Erityyppisten betonin tiheys kg / m3

Yksi konkreettisia ominaisuuksia kuvaavista indikaattoreista on sen tiheys. Tämä on massan ja tilavuuden välinen suhde, joka määrää materiaalin voimakkuuden. Tiheys ei voi olla 100%, mutta betonissa valmistuksen aikana, huokoset näyttävät täydentävät sitä. Porositeetti on päinvastainen käsite.

Betonin tiheyttä voidaan muuttaa lisäämällä eri komponentteja koostumukseen. Joten, kun kovettuvan veden haihtuu, lisää sen lujuutta. Jos käytät seosta, joka perustuu Portland-sementtiin tai alumiinioksidisementtiin, muodostuu vähemmän tyhjiöitä, mikä lisää tiheyttä vaarantamatta munintaprosessia. Pehmittimet lisäävät ja laatuominaisuudet.

 • Täytefraktion koko.
 • Näkymä.
 • Kovettumismenetelmä.
 • Liuoksen määrä.
 • Laadun.

Erityiset pehmittimet mahdollistavat betonin lisäävän tiheyttä. Ne parantavat myös yleisiä ominaisuuksia. Jos koostumus valmistetaan GOST: n mukaisesti, valmiin liuoksen tiheys ei ole yllätys.

laji

1. Erityisen kevyt. Sen tiheys on alle 300 kg / m3. Koostumukseen lisätään huokoisia täyteaineita. Tämä on laajennettu perliitti, vermikuliitti. Tähän luokkaan kuuluvat kaikki tunnetut vaahdot ja ilmastettu betoni.

2. Helppo. Sen indikaattori on 300-1800 kg / m3. Tämä arbolit, laajeni savi- ja vaahtosbetoni.

3. Normaali (raskas). Raskasbetonin tiheys vaihtelee 2500 - 1800 kg / m3. Se sisältää täyteaineita: graniitti, kalkkikivi, sora. Seoksella on erinomainen kulutuskestävyys, joten sitä käytetään rakentamisessa laajasti ja usein.

4. Erityisen raskas. Tiheys - yli 2500 kg / m3. Näillä seoksilla on omat nimensä: limonit, baritit, magnetitit. Niissä on erityisiä "painotus" täyteaineita: raudan lastut, malmit, teräskuidut. Tämä sisältää myös teräsbetonia.

Sen selvittämiseksi, mitä betonin tiheys on ennen kaikkea, tarvitaan koostumuksen oikeaan valintaan tietylle käyttöalueelle.

1. Erityisen kevytbetonia käytetään yleensä lattian eristykseen, seinien lämmöneristykseen, putkien suojeluun, yksityisten talojen eristämiseen ja monikerroksisiin rakennuksiin.

2. Kevyttä voidaan käyttää teollisessa tai siviilikäytössä. Sen tärkein etu on paino. Se ei ylitä 1800 kg / m3, ja usein paljon vähemmän. Tällaiset ominaisuudet mahdollistavat rakenteen rakentamisen nopealla nopeudella ja vähentävät huomattavasti toimitus- ja käyttökustannuksia. Tällaisia ​​ratkaisuja käytetään rakennusten, ulkoseinien, myös monoliittien, perustusten järjestämiseen.

3. Konstruktivinen betoni, joka kuuluu myös valoluokkaan, mutta jolla on erityinen tarkoitus. Kestävyys - 1500 - 1800 kg / m3. Koostumuksessa on lukuisia täyteaineita: tuffia, hohkakiveä, agloporiittia, laajennettua savea. Tämän reseptin avulla voit parantaa rakennusten akustisia ja lämpöominaisuuksia. Pieni paino tarjoaa suurta kysyntää alueilla, joilla on seismistä toimintaa.

4. Erityisen vaikea - maa- ja vesirakennustekniikka on harvinaista. Suuren tiheyden ja erityisten täyteaineiden ansiosta se on melko kallis verrattuna muihin lajeihin. Tämän ryhmän sisällä jaetaan myös koostumuksia 2100 - 2500 kg / m3. Niillä on suuri lujuus ja pitkäikäisyys, ne voivat suojata ionisoivalta säteilyltä. Erityisen raskasta betonia käytetään radioaktiivisten materiaalien käsittelylaitosten, ydinvoimaloiden rakentamiseen sekä erityisen suurien työpajojen ja tehdasrakennusten perustuksiin.

Merkkiluokitus

Merkki on kaikenlaista. On välttämätöntä keskittyä siihen kaikille, jotka ostavat sementtiä. Se koostuu kirjaimesta M ja seuraavasta numerosta. Lisäksi on olemassa toinen ominaisuusluokka. Sääntelyasiakirjoissa se on yleensä määritelty, mutta tilauksen yhteydessä ostajat usein erottavat betonin merkin avulla. Luokka merkitään kirjaimella B, jota seuraavat luvut, jotka osoittavat, kuinka paljon jäätynyt liuos kestää.

Yleisimmät tuotemerkit ovat:

1. M100. Sitä käytetään valmisteluvaiheessa ennen perustuksen täyttämistä. Käytetään betonialustana tienrakentamisessa.

2. M200. Yleisin brändi. Tämä liuos luokitellaan raskaaksi ja keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m3. Koostumuksessa - sementti, sora, hiekka. Luotteen, laadun ja hinnan optimaalinen yhdistelmä. Se sopii talojen rakentamiseen, maisemointiin (kävelyteiden, jalkakäytävien rakentaminen), betonipäällysteiden, portaiden, laattojen valmistukseen. Tämä brändi ei pilata, se kestää paineen ja lämpötilan putoamisen hyvin. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden.

3. M250 (luokka B 20). Ominaisuudet lähes yhtyvät edelliseen brändiin, mutta vahvuus on suurempi. Pystyy muodostamaan suuria kuormituslevyjä.

4. M300. Soveltuu monoliittisiin perustuksiin, seinille, aidatuille portaille.

5. M350 (B25). Korkea lujuus, jota käytetään yksikerroksisissa monoliittirakenteissa monikerroksisissa rakenteissa sekä rakennusten tukipylväissä, uima-altaiden ja lentokenttien pohjalla.

On olemassa taulukko, joka kertoo, mikä betonin laatu keskimääräisen tiheyden mukaan vastaa tietyn luokan.

Betonin tiheys kg m3 taulukko

Betonin tiheys kg / m3

Betoni luokittelu tiheyden mukaan

Betonin tiheysluokitus brändin mukaan

Betonin tiheyden muutos

Betonin tiheys on suora tilavuusjakauma. Useilla tekijöillä on vaikutusta betonin tiheyteen.

1. Tärkein tekijä on betoniseoksen koostumus. Koostumus voi olla murskattu kivi tai laajennettu savi. Ensimmäinen materiaali on tiheämpi, ja siksi betonin tiheys, jossa murskattua kiveä on läsnä, on suurempi kuin kun käytetään sardidiittiä.

2. Lisäominaisuudet - sementin brändi ja laatu, veden koostumus, hiekan tyyppi, sen rakeisuus, erilaisten epäpuhtauksien lisääminen vaikuttavat lisättynä betonin tiheyden muodostumiseen. Tämä ominaisuus on välttämätön betoniseoksen valinnassa, koska siitä riippuu useita betonisia ominaisuuksia:

• Kestävyys. Pidä perusominaisuudet pitkään aikaan.

• yhtenäisyys. Pääkomponenttien kyky sekoittua keskenään ja vuorovaikutuksessa • Elastisuus. Tämä ominaisuus antaa betonille mahdollisuuden halutun muotoon. Betonin tiheys riippuu yleensä sen laadusta, helppokäyttöisyydestä ja käytöstä.

