Miten kaadetaan betonia: sekoitusvalmistelu, muninta, ominaisuudet

Missä lämpötilassa voit työskennellä betonin kanssa? Mikä on parempi tehdä muottiinpanoa? Onko mahdollista järjestää se uudelleen, täyttämällä monoliitti pienissä osissa? Missä tapauksissa on tarpeeksi spuddinga, ja kun vibrolayer on tarpeen? Yritetään vastata näihin ja muihin kysymyksiin.

Nauhapohjan täyttö.

Seoksen valmistus

Aloitetaan betonin valmistelusta. Yleensä betoniseosten erilaisiin tarkoituksiin asetetut vaatimukset esitetään monissa sääntelyasiakirjoissa. meidän tapauksessamme tiedon lähde on SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet".

Mitkä ovat rakennusmääräysten vaatimukset?

 • Täyteaineita tulee käyttää fraktioidusti ja hankaamalla. Seos raunioista ja hiekasta betoniin alkuperäisessä muodossaan, kun sekoitusta ei käytetä.

Selitys: Betonimerkit merkitsevät hyvin määriteltyä hiekkaa ja karkeaa kiviainetta.
Erilaisten tyyppien täyttöannostus, joka toimitetaan seoksena, on mahdotonta.

 • Komponentit annostellaan painon mukaan. Kuitenkin sallitaan lisäaineiden (pehmittimien jne.) Annostelu vesipitoisten liuosten muodossa.
 • Komponenttien tarkka suhde valitaan kullekin sementin ja aggregaatin eräälle kontrollin tuloksiin perustuen (granulometria, lujuustestit, sementin laadunvalvonta).
 • Suurimmalle viljalle enintään 40 mm: n suuruisille koekappaleille riittää kaksi fraktiota (sora ja hiekka). Isommalla suuremmalla betonipitoisuudella on pakko ottaa käyttöön toinen pieni koko (hiekka, murskattu kivi, jonka murto-osa on 20 mm, murskattu kivi, jonka murto-osa on 40 mm).
 • Laattojen osalta kokonaispinta-alan ei tulisi ylittää puolta sen paksuutta. Sattumanvaraisesta raudoitetusta betonirakenteesta - 2/3 pienintä etäisyyttä vahvistuselementtien välillä.

Yksinkertainen muoto hiekkahiekkapraktionaalille.

Mikä on eri betonityyppien koostumus? Missä niitä sovelletaan?

Miten kaadetaan betonilattia

Vahvuutensa, kestävyytensä, vaatimattomuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta betonilattiat ovat suosittuja paitsi huoneissa, joissa lattian pinnalla on suuria kuormia, myös yksityisissä asuntorakentamisessa. Esimerkiksi betonilattia keittiössä, kylpyhuoneessa ja kylpyhuoneessa tarvitaan yksinkertaisesti. Ja makuuhuoneissa, eteisissä, olohuoneissa ja muissa huoneissa betoni kastettiin "lämpimän kerroksen" ilmestymisen myötä, mikä ratkaisi tärkeän ongelman, että tämä kerros on hyvin kylmä. Jopa yksityisissä taloissa, joissa he olivat aiemmin varustelleet yksinomaan puulattiat puuta, he alkoivat kaataa betonia kaikkialla. Ja täällä alkoivat nousta esiin kysymys, miten kaadetaan betonilattia maahan ja mitkä ovat lattian kaatamisen piirteet. Tässä artikkelissa paljastetaan yleisön valitsema tekniikka ja tunnistetaan joitain vivahteita ja eroja.

Tekniikka, jossa betonilattiat

Betonilattiat voidaan varustaa useilla pinnoilla: suoraan maahan, lattialevyllä, vanhalla betonipäällysteellä, jopa vanhalla puulattialla. Betoni on yksinkertainen, ei vaativa materiaali, joka on kaikkien saatavilla ja, mikä tärkeintä, suhteellisen halpaa.

Jotta lattia päätyisi vahvaan ja kestävään, kaikki tekniset olosuhteet ja työvaiheet olisi suoritettava. Kun kaadetaan betonia eri pintoihin, on erottuvia piirteitä, mutta kaikissa tapauksissa on yleisiä sääntöjä.

Betonin lattiat - kaatotekniikka ja työvaiheet:

 • Pohja vedeneristys.
 • Lämmöneristys.
 • Vahvistaminen.
 • Ohjeiden asennus ("majakat").
 • Kaadetaan karkeaa betonilattiaa.
 • Betonilattian pinnan hiominen.
 • Täyttävä tasoituslevy.

Tilojen suunnittelun piirteistä riippuen joitain työvaiheita voidaan lisätä. Esimerkiksi betoni- kerroksen järjestely maanpinnalla on pehmustettu.

Betonipäällysteen suojaamiseksi halkeilemasta sitä käytetään leikkaamaan muodonmuutosliitoksia, joista on kolme tyyppiä:

 1. Eristävät laajennusliitokset tehdään betonilattian ja muiden rakenteen rakenneosien välisissä kosketuspisteissä: seinät, pylväät, ulokkeet jne. Tämä on välttämätöntä, jotta tärinää ei siirretä lattiasta muihin rakenteisiin. Muutoin säätiö voi olla puolueellinen tai osittainen tuhoaminen.
 2. Rakenteelliset liitokset suoritetaan paikoissa, joissa betoni jäätyy epätasaisesti, ts. siinä tapauksessa, että kaataminen ei tapahtunut kerralla, mutta keskeytyksillä, jotka olivat yli 4 tuntia.
 3. Kutistuneita saumoja tehdään lieventämään jännitystä epätasaisen kutistumisen ja kuivumisen vuoksi.

Laajennusliitokset on leikattava ennen murtumien syntymistä, mutta samalla betonin on saatava tarvittava voima. Saumojen syvyyden tulisi olla 1/3 betonikerroksen paksuudesta. Muita saumoja täytetään erityisillä tiivistysaineilla.

Kun otetaan huomioon betonielementin järjestelyn työn monimutkaisuus ja pölyisyys, monet vuokraavat rakennustyöt niiden suorittamiseksi. Betonilattioille hinta riippuu ensinnäkin tilatuista teoksista ja kerrospaksuudesta. Halvin vaihtoehto olisi tavallinen sementti-hiekkastre. Hieman kalliimpi päällyste vahvikkeella. Betonilattian kustannuksiin vaikuttaa vahvistusverkon tyyppi: jos se on tavallinen tieverkko, se on halvempi ja jos kehys hitsataan vahvikkeesta, se on kalliimpaa. Eniten "puree" vaihtoehto on betonilattia, jossa on karkaistu yläkerros, se maksaa 30-40% enemmän kuin tavallinen lattia, jonka paksuus on sama.

Minulla on vain vähän rakennusalan osaamista, kyky käsitellä työkalua ja kutsua yksi tai kaksi kumppania, voit helposti kaataa betonilattia omiin käsiisi. Riittää tekemään laskelmia, varastoimaan tarvittava työkalu, aineistoa ja tutkimaan tekniikkaa niin, että jokainen suorittaa tehtävänsä ja asia väittää. Sitten betonilattian hinta riippuu vain käytettävästä materiaalista ja sen määrästä.

Miten tehdä betonilattia maahan

Lattian järjestely suoraan kentällä liittyy aina useisiin kysymyksiin: mitä tehdä ja mitä kerrosta sovelletaan ja miten vedenpitävä, missä vaiheessa eristää ja niin edelleen. Betonikerros on "kerroksellinen kakku", jota kuvataan alla.

Betonin lattian kaataminen: "piirakka" -kuvio

Olosuhteet, joissa on mahdollista asettaa betonilattia maahan

Ennen kuin siirry suoraan betonilattian tekniseen prosessiin, haluaisin huomata, ettei kaikkia maaperä voi kaataa betonilattiaan. Ensinnäkin pohjaveden pinnan on oltava korkeintaan 4-5 metriä, jotta estetään lattian tulva ja kosteuden imeytyminen kapillaarien läpi. Toiseksi aluksen ei pitäisi olla liikuteltava, muuten betonikerros voi nopeasti romahtaa ja vahingoittaa säätiötä. Kolmanneksi talo, jossa tällainen lattia on suunniteltu, pitäisi asua ja lämmitellä talvella, koska maa jäädyttää talvella, ja sen kanssa lattia, joka kohdistuu ylimääräiseen painetta pohjaan ja muodostaa sen. No, viimeinen rajoitus - maaperän pitäisi olla kuiva.

Valmis betonilattian taso: "nolla" -merkki

Kaikki lattian järjestelyn aloittaminen alkaa vasta sen jälkeen, kun kaikki seinät on pystytetty ja rakenteen päällä on katto. Joten meitä suojellaan luonnon yllätyksiltä.

