Betoni DIY - ruoanlaittokokemuksia

Yksityisten talojen omistajat ovat usein itse tekemisissä rakennustöissä ilman ulkopuolisten asiantuntijoiden osallistumista. Ja yksi suosituimmista kysymyksistä, jotka kohtaavat heitä, on, miten oikein ja nopeasti valmistaa konkreettisia omia käsiinsä? Voit vastata siihen käyttämällä seuraavia yksinkertaisia ​​sääntöjä.

Ruoanvalmistusominaisuudet

Ennen kuin valmistat betonia, sinun on määritettävä tarvittava materiaali työhön. Laskelma tehdään betonirakenteiden kokonaistilavuudesta ottaen huomioon pienen marginaalin. Lisäksi on otettava huomioon useita seikkoja:

 • kun betonia sekoitetaan betonisekoittimessa, murskattujen kivenfraktioiden tulee olla 10-20 mm: n kokoisia, kun käytät lapiota kaikenkokoisia;
 • talojen rakentamiseen betonilaastin on sisällettävä sementtiä M200 tai M500;
 • jotta betonin valmistelu siirtyy oikein, on käytettävä vain kirkasta vettä. Jos otat sen myös suodattimen alta, voit melkein täysin välttää kokkareiden esiintymisen vaivaamisen aikana.
 • kaikkien ainesosien on oltava tuoreita ja puhtaita, ne eivät saa sisältää mitään epäpuhtauksia tai roskia;
 • jotta laadukas betoni omalla kädelläsi on suositeltavaa käyttää joen hiekkaa eikä louhos hiekkaa.

Materiaalit ja työkalut

Betonimassan asianmukainen valmistelu ei toimi ilman seuraavia materiaaleja:

Betonin valmistamiseen tarvittavat työkalut on valmisteltava seuraavasti:

 • betonisekoitin;
 • lapio lapio;
 • kontti;
 • rakennustaso;
 • Kolme metallikauhaa, joiden avulla voit tehdä ratkaisun (sementille, rauniolle ja hiekalle sekä veteen).

Betonin laatu ja niiden käyttö

On olemassa paljon konkreettisia laatuja. Jokainen niistä käytetään tekemään työtyyppejä. Vaikka jotkut ovat monipuolisia ja niitä voidaan käyttää erilaisten mallien suorittamiseen.

Betonit, joilla on alhainen lujuus

Ei liian vahva betoni M100 sopii yleensä vain valmistelutöihin. Joskus niitä käytetään tiesuolan tekemiseen - alemmaksi kerrokseksi tietyillä alueilla. Tehokkaampi brändi M150 on erinomainen vaihtoehto betonirakenteelle teollisuusrakennuksessa. Ja siitä tehdään esikypsit ja tasoitus täyttää.

Keskimääräiset merkit

Suosituin versio - M200, käytetään rakennusten tukirakenteiden muodostumiseen. Se on lähes täydellinen vahvuuden ja kustannusten suhde kaikkiin betoniin, joten se on suosittua suoratoistokäyttöä ja yksityistä rakentamista varten. Ja brändi M250, joka erottuu myös hyvällä lujuudella, olisi hyvä vaihtoehto monoliittisen työn tekemisessä alhaisemmilla rakennustasoilla ja perustusten luomisessa.

Erittäin lujat materiaalit

Betoniä M350 vaaditaan rakentamaan monimutkaisia ​​lattiarakenteita, runsaasti kuormittavia palkkeja ja erikoistuneita rakennuksia teollisuusyrityksissä. M400 on sopiva ja laajasti käytetty siltojen rakentamiseen. Vaikka joissakin tapauksissa tuotemerkin käyttö johtuu rakennuksen erityisistä käyttöolosuhteista.

Komponenttiosuudet

Betonin valmistamiseksi omilla kädilläsi mahdollisimman oikein, on välttämätöntä tarkasti säilyttää mittasuhteet. Ainoastaan ​​tällä tavalla saatu liuos on haluttu johdonmukaisuus ja jäädytetyllä materiaalilla on suunniteltu lujuus ja tiheys. Erityisen tärkeä on kunkin komponentin osuus, mukaan lukien vesi.

Hiekkaisen tilavuuden tulisi olla noin kolmasosa materiaalien kokonaismäärästä. Materiaalien paino-osuudet riippuvat siitä, mikä on betonin taso.

Yksi suosituimmista lajikkeista, M200, suositellaan seuraavaa koostumusta:

 • tilavuusosaa litraa sementtiä M500 vaatii 3,2 litran raunioiden ja 1,7 litran hiekan lisäämistä;
 • 1 kg: n sementtiä kohden ne tuottavat 3,7 kg murskattua kiveä ja 1,9 kg hiekkaa.

Muiden merkkien osuudet M500-sementin käytön yhteydessä:

Jos käytät riittämätöntä raunioitumista, liuos muuttuu pienemmäksi (1 litra sementtiä riittää tuottamaan noin 4 litraa betoniseosta). Jos lisäät vähemmän hiekkaa koostumukseen, materiaali ei ole riittävän tiheä ja liiallinen se vähentää betonin lujuutta. Sama koskee vettä, jonka osuus ei riipu pelkästään materiaalin merkistä vaan myös komponenttien kosteudesta.

Vaikka pääsääntöisesti sekä nesteen massa että tilavuus tulisi olla 2 kertaa pienempiä kuin sementti.

Vaivaaminen ja asettaminen

Betonin sekoittamista varten tarvitset erikoislaitteita - betonisekoittimia. Yritä tehdä se manuaalisesti vain lapiot tai hakkurit ovat mahdollisia vain pienillä määrillä tuotteista, koska ratkaisu on lähes mahdotonta sekoittaa tasaisesti. Betonisekoitin sekoittaa täydellisesti kaikki ainesosat, säästää sekä aikaa että työtä.

Sekoitusmenetelmät

Kaksi päätapaa sekoitetaan betonin kanssa kotona. Ensimmäisessä vaiheessa betoniin lisätään sementtiä, johon vettä on jo kaadettu ja kaadetaan rikastetta ja hiekkaa tuloksena olevaan seokseen. Toinen vaihtoehto on lisätä kaikki osat oikeaan osuuteen, lukuun ottamatta nestettä.

Ja vasta sen jälkeen pääkompostointi täyttyy vedellä, säätämällä sen määrä riippuen materiaalin vaaditusta juoksevuudesta. Betonin valmistusta toisella menetelmällä, joka takaa tasaisen sekoittumisen, pidetään järkevämmin.

Sekoitin ei saa olla liian kaukana kaatopaikasta sekoituksen aikana. Tämä vaatii suuren massan, jolla on saatu ratkaisu. Lyhyt etäisyys ei salli betonin tarttua tai kuorta ennen kuin se kaadetaan muottiin.

Vaivaussäännöt

Ennen kuin vaivaat betonia, sinun on määritettävä, kuinka paljon jokaisesta materiaalista tarvitaan betonisekoittimeen. Koostumus määritetään suhteessa, joka valitaan halutun tuotemerkin mukaan. Sekoittamiseen käytettävien laitteiden keskimääräinen tilavuus on yleensä noin 200 litraa. Toisin sanoen riittää, että hän jakaa osuudet, jotka on otettu 1 ov: iin. m, viidelle.

Jos valitaan ensimmäinen sekoitusmenetelmä, sen on ensin kaadettava vettä betonisekoittimeen ja sen jälkeen manuaalisesti kaada sementti siihen. Heti tämän hiekan lisäämisen jälkeen. Hiekosementtiseosta sekoitetaan 1-2 minuutin ajan, tarvittaessa se kaadetaan veteen. Nyt voit lisätä murskattua kiveä koostumukseen, nukahtaa pienillä tauolla tasaisempaa sekoittamista varten.

Viimeisessä vaiheessa lisätään pehmittimiä. Kokonaismäärän tulisi olla noin 10 minuuttia. Pitkä aika voi aiheuttaa ratkaisun. Betonisekoittimen ei pidä pysähtyä pyörimään (tai sammuttaa, jos se käyttää moottoria), kunnes se on täysin vapaa materiaalista.

muuttamisesta

Kun betoniseosta kuljetetaan sen lämpötilan laskemiseen, se ei saa olla alle +5 astetta. Jos näin tapahtuu, ratkaisu heikentää liikkuvuutta ja materiaalin laatu heikkenee. Tällaisen tilanteen välttämiseksi voit ostaa lämmitetyistä betonisekoittimista tai yksinkertaisesti käyttää lämpimää vettä betonin tekemiseen omilla käsilläsi ja suorittaa asennus niin nopeasti kuin tekniikka sallii.

