Onko mahdollista upottaa vettä veteen ja millä tavoin se tehdään?

Yksityisissä asuntorakentamisessa kukaan ei kaada betonia muottiin, jos kaivossa tai kaivossa on vettä. Pohjaveden taso on yksi konkreettisen työn tärkeimmistä indikaattoreista. Mutta teollisessa rakentamisessa vedenalainen betonitointi on tavanomainen rakentaminen. Loppujen lopuksi on välttämätöntä rakentaa laiturit, aallonmurtajia ja muita hydraulisia rakenteita.

Tällä hetkellä rakennuttajat käyttävät kahta tekniikkaa betonin kaatamiseksi veden alla:

 1. Paalujen avulla.
 2. Caisson-vaihtoehto.

Molempia menetelmiä käsitellään yksityiskohtaisesti myöhemmin.

Paalutusmenetelmä

Tätä varten käytetään tavallisesti erityisiä paaluja, jotka ajetaan säiliön pohjaan. Samaan aikaan paalut ovat itse asiassa betonipäällysteisiä pylväitä, jotka on liitetty toisiinsa ura-kiinnityslukolla. Tällaisia ​​lukkoja käytetään uritettujen lattialautojen, laminaattien ja muiden rakennusmateriaalien käyttämiseen. Siksi paalut kutsutaan uritetuksi.

Lukko ei aiheuta kireyttä, joten vesi pääsee vapaasti läpiviennin läpi. Mutta tämä ei häiritse betonitointia veden alla. Koska tässä rakennusprosessissa käytetään erityistä betonityyppiä, sen lisäksi on puolipitkä valmis.

Miten valmistella konkreettista ratkaisua

Tätä varten valmistele kahdenlaisia ​​ratkaisuvaihtoehtoja: tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä. Toisistaan ​​eroavaisuudet eroavat toisistaan. Tyydyttymätön betoni on valmistettu 6 tilavuudesta murskattua kiveä ja 1 tilavuus sementtiä. Kyllästetty koostuu 7 tilavuudesta raunioista ja 2 tilavuudesta Portland-sementistä.

Tärkeintä on, että molemmat lajit on pidettävä ilmassa, jotta niistä tulee vähän kiinteitä. Vain näin voidaan seos pestä pois, mikä johtaa suuren materiaalin kulutukseen.

Ensimmäinen liuos on pidettävä ilmassa 5 tuntia, toinen 3 tuntia. Huomaa, että betoni ei saa sijaita auringossa, joten se asetetaan katon alla ja peitetään aluksella. Muuten tuuli myös vähentää sen laatuominaisuuksia.

Täytä säännöt

Miksi valmistaa kaksi erilaista? Heillä on erilaisia ​​vahvuuksia. Tyydyttynyt betoni on tiheämpi ja kestävä, joten se asetetaan lähelle muottirakennetta. Mutta tyydyttymättömästä tyypistä ydin on täynnä.

Tässä kokouksessa on yksi hieno kohta. On selvää, että kerralla koko betonirakenne ei toimi. Betonin kaataminen veteen on vaiheittainen prosessi. Siksi on ehdottomasti valvottava tiukasti kahta rakennusmenetelmää: betoniliuoksen vaivaaminen ja kaataminen muottiin.

On välttämätöntä varmistaa, että ensimmäiseen kaadettava liuos on vielä osittain nestemäisessä tilassa eli se ei ole vielä täysin kiinteytynyt. Koska sen päälle kaadettava seos olisi suljettava hyvin sen kanssa.

Jos alempi kerros on jo kallistunut, niin ylempi kerros putoaa siihen, kuten kiinteällä pohjalla. Rakenteen lujuus murtuu. Kaikki värähtely aiheuttaa jännitystä telakointikerroksen yli. Minimi on halkeama, joka kasvaa koko ajan. Rakenteen korkein - hetkellinen murtuma.

Valmistelutyöt

On mahdotonta vain betonoida vedessä tekemättä valmistelutöitä. Mitä tässä vaiheessa liittyy?

Ensinnäkin on tutkittava säiliön pohja, jossa betonitointi suoritetaan. Sen pitäisi olla kestävä ja ilman kiven sulkeutumista. Jos alareunassa on kiviä, paalujen ympäröimä alue on täynnä raunioita, jotta kivet katoavat sen kerroksessa.

Toiseksi, betoniliuoksen vuoto voi olla jopa raakakerroksen läpi. Siksi pohja peitetään paksuisella liinalla. Tämä voi olla kankaalle tai telineelle. Huomaa, että kangas on asetettu siten, että se voi myös sulkea osan muottipesästä. Eli jonkinlainen kouru olisi muodostettava.

Tätä tekniikkaa käytetään paikoissa, joissa ei ole suuria nykyisiä ja voimakkaita aaltoja.

Caisson-menetelmä

Tätä veteen tarkoitettua betonointivaihtoehtoa käytetään niissä tapauksissa, jos lampeessa on voimakas alivirta ja aina aaltoja. Siksi pääpaino on muottien rakentamisessa. Se on yleensä valmistettu metallista.

Tässä on kaksi vaihtoehtoa, jotka eroavat toisistaan ​​muodoltaan. Jos pieni alue on betonoitu, on mahdollista asentaa valmiin rakenteen laskemalla se pohjaan nosturin avulla. Jos suuren alueen konkreettista työtä on tarpeen suorittaa, koukun kokoonpano suoritetaan.

Muottien asennus

Tätä varten pohjaan kaivaa kaivo tai kaivo, joka on täynnä betonilasilla varustettuja säkkejä. Tämä on uuden suunnittelun pohja. Kulin ratkaisu kiteytyy ja muuttuu monoliittiseksi.

Tämän jälkeen metallipinoja asennetaan koko kehälle, joka on sisäpuolelta peitetty joko 50 mm: n paksuisista puusta tai 8-10 mm: n paksuisista metallilevyistä. Huomaa, että paalut asennetaan hieman ulkopuolelle. Tämä tehdään yhdellä ainoalla tarkoituksella - luodakseen kuoppien tai kaivosten rinteet.

Samanaikaisesti niiden väliset paalut kiristetään erikoisilla metallivarrilla, mikä luo koko rakenteen jäykkyyttä. Ja paalujen rikkomisen välttämiseksi ne kiinnitetään säiliön pohjaan kaapeleiden ja ankkureiden avulla. Älä yleensä kokoa tällaista rakennetta omiin käsiisi. Se vaatii erikoislaitteita henkilöstön kanssa ja paljon aikaa.

Miten kaadetaan betoniliuosta

Koska tätä vaihtoehtoa käytetään syvän veden rakentamiseen, vedenalainen betonitointi suoritetaan erikoisputkilla. Venttiilit on asennettu niiden kahteen päähän. Yläosa avautuu, kun liuos syötetään kiinnittimeen. Sitten se sulkeutuu ja alempi venttiili avautuu, jonka läpi betoni syötetään kohteeseen.

Samaan aikaan putken sisällä syntyy tietty paine, jonka vaikutuksesta seos puristetaan ulos, täyttämällä tarvittava alue. Tällä tavalla voit tehdä työtä 30 metrin syvyydessä.

Kuten näette, betonitoiminen vedessä on mahdollista. Mutta se koskee teollista rakentamista. Alussa oli jo mainittu, että harvoin mikään yksityinen kehittäjä haluaisi tehdä konkreettista työtä vedessä omilla käsillään. Vaikka tällaisia ​​tekniikoita on olemassa.

Vesirakentaminen yksityiseen asuntorakentamiseen

On olemassa useita vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää yksityisissä asunnoissa.

Laukku

Helpoin vaihtoehto on käyttää laukkuja, joissa on konkreettinen liuos kotelon variantin tyypistä. Tee kylläinen liuos, täytä ne pusseilla ja laske ne valmiiksi kaivoksi tai kaivoon. Täytä pohjaveden yläpuolella.

Mutta sitten herää kysymys, konkretisoituu veteen? Älä edes epäröi, varmasti kovettua. Jokainen, joka on jo havainnut konkreettista työtä, tietää, että jokin betonirakenne on kasteltava vedellä, jotta se antaa tarvittavan voimaa. Kosteuden puute heikentää laatuominaisuuksia.

Tässä tilassa pussit, joissa on liuos, on oltava vähintään kuukausi. Sen jälkeen asennetaan muotti, ja esimerkiksi säätiö kaadetaan klassisen tekniikan avulla.

Kapillaari-tekniikka

Tämä on vaikeampi vaihtoehto, sitä kutsutaan nousevaksi ratkaisuksi. Tämän tekniikan kaiken ydin on se, että sementin ja hiekan (sementin vesipitoinen liuos, jossa on pehmittimiä ja joita käytetään usein) käytetyn nestemäisen betoniliuoksen, syötetään aiemmin valmistettuun alustaan. Se tehdään näin.

Ensin kaivetaan kaivanto tai kaivo, johon halkaisijaltaan 40-100 mm metalliputket asennetaan tasaisesti alueen yli. Toiseksi, ryöstö täyttyy pohjaveden yläpuolella. Huomaa, että tässä tapauksessa käytetään eri materiaalin fraktioita. Ne voidaan sekoittaa yksinkertaisesti.

Nyt sementtilaasti kaadetaan putkien läpi, jotka täyttävät murskattujen kivikerrosten elementtien välisen tilan. Putken nousun asteittaisella täyttämisellä niin, että ratkaisu täytti tasaisesti koko tulevan säätiön tilan.

Koko rakennustoiminnan monimutkaisuus johtuu siitä, että sen toteuttamiseen on tarpeen käyttää nosturia. Mutta tämä ei ole kaikkein vaikein. On tärkeää ohjata liuoksen virtausta. Ja koska putket kohoavat korkeammiksi, sinun on rakennettava jalusta tai muu rakenne, joka nousisi rakennustyömaan yläpuolelle. No, jos tämä malli liikkuu. Tämä helpottaa siirtymistä.

Voidaanko betonia kastella veteen?

Vesiliuosta käytetään sekä hydraulirakenteiden rakentamisessa (murtovesit, sillanreitit, laiturit, laiturit jne.) Että yksityisesti matalaa rakennusta korkeissa pohjaveden pitoisuuksissa.

Voinko kaataa konkreettista liuosta veteen?

Vastaus on kyllä: "Kyllä! Ei vain mahdollista ja tarpeellista! ". Tällä hetkellä on olemassa neljä tekniikkaa betonin kaatamiseksi veteen:

 • Teknologia "nouseva putki";
 • Caisson-menetelmä;
 • Betonisointi käyttäen laastia, joka on täytetty laastilla;

Ensimmäiset kaksi vaihtoehtoa käytetään teolliseen rakentamiseen. Jälkimmäistä menetelmää käytetään tavallisesti yksityisissä matalarakenteisissa rakenteissa.

Teknologia "nouseva putki"

Yleensä tarvitaan seuraavia laitteita ja materiaaleja:

 • Betoniyhdistelmä (kaksi tyyppiä);
 • Paalupaikka (lattiat paikan päällä);
 • Nosto-laite: kelluva nosturi, nosturi tai vintturi;
 • putket;
 • kulkea;
 • Muottirakenteet, jotka estävät betonin päällystetyn tilan rajoitetun tilan säiliön vedestä;
 • Syöttösuppilo

Menetelmä "nousuputken" (paalutusmenetelmä) avulla voit rakentaa kiinteät betonirakenteet vedessä matalissa syvyyksissä. Työtasoa pystytetään säiliön pinnalle suoraan rakenteilla olevan rakennuksen yläpuolelle alaspäin työntyneillä pölkkyillä.

Laiturille on asennettu läpivienti, johon on ripustettu läpimitta vähintään 200 millimetrin syöttöputki. Kun tämä putki laskeutuu ja nostetaan nostimella tai vintillä.

Ihanteellinen - nosto ja lasku kelluvalla nosturilla sekä betonin virtaus betonipumpulla. Rakenteessa olevan rakenteen koosta riippuen voi olla useita latausputkia.

Voidaanko betonia kastella veteen ilman valmistelevaa työtä? Ei mitään. Ennen kuin aloitat täyttämisen, ehdotetun rakenteen pohja peitetään paksuisella kankaalla (kankaalla tai telineellä), jossa on päällekkäisyyttä muotissa ja kallistettu kivimurskaus. Tämä tehdään, jotta vältytään konkreettiselta vuotamalta säiliön pohjan eroista.

Valukappaleisiin käytetään kahta tyyppiä: "tyydyttyneitä" ja "tyydyttymättömiä". Ensimmäinen asetetaan muotin kehän ympärille ja toinen kaadetaan rakenteen ytimeen. Tässä tapauksessa ennen kaatamista molempia betonityyppejä on pidettävä ilmassa, varjossa 5 ja 3 tuntia.

Varsinainen kaatoprosessi on seuraava. Putki vajoaa säiliön pohjaan. Betoni syötetään putkeen koko putkialueen täyttämiseksi. Lisäksi nostolaitteen avulla putki käynnistetään nostettavaksi - betonia puretaan säiliön pohjalle. Kerros kerroksen valumenetelmä toistetaan, kunnes koko rakenne täyttyy.

Se on tärkeää! On varmistettava, että jokainen alempi betonikerros ei muutu kiveeksi ja on puolijulkevassa tilassa. Lisäksi tämä betonitoimintatapa veden alla on mahdollista säiliöissä, joissa ei ole voimakkaita virtauksia ja merkittävää jännitystä.

Caisson-menetelmä

Seuraavia laitteita ja materiaaleja tarvitaan: materiaalit:

 • Betoniyhdistelmä pusseihin perustuen;
 • Betonin sekoitus kaatamista varten;
 • Kaisoni (muotti);
 • Kelluva nosturi;
 • Täyttöputket kahdella venttiilillä;
 • Antava laite (betonipumppu);
 • Ankkurit kaapeleilla

Tätä menetelmää käytetään syväveden betonoitumiseen (jopa 30-50 metriä) voimakkailla vedenalaisilla virtauksilla tai voimakkailla merialueilla. Tämä edellyttää riittävän vahvan muottirakenteen rakentamista. Pieniä määriä teräsbetonia, teräs hitsattu rakenne (kavennettu) käytetään muottipesään, joka lasketaan pohjaan kelluvan nosturin avulla.

Jos aiot täyttää suuren objektin, toimi seuraavasti:

 • Säiliön pohjassa rakenteen koon mukaan kaivanto tai säätiö kuopataan;
 • Syvennys on täynnä betonilla täytettyjä pusseja - tulevaisuuden esineen pohja;
 • Pohjan reunan yli säiliön alaosaan ajetaan teräspinoja. Tällöin paalut asennetaan pieneen kaltevuuteen kohteen ulkosivulle luodakseen rinteitä;
 • Kaltevuuden rikkomisen välttämiseksi paalut kiinnitetään pohjaan kaapeleiden ja ankkureiden avulla;
 • Pallojen välinen sisäpinta on päällystetty levyt, joiden paksuus on vähintään 50 mm tai teräslevyt vähintään 10 mm;
 • Pallojen välinen ulkopinta vahvistaa terästangojen, kulmien tai kanavien hihnoja.

Jotta syväveden betonointi olisi mahdollista, liuos tulisi toimittaa putkiin ylipaineessa. Tämä vaatimus on varmistettu kahden venttiilien syöttöputken päissä ja betonipumpun betonin syöttöllä. Muutoin kaivoksen vedenalainen betonointitekniikka on samanlainen kuin kasaantuminen.

Vedenalainen betonointi sementtipusseilla

Betonilla täytettyjä pusseja käytetään betonipohjan perustuksen rakenteen mukaan. Kyllästetty betoniliuos, jolla aiemmin valmistetut pussit täytetään, sekoitetaan. Sitten pussi nestemäisellä liuoksella (lähellä pohjaveden pinnan tasoa) täytetään kaivalla tai kuopalla.

Rakennetta ylläpidetään vähintään 30 vuorokautta, minkä jälkeen muotti asennetaan esineen ympärille ja täyttö suoritetaan (pohja tai seinät) klassisen tekniikan mukaisesti.

Miten kaadetaan betonia veteen oikealla tavalla

Tämäntyyppistä betonitoimintaa käytetään vesirakennuksissa ja paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa. Korkea taso - yhteinen rakennusongelma. Jotkut alueet ovat jatkuvasti vedessä.

Ne myyvät usein maa-aluetta rakentamattomien tonttien hintaan ja, kuten lupasi, pohjaveden tasoa ei saa koskaan häiritä.

Kaikki puutteet löytyvät työn prosessista. Vedestä on paljon tapoja viedä paikalta ja kaataa betonia suoraan veteen. Miten täytetään ja onko tällainen ammatti tulevaisuudessa vaaraksi säätiölle?

Onko mahdollista tehdä tämä

Betoni voidaan kaataa veteen, mutta tällä tyyppisellä valulla on omat ominaisuutensa. Konkreettinen työ on rakentamisen ratkaiseva vaihe. Teokset alkavat säätiön rakentamisella. Epäonnistuminen yksinkertaisimpien betonipoistoa koskevien sääntöjen suhteen johtaa halkeamien muodostumiseen. Heikko kantokyky johtaa rakenteeseen lyhyeen käyttöikään.

Vedenalainen betonitointi on yksi teollisuuden maa- ja vesirakennustöistä. Yksityisyrittäjät harvoin harjoittelevat laastin muottiin, kun on vettä kuopassa. Sinun täytyy säätää ulosvirtaus sivustostasi rinteen suuntaan ja taistelemaan sivuston viemäröinnistä.

Nykyaikaisten eristys- ja korjausmateriaalien avulla on helppo saada konkreettinen sekoitus vedenpitävään betoniin kenttäolosuhteissa. Liuos voidaan jopa toimittaa veden alla vakiintuneiden vedenalaisen betonitoimintatapojen avulla. Tuloksena on luotettava vedenkestävä betoni.

Veden vaikutus pohjaan

Vesi vaikuttaa kielteisesti säätiöön. Fysikaalisten ominaisuuksiensa mukaan veden jäätymisen aikana tilavuus kasvaa. Kun ilman lämpötila laskee alle nollan, halkeamat ja reiät, joissa vesi on tunkeutunut, laajenevat ja suurentuvat. Ajan myötä säätiö heikkenee ja putoaa.

Monet huolet aiheuttavat pohjavesiä ylemmissä kerroksissa, mukaan lukien sade ja sade. Veden epäpuhtauksilla on kemiallisia yhdisteitä, joilla on aggressiivisia teknisiä päästöjä ilmakehään. Jäteöljy, autopakokaasut sijoitetaan betonipinnalle. Haitallisten aineiden vaikutuksen alaisena esiintyy eroosiota. Rakenne menettää voimaa, alkaa murentua, hiutaleita ja murentua.

Vesi kykenee huuhtelemaan kaiken, mitä ei ole löydetty. Jopa puhtaan veden, ilman epäpuhtauksia, veden jatkuvasti ja vähitellen huuhtoutuu kellarin partikkelit, huokoset, ontelot ja muut virheet.

Pohjaveden aiheuttamat tehtävät ratkaistaan ​​eri tavalla. Kaivon seinämien suodatus, maanalaisten ja hydraulisten rakenteiden vedenpitävyys, muut ei-toivotun veden virtauksen aiheet.

Todistetut täyttömenetelmät

Teknologialla ei ole tyhjennystyötä. Vedenalainen betonitus soveltuu sillatukien rakentamiseen, voimansiirtojohdotukien perustuksiin, hydraulirakenteiden korjaustöihin.

Käytä erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 • Pystysuuntaisesti liikkuva putki (VPT). Kaivo on suojattu juoksevalta vedeltä, ja siellä tehdään töitä;
 • Vtaptyvanie (tamping) betoniseoksesta. Ensinnäkin tee betoninen alue, siitä tärinän avulla kaada ratkaisu;
 • Nouseva ratkaisu (BP). Putkessa paine-injektoitu liuos, joka nousee. Ratkaisu vie vettä ja tekee monoliittia;
 • Betonin asettaminen pusseihin. Laukut ohennetusta kankaasta kastetaan veteen. Soveltuu lisäaineeksi, kun on tarpeen tiivistää rako;
 • Kubelin käyttö. Betoni avattuihin laatikoihin upotetaan veteen, ja se betonoidaan veden alla millä tahansa syvyydellä epätasaisuuksilla, kaivoilla ja korkeuksilla.

Maa-talon yksityisessä rakentamisessa on tarpeen kaataa liuos veteen pohjaveden läheisyydestä johtuen. Paalumenetelmä ja kavennusmenetelmä ovat kaksi todistettua järjestelmää.

Paalutusmenetelmä

Pile kulkee kaikkiin heikkoihin maaperään tai jäädytyksen syvyyteen. Tukijalusta on asennettu luotettavampiin paikkoihin, jotka jäätyvät alle. Yksityisten talojen osalta tällainen päätös on järkevästi perusteltu. Järjestelyn kustannukset ovat paljon pienemmät kuin monoliittisen nauhan perustus. Vähemmän kaivamiseen, kaatamiseen ja vahvistamiseen.

Nostaja auttaa luomaan luotettavan rakenteen matalalla syvyydellä. Pilejä vasarat, veden pintaan rakennetaan työtaso. Putki upotetaan veteen täytetyn tilan pohjaan. Betoni syötetään putkeen betonipumpulla. Trukki nostaa putkea, betoni puretaan pohjaan. Täyttö tapahtuu kerroksittain, kunnes koko rakenne on betonoitu.

Säätiön kestävyys lasketaan ottaen huomioon maaperän korroosioprosessit. Ulkopuolella ruuvipallot pinnoitetaan monikerroksisella korroosiota epoksipohjaisella pinnoitteella, mikään ei vaurioidu ruuvauksen aikana. Metallia, josta paalut on tehty, ei romahda edes aggressiivisimmassa maaperässä.

Se on tärkeää! Käytön aikana on ehdottomasti varmistettava, että kullakin alemman kerroksen betonilla on puoli-nesteinen sakeus. Menetelmä soveltuu paikoissa, joissa on hiljainen, heikko virtaus.

Caisson-menetelmä

Jos betoni on kova maaperä korkeintaan viisikymmentä metriä syvyyteen, kun vesitasoa on vaikea vähentää, käytä kattilamenetelmää kaatamalla. Tehokkaat aallot ja voimakkaat alivirrat edellyttävät luotettavien muottien muodostamista kavion muodossa.

Hitsattu teräsrakenne kelluvilla nostureilla laskeutuu säiliön pohjaan.

 • Pohjassa he kaivaavat kaivannon;
 • Betonilaukut upotetaan kaivoon. Se osoittautui rakennustyön perustaksi;
 • Tulevaisuuden talon ympärillä kallistuvat teräspilvet lyödään, jotta rinteillä on mahdollisuus;
 • Pilat on kiinnitetty alareunaan kaapeleilla ja ankkureilla;
 • Sisällä on puinen tai teräsvuoraus;
 • Ulkopuolella paalut kiinnitetään terästangoilla, erikoiskulmilla.

Syvävesipinnoitus varmistetaan korkealla paineella. Liuos pumpataan putkeen venttiileillä päissä. Kun betonia syötetään, yläventtiili avautuu. Pohja toimii kun seos pääsee betonipisteeseen.

Vedenvaihto

Tontit puutarhurit saavat joskus parhaita paikkoja. Kuinka suojata sivustosi tulvilta? Pohjavesi on tarpeeksi lähellä, talvella sokean alueen alla, joskus turvotus tapahtuu. Yksi tapa siirtää vettä talosta ja tontti on tyhjentää.

Korkeimmasta paikasta kaivaa ja syvennä kaivantoa. Vesi, erityisesti sulanut keväällä, kertyy ja menee kerrostumiseen metsään.

Levitä tiivis polyeteeni tiivis substraatti niin, että vesi putoaa viemäriin.

 • Aseta geotekstiilifraktio ja vuotaa 20-40 mm: n rauniot;
 • Aseta tyhjennysputki kaivantoon;
 • Kierrä putki ja täytä se rauniolla.

Jotta tyhjennys hyvin, tarvitset aallotettu putki. Siinä reikä leikataan, ja yhteys jätevesijärjestelmään muuttuu. On tarpeen tehdä pieniä rinteitä. Tarkastuskaivoja asennetaan putken syvyyteen, plus 5 cm.

Luukun suojuksen on oltava samassa nurmikolla. Järjestelmää pidetään talon ympärillä, yhdistettynä yhteen paikkaan ja näytetty talon ulkopuolella sijaitsevan kuivatuskaivon päälle.

Muita vinkkejä

Jos säätiö on rakenteen perusta, perusta on perusta. On tärkeää noudattaa jatkuvaa konkreettista sijoittamista.

Mitä enemmän vettä, sitä useammin maaperä turpoaa.

 • Laske tilattavan seoksen tilavuus oikein ottaen huomioon mahdolliset prosessin häviöt;
 • Monoliitin muodostamiseksi perustus kaadetaan kerrallaan, kunnes betoni kovettuu;
 • Jos suunnitellaan suuria määriä betonitoimintoa, tilaa betonia sekoittajissa suoraan tehtaalta;
 • Betonin merkin on vastattava rakentamisen olosuhteita, joilla on pieni turvallisuusmarginaali. Edellä olevasta betonista on värähtelevä suurtaajuuslaite.

Jotta seos ei päällystyisi, roskat ja hiekka eivät laskeutuneet, eikä sementtimateriaali kurotta ylöspäin, noudata yksinkertaisia ​​suosituksia ja luottaa luotettaviin betonointimenetelmiin.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Miten kaadetaan betonia veteen?

Nykyaikaista rakentamista on vaikea kuvitella ilman rakennuksen rakenteen elementtien pystytystä veden alla. Usein tällainen työ suoritetaan padon, siltan, kaivon ja muiden vedenalaisten rakenteiden rakentamisen aikana, jotka tunkeutuvat viisikymmentä metriä syvyyteen.

Onko mahdollista betonoida vedessä?

Rakennettaessa perinteistä taloa, edellytys on veden puute pohja-kuoppaan. Pohjaveden pinnalla on tärkeä rooli betonitoinnin aikana. Rakenteiden pystyttäminen rakenteilla veden alla on mahdollista. Tällainen toimenpide suoritetaan aallonmurtajien, laitureiden ja muiden hydroteknisen merkityksen rakenteen aikana.

Tekniikan tyypit ja niiden kuvaus

Betoni voidaan kaataa kahteen tapaan veteen. Pienellä syvyydellä ja alhaisella vaihteluvälillä, hyppyillä - paaluilla, luodaan aita, joka kaadetaan betonilla. Myös hiljaisessa matalassa paikassa voit kaataa liuoksen suoraan veteen.

Syvään veteen sijoitetussa asennuksessa käytetään ilmakammioa, joka antaa veden kestävyyden - kavennus. Kammiota täytetään liuoksella käyttäen erityistä putkea.

Paalujen avulla

Rakentamiseen betonirakenteet vedessä voi käyttää arkkia paalut. Piles ovat kielen ja uran rivin rakennuselementtejä - tyhjää putkea tai paalua, jolla on lukitusjärjestelmä nivelten: kielen ja kielen. Tällä menetelmällä voit rakentaa kiinteän rakenteen, jossa on enintään 50 metrin syvyys.

Ennen töitä sinun on valmisteltava:

 • ratkaisu;
 • todettu paalujen määrä;
 • nostoköysi;
 • putki;
 • kanava liuoksen lataamiseksi;
 • hissi.

Aluksi sinun on valmisteltava rakennustyömaa rakennuksen rakennustyömaalla. Sen päälle asennetaan hissi, johon ripustetaan putki, jossa on yli kaksikymmentä senttimetriä. Seoksen tasaisen ja oikean kaatamisen vuoksi nostoköysi työntekijöiden tulisi nopeasti nousta ja laskea. Tarkkuuden on oltava alle kolme senttimetriä.

Putki on täytetty pussiin, joka ei anna veden tunkeutua ja huuhdella liuosta. Pussissa seos syötetään suppilon läpi, joka painaa putken pohjan laskua ja puristaa vettä. Putki on täytetty tiukasti, kokonaan. Teknologia on erilainen monitasoinen betonin kaataminen. Jokaisella tasolla on epäluotettava yläkerros, johon vesi voi päästä, joten ennen seuraavan tason asennusta ylätaso poistetaan. Suurempi rako kaadetaan betonilla käyttäen useita putkia, joilla on suuri poikkileikkaus.

Liuoksen pitäisi makaata hieman kuivua. Tämän betonin täyttäminen voi johtaa pieneen seoksen menetykseen, joka voidaan pestä vedellä. Liuoksen kuivauksen aikana se on peitettävä suojapeitteellä auringosta tai sateesta. Jos sää sallii, et voi kattaa. Tekniikka, jossa paalut on käytetty, käytti ensin brittiläinen insinööri Kiniplep. Liuosta käytetään eri tiheyksissä. Tyydytettyä käytetään kuoren muodostamiseen, jonka paksuus on 1 m, jonka ydin on täynnä vähemmän tyydyttynyttä liuosta.

 • tyydyttymättömät koostumukset: 6 osaa murskattua kiveä * 1 osaa sementtiä, joka voi vanhentua viisi tuntia;
 • kyllästetty koostumus: 7 osaa raunioista * 2 tuntia sementtiä - ilmassa kolme tuntia.

Aika, jonka jälkeen liuosta täytyy sekoittaa ja kun täyttö on tarpeen, riippuu betonin kovettumiskiihdyttimistä. Seos soveltuu kaatamaan, jos sitä ei ole pestävä vedellä, sitoudu hyvin kokonaismassan kanssa, sopii tiiviisti, muuttuu monoliittiseksi. Paikat, jotka altistuvat usein purjehduksille, iskuille, tärinälle, ovat betonoitu ratkaisuun, johon on lisätty nopeasti sementtiä. Jotta ratkaisu olisi tiheä monoliitti, käytetään tampingia. Suoritetaan huolellisesti ilman tarpeetonta epäröintiä vettä.

Liuoksen koostumus: 1 h sementtiä * 2,5 tuntia hiekkaa.

Caisson-menetelmä

Säätiön rakentamista kaippimenetelmällä käytetään ratkaisuina ongelmiin:

 • vesi on korkea ja vaikea vähentää;
 • maaperään kuuluu kovaa kiveä;
 • voi olla perussiemenet;
 • aallot, voimakas alivirta.

Useimmin kautsukammio on betoniteräs, metalli. Muotoilun tyyppi määräytyy kokoonpanon koon mukaan. Pienellä rakennusalueella sijoitetaan tavallisesti valmiina kynttilänjalka hissillä. Yhdistetty kaunokammio, jota käytetään rakennustöissä suuremmassa mittakaavassa.

Pohjassa tehdään suuri kuoppa, joka on vuorattu pussit betoniseoksilla. Koostumus kovetuksen aikana muuttuu monoliittiseksi alustaksi. Metallipilareita asennetaan pohjan ympärille, kulmaan, joka on suunnattu ulkoiselle ympäristölle ja joka luo rinteitä. Pallojen sisäpuoli on leikattu puulla (levylevy - 5 cm) tai metallilla (0,8 - 1 cm).

Pallot on yhdistetty metallivarret, mikä luo kasa rakenne ja jäykkyys. Rakenne on kiinnitetty pohjaan kaapeleilla ja ankkureilla. Rakenne toteutetaan erikoislaitteiden, pätevien asiantuntijoiden avulla.

Tekniikka betonisekoituksen asettamiseksi kaippamenetelmällä edellyttää putken käyttämistä reunoilla, joissa on kaksi venttiiliä. Kun betonia syötetään, yläventtiili avautuu, liuos kaadetaan ja sulkeutuu. Pohjaventtiili avautuu, kun seos on betonipisteessä. Putken sisältämän vaaditun paineen ansiosta betonikoostumus poistetaan siitä. Tällaisten teosten suurin syvyys on kolmekymmentä metriä.

Ominaisuudet kaatamalla yksityiseen talonrakennukseen

Tarvittaessa yksityisten asuntojen rakentaminen vesipohjaiselta pohjalta teknologia voi olla kahdentyyppinen:

 • pussit;
 • kapillaarimenetelmällä.

Laukkujen käyttö on yksi yksinkertaisimmista menetelmistä. Ne rekrytoivat ratkaisun kantomatkamallin tyypin mukaan. Liuoksen pitäisi olla kyllästynyt. Laukut asetetaan vedenpinnan yläpuolelle. Säätiön pitäisi kovettua yli kuukausi. Kovettumisen jälkeen kaadetaan klassinen muotti ja säätö.

Kapillaari-tekniikka on aikaa vievä prosessi. Tässä tekniikassa käytettävän liuoksen tulisi olla nestemäinen Portland-sementin pohjalta ja hiekan lisäys. Lisäksi pehmittimiä voidaan käyttää.

Työn alkuvaihe on pohjan valmistelu - luodaan kaivanto, johon kiinnitetään 0,4 - 1 cm: n mittaiset metalliputket. Kaatopaikka kaadetaan vedenpinnan yläpuolelle. Putkien kautta syötetään betoniseos, joka täyttää tilan tiukasti. Kapillaarintekniikalla on tällaisia ​​vaikeuksia: nosturin käyttö, betonin toimitusten hallinta, rakennustyömaan rakentaminen.

tulokset

Jokainen menetelmä on tehokas omalla tavallaan. Veden rakenteiden rakentamiseen käytetyn betonin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • oltava riittävän nesteitä levittämään helposti putkeen;
 • täyteaineen tulee olla kohtuullisesti niin, että seos ei ole liian viskoosi;
 • Betonin tiheyden lisäämiseksi asiantuntijat suosittelevat koostumuksen laimentamista kalsiumhydroksidin suspensiolla.

Betonointi vedessä on yksi vaikeimmista rakennusalan toiminnoista, jotka edellyttävät erittäin pätevää tietoa, käytännön taitoja ja erikoislaitteita. Tämä on kuitenkin tärkeä vaihe hydrokominaaristen rakenteiden rakentamisessa.

Vesitiivistysteknologian ansiosta voit rakentaa patoja, siltoja, aallonmurtajia, vesivoimaloita ja muita rakenteita, jotka ovat erittäin kestäviä.

Onko konkreettinen kovettuu vedessä?

Betonin kovettuminen vedessä on mielenkiintoinen prosessi. Ihmiset usein vääristävät häntä, epäilevät, että hän ei anna mitään hyötyä. Erinomainen esimerkki on "ammattilaisten" suositukset, jotka täyttävät säätiön pelkästään kuivina kuukausina. Ne ovat väärässä, koska materiaalia voidaan käyttää eri olosuhteissa.

Vesi on osa betonia

Vesi on yksi rakennusseoksen komponentteista. Sitä käytetään tietyssä prosenttiosuutena muiden komponenttien kanssa tarvittavan johdonmukaisuuden aikaansaamiseksi. Tämä vivahde on olennaisen tärkeää kokemattomien rakentajien arvioinnissa, jotka uskovat, että korkeassa kosteudessa materiaali menettää ominaisuutensa.

Koostumus perustuu sideaineiden laimentamiseen, jotka kovettumisen jälkeen luovat vahvat sidokset toistensa ja muiden materiaalien välillä. Joten veden läsnäolo ei ole niin haitallista kuin yleisesti uskotaan. Sen vaikutus edellyttää yksityiskohtaista arviointia todellisten tulosten saamiseksi.

Veden vaikutukset jähmettymisen aikana

Vesi kaksinkertaistaa betonilla kovettuneena. Prosessi etenee kahteen suuntaan kerralla, mutta tulos on yksiselitteinen. Kuinka aineisto käyttäytyy kiinteytymisen aikana?

 • Imeyttää osan vedestä;
 • Liiallinen vesi pakotetaan ulos.

Molemmat suunteet ovat vastakkaisia ​​toisiaan, mutta ne rakentavat edelleen vahvuutta jokaisessa vaiheessa. Tiedot kertovat, miten seosta käytetään lähellä veden horisontteja ja huonoissa sääolosuhteissa.

Imeyttää jonkin verran vettä

Betoni M250: n tilaaminen betonilaitokselta, henkilö saa korkealaatuisen seoksen halutusta sakeudesta. Se toimitetaan erikoiskuljetuksella, joten matalasuojauksen löytäminen vedessä ei muuta tiheyttä. Jos materiaalin tuotanto on rikki teknologiaa, sakeus muuttuu paksuiseksi. Sideainekomponentit ovat valmiita lisäämään kosteutta, joten ne alkavat ottaa sen pois ympäristöltä. Prosessia havaitaan myös viimeisen kuivumisviikon aikana, kun huoneen kosteutta vähennetään voimakkaasti.

Ylimääräinen vesi karkotetaan

Jähmettymisprosessissa ylimääräinen vesi on aina syrjäytetty. Fysiikan lait määräävät, että suuremman tiheyden omaava materiaali korvaa tarpeeton komponentin, joka antaa riittävän vahvuuden. Tämän edellytyksen perusteella nykyään ammattilaiset käyttävät laastia kaikissa olosuhteissa. Tärkeintä on, että betoni toimitetaan valmistajalta laaduntarkastuksen jälkeen, koska tilastollisten standardien eritelmät poikkeavat usein epätarkkuudesta.

Vedenpitävästä sementistä valmistettu laatukerros

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä betonin laatuun. Suuri valmistaja tarkistaa materiaalin standardien vaatimusten täyttämiseksi, joten voit käyttää etikettiä määrittelemään seoksen käytön mahdollisuutta. Vaikka työskentelet paikoissa, joissa on korkea kosteus tai avoin vesi runko, voit käyttää erityistä betonia valmistettu VBC (vedenpitävä nopeasti kovettuva sementti).

Rakennusmateriaalissa havaittiin jakauma monoliittisten siltojen rakentamisessa. Syynä tähän on maksimaalinen vedenkestävyys ja vedenpitävyys kovettumisen jälkeen. Nämä indikaattorit eivät sisällä rajoituksia, jotka edellyttävät ylimääräistä työtä vaikeissa olosuhteissa.

Jos ostat M200: n valmistajalta, et voi huolehtia sen pohjaveden jähmettymisestä. Tarkastukset vahvistavat tämän tosiasian, joten ammattilaiset kaatoavat säätiön kaikissa olosuhteissa. Ainoa ongelma on vain voimakkuuden vähäinen kasvu.

Osoitteemme: Pietari, pos. Beloostrov, st. Keski (Dunes), 1.

Teknologia kaatamalla betonia veteen vaiheissa

Betonin johtaminen veteen on yksi niistä menetelmistä, joita käytetään rakentamisessa maan päällä korkealla pohjavedellä. Pohjan alapuolella oleva kaivo on usein täynnä vettä.

Tietenkään ei ole täydellisiä alueita. Pohjimmiltaan maaperä koostuu savesta ja hiekasta, jotka pitävät vettä rakenteessa. Talvella se jäätyy, mikä johtaa maaperän kallistumiseen. Tämän ilmiön ilmentymiseen vaikuttavat koostumus ja huokoisuus sekä pohjaveden taso.

Pohjaveden ja pohjaveden vaikutus pohjaan

Kaikki maan alla olevat vedet ovat maan alla. Ne kaikki vaikuttavat negatiivisesti maaperän pääominaisuuksiin, jotka määräytyvät tiivistymisasteen ja kosteuden kyllästymisen perusteella. Siksi säätiön suunnittelussa ja rakentamisessa otetaan huomioon maaperän muutokset sekä rakentamisen että ajan kuluessa.

Pohjaveden pitoisuuksien ja maaperän aggressiivisuuden kausivaihteluista valitaan säätiön rakentamismenetelmät.

Pinnan alla oleva neste sidotaan höyryn ja jään muodossa. Se on hygroskooppinen ja kalvo. Vedemolekyylien vetovoima maaperän hiukkasiin riippuu etäisyydestä molekyylistä maaperän hiukkasiin ja laskee, ja 0,6 μm: ssa ne eivät enää toimi vuorovaikutuksessa. Ensimmäiset kerrokset ovat tiukasti kiinni vedyn vedon voimasta maahan ja muodostavat hygroskooppisen kosteuden. Veden lisäys tuottaa kalvovettä ja muodostuu vapaata vettä.

Pohjavesi liittyy gravitaatiovoimiin, ja niiden liike riippuu painovoiman vaikutuksista. Maassa on kapillaareja, ja niiden vesi alkaa nousta korkeammalle kuin painovoiman taso. Jännitysvoimat pitävät sitä. Nostokorkeus riippuu halkaisijasta, se voi saavuttaa useita metrejä. Mitä pienempi, sitä korkeampi vesi nousee.

Säätiön valinta maaperästä riippuen

Maaperä ja säätiö ovat toisiinsa yhteydessä. Pinnan alla olevat nesteet voivat liuottaa suoloja ja kaasuja, jolloin ne saavat aggressiivisen kyvyn ja voivat tuhota talon betonikerrokset. Hävityksen määrä riippuu veden nopeudesta. Siksi käytä erityistä sementtiä.

Jos vesi nousee korkeammaksi kuin vesipaineen pohjan pohja, tämä johtaa pohjan tai leikkauksen tuhoamiseen.

Käytä pohjaan:

 • Matala perustus eri rakenteille:
 • Pile open;
 • Pile - grillage.

On suositeltavaa perustaa pohja korkealle pohjavedelle syvemmälle, jäädytyssyvyyssääntöjen edellyttämällä tavalla. Tämän ehdon täyttäminen tekee taloudellisesti kannattamattomaksi rakentaa kaistaleen, mutta se on mahdollista. Jos maaperä on koostumukseltaan monimutkainen ja siinä on kelluvia ominaisuuksia, monoliitti - vahvistettu betonipohja asetetaan. Maaperästä riippuen, kapenevaa matalaa pohjaa voidaan yksinkertaistaa.

Vähimmäisoletukset matalan perustuksen rakentamisessa:

 1. Esivalmistetut rakenteet pinotaan toisiinsa liittymättä (puolikiinteää savea ja silkkistä ja hienoa hiekkaa keskimääräisellä veden kyllästymisellä);
 2. Keräysrakenteet, jotka ovat kiinteästi toisiinsa yhteydessä. Samanaikaisesti betonin kaataminen veteen sallii betonien betonisoitumisen (savi- ja hiekalla, joka on kyllästetty vedellä).
 3. Monoliittinen betoni ja monoliittinen tyyny (pehmeät muoviastiat);
 4. Monoliittinen pohja on kiinteästi yhdistetty, vahvistettu vahvikkeella tai vahvistetuilla betonivöillä (vettä sisältävillä hienoilla ja silkkisillä hiekkoilla).

Alueilla, joilla on korkea kapillaarinen nousu ja joilla on mahdollisuus tulvien vuotamiseen hurrikaanien tuulessa tai sulavan lumen aikana kauden aikana, on suositeltavaa sijoittaa pino tai paalu, jossa on grilliäkymä pohjaan talon alle. Ei ole toivottavaa ennakoida altaan rakentamista korkealla pohjaveden tasolla talon rakentamisen aikana.

Betonityyppinen kuoppaan

Talon alapinnan on oltava sellainen, ettei sen vahvat ominaisuudet vaikuta pohjaveteen, joka voi yllättäen nousta tai laskea. Ja koska vesi voi joutua kosketuksiin, betonilla on oltava suuri lujuus. Sen koostumukseen on sisällyttävä lisäaine vedenpitävyyteen. Oikean veden ja sementin suhteen valitseminen vähentää huokoisuutta.

On myös tärkeää suorittaa korkealaatuista vedenpitävyyttä betonin valmistuksessa. Vesi kemikaaleilla ja siihen liuotetuilla suoloilla aiheuttaa korroosiota ja myös vapaasti provokoi delaminoitumista. Sementti liuottaa niin sanotun "sementtibakillin" valkoisen plakan muodossa, joka muistuttaa vaaleaa pakkasaa.

Suojaustekijät

Kaikki rakenteelliset elementit on suojattava luotettavasti.

 • primääri (betoniseoksen valinta);
 • toissijainen (vedenpitävä);
 • vedenpoisto (veden talteenotto).

Ensisijainen. Komponenttien eroavaisuudet valitaan seokseen tiettyjen ominaisuuksien saamiseksi betonille. Koostumus tuo esiin kemiallisia lisäaineita. Tätä menetelmää käytetään silloin, kun on mahdotonta tarjota suojaa muilla menetelmillä. Pohjimmiltaan, kun on aggressiivista maaperää ja kaivettu haudattu pohja. Suojaus tuottaa betonin merkin vedenkestävyydelle.

Toissijainen. Tämä vedeneristys vahvistettu pohja. Se luo suojaavan kerroksen. Suojaus suoritetaan valsseilla, mastisilla, polymeerilevyillä, hydrofobisilla jauheilla. Vedeneristys voidaan levittää päällystämällä, liimaamalla, kyllästämällä ja injektointimenetelmällä.

Vaikea prosessi, mutta todellinen

On tärkeää muistaa, että suojaus riippuu:

 • maaperän aggressiivisuuden lisääminen;
 • eristävän materiaalin käyttöikää huolimatta talon pohjasta tulevan veden lisäämisestä;
 • suurempi kapillaarihissi.

Jos maaperä ei ole aggressiivinen, se riittää suojaamaan pohjan sivua ja yläosaa betonin tai hiekkalaatan läsnäollessa.

Valmistelutyö vedeneristämiseen

Ennen vedenpitävyyden aloittamista on välttämätöntä tehdä seuraava työ:

 • valmistaa pinta;
 • pohjavesien veden alentaminen rakennustyömailla (viemäröinti, viemäröinti).

Ennen pohjustusta pinta on puhdistettava, se on sinetöitävä vikoilta, tasoitettava, rappauduttava, kuivunut ja otgruntvana.

jäteveden

Jo rakennuksen alusta alkaen kaivo on täytetty vedellä. Se häiritsee rakentamista. Ja mikä tahansa rakenne voi altistua veteen. Veden hävittämiseen liittyvä asennus tehtiin tarpeesta siirtää vettä talosta. Tätä varten rakenteiden monimutkaisuus luodaan avoimen ja suljetun vedenpoiston muodossa tai suoraan pumppaamaan. Nämä järjestelmät voidaan asettaa erikseen ja yhdessä toistensa kanssa. Vesiliukumäellä on merkittävä rooli pohjan rakentamisessa.

Käytä mäntä-, keskipako-, kalvo- ja erikoiskuoppa-pumppujen pumppaamiseen. Vesi poistetaan keräysletkun avulla esivalmistettuun kuoppaan.

Voit myös rakentaa tilapäisiä vedenvetoja tai tyhjennyskanavia. He käyttävät vedenpoistoa ja betonilaatikkoa veden tyhjentämiseen. Lisäsuojaa varten kaivoja ja kaatopaikkoja syntyy vuoristoalueilla.

7 metrin syvyyden pienentämiseksi käytetään neulasuodatinlaitteita. Ne koostuvat keräilykerrasta ja siihen kiinnitetystä pummasta. Maapallon sisään upotetaan useita ejektorinsuodattimia ja pumpun avulla osa, jolla on korkea pohjavesi, tyhjennetään.

Avoin viiva

Pohjaveden vähentämiseksi voit käyttää vanhaa yksinkertaista menetelmää. Rakennuksen lopussa useissa paikoissa kaivaa syvä kaivanto. Vähitellen se alkaa täyttyä vedellä, jota voidaan pumpata ulos ja odottaa jonkin aikaa.

Jos jonkin ajan kuluttua alus pohjan alapuolella on taas täynnä vettä, sinun on tehtävä avoin salaojitus. Kaivukoneet kaivaavat koko ympärysmitta ja menevät alhaiseen vettä kaivoon. Viemäröintivälien asentaminen veden poistoon, se siirretään entisestään.

Avoin menetelmä on paras vedenpoistomenetelmä edellyttäen, että sen sijainti on korkeampi kuin viemärin yleinen taso.

Viemäröintijärjestelmä

Viemäröinti on hyvä menetelmä veden poistamiseksi. Yli puolen metrin etäisyydellä kellarista putkessa asetetaan putki kaivettuihin oksiin,

Pohja on esiasennettu vedenkestävällä materiaalilla - geofabriksi. Vastaus kysymykseen siitä, kulkeeko geotekstiilien vettä, on omissa ominaisuuksissaan. Itse putki on myös peitetty samalla materiaalilla. Riittävän leveydellä voit yksinkertaisesti upottaa putken. Sitten kaikki nukkuvat maahan. Putkessa olevien reikien läpi tuleva vesi purkautuu kaivoihin.

Betonin betoniventäminen veteen

Voidaanko betonia kastella veteen? Tietenkin voit. Veden alla betonityö tehdään kahdella tavalla: jos veden syvyys on alhainen ja vähän sekaantumatonta tai ei vuorovesiä, liuoksen upottaminen suppilon kautta tehdään tiloissa, jotka on suljettu siltoja tai itse vedessä; päinvastoin, jos vahvat merialueet ja veden syvyys ovat suuria, teoksia tehdään kaisonien avulla, johon betoni laskee putkien tai kaivosten kautta. Veden täyttö on suunnilleen seuraavanlainen.

Betonin valmistusmenetelmä.

Ensimmäinen täyttömenetelmä

Ensimmäisessä tapauksessa, paikan, jossa betonirakenne on poistettava, paalujen paalut on ajettava ja niiden väliin ne heittävät betonia suppilon läpi. Jos pohja on löysä liuoksen alla ja se koostuu esimerkiksi kivitetystä kivestä, jotta vältyttäisiin liuoksen tunkeutumiselta kiviainekselle, jonka kanssa kiveä on juuttunut, on oltava tukevasti etukäteen alustan pohja ja peitä se yläreunaan kiinnitetyillä reunoilla.

Betonin valmistaminen on välttämätöntä jäädä lepoon jonkin aikaa ja peittää se auringon tai sateen ollessa telineellä; tämä on välttämätöntä, jotta betoni kytkeytyy vähän, minkä vuoksi liuoksen eroosion aiheuttamat menetykset veden upottamisen aikana vähenevät huomattavasti. Englannin insinööri Kinipple käytti ensimmäisenä edellä mainittua liuoksen tiivistämistä ja laittoi jo valmiiksi kovettuneen betonimassan veteen, jotta vältettäisiin korkeat kustannukset välineiden järjestämiseksi estämään veden upotus liuoksesta pestä ennen sen kovettumisen aikaa. Kinipple suojaa näitä pintoja paksulla kankaalla suojaamaan aaltojen vaikutusta ja virtaavan veden paineita juuri valettuun liuoksen ulkopintoihin. Rakenteen ydin on tavallisesti tehty tyydyttymättömästä liuoksesta, ja ulkokuori, yksi m paksu, kyllästetystä:

 • ensin: 6 osaa murskattua kiveä yhtä osaa sementtiä kohden, se pysyy edelleen kovettuneena ilmassa 5 tuntia;
 • toinen: 7 osaa raunioista 2 osaa Portland-sementtiä, pysyy ilmassa 3 tuntia.

Taulukko betonilaaduista.

Liuoksen sekoittamisen ja veden upottamisen välisen ajan on oltava oikeassa suhteessa käytetyn liuoksen ominaisuuksien kanssa, joka kovettuu nopeasti tai hitaasti. On välttämätöntä laskea tämä aika siten, että kun upotettu, toisaalta osa sementistä ei kadota veden eroosiosta ja toisaalta betoni ei kovettu niin paljon, että olisi mahdotonta ottaa tiiviisti yhteyttä aikaisemmin upotettuun painoon ja tulla yksi monoliitti. Kun betoni upotetaan näihin paikkoihin, joihin kohdistuu sokki tai voimakas virtaus, lisätään pieni massa nopeasti kovettuvaa sementtiä ennen kuin se putoaa. Vedenalaisen betonin tiivistämiseen käytetään ala-anturia, jonka yläosa (joka sijaitsee veden pinnan yläpuolella) työntyy lyönnistä rullaustyökalusta. Suoraan tamping on tehtävä huolellisesti, joten ei ole suurta ravistelua veden ja koko massan liikkumisesta, mikä voi vaikuttaa betonin heikkenemiseen.

Ratkaisu tällaiselle betonille saadaan 1 osa sementistä ja 2,5 osaa puhdasta hiekkaa.

Toinen täyttömenetelmä

Kaistaleen kohdalla, jossa sen on tarkoitus rakentaa jonkinlaista rakennetta, esimerkiksi patoa, pohjaan kaivetaan kahta ojia ruoppauskoneiden avulla; Näissä ooksissa puolikierretty betoni kaadetaan suoraan veteen kahden akselin muodossa, jotka on saatettu alhaisten vesien tasolle. Meren tilasta ja näiden akseleiden poistamisesta käytetyn sementin ominaisuuksista riippuen vapaan betonimassan upotetaan tai lasketaan kuli, koska kokemus osoittaa, että tällaiset kulit yhdistetään täydellisesti yhteen kokonaisuuteen ja muodostavat yhden monoliitin. Valmistuttuaan betonin muotoilu akseleiden muodostamiseksi, joka on teurastettu rinteessä, jolla on rinteitä, rautapinoja. Liittämällä paalut niiden välille, he asettavat rautaportit silmukoilla. Pallojen pitäminen samassa kaltevassa asennossa asetetaan teräskaapelit päälle, jotka on kiinnitetty kuolleisiin ankkureihin.

Betonirakenne vedessä.

Paneelit, jotka estävät betonin pestämisen, peittävät rakenteen sisäpuolella olevan rainan, asetetaan paalujen sisäpuolelle. Rakenteen pituudelta väliseinät on tehty betonipuuviljelmistä, jotka jo alun perin tarttuneen upotetun betonin avulla yhdistetään erottamattomasti alempien kerrosten kanssa muodostamalla monoliitti; tämä on vahvistettu useilla äskettäin suoritetuilla kokeilla, myös hyvin vähän kyllästetyllä betonilla. Näistä kokeista käy ilmi, että kustannusten säästämiseksi voidaan käyttää matalia tyydyttynyttä betonia, tarkkailemalla vain, että sen komponentit sekoittuvat hyvin toistensa kanssa eikä ylimääräistä vettä ole, ja myös se, että on mahdollista upottaa betonimassaa vahingoittamatta rakenteen lujuutta tietty aika asetusprosessin alkamisen jälkeen. Vahvojen aaltojen ja suuren syvyyden tapauksessa betonityö, kuten sanottiin alussa, suoritetaan kaisoniin.

Yleensä kun pohja on valmistettu pohjan alapuolelle, koko kammion ympärille rakennetaan 1,2 metrin paksuiset väliseinät kattoon alhaalta ylöspäin ja ne on tehty pystysuorista levyistä ja ne otetaan pois sen jälkeen, kun betoni on kovettunut. Lattian alla oleva betoni on taivutettu. Betonin täyttämiseen on hyödyllistä sijoittaa se kerroksittain eikä asettaa seuraavaksi, kunnes se on asetettu ennen kovettumista, joka kestää noin 5 tai 6 tuntia. Betonin lasku suoritetaan erikoisputkien avulla, joiden venttiilit ovat alareunassa ja yläosassa.

Päätelmät betonin kaatamisesta veteen

Putket itse ovat ilmatilan suku. Tietty betonin massa, kun yläventtiili avautuu putkeen, laskeutuu, yläventtiili lukittuu ja liitäntäventtiili tasapainottaa putken ja kammion ilman joustavuutta, minkä jälkeen alempi venttiili avataan. Tämä menetelmä betonin laskemiseksi kestää, kunnes betonikerros saavuttaa paksuuden, minkä johdosta se voi vastustaa veden alapuolista painetta, jonka jälkeen betoni laskeutuu akseleiden läpi. Kaapelin turvatyynyn täyttämiseen tarvittavan betonin määrän minimoimiseksi maanpinnalla olevat kivet on jätettävä ja kaadettava betonilla.

Suurin syvyys, jolla vedenalainen betonityö suoritettiin tällä hetkellä, on enintään 30 metriä.

Nämä ovat tärkeimmät menetelmät, jotka kuvaavat veden täyttämistä, kun taas voit sillata valtavia määriä sillan tuet.

Betoni vedessä veteen

Vesijohtovalmistajat työskentelevät usein joutuessaan kaatamaan suoraan veteen.

Vedenalainen betonointi on seoksen asettelu veden alla ilman vedenpoistoa - sopii siltojen, kuoppien ja muiden rakenteiden vedenalaisten elementtien rakentamiseen 1,5 - 50 m syvyyteen.

Vedenjakelu tällaisissa olosuhteissa on mahdotonta. Tällainen rakennustyö voi johtua erityisen vaikeasta. Veden betonointiin onnistui, joten sementtiseoksen romahtaminen on välttämätöntä. Kaikki tietävät, että sementtilaasti sisältää tietyn määrän vettä, mutta sen tulee olla täsmälleen sama kuin normaaleissa olosuhteissa. Ei enää, ei vähemmän. Jos vesi on liian suuri, ratkaisu menettää voimaa, rakentaminen ei yksinkertaisesti pääty. Tällöin työn koko monimutkaisuus on estää veden pääsy rakennusaineeseen, kunnes se on täysin sidottu.

Yleensä vettä kaadetaan kahteen tapaan: nousevan liuoksen menetelmä ja nousevan putken menetelmä. Näiden menetelmien ydin on, että suljettu tila suljetaan liuoksen ympärille, kunnes se on täysin kiinteytynyt. Veden sisäänpääsy ei ole mahdollista. Minkälaista menetelmää käytetään, työ on erittäin kovaa. On hyvin vaikeaa, että yksi henkilö selviytyy siitä, tarvitset vähintään kaksi muuta avustajaa.

Pohjaputkimenetelmä

Betonirakenne vedessä vertikaalisesti liikkuvien putkien avulla: 1 - muottipesu; 2 - työpohjat; 3 - putkiliitokset; 4 - syöttösuppilo; 5 - täryttimet; 6 - jalusta; 7 - betonovol; 9 - kelluva nosturi.

Työlle tarvitaan seuraavat toiminnot:

 • seos;
 • kasaalusta;
 • vinssi;
 • putki;
 • syöttösuppilo;
 • kulkemaan.

Tällä menetelmällä voit rakentaa vankkoja rakenteita vedessä. Vedenalainen työ voidaan tehdä 50 metrin syvyydellä. Työtasojen työtaso rakennetaan veden pinnalle suoraan rakennuspaikan yläpuolelle. Siinä olisi asennettava kulku, haluttuun läpimittaan, mutta vähintään 20 senttimetriä oleva putki, olisi ripustettava siihen. Vintturin työntekijöiden pitäisi nopeasti laskea ja nousta. Tämä on välttämätöntä, jotta kaadetaan betonia oikein ja että se ei pääse veteen. Putken nosto ei saa ylittää 3 senttimetriä.

Vedenlaskentamenetelmä nousevan liuoksen menetelmällä: 1 - kiven soramainen polkumyynti; 2 - liuos; 3 levyn pinoaminen; 4 - aidat; 5 - lattiapäällyste; 6 - minun; 7 - putki; 8 - vintturi; 9 - holkki; 10 - laastipumppu.

Jotta betoni pääsee putkeen, siihen asetetaan pussi. Seoksen kaataminen pussiin suoritetaan erityisillä suppiloilla. Putken pohja laskeutuu painon alla, ja vesi putoaa sen alapuolelta. Täyttö kestää, kunnes kaikki vapaata tilaa putken sisällä on täytetty. Kun putki on kokonaan täytetty, betoni pysähtyy. Putki nousee hieman, mutta sen alapää on 1 cm betonin alusta.

Joten, tason taso, kaatamalla ohjakset tapahtuu. Kunkin tason yläkerrosta pidetään kaikkein epäluotettavammin, koska voi saada vettä. Ennen uuden kerroksen täyttämistä se poistetaan. Jos haluat betoniin suuren tilan, niin yksi putki ei riitä. Käytä sitten useita putkia, joiden halkaisija on suuri.

Menetelmä nousevaan liuokseen

Tämän menetelmän ydin: lohko täyttyy roskia, vapaata tilaa täytetään liuoksella. Menetelmä voidaan jakaa paineeseen ja ei-paineeseen. Eli betoni kaadetaan paineen alaisena ilman sitä.

Työ edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • seos;
 • kaivoksen;
 • suuri aggregaatti;
 • saumaton putki;
 • pumppu;
 • hiekkaa.

Vedenalaisen betonisoitumisnopeus sekoittamalla seosta. Tätä menetelmää varten käytetään seosta, jossa on syvennys, jonka halkaisija on 5-7 cm.

Ei-paineen täyttö. Kaikki työ tehdään kaivoksessa. Kaivoksen keskellä on rakennustyömaa. Saumaton putki asetetaan sen ympärille. Putken putken paineen alla pääsee betonia ja leviää tarpeen mukaan. Lisäpainepaine ei ole käytettävissä.

Täyttäminen päästä. Työ tehdään kaivoksen ulkopuolella. Putki upotetaan kiveen tai raunioihin paineella. Pumppua käytetään paineen lisäämiseen. Betonin valmistamiseksi käytetään tavallisesti putkia, joilla ei ole saumoja. Niiden halkaisija ei saa olla alle 10 senttimetriä. Kunkin putkilinjan pituus on noin 1 metri. Ensinnäkin betoni kaadetaan onteloon liukuvan pistokkeen avulla. Se estää veden pääsyn alhaalta. Jos korkkia käytetään yli 5 metrin syvyydessä, sen halkaisija ei saa olla yli 10 cm, ja jos se on yli 10 metrin syvyydessä, sen on oltava 7 senttimetriä.

Betonia voidaan sijoittaa mihin tahansa näistä tavoista. On otettava huomioon, että sementtilattian on oltava liikkuvia, eli se voi virrata vapaasti putken sisäpuolella. Halutun koostumuksen sementiliuoksen valmistamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä suosituksia. Ensinnäkin liuoksessa ei saa olla ylimääräistä täyteainetta, mikä voi lisätä viskositeettia. Tällainen ratkaisu vedenalaisen työn tekemiseen ei toimi. Seoksen plastisuuden lisäämiseksi on suositeltavaa laimentaa sementti kalkkimaidolla. Kaikkien lisättyjen komponenttien osuudet lasketaan liuoksen painon perusteella. Jotta et voi erehtyä, voit tehdä paljon helpompaa ja ostaa valmis sekoitus kauppa. Mutta täälläkin pitäisi olla erittäin varovainen. Valmis sementtiseokset eroavat toisistaan ​​täyteaineen ja tarkoituksen tyypissä. Täyteaineen ei pitäisi olla liian suuri, sinun pitäisi valita seos, jonka keskimääräinen tarttuvuusnopeus.