Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.
Takaisin sisällysluetteloon

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.
Takaisin sisällysluetteloon

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.
Takaisin sisällysluetteloon

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Veden imeytyminen ja betonin läpäisevyys

Kapillaari-huokoisen rakenteen ansiosta betoni voi absorboida kosteutta sekä kosketuksissa sen että suoraan ilman kanssa. Hygroskooppinen kosteuden absorptio raskaassa betonissa on vähäpätöinen, mutta kevyessä betonissa (ja erityisesti solusbetoni) se saavuttaa vastaavasti 7,8 ja 20,25%.

Veden imeytyminen luonnehtii betonin kykyä imeä kosteutta tippuveden tilassa; se riippuu lähinnä huokosten luonteesta. Veden imeytyminen on suurempi, mitä enemmän kapillaari on betoniin yhdistävissä huokosissa. Raskasbetonin maksimaalinen veden absorptio tiheissä aggregaateissa saavuttaa 4,8 painoprosenttia (10,20 tilavuusprosenttia). Valo- ja solumuovissa tämä indikaattori on paljon suurempi.

Suuri veden absorptio vaikuttaa haitallisesti betonin pakkasvasteeseen. Veden imeytymisen vähentäminen turvautuu betonin vedeneristykseen sekä höyryn ja vedeneristysrakenteiden laitteistoon.

Betonin läpäisevyys määräytyy pääasiassa sementtikiven läpäisevyydestä ja "sementtikivi - aggregaatti" kontaktivyöhykkeestä; Lisäksi betoniteräksen sementti- ja tartuntavaurioihin liittyvät mikroprosessit voivat olla betonin läpi virtaavan nesteen suodatusreitit. Betonin korkea läpäisevyys voi johtaa sen nopeaan tuhoutumiseen sementtikiven korroosion vuoksi.

Veden läpäisevyyden vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää hyvälaatuisia aggregaatteja (puhtaalla pinnalla) sekä käyttää erityisiä tiivisteaineita (nestemäistä hiukkasia, ferrikloridia) tai laajentavia sementtejä. Jälkimmäisiä käytetään betonin vedeneristyslaitteeseen.

Vesitiivis betoni on jaettu merkkiin W2; W4; W6; W8 ja W12. Merkki ilmaisee veden paineen (kgf / cm2), jossa 15 cm korkea näytesylinteri ei salli vettä läpäistyä tavanomaisissa testeissä.

Betonin läpäisevyys on mielenkiintoista nestemäisten ja muiden rakenteiden säiliöiden läpäisevyyden arvioimiseksi samoin kuin
Näin ollen veden imeytyminen ei voi toimia menetelmänä betonin laadun määrittämiseksi, mutta kaikkein hyvänlaatuinen betoni on.

Aggregaatin huokoisuus, veden läpäisevyys ja veden absorptio vaikuttavat aggregaatin tarttuvuuslujuuteen sementtikiven kanssa, betonin resistenssi vaihtoehtoiseen jäädytykseen ja sulatukseen sekä sen kemiallisen kestävyyden ja kulutuksenkestävyyden.

Tällaisella betonilla on alhainen läpäisevyys eikä absorboi kosteutta märällä säällä. Kuv. Kuva 7.12 esittää betonin veden imeytymisen vaikutuksen sen kestävyyteen vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen avulla ja kuv. 7.13 - V / C: n vaikutus betonin pakkasvasteeseen.

Aggregaatin huokoisuus, veden läpäisevyys ja veden absorptio vaikuttavat aggregaatin tarttuvuuslujuuteen sementtikiven kanssa, betonin kestävyys.

Tämän seurauksena veden imeytyminen ja vedenläpäisevyys vähenevät;

Mitä käsitellä konkreettisesti, jotta et menetä vettä

Miten tehdä konkreettista vedenpitävää

Rakennusliiketoiminta kehittyy tällä hetkellä erittäin nopeasti koko maailmassa. Joka vuosi rakennetaan ja rakennetaan tuhansia rakennuksia ja rakenteita, syntetisoidaan uusia rakennusmateriaaleja, aineita (lisäaineita), jotka parantavat rakenteiden laatua ja lisäävät niiden kestävyyttä. Alalla on kiinnitetty paljon huomiota tällä alalla. Se on jokaisen rakennuksen tai talon perusta. Rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kestävyydestä. Säätiön valmistukseen käytetään useimmin seosta. Betoni on korkean lujuuden omaava keinotekoinen rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia: hiekkaa, raunioita, sementtijauhetta ja vettä.

Seosta käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa - siitä, että se täyttää pohjan lattialle ja tasoittaa seinät.

Usein se tuo esiin joitain erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta ja kestävyyttä. Näitä ovat vettä hylkivä aineet, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä. Hygroskooppisuus on tärkeä ominaisuus, joka suojaa rakennetta vedestä. Mutta kaikki rakennusmateriaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Tarkastelkaamme tarkemmin konkreettisia vedenpitäviä materiaaleja, tarvittavia materiaaleja, seoksia ja laastareita.

Kosteutta tuhoava vaikutus

Vedenpitävää betonia ei ole vaikea kädelläsi. Mutta ennen sitä, sinun täytyy tietää, mihin tarkoitukseen tämä kaikki pätee. Tee vedenpitävä laite vedenpitäväksi.

Vedeneristys voi olla eri tyyppisiä: liimaus, päällystäminen, rullatut materiaalit.

Betoniraudan vedenpitävyys on välttämättä toteutettava jollakin tapaa estää rakennusrakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Lisäksi se toteutetaan sekä perustamisen aikana että sen toiminnan aikana. Sen päätavoitteena on säätiön hygroskooppisuus. Jälkimmäinen lasketaan maanpinnan alapuolelle, minkä seurauksena se joutuu kosketuksiin pohjavesien kanssa. Kuinka vesi voi tuhota betonia?

Epäilemättä se tapahtuu muutamassa vuodessa tai jopa vuosikymmeninä. Huono laatu on kyky imeä kosteutta, koska sillä on mikrohuokosia. Talvikaudella vesi jäätyy ja sen tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämän seurauksena huokoset laajenevat, halkeamia saattaa esiintyä. Seuraavana vuonna vesi pääsee jälleen mikrohuokoon, mutta suurina määrinä. Niinpä joka vuosi betoni imee yhä enemmän nestemäistä ja vähitellen romahtaa. Lisäksi vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan.

Tuotemerkkiarvo

Betonin vedeneristys voidaan suorittaa seoksen valmistuksen vaiheessa ja kovetettua betonipintaan käytettävien erityisten suojaavien aineiden avulla.

On mahdollista tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi, tietäen, että raaka-aineen laatu vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Vesitiiviys johtuu ns. Vesisementtisuhteesta, joka riippuu suoraan betonin sisältämästä vedestä ja käytetystä sementtityypistä. Sementtimäärän kasvun myötä vesi-sementtisuhde pienenee. Tämä vaikuttaa siihen, että betoni ei ole kerrostunut, lisää sen voimaa ja sen seurauksena kosteudenkestävyyttä. Erityisen tärkeä on sementin merkki. Useimmissa tapauksissa valmistajat eivät käytä kallista sementtiä, koska se ei ole kannattavaa.