Useita betonijärjestelmiä on luokiteltu keskimäärin tiheydellä. Tämän ominaisuuden mukaan on 5 erilaista betonia: 1. Erityisen raskas. Tällaisen betonin tiheys on noin 2500 kg / m3 ja enemmän. Käytetty teräspalkki, magnetite, rautamalmi. Tähän tyyppiin kuuluvat teräsbetoni, baritit ja magnetitit (niiden nimi riippuu suoraan päätelisäyksestä). Erityisen raskasta betonia käytetään erityisten rakenteiden rakentamisessa. Esimerkiksi säteilyn vaikutusten estämiseksi sitä käytetään ydinvoimaloiden rakentamisessa.

2. Raskas. Tiheys on 2000 - 2500 kg / m3. Kalkkikiviä, graniittia ja muita kiviä käytetään karkeina sekä tiheä hiekkaa. Sitä käytetään laajalti raskaassa teollisuudessa - rakennusten ja rakenteiden tukipylväiden rakentaminen, säätiöt, suurta säteilytaustaiset rakennukset.

3. Kevyt. Tällaisen betonin tiheys on 300-2000 kg / m3. Tärkein aggregaatti on rauniot. Se kuuluu erilaisiin tavanomaisiin betoniin, jota käytetään laajasti asuinrakennusten rakentamisessa, perustusten ja seinien asentamisessa. Tämäntyyppisen betonin tärkein etu on sen paino, joka mahdollistaa sen käytön eri aloilla.

4. Helppo. Keskimääräinen tiheys on 500 - 1800 kg / m3. Koska aggregaatti käyttää saviä, hohkakiviä, eli pääasiassa huokoisia aggregaatteja. Tämäntyyppinen betoni puolestaan ​​on jaettu kahteen tyyppiin:

• Rakenteeltaan eristävä betoni, jonka keskimääräinen tiheys on 500 - 1400 kg / m3 • Rakenteellinen betoni, jonka tiheys on 1400-1800 kg / m3. Tätä betonia käytetään laajalti asuinrakennusten, kauppakeskusten rakentamisessa, sen kevyt paino sallii sen laajamittaisen käytön mihin tahansa maa- ja vesirakennustyypit. Alueilla, joilla on lisääntynyt taipumus maanjäristyksiin, on erityisen tärkeää.

5. Erityisen kevyt. Betonia, jonka tiheys on alle 500 kg / m3, kutsutaan erityisen kevyeksi. Tärkein aggregaatti on perliitti tai arbolit, melko kevyt rotuja. Tähän tyyppiin kuuluvat kaasu- ja vaahtosekoitus. Niitä käytetään pääasiassa asuinrakennusten seinien rakentamisessa, lattiamattoissa tai lisäeristeiden luomisessa.

Tämä betoniluokka mahdollistaa keskimääräisen tiheyden ja siksi betoniseoksen, sen huokoisuuden ja keskipainon kokonaisuuden huomioonoton. Rakennetyypistä, laajuudesta ja käyttötarkoituksesta riippuen käytetään tiettyä betonityyppiä. Kaikilla betonityypeillä on oma merkki. Merkki - tämä on tärkein indikaattori, jonka pitäisi keskittyä betonin valintaan. Se koostuu kirjaimesta M ja numeroista. Kuvat osoittavat betonin lujuutta. Muut merkinnät käyttävät kirjainta B ja numeroita, jotka osoittavat tämän betonilaadun maksimaalisen paineen.

Tärkeimmät betonimerkit - M200, M300, M400.

Betoni M200. Suosituin ja laajalti käytetty betonimerkki. Se kuuluu raskaan betonin luokkaan, jonka keskimääräinen tiheys on 2000-2500 kg / m3. Vakiorakenne - hiekka, sementti ja hieno sora. Tällainen koostumus ehdottaa betonin tiheyden, lujuuden ja laadun optimaalista yhdistelmää.

Sitä käytetään:

1. Lattian valmistus betonista, tukipalkit, portaat, tiililevyt.2. Asuminen talojen perustukset, matala-tyyppisiä rakennuksia. Teiden tekeminen. Betonin parannustyöt - kulkutien, jalkakäytävien asennus. Tämän merkin betonilla on hyvät tekniset ominaisuudet, jotka yhdistetään suhteellisen alhaisiin hintoihin. Se sopii sekä sisä- että ulkotiloihin, se ei repeä eikä kaadu, se pystyy kestämään paineen, korkeat ja matalat lämpötilat. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden. Mutta jyrkästi mannermainen ilmasto-olosuhteissa tämä betoni ei ole suositeltavaa. Äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi se on alttiina eroosion, halkeilua pinnalle ja tuotteen sisälle, mikä voi johtaa lisätyöhön.

Tämä betonimerkki ei ole yhtä suosittu kuin M200. Tällaisen betonin keskimääräinen tiheys on yleensä 2200-2500 kg / m3, minkä ansiosta se voidaan luokitella raskaaseen betonityyppiin. Tärkein koostumus on sementti, hiekka ja aggregaatti. Soraa tai graniittia käytetään aggregoituna. Ne antavat betonille suuren tiheyden ja siten voiman.

Betonibrändiä M300 käytetään erilaisissa rakentamisen ja tuotannon aloilla. Tärkeimmät sovellukset:

1. Kirjanmerkit perustuvat eri kohteisiin. Tämän brändin suuri lujuus mahdollistaa sen käytön monikerroksisten rakennusten rakentamisessa.2. Seinien ja tukien rakentaminen. Laskujen täyttö, portaiden rakentaminen betonirakenteilla.4. Päällystyslautojen ja jalkakäytävien valmistus. M200-mallia käytetään myös liikkuvien kulkureittien valmistamisessa, joten se on erittäin kestävä ja luotettava, joten sen käyttö on perusteltua korkeilla ja pitkäaikaisilla kuormituksilla. Betonin M300 hinta riippuu aggregaatista, graniittiyhdistelmä on kallein, mutta samalla kestävin. Betonin tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi käytetään erityisiä lisäaineita. M300-betonin pääominaisuudet ovat: • Frost-resistenssi • Kestävyys ja kimmoisuus • Palonkestävyys • Kestävyys • Vedenpitävä • Tärkeintä on asentaa tämän merkin betonia noudattamalla teknisiä ohjeita ja suojautua äkillisiltä lämpötilan muutoksilta, kunnes se kovettuu täysin. Vähiten tavallinen betonipitoisuus kuin edellisessä 2. Se on erittäin kestävä ja luotettava. Se kuuluu erityisen raskaan betonin luokkaan ja sen tiheys on 2500 kg / m3 ja sitä korkeampi. Tämän merkin betonin koostumuksella on omat ominaispiirteensä. Tuotannossa käytetään korkealaatuista sementtiä, homogeenista ja hienoa, puhdasta hiekkaa ilman erilaisia ​​epäpuhtauksia ja graniittikivejä.

M400-betonin erottuvat ominaisuudet ovat:

• Lyhyt käyttöaika • Pitempi kestävyys • Vedenkestävyys lisääntynyt • Korkeat kustannukset.

Kaikkien tämän merkin betonilaisten edut huomioon ottaen sen käyttö asuinrakennusten rakentamisessa ja yleensä yksityisessä rakentamisessa tulee kalliiksi ja epäkäytännölliseksi. Sitä käytetään pääasiassa suurten teollisuusrakentamisen aloilla:

1. Betonisillan rakentaminen.2. Pankkien holvien rakentaminen, hydrotechnical structures.3. Täyttöalueet. Paalujen täyttäminen kosteissa maissa5. Valmistusosien lisäosat rakennuslevyihin, pylväisiin, tikkaisiin.6. Soveltaminen sellaisten tilojen rakentamiseen, jotka lisäävät turvallisuuden tasoa. Suurissa valtion omistamissa tiloissa on usein arvioita, että konkreettisia M400-malleja on olemassa. Myös betonivalmisteita - M100, M150, M250, M350. Ne eroavat toisistaan ​​melkoisesti koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan M200: sta ja M300: sta. On mahdotonta tunnistaa tätä tai kyseistä betoniä silmämääräisesti. Tietty brändi liitetään siihen vain laboratoriossa, kun tehdään erikoistutkimuksia betonileimalla (kuutiot). Tiettyyn M200- tai M300-tuotemerkkiin voidaan tehdä itsenäisesti betonia, tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita pääkomponenttien suhdetta vastaavasti. Seuraavassa taulukossa määritetään tämä suhde:

Taulukossa olevat nimitykset: C - sementti, P - hiekka, U - sora, B - vesi.

