Syyt betonin halkeilua

Betoni on yhteinen rakennusmateriaali. Sen ominaisuudet ovat lähellä luonnonkiven parametrejä, kantavuus mahdollistaa suurien rakennusten ja rakenteiden käytön perustana.

Betonin toiminnalliset ominaisuudet ovat hyvin tunnettuja rakentajille, mutta ei-asiantuntijat tekevät usein virheitä laastin koostumuksessa, josta puuttuu paljon tärkeitä kohtia betonin kiteytymisen aikana. Materiaalin ominaisuuksien tuntemus muuttuu toiminnallisiksi ongelmiksi, rakennusten ja rakenteiden tuhoamiseksi.

Vaarallisimmat halkeamat, jotka esiintyvät betonissa kaatamisen ja vanhentamisen aikana tapahtuneiden virheiden vuoksi.

Syyt

Betonipohjan krakkaus on vaarallinen merkki, joka osoittaa väärän kaatamisen ylittävän sallitun kuorman rakenteen. Tärkein syy halkeamien ilmaantumiseen on rakennusalan ammattitutkinnon puute, sopimattomien materiaalien käyttö, virheellisiä laskelmia hankkeen aikana.

Syyt, miksi betoni murtui käytön aikana, ovat teknisiä ja toimivia. Ne johtuvat ylikuormituksesta väärään suuntaan. Materiaalin spesifisyys on sen korkea kyky vastustaa paineita, mutta heikko kyky vastustaa vetovoimia.

Rakenteen vahvistamiseksi käytetään vahvikekaalia, joka olettaa suurimman osan vetolujuuksista, mutta vahvistaminen ei pysty poistamaan niitä kokonaan. Kysymys ratkaistaan ​​vastuullisten alueiden vahvistamisen suunnittelumenetelmissä.

Toinen syy on halkeamien muodostuminen. Se koostuu materiaalin kiteyttämisprosessin väärästä teknisestä tuesta. Betonikerrosten kuivumisen aikana muodostuu vaihtelevia kosteuspitoisuuksia.

Pinta-alueet kuivuvat nopeammin, niiden tilavuus pienenee ja voimakas pintajännitys ilmenee. Suuri auringonvalo, lämpö aiheuttavat korkeaa kuivausta, muut syyt aiheuttavat halkeamia.

Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) mahdollistavat pienten (0,1 mm) halkeamien syntymisen vuorottelevan jäädytyksen ja sulatuksen olosuhteissa.

Mitkä ovat halkeamien tyypit

Alkuperätyypeittäin erotetaan seuraavat halkeamat:

 • Muotoilu. Ylikuormitukset johtuvat suunnitteluvirheistä, rakennuksen väärästä toiminnasta ja sopimattomien sementtimerkkien käytöstä.
 • Hajottavista. Näkyy johtuen kuivaustekniikan loukkauksista, betoniryhmän epäsuotuisista kiteytymisolosuhteista.
 • Luodut tulipalon aikana. Korkean lämpötilan vaikutukset lisäävät materiaalin kerrostumista johtuen vahvikkeen laajentumisesta ja suuresta lämpötilojen erosta ulko- ja sisäkerrosten välillä.

Epäsymmetriset halkeamat jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • Muovisen kutistumisen seurauksena. Nopea betonikuivaus. Ulkopuolella ne näyttävät epäselviltä halkeamia, joiden paksuus on jopa 75 senttimetriä.
 • Lämpötilan kutistumisen seuraukset. Kiteytyminen korkeissa lämpötiloissa aiheuttaa voimakkaita rasituksia, jotka tuhoavat ylemmän kerroksen. Kuon suunta ulottuu ulkopuolelta. Epäjatkuvuuksien leveys on kymmenyksistä millimetristä useisiin millimetreihin, on halkeamia, joiden leveys on senttimetriä.
 • Syövyttävät halkeamat. Muodostunut johtuen korroosion vahvistuspalkkeihin, jotka sijaitsevat lähellä pintaa. Useimmiten seurauksena on kaatamisen tekniikan rikkominen, venttiilien väärä asennus. Ilmaisu useiden kuukausien käytön jälkeen.

Suurin osa syntyvistä tauista on luonteeltaan vähäistä ja niitä on lähes kaikissa säätiöissä.

Halkeamien puuttuminen on ominaista korkean vastuullisuuden erityisrakenteiden perustuksille, jotka on luotu erikoisteknologian avulla tietystä materiaalista. Epämuodostumien ja repeämien sallitut arvot määritellään selkeästi SNiP: llä, joka säätää mahdollisten pinnan rikkomusten koosta ja syvyydestä.

Mitä tehdä estääkseen betonin halkeilua

Halkeamien välttämiseksi, kun ne ovat jo ilmestyneet, on mahdotonta. On välttämätöntä ymmärtää taukojen ulkonäön fyysinen merkitys. Ilmiön erityispiirre on halkeamien muodostumisen piilotettu muoto.

On mahdollista estää niiden esiintyminen vain etukäteen käyttäen oikeita teknisiä menetelmiä, käyttää sopivia materiaaleja ja tehdä työtä suotuisissa ilmasto- ja lämpötilaolosuhteissa.

Laastin tekniikka vaatii sopivia määriä hiekkaa, sementtiä ja täyteainetta. Sideaineen ylimääräinen pitoisuus edistää mikrokuoren muodostumista, joka on vaarallista niiden määrässä ja näkymättömyydessä.

Betonin kiteyttäminen on kastettava vedellä. Pinta saa kosteutta, ulomman kerroksen tilavuus on kohdistettu suhteessa sisäiseen, eikä sillä ole aikaa antaa vettä. Kuivumisprosessiin liittyy lämmön vapautuminen, kuumina kesäpäivinä, kostutus tulisi tehdä 2-3 tuntia kaatamisen jälkeen.

On mahdotonta vedellä letkua letkusta, jossa suorassa suihkussa on paineita, on käytettävä kastelupulloa, sprinkleriä. Optimaalinen kastelujärjestelmä ensimmäisellä viikolla kaatamisen jälkeen on 3-4 kertaa, seuraavan viikon aikana 1-2 kertaa päivässä. Kostutettu pinta peitetään muovikelmulla, kumilla kangasta.

Betonin valmistamiseen on liitettävä jaksottainen silmukointi, jossa on tamping array. Onteloiden eliminointi, liuosten sisältämät kuplat välttävät muodonmuutosjännityksiä, jotka aiheuttavat pintakerrosten repeämisen.

Miten poistaa halkeamat, jotka ovat ilmestyneet

Betonivalun pinnan leviäminen on vaarallista. Ne vähentävät lujuutta, muodostavat polun, jossa suuret määrät vettä johdetaan ryhmään, mikä helpottaa tunkeutumista vahvistuspalkkeihin.

On olemassa mahdollisuus pakkasen laajentumiseen, "räjäyttämällä" betonia sisältä, metalliset elementit alkavat ruostua ja tuhoavat viereiset materiaalikerrokset.

Vaihtoehdot olemassa olevien virheiden päättämiseksi:

 • Kuivan ruiskutus. Paineella syntyvät ontelot täytetään erityisellä korjausyhdisteellä. Menetelmä on monimutkainen, vaatii tiettyjä kustannuksia. Asiantuntijat suorittavat sen, koska se edellyttää erityislaitteiden käyttöä.
 • Tiivistävät halkeamat. Murtuma avataan 5 mm: n leveydelle, murskat ja kuorintaiset osat poistetaan. Puhdistettu ontelo täytetään hiekan, sementin ja polymeerityyppien seoksella. Koostumus tiivistää murtuman, vahvistaa muodonmuutosaluetta ja suojaa uudelleen krakkausta vastaan.
 • Asennuksen toteutukseen on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja, riippuen betonirakenteen tarkoituksesta, vastuusta, testattavien kuormien suuruudesta.

On tarpeen käyttää pääratkaisuihin mahdollisimman lähellä olevia korjausratkaisuja. Tämä auttaa liittämään tiukasti aukkojen seinät ja luo rakenteelta monoliittinen osa.

Murtumien esiintyminen betonirakenteessa on ei-toivottu, mutta usein havaittu ongelma. Eliminaatio vaatii paljon työtä, mikä maksaa huomattavia kuluja.

Katso lisää videoita:

Voit välttää ongelmia huolellisesti noudattamalla tekniikkaa liuoksen sekoittamisessa ja kaatamalla konkreettista, asianmukaista kuivumisen ja vanhentuneen kaadon tuotantoa.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Miksi säröjä: syitä ja tapoja estää halkeamia

Usein on olemassa tilanne, jossa rakentaja ei voi ymmärtää, miksi betoni säröillä kaatamisen jälkeen. Tämä on melko yleinen ilmiö, joka johtaa materiaalin suorituskykyominaisuuksien heikkenemiseen ja sen asteittaiseen tuhoamiseen. Haluamme puhua halkeamien syistä ja tämän ilmiön ehkäisemisestä.

Halkeamien ilmaantuminen esiintyy tavallisesti betonin kanssa.

Halkeamat betonissa

laji

Betonirakenteiden krakkaus heikentää niiden laatua.

Betonin krakkaus on laaja-alainen ilmiö, joka ilmenee useista syistä, ja tämän aiheen käsittelemisen helpottamiseksi olisi luokiteltava yksittäiset tapaukset ilmiön ilmaisemiseksi.

Joten kaikki halkeamat voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään:

 1. Rakenteelliset halkeamat. Ne muodostavat uhkan rakenteen eheydelle ja sen kantokyvylle, ilmenevät pääsääntöisesti suunnittelijoiden ulkoisista syistä ja virheistä johtuen;
 2. Rakenteelliset tai rakenteettomat halkeamat. Ne muodostavat potentiaalisen vaaratekijän, jos puutteelliset korjaavat toimenpiteet aiheuttavat vakavampia vahinkoja ja laadun heikkenemistä, kantavuutta ja rakenteen eheyttä. Nousevat sisäisten prosessien ansiosta hydrausreaktion aikana ja betonin lujuus;
 3. Palon aiheuttamat halkeamat. Sisällytä sekä rakenteellisia että rakenteellisia vahinkoja. Merkittävä piirre - betonikerroksen erottaminen.

Kuvassa - tyypillinen esimerkki rakenteellisista halkeamista.

Ensimmäisen ryhmän vahingoittumiseen kuuluvat eheysrikkomukset, jotka johtuvat osista lisääntyneistä kuormituksista, materiaalin yhteensopimattomuudesta todellisiin kuormituksiin, arkkitehdin suunnittelun virheisiin, virheiden muodostumiseen seoksen koostumuksessa, maapallon liikkeissä, luonnonkatastrofeissa, iskuissa, räjähdyksissä jne.

Se on tärkeää!
Usein on olemassa halkeamia johtuen virheistä betonin valmistuksessa omilla käsillä.

Valmisbetonin hinta osuu talousarvioon, mutta huonolaatuisen säätiön korjaaminen on paljon kalliimpaa.

Rakenteelliset puutteet erottuvat suurella avausleveydellä, suurella syvyydellä, läpäisevällä luonteella, suurella mittakaavalla ja erityisellä lokalisoinnilla. Tällaisen vahingon ehkäiseminen liittyy kuormien pätevään suunnitteluun ja laskentaan, korkealaatuisten materiaalien käyttöön ottaen huomioon geologian erityispiirteet ja koskee pääasiassa rakennuksen teknistä suunnittelua ja suunnittelua.

On lähes mahdotonta ottaa huomioon luonnonkatastrofien ja onnettomuuksien, ihmisen aiheuttamien katastrofien ja sotien vaikutukset, samoin kuin tulipalojen aiheuttamat loukkaukset.

Tulipalojen jälkeen betonin halkeilu on lähes aina havaittavissa.

Toinen vikaryhmä viittaa materiaalin rakenteen ja eheyden rikkomiseen luonnollisten fysikaalisten ja kemiallisten prosessien seurauksena, jotka esiintyvät betonissa sen kypsymisen kaikissa vaiheissa, varsinkin alussa.

Tässä on lukuisia ilmiöitä, jotka johtavat tällaisten vikojen esiintymiseen:

 • Muoviset kutistuma. Nousu johtuen kosteuden voimakkaasta haihtumisesta pinnalta ja epätasaisen kutistumisen ja massan tiivistämisen seurauksena;
 • Lämpötilan kutistumisen tuhoaminen. Ne ilmenevät johtuen kuumennuksen aiheuttamien lämpölaajenemisen ja pakkaamisen vaikutuksesta ja seoksen epätasaisesta jäähdytyksestä;
 • Kutistumisen puutteet liuoksen kuivauksen aikana. Nousu johtuen betonin määrän epätasaisesta vähentämisestä kuivauksen aikana;
 • Lujituksen korroosion aiheuttamat halkeamat. Aktiivisen ruostumisen ansiosta teräs lisää tilavuutta ja voi rikkoa betonia.

Esimerkki kutistumisvaurioista.

Se on tärkeää!
Halkeamien estämisen estäminen on paljon tehokkaampi ja järkevämpää kuin niiden poistaminen ja korjaaminen.
Jotta menestyksellinen ennaltaehkäisy, sinun tulisi tietää virheiden syyt.

syitä

Suurin osa vahingoista tapahtuu luonnollisista syistä.

Jos rakenteellisten vikojen ilmenemisen syyt ovat selvät, rakenteellisia rikkomuksia on syytä tarkastella tarkemmin. Aloitetaan siis järjestyksessä.

Muovinen kutistuminen on prosessi, joka tapahtuu ratkaisun elämässä. Täällä on sellainen vaikutus kuin kosteuden voimakas haihtuminen betonipinnan avoimesta pinnasta. Tämän seurauksena liuoksen massaa vähennetään aktiivisesti tilavuudella, kun taas alemmat kerrokset pysyvät samana ja ylempi kerros peitetään verkolla, jossa on ohuita hiusrajan halkeamia.

Muovinen kutistuminen ja kosteuden haihtuminen johtavat hiusrajan halkeamiin.

Myös ratkaisun elinkaaren ensimmäisessä vaiheessa asennuksen aikana alkaa betonisekoituksen kutistuminen ja tiivistys painovoiman vaikutuksesta. Riittämätön tiivistyminen vibrotoolin kanssa aiheuttaa hetken, kun betoni on jo takavarikoitu ja tiivistyminen jatkuu. Tämä johtaa vikoihin.

Lämpötilan kutistumamuodostumat johtuvat sementin hydratointireaktiosta, joka etenee lämmön vapautumisen myötä. Liuos kuumenee, lisää tilavuutta samalla kun kovettumisalueet halkeavat. Myös päinvastainen prosessi vaikuttaa - ylempi kerros jäähtyy ja laskee, kun taas alempi säilyy aiemmissa kokoluokissa tai kasvaa, tuloksena on aineellinen taukoja.

Kutistuvien halkeamien muodostuminen kuivauksen aikana johtuu siitä, että asetettu materiaali pienenee tilavuudella. Tämä on tyypillistä kaikentyyppisille betonille, liimoille ja muille kovettumis- ja kuivausaineille. Yleensä niitä havaitaan vahvistamattomissa rakenteissa ja tasomaisten, laajennettujen tai epätyypillisten muotojen, kuten suurikokoisten betonipinnoitteiden, kipsin ja vastaavien rakenteiden säröissä.

Se on tärkeää!
Kutistuminen kuivauksen aikana johtaa usein muiden tyyppisten halkeamien pahenemiseen ja niiden avaamisen asteeseen.

Korroosioväli vahvistettu betoni.

Kosteuden tunkeutuminen betonirakenteeseen johtaa sen sisällä olevan metallin korroosiota. Tämän seurauksena lujitustangot lisäävät tilavuutta ja rikkovat kiviä.

ennaltaehkäisy

Asianmukainen hoito estää vaurioita.

Jotta vältät vikoja ja vikoja betoniin, sinun on noudatettava sääntöjä, jotka sisältävät betonointiohjeita.

Lyhennettä varten esitämme kolme tärkeää seikkaa:

 1. Valmistele seos kunnolla ja säilytä resepti. Ylimääräinen vesi tai sementti vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun ja johtaa vikoja;
 2. Aseta ratkaisu hyväksyttyjen standardien mukaisesti: käytä tärinää tiivistymistä, ilmastusta ja muita tavanomaisia ​​menetelmiä;
 3. Huolehdi betonista muninnan jälkeen. Kohde voidaan peittää kalvolla, sen pinta voidaan kastua vedellä, tarvittaessa lämmittää betonia, eristää muottipesän ja suurissa esineissä on leikattava laajennusliitokset.

Pinnan kosteus estää sen halkeilua.

Se on tärkeää! Huomioi betonointiolosuhteet: työskentele oikeissa lämpötiloissa, säädä kosteutta, tarkkaile sääolosuhteiden muutoksia, älä murtaudu puitteisiin, joissa voit työskennellä, älä unohda betonin kovettumisen tekniikkaa ja käytä laadukkaita materiaaleja.

Kiinteiden komponenttien ja rakenteiden betonisoimiseksi on parempi käyttää laadukasta valmisbetonia, sillä kotitekoinen tuote näyttää useimmiten luetellut ilmiöt ja ne ovat samanaikaisia.

Suojaa materiaali äärimmäisiltä lämpötiloilta.

Se on tärkeää! Älä laimenta betonia vedellä, älä lisää sementtiä, se on bruttomainen tekniikan rikkominen ja sekoitus koostumukseen, jonka tulos on ennustettavissa.

johtopäätös

Halkeamat johtavat siihen, että jatkojalostus- ja rakennustoimenpiteet johtavat rakenteen tilan huonontumiseen, vain betoniterästen leikkaaminen vinoneliöillä ja vinoneliöreikien poraus betonissa ei tuhoa sitä. Tällaisten vikojen välttämiseksi on noudatettava tiukasti konkreettisen työn tekniikkaa, joka kuvataan yksityiskohtaisesti tämän artikkelin videossa.

Halkeamat betonissa kuivauksen jälkeen

Kuluttajien kysyntä sekä betonissa että tuotteissa kasvaa jatkuvasti. Tämän seurauksena yritykset lisäävät niiden määrää ja valmistajat avaavat uusia tehtaita ja lanseeraavat tuotantolinjoja. Kaikkien yritysten valmistamien tuotteiden laatu pysyy tärkeänä tuottajille ja heidän kuluttajilleen.

Vahvuussuhdepöytä.

Usein usein ne, jotka itsenäisesti tekevät rakennustyöt omalla sivustollaan, ja jopa ammatti-asiantuntijat kysyvät itseltään, miksi betoni on halkeileva? Voidaanko tätä välttää ja mitä se vaikuttaa?

Loppujen lopuksi korjaus, kun se oli jo alkanut romahtaa, on hankala ja joskus tehottomampi. Tästä syystä on parasta tehdä kaiken kerran laadullisesti, noudattaen kaikkia sääntöjä. Tärkeintä on, että eri pinnanmuodostusten ulkonäkö voidaan välttää, vaikka tämä ei ole helppoa.

Materiaalit työhön

Kuten tiedätte, koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa ja vettä. Muovisessa tilassa tai uudessa muodossa betonilla on nestemäinen sakeus. Sen jälkeen, kun massa on jähmettynyt, sementti ja vesi pienentyvät tilavuudeltaan. Uudet kuormat, jotka ilmestyvät massan tiivistämisen vuoksi, tuoretta betonia on vaikea kuljettaa sen alhaisen lujuuden vuoksi.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä korkealaatuiselle betonille on se, että kaikki koostumuksen muodostavat osat ovat oikeita mittasuhteita.

Tässä on otettava huomioon paitsi ratkaisun tila, myös sen sijaintipaikan ehdot:

Seoksen valmistusmenetelmä.

 • kun liuosta käytetään huoneissa, joilla on alhainen lämpötila, seokseen lisätään kemiallisia lisäaineita, jotka estävät jäätyneen kuoren muodostumisen;
 • kohotetussa lämpötilassa liuos kovettuu nopeasti, sen rakenne muuttuu ja sen jälkeen se alkaa repimään nopeasti kuivauksen jälkeen;
 • Hyvän täytön aikaansaamiseksi kannattaa ottaa korkealaatuiset kuivat sekoitukset, välttää vedot, tarkkailla lämpötilaa ja kostuttaa pinta koko kuivausaikana.

Muoviset kutistuma halkeamat

Pinnan muodonmuutos

Seinän vahvistusjärjestelmä.

Ne näkyvät kosteuden nopean haihtumisen vuoksi, kun päällyste on muovisessa tilassa. Nimittäin haihdutusnopeus on suurempi kuin veden erotusnopeus. On tärkeää, että kosteuden haihtumisaika liuoksen pinnalta riippuu lämpötilasta. Sekä ympäristön lämpötila, tuulen nopeus, kosteus ja altistuminen auringolle.

Myötävaikuttaa tällaisten halkeamien ilmaantumiseen kuumalla aurinkoisella säällä tai kuivalla tuulella. Pinnan halkeamat eivät yleensä ole syviä, jopa 750 mm: n pituisia. Jos halkeamat ovat vähäisiä ja johtavat jäädytetyn levyn tuhoutumiseen, kaikki voidaan korjata. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikki halkeamat laastilla portland-sementillä ja huolellisesti sileäksi harjalla. Peitä käsitelty pinta muovikelmulla 48 tuntia, kun levyjen reunat kiinnittävät kalvon tangoilla ja lankkuilla.

Vian sattuessa laskeutumisen aikana

Taulukko luodaan tarvittava voima.

Edistää tämän tyyppisten halkeamien muodostumista pintavastukseen sitkeän betonin tiivistämiseksi. Toisin sanoen, kun liuoksen kovettuminen on alkanut, samanaikaisen sedimentoitumisen kanssa. Tällainen prosessi johtaa alusta alkaen halkeamien muodostumiseen ja betonilaatta ennen sen koventamista on jo tuhottu.

Pintapuolella tällaiset halkeamat ovat yleensä laajempia, niiden syvyys saavuttaa enintään 25 mm. On tärkeää, että tämäntyyppiset halkeamat saavuttavat raudoituksen, koska kun se kovettuu, seos on kiinnitetty vahvikkeeseen ja meneillään oleva kiinteytysprosessi aiheuttaa halkeamien muodostumista. Tällaisia ​​halkeamia voidaan parhaiten korjata täydellisen jähmettymisen jälkeen tuomalla uusi ratkaisu uraan.

Muut halkeamat

Lämpökutistuvat

Kovettumisen alkuvaiheessa ja sementin ja veden välisen sakeuttamisprosessin aikana alkaa olla tietty määrä lämpöä. Tämä ilmiö johtaa seoksen lämpötilan nousuun.

Jos lattiaan, päällekkäin tai seinään ei ole vapaata loimiä, lämpötilakestävyys kehittyy kutistumisen aikana. Tällä jännityksellä on vetolujuus tai puristuslujuus ja se aiheuttaa halkeamien muodostumista pinnalle.

Tämän tyyppisten halkeamien ilmenemiseen vaikuttavat: ilman ja betonin lämpötila, muottien muoto ja sen kesto, jonka aikana betoni pitää siinä. Sekä käytetty sementtimerkki ja kaikkien komponenttien osuus valmiissa ratkaisussa. Vahingoittunut pinta voidaan palauttaa kvalitatiivisesti halkeamien avulla, kun sitä käytetään koristekerrokseen.

Kutistuminen kuivauksen aikana

Tämän tyyppiset halkeamat ovat harvinaisempia kuin muut tyypit. Yleensä ne näkyvät ei-vahvistetuilla toissijaisilla elementeillä tai vahvistetuilla täytöillä tarpeen mukaan.

Syynä niiden esiintymiseen voi olla komponenttien virheellinen sekoittaminen, liiallinen veden määrä, huonolaatuisten aggregaattien käyttö ja riittämätön aika liuoksen pitämiseen.

Jotta tuote ei halkeilisi tulevaisuudessa, on suositeltavaa käyttää koristeellista vesitiivis pinnoitetta korjaustöiden aikana ja tehdä koko pinnan eristys. Tätä varten voidaan käyttää vahvistus- tai raudoitettuja siteitä.

Miksi betonipurkaus kaatamisen jälkeen?

Kaikentyyppisiä modernia rakentamista on vaikea kuvitella tekemästä konkreettista työtä. Betoni on perinteisesti käytetty monoliittirakenteiden, raudoitettujen betonielementtien, pohjojen valuun. Betonipuomi on laakeroitu osa objekti, joka määrittää sen vakauden, lujuuden ja käyttöiän. Luonnollisesti kehittäjien ja asunnon omistajien vakava huoli syntyy, kun betonissa esiintyy halkeamia.

Vaarallinen oire

Halkeamien ilmaantuminen vaikuttaa rakennustyömaan jatkokäyttöön:

 • vaikuttaa rakenteen kykyyn havaita olemassa oleva kuorma;
 • vaikuttaa merkittävästi ulkonäköön;
 • vähentää laitoksen käyttöikää;
 • vähentää lujuusominaisuuksia.

Usein virheellisellä valmistelulla ja kaatamalla betoni murtuu ja murenee kuivauksen jälkeen.

Mikä tahansa halkeilu on huolenaihe. Loppujen lopuksi he osoittavat, että rakennuksen vahvuus on ristiriidassa ja niiden tulokset eivät aina ole ennustettavissa. Joissakin tapauksissa uusissa rakennuksissa on mahdollista estää monoliittinen halkeilu, jos noudatat valettua teknologiaa, sovelletaan laadukkaita ratkaisuja.

Myös halkeamia esiintyy, kun otetaan huomioon rakennuskohteen ikäsekijät, kun konkreettinen massa ajan mittaan on vaarallisten "hämähäkinverkostojen" verkosto. Ne ovat seurausta rakenteen sisäisistä jännityksistä tai ulkoisen kuormituksen vaikutuksesta muodostuneesta muodonmuutoksesta.

Halkeamien kunnon seuranta, oikea-aikainen korjaus mahdollistaa rakenteiden käyttöajan pidentämisen. Tarkastelkaamme tarkemmin, miksi betoniset halkeamat kaatamisen jälkeen, kuinka on mahdollista peittää pinnalla olevat virheet, analysoimme syyt niiden esiintymiseen.

Betonirakenteiden puutteet ilmenevät ponnistelujen vaikutuksesta konkreettiseen monoliittiin ja sisäisten jännitysten vaikutuksen alaisuuteen. Käsittelemme näitä kahta ryhmää tarkemmin.

Ulkoiset tekijät

Tärkein syy halkeamien ja puutteiden muodostumiselle pinnalle ulkoisten voimien vaikutuksesta ovat muodonmuutoksia.

Tällaiset halkeamat ovat vakava uhka rakenteen kantavuudelle sen tuhoutumiseen saakka.

Ulkoisista tekijöistä johtuvat betonin halkeamat liittyvät seuraaviin prosesseihin:

 • Bend. Ne on muodostettu kohtisuoraan teräspalkkeihin, jotka on venytetty taivutuskuormien vaikutuksesta. Epämuodostumat ovat peräisin epämuodostuneimman alueen keskeltä ja pysähtyvät, jos taivutusprosessien vaikutus ei ole.
 • Vaihto, joka toimii viistosti suhteessa sauvan pitkittäisakseliin. Ulkopuolella tällaiset virheet ovat samansuuntaisia ​​kuin poikittaissuuntaiset voimat ja ovat peräisin taivutusmuodonmuutosten jäljiltä.
 • Jännitysrakenne korostaa, että se voi olla yhtäpitävä lujittavien tankojen akselin kanssa tai toimimaan niiden kanssa rinnakkain. Keskijännityksen jäljet ​​ovat luonteeltaan poikittain kohtisuorassa rakenteen pitkittäisakseliin nähden.
 • Vahvistustankojen oikean asennuksen vaatimusten rikkominen nauhan pohjan kulmissa. Ankkureiden asennus, joka on tehty poikkeuksin, johtaa lujittavan suojakerroksen irtoamiseen, ilmenee halkeamien muodossa, jotka on järjestetty yhdensuuntaisesti upotettujen raudoituselementtien kanssa.

Sisäiset prosessit

Betonimassan sisäisen muodonmuutoksen tulos on jännitys, joka liittyy seuraaviin kohtiin:

 • huomattava betonin jäähdytys johtuen terävästä lämpötilaeroista syvyyksestä ja pinnasta. Tällaisia ​​vikoja esiintyy, kun seos jäähdytetään nopeasti vedellä, ilmalla ja samaan aikaan, kun sementti kypsyy, syntyy huomattavaa lämpöä. Jos sisäisten jännitysten suuruus on suurempi kuin betonimassan lujuusominaisuudet, näkyvät pintakrakat, jotka ulottuvat monoliitin syvyyteen. Kun lämpötila muuttuu, ne voivat kadota ja palata uudelleen;

Kutistumalaminaisuudet ovat useimmiten seurausta prosessista, jotka esiintyvät kovettuvan betoni monoliitin sisällä.

 • nopeutettu kuivaus suoran auringonvalon vaikutuksen alaisena, ympäröivän ilman, tuulen lämpötilan lisääntyminen.

Säännölliset asiakirjat mahdollistavat pinnallisten, kutistumisparametrien leviämisen jopa 0,1 millimetrin levyisiin betonirakenteisiin syklisen jäätymisen ja sulamisen aikana. Ne eivät vaikuta kestävyyteen, mutta ne tarvitsevat ajoissa tiivistyksen.

Miksi on konkreettista halkeilua?

Tärkeimmät syyt alusnauhan krakkaamiseen ovat:

 • Menetelmät, jotka ilmenevät maaperässä, joka liittyy sen sakeuteen tai kohoamiseen.
 • Liiallinen kosteuspitoisuus maaperässä, mikä aiheuttaa sen nousevan.
 • Jätevesijärjestelmän työhön liittyvä maaperän puristus.
 • Laskutoimitusten tai virheiden asentamista koskevien sääntöjen rikkominen.
 • Voimakas ennenaikainen soveltaminen konkreettiseen massaan, joka ei ole saavuttanut toiminnallista voimaa.
 • Väärät teräsvahvistuksen optimaalisen osan valintaan.
 • Terästangojen sijoituspaikkojen rikkominen.
 • Huonolaatuisen tiivisteen yhteydessä olevien ilmakammioiden läsnäolo.
 • Ratkaisun puuttuminen.
 • Syvä korroosio vahviketta monoliitin sisällä.
 • Kovettumis- ja lämpötilaprosesseja, jotka esiintyvät liuoksen kovetuksen alussa ja lopussa.
 • Seismisten tai ihmisen aiheuttamat syyt.

Useimmissa tapauksissa on joukko tekijöitä, jotka edistävät taulukon eheyden rikkomista.

Rakenteelliset halkeamat betonissa ovat yleisimpiä ja monipuolisimpia betonireaktioiden ryhmää.

Hoitosäännöt

Jotta betonia ei haljeta sen kaatamisen jälkeen, on välttämätöntä antaa hänelle asianmukainen hoito, joka on joukko toimenpiteitä, jotka edesauttavat suotuisan tilan säilyttämistä, kunnes se saavuttaa käyttövoiman. Näiden toimenpiteiden laiminlyöminen voi aiheuttaa ryhmän muodonmuutoksen, vähentää kovettumisnopeutta, aiheuttaa eheyden rikkomisen.

Monimutkainen toimenpide, jolla pyritään saavuttamaan betonin brändin vahvuus ja joka varmistaa eheyden, koostuu seuraavista tehtävistä:

 • varmistetaan valetun koostumuksen vähäinen kutistuminen;
 • estää seoksen nopeutettu kuivaus;
 • lämpötilarajojen neutralointi;
 • mekaanisten vaikutusten estäminen ja kemiallisten reagenssien vaikutukset.

Näiden vaatimusten noudattaminen lisää betonin käyttöikää, jolla on suuri lujuus.

Betonin kaatamisen yhteydessä muista noudattaa näitä ohjeita:

 • Aloita työskenteleminen svezhezalita-seoksella välittömästi betonoinnin jälkeen ja tuottaa vähintään 80% käyttökestävyydestä ennen töiden hankkimista.
 • Tarkista rakennelman eheys, vuotojen puute, puurakenteen rikkoutuminen heti betonitoiminnan jälkeen. Poista virheet 2 tunnin kuluessa laastarin kaatamisesta ennen betonin alkamista.

Kun seosta sekoitetaan, resepti on kestettävä ja noudatettava tiukasti sen komponenttien välisiä mittasuhteita.

Suositukset halkeilua varten

Betonirakenteet, jotka ovat muodostuneet korkeintaan kahden tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen, poistetaan helposti käyttämällä ylimääräistä tärinän tiivistymistä.

Halkeilut, jotka ovat tapahtuneet asennuksen jälkeen, eliminoidaan hankaamalla erityinen yhdiste korjaamaan betonin pinnassa tai sementtiastiassa 3: 1 (sementti-vesi) valmistettuja vikoja lisäämällä erityinen pehmitin tai tiivistysmassa.

Jos yhdisteen pinnalle kaatamisen 8 tunnin aikana on merkkejä eheyden rikkomisesta ja niiden poistamisesta toiminnan seurauksena:

 • puhdista kerrosten pinta metallisella harjalla ja käytä vaahtolaseja pyyhkimällä vikoja;
 • puhallusilman pöly pinnalta;
 • käytä seosta korjaukseen, jolla täytetään taulukon virheet;
 • hieromaan pintaa uudelleen korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen.

Jos halkeamassa on läpikulkeva merkki, korjaa se seuraavalla tavalla:

 • Puhdista krakkausalue.
 • Lisää halkeaman leveyttä.
 • Puhdista auki oleva vika poistamalla pölyä, matriisia hiukkasia käyttäen paineilmaa tai harjaa.

Jos halkeamia vielä ilmestyy, sinun on tehtävä nopeasti niiden poistamiseksi.

Jos pohjaveden vaikutuksesta syntynyt betoni massa on vioittunut, halkeamien poisto suoritetaan käyttämällä erityisiä vedeneristysyhdisteitä.

johtopäätös

Kun olet lukenut artikkelimateriaalin, sinulla ei ole kysymystä siitä, miksi betoni halkeilee kaatamisen jälkeen. Edellä mainittujen suositusten noudattaminen huolellisesti betonipinnan varalta on mahdollista estää halkeilua betonin monoliitin toiminnan vahvuuden varmistamiseksi.

Miksi kuivauksen aikana syntyy konkreettisia halkeamia: syitä

Betoni on rakennusalan laajasti käytetty materiaali. Ei ole yllättävää, että monet tuntevat hänen kanssaan työskentelevät erityispiirteet. Mutta joskus tapahtuu, että jopa kokeneilla mestareilla on monia virheitä. Samaan aikaan betonityöllä tämä on sallittua. Usein betonin kaatamisen jälkeen tai betonirauta kaatamisen jälkeen betoni äkillisesti repimää. Materiaalin suorituskykyominaisuudet heikkenevät merkittävästi.

Miten välttää halkeilua, mistä syistä tällainen ilmiö voi peittyä ja miksi konkreettinen murtuma on? Yritämme esitellä teille materiaalin hyvin lyhyesti ja mahdollisimman selkeästi.

Betonipäällysteiden halkeamien tyypit

Ongelman ratkaisemiseksi sinun on ensin selvitettävä syy siihen ja löydettävä keinoja poistaa se. Ongelman luonne voidaan jakaa riippuen murtuman tyypistä, joka on tapahtunut. Pohdimme paitsi miksi betoni alkaa särkyä kuivausjakson aikana, mutta myös syitä yleisesti.

Aloitetaan siis. Halkeamien luokittelu merkitsee niiden jakamista erillisiin luokkiin seuraavista syistä:

 1. Rakenteelliset halkeamat.

Huomaa, että tällaiset halkeamat uhkaavat koko rakennetta ja rikkovat myös sen kantokykyä. Betoni tässä tapauksessa räjähtää ulkoisista tekijöistä sekä rakennuksen virheiden vuoksi.

 1. Rakenteelliset halkeamat.

Niitä kutsutaan usein ei-rakenteelliseksi. Jo otsikossa on paljon. Tässä tapauksessa betoni murtuu sisäisten reaktioiden vuoksi, joita esiintyy siinä kuivausjakson aikana. Kun kuivaus tapahtuu, betonista saadaan voimakkuus ja tällä hetkellä nesteytyminen tapahtuu. Siten on olemassa mahdollinen uhka, että jos syitä ei poisteta, myös rakenteelliset vauriot, laakakapasiteetin menetys ja rakennelman yleinen laatu tulevat näkyviin.

 1. Halkeamia tulessa.

Tämä on yhdistetty vahinko. Merkittävä piirre on betonin yläkerroksen halkeilu.

Kuten näette, ensimmäisessä luokassa halkeamat ilmenevät suurista kuormituksista ja suunnittelun vaiheessa oletetun todellisen kuormituksen vastaavuudesta. Tässä on myös syytä huomata betonin koostumuksen virheelliset laskelmat betonista, virheet maanmittauksen laskennassa, vaikutukset ja äkilliset luonnonkatastrofit jne. asioita. Tietenkin, huomioon kaikki muu on melko vaikeaa, mutta mahdollista.

Tietenkin, jos ensimmäisessä tapauksessa kaikki on selkeää ja betonilla on taipumus murtua suuren kuormituksen takia, niin miksi se murtuu, kun se kuivuu? Ehkä toiseen ryhmään, väärässä konkreettisessa ratkaisussa? Kyllä, ratkaisu on hyvin usein rikoksentekijä, sillä alhaisen budjetin saavuttamiseksi menemme merkittävästi laatua.

Miksi betonihöyry kuivuu?

Mutta mitkä ovat todelliset syyt betonin rikkoutumiselle sen kypsymisen vaiheessa? Kypsyttämisen alkuvaiheissa erityisesti rakenteelliset halkeamat, jotka liittyvät luonnollisiin fysikaalisiin tai kemiallisiin prosesseihin betonin sisällä, ovat yleensä ilmeisiä.

Huomaa, että ei-rakentavien halkeamien luokittelu on laajempaa. Se tarkoittaa:

 • Muovien kutistumisreitit: kosteus haihtuu voimakkaasti pinnoilta, mikä tarkoittaa, että massa on tiivistetty, liuos kutistuu ja epätasainen.
 • Lämpötilan kutistuminen. Kaikki tietävät fysiikan kurssista, että elimillä on ominaisuuksia laajentaa altistuessaan korkeille lämpötiloille. Tällöin jatkuva laajeneminen ja supistuminen johtavat epätasaiseen kutistumiseen ja halkeamiin.
 • Kutistuminen on puutteellista kuivauksen aikana: esiintyy epätasainen lasku betonin tilavuuden aikana kuivauksen aikana.
 • Korroosionkestävyys: syntyy vahvistuspalkkien tai verkkojen ruostumisen vuoksi. Teräs kasvaa tilavuudeltaan, mikä johtaa betonin rikkoutumiseen.

Joten, jos konstruktivien särkyjen ilmaantuessa kaikki on enemmän tai vähemmän selkeää, niin syntyy rakenteellisia ongelmia seurauksena? Näyttää siltä, ​​että kaikki on selkeä luokituksen perusteella, mutta tarkastelemme ongelmaa tarkemmin.

Olet kaatoi betoniliuosta, mutta se on jo alkuvaiheessa kuivaus alkaa haljeta. Kyseessä on ylimääräinen kosteus, joka muodostaa muovinen kutistuminen. koska kosteus aktivoituu aktiivisesti pinnasta, kokonaismassan tilavuus pienenee, mikä johtaa kutistumisprosesseihin varhaisvaiheissa. Se ei ole pelottavaa, koska alemmat sisäkerrokset ovat normaalisti kooltaan normaaleja, ja ylempi kerros on samanlainen kuin halkeamien ristikko.

Jos ensimmäiset ongelmat vältettäisiin. Muita tiivisteitä ja kutistumista voi esiintyä. Jos et ole käyttänyt vibroinstrumenttia, muodonmuutokset tapahtuvat painovoiman vaikutuksen alaisena. Ne ovat vakavampia kuin edelliset, koska betoni on jo tarttunut ja muodonmuutos jatkuu.

Hajoaminen tapahtuu toisen kuivausvaiheen aikana, kun sää muuttuu yhtäkkiä. Aktiivinen nesteytys johtaa liuoksen lämmitykseen ja siten sen tilavuuden kasvuun, joka rikkoo jo kovetetut alueet.

Aktiiviset kutistumisreitit johtuen tilavuuden vastakkaisesta pienenemisestä. Kaikilla betonilla on kyky haljeta, ja lisäksi liima, muut kuivattamiseen käytettävät materiaalit.

Miten halkeamien estäminen?

Kuten olemme jo todenneet, betonilla työskentely ei ole helppoa. Sen pitkä kuivaus, joka kestää kolmesta viiteen viikosta, sisältää monia erilaisia ​​iskuja, mikä johtaa katastrofiin - betonirakoihin. Nyt kun tiedämme mahdollisten ulkonäön syiden, voimme huolehtia varotoimenpiteistä.

Älä unohda, että hyvin valmisteltu konkreettinen ratkaisu, jossa otetaan huomioon valmistajan suositukset ohjeiden mukaisesti, helpottaa elämää monta kertaa.

On olemassa kolme päämenetelmää, joita voit käyttää estämään halkeilua kuivausvaiheen aikana. Siksi noudata näitä suosituksia:

 1. Aloita tarttumalla täsmälliseen reseptiin ratkaisun tekemiseen.
 2. Aseta se yleisesti hyväksyttyjen standardien mukaisesti, tärisevä puristin, ilmastus jne. asioita. Älä laiminlyö niitä.
 3. Betonin asettaminen ei ole tärkein asia, mutta tärkeintä on säästää sitä pitkäaikaisen kuivauksen aikana. Peitä kalvo kosteudesta, lämmitä muotti, lämmitä tarvittaessa, jne.

Jos materiaalin jälkeen sinulla on edelleen kysymyksiä, suosittelemme sinua katsomaan tätä videota:

Miksi betoniset halkeamat kaatamisen jälkeen

Mitä tehdä säröillä betonilla?

Höyryjen esiintyminen betonissa ilmaisee ongelmia kaatumisessa. Yritämme ymmärtää, miksi konkreettisia halkeamia ja kuinka vakavia vaurioita on. Betonirakenteet näkyvät aina myös uusissa rakenteissa. Betonin jakautuminen johtuu tekniikan tai mittasuhteiden rikkomisesta laastin valmistuksessa, ikä. Rakoilla muodostuu kielteinen vaikutus seinien kantavuuteen. mutta täysin välttää ongelma ei toimi. On tarpeen seurata halkeamien leveyttä ja poistaa ne ajoissa.

syitä

Betonien halkeamat ovat seurausta muutoksista ulkoisesta tai sisäisestä kuormituksesta. Tärkeimmät syyt jakautumiseen ryhmiteltiin seuraaviin ryhmiin:

 • ratkaisun teknologian rikkominen;
 • poikkeamat laskelmissa, riittämätön vahvistusmäärä;
 • ennätykselliset monimutkaiset geologiset olosuhteet;
 • liuoksen rakenteen rikkominen käytettäessä (ei voida laimentaa vedellä);
 • Betonin huoltoolosuhteiden rikkominen (huonosti ylläpidetty oikea lämpötila);
 • pitkän kuljetuksen ratkaisu. rikkoo sen ominaisuuksia;
 • rakennuksia, joita hanke ei ole hyväksynyt.

Halkeamien erottaminen ryhmiin

Betonirakenteet ovat melko yleisiä. Tutkittaessa esiintymisen luonnetta ne jaettiin tiettyihin tyyppeihin.

suunnittelu

Kerrosten jakaminen betonirakenteisiin puhuu vakavista epäsäännöllisyydestä laskelmissa. Ne vaikuttavat negatiivisesti kehyksen kantokykyyn, vähentävät turvallisuutta. Nousevat johtuen hankkeen loukkauksista, rakennuksen toimintaolosuhteiden muutoksista, huonosta materiaalista.

Epäsinteä (rakenteellinen)

Näihin kuuluvat betonirakenteet, jotka eivät kuulu ensimmäiseen luokkaan. Ne on jaettu useisiin eri tyyppeihin: muovin kutistumisvauriot. lämpötila ja kutistuminen, kehyksen kuivumisesta ja korroosiosta.

Muoviset kutistuma häiriintyvät useissa tilanteissa.

 • Ne johtuvat tuotteen kosteudesta tai muodonmuutoksesta.

Ensimmäinen on yleisempi, johtuen nesteen nopeasta haihdutuksesta. Jos höyrystysnopeus ja veden nousu ovat ristiriidassa, kosteus tasossa nopeasti haihtuu ja tasaisella kutistumisella muodostuu vikoja. Toisella tavalla niitä kutsutaan pinnallisiksi vaurioiksi. Pienet, matalat hiusrajan halkeamat sijaitsevat vain betonin pintakerroksessa, kohtisuorassa kehykseen nähden, mutta yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden. Jos vahinko on pieni ja pinnallinen - älä huoli. Mutta epäsuotuisat olosuhteet lisäävät virheiden leveyttä, ja jakaminen kulkee laatan läpi.

 • Toinen tapahtuu kahdessa tapauksessa kovettamisen betoniseoksen saostumisen aikana. Ensimmäisessä tapauksessa vahinkojen muodostuminen vaikuttaa betonimuodon resistenssiin sedimentoitumisprosessissa. Laastin karkaisu alkoi, ja muoto on tiivistetty - pinnan leviämisen todennäköisyys 20-25 mm syvyyteen on suuri. Toinen tapaus on vakavampi. Jakojen leveys on suurempi, ne ovat syvempiä ja ulottuvat kehykseen, laajenevat sisäpuolella. Ratkaisuviiveet vahvistusmuodossa muodostavat hyytymät, jotka jähmettyvät ja johtavat halkeiluun. Seoksen komponenttien oikea valinta, sallittu tamping ratkaisee ongelman.
 • Lämpökutistumisvauriot

  Järjestelmä halkeamia säätiössä.

  Betonimassan kovettumisprosessin alkaessa tapahtuu kemiallinen reaktio veden ja sementin välillä. Reaktion tulos on syntyvä lämpö. Aika, jonka aikana lämpötila saavuttaa maksimiinsa, vaikuttaa useisiin eri tekijöihin: ilman lämpötila, betoni, muotti materiaali, sementtimerkki ja monet muut. Sementin käyttäytyminen kiinteytymisen aikana (lämpötilan muutoksissa) ei ole täysin tutkittu. Vapauden puute vääristää päällekkäisyyttä betonin kutistumisen kanssa johtaa lämpöjännityksen lisääntymiseen. Veto- ja puristusjännitysten vastus aiheuttaa halkeamia. Välittömästi ne voidaan jättää huomiotta, mutta sen jälkeen kun ne on selvitetty, on välttämätöntä valvoa, vikoja laajennetaan ja valita oikea elvytystapa.

  Liuoksen kuivaus

  Kutistumisvirheiden esiintyminen on rajoitettua jakelua. Ohuissa kerroksissa on laakerielementit ilman vahvistusta. Tärkein syy katsotaan ristiriidaksi ratkaisun rakenteessa.

  Ulkoisten tekijöiden vaikutus

  Se aiheuttaa äkillinen kutistuminen. Ulkoisten tekijöiden vuoksi suihkut, lumisateet, tulvat, väärinkäyttö. Esimerkiksi maanalaiset maaperät ovat vaarallisia tukemalla erillinen osa rakennetta ja aiheuttaen epätasaisen kuormituksen jakautumisen, mikä johtaa halkeiluun. Syy muodostumiseen tässä tapauksessa on usein ammattitaidon puute työn valmistelussa ja toteutuksessa.

  Vianetsintä

  Negatiivisten tulosten poistaminen betonin kaatamisen jälkeen on vaikea prosessi. Aluksi on välttämätöntä noudattaa tekniikoita, sääntöjä, jotka auttavat ehkäisemään vikoja:

  • Kun komponentit sekoitetaan käsin, lisäämällä suurta määrää vettä helpottaa prosessia. Tämä lähestymistapa johtaa lisähöyrystymiseen, minkä seurauksena nopea pintakarkeneminen tapahtuu. Komponenttien suhde - laadullisen ratkaisun pääsääntö. Ylimääräinen kosteus ja sen riittämätön määrä johtavat kutistumisjaksoihin.
  • Materiaalin korkeassa lämpötilassa ympäristö aiheuttaa kosteuden nopean haihtumisen. Betonipohjan täyttäminen korkeassa lämpötilassa vaatii lisää suojausta. Ennen suojatun betonin kastumista.
  • Sementin laadun valinnan virhe aiheuttaa kuivauksen jälkeen halkeaman avaamisen. Valinnan epäilyksiä voi ratkaista asiantuntijat, jotka tarjoavat valmiita ratkaisuja.
  • Usein ongelman syynä ovat maaperän vääjäämät ongelmat. Rakenteen riittävä vahvistaminen kannattaa toteuttaa.

  Betonin käytön elpyminen sen jälkeen, kun työ on tehty, auttaa pintojen järjestelmällistä tarkastusta ja virheiden tunnistamista varhaisessa vaiheessa.

  parannuskeino

  Tuoreen betonin muodostumat korjataan lisää tiivistämällä ja säröitynyt jäädytetty betoni voidaan korjata usealla eri tavalla. Ennen kuin aloitat ongelman ratkaisemisen, valitse oikea tapa:

  • Säröityneen betoniseinämän ruiskutus.

  Injektointi on ammattimainen tapa poistaa virheet. Se on kallista ja vaatii tiettyjä taitoja. Työ koostuu tyhjennyspaineista erikoisementtiyhdisteillä paineen alaisena. Jotkut niistä syrjäyttävät sementtiä ylimääräisen kosteuden. Liuos täyttää tilan leveyden ja kovettuu.

 • Tiivistäminen - toinen tapa. Päätavoitteena on paljastaa halkeaman vieressä oleva heikko kohta ja poistaa murskattavan huokoisen materiaalin. Voit tehdä tämän koputtaen vaurion, poistamalla vahingoittuneen materiaalin ja puhdistamalla sen pölyltä. Ratkaisun soveltamista varten jaetaan jakaminen, tee ilmoitus. Korjausseoksen koostumus sisältää hiekkaa, sementtiä ja polymeerikomponentteja. Tasoitettu pinta käsitellään tiivisteellä.
 • Menetelmä puutteen korjaamiseksi betonialustalla suoritetaan useassa vaiheessa:

  • ongelman ratkaiseminen, miksi betoniset halkeamat;
  • pintavalmistelu, napauttaminen heikkojen pisteiden tunnistamiseksi;
  • vian laajentaminen taltalla 5 mm;
  • pölyn pinnan puhdistaminen vedellä - sieni poistaa ylimääräisen kosteuden ja kuivaa pinnan;
  • nykyisen paljaan raudoituksen käsittely korroosionestoaineella.

  Kun ne täytetään korjausratkaisulla (vahvista vika viivalla tarvittaessa) tasaamalla pinnan. Tuloksena oleva vika ei ole aina ongelma betonille. Korjauspäätökseen vaikuttavat keskeiset kriteerit ovat syy, vian aukon leveys, sijainti, ilman altistuminen.

  Veden epätasapaino on yleinen syy huonolaatuiselle laastille, joka johtaa halkeilemaan. Sementinvalmistusmenetelmän noudattamista on seurattava tarkasti. Liuoksen ylimääräinen vesi on vaarallista pinnoille lämpötiloissa, jotka vaihtelevat nollasta ja alhaalta. Jäätyminen, kosteus laajenee, lisää halkeamia betoniin, minkä jälkeen betoni murenee. räjähtää armatus. Nämä prosessit vähentävät rakennuksen voimaa.

  Yritä tunnistaa puutteet alkuvaiheessa, älä viivyttele vielä vähäisten vaurioiden korjausta.

  Halkeamat betonissa kuivauksen jälkeen

  Kuluttajien kysyntä sekä betonissa että tuotteissa kasvaa jatkuvasti. Tämän seurauksena yritykset lisäävät niiden määrää ja valmistajat avaavat uusia tehtaita ja lanseeraavat tuotantolinjoja. Kaikkien yritysten valmistamien tuotteiden laatu pysyy tärkeänä tuottajille ja heidän kuluttajilleen.

  Vahvuussuhdepöytä.

  Usein usein ne, jotka itsenäisesti tekevät rakennustyöt omalla sivustollaan, ja jopa ammatti-asiantuntijat kysyvät itseltään, miksi betoni on halkeileva? Voidaanko tätä välttää ja mitä se vaikuttaa?

  Loppujen lopuksi korjaus, kun se oli jo alkanut romahtaa, on hankala ja joskus tehottomampi. Tästä syystä on parasta tehdä kaiken kerran laadullisesti, noudattaen kaikkia sääntöjä. Tärkeintä on, että eri pinnanmuodostusten ulkonäkö voidaan välttää, vaikka tämä ei ole helppoa.

  Materiaalit työhön

  Kuten tiedätte, koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa ja vettä. Muovisessa tilassa tai uudessa muodossa betonilla on nestemäinen sakeus. Sen jälkeen, kun massa on jähmettynyt, sementti ja vesi pienentyvät tilavuudeltaan. Uudet kuormat, jotka ilmestyvät massan tiivistämisen vuoksi, tuoretta betonia on vaikea kuljettaa sen alhaisen lujuuden vuoksi.

  Yksi tärkeimmistä tekijöistä korkealaatuiselle betonille on se, että kaikki koostumuksen muodostavat osat ovat oikeita mittasuhteita.

  Tässä on otettava huomioon paitsi ratkaisun tila, myös sen sijaintipaikan ehdot:

  Seoksen valmistusmenetelmä.

  • kun liuosta käytetään huoneissa, joilla on alhainen lämpötila, seokseen lisätään kemiallisia lisäaineita, jotka estävät jäätyneen kuoren muodostumisen;
  • kohotetussa lämpötilassa liuos kovettuu nopeasti, sen rakenne muuttuu ja sen jälkeen se alkaa repimään nopeasti kuivauksen jälkeen;
  • Hyvän täytön aikaansaamiseksi kannattaa ottaa korkealaatuiset kuivat sekoitukset, välttää vedot, tarkkailla lämpötilaa ja kostuttaa pinta koko kuivausaikana.

  Muoviset kutistuma halkeamat

  Pinnan muodonmuutos

  Seinän vahvistusjärjestelmä.

  Ne näkyvät kosteuden nopean haihtumisen vuoksi, kun päällyste on muovisessa tilassa. Nimittäin haihdutusnopeus on suurempi kuin veden erotusnopeus. On tärkeää, että kosteuden haihtumisaika liuoksen pinnalta riippuu lämpötilasta. Sekä ympäristön lämpötila, tuulen nopeus, kosteus ja altistuminen auringolle.

  Myötävaikuttaa tällaisten halkeamien ilmaantumiseen kuumalla aurinkoisella säällä tai kuivalla tuulella. Pinnan halkeamat eivät yleensä ole syviä, jopa 750 mm: n pituisia. Jos halkeamat ovat vähäisiä ja johtavat jäädytetyn levyn tuhoutumiseen, kaikki voidaan korjata. Tätä varten on tarpeen tiivistää kaikki halkeamat laastilla portland-sementillä ja huolellisesti sileäksi harjalla. Peitä käsitelty pinta muovikelmulla 48 tuntia, kun levyjen reunat kiinnittävät kalvon tangoilla ja lankkuilla.

  Vian sattuessa laskeutumisen aikana

  Taulukko luodaan tarvittava voima.

  Edistää tämän tyyppisten halkeamien muodostumista pintavastukseen sitkeän betonin tiivistämiseksi. Toisin sanoen, kun liuoksen kovettuminen on alkanut, samanaikaisen sedimentoitumisen kanssa. Tällainen prosessi johtaa alusta alkaen halkeamien muodostumiseen ja betonilaatta ennen sen koventamista on jo tuhottu.

  Pintapuolella tällaiset halkeamat ovat yleensä laajempia, niiden syvyys saavuttaa enintään 25 mm. On tärkeää, että tämäntyyppiset halkeamat saavuttavat raudoituksen, koska kun se kovettuu, seos on kiinnitetty vahvikkeeseen ja meneillään oleva kiinteytysprosessi aiheuttaa halkeamien muodostumista. Tällaisia ​​halkeamia voidaan parhaiten korjata täydellisen jähmettymisen jälkeen tuomalla uusi ratkaisu uraan.

  Muut halkeamat

  Lämpökutistuvat

  Kovettumisen alkuvaiheessa ja sementin ja veden välisen sakeuttamisprosessin aikana alkaa olla tietty määrä lämpöä. Tämä ilmiö johtaa seoksen lämpötilan nousuun.

  Jos lattiaan, päällekkäin tai seinään ei ole vapaata loimiä, lämpötilakestävyys kehittyy kutistumisen aikana. Tällä jännityksellä on vetolujuus tai puristuslujuus ja se aiheuttaa halkeamien muodostumista pinnalle.

  Tämän tyyppisten halkeamien ilmenemiseen vaikuttavat: ilman ja betonin lämpötila, muottien muoto ja sen kesto, jonka aikana betoni pitää siinä. Sekä käytetty sementtimerkki ja kaikkien komponenttien osuus valmiissa ratkaisussa. Vahingoittunut pinta voidaan palauttaa kvalitatiivisesti halkeamien avulla, kun sitä käytetään koristekerrokseen.

  Kutistuminen kuivauksen aikana

  Tämän tyyppiset halkeamat ovat harvinaisempia kuin muut tyypit. Yleensä ne näkyvät ei-vahvistetuilla toissijaisilla elementeillä tai vahvistetuilla täytöillä tarpeen mukaan.

  Syynä niiden esiintymiseen voi olla komponenttien virheellinen sekoittaminen, liiallinen veden määrä, huonolaatuisten aggregaattien käyttö ja riittämätön aika liuoksen pitämiseen.

  Jotta tuote ei halkeilisi tulevaisuudessa, on suositeltavaa käyttää koristeellista vesitiivis pinnoitetta korjaustöiden aikana ja tehdä koko pinnan eristys. Tätä varten voidaan käyttää vahvistus- tai raudoitettuja siteitä.

  Miksi säröjä: syitä ja tapoja estää halkeamia

  Usein on olemassa tilanne, jossa rakentaja ei voi ymmärtää, miksi betoni säröillä kaatamisen jälkeen. Tämä on melko yleinen ilmiö, joka johtaa materiaalin suorituskykyominaisuuksien heikkenemiseen ja sen asteittaiseen tuhoamiseen. Haluamme puhua halkeamien syistä ja tämän ilmiön ehkäisemisestä.

  Halkeamien ilmaantuminen esiintyy tavallisesti betonin kanssa.

  Halkeamat betonissa

  laji

  Betonirakenteiden krakkaus heikentää niiden laatua.

  Betonin krakkaus on laaja-alainen ilmiö, joka ilmenee useista syistä, ja tämän aiheen käsittelemisen helpottamiseksi olisi luokiteltava yksittäiset tapaukset ilmiön ilmaisemiseksi.

  Joten kaikki halkeamat voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään:

  1. Rakenteelliset halkeamat. Ne muodostavat uhkan rakenteen eheydelle ja sen kantokyvylle, ilmenevät pääsääntöisesti suunnittelijoiden ulkoisista syistä ja virheistä johtuen;
  2. Rakenteelliset tai rakenteettomat halkeamat. Ne muodostavat potentiaalisen vaaratekijän, jos puutteelliset korjaavat toimenpiteet aiheuttavat vakavampia vahinkoja ja laadun heikkenemistä, kantavuutta ja rakenteen eheyttä. Nousevat sisäisten prosessien ansiosta hydrausreaktion aikana ja betonin lujuus;
  3. Palon aiheuttamat halkeamat. Sisällytä sekä rakenteellisia että rakenteellisia vahinkoja. Merkittävä piirre - betonikerroksen erottaminen.

  Kuvassa - tyypillinen esimerkki rakenteellisista halkeamista.

  Ensimmäisen ryhmän vahingoittumiseen kuuluvat eheysrikkomukset, jotka johtuvat osista lisääntyneistä kuormituksista, materiaalin yhteensopimattomuudesta todellisiin kuormituksiin, arkkitehdin suunnittelun virheisiin, virheiden muodostumiseen seoksen koostumuksessa, maapallon liikkeissä, luonnonkatastrofeissa, iskuissa, räjähdyksissä jne.

  Se on tärkeää!
  Usein on olemassa halkeamia johtuen virheistä betonin valmistuksessa omilla käsillä.

  Valmisbetonin hinta osuu talousarvioon, mutta huonolaatuisen säätiön korjaaminen on paljon kalliimpaa.

  Rakenteelliset puutteet erottuvat suurella avausleveydellä, suurella syvyydellä, läpäisevällä luonteella, suurella mittakaavalla ja erityisellä lokalisoinnilla. Tällaisen vahingon ehkäiseminen liittyy kuormien pätevään suunnitteluun ja laskentaan, korkealaatuisten materiaalien käyttöön ottaen huomioon geologian erityispiirteet ja koskee pääasiassa rakennuksen teknistä suunnittelua ja suunnittelua.

  On lähes mahdotonta ottaa huomioon luonnonkatastrofien ja onnettomuuksien, ihmisen aiheuttamien katastrofien ja sotien vaikutukset, samoin kuin tulipalojen aiheuttamat loukkaukset.

  Tulipalojen jälkeen betonin halkeilu on lähes aina havaittavissa.

  Toinen vikaryhmä viittaa materiaalin rakenteen ja eheyden rikkomiseen luonnollisten fysikaalisten ja kemiallisten prosessien seurauksena, jotka esiintyvät betonissa sen kypsymisen kaikissa vaiheissa, varsinkin alussa.

  Tässä on lukuisia ilmiöitä, jotka johtavat tällaisten vikojen esiintymiseen:

  • Muoviset kutistuma. Nousu johtuen kosteuden voimakkaasta haihtumisesta pinnalta ja epätasaisen kutistumisen ja massan tiivistämisen seurauksena;
  • Lämpötilan kutistumisen tuhoaminen. Ne ilmenevät johtuen kuumennuksen aiheuttamien lämpölaajenemisen ja pakkaamisen vaikutuksesta ja seoksen epätasaisesta jäähdytyksestä;
  • Kutistumisen puutteet liuoksen kuivauksen aikana. Nousu johtuen betonin määrän epätasaisesta vähentämisestä kuivauksen aikana;
  • Lujituksen korroosion aiheuttamat halkeamat. Aktiivisen ruostumisen ansiosta teräs lisää tilavuutta ja voi rikkoa betonia.

  Esimerkki kutistumisvaurioista.

  Se on tärkeää!
  Halkeamien estämisen estäminen on paljon tehokkaampi ja järkevämpää kuin niiden poistaminen ja korjaaminen.
  Jotta menestyksellinen ennaltaehkäisy, sinun tulisi tietää virheiden syyt.

  syitä

  Suurin osa vahingoista tapahtuu luonnollisista syistä.

  Jos rakenteellisten vikojen ilmenemisen syyt ovat selvät, rakenteellisia rikkomuksia on syytä tarkastella tarkemmin. Aloitetaan siis järjestyksessä.

  Muovinen kutistuminen on prosessi, joka tapahtuu ratkaisun elämässä. Täällä on sellainen vaikutus kuin kosteuden voimakas haihtuminen betonipinnan avoimesta pinnasta. Tämän seurauksena liuoksen massaa vähennetään aktiivisesti tilavuudella, kun taas alemmat kerrokset pysyvät samana ja ylempi kerros peitetään verkolla, jossa on ohuita hiusrajan halkeamia.

  Muovinen kutistuminen ja kosteuden haihtuminen johtavat hiusrajan halkeamiin.

  Myös ratkaisun elinkaaren ensimmäisessä vaiheessa asennuksen aikana alkaa betonisekoituksen kutistuminen ja tiivistys painovoiman vaikutuksesta. Riittämätön tiivistyminen vibrotoolin kanssa aiheuttaa hetken, kun betoni on jo takavarikoitu ja tiivistyminen jatkuu. Tämä johtaa vikoihin.

  Lämpötilan kutistumamuodostumat johtuvat sementin hydratointireaktiosta, joka etenee lämmön vapautumisen myötä. Liuos kuumenee, lisää tilavuutta samalla kun kovettumisalueet halkeavat. Myös päinvastainen prosessi vaikuttaa - ylempi kerros jäähtyy ja laskee, kun taas alempi säilyy aiemmissa kokoluokissa tai kasvaa, tuloksena on aineellinen taukoja.

  Kutistuvien halkeamien muodostuminen kuivauksen aikana johtuu siitä, että asetettu materiaali pienenee tilavuudella. Tämä on tyypillistä kaikentyyppisille betonille, liimoille ja muille kovettumis- ja kuivausaineille. Yleensä niitä havaitaan vahvistamattomissa rakenteissa ja tasomaisten, laajennettujen tai epätyypillisten muotojen, kuten suurikokoisten betonipinnoitteiden, kipsin ja vastaavien rakenteiden säröissä.

  Se on tärkeää!
  Kutistuminen kuivauksen aikana johtaa usein muiden tyyppisten halkeamien pahenemiseen ja niiden avaamisen asteeseen.

  Korroosioväli vahvistettu betoni.

  Kosteuden tunkeutuminen betonirakenteeseen johtaa sen sisällä olevan metallin korroosiota. Tämän seurauksena lujitustangot lisäävät tilavuutta ja rikkovat kiviä.

  ennaltaehkäisy

  Asianmukainen hoito estää vaurioita.

  Jotta vältät vikoja ja vikoja betoniin, sinun on noudatettava sääntöjä, jotka sisältävät betonointiohjeita.

  Lyhennettä varten esitämme kolme tärkeää seikkaa:

  1. Valmistele seos kunnolla ja säilytä resepti. Ylimääräinen vesi tai sementti vaikuttaa haitallisesti betonin laatuun ja johtaa vikoja;
  2. Aseta ratkaisu hyväksyttyjen standardien mukaisesti: käytä tärinää tiivistymistä, ilmastusta ja muita tavanomaisia ​​menetelmiä;
  3. Huolehdi betonista muninnan jälkeen. Kohde voidaan peittää kalvolla, sen pinta voidaan kastua vedellä, tarvittaessa lämmittää betonia, eristää muottipesän ja suurissa esineissä on leikattava laajennusliitokset.

  Pinnan kosteus estää sen halkeilua.

  Se on tärkeää! Huomioi betonointiolosuhteet: työskentele oikeissa lämpötiloissa, säädä kosteutta, tarkkaile sääolosuhteiden muutoksia, älä murtaudu puitteisiin, joissa voit työskennellä, älä unohda betonin kovettumisen tekniikkaa ja käytä laadukkaita materiaaleja.

  Kiinteiden komponenttien ja rakenteiden betonisoimiseksi on parempi käyttää laadukasta valmisbetonia, sillä kotitekoinen tuote näyttää useimmiten luetellut ilmiöt ja ne ovat samanaikaisia.

  Suojaa materiaali äärimmäisiltä lämpötiloilta.

  Se on tärkeää! Älä laimenta betonia vedellä, älä lisää sementtiä, se on bruttomainen tekniikan rikkominen ja sekoitus koostumukseen, jonka tulos on ennustettavissa.

  Halkeamat johtavat siihen, että jatkojalostus- ja rakennustoimenpiteet johtavat rakenteen tilan huonontumiseen, vain betoniterästen leikkaaminen vinoneliöillä ja vinoneliöreikien poraus betonissa ei tuhoa sitä. Tällaisten vikojen välttämiseksi on noudatettava tiukasti konkreettisen työn tekniikkaa, joka kuvataan yksityiskohtaisesti tämän artikkelin videossa.