytön aikana. Jotta estettäisiin betonin muodonmuutos ulkoisen kuormituksen vuoksi, se mahdollistaa asianmukaisen vahvistamisen.
 • Säröjä varrella tai vedenpeitossa olevien jäämien alueella voi tapahtua, kun ne altistuvat alimmille lämpötiloille. Jäätymisen vaikutus voidaan neutralisoida seoksen laadukkaan tärinän tiivistyksen avulla.
 • Rakennuselementtien kulmissa ja raudoituksen varrella voi esiintyä halkeamia betonirakentamisen jälkeen muutaman vuoden kuluttua raudoituksen korroosiosta. On mahdollista välttää tällaisia ​​vikoja samalla, kun noudatetaan suojakerroksen järjestelyn teknisiä normeja ja sulkemalla pois vahvistamisen kosketusta maan kanssa.

Pieni crack-korjaus

Jos halkeamia ilmestyy tuoreen betonipinnalle heti, kun säätö on kaadettu ennen sen asettamista, ne voidaan poistaa toistuvilla tärinöillä.

Halkeilut, jotka ilmestyvät asetusten jälkeen, voidaan poistaa hankaamalla erityisellä korjausseoksella tai sementtilaastilla, jonka valmistukseen sekoitetaan sementti vedellä suhteessa 3: 1 ja lisätään pehmittimen.

Jos silmän muodossa olevat halkeamat löydettiin paljon myöhemmin kuin betonin kovettumisaika 8 tunnin raja-alueella, niin seuraavat menetelmät ovat sopivia niiden poistamiseksi:

 • Halkeamia voidaan hierotella metallisella harjalla tai vaahtolaseilla, jotta betonia voidaan puhdistaa kerroksista.
 • Säröitynyt pinta voidaan peittää korjausseoksella;
 • Voidaan puhdistaa ilmavirralla.

Kiinteät halkeamat korjataan, tyhjennetään halkeama ja poistetaan hiukkaset ja sitten hankautetaan korjausseos halkeamassa. Pinta on tasoitettava lastalla ja kovettumisen jälkeen - pyyhi metallisella harjalla tai vaahtolaseilla.

Pohjaveden kanssa kosketuksiin joutuvat betonin halkeamat eliminoituvat ruiskuttamalla erityisiä vedenpitäviä aineita.

khimie.ru

Hyödyllisiä tietoja kemian alalla

Viimeaikaiset merkinnät

Luokat

asiakirjat

Viimeaikaiset kommentit

 • Oleg Kuzovkin palavaan ruumiin mysteeriin
 • Marina kirjoittamaan kemiallisten elementtien biologisen roolin
 • Michael kirjoittaa Rikkihappokosketustapoja
 • egor kirjoittaa Typpihapon tuotanto
 • egor kirjoittaa Typpihapon tuotanto
 • Miksi betoni pehmensi?

  Epäpuhtauksien läsnäolo ympäröivissä aineissa on helppo osoittaa välineiden avulla, joilla rikostekniset laboratoriot on varustettu. On paljon vaikeampaa oppia tulkitsemaan analyysin tuloksia. Oli jo kykenemättömiä varmistamaan, että tiedot, jotka käsittelevät huumeita, jotka tulevat mustille markkinoille ilman paljon puhdistusta, auttoivat ymmärtämään valmistuksensa "teknologiaa" ja selvittämään paitsi alkuperäisten yhdisteiden luonteen myös huumaavan lääkkeen synteesin ominaispiirteet. Tuotteen kemiallisesta analyysistä saadut tiedot voivat olla hyvin erilaisia. Jos esimer- kiksi jotkin epäpuhtaudet löytyvät järjestelmällisesti kullakin tuotteella, jolla on sama raaka-aine, sitten määrittämällä näiden epäpuhtauksien pitoisuus ensimmäisessä käynnistyksessä saadussa tuotteessa, voit oppia paljon raaka-aineen teknologiasta ja luonteesta, vaikka tämä ei salli tehdä johtopäätöksiä erilaisista kuormista valmistettujen tuotteiden eroista. Toinen asia, jos voimme jäljittää sellaisten epäpuhtauksien sisällön, jotka vahingossa kuuluvat tehtaan tuotteisiin. Satunnainen tapahtuma voi aiheuttaa täysin uskomattomia lopputuloksia.

  Kun elektrolyysikylvyssä olevan kasvin galvanointikauppa kaatoi lasin instant kahvijauhetta. Työntekijät todistavat tämän tapahtuman - uskoivat, että elektrolyyttämisprosessi menee pieleen ja poistaa huolellisesti kaikki tärkeät yksityiskohdat kylpystä. Mutta kävi ilmi, että päällyste, joka oli tehty ennakoimattomalla poikkeamisella teknisiin määräyksiin, erotettiin miellyttävällä sävyllä; Siksi tulevaisuudessa instant-kahvijauhetta lisättiin erityisesti elektrolyysikylpyyn saadakseen odotetun vaikutuksen nyt.