Pour betoniliuoksen tulisi olla jatkuva, varmistaen materiaalin jatkuvan virtauksen. Sen jälkeen seos, joka kaadetaan pinnalle tai sopivaan muotoon, puristetaan käyttäen vibrotoolia. Asennuksen viimeisessä vaiheessa on varmistettava betonin "kypsyminen" - peitä se polyeteenillä ja joko järjestää lämmitys (talvella) tai päinvastoin kaataa vettä kuivauksen estämiseksi (kesäksi).

Betonirakenteiden täydellisen kuivauksen aika on 28 päivää.

lisäaineet

Tähän mennessä on olemassa monenlaisia ​​erityisiä betonin lisäaineita. Lisäämällä pehmittimiä materiaalin koostumukseen annetaan sille lisäominaisuuksia - ne parantavat sakeutettavuutta, lisäävät lujuutta ja brändiä ja estävät liian nopean asettelun. Vaikka toisinaan tällainen aine päinvastoin mahdollistaa ratkaisun kovenemisen nopeammin. Näin ollen lisäaineiden käyttäminen betonien tekemiseen omiin käsiisi on paljon helpompaa kuin ilman niitä.

Kun pehmittimiä sisällytetään seokseen, on otettava huomioon, että tämä vaatii vähemmän vettä ja todellakin kaikki osuudet muuttuvat hieman. Lisäksi ne säästävät sementtiä (jopa 20 tilavuusprosenttia). Tätä varten lisäaineita käytetään usein betoni- ja betonirakenteiden teollisessa tuotannossa.

Betonituotanto: vaatimukset, materiaalien suhde, vaivaus ja valu

Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Sitä käytetään rakentamisessa rakennusten rakentamisessa aina vahvalta pohjalta ja päättymään seinien ja kattojen täydelliseen rakentamiseen. Voit myös valmistaa esineitä, kuten päällystyslaatat, parvekkeet, maljakoita ja jopa työtasoja keittiölle tai olohuoneelle. Nykyaikaiset betoninvalmistusmenetelmät ja sen käsittely mahdollistavat tämän materiaalin rakentamisen melkein tasolle sellaisilla luonnonmateriaaleilla kuin graniitti tai marmori. Vaikka se ei ole kovin esteettinen kuin jälkimmäinen, mutta se on varmasti tiedossa siitä, mitä se on tehty, eikä ole olemassa pakollista säteilytaustaa, jolla luonnonkivillä on usein. Jos päätät luopua betonin hankinnasta, sinun on ymmärrettävä, kuinka tehdä konkreettisia omia käsiäsi vaaditulla laadulla, joka sopii ongelman ratkaisun osuuteen ja jolla on riittävä lujuus ja kestävyys.

Vaikka betonin valmistusprosessi on melko yksinkertainen, on otettava huomioon useita ominaisuuksia ja hetkiä, jotka määrittävät sen laadun ja soveltuvuuden. Riippuen siitä tarkoituksesta, johon se on valmis, myös resepti ja sen käyttötapa muuttuvat. Joten ensin määritellään, mikä konkreettinen on ja millaisia ​​perusominaisuuksia sillä on.

Yleensä betonin koostumus on sementtilaastin ja täyteaineen seos. Joten tärkeimmät ainesosat ovat:

 1. sementti;
 2. hiekka;
 3. Täyteaine (sora, kuona, murskattu kivi, pikkukivi jne.).

Lisäksi nykyaikaisiin tekniikoihin liittyy erityisiä lisäaineita - pehmittimiä. Heidän tehtävänsä on antaa konkreettisille ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Betonin tärkein ominaisuus on sen puristuslujuus. Emme kerro yksityiskohtia konkreettisesta arvioinnista kestävyydelle eri aikoina ja pidämme nykyaikaista järjestelmää käytännössä kaikkialla. Betonin lujuus ilmaistaan ​​mega pascalsissa (MPa), jotka määrittävät paineen, jonka tietty betoniluokka kestää. Betonin lujuuden perusteella on jaettu tuotemerkkeihin. IVY-maissa GOST-luokituksen mukaan luokkiin merkitään B7.5-B80. Ero riippuu käytetyn sementtityyppistä (M300-M600), hiekasta ja fraktiosta sekä murskatusta kivestä. Luokan nimessä oleva numero ilmaisee MPa: n paineen, joka betoni voi kestää 95% tapauksista.

Betonin yksinkertaisin versio on yksinkertainen sekoitus sementtilaastia ja karkeaa hiekkaa. Tällaista betonia käytetään pääasiassa säätiön substraattina. Valmistelu voidaan tehdä suoraan alapinnan alapuolella olevan muottipohjan alapuolella. Samanaikaisesti lisätään vähän vettä seoksen tiheyden aikaansaamiseksi, kuten märän maaperän. Tällöin ei ole tarvetta puhua voimaa, vaan tärkeimpänä perusteena uppoamisen ja liiallisen kosteuden suojana tällainen betoni on erinomainen.

Kestävämmät betonit edellyttävät erilaisten murskattujen kiven käyttöä täyteaineena, jonka murto-osa on 2-3 mm ja IDO 30-35 mm. Betonin laatu riippuu kaikkien sen komponenttien puhtaudesta ja koostumuksesta. Joten ennen kuin ymmärrät mittasuhteet ja valmistusmenetelmät konkreettisen ratkaisun tekemiseksi oikein, kannattaa harkita jokaista erikseen erikseen.

Betoniedellytykset

sementti

Sementti on tärkein ja ainoa betonin ainesosa, joka sitoo kaikki osat yhteen. Portlandsementti soveltuu parhaiten betonin valmistamiseen. Se eroaa kalsiumsilikaattien lisääntyneestä ja vallitsevasta sisällöstä (jopa 78-80%), mikä parantaa materiaalien tarttuvuutta ja liimautumista. Tehtävistä riippuen kuitenkin käytetään muita sementtityyppejä.

Sementin brändi sopii parhaiten yksityiseen rakentamiseen 500. Voit käyttää myös standardia M400, vain tämä vaikuttaa samaan säätiön kestävyyteen.

Hyvä tarttuvuuden lisäksi Portland-sementti sopii paremmin työskentelemään alhaisemmissa lämpötiloissa. Silloinkin, ei saa käyttää betonia alle 16 asteen lämpötilassa. Jos on olemassa hyvä syy käyttää betonia alemmissa lämpötiloissa, tarvitaan erityisiä lisäaineita ja pehmittimiä, mutta lisää myöhemmin. Työskentely kuumalla säällä, kuona Portland-sementti sopii paremmin.

Sementin kotimaassa merkitsemisen lisäksi sen merkinnän lisäksi, että sen ilmoitettu vahvuus on sama brändissä merkitty MPa, on myös nimitys "D", minkä jälkeen sementin ulkomaisten epäpuhtauksien määrä ilmoitetaan. Itse asiassa laadukkaan betonin sopivan sementin M500-D0 tai M500-D20 valmistukseen eli epäpuhtauksiin 0-20%.

Sementin on oltava kuiva ja löysä. Älä missään tapauksessa saa kosteaa tai sileää sementtiä, myös sinun ei pidä säästää ja ostaa merkitsemätöntä, vanhaa tai alennettua sementtiä. Silti betonia käytetään rakennettaessa kriittisiä elementtejä taloon, jotta hyvinvointi ja turvallisuus riippuvat siitä. Sopimattomissa olosuhteissa sementti voi nopeasti saada kosteuden pois ilmasta ja menettää merkittävän osan sen ominaisuuksista.

On parempi hankkia tarvittava sementtimäärät enintään 2 viikkoa ennen suoran käytön tai useita päiviä etukäteen. Tarkista merkinnät ja paketin eheys.

hiekka

Riippumatta siitä, mihin kerättyä raunioita tai soraa käytetään, myös hiekkaa tarvitaan. Vain joissakin tapauksissa ne menestyvät ilman sitä, kun on mahdollista sitoa ja poimia suuri aggregaatti siten, että kaikkien komponenttien väliset välekset ovat vähäisiä.

Betonin valmistamiseen käytettävän hiekan tulee olla murto-osa 1,5-5 mm, mikä sopii parhaiten silloin, kun sen koko on yhtä suuri kuin 1-2 mm. Hiekan koostumus ei saa olla epäpuhtauksia. Kaikenlaiset kasvien roskat, roskat ja kaikki sulkeumat, jotka voivat hajota tai kaatua ajan myötä vaikuttavat haitallisesti betonin lujuuteen. Luotettavuuden kannalta, jos hiekka ei ole täysin puhdas, on parempi siirtää se siiven läpi riittävän pienillä soluilla. Itse asiassa sama pätee raunioihin.