Pienillä äänenvoimakkuuksilla tämä taulukko auttaa valmistelemaan tarvittavaa betonia itsenäisesti. Mutta jos rakenne on laaja ja laatu ja korkea lujuus ovat tärkeitä, sinun ei pitäisi vaarantaa turvallisuutesi ja säästää, on parempi tilata tiettyä tuotemerkkiä betonista valmistajilta tai tavarantoimittajilta. Joskus betonin tiheyden lisääminen on tarpeen. Tämä toteutetaan eri tavoin: 1. Sementin käyttö tiettyyn luokkaan - laajeneva tai ei kutistuva. Erilaisten lisäaineiden käyttö, esimerkiksi hydraulinen. Näitä ovat hohkakivi, rautahydroksidi. He pystyvät täyttämään huokoset betoniin ja lisäämään tiheyttään. Pinta-aktiivisten aineiden käyttö. Niillä on muovinen vaikutus betoniin. Liukoisen lasin lisääminen, joka suorittaa sitovia toimintoja. Veden vähentäminen ja sementin lisääminen betonin koostumuksessa. Tämä on yksi äärimmäisistä menetelmistä betonin tiheyden lisäämiseksi.

Betonin tiheyden lisäämisen lisäksi on myös tarpeen vähentää sitä. Usein on tarpeen vähentää betonituotteiden painoa. Betonin tiheyden vähentäminen saavutetaan seuraavasti:

1. Vähäisen huokoisuuden omaavien kevyiden aggregaattien käyttö. Betonin kovettumistekniikat laajennetussa tilassa.3. Veden määrän lisääminen ja sementin määrän vähentäminen Älä unohda, että betonin tiheyden väheneminen ja sen voimakkuus vähenevät. Siksi on tarpeen ottaa huomioon kaikki betonin etuja ja haittoja, joilla on pieni tiheys ennen sen käyttöä.

Mikä on betonin tiheys ja miten sitä mitataan

Betonin tiheys on sen tärkein parametri, joka määrittelee suurelta osin valmiiden monoliittisten tuotteiden tärkeät ominaisuudet. Ensinnäkin - niiden vahvuus ja kyky kestää ulkoiset tekijät (liiallinen kosteus, huurre). Siksi ratkaisun paino ja viimeistelty betoni, kuten brändi, on valittava etukäteen keskittymällä toimintaolosuhteisiin.

Kuten muidenkin fyysisten kappaleiden kanssa, sementtiseoksen tai kiven tiheys ilmaisee kuinka paljon tilavuuden yksikkö painaa. Asiakirjoissa se annetaan kg / m3 tai t / m3, ainakin - g / cm3, mutta ero on vain siinä järjestyksessä numerot, numeeriset arvot jäävät myös olennaisesti sama, joten se on helppo liikkua. Virallisesti merkinnöissä tilavuuspaino on osoitettu kirjaimella D, ja se on ilmoitettu kg / m3. Tarjoamme myös tutustua betoniteräksen tiheyden ja painon indikaattoreihin.

Tiheys on sidottu pakkausvastuksen indeksiin, joka on suoraan riippuvainen siitä. Kevyiden betonien tapauksessa se voi samanaikaisesti luonnehtia kiven huokoisuutta sekä lämmön ja melun eristysominaisuuksia. Päinvastainen periaate toimii jo täällä, toisin sanoen monoliitin suurimman painon kasvaessa sen lujuus kasvaa, mutta samanaikaisesti pystytettyjen rakenteiden energiatehokkuus vähenee. Näiden suhteiden ymmärtäminen mahdollistaa oikean valinnan rakennusmateriaaleista mihin tahansa työhön.

Miten vaikuttaa tilavuuspainoon?

Betonin monoliitin tiheys määräytyy suuresti seoksen komponenttien ominaisuuksien perusteella. Heidän valintansa on kiinnitettävä huomiota konkreettisen ratkaisun halutun painon saavuttamiseksi. Lisäksi koostumuksen todellinen koostumus ja suhde - ei ole ainoa ratkaiseva tekijä.

Yli puolet betonin massasta pudotetaan karkeaseen aggregaattiin, joten on aluksi välttämätöntä määrittää oma paino ja jopa irtotiheys. Jälkimmäinen osoittaa kuinka monta ilmataskua jätetään hiekkaan ja sementtiin, mutta kivien massa antaa paljon vakavamman eron. Esimerkiksi jos graniitti tai dolomiitti murskattu kivi M600-lujuus sisältyy B25, sen oma tiheys on niin suuri, että betoni ei osoittaudu olevan pienempi kuin D2200-2400. Ja hohkakivi, laajennettu savi ja tuffi antavat vain kevyemmän monoliitin tyypin, joka ei ole raskaampaa kuin 1,6-1,8 t / m3.

Hiukan vähemmän sementtikiven tiheyden muutoksesta vaikuttaa sideaineosan tyyppiin. Esimerkiksi raskasta betonia käyttävät seuraavat tyypit:

 • Portland-sementti - suosituin vaihtoehto, jossa on hienoin hionta.
 • Pozzolan-tuhka on erityinen sementtityyppi, joka vähentää seoksen veden tarvetta ja vähentää sen haihtumisen vaikutuksia.
 • Aluminous - verrattuna PC: hen antaa 1,5 kertaa matalamman monoliitin huokoisuuden.

Jotta saataisiin lopulta konkreettisia tiheyden ja lujuuden edellyttämät arvot, ota aina korkeamman asteen sementti - yleensä 2-3 luokassa (tämä liuosero tulee "syömään" halvempien komponenttien kuten hiekan ja veden avulla).

Nesteen määrä valmiissa seoksessa määrää monoliitin tulevan huokoisuuden, koska sementtimatriisissa ilmakuplat muodostuvat kosteuden haihduttamisen jälkeen. Siksi kokeneet rakennuttajat eivät suosittele lisää vettä kuin normaalille vedenkäsittelylle on tarpeen, jotta betonin lujuusominaisuuksia ja -tiheyttä ei vähennetä. Tietenkin tämä ei yksistään vapauta keinokivää ilman huokosilta vaan vähentää merkittävästi niiden lukumäärän suhdetta koko tilavuuteen.

Sementtimonoliitin tiheyttä voidaan muuttaa liuoksen muiden osien avulla, mutta ei niin huomattavasti. Esimerkiksi painonnousu aiheuttaa pienten fraktioiden aggregaattien käytön. Ja älä unohda erityisiä pehmittimiä, jotka parantavat seoksen sujuvuutta vähentäen samalla nesteen määrää (miten tämä vaikuttaa huokosten määrään, jota olemme jo harkinneet).

Asennus tekniikka ja valukappaleiden myöhempi käsittely voi myös lisätä betonin suurinta painoa. Haluttu vaikutus saadaan:

 • Shtykovanie.
 • Tärinän tiivistys
 • Monoliitin lämmittäminen.

Joillakin ratkaisuilla voidaan myös imuroida imurointi - poistaa ilman ja ylimääräisen veden seoksesta ennen sen kovettamista. Tosi, niiden valmistelu vaatii silikaattisementin käyttöä ja itse tekniikka on varsin monimutkainen. Tuloksena on kuitenkin mahdollista lisätä monoliitin tiheyttä noin 20%: lla.