  Täysin erilainen, ei niin onnellinen loppu on kuvattu jonkin New Yorkin pilvenpiirtäjän rakentamisessa. Samanaikaisesti betoniseoksen valmistusta koskevia sääntöjä tarkkailtiin erityisen huolellisesti, muotti oli rakennettu oikein, ja nestemäistä betonimassaa toimitettiin ja jaettiin laatoihin sääntöjen mukaisesti. Betoni ei kuitenkaan asetettu, muotonsa jäi epävakaista puolinestemassaa. Laskiessaan valtavat tappiot, rakennusyrityksen johto alkoi selvittää miksi betoni ei ollut kovettunut. Aluksi syntyi ajatus siitä, että joku tarkoituksellisesti kaatoi sokeria konkreettiseen massaan, joka, kuten hyvin tiedetään, estää betonikomponentit asettamasta. Laboratoriotutkimukset eivät ole vahvistaneet tätä olettamaa. Tutkimus meni toiseen suuntaan. Epäorgaanisten epäpuhtauksien pitoisuuden puutteellisen betonin analysointi osoitti selvästi, että sinkin konsentraatio betonissa on paljon normaalia korkeampi. Tuloksena oli edelleen (kirjallisuudesta), että tällaisen sinkin määrä heikentää voimakkaasti betonin sementointiominaisuuksia. Mutta miten yleensä se ei ole kovin yleinen elementti konkreettisessa massa? Kaikki betonin osat testattiin sinkkiä varten; niissä näytteissä, joissa sinkkiä havaittiin, suoritettiin kvantitatiivinen analyysi. Erityisissä kokeissa tarkastettiin, voitiinko sinkin lisäaineet määrätyissä määrissä aiheuttaa betonin laadun voimakasta heikkenemistä. Sinkki oli saastunutta kiviä. Ajoittaisen sabotoinnin versio häviää heti. Tämän rakenteen vuoksi sora valittiin yhden melkoisen suuren joen pohjasta, johon useiden yritysten jätevesi laskeutui. Näytteet kerättiin ja analysoitiin lähelle jätevettä. Tulokset paljastivat lukuisia ristiriitoja suurimpien sallittujen pitoisuuksien normien kanssa eri elementeille; Useat yrittäjät joutuivat maksamaan suuria sakkoja ympäristön saastumisesta. Mutta riippumatta siitä, kuinka kova yritys yritti, mitään sinkkiä ei havaittu minkään näytteen sisällä. Toivoa löytyi sinkin lähde, joka liikkuu joen virtausta vastaan. Ensimmäinen vesinäyte otettiin paikasta, jossa kaivuri toimi, ja loput otettiin talvella. Analyysien tulokset olivat rohkaisevia: veneen liikkuessa sinkkipitoisuus kasvoi jatkuvasti ja näytti siltä, ​​että pian löydettäisiin saastumisen lähde. On kuitenkin huolestuttavaa, että teollisuusyritysten läheisyydessä analyysin tulokset eivät muuttuneet ollenkaan. Mutta rautatiesilta jätettiin jäljelle... ja sinkki näytti katoavan vedestä.

  Aluksi asiantuntijat kieltäytyivät uskomasta silmiinsä. Siltoja ei silti pidetä ympäristön saastumisen lähteinä, etenkin sinkin "toimittajina". Ja kaikki osoittautui erittäin yksinkertaiseksi. Rautatiisilta "työskenteli" täydellä "vahvuudella" sekä päivällä että yöllä; muiden lastien mukana kulkivat vaunut, joissa oli sinkkiä sisältävää malmia. Ajoittain kiviaineksen maaperään ja jauhemaahan virtaavat "virtaavat" rautatiekisaan, ja sieltä aukkoja suoraan jokeen. Se on koko ratkaisu.

  10 myyttiä, kun käytät betonia

  17. tammikuuta

  Tuhotamme myyttejä ammattimaisilla konkreettisilla työntekijöillä

  Myytit ja harhaluulot ovat yleisiä konkreettisessa liiketoiminnassa. Myytti kerran, myytti alkaa elää omaa elämäänsä, uskoa ja toistaa. Tässä artikkelissa esitämme kaikkein suosituimpia väärinkäsityksiä, jotka ohjaavat betonirakentamisen maailmaa.

  Myytti numero 1:
  Veteen lisääminen betoniseokseen johtaa sademäärän kasvuun.
  Itse asiassa:
  On myös yhtä tehokkaita keinoja lisätä betonipäästöä veden lisäämisen lisäksi.