Ensinnäkin on tarpeen suunnitella valmiin lattian taso, ts. merkki, johon täytämme lattian. Koska emme aio toteuttaa kynnystä, meidät johdetaan oviaukon pohjasta, jotta lattia on tasainen ja sama kaikissa huoneissa.

Käytämme nollatasoa seuraavasti: portaan alimmasta kohdasta asetamme täsmälleen 1 m: n. Aseta merkki seinään ja siirrä merkki kaikkiin huoneen seinämiin, piirrä viiva, jonka vaakaa seurataan jatkuvasti tasolla.

Kun linja on piirretty, asetamme 1 m alaspäin pitkin koko huoneen kehää tästä linjasta. Piirrä linja. Tämä on oikeudenmukainen taso. Käytä kätevästi huoneen kulmissa vasaraa nauloja linjalla ja kiristä johto. Joten navigointi on helpompaa.

Säätiön valmistelutyö

Huoneesta poistamme kaikki rakennusjätteet. Sitten poistetaan maaperän yläkerros ja otetaan se puutarhan tai maiseman tarpeisiin. Mitkä syvyys poistaa maaperän? Betonilattia pitkin maata on monikerroksinen kakku, noin 30-35 cm paksu. Tarkoituksena on "nolla" -merkki, yritämme vain poistaa maaperän syvyyteen 35 cm.

Varmista, että painat maanpinnan. On parempi tehdä tämä erityisellä värähtelevällä levyllä tai värähtelijällä, mutta jos arsenalissa ei ole tällaisia ​​laitteita, voit tehdä sen improvisoidulla tavalla. Tarvitsemme lokin, johon kiinnitämme kahvat, ja alhaalta käsittelemme tasaista alustaa. Kun tämä loki yhdistetään yhteen, tiivistämme maaperän niin paljon, ettei sen pinnalla ole jälkiä askeleista.

Se on tärkeää! Korkeissa nauhan perustuksissa on tilanteita, joissa etäisyys "nolla" -merkeistä maahan on yli 35 cm. Tällöin poistamme ylemmän hedelmällisen kerroksen ja sen sijaan kaada hiekkaa ja varovaisesti manipuloida.

Lattian lisäeristykseen voidaan sisällyttää savi- lattian järjestely. Savi kaadetaan maan päälle ja tiivistetään huolellisesti. Tulevaisuudessa se estää kosteuden tunkeutumisen lattiaan.

Vuodevaatteiden muodostaminen sora, hiekka ja rauniot

Ennen kuin teet betonilattia maahan, on tärkeää suorittaa täyttö.

Ensimmäinen kerros on sora (5-10 cm). Vesi ja tiivistetty. Jotta kerroksen paksuuden säätö olisi helpompaa, ajettaisiin tarpeellisiin pituisiin tappeihin maahan, asetamme ne tasolle ja täytön ja tampingin jälkeen otamme ne ulos.

Toinen kerros on hiekkaa (10 cm). Paksuutta ja tasoa ohjataan samoilla tapilla. Läpäisemme kerroksen vedellä ja tiivistämme sen värähtelevällä levyllä tai lokilla levyllä. Tämän vuodevaatteen avulla voit käyttää karjahiekkaa epäpuhtauksilla.

Kolmas kerros on murskakivi (10 cm). Huolellisesti tasainen ja kompakti. Meidän tehtävämme on varmistaa, että pinnalle ei ole teräviä reunoja. Jos ne ovat, on tarpeen tasoittaa ne laajentamalla kiviä tai poistamalla ne. Käytä murskattua kiviainetta 40 - 50 mm. Tampingin jälkeen roskia voidaan kevyesti ripotella hiekalla tai murskattujen sirujen kanssa ja tiivistää uudelleen.

Se on tärkeää! Älä unohda hallita vaakatasoa tason avulla.

On huomattava, että vuodevaatteet voidaan suorittaa vain kahdesta kerroksesta: hiekasta ja raunioista. Myös kerrosten paksuuden säätelyn yksinkertaistamiseksi niiden taso voidaan levittää perustan seiniin.

Vedenpitävyys ja lämmöneristys

Jos raakakerros tiivistetään tiukasti eikä teräviä kulmia ole havaittavissa, niin vedeneristysmateriaali voidaan sijoittaa suoraan siihen. Voit tehdä tämän käyttämällä moderneja rullamateriaaleja ja kalvoja, kateaineita useissa kerroksissa tai vain muovikalvoa, jonka tiheys on vähintään 200 mikronia. Levitämme materiaalin koko huoneen alueelle, vedämme reunat "nolla" -merkkiin seinille ja kiinnitämme ne esimerkiksi naarmuihin. Jos kangas ei riitä kattamaan koko aluetta, niin liitokset on tehtävä 20 cm: n päällekkäisyydellä ja liimalla liimanauhalla.

Vedenpitävyyden päällä voit käyttää lämpöeristystä käyttämällä tällaisia ​​materiaaleja: laajennettu savi, perliitti, puristetusta polystyreenivaahdosta, polystyreenivaahto (polystyreeni vaahto), kivi basaltivilla (sopivan tiheys), polyuretaanivaahto.

Tarkastellaan vaihtoehtoa pursotetun polystyreeni-vaahdon levyt. Ne on sijoitettu porrastetusti, tiukasti toisiinsa, liitokset liimataan erityisellä liimanauhalla.

Se on tärkeää! On tapauksia, joissa hydro- ja lämpöeristettä ei ole mahdollista suorittaa suoraan kupeessa. Sitten päällysteen päälle kaadetaan kerros ns. "Laiha" betonia (neste-sakeus) aina 40 mm: n paksuiseksi. Kun se kovettuu, voit suorittaa edellä kuvatut toimenpiteet ylhäältä. "Skinny" -betoni sitoo lujasti kerrostumarakennetta ja on vankempi pohja, joka ei pääse puhkeamaan tai vahingoittamaan vedenpitäviä materiaaleja.

Betonin vahvistaminen

Betonilattian kaatamisen tekniikka edellyttää välttämättä myös lujitusta lattian kovettamiseksi niin paljon kuin mahdollista. Vahvistettu lattia kestää raskaita kuormia, jotka ovat tasaisesti jakautuneet pinnan yli.

Lujitemateriaalina voidaan käyttää metallisia ja muovisia verkkoja, joissa on eri solut, sekä vahvistuksen runko. Yleisimmin käytetty hitsattu teräsverkko 5x100x100 mm. Vähemmän usein raskaille kuormille altistuviin kerroksiin käytetään runkoa, joka on hitsattu paikallisesti 8-18 mm: n paksuudelta. Tällöin vaaditaan konkreettisekoituksen perusteellisempaa tärinää tiivistymistä.

Verkko- tai runkorakennetta ei voida sijoittaa suoraan pohjaan, joten se ei suorita toimintojaan eikä edes ole tarpeeton. Se on nostettava 1/3: iin tulevan betonipinnan paksuudesta. Siksi asennamme ruudukon tai kehyksen telineisiin, joiden korkeus on 2-3 cm, joita kutsutaan "tuoliksi".

"Majakkojen" asentaminen ja "karttojen"

Oppaiden asentaminen tai niissä nimeltään "majakat" voit täyttää betoniseoksen niin tarkasti kuin mahdollista samalla tasolla.

Oppaana voi käyttää pyöreitä putkia tai metallinen neliöprofiili sekä puupalkit, jos niiden pinta on riittävän sileä, voit käyttää erityisiä alumiinipilareita.

Jaamme huoneen 1,5 - 2 m leveisiin segmentteihin.

Asenna betoniliuoksella olevat "pullat" oppaat. Painamalla niitä tai lisäämällä seos ohjataan "majakat" sijaintia niin, että niiden yläreuna on tarkasti "nolla" -rivillä. Me rasvaamme erikoisöljyohjaimia, viimeisenä keinona, on mahdollista kehittämällä, jotta ne helpottaisivat myöhemmin.

Se on tärkeää! Hallitsemme tiukasti horisontaalisia ohjeita tasojen ja tasojen avulla. On mahdollista täyttää lattia betonilla, kun "pullat" ovat kovettuneet niin, että kun napsautat "beacon", niitä ei myydä.

Huone on jaettu "karttoihin" siinä tapauksessa, että sen pinta-ala on riittävän suuri eikä betonia voida asentaa yhdellä askeleella. Sitten huone jaetaan neliöihin tai suorakulmaisiin "karttoihin", joiden koko määräytyy rakennusryhmän suorituksen mukaan.