Betoniä ei ole tiukasti erotettu tilavuuspainon ja voimakkuuden indikaattoreiden mukaan, koska jälkimmäisiin vaikuttavat myös käytettävien aggregaattien ominaispiirteet (puristusresistanssi, murto-osuus). Yleensä voit kuitenkin siirtyä yhteisiin arvoihin.

D2500-6000 kg / m3 - erikoisrakenteiden erityisen raskaan betonin merkkejä. Tällöin valmiin monoliitin suuri paino määrittelee juuri käytetyt massat, joilla on suuri massa:

 • Baryyttia.
 • Limonite.
 • Magnetiitti.
 • Domain romu.
 • Metal sahanpuru.

D2200-2500 kg / m3 - tämä on raskasbetonin tiheys, jota käytetään useammin kriittisten rakenteiden rakentamisessa. Valmistelussa käytetään tavallisinta ratkaisua lisäämällä raunioita tai soraa ja hiekkaa. Tuotteen vahvuus vastaa M300-M800: ta, taattua alueita B20: sta B60: een.

D1600-2200 on kevyt monoliitti (yleensä M200-M600-tuotemerkkejä), jota käytetään laajalti matalissa rakennustöissä ja viimeistelyissä. Tällaisella tiheydellä, ryhmän nimestä huolimatta valmiin kiven lujuus vastaa melko korkeita laatuja B20-B40.

Tietyissä olosuhteissa on varsin realistista saada yleisiä rakennusbetonia, joilla on alhaisempi brändin lujuus, mutta on epätodennäköistä, että niitä kevennetään enemmän. Mutta jostain kahdesta eri tiheysluokkakohdasta, kaikki on mahdollista. Esimerkiksi luoda konkreettinen merkki M200 (B15), jonka paino oli 1 m3 2200 kg ja edellä (kuten M300) voi olla käyttämällä herne soraa tai murskattua graniitti. M100 kuuluu välivaihtoehtoihin, eli se voi osoittautua sekä raskaiksi että kevyiden seosten "leirissä".

Tähän ryhmään kuuluvat kaikki tyyppiset betonit, joiden tiheys on 0,5-2 t / m3. Tämä alue on kuitenkin liian suuri oikean valinnan tekemiseksi. Lisäksi tällaisissa tapauksissa volumetrinen paino määrittelee rakennusmateriaalien käytön laajuuden. Sen vähentäminen voidaan saavuttaa kolmella eri tavalla:

 • Käytä kevyitä aggregaatteja, jotta saadaan erilaisia ​​betonityyppejä, joiden paino on 1,2-1,8 t / m3 ja jonka brändinvoimakkuus on M100 (B7,5) - M350 (B25).
 • Pienien fraktioiden lukumäärän eliminointi tai vähentäminen liuoksessa - tämä antaa uuden keinokivikapasiteetin, jolla on suuri määrä suuria sisäisiä aukkoja, joita ei ole täynnä hiekkaa, mutta myös vähentävät sen lujuutta.
 • Käytä mitä tahansa tekniikkaa lisäämällä huokoisuutta.

Viimeksi mainittu menetelmä antaa erityisen kevyitä materiaaleja solu- tai huokoisella rakenteella, joten niitä tulisi harkita erikseen. Tässä betonin keskimääräinen tiheys vaihtelee myös D200: stä D1200: een, mikä vaikuttaa paitsi valmiiden tuotteiden lujuuteen, myös niiden tehokkuuteen lämmöneristeenä. Näissä olosuhteissa on järkevämpää soveltaa lisäluokitusta tarkoituksen mukaan:

 • Eristysbetonien tilavuuspaino on enintään 400 kg / m3 ja alhainen lujuus arvoon В1.5-В2.
 • Lämpöeristys ja rakenne (siirtymäkaavio) kulkevat tiheydellä 400-600 kg / m3, ja niitä voidaan käyttää rajoitetusti ulkoisten seinien rakentamiseen, koska ne kestävät puristuksen 3,7 MPa: aan.
 • Rakenteelliset - joiden paino on yli 700 kg / m3, he tuntevat havaittavia kuormituksia hyvin, vastaava M50-M100, mutta silti säilyttävät kykyn osittain säilyttää lämmön rakennuksessa.

Vahvistettu betonin tiheys kg m3

Rakentamisessa käytetään tavanomaisia, jopa kestäviä betonisia betonisia betonisia tuotteita ja rakenteita, joilla on lisääntynyt lujuus. Tämän rakennusmateriaalin kaikki edut antavat suurelle tiheydelle betoniteräksen ainutlaatua - suuren massan tuotteista. Lisäksi tuotteiden paino lisää huomattavasti kovettumista kovetetun betoniliuoksen sisällä. Siksi rakennettaessa rakenteita RC: n avulla on otettava huomioon tämä piirre, jossa asetetaan laajemmat lujuusvaatimukset liitännäisrakenteille.

Rakennusmateriaalien tiheysolosuhteet verrattuna raudoitettuun betoniin

Betonin ominaisuudet

Vahvitetun betonin normatiivinen ominaispaino on suoraan verrannollinen sen tiheyteen, joten materiaali on asianmukaisesti luokiteltu:

 1. Erityisen raskaalla teräsbetonilla on suuri ominaispaino ≥ 2500 kg / m³. Tällainen tiheys saadaan lisäämällä magneettia, limoniittia, baritia ja joitain aggregaatteja, joilla on suuri ominaispaino. Erityisen raskaita betoniteräksiä yksittäisissä rakenteissa ei käytetä;
 2. Raskaan betonin tiheys on ≥ 2200 kg / m3 ja se on murskakivi tai sora;
 3. Kevyt (tai kevyt) betoni tiheys on ≥ 2200 kg / m3 ja lisäksi vahvistettu. Kevyttuotteita kutsutaan raudoitetuksi betoniksi läpivientereiden kautta, mikä vähentää keskimääräistä painoa 1800 kg / m3;
 4. Artikkelit on valmistettu kevytbetonista tuotteet (tai erittäin kevyt) betonin ominaispaino on ≥ 500 kg / m 3 on valmistettu huokoisesta, puu-betoni, vermikuliitti, paisutettu savi, perliitti, tai polystyreeniä. Kevytbetonista valmistettuja tuotteita ja rakenteita saa lisätä.

Betonin todellinen tiheys vahviste- tussa tuotteessa riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien valutekniikka. Täryttämällä betoniseosta rakenne muuttuu raskaammaksi noin 100 kg / m3.

Betoni tiivistys upotusvärähtelijällä

Betonin vahvistaminen

Vahvistamattomat betoni on suurempi hauraus kuin paino / paino tuotetta, eli pitää kuormitus puristus, se on altis vajaatoiminnan kuormien taivutus ja vääntö. Mutta taivutus- ja vääntökuormat ovat vakiomallisia voimia, jotka kestävät betonirakenteita, kuten siltapäitä, palkkeja ja lattioita. Siksi lisätään näiden tuotteiden tarvittava lujuus betonirakenteessa.

Vahvistus lisää mekaanista voimaa kolmella tai useammalla kerralla, ja nämä ominaisuudet kiinnitetään erilaisilla vahvistusmenetelmillä. Standardi betonin raudoitukseen kokoonpanot - kolmiulotteisen metalliverkosta, jonka silmäkoko on 100-150 mm, jolloin silmätankoa on sidottu pehmeä sitova lanka on pienempi halkaisija siten, että laskettaessa rakenteen lujuus ei harkita sen vaikutusta lopputulokseen.

Vahvistettu betonitiheys

Tiheyden laskemiseksi kilogrammoina kuutiometriä kohden lasketaan komponenttien komponenttien suhde suhteessa veden läsnäoloon. Likimääräinen tiheys näkyy seuraavassa taulukossa:

Mikä on betonin tiheys?