  Liiallisen vesimäärän lisääminen suoraan rakennustyömaalla lisää betonin laskua mutta vähentää merkittävästi myös betonirakenteen lujuutta. Lisätty vesi laimentaa betoniseosta ja lisää veden suhdetta sideainemateriaaleihin. Liian suuri määrä vettä myös vähentää betonin vastustuskykyä jäätymis- ja sulatusjaksoihin, lisää kuivauksen luonnetta ja johtaa myös rakennuksen ylläpitämiseen tulevaisuudessa.
  Betoniyhdisteen (GOST 7473-94) ja muiden laastien työstettävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Vedenkulutuksen kasvu ei ole vaihtoehto, koska se vähentää sementin voimaa. Sementin kulutuksen kasvu betonissa, jossa vettä on vakio, ei vaikuta betonin työstettävyyteen. Se toimii sementtiliiman ja aggregaatin suhteen kasvaessa sementtiseoksen määrän lisäämiseksi, betoni tulee toimivammaksi, kun taas betonin lujuus pysyy muuttumattomana.
  Monilla teknisillä vaatimuksilla kielletään veden lisääminen betoniin rakennustyömaalla. On kuitenkin olemassa muita keinoja lisätä betonin sadetta ja työstettävyyttä. Aggregaattien laatu (murskattu kivi ja sora), niiden enimmäiskoko vaikuttaa sementin ja veden kulutukseen, vaikuttaa sekoitusprosessiin. Veden ja pehmittimien määrää voidaan myös vähentää sementin lisäämiseksi säilyttäen samalla veden ja sementin välinen suhde, ja ilman sisääntulon vaikutus vaikuttaa betonin prosessoitavuuteen. Veden lisääminen, joka sisältää kemiallisia lisäaineita, voi muuttaa seoksen laatua ja aiheuttaa betoniseoksen liikkuvuuden menetyksen ja betonin sisältämän ilman koostumuksen.

  Myytti numero 2:
  Betonimerkin määrittäminen sementtipussien lukumäärän mukaan
  Itse asiassa:
  Seoksen mittasuhteet määritetään teknisten vaatimusten, ei sementin määrän mukaan

  "Kuinka monta pussia sementtiä tarvitaan kuutioon betonia kohti?" On yksi suosituimmista betoninpoistoalan kysymyksistä. Kuitenkin laatua ei mitata pussien määrässä. Sementti toimitetaan yleensä 50 kilogramman pusseihin rakennustyömaalle ja joskus ei täytä vaadittua standardia. Sementin mittasuhteet riippuvat siitä, mitä rakennat. Sementin kohtuullisen kulutuksen välttämiseksi seoksen, liikkuvuuden, kutistumisen ja lämpötilan noudattamisen välttämiseksi on vältettävä ylimääräistä sementtiä. Teknisesti, sementin vähimmäismäärä on usein osoitettu betonin kestävyyden parantamiseksi, tuoreen betonin sopivuudesta viimeistelyyn, kulumiskestävyyden paranemiseen ja pinnan ulkonäköön. Tärkein osa betonin osuuden valinnassa on veden ja aggregaattien ja sideaineiden suhde.

  Myytti numero 3:
  Betoni vedenpitävä
  Itse asiassa:
  Jopa kestävimmällä betonilla on huokoinen rakenne.

  Vesi ja muut nestemäiset tai höyryssä olevat aineet voivat kulkea betonin läpi. Betonin huokoisuudesta riippuen tämä prosessi voi kestää useita minuutteja ja useita kuukausia. Betonin vedenkestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään sinetöityjä kemiallisia lisäaineita, kuten pastörointiaineita, hydrofobista sementtiä sekä muita sementointiaineita kuten piidioksidia ja lentotuhkaa. Lisäksi betonin pinta on mahdollista käsitellä ilmatiiviillä materiaaleilla.

  Myytti numero 4:
  Mitä kovempaa betoni on, sitä kestävämpi se on
  Itse asiassa:
  Puristuslujuuden indikaattori määrittää betonin kestävyyden.

  Vaikka puristuslujuus on betonin tärkeä ominaisuus, muut ominaisuudet voivat vaikuttaa betonin kestävyyteen myös kovissa ympäristöolosuhteissa. Yleensä betonin "ikääntymisen" tärkeimmät syyt ovat:

  • vahvistuskorroosiota
  • altistuminen jäädytys-sulatusjaksolle
  • alkaliset hapetusreaktiot
  • alhainen sulfaattikestävyys

  Betonin läpäisevyyden vähentäminen - avain sen kestävyyteen.

  Myytti numero 5:
  "Lisää kalsiumkloridia - niin että vesi ei jäätyy"
  Itse asiassa:
  Kalsiumkloridi on betonin kovettumisen kiihdytin, ei pakkasnestettä.