Joki-hiekka soveltuu parhaiten, vaikka se on kalliimpaa kuin kallio, mutta sillä on sopiva raekoko ja se ei sisällä sementtiä ja saviä. Toisin kuin sementtilaastareita, joita käytetään tiilenrakentamisen tai rappauslaitteiden rakentamiseen, joissa saven läsnäolo voi auttaa, koska se on helpompi tasoittaa sitä betonissa, ei ole sallittua. On tärkeää varmistaa sementtilaastarin mahdollisimman suuri tarttuvuus karkeiden kiviainesten kanssa, jotka määrittävät betonin yleisen lujuuden. Joten hiekkaa, jossa ei ole yli 1 mm: n kalkkikiviä tai jyviä, on parempi olla käyttämättä betonin valmistusta, koska on hyvin vaikeaa päästä eroon niistä. Tee näin hiekkapuhallus- ja laskeutumismenetelmä, joka ei edes teollisuusolosuhteissa ole aina hyödyllistä ja helppoa.

Vaihtoehtoisesti niille paikoille, joissa on kivilouhoksia, voidaan käyttää keinotekoista raskasta hiekkaa. Se johtuu murskaamisen kiviä, eroaa suuremmasta massasta ja tiheydestä. Jos se yleensä pestään ja seulotaan hiukkasten kokoiseksi, se on jopa hieman parempaa kuin jokien hiekka. Tämä on tärkeää ottaa huomioon, kun valmistellaan ja käytetään sitä konkreettisesti paljon raskaampaa, tämä on tärkeää, jos sitä käytetään teräslevyjen asentamiseen päällekkäisten päällekkäisyyksien päälle. Merkittävä este raskaan keinotekoisen hiekan käytölle voi olla, ellei kenties kenties lisätä säteilytaloutta, joka riippuu vanhempien kallioon.

Täyteainetta. Murskattu sora

Betonin päävahvuus antaa sen täyttyvän soralla tai rauniolla. Meri- tai jokivartta ei missään tapauksessa sovi, koska sen pinta on kiillotettu vedellä ja se ei tarjoa asianmukaista tarttumista liuokseen. Paras sopiva materiaali, joka on saatu vain murskattua kiveä.

On tärkeää ottaa huomioon rodun ominaispiirteet, joita käytettiin tässä tapauksessa. Sitä käytetään usein myös sardiinin tai muiden vastaavien materiaalien, jotka ovat riittävän vahvoja, mutta kevyitä. Seuraavassa tarkastellaan periaatetta, jonka avulla voit valita sopivan materiaalin betonin valmistukseen, mikä tarjoaa tarvittavan lujuuden ja luotettavuuden tietyille tilanteille. Sora- tai murskakiven koko voi vaihdella 8: stä 35 mm: iin, suurempia kappaleita käytetään enimmäkseen tuotannossa, ja se on harvinaista. Kuten hiekka, on toivottavaa, että aggregaatti sisältää mahdollisimman vähän pölyä tai savea sulkeumia sen pinnalle. Garbage on valittava ennen kuin sora tulee laastiin. Mitä korkeampi on hiukkasten sivupinnan karheus, sitä paremmin. Tällä riippuu luotettava kahva.

Betonin itsevalmistukseen on parempi valita joko aggregaatti, jolla itsellään on useita kokoja, tai sekoittaa karkea soraa väliaineen kanssa. Tarvittaessa betonipurkutuslaitteistoa se estää aggregaattihiukkasten tiukemisen toisiinsa ja estää suurien aukkojen muodostumisen. Muussa tapauksessa jälkimmäinen täytetään laastilla, mikä vaikuttaa betonin lujuuteen ja itse laastin kulutukseen.

Hiekkaa, murskattua kiveä tai soraa varten varastointia varten on parempi täyttää irtotavarana käyttöpaikan läheisyydessä. Materiaalien ja kosteuden saastumisen estämiseksi maaperästä on parempi sijoittaa penger- mä levityskanvolle tai tontille, jolla on vankka perustus. Yksinkertaisimmassa tapauksessa, kun materiaalit kaadetaan suoraan maaperään, sitä ei saa käyttää alimpaan kerrokseen, joka on kosketuksessa sen kanssa.

Veden valinta on erittäin tärkeää. Ei luonnollisestikaan ole kysymys erityisveden käytöstä. Sen on kuitenkin oltava puhdas ja vapaa ulkomaisista alkali- tai haponkestävyyksistä. Et voi käyttää joen tai enemmän järvivettä, jossa on enemmän kuin tarpeeksi sulkeja. On parasta noudattaa yksinkertaista sääntöä: juomiseen sopiva vesi soveltuu myös kestävän ja hyvän betonin valmistamiseen kotona. Vain noudattaen tätä sääntöä voidaan odottaa, että betoni on kestävä ja että se on pitkään aikaan ilman vahinkoja tai tuhoja.

lisäaineet

 • Kalkkia. Jotkut käsityöläiset lisäävät hieman hydratoitunutta kalkkia betoniin, mikä lisää laastin työstettävyyttä. Tämä helpottaa jonkin verran menetelmää, jolla tasoitetaan betonipinnan tai muurattu osa kuistia tai haaraa. Ja vielä, lisäksi kalkki voi sijoittaa normaalin sementtipaketin aggregaattiin, mikä vaikuttaa voimaa. Valinta käyttää kalkin käyttöä tai ei ole, on edelleen päällikölle, kun hän tietää tarkalleen, mikä on parasta tällä hetkellä. Lime ei ole kauan enää tarvitse sammuttaa. Sen sijaan käytetään valmiita sammutettua kalkkia, jota myydään rautakaupoissa ja jota kutsutaan fluffiksi.
 • Pehmentimiä. Jotta betoniliuosta tulisi enemmän nestemäistä tai kierrosviskositeettia, käytetään erilaisia ​​pehmittimiä, jotka muuttavat liuoksen ominaisuuksia tietyssä suunnassa. Pehmittimien käyttö voi lisätä tai vähentää liuoksen valmistamiseen tarvittavaa vettä. Tällaisia ​​töitä kuin perustusvalua ei ole mahdollista käyttää pehmittimiä, mutta niillä voi olla tärkeä rooli, jos vahvistus on riittävän tiheää tai säätö on monimutkainen muoto. Samalla nestemäinen betoni täyttää kaikki aukot ja haarat nopeammin ja luotettavammin, mikä nopeuttaa prosessia ja parantaa tulosta.

Pehmittimet betoniin

 • Lisäkomponentit. Edellä mainittujen lisäksi erityisiä lisäaineita voidaan käyttää lisäämään progressiivisia ominaisuuksia betoniin. Joten voit käyttää lisäaineita betonin asettamisen ja kovettumisen varmistamiseksi matalissa lämpötiloissa tai suuren kosteuden läsnäollessa. Eri tarkoituksiin käytetään sopivia lisäaineita. On tärkeää määrittää tarvetta käyttää niitä ja noutaa tarvittava lisäaine laitteistokaupassa. Lue huolellisesti lisäaineen käyttöohjeet ja ominaisuudet. Jos olosuhteet, joissa käytetään betonia, ovat lämpötilan tai kosteuden rajaparametrit, lisäaineet ja pehmittimet ovat välttämättömiä.
 • Vahvistusaineet. Betonimassan lisäksi käytetään usein erityisiä lisäaineita lisäaineita varten. Siksi kun käytetään betonia suorittamaan melko ohut kerros, käytetään erityistä polypropeenia tai polyvinyylikloridikuitua. Se on itsessään pehmeä ja ei erityisen kestävä, mutta se auttaa välttämään tilanteita, joissa betonipurkaukset paikoissa, joissa lattialevyt lähestyvät tai epästabiilisen pohjan tapauksessa, kun päälattia muodostetaan maaperän yli.

Materiaalien välisten suhteiden valinta betonin valmistukseen

Eri käyttötarkoituksiin ja vaatii erilainen betonikoostumus. Joten talon perustuksen muodostamiseksi tarvitaan vahvaa betonia, johon sisältyy suuri murskattu kivi, jonka koko on 20 - 35 mm, ja laasti on riittävä osa aggregaatin vahvistamisesta. Tällöin liuoksen on oltava nestemäinen, koska se vaatii tiukkaa betonia ja poista kaikki ilmakuplat. Ennen betonin pääosan kaatamista, sinun on varattava alusta. Tätä varten käytetään yksinkertaisinta valmistetta ja vähemmän kestävää betonia V7.5, jonka osana sementtilaastin lisäksi vain karkeaa hiekkaa voi esiintyä. Tämän lisäksi betoniliuos ei ole nestemäinen, vaan enemmän kuin märkä maaperä johdonmukaisesti.

Säätiöiden rakentamiseen tarvitaan keskimääräinen aggregaattifraktio ja kaikki nestemäinen liuos. Tämä varmistaa, että ratkaisu on helposti jaettu pinnan yli melko ohut kerros. Myös aggregaatin pieni ja keskikokoinen osa on välttämätön tällaisten elementtien muodostamiseksi kuten hyllyt, koristeelementit tai puutarha-astiat ja täytteet, jotka ovat merkityksettömiä tilavuuselementeissä, kuten kuistilla tai askeleilla.