Rakentajat käyttävät betoniseoksia korjaamiseen, jälleenrakennustöihin ja erilaisten esineiden rakentamiseen. Betonin tuotannossa käytetään monia tekniikoita. Tämä selittää tällä hetkellä markkinoilla olevien materiaalien valikoiman. Tuotteiden valinta riippuu betonituotteen asennuksesta ja käyttöolosuhteista. Näistä ominaisuuksista riippuen määrätään myös tiettyjen rakennustoimien edellyttämä betonin tiheys.

Betonimassan valmistuksessa käytetään vettä, mutta joissakin tapauksissa se korvataan muilla komponenteilla. Esimerkiksi asfalttibetonia tehdään tällä tavoin. Näin materiaali tulee kestävämmäksi ja tiheämmäksi. Parantaa suorituskykyä asfaltti käyttää erityisiä lisäaineita. Komponenttien suhdetta muuttamalla parannetaan rakennusmateriaalien laatua.

Mikä vaikuttaa rakennusmateriaalien tiheyteen?

Uudet teknologiat auttavat tuottamaan erilaisia ​​betonityyppejä. Tuotteet luokitellaan tavallisesti useiden merkkien mukaan. Erityisesti otetaan huomioon myös keskimääräinen betonin tiheys, joka riippuu täyteaineen rakenteesta, tyypistä ja ominaisuuksista, sementtitiheydestä.

Betoni luokittelu tiheyden mukaan

Betonin tiheys (GOST 12730.1-78) on massa / tilavuus, mitattuna kg / m3.

Betoneille on tunnusomaista erilaiset luokitukset, joista tärkein on tiheyden määritelmä. Betonien tiheydet ovat erilaiset. Niiden luokituksessa otetaan huomioon seos, huokoisuus ja paino. Tietyn tyyppinen käyttö riippuu rakennuskohteen tarkoituksesta. Asiantuntijat erottavat viisi materiaalityyppiä:

 • Sähköinen betonitiheysmittari.

Erityisen kevyt. Tämäntyyppistä vaahtoa käytetään yleensä vaahtoon, hiilihapotettuun betoniin. Usein tarve tällaiselle betonille syntyy talojen, lattioiden eristys- tai muurausseinistä. Tällaisissa betoneissa tiheys on alle 5000 kg / m3. Perliittiä käytetään usein betoniseoksen täyttämiseen.

 • Keuhkoihin. Niiden tiheys on 500 - 1800 kg / m3. Slaydite ja muut huokoiset täyteaineet lisätään seokseen. Kevytbetonia on kaksi tyyppiä - rakenteellinen lämpöeristys ja rakenteellinen (enimmäistiheys - 1800 kg / m3). Rakentajat ovat turvautuneet tähän betoniin monikerroksisten rakennusten ja muiden rakenteiden rakentamisessa. Materiaalin paino sallii sen käytön kaikissa kaupunkisuunnittelussa. Kevytbetonia käytetään alueilla, joissa esiintyy usein maanjäristyksiä.
 • Raskas. Teräsbetoni on valmistettu Portland-sementistä, kvartsista, teräsporakoneista. Teräsbetonin tiheys on enintään 2500 kg / m3. Rakentajat käyttävät teräsbetonia ja magnetiteja rakennusmateriaaleja teollisuudessa (rakennuspylväiden pystyttäminen, vahvat perustukset).
 • Kevyt. Tämän tyyppisen rakennusmateriaalin suurin etu on paino, joten sitä voidaan käyttää eri teoksissa. Betonin tiheys on erilainen - 300 - 2000 kg / m3. Päätyaine on murskattu kivi. Betonia käytetään rakennettaessa asuinrakennuksia, seinämiä ja säätiöitä.
 • Erityisen raskas. Näitä betonileja käytetään erityisten rakennusten rakentamiseen, esimerkiksi rakenteisiin, jotka suojaavat säteilyn tunkeutumista ympäristöön. Betonin tiheys voi ylittää 2500 kg / m3. Tällaiset materiaalit ovat välttämättömiä ydinvoimaloiden rakennustyölle.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Tavaramerkit rakennusmateriaaleista

  Kaikilla betonityypeillä on merkki, joka auttaa määrittämään ominaisuudet. Se on merkitty seuraavasti: M ja muutamia numeroita, riippuen materiaalin lujuudesta (esimerkiksi 300). On toinen merkintä - In ja muutamia numeroita. Ne osoittavat, kuinka suurinta paineita tietyn tuotemerkin kestää. M200 - suosituin brändi, viittaa kaikkein raskaimpiin materiaaleihin. Koostumus sisältää hiekan, soran, sementtiseoksen. Näiden komponenttien yhdistelmä auttaa saavuttamaan optimaalisen laadun ja tiheyden. Käyttämällä betonia he tekevät pinnoitteita, palkkeja, tiililevyjä, jalkakäytäviä, antavat vankan perustan rakennuksille ja rakentavat pieniä rakennuksia.

  Tällä rakennusmateriaalilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Samalla rakennusmateriaalit voidaan ostaa kohtuullisin hinnoin. Se sopii rakennustöihin sisätiloissa ja ulkona, kestää voimakasta paineita ja lämpötilaolosuhteita. Edellä mainittujen betoniseosten edut tekevät brändistä universaalin käytettäväksi maissa, joissa on lauhkea ilmasto. Asiantuntijat eivät suosittele tämäntyyppisen betonin käyttöä maissa, joissa ilmasto-olosuhteet ovat voimakkaammat. Äkilliset lämpötilan muutokset voivat aiheuttaa eroosiota ja halkeilua.

  Kuinka muuttaa materiaalin tiheyttä?

  Joskus asiantuntijat joutuvat vähentämään rakennusmateriaalien tiheyttä. Useimmiten on tarpeen vähentää tuotteiden painoa. Tämä voidaan saavuttaa seuraavilla tavoilla:

  1. Huokoisten täyteaineiden käyttö.
  2. Laajennetun materiaalin tekninen kovettuminen.
  3. Lisää vettä ja vähemmän sementtiseosta.
  Laajennettu polystyreeni - kevyt betoni täyteaine.

  On muistettava, että pieni tiheys vähentää betonituotteiden lujuutta. Siksi ennen rakennustöiden suorittamista on tärkeää tarkastella betonin ominaisuuksia. Joissakin tapauksissa rakentajien on lisättävä sementtilaastin tiheyttä. Tämä vaikutus voidaan saavuttaa eri menetelmillä:

  1. Lisäämällä sementtiä.
  2. Pinta-aktiivisten tai hydraulisten lisäaineiden käyttö. Pinta-aktiiviset aineet parantavat rakennetta ja hydrauliset täyttävät rakennusmateriaalissa olevat aukot, mikä lisää tiheyttä.
  3. Nestemäisen lasin lisääminen.
  4. Sementin ja veden mittasuhteiden muutos liuoksessa (sementin tulisi olla enemmän). On kuitenkin otettava huomioon, että seoksesta tulee paksu, mikä voi haitata rakennustyötä. Esimerkiksi erilaisten lomakkeiden täyttäminen vaatii ylimääräistä työtä ratkaisun jakautumisessa muottiin.
  5. Täyteainerakeiden pienentäminen. Tämä menetelmä auttaa eroon aukkoja ja ilmaa betoniseoksessa. Esimerkiksi murskattua kiveä käytetään erikokoisten jakeiden kanssa.
  6. Sinetti. Voit tiivistää ratkaisun manuaalisilla ja mekaanisilla menetelmillä. Rakennuksen aikana tiiviste voidaan tehdä käsin - erityisellä tapilla tai lapiolla. Seoksen on oltava "lävistetty" monta kertaa. Tällöin ilma poistetaan sementtilieteestä ja vesi virtaa ulos. Toisessa menetelmässä rakentajat käyttävät erityisiä täryttimiä. Ne auttavat tiivistämään seoksen.
  7. Betonin kovettumisen kiihtyminen lämmityksen takia. Tämä menetelmä auttaa poistamaan materiaalin kosteuden.
  8. Sementin valinta. Erityisesti alumiinioksidisementti absorboi enemmän vettä ja jotkut lajit vähäisemmät.
  9. Pehmittimien käyttö. Ne lisäävät sementtilietteen tiheyttä.