  Kalsiumkloridin läsnäolo betoniseoksen valmistusvaiheessa kasvattaa asetusta (hydraatiota) ja puolta kahteen kertaan. Tuore betoni vaatii kuitenkin jäätymissuojaa, kunnes se saavuttaa vähimmäislujuuden. Ilman tällaista suojaa betoni jäätyy ja sen jälkeen vähemmän kestävä. Jotta vältetään ongelmia, kun kaadat betonia kylmään aikaan, varmista, että betonin lämpötila säilyy vaadittujen rajojen sisällä.

  Myytti numero 6:
  Voit kaataa betonia suoraan jäädytettyyn maahan ilman varotoimenpiteitä.
  Itse asiassa:
  On välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin etukäteen betonin suojaamiseksi ja mahdolli- simman ongelmien ehkäisemiseksi epäsuotuisten sääolosuhteiden vuoksi.

  Betoni, joka kaadetaan jäädytettyyn maaperään, voi laskeutua epätasaisesti sulatuksen aikana, mikä johtaa halkeamiin. Betonin ja maan välinen lämpötilaero voi myös aiheuttaa betonin jäähtymisen liian nopeasti ja hidastaa kovettumisnopeutta. Ihanteellisesti maaperän lämpötilan tulisi olla sama kuin betonimassan lämpötila kaatamisen aikana. Maaperää voidaan sulattaa useilla tavoilla ennen betonin kaatamista, mukaan lukien betoni ja lämmitysjärjestelmä.

  Myytti 7:
  Jos betonin pinta on kuiva ja kosteustesti onnistuu, voit aloittaa viimeistelyn.
  Itse asiassa:
  Tämä ei ole pääsääntö pinnan viimeistelyyn.

  Epäasianmukainen viimeistely voi aiheuttaa pintavikoja, kuten
  - turvotus
  - pölytään betonipinnat
  - halkeamia
  - kuorinta
  Se vie paljon kokemusta tietää tarkalleen, milloin voit aloittaa työn viimeistelyn. Tietenkin, päättää, voit käyttää yksinkertaisinta menetelmää - kiinnittää polyeteenikalvo betoniin ja katso onko kondensaatiota kalvon alla. Sää, rakenne ja paljon muuta vaikuttavat betonin kuivaukseen. Oikean jälkikäsittelyajan määrittämiseksi on parempi käyttää ammattimaisia ​​kosteusmittareita, jotka mittaavat kosteutta riittävällä syvyydellä ja eri paikoissa pinnalla ottaen huomioon monet tekijät. Kokeneet viimeistelijät kiinnittävät aina huomiota näihin tekijöihin.

  Betonilaatan reunan muodonmuutos tapahtuu kosteuden kertymisen ja erilaisten lämpötilojen vuoksi ylemmissä ja alemmissa osissa. Betoni pienenee kooltaan, jos kovettuminen tapahtuu normaalissa ilmastoympäristössä ja kovettuu turvotuksen ollessa kosteassa ympäristössä. Myös muodonmuutos voi aiheuttaa sähkökuormituksia. Betonin deformoitumisen estämiseksi voit käyttää betonin kuivausmenetelmää.

  Myytti numero 9:
  Vahvistettu betoni ei repeä
  Itse asiassa:
  Betonin vahvistaminen ei estä halkeilua tilavuusmuutosten vuoksi

  Betoni, jossa rakenteelliset ominaisuudet rajoittavat tilavuuden kasvua, voi halkeilla, koska puristusjännitykset johtavat mikrokreän muodostumiseen. Usein tapahtuu, että vahvistaminen aiheuttaa halkeamia. Rakenteellinen vahvistaminen ei estä halkeamien esiintymistä, mutta estää niiden laajenemisen ja vian rajat. Kun betonin tuhoutuminen alkaa, puristusmuodostumat siirretään teräsrakenteisiin elementteihin, mikä sallii betoniteräksen kestämään suurempia kuormia kuin kiinteän betonin.

  Myytti numero 10:
  Betonin kovettumisen alla viittaa sen kuivumiseen.
  Itse asiassa:
  Betoni tarvitsee vettä, joten se on vakaampi.

  Betoni ei kovettua kuivumasta. Niin kauan kuin kosteuden ja lämpötilan suotuisat olosuhteet jatkuvat, betonin hydraatio jatkuu. Kun äskettäin kaadettu betoni alkaa kuivua (tavallisesti tämä on hetki, jolloin 80% seoksen ensimmäisestä kosteuspitoisuudesta jää), hydrausprosessi pysähtyy. Jos hiljattain kaadetun betonin lämpötila lähestyy jäätymistä (5 astetta), nesteytys hidastuu huomattavasti. On välttämätöntä säilyttää kosteuden ja lämpötilan taso heti betonin normaalin kovettumisen jälkeen. Jos kovettumisprosessia havaitaan alusta alkaen, meillä on hyvä kiinteä betoni.