Betonisten ainesosien koostumus ja niiden suhde on suoritettava GOST 7473-94: n ja SNiP: n 5.01.23-83 mukaisesti. Tässä otetaan huomioon kunkin käytetyn aineen tiheys ja tarvittava keskimääräinen tiheys betonille, mikä on välttämätöntä tietyssä tilanteessa. Kun ainesosien paino- ja tilavuussuhteet on laskettu, voit jatkaa suunniteltua betonin valmistusta ja kaatamista.

Yleisimmät betoniosuudet ovat 1: 3: 6 osaa sementistä, hiekasta ja aggregaatista ja 0,5-1 osaa vettä riippuen liuoksen vaaditusta juoksevuudesta. Useimmiten tällaisen asettelun noudattaminen kuitenkin saa aikaan betonin epämiellyttävän tuloksen, ja tämä näkyy vasta sen jälkeen, kun on vaikea korjata jotain. Parasta ennen kaikkea toimitettujen sääntelyasiakirjojen mukaan tee itse asiassa yksinkertainen laskenta ja suojaudu epämiellyttäviltä seurauksilta. Kaikki tämä johtuu siitä, että sekä aggregaatti että hiekka ja sementti voivat vaihdella huomattavasti tiheyden ja sitomisominaisuuksien parametreissä.

Laskelmien jälkeen sinun pitäisi päättää käytännöllisestä tavasta mitata ainesosia. Loppujen lopuksi käsissä on nyt vain tilavuus- ja painoparametreja, ja ne ovat jossain määrin ristiriidassa todellisessa tilanteessa olevien kanssa. Sama hiekka voi olla melko märkä tai liian löysä, joten 10 litran kauha sisältää paljon painoa, joka voidaan olettaa laskemalla tiheyden suhde tilavuuteen.

Saman hiekan ja soran kosteuden kannalta on parempi kuivata ne kuin yrittää karkeasti laskea yhden tai toisen ainesosan annosten määrää. Ja määrittämiseksi osapuolten hauraus ja poisto, riittää punnita kunkin ainesosan osat suhteessa yhteen tilavuuteen. Toisin sanoen kaivo tai muu kätevä säiliö otetaan ja täytetään vuorotellen ilman hiekkaa, sementtiä ja kerääntymistä, ja punnittu osa punnitaan. Lisäksi yksinkertaisilla laskutoimituksilla on mahdollista siirtää aikaisemmin saadut laskelmat kauhojen suhteeseen.

Missä ja missä sekoitetaan betonia?

Mitä tahansa sanotaan, ja betonin sekoittamiseen on parasta käyttää erityisiä keksittyjä betonisekoittimia. Tämä on ainoa tapa sekoittua nopeasti ja tehokkaasti kaikkiin osiin ja toimittaa betoni sen määränpäähän, ennen kuin se alkaa asettaa ja kuoriutua. Manuaalinen menetelmä vanhalla tavalla altaassa ei ole erityisen sopiva enemmän tai vähemmän suurille määrille. Ei ole mahdollista kontrolloida ainesosien sekoittamista ja lisäämistä siten, että se tapahtuu reseptin mukaan. Viimeinen lausuma edellyttää selvennystä. Loppujen lopuksi monet eivät ymmärrä, miten, jos kaikki tehdään käsin ja jatkuvalla valvonnalla, voit rikkoa reseptiä ja pilata betonia.

Se on hyvin yksinkertainen. Konkreettisia ratkaisuja on kaksi vaihtoehtoa omalla kädellä:

 1. Ensimmäisessä tapauksessa ensin kaikki ainesosat tai ainakin sementti hiekalla sekoitetaan kuivaksi ja sitten vain vettä kaadetaan.
 2. Toisessa tapauksessa sementti, hiekka ja aggregaatti kaadetaan veteen, joka kaadetaan ja mitataan määrällä.

Kuiva sekoittaminen näyttää siltä, ​​että materiaalit ovat tasaisesti jakautuneet, mutta kun lisäät vettä ja käsin sekoitetaan, ei ole takeita siitä, että koko tilavuus märkisi nopeasti ja tehokkaasti. Tuloksena käy ilmi, että pohjalla on edelleen kuiva, ei sekoitettu koostumus ja siten mittasuhteiden rikkominen. Jos sekoitat perusteellisesti ja pitkään jättämättä kuivia kokkareita, se kestää liikaa aikaa, ja taas ratkaisu alkaa asettaa ja erottaa. Se ei vaikuta ulkonäköön vaan voimakkuuteen - kyllä. Kun lisäät kaiken veden, jälleen sementti vaurioituu liian kauan ja ei kykene paremmin yhdistämään täyteaineita myöhemmin. Toinen vaihtoehto on vähän, mutta parempaa kuin ensimmäinen, joten tämä on kuinka konkreettista vaivaa pienissä määrissä.

Niinpä manuaalinen vaivausvaihtoehto ei ole erityisen hyvä. On parempi vuokrata betoni sekoittimella tai ostaa ja vaivaa kaiken sen sisälle. Betonisekoittimen on sijaittava enintään 40 metrin etäisyydellä paikasta, jossa betonia käytetään. Tämä ei salli betonin leviämistä kuljetuksen ja panostuksen aikana. Kaikkien ainesosien on oltava lähellä tai ainakin osissa, jotka toimitetaan sekoittimeen.

Betonierä

Tavallisen betonisekoittimen tilavuus on 200 litraa sekaliuosta. Tämän luvun pitäisi tuoda kaikki laskelmat kunkin ainesosan määrästä. Seuraavaksi aloitamme betonin valmistuksen, lisäämällä vähitellen kaikki konkreettiseen mikseriin.

 • Tarvittava määrä vettä kaadetaan. Noin 10-15% voidaan jättää lisäämään myöhemmin. Tämä helpottaa sekoittamista, kun kaikki materiaalit on lisätty.
 • Laita sementti. Jos vettä jätettiin, sementtiä olisi lykättävä niin paljon.
 • Seuraava hiekka kaadetaan. Sekoita tässä vaiheessa, kunnes kaikki komponentit jakautuvat tasaisesti, se on noin 2-3 minuuttia.
 • Kun sementtilaasti on valmis, siihen lisätään kaikki tarvittavat lisäkomponentit, kuten pehmittimet, lisäaineet, vahvistavat yhdisteet.
 • Lopuksi tärkein aggregaatti (sora, murskattu kivi) täyttyy. Jos on tarpeen lisätä vettä, vesi sekoitetaan ensin sementin kanssa ja sitten vain tuloksena oleva sementtimaito kaadetaan betonimyllyyn.

Koko prosessi kestää noin 10 minuuttia. Jos sekoitat liian kauan, liuoksen sementti voi alkaa asettaa.

Ratakapasiteetin kuljetus tapahtuu kottikärrillä. Jos koko erä ei sovi autoon, jäljellä oleva liuos jää mukana toimitetulla sekoittimella ja sekoitetaan.

Video: konkreettinen erä käsin

Betonin kaataminen

Nyt sinun täytyy kaataa ja levittää betonia oikein. Tulos on pienempi kuin edellisissä kahdessa vaiheessa. Betoni on epäyhtenäinen ratkaisu, ja siksi sen oikea jakautuminen on tarpeen puristaa, jotta aggregaatti voidaan koota mahdollisimman lähelle ratkaisua. Lisäksi olisi varmistettava, että liuoksessa ei ole ilmakuplia.

Tehtävään käytetään tärinää. Erikoistuneiden tärinöintilaitteiden käyttö mahdollistaa betonin laadun ja nopeuden. Perustuksille ja seinille käytetään erikoistyökalua, jossa on värähteluletku. Se upotetaan liuokseen, ja siksi tapahtuu sekaisin. Ohuille kerroksille, kuten liittimelle, käytetään pintalaitteita, joilla on pitkä kaide. Ohjauksen hienon tärinän vaikutuksen alaisena sitä liikutetaan pinnalla. Samanaikaisesti betonin pinta tasoitetaan ja se tiivistyy välittömästi.

Betonin kaatamisen yhteydessä on tarpeen käyttää teräväkärkistä rullaa ja lävistää liuos täydellä syvyydellä. Joten kaikki ilma vapautuu, mikä saattaa jäädä sisään vahvistusverkkoon ja itse ratkaisuun. Koska valimo suoritetaan vähitellen, uuteen betoniosaan lävistettäessä sinun tulee mennä vähintään 10 cm edelliseen kerrokseen kiinnittämään ne turvallisesti.