  On olemassa useita muita menetelmiä, mutta tällaisia ​​menetelmiä käytetään useimmiten teollisuudessa. Lisäksi niillä on erityinen sovellus. Esimerkiksi joissakin tapauksissa asiantuntijat turvautuvat imurointiin. Tämä menetelmä auttaa poistamaan ylimääräisen nesteen sementtilietteestä. Evakuointiin käytetty aika riippuu rakenteen paksuudesta, käytetyn sementin määrästä, lämpötilasta ja muista tekijöistä.

  Betonin tiheys kg m3: mitä tämä tärkein materiaalinen ominaisuus tarkoittaa ja miten se vaikuttaa sen ominaisuuksiin

  Betoniliuoksen tiheys on sen tärkein laatu. Se on yhdistetty tämän rakennusmateriaalin painoon ja lujuuteen. Tämän parametrin perusteella betoni on jaettu tuotemerkkeihin / luokkiin, jotka on valittava rakennettaessa omia käsiään eri rakenteita ja rakenteita.

  Sen tulisi valita huolellisesti seoksen tiheys, joka perustuu suunnitteluun.

  Tärkeät tuotteen ominaisuudet

  Kuvassa: seoksen luokan suhde brändiin.

  Betonin tiheys (ominaispaino) on sen massan suhde tilavuuteen. Tämä arvo on aina alle 100%. Ohje varoittaa, että lopputuotteen laatu riippuu eniten tämän ominaisuuden ominaisuuksista.

  Kiinnitä huomiota! Seoksen ominaispaino liittyy suoraan sen lujuuteen. Mitä korkeampi tämä arvo on, sitä vahvempi rakennusmateriaali. Tämän arvon optimaaliset arvot annetaan betonin tehtaalla.

  Amatöörirakenteessa on hyvin vaikeaa saavuttaa standardiarvoja.

  Ratkaisun luokitus

  1. Puristuslujuusluokka on ilmaistun ilmaisun digitaalinen ilme, jonka taataan olevan 95% taattu. Tämä lausuma tarkoittaa, että luokan normalisoima laatu on vähintään 95 erityistapauksessa sadasta.
  2. Tuotemerkki on vähitellen muuttumassa menneisyydeksi. Tämä luokitus määritteli sen ominaispiirteet, jotka otettiin testien keskiarvosta.

  Materiaalin huokoisuus

  Huokoisuus vaikuttaa tuotteiden lujuuteen.

  Betonin laadun käänteinen tiheys on sen huokoisuus.

  1. Kaikkien luokkien tuotteet sisältävät tyhjiä, vain niiden tilavuus muuttuu. Asiantuntijat puhuvat tämän ominaisuuden suhteessa tuotteen huokosten kokonaismäärään sen kokonaistilavuuteen. Tiheyden ja huokoisuuden lisäämiseksi 100% materiaalinvoimasta käy ilmi.
  2. Huokoset muodostuvat, kun ylimääräinen kosteus haihtuu sekoittamisen aikana. Siksi tulisi ottaa huomioon kuivan seoksen ominaisuuksien ero ja vaivaa yksi. Se on helppo tehdä, tietäen sen osuuksien osuudet: sideaine, karkea ja hieno täyteaine.
  3. Kun asetus on valmis, rakenteen kovettuminen tulee voimaan. Tämän prosessin aikana sitoutumaton kemiallinen kosteus haihtuu.
  4. Sen jälkeen valmiin rakenteen massa muuttuu hieman pienemmäksi (esim. Arvioitu betonin tiheys m300) eikä aikaisemmin asetetusta laastista.
  5. Tämä ero riippuu veden ja sementin suhteesta: mitä enemmän kosteutta, tuote on vähemmän tiheää.

  Kiinnitä huomiota! Saadaksesi tiheimmän ja siksi kestävän betonin, sinun on valittava huolellisesti täyteaineen jakaantuminen. Tämä pienentää huokosten määrää monoliittirakenteessa.

  Komponenttien ja teknologioiden vaikutus tuotteen tiheyteen

  Lopullisen tuotteen tiheys riippuu betoniseoksen kaikkien osien ominaisuuksista.

  Täyteaine ja sideaine

  Täyteaineet vaikuttavat suoraan liuoksen tiheyteen.

  1. Ainetta, joka vaikuttaa eniten erän tiheyteen, on täyteaine. Näin tapahtuu, koska sen tilavuus seoksessa on merkittävin.
  2. Kevyitä täyteaineita käytettäessä sen tiheys on hyvin alhainen. Volumetrinen paino myös pienenee.
  3. Materiaalin tiheys vaikuttaa suoraan sen muotoilutekniikkaan. Esimerkiksi erityisiä tärinöitä käytettäessä ylimääräinen vesi ja ilmakuplat pakotetaan pois liuoksesta. Tämän seurauksena kaadettu rakenne hankkii tiheyden, mikä tarkoittaa luotettavuutta ja kestävyyttä. Vaikka työn hinta on kasvamassa.
  1. Raskasbetonin tiheyden lisäämiseksi kg: ssa valmistajat käyttävät erikoissementtiä: alumiinioksidia, laajenevaa, pozzolanista. On pidettävä mielessä, että tällaista ratkaisua on vaikeampi antaa.

  Muut osat

  1. Raskaiden seosten vaikean muotoilun ongelman välttämiseksi ja joidenkin muiden ominaisuuksien parantamiseksi käytetään pehmittimiä. Ne myös tiivistävät uutta betonia.
  2. Ylimääräisen kosteuden liuoksen poistamiseksi voidaan soveltaa nykyaikaista imurointimenetelmää. Esimerkiksi asfaltti- betonin tiheys lisääntyy kuutiometrillä, kun tieliikenne on asetettu. Imurointi on tehokkainta silikaatti- tai slagosilikaattisementtien liuoksille.

  Ratkaisun variaatiot

  Tiheyden (ominaispaino) ja siten lujuuden perusteella betonilaasturit eroavat luokissa tai brändeissä.

  Betonin tiheys kg / m3: Taulukko, luokittelu ja laatuluokat.

  Kuten muidenkin fyysisten kappaleiden kanssa, sementtiseoksen tai kiven tiheys ilmaisee kuinka paljon tilavuuden yksikkö painaa. Asiakirjoissa se annetaan kg / m3 tai t / m3, ainakin - g / cm3, mutta ero on vain siinä järjestyksessä numerot, numeeriset arvot jäävät myös olennaisesti sama, joten se on helppo liikkua. Virallisesti merkinnöissä tilavuuspaino on osoitettu kirjaimella D, ja se on ilmoitettu kg / m3.

  Kaikkien merkkien betonin tiheys

  Betoni tiheys kg / m3 - Taulukko, luokittelu, brändi!

  Useita betonijärjestelmiä on luokiteltu keskimäärin tiheydellä.