Näihin tarkoituksiin hienoksi jauhettu sementti sopii hyvin, mikä edistää pienempien ja tasaisesti jakautuneiden koko huokostilavuuden muodostumista vähentäen partikkelien sedimentaatiota. Lisääntynyt vesipitoisuus lisää suodatusta ja lisää siten veden kuormitusta. Portland-sementti on hyvin yleinen. Näiden tietojen perusteella voidaan väittää, että mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on betoni, sitä parempi.

Maalaa vedeneristys

Betonin vedeneristyksen maalaus on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tätä menetelmää käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Voidaan valmistaa konkreettisia vedenpitäviä pinta-aktiivisten aineiden kanssa. Ne muodostavat vedenpitävän kerroksen (kalvon) betonin pinnalle. Näitä aineita käytetään erityislaitteiden avulla: pistoolit, ruiskut. Useimmin käytetään korkeassa lämpötilassa lämmitettyä bitumia, mastisia aineita, emulsioita ja muita seoksia. Jotkut niistä eivät pysty kestämään matalia lämpötiloja, ja ne ovat usein halkeamia. Betonin konkreettisia ominaisuuksia ennen maalimateriaalin levittämistä pinnoitetta huolellisesti käsitellään ja puhdistetaan.

Sitten käytetään maalikerrosta tai mitä tahansa muuta seosta, sen paksuus voi olla erilainen, keskimäärin muutaman millimetrin. Pohjamaali kerrotaan sille. Tällä hetkellä käytetään laajalti hydrofobisia liuoksia, jotka perustuvat silikaatti-orgaanisiin yhdisteisiin. Mutta ne eivät sulje betonin konkreettisia huokosia, minkä vuoksi ne ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​sademäärien ja alhaisen veden paineen vuoksi. Fluatoilla, fluorihapon suoloilla on myös korkea hyötysuhde. Ne soveltuvat kuitenkin vain hienojakoiseen betonityyppiin. Bitumimateriaalin käyttö voi antaa hyvän tuloksen. Se koostuu bitumista ja mineraalikomponentista (kalkkikivestä, savesta). Heidän suhde on erilainen. Seoksen bitumiprosentti on alueella 30 - 45%. Lisäksi tällaisella päällystysmateriaalilla on korkea pakkasvaste.

Obmazochny vaihtoehto

Betonipintojen vedeneristyskykyyn ne päällystetään erityisillä vedeneristysyhdisteillä, jotka tunkeutuvat betonin paksuuteen ja tukkeutuvat huokosiin.

Vesitiivis betonia voidaan saada levittämällä pinnoitteita sen pinnalle. Niiden avulla voit käyttää kuumia seoksia, jotka perustuvat bitumiin, mastiksi. Tätä varten on tärkeää valmistaa betonin pintaa käsittelyyn. Hän on selvitetty. Levitä sitten 2 kerrosta alusta. Ensimmäinen sisältää hitaasti toimivan liuottimen, toinen on nopeasti vaikuttava. Nämä kerrokset edistävät pinnoitusliuoksen ja betonin pinnan parempaa tarttumista. Pinnoitemateriaalia levitetään kahteen kerrokseen. Ensimmäinen, sitten toinen. Muutamassa minuutissa voit tarkkailla, miten betoniin muodostuu erityinen suojakalvo.

Tämä menetelmä on parempi kuin maalaus, sillä se on kestävämpi. Mutta sillä on myös useita haittoja. Tärkein niistä on se, että vaikka betonin ja sen pinnan hieman epämuodostumia, kipsi voidaan tuhota. Lisäksi usein on runko-kipsiä. Syynä tähän - väärä valinta mastiksi. On erittäin tärkeää tietää, että päällyste levitetään 2 kerroksella, joista jokainen on noin 2 mm paksu. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen vaaditaan pinnoitteen laadun tarkastamista ja sen jälkeen vain jatkuva käyttö.

Kipsihakemus

Tähän mennessä kipsin käyttöä vedeneristysmateriaalina on käytetty laajasti rakentamisessa. Se on valmistettu rasvaseoksesta. Koostumuksessaan voi olla useita lisäaineita. Jotkut niistä edistävät betonissa olevien huokosten ja halkeamien täyttämistä pienillä hiukkasilla, toiset ovat välttämättömiä kiteisten aineiden muodostumiselle kemiallisten reaktioiden seurauksena betonilla.

Betonin vedenkestävyys saadaan erilaisista lisäaineista ja pehmittimistä, jotka tiivistävät materiaalin ja muuttavat sen ominaisuuksia.

Erityinen paikka on pehmittimiä tai vaahtoavia aineita, jotka pienentävät veden ja sementin suhdetta, muut- tavat pinnan muotoa ja estävät nesteen tunkeutumisen.

Lisäaineiden sulkemiseen voi kuulua ceresite, ceroliitti, kivijauho, jauhettua hiekkaa ja muita.

Pehmittimiin kuuluvat hartsisaippua, puun kohoaminen, oleaatit. Liuoksen levitysmenetelmä on seuraava: ensin pinta puhdistetaan ja sitten käyttöohjeiden mukaisesti levitetään vähintään 2,5 cm paksua kipsikerrosta, muuten se ei ole tehokas. On erittäin tärkeää varmistaa hyvä tarttuvuus pinnalle. Tätä varten liuos asetetaan vain mekaanisesti.

lisäaineet

Betonimassan veden kestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään alumaattia liuosvalmistuksessa.

Valmistetussa betonissa on usein mahdollista havaita erilaisia ​​epäpuhtauksia - lisäaineita. Viime vuosina tällainen yhdiste, joka antaa hygroskooppisuutta, kuten natriumaluminaattia, on arvostettu. Kun liuoksen sisältämä liuos (3 - 5%), veden kestävyys lisääntyy, betoni kestää parempaa paineita. Toinen erittäin arvokas piirre on se, että natriumaluminaatti ei aiheuta korroosion vahvistamista. Ratkaisut, jotka perustuvat siihen, ovat hyvin kestäviä, eivät tahraa altistuessaan vedelle ja korkealle paineelle. Mutta positiivisten puolien lisäksi on myös negatiivisia.

Aluminaatti kiihdyttää liuoksen asettamisaikaa 10-15 minuuttiin, mikä on useimmissa tapauksissa hankalaa. Lisää aikaa, kun käytät sulfiittialkoholia. Mutta se vähentää hieman vedenkestävyyttä. Erittäin käytännöllinen merkitys on se, että alumiinipohjaisia ​​ratkaisuja voidaan laajasti käyttää korjaustöihin, jotta tiivisteet ja saumat tiivistyisivät. Näiden lisäaineiden käyttöä suositellaan vain positiivisissa lämpötiloissa ja betonia ja laastia pidetään märkäinä useita päiviä.

Vedenpitävä Kalmatron

Kalmatron on tunnettu vedeneristysmateriaali, joka tarjoaa luotettavan suojan betonipinnoilta kosteudelta.

Kalmatron-vedeneristysmateriaalia käytetään laajalti keinona lisätä rakenteiden hygroskooppisuutta, roiskeenkestävyyttä korjausten aikana ja rakennusten ja rakenteiden uutta rakennetta. Se on monimutkainen valmiste, joka sisältää puhdistettua kvartsihiekkaa, portlandsementtiä ja mineraalilisäaineita. Toiminnan mekanismi perustuu siihen seikkaan, että kun seos on vuorovaikutuksessa betonin pinnan kanssa, tapahtuu kemiallisia reaktioita, joiden seurauksena syntyy elektrolyyttinen liuos. Se osmoottisen paineen lakien ansiosta tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja edistää suurempien huokosten täyttämistä kiteisiin rakenteisiin.