Merkitse tonttien alue. Tuodaan puukehys tuoreesta sahattua puuta tai laminoitua vaneria. Luonnollisesti laattojen korkeus on ehdottomasti päätettävä "nollaksi".

Betonin valmistus betonin valmistukseen

Jotta betonilattialla olisi parhaat mahdolliset lämpöeristysominaisuudet, laastille on lisättävä laajennettu hiekka tai perliitti. Jotta aikaa olisi oikea kaada ja vaivaa ratkaisu, on tarpeen ostaa tai vuokrata betonisekoittimen.

Liuoksen valmisteen salaisuus on seuraava:

 • Nukahtaa 2 perliittiä betonia sekoittimessa.
 • Lisää 10 litraa vettä ja vaivaa. Veden lisäämisen jälkeen perliitin tilavuus pienenee merkittävästi.
 • Kun hiekka sekoitetaan hyvin veteen, lisää 5 litraa sementtiä ja jatka vaivata.
 • Lisää 5 litraa vettä ja jatka vaivata.
 • Kun seos muuttuu homogeeniseksi, lisää 10 litraa hiekkaa ja 2 litraa vettä. Vaivaa kunnes seos irtoaa.
 • Pysähdymme erässä 10 minuuttia, emme missään tapauksessa lisää vettä.
 • 10 minuutin kuluttua jatketaan sekoittamista, kunnes liuos muuttuu muoviksi.

Lattian täyttämiseen on parasta käyttää sementtiä M400 ja M500.

Betonilattian täyttö, tasoitusratkaisu

Alamme puhaltaa lattian oven vastakkaisesta kulmasta yrittäen täyttää useita "kortteja" yhdellä tai kahdella askeleella.

Koska betoni ei saisi olla tiukasti kiinni seinistä ja rakennuksen ulkonevista rakenteista, eristämme ne asettamalla vaipan nauhan niiden päälle.

Kaada saatu liuos "karttaksi", jonka kerros on 10 cm ja tasainen lapio. Suorista lävistysliikkeet ylimääräisen ilman poistamiseksi ja liuoksen tiivistämiseksi. Jos mahdollista, voit käyttää syvää vibraattoria, joka upotetaan betoniin ja kun betonista "maitoa" ilmestyy pinnalle, se siirretään toiseen paikkaan.

Tasaa ratkaisu sääntöön. Asennamme sen oppaisiin ja vedämme sen itseemme kevyillä liikkeillä vasemmalle ja oikealle. Joten ylimääräinen betoni poistetaan ja jakautuu muiden "korttien" tyhjiin.

Kun liuoksen tasoitus on suoritettu ohjaimien suuntaisesti, otamme ne ulos ja täytämme tyhjät tilat tuoreella liuoksella.

Seuraavina päivinä, jatkuvasti kostuttamalla pinta vedellä, voit lisäksi peittää betonin kalvolla. Annamme konkreettisia saavuttamaan mahdollisimman suuret lujuusominaisuudet 4-5 viikossa.

Tasoituslevy betonilattia

Betonin lattian kaatamisen yhteydessä on harvoin mahdollista tehdä pinta täysin tasaiseksi, useimmiten on pieniä puutteita. Jos aiot suorittaa keraamisten laattojen asentamisen, silloin ei tarvita ihanteellista tasoa, joten voit heti aloittaa työskentelyn. Mutta jos haluat tehdä laminaatin tai linoleumin lattian, pinnan on oltava täysin tasainen.

Itsestään tasaavien seosten ansiosta lattian pinta peilikuvioinen.

Pakkauksen ohjeiden mukaan valmistelemme itsetasaava seoksen liuos, kaada se lattialle ja tasoitetaan se erityisellä harjalla. Sitten rullaa neulan rullalla ilmakuplien poistamiseksi liuoksesta. Anna kuivua vähintään 1 viikko. Sen jälkeen betonilattia on käyttövalmis.

Miten kaadetaan betonilattia lattialle

Erityisen kaareva betonilattia kattoon on, että ei ole tarvetta tehdä vuodevaatteita.

Tarkistamme betonilaatan, onko halkeamia, rakoja ja siruja. Jos löydämme, sulje sitten korjausratkaisu. Puulattian tulee olla myös kestäviä ilman suuria aukkoja.

On päällekkäisyyttä päällekkäisyyteen sovitettava, asettamalla muovikalvo, jonka tiheys on 200-300 mikronia.

Ylävärinen eristys. Tämä voi olla polystyreenivaahto, ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä, basaltti-villalevyjä tai polyuretaanivaahdon ruiskutusta.

Asenna majakat ja täytä 100 mm: n paksuinen liuos. Kaikki muut toimenpiteet suoritetaan samalla tavoin kuin lattian järjestelyssä maassa. Jos jotain ei ole selvää sinulle kaatumisohjeissa, voit katsoa videota, jossa näkyy betonilattia.

On täysin mahdollista tehdä betonilattian kaataminen itsenäisesti, mutta tärkeintä ei ole säästää materiaaleja ja noudattaa teknistä prosessia. Sitten lattia pystyy palvelemaan vuosikymmeniä ilman suuria korjauksia.

Betonin asettaminen vanhaan betoniin

Jos jostain syystä konkreettinen säätiö alkoi romahtaa, betoni voidaan sijoittaa vanhaan betoniin, mikäli noudatetaan sääntöjä. Ensinnäkin katsotaan syitä, joiden vuoksi pinnoite on tullut huonolle laadulle, jotta ei toisteta aiempia virheitä.

Konkreettisen tuhoutumisen syyt

Tärkein niistä on veden vaikutus. Betonipinnoitteella on kadehdittava voima, joten halkeamien, mikrokuormien muodostumista varten on oltava edellytykset veden tunkeutumisen rakenteeseen.

Tärkeimmät tekijät:

 • Jos betonisekoituksen vaiheessa se oli huonosti tiivistetty, tämä voi johtaa lavojen muodostumiseen, mikä edistää halkeamien muodostumista.
 • Väärän hoidon jälkeen betoni oli tehty. Hoito merkitsee rakenteen veden kastelua ensimmäisellä tai kahdella päivällä (varsinkin kuumalla säällä).
 • Kiinteä materiaali tulisi peittää esim. Märällä sahanpurulla (noin viikossa) kosteuden haihtumisen estämiseksi, mikä johtaa sen kuivumiseen ja halkeamien muodostumiseen.
 • Suurella levitysalueella ei suoritet- tu laajennusliitoksia, ja laajenemisen ja puristuksen aikana halkeamien ilmaantuminen on mahdollista.
 • Päällysteeseen kohdistuva kuorma oli suurempi kuin raskaiden ajoneuvojen kuorman kantavuus - tämä myös osaltaan vaikuttaa päällysteen tuhoutumiseen.
 • Teknologian rikkominen betonin valmistuksessa ei ole inerttien materiaalien, veden ja sementin mittasuhteita, mikä merkitsee valmistetun seoksen ei-tuotemerkin hankkimista. Huonon massan sekoittaminen, joka johtaa sen heterogeenisuuteen.

Yhteenvetona. Yläasennossa lämpötila nousee miinusmerkein, ja vesi jäätyy ja päivällä se sulatetaan. Vesi putoaa halkeamiin tai mikrokupkeihin - tässä tapauksessa betoni on hitaasti mutta varmasti tuhoutunut toistuvien jäädytys- ja sulatusjaksojen vuoksi.

Tarve korjata vanha kanta syntyy useimmiten kadulla - avoimilla alueilla, sokeilla alueilla, teillä, jalkakäytävillä, valmisteilla, jos ne tehdään konkreettisessa versiossa.

Kääntäkäämme nyt kysymykseen siitä, kuinka konkreettisia asetetaan vanhalle betonille. Harkitse tärkeimmät kohdat.

Valmisteleva vaihe

Ensinnäkin on tarpeen tutkia vanhan päällysteen kunto määrittääkseen suoritettavien teosten luettelon.

Jotta uusi betoni olisi hyvä tartunta vanhaan, puhdista vanhan pohjan pinta likaisesta ja pölystä huolellisesti. Niiden välillä ei saa olla mitään kerrosta, kalvoa, löysästi kappaletta ja muita asioita.

Halkeamat betonissa

Vanhan pinnoitteen puhdistaminen tehdään kaapimilla, metalliharjalla, hiekkapuhalluksella. Pöly poistetaan luudalla, harjalla, paineilmalla.

Jos vanhassa alustassa on vikoja - leikattu, tuhottu fragmentti - ne voidaan poistaa parhaiten. Jos vanhan betonin alla sattuu, putoaa, niin tässä paikassa betoni on rikki ja poistettava. Pakkaa ja täytä sakkautumispaikat epäyhtenäisillä materiaaleilla, esimerkiksi hiekalla.