Kuvattujen toimenpiteiden tuloksena betoniaggregaatti on tiivistettävä tiiviisti ja tasaiselle laastikerrokselle pitäisi ulottua pintaan. Viimeinen vaihe jää vain yläkerroksen tasolle. Tämä voidaan tehdä useissa läpikulkureissa, kun laasti kiinnittyy ja kuivuu kahden tai kolmen tunnin kuluessa.

Jos et voi ostaa tai vuokrata ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita, yritä tehdä sama asia manuaalisesti. Säätiön tapauksessa on tarpeen luoda tärinää. Tätä varten murskain sovitettiin tasaisesti rungon sivuille. On välttämätöntä lyödä tauluja levyt ja palkit, jotka kiinnitä ne.

Yhtenäiselle kuivaukselle ja betonin suojaamiseksi ulkoisista tekijöistä on tarpeen peittää se kalvolla. Tämä ei salli betonipintojen kuivumista liian nopeasti eteenpäin sisäpuolelta ja suojaa niitä ulkoisten tekijöiden, kuten auringon, lämmön, kylmyyden jne. Vaikutuksilta.

Betonin likimääräinen kuivausaika tilaan, kun se voidaan astua ilman pelkoa, on 36 tuntia. Kaikki riippuu luonnollisesti kerroksen paksuudesta. Täysi kuivaus voi kestää jopa viikon tai kaksi. Betoni itse asiassa jopa tämän jälkeen kuuden kuukauden kuluessa lopulta kuivuu ja kovettuu. Suurin lujuus saavutetaan vasta vuoden tai sen jälkeen. Työtä voidaan tehdä viikossa.

Talon rakentaminen

On olemassa useita betonilaattojen lajikkeita, jotka eroavat sekä laadusta että suhteellisesta koostumuksesta. Yhden tai toisen liuoksen käyttö määritetään erikseen, riippuen betonipaikasta. Lue lisää konkreettisesta omien käsitysten tekemisestä.

Sisällysluettelo:

Miten tehdä konkreettisia tee-se-itse-mittasuhteita ja tekniikkaa

Tärkein betoniratkaisun osa on sementti. Sen tehtävänä on yhdistää muut komponentit yhteen. Portland-sementti sopii erinomaisesti betonin valmistamiseen. Tämä johtuu siitä, että sen koostumus sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Tällöin on mahdollista saavuttaa korkea tarttuvuus kaikkien komponenttien välillä.

Sementtityyppi, jota käytetään betoniliuoksen valmistamisprosessissa, määritetään sen soveltamisalan yksittäisillä indikaattoreilla. Useimmin käytetään sementtiä 500. Alhaisempia laatuja käytetään betonin valmistamiseen pintoihin, joihin ei kohdistu suuria kuormituksia.

Portland-sementtiä käytetään parantamaan tarttumista kaikkien komponenttien välillä sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa. Kuitenkin vähimmäislämpötila betoniliuoksen käytölle on viisitoista astetta. Jos betonia käytetään edelleen alhaisessa lämpötilassa, sen koostumuksen tulee sisältää erityisiä aineita lisäaineiden ja pehmittimien muodossa. Ainetta, joka on kuonan muodossa Portland-sementtiä, käytetään, jos työ suoritetaan lämpötiloissa, jotka ovat yli 25 celsiusastetta.

Sementtimateriaalin epäpuhtauksien määrä ei saa ylittää kaksikymmentä prosenttia. Tämä on merkitty kirjaimella D merkityllä merkinnällä. Kun valitset sementin laastille, kiinnitä huomiota sen ulkoisiin indikaattoreihin. Sen pitäisi olla erilainen virtauskyky eikä siihen saa sisältyä ylimääräistä kosteutta. Ei ole suositeltavaa ostaa sellaista materiaalia, jolla on kokkareita ja joka erottuu raakaproteiinin ulkonäöstä.

Betonielementtejä on pystytetty betonista, joka sementin heikon laadun vuoksi romahtaa nopeasti. Aine on säilytettävä myös erityisissä olosuhteissa lämpötiloissa, jotka ovat 10 astetta ja kosteuden ollessa korkeintaan 60%. Sementti imee helposti kosteuden ja hajuja ulkoisesta ympäristöstä ja menettää nopeasti positiiviset ominaisuudet. Suosittelemme ostamaan uutta sementtiä, jota käytetään yhden tai kahden viikon ajan.

Betoniratkaisun toinen komponentti on hiekkaa. On olemassa erilaisia ​​konkreettisia ratkaisuja, joihin voit tehdä ilman hiekkaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun täyteaineen koostumuksessa ei ole aukkoja tai ne ovat vähäisiä.

Hiekan optimimääräinen osuus on 1-5 millimetriä. Kun valitset hiekkaa, suosittelemme materiaaleja, joilla on sama raekoko. Hiekka ei saisi sisältää saviä ja muita epäpuhtauksia. Kasvillisuuden, kivien ja roskien läsnäolo vaikuttaa haitallisesti tuloksena olevan betoniliuoksen laatuun.

Jos ei ole liian puhdasta hiekkaa, suosittelemme seulomista useita kertoja ennen käyttöä. Paras vaihtoehto on käyttää joen hiekkaa, jonka kustannukset ovat hieman normaalia korkeammat. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan ole savea ja ulkomaisia ​​sulkeumia, ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet.

Savi betonissa ei ole hyväksyttävää, se vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen. Seuraava kohta on varmistaa betonin ja karkean aggregaatin maksimaalinen kiinnittyminen. Nämä tekijät ovat ratkaisevia määritettäessä konkreettisen ratkaisun kokonaislujuutta. Jotta hiekka valmistettaisiin työhön, suosittelemme huuhtelemaan sitä ja jättämään sen asettumiselle.

Jos korkealaatuista hiekkaa ei voitaisi ostaa, on mahdollista käyttää keinotekoista hiekkaa. Sen valmistamiseksi kiviä hienonnetaan. Tämä hiekka on suuri tiheys ja paino. Harkitse, että tällaisesta hiekasta peräisin oleva betoniliuos eroaa suuresta painosta.

Betoniliuoksen lujuuden lisäämiseksi siihen lisätään murskattua kiveä tai soraa. Ne suorittavat betonin täytteen toiminnan. Näihin tarkoituksiin ei ole suositeltavaa käyttää kiviä, koska sen pinta on sileä.

Valitse täyteaine, kysy mitä rodusta se on valmistettu. Laajennetun saven sisältö on helppoa, mutta se yhdistää kaikki osat yhteen. Täyteaineen koko on 0,8 - 4 cm. Tässä tapauksessa on suositeltavaa valita keskikokoisia aineita. On suositeltavaa valita aine, joka ei sisällä pölyä ja savea. Kytkennän luotettavuus määräytyy materiaalin karkeuden mukaan.

Lisää konkreettiseen liuokseen täyteainetta, joka sisältää sekä suuria että keskisuuria hiukkasia. Täten on mahdollista saavuttaa aggregaatin tiukempi istuvuus pintaan. Hiekka ja täyteaine on sijoitettava työmaan lähelle. Hiekan tai täyteaineen saastumisen estämiseksi suosittelemme, että ne kaadetaan kalvolla esipinnoitettuun alustaan.

Viimeinen betoniliuoksen pääkomponentti on vesi. Alkali- tai happoklusseja ei pitäisi olla sen koostumuksessa.

Lisäaineina betoniliuoksessa käytetään aineita muodossa:

Tämän materiaalin avulla lisätään konkreettisen liuoksen käyttökelpoisuutta. Siten on mahdollista parantaa betoniliuoksen tasoittamisprosessia. Kalkki vähentää laastin lujuutta, koska se vähentää sementin ja aggregaattien välistä sidosta. Huomaa, että kalkki on välttämättä pakattava.

Jotta koristeellinen betoni käsin voitaisiin tehdä, on suositeltavaa käyttää pehmittimien muodossa olevia aineita. Heidän avullaan on mahdollista muuttaa ratkaisun kvalitatiivisia ominaisuuksia.

3. Lisäkomponentit.

Tiettyjen komponenttien avulla betoniratkaisu etenee progressiivisemmin. Lisäksi lisäaineiden avulla on mahdollista parantaa betoniliuoksen takavarikointia. Ennen lisäominaisuuksien käyttöä on tutkittava niiden ominaisuuksia ja käyttöohjeita. Jos betonin kaataminen suoritetaan alhaisessa lämpötilassa, emme voi tehdä ilman lisäaineita.

4. Vahvistetaan komponentit.

Erityisten lisäaineiden avulla on mahdollista suorittaa lisäbetoniliuosta betoniliuosta. Esimerkiksi on suositeltavaa lisätä polypropeeniin tai polyvinyylikloridiin perustuvia kuituja betoniliuokseen, jolla levitys suoritetaan. Nämä osat eroavat pehmeydestä ja erityisestä kestävyydestä. Siten on mahdollista saavuttaa betonin täydellinen sileys ja estää sen halkeilua.