  Tällä perusteella on olemassa 5 betonityyppiä:

  1. Erityisen raskas. Tällaisen betonin tiheys on noin 2500 kg / m3 ja enemmän. Käytetty teräspalkki, magnetite, rautamalmi. Tähän tyyppiin kuuluvat teräsbetoni, baritit ja magnetitit (niiden nimi riippuu suoraan päätelisäyksestä). Erityisen raskasta betonia käytetään erityisten rakenteiden rakentamisessa. Esimerkiksi säteilyn vaikutusten estämiseksi sitä käytetään ydinvoimaloiden rakentamisessa.
  2. Raskas. Tiheys on 2000 - 2500 kg / m3. Kalkkikiviä, graniittia ja muita kiviä käytetään karkeina sekä tiheä hiekkaa. Sitä käytetään laajalti raskaassa teollisuudessa - rakennusten ja rakenteiden tukipylväiden rakentaminen, säätiöt, suurta säteilytaustaiset rakennukset.
  3. Kevyt. Tällaisen betonin tiheys on 300-2000 kg / m3. Tärkein aggregaatti on rauniot. Se kuuluu erilaisiin tavanomaisiin betoniin, jota käytetään laajasti asuinrakennusten rakentamisessa, perustusten ja seinien asentamisessa. Tämäntyyppisen betonin tärkein etu on sen paino, joka mahdollistaa sen käytön eri aloilla.
  4. Helppoa. Keskimääräinen tiheys on 500 - 1800 kg / m3. Koska aggregaatti käyttää saviä, hohkakiviä, eli pääasiassa huokoisia aggregaatteja. Tämäntyyppinen betoni puolestaan ​​on jaettu kahteen tyyppiin:
   • Rakenteeltaan eristetty betoni, jonka keskimääräinen tiheys on 500 - 1400 kg / m3.
   • Rakenteellinen betoni, jonka tiheys on 1400 - 1800 kg / m3.
   Tällaista betonia käytetään laajalti asuinrakennusten, kauppakeskusten rakentamisessa, sen kevyt paino sallii sen laajamittaisen käytön kaikentyyppisissä maa- ja vesirakennustöissä. Alueilla, joilla on lisääntynyt taipumus maanjäristyksiin, on erityisen tärkeää.
  5. Erityisen kevyt. Betonia, jonka tiheys on alle 500 kg / m3, kutsutaan erityisen kevyeksi. Tärkein aggregaatti on perliitti tai arbolit, melko kevyt rotuja. Tähän tyyppiin kuuluvat kaasu- ja vaahtosekoitus. Niitä käytetään pääasiassa asuinrakennusten seinien rakentamisessa, lattiamattoissa tai lisäeristeiden luomisessa.
  Betoniluokitustaulukko

  Tämä betonin luokittelu tiheyden mukaan mahdollistaa keskimääräisen tiheyden ja siksi betoniseoksen, huokoisuuden ja keskimääräisen painon huomioon ottamisen. Rakennustyypin, käyttötarkoituksen ja käyttötarkoituksen mukaan käytetään tiettyä betonityyppiä.

  Betonin tiheysluokka kg / m3 tuotemerkillä.

  Merkki on kaikenlaista. On välttämätöntä keskittyä siihen kaikille, jotka ostavat sementtiä. Se koostuu kirjaimesta M ja seuraavasta numerosta. Lisäksi on olemassa toinen ominaisuusluokka. Sääntelyasiakirjoissa se on yleensä määritelty, mutta tilauksen yhteydessä ostajat usein erottavat betonin merkin avulla. Luokka merkitään kirjaimella B, jota seuraavat luvut, jotka osoittavat, kuinka paljon jäätynyt liuos kestää.

  1. M100. Sitä käytetään valmisteluvaiheessa ennen perustuksen täyttämistä. Käytetään betonialustana tienrakentamisessa.
  2. M200. Yleisin brändi. Tämä liuos luokitellaan raskaaksi ja keskimääräinen tiheys on 2000 kg / m3. Koostumuksessa - sementti, sora, hiekka. Luotteen, laadun ja hinnan optimaalinen yhdistelmä. Se sopii talojen rakentamiseen, maisemointiin (kävelyteiden, jalkakäytävien rakentaminen), betonipäällysteiden, portaiden, laattojen valmistukseen. Tämä brändi ei pilata, se kestää paineen ja lämpötilan putoamisen hyvin. Tämä määrittää sen suosion ja monipuolisuuden.
  3. M250 (luokka B 20). Ominaisuudet lähes yhtyvät edelliseen brändiin, mutta vahvuus on suurempi. Pystyy muodostamaan suuria kuormituslevyjä.
  4. M300. Soveltuu monoliittisiin perustuksiin, seinille, aidatuille portaille.
  5. M350 (B25). Korkea lujuus, jota käytetään yksikerroksisissa monoliittirakenteissa monikerroksisissa rakenteissa sekä rakennusten tukipylväissä, uima-altaiden ja lentokenttien pohjalla.

  Alla olevassa taulukossa ilmoitetaan, mikä betonimerkki keskimääräisellä tiheydellä vastaa tietyn luokan.

  Betonitiheysindikaattori

  Rakenteiden ja päällysteiden suunnittelu yleisiin ja erityistarkoituksiin edellyttää rakennusmateriaalien valintaa optimaalisilla ominaisuuksilla. Hankkeiden tekninen dokumentaatio sisältää koostumusta koskevat vaatimukset, jotka osoittavat tärkeimpien ominaisuuksien arvot: puristuslujuus, taivutus, venytys; pakkasenkestävyys; vedenpitävyys; poistuman; lämmönjohtavuus. Indikaattorien arvot riippuvat liuoksen komponenteista, lopputuotteen tiheydestä.

  Mikä on betonin tiheys?

  Ainemäärän tilavuus 1 m3 on tiheysindikaattori (kg / m3), jota ei saa sekoittaa betonin ominaispainoon (kgf / m3 = N / m3). Betoni on valettu keinokivikivi, jota käytetään siviili-, teollisuus-, tierakenteissa, kalusteiden valmistuksessa (pöytälevyt).

  rakenne

  Tiheys riippuu ainesosien sekoittamisen yhteydessä esiintyvistä formulaatioista ja prosesseista:

  1. Neulonta - sementti, kipsi, kalkki, polymeerit ja muut. "Liimat" vilja, komponentti määrittää veden määrän, joka tarvitaan täydellisen liukenemisen maksimoimiseksi.
  2. Täyteaineet - hiekka, paisutettu savi, murskattu kivi, laajennetut polystyreenirakeet, metallisirut, vie jopa 85% tilavuudesta.
  3. Lisäaineiden muokkaaminen - orgaaniset tai epäorgaaniset aineet, jotka parantavat materiaalin ominaisuuksia, muuttamalla kovettumisnopeutta.
  4. Vesi.
  5. Pigmentit - suolat, metallioksidit, orgaaniset väriaineet, jotka antavat koristeellisia ominaisuuksia.

  Prosessit, jotka tapahtuvat sekoitettaessa betoniseoksen komponentteja:

  • Hydraus - sideaineen vuorovaikutus veden kanssa.
  • Koagulointi - hiukkaset tarttuvat yhteen sekoituksen aikana.
  • Kiteytys on siirtyminen kiinteään tilaan.

  Koostumuksen vaikutus ominaisuuteen

  Tiheys riippuu tällaisista tekijöistä:

  1. Kun betoni kovettuu, kemialliset reaktiot tapahtuvat, vesi haihtuu, 1 m3: n massa muuttuu. Erityisen tärkeä on veden / sementin (W / C) suhde. Nestemäinen, joka ei ollut vuorovaikutuksessa sideaineen kanssa, jättää taulukon onkalon. Veden haihduttamisen jälkeen muodostuu huokoinen rakenne, joka vaikuttaa materiaalin laatuun. Veden määrän lisääminen kiihdyttää kovettumista, mutta vähentää tiheyttä, lujuutta.

  2. sideaineen hiukkaskoko - vaikuttaa prosessien nopeuteen vuorovaikutuksessa veden kanssa. Mitä hienojakoisempi vilja, sitä tuottavampi kemiallinen reaktio. Koon pienentäminen vähentää veden kysyntää, laskee W / C: tä ja lisää tiheyttä.

  3. Aineksen tiheys - kasvattaa yhden kuution massaa. Esimerkiksi teräsbetoni, joka on saatu metallilevyillä.

  4. Grain size - vaikuttaa voidness. Rikkomisen seoksessa lisätään hiekkaa ja laajennettua savea. Karkeiden jyvien väliset tyhjät tilat korvataan hienojakoisten fraktioiden komponentteilla lisäämällä tiheyttä.