On erittäin tärkeää, että uuden betonin asentaminen vanhaan kerrokseen tehdään vankka, yhtenäinen pohja.

Vanhan betonin puhdistamisen jälkeen se on pestävä vedellä, ja sen jälkeen parantamaan tarttumista, kostuta se sementtimuroilla, odota kuivumista.

Vanhojen betonien tekniikka

Uuden kerroksen korkean laadun saavuttamiseksi on toivottavaa keskeyttää betonointimenetelmä, joka on täyttänyt kaiken tilansa alusta loppuun asti. Tietenkin, jos tilavuus on todellinen.

Suurille alueille ne leikataan laajennusliitoksilla. Suunnitelman "kuvien" koko ei saa ylittää 6x4 metriä.

Riippuen uuden kerroksen paksuudesta muodostuu joukko teoksia.

Pienellä paksulla ylemmän kerroksen (80 - 100mm) paksuutta, jonka ansiosta se on tietty lujuus, betoni asetetaan pohjaan, joka on vahvistettu valoherkillä (halkaisija 6-10 mm ja askel 100 mm).

Vanhoissa betonissa 10-12 mm halkaisijaltaan koukutut sauvat ajetaan esiporaisiin reikiin porrastetusti 40-50 cm: n askelin. Voit liittää ne verkkoihin.

Kerroksen suurempaa paksuutta, betonia ei voida vahvistaa. Kuitenkin tietyissä tapauksissa, joissa on suuria kuormia säätiöön, suunnitteluinstituutti laskelmien jälkeen tekee päätöksen tästä asiasta.

Betonin asettaminen vanhaan kerrokseen on valmistettu putkien, kanavien, baarien ja muiden esiasennettujen ohjainten avulla. Sen jälkeen, kun koko massa on asetettu, se tasoittaa ja kiristää vibrolaths, säännöt.

Se tiivistetään täryttimillä, värähtelyillä, värähtelevillä levyillä. Korkealaatuisen tiivistymisen tapauksessa pinnalle ei muodostu kuoria, lujuusominaisuudet ovat korkeammat kuin tiivistämisen puuttuessa.

Konkreettinen brändi kussakin tapauksessa on neuvoteltu hankkeen ja riippuu rakenteen tarkoituksesta. Jos betoniseos toimitetaan rakennustyömaalle keskitetysti RBU: n (laasti - betoniyksikön tai kasvin) kanssa, on annettava passi, joka takaa tilauksen saamisen.

Konstruktiossa betonin valmistuksessa on ehdottomasti noudatettava sen osien suhdetta. Näet materiaalin kulutuksen SNiP: lle 1 m³: n betonivalmisteen valmistuksessa artikkelissa.

Lisäksi betoni-merkin hallitsemiseksi varmista, että estät jokaisen betonin erän kuutiot ja lähetät ne laboratorioon testausta varten.

Betonin sijoittaminen vanhaan betoniin pitäisi luoda korkealaatuinen monoliittinen pinnoite, jos kaikki sääntelyvaatimukset täyttyvät. Tarjoan videon tiivistämisen konkreettisesta sekoituksesta vibrolathin kanssa.

Miten kaadetaan betonilattia

Monia mielestä lattia on valmistettu päällysteeksi - linoleumi, parketti tai keraaminen laatta. Itse asiassa se on monitasoinen monimutkainen "piirakka", johon kuuluu betonilattia, höyrynsidottomuuskerros, eristys, toinen höyrytiivistyskerros, tasoitus, ja vasta sitten koristeellinen pinnoite. Artikkelissa tarkastellaan, miten kaadetaan oikein betonilattia.

 1. Betonilattia tekniikka
  • Betonilattian nollataso
  • Valmistelutyöt
  • Majakat
  • Betoniyhdistelmä lattian kaatamiseksi
  • Lattiapohjan kaataminen
  • Lattiapäällyste toimii
 2. Märät lattiapinnoitteet
 3. Lasiputket
 4. Oikea osuus betonin laskemisesta lattiaan
 5. Lämmitä betonilattia
 6. Betonipohjainen suoja

Betonilattian kaatamisen tekniikka yksityisissä taloissa ja huoneistoissa vaihtelee. Kaupunkimaisissa olosuhteissa nämä teokset ovat paljon helpommat, koska aluksi on päällekkäisiä päällekkäisyyksiä. Siksi riittää suorittamaan ns. Sidos, jonka jälkeen pinta on valmis päällysteen asettamiseksi.

Mutta konkreettinen perusta maanrakennuksessa on työläs prosessi. Loppujen lopuksi lattian on oltava paitsi sileä, myös lämmin, eikä se saa vuotaa kosteutta. Tällöin ei ole merkitystä ollenkaan, onko vesikerros kaadettu tai uusi pinta muodostuu, tärkeintä on noudattaa laastin sekoittamista koskevia perussääntöjä ja noudattaa tekniikkaa työskentelyn aikana.

Betonilattia tekniikka

Betonilattian nollataso

 • Vaakasuuntainen taso on helpoin määrittää lasertasolla, mutta jos ei ole tällaista tasoa, tavallinen taso voi toimia.
 • Teokset alkavat oviaukolla. 1,5 m mitataan kynnystä ylöspäin ja tästä kohdasta johdetaan viiva koko huoneeseen.
 • Sama 1,5 m mitataan siitä alaspäin. Kaikki riskit ovat johdonmukaisesti liitetty suoralla linjalla. Mitä useammin ne sijaitsevat, sitä tarkempi tulos on. Tärkeintä on tulevan sukupuolen taso.

Valmistelutyöt

 • Ennen betonilattian kaatamista on suositeltavaa poistaa maaperän pintakerros 35-40 cm: n syvyyteen. Lisäksi murskataan 20 x 40 mm: n murto-osaa, kerroksen paksuuden on oltava vähintään 10 cm, hiekkapuhallettu päällystetty hiekka.. Jokainen kerros kostutetaan ja kaadetaan lapioilla, lastalla tai erikoislaitteilla.

Tärkeää: Täyttymisen jälkeen "tyynyn" paksuus pienenee noin 20-25%, joten järjestämisen yhteydessä on otettava huomioon.

 • Nyt tuli vedeneristysmateriaalin kierros, se voi olla kalvo tai rulla. Kalvo leviää koko pinnalle, reunojen on menty seinälle ja merkittyjen viivojen yläpuolelle. Kaikki saumat on nauhoitettu. Samalla tavalla kalvo kiinnitetään huoneen seinämien ympärille.
 • Pinnoitteen viimeistelyn jälkeen vedeneristysmateriaalin reunat katkaistaan.
 • Laajennettu savi on ihanteellinen eristys, joka ei ole menettänyt suosioaan sen ominaisuuksien ja esteettömyyden vuoksi. Voit käyttää myös basaltivillaa tai ekstrudoituja polystyreenilevyjä.
 • Vahvistus on tarpeen, se lisää betonipohjan lujuutta. Metalliverkko, jossa ydinpaksuus on vähintään 4 mm ja solut 150 x 150 mm asennetaan istutettuihin kiviin, "tuolit", seisot.
 • Jos lattia tarjoaa suuren kuormituksen, on parempi käyttää vahvempaa paksuutta - 10-16 mm.

Majakat

 • Majakat ovat oppaita, joita käytetään betoniseoksen oikaisemiseen. Mikä tahansa materiaali voi toimia niissä, kunhan se on jäykkä - putki, profiili tai puulaippa.
 • Ohjaimet on järjestetty seuraavasti. Seinästä on noin 20 cm ja läpät on asetettu 30-40 cm: n askelin hiekkasementtilaastilla. Seuraava rivi sijaitsee etäisyydellä, joka on lyhyempi kuin betoniseoksen tasoittamiseen käytettävän säännön pituus.
 • Profiili muodostetaan alkuperäisen rakenteen yli. Tarvittaessa sitä painetaan hieman tai vähän seosta lisätään, jolloin saavutetaan absoluuttinen vaakasuora asento. On tarpeen aloittaa kaataminen vain betonin "pullojen" lopullisen kuivaamisen jälkeen.
 • Luotettavuutta varten voit kaataa muottipesän, sen korkeuden on vastattava tulevan kerroksen tasoa ja jaettava se segmentteiksi. Periaatteessa runko on tarpeen suurissa tiloissa, kun koko pinta ei ole mahdollista täyttää päivän aikana.