Miten tehdä konkreettisia perustuskäsineitä - koostumuksen mittasuhteet

Betonin koostumus ja sen osien yhdisteiden määrä määritetään betoniliuoksen käytön tarkoituksella. Esimerkiksi perustuksen rakentamiseksi on välttämätöntä olla kestävä betoni, joka sisältää suurta murskattua kiveä ja laastia, joka vahvistaa sen luotettavasti.

Samanaikaisesti on tärkeää saavuttaa liuoksen sujuvuus, koska se ei saa sisältää ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ennen kuin aloitat liuoksen täyttämisen, on suositeltavaa tehdä substraatti. Tästä riittää, että käytetään vähemmän kestävää koostumusratkaisua, joka sisältää hienojakoista hiekkaa. Samanaikaisesti liuoksen konsistenssi muistuttaa märkäpohjaa.

Säätiön laasti voi tehdä konkreettisia käsiä. Samanaikaisesti täyteaineen tulee olla keskinkertainen murto-osalla ja sakeus - neste. Siten liuos voidaan jakaa pinnalle. Lisäksi pienen tai keskikokoisen jakeen täyteaineena käytetään kukkaruukkujen, puutarhavälineiden, betonirakenteiden valmistusta.

SNiP määrittelee betoniliuoksen sisältämien komponenttien koostumuksen ja määrän. Tässä tapauksessa kannattaa harkita kunkin ainesosan tiheyttä. Suosittelemme pysymään betoniliuoksessa, joka on keskitiheys. Laskelmien suorittamisen jälkeen siirry komponenttien liittämiseen yhteen.

Komponenttien suhteen suosituin muunnos tarkoittaa sementin yhden osan käyttöä kolmeen osaan hiekkaa ja kuusi osaa täyteaineesta, kun taas veden määrä vaihtelee 0,4: stä 1: aan. Vesi tekee liuoksesta enemmän tai vähemmän nestemäistä.

Liuoksen optimaalisen johdonmukaisuuden määrittämisen jälkeen komponentit on mitattava. Huomaa, että ei ole suositeltavaa käyttää märkähiekkaa työhön, on suositeltavaa kuivata se ennen kuin se lisätään liuokseen.

Ennen kuin teet konkreettiset askeleet omalla kädellä, sinun on valmisteltava konkreettinen ratkaisu. Useimmiten se käyttää betonisekoitinta. Tämän laitteen avulla voit sekoittaa kaikki osat tasaisesti ja nopeasti. Manuaalinen menetelmä betoniliuoksen valmistamiseksi on merkitystä vain, jos työn määrä on pieni. Tällöin puuttuu kyky hallita reseptiä tässä tapauksessa.

Voit luoda itsellesi konkreettisen ratkaisun kahdella tavalla:

1. Ensiksi kuivat aineosat sekoitetaan toistensa kanssa ja sitten lisätään vettä.

2. Hiekkaa, aggregaattia ja sementtiä lisätään veteen.

Ensimmäistä vaihtoehtoa kutsutaan myös kuivaksi, mikä tuottaa yhdenmukaisen sekoituksen kaikkien komponenttien välillä. Samalla lisätään vettä viimeiseksi. Joskus tällaisessa koostumuksessa on kuivia kokkareita, jotka vähentävät liuoksen lujuutta. Jotta vältytään niiden ulkonäöstä, suosittelemme käyttämään toista ratkaisun sekoittamismenetelmää. Se soveltuu betonin sekoittamiseen pieninä määrinä.

Joka tapauksessa suosittelemme betonisekoittimen käyttämistä vaivata ratkaisu. Jos sinulla ei ole tätä laitetta, vuokraa se. Betonisekoittimen on sijaittava lähellä työpaikkaa. Näin ollen on mahdollista välttää betonin kerrostumista sen kuljetuksen aikana.

Standardi betonimylly sisältää noin kaksisataa litraa laastia. Tämä määrä on ohjattava ainesosien määrän laskemisen yhteydessä. Menetelmä liuoksen valmistamiseksi betonisekoittimessa on seuraava:

1. Mittaa vesi oikeaan määrään ja kaada se betoniseokseen. Täytä vettä ei kaikki, noin 10% jätä myöhempää aikaa liuoksen saattamiseksi haluttuun johdonmukaisuuteen.

2. Aseta sementti oikeaan määrään, anna myös sementtiä.

3. Seuraavaksi hiekka täyttyy, minkä jälkeen kaikki komponentit sekoitetaan yhteen. Se kestää noin viisi minuuttia.

4. Sementtilaastin valmistuksen jälkeen lisätään tarvittaessa lisäaineita, pehmittimiä.

5. Lopullisessa vaiheessa lisätään täyteaine. Jos liuos on lisättävä veteen, se sekoitetaan sementin kanssa, seos lisätään betonisekoittimeen tässä vaiheessa.

Kaikki työ tehdään 10-15 minuuttia. Jos kokonaisratkaisua ei ollut mahdollista purkaa kerralla, sitä sekoitetaan jatkuvasti, kunnes se on täydellinen.

Miten värillinen betoni on omalla kädelläsi

Ennen kuin teet betonin betonilla omia käsiä, suosittelemme liuoksen värjäämistä väripigmentteillä. Nykyaikaiset teknologiat mahdollistavat erilaisten betonipintojen värjäämisen ja kirkkauden.

Pigmenttien lisääminen tehdään joko liuosvalmisteen vaiheessa tai sen jälkeen, kun koostumus kovettuu. Väripigmenttejä on kaksi versiota:

Väripaletti ja kylläisyys määräävät pigmentin kemialliset komponentit. On suositeltavaa lisätä pigmentti koostumukseen sekoitusvaiheessa. Tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa yhtenäinen ja kaunis väri. Pintaan kohdistuvan värivaikutuksen maksimoimiseksi suosittelemme hiekan ja valkoisen sementin käyttöä laastin valmistuksessa.

Ennen pigmentin lisäämistä se laimennetaan vedellä. Sekoituksen laatu vaikuttaa ratkaisun homogeenisuuteen. Samaan aikaan tällainen koostumus valmistetaan yksinomaan betonisekoittimessa. Konkreettisen ratkaisun valmistaminen käsin on mahdotonta.

Ennen kuin teet betoniraita omilla käsillä, on myös suositeltavaa valmistaa ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen. Tämä laite ei ainoastaan ​​säästä aikaa, vaan parantaa merkittävästi myös valmiin ratkaisun laatua.

Betoniliuoksen kaatopaikassa suositellaan käytettäväksi betonielementtiä. Sen avulla on mahdollista poistaa ilmakuplat ja parantaa valmiin pinnoitteen laatua. Lisävahvistus saadaan teräsvahvisteilla. Ratkaisun optimaalinen asetusaika on noin kaksi päivää. Liuoksen täydellinen kuivaus kestää noin kaksi viikkoa tai enemmän.

miten tehdä vahva betoni tehdä se itse

Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille. Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Yura-72 kirjoitti:
Todennäköisesti monet joutuivat sellaiseen tilanteeseen, että talven jälkeen konkreettiset ebbsit, jotka on tehty itsestään talon ympärillä tuhotaan, ja konkreettisesta konkreettisesta aineesta, joka on tuotu betonituotteista, seisoo vuosia eikä mitään ole tehty sille.

Usein tapahtuu toisinpäin.

Yura-72 kirjoitti:
Mikä on sen valmistuksen salaisuus?

Tekniikan mukaisesti.

Ja miten tekniikka. Otan 3 kauraa hiekkaa 1 sementistä 6 raunioista, lisätään vettä, kun menen, niin ettei neste olisi yleensä muovia eikä niin. Ehkä jotain pehmittimiä olisi lisättävä

Yura-72 kirjoitti:
Ja miten tekniikka.

Jyvien kokojakaumaa on noudatettava. Sementin tulee olla tuore. Savi ja roskat epäpuhtaudet vähintään. Veden pitäisi olla kohtalaisesti. Sekoitettu on oltava hyvin huolellisesti. Betoni on asetettava mahdollisimman nopeasti, ei kylmässä. Ja värähteli tai huolellisesti räikeä. Kypsytysolosuhteet olisi annettava etenkin ohuille kerroksille (kuten sokeille jalkakäytäville).

Suhde on voimakkaampi, 1-3 metriä. Murskattu kivi kohtuullisesti, puhdas sora, savesta yleensä ei voida hyväksyä, sora-tyyny ja lujittavat jäykkäät verkot ovat pakollisia. Betoni kerros vähintään 10 cm ja hieman enemmän. Tärinä kotona on vaikea, valitettavasti.

Työ ilman taidetta - barbarismi!