Siten rakenteellinen lujuus kasvaa, huokoisuus pienenee, mutta höyryn läpäisevyys säilyy, mikä on erittäin tärkeää tulevalle toiminnalle. Sen termi kasvaa voimakkaasti, tuotteiden vedenkestävyyden luokka kasvaa, vastustuskyky alhaisista ja korkeista lämpötiloista ja niiden eroista, mekaaninen lujuus kasvaa. Ominainen piirre on se, että vähäisiä vammoja voi itsessään viivästyä, mutta vain kosteuden läsnäollessa.

Muut lisäaineet

Erilaiset lisäaineet ja pigmentit parantavat merkittävästi sen suorituskykyä: lisäävät pakkasenkestävyyttä, vesitiiviyttä, hygroskooppisuutta, korroosionestoa jne.

Tänään tieteellisen ja teknisen kehityksen aikaan on monia erilaisia ​​lisäaineita, jotka sisältyvät seoksiin. Tähän kuuluvat kaikki tunnetut kaliumkloridit, rautakloridi ja natrium-abietaatti. Rautakloridia lisätään betoniin 2-5 painoprosenttia sementtiä kohden. Toiminnan mekanismi perustuu alumiinihydroksidin synteesiin, mikä lisää rakenteen ja liuoksen hygroskooppisuutta. Erityinen paikka on niiden aineiden joukossa, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa. Näihin kuuluvat natriumin sitominen ja kalsiumkloridi.

Kuten edellä mainittiin, rakennusmateriaalien pakkasenkestävyys on tärkeä piirre erityisesti maassamme. Talvikaudella maaperä voi jäätyä huomattavan syvälle. Säätiö on matala, joten vettä, joka on tällä tasolla kylmällä kaudella, jäätyy ja vähitellen tuhoaa päällysteen.

Päätelmät ja suositukset

Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe, josta suurelta osin riippuu koko rakenteen laatu, sen kestävyys, lujuus ja ennen kaikkea turvallisuus muille. Vedenkestävyyden lisääminen on mahdollista sekä valmistuksen vaiheessa että käytön aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen, koska se on yksinkertaisempi ja kätevä. Ominaisuuksia voidaan parantaa monin tavoin: maalaus, päällystäminen, valssautettujen materiaalien käyttö, kemiallisten tehoaineiden (pehmittimien, vesitiivisteiden, tiivisteiden) koostumus.

Useimmin käytetyt päällysteet. Niitä levitetään aikaisemmin valmistetulla pinnalla useissa kerroksissa, niiden paksuus on erilainen - muutamasta millimetristä senttimetriin. Toinen vaihtoehto on käyttää kipsiä. Nykyaikaisilla markkinoilla on paljon monimutkaisia ​​huumeita, joista yksi on Kalmatron. Helpoin tapa parantaa betonin laatua on käyttää vain hienoksi jauhettua sementtiä lisäaineilla. Ei ole tarpeen ottaa käyttöön suurta määrää vettä, sillä väärä vesi-sementti -suhde on kaikkien sairauksien syy.

Miten tehdä konkreettista vedenpitävää

Rakennusliiketoiminta kehittyy tällä hetkellä erittäin nopeasti koko maailmassa. Joka vuosi rakennetaan ja rakennetaan tuhansia rakennuksia ja rakenteita, syntetisoidaan uusia rakennusmateriaaleja, aineita (lisäaineita), jotka parantavat rakenteiden laatua ja lisäävät niiden kestävyyttä. Alalla on kiinnitetty paljon huomiota tällä alalla. Se on jokaisen rakennuksen tai talon perusta. Rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kestävyydestä. Säätiön valmistukseen käytetään useimmin seosta. Betoni on korkean lujuuden omaava keinotekoinen rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia: hiekkaa, raunioita, sementtijauhetta ja vettä.

Seosta käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa - siitä, että se täyttää pohjan lattialle ja tasoittaa seinät.

Usein se tuo esiin joitain erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta ja kestävyyttä. Näitä ovat vettä hylkivä aineet, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä. Hygroskooppisuus on tärkeä ominaisuus, joka suojaa rakennetta vedestä. Mutta kaikki rakennusmateriaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Tarkastelkaamme tarkemmin konkreettisia vedenpitäviä materiaaleja, tarvittavia materiaaleja, seoksia ja laastareita.

Kosteutta tuhoava vaikutus

Vedenpitävää betonia ei ole vaikea kädelläsi. Mutta ennen sitä, sinun täytyy tietää, mihin tarkoitukseen tämä kaikki pätee. Tee vedenpitävä laite vedenpitäväksi.

Vedeneristys voi olla eri tyyppisiä: liimaus, päällystäminen, rullatut materiaalit.

Betoniraudan vedenpitävyys on välttämättä toteutettava jollakin tapaa estää rakennusrakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Lisäksi se toteutetaan sekä perustamisen aikana että sen toiminnan aikana. Sen päätavoitteena on säätiön hygroskooppisuus. Jälkimmäinen lasketaan maanpinnan alapuolelle, minkä seurauksena se joutuu kosketuksiin pohjavesien kanssa. Kuinka vesi voi tuhota betonia?

Epäilemättä se tapahtuu muutamassa vuodessa tai jopa vuosikymmeninä. Huono laatu on kyky imeä kosteutta, koska sillä on mikrohuokosia. Talvikaudella vesi jäätyy ja sen tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämän seurauksena huokoset laajenevat, halkeamia saattaa esiintyä. Seuraavana vuonna vesi pääsee jälleen mikrohuokoon, mutta suurina määrinä. Niinpä joka vuosi betoni imee yhä enemmän nestemäistä ja vähitellen romahtaa. Lisäksi vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan.

Tuotemerkkiarvo

Betonin vedeneristys voidaan suorittaa seoksen valmistuksen vaiheessa ja kovetettua betonipintaan käytettävien erityisten suojaavien aineiden avulla.

On mahdollista tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi, tietäen, että raaka-aineen laatu vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Vesitiiviys johtuu ns. Vesisementtisuhteesta, joka riippuu suoraan betonin sisältämästä vedestä ja käytetystä sementtityypistä. Sementtimäärän kasvun myötä vesi-sementtisuhde pienenee. Tämä vaikuttaa siihen, että betoni ei ole kerrostunut, lisää sen voimaa ja sen seurauksena kosteudenkestävyyttä. Erityisen tärkeä on sementin merkki. Useimmissa tapauksissa valmistajat eivät käytä kallista sementtiä, koska se ei ole kannattavaa.

Näihin tarkoituksiin hienoksi jauhettu sementti sopii hyvin, mikä edistää pienempien ja tasaisesti jakautuneiden koko huokostilavuuden muodostumista vähentäen partikkelien sedimentaatiota. Lisääntynyt vesipitoisuus lisää suodatusta ja lisää siten veden kuormitusta. Portland-sementti on hyvin yleinen. Näiden tietojen perusteella voidaan väittää, että mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on betoni, sitä parempi.