Betoniyhdistelmä lattian kaatamiseksi

 • Lattia on yleensä valmistettu 200 betonin betonilla. Tällainen tyyppi on yleisimpi tällaisten töiden osalta. Se sopii erikseen rakentamiseen. Sitä käytetään nauhalevyt, betoni- ja vahvistusrakenteet.
 • M200-betoni perustuu hienojakoiseen täyteaineeseen, mikä vuorostaan ​​tekee mahdolliseksi käyttää syviä täryttimiä tai värähteleviä kiskoja työn aikana. Tämä helpottaa huomattavasti henkilön työskentelyä.

Tärkeää: käytä valmiita seoksia ensimmäistä kertaa pari tuntia. Tämän jälkeen betoni asetetaan poistamalla mahdollisuuden saada ihanteellinen pinta.

 • Lopullinen jäädytys tapahtuu 28 päivän kuluttua. Hyvä suorituskyky ja vastinetta rahoille antavat tämän betoniluokan niin suosittujen yksityisten omistajien keskuudessa.
 • Tietenkin on helpompi tilata tarvittava määrä valmistajalta. Mutta jos vähimmäismäärä, jonka hän on valmis antamaan, on liian suuri tai jonkinlainen este, joka estää erikoislaitteiden pääsyn kohteeseen, niin ainoa tapa on tehdä betoni omilla käsillään.
 • Esimerkiksi 2 pussia sementtiä M400, 50 kg, 280 kg hiekkaa, 480 kg murskattua kiviä tai soraa ja vähän yli 50 litraa vettä. Tulos on noin 900 kg tai 0, 4 m? seosta.
 • Laske, kuinka paljon betonia tarvitaan tietyllä alueella seuraavasti:
  • alue kerrotaan täytön paksuudella. Esimerkiksi huoneen pinta-ala on 35 m? 15 cm betonikerros on suunniteltu. Joten, 35 m? X0,15 m = 5,25 m? tässä huoneessa tarvittava seos.

Lattiapohjan kaataminen

 • Betonielementin ei tulisi olla samassa seinämässä, tässä tilanteessa ulkonevat pinnat liimattu vaimentimen nauha auttavat. Täyttö on tehty kauimpana kulmassa, poistumisnäkymässä.
 • Seos tasoitetaan ja tiivistetään erityisellä värähtelijällä tai usein "lävistetään" luistamalla, lujituksella. Tuloksena oleviin paikkoihin lisätään betonia.
 • Säännön tulisi ohjata sileät liikkeet puolelta toiselle ja liikkua tiukasti pitkin oppaita.
 • Valmis pohja kostutetaan vedellä viikon ajan ja peitetään kalvolla. Koska betonin nopea kuivaus johtaa sen halkeiluun ja siten sen lujuusominaisuuksien vähenemiseen.

Lattiapäällyste toimii

 • Nollatason määritelmä tehdään lähes samaa menetelmää noudattaen kuin betonipohjan kaatamiseksi. Porauskorkeus suoritetaan myös 1,5 metrin etäisyydeltä lähtien. Tästä tasosta se hylätään edelleen laskelmissa.
 • Nyt paljastettiin suurin korkeusero. Korkeus nollarivistä nykyiseen alustaan ​​mitataan. Tulokset voidaan tallentaa suoraan seinälle.
 • Mutta jos aiot liimaa pinta tapetilla tai kipsi seinät ja peittää ne vesidispersio maali, sitten käyttää kirkas merkkiaine tallentaa tuloksia ei suositella. Hän varmasti "näyttää" itsensä uudella pinnalla.
 • Seuraavaksi verrataan lukemia, esimerkiksi suurin arvo on 1,52 m ja minimi on 1,45 m, mikä tarkoittaa, että ero on 70 mm. Kun saat enemmän "vaatimattomia" arvoja, muistan: et voi täyttää lattiaa alle 30 mm: n päällä, jolloin tällainen pinta rikkoo nopeasti ja murtuu.
 • Poikkeus on kuitenkin - polymeeripinnoitus. Erityinen itsetasaava koostumus valitaan pakkauksessa ilmoitetuista lähtevistä tiedoista riippuen. Valmistaja ilmoittaa seoksen enimmäis- ja vähimmäispaksuuden.
 • Joskus samassa huoneessa eri huoneissa pinotaan eri lattianpäällysteitä. Esimerkiksi hallissa on lattialauta tai laminaattilattia, kylpyhuoneissa on keraaminen, makuuhuoneissa on matto. Tästä syystä lasin tasoa laskettaessa on otettava huomioon paitsi materiaalin paksuus myös edelliset kerrokset: sementtiliima, mastinen aine, substraatti jne.

Vihje: lattialaudan asennusta varten: vaneri 10 mm + kerros mastista tai liimaa 2-3 mm + parketti itse 8-22 mm. Kun asennat keraamista laattaa, tuotteen ja liiman paksuus otetaan huomioon vastaavasti 8-11 m + 4-5 mm liuosta.

 • On tarpeen keskittyä seuraaviin, parketin "kakun" paksuus pysyy melkein muuttumattomana, mutta liimaliuoksen paksuuden ollessa keraamisten laattojen alla voit silti pelata.

Märät lattiapinnoitteet

Tällainen tasoitusryhmä on jaettu neljään alalajiin, jotka poikkeavat prosessin rakenteesta ja organisoinnista:

 • Vahvistamalla. Tätä vaihtoehtoa käytetään yleensä huoneistoissa, joissa on tarpeen tehdä lattiapäällysteitä betonilaattoilla. Laattojen tai rullien metalliverkko asennetaan telineisiin, minkä jälkeen se on kokonaan peitetty valmistetulla seoksella. Voit tehdä tämän käyttämällä ristikkoa, jonka sauvat ovat O 4 mm ja solut 10x10 tai 15x15 cm. Kehyksen peittävän betonikerroksen on oltava vähintään 5 cm.
 • Vedenpitävyys. Tätä tyyppiä suositellaan huoneissa, joissa on korkea kosteus, jossa on aina tulvariski (kylpyhuoneet, keittiöt). Sitä käytetään kaatamalla kattoja ensimmäisissä kerroksissa sijaitsevissa huoneistoissa, koska lattia usein rajoittuu kellariin tai yksityisiin rakennuksiin suojaamaan asuntoa kellarista tulevalta kylmältä. Gidrostekloizolia, tavallista valssattua kattoainetta tai muuta bitumipolymeerimateriaalia levitetään pinnalle päällekkäisyyksillä ja pakollisella lapioon seinillä.
 • Lämmöneristys. Kun tasoitus tehdään maanpinnalla, tässä tapauksessa on parempi asettaa eristävä kalvo. Lisäksi tämä menetelmä on merkityksellinen, jos se on varustettu lämpimällä lattialla. Sitten kaikki lämpö nousee ylös, eikä edes lämmitä maata. Täällä kerrotaan 5 x 20 mm: n murto-osasta (vähintään 10 cm) kerros sopivaksi tai voit käyttää ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä, joiden paksuus on vähintään 50 mm.

Lasiputket

 • Majakat asennetaan samaan periaatteeseen kuin betonialustalle. Vain luotettavasti lattialle, jossa on rei'itysporat reikiä varten.

Tärkeää: ruuvit eivät ole kunnolla kiinni, niiden korkeutta säädetään nollatason merkinnän mukaisesti.

 • Laitteisto asennetaan yhteen riviin 60-80 cm: n välein. Ruuvien välissä seos on säädetty käyttäen joitain läiskät, jotka on valmistettu samalla tavalla kuin lattian täyttämiseksi.
 • Seuraavat viivat ohjaimille tehdään samalla tavoin. Niiden välisen etäisyyden pitäisi olla pienempi kuin kiskon pituus, joka tasoittaa ratkaisun.
 • Pisteissä, joissa on suurin ero, on suositeltavaa muodostaa muotti, jotta vältytään liuoksen tunkeutumiselta lasin toiseen pinta-alaan.
 • Tietenkin voit merkittävästi yksinkertaistaa tehtävääsi, jos laitat oppaat vain ratkaisuun, mutta silti ruuvit ovat luotettavampia. Sinun ei pidä luopua merkeistä kokonaan, vaikka huoneen pinta olisi melko pieni.

Oikea osuus betonin laskemisesta lattiaan

 • Suositeltava kerroksen paksuus on 40-50 mm ja muninta-alue noin 20 m. Tällaiset parametrit edesauttavat seoksen tasaista jakamista ja kuivaamista. Kun itse sekoittava betoniseos on tärkeää kunnioittaa raaka-aineiden suhdetta.
 • Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä betonia, jonka vahvuus on vähintään 200 kg / m 2. Tämä liuos saadaan sekoittamalla sementti M400 hiekkaan suhteessa 1: 2,8. Joten 10 kg sementtiä tarvitset 28 kg hiekkaa. Jos käytetään M500-sementtiä, hiekan tulee olla 3-3,5 osaa, 30-35 kg pukeutumisnopeus on 10 kg.
 • Veden määrä seoksen valmistuksessa otetaan aina täsmälleen puoleen sementtiluvusta, toisin sanoen suhde joka tapauksessa on 1: 0,5.
 • Kuinka selvittää, kuinka paljon laasti tarvitaan tiettyyn huoneeseen, on välttämätöntä moninkertaistaa sen pinta-ala paksuuden avulla. Esimerkiksi huone on täynnä 5x4 m, oletettu kerroksen paksuus on 4 cm, mikä tarkoittaa 20m x 0,04 = 0,8 m.
 • Laskettaessa voit luottaa seuraaviin tietoihin:
  1. 504 kg sementtiä M400 (tavallisen pussien keskimääräinen paino) plus 140 kg kastetta ja 25 litraa vettä (tarvittava määrä suhteen ylläpitämiseksi) on 215 kg tai 0,144 m? seosta.
  2. 35 kg hiekkaa ja taas 25 litraa vettä otetaan samalla määrällä sementtiä, mutta merkillä on 500 merkkiä. Tulos - 560 kg? 0,374 m? valmis ratkaisu.

Lämmitä betonilattia

Vaikka betonilattian kaatamisen hinnannoususta huolimatta se tarvitsee pakollista lämpenemistä. Tämä pätee erityisesti asuntojen uusiin rakennuksiin. Siten on mahdollista välttää huomattavaa lämpöhäviötä ja vastaavasti kondensaatin muodostumista, mikä johtaa muotin kehittymiseen.

Lämmitys tapahtuu kahdella tavalla:

 • suosituin tapa on asettaa erikoismateriaaleja valmiiseen betonikerrokseen;
 • vähemmän yleisimmin käytetty vaihtoehto koostuu kehyksen (viiveen) kiinnittämisestä.

Eristystuotteella on oltava seuraavat ominaisuudet: pieni paino, alhainen lämmönjohtavuus, korkea puristuslujuus ja tietenkin kosteudenkestävyys. Loppujen lopuksi tulvasta kukaan ei ole vakuutettu.

Työn järjestys ja eristysmateriaalien erottelut

 • Valmistelutoiminta koostuu kaikkien halkeamien ja urien tiivistämisestä, poistamalla kukkulat ja viimeistelemällä pinta. Teokset katsotaan valmistuiksi, kun betonilattia muuttuu tasaiseksi, puhtaaksi ja kuivaksi.
 • Lämmittimenä voi käyttää lastulevyä, jonka paksuus on 22 mm. Tällä materiaalilla on myös äänieristysominaisuudet. Ennen sen kiinnittämistä alustalle asetetaan puutavaroittavalle tuotteelle kosteudelta suojaava polyeteenikalvo.
 • Levyt on sijoitettava razbezbeku, ristin muotoiset saumat eivät ole sallittuja. Materiaalin ja seinän väliin on kiinnitettävä vähintään 15 mm rako, joka on kiinnitetty kiiloilla. Kipsilevy on asetettu nivelille, kittiä sekoitetaan pieni määrä öljyä maali levitetään päälle.
 • Voit käyttää kalliimpia materiaaleja - korkkilevyjä, joille on ominaista kosteuden kestävyys ja korkea lämmön säästökerroin. Levyn optimaalinen paksuus on 10 mm. Tämä pinnoite voidaan varustaa lukitusyhdisteellä tai kiinnittää liimakoostumukseen. Tekniikka, joka on samanlainen kuin lastulevyn asennus.
 • Jos kotelo on alun perin lämmin, isoloni voi toimia lisäeristeenä, jota käytetään useammin laminaatin ja lattialaudan substraattina. Vaahtorakenteessa on lämmön- ja äänieristys. Se leviää koko pinnalle, kaikki saumat liimataan ja vahvistetaan kalvonauhalla. Sen päälle voit levittää maton, linoleumin tai asentaa saman parketin.
 • Jos etusija annetaan jäljessä, muista, että tämä menetelmä on rationaalinen huoneissa, joissa on korkeat katot. Koska lattia nousee vähintään 30-40 cm.
 • Pinta peitetään vedeneristyskalvolla. Antiseptisesti käsitelty puu asennetaan ikkunan suuntaisesti. Varmista, että asennat puun vaakasuoran tason.
 • Sahatavaran etäisyys saa olla korkeintaan 60 cm. Väliaikaiset viiveet asennetaan 40-50 cm: n välein, jolloin syntyy kennomaita sijoitetaan mineraali- tai vaahtolevyille. Kehys on päällystetty vanerilla, lastulevyllä tai rantatiellä. Seuraavaksi tulee pääkerroksen käänne.

Betonipohjainen suoja

 • Puhuminen tällaisesta materiaalista konkreettiseksi ei ole ajatus, että hän tarvitsee suojelua, mutta silti se on niin. Jonkin ajan kuluttua betonilattia alkaa pölyä, halkeilua ja kerrostumista, mikä edistää nopeaa tuhoamisprosessia. On huomattava, että sementtitehon lujuudella ei ole erityistä roolia.
 • Teollisuuden betonilattian kaataminen teollisuustiloissa, autotallissa, varastoissa ja niin edelleen merkitsee polyuretaanilakan käyttöä. Se tunkeutuu syvälle laatoihin ja muodostaa suojakalvon, mikä lisää pinnan lujuutta. Lattian väriä voidaan muuttaa maalaamalla lakka.

Huoneistoissa, toimistoissa, kouluissa, päiväkodeissa oleva lattia kaadetaan erityisellä polymeeripohjaisella yhdisteellä. Ns. Itsetasaavat lattiat tiivistävät pintaa muodostaen kestävän, mekaanisen rasituksen kestävyyden. Voit myös valita varjostuksen missä tahansa sisustuksessa, muuten voit ostaa uutuuden - pinnoite, jolla on 3D-vaikutus, mutta tällaisen betonilattian kaattamisen kustannukset ovat huomattavasti korkeammat.

Kuinka täyttää lattia betonilla talossa - tehdä lattia omalla kädelläsi

Lähettäjä Admin 1785 päivää sitten
Luokka: Lattiat
Tunnisteet: Paul

Kuinka täyttää lattia betonilla talossa - tehdä lattia omalla kädelläsi

Betonikerros on suosittu alueilla, joilla suuria kuormia odotetaan lattiatasolla sekä yksityisessä rakentamisessa. Betonilattiat ovat vahvoja, kestäviä, monitoimisia ja vaatimattomia. Esimerkiksi betonilattiat on yksinkertaisesti oltava kylpyhuoneessa tai kylpyssä sekä keittiössä. Lattialämmitysjärjestelmien myötä kylmän lattian ongelmien ratkaisemiseksi betonia käytettiin makuuhuoneissa, olohuoneissa, käytävissä ja muissa tiloissa. Yksityinen rakentaminen alkoi myös aktiivisesti käyttää betonipuita puulattian sijasta lokeihin. Tässä yhteydessä ilmeni kysymyksiä siitä, kuinka lattia täyttyy betonilla talossa ja mitkä ovat ominaisuuksia, kun kaatetaan lattialle. Tässä artikkelissa tarkastellaan yleistä tekniikkaa kaatamalla lattiat, ja myös kiinnittää huomiota eräitä vivahteita ja eroja.

sisältö:

Betonilattia tekniikka

Betonilattia on mahdollista järjestää eri pinnoille: suoraan maahan, lattialevyille, vanhalle betonille ja puulattialle. Betoni on hyvin yksinkertainen ja vaatimaton materiaali, ja mikä tärkeintä, se on suhteellisen halpa.

Jotta selvitettäisiin, miten täytetään lattia betonilla talossa ja että se on kestävä ja vahva, sinun täytyy tietää kaatoustekniikan olosuhteet ja kaikki työn vaiheet. Kun kaadetaan eri pinnoille, on joitain ominaisuuksia ja vivahteita, mutta yleisiä suosituksia on kaikissa tapauksissa.

Yleinen tekniikka ja työvaiheet:

 • vedenpitäväksi;
 • Lämmöneristys;
 • vahvistaminen;
 • Bookmark-majakat;
 • Karkea betonilattia;
 • Pinnan hionta;
 • Tasoituslevy.

Jotkut vaiheet voidaan lisätä tilojen ominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi, kun kaadetaan betonia maahan pohjan kanssa, on tarpeen tuottaa vuodevaatteita.

Suojaa solmun halkeilua muodostaen muodonmuutossaumat. Tällaisia ​​saumoja on kolme tyyppiä:

1. Eristyssaumat - leikataan paikassa, jossa betonilattiat on yhdistetty muiden tilojen rakenteisiin, esimerkiksi seinät, reunat, pylväät jne. Ne ovat välttämättömiä, jotta erilaisia ​​tärinöitä ei voida siirtää muihin rakenteisiin. Muutoin säätiö vääristyy tai osittainen tuhoaminen.

2. Rakenteelliset liitokset tehdään niissä paikoissa, joissa betoni jäätyy epätasaisesti. Esimerkiksi jos kaataminen suoritettiin ei kerralla, mutta tauon ollessa yli neljä tuntia.

3. Kutistesommelit - muodostetaan jännityksen lievittämiseksi epätasaisesta kutistumisesta ja kuivumisesta johtuen.

Laajennusliitoksia tulee tehdä, kunnes mielivaltaiset halkeamat alkavat näkyä, mutta betonin tulee jo saavuttaa tarvittava voima. Liitosten tulee olla jopa 1/3 koko betonikerroksen paksuutta. Seuraavissa saumoissa on täytettävä erityiset tiivisteet.

Koska betonilattian laite on melko työläs ja pölyinen prosessi, monet haluavat palkata rakennustyöntekijöitä täyttämään sen. Hinta riippuu ensisijaisesti työn monimutkaisuudesta ja kaadetun kerroksen paksuudesta. Halvin vaihtoehto on tavallinen sementti-hiekkastre. Kalliimpia maksaa lasin vahvistus. Kustannukset vaikuttavat vahvistamisverkkoon. Säännöllinen tieverkko on halvempaa, ja vahvistuksesta hitsattu runko kallistuu. Kalleimmista vaihtoehdoista on lattia, jossa on karkaistu yläkerros, se on kalliimpaa 30-40% normaalilla kerroksella, jonka paksuus on sama.

Jos sinulla on perustaidot rakennusalalla, osaa käsitellä työkalua ja löytää yksi tai kaksi apulaista, silloin ei ole vaikeata täyttää lattiaa betonilla omassa kädessä. On tarpeen tehdä tarvittavat laskelmat, valmistaa työkalut ja materiaalit, tutkia teknologiaa ja määritellä kunkin tehtävänsä, ja asiat menevät oikein. Lisäksi valaminen riippuu vain käytetyistä materiaaleista, niiden laadusta ja määrästä.

Jos haluat täyttää lattian betonilla talossa maassa

Jos päätetään kaatamaan betonia suoraan maahan, on aina olemassa muutamia kysymyksiä: mitä tehdä ja mitä kerrosta, miten vedeneristys, lämmetä jne. Betonikerrosta maahan voidaan verrata kerrokselliseen kakkuun, josta käsitellään jäljempänä.

Edellytykset, joilla voit asettaa betonia maahan

Ennen teknillisen prosessin suorittamista betonilattian laitteessa on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että betonilattia ei ole mahdollista upottaa jokaiselle maaperälle. Ensinnäkin, pohjaveden ei tulisi olla lähemmäksi 4-5 metriä, on tarpeen poistaa lattialämmitys ja kosteuden imeytyminen kapillaareissa. Toiseksi, maa on kiinnitettävä, muutoin lattia saattaa romahtaa ja tuhota säätiön. Kolmanneksi huone, jolla on tällainen lattia, pitäisi lämmittää talvella, koska talvi jäätyy talvella ja samaan aikaan lattiaan, mikä lisää painetta säätöön, ja se vuorostaan ​​muuttuu ja romahtaa. Neljäs ja viimeinen, maaperän on oltava kuiva.

Reilun kerroksen merkintä: nollamerkki

Kaikki talon lattian järjestäminen on aloitettava sen jälkeen kun seinät ovat valmiita ja katto on peitetty. Koska sisätiloissa tuleva lattia suljetaan luonnon yllätyksistä.

Ensinnäkin on tarpeen huomata valmiin lattian taso - merkki, jonka mukaan lattiaa kaadetaan. Tässä esimerkissä kynnystä ei ole suunniteltu toimimaan, joten ohjearvo on oviaukon pohja, jotta lattia on tasainen ja yhtenäinen kaikissa huoneissa.

Käytä nollatasoa tällä tavalla: matkan alimmasta pisteestä mitataan jopa 1 metri. Merkki viedään seinälle ja siirretään sitten kaikkiin huoneen seinämiin ja vedetään vaakasuora viiva samalla, kun vaakatasossa säädetään taso. Tämän jälkeen mitataan täsmälleen 1 metri alaspäin pitkin koko kehä tätä linjaa ja myös piirtää vaakasuora viiva. Tämä rivi on valmiin lattian taso. Huoneen kulmissa voit kätevästi kätevästi kynsiä ja vetää johtoa, joten siitä on helpompi liikkua.

Säätiön valmistelu

Ensin sinun on poistettava kaikki rakennusjätteet tiloista. Seuraavaksi sinun on poistettava maaperän yläkerros ja poistettava se, sitä voidaan käyttää maisemasuunnitteluun. Sitten saattaa tulla kysymys: kuinka syvä syventää maaperän poistamisen aikana? Täällä voit muistaa monikerroksisen kakun, joka on pääasiassa betonilattia, noin 30-35 cm paksu. Se tarttuu nollaan ja poistaa maaperän syvyyteen 35 cm.

Maaperän pinta on painettava. Se on kätevämpää ja parhaimmillaan tehdä tämä tärinän tai värähtelevän koneen avulla, mutta jos ei ole, niin voit tehdä sen improvisoidulla tavalla. Voit esimerkiksi ottaa lokin, johon kiinnität kahvat, ja alhaalla voittaa tasainen lauta. Tämän lokin avulla sinun on pakattava maata niin, ettei sen pinnalla ole jälkiä askeleista.

Se on tärkeää! On olemassa tapauksia, joissa tehdään korkean nauhan perustuksia, että etäisyys nollamerkistä maahan on yli 35 cm. Tällaisissa tapauksissa sinun on poistettava ylempi kerros ja sen sijaan hiottava hiekkaa ja tampia varovasti.

Lisävesieristeinä voidaan käyttää savi vuodevaatteita. Tällöin savi kaadetaan maahan ja tiivistetään hyvin. Savi tulevaisuudessa estää kosteuden tunkeutumisen lattiaan.

Hiekka, sora ja kaatopaikka

Seuraavaksi pakollinen askel on kuivikkeiden toteutus.

Ensimmäinen kerros on soraa, kaada 5-10 cm, se kaadetaan vedellä ja tiivistetään. Jäähdytettävän kerroksen paksuuden säätelemiseksi voit ajaa haluamasi pituisiin tappeihin ja asettaa ne tasolle, ja kun kaikki ovat täyttäneet ne, ota ne ulos.

Toinen kerros on hiekkaa, noin 10 cm. Hiekkapitoisuutta ohjaavat myös samat tapit. Kerros on tiivistettävä perusteellisesti värähtelevällä levyllä tai aluksella, jossa hiekka vedetään veteen. Tämän vuodevaatteen suorittamiseksi on mahdollista käyttää hiekkaa epäpuhtauksia.

Kolmas kerros on myös hiekkaa, noin 10 cm. Tämä kerros myös tasoitetaan ja tiivistetään. Päätehtävänä tämän kerroksen kanssa työskentelyn aikana on, että pinnalla ei ole teräviä reunoja. Terävät pikkukivet on poistettava tai levitettävä ja tasoitettava koko pinnalle. Tämän kerroksen pinnalle on tarpeen käyttää murskattua kiveä, jonka murto-osa on 40-50 mm. Jälkeen kostuttamalla rauniot, voit ripotella sitä hiekalla hieman ja kompakti sitä vielä kerran.

On tärkeää muistaa ja hallita horisontaalista tasoa.

On huomattava, että vuodevaatteet voidaan suorittaa kahdesta kerroksesta: sora ja hiekka. Voit myös sanoa, että tasojen paksuuden säätämiseksi niiden tasot voidaan levittää seinille.

Asemoimme vesi- ja lämpöeristeen

Siinä tapauksessa, että roskasäiliö on tiukasti paikoillaan eikä ole teräviä kulmia, voidaan vedenpitävyys sijoittaa suoraan raunioihin. Vesitiivistykseen voi käyttää nykyaikaisia ​​materiaaleja tai kalvoja, katemateriaalia tai yksinkertaista polyeteenikalvoa, jonka tiheys on vähintään 200 mikronia. Käytettyä materiaalia on levitettävä koko huoneen alueelle ja tuoda reunat nollaksi seiniin ja kiinnitettävä esimerkiksi liimanauhalla. Sattuu, että kangas ei ehkä riitä koko alueelle, niin liitokset tulisi tehdä 20 cm: n päällekkäisyydellä ja liima teipillä.

Vedeneristeen päällä on mahdollista suorittaa eriste. Lämmöneristykseen voi käyttää seuraavia materiaaleja: laajennettu savi, vaahto, perliitti, polystyreenivaahto, polyuretaanivaahto.

Tarkastellaan esimerkiksi lämmöneristyksen erästä suoritusmuotoa suulakepuristetuilla polystyreenilevyillä. Levyt on kiinnitettävä tiukasti toisiinsa porrastetusti, ja liitokset on liimattava erityisellä teipillä.

Se on tärkeää! On mahdollista, että vesi- ja lämpöeristys ei ole mahdollista suoraan kuivikkeisiin. Tällöin pehmustekerroksen päälle kaada kerros nestemäistä betonia, jonka paksuus on 40 mm, jota kutsutaan yleisesti vähärasvaiseksi betoniksi. Kun se kovettuu, on jo mahdollista suorittaa lämmön- ja vedeneristys. Tällainen välikerros on luotettavampi perusta, joka ei repeä eikä vaurioita eristemateriaaleja.

vahvistaminen

Jotta betonia voidaan kunnolla täyttää, kaatustekniikalla on välttämättä oltava vahvistus, jotta betonin lujuus paranee. Vahvistettu lattia voi kestää raskaita kuormia, jotka jakautuvat tasaisesti.

Vahvikkeisiin voidaan käyttää seuraavia materiaaleja: metalli- ja muovikotelot eri solukokoja käyttäen, ja voit käyttää myös raudasta valmistettua runkoa. Käytännössä useimmiten käytetään hitsattua verkkoa, jonka koko on 100x100x5 mm. Vähemmän käytettyjä ovat kehykset, jotka on hitsattu 8-18 mm: n vahvistuspalkkien sijasta. Tällaisia ​​puitteita on tehtävä lattiat, jotka ovat raskaita kuormituksia. Tällöin kaadettavasta betoniseoksesta on erittäin varovainen tiivistys.

Vahvistinkehyksiä ei saa asentaa juuri sillä perusteella, että tässä tapauksessa verkko ei pysty suorittamaan välittömiä tehtäviään, ja joissakin tapauksissa se yleensä on tarpeetonta. Runko tai ruudukko nostetaan korkeuteen, joka vastaa 1/3 tulevan betonikerroksen paksuutta. Tätä varten ruudukko tai kehys on asennettava 2-3 cm: n jalustalle, jota kutsutaan tuoliksi.

Laitoimme majakkoja ja muodostimme kortteja

Valokeilojen (ohjainten) käyttö mahdollistaa betoniseoksen kaatamisen mahdollisimman korkeaan tasoon ja samalla tasolla. Valokeilojen käyttämiseksi voit käyttää pyöreitä putkia tai neliömäisiä profiileja, puupalkkeja, edellyttäen, että niiden pinta on sileä ja voit myös laittaa erityisiä majakka alumiinista.

Ensin sinun on jaettava huone segmentteihin, joiden leveys on 1,5-2 metriä. Seuraavaksi sinun on asennettava kakkujen oppaat konkreettisesta ratkaisusta. Ohjainten sijainnin hallinta, sinun täytyy joko työntää ne sisään tai lisätä laasti ja altistaa se niin, että yläreuna tulee täsmälleen nollan viivaa pitkin. Majakat on voiteltava erityisellä öljyllä tai työstettävä siten, että työn jälkeen ne voidaan helposti poistaa.

Se on tärkeää! Ohjainten vaakasuuntaista asentoa on valvottava tasolla. Betoniseosta voidaan antaa vain sen jälkeen, kun kakut ovat riittävän voimakkaita ja kun ne painetaan majakkassa, niitä ei puristeta.

On tarpeen jakaa huone kortille siinä tapauksessa, että huoneen koko on suuri eikä ole mahdollista upottaa betonia koko alueen kerrallaan. Tällöin huone on jaettava nelikulmaisiin tai suorakulmaisiin ns. Karttoihin, joiden koko riippuu vain työryhmän mahdollisesta suorituksesta. Karttojen täyttämiseksi osastojen jakamisen jälkeen on tarpeen rakentaa puuta tai vaneria. Tietysti rungon korkeuden on oltava nolla-merkin linjan mukainen.

Valmista liuos kaatamaan

Jotta betonilattialla olisi parhaat lämpöeristysominaisuudet, on lisättävä perliittiä tai laajennettua hiekkaa valmistetulle liuokselle. Ja nopean ja laadukkaan valmistuksen ja liuoksen kaatamisen löytämiseksi on löydettävä betonisekoittimen.

Lattian kaatoon tarkoitetun liuoksen resepti:

 • Betonisekoittimessa on täytettävä kaksi perliittiä;
 • Lisää 10 litraa vettä ja sekoita. Veden infuusion jälkeen täytetyn perliitin tilavuus pienenee huomattavasti;
 • Kun hiekka sekoittuu hyvin veteen, lisää 10 litraa hiekkaa ja 2 litraa vettä. Sekoita kunnes seos on vapaasti juoksevaa;
 • On välttämätöntä ylläpitää taukoa vaivaamalla 10 minuuttia. Tässä tapauksessa et voi lisätä vettä;
 • 10 minuutin kuluttua jatka vaivata liuosta kunnes se muuttuu muoviksi;

Lattian kaatamista varten on suositeltavaa käyttää sementtimerkkejä M400 ja M500.

Täytä lattia betonilla, tasoita ratkaisu

Jotta lattia voidaan täyttää asianmukaisesti betonilla talossa, kaatumisen on aloitettava oven vastakkaisesta kulmasta. Samaan aikaan kannattaa yrittää täyttää useita kortteja yhdellä tai kahdella passilla. Betoni ei saisi asettua tiukasti huoneen ja seinien ulkonevia elementtejä vasten, joten ne on eristettävä ja kiinnitettävä eristysnauha.

Sekaliuos kaadetaan 10 cm: n paksuiseen korttiin ja tasataan lapioilla. On tarpeen tehdä lävistysliikkeitä liuoksessa ylimääräisen ilman poistamiseksi ja liuoksen tiivistämiseksi. Jos tällainen tilaisuus on olemassa, olisi syytä käyttää syvää vibraattoria, jonka avulla tiivistetään ratkaisu.

Kohdista ratkaisun tarve säännöt. Tätä varten sääntö asetetaan ohjaimille ja vetää itseensä pieniä lippuja oikealle ja vasemmalle. Siten poistetun betonin ylijäämä poistetaan ja muiden karttojen tyhjyys täyttyy.

Sen jälkeen, kun kohdistaminen ohjaimen pitkin on päättynyt, ne on poistettava, ja heidän tilansa on täytetty uudella ratkaisulla.

Kastelujen jälkeisinä päivinä pinnan tulee jatkuvasti kastua vedellä. On myös mahdollista peittää betoni muovikelmulla. Betonin lujuusominaisuudet kestävät 4-5 viikkoa.

Tasoituslevy

Betonilattian kaatamisen yhteydessä useimmiten pinta ei toimi täysin tasaisena, on olemassa tiettyjä epäsäännöllisyyksiä. Siinä tapauksessa, että laatta on suunniteltu asetettavaksi huoneeseen, niin mitään hirveää, ihanteellista pintaa ei tarvita, ja siksi voit heti aloittaa laattojen asettamisen. Mutta jos aiot laatia laminaattia tai linoleumia, lattian pinnan on oltava mahdollisimman tasainen.

Itse tasoittavat yhdisteet tarjoavat mahdollisuuden saada peililattiapinta-ala.

Tämä seos valmistetaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Sitten se kaadetaan lattialle ja tasoitetaan erityisellä harjalla. Sen jälkeen sinun on rullattava neulan rulla, jotta ilmakuplat poistetaan täytetystä ratkaisusta. Tulva lattia on jätettävä kuivumaan vähintään viikon ajan ja kuivumisen jälkeen kaikki on käyttövalmis.

Video.

Nyt luultavasti ymmärrät, että se ratkaisee ongelman siitä, miten kaadetaan betonia lattialle talossa, ei ole niin vaikeaa, mutta voit tehdä sen itse. Tärkeintä ei ole säästää käytettyjä materiaaleja ja täyttää teknisen prosessin olosuhteet. Vasta sitten lattia palvelee sinua vuosikymmeniä eikä vaadi suuria korjauksia.