Työntekijä kirjoitti:
Tärinä kotona on vaikea,

Käytän jyrsintä karsinta-lokeista. Kapeissa paikoissa, baari tai palan paksu vahvistaminen. Esikaupungit ovat melko hyväksyttäviä.

Hyvä aika!

Kiinteän seoksen valmistamiseksi tarvitaan:

Portland-sementtimerkki 500D0 (GOST 10178-85).
Sorafraktio 5-20 mm (GOST 82690-97).
Hiekkainen joki, jonka hiukkaskoon moduuli on Mcr = 2,6 (GOST 8736-93).
Vesi.

Betoniseoksen koostumus kuutiometriä kohti valmiista liuoksesta, mittasuhteet esitetään kg: sementti - 320, hiekka - 610, sora - 1250, vesi - 170.

Kiinnitä huomiota! Sementin esihitsaus hiekalla mahdollistaa vanhojen sementtien tehokkaamman käytön. Sementti on ostettava alkuperäispakkauksessa valmistajan osoittamalla tavalla, jotta se ei päätyisi väärennettyyn (sekoitettu sementti), joka ei täytä ilmoitettua tuotemerkkiä M500.

Seoksen valmistuksen helpottamiseksi (sementtiä ja hiekkaa ei tarvita) voit ostaa Peskobeton M300: a jokisuihkulla täyteaineella, jonka murto-osa on 2,0 mm.

Laitevalut (henkilökohtaisesta kokemuksesta):

 1. Kaivaa kaivanto kellarin pohjan ympärille ainakin pohjan leveydeltä.
 2. Tee puiset kehykset ympäri kehä.
 3. Täytä vuoren hiekka (tyyny 150-200 mm) ja tamp.
 4. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 5. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 6. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.
 7. Sulje sidos kehyksen ympärillä läpinäkymättömällä kalvolla ensimmäisten kolmen päivän ajan.

Pääsit hienoon tulokseen.

miten ja mikä on luotettavampi sokean alueen korjaamiseksi: halkeamia, sumentumista jne.?

Muuten sementti. Hyvin usein (paljon useammin kuin voitte kuvitella!) Sementti on sidottu dolomiittiin ja tuhkaan, mikä vähentää sementtimerkkiä suuruusluokkaa. Joten yritä ostaa sementtiä vain virallisilta toimittajilta (vaikka täällä on harvoja, mutta harvoin) ja tunnettuja tuotemerkkejä;
Portland, Eurocement, Mordovtsement. Pakkaus on tiukasti 50 kiloa kpl ja yrityssäkeissä (yli kolme kerrosta paperia ja polyeteenikerrosta, useammin 5, joskus ilman, sitten kyllästettyä paperia). Katso tuotantopäivää - sementti säilyttää ominaisuutensa noin 3 kuukautta, sitten tuotemerkki putoaa. Ei ole kokkareita - jos on, niin se tarkoittaa, että nesteytys on mennyt (ei kunnolla varastoitu, vanha) pudotusmerkin poistumiseen. Tarkastellaan tuotannon aikaa (tunteja, minuutteja) - ne ovat kaikki erilaisia ​​merkkipaketeissa, usein samassa pinoissa.
Ja mikä parasta, he ovat hyviä ystäviä, eikä markkinoilla ole - 99% on olemassa!

 1. Täytä sora (alusta 100-150 mm) seuraavalla särmäyksellä.
 2. Aseta muurausverkko kiinnittämällä liitokset neulomalla.
 3. Kaada valmiiksi valmistettu betoniseos 7-10 asteen kulmakerroksesta pohjasta ja kerroksen paksuus on vähintään 150 mm pohjan pohjassa.

eikä pelkkää pelkkää sanaa. anteeksi

sokea alueesta
En ymmärrä, miksi kaivaa talon ympärillä? Sitten se kaikki on peitetty sora.
Jos se kastuu, se turpoaa ainakin jotain nukkumaan siellä! Miksi on mahdotonta yksinkertaisesti tehdä sora-tyynyn kerros maaperään ja asettaa sokea alue päälle. Ja myös leikkaat lämpöherukat ainakin 2,5 - 3 metrin välein

Kun teemme betonialustan, emme kaivaa sitä * altaan *, joka taas nukahtaa hiekkaa ja soraa. Se jäätyy, märkä ja laajennettavissa.

Yura-72 kirjoitti:
Ehkä jotain pehmittimiä pitäisi lisätä

Tein pienen FAQ: n itselleni. Käsiteltiin joukko lainauksia, kommenttini, foorumin neuvoja, elämän tarkistamista. Voi auttaa sinua. Se ei vahingoittaisi valvojia suurelle määrälle kirjaimia!

Betoni, jos se ei ole soraa, on laasti tai sementti-hiekkaseos (CPS).
Tärkeimmät ominaisuudet:

 1. vahvuus
 2. Ei pelkää vettä (jopa voimaa veteen)
 3. Hän on ystäviä terästä, paksua alumiinia ja sinkkiä (toisin kuin kipsi, päinvastoin on totta)
 4. Kuivaamisen aikana (asetetaan tarkemmin sementtikiven muodostuminen) puristetaan, mikä johtaa halkeiluun. Damper-saumat tehdään eliminoimiseksi. Seinän ja levyn väliin sekä 1-2 cm: n välillä.
  Betonin tiheyden mukaan jaetaan seuraavasti:
  • erittäin raskas (tiheys yli 2500 kg / m3), joka on tuotettu erittäin raskailla aggregaatteilla (baritit, magnetitit, valurauta romu); niitä käytetään erityisiin suojarakenteisiin;
  • raskas (tiheys 2200 - 2500 kg / m3), joka on tehty hiekasta, soraa, murskattua kiveä raskaista kivistä; käytetään kaikissa tukirakenteissa;
  • kevyt (tiheys 1800 - 2200 kg / m3), betonteita käytetään pääasiassa kantavissa rakenteissa;
  • Valo (tiheys 500 - 1800 kg / m3) puolestaan ​​luokitellaan seuraavasti:
   a) kevyt betoni huokoisissa luonnollisissa ja keinotekoisissa aggregaateissa;
   b) solusbetoni (hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni), joka koostuu sideaineesta, vedestä, hienojakoisesta piidioksidikomponentista ja vaahdotusaineesta;
   c) suurten huokosten (hiekkattomien) betoni tiheässä tai huokoisessa karkeassa aggregaatissa, jossa ei ole sakkaroosia;
  • ylimääräinen valo (tiheys alle 500 kg / m3) - solu- ja huokoiset aggregaatit, joita käytetään lämmöneristyksenä.

Oikein valituissa betoniseoksissa sementin kulutus on 8-15% ja aggregaatti - 80-85% (painosta).
Osuudet (per kuutios). Yleensä: 1 osa sementistä, 2 osaa hiekkaa, 2 osaa raunioista, 0,7 osaa vettä.
• Sementti m500 300-350 kg (0,25 kuutiota).
• Hiekkaa 600-700 kg (0,4-0,5 kuutiometriä). Luonnollinen hiekka, jonka hiukkaskoko on 0,14-5 mm, parhaiten pesty, joki. Betonin ja laastin hiekassa sallitaan enintään 10 mm jyviä, ja 5-10 mm jyvät eivät saa olla yli 5 painoprosenttia. Pienten partikkelien määrä, jotka kulkevat seulan läpi 0,14 mm: n aukkoilla, ei saa ylittää 10%.
Savi ja pölyhiukkaset, orgaaniset epäpuhtaudet, rikki- ja rikkiyhdisteet ovat haitallisia epäpuhtauksia hiekassa.
• Murskattu kivi - 1100-1200 kg (0,7-0,8 kuutiometriä). Sora, murskattu kivi, jonka raekoko on 5-70 mm. Massiivisten rakenteiden betonisoimiseksi raon koko voidaan nostaa 150 mm: iin.
• Vesi - 150-180 litraa
Sementti - hiekkaseos (CPS). Yleensä 1: 3 (kipsi 1: 4). Veden määrän tulisi olla vähäinen. Yleissääntö on sekoittaa sementtiä hiekalla, nukahtaa ämpäriin. Veden lisäämisen jälkeen tilavuus pysyy samana.
lisäaineet:

 1. Fairy (faerie) astianpesu. 1 tl per kauha. Parantaa seoksen liikkuvuutta (on mahdollista vähentää veden määrää, minkä seurauksena valmiin betonin lujuus kasvaa).
 2. PVA - lasi liuosta varten (laimennetaan paremmin veteen sekoittumiseen) - parantaa sitkeyttä
  • aiheuttaa vähäisen vähenemisen tuloksena olevan betonikiven kovuuden ja lisääntyneen taivutuslujuuden.
  • aiheuttaa huomattavan lisäyksen liuoksen tarttumiseen käsitellylle pinnalle - 30-40 minuutissa voit kävellä
 3. Nestemäinen lasi (HD) on kiistanalaisin lisäaine. Lisää betonin kovuutta, vähentää huokoisuutta (kosteuden suojaus), vähentää asetusaikaa (jopa minuutti riippuu laskusta), haponkestävyys. Tämän ansiosta on mahdollista sulkea kosteusvirrat (aluksilla tällä tavoin reiät on suljettu). Samalla pelkää hiilidioksidia (CO2). Sen vuoksi valmisbetoni on välttämätön suojaamaan hiilidioksidipäästöistä. Muussa tapauksessa rautateiden muodostamat kiteet tuhoutuvat hiilidioksidilla ja ne kulkeutuvat kosteudelta pinnalle kouristusten muodossa. Todellakin voidaan käyttää laatta.
  Nestemäinen lasi:
  Sitä käytetään pohjaveden perustusten, vedenpitävien seinien, lattioiden lattiojen ja kattojen, uima-altaiden, puutuotteiden kyllästämisen suojaamiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden
  Jos lisäät nestemäistä lasia sementin ja veden liuokseen tai sekoitat sitä vain sementin kanssa, voit nopeasti tarttua siihen, eikä sinulla ole aikaa tehdä mitään.
  Nestemäinen lasi laimennetaan vedessä ja tämä koostumus sulkee sementti-hiekkaseoksen (kuiva). Kovettuminen, w.s. muodostaa vedenpitävän kalvon. Hiilidioksidin vaikutuksesta (ilmasta) kalvo tuhoutuu, joten rasva-sementtiä on hoidettava. liuos ja rauta.
  Ratkaisumenetelmät rautateillä. tapahtuu 1-2 minuutin kuluttua, ja se tapahtuu nopeammin, sitä enemmän g. Siksi valmistele liuoksia pienissä osissa.
  teelusikallinen kilogrammalta sementtiä (valmiissa liuoksessa)
  Kulutus: Vedeneristys: 8-10% liuoksen tilavuudesta, betonin kovettumisen nopeuttamiseksi: 3-5% sementtiä liuoksessa. Seinien ja väliseinien aukkojen täyttämiseksi sekoita nestemäinen lasi, sementti ja hiekka suhteessa 1: 1: 3
  Puupintojen ja vesitiiviiden kaivojen kyllästämiseksi suojaa kosteudelta, hometta ja sieniä käsitellään laimentamattomalla nestemäisellä lasilla.
 4. Kalkkia. Lisääntyy liuoksen muovisuutta vähentäen samalla sen lujuutta ja lisääntynyttä hydrofiilisyyttä. Parempi olla käyttämättä.
 5. Teolliset pehmittimet: ">,">
 6. Metalliverkko. Levittimelle on lujitussilmukka, jonka lanka on 3 - 6 mm ja kennon koko on 100x100 mm (150x150, 225x225, 300x300 - hyvin harvoin 1/3 paksuudesta (pohja). anti-creep ratkaisu.
 7. Lasikuitukangas - halkeaman torjumiseksi (puristettu pintaan). Lasikuitukerros 5mm x 5mm (lasikuitua sisätiloihin) käytetään kipsaustyössä rakennusten ja rakenteiden pintojen vahvistamiseksi erilaisiin tarkoituksiin, kattojen ja seinien halkeamien korjaamiseksi, kipsin kerrosten suojaamiseksi halkeilulta, korjaamaan säröttyä kipsiä, vähentämään lämpötilaeroista aiheutuvaa stressiä ja "lämpimän lattian" järjestelmien kosteus, vedeneristyskerroksen ja maalin- ja lakkapinnoitteiden vahvistaminen lisäämällä seinien pintojen mekaanista lujuutta, emäkset lei alle laatta.
 8. Kuitua.
  Basalttikuitu
  Pituus, mm Betonityyppi Kuitujen määrä per 1 m3 betonia, kg
  6 Kevytbetoni 0,5-1
  13 Raskas betoni 0,5-1
  Polypropeenikuitua käytetään estämään betonin ja kipsituotteiden halkeilua. Propeenikuitu voi olla edullisempi vaihtoehto teräsvahvisteiselle verkolle.
  Betoni, teräsbetoni: Lisää sekoituksen alkuvaiheessa
  View - polypropeenikuitu (12mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3.
  Rakennusten seokset:
  Kun sekoitat manuaalisesti polypropeenikuitua, lisätään kuivaan seokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää vettä ja jatka sekoittumista, kunnes saavutetaan yhtenäinen koostumus. Kun sekoitetaan mekaanisesti, lisätään polypropeenikuitua sekoittumisveteen ja sekoitetaan edelleen, kunnes saadaan homogeeninen sakeus.
  tasoite:
  Katso - levyt 3 - 6 cm paksu - polypropeenikuitu (6mm).
  yli 6 cm: n paksuisille kiviaineille - polypropeenikuidut (12 mm).
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomaa: polypropeenikuidun käyttö ei poista tarve laajennus- (kompensointi) saumojen käyttöön.
  kipsi:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  polypropyleenikuitua (3mm) - erittäin ohuille kerroksille ja injektointia varten.
  Kulutus - yksi pakkaus (0,6 kg) / m3 tai 1 g / 2 kg kuivaa rakennusseosta.
  Huomautus: Suorittaessaan kipsaustyötä polypropeenikuidulla, on välttämätöntä esipuhdistettava käsiteltävä pinta ja suihkuttaa se sementtimaitoon.
  Pienet arkkitehtoniset muodot:
  View - polypropeenikuitu (6mm).
  Kulutus - yksi tai kaksi pakkausta (0,6-1,2 kg) / m3.

Betonin valmistusmenetelmän ominaisuudet

 1. Sekoita ensin sementtiä hiekalla (sementtipuristimet rikkoutuvat) ja lisää sitten vettä
 2. Kaatamisen jälkeen pidä (märkä sahanpurua, ruisku, polyetyleeni) vettä 7 päivän ajan. Perusvahvuus 28 päivän jälkeen huoneenlämmössä.
 3. Kosteustarkastus - kiinnitä levyt polyeteeniä (300 x 300 mm) liimanauhalla. 4 tunnin kuluttua (parempi seuraavana päivänä) ei pitäisi olla höyryä.
 4. Liuoksen tarttuminen paremmin pohjaan. Pohjustuspinnat ennen liuoksen levittämistä. PVA - ja märkä - liuoksen rasvaaminen.
 5. Sementtiä. Märkä kuiva sementti märkäpaksu. Mikä paska, murtuu vuodessa.
 6. Tarra laatat raaka rappaus. En ole kokeillut sitä itse.
  • Kun seinä juuttuu hieman, voit välittömästi liimaa, mikä tärkeintä, että kipsi ei ollut liian pehmeä. On myös erittäin tärkeää estää seinän tarttuminen ahtaasti, eikä kovettua.
  • Sementtimaito on yhteinen sementti, joka on laimennettu vedellä sopivaan sakeuteen. Käytännöllisyyden vuoksi laimennettiin 50x50 sementtiä kalkilla, ei kovettu niin nopeasti. Totta, en tiedä, mitä se oli kalkille, se oli pussissa kuin sementistä ja väri on lähes sama kuin sementti. Lisäsimme sen myös kipsiin, mikä on hieno asia.
 7. Rammer (tärisevä) Täyttää betonin, lisää lujuutta ja kosteutta. Mutta liiallinen tamping johtaa sementin maidon muodostumiseen, jolla on kaikki seuraukset. Pysähdy välittömästi veden pintaan pinnalla ja siirry seuraavaan osaan.
  Laajennusliitokset (pelti, termo jne.) Leikataan pitkin koko kehä pohjaan. Pitkä ja kapea - 5-8m jälkeen, kadulla 3m jälkeen.
  Lämpösaumojen säännöt:
  • Ympärysseinien varrella.
  • Rakennusten ympärillä, kuten sarakkeissa ja portaissa.
  • Käytävillä oviaukkojen ja kaarien kautta.
  • Rajoittavien alueiden rajoittaminen:
  - Kokonaispinta-ala ei saisi ylittää 40m2.
  - kun pinnan pituuden ja leveyden suhde on suurempi kuin 2: 1.
  - lattian pituus yli 8 m.
  - päällekkäisen levyn vaikeassa muodossa, kun alue muistuttaa kirjaimia L tai U.
  - tulevien kulmien paikoissa.
  Sauman leveys vähintään 5 mm. Leikattujen solujen leveyden ei tulisi olla yli 6,5 x 6,5 m. Seinämän ympärillä oleva sauma (seinämän kanssa) on 10-20 mm. On parempi täyttää vaimenninnauha, ts. laita se ennen kaatamista (toimi 20 mm, sitten leikkaa). Voit käyttää vaahtopolyetyleeniä - Izolonia).