  5. Lisäaineiden modifiointi - voi säätää ilman huokosten muodostumista, vähentää seoksen pehmittymisen vuoksi W / C-nopeutta.

  6. Ratkaisun tiivistyminen - ilmanpaineiden muodostumisen poissulkeminen. menetelmät:

  • Yhdistäminen (manuaalinen)
  • Tärinän tiivistys
  • Painamalla.
  • Linkoamalla.
  • Evakuointia.

  Betoni luokittelu tiheyden mukaan

  Liuoksen valmistuksen resepti lasketaan, jotta saadaan materiaali, jolla on määritellyt ominaisuudet. Luokittelu GOST: n mukaan keskimääräisen tiheyden (kg / m3) kuivan tilan (D) mukaan:

  D2000.

 • Heavy D2000

  D2500.

 • Erityisesti valaisee D800: een asti.
 • Erityisen raskas - yli D2500.
 • Erityisen kevyt betoni - solu, lämpöeristys (D200-D500) ja rakenteellinen lämpöeristys (D500-D800). Huokoskoko on 1,5 mm. Painoton aggregaatti sitoo sementtiä, kipsiä, kalkkia, kuonaa, hartsimaista sideainetta.

  Taulukko lujuudesta vs. keskimääräisestä tiheydestä:

  Ominaisuudet ja taulukko betonin tiheydestä kg / m3

  Betoniyhdistelmä - yksi käytetyimmistä rakennusmateriaalityypeistä. Nykyaikaiset tuotantoteknologiat mahdollistavat tuotteiden, joilla on erilaiset fysikaaliset ominaisuudet. Betonin tiheys on ominaisuus, joka on otettava huomioon yhdessä muiden indikaattorien (vedenpitävyys, pakkasenkestävyys, liikkuvuus) valittaessa seoksen tyyppi tietylle tarkoitukselle. Rakenteen kantavien elementtien valmistukseen valitaan tiheämmät tyypit, pienemmille tuotteille, joiden arvot ovat pienemmät.

  Mikä heijastaa tiheyttä

  Betonin tiheys (tai ominaispaino) osoittaa, kuinka paljon seoksen tilavuusyksikkö painaa. Se määritellään materiaalin massan suhteeksi sen tilavuuteen (kg / m 3). Teknisessä kirjallisuudessa on merkintä "D".

  Ominaisuudet vaikuttavat:

  • seoksen komponenttien kyky sekoittua mahdollisimman yhtenäiseen tilaan;
  • töiden sopivuus täytettäessä;
  • valmiin levyn lujuuden säilyttäminen pitkäksi ajaksi.

  Ominaispaino on yksi tärkeimmistä, muttei ainoa indikaattori, joka vaikuttaa valmiin rakenteen laatuun. Monoliitin lujuus ja sen kestävyys ympäristölle aiheuttamien ympäristötekijöiden vaikutuksen aikana vaikuttavat sementin ja muiden komponenttien laatuun sekä vaivaamisen, kaatamisen ja kiinteytymisen tekniikkaan.

  Monoliittihuokoisuus on päinvastainen ominaisuus, joka määrittää aukkojen lukumäärän. Mitä korkeampi tämä arvo on, sitä pienempi on tiheys ja paino.

  Mikä vaikuttaa betonin suurimpaan painoon

  Mikä tahansa betoniseos koostuu pääkomponenteista: sementistä, hiekasta, vedestä ja täyteaineesta. Sementtimonoliitin tiheys riippuu niiden tyypistä ja luonteesta, liuoksen rakenteesta. Painoindeksin tärkeimmät tekijät:

  • pääkomponenttien osuudet;
  • laatu ja sementtimerkki;
  • hiekka vilja;
  • fraktio ja tyyppinen täyteaine;
  • vesi-koostumus;
  • nesteen määrä liuoksessa;
  • menetelmä ja kovettumisolosuhteet;
  • pehmittimien käyttö.

  Betonin sekoitusluokitus

  Tilavuuspainon suhteen on olemassa useita erilaisia ​​sementtikoostumuksia. On syytä muistaa, että tiheyden ja tuotemerkin välinen vastaavuus on ehdollinen: muuttamalla osuuksien osuuksia tai lisäämällä täyteainetta, voit muuttaa painoarvoa.

  Eri betonityyppien edut ja haitat

  Kuluttajat valitsemalla sementtiseosta ohjataan sen tuotemerkillä. Betonin tiheys on vain yksi tietyn brändin ominaisuuksista.

  M50. Vähemmän lujuusominaisuudet vaihtelevat, joten sitä käytetään valmistelevaan työhön - lattian täyttöön, maaperän lujuuteen. Tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja vaatimaton raaka-aineiden laatu.

  M100. Kevyitä materiaaleja käytetään huokoisten rakennusmateriaalien (vaahto- ja kaasulamppujen) valmistukseen, joilla on korkea lämmöneristysominaisuudet.

  M200. Kaikkein haluttu brändi optimaalisen vahvuuden ja hinnan yhdistelmän ansiosta. Kohteessa betonin tiheyden raskaaseen luokkaan - 2 000 kg / m 3. Käytetään laajaan työtyöhön - betonilaattojen valmistukseen, kaatamalla asuinrakennusten perusteet, maisemointiin.

  M400. Erityisen korkeat kestävyysolosuhteet, pakkasvaste, skhvatyvaniyen lyhytaikaisuus vaihtelevat. Käytetään siltojen, paalujen, pankkien holvien ja muiden esineiden, joissa on lisääntynyt kuorma. Korkean hinnan ja osuuden indikaattorin vuoksi siviili- ja kotitalouskäyttö on kannattamatonta ja epäsuoraa.

  Miten lisätä betonin tiheyttä

  Käytetään useita menetelmiä sementtiseoksen vaaditun tiheyden saavuttamiseksi:

  • Käytä pienempää osaa täyteaineesta. Tämä vähentää aukkojen ja ilmatilojen määrää.
  • Vähennä veden osuutta. On pidettävä mielessä, että seoksen fluiditeetin tulisi pysyä optimaalisena. On vaikea työskennellä liian paksujen painonpudotusratkaisujen kanssa, erityisesti täytettäessä tilavuudeltaan monimutkaisia ​​rakenteita.
  • Mekaaninen tai manuaalinen tiivistys. Floodoitu seos lävistetään erityisellä laitteella tai tavallisella lapiolla useissa paikoissa, mikä edistää veden ja ilmakuplien vapautumista pinnalle.
  • Keinotekoinen lämmitys. Johti sementtimonoliitin kosteuden, painonnousun ja tiheyden nopeaan haihdutukseen.
  • Laajentavan tai kutistamattoman sementtityypin valinta, esimerkiksi alumiinimuoto tai portlandsementti. Näin ollen on mahdollista saada seos, jolla on alhainen huokoisuus laadultaan uhraamatta.
  • Pehmittimen lisääminen. Erityiset lisäaineet vähentävät vaadittua vettä, samalla kun säilytetään sama liikkuvuusaste, mikä johtaa seoksen tiheyden kasvuun.
  • Evakuointia. Monimutkainen, teollisessa mittakaavassa käytetty prosessi.

  Betonitiheyden indikaattorin (kg / m 3) merkitys ja paino-ominaisuuksien vaikutus levyn tai rakenteen lujuuteen on välttämätöntä, jotta voidaan valita oikea sementtimarkkinamerkki tietystä rakennustyöstä. Kevyitä lajeja ei ole tarkoitettu perusrakentamiseen, mutta ne kykenevät pitämään lämpöä hyvin - niitä käytetään lämmitysmateriaalina. Painavammat ovat parantaneet lujuusominaisuuksia ja niitä käytetään päärakenteiden rakentamiseen.