Betonin paksuus GOST: n mukaan. Betoniseinämän paksuus

Rakennustyöt tehdään usein kylmäkaudella (syksy / talvi). Betonityyppiselle työlle, lämpötilan merkitys. Betoniyhdistelmä voi muuttua liian likaaniseksi tai päinvastoin jäykistää heti. Tämä laskee betonirakentamisen laatua. Jos lämpötila laskee 4 asteeseen, betonityö taitetaan ja siirretään.

Jos rakennus olisi saatava päätökseen näiden aikarajojen sisällä, rakentajat käyttävät erityisiä menetelmiä, jotka estävät betonin jäädyttämisen. Kotitalouden tason ongelman ratkaisemiseksi on toteutettu erityistoimenpiteitä ongelman estämiseksi / poistamiseksi.

Miksi se jäädyttää betonista?

Betonin jäädyttämiseen vaikuttavat tekijät:

 • Huonosti täytetyt liitokset betonilaattojen välillä. Niiden kautta kosteus tulee sisälle, joka tuhoaa rakenteen, halkeamia.
 • Edullinen tai lisäksi laimennettu liuos betonista. Alhaisten materiaalien vuoksi materiaali jäädytetään molemmilta puolilta.
 • Huoneet, jotka huonosti lämmitetään huonosti suunnitellun lämmitysjärjestelmän vuoksi. Jos et korjaa virheen itse tai et käännyt tarpeellisiin erikoispalveluihin, sinä "jäädytät" huoneesi itse.
 • Halkeamat ja metallisten osien vaurioituminen. Ilma vuotaa sisälle, kosteutta, korroosiota ilmestyy. Tämä johtaa hävittämis- ja jäädytysprosessien nopeuttamiseen.
 • Pieni seinän syvyys.
 • Huonosti tuulettuva rakennus jäätyy.
 • Huono vedeneristys (syvyys ja lämmöneristysmateriaali).
 • Huono tiivistyminen betonista korjaustöiden aikana.
 • Viimeistelykerroksen syvyys ja asennus eivät täytä vaatimuksia.

Älä säästä materiaaleista ja rakennusprosessista. Avioliiton ja huonosti toteutetun työn osalta odotat tuhoutumista, turvatakuiden puutetta ja huoneen rajallista toimivuutta.

Jäätymisen sängyn koko

Erilaiset betonimateriaalit liittyvät suoraan sen jäätymiseen. Kiinnitä huomiota siihen seikkaan, että betonilla, jolla on korkea sementtiarvo, on pienempi huurun tunkeutumispaksuus. Vetyä hylkivä betonityypeille tämä arvo on suurempi (käytä tällaista betonia).

On kehitetty erityinen paksuudensäätölaite (seinän kerros, syvyys ja koko mitataan). Indikaattorit määräytyvät sähkömagneettisen kentän jakautumalla. Työkalu tekee tarkkoja mittauksia verrattuna niihin (ei poikkeama). Laite soveltuu ammattimaiseen käyttöön (millimetrin tarkkuus) ja kotikäyttöön.

Kuinka tehdä laskelmia?

Mittausten tarkkuudella ja tarkkuudella on kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • rakenteen tekniset indikaattorit (nämä arvot löytyvät hankintaasiakirjoista, materiaalien laatusertifikaatit, yrityksen kanssa tehdyt sopimukset);
 • harkitse tutkapäivien arvoa (asuinrakennukset lämmitysjärjestelmän käyttöaikana);
 • lämmönsiirtonopeusindeksi (sisältyy asiakirjoihin, laatusertifikaatteihin).
Takaisin sisällysluetteloon

Mikä määrittää seinien paksuuden?

Rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan on suositeltavaa laatia laskelmia seinien koon sopivuudesta (joissakin tapauksissa syvyys). Miten itsenäisesti valitaan seinämän haluttu tiheys? Harkitse perusparametrit:

 • toimintaolosuhteet;
 • taajuus / mekaanisten kuormitusten taso;
 • seinien tarkoitus.
Takaisin sisällysluetteloon

Jäätymistä estävät menetelmät

Jäädytyksen estämiseksi sinun pitäisi:

 • vältä tyhjiä tiloja levyjen välillä (kosteuden / veden kulun välttämiseksi);
 • materiaalin pakkaus - 35%;
 • nivelten tulee olla kosteudenkestäviä ja lämmönkestäviä (käytä erityisten seosten ja ratkaisujen asennusta varten);
 • säätää huoneen ilmanvaihtoa (hometta / hometta vastaan);
 • ilman lämpötila kellarissa ei saa laskea alle 0;
 • asenna vedeneristys, sokea alue, vedenpitävät laitteet;
 • puhdista kuivatusjärjestelmä 2 kertaa vuodessa;
 • jos seinillä on kosteuden ja ilman vaikutuksia, välittömästi kuivaa ja puhdista huone;
 • ilman kosteus on korkeintaan 60%.

Jos sinulla ei ole aikaa estää ongelmaa, tai jos olet vastannut vastuuseen puolustuksesta, on mahdollista korjata tilanne. Aloita uudelleenkäsittely niin pian kuin mahdollista. Jäätymisen ongelmaan voi vastata useilla tavoilla:

 • vähentää huoneen koko kosteutta;
 • säätää ilmanvaihtoa normin mukaisesti (enintään 60%);
 • asenna lämmitysjärjestelmä (jos ongelma on keskeinen - soita erikoispalveluihin).

Korjaa huolellisesti ja huolellisesti.

Jos kaipaat ainakin yhtä, jopa vähäpätöistä yksityiskohtia, kokonaisvaikutus on vähäinen, työ on heikkoa, ja työ on toistettava ensin.

johtopäätös

Betoni jäätyminen on vakava ongelma. Se hidastaa uusien rakennusten rakentamista ja tuhoaa jo valmiiksi rakennetut. Joten tämä ongelma ei häiritse sinua (kotitalouden tasolla), sinun on suoritettava useita ennaltaehkäiseviä toimia, jotka on kuvattu artikkelissa. Rakennuttajat, jotka rakennuttavat rakennuksen talvella, tulisi käyttää erityisiä seoksia / laastaria muuttaakseen joitain betonin toimintoja.

Älä viivytä ongelman ratkaisua ja älä toivo sen luonnollisesta katoamisesta. Suunnittelu romahtaa edessäsi. Kun kaikki liitokset on suljettu, muodostuu haluttu kosteus ja lämmitysjärjestelmä on säädetty, älä unohda säilyttää vakiintuneita parametreja normaalissa tilassa. Poikkeama tuntuu ja voi aiheuttaa korroosiota, halkeamia ja tuhoa.

Varo rakennuksen voimaa ennen kylmää säätä. Tarkista järjestelmän suorituskyky ja suorituskyky. Se ei vie paljon aikaa, mutta se voi suojella ja vahvistaa taloa. Voit vuokrata asiantuntijaryhmän, joka maksaa jonkin verran suojelutyötä.

Betonin seinien paksuus. Mistä se riippuu?

Kun eri rakennustöitä, erityisesti tiloja rakennettaessa, sinun tulee tietää ja ottaa huomioon, mikä betonin seinämän paksuus on sopivin. Oikean seinämän paksuuden valinta on melko yksinkertainen.

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, mitkä olosuhteet on huomioitava käytön aikana, kuormitustasojen ja itse asiassa tämän betoniseinän rakentamisen kannalta. Esimerkiksi maalaistalolla ei ole mitään merkitystä täyttää yli 50 millimetrin paksuiset seinät, kun taas teollisuusrakennusten optimaalinen paksuus voi olla jopa 200 millimetriä.

Parametrit betonin paksuuden laskemiseksi

Betonin paksuuden laskemiseksi on tarpeen noudattaa perusparametreja:

 • lämmönjohtavuus ja rakennustekniset indikaattorit (periaatteessa nämä indikaattorit on merkitty eri passeihin ja kyseisten aineiden valmistajien valmistamiin todistuksiin);
 • Lämmitysjakson aikana yleisimpi on tutkapäivän indikaattori, etenkin asuinrakennuksissa;
 • joka osoittaa vähimmäisvastuksen, joka vaikuttaa seiniin lämmönsiirron aikana.

Betonin paksuus sen jäätymisen aikana

Materiaalin tyypistä riippuen betonin jäädyttämisen paksuus voi vaihdella suuresti. Täällä on yksi tärkeä sääntö: betonityyppien korkean veden sementti-indeksillä on pienempi jäädytyspaksu ja betoni, jolla on korkea vedenpitävä suoja - suurempi jäädytyspaksuus.

Paksuusmittari on erikoislaite, jolla betoniseinän paksuutta voidaan helposti mitata. Mittaus tehdään sähkömagneettisten kenttien jakautumisen vuoksi. Tämä laite on melko tarkka, koska se tekee mittaukset tarkkuudella 1 millimetriä. Betonin paksuuden mittaamista käytetään laajalti useimmissa tällaisissa rakennustöissä kuten teollisuus- ja asuinrakennuksissa sekä yksityisten rakenteiden rakentamisessa.

Betonin jäätymisen paksuus

Jopa kylmäkaudella Luoteis-alueella on usein rakenteilla. Lämpötilajärjestely vaikuttaa betoniin, joten on tärkeää muistaa, että 4 asteen lämpötilassa on parempi olla kaatamatta betoniseosta, koska tällainen säätiö menettää laatua.

Kuitenkin kylmällä ilmalla jo täytetty ja pakastettu betoni alkaa jäädytyä. Tämä voi vaikuttaa haitallisesti sen ominaisuuksiin, joten on tärkeää tietää jäädytyspaksuuden sallitut rajat.

Mikä tekee betonista jäädytettyä?

Jäädytetyn kerroksen syvyys mitataan erikoislaitteella - paksuudelta. On olemassa useita tekijöitä, jotka lisäävät permafrostin läpäisevyyden paksuutta perustukseen.

 1. Huonosti täytetyt liitokset betonilaattojen välillä. Jos kosteus tulee niihin - tai se näkyy siellä lauhteena, niin kylmässä se muuttuu jään ja voi aiheuttaa halkeamia betoniin.
 2. Laadukas betoni myytävänä, joka lisäsi liikaa vettä. Tämän välttämiseksi valitse vain luotettavat toimittajat, kuten "Concord Concrete North-West", ja älä lisää ylimääräistä kosteutta, vaikka seoksessa, joka näyttää paksulta.
 3. Jäähdytä huone, jossa lämmitys oletettiin.
 4. Korroosiota tai huonolaatuisia varusteita. Portitut terästangot tuhoavat koko pohjan ja antavat sen helposti jäädyttää.
 5. Heikko vedeneristys tai huono ilmanvaihto. Häiritsevä kondensaatti muodostuu.
 6. Virheet suunnittelussa ja liian ohuen betoniseinän rakentaminen tai liian pieni viimeistelymateriaalin käyttö.
 7. Betonin virheellinen tiivistyminen valun aikana.

Kuinka suojata betonia jäätymiseltä?

Uskotaan, että optimaalinen kosteus normaalille olemassaololle raudoitettua betonia on 60%. Jos kosteus on suurempi, sinun täytyy liottaa betonia erityisratkaisuilla tai laskea tämä luku.

Varmista, että kaikki tilat suljetaan betonilevyjen ja laattojen väliin. Purista materiaali 35%: iin. Käsittele liitoksia vettähylkivällä kyllästyksellä.

Varmista hyvä ilmanvaihto ja lämpötila. Jos pohjakerroksen lämpötila on alle nollan, se vaatii lämmitystä.

Puhdista kuivatusjärjestelmät, kuivaa ja desinfioi sieni ajoissa.

Mitä kauemmin vetät ratkaisun ongelmaan, sitä tuhoisampi jäädytys voi olla. Suurin osa ongelmista voidaan ratkaista jopa perustamalla säätiö, valitsemalla hyvä toimittaja, joka takaa laadukkaan työn ja viimeistelyn. Tämän seurauksena se on paljon kannattavampaa, koska tuloksena oleva säätiö ei edellytä suuria korjauskustannuksia.

Betoniseinämän paksuus

Kellarin ja kellarikerroksen seinien paksuus - laskentayksiköt

Kellarinseinämän asianmukainen laskeminen edellyttää monien tekijöiden vaikutusta. Erityisesti tämä on pohjaveden pinnan taso, maaperä, tulevan rakennuksen korkeus, rakennusmateriaalit jne. Suosittelemme, että kaikki suunnittelutyöt luovutetaan asiantuntijoille. Laskentatekniikan yleinen käsitys voi kuitenkin käyttää alla olevia tietoja.

Kellarin tai kellarikerroksen läsnäollessa talon matala teippi pohjautuu automaattisesti syvennykseen. Toisin sanoen se on täysimittainen seinä maan alla eikä rakennuksen perusta.

Kellari kellarikerroksella

Jos kellari on jo tehty päärakenteen rakentamisen jälkeen, on noudatettava seuraavaa sääntöä: louhinnan jälkeen muodostuneet aukot eivät saa olla 45 asteen ulkonemassa liuskajohdon pohjan päässä toisistaan.

Säätiöllä on oltava melko laaja perusta.

Säätö tulisi tehdä mahdollisimman vahvoiksi ja luotettaviksi niin, että sen seinät pystyvät kestä- västi vaakasuuntaisiin leikkureihin ympäröivän maaperän paineen vuoksi. Perustaksi on suositeltavaa käyttää monoliittisen betonin tyynyä, joka liittyy vahvistuskammion nauhaan. Koska pohjan paino on riittävän suuri, pohjan on oltava leveä.

Maaperän paine kellari seinään.

Suunnitellessaan kellarin rakentamista, joka tulee myöhemmin olohuoneeksi, on pidettävä mielessä, että maan alle sijaitsevat korkeat seinät (200 cm: sta tai enemmän) kokevat huomattavan paineen maasta koko käyttökauden ajan. Siksi peruskorjauksen aikana betoniseinän vahvistamiselle tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Seinäkehyksen vahvistuspalkkien väli ei saisi olla liian suuri. Suosittelemme, että se on vaakatasossa ja pystysuorassa alle 40 cm. Seinän runko on välttämättä liitettävä pohjatyynyn runkoon. Lisäksi sinun on noudatettava sääntöjä, joilla vahvistetaan kulmat ja seinät.

Monoliittinen teräsbetoniseinä on paras mahdollinen voima, kestävyys ja maaperän paineen kestävyys. Tämä malli on luotettavampi kuin esimerkiksi lohko tai tiili.

Rakenteen lisärakentaminen saavutetaan rakentamalla kerroksen sisäpuoliset sisäseinät rakenteen sisäseinien alle.

Minin seinämän paksuus

Rakennuksessa käytetyistä materiaaleista ja maanalaisen tilan syvyydestä riippuen kellarinseinämän paksuuden ja perustan pohjan leveydellä on vähimmäisarvot.

Kellariseinien paksuuden laskeminen erilaisten materiaalien rakentamisessa (vähimmäisarvot).

Jos kellarikerroksen seinät on pystytetty pienikokoisista rakennuspalikoista (esim. Laajennettu savibetoni), sitten muuraus olisi vahvistettava välttämättömästi muurauksen ylärajan pitkin pituussuuntaisen vahvistuksen ja panssarin avulla. Esivalmistettujen betonilohkojen osalta on otettava huomioon se, että vain betoni M150: n ja sitä korkeammalla valmistetut ovat sopivia perustason talon perustamiseen.

Seinien leveys ja monoliittisen betonin ja lohkojen pohjan pohjan koko.

Edellä olevassa taulukossa oletetaan, että:

 • Seinissä on sivutuki, jos kattopalkin säteet sijaitsevat seinän yläosassa.
 • Jos seinässä on yli 120 cm leveä aukko (aukko) tai useita aukkoja, joiden kokonaisleveys on yli 1/4 seinän pituudesta, ja näiden aukkojen ääriviivojen puuttuminen puuttuu - aukon alla olevan seinämän osan lasketaan olevan sivutukea. Siinä tapauksessa, että seinäosien leveys on pienempi kuin aukkojen leveys, koko seinä katsotaan yhdeksi suureksi aukoksi.

Näitä kriteereitä on tarkasteltava laskettaessa kellariseinää. Suunnittelulla on oltava hyvä vakaus. On myös syytä muistaa yksi rakennusmääräyksistä - seinämän vakavuus riippuu suoraan sen pituudesta. Mitä lyhyempi se on, sitä vahvempi ja turvallisempi muotoilu.

Laajennusliitokset

Suurissa kellareissa (seinien pituus on yli 25 metriä), tulisi tehdä erityisiä laajennusliitoksia, jotka ovat 15 metriä tai vähemmän toisistaan. Lisäksi saumojen tulee olla käytettävissä paikoissa, joissa rakenteessa on eroja. Niiden muotoilussa tulisi suojata kosteutta tunkeutumaan kellariin.

Etäisyys maanpinnasta

Jos talon ulkopinta valmistetaan tiilillä, koriste-muuraus voidaan jatkaa maanpinnan yläpuolella olevan kellarihuoneen seinämän puolelta (pohjakerroksen yläosan tulee nousta vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolelle).

Tällöin kellarinseinämän yläpuolella olevan maanpinnan paksuus voidaan pienentää 9 cm: iin. Betoniseinään kiinnitettävä muuraus tehdään erikoisastioita käyttäen. Sidosten välinen etäisyys ei saa olla liian suuri: jopa 90 cm vaakasuoraan ja enintään 20 cm pystysuoraan. Seinän ja pintarakenteen välinen vapaa tila on täynnä laasti.

Jos ensimmäisen kerroksen vuori on puusta tai kipsistä eristysmateriaaliin tai kanteen, sen on oltava vähintään 25 cm: n aukko ihon alapäästä maahan.

Armature kehys

Kellarin tai kellarikerroksen seinät, kuten edellä mainittiin, tarvitsevat lisävahvistusta lujittavalla häkillä. Tällaisen kehyksen tärkeä laatu on sen joustavuus. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää lujittavien sauvien neulomista eikä jäykkää hitsauskytkentää.

Rakennuksen toiminnan aikana säätiössä on joitain muutoksia. Tämä tapahtuu maaperän voimakkaan sademäärän tai pakkasen talteenoton aikana. Maanalaisten seinien sisäpuolella oleva vahvikeharja altistuu vakavalle kuormalle. Yhdistetyillä sauvoilla tällaisissa olosuhteissa ei tapahdu mitään, kun taas hitsauskappale, jossa merkittävä paine on yksinkertainen, katkeaa. Ja korjaus tällaisissa tilanteissa on äärimmäisen vaikeaa ja kallista.

Lujitushäkkeen liimaus suoritetaan niissä paikoissa, joissa metallivarret leikkaavat. Tämän työn suorittamiseksi on käytettävä erityistä lankaa, joka on tarkoitettu neulomiseen. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa lanka, jonka halkaisija on yli 2-3 mm. Työ suoritetaan erityisellä koukulla tai aseella.

Rust on baareissa

Älä käytä käytettyjä metallitankoja, koska joissakin tapauksissa vanhoissa varusteissa on virheitä, jotka saattavat ilmetä käytön aikana. Säästöt, kun hankitaan materiaaleja tässä tapauksessa, ei ole perusteltua.

Jos uusilla metallivarrilla on merkkejä ruosteesta, silloin ei ole mitään vikaa. Älä yritä poistaa ruostetta tai maalata sitä. Tällaiset manipulaatiot vaikuttavat negatiivisesti betoniliiman tarttumiseen betoniin. Runkorakenteiden rakentamisessa metallisia sauvoja voidaan leikata jauhamalla.

Taivuttamalla palkit voit käyttää erikoislaitteita metallin lämmittämiseen paikoillaan. Kuitenkin, mikäli on mahdollista, tällainen lähestymistapa olisi luovuttava, koska metallin muutosten rakenteen lämmittämisessä tämä vaikuttaa haitallisesti sen suorituskykyyn.

Raudoitusrakennetta ei saa asentaa muottipesään, jossa betonia on jo kaadettu. Jos työvaiheet on sekoitettu, koko prosessi suoritetaan uudestaan: ratkaisu on poistettu, muotti on kokonaan purettu, puhdistettu ja asennettu uudelleen, metallirunko asetetaan siihen ja sen jälkeen kaadetaan uusi ratkaisu.

Vahvikotelon vahvistaminen

Ei ole suositeltavaa tehdä töitä raudoitusrakenteen rakentamiseksi vaakasuoraan tai pystysuoraan suuntaan. Tämä johtuu siitä, että merkittävien kuormien muodostamisessa nivelissä voi olla aukkoja.

Vahvikotelon rakentaminen on sallittua vain niissä tapauksissa, joissa kellari seinät eivät toimi käytön aikana merkittäviä kuormia (kevyet rakennusmateriaalit, alhaiset pohjavedet jne.).

Itsevahvistavat seinät eivät aina ole helppoa. Varsinkin jos et ole aiemmin harjoittanut rakennustöitä ja sinulla ei ole vaadittuja taitoja ja kykyjä. On suositeltavaa palkata ammatillisia rakentajia tähän työhön.

Kellariseinien paksuus, käytetty raudoituksen halkaisija ja rakennusaineiden määrä on määriteltävä ennalta ottaen huomioon rakenteen, pohjaveden ja muiden tekijöiden ominaisuudet.

Betonin paksuus GOST: n mukaan. Betoniseinämän paksuus

Betonipaksuus

Betonipaksuus on yksi betonirakenteiden tärkeimmistä käyttöominaisuuksista. Betonin tai betonilattian seinän paksuus määräytyy ensisijaisesti käyttöolosuhteiden, kuormitustason ja rakenteen tarkoituksen mukaan. Loppujen lopuksi, ei ole käytännöllistä eikä rahoituksellista näkökulmaa, ei ole suositeltavaa täyttää 100 mm paksu lattia maalaistalossa. Teollisuus- tai varastokompleksien tapauksessa betonipäällysteen paksuus 150-170 mm tiivistetyllä maaperällä voi olla varsin kohtuullinen.

Betonin paksuuden laskemiseksi on ohjattava seuraavat parametrit:

 • Rakennemateriaalien lämpöominaisuudet. Tarvittaessa betonin seinämän paksuuden määrittäminen on tarpeen määrittää kaikkien seinän rakenteissa käytettävien materiaalien lämpöominaisuudet. Lämpöparametrien numeeriset indikaattorit on yleensä merkitty materiaalipassissa tai vaatimustenmukaisuustodistuksissa.
 • Lämmitysjakson pätevyyspäivän indikaattori on merkityksellinen betoniseinän paksuuden laskemiseksi asuinalueella. Kuumennusjakson (HSTP) asteikkoparametri esitetään SNiP 2-3-79.
 • Minimi seinämänkestävyys lämmönsiirtoon. Tämä indikaattori on suoraan riippuvainen GOSP: stä ja se lasketaan SNiP 2-3-79: ssä esitetyistä tiedoista.

Betonin jäätymisen paksuus

Betonin jäädyttämisen paksuus riippuu materiaalin tyypistä. Huokoisessa betonissa, jossa on korkea vesi-sementtisuhde, betonin pakastuspaksuus on pienempi. Vedenpitävyysmateriaaleissa huomattavasti suurempi betonin jäädyttämispaksuus on tyypillistä.

Saman tyyppisen betonipakan paksuus, riippuen alueen ilmastollisista ominaisuuksista, voi erota dramaattisesti. Samanaikaisesti ohutseinäiset betonirakenteiset rakenteet ovat alttiimpia jäädyttämiselle. Myös betonipäällysteiden paksuus betonipaneelien liitoksissa, joissa seinän pakastaminen korkealaatuiselta mutta ei vedetöntä betonia vastaan, voi aiheutua lisääntyneestä puhalluksesta ja jäätymisestä, on merkityksetön.

Betonin paksuus mitataan erikoislaitteella - paksuudelta. Betonin paksuuden mittaus suoritetaan sähkömagneettisten kenttien ominaisjakaumalla tarkkuudella ± 1 mm. Käytännössä betonin paksuuden mittausta käytetään asuin- ja teollisuusrakentamisessa, yksityisten kotitalouksien rakentamisessa, päällystämisessä, aidat, uima-altaiden kulhoissa jne.

Kellarin monoliittiset seinät: paksuuden, raudoituksen, vedenpitävyyden, eristämisen laskeminen

Jokaisen kodin rakentaminen edellyttää säätiön rakentamista. Suurten monikerroksisten rakennusten perustukset lasketaan ammattimaisten suunnittelijoiden rakennusstandardien mukaan jokaiselle yksittäiselle alueelle.

Tilanne on erilainen, jos rakennetaan vähäinen yksityinen talo. Usein rakentaminen toteutetaan itsenäisesti, ja on tarpeen rakentaa paitsi perustus, mutta myös rakentaa syvä, toimiva kellari, johon on mahdollista varustaa ylimääräisiä tiloja.

Tässä tapauksessa, jotta kellari olisi hyvä ja ei tarvitsisi lisähuoltoa, sinun pitäisi:

 • Selvitä, kuinka korkealle pohjavesi nousee;
 • Aseta kellari varovasti;
 • Suorittamaan (tarvittaessa) alueen viemäröinti;
 • Käytä laadukkaita materiaaleja ja rakennustekniikkaa;
 • Tee vedenpitävyys ja eristys seinien ja kellarikerros;
 • Asenna kellari ilmanpoistolla;
 • Tee sokea alue.

Monoliittisten seinien edut

Jos aiot asentaa kodinhoitohuoneita kellarikerrokseen, maanalaisen seinämän monoliittisen rakenteen rakentaminen on suositeltavaa tehdä niistä lohkoilta tai tiililtä. Monoliittisen perustan pääetu on suuri lujuus ja suhteellisen pieni kosteuden läpäisevyys.

Koska kellariasennuksen monoliittinen menetelmä olettaa, että se sijaitsee koko rakennuksen aluetta, koko rakennuksen paine on merkittävästi pienentynyt, mikä säilyttää rakennuksen jopa voimakkaiden maaperän muodonmuutosten vuoksi.

Paksuuslaskenta

Pohjan ja laattojen seinien paksuus sekä niiden vahvistaminen riippuvat pohjaveden pinnasta. Jos pohjavesi ei nouse kellarin tasolle, se yksinkertaistaa rakentamista ja tekee siitä halvemman. Näin ollen alempi betonilaatta ei välttämättä ole vahva ja ulottuu noin 5-10 senttimetrin seinämien yli ja kiinteän betonin kelleripinnan paksuus 1-2,5 metrin syvyydessä poikittaisten seinien läsnäollessa voi vaihdella 20 - 40 cm.

Jos kellari on pohjaveden alapuolella, lattialevyn paksuus on vähintään 20 cm, seinien pinnan tulee olla 30-40 cm ja oikein vahvistettu.

Teräsbetonilaatat asetetaan kellarin seinille kolmen tai neljän viikon kuluttua, mutta tällä kaudella estetään seinät kallistuvan rakennuksen sisäpuolelle paineen alaisena.

vahvistaminen

Seinien ja kellarilevyjen vahvistaminen on välttämätöntä niiden paksuudesta riippumatta. Rakennuskoodit antavat "tyypillisen monoliittisten seinien kulmien ja tukien lujittamisen". Koska talon, vuokralaisten, huonekalujen, lumen (puristuskuormat) paino toimivat käytön aikana kellarinseinistä kellarista ja maaperän paineesta (vetokuormituksista) sivuilta, betonin vahvistamista ei voida vahvistaa.

Riittävä rakenteellinen lujuus saadaan lujittamalla monoliittista seinää kahdella lujituksella, joiden läpimitta on 12 mm ja pystysuorassa ja vaakasuorassa lujitussyvyydessä korkeintaan 40 cm, jotka ovat poikittain liitetty porrastetusti joka 2. solu, joilla on saman halkaisijan vahvistaminen.

Betoniraudan betonisulkeuma kellarissa on kaikissa 5-7 cm: n kantavissa seinissä ja kellarialustalla.

Viime aikoina lasikuituvahviste, joka ei syövytä, on halvempi, vahvempi ja lisäksi helpompi työskennellä.

Vedenpitävät seinät

Kellarin vedeneristys suoritetaan sekä vaakasuorassa että pystysuorassa. Lisäksi vaakasuora eristys tehdään päälevyn alla joko katemateriaalilla tai muovikalvolla, joka on ohuempi kuin 200 mikronia. Eristys tulee työntyä pohjaseinän yli vähintään 15 cm.

Vertikaalinen eristys riippuu pohjaveden pinnasta. Jos kellari ei altistu tulvien vaaroille, riittää, että levitetään kaksi kerrosta kuumaa bitumimastia, koska monoliittinen seinä ei anna kosteutta kovin paljon.

Jos kyseessä on säännöllinen tulva, säädä rullan vedeneristys, suojataan muulla tiilimuodolla tai muulla suojamateriaalilla ja vie se 15-20 cm maanpinnan yläpuolelle.

Basement wall insulation

Jos kellarisi lämmitetty, sen eristys on pakollinen. Tätä varten seitsemän tunnin kuluttua seinien pystysuorasta vedeneristämisestä voit kiinnittää eristyslevyt suoraan ylhäältä. Liimaa levyt alkavat pohjasta ja hyvin tiukasti pehmustettu. Ennen maaperän täyttämistä eristys on suojattu sileillä asbestisementtilevyillä. Yläeristyslevyt työntyvät 40-50 cm maanpinnan yläpuolelle.

monoliittisten talojen ominaisuudet

Monoliittisten talojen rakentamisen tekniikka mahdollistaa erilaisten arkkitehtonisten ratkaisujen toteuttamisen. Valmis mökki tai kartano on vahva, kestävä ja luotettava. Edullisia, taloudellisia materiaaleja voidaan käyttää työhön, mutta mikä on monoliittinen talo käytännössä?

Monoliittinen talo - mitä se on

Monoliittinen talo on peräkkäisten teknisten vaiheiden mukaisesti pystytetty esine: muottirakenteiden asentaminen, lujitushäkkeytyslaitteet, betonin kaataminen, huolto ja purkaminen. Pääasiallisena materiaalina käytetään useimpia raskasbetonia. Nykyaikainen rakennuskäytäntö on kuitenkin sellainen, että kustannustehokkaat seokset korvataan tehokkaammalla, taloudellisemmalla ja turvallisemmalla kevytbetonilla.

Hyödyt ja haitat

Teknologinen prosessi toteutetaan rakennustyömaalla. Esineeseen on asennettu muottijärjestelmä, johon betoniliuos toimitetaan. Monoliittirakennuksille on ominaista edut ja haitat. On suositeltavaa tarkastella rakennuksen vivahteita tarkemmin.

Monoliittisen tekniikan sisällä on monia muita alityyppejä, esimerkiksi kiinteiden tai (ja) lämmitysmoduulien käyttö

Rakenteelliset ja teknologiset edut, jotka perustuvat kevyen betonin, erityisesti rakenteellisten (kuonasbetoni, paisutettu savibetoni) integroidun käytön analysointiin raskas sijasta:

 • kevytbetoni tulee täydelliseksi rakenteeksi, jolla on suuri mekaaninen lujuus, vastustuskyky maapallon liikkeelle, maanjäristykset, rauniot ja vahingot;
 • laatikossa ei ole saumoja, mikä sulkee pois kylmäsiltojen ulkonäön. Kohde muuttuu lämpimäksi;
 • monoliittisten talojen hankkeet voivat sisältää epätavanomaisia ​​ratkaisuja;
 • erilaiset seinäpinnat ovat sallittuja;
 • halkeamien kehittyminen on epätodennäköistä kohteen tasaisen kutistumisen vuoksi;
 • liitoslevyt voivat olla puisia, monoliittisia, laattoja;
 • kuonan, puristetun saven, sahanpurun, perliitin käyttö helpottaa rakentamista (25 - 50% kevyempää kuin identtinen, raskasta betonia), mikä eliminoi tarvitsemansa massan syvennetyn pohjan järjestämisen;
 • kiinteä muotti lisää ääneneristystä, vähentää seinien kokonaispaksuutta poistamalla lisäeristystä;
 • teokset toteutetaan nopeasti maaperässä ja vaativat pienempiä rahoituskustannuksia verrattuna muihin tekniikoihin;
 • kohteen massan pienentäminen vähentää venttiilien kulutusta 15 prosenttiin. Alennettu kustannukset laakeripohjien ja rakenteiden rakentamiseen yleensä;
 • lisää lämpösuojausta 20%. Tämä johtuu rakenteen yleisen lämpöenergian yhtenäisyyden kasvusta. Valmis esine on ominaista matala lämmönhukka;
 • kevytbetoni (lukuun ottamatta puun ja polymeerikomponenttien materiaaleja), verrattuna raskaaseen, palonkestävään, taloon tulee turvallisempi.

Mikä voi olla vankka talo haittoja:

 • jos hankkeessa säädetään monoliittisen päällekkäisyyden valinnasta, tarvitaan erityisiä telineitä työhön, odotettavissa on työvoimakustannusten nousu;
 • monoliittinen yksityinen talo kiinteällä muottialueella ei "hengitä", mikä pakottaa syöttö- ja poistoilmajärjestelmän järjestelemään;
 • talossa on korkea kosteusjärjestelmä;
 • Jos polystyreenistä valmistettu kiinteä muotti on tarkoitettu käytettäväksi, on otettava huomioon, että materiaali päästää myrkyllisiä aineita savutusprosessin aikana. Kaikki palonkestävyyden edut tasoitetaan, ja monoliittisen opilkobetona-osan mukana polystyreenisbetoni on minimoitu;
 • kaikkien monoliittisten talojen on oltava maadoitettuja;
 • monoliittiset seinät, jotka on pystytetty kevyen betonin perusteella, eivät voi ottaa liian suuria kuormia;
 • laitoksen rakentaminen edellyttää usein betonipumppujen osallistumista syöttämään materiaalia korkeuteen;
 • tekniikka edellyttää kaatumisen ajoituksen noudattamista, mikä tiukentaa työn etenemistä.

Monoliittisten talojen rakentaminen

Talojen rakentaminen toteutetaan irrotettavalla ja kiinteällä muottirakenteella.

Varovainen omistaja kiinnostaa irrotettavaa muottirakennetta siten, että purkamisen jälkeen se pysyy sopivana muille taloudellisille tarpeille.

Rakennustekniikka irrotettavalla muottirakenteella, jolla on alhainen lämmönjohtavuus - puubetoni, laajennettu savibetoni, sahanpurun betoni, betoni, perliittibetoni ovat lähes identtisiä:

 • järjestelmä on rakennettu erikseen jokaiselle hankkeelle;
 • Pääasiallinen materiaali on muovia, vaneria, puuta, metallia. Mutta on tehokkaampaa työskennellä säädettävissä 40-60 cm korkea, 4 cm: n lankkujen sulkemismuotoilla;
 • muotoleveyden tulisi vastata tulevan seinärakenteen leveyttä ottaen huomioon kevytbetonin lämmönjohtavuus;
 • suojat kiinnitetään pähkinöiden, napojen, aluslevyjen avulla. Aaltoputket asetetaan kierretankoihin, jotka estävät metallin pääsemästä betoniin;
 • levyt peitetään synteettisellä kalvolla ja painetaan molemmille puolille pystysuoraan seinään koko pystysuoralle pystytasolle, taso on 1,5 m, jokainen vastapäiden pylväs vedetään yhteen lankaviirien kanssa;
 • Tilapäiset välikkeet sijoitetaan muottiin;
 • kevyt betoni kerroksittain. Jos käytetään betonipumppua, seoksen liikkuvuuden on oltava vähintään P4;
 • kun se asetetaan, muotti poistetaan ja järjestetään uudelle tasolle ylemmän kerroksen päälle siten, että alemman kerroksen päällekkäisyys on vähintään 20 cm;
 • prosessi kaksinkertaistuu.

Tyypit konkreettisia ratkaisuja

Tavallisimmat betoniratkaisut ovat seuraavat:

 • Kevytsoratuotteet. Ainemateriaalista riippuen höyryläpäisevyysindikaattorit ovat 0,09-0,3 Mg / m * h * Pa, lämmönjohtavuus 0,66 - 0,14 W / m ° С. Seinien paksuus riippuu rakentamisen alueesta; Keski-Venäjällä oletetaan olevan 50 cm;
 • kuona betoni. Materiaalilla on samanlaiset ominaisuudet kuin laajennetulla savibetonilla, mutta laajennetun saven sijasta on kuona. Betoni on vähemmän kestävä, joten seinien vähimmäispaksuus monoliitissä on yli 55-60 cm, puutarhaviljelijöille - 35-40 cm;
 • opilkobeton - monoliitti paljastaa tulenkestävät, lämpimät, tekniset, mutta tarvitsee ajattelevan vedenpitävyyden;
 • Arbolit - tämän materiaalin pohjalta tehdyt seinät ovat vahvempia ja lämpimämpiä kuin opilkobetonilla, jolla on vastaava paksuus;
 • vaahtobetoni - ominaisuudet ovat sellaiset, että lämpöä tarvitaan, synteettinen materiaali asetetaan muottiin, lähempänä ulkoseinää. Pysyvän muottien käyttö vaikuttaa haitallisesti ilmankiertoon.

Korkealaatuisten seinien rakentamiseen omiin käsiinsä kevyestä betonista kannattaa käyttää työseoksia, joissa on paljon pieniä jakeita, kuten hiekkaa. Rakennuksen laatu riippuu sementin kulutuksesta. Saadaan hyvä pinta, jonka virtausnopeus on vähintään 300-400 kg / m³.

Yleissääntö: sitä enemmän sementtiä seoksessa, sitä vahvempi, "kylmempi" ja kalliimpi seinä

Joissakin tapauksissa sementin kulutuksen vähentäminen mahdollistaa lentotuhkan käytön. Materiaali edistää työseoksen laimentamista ja hiekan käytön vähentämistä tai täydellistä hylkäämistä. Superplasticisointi- ja pehmentävät lisäaineet parantavat kevytbetonin virtausominaisuuksia, mikä on erityisen kätevää monoliittiselle rakenteelle.

Monolithic house of arbolita:

 • vähintään seinämän paksuus 30 cm;
 • vaatii vahvistuskorin;
 • täyttökerroksen paksuus 25-30 cm;
 • töitä tehdään irrotettavalla ja kiinteällä muottirakenteella;
 • materiaaliluokka alhaisen rakennustöiden osalta vähintään B3.5.
 • käytetään irrotettavaa tai pysyvää muottia;
 • lasikuituvahvistaminen on hyväksyttävää;
 • täyttökerroksen paksuus 20-30 cm pakollisella tiivistyksellä;
 • materiaalin vahvuuden tulisi olla 15 kg / m³ ja korkeampi.
 • kerrospaksuus 15,0 - 20 cm;
 • käytetyn materiaalin tyyppi M15 / M25;
 • vähintään seinämän paksuus 30 cm;
 • vahvistuskammio on välttämätöntä (ruudukko kulmissa, sauva kaikkialla seinät pitkin);
 • Käytetään kaikenlaisia ​​muottijärjestelmiä.
 • kerroksen paksuus - 20 cm;
 • useimmiten materiaalilla, jota he työskentelevät uudelleenjärjestetyllä muottirakenteella monikerroksisten seinärakenteiden rakentamisen aikana;
 • vahvistaminen on käynnissä;
 • materiaalin laatu vähintään M25 / M35 - ulkoseinien osalta.

Valitse seinätyyppi

Seinän tyyppi, jonka kehittäjä valitsee paikallisten ilmasto-olosuhteiden ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella.

Talon tulevaisuuden suunnittelussa tulisi valita, minkä tyyppisiä ulkoseiniä käytetään:

 • yksikerroksiset kevytbetoniseinät;
 • Kolmikerroksinen ja kaksikerroksinen eristys ulkopuolelta;
 • kolmikerroksinen ja kaksikerroksinen, sisäpuolelta lämpeneminen;
 • kolmikerroksinen kaksi monoliittista kerrosta - kevyt monoliittinen betoni, suojaava ja koristeellinen betoni; raskas monoliittinen betoni; Tehostaa viestintää; tehokas sääennuste.

Yksikerroksisten ulkoseinien paksuuden riippuvuus kevytbetonin tiheydestä on esitetty taulukossa:

Betonin paksuus eri pinnoilla

Talonrakennukset ja rakenteet, jotka on valmistettu raskaasta betonista, kuten kellari, uima-allas, parkkipaikka, sokea alue, lattiapäällyste ja alusta sisäänkäynnin ryhmän edessä, rakennetaan yleensä ilman hankkeen kehittämistä.

Siksi yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita ei-ammattimaisen kehittäjän kiinnostus on, on se, minkä pitäisi olla auton paikan betonipaksu, lattian lattian betonin paksuus ja kellarin tai altaan betoniseinien paksuus. Tarkastellaan näiden yleisten kotitalous- ja talousrakenteiden rakenteiden paksuutta tarkemmin.

Betonin paksuus auton alle

Laaja mielipide on, että pinnoitteen paksuus näille tai muille tavoitteille riippuu ensisijaisesti auton painosta. Itse asiassa tämä ei ole täysin totta. Let's laskea kuorman "puristus" (tietty paine) suuruus, jonka betonialusta on raskaimmasta henkilöautosta - Jeep Cherokee SUV, 2.8 CRD, paino 2520 kg. Määritä konkreettinen kuormitus:

 • Laskennan alustavat tiedot: koneen paino on 2520 kg, renkaan leveys on 23,5 cm, renkaiden määrä on 4 kpl. Renkaan kosketuspinta-alan mitat ovat betonilla 23,5 x 40 cm.
 • Määritä painealue: 23,5x40x4 = 3760 cm2.
 • Määritämme spesifinen paine: 2520/3760 = 0,67 kg / cm2.

Samanlaisella menetelmällä, joka tietää pyörän leveyden, pyörien lukumäärän ja painon koon, on mahdollista määrittää minkä tahansa koneen luomaa konkreettista painetta.

Kuitenkin! Suosituin raskas betonimerkki M150, jota käytetään tällaisten rakenteiden rakentamiseen auton avoimena alueena ja autotalli lattia kestää jopa 150 kgf / cm2 paineita. Edellä esitetystä laskelmasta seuraa, että turvallisuustaso on suuri.

Siksi minkä tahansa henkilöauton aiheuttama erityinen paine voidaan jättää huomiotta ja harkita betonin paksuutta betonipinnan alla ja betonipaksuuden toisaalta autotallissa.

Asennettaessa autoa maahan tai autotallissa testataan betonilaatta ja betonilattia, mukaan lukien liikkuvan auton painon dynaaminen taivutuskuorma. Kuten tiedätte, betonin taivutuksen vahvuus on 8-10 kertaa pienempi kuin puristuslujuus. Toisin sanoen betonikerroksen paksuuden on oltava riittävä, jotta levy ei hajota voiman kompleksin vaikutuksesta: dynaaminen taivutus ja staattiset puristusvoimat.

Tässä voit käyttää GOST 10180-2012: n käytännön kokemuksia ja teknisiä vaatimuksia betonin valvontanäytteiden koosta puristuksessa ja taivutuksessa. GOST 10180-2012 -standardin mukainen pakkaus- ja taivutuskokeen minimikoko on 100 x 100 mm. Täsmälleen sama luku näkyy kaikissa käytännön kokeneiden rakentajien kertomuksissa.

Näin betonin paksuus (ulkotila ja autotallin lattia) on oltava vähintään 100 mm. Tämä on paras vaihtoehto.

Luotettavuutta varten on suositeltavaa vahvistaa levy ja lattia teräslangalla tai teräsvahvikkeella.

Betonipaksuus lattiaan

Betonilattiapinnoitteen paksuus riippuu mekaanisen vaikutuksen suuruudesta ja se on määritelty sääntelyasiakirjan vaatimuksista - SNiP 2.03.13-88:

 • Erittäin suuri mekaaninen kuormitus lattialle: 50 mm.
 • Suuri kuorma: 40 mm.
 • Kohtalainen altistus: 30 mm.
 • Matala vaikutus 20 mm.

Asuntojen, talojen ja talorakenteiden betonilattian käytännön käytännön mukaan betonivalujen paksuuden oletetaan olevan 30-40 mm oletusarvoisesti.

Viime aikoina yksityisissä kodeissa on lattialämmitys. Samanaikaisesti lattialämmitys on sähköinen ja lämminvesivaraaja. Ensimmäisessä tapauksessa mallia kuumennetaan erikoisjohtimilla, ja toinen kuumaa vettä, joka kiertää lattian paksuudessa sijaitsevien putkistojen kautta. Siksi lattialämmityksen betonin paksuuden laskeminen suoritetaan erikseen riippuen putkilinjan halkaisijasta tai lämmitysjohdon halkaisijasta.

Yleensä laskelma on seuraava: 20-30 mm betonia kuumennuselementtien asentamiseen + langan läpimitta (6-7 mm) tai putken halkaisija (yleensä 22 mm, puoli tuuman vesikaasuputki) + 20-40 mm (betonipinta lämmityselementin yläpuolella).

On käynyt ilmi, että "sähkölämmitteiselle lattialle lattian paksuus on keskimäärin 46-76 mm ja" lämmin vesipinta "62-92 mm.

Betonin kellarin seinien paksuus

Konkreettisesta maanalaisesta kasvisrakennuksesta on yksi budjettivaihtoehdoista, kaikki muut asiat ovat yhtä korkeat: kestävyys ja toimivuus.

Joten jos tiilikellarin rakentamiseen saatat tarvita pätevän muurarin palveluja, voit varustaa betonikellarin omilla kädilläsi ja säästää siten kalliita vuokratyötä.

Tässä tapauksessa erittäin tärkeä kysymys, jolle rakennuksen lopulliset kustannukset riippuvat, on kysymys kasvismyynnin seinämien optimaalisesta paksuudesta.

Pohjaveden seinien optimaalinen paksuus, joka on järjestetty kuivaan maaperään, jonka pohjavesi on matala, on 150 mm ja pakollinen pystysuora vahvike. Tällöin seinämissä ei ole vakavia mekaanisia kuormituksia, joten 150 mm: n koko otetaan huomioon suunnittelun kannalta ja kaatamisen helpottamiseksi.

Rakentamalla rakenteita märissä maissa pohjaveden ollessa korkea, talvella seinät altistuvat melko vakavalle kuormitukselle maaperän talteenotosta. Tällöin seinämän paksuuden tulisi olla vähintään 250 mm, myös pakollisella pystysuoralla vahvistuksella.

Nämä arvot vahvistetaan käytännön kokemuksella asuinrakennusten rakentamisessa ja käytössä, mitat ovat 2x2 - 4x4 metriä.

Betoniseinän seinämän paksuus

Monoliittinen betoniallas on kallis rakentaminen. Samanaikaisesti betonin hinta rakennuksen kulhon kaatamiseksi on yksi rakennuskustannusten pääkohdista. Kiinteän rakennusmateriaalin vaaditun määrän oikea laskeminen mahdollistaa betonin optimaalisen määrän ja pienentää kulhon kulutuksen mahdollisimman vähäisiksi, kun kaikki muut olosuhteet ovat yhtä suuret.

Alueen seinämien optimaalisen paksuuden kannalta ei ole vaatimuksia sääntelyasiakirjoista, kuten betonipaksuus lattiapinnoitteelle. Siksi on tarpeen käyttää empiirisiä tietoja, jotka saatiin tällaisten rakenteiden kokeneilta kehittäjiltä.

Pakollisella vaakasuoralla ja pystysuoralla raudoituksella altaan seinämien paksuus, joka saadaan empiirisellä menetelmällä ja joka on todistettu käytännössä, on oltava vähintään 200-250 mm. Seinämän paksuuden kasvu 250 mm: n yläpuolella johtaa rakentamiskustannusten perusteettomaan ja huomattavaan kasvuun.

Kuinka mitata paksuus?

Monet yksityiset kehittäjät, jotka ovat määrittäneet tässä artikkelissa käsiteltyjen rakennelmien rakentamisen yrityksille tai yksityishenkilöille ja jotka eivät kykene tarkkailemaan työtä henkilökohtaisesti, ovat kiinnostuneita työn laadunvalvonnasta, kun urakoitsijat noudattavat betonin suunnittelupaksuutta.

Tässä tapauksessa tarvitset laitteen betonin paksuuden mittaukseen. Kun otetaan huomioon tällaisten laitteiden korkeat kustannukset (250-260 tuhatta ruplaa), on järkevää vuokrata se hyväksymisajankohtana.

TC300 betonipaksuuden mittari

Yksi parhaista varusteista betonirakenteiden paksuuden säätöön on TC300-betonipaksuuden mittauslaite. Tällaisten laitteiden vuokraus on käytettävissä, ja se on 300-500 ruplaa päivässä, kun otetaan käyttöön sopiva palautusrahasto.

johtopäätös

Yhteenvetona tämän kertomuksen osalta on syytä huomata, että tämän artikkelin luomisessa otettiin huomioon onnistunut henkilökohtainen kokemus tekijän betonirakenteiden rakentamisessa ja luotettavien liikekumppaneiden menestyksekkäästä kokemuksesta.

Rakentaminen Forum

Rakentaminen - kaikille, jotka rakentavat

mainos

Sivut: 1

# 1 2011-03-16 04:30:28

betoniseinän jäädytyssyvyys on kuinka paljon

Ihmiset, ole hyvä ja vastaa siihen, miksi hiekkaa ja sementtilaastaria muurauksessa pidetään kylmänä siltana, ja hiekka- ja sementtilaastin lohko ei ole enää sama - esimerkiksi sama lohko. käy ilmi, että asetamme ratkaisun löyhästi ja siksi chtoli? Päinvastoin, sitä tiheämpää tiivistää seosta, sitä enemmän lämmönsiirtoa se on.
Orient ja sitten se on täysin hämmentynyt. On olemassa tilaisuus kokoontua fbs lohkojen 60 cm paksu, mutta minulle se kaikki huutaa, että se on kylmä. Onko täällä ihmisiä, jotka eivät ainoastaan ​​voi ilmaista mielipiteitään ja sijoittaa eristäytyneensä?

# 2 2011-03-16 08:37:53

Re: Betoni seinän jäädytys syvyys on kuinka paljon

Ja et kuuntele niitä, katso itse itsellesi RAKENNUSTEN TERMALLINEN SUOJELU SNIP SP 23-101-2000
Taulukko E.1 www.stroyoffis.ru/sp_svodi_pravi/sp__23_101_2000/sp__23_101_2000.php
Rivi 182 Betoni soraa tai raunioita luonnonkivestä

Muokattu Mendeleev (2011-03-16 08:39:39)

Laattapohjan paksuuden laskeminen

Laattojen pohja korkealla GWL: llä, tiilirakenteisten savimaiden maaperällä on taloudellisesti perusteltua. Levyssä on suurin tukikapasiteetti johtuen suuresta tukipinnasta. Rakenteen lujuuden, rakenteen paksuuden tarkan laskennan varmistamiseksi tarvitaan kuitenkin kaksi vahvistavaa silmää.

Laattojen perusrakenne

Kalliimpi on rakennuslevyn perusta. Tästä syystä jokaisen kehittäjän täysin luonnollinen toive on tarve vähentää rakennusbudjettia. Hanke olisi sijoitettava laatan vähimmäiskorkeuteen, mikä tarjoaa lujuutta, rakennuselämää. Laske betoniteräsrakenteen paksuus ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 • maaperä - hedelmällinen kerros poistetaan kokonaan rakennusaineessa
 • pohjakerros - kernomivin sijaan hiekkainen, raunioinen alustatyyny sijoitetaan 40-60 cm: n paksuihin riippuen maaperän savipitoisuudesta
 • jalka - tarvitaan pohjan tasoittamiseen, vedenpitävän maton suojaamiseen, sementin maidon vuotamisen estämiseen raunioihin, hiekkaan
 • vedeneristys - 2 - 3 kerrosta kerrostettua telamateriaalia (TechnoNIKOL, Bikrost)
 • eristys - kerros suulakepuristettua suurtiheyspolystyreenivaahtoa käytetään geotermisen lämmön säästämiseen rakennuksissa, joissa on määräaikainen lämmitystapa tai jotka toimivat ilman lämmitystä UWB: n ruotsalaisessa laatassa lämpöeristin on tarpeen lämmönhukkahäviöiden vähentämiseksi lattialämmitysjärjestelmistä
 • levy - kaksi betoniteräsverkkoa

Huomio: Laattaosan yläosan on työntyttävä maasta, koska seinämateriaalien (tiilet, hirsiraajat, rungon runko) voimakkuus vähenee voimakkaasti kosketuksessa maan kanssa.

Laattapohjan paksuuden laskeminen

Merkittävä haitta, jolla on pohjalevy, on täydellisen jalustan puuttuminen. Siksi käytetään kahden tyyppisiä uivia levyjä, joissa on jäykisteitä:

 • kulhoon muotoiltu levy - jäykistysrivat osoittavat ylöspäin, muistuttavat grillattavaa palkkia, jotka on liitetty kiinteästi päärakenteeseen pystyvahvistuksella
 • käänteinen kulho - jäykistysrivat, jotka osoittavat alaspäin, minkä seurauksena levy itse kasvaa maan yläpuolella, muotoa käytetään eristettyihin USHP-levyihin

Jäykistysliitokset on vahvistettu runkorakenteilla, kuten MZLF. Tämä vähentää laatan paksuutta keskiosassa. Esimerkiksi UWB: ssä se on 10 - 15 cm standardin 25 - 40 cm sijasta, mikä vähentää betonin kulutusta 20%.

Huomio: Jäykkyysjouset kulkevat laattojen reunaa pitkin sisäpuolisten laakereiden alapuolella 3 metrin välein asunnon lyhyen seinän varrella.

Rakenteen paksuuden laskennassa olisi lisäksi otettava huomioon:

 • minimietäisyys vahvistusverkon välillä - 10 cm, SP 63.13330: n mukaan
 • suojaava kerros betonista - alaosa 2 - 5 cm, ylempi 3-7 cm

Tällöin ennen laskujen alkua voidaan valittua kelluvan levyn paksuuden vähimmäisarvo, jossa ei ole jäykisteitä:

 • kolmikerroksinen tiilamökki - 40 cm
 • kaksikerroksinen betoni, tiilitalo - 25 - 35 cm
 • kaksikerroksinen hirsitalo, hiilihapotettu betoniasunto - 30 - 40 cm
 • runkorakenne, SIP-paneeli - 20 - 30 cm
 • varastotilat, talon kiinnikkeet - 10 - 15 cm

Jos projektissa on levyt, joissa on kylkiluita, keskiosan paksuus pienenee 10 - 15 cm: iin. Laitemateriaalin kantavuuden laskeminen alhaisen rakennustyön osalta näyttää aina 200 - 300%: n marginaalin. On kuitenkin kiellettyä hyödyntää tällaista säätiötä tuoreilla kumpuilla, turvemailla, silty sand:

 • Näiden maalien rakenteellinen vastus ei riitä
 • rakennus vuotaa vuosittain

Ainoa vaihtoehto kelluvan levyn rakentamiseksi epästabiileille maaperäille on vahvistaa pohjaa. Esimerkiksi suihkulähteiden pystysuuntaiset viemärit tehdään, rakennustyömaalla on hiekkapohja. Vesi puristuu ulos viemäreiden läpi, jolloin taustalla oleva kerros tiivistää maaperän. Teknologiaa voidaan rakentaa 6-12 kuukauden ajan.

Huomio: Jos pylväitä käytetään mökin seinämien sijasta (esimerkiksi alemman kerroksen panoraamavalolle), on laskettava laatta työntöpylväästä. Seinämistä varten tällaisia ​​laskelmia ei tarvita, mutta pohjan on oltava vähintään 30 cm levyjen pohjan reunasta sisäänpäin.

Tämä vaatimus johtuu siitä, että seinien levittämä tehorakenteiden paino vaikuttaa paitsi pystysuoraan alaspäin myös 45 asteen kulmaan ulkopuolelle. Siksi voimakovektori on sijoitettava vahvistetun betonin sisään eikä ulkopuolelta ulos. Niinpä pohjalevyn mitat ovat 30 cm suurempia kuin kummallakin puolella oleva mökitila. Tällöin ei tarvita lisälaskentaa.

Pohjustuskerroksen paksuus ei riipu talon korkeudesta, seinämateriaalien painosta. Korkealla GWL: llä on tarpeen käyttää murskattua kiveä, joka luo aukon kapillaariverhokerroksessa. Hiekassa maaperän kosteus voi nousta betonirakenteisiin, joissa on alipaine. Siksi hiekkaperustastatyynyä käytetään alueilla, joilla pohjavesien horisontti on alle 1 m pohjan pohjasta.

Laattojen pohjan syvyys

Koska monoliittisten rakenteiden kaataminen auran kerrokseen on kielletty, musta maa poistuu kuopasta kokonaan. Kerroksen syvyys on yleensä 40 cm, joka on täynnä ei-metallista saviä vapaata materiaalia. Matala levytekniikan ominaisuudet ovat seuraavat:

 • jos mökki käyttää jatkuvasti kuumennusta, sen alapuolella oleva maa ei voi jäätyä, riittää sokean alueen lämmittäminen 30-40 cm: n syvyydessä, jotta turvotus kokonaan poistuu
 • mökkeille, joissa on säännöllinen lämmitys, puutarhatalot, joissa ei ole lämmitystä, on sijoitettava laajennettu polystyreeni uunin, sokean alueen
 • vain tässä tapauksessa maapallon geoterminen lämpö säilyy missä tahansa pakkasessa, niin että nukkumisvoimat eivät tapahdu

Suurin rakennusbudjetti havaitaan lautalla, joka on haudattu jäädytysmerkin alapuolelle. Tämä vaihtoehto on oikeutettu vain rakennuksiin, joissa on kellarikerros. Maanalaisten seinien ulkokehän tulee olla täysin eristetty, sinusien täyttö ei-metallisella materiaalilla, jossa on aiemmin asennettu seinän tai renkaan tyhjennys.

Huomio: Kun otetaan huomioon hedelmällisen kerroksen poistaminen ja sen korvaaminen ei-metallisella materiaalilla, 30-40 cm: n paksuinen pohja upotetaan maaperään 10-20 cm: n korkeudella. Tällöin tarvitaan joko tiilipohja tai monoliittiset palkit tukiseinien alle, jotka toimivat samalla tavalla maan ja seinämateriaalien välisen etäisyyden lisäämiseksi.

Kelluvan levyn korkeus pinnan yläpuolella

SP 21.13330 -standardien mukaan pohjalevyä voidaan syventää mihin tahansa etäisyyteen, joka keskittyy pohjaveden tasoon ja maaperän koostumukseen. Kuitenkin mitä korkeampi laatta on pinnan yläpuolella, sitä suurempi on seinämateriaalien resurssi. Esimerkiksi alemman kruunun lokeiden ylläpidettävyys on paljon suurempi, jos ne ovat maanpinnan yläpuolella.

Siksi laattoja ja lokihiekkoja käytetään yleensä laattoina, joissa on kylkiluita:

 • kulhon muotoinen - laatta valetaan, kun betonivahvuus on asetettu, muotti on asennettu, teräsbetonipalkit valmistetaan laakerin seinämien alle
 • käännetty kulho - ulompi muottipaneelit ovat korkeammat, sisätilat ovat betonirakenteen alapuolella koko käyttöjakson ajan, sisempi kehä on täytetty hiekalla tai laajennettu polystyreeni asetetaan eristämään rakenne

Taivutetuilla maaperillä on laskettava alemman ylävyön vahvistusosa, verkko. Kiillotetaan kiinteästi prytoravan, sokean alueen ja kelluvan laattojen perustukset. Erilaiset kuormat, epätasaisen maaperän jäädyttäminen näiden rakenteiden alla voivat johtaa halkeamiin betonirakenteessa.

Tällöin laskenta tehdään pohjan venyttämiseksi yhdistetyistä kuormituksista, levyn yläpinnasta, jos törmäysvoimia esiintyy.

Huomio: Pohjaverkko voidaan valmistaa 10 - 16 mm: n sauvoista, koska esivalmistetut kuormat ovat aina läsnä. Pohjaverkko on neulottu 8 - 14 mm: n sauvoista, sillä turvotus on osittain tasapainossa talon painon kanssa.

Ankkurointikartongin pohjalla on siten 10 cm paksuus. Mökin tukemiseksi vaaditaan kantokapasiteetin laskenta. Paksuuden valintaan vaikuttaa betonin suojakerroksen koko, vähimmäisvaatimus etäisyys vahvistusverkon välillä.