Katso myös: Ilmastetut betonilohkot: edut ja haitat

Maalaa vedeneristys

Betonin vedeneristyksen maalaus on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tätä menetelmää käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Voidaan valmistaa konkreettisia vedenpitäviä pinta-aktiivisten aineiden kanssa. Ne muodostavat vedenpitävän kerroksen (kalvon) betonin pinnalle. Näitä aineita käytetään erityislaitteiden avulla: pistoolit, ruiskut. Useimmin käytetään korkeassa lämpötilassa lämmitettyä bitumia, mastisia aineita, emulsioita ja muita seoksia. Jotkut niistä eivät pysty kestämään matalia lämpötiloja, ja ne ovat usein halkeamia. Betonin konkreettisia ominaisuuksia ennen maalimateriaalin levittämistä pinnoitetta huolellisesti käsitellään ja puhdistetaan.

Sitten käytetään maalikerrosta tai mitä tahansa muuta seosta, sen paksuus voi olla erilainen, keskimäärin muutaman millimetrin. Pohjamaali kerrotaan sille. Tällä hetkellä käytetään laajalti hydrofobisia liuoksia, jotka perustuvat silikaatti-orgaanisiin yhdisteisiin. Mutta ne eivät sulje betonin konkreettisia huokosia, minkä vuoksi ne ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​sademäärien ja alhaisen veden paineen vuoksi. Fluatoilla, fluorihapon suoloilla on myös korkea hyötysuhde. Ne soveltuvat kuitenkin vain hienojakoiseen betonityyppiin. Bitumimateriaalin käyttö voi antaa hyvän tuloksen. Se koostuu bitumista ja mineraalikomponentista (kalkkikivestä, savesta). Heidän suhde on erilainen. Seoksen bitumiprosentti on alueella 30 - 45%. Lisäksi tällaisella päällystysmateriaalilla on korkea pakkasvaste.

Obmazochny vaihtoehto

Betonipintojen vedeneristyskykyyn ne päällystetään erityisillä vedeneristysyhdisteillä, jotka tunkeutuvat betonin paksuuteen ja tukkeutuvat huokosiin.

Vesitiivis betonia voidaan saada levittämällä pinnoitteita sen pinnalle. Niiden avulla voit käyttää kuumia seoksia, jotka perustuvat bitumiin, mastiksi. Tätä varten on tärkeää valmistaa betonin pintaa käsittelyyn. Hän on selvitetty. Levitä sitten 2 kerrosta alusta. Ensimmäinen sisältää hitaasti toimivan liuottimen, toinen on nopeasti vaikuttava. Nämä kerrokset edistävät pinnoitusliuoksen ja betonin pinnan parempaa tarttumista. Pinnoitemateriaalia levitetään kahteen kerrokseen. Ensimmäinen, sitten toinen. Muutamassa minuutissa voit tarkkailla, miten betoniin muodostuu erityinen suojakalvo.

Tämä menetelmä on parempi kuin maalaus, sillä se on kestävämpi. Mutta sillä on myös useita haittoja. Tärkein niistä on se, että vaikka betonin ja sen pinnan hieman epämuodostumia, kipsi voidaan tuhota. Lisäksi usein on runko-kipsiä. Syynä tähän - väärä valinta mastiksi. On erittäin tärkeää tietää, että päällyste levitetään 2 kerroksella, joista jokainen on noin 2 mm paksu. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen vaaditaan pinnoitteen laadun tarkastamista ja sen jälkeen vain jatkuva käyttö.

Kipsihakemus

Tähän mennessä kipsin käyttöä vedeneristysmateriaalina on käytetty laajasti rakentamisessa. Se on valmistettu rasvaseoksesta. Koostumuksessaan voi olla useita lisäaineita. Jotkut niistä edistävät betonissa olevien huokosten ja halkeamien täyttämistä pienillä hiukkasilla, toiset ovat välttämättömiä kiteisten aineiden muodostumiselle kemiallisten reaktioiden seurauksena betonilla.

Betonin vedenkestävyys saadaan erilaisista lisäaineista ja pehmittimistä, jotka tiivistävät materiaalin ja muuttavat sen ominaisuuksia.

Erityinen paikka on pehmittimiä tai vaahtoavia aineita, jotka pienentävät veden ja sementin suhdetta, muut- tavat pinnan muotoa ja estävät nesteen tunkeutumisen.

Lisäaineiden sulkemiseen voi kuulua ceresite, ceroliitti, kivijauho, jauhettua hiekkaa ja muita.

Pehmittimiin kuuluvat hartsisaippua, puun kohoaminen, oleaatit. Liuoksen levitysmenetelmä on seuraava: ensin pinta puhdistetaan ja sitten käyttöohjeiden mukaisesti levitetään vähintään 2,5 cm paksua kipsikerrosta, muuten se ei ole tehokas. On erittäin tärkeää varmistaa hyvä tarttuvuus pinnalle. Tätä varten liuos asetetaan vain mekaanisesti.

Katso myös: Betonin luokitus

lisäaineet

Betonimassan veden kestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään alumaattia liuosvalmistuksessa.

Valmistetussa betonissa on usein mahdollista havaita erilaisia ​​epäpuhtauksia - lisäaineita. Viime vuosina tällainen yhdiste, joka antaa hygroskooppisuutta, kuten natriumaluminaattia, on arvostettu. Kun liuoksen sisältämä liuos (3 - 5%), veden kestävyys lisääntyy, betoni kestää parempaa paineita. Toinen erittäin arvokas piirre on se, että natriumaluminaatti ei aiheuta korroosion vahvistamista. Ratkaisut, jotka perustuvat siihen, ovat hyvin kestäviä, eivät tahraa altistuessaan vedelle ja korkealle paineelle. Mutta positiivisten puolien lisäksi on myös negatiivisia.

Aluminaatti kiihdyttää liuoksen asettamisaikaa 10-15 minuuttiin, mikä on useimmissa tapauksissa hankalaa. Lisää aikaa, kun käytät sulfiittialkoholia. Mutta se vähentää hieman vedenkestävyyttä. Erittäin käytännöllinen merkitys on se, että alumiinipohjaisia ​​ratkaisuja voidaan laajasti käyttää korjaustöihin, jotta tiivisteet ja saumat tiivistyisivät. Näiden lisäaineiden käyttöä suositellaan vain positiivisissa lämpötiloissa ja betonia ja laastia pidetään märkäinä useita päiviä.

Vedenpitävä Kalmatron

Kalmatron on tunnettu vedeneristysmateriaali, joka tarjoaa luotettavan suojan betonipinnoilta kosteudelta.

Kalmatron-vedeneristysmateriaalia käytetään laajalti keinona lisätä rakenteiden hygroskooppisuutta, roiskeenkestävyyttä korjausten aikana ja rakennusten ja rakenteiden uutta rakennetta. Se on monimutkainen valmiste, joka sisältää puhdistettua kvartsihiekkaa, portlandsementtiä ja mineraalilisäaineita. Toiminnan mekanismi perustuu siihen seikkaan, että kun seos on vuorovaikutuksessa betonin pinnan kanssa, tapahtuu kemiallisia reaktioita, joiden seurauksena syntyy elektrolyyttinen liuos. Se osmoottisen paineen lakien ansiosta tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja edistää suurempien huokosten täyttämistä kiteisiin rakenteisiin.

Siten rakenteellinen lujuus kasvaa, huokoisuus pienenee, mutta höyryn läpäisevyys säilyy, mikä on erittäin tärkeää tulevalle toiminnalle. Sen termi kasvaa voimakkaasti, tuotteiden vedenkestävyyden luokka kasvaa, vastustuskyky alhaisista ja korkeista lämpötiloista ja niiden eroista, mekaaninen lujuus kasvaa. Ominainen piirre on se, että vähäisiä vammoja voi itsessään viivästyä, mutta vain kosteuden läsnäollessa.

Muut lisäaineet

Erilaiset lisäaineet ja pigmentit parantavat merkittävästi sen suorituskykyä: lisäävät pakkasenkestävyyttä, vesitiiviyttä, hygroskooppisuutta, korroosionestoa jne.

Tänään tieteellisen ja teknisen kehityksen aikaan on monia erilaisia ​​lisäaineita, jotka sisältyvät seoksiin. Tähän kuuluvat kaikki tunnetut kaliumkloridit, rautakloridi ja natrium-abietaatti. Rautakloridia lisätään betoniin 2-5 painoprosenttia sementtiä kohden. Toiminnan mekanismi perustuu alumiinihydroksidin synteesiin, mikä lisää rakenteen ja liuoksen hygroskooppisuutta. Erityinen paikka on niiden aineiden joukossa, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa. Näihin kuuluvat natriumin sitominen ja kalsiumkloridi.

Kuten edellä mainittiin, rakennusmateriaalien pakkasenkestävyys on tärkeä piirre erityisesti maassamme. Talvikaudella maaperä voi jäätyä huomattavan syvälle. Säätiö on matala, joten vettä, joka on tällä tasolla kylmällä kaudella, jäätyy ja vähitellen tuhoaa päällysteen.

Päätelmät ja suositukset

Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe, josta suurelta osin riippuu koko rakenteen laatu, sen kestävyys, lujuus ja ennen kaikkea turvallisuus muille. Vedenkestävyyden lisääminen on mahdollista sekä valmistuksen vaiheessa että käytön aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen, koska se on yksinkertaisempi ja kätevä. Ominaisuuksia voidaan parantaa monin tavoin: maalaus, päällystäminen, valssautettujen materiaalien käyttö, kemiallisten tehoaineiden (pehmittimien, vesitiivisteiden, tiivisteiden) koostumus.

Useimmin käytetyt päällysteet. Niitä levitetään aikaisemmin valmistetulla pinnalla useissa kerroksissa, niiden paksuus on erilainen - muutamasta millimetristä senttimetriin. Toinen vaihtoehto on käyttää kipsiä. Nykyaikaisilla markkinoilla on paljon monimutkaisia ​​huumeita, joista yksi on Kalmatron. Helpoin tapa parantaa betonin laatua on käyttää vain hienoksi jauhettua sementtiä lisäaineilla. Ei ole tarpeen ottaa käyttöön suurta määrää vettä, sillä väärä vesi-sementti -suhde on kaikkien sairauksien syy.

Vedenpitävä betoni tekee sen itse

 • Päivämäärä: 21-06-2015
 • Katsottu: 3490
 • Luokitus: 49
 • Vedenpitävä betoni
 • Lisäaineet vedenpitäväksi betoniksi
 • Betonimassan osuudet

Rakentamalla tällaisia ​​betonirakenteita perustana, altaaseen tai kellariin omilla kädillä, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakenteen vesitiiviyden varmistamiseen: tämä takaa sen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden.

Taulukko betonin valmistuksesta.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi käytetään erityisiä lisäaineita tai erityisiä mittasuhteita, jotta seosta sekoitetaan omiin käsiisi. Tämä muotoilu miellyttää sinua monta vuotta.

Vedenpitävä betoni

Vedenpitävä betoni on erityinen betoni, joka ei sisällä tyhjiä (huokosia ja kapillaareja), jotka voivat kulkea kosteutta. Vedenpitävä betoni on erittäin tiheää, mikä antaa sille ominaiset ominaisuudet. Kuitenkin täydellisen vedenpitävyyden varmistamiseksi tiheys yksin ei riitä. Vedeneristys vaatii paitsi erityistä betoniratkaisua, myös liitosten tiivistämistä. Vedenkestävyys on mahdollista vain monoliittisissa rakenteissa. Monimutkaisia ​​saumoja sisältävät esivalmistetut rakenteet eivät voi olla vedenpitäviä. Vedenpitävä betoni voidaan valmistaa käsin.

Veden tunkeutumiseen betoniin on 3 mahdollista syytä:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • huokoset, jotka muodostuvat ylimääräisestä vedestä betoniseoksessa;
 • virheet, jotka johtuvat seoksen riittämättömästä tiivistämisestä;
 • muodonmuutos ja halkeamien ilmaantuminen.

Betonirungon halkeamat saattavat muodostua rakennuksen muodonmuutoksen takia. Epämuodostumia voi aiheutua rakennuksen kutistumisesta, joka esiintyy ensimmäisen toimintavuoden aikana. Betonipohjan rakenne on suunniteltava muodonmuutoksiin, minkä jälkeen halkeamat voidaan välttää.

Halkeamien ulkonäkö riippuu rakennussuunnittelijoista, joten on suositeltavaa kääntyä ammattilaisille, jotka voivat laskea maaperän kuorman rakennuksen alle, monimutkaisen betonirakenteen kutistumisen ja tarvittavat parametrit, jotka mahdollistavat säätiön kestävän kuormituksen eikä muutta.

Takaisin sisällysluetteloon

Lisätä erityisten lisäaineiden betonin tiheyttä. Tällaiset lisäaineet voivat olla erilaisia:

 • pehmentimiä;
 • siltana;
 • polymeeriä.

Pehmitettävät aineet voivat olla erilaisia, mutta niiden toiminnan periaatteet ovat samankaltaiset. Jotkut niistä, kun ne lisätään liuokseen, muodostavat kalvon, joka peittää sementtihiukkasten pinnan ja tekee niistä liukkaita. Tämä lisää betonirakenteen liikkuvuutta. Toiset pystyvät muodostamaan sähköisen varauksen partikkeleiden ympärille, minkä seurauksena hiukkaset aktivoidaan. Tulos on sama liikkuvuus kuin ensimmäisessä tapauksessa.

On myös lisäaineita, joilla on yhdistetty toimintaperiaate, jotka kattavat samalla sementtihiukkaset kalvolla ja muodostavat ympärilleen sähkövarauksen. Tällaisten lisäaineiden perustana on polykarboksylaatti. Tämä materiaali on erittäin tehokas, vaikka pieni määrä tällaista lisäainetta tekee betonista vedenpitävän ja antaa sille välttämättömät ominaisuudet: lujuus, tiheys, huurteenkestävyys ja vedenpitävyys.

Puristuslujuustaulukko betonille.

Kolmatisoivat aineet tiivistävät betonin sen jälkeen, kun laasti pysyy jähmettyneenä. Tämä vaikutus johtuu kemiallisen reaktion syntymisestä lisäaineen komponenttien ja vapaan sementin ja veden välillä. Reaktiosta johtuvat aineet ovat liukenemattomia yhdisteitä, jotka täyttävät jäätyneen betonin tyhjät. Tällaisten lisäaineiden perustana on piidioksidihöyry. Lisäksi tämän vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää lisäaineita ja tunkeutumista.

Läpäisevän vaikutuksen lisäaineita ei voida lisätä betoni- liuokseen vaan myös betoniin, kun se kovettuu. Tällöin tukkeutuminen tapahtuu - lisäaineen komponenttien tunkeutuminen betoniin ja täytön huokoset. Tuodut ja kotimaiset tunkeutuvat lisäaineet eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan. Kotimaisen hiekan, sementin ja erikoiskemikaalien komponentit. Riippuen lisäaineiden osuuksista, niillä voi olla erilainen vaikutus.

Lisäaineet, joissa enemmän sementtiä ja hiekkaa muodostavat kuoren, ja ne, joissa useammat kemialliset komponentit tunkeutuvat syvemmälle betoniin. Läpäisevien lisäaineiden käyttö ei ole järkevää betonirakenteissa, koska saumat voivat halkeilla ja lisäaine ei suojaa tätä vastaan. Mutta monoliittirakenteiden lisäaine sopii.

Polymeeriliuoksia lisätään betoniin, jotta se liukuu liuokseen. Liuospartikkeleihin muodostuu polymeerikalvo. Polymeerien lisäaineiden käyttö tekee siitä läpäisemättömän jopa betonin, johon halkeamat ovat muodostuneet.

Takaisin sisällysluetteloon

Jotta saataisiin sama vaikutus, joka antaa lisäaineita, on mahdollista tarkkailla tiettyjä osia komponentteja betonista. Voit laatia erityinen ratkaisu omiin käsiisi. Huomiota olisi kiinnitettävä veden ja sementin massojen suhteeseen liuoksessa. Betoni voidaan tehdä vedenpitäväksi säätämällä soran ja hiekan määrää. Sora tulee olla 2 kertaa enemmän kuin hiekkaa. Lisäksi sinun on käytettävä tiettyä hiekkasuhdetta, jolla on eri kokoiset jakeet. Ihanteellinen suhde on 25% hiekkaa, jonka murto-koko on 0,25 mm, 25 - 1 mm, 50 - 3 mm.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Liuoksen valmistamiseksi on välttämätöntä käyttää juuri valmistettua sementtiä M300 tai M400. Korkeamman asteen sementin käyttö on vapaaehtoista. Lisäksi tällaiset sementtityypit edellyttävät erityisiä säilytysolosuhteita. Välittömästi ennen sementin käyttämistä, seulotaan se rakennusseulan läpi.

Murskattu kivi, jolla valmistetaan ratkaisu omilla käsillä, on erilainen koko. Hienojakoisen soran on oltava vähintään 20% karkean jyvän tilavuudesta. On suositeltavaa mieluummin soraa graniitti kiviä.

Sementin, sementin ja hiekan sallitut mittasuhteet vedenpitävyyden aikaansaamiseksi ovat 4/1/1, 3/1/2 tai 5.5 / 1 / 2.5. Veden massan suhde sementin massaan tulisi vaihdella välillä 0,5-0,7. Tämä asenne tekee betonista riittävän muovia ja takaa hyvän kovettumisen.

Betoni on asetettava ilman taukoja. Voit tehdä tämän valmistella etukäteen ja kaikki tarvittavat materiaalit.

Betonin ominaisuudet lisäaineiden käytön jälkeen.

Kun betoniseos kaadetaan muottiin, on toivottavaa pinnoittaa tiiviisti polyetyleeniä. Tämän ansiosta betoni kovettuu nopeammin ja tiivistyy. Pinnan vedenpitävien ominaisuuksien parantamiseksi on toivottavaa lisäksi kipata sementtilaastilla, joka sisältää yhtä suuren määrän vettä ja sementtiä. Vaakasuorat pinnat voidaan kovertua toisella tavalla. Levitä pinta sementillä niin, että se peittää sen noin 2 mm: n kerroksella. Sitten sinun täytyy liottaa vettä ja sileä pinta lian avulla. Kun tuloksena oleva seos kovettuu, betoni peitetään kestävällä kipsillä. Tätä menetelmää kutsutaan silitykseksi. Se käytetään usein lattiaan.

Tällaisella konkreettisella käsin valmistamalla voit helposti rakentaa kiinteät rakenteet, jotka miellyttävät sinua monien vuosien ajan. Älä unohda tarvetta varmistaa rakenteen vedenpitävyys, sillä muuten säätiön alapuolella oleva vesi voi johtaa rakennuksen osittaiseen tai täydelliseen hävittämiseen.

Moderni ratkaisu kellarista ja kellarin vedeneristämisestä

Kaikki, mitä on valmistettu betonista, on kyky kuluttaa vettä. Siinä on aina paljon kapillaareja, tyhjiöitä, mikrokreikkoja. Heille vesi ja kulkee.

Betoni ei pelkää vettä

Ainoastaan ​​erikoisbetonirakenteet, jotka ovat erittäin kalliita ja harvoin käytettäviä, eivät "ajaudu". Perinteisten kellareiden, autotallien, kasvien reikien jne. Rakentamiseen. ne käyttävät tavallista betonia - se on halvempaa ja helpompaa. Näin ollen aikaansaadaan tällaisen materiaalin seulan vaikutus. Keväällä, korkealla vedellä, kellari tulvat syksyllä vesi lyö kuin suihkulähde liitoksista ja saumoista, kesällä kosteus läpäisee paksut seinät.

Ero lähestymistavassa

Kattotarvikkeet, kavennus ja erityiset kipsiseokset eivät tue tätä tilannetta. Kaikki nämä materiaalit luovat vain vedenpitävän kerroksen, joka ei vastusta vedenpaineita. Vesiin kohdistui hieman enemmän paineita tai pinnoitteessa näkyi pieni reikä, ja kaikki vesiensuojelutoimenpiteet ovat turhia.

Lisäksi tällainen pinnoite, riippumatta siitä, mikä puoli se on tehty, on vaikea korjata. Vuodon paikka on vaikea löytää, koska vesi voi kulkea kymmeniä metrejä pitkin siitä kohdasta, jossa vedenpitävä kerros on rikki.

Vesitiiviyttä on vaikea tehdä, koska useimmat materiaalit levitetään kuivalla pinnalla. Puhumattakaan ongelmista, joita korjaajat joutuvat tekemään yhdessä rikkoutuneen ulkoilmaneristyksen kanssa. No, vaikka tällaisen vedeneristyskakun käyttö olisi vapaa. Vaikeampaa on, kun huone on haudattu. Lisäksi talvella tai sateessa on mahdotonta tehdä vedenpitävyyden korjausta ulkopuolelta.

Tämä ongelma huolestuttaa monia mökkien ja autotallien omistajia, uima-altaita ja kasvihuonekaasuja. Tällainen haaste oli mahdollista päästä eroon vain yhdellä tavalla - käyttää materiaalia, joka pysyvästi suojelee betonirakenteita veden aggressiosta. Loppujen lopuksi on paljon loogisempaa käyttää sellaisia ​​materiaaleja, jotka eivät luo itsenäistä pinnoitetta betonilla. Tällaista vetysuojelua ei voida tuhota, koska se tulee osa betonirakennetta. Sitä ei tarvitse korjata, koska se toimii yhtä paljon kuin itse betoni. Tällaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää huoneen sisällä tai sen ulkopuolella. Ennen materiaalin levittämistä ei tarvitse kuivata pintaa. Lisäksi pinta on kostutettava perusteellisesti. Heille ei ole mitään ongelmia vastustaa veden paineita - se painaa vettä ulkopuolelta tai sisäpuolelta, sillä tällaisilla materiaaleilla ei ole mitään eroa.

Tämä vedeneristys tulee osa betonia, joka on yksi betoniyksikkö. Tämä ei ole kyllästys, ei kipsi, ei levymateriaali. Näitä materiaaleja kutsutaan tunkeutuvaksi vedenpitäviksi.

Tällaista vedeneristyskykyä on käytetty Venäjän rakennusmarkkinoilla yli 20 vuotta. Ja melko tunnettu esimerkki, joka vahvistaa läpäisevän vedenpitävyyden ainutlaatuiset ominaisuudet ja varmistaa laadukkaat ominaisuudet, ovat PENETRON-järjestelmän materiaalit, läpäiseviä materiaaleja, joiden avulla voidaan eristää ja suojata mitä tahansa betonirakenteita.

Miten Penetron-materiaali toimii

Vedenpitävyys on kuiva sekoitus erityisominaisuuksineen. Seos laimennetaan vedellä ja levitetään harjalla ohut kerros märällä betonipinnalla. Sillä ei ole merkitystä suunnittelun sisällä tai ulkopuolella. Komponentit reagoivat betonin ainesosien kanssa ja alkavat tunkeutua syvälle seiniin tai lattiaan kapillaarien ja mikroprektioiden kautta. Liikkeen aikana betonin kapillaareja tukkivat liukenemattomat kiteet.

Tämä prosessi tapahtuu paitsi betonin ja viereisten alueiden pinnalla, mutta jatkuu myös betonirakenteeseen pääasiassa osmoottisen paineen vuoksi. Osmosis pyrkii tasoittamaan pinnan korkean kemiallisen potentiaalin ja sisäisen rakenteen pieni potentiaali. Tämä prosessi etenee sekä positiivisella että negatiivisella vedenpaineella. Mitä korkeampi betonin kosteus, sitä parempi ja nopeampi komponenttien vuorovaikutuksen reaktio betonilla ja kiteiden muodostuminen. Kosteuden puuttuessa komponentit ovat inaktiivisia. Kun kosteus ilmenee, materiaalin kemialliset komponentit alkavat automaattisesti reaktion ja kiteiden kasvu betoniin jatkuu.

Kaikki betonin mikroprosessit useiden kymmenien senttimetrien syvyyteen täytetään usein tällaisten kiteiden ristillä. Nesteiden ominaisuuden, kuten pintajännitysvoimien, vuoksi kiteet eivät anna veden kulkeutua. Ne eivät kuitenkaan estä höyryä. Mikä on erittäin tärkeä, betonirakenteella on kyky hengittää.

Betonipinnalle muodostettu ohut kerros toimii ainoastaan ​​kiinnitettäessä ja tilapäisesti aktiiviimpia kemiallisia komponentteja betonilla, joilla on tärkeä rooli vedenpitävänä. Jonkin ajan kuluttua tämä kerros voidaan poistaa helposti. Komponentit tunkeutuivat syvälle ja aiheuttivat reaktioita, joiden aikana kiteet kasvoivat ja kiteet tukkivat veden tieltä.

Se on luotettava, yksinkertainen ja taloudellinen vedenpitävyysmenetelmä. Betoni, joka on käsitelty läpäisevällä vaikutuksella, voi kestää 20 ilmakehän vedenpaineen. Se on sama kuin 1 m²: n betonipinta, joka vastaa 20 metrin vettä. Sillä ei ole merkitystä, onko rakennetta käsiteltävä sisä- tai ulkopuolelta ja mistä puolesta vesi painaa. Lisäksi se on erittäin edullista materiaalia.

Seoksen käyttäminen, autotallin, altaan, kasvihuoneen tai kellarin omistaminen säästää merkittävästi. Säästää materiaaleja (laskettaessa yhden neliömetrin pintakäsittelyä). Se säästää aikaa ja työvoimakustannuksia (yksi henkilö päivällä voi helposti käsitellä tavallisen autotallin, sillä hän ei tunne mitään puoli tuntia ennen materiaalien käyttötekniikkaa käyttäen minimaalisia työkaluja). Ja mikä tärkeintä - vedenpitävyys tehdään kerran ja koko rakennusaikana (vähintään 50 vuotta).

Materiaalijärjestelmä "PENETRON" on sertifioitu käytettäväksi juomaveden kanssa, ja sitä käytetään erityisesti johtavien vesijohtoverkkojen organisaatioissa jätevedenpuhdistamojen, betonilauttojen jne. Vedeneristämiseen.

10 myyttiä, kun käytät betonia

17. tammikuuta

Tuhotamme myyttejä ammattimaisilla konkreettisilla työntekijöillä

Myytit ja harhaluulot ovat yleisiä konkreettisessa liiketoiminnassa. Myytti kerran, myytti alkaa elää omaa elämäänsä, uskoa ja toistaa. Tässä artikkelissa esitämme kaikkein suosituimpia väärinkäsityksiä, jotka ohjaavat betonirakentamisen maailmaa.

Myytti numero 1:
Veteen lisääminen betoniseokseen johtaa sademäärän kasvuun.
Itse asiassa:
On myös yhtä tehokkaita keinoja lisätä betonipäästöä veden lisäämisen lisäksi.

Liiallisen vesimäärän lisääminen suoraan rakennustyömaalla lisää betonin laskua mutta vähentää merkittävästi myös betonirakenteen lujuutta. Lisätty vesi laimentaa betoniseosta ja lisää veden suhdetta sideainemateriaaleihin. Liian suuri määrä vettä myös vähentää betonin vastustuskykyä jäätymis- ja sulatusjaksoihin, lisää kuivauksen luonnetta ja johtaa myös rakennuksen ylläpitämiseen tulevaisuudessa.
Betoniyhdisteen (GOST 7473-94) ja muiden laastien työstettävyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Vedenkulutuksen kasvu ei ole vaihtoehto, koska se vähentää sementin voimaa. Sementin kulutuksen kasvu betonissa, jossa vettä on vakio, ei vaikuta betonin työstettävyyteen. Se toimii sementtiliiman ja aggregaatin suhteen kasvaessa sementtiseoksen määrän lisäämiseksi, betoni tulee toimivammaksi, kun taas betonin lujuus pysyy muuttumattomana.
Monilla teknisillä vaatimuksilla kielletään veden lisääminen betoniin rakennustyömaalla. On kuitenkin olemassa muita keinoja lisätä betonin sadetta ja työstettävyyttä. Aggregaattien laatu (murskattu kivi ja sora), niiden enimmäiskoko vaikuttaa sementin ja veden kulutukseen, vaikuttaa sekoitusprosessiin. Veden ja pehmittimien määrää voidaan myös vähentää sementin lisäämiseksi säilyttäen samalla veden ja sementin välinen suhde, ja ilman sisääntulon vaikutus vaikuttaa betonin prosessoitavuuteen. Veden lisääminen, joka sisältää kemiallisia lisäaineita, voi muuttaa seoksen laatua ja aiheuttaa betoniseoksen liikkuvuuden menetyksen ja betonin sisältämän ilman koostumuksen.

Myytti numero 2:
Betonimerkin määrittäminen sementtipussien lukumäärän mukaan
Itse asiassa:
Seoksen mittasuhteet määritetään teknisten vaatimusten, ei sementin määrän mukaan

"Kuinka monta pussia sementtiä tarvitaan kuutioon betonia kohti?" On yksi suosituimmista betoninpoistoalan kysymyksistä. Kuitenkin laatua ei mitata pussien määrässä. Sementti toimitetaan yleensä 50 kilogramman pusseihin rakennustyömaalle ja joskus ei täytä vaadittua standardia. Sementin mittasuhteet riippuvat siitä, mitä rakennat. Sementin kohtuullisen kulutuksen välttämiseksi seoksen, liikkuvuuden, kutistumisen ja lämpötilan noudattamisen välttämiseksi on vältettävä ylimääräistä sementtiä. Teknisesti, sementin vähimmäismäärä on usein osoitettu betonin kestävyyden parantamiseksi, tuoreen betonin sopivuudesta viimeistelyyn, kulumiskestävyyden paranemiseen ja pinnan ulkonäköön. Tärkein osa betonin osuuden valinnassa on veden ja aggregaattien ja sideaineiden suhde.

Myytti numero 3:
Betoni vedenpitävä
Itse asiassa:
Jopa kestävimmällä betonilla on huokoinen rakenne.

Vesi ja muut nestemäiset tai höyryssä olevat aineet voivat kulkea betonin läpi. Betonin huokoisuudesta riippuen tämä prosessi voi kestää useita minuutteja ja useita kuukausia. Betonin vedenkestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään sinetöityjä kemiallisia lisäaineita, kuten pastörointiaineita, hydrofobista sementtiä sekä muita sementointiaineita kuten piidioksidia ja lentotuhkaa. Lisäksi betonin pinta on mahdollista käsitellä ilmatiiviillä materiaaleilla.

Myytti numero 4:
Mitä kovempaa betoni on, sitä kestävämpi se on
Itse asiassa:
Puristuslujuuden indikaattori määrittää betonin kestävyyden.

Vaikka puristuslujuus on betonin tärkeä ominaisuus, muut ominaisuudet voivat vaikuttaa betonin kestävyyteen myös kovissa ympäristöolosuhteissa. Yleensä betonin "ikääntymisen" tärkeimmät syyt ovat:

 • vahvistuskorroosiota
 • altistuminen jäädytys-sulatusjaksolle
 • alkaliset hapetusreaktiot
 • alhainen sulfaattikestävyys

Betonin läpäisevyyden vähentäminen - avain sen kestävyyteen.

Myytti numero 5:
"Lisää kalsiumkloridia - niin että vesi ei jäätyy"
Itse asiassa:
Kalsiumkloridi on betonin kovettumisen kiihdytin, ei pakkasnestettä.

Kalsiumkloridin läsnäolo betoniseoksen valmistusvaiheessa kasvattaa asetusta (hydraatiota) ja puolta kahteen kertaan. Tuore betoni vaatii kuitenkin jäätymissuojaa, kunnes se saavuttaa vähimmäislujuuden. Ilman tällaista suojaa betoni jäätyy ja sen jälkeen vähemmän kestävä. Jotta vältetään ongelmia, kun kaadat betonia kylmään aikaan, varmista, että betonin lämpötila säilyy vaadittujen rajojen sisällä.

Myytti numero 6:
Voit kaataa betonia suoraan jäädytettyyn maahan ilman varotoimenpiteitä.
Itse asiassa:
On välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin etukäteen betonin suojaamiseksi ja mahdolli- simman ongelmien ehkäisemiseksi epäsuotuisten sääolosuhteiden vuoksi.

Betoni, joka kaadetaan jäädytettyyn maaperään, voi laskeutua epätasaisesti sulatuksen aikana, mikä johtaa halkeamiin. Betonin ja maan välinen lämpötilaero voi myös aiheuttaa betonin jäähtymisen liian nopeasti ja hidastaa kovettumisnopeutta. Ihanteellisesti maaperän lämpötilan tulisi olla sama kuin betonimassan lämpötila kaatamisen aikana. Maaperää voidaan sulattaa useilla tavoilla ennen betonin kaatamista, mukaan lukien betoni ja lämmitysjärjestelmä.

Myytti 7:
Jos betonin pinta on kuiva ja kosteustesti onnistuu, voit aloittaa viimeistelyn.
Itse asiassa:
Tämä ei ole pääsääntö pinnan viimeistelyyn.

Epäasianmukainen viimeistely voi aiheuttaa pintavikoja, kuten
- turvotus
- pölytään betonipinnat
- halkeamia
- kuorinta
Se vie paljon kokemusta tietää tarkalleen, milloin voit aloittaa työn viimeistelyn. Tietenkin, päättää, voit käyttää yksinkertaisinta menetelmää - kiinnittää polyeteenikalvo betoniin ja katso onko kondensaatiota kalvon alla. Sää, rakenne ja paljon muuta vaikuttavat betonin kuivaukseen. Oikean jälkikäsittelyajan määrittämiseksi on parempi käyttää ammattimaisia ​​kosteusmittareita, jotka mittaavat kosteutta riittävällä syvyydellä ja eri paikoissa pinnalla ottaen huomioon monet tekijät. Kokeneet viimeistelijät kiinnittävät aina huomiota näihin tekijöihin.

Betonilaatan reunan muodonmuutos tapahtuu kosteuden kertymisen ja erilaisten lämpötilojen vuoksi ylemmissä ja alemmissa osissa. Betoni pienenee kooltaan, jos kovettuminen tapahtuu normaalissa ilmastoympäristössä ja kovettuu turvotuksen ollessa kosteassa ympäristössä. Myös muodonmuutos voi aiheuttaa sähkökuormituksia. Betonin deformoitumisen estämiseksi voit käyttää betonin kuivausmenetelmää.

Myytti numero 9:
Vahvistettu betoni ei repeä
Itse asiassa:
Betonin vahvistaminen ei estä halkeilua tilavuusmuutosten vuoksi

Betoni, jossa rakenteelliset ominaisuudet rajoittavat tilavuuden kasvua, voi halkeilla, koska puristusjännitykset johtavat mikrokreän muodostumiseen. Usein tapahtuu, että vahvistaminen aiheuttaa halkeamia. Rakenteellinen vahvistaminen ei estä halkeamien esiintymistä, mutta estää niiden laajenemisen ja vian rajat. Kun betonin tuhoutuminen alkaa, puristusmuodostumat siirretään teräsrakenteisiin elementteihin, mikä sallii betoniteräksen kestämään suurempia kuormia kuin kiinteän betonin.

Myytti numero 10:
Betonin kovettumisen alla viittaa sen kuivumiseen.
Itse asiassa:
Betoni tarvitsee vettä, joten se on vakaampi.

Betoni ei kovettua kuivumasta. Niin kauan kuin kosteuden ja lämpötilan suotuisat olosuhteet jatkuvat, betonin hydraatio jatkuu. Kun äskettäin kaadettu betoni alkaa kuivua (tavallisesti tämä on hetki, jolloin 80% seoksen ensimmäisestä kosteuspitoisuudesta jää), hydrausprosessi pysähtyy. Jos hiljattain kaadetun betonin lämpötila lähestyy jäätymistä (5 astetta), nesteytys hidastuu huomattavasti. On välttämätöntä säilyttää kosteuden ja lämpötilan taso heti betonin normaalin kovettumisen jälkeen. Jos kovettumisprosessia havaitaan alusta alkaen, meillä on hyvä kiinteä